Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagment Poli

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagment Poli"

Transcriptie

1 Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagment Poli 17 maart Dag uur uur 14 april Dag uur uur Welkom We zijn er trots op u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer aan de Workclass Capaciteitsmanagement Poli. Ter voorbereiding hierop doen we u deze studiegids toekomen met praktische informatie over het programma. Achtergrond opleiding Onzekerheid in productievolume, wijzigingen in financiering, een toenemende druk op doelmatig presteren en de introductie van zorgpaden leiden ertoe dat de grondslagen waarop veel poli s zijn ingericht - en personeel word ingezet - in veel gevallen niet meer volstaan. De veranderingen die plaatsvinden stellen in veel gevallen andere eisen aan het benodigd aantal spreekuren, de inrichting van spreekuren en de inzet van personeel. Ziekenhuizen en artsen staan voor de uitdaging meer grip te krijgen op de poli, de uniformiteit en het sturend vermogen te vergroten en slimmer met hun tijd en capaciteit om te gaan. Een optimale bedrijfs-/praktijkvoering is zowel in het belang van de maatschap als het ziekenhuis. Naast de veranderende eisen die actuele ontwikkelingen stellen aan de poli, begint in toenemende mate het besef in ziekenhuizen te ontstaan, dat de bedrijfsvoering op de poli mede bepalend is voor het prestatieniveau van andere afdelingen. De poli kent onder andere een nauwe samenhang met de beeldvormende afdelingen, de functieafdelingen, de pre-operatieve screening en de OK. Ook vanuit een integraal perspectief ontstaat de relevantie om kritisch te kijken naar de huidige organisatie van de poli. De workclass capaciteitsmanagement poli is een 2-daags praktijkgericht programma waarin u op een praktische wijze aan de slag gaat met het analyseren en optimaliseren van een poli in uw eigen ziekenhuis. Welke aangrijpingspunten liggen er om tot optimalisatie te komen van de poli, hoe bepaalt u hoeveel spreekuurcapaciteit er benodigd is, hoe ontwerpt u het meest optimale basisspreekuurschema en wat is de meest optimale inrichting? Verder gaan we natuurlijk vanuit een integraal perspectief kijken naar de samenhang tussen poli, OK, functie-afdelingen en de diagnostische afdelingen. Met behulp van Process Mining gaat u de patientenstromen in beeld brengen, zullen we beoordelen welke routing patienten afleggen, in welke mate zorgpaden gevolgd worden, wat de doorlooptijden zijn en waar zich de bottle necks bevinden. U werkt binnen de Workclass met data van uw eigen ziekenhuis en u hebt de beschikking over de meest geavanceerde web-based software voor capaciteitsmanagement op poli s. Ook na afloop van het programma heeft u nog een maand de beschikking over deze software, zodat u verder kunt werken aan het optimaliseren van de poli s in uw eigen ziekenhuis.

2 Filosofie WORKclass We zijn de overtuiging toegedaan dat leren een samenspel is van ontdekken, toepassen en zelfreflectie. Deze drie didactische pijlers vormen de basis voor de WORKclass en noemen we Hands-on learning. De WORKclass staat dus voor: handen uit de mouwen en op een praktische wijze aan de slag. Concreet en praktijkgericht, twee dagen intensief leren in combinatie met een concrete praktijkopdracht die u binnen uw eigen ziekenhuis en werkomgeving uitvoert. Leerdoelen Deelnemers aan het programma: Zijn in staat de huidige bedrijfsvoering op de poli te beoordelen en dit te vertalen naar concrete acties om de bedrijfsvoering te optimaliseren Zijn in staat op productiegrondslagen de benodigde spreekuur- en artsencapaciteit te bepalen en een basisspreekuurrooster op te stellen Zijn zich bewust van de samenhang tussen de inrichting van de poli en het prestatieniveau van andere processen binnen het ziekenhuis Zijn in staat met behulp van process mining een analyse van patienten stromen te maken en bottle necks op te sporen in de patientprocessen op de poli Binnen de WORKclass wordt gewerkt met een praktijkopdracht, waarbij u een analyse maakt van een poli in uw eigen ziekenhuis en een capaciteitsbehoefte bepaling maakt van de benodigde spreekuurcapaciteit.

3 Opzet Programma Het programma bestaat uit 2 dagen plenair programma in combinatie met een praktijkopdracht die u uitvoert in uw eigen ziekenhuis. Op de eerste dag van het programma wordt aandacht besteed aan capaciteitsanalyse, capaciteitsbehoefte bepaling en de inrichting van de poli. De tweede dag besteden we aandacht aan de optimalisatie van patiëntenstromen en kijken we vanuit een integraal perspectief naar de poli. Dag 1: Tijdstip Module Omschrijving inhoud uur uur Kennismaking Kennismaking met de deelnemers en formuleren individuele leerdoelen uur uur Inleiding capaciteitsmanagement poli uur uur Instructietraining policalculator uur uur Bepalen van de benodigde spreekuurcapaciteit uur uur Opstellen van een Master-spreekuurschema en inrichten van de poli U maakt kennis met het begrip capaciteitsmanagement en maakt aan de hand van het framework capaciteitsmanagement een globale scan van de poli. Waar staat de poli als het gaat om capaciteitsmanagement en waar liggen de uitdagingen voor de toekomst? De policalculator is een online web-applicatie voor analyse, prestatie-monitoring en capaciteitsbehoeftebepaling. Aan de hand van een instructietraining leert u hoe de applicatie werkt, zodat u deze kunt gaan toepassen in de context van uw eigen ziekenhuis. Gezamenlijke lunch U leert op productiegrondslagen hoe u de benodigde spreekuurcapaciteit voor de poli kunt berekenen en welke mogelijkheden er liggen voor optimalisatie. Onder andere met behulp van de policalculator gaat u voor een poli in uw ziekenhuis aan de slag om een eerste bepaling te maken van de benodigde spreekuurcapaciteit. Op basis van de benodigde spreekuurcapaciteiten gaat u het verbeterpotentieel identificeren ten opzichte van de huidige situatie. U maakt een eerste aanzet om te komen tot een nieuw basispreekuurschema en basisraster voor uw poli.

4 Dag 2: Tijdstip Module Omschrijving inhoud uur uur Instructietraining Disco Process Mining Disco is een specialistische applicatie voor process mining. Patientprocessen op poli s kunnen hiermee inzichtelijk gemaakt worden en maakt gedetailleerde analyses mogelijk. Ook kan beoordeeld wat de meest voorkomende routes zijn, worden of zorgpaden worden gevolgd. Aan de hand van een instructietraining leert u hoe de applicatie werkt, zodat u deze kunt gaan toepassen in de context van uw eigen ziekenhuis uur uur Uitvoeren procesanalyse poli Met behulp van Disco maakt u voor uw eigen ziekenhuis een procesanalyse. U beoordeeld de routing en routingvariabiliteit van de patientenstromen, de doorlooptijden en de bottle necks in het proces. Gezamenlijke lunch uur uur Poli vanuit een integraal perspectief Aan de hand van een concrete praktijkcasus maken we een analyse van de samenhang van de poli Orthopedie en de Radiologie. Is er samenhang tussen deze twee afdelingen/processen? Is de poli Orthopedie van invloed op het prestatieniveau van de Radiologie? Waar liggen mogelijkheden voor optimalisatie. Op basis van deze praktijkcasus leert u integrale analyse te maken en tot optimalisatie te komen uur uur Afsluiting Capita selecte, evaluatie en afstuiting Afhankelijk van de groep en specifieke leervragen vanuit de groep kan door de docenten - uitsluitend in samenspraak met de groep - inhoudelijk afgeweken worden van het programma als dit het leerresultaat ten goede komt. Praktijkopdracht Tussen dag 1 en dag 2 gaan de deelnemers een analyse maken van een poli in het eigen ziekenhuis. De deelnemers gaan de praktijkvoering op de poli beoordelen en beoordelen waar potentieel ligt in het capaciteitsniveau en de sturing op de poli. Hiermee wordt het geleerde van dag 1 direct in de praktijk toepasbaar gemaakt.

5 Studiemateriaal Binnen de opleiding wordt gewerkt met Nederlandstalig en Engelstalig studiemateriaal. De WORKclass is Nederlandstalig evenals de hand-outs. Bij aanvang van de WORKclass ontvangt u een studiemap. Hierin kunt u het studiemateriaal opnemen dat tijdens het programma uitgereikt wordt. Docenten De WORKclass wordt verzorgd door Marcel de Jong en Marije Wouters. Marcel de Jong is grondlegger van de NVZ Masterclass Patiëntenlogistiek en de TOPclass Zorglogistiek. Hij beschikt over meer dan 15 jaar ervaring in ziekenhuizen en is gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van capaciteitsoptimalisatie, planning en integrale sturing. Contact gegevens: E marcel@hotflo.net T Marije Wouters heeft uitgebreide ervaring in het optimaliseren van de capaciteiten in de polikliniek, de OK en de kliniek in vele Nederlandse Ziekenhuizen. Ze deelt haar praktijkervaringen met u en leert u hoe u in uw eigen poliklinieken tot een effectieve optimalisatie van de capaciteiten kan komen, waarin de routing van de patiënt en een integrale benadering van de capaciteiten een centrale plaats krijgen. Contact gegevens: E marije@hotflo.net T Data Tijdens de opleiding werkt u met data van uw eigen ziekenhuis. Een specificatie van de data krijgt u na inschrijving van ons toegestuurd en er vindt telefonisch overleg plaats om de specificatie door te lopen. U wordt geacht uiterlijk 3 weken voor de start van de workclass het databestand aan HOTflo toe te sturen. U kunt hierbij gebruik maken van Via deze link komt u op een HOTflo-webpagina welke geschikt is om grote databestanden beveiligd naar ons toe te sturen. U kunt het bestand dan sturen naar info@hotflo.net. U ontvangt per mail een bevestiging dat het bestand is aangekomen. Daarnaast dient u mee te nemen naar de trainingsdagen het basis spreekuurschema en het basisraster van uw poli. Certificaat U ontvangen na afloop een certificaat van deelname.

6 Locatie De WORKclass wordt verzorgd in de nieuwe trainingslocatie van HOTflo in Maarssen. HOTflo Company Bisonspoor Verdieping 4 Maarssen Routebeschrijving Een routebeschrijving volgt. Parkeergelegenheid Deze locatie beschikt over een ruime, gratis, parkeergelegenheid. Kosten De kosten voor deelname aan de WORKclass Capaciteitsmanagement Poli bedragen 995,- excl. BTW. Deze kosten zijn bedoeld om de kosten voor de organisatie, zaalhuur, lunches, koffie/thee et cetera te dekken. Indien u gebruik wenst te maken van een hotelovernachting, dan is dit voor eigen rekening.

7 Overige zaken Lunches Tijdens de collegedagen wordt er een lunch verzorgd. Verder kunt u onbeperkt genieten van koffie en thee. In de ochtendpauze worden huisgemaakte lekkernijen geserveerd en in de middagpauze is er een fruitig-gezond tussendoortje beschikbaar. Laptop Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van een laptop. Deelnemers dienen deze mee te nemen op de opleidingsdagen. De laptop dient voorzien te zijn van een WIFI-internetconnectie en Excel (minimaal Excel 2007). Een basiservaring met Excel is gewenst. Verhinderd Indien u door omstandigheden verhinderd bent (een deel van) het programma bij te wonen, neem dan contact op met uw docent. In samenspraak wordt dan gezocht naar een oplossing voor de gemiste lesstof. Afmelding Kosteloze afmelding is mogelijk tot 4 weken voor aanvang van het programma. Voor latere afmeldingen is het gehele bedrag verschuldigd. De deelnemer heeft de mogelijkheid om bij afmelding een vervanger te sturen. Annulering HOTflo behoudt zich het recht voor bij onvoldoende belangstelling (minder dan 8 aanmeldingen) het programma te annuleren tot uiterlijk 3 weken voor aanvang van het programma. Het lesgeld wordt in dit geval gerestitueerd. Evaluatie Wij stellen uw mening sterk op prijs. Na afloop van het programma wordt u gevraagd schriftelijk te evalueren en we waarderen het zeer als u deze evaluatie wilt invullen. Vragen? Indien u nog vragen heeft van welke aard dan ook, neem contact op met HOTflo: Telefoon: +31 (0) info@hotflo.net

Studiegids WORKclass Opnameplanning

Studiegids WORKclass Opnameplanning Studiegids WORKclass Opnameplanning 03 november 2015 - Dag 1 09.00 uur - 17.00 uur 01 december 2015 - Dag 2 09.00 uur - 17.00 uur Welkom We zijn er trots op u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagement Revalidatie. Filosofie WORKclass

Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagement Revalidatie. Filosofie WORKclass Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagement Revalidatie 13 oktober 2016 09.00 uur - 17.00 uur Welkom We zijn verheugd u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer aan de Workclass Capaciteitsmanagement

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagement Revalidatie. Filosofie WORKclass

Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagement Revalidatie. Filosofie WORKclass Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagement Revalidatie 11 oktober 2016 09.00 uur - 17.00 uur Welkom We zijn verheugd u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer aan de Workclass Capaciteitsmanagement

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Bedden & Verpleegkundige Capaciteit

Studiegids WORKclass Bedden & Verpleegkundige Capaciteit Studiegids WORKclass Bedden & Verpleegkundige Capaciteit Dag 1 05 februari 2015 Dag 2 05 maart 2015 09.00 uur - 17.00 uur 09.00 uur - 17.00 uur Welkom We zijn er trots op u binnenkort te mogen verwelkomen

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Opnameplanning

Studiegids WORKclass Opnameplanning Studiegids WORKclass Opnameplanning 14 oktober 2014 - Dag 1 09.00 uur - 17.00 uur 11 novem ber 2014 - Dag 2 09.00 uur - 17.00 uur Welkom We zijn er trots op u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Business Analytics

Studiegids WORKclass Business Analytics Studiegids WORKclass Business Analytics 08 september 2015 09.30 uur - 17.00 uur 29 september 2015 09.00 uur - 17.00 uur Achtergrond Opleiding We leven in een wereld waarin steeds meer data beschikbaar

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Evidence Based Staffing

Studiegids WORKclass Evidence Based Staffing Studiegids WORKclass Evidence Based Staffing 22 januari 2015 09.00 uur - 17.00 uur Welkom We zijn er trots op u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer aan de Workclass Evidence Based Staffing. Ter

Nadere informatie

HOTflo Summer School Summer Class Excel voor de Zorg

HOTflo Summer School Summer Class Excel voor de Zorg HOTflo Summer School Summer Class Excel voor de Zorg Reeks I 04 juli 11 juli 18 juli 13.00 uur - 17.00 uur Reeks II 01 aug 08 aug 15 aug 13.00 uur - 17.00 uur Inleiding Maakt u nog tabellen in Word? Wilt

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Verpleegkundige Capaciteit: EBS & Flexibilisering

Studiegids WORKclass Verpleegkundige Capaciteit: EBS & Flexibilisering Studiegids WORKclass Verpleegkundige Capaciteit: EBS & Flexibilisering 08 oktober 2015 09.00 uur - 17.00 uur 05 november 2015 09.00 uur - 17.00 uur Inleiding Hoe bepaalt u de zwaarte van het werk op een

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Flexibilisering Verpleegkundige Inzet

Studiegids WORKclass Flexibilisering Verpleegkundige Inzet Studiegids WORKclass Flexibilisering Verpleegkundige Inzet 21 april 2015 09.00 uur - 17.30 uur Welkom We zijn er trots op u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer aan de WORKclass Flexibilisering

Nadere informatie

TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT

TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT HOTflo Academy is een onderdeel van HOTflo Company HOTFLO ACADEMY Bewustwording, expertise en vaardigheden vormen de basis voor verandering. Op basis hiervan is de

Nadere informatie

TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT

TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT HOTflo Academy is een onderdeel van HOTflo Company HOTFLO ACADEMY Bewustwording, expertise en vaardigheden vormen de basis voor verandering. Op basis hiervan is de

Nadere informatie

TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT

TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT HOTflo Academy is een onderdeel van HOTflo Company HOTFLO ACADEMY Bewustwording, expertise en vaardigheden vormen de basis voor verandering. Op basis hiervan is de

Nadere informatie

OPLEIDINGEN & EVENTS. WORKclass Masterclass Gebruikerstrainingen Netwerk ICM

OPLEIDINGEN & EVENTS. WORKclass Masterclass Gebruikerstrainingen Netwerk ICM 2015 OPLEIDINGEN & EVENTS WORKclass Masterclass Gebruikerstrainingen Netwerk ICM IN DEZE GIDS Bewustwording, inzicht en vaardigheden vormen de basis voor verandering. Met HOTflo trainingen en opleidingen

Nadere informatie

HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE VAKOPLEIDINGEN

HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE VAKOPLEIDINGEN HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE VAKOPLEIDINGEN # Just say Hello! Planner Vakcollege is een onderdeel van Hello! Planner HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE Bewustwording, expertise en vaardigheden vormen de basis voor

Nadere informatie

HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE

HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE VAKOPLEIDINGEN VOOR PLANNERS IN DE ZORG # Just say Hello! Planner Vakcollege is een onderdeel van Hello! Planner Binnen de zorg zijn grote veranderingen aan de gang waardoor de

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT. Masterclass Informatiemanagement

AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT. Masterclass Informatiemanagement AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT Masterclass Informatiemanagement AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT INTRODUCTIE Informatie is voor elke organisatie een cruciale asset. Efficiënte uitvoering van

Nadere informatie

Geen Woorden maar Daden. Bertwin Bonenberg consultant Hotflo Peter Smit Clustermanager Martini Ziekenhuis

Geen Woorden maar Daden. Bertwin Bonenberg consultant Hotflo Peter Smit Clustermanager Martini Ziekenhuis Geen Woorden maar Daden Bertwin Bonenberg consultant Hotflo Peter Smit Clustermanager Martini Ziekenhuis Opbouw Het waarom De opdracht De focus Het plan De visie De plan uitwerking Het fundament De marshmallow

Nadere informatie

DEELGEBIED FQ VERDIEPINGSTRAINING.

DEELGEBIED FQ VERDIEPINGSTRAINING. DEELGEBIED FQ VERDIEPINGSTRAINING www.rightinplace.nl info@rightinplace.nl FQ Zonder beweging, voldoende ontspanning, rust en voeding kunnen we niet optimaal leren en presteren. Als we uit balans en vermoeid

Nadere informatie

ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl

ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl ACS biedt in 2014 weer enkele actuele, interessante opleidingen aan op het eigen kantoor in de rustieke omgeving van Driebergen. Kernwoorden zijn kleinschaligheid,

Nadere informatie

SharePoint 2013 Workflow

SharePoint 2013 Workflow SharePoint 2013 Workflow Kosten: 995,- excl. BTW per deelnemer Duur: 2 dagen Max Deelnemers: 10 In deze praktijkgerichte 2-daagse training SharePoint 2013 Workflow worden de uitgebreide mogelijkheden die

Nadere informatie

Opleidingen voor HR-adviseurs

Opleidingen voor HR-adviseurs Opleidingen voor HR-adviseurs Elysisch Talent geeft praktijkgerichte opleidingen en trainingen aan coaches en HR-adviseurs. Deze opleidingen en trainingen zijn bedoeld om u te leren om uw medewerkers of

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon: KAM Opleidingen Procesmanagement Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job Procesmanagement Contact Welkom bij KAM

Nadere informatie

ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl

ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl ACS biedt in 2015 weer enkele actuele, interessante opleidingen aan op het eigen kantoor in de rustieke omgeving van Driebergen. Kernwoorden zijn kleinschaligheid,

Nadere informatie

KAM Consultants- workshops

KAM Consultants- workshops KAM Consultants- workshops Welkom bij KAM Consultants B.V. Waarom KAM Consultants B.V. Workshop Continue Verbetering Workshop Procesmanagement Workshop Risicomanagement Waar kun je onze trainingen volgen?

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Algemene voorwaarden HRM Academy - 2013-2014

Algemene Voorwaarden. Algemene voorwaarden HRM Academy - 2013-2014 Algemene Voorwaarden Algemene voorwaarden HRM Academy - 2013-2014 Artikel 1: In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. cursist : degene die aan het onderwijs, de training of de opleiding waarvoor

Nadere informatie

HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE

HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE VAKOPLEIDINGEN VOOR PLANNERS IN DE ZORG # Just say Hello! Planner Vakcollege is een onderdeel van Hello! Planner Binnen de zorg zijn grote veranderingen aan de gang waardoor de

Nadere informatie

Opleidingen voor Coaches

Opleidingen voor Coaches Opleidingen voor Coaches Elysisch Talent geeft praktijkgerichte opleidingen en trainingen aan coaches en HR-adviseurs. Deze opleidingen en trainingen zijn bedoeld om u te leren om uw medewerkers of coachingskandidaten

Nadere informatie

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken www.segment.nl BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken Investeren in uw persoonlijk vakmanschap 3 Samen studeren in een vaste groep 3 Persoonlijke benadering 3 Gemotiveerde studenten 3 Enthousiaste

Nadere informatie

Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd

Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd Kosten: 850,- excl. BTW per deelnemer Duur: 2 dagen Max Deelnemers: 10 Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd is een praktijkgerichte tweedaagse cursus.

Nadere informatie

MOC Analyzing Data with Power BI

MOC Analyzing Data with Power BI MOC 20778 Analyzing Data with Power BI Kosten: 1395,- excl. BTW per deelnemer Duur: 3 dagen Max Deelnemers: 8 Analyzing Data with Power BI (MOC 20778) Ben je business intelligence prof? En wil je weten

Nadere informatie

LEAN OOK VOOR INKOOP!

LEAN OOK VOOR INKOOP! LEAN OOK VOOR INKOOP! Lean is in geen enkele bedrijfstak meer weg te denken. Waar lean in het begin alleen werd gebruikt op de fabrieksvloer, wordt lean nu bij alle denkbare organisaties ingezet. Maar

Nadere informatie

TOPclass hospital capacity management

TOPclass hospital capacity management TOPclass hospital capacity management Performation HOTflo Academy is een onderdeel van Performation HOTflo Performation HOTflo Academy Bewustwording, expertise en vaardigheden vormen de basis voor verandering.

Nadere informatie

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen 2013, code L13-4 Voor huisartsen, managers en bestuurders van gezondheidscentra, managers en bestuurders

Nadere informatie

Bureau de Roos. Studiegids Specialisatiejaar kindertherapie

Bureau de Roos. Studiegids Specialisatiejaar kindertherapie Bureau de Roos Studiegids Specialisatiejaar kindertherapie Inleiding Leuk dat u interesse heeft in het Specialisatiejaar Kindertherapie dat Bureau de Roos aanbiedt. Dit jaar is speciaal voor hen die zich

Nadere informatie

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces Vrijdagen 31 oktober, 7 & 14 November 2014 Utrecht (Hotel NH Utrecht) Doelgroepen leergang:

Nadere informatie

Algemene en annuleringsvoorwaarden van Het Talenhuis

Algemene en annuleringsvoorwaarden van Het Talenhuis Gedeponeerd bij de griffie van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden onder nummer: 31-2013, d.d. 1 mei 2013. Indien u vragen of mededelingen heeft betreffende uw registratie of inschrijving voor een

Nadere informatie

Centrum voor Thuisbeademing Maastricht

Centrum voor Thuisbeademing Maastricht Cursus Zorgvaardigheden Centrum voor Thuisbeademing Maastricht Cursusinformatie Inhoud van de scholing Voorbereidingsopdracht Programma van de scholing Thuistoets Praktijkleeropdrachten Certificaat Verrijkingsliteratuur

Nadere informatie

Training Lean Yellow Belt. Inclusief Yellow Belt certificaat

Training Lean Yellow Belt. Inclusief Yellow Belt certificaat Training Lean Yellow Belt Inclusief Yellow Belt certificaat Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Je leert hoe je een organisatie kunt

Nadere informatie

Training Lean Yellow Belt

Training Lean Yellow Belt Training Lean Yellow Belt Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Je leert hoe je een organisatie kunt begeleiden naar continue verbetering

Nadere informatie

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag Brochure Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag Met meer zelfvertrouwen rapporteren HRM Academy Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training beleidsplan, beleidsnotitie en

Nadere informatie

5 Moments of Need Certificeringsprogramma

5 Moments of Need Certificeringsprogramma 5 Moments of Need Certificeringsprogramma Juni 2019 Inleiding Learning & Development-professionals worden in hun dagelijkse praktijk steeds vaker geconfronteerd met de noodzaak om het leren te innoveren

Nadere informatie

Excel Cursus Koppelingen en Macro s

Excel Cursus Koppelingen en Macro s Excel Cursus Koppelingen en Macro s Kosten: 375,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag Max Deelnemers: 10 Cursus Microsoft Excel - Koppelingen en Macro's Microsoft Excel is het meest gebruikte spreadsheet-pakket

Nadere informatie

Cursus Excel 2016 Basis

Cursus Excel 2016 Basis Cursus Excel 2016 Basis Lesvormen: In-company maatwerk, Open inschrijving (klassikale cursus), Individueel, Werkplekbegeleiding, Kosten: 299,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag, Taal: Nederlands, Engels,

Nadere informatie

Green Belt to Black Belt

Green Belt to Black Belt Het beste van twee werelden De opleiding Six Sigma Black Belt is onderdeel van het gezamenlijke trainingsaanbod van ProjectsOne en Schouten en Nelissen. Als er één organisatie bekend is met zowel theorie

Nadere informatie

Excel 2016 Basis Plus+

Excel 2016 Basis Plus+ Excel 2016 Basis Plus+ Kosten: 325,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag Max Deelnemers: 10 Cursus Excel 2016 Basis Plus+ is een praktijkgerichte 1-daagse Excel training waarin de uitgebreide mogelijkheden

Nadere informatie

Opleiding Commissaris Publieke Sector

Opleiding Commissaris Publieke Sector ERLY the consulting company Opleiding Commissaris Publieke Sector Dé opleiding voor wie commissaris wil worden in de publieke sector pag. 1 Deze opleiding biedt u als aankomend commissaris dé voorbereiding

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Quiris

Nadere informatie

Opbrengstgericht taalonderwijs

Opbrengstgericht taalonderwijs Opbrengstgericht taalonderwijs De leergang Opbrengstgericht taalonderwijs heeft tot doel leraren en intern begeleiders toe te rusten met kennis, inzichten en vaardigheden op het gebied van lees-/taalonderwijs

Nadere informatie

Michel Kats unithoofd ZGT regiecentrum. Tactisch plannen ZGT

Michel Kats unithoofd ZGT regiecentrum. Tactisch plannen ZGT Michel Kats unithoofd ZGT regiecentrum Tactisch plannen ZGT 3 november 2017 Agenda Even voorstellen Over ZGT Start tactisch plannen ZGT Rendement verbeteren per unit Integraal plannen Voorbeeld dagopname

Nadere informatie

Excel 2016 voor Mac Gevorderd

Excel 2016 voor Mac Gevorderd Excel 2016 voor Mac Gevorderd Kosten: 325,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag Max Deelnemers: 10 In deze 1-daagse cursus Excel 2016 voor Mac Gevorderd behandelen we de uitgebreide mogelijkheden die Excel

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Brochure Training HR en timemanagement In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training HR en timemanagement 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

VNG Leertraject Onderwijs

VNG Leertraject Onderwijs VNG Leertraject Onderwijs 2016-2017 Neem uw educatieve regierol Introductie Om gemeenten te ondersteunen in de professionele aanpak van de educatieve regierol biedt de VNG Academie een leertraject dat

Nadere informatie

5 Moments of Need Certificeringsprogramma L&D professionals Nederlandse Ziekenhuizen 2018 September 2018

5 Moments of Need Certificeringsprogramma L&D professionals Nederlandse Ziekenhuizen 2018 September 2018 5 Moments of Need Certificeringsprogramma L&D professionals Nederlandse Ziekenhuizen 2018 September 2018 Inleiding De L&D professionals in Nederlandse Ziekenhuizen worden in hun dagelijkse praktijk steeds

Nadere informatie

Integraal HR voor leidinggevenden

Integraal HR voor leidinggevenden Integraal HR voor leidinggevenden Leidinggeven aan professionals in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs vergt een hoge mate van inhoudelijk-inspirerend leiderschap. Daar waar docenten zich als

Nadere informatie

Ir. Jeroen van Oostrum PhD kandidaat Econometrisch Instituut, Erasmus School of Economics

Ir. Jeroen van Oostrum PhD kandidaat Econometrisch Instituut, Erasmus School of Economics Optimaliseren van patiëntplanning met behulp van zorgpaden en cyclische planningsmethoden Ir. Jeroen van Oostrum PhD kandidaat Econometrisch Instituut, Erasmus School of Economics (vanoostrum@few.eur.nl)

Nadere informatie

LEARNING LAB. Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring. donderdag 20 oktober van uur

LEARNING LAB. Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring. donderdag 20 oktober van uur LEARNING LAB Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring donderdag 20 oktober van 10.00 17.30 uur Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e Learningervaring Marcel de Leeuwe verzorgt

Nadere informatie

Integraal productie- en capaciteitsmanagement in de orthopedische keten

Integraal productie- en capaciteitsmanagement in de orthopedische keten Integraal productie- en capaciteitsmanagement in de orthopedische keten Rob Vromans en Elieke van Sark, Logistiek Bedrijf, 28-9-2016 De orthopedische keten Orthopedische Keten Verwijzing Poli Diagnostiek

Nadere informatie

Versie 1.2, Programmaboekje. Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein

Versie 1.2, Programmaboekje. Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein Versie 1.2, 27-02-2017 Programmaboekje Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein Voorwoord Op donderdag 6 april 2017 organiseert de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Meervoudige Intelligentie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Meervoudige Intelligentie STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE Meervoudige Intelligentie Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Meervoudige Intelligentie! In deze gids zetten

Nadere informatie

Je hebt de keuze uit verschillende trainingsvormen: individuele training, in-company training en open inschrijving.

Je hebt de keuze uit verschillende trainingsvormen: individuele training, in-company training en open inschrijving. Excel Cursus Basis Kosten: 325,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag Max Deelnemers: 10 Leer de basisfuncties van Excel Met Microsoft Excel maak je handige tabellen, rekenmodellen, grafieken en nog veel

Nadere informatie

Logistiek management in de gezondheidszorg

Logistiek management in de gezondheidszorg Katholieke Universiteit Leuven Faculteit Geneeskunde Departement Maatschappelijke Gezondheidszorg Centrum voor Ziekenhuis- en Verplegingswetenschap Master in management en beleid van de gezondheidszorg

Nadere informatie

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P 1 Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P Persoonlijk klantencontact in jouw on-offline communicatie Ben je op zoek naar de juiste identiteit van jouw organisatie? Ken je

Nadere informatie

NADB Wedstrijd Secretariaat

NADB Wedstrijd Secretariaat Taken & Verantwoordelijkheden NADB Wedstrijd Secretariaat June 2, 2009 NADB Wedstrijdsecretariaat Pagina: 2 / 7 Inhoudsopgave 1. INLEIDING...3 1.1 ORGANISATIE EN STRUCTUUR...3 1.2 FUNCTIE OMSCHRIJVING...3

Nadere informatie

Informatiepakket Lean Six Sigma BlackBelt Zelfstudie

Informatiepakket Lean Six Sigma BlackBelt Zelfstudie Informatiepakket Lean Six Sigma BlackBelt Zelfstudie Lean Six Sigma BlackBelt worden op het internationaal erkende niveau van het ASQ? Met onze Lean Six Sigma BlackBelt zelfstudie leer je op interactieve

Nadere informatie

Browse alvast met je smartphone of tablet via wifi L&C CHEMIE (pw: lcverhuur) naar: rrproms.nl. Vul bij Student Join Room de volgende code in:

Browse alvast met je smartphone of tablet via wifi L&C CHEMIE (pw: lcverhuur) naar: rrproms.nl. Vul bij Student Join Room de volgende code in: Browse alvast met je smartphone of tablet via wifi L&C CHEMIE (pw: lcverhuur) naar: rrproms.nl Vul bij Student Join Room de volgende code in: 8848c140 Patiënten tevredenheid en PROMs Thomas Timmers Interactive

Nadere informatie

ITIL Foundation. 1399,- excl. BTW per deelnemer Duur: Kosten: 2 dagen Max Deelnemers: 10

ITIL Foundation. 1399,- excl. BTW per deelnemer Duur: Kosten: 2 dagen Max Deelnemers: 10 ITIL Foundation Kosten: 1399,- excl. BTW per deelnemer Duur: 2 dagen Max Deelnemers: 10 Een officieel certificaat ITIL v4 Foundation heeft een grote meerwaarde voor de moderne professionele ICT er. ITIL

Nadere informatie

Studiegids training Teamleider productie

Studiegids training Teamleider productie Studiegids training Teamleider productie Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 1.4 Cbt leeromgeving...

Nadere informatie

STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie

STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie 1. Aanmelden U kunt zich telefonisch, schriftelijk of via de website voor een opleiding

Nadere informatie

5 Moments of Need Certificeringsprogramma L&D-professionals. Januari 2019

5 Moments of Need Certificeringsprogramma L&D-professionals. Januari 2019 5 Moments of Need Certificeringsprogramma L&D-professionals Januari 2019 Inleiding L&D-professionals worden in hun dagelijkse praktijk steeds vaker geconfronteerd met de noodzaak om het leren te innoveren

Nadere informatie

Training Lean Green Belt

Training Lean Green Belt Training Lean Green Belt Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Daarnaast staan we ook stil bij de vaardigheden die je nodig hebt om deze

Nadere informatie

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces op lokaal en regionaal niveau

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces op lokaal en regionaal niveau Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces op lokaal en regionaal niveau Vrijdagen 1, 15 & 29 November 2013 Utrecht (Hotel NH Utrecht)

Nadere informatie

I N F O R M A T I E. Duurzaam biocompatibel restaureren met glas. Masterclass productgebruik. met uitgebreide hands-on

I N F O R M A T I E. Duurzaam biocompatibel restaureren met glas. Masterclass productgebruik. met uitgebreide hands-on I N F O R M A T I E Masterclass productgebruik Duurzaam biocompatibel restaureren met glas met uitgebreide hands-on Data maart 2013: 5 maart Nootdorp 7 maart Dordrecht 12 maart Houten 19 maart Nieuw-Vennep

Nadere informatie

Masterclass Controlling FAMO

Masterclass Controlling FAMO Masterclass Controlling FAMO Een programma voor Controlling bij de lokale overheid Het Zijlstra Center van de Vrije Universiteit heeft in samenwerking met de FAMO een praktijkprogramma voor Controlling

Nadere informatie

rkey sales Cursusagenda - 1 e helft 2019

rkey sales Cursusagenda - 1 e helft 2019 Cursusagenda - 1 e helft 2019 Adomi basis - installatietechniek Voor nieuwe gebruikers de perfecte manier om goed Adomi te leren. Om in aanmerking te komen voor een basis cursus Adomi, dient de cursist

Nadere informatie

Toegepaste en sectorspecifieke opleidingen in PERSONEELSPLANNING EN PERSONEELSINZET

Toegepaste en sectorspecifieke opleidingen in PERSONEELSPLANNING EN PERSONEELSINZET OPLEIDINGENKALENDER OPLEIDINGEN, WORKSHOPS Toegepaste en sectorspecifieke opleidingen in PERSONEELSPLANNING EN PERSONEELSINZET DEHORA PLANNERSACADEMY Een goede personeelsplanning of workforce planning

Nadere informatie

Masterclass. Business Model Canvas gebruiken bij communicatie. Een visueel hulpmiddel om de brug tussen IT en business te slaan

Masterclass. Business Model Canvas gebruiken bij communicatie. Een visueel hulpmiddel om de brug tussen IT en business te slaan Masterclass Business Model Canvas gebruiken bij communicatie Een visueel hulpmiddel om de brug tussen IT en business te slaan De laatste jaren hanteren organisaties steeds vaker het Business Model Canvas

Nadere informatie

Juni Sept Nov 19 22 10

Juni Sept Nov 19 22 10 BITSING Praktijkseminar door auteur, coach en grondlegger: Frans de Groot Gemiddelde waardering: 8,9 Juni Sept Nov 19 22 10 Voor het einde van de eerste ochtend was iedereen overtuigd. De Bitsing-methode

Nadere informatie

Brochure. Training effectief onderhandelen voor de OR. Meer resultaat uit de Overlegvergadering

Brochure. Training effectief onderhandelen voor de OR. Meer resultaat uit de Overlegvergadering Brochure Training effectief onderhandelen voor de OR Meer resultaat uit de Overlegvergadering Inhoudsopgave Over OR Academy 3 Training effectief onderhandelen voor de OR 4 Algemene informatie over de training

Nadere informatie

Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening

Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw

Nadere informatie

Een goede start als wethouder. summerschools in het reces... en verdieping

Een goede start als wethouder. summerschools in het reces... en verdieping Een goede start als wethouder summerschools in het reces... en verdieping Voor nieuwe wethouders en meer ervaren wethouders die met collega's willen reflecteren op hun wethouderschap bieden we in het reces

Nadere informatie

Samen werken aan behandelen volgens protocol

Samen werken aan behandelen volgens protocol Samen werken aan behandelen volgens protocol Ambulant Centrum voor Reumatologie en Orthopedie, SMK Léon Schoonhoven en Rob Vromans, 28-9-2016 Inhoud Introductie Theoretisch kader en praktische aanpak Ingebruikname

Nadere informatie

Coaching en coachend leiderschap

Coaching en coachend leiderschap S.E. Booij Consultancy Coaching en coachend leiderschap voor leidinggevenden in de zorg in samenwerking met drs Joep Choy prof dr Jan Moen prof dr Willem van der Does Burgemeester Ketelaarstraat 29 2361

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Stichting SHL-Holding en rechtspersonen waarover de stichting het bestuur voert

ALGEMENE VOORWAARDEN Stichting SHL-Holding en rechtspersonen waarover de stichting het bestuur voert ALGEMENE VOORWAARDEN Stichting SHL-Holding en rechtspersonen waarover de stichting het bestuur voert C. BIJZONDERE VOORWAARDEN SCHOLINGEN De in deze Bijzondere voorwaarden Scholingen vermelde bepalingen

Nadere informatie

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Leergang Procesbegeleiding samenwerking, organisatie en innovatie in de eerste lijn voor nieuwe ROS-adviseurs (code L13-2) Voor

Nadere informatie

Zorgpaden: wat, waarom en hoe

Zorgpaden: wat, waarom en hoe V i a B e e l d K o p t e k s t 1 1 8 oktober 2014 Zorgpaden: wat, waarom en hoe Jolanda van Hoeve, adviseur IKNL Wat zijn zorgpaden? Zorgpaden: terminologie Termen: zorgpaden, zorgstraten, zorgprogramma

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Programma 5. Module Management Accounting & Control 5. Module Externe Verslaggeving 6

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Programma 5. Module Management Accounting & Control 5. Module Externe Verslaggeving 6 1 Inhoudsopgave Inleiding 4 Programma 5 Module Management Accounting & Control 5 Module Externe Verslaggeving 6 Module Management Control & Information Systems 7 Rooster 8 Opleidingskosten 9 Netherlands

Nadere informatie

Post-hbo Strategisch vrijwilligersmanagement

Post-hbo Strategisch vrijwilligersmanagement Post-hbo Strategisch vrijwilligersmanagement Is uw personeelsbeleid klaar voor het werken met vrijwilligers? Tijden veranderen. Bezuinigingen zorgen er voor dat in veel sectoren steeds meer een beroep

Nadere informatie

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS (0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS Meer invloed krijgen? Het kan. Je bent al even aan het werk en je wilt groeien in je rol als adviseur. In deze training oefen je

Nadere informatie

Cursusgids Medische Hulpmiddelen

Cursusgids Medische Hulpmiddelen Cursusgids Medische Hulpmiddelen 2016 Introductie MDProject is al jaren actief met consultancy ondersteuning op het gebied van medische hulpmiddelen. Wij krijgen regelmatig verzoeken voor het geven van

Nadere informatie

Pilates workshops met Ton Voogt & Michael Fritzke Zaterdag 28 oktober 2017

Pilates workshops met Ton Voogt & Michael Fritzke Zaterdag 28 oktober 2017 Pilates workshops met Ton Voogt & Michael Fritzke Zaterdag 28 oktober 2017 Op zaterdag 28 oktober 2017 organiseert Frits van der Werff Pilatesstudio wederom een dag vol pilatesworkshops met master trainer

Nadere informatie

LEERGANG STRATEGISCH HRM EN FINANCIEEL LEIDERSCHAP

LEERGANG STRATEGISCH HRM EN FINANCIEEL LEIDERSCHAP VERGROOT DE REIKWIJDTE VAN JE SCHOOL VERDIEP JE LEIDERSCHAP LEERGANG STRATEGISCH HRM EN FINANCIEEL LEIDERSCHAP VOOR SCHOOLLEIDERS EN MIDDENMANAGERS IN HET ONDERWIJS VOORJAAR 2018 WWW.NSO-CNA.NL LEERGANG

Nadere informatie

In drie fasen naar een digitale organisatie

In drie fasen naar een digitale organisatie In drie fasen naar een digitale organisatie Volg deze unieke opleiding voor professionals en organisaties die succesvol willen zijn in hun digitale transformatie. Fase 1 EIM Practitioner De basis: een

Nadere informatie

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended)

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) 8 Maanden ICM biedt u de mogelijkheid om het Lean Six Sigma Black Beltdiploma als pakket in 8 maanden tijd te te behalen. U start met Lean Six Sigma Green

Nadere informatie

Ik zie, jij ziet, wij zien... beeldvormend medisch onderzoek

Ik zie, jij ziet, wij zien... beeldvormend medisch onderzoek Ik zie, jij ziet, wij zien... beeldvormend medisch onderzoek Scholingen & Trainingen Datum: Dinsdag 12 mei 2015 Locatie: Jaarbeurs Utrecht Ik zie, jij ziet, wij zien... beeldvormend medisch onderzoek Datum:

Nadere informatie

Masterclass IT Savvy. Impact van trends

Masterclass IT Savvy. Impact van trends Masterclass IT Savvy Impact van trends Regelmatig komen onderzoeksbureaus zoals Gartner en McKinsey met rapporten waarin nieuwe trends worden aangekondigd. Belangrijke vraag, en niet eenvoudig te beantwoorden,

Nadere informatie

PRAKTISCHE STRALINGSHYGIENE. Voor UOI

PRAKTISCHE STRALINGSHYGIENE. Voor UOI PRAKTISCHE STRALINGSHYGIENE Voor UOI 18 en 19 april 2013 Toelichting PRAKTISCHE STRALINGSHYGIËNE VOOR UOI, DESKUNDIGHEID 4A/M Het werken met ioniserende straling voor medische doeleinden is een voorbehouden

Nadere informatie