Studiegids WORKclass Opnameplanning

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Studiegids WORKclass Opnameplanning"

Transcriptie

1 Studiegids WORKclass Opnameplanning 14 oktober Dag uur uur 11 novem ber Dag uur uur Welkom We zijn er trots op u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer aan de Workclass Opnameplanning 2. Ter voorbereiding hierop doen we u deze studiegids toekomen met praktische informatie over het programma. Filosofie WORKclass We zijn de overtuiging toegedaan dat leren een samenspel is van ontdekken, toepassen en zelfreflectie. Deze drie didactische pijlers vormen de basis voor de WORKclass en noemen we Hands-on learning. De WORKclass staat dus voor: handen uit de mouwen en op een praktische wijze aan de slag. Concreet en praktijkgericht, twee dagen intensief leren in combinatie met een concrete praktijkopdracht die u binnen uw eigen ziekenhuis en werkomgeving uitvoert. Leerdoelen Deelnemers aan het programma: Ervaren welke impact opnameplanning heeft op het prestatieniveau van het ziekenhuis Zijn in staat de kwaliteit van de opnameplanning (en hun eigen planning) te beoordelen en dit te vertalen naar concrete acties om de kwaliteit van planning te verbeteren Zijn in staat een professionaliseringsslag te maken op grond van het geleerde in de WORKclass en dit praktisch toepasbaar te maken voor de eigen praktijk Binnen de WORKclass wordt gewerkt met een praktijkopdracht, waarbij u aan de slag gaat om de kwaliteit van de opnameplanning te beoordelen binnen het eigen ziekenhuis.

2 Opzet Programma Het programma bestaat uit 2 dagen plenair onderwijs in combinatie met een praktijkopdracht die u uitvoert in uw eigen ziekenhuis. Dag 1: Tijdstip Module Omschrijving inhoud uur uur Kennismaking Kennismaking met de deelnemers en formuleren individuele leerdoelen uur uur Wat is plannen? Als je niet oppast is het woord plannen al snel een containerbegrip. Wat is plannen eigenlijk? En wat is het niet? We gaan definiëren wat plannen is en zullen door deze bril eens kijken naar de actualiteit van planning in het ziekenhuis uur uur De rol van opnameplanning in ziekenhuizen uur uur Planningscanvas (incl. pauze) uur uur Wanneer hebben we een goede planning gemaakt? uur uur Plangame the ultimate plan challenge (deel 1) We gaan stilstaan bij de rol van opnameplanning in ziekenhuizen en ontdekken hoe planning invloed heeft op de prestaties van het ziekenhuis. Het planningscanvas is een praktisch raamwerk om analyses te maken van de planning. We leren u hoe het planningscanvas werkt en u krijgt instructies mee om aan de hand van het canvas een analyse te maken van de planning voor uw eigen ziekenhuis. Plannen is het maken van een plan. Maar wanneer hebben we een goed plan gemaakt? We gaan aan de slag met het formuleren van meetbare indicatoren (doelfuncties) aan de hand waarvan u kunt beoordelen hoe goed er gepland wordt en of er potentieel ligt om te verbeteren. U wordt uitgedaagd de beste opnameplanning te maken. Een wachtlijst met patiënten en een OK-schema vormen de belangrijkste ingrediënten. Aan u de opdracht de meest optimale opnameplanning te maken. Wat is het effect van uw planning op de wachtlijst, OK-benutting, bedbezetting en last-but-not-least het kostenniveau van het ziekenhuis? Natuurlijk vergelijken we de planning van alle deelnemers en proberen we van elkaar te leren.

3 Dag 2: Tijdstip Module Omschrijving inhoud uur uur Bespreken resultaten praktijkopdracht Bespreken resultaten praktijkopdracht. Wat zijn de belangrijkste inzichten en conclusies? Waar ligt potentieel voor verbetering? uur uur Plangame the ultimate plan challenge (deel 2) We gaan proberen om het resultaat van de eerste plangame te verbeteren. U krijgt naast de wachtlijst en de OK ook zicht op de beschikbaarheid van de bedden. Kortom we gaan integraal plannen. Lukt het u om tot een beter resultaat te komen? Gezamenlijke lunch uur uur Planningsmethodieken Met de HOTflo-bedcalculator gaan we eens kijken naar de electieve opnameplanning en het effect op de bedden in verschillende Nederlandse ziekenhuizen. We zullen ontdekken hoe de effecten van de plangame zichtbaar worden in de praktijk. Van hieruit gaan we 3 methoden behandelen om vanuit de opnameplanning ook rekening te kunnen houden met de bedden uur uur Plannen en planningscoördinatie Er is een verschil tussen plannen en planmatig werken en verstoringen coördineren. Beiden komen voor in een ziekenhuis. Met een goede planning wordt getracht het aantal verstoringen in de planning te minimaliseren. Toch zullen er altijd verstoringen zijn en deze noodzaken aanpassing van de planning. Hoe hebben we de planning en de planningcoördinatie georganiseerd in ziekenhuizen? Wat betekent dit voor de competenties van een planner? Wat voor type planner bent u? Hoe kunt u in de planning al rekening houden met eventuele verstoringen? Wat zijn de meest voorkomende verstoringen, wat is de impact op de planning en wat moet er gebeuren om deze te reduceren? uur uur Planner-in-control Plannen is een plan maken dat in de toekomst gerealiseerd gaat worden. De planner is een van de weinige personen in het ziekenhuis die zicht heeft (of zou kunnen hebben) op de toekomst. Zijn er capaciteitsproblemen te verwachten? Plannen is dus niet alleen een plan maken, maar ook signaleren, pro-actief handelen, bijsturen en continu leren. Maar hoe doen we dat allemaal? uur uur Opstellen professionaliseringsplan In de praktijkopdracht heeft u uw eigen planning beoordeelt. Op basis van de opgedane kennis stelt u de eerste stappen op die de opnameplanning in uw ziekenhuis dient te maken om te professionaliseren uur uur Afsluiting Capita selecte, evaluatie en afstuiting Afhankelijk van de groep en specifieke leervragen vanuit de groep kan door de docenten - uitsluitend in samenspraak met de groep - inhoudelijk afgeweken worden van het programma als dit het leerresultaat ten goede komt.

4 Praktijkopdracht Tussen dag 1 en dag 2 gaan de deelnemers de kwaliteit van de opnameplanning beoordelen binnen het eigen ziekenhuis. Dit kan de kwaliteit van de eigen planning zijn of de kwaliteit van de opnameplanning in bredere zin. Deze kritische (zelf)reflectie vormt een elementair onderdeel van het programma en er dient rekening gehouden te worden met een tijdbesteding van 1-2 dagen voor het uitvoeren van de opdracht. U wordt geacht de resultaten van de analyse te presenteren op dag 2 van het programma. Studiemateriaal Binnen de opleiding wordt gewerkt met Nederlandstalig en Engelstalig studiemateriaal. De WORKclass is Nederlandstalig evenals de hand-outs. Bij aanvang van de WORKclass ontvangt u een studiemap. Hierin kunt u het studiemateriaal opnemen dat tijdens het programma uitgereikt wordt. Docenten De WORKclass wordt verzorgd door Marcel de Jong en Marije Wouters. Marcel de Jong is grondlegger van de NVZ Masterclass Patiëntenlogistiek en de TOPclass Zorglogistiek. Hij beschikt over meer dan 15 jaar ervaring in ziekenhuizen en is gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van capaciteitsoptimalisatie, planning en integrale sturing. Contact gegevens: E marcel@hotflo.net T Marije Wouters heeft uitgebreide ervaring in het optimaliseren van de opnameplannings, de OK en de beddencapaciteit, in vele Nederlandse Ziekenhuizen. Ze deelt haar praktijkervaringen met u en leert u hoe u in uw eigen ziekenhuis effectief tot optimalisatie kunt komen van de opnamenplanning. Contact gegevens: E marije@hotflo.net T Certificaat U ontvangen na afloop een certificaat van deelname.

5 Locatie De WORKclass wordt verzorgd in Leerhotel Het Klooster te Amersfoort: Leerhotel Het Klooster Daam Fockemalaan KG Amersfoort Telefoon (+31) Routebeschrijving vanuit Utrecht, A28 Volg de A28 richting Amersfoort. Neem afslag Soesterberg, links richting Soest (Richelleweg). Weg volgen en bij het tweede verkeerslicht rechtsaf richting Amersfoort (N237 Amersfoortsestraat, overgaand in Utrechtsestraat). Voor de Stichtse Rotonde (Amersfoort) gaat u linksaf (borden Soest/Dierenpark volgen) en vervolgens na 100 meter weer links, de Daam Fockemalaan in. Na 50 meter links de ventweg in (vóór het Shell-pompstation). U ziet de ingang van Leerhotel Het Klooster na 30 meter aan uw rechterzijde. Routebeschrijving via de A1 Bij knooppunt Hoevelaken richting Amersfoort/Utrecht de A28 volgen. Neem afrit 5 (Maarn/Soest) rondweg N221 (richting Soest/Dierenpark). Deze rondweg komt uit op de Stichtse Rotonde. Op de rotonde rechtsaf en direct daarna links (richting Soest/ Dierenpark Amersfoort). Rechts de Daam Fockemalaan in. Na 50 meter links de ventweg in (vóór het Shellpompstation). U ziet na 30 meter de ingang van Leerhotel Het Klooster aan uw rechterzijde. Routebeschrijving vanaf Amersfoort CS Lopend vanaf station Amersfoort, rechts de Barchman Wuytierslaan volgen. Bij de stoplichten links de Daam Fockemalaan in. Leerhotel Het Klooster bevindt zich voorbij het pompstation aan de rechterkant. De loopafstand is ca 2 km. Met het openbaar vervoer Amersfoort CS: Streekbussen: Bus 56 richting Wijk bij Duurstede en bus 52 richting Utrecht. Uitstaphalte Zorgcentrum de Lichtenberg aan de Utrechtseweg. U passeert Leerhotel Het Klooster aan de rechterkant. Over het voetpad terug lopen (ca 200 m). De ingang van Leerhotel Het Klooster bevindt zich aan de linkerkant. Er rijden taxi s vanaf station Amersfoort. Parkeergelegenheid Leerhotel Het Klooster beschikt over een ruime gratis parkeervoorziening Kosten De kosten voor deelname aan de WORKclass Opnameplanning 2 bedragen 995,- excl. BTW. Deze kosten zijn bedoeld om de kosten voor de organisatie, zaalhuur, lunches, koffie/thee et cetera te dekken. Indien u gebruik wenst te maken van een hotelovernachting, dan is dit voor eigen rekening.

6 Overige zaken Lunches Tijdens de collegedagen wordt er een lunch verzorgd. Verder kunt u onbeperkt genieten van koffie en thee. In de ochtendpauze worden huisgemaakte lekkernijen geserveerd en in de middagpauze is er een fruitig-gezond tussendoortje beschikbaar. Laptop Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van een laptop. Deelnemers dienen deze mee te nemen op de opleidingsdagen. De laptop dient voorzien te zijn van een WIFI-internetconnectie en Excel (minimaal Excel 2007). Een basiservaring met Excel is gewenst. Verhinderd Indien u door omstandigheden verhinderd bent (een deel van) het programma bij te wonen, neem dan contact op met uw docent. In samenspraak wordt dan gezocht naar een oplossing voor de gemiste lesstof. Afmelding Kosteloze afmelding is mogelijk tot 4 weken voor aanvang van het programma. Voor latere afmeldingen is het gehele bedrag verschuldigd. De deelnemer heeft de mogelijkheid om bij afmelding een vervanger te sturen. Annulering HOTflo behoudt zich het recht voor bij onvoldoende belangstelling (minder dan 8 aanmeldingen) het programma te annuleren tot uiterlijk 3 weken voor aanvang van het programma. Het lesgeld wordt in dit geval gerestitueerd. Evaluatie Wij stellen uw mening sterk op prijs. Na afloop van het programma wordt u gevraagd schriftelijk te evalueren en we waarderen het zeer als u deze evaluatie wilt invullen. Vragen? Indien u nog vragen heeft van welke aard dan ook, neem contact op met HOTflo: Telefoon: +31 (0) info@hotflo.net

Studiegids WORKclass Opnameplanning

Studiegids WORKclass Opnameplanning Studiegids WORKclass Opnameplanning 03 november 2015 - Dag 1 09.00 uur - 17.00 uur 01 december 2015 - Dag 2 09.00 uur - 17.00 uur Welkom We zijn er trots op u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Bedden & Verpleegkundige Capaciteit

Studiegids WORKclass Bedden & Verpleegkundige Capaciteit Studiegids WORKclass Bedden & Verpleegkundige Capaciteit Dag 1 05 februari 2015 Dag 2 05 maart 2015 09.00 uur - 17.00 uur 09.00 uur - 17.00 uur Welkom We zijn er trots op u binnenkort te mogen verwelkomen

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Evidence Based Staffing

Studiegids WORKclass Evidence Based Staffing Studiegids WORKclass Evidence Based Staffing 22 januari 2015 09.00 uur - 17.00 uur Welkom We zijn er trots op u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer aan de Workclass Evidence Based Staffing. Ter

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagement Revalidatie. Filosofie WORKclass

Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagement Revalidatie. Filosofie WORKclass Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagement Revalidatie 11 oktober 2016 09.00 uur - 17.00 uur Welkom We zijn verheugd u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer aan de Workclass Capaciteitsmanagement

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagement Revalidatie. Filosofie WORKclass

Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagement Revalidatie. Filosofie WORKclass Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagement Revalidatie 13 oktober 2016 09.00 uur - 17.00 uur Welkom We zijn verheugd u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer aan de Workclass Capaciteitsmanagement

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagment Poli

Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagment Poli Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagment Poli 17 maart2015 - Dag 1 09.00 uur - 17.00 uur 14 april 2015- Dag 2 09.00 uur - 17.00 uur Welkom We zijn er trots op u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Business Analytics

Studiegids WORKclass Business Analytics Studiegids WORKclass Business Analytics 08 september 2015 09.30 uur - 17.00 uur 29 september 2015 09.00 uur - 17.00 uur Achtergrond Opleiding We leven in een wereld waarin steeds meer data beschikbaar

Nadere informatie

HOTflo Summer School Summer Class Excel voor de Zorg

HOTflo Summer School Summer Class Excel voor de Zorg HOTflo Summer School Summer Class Excel voor de Zorg Reeks I 04 juli 11 juli 18 juli 13.00 uur - 17.00 uur Reeks II 01 aug 08 aug 15 aug 13.00 uur - 17.00 uur Inleiding Maakt u nog tabellen in Word? Wilt

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Verpleegkundige Capaciteit: EBS & Flexibilisering

Studiegids WORKclass Verpleegkundige Capaciteit: EBS & Flexibilisering Studiegids WORKclass Verpleegkundige Capaciteit: EBS & Flexibilisering 08 oktober 2015 09.00 uur - 17.00 uur 05 november 2015 09.00 uur - 17.00 uur Inleiding Hoe bepaalt u de zwaarte van het werk op een

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Flexibilisering Verpleegkundige Inzet

Studiegids WORKclass Flexibilisering Verpleegkundige Inzet Studiegids WORKclass Flexibilisering Verpleegkundige Inzet 21 april 2015 09.00 uur - 17.30 uur Welkom We zijn er trots op u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer aan de WORKclass Flexibilisering

Nadere informatie

In het kort. De hoek in! Congres. Dinsdag 18 september Uitverkocht. Stel je vraag aan de congresontwikkelaar

In het kort. De hoek in! Congres. Dinsdag 18 september Uitverkocht. Stel je vraag aan de congresontwikkelaar De hoek in! Uitverkocht Congres Dinsdag 18 september 2018 Stel je vraag aan de congresontwikkelaar Ilona Noorman In het kort Dit congres is uitverkocht. In februari wordt deze dag weer herhaald. Klik hier

Nadere informatie

Prijsbijlage Leerhotel Het Klooster

Prijsbijlage Leerhotel Het Klooster Prijsbijlage Leerhotel Het Klooster Zaalopstellingen Leerhotel het Klooster heeft diverse vergaderzalen tot haar beschikking. In de onderstaande afbeelding vind u welke opstellingen er mogelijk zijn met

Nadere informatie

Leerhotel Het Klooster Prijsbijlage 2016

Leerhotel Het Klooster Prijsbijlage 2016 Geachte lezer, Graag willen wij u hartelijk danken voor uw getoonde interesse in Leerhotel Het Klooster. Bij Leerhotel Het Klooster geniet u nog echt van Passie voor Gastvrijheid. Een moderne leeromgeving

Nadere informatie

Leerhotel Het Klooster Prijsbijlage 2017

Leerhotel Het Klooster Prijsbijlage 2017 Geachte lezer, Graag willen wij u hartelijk danken voor uw getoonde interesse in Leerhotel Het Klooster. Bij Leerhotel Het Klooster geniet u nog echt van Passie voor Gastvrijheid. Een moderne leeromgeving

Nadere informatie

TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT

TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT HOTflo Academy is een onderdeel van HOTflo Company HOTFLO ACADEMY Bewustwording, expertise en vaardigheden vormen de basis voor verandering. Op basis hiervan is de

Nadere informatie

HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE VAKOPLEIDINGEN

HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE VAKOPLEIDINGEN HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE VAKOPLEIDINGEN # Just say Hello! Planner Vakcollege is een onderdeel van Hello! Planner HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE Bewustwording, expertise en vaardigheden vormen de basis voor

Nadere informatie

TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT

TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT HOTflo Academy is een onderdeel van HOTflo Company HOTFLO ACADEMY Bewustwording, expertise en vaardigheden vormen de basis voor verandering. Op basis hiervan is de

Nadere informatie

Routebeschrijving eigen vervoer naar Handelsweg 2 Zeist Vanaf Amsterdam Volg de A2 richting Utrecht. Volg bij knooppunt Oude Rijn de A12 richting Arnh

Routebeschrijving eigen vervoer naar Handelsweg 2 Zeist Vanaf Amsterdam Volg de A2 richting Utrecht. Volg bij knooppunt Oude Rijn de A12 richting Arnh Routebeschrijving openbaar en eigen vervoer naar: ACHMEA ZEIST Handelsweg 2 3707 NH ZEIST Telefoon: 030-693 70 00 De Achmea-locatie aan de Handelsweg bestaat uit meerdere gebouwen. Centraal staat het Congrescentrum.

Nadere informatie

TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT

TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT HOTflo Academy is een onderdeel van HOTflo Company HOTFLO ACADEMY Bewustwording, expertise en vaardigheden vormen de basis voor verandering. Op basis hiervan is de

Nadere informatie

Elke slag raak! Badminton Congres. Het Klooster Amersfoort. Zaterdag 8 juni 2013

Elke slag raak! Badminton Congres. Het Klooster Amersfoort. Zaterdag 8 juni 2013 Elke slag raak! Zaterdag 8 juni 2013 Het Klooster Amersfoort Nederland organiseert op zaterdag 8 juni de eerste editie van het. De dag staat in het teken van actuele onderwerpen die van belang zijn voor

Nadere informatie

Jaaruitje 2015. Het is het bestuur van de VOOA een genoegen u op zondag 20 september 2015 uit te nodigen voor ons jaarlijkse uitje.

Jaaruitje 2015. Het is het bestuur van de VOOA een genoegen u op zondag 20 september 2015 uit te nodigen voor ons jaarlijkse uitje. Artillerie Jaaruitje 2015 Het is het bestuur van de VOOA een genoegen u op zondag 20 september 2015 uit te nodigen voor ons jaarlijkse uitje. Dit jaar is er voor gekozen om het Nationaal Militair Museum

Nadere informatie

OPLEIDINGEN & EVENTS. WORKclass Masterclass Gebruikerstrainingen Netwerk ICM

OPLEIDINGEN & EVENTS. WORKclass Masterclass Gebruikerstrainingen Netwerk ICM 2015 OPLEIDINGEN & EVENTS WORKclass Masterclass Gebruikerstrainingen Netwerk ICM IN DEZE GIDS Bewustwording, inzicht en vaardigheden vormen de basis voor verandering. Met HOTflo trainingen en opleidingen

Nadere informatie

Financieel Management voor Dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven

Financieel Management voor Dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven Inleiding Programma Aanmelden Route Financieel Management voor Dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven Ondernemingen in de technologiebranches

Nadere informatie

Financieel Management voor semiprofs Workshop over financieel management in de praktijk

Financieel Management voor semiprofs Workshop over financieel management in de praktijk Inleiding Programma Aanmelden Route Financieel Management voor semiprofs Workshop over financieel management in de praktijk Deze workshop is een vervolg op de door FHI in samenwerking met Planning Company

Nadere informatie

Contentmarketing is the only marketing left. Seth Godin

Contentmarketing is the only marketing left. Seth Godin Inleiding Programma Aanmelden Route Contentmarketing is the only marketing left Seth Godin Contentmarketing, seo en sea Veel organisaties binnen de technologiebranches vragen zich af hoe ze effectief contentmarketing

Nadere informatie

Leidinggeven in tijden van verandering Hoe stuur ik effectief op gewenst gedrag?

Leidinggeven in tijden van verandering Hoe stuur ik effectief op gewenst gedrag? Inleiding Programma Aanmelden Route Leidinggeven in tijden van verandering De snel veranderende wereld vraagt om aanpassingsvermogen en flexibiliteit van organisaties en daarom van de mensen die er werken.

Nadere informatie

Aan: Schoolleden van de NJPV Van: Jaap Meijer Betreft: Dag van de interne begeleider jenaplan Zutphen, 21 januari 2013.

Aan: Schoolleden van de NJPV Van: Jaap Meijer Betreft: Dag van de interne begeleider jenaplan Zutphen, 21 januari 2013. Aan: Schoolleden van de NJPV Van: Jaap Meijer Betreft: Dag van de interne begeleider jenaplan 2013 Zutphen, 21 januari 2013 Beste mensen, Met deze brief wil ik jullie melden dat de derde Dag van de interne

Nadere informatie

NanoTech 4 Dummies. FHI, MinacNed en Hogeschool Utrecht organiseren op woensdag 28 januari een workshop NanoTech 4 Dummies.

NanoTech 4 Dummies. FHI, MinacNed en Hogeschool Utrecht organiseren op woensdag 28 januari een workshop NanoTech 4 Dummies. Inleiding Programma Aanmelden Route NanoTech 4 Dummies FHI, MinacNed en Hogeschool Utrecht organiseren op woensdag 28 januari een workshop NanoTech 4 Dummies. Een nanometer (nm) is het miljardste deel

Nadere informatie

PRESENTEREN MET IMPACT Hoe zorgt u dat uw boodschap overkomt?

PRESENTEREN MET IMPACT Hoe zorgt u dat uw boodschap overkomt? Inleiding Programma Aanmelden Route PRESENTEREN MET IMPACT Presenteren is meer dan alleen een verhaal vertellen voor een groep mensen. Hoe zorgt u er enerzijds voor dat u uw boodschap duidelijk en krachtig

Nadere informatie

Hoe kom ik aan nieuwe klanten? Maak uw eigen marktbewerkingsplan

Hoe kom ik aan nieuwe klanten? Maak uw eigen marktbewerkingsplan Inleiding Programma Aanmelden Route Hoe kom ik aan nieuwe klanten? U hebt mooie producten en diensten. En u wilt deze graag aan zoveel mogelijk organisaties aanbieden. Niet alleen aan bestaande relaties,

Nadere informatie

Cursus PDL Coach. Cursus PDL coach: 11 mei Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni Voor wie is de cursus PDL coach?

Cursus PDL Coach. Cursus PDL coach: 11 mei Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni Voor wie is de cursus PDL coach? Cursus PDL Coach Cursus PDL coach: 11 mei 2018 Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni 2018 Voor wie is de cursus PDL coach? Heb je de PDL-training gevolgd en heb je ook altijd al het enthousiasme voor

Nadere informatie

UITNODIGING JAARVERGADERING NEDERLANDSE OPENLUCHTTHEATERS

UITNODIGING JAARVERGADERING NEDERLANDSE OPENLUCHTTHEATERS Beste mensen, UITNODIGING JAARVERGADERING NEDERLANDSE OPENLUCHTTHEATERS Zaterdag 6 november 2010 Baarn / Eemnes Op zaterdag 6 november a.s. is het zover. Dan heeft de Vereniging Nederlandse Openluchttheaters

Nadere informatie

Praktijkworkshop: Hoe benut je de commerciële kansen die service je geeft?

Praktijkworkshop: Hoe benut je de commerciële kansen die service je geeft? Inleiding Programma Aanmelden Route Praktijkworkshop: Hoe benut je de commerciële kansen die service je geeft? Bij een groeiend aantal bedrijven binnen de technologiebranches neemt de vraag vanuit de klant

Nadere informatie

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer.

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. Inleiding Programma Aanmelden Route NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. * Deze workshop sluit aan bij de eerder door FHI in samenwerking

Nadere informatie

E-learning medische technologie, dat wérkt innovatief opleiden in gebruik van medische technologie, hoe wordt de keten daar sterker van?

E-learning medische technologie, dat wérkt innovatief opleiden in gebruik van medische technologie, hoe wordt de keten daar sterker van? Inleiding Programma Aanmelden Route E-learning medische technologie, dat wérkt innovatief opleiden in gebruik van medische technologie, hoe wordt de keten daar sterker van? E-learning systemen, opleidingen,

Nadere informatie

HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE

HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE VAKOPLEIDINGEN VOOR PLANNERS IN DE ZORG # Just say Hello! Planner Vakcollege is een onderdeel van Hello! Planner Binnen de zorg zijn grote veranderingen aan de gang waardoor de

Nadere informatie

Routebeschrijving Botanische Tuinen

Routebeschrijving Botanische Tuinen Routebeschrijving Botanische Tuinen Auto: Vanaf de A28 uit de richting Zwolle / Amersfoort. Voor de hoofdingang (Budapestlaan 17): - U neemt op de snelweg A28 afslag 2: Uithof. - Volg deze weg (deze buigt

Nadere informatie

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop voor de derde keer.

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop voor de derde keer. Inleiding NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop voor de derde keer. Programma Aanmelden Route Praktijkworkshop: Hoe benut je de commerciële kansen die

Nadere informatie

Financieel Management voor dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven

Financieel Management voor dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven Inleiding Programma Aanmelden Route Financieel Management voor dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven Ondernemingen in de technologiebranches

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT. Masterclass Informatiemanagement

AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT. Masterclass Informatiemanagement AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT Masterclass Informatiemanagement AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT INTRODUCTIE Informatie is voor elke organisatie een cruciale asset. Efficiënte uitvoering van

Nadere informatie

Workshop Credit Management Hoe verlaag ik mijn DSO, days sales outstanding?

Workshop Credit Management Hoe verlaag ik mijn DSO, days sales outstanding? Inleiding Programma Aanmelden Route Workshop Credit Management Hoe verlaag ik mijn DSO, days sales outstanding? Credit Management of debiteurenbeheer staat meer dan ooit op de agenda van bedrijven. Niet

Nadere informatie

Workshop Business Model Innovatie Aan de slag om uw eigen verdienmodel te vernieuwen

Workshop Business Model Innovatie Aan de slag om uw eigen verdienmodel te vernieuwen Inleiding Programma Aanmelden Route Workshop Business Model Innovatie Aan de slag om uw eigen verdienmodel te vernieuwen Het workshopmodel en het boek zijn inmiddels wereldberoemd en spraakmakend. Nu komt

Nadere informatie

Praktijkworkshop Credit Management De praktijk van snel betalende klanten

Praktijkworkshop Credit Management De praktijk van snel betalende klanten Inleiding Programma Aanmelden Route Praktijkworkshop Credit Management De praktijk van snel betalende klanten Credit management of debiteurenbeheer staat volop in de belangstelling. Een gezonde financiële

Nadere informatie

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer.

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. Inleiding NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. Programma Aanmelden Route Hoe kom ik aan nieuwe klanten? Maak uw eigen marktbewerkingsplan

Nadere informatie

Internationaal zakendoen Het bepalen van een exportstrategie. Waar ben ik goed in en waar liggen mijn kansen?

Internationaal zakendoen Het bepalen van een exportstrategie. Waar ben ik goed in en waar liggen mijn kansen? Inleiding Programma Aanmelden Route Internationaal zakendoen Het bepalen van een exportstrategie. Waar ben ik goed in en waar liggen mijn kansen? De FHI-workshop Internationaal zakendoen richt zich op

Nadere informatie

Workshop IBAN en SEPA Wat betekent dit voor uw onderneming?

Workshop IBAN en SEPA Wat betekent dit voor uw onderneming? Inleiding Programma Aanmelden Route Workshop IBAN en SEPA Met ingang van 1 februari 2014 is één Europese betaalmarkt een feit. Vanaf die datum werken de nationale girale betaalproducten en automatische

Nadere informatie

Opleidingen voor Coaches

Opleidingen voor Coaches Opleidingen voor Coaches Elysisch Talent geeft praktijkgerichte opleidingen en trainingen aan coaches en HR-adviseurs. Deze opleidingen en trainingen zijn bedoeld om u te leren om uw medewerkers of coachingskandidaten

Nadere informatie

Opleidingen voor HR-adviseurs

Opleidingen voor HR-adviseurs Opleidingen voor HR-adviseurs Elysisch Talent geeft praktijkgerichte opleidingen en trainingen aan coaches en HR-adviseurs. Deze opleidingen en trainingen zijn bedoeld om u te leren om uw medewerkers of

Nadere informatie

verkoop en levering in de technologiebranches

verkoop en levering in de technologiebranches Inleiding Programma Aanmelden Route Uitnodiging Workshop DONDERdag 17 JANUARI 2013 fhi - leusden Rechten en plichten bij verkoop en levering in de technologiebranches Rechten en plichten bij verkoop en

Nadere informatie

HOE HAAL JE MEER UIT JE VERKOOPORGANISATIE?

HOE HAAL JE MEER UIT JE VERKOOPORGANISATIE? Inleiding Programma Aanmelden Route UITNODIGING WORKSHOP DINSDAG 26 SEPTEMBER 2017 FHI - LEUSDEN HOE HAAL JE MEER UIT JE VERKOOPORGANISATIE? HET EFFECTIEF AANSTUREN VAN VERKOPERS NB. Deze workshop betreft

Nadere informatie

HOE HAAL JE MEER UIT JE VERKOOPORGANISATIE?

HOE HAAL JE MEER UIT JE VERKOOPORGANISATIE? Inleiding Programma Aanmelden Route UITNODIGING WORKSHOP DINSDAG 9 MEI 2017 FHI - LEUSDEN HOE HAAL JE MEER UIT JE VERKOOPORGANISATIE? HET EFFECTIEF AANSTUREN VAN VERKOPERS NB. Deze workshop betreft een

Nadere informatie

CONTENTMARKETING, SOCIALE MEDIA, SEO EN SEA

CONTENTMARKETING, SOCIALE MEDIA, SEO EN SEA Inleiding Programma Aanmelden Route Contentmarketing is the only marketing left Seth Godin UITNODIGING WORKSHOP DONDERDAG 8 JUNI 2017 FHI - LEUSDEN CONTENTMARKETING, SOCIALE MEDIA, SEO EN SEA VERGROOT

Nadere informatie

I N F O R M A T I E. Duurzaam biocompatibel restaureren met glas. Masterclass productgebruik. met uitgebreide hands-on

I N F O R M A T I E. Duurzaam biocompatibel restaureren met glas. Masterclass productgebruik. met uitgebreide hands-on I N F O R M A T I E Masterclass productgebruik Duurzaam biocompatibel restaureren met glas met uitgebreide hands-on Data maart 2013: 5 maart Nootdorp 7 maart Dordrecht 12 maart Houten 19 maart Nieuw-Vennep

Nadere informatie

Welkom bij MissieNederland

Welkom bij MissieNederland Info zaalverhuur Welkom bij Vergaderruimte en flexplekken Unieke locatie Een prachtig pand met diverse vergaderruimten en flexplekken midden in de bossen van Driebergen. Bereikbaarheid ligt vlakbij afrit

Nadere informatie

WORKSHOP DE KLIKFACTOR: HOE ZORG IK VOOR DE KLIK MET MIJN KLANT?

WORKSHOP DE KLIKFACTOR: HOE ZORG IK VOOR DE KLIK MET MIJN KLANT? Inleiding Programma Aanmelden Route WORKSHOP DE KLIKFACTOR: HOE ZORG IK VOOR DE KLIK MET MIJN KLANT? In de wereld waarin wij ons bevinden, wordt heel veel gecommuniceerd: uw verkopers communiceren met

Nadere informatie

Red Hat Training / CA Education. Algemene informatie brochure

Red Hat Training / CA Education. Algemene informatie brochure Red Hat Training / CA Education Algemene informatie brochure Red Hat Netherlands c/o CA Education Orteliuslaan 1001 3528 BE Utrecht The Netherlands +44 14 83 73 49 09 Geachte deelnemer, Bedankt voor het

Nadere informatie

Conferentie Bouwstenen voor sociale stabiliteit

Conferentie Bouwstenen voor sociale stabiliteit Conferentie Bouwstenen voor sociale stabiliteit Presentatie van FORUM handleiding omgaan met lokale maatschappelijke spanningen dinsdag 11 oktober 2011 13:00 18:00 Utrecht In aanwezigheid van: Annemarie

Nadere informatie

PRAKTIJKWORKSHOP: COACH UW VERKOPERS TOT SALESKAMPIOENEN

PRAKTIJKWORKSHOP: COACH UW VERKOPERS TOT SALESKAMPIOENEN PRAKTIJKWORKSHOP: COACH UW VERKOPERS TOT SALESKAMPIOENEN Als verkooptrainer én leiderschapscoach neemt Freek Rooze u mee in een intrigerend traject van coachen en verkopen. U zult merken dat het coachen

Nadere informatie

PRESTATIE-INKOOP in de praktijk

PRESTATIE-INKOOP in de praktijk Inleiding Programma Aanmelden Route Uitnodiging workshop Donderdag 13 september 2012 fhi - leusden PRESTATIE-INKOOP in de praktijk Welke aanbieder steekt boven het maaiveld uit? Prestatie-inkoop in de

Nadere informatie

AGENTUUR- EN DISTRIBUTIE- OVEREENKOMSTEN

AGENTUUR- EN DISTRIBUTIE- OVEREENKOMSTEN Inleiding Programma Aanmelden Route UITNODIGING WORKSHOP DONDERDAG 11 DECEMBER 2014 FHI - LEUSDEN AGENTUUR- EN DISTRIBUTIE- OVEREENKOMSTEN DE PRAKTIJK VAN GOEDE HANDELSAFSPRAKEN NB. Deze workshop betreft

Nadere informatie

NB. Wegens overweldigende belangstelling wordt deze workshop herhaald!

NB. Wegens overweldigende belangstelling wordt deze workshop herhaald! Inleiding Programma Aanmelden Route NB. Wegens overweldigende belangstelling wordt deze workshop herhaald! Rechten en plichten bij verkoop en levering in de technologiebranches Praktijkworkshop over contracteren,

Nadere informatie

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken www.segment.nl BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken Investeren in uw persoonlijk vakmanschap 3 Samen studeren in een vaste groep 3 Persoonlijke benadering 3 Gemotiveerde studenten 3 Enthousiaste

Nadere informatie

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces Vrijdagen 31 oktober, 7 & 14 November 2014 Utrecht (Hotel NH Utrecht) Doelgroepen leergang:

Nadere informatie

Hoe haal je meer uit je serviceorganisatie? Het effectief aansturen van servicemedewerkers

Hoe haal je meer uit je serviceorganisatie? Het effectief aansturen van servicemedewerkers Inleiding Programma Aanmelden Route Hoe haal je meer uit je serviceorganisatie? Service en after-sales worden voor veel bedrijven in de technologie steeds belangrijker voor het behalen van de bedrijfsdoelstellingen.

Nadere informatie

Het Flex-BV-congres Nieuwe kansen, maar ook bedreigingen

Het Flex-BV-congres Nieuwe kansen, maar ook bedreigingen Het Flex-BV-congres Nieuwe kansen, maar ook bedreigingen Datum: Locatie: Dinsdag 2 oktober 2012 12.00-17.00 uur Van der Valk Hotel Vianen Prins Bernhardstraat 75 4132 XE Vianen Vanuit Amsterdam/ Den Haag

Nadere informatie

svcdw JO8/JO9 JEUGDtoernooi Zaterdag 22 juni 2019

svcdw JO8/JO9 JEUGDtoernooi Zaterdag 22 juni 2019 svcdw JO8/JO9 JEUGDtoernooi Zaterdag 22 juni 2019 Programmaboekje Welkomstwoord Wij heten u van harte welkom bij het svcdw JEUGDtoernooi 2019 voor JO8/JO9 teams. In verschillende klassen gaan we de strijd

Nadere informatie

Workshop. Tips en adviezen voor uiterlijke verzorging van mensen met kanker

Workshop. Tips en adviezen voor uiterlijke verzorging van mensen met kanker Workshop Tips en adviezen voor uiterlijke verzorging van mensen met kanker Deze folder geeft u informatie over de workshops Look Good Feel Better in Inloophuis Het Getij. Waarom deze workshops? Naast

Nadere informatie

S3 Met stroop vang je meer vliegen dan met azijn

S3 Met stroop vang je meer vliegen dan met azijn S3 Met stroop vang je meer vliegen dan met azijn De Bode Nascholingen Trainingen op maat, gegeven met passie Inleiding eendaagse workshop Het voorkomen van escalatie! 1. Juiste collegiale bejegening en

Nadere informatie

KWALITEIT VOLGENS ISO 9001

KWALITEIT VOLGENS ISO 9001 Inleiding Programma Aanmelden Route UITNODIGING WORKSHOP DONDERDAG 22 JUNI 2017 FHI - LEUSDEN KWALITEIT VOLGENS ISO 9001 HET NUT EN NOODZAAK VAN CERTIFICERING BINNEN DE TECHNOLOGIEBRANCHES Kwaliteit volgens

Nadere informatie

WORKSHOP STEVIGER VERKOPEN Praktijkworkshop over het optimaliseren van het verkoopproces voor bedrijven in de technologiebranches

WORKSHOP STEVIGER VERKOPEN Praktijkworkshop over het optimaliseren van het verkoopproces voor bedrijven in de technologiebranches Inleiding Programma Aanmelden Route WORKSHOP STEVIGER VERKOPEN Praktijkworkshop over het optimaliseren van het verkoopproces voor bedrijven in de technologiebranches FHI organiseert op dinsdag 1 oktober

Nadere informatie

UITNODIGING WORKSHOP WOENSDAG 11 MEI 2011 FHI - LEUSDEN MEER TECHNOLOGIE, MINDER BELASTING BETALEN BELASTINGVOORDEEL VIA WBSO EN INNOVATIEBOX

UITNODIGING WORKSHOP WOENSDAG 11 MEI 2011 FHI - LEUSDEN MEER TECHNOLOGIE, MINDER BELASTING BETALEN BELASTINGVOORDEEL VIA WBSO EN INNOVATIEBOX Inleiding Programma Aanmelden Route UITNODIGING WORKSHOP WOENSDAG 11 MEI 2011 FHI - LEUSDEN MEER TECHNOLOGIE, MINDER BELASTING BETALEN BELASTINGVOORDEEL VIA WBSO EN INNOVATIEBOX MEER TECHNOLOGIE, MINDER

Nadere informatie

W10: "Druk, druk, druk"

W10: Druk, druk, druk W10: "Druk, druk, druk" Dit programma wordt door 88% van de deelnemers beoordeeld met een 9,1 gemiddeld Inleiding eendaagse workshop Heb je altijd te weinig tijd? Heb je het gevoel dat je een race tegen

Nadere informatie

NanoTech 4 Dummies. Datum, plaats en locatie Woensdag 28 januari 2015 bij Hogeschool Utrecht in Utrecht. Route: zie pagina 5.

NanoTech 4 Dummies. Datum, plaats en locatie Woensdag 28 januari 2015 bij Hogeschool Utrecht in Utrecht. Route: zie pagina 5. Inleiding Programma Aanmelden Route NanoTech 4 Dummies Nanotechnologie verovert de wereld Elk bedrijf krijgt er op één of andere wijze mee te maken. Je hoeft geen wetenschappelijk specialist te worden

Nadere informatie

UITNODIGING. Informatie- en ontmoetingsdag BECKER SPIERDYSTROFIE

UITNODIGING. Informatie- en ontmoetingsdag BECKER SPIERDYSTROFIE UITNODIGING Informatie- en ontmoetingsdag BECKER SPIERDYSTROFIE Zaterdag 30-06-2018 Aanvang: 10:30 uur (inschrijving met koffie en thee vanaf 09:45 uur) LUMC Albinusdreef 2 2333 ZA, Leiden Informatie-

Nadere informatie

NB. Wegens groot succes wordt deze workshop voor de zevende maal herhaald!

NB. Wegens groot succes wordt deze workshop voor de zevende maal herhaald! Inleiding Programma Aanmelden Route NB. Wegens groot succes wordt deze workshop voor de zevende maal herhaald! AANBESTEDEN een onduidelijk bestek, wat nu? Praktijkworkshop voor inschrijvers op aanbestedingen

Nadere informatie

Juni Sept Nov 19 22 10

Juni Sept Nov 19 22 10 BITSING Praktijkseminar door auteur, coach en grondlegger: Frans de Groot Gemiddelde waardering: 8,9 Juni Sept Nov 19 22 10 Voor het einde van de eerste ochtend was iedereen overtuigd. De Bitsing-methode

Nadere informatie

Per auto (Centraal Museum, Nicolaaskerkhof, Utrecht) Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren.

Per auto (Centraal Museum, Nicolaaskerkhof, Utrecht) Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren. Bereikbaarheid Adresgegevens Centraal Museum Nicolaaskerkhof 10 3512 XC Utrecht De Tuinzaal Nicolaasdwarsstraat 14 3512 XH Utrecht De Nicolaïkerk Nicolaaskerkhof 8 3512 XC Utrecht Per auto (Centraal Museum,

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Brochure Training HR en timemanagement In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training HR en timemanagement 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact

Nadere informatie

Programma Introductieweek 2014-2015

Programma Introductieweek 2014-2015 Opleiding Artiest/Muzikant 1 e jaar (disciplines bas, drums, gitaar, toetsen en zang) Waar: lokaal 0.18 Thijs Lodewijk Om 10 uur aanwezig zijn in de Starsound in Utrecht. Daar worden de studenten onder

Nadere informatie

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen.

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Inspirerend kennis overdragen ''Arjan weet een veilige sfeer te creëren waardoor ik me vrij voel om ook echt te oefenen en te delen wat ik

Nadere informatie

Waar het beste van twee werelden bij elkaar komt

Waar het beste van twee werelden bij elkaar komt Waar het beste van twee werelden bij elkaar komt Samenwerking tussen de VNG Academie en SPV staat garant voor de professionalisering van het BOA onderwijs VNG Academie en Politie Vorming Centrum hebben

Nadere informatie

TRAINING. Verkoop Expert. www.inputsupport.nl. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING. Verkoop Expert. www.inputsupport.nl. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Verkoop Expert www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING VERKOOP EXPERT Leerdoel De training verkoop expert is een intensieve training en geeft

Nadere informatie

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop opnieuw.

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop opnieuw. Inleiding Programma Aanmelden Route NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop opnieuw. Koude acquisitie Hoe krijg ik een afspraak bij een potentiële klant?

Nadere informatie

Routebeschrijving naar Museum Broeker Veiling

Routebeschrijving naar Museum Broeker Veiling Routebeschrijving naar Museum Broeker Veiling Houdt u voor uw navigatiesysteem aan: Doofpot, Broek op Langedijk Komende vanuit de richting Den Haag Haarlem via A9 Komende vanaf de A9 richting Alkmaar bij

Nadere informatie

HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE

HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE VAKOPLEIDINGEN VOOR PLANNERS IN DE ZORG # Just say Hello! Planner Vakcollege is een onderdeel van Hello! Planner Binnen de zorg zijn grote veranderingen aan de gang waardoor de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Algemene voorwaarden HRM Academy - 2013-2014

Algemene Voorwaarden. Algemene voorwaarden HRM Academy - 2013-2014 Algemene Voorwaarden Algemene voorwaarden HRM Academy - 2013-2014 Artikel 1: In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. cursist : degene die aan het onderwijs, de training of de opleiding waarvoor

Nadere informatie

MEDEWERKERS MEENEMEN IN VERANDERING Verandermanagement voor de leidinggevende. Doe toch niet zo moeilijk, doe gewoon mee!

MEDEWERKERS MEENEMEN IN VERANDERING Verandermanagement voor de leidinggevende. Doe toch niet zo moeilijk, doe gewoon mee! Inleiding Programma Aanmelden Route MEDEWERKERS MEENEMEN IN VERANDERING Verandermanagement voor de leidinggevende. Doe toch niet zo moeilijk, doe gewoon mee! Doe toch niet zo moeilijk, doe gewoon mee!

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Passend Onderwijs in onze regio

Passend Onderwijs in onze regio WERKCONFERENTIE II REGIO EDE Passend Onderwijs in onze regio Datum: D.V. Woensdag 5 februari 2014 Plaats: Adventkerk Ger. Gemeente - Vijftien Morgen 51 - Veenendaal ONDERSTEUNING EN ONDERSTEUNINGSTOEWIJZING

Nadere informatie

Algemene en annuleringsvoorwaarden van Het Talenhuis

Algemene en annuleringsvoorwaarden van Het Talenhuis Gedeponeerd bij de griffie van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden onder nummer: 31-2013, d.d. 1 mei 2013. Indien u vragen of mededelingen heeft betreffende uw registratie of inschrijving voor een

Nadere informatie

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren.

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren. Bereikbaarheid Adresgegevens Centraal Museum De Tuinzaal De Nicolaïkerk Nicolaaskerkhof 10 Nicolaasdwarsstraat 14 Nicolaaskerkhof 8 3512 XC Utrecht 3512 XH Utrecht 3512 XC Utrecht Bereikbaarheid: Per auto

Nadere informatie

Uitnodiging voor de najaarsbijeenkomst 29 september 2012 in de Sallandsekamer, Langstraat 18, 8131 BC Wijhe

Uitnodiging voor de najaarsbijeenkomst 29 september 2012 in de Sallandsekamer, Langstraat 18, 8131 BC Wijhe Nieuwsbrief nummer 40A ---------------------------------------------------------------------- Uitnodiging voor de najaarsbijeenkomst 29 september 2012 in de Sallandsekamer, Langstraat 18, 8131 BC Wijhe

Nadere informatie

Praktijkworkshop over de gevolgen van de Wet Werk en Zekerheid voor uw organisatie

Praktijkworkshop over de gevolgen van de Wet Werk en Zekerheid voor uw organisatie Inleiding Programma Aanmelden Route Praktijkworkshop over de gevolgen van de Wet Werk en Zekerheid voor uw organisatie Een nieuwe wet voor het arbeidsrecht is op komst: de Wet Werk en Zekerheid (WWZ).

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN

STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN De specialisatiemodule Trainersvaardigheden is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden!

Nadere informatie

VERDIEPING EN ACTUALITEITEN AANBESTEDEN IN DE TECHNOLOGIEBRANCHES Goed voorbereid, grotere slagingskans

VERDIEPING EN ACTUALITEITEN AANBESTEDEN IN DE TECHNOLOGIEBRANCHES Goed voorbereid, grotere slagingskans Inleiding Programma Aanmelden Route VERDIEPING EN ACTUALITEITEN AANBESTEDEN IN DE TECHNOLOGIEBRANCHES Tijdens de (basis)workshop AANBESTEDEN een onduidelijk bestek, wat nu? heeft u al kennis kunnen nemen

Nadere informatie

Alles wat u als directeur moet weten... maar waar u door de drukte amper aan toekomt, voor u in één middag in begrijpelijke taal samengevat

Alles wat u als directeur moet weten... maar waar u door de drukte amper aan toekomt, voor u in één middag in begrijpelijke taal samengevat Inleiding Programma Aanmelden Route Alles wat u als directeur moet weten... maar waar u door de drukte amper aan toekomt, voor u in één middag in begrijpelijke taal samengevat De directeur van een onderneming

Nadere informatie

Bastion Deluxe Hotel Almere

Bastion Deluxe Hotel Almere Vergaderen bij: Audioweg 1 1322 AT Almere + 31 (0)30-2670824 zalen@bastionhotels.nl www.bastionhotels.nl Welkom bij het! Het is gelegen in de snelst groeiende stad van Nederland. Het hotel biedt u ondermeer

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk

Nadere informatie