De ontwikkeling van de methode en het instrument in een tijdslijn

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De ontwikkeling van de methode en het instrument in een tijdslijn"

Transcriptie

1 Kernformulier PerspeKtief De ontwikkeling van de methode en het instrument in een tijdslijn

2 Overview 1. Wat was de aanleiding tot deze ontwikkeling en innovatie? Strategisch: Organisatie wil een instrumentarium hebben met behulp waarvan bestuurlijke en strategisch garantie is van de inlossing individuele klantbelofte; ondersteunen bij herstel en participatie, en maatschappelijke meerwaarde (doelrealisatie, inzet en kosten). Tactisch: Daarnaast dient het instrumentarium ook faciliterend te zijn bij reguliere verantwoording van kwaliteit, continuïteit en veiligheid. Zowel klant als professional dient houvast te hebben bij het traject tot herstel en participatie waardoor toekomstperspectief beter in beeld komt. Er is intern commitment en toewijding aan het ontstane product; Er is extern beroering en verwachting ontstaan bij ketenpartners in regio, gemeenten en zorgverzekeraar. 5. Wat is het effect? Klant voelt zich zeer serieus genomen. Klant en medewerker voeren keukentafelgesprek. Medewerker voelt zich gesteund in professioneel handelen en ervaart een methodisch houvast. 2. Hoe zijn we te werk gegaan? We besloten een methodische wizard te ontwikkelen (genaamd kernformulier perspektief ) conform reguliere methodiek maar wel vanuit een nieuwe bejegening van de burger. Daarnaast hebben we ook gezorgd voor beantwoording aan reguliere normering vanuit inspectie, branche, zorgverzekeraar en kwaliteitswet zorginstellingen. 3. Wat is het product geworden? Kernformulier PerspeKtief (in een co-productie tussen PerspeKtief en Novire met een gezamenlijk auteursrecht) met daarin verwijzing naar vragenlijsten (branche). Ook een gevalideerde vragenset geïntegreerd voor wat betreft zelfredzaamheid, urgentie en ambitie en waarden inzake kwaliteit van leven. Deze set is ontwikkeld en eigendom van Centrum voor Toegepast Onderzoek en Wetenschap (CTOW). Per kwartaal kunnen metingen worden uitgevoerd. 4. Hoe werd het product ontvangen door organisatie, bestuur en management? Er is steeds sprake geweest van een organische samenwerking tussen klant en professional, professional en bestuur/management en met Novire/CTOW;

3 Overview 6. Wat zijn de resultaten? Klantwaardering CQ (op onderdeel voelt zich serieus genomen) op 100% bij drie pilot afdelingen! Per klant een online integraal overzicht van mate zelfredzaamheid, capaciteiten, urgentie, ambitie,ervaren kwaliteit van de zorg, ervaren kwaliteit van leven,klachten, veiligheid, sociaal netwerk, op alle leefgebieden. Per kwartaal nieuwe meting op bovenstaande aan de hand van keukentafelgesprek. 7. Wat zijn de toekomstige uitdagingen? Uitrol en implementatie kernformulier voor alle cliënten voor eind 2014 (ca 800 cliënten). Borging in de organisatie; brede adaptatie waardoor integraal referentiekader. Bekendheid naar stakeholders (regionaal en landelijk); gunning en breed vertrouwen. 8. Wat is doelstelling en belang om deze praktijkcasuïstiek als best-practice publiekelijk te presenteren? Bereidheid in het werkveld (ketensamenwerking) vergroten om te kiezen voor pro-actieve transparantie met klant aantoonbaar en navolgbaar als uitgangspunt te nemen teneinde persoonlijke groei, herstel en participatie voor burger te vergroten. Maatschappelijke vooruitgang door meer productiviteit burger, minder kosten zorg door minder overname (RIBW setting naar ambulant) en meer pro-actieve transparantie vanuit zorgproces. Denkmodel achter de tooling is het Improvement Model (link best-practice 1).

4 De onststaansgeschiedenis kernformulier in de context van de ontwikkelingen in de zorg Een samenwerking rondom de klant handen en voeten geven Zowel PerspeKtief als Novire hebben in de jaren voor de gezamenlijke ontwikkeling van het Kernformulier hun eigen weg gevolgd binnen de zorg. In de jaren heeft PerspeKtief zich ontwikkeld tot een regionale organisatie die gezocht heeft naar verbanden en samenwerkingen om de klant het uitgangspunt te laten zijn. Het samengaan van verschillende organisaties op het terrein van Begeleid Wonen (RIBW, langdurige GGZ), maatschappelijke opvang en vrouwenopvang heeft geleid tot de huidige organisatie. Nieuwe samenwerkingsverbanden werden gezocht, bijvoorbeeld op het gebied van de curatieve GGZ, maar de conclusie was dat er beter samengewerkt kon worden rondom de klant, concreet en praktisch, dan dat een organisatorische samenvoeging een doel was. Maar wat is de beste wijze om deze samenwerking rondom de klant praktisch handen en voeten te geven? Op dat moment - medio ontmoetten PerspeKtief en Novire elkaar. De trends binnen de zorg Novire had op haar eigen wijze in de tien voorliggende jaren kennis en expertise in vrijwel alle branches en sectoren in de zorg opgedaan. Langs een lange weg had zij geleerd dat - hoewel er veel verschillende branches en sectoren zijn - het toch vooral gaat om de mens achter de zorg. De mens met een diepste wens om mee te doen, zoveel als eventuele beperkingen toelaten. Om als burger deel te nemen in de samenleving. En hoewel het op het eerste gezicht misschien niet zo lijkt, juist vanwege diezelfde mens, de branches en sectoren in de diepste kern niet zo veel verschillen als we in eerste instantie dachten. Daarnaast ontdekte Novire ook dat het belangrijk is om alle wet- en regelgeving, alle richtlijnen, regels en gebruiken binnen de sectoren wel te kennen. Om zorginhoud en financiering te combineren en vooral het klantproces goed te kennen. Alleen wanneer eerst alle details onder ogen worden gezien, kan een nieuwe ordening worden aangebracht. Wanneer die ordening de ordening van het klantproces is, ontstaat er een methode die weer licht en simpel is. Zonder afbreuk te doen aan de afzonderlijke eisen en regels, wegen ze niet meer zo zwaar. Voor de medewerker is het niet langer gestapelde administratieve ballast, maar is het het normale en herkenbare primaire proces. De interactie tussen klant en medewerker. De klant en medewerker als vertrekpunt en de organisatie faciliterend en ondersteunend. Deze kennis en ervaring heeft Novire sinds 2009 omgezet in een denkmodel, het Improvement Model, dat inmiddels is geaccepteerd door de Raad voor Accreditatie als een nieuw landelijk certificatieschema.

5 Najaar 2011 De ontmoeting tussen PerspeKtief en Novire Medio 2011 ontmoetten stichting PerspeKtief en Novire elkaar op aanraden van de gemeente Delft. Er was vanaf het eerste begin een klik en een gemeenschappelijke drive om de klant als vertrekpunt te nemen in het denken en werken in de organisatie. Op ieders eigen manier, en vanuit de eigen rol, werkten zowel stichting PerspeKtief als Novire daaraan. Novire heeft in deze eerste periode een onderzoek mogen uitvoeren, met als hulpmiddel een voorloper van het Improvement Model, op een aantal afdelingen. Daarnaast heeft Novire PerspeKtief ondersteund bij het verwoorden en zichtbaar maken van de klant als vertrekpunt naar verschillende stakeholders. Begin 2012 De wens tot een 10-stappenformulier Naast dat proces ontstond bij PerspeKtief meer en meer de behoefte om het klantproces zó te faciliteren dat niet langer de systemen of de AO/IC eisen leidend zouden zijn, maar dat het inhoudelijke klantproces dat zou zijn. Een klantproces dat zichtbaar wordt in verschillende leefgebieden, op verschillende terreinen. Zelfredzaamheid, kwaliteit van leven, vaardigheden, mate van participatie en risico s. Alles gericht op participatie en herstel. Maar tegelijkertijd zo luidde de vraagstelling moest in een 10-stappenformulier aan alle AO/IC eisen voldaan zijn. In één keer klaar. Medio 2012 Van een 10 stappenformulier naar een meetinstrument voor voortgang En zo ontstond een organische samenwerking. Een samenwerking waarbinnen er werkendeweg een product werd ontwikkeld. Toegepast in een kernteam en direct verbeterd. Van een enkelvoudig 10-stappenformulier waarin één keer een meting gedaan kon worden groeide het uit naar een instrument waarmee voortgang en verbetering zichtbaar werd. Najaar 2012 Kwaliteit Effect Monitor (KEM) in samenwerking met het Centrum voor Toegepast Onderzoek en Wetenschap (CTOW) Het centrale punt binnen het instrument moest de meting op het gebied van zelfredzaamheid zijn. Participatie van de burger als centraal thema. Met oog voor aandoeningen en beperkingen, maar niet als startpunt. Startpunt is namelijk ook hier weer het meedoen in de samenleving.

6 Welke vaardigheden zijn er nodig op de verschillende leefgebieden om als burger te functioneren? Hoe kan de kwaliteit van leven op alle leefgebieden in kaart gebracht worden? Aan de hand van vragenlijsten op alle leefgebieden wordt allereerst het goede gesprek gevoerd, voert de klant zich gehoord. Maar worden ook scores per leefgebied bepaald. Scores op het gebied van vaardigheden, ambitie en capaciteiten. Om zo de urgentie van de zorg te kunnen bepalen. Voorjaar en zomer 2013 Doorontwikkeling In het voorjaar en de zomer van 2013 is er doorgewerkt aan de ontwikkeling van het totale instrument. Binnen de organische samenwerking leidden bevindingen in de praktijk tot nieuwe verbetersuggesties. Deze zijn doorgevoerd door de ontwikkelaars van Novire om te komen tot een steeds beter eindproduct. Meer en meer werd zichtbaar wat de voorlopige resultaten reeds waren. Een grotere betrokkenheid van klanten. Serieus genomen voelen. Meer inzicht en transparantie. Zelfs de wil van klanten om zelfstandig de vragenlijsten te kunnen invullen. En in de tussentijd werken om alle stakeholders bij de zorg ook te informeren en te betrekken. Om de ingeslagen weg naar deze oplossing steeds breder gedragen te krijgen. Zowel binnen als buiten de organisatie. Eind 2013, begin 2014 Van organische samenwerking naar een stevige en solide basis Wat als een organische samenwerking startte, moet zijn beslag krijgen. Vanaf het najaar 2013 zijn PerspeKtief en Novire aan het zoeken geweest naar de juiste juridische afhechting van de door beide partijen geleverde prestatie. Dit heeft gersulteerd in een co-productie en een feestelijke ondertekening van de samenwerkingsovereenkomsten in het voorjaar van 2014.

7 2014 en verder Uitrol door gestructureerde opleiding en training Nu de juridische afhechting van de samenwerking heeft plaatsgevonden, is het kernformulier PerspeKtief gereed voor verdere uitrol. Inmiddels zijn de opleidingsdagen voor alle locaties gepland en zullen in het najaar van 2014 alle medewerkers zijn getraind in het gebruik van het kernformulier. In het najaar zullen alle 800 klanten minimaal één keer zijn gemeten en zal dan het reguliere proces via het kernformulier verlopen. Zijn we nu gereed? Zeker niet! Werkendeweg komen we meer zaken tegen die we kunnen doorontwikkelen. Een ouder- en kinddossiers staat bijvoorbeeld op de ontwikkellijst voor dit jaar. En ook een klantgericht plannings- en registratieproces. En uiteraard het presenteren van de uitkomsten en resultaten van alle metingen via het kernformulier op basis van de principes van maatschappelijke verantwoording nieuwe stijl. Op die manier deelt PerspeKtief haar uitkomsten met haar stakeholders en kijken ze samen - vanuit en met de klant - naar de best passende zorg op de beste passende manier, in samenwerking met ketenpartners en in overleg met financiers en toezichthouders.

Toelichting op het kernformulier - methodische onderbouwing

Toelichting op het kernformulier - methodische onderbouwing Kernformulier PerspeKtief Toelichting op het kernformulier - methodische onderbouwing Het kernformulier Een instrument voor het goede gesprek en zichtbaar maken van de voortgang Het kernformulier is een

Nadere informatie

Ondersteuning Programma Betere Zorg. Met behulp van de Qsuite

Ondersteuning Programma Betere Zorg. Met behulp van de Qsuite Ondersteuning Programma Betere Zorg Met behulp van de Qsuite Koers houden De hervormingen in de zorg vragen om stevig leiderschap en aanpakken. Er wordt veel gevraagd van zorgorganisaties en daarbij kunnen

Nadere informatie

Kansen in de verandering. Maatschappelijke Verantwoording Nieuwe Stijl

Kansen in de verandering. Maatschappelijke Verantwoording Nieuwe Stijl Kansen in de verandering Maatschappelijke Verantwoording Kansen in de verandering Maatschappelijke Verantwoording Financiers en stakeholders verlangen steeds meer dat de meerwaarde van zorgen dienstverlening

Nadere informatie

Samen toewerken naar mensgerichte zorg. De mogelijkheden tot samenwerking met Novire

Samen toewerken naar mensgerichte zorg. De mogelijkheden tot samenwerking met Novire Samen toewerken naar mensgerichte zorg De mogelijkheden tot samenwerking met Novire Inhoud 1. Inleiding 2. Novire 2.1 Onze missie 2.2 Onze missie in de praktijk 2.3 Kwaliteit geborgd 2.4 We gaan voor samenhang

Nadere informatie

De ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van de methode

De ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van de methode Improvement Scan De toetsings- en verbetermethode van het klantproces De ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van de methode Overview 1. Wat was de aanleiding tot deze ontwikkeling en innovatie? Primair:

Nadere informatie

Samen de toekomst in

Samen de toekomst in Samen de toekomst in Koers houden De hervormingen in de zorg roepen op tot actie. Er wordt veel gevraagd van zorgorganisaties en daarbij kun je al snel het doel uit het oog te verliezen. Lelie zorggroep

Nadere informatie

Checklist Audits. Inrichtingskader Improvement Model. Zijn we klaar voor de HKZ- of ISO-audit? Eventueel een onderschrift met iets

Checklist Audits. Inrichtingskader Improvement Model. Zijn we klaar voor de HKZ- of ISO-audit? Eventueel een onderschrift met iets Checklist Audits Inrichtingskader Improvement Model Zijn we klaar voor de HKZ- of ISO-audit? Eventueel een onderschrift met iets Van verbetermodel naar certificatie Het inrichtingskader van Novire heeft

Nadere informatie

Samenwerken aan welzijn

Samenwerken aan welzijn Samenwerken aan welzijn Richting en houvast 17 november 2017 Het organiseren van welzijn Het afgelopen jaar hebben we met veel inwoners en maatschappelijke partners gesproken. Hiermee hebben we informatie

Nadere informatie

Zinnig gebruik van ROM data. NEDKAD congres 3 oktober 2014 Martin de Heer (Mentaal Beter) en Anouk Vorselman (Achmea)

Zinnig gebruik van ROM data. NEDKAD congres 3 oktober 2014 Martin de Heer (Mentaal Beter) en Anouk Vorselman (Achmea) Zinnig gebruik van ROM data NEDKAD congres 3 oktober 2014 Martin de Heer (Mentaal Beter) en Anouk Vorselman (Achmea) 2 Agenda I Context van de pilot II Pilot III Resultaten IV ROM bij Mentaal Beter V Toekomst

Nadere informatie

ZelfredzaamheidsMonitor. november 2014 / versie 2.7

ZelfredzaamheidsMonitor. november 2014 / versie 2.7 ZelfredzaamheidsMonitor november 2014 / versie 2.7 Een initiatief van i.s.m. Vilans werkt aan kennisontwikkeling, onderzoek, innovatie, implementatie en kennisverspreiding in de langdurende zorg. CTOW

Nadere informatie

EFQM model theoretisch kader

EFQM model theoretisch kader EFQM model theoretisch kader Versie 1.0 2000-2009, Biloxi Business Professionals BV 1. EFQM model EFQM staat voor European Foundation for Quality Management. Deze instelling is in 1988 door een aantal

Nadere informatie

Profiel. PerspeKtief. Lid raad van bestuur

Profiel. PerspeKtief. Lid raad van bestuur Profiel PerspeKtief Lid raad van bestuur Stichting PerspeKtief Lid raad van bestuur Organisatie P, PerspeKtief staat voor herstel en participatie van mensen die te maken hebben met huiselijk geweld, mensen

Nadere informatie

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Het gerecht Het resultaat: weten dat u met de juiste dingen bezig bent. Alles is op een bepaalde manier meetbaar.

Nadere informatie

Evaluatieverslag deelproject Vraagsturing op basis van OER November 2008 - December 2009

Evaluatieverslag deelproject Vraagsturing op basis van OER November 2008 - December 2009 Evaluatieverslag deelproject Vraagsturing op basis van OER November 2008 - December 2009 Inleiding Het doel van Omkeer 2.0 is samen te vatten als: kijken hoe zorg en zorgvraag in elkaar steken en hoe dit

Nadere informatie

Advies en ondersteuning voor beschermd wonen

Advies en ondersteuning voor beschermd wonen Advies en ondersteuning voor beschermd wonen Van Beschermd wonen naar Beschermd thuis Beschermd wonen is per 1 januari 2015 gedecentraliseerd naar 43 centrumgemeenten. De centrumgemeenten hebben voor beschermd

Nadere informatie

Kari Ka n La n mbooi La j j Hollenberg 26 september 2011

Kari Ka n La n mbooi La j j Hollenberg 26 september 2011 Karin Lambooij Hollenberg 26 september 2011 FACT als bezuinigingsmaatregel? Feiten: De uitgaven van de GGZ in Nederland zijn de afgelopen 10 jaar verdubbeld Ieder jaar 10% meer patiënten/cliënten Nederland

Nadere informatie

Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem

Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem Eind juli is de eerste ronde afgerond voor de besteding van het regionale Innovatiebudget Sociaal Domein. In deze ronde is niet het volledige beschikbare budget

Nadere informatie

Toeleg Meedoen & Samenwerken in Breda

Toeleg Meedoen & Samenwerken in Breda Toeleg Meedoen & Samenwerken in Breda 2012-2013 Inleiding M&S Breda bestaat uit acht organisaties die er voor willen zorgen dat de kwetsbare burger in Breda mee kan doen. De deelnemers in M&S Breda delen

Nadere informatie

Ontwikkelplan Inzicht in cliëntervaringen

Ontwikkelplan Inzicht in cliëntervaringen Ontwikkelplan Inzicht in cliëntervaringen 1a. Niveau Ervaren kwaliteit van leven door de cliënt. 1b. Kwaliteitsthema Cliëntervaring Het werken aan dit kwaliteitsthema maakt onderdeel uit van de integrale

Nadere informatie

Werksessie verantwoording

Werksessie verantwoording Studiedag Beschermd Wonen Werksessie verantwoording Jan Ruiter controller RIBW Overijssel Remco Bels adviseur KPMG Gezondheidszorg Agenda Introductie Korte inleiding zorglandschap en -uitgaven Korte inleiding

Nadere informatie

white paper beeldbellen 2016 Dick-Jan Zijda

white paper beeldbellen 2016 Dick-Jan Zijda white paper beeldbellen 2016 Dick-Jan Zijda White paper Beeldbellen 2016 De DEHA Delft (www.deha.nu) organiseert kennissessies voor en door zorgaanbieders rondom een specifiek thema/onderwerp in de regio

Nadere informatie

Mensgericht werken. Een nieuwe focus voor iedereen in uw organisatie door een toegankelijke opleiding nieuwe stijl

Mensgericht werken. Een nieuwe focus voor iedereen in uw organisatie door een toegankelijke opleiding nieuwe stijl Mensgericht werken Een nieuwe focus voor iedereen in uw organisatie door een toegankelijke opleiding nieuwe stijl De verandering: met elkaar vanuit een nieuwe focus zorg verlenen Sinds dit jaar is de wetgeving

Nadere informatie

Toetsingskader Wmo-toezicht Gelderland-Zuid

Toetsingskader Wmo-toezicht Gelderland-Zuid Toetsingskader 2019, pagina 1 Toetsingskader Wmo-toezicht Gelderland-Zuid De Wmo-toezichthouder ziet, in opdracht van de gemeenten in Gelderland-Zuid, toe op de kwaliteit van de maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Visie Preall Auteur: Kerngroep/MR januari 2016 Definitief 1.0

Visie Preall Auteur: Kerngroep/MR januari 2016 Definitief 1.0 Visie op integrale geboortezorg in Almere Aanleiding Met het verschijnen van het Stuurgroep rapport Een goed begin is de organisatie van de verloskundige zorg in Nederland in de aandacht komen te staan.

Nadere informatie

Projectvoorstel Borging Programma Lokale Versterking GGz Project B: Regionale borgingsactiviteiten

Projectvoorstel Borging Programma Lokale Versterking GGz Project B: Regionale borgingsactiviteiten Projectvoorstel Borging Programma Lokale Versterking GGz Project B: Regionale borgingsactiviteiten 20 april 2009 Landelijk Platform GGz Postbus 13223 3507 LE Utrecht 1 Inleiding Op 1 januari 2007 trad

Nadere informatie

Stand van zaken InZicht

Stand van zaken InZicht Stand van zaken InZicht Dorine Rensen, VWS IZO-platform 08-02-2019 Herhaling:Hogere doel van InZicht Bijdragen aan een betere kwaliteit van leven van de cliënt in de langdurige zorg. Door het ontsluiten

Nadere informatie

Raad op zaterdag 30 januari 2016

Raad op zaterdag 30 januari 2016 Raad op zaterdag 30 januari 2016 Astrid Jansen, projectleider jeugd VNG Afke Donker, Nederlands Jeugdinstituut Gespecialiseerde jeugdhulp en meten van effecten Hoe weet u of uw beleid effect heeft? Programma

Nadere informatie

Zienn gaat verder. Jaarplan 2014

Zienn gaat verder. Jaarplan 2014 Zienn gaat verder Jaarplan 2014 Een verhaal heeft altijd meer kanten. Zeker de verhalen van de mensen voor wie Zienn er is. Wij kijken naar ál die kanten. Kijken verder. Vragen verder. Gaan verder. Zo

Nadere informatie

Zet de volgende stap! Naar een nieuwe manier van zorgverlenen

Zet de volgende stap! Naar een nieuwe manier van zorgverlenen Zet de volgende stap! Naar een nieuwe manier van zorgverlenen Het is duidelijk: zorgverleners, ook die uit uw zorggroep, kunnen per jaar in verhouding maar weinig uren besteden aan hun patiënten met een

Nadere informatie

Raad op zaterdag Eindhoven 28 januari 2017 Ronde 1 van uur

Raad op zaterdag Eindhoven 28 januari 2017 Ronde 1 van uur Raad op zaterdag Eindhoven 28 januari 2017 Ronde 1 van 10.30-11.45 uur Astrid Jansen, projectleider jeugd VNG Afke Donker, Nederlands Jeugdinstituut Gespecialiseerde jeugdhulp en meten van effecten Hoe

Nadere informatie

Stand van Zaken Doorontwikkeling Interne Organisatie

Stand van Zaken Doorontwikkeling Interne Organisatie Stand van Zaken Doorontwikkeling Interne Organisatie Huisartsopleiding Leiden Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde PROF. DR. A.W.M. KRAMER 16 MAART 2016 DOCUMENTBEHEER Organisatie: Afdeling: Adres:

Nadere informatie

De zorg is onze passie, verbeteren ons vak. Productive Ward

De zorg is onze passie, verbeteren ons vak. Productive Ward Productive Ward Verbeter de kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid van uw zorg door reductie van verspilling Brochure Productive Ward CBO 2012 CBO, Postbus 20064, 3502 LB UTRECHT Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Samen werken aan een aantrekkelijke leefomgeving, waarin elke inwoner weet wat kan en mag en waar de gemeente faciliteert.

Samen werken aan een aantrekkelijke leefomgeving, waarin elke inwoner weet wat kan en mag en waar de gemeente faciliteert. Heemstede Bloemendaal Kwartaalbrief Implementatie Omgevingswet November 2017 Registratienummer:2017022100 Op 29 juni 2017 in Heemstede en op 6 juli 2017 in Bloemendaal heeft u een besluit genomen over

Nadere informatie

Kwaliteit en zekerheid voor kleinschalige woonvormen

Kwaliteit en zekerheid voor kleinschalige woonvormen Kwaliteit en zekerheid voor kleinschalige woonvormen Zicht op de klant, greep op de organisatie en ruimte om te ondernemen Hoe het Improvement Model u en uw investeerder van dienst kunnen zijn In samenwerking

Nadere informatie

Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem

Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem Eind juli is de eerste ronde afgerond voor de besteding van het regionale Innovatiebudget Sociaal Domein. In deze ronde is niet het volledige beschikbare

Nadere informatie

Bijgevoegde documenten Onderstaand geeft u aan of alle voor de toetsing benodigde informatie is bijgevoegd.

Bijgevoegde documenten Onderstaand geeft u aan of alle voor de toetsing benodigde informatie is bijgevoegd. Checklist Contactgegevens Onderstaand vult u de contactgegevens in van de eerste én tweede contactpersoon voor wanneer er vragen zijn over het instrument(en), de aangeleverde documentatie of anderszins.

Nadere informatie

Qsuite in een mobiele applicatie. Geschikt voor telefoon en tablet

Qsuite in een mobiele applicatie. Geschikt voor telefoon en tablet Qsuite in een mobiele applicatie Geschikt voor telefoon en tablet Er is geen stoppen meer aan Het internetgebruik in de wereld neemt iedere dag toe. IT is overal,. Internet is steeds meer, vaker en sneller

Nadere informatie

Doel van deze notitie Informeren over de te maken keuzes in het provinciaal jeugdzorgbeleid in de periode tot de transitie jeugdzorg.

Doel van deze notitie Informeren over de te maken keuzes in het provinciaal jeugdzorgbeleid in de periode tot de transitie jeugdzorg. Onderwerp keuzes meerjarenbeleid jeugdzorg 2013-2016 Doel van deze notitie Informeren over de te maken keuzes in het provinciaal jeugdzorgbeleid in de periode tot de transitie jeugdzorg. Inleiding De Wet

Nadere informatie

LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL BESTUURLIJK / ZORGINHOUDELIJK

LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL BESTUURLIJK / ZORGINHOUDELIJK LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL BESTUURLIJK / ZORGINHOUDELIJK Oktober 2018 De organisatie RIBW Kennemerland / Amstelland en de Meerlanden De Regionale Instelling voor Beschermd Wonen Kennemerland / Amstelland

Nadere informatie

Samenwerking en INnovatie in GEriatrische Revalidatie Ineke Zekveld LUMC

Samenwerking en INnovatie in GEriatrische Revalidatie Ineke Zekveld LUMC Resultaten monitor proeftuinen SINGER Samenwerking en INnovatie in GEriatrische Revalidatie Ineke Zekveld LUMC Inhoud presentatie Organisatie proeftuinen Vraagstelling SINGER Conclusies uit eerder onderzoek

Nadere informatie

Ketensamenwerking. Overeenkomen van een strategisch partnerschap

Ketensamenwerking. Overeenkomen van een strategisch partnerschap Ketensamenwerking Overeenkomen van een strategisch partnerschap Agenda Introductie Ketensamenwerking Mechanisme Het beste contract? Toepassen van het mechanisme Afronding Supply Chain PlusValu Erik van

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 11 oktober 2011 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 11 oktober 2011 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Toezicht op de toegankelijkheid en kwaliteit van de veteranenzorg met behulp van de CQ-index

Toezicht op de toegankelijkheid en kwaliteit van de veteranenzorg met behulp van de CQ-index 110309.08/03 Toezicht op de toegankelijkheid en kwaliteit van de veteranenzorg met behulp van de CQ-index Inleiding In oktober 2007 is het Landelijk Zorgsysteem Veteranen (LZV) van start gegaan. Het LZV

Nadere informatie

Masterplan MKIB Bijeenkomst EPD leveranciers

Masterplan MKIB Bijeenkomst EPD leveranciers Masterplan MKIB Bijeenkomst EPD leveranciers 18 februari 2015 Welkom! Welkom en voorstelronde Agenda Korte introductie door bestuur KNGF Informeren herijking en Masterplan MKiB Tijdsplanning Wederzijdse

Nadere informatie

Samenvatting. Inleiding

Samenvatting. Inleiding Inleiding Overgewicht en obesitas bij kinderen is een serieus volksgezondheidsprobleem. Het wordt veroorzaakt door een complex geheel van onderling samenhangende persoonlijke, sociale en omgevingsfactoren.

Nadere informatie

Positieve gezondheid en het gemeentegesprek

Positieve gezondheid en het gemeentegesprek Positieve gezondheid en het gemeentegesprek Toelichting op ontwikkelde materialen en resultaten van de pilot in het kader van de ZONMW kennisvoucher Positieve gezondheid in de praktijk Projectnummer 50-53100-98-084

Nadere informatie

De wereld van de zorg op zijn kop met blockchain Mijn Zorg Log: Een werkende blockchain voor de zorg Zorginstituut Nederland

De wereld van de zorg op zijn kop met blockchain Mijn Zorg Log: Een werkende blockchain voor de zorg Zorginstituut Nederland De wereld van de zorg op zijn kop met blockchain Mijn Zorg Log Een werkende blockchain voor de zorg VWS Den Haag Idius Felix & Jeroen van Megchelen 26 juni 2017 Vraagstelling-aanleiding Is blockchain toepasbaar

Nadere informatie

Checklist inrichting

Checklist inrichting Checklist inrichting Inrichtingskader Improvement Model Inrichting langs de lat van de klant Eventueel een onderschrift met iets Veranderingen volop Bestaande systemen, structuren en organisaties. In deze

Nadere informatie

Monitor voortgang Wmo

Monitor voortgang Wmo Monitor voortgang Wmo Uitkomsten zesde meting, zomer 2015 Amersfoort, 31 augustus 2015 Contactpersoon: Hester van den Bergh Kenmerk: KV/hrbh/iawg/168364/2015 Brancheorganisatie voor de geestelijke gezondheids-

Nadere informatie

Relatiedag softwareleveranciers 2014. Vertrouwen in de keten

Relatiedag softwareleveranciers 2014. Vertrouwen in de keten Relatiedag softwareleveranciers 2014 Vertrouwen in de keten Missie VECOZO Het verlagen van administratieve lasten in de zorg Visie VECOZO Samen met ketenpartners richten we onze dienstverlening optimaal

Nadere informatie

Improvement Scan. Leeswijzer en toelichting bij de uitkomsten van de PreScan. De toetsings- en verbetermethode van het klantproces

Improvement Scan. Leeswijzer en toelichting bij de uitkomsten van de PreScan. De toetsings- en verbetermethode van het klantproces Improvement Scan De toetsings- en verbetermethode van het klantproces Leeswijzer en toelichting bij de uitkomsten van de PreScan Geachte lezer, Bij u op locatie is de PreScan afgenomen in het kader van

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Toezicht per januari 2015

Profielschets Lid Raad van Toezicht per januari 2015 Profielschets Lid Raad van Toezicht per januari 2015 Algemeen De Riethorst Stromenland richt zich met ca 1300 medewerkers en 700 vrijwilligers op wonen, zorg en welzijn. Enerzijds via een eigen aanbod

Nadere informatie

Beleidsdocument 2012-2016

Beleidsdocument 2012-2016 Beleidsdocument 2012-2016 uw zorg, onze zorg Inhoudsopgave 1. Voorwoord...3 2. Zorggroep de Bevelanden...4 3. Waar staat Zorggroep de Bevelanden voor (Missie, Visie en Doelstellingen)...4 4. Uitwerking:

Nadere informatie

Wegwijzer naar ondersteuning Wmo voor mensen met psychische problemen/aandoeningen

Wegwijzer naar ondersteuning Wmo voor mensen met psychische problemen/aandoeningen Wegwijzer naar ondersteuning Wmo voor mensen met psychische problemen/aandoeningen Studiedag, 15 september 2015 Sophie van der Spek, AEF Chrisje Couwenbergh, Phrenos In deze workshop nemen we jullie mee

Nadere informatie

EN WERK & INKOMEN. 2 e leer en kennisbijeenkomst 24 mei 2018

EN WERK & INKOMEN. 2 e leer en kennisbijeenkomst 24 mei 2018 SAMENWERKING GGZ EN WERK & INKOMEN EN HOE STAAT HET MET HET ONDERZOEK? IN GESPREK OVER DE EERSTE RESULTATEN 2 e leer en kennisbijeenkomst 24 mei 2018 . WIE ZIJN WIJ? WIE BENT U? INTRODUCTIE ONDERZOEK Voorbeeldonderzoek

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Cliënt in de Hoofdrol

Samenwerkingsovereenkomst Cliënt in de Hoofdrol Samenwerkingsovereenkomst Cliënt in de Hoofdrol, STIP OP DE HORIZON 2021 Provinciehuis Flevoland te Lelystad, 14 september 2017 1 Samenwerkingsovereenkomst Cliënt in de Hoofdrol Ondertekenaars Partijen

Nadere informatie

ZekereZorg3 Informatieveiligheid in de Zorg. Nico Huizing RE RA

ZekereZorg3 Informatieveiligheid in de Zorg. Nico Huizing RE RA ZekereZorg3 Informatieveiligheid in de Zorg Nico Huizing RE RA Ziekenhuizen in Nederland * Najaar 2008: IGZ toetst 20 ziekenhuizen, norm NEN7510, rapport 12/ 08 * Opdracht IGZ: lever per 1/2/ 09 plan van

Nadere informatie

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Sense Template. Toegevoegde waarde vanuit inhoud

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Sense Template. Toegevoegde waarde vanuit inhoud Sense Template BluefieldFinance Toegevoegde waarde vanuit inhoud De Organisatie Opgericht 2007 Bluefield Finance is als onderdeel van Bluefield Partners in 2007 opgericht door 2 ervaren financials met

Nadere informatie

Samenvatting Beleidsplan Kwaliteit 2015-2017

Samenvatting Beleidsplan Kwaliteit 2015-2017 Samenvatting Beleidsplan Kwaliteit 2015-2017 Inleiding De Nederlandse Vereniging voor Urologie (NVU) heeft als doel kwaliteitsverbetering te bewerkstelligen bij iedere uroloog ten gunste van iedere patiënt.

Nadere informatie

ANALYSE AANVRAGEN & ENQUÊTE

ANALYSE AANVRAGEN & ENQUÊTE SAMENWERKING GGZ EN WERK & INKOMEN ANALYSE AANVRAGEN & ENQUÊTE 1 e leer en kennisbijeenkomst 8 februari 2018 VERGELIJKEN 31 INGEDIENDE PLANNEN Doorlooptijden projecten Doelen Samenwerkingsproducten Projectstructuur

Nadere informatie

xpression stappen voor succesvolle implementatie en migratie! ITvisors is gecertificeerd implementatiepartner van EMC xpression

xpression stappen voor succesvolle implementatie en migratie! ITvisors is gecertificeerd implementatiepartner van EMC xpression xpression Klanten willen steeds vaker via internet of mobile devices met organisaties communiceren. Organisaties zijn dus genoodzaakt om hun communicatie hierop aan te passen. Want een betere communicatie

Nadere informatie

Bestuurlijk akkoord GGZ en gemeenten

Bestuurlijk akkoord GGZ en gemeenten Bestuurlijk akkoord GGZ en gemeenten Veronique Esman Directeur Curatieve Zorg Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport 21 november 2013 Inhoud 1. Akkoorden curatieve zorg 1. Akkoorden curatieve

Nadere informatie

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Toegevoegde waarde vanuit inhoud

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Toegevoegde waarde vanuit inhoud Toegevoegde waarde vanuit inhoud De Organisatie 1 De Organisatie Bluefield Finance is als onderdeel van Bluefield Partners in 2007 opgericht door 2 ervaren financials met een uitgebreide expertise in business-

Nadere informatie

Samen leren en verbeteren met mijnkwaliteitvanleven.nl

Samen leren en verbeteren met mijnkwaliteitvanleven.nl Samen leren en verbeteren met mijnkwaliteitvanleven.nl De vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl maakt kwaliteit van leven bespreekbaar en meetbaar. Het is een praktische werkvorm om op een gestructureerde

Nadere informatie

Inspiratiebijeenkomst

Inspiratiebijeenkomst Inspiratiebijeenkomst Regionale inkoop Wmo en Jeugdhulp 23 november 2017 De weg naar goede en betaalbare zorg Inspiratiebijeenkomst Regionale inkoop Wmo en Jeugdhulp De weg naar goede en betaalbare zorg

Nadere informatie

ROUTEPLANNER 2016 & RICHTING 2017

ROUTEPLANNER 2016 & RICHTING 2017 MEER INFORMATIE OVER EIGENHEID SAMEN GASTVRIJ CO-CREATIE LEREND VERBETEREN VERWANT 8+ CLIËNT & NETWERK 2020 PARTICIPATIE MAATSCHAPPIJ MEDEWERKER TOP 20 ZUIDWESTER 8+ MEDEWERKER ORGANISATIE MAATSCHAPPIJ

Nadere informatie

plan van aanpak opschaling e- health

plan van aanpak opschaling e- health plan van aanpak opschaling e- health Matthijs Jantzen Projectleider E-health GGz Centraal even voorstellen Historicus Informatiemanager Webmaster Stafmedewerker historie e-health GGz Centraal 2008 eerste

Nadere informatie

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1 Agendapunt 7 Vergadering : Werkgroep Samenhang Sociaal Domein Regio Amersfoort Datum : 4 oktober 2018 Onderwerp : stand van zaken regionale speerpunten sluitende aanpak mensen met verward Van : Arieke

Nadere informatie

Tevredenheids- en ervaringsonderzoek Wmo over 2010 Klanten hulp bij het huishouden, mantelzorgondersteuning en andere individuele voorzieningen

Tevredenheids- en ervaringsonderzoek Wmo over 2010 Klanten hulp bij het huishouden, mantelzorgondersteuning en andere individuele voorzieningen Tevredenheids- en ervaringsonderzoek Wmo over 2010 Klanten hulp bij het huishouden, mantelzorgondersteuning en andere individuele voorzieningen Gemeente Huizen Inleiding... 3 1. Verantwoording onderzoek...

Nadere informatie

Decentralisatie Jeugdzorg. Regionale Visie. en Stappenplan

Decentralisatie Jeugdzorg. Regionale Visie. en Stappenplan Decentralisatie Jeugdzorg Regionale Visie en Stappenplan Regio IJmond Visie en Stappenplan Transitie Jeugdzorg IJmond versie 8 februari 2012 1 1. Aanleiding Gemeenten worden volgens het Regeerakkoord 2010-2014

Nadere informatie

Stand van zaken bestuurlijke aanbestedingen Adviesraden 19 september 2016

Stand van zaken bestuurlijke aanbestedingen Adviesraden 19 september 2016 Stand van zaken bestuurlijke aanbestedingen Adviesraden 19 september 2016 Agenda Terugblik Stand van zaken Dagactiviteiten Stand van zaken Beschermd wonen Planning Terugblik Toelichting op status adviesraden

Nadere informatie

Visie op crisismanagement in de zorgsector en de toegevoegde waarde van een Integraal Crisisplan. All hazard voorbereid zijn (1 van 3)

Visie op crisismanagement in de zorgsector en de toegevoegde waarde van een Integraal Crisisplan. All hazard voorbereid zijn (1 van 3) Visie op crisismanagement in de zorgsector en de toegevoegde waarde van een Integraal Crisisplan All hazard voorbereid zijn (1 van 3) Versie 1.0 11 november 2014 Voorwoord Zorginstellingen zijn vanuit

Nadere informatie

TOGETHER WE IMPROVE OP PAD NAAR CONTINUE VERBETERING VAN ZORG- EN DIENSTVERLENING IN DE WOONZORG

TOGETHER WE IMPROVE OP PAD NAAR CONTINUE VERBETERING VAN ZORG- EN DIENSTVERLENING IN DE WOONZORG TOGETHER WE IMPROVE OP PAD NAAR CONTINUE VERBETERING VAN ZORG- EN DIENSTVERLENING IN DE WOONZORG VLAAMS BELEID ROND KWALITEIT IN DE WZC kwaliteitsdecreet (2003) en WZD (2009) kwaliteitsbeleid kwaliteitshandboek

Nadere informatie

Dienstverlening in Borsele Op weg naar een breed dienstverleningsconcept. 12 november 2015

Dienstverlening in Borsele Op weg naar een breed dienstverleningsconcept. 12 november 2015 Dienstverlening in Borsele Op weg naar een breed dienstverleningsconcept 12 november 2015 Programma Waarom doen we het ook al weer? Wat is onze ambitie? Tot nu toe behaalde resultaten Communicatie Servicenormen

Nadere informatie

Decentralisatie Jeugdzorg Regionale Visie en Stappenplan Regio IJmond

Decentralisatie Jeugdzorg Regionale Visie en Stappenplan Regio IJmond *2012/8521* 2012/8521 registratienummer 2012/8521 Decentralisatie Jeugdzorg Regionale Visie en Stappenplan Regio IJmond 1. Aanleiding Gemeenten worden volgens het Regeerakkoord 2010-2014 en de Bestuursafspraken

Nadere informatie

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2017-084 Houten, 28 november 2017 Onderwerp: Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Beslispunten: 1. De regionale koers maatschappelijke

Nadere informatie

Horizontaal toezicht of horizontale samenwerking? Workshop bij Landelijke Themadag Verminderen administratieve lasten en Horizontaal toezicht

Horizontaal toezicht of horizontale samenwerking? Workshop bij Landelijke Themadag Verminderen administratieve lasten en Horizontaal toezicht Horizontaal toezicht of horizontale samenwerking? Workshop bij Landelijke Themadag Verminderen administratieve lasten en Horizontaal toezicht Inhoud Even voorstellen Handreiking control framework Enquête

Nadere informatie

Jaarverslag februari Bas de Greef

Jaarverslag februari Bas de Greef Jaarverslag 2016 12 februari 2017 Bas de Greef Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Meerjarenperspectief... 5 Kwaliteit van zorg... 5 Huisvesting... 5 Financiële stabiliteit...

Nadere informatie

Visiedocument Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (EKJP)

Visiedocument Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (EKJP) Visiedocument Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (EKJP) I/ Inleiding Het aantal kinderen en jongeren met ernstige psychische problemen is goed bekend. Zowel in Nederland als in andere landen

Nadere informatie

Raad op zaterdag 24 september 2016

Raad op zaterdag 24 september 2016 Raad op zaterdag 24 september 2016 Astrid Jansen, projectleider jeugd VNG Afke Donker, Nederlands Jeugdinstituut Gespecialiseerde jeugdhulp en meten van effecten Hoe weet u of uw beleid effect heeft? Programma

Nadere informatie

Mesis Mesis 3.0.

Mesis Mesis 3.0. Mesis 3.0 www.mesis.nu Mesis 3.0 informatie@mesis.nu De kracht van Mesis voor uw organisatie Mesis 3.0 Nieuwe gebruikers: beschermingsbewindvoerders, wijkteams en anderen De aanpak van schulden is een

Nadere informatie

Duurzaamheid in praktijk De aannemer als adviseur!

Duurzaamheid in praktijk De aannemer als adviseur! Duurzaamheid in praktijk De aannemer als adviseur! Aannemersbedrijf Lindeloof Albert Martinus Onderwerpen 1. Praktijkvoorbeeld de Vogelbuurt, in het kort! 2. Integrale ambitie & marktconsultatie 3. Een

Nadere informatie

De Veranderplanner. Vilans 2011 Michiel Rutjes, Carolien Gooiker, Marjolein van Vliet. Veranderplanner (Versie )

De Veranderplanner. Vilans 2011 Michiel Rutjes, Carolien Gooiker, Marjolein van Vliet. Veranderplanner (Versie ) De Veranderplanner Wanneer een zorgorganisatie een verandering invoert zijn er veel factoren die het succes van deze verandering bepalen. Dit instrument, de veranderplanner, is gemaakt om voorafgaand aan

Nadere informatie

Onderwerp Regionale koers Maatschappelijke opvang en. Datum 26 september 2017

Onderwerp Regionale koers Maatschappelijke opvang en. Datum 26 september 2017 Gemeenteraad Onderwerp Regionale koers Maatschappelijke opvang en Beschermd wonen U16 Van wonen in een instelling naar zelfstandig wonen met begeleiding Datum 26 september 2017 Raadsvoorstel Afdeling Strategie

Nadere informatie

Informatie cliëntenraden Zorg in de wijk Amsterdam Almere Hoogeveen, De Wolden. Maart 2017

Informatie cliëntenraden Zorg in de wijk Amsterdam Almere Hoogeveen, De Wolden. Maart 2017 Informatie cliëntenraden Zorg in de wijk Amsterdam Almere Hoogeveen, De Wolden Maart 2017 We vragen de cliëntenraden om mee te denken in de beleidsontwikkeling en de selectie van aanbieders De uitrol vindt

Nadere informatie

Opleidingsprogramma De Wmo-professional

Opleidingsprogramma De Wmo-professional Kennis van de Overheid Opleidingsprogramma De Wmo-professional Gekanteld werken Leren gekanteld werken Het werk van de professional in de frontlinie van zorg en welzijn verandert ingrijpend. Niet helpen

Nadere informatie

Datum 12 april 2012 Onderwerp Inspectie Openbare Orde en Veiligheid rapport "Follow the Money"

Datum 12 april 2012 Onderwerp Inspectie Openbare Orde en Veiligheid rapport Follow the Money 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den

Nadere informatie

Ketenintegratie door Jos Pleune en Ilse Brouwers. initiatief van

Ketenintegratie door Jos Pleune en Ilse Brouwers. initiatief van . Ketenintegratie door Jos Pleune en Ilse Brouwers Aanleiding ketenintegratie Onvoorspelbare trajecten Persoonlijke belangen en wantrouwen Samenwerking op projectbasis Gefragmenteerd proces Geen optimaal

Nadere informatie

Profiel. Manager Financiën en Bedrijfsvoering. 16 juni 2016. Opdrachtgever Cosis. Voor meer informatie over de functie 088 8393253

Profiel. Manager Financiën en Bedrijfsvoering. 16 juni 2016. Opdrachtgever Cosis. Voor meer informatie over de functie 088 8393253 Profiel Manager Financiën en Bedrijfsvoering 16 juni 2016 Opdrachtgever Cosis Voor meer informatie over de functie 088 8393253 Voor sollicitatie www.cosis.nu/vacatures rvb@cosis.nu Promens Care en NOVO

Nadere informatie

Programma 9. Bestuur

Programma 9. Bestuur Programma 9 Aandeel programma 9 in totale begroting 17% Overige programma's 83% 55 Programma 9 Beleidsvelden Binnen het programma bestuur werken we met de volgende beleidsvelden: 1. sorganen 2. sondersteuning

Nadere informatie

Samenvatting. Rosa Manus 2.0. waar een kleine organisatie groot in kan zijn..

Samenvatting. Rosa Manus 2.0. waar een kleine organisatie groot in kan zijn.. Samenvatting Rosa Manus 2.0 waar een kleine organisatie groot in kan zijn.. Missie, visie, strategie 2015 2017 Samenvatting 25 september 2015 1 Inleiding Dit is een korte samenvatting van het plan Rosa

Nadere informatie

Kwaliteitskader sector visueel (inclusief doofblind) opgesteld door Vereniging van Instellingen voor mensen met een Visuele beperking (VIVIS)

Kwaliteitskader sector visueel (inclusief doofblind) opgesteld door Vereniging van Instellingen voor mensen met een Visuele beperking (VIVIS) Kwaliteitskader sector visueel (inclusief doofblind) opgesteld door Vereniging van Instellingen voor mensen met een Visuele beperking (VIVIS) 25 juni 2014, VIVIS Eindmodel is een kwaliteitskader voor de

Nadere informatie

Aanpak: Er op af aanpak vanuit zorgnetwerken. Beschrijving

Aanpak: Er op af aanpak vanuit zorgnetwerken. Beschrijving Aanpak: Er op af aanpak vanuit zorgnetwerken De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld

Nadere informatie

Belangrijke wijzigingen HKZ-normen

Belangrijke wijzigingen HKZ-normen Belangrijke wijzigingen HKZ-normen door wijzigingen in ISO 9001:2015 Belangrijke wijzigingen HKZ-normen Op 15 september 2015 is de nieuwe ISO 9001:2015 gepubliceerd. Een groot aantal HKZ-normen is ISO-compatibel.

Nadere informatie

VOORLOPIG VOORSTEL Inkoop Beschermd Wonen en Opvang

VOORLOPIG VOORSTEL Inkoop Beschermd Wonen en Opvang VOORLOPIG VOORSTEL Inkoop Beschermd Wonen en Opvang De intentieovereenkomst ten behoeve van de dienstverlening voor Beschermd Wonen en Opvang kan leiden tot deelovereenkomsten rondom nieuwe producten,

Nadere informatie

Bouwen op ervaringen uit het verleden. PIANOo congres Wim Holleman Bert Kappe

Bouwen op ervaringen uit het verleden. PIANOo congres Wim Holleman Bert Kappe Bouwen op ervaringen uit het verleden PIANOo congres 2010 Wim Holleman Bert Kappe 26-5-2010 Aftrap van de sessie Waarom prestatiemeten? De praktijk! 2 26-5-2010 Inleiding Opdrachtgeversforum in de Bouw:

Nadere informatie

INDIVIDUELE PLAATSING EN STEUN en regulier betaald werk

INDIVIDUELE PLAATSING EN STEUN en regulier betaald werk INDIVIDUELE PLAATSING EN STEUN en regulier betaald werk Cris Bergmans (stafmedewerker IPS) Kennisdag VNG Beschermd wonen en maatschappelijke opvang 29-11-2017 IPS in het gemeentelijke domein Psychische

Nadere informatie

Bijeenkomst cliëntenraden Wlz. 22 maart 2016

Bijeenkomst cliëntenraden Wlz. 22 maart 2016 Bijeenkomst cliëntenraden Wlz 22 maart 2016 Programma - Doel van de ochtend - Terugblik inkoop Wlz 2016 - Inkoop Wlz 2017 - Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) - Waardigheid & Trots -

Nadere informatie

Businesscase ehealth in de ggz Social Return on Investment. Maarten Oosterkamp Amersfoort, 2 oktober 2012

Businesscase ehealth in de ggz Social Return on Investment. Maarten Oosterkamp Amersfoort, 2 oktober 2012 Businesscase ehealth in de ggz Social Return on Investment Maarten Oosterkamp Amersfoort, 2 oktober 2012 1 GGZ Nederland en ehealth In de afgelopen twee jaar is ehealth bij raden van bestuur hoog op de

Nadere informatie

Governance en Business Intelligence

Governance en Business Intelligence Governance en Business Intelligence Basis voor de transformatie van data naar kennis Waarom inrichting van BI governance? Zorgorganisaties werken over het algemeen hard aan het beschikbaar krijgen van

Nadere informatie