HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE"

Transcriptie

1 HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE VAKOPLEIDINGEN VOOR PLANNERS IN DE ZORG # Just say Hello! Planner Vakcollege is een onderdeel van Hello! Planner

2 Binnen de zorg zijn grote veranderingen aan de gang waardoor de planning steeds meer in de belangstelling komt te staan. Deze veranderingen stellen nieuwe en hogere eisen aan de planning en ook aan de planner. Dit biedt nieuwe kansen om de planning te professionaliseren en resultaten te verbeteren. Hello! Planner biedt een uniek en praktijkgericht opleidingsprogramma voor planners in de zorg. We noemen onze opleidingen vakopleidingen omdat we vinden dat plannen een vak is! De opleidingen zijn interessant voor iedereen die zich op planningsgebied in de zorg wil ontwikkelen. De opleidingen zijn een goede basis voor zowel ervaren als beginnende planners, teamleiders en coördinatoren van het planbureau. DEELNAME EISEN Er wordt van je verwacht dat je een HAVO- of MBO-diploma hebt of door werkervaring op dit niveau functioneert. HOOFDDOCENT Hoofddocent van het Hello! Planner Vakcollege is Bas Bos. Bas heeft ruim 15 jaar ervaring met planning, capaciteitsmanagement en zorglogistiek. DATA & INSCHRIJVEN Ga naar voor een overzicht van de opleidingen, data en kosten. Je kunt hier ook eenvoudig online inschrijven. Na inschrijving ontvang je direct per mail een bevestiging. LOCATIE De opleidingen worden gegeven op onze trainingslocatie in Maarsen, direct gelegen naast het NS station en met gratis parkeergelegenheid. IN-COMPANY Onze vakopleidingen bieden wij ook op maat aan en kunnen indien gewenst op locatie gegeven worden. LEERDOELEN Als deelnemer ontwikkel je vaardigheden en competenties die vereist zijn voor de rol van planner in de zorg. Door het uitvoeren van gerichte praktijkopdrachten maak je aantoonbaar dat je het vak voldoende beheerst en gekwalificeerd bent voor uitoefening in de praktijk. EINDTOETS & CERTIFICAAT Op de laatste lesdag krijg je een eindtoets of opdracht. Als je alle lesdagen hebt gevolgd en een voldoende hebt behaald voor de afsluitende toets of opdracht dan ontvang je het vakcertificaat. Je mag eenmalig en kosteloos herkansen. Behaal je geen voldoende dan ontvang je een certificaat van deelname. ALGEMENE VOORWAARDEN Op alle opleidingen zijn de algemene voorwaarden van Hello! Planner van toepassing. Deze kunt u vinden en downloaden via CONTACT Heb je vragen of wil je advies? Neem contact met ons op voor meer informatie. Hello! Planner Vakcollege Bisonspoor 5402 B 3605 LT Maarssen E: opleiding@helloplanner.nl T: +31 (0)

3 VAKOPLEIDING OPNAMEPLANNING Dag 1 - Opnameplanning en de bedden Wat is plannen? De functie van opnameplanning De rol van de opnameplanner Opnameplanning en de bedden Dag 2 - Omgaan met onzekerheid Effect van variabiliteit en onzekerheid op de kwaliteit van de planning Zelf berekeningen leren maken Plan strategieën Dag 3 - OK-planning en de wachtlijst Vuistregels voor de OK-planning Omgaan met spoed Beheren van de wachtlijst Voorspellen van de werkvoorraad Dag 4 - Organiseren, verbeteren en eindtoets Organiseren van de planning Praktijkcases Eindtoets Tijdens 4 intensieve lesdagen ontwikkel je praktische kennis en vaardigheden op het gebied van opnameplanning. In dit programma leer je op praktische wijze meer over planningsmethoden en technieken, vuistregels voor het plannen van opnamen en ingrepen, het omgaan met spoed en hoe je in de planning rekening kunt houden met de bedden. Je krijgt tijdens de opleiding toegang tot de digitale portal van het Hello! Planner Vakcollege. Hier vind je al het lesmateriaal, oefeningen en opdrachten. De opleiding is interessant voor iedereen die zich op planningsgebied en specifiek opnameplanning wil ontwikkelen. De opleiding is een goede basis voor ervaren en beginnende planners, teamleiders en coördinatoren van het opnamebureau. Er wordt van je verwacht dat je een HAVO- of MBOdiploma hebt of door werkervaring op dit niveau functioneert. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden. Ervaring met Excel is een pre. Ga naar voor een overzicht van de opleidingen, data en kosten. Je kunt hier ook eenvoudig online inschrijven. Eindelijk een opleiding die écht goed aansluit op de praktijk!

4 VAKOPLEIDING REVALIDATIEPLANNING Dag 1 - Revalidatieplanning als vak Wat is plannen? De functie van de revalidatieplanning De rol van de revalidatieplanner Maken van de planning (deel I) Doelfunctie, meten, signaleren en beoordelen Dag 2 - Planningsmethoden en technieken Maken van de planning (deel II) Effect van onzekerheid en mutaties op de kwaliteit van de planning Analyse van data Planningsmethoden en technieken voor een multidisciplinaire setting Planningsrichtlijnen Dag 3 - Tactisch plannen Maken van de planning (deel III) Beheren van de wachtlijst Tactisch plannen: signaleren en oplossen van capaciteitsproblemen Optimaliseren van werkprocessen Dag 4 - Organiseren, verbeteren en eindtoets Organiseren van de revalidatieplanning Praktijkcases Eindtoets Met deze 4-daagse vakopleiding ontwikkel je je tot een professional in revalidatieplanning. Aan de orde komt de inroostering van de afspraken, het omgaan met onzekerheid en mutaties, planningsmethoden en technieken, het signaleren en oplossen van capaciteitsproblemen, het beheren van de wachtlijst, het analyseren van data en het organiseren en verbeteren van de planning. Je krijgt tijdens de opleiding toegang tot de digitale portal van het Hello! Planner Vakcollege. Hier vind je al het lesmateriaal, oefeningen en opdrachten. De opleiding is interessant voor iedereen die zich op planningsgebied en specifiek revalidatieplanning wil ontwikkelen. De opleiding is een goede basis voor ervaren en beginnende planners, teamleiders en coördinatoren van het planbureau. Er wordt van je verwacht dat je een HAVO- of MBOdiploma hebt of door werkervaring op dit niveau functioneert. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden. Ervaring met Excel is een pre. Ga naar voor een overzicht van de opleidingen, data en kosten. Je kunt hier ook eenvoudig online inschrijven. Praktijkgerichte en unieke opleidingen voor planners in de zorg.

5 VAKOPLEIDING PERSONEELSPLANNING Dag 1 - Roostervormgevingsproces Wat is planning? De functie van de personele planning De rol van de personeelsplanner Werkaanbod, bezettingseisen en roostersleutel Bruto-netto factor Formatieberekening Formatieopbouw en contractmix Dag 2 - Capaciteitsplanning Organiseren van flexibiliteit Jaar-uren planning Inzetbaarheid; van bruto naar netto Analyseren van de personele planning Dynamische bruto-netto factor Dag 3 - Regelgeving, ergonomie en roosteren Wensen van medewerkers Werktijdenergonomie Wet- en regelgeving Roostermethoden en -methodieken Maken van het rooster Dag 4 - Organiseren, verbeteren en eindtoets Organiseren van de planning Wanneer is de planning goed? Praktijkcases Eindtoets In deze opleiding ontwikkel je praktische kennis en vaardigheden op het gebied van personeelsplanning. In dit programma leer je op praktische wijze meer over roostersleutels en formatieberekeningen, het signaleren en oplossen van capaciteitsproblemen, wet & regelgeving (ATW) en ergonomie, het organiseren van flexibiliteit en roostermethodieken. Je krijgt tijdens de opleiding toegang tot de digitale portal van het Hello! Planner Vakcollege. Hier vind je al het lesmateriaal, oefeningen en opdrachten. De opleiding is interessant voor iedereen die zich op planningsgebied en specifiek personeelsplanning in de zorg wil ontwikkelen. De opleiding is een goede basis voor ervaren en beginnende planners, teamleiders en coördinatoren van het planbureau. Er wordt van je verwacht dat je een HAVO- of MBOdiploma hebt of door werkervaring op dit niveau functioneert. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden. Ervaring met Excel is een pre.

6 VAKOPLEIDING EXCEL VOOR PLANNERS Dag 1 - Kennismaking met Excel Introductie Werkbladen beheren Invoeren van gegevens Opmaken van cellen en getallen Eenvoudige berekeningen maken Maken van grafieken en tabellen Werken met celstijlen en thema s Ingewikkeldere berekeningen maken Invoergegevens valideren Dag 2 - Terugkijken, analyseren en eindopdracht Introductie kwantitatieve begrippen die relevant zijn voor de planning Zelf leren berekenen Werken met draaitabellen Gegevens (leren) analyseren Eindopdracht Plannen is terugkijken, rapporteren en analyseren. Immers, hoe meer je weet hoe beter je kunt plannen! Excel is hierbij een onmisbare tool. Met de 2-daagse vakopleiding Excel voor Planners leer je het programma Excel gebruiken toegepast naar de praktijk van de planner. In dit programma leer je stapsgewijs getallen en datums in te voeren, berekeningen te maken en te werken met tabellen, grafieken en draaitabellen. Ook krijg je een introductie van kwantitatieve begrippen die van belang zijn voor het analyseren van de planning. De oefenstof tijdens de opleiding staat geheel in het teken van de planning. Je krijgt tijdens de opleiding toegang tot de digitale portal van het Hello! Planner Vakcollege. Hier vind je al het lesmateriaal, oefeningen en opdrachten. Deze opleiding is interessant voor beginnende gebruikers van Excel die zich op planningsgebied verder willen ontwikkelen. De opleiding is een goede basis voor ervaren en beginnende planners, teamleiders en coördinatoren van het planbureau. Er wordt van je verwacht dat je een HAVO- of MBOdiploma hebt of door werkervaring op dit niveau functioneert. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden. Er wordt van uitgegaan dat je ervaring hebt met Windows.

7 VAKOPLEIDING ANALYTICS VOOR PLANNERS Dag 1 - Introductie Introductie kwantitatieve begrippen binnen de planning en het belang ervan Zelf leren uitrekenen Vertalen inzichten naar de planning Introductie hulpmiddelen om data te analyseren Dag 2 - Trends en patronen Introductie technieken om trends en seizoenspatronen te detecteren Zelf leren uitrekenen Vertalen inzichten naar de planning Dag 3 - Voorspellen Maken voorspellingsmodel werkvoorraad en benodigde capaciteit Dag 4 - Capaciteitsbepaling en eindopdracht Berekenen optimale benodigde capaciteit Eindopdracht Tijdens de 4-daagse vakopleiding Analytics voor Planners ontwikkel je specifieke vaardigheden die nodig zijn om de planning te analyseren en de opgedane inzichten te vertalen naar de praktijk. In dit programma maak je kennis met de belangrijkste kwantitatieve begrippen binnen de planning, leer je specifieke vaardigheden om data te analyseren, trends en seizoen patronen te detecteren en om voorspellingen en capaciteitsberekeningen te maken. De oefenstof tijdens de opleiding staat geheel in het teken van de planning. Je krijgt tijdens de opleiding toegang tot de digitale portal van het Hello! Planner Vakcollege. Hier vind je al het lesmateriaal, oefeningen en opdrachten. Deze opleiding is interessant voor ervaren planners, teamleiders en coödinatoren van het planbureau die zich verder willen ontwikkelen op (tactisch en strategisch) planningsgebied en capaciteitsmanagement. Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er wordt van je verwacht dat je een HAVO- of MBO-diploma hebt of door werkervaring op dit niveau functioneert. Een analytisch denkvermogen, ervaring met Excel en affiniteit met het analyseren van data is een vereiste.

8 HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE Bewustwording, expertise en vaardigheden vormen de basis voor verandering. Op basis hiervan is het Hello! Planner Vakcollege opgericht met als doel de planning in de zorg naar een hoger niveau te tillen. PROFESSIONALITEIT IN PLANNING Het vakgebied van planning in de zorg ontwikkelt zich razendsnel en biedt nieuwe kansen om de planning te professionaliseren en resultaten te verbeteren. KENNIS- EN TALENTONTWIKKELING Hello! Planner ontwikkelt kennis- en vaardigheden met onderwijs, begeleiding & coaching van jonge talenten en met vakgerichte scholing voor ervaren en beginnende planners. SPECIALIST BINNEN DE ZORG Hello! Planner is specialist binnen de zorg. Ziekenhuizen, GGZ, revalidatie, thuiszorg, jeugdzorg en gehandicaptenzorg vormen onze markt. Ons volledige opleidingsaanbod vind je op

9 HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE Hello! Planner Vakcollege is een onderdeel van Hello! Planner Bisonspoor 5402 B 3506 LT Maarssen opleiding@helloplanner.nl +31(0)

HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE

HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE VAKOPLEIDINGEN VOOR PLANNERS IN DE ZORG # Just say Hello! Planner Vakcollege is een onderdeel van Hello! Planner Binnen de zorg zijn grote veranderingen aan de gang waardoor de

Nadere informatie

HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE VAKOPLEIDINGEN

HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE VAKOPLEIDINGEN HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE VAKOPLEIDINGEN # Just say Hello! Planner Vakcollege is een onderdeel van Hello! Planner HELLO! PLANNER VAKCOLLEGE Bewustwording, expertise en vaardigheden vormen de basis voor

Nadere informatie

TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT

TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT HOTflo Academy is een onderdeel van HOTflo Company HOTFLO ACADEMY Bewustwording, expertise en vaardigheden vormen de basis voor verandering. Op basis hiervan is de

Nadere informatie

TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT

TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT HOTflo Academy is een onderdeel van HOTflo Company HOTFLO ACADEMY Bewustwording, expertise en vaardigheden vormen de basis voor verandering. Op basis hiervan is de

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Opnameplanning

Studiegids WORKclass Opnameplanning Studiegids WORKclass Opnameplanning 03 november 2015 - Dag 1 09.00 uur - 17.00 uur 01 december 2015 - Dag 2 09.00 uur - 17.00 uur Welkom We zijn er trots op u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer

Nadere informatie

TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT

TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT TOPCLASS HOSPITAL CAPACITY MANAGEMENT HOTflo Academy is een onderdeel van HOTflo Company HOTFLO ACADEMY Bewustwording, expertise en vaardigheden vormen de basis voor verandering. Op basis hiervan is de

Nadere informatie

HOTflo Summer School Summer Class Excel voor de Zorg

HOTflo Summer School Summer Class Excel voor de Zorg HOTflo Summer School Summer Class Excel voor de Zorg Reeks I 04 juli 11 juli 18 juli 13.00 uur - 17.00 uur Reeks II 01 aug 08 aug 15 aug 13.00 uur - 17.00 uur Inleiding Maakt u nog tabellen in Word? Wilt

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagement Revalidatie. Filosofie WORKclass

Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagement Revalidatie. Filosofie WORKclass Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagement Revalidatie 11 oktober 2016 09.00 uur - 17.00 uur Welkom We zijn verheugd u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer aan de Workclass Capaciteitsmanagement

Nadere informatie

Post-hbo Strategisch vrijwilligersmanagement

Post-hbo Strategisch vrijwilligersmanagement Post-hbo Strategisch vrijwilligersmanagement Is uw personeelsbeleid klaar voor het werken met vrijwilligers? Tijden veranderen. Bezuinigingen zorgen er voor dat in veel sectoren steeds meer een beroep

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Business Analytics

Studiegids WORKclass Business Analytics Studiegids WORKclass Business Analytics 08 september 2015 09.30 uur - 17.00 uur 29 september 2015 09.00 uur - 17.00 uur Achtergrond Opleiding We leven in een wereld waarin steeds meer data beschikbaar

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagement Revalidatie. Filosofie WORKclass

Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagement Revalidatie. Filosofie WORKclass Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagement Revalidatie 13 oktober 2016 09.00 uur - 17.00 uur Welkom We zijn verheugd u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer aan de Workclass Capaciteitsmanagement

Nadere informatie

OPLEIDINGEN & EVENTS. WORKclass Masterclass Gebruikerstrainingen Netwerk ICM

OPLEIDINGEN & EVENTS. WORKclass Masterclass Gebruikerstrainingen Netwerk ICM 2015 OPLEIDINGEN & EVENTS WORKclass Masterclass Gebruikerstrainingen Netwerk ICM IN DEZE GIDS Bewustwording, inzicht en vaardigheden vormen de basis voor verandering. Met HOTflo trainingen en opleidingen

Nadere informatie

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended)

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) 8 Maanden ICM biedt u de mogelijkheid om het Lean Six Sigma Black Beltdiploma als pakket in 8 maanden tijd te te behalen. U start met Lean Six Sigma Green

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Verpleegkundige Capaciteit: EBS & Flexibilisering

Studiegids WORKclass Verpleegkundige Capaciteit: EBS & Flexibilisering Studiegids WORKclass Verpleegkundige Capaciteit: EBS & Flexibilisering 08 oktober 2015 09.00 uur - 17.00 uur 05 november 2015 09.00 uur - 17.00 uur Inleiding Hoe bepaalt u de zwaarte van het werk op een

Nadere informatie

Ir. Jeroen van Oostrum PhD kandidaat Econometrisch Instituut, Erasmus School of Economics

Ir. Jeroen van Oostrum PhD kandidaat Econometrisch Instituut, Erasmus School of Economics Optimaliseren van patiëntplanning met behulp van zorgpaden en cyclische planningsmethoden Ir. Jeroen van Oostrum PhD kandidaat Econometrisch Instituut, Erasmus School of Economics (vanoostrum@few.eur.nl)

Nadere informatie

Cursus Excel 2016 Basis

Cursus Excel 2016 Basis Cursus Excel 2016 Basis Lesvormen: In-company maatwerk, Open inschrijving (klassikale cursus), Individueel, Werkplekbegeleiding, Kosten: 299,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag, Taal: Nederlands, Engels,

Nadere informatie

Excel 2016 Basis Plus+

Excel 2016 Basis Plus+ Excel 2016 Basis Plus+ Kosten: 325,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag Max Deelnemers: 10 Cursus Excel 2016 Basis Plus+ is een praktijkgerichte 1-daagse Excel training waarin de uitgebreide mogelijkheden

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Opnameplanning

Studiegids WORKclass Opnameplanning Studiegids WORKclass Opnameplanning 14 oktober 2014 - Dag 1 09.00 uur - 17.00 uur 11 novem ber 2014 - Dag 2 09.00 uur - 17.00 uur Welkom We zijn er trots op u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagment Poli

Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagment Poli Studiegids WORKclass Capaciteitsmanagment Poli 17 maart2015 - Dag 1 09.00 uur - 17.00 uur 14 april 2015- Dag 2 09.00 uur - 17.00 uur Welkom We zijn er trots op u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer

Nadere informatie

School voor PraktijkManagement:

School voor PraktijkManagement: School voor PraktijkManagement: Het opleidingsinstituut voor praktijkmanagers in de eerstelijns zorg. Praktijken worden steeds groter. Meerdere kamers en meer personeel zorgt voor een grotere complexiteit.

Nadere informatie

Excel 2016 voor Mac Gevorderd

Excel 2016 voor Mac Gevorderd Excel 2016 voor Mac Gevorderd Kosten: 325,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag Max Deelnemers: 10 In deze 1-daagse cursus Excel 2016 voor Mac Gevorderd behandelen we de uitgebreide mogelijkheden die Excel

Nadere informatie

Cursus PowerPivot voor Excel 2016 Level I

Cursus PowerPivot voor Excel 2016 Level I Cursus PowerPivot voor Excel 2016 Level I Lesvormen: Kosten: Duur: Taal: Planning: Cursuslocaties SignOn: Op uw bedrijfslocatie: Categorie: Individueel, In-company maatwerk, Open inschrijving (klassikale

Nadere informatie

Examinator Beveiliger (crebo 25407)

Examinator Beveiliger (crebo 25407) Examinator Beveiliger (crebo 25407) afname van het praktijkexamen Beveiliger ( Specifiek rapporteren basis en Praktisch handelen basis ). Deze examens worden afgenomen in het examencentrum van de SVPB

Nadere informatie

Leergang Praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk

Leergang Praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk Leergang Praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk Deze éénjarige leergang bereidt u voor op de functie van praktijkondersteuner/-verpleegkundige in de huisartsenpraktijk (POH). Het lesprogramma sluit

Nadere informatie

Praktijkmanagement in de huisartsenzorg

Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Voor de huisartsenzorg van morgen Wanneer: Start najaar 2019 Locatie: Driebergen en Eindhoven Aanvullende 5-daagse opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Voor voormalige deelnemers aan de opleiding

Nadere informatie

Informatiebrochure Deskundigheidsbevordering Wijkverpleegkundige Indiceren en organiseren van zorg

Informatiebrochure Deskundigheidsbevordering Wijkverpleegkundige Indiceren en organiseren van zorg Informatiebrochure Deskundigheidsbevordering Wijkverpleegkundige Indiceren en organiseren van zorg AVZN Deskundigheidsbevordering wijkverpleegkundigen 2015 Pagina 1 van 8 AVZN Deskundigheidsbevordering

Nadere informatie

OPLEIDING ONLINE MARKETEER (EXPERT) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website»

OPLEIDING ONLINE MARKETEER (EXPERT) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website» OPLEIDING ONLINE MARKETEER (EXPERT) Ga naar de website» ZELF AAN DE SLAG MET ONLINE MARKETING Wil jij je verder ontwikkelen tot online marketing expert? Mooie plannen ontwikkelen en zelf met de uitvoering

Nadere informatie

Planning van personeel

Planning van personeel Planning van personeel Medezeggenschapsdag StAZ 12 november 2015 Coen van Limborgh Centraal of decentraal Randvoorwaarden Capaciteitsvraag en aanbod Wetgeving Roosterergonomie Diversiteit Maatwerk Meeroosteren.nl

Nadere informatie

Eerst Verantwoordelijk Verzorgende

Eerst Verantwoordelijk Verzorgende De opleiding EVV Eerst Verantwoordelijk Verzorgende De opleidingen van IMOZ onderscheiden zich door Benadering vanuit praktijksituaties naar uitwisseling aangevuld met theorie. Door deze drie stappen is

Nadere informatie

Advies onderzoeksfase Lef L up! Samenvatting

Advies onderzoeksfase Lef L up! Samenvatting Advies onderzoeksfase Lef L up! Samenvatting Achtergrond Aansluitend op de strategische doelstelling van Noorderlink 'Mobiliteit tussen Noorderlink organisaties bevorderen' gaan we de kracht van het netwerk

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Bedden & Verpleegkundige Capaciteit

Studiegids WORKclass Bedden & Verpleegkundige Capaciteit Studiegids WORKclass Bedden & Verpleegkundige Capaciteit Dag 1 05 februari 2015 Dag 2 05 maart 2015 09.00 uur - 17.00 uur 09.00 uur - 17.00 uur Welkom We zijn er trots op u binnenkort te mogen verwelkomen

Nadere informatie

Passie voor continu verbeteren!

Passie voor continu verbeteren! ID@5 Trainingen Passie voor continu verbeteren! Gecertificeerde Lean Belt trainingen voor individuele professionals én voor organisaties ID@5 is jouw partner op weg naar beter Als Lean specialist verzorgen

Nadere informatie

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen 2013, code L13-4 Voor huisartsen, managers en bestuurders van gezondheidscentra, managers en bestuurders

Nadere informatie

ECDL. Producten en prijzen 2018 ECDL ECDL. Computervaardig op niveau. Computervaardig op niveau 1

ECDL. Producten en prijzen 2018 ECDL ECDL. Computervaardig op niveau. Computervaardig op niveau 1 Computervaardig op niveau Producten en prijzen 2018 Computervaardig op niveau 1 Oktober 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2, het Europees Computer Rijbewijs... 3 Beschikbaarheid... 3 Modules, certificaten

Nadere informatie

Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4

Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4 Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4 De mbo-opleiding secretaresse niveau 3 / management assistent niveau 4 is bedoeld voor secretaresses van Schiphol Group die geen mbo-diploma hebben.

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Flexibilisering Verpleegkundige Inzet

Studiegids WORKclass Flexibilisering Verpleegkundige Inzet Studiegids WORKclass Flexibilisering Verpleegkundige Inzet 21 april 2015 09.00 uur - 17.30 uur Welkom We zijn er trots op u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer aan de WORKclass Flexibilisering

Nadere informatie

Rapporteren in de cloud met Power BI

Rapporteren in de cloud met Power BI In deze brochure vind je alles over de cursus Rapporteren in de cloud met Power BI Het nieuwe rapporteren: efficiënt en betrouwbaar Cursus Verwerf inzicht over rapporteren in de cloud Ervaar de snellere

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

OPLEIDING CUSTOMER INSIGHT & MARKETING INTELLIGENCE (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website»

OPLEIDING CUSTOMER INSIGHT & MARKETING INTELLIGENCE (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» OPLEIDING CUSTOMER INSIGHT & MARKETING INTELLIGENCE (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» ZET CUSTOMER INSIGHT STRATEGISCH OP DE KAART VOOR EEN OPTIMALERE BEDIENING VAN JE KLANT De toename van informatie

Nadere informatie

welkom. brochure 2019

welkom. brochure 2019 welkom. brochure 2019 for those who make it possible. Possible is er voor mensen. Niet zomaar mensen, maar vakmensen zoals jij. Professionals die weten waar ze mee bezig zijn, hun vak beheersen en hun

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Persoonlijke Effectiviteit De cursus Persoonlijke Effectiviteit duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Goed voorbereid op de toekomst!

Goed voorbereid op de toekomst! Goed voorbereid op de toekomst! U bereidt jongeren voor op een succesvolle toekomst op de arbeidsmarkt. Maar wat als de maatschappij steeds sneller verandert? Goed voorbereid op de toekomst! U bereidt

Nadere informatie

Cursus Programmeren in Excel 2013 met VBA

Cursus Programmeren in Excel 2013 met VBA Cursus Programmeren in Excel 2013 met VBA Lesvormen: Individueel, In-company maatwerk, Kosten: 1025,- excl. BTW per deelnemer Duur: 3 dagen, Taal: Nederlands, Engels, Planning: Bekijk planning Cursuslocaties

Nadere informatie

Leo Berrevoets, Bart Berden, Gaico Frieling en Freddy Babay

Leo Berrevoets, Bart Berden, Gaico Frieling en Freddy Babay Inhoud 1 De context van capaciteitsplanning... 1 Bart Berden 1.1 Omvang is aanzienlijk.... 2 1.2 Kosten zeer aanzienlijk.... 2 1.3 Kostenbeheersing én behoud van kwaliteit... 3 1.4 Inhoud van dit boek....

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De Associate degree Human Resource Management (deeltijd) wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Mensen zijn het belangrijkste

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Evidence Based Staffing

Studiegids WORKclass Evidence Based Staffing Studiegids WORKclass Evidence Based Staffing 22 januari 2015 09.00 uur - 17.00 uur Welkom We zijn er trots op u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer aan de Workclass Evidence Based Staffing. Ter

Nadere informatie

Herregistratie Verpleegkundigen in het BIG-register Scholingseis en gelijkstelling van werkzaamheden

Herregistratie Verpleegkundigen in het BIG-register Scholingseis en gelijkstelling van werkzaamheden Herregistratie Verpleegkundigen in het BIG-register Scholingseis en gelijkstelling van werkzaamheden Presentatie MBO Raad / GDW Leden 20 mei 2010 Jenny Drost, GDW Kerngroeplid Toinny Grϋndemann, Senior

Nadere informatie

Mini magazine All-Round Professional Weddingplanner Hier vind je alle informatie over de All-Round vakopleiding tot weddingplanner.

Mini magazine All-Round Professional Weddingplanner Hier vind je alle informatie over de All-Round vakopleiding tot weddingplanner. Mini magazine All-Round Professional Weddingplanner 2019 Hier vind je alle informatie over de All-Round vakopleiding tot weddingplanner. Deze opleiding wordt aangeboden door Weddingplanners International.

Nadere informatie

Workshop Innovatie in Roosters Medezeggenschapsdag. Utrecht, 6 november 2014

Workshop Innovatie in Roosters Medezeggenschapsdag. Utrecht, 6 november 2014 Workshop Innovatie in Roosters Medezeggenschapsdag Utrecht, 6 november 2014 Agenda workshop Innovatief Roosteren Overzicht: Welkom en introductie Korte inleiding innovatie Hersteltijd na een Nachtdienst

Nadere informatie

Registratiecriteria jeugdzorgwerkers d.d. 29 februari 2016

Registratiecriteria jeugdzorgwerkers d.d. 29 februari 2016 Registratiecriteria jeugdzorgwerkers d.d. 29 februari 2016 Bijlage I: Eisen tot registratie jeugdzorgwerker De eisen tot registratie zijn ondergebracht in twee regelingen: 1) voor jeugdzorgwerkers die

Nadere informatie

Exameneisen Personeelsplanner Beveiligingsbranche

Exameneisen Personeelsplanner Beveiligingsbranche Exameneisen Personeelsplanner Beveiligingsbranche Verduidelijking exameneisen In de onderliggende exameneisen zijn een aantal algemene zaken van belang die gelden voor alle werkzaamheden en handelingen

Nadere informatie

School voor PraktijkManagement:

School voor PraktijkManagement: School voor PraktijkManagement: Het opleidingsinstituut voor praktijkmanagers in de eerstelijns zorg. Praktijken worden steeds groter. Meerdere kamers en meer personeel zorgt voor een grotere complexiteit.

Nadere informatie

Controller als strategisch business partner

Controller als strategisch business partner In deze brochure vind je alles over de cursus Controller als strategisch business partner Versterk je visie op strategie en bestuur! Cursus Benader organisatievraagstukken vanuit strategisch perspectief

Nadere informatie

logistiek supervisor niveau 4

logistiek supervisor niveau 4 logistiek supervisor niveau 4 De mbo-opleiding Logistiek Supervisor niveau 4 leidt op tot manager transport & logistiek. Deze opleiding is voor (potentiele) leidinggevenden die werken in de luchtvracht,

Nadere informatie

Leergang Contractmanagement op basis van CATS CM

Leergang Contractmanagement op basis van CATS CM Leergang Contractmanagement op basis van CATS CM Vakopleiding voor contractmanagers met diploma. Voor het meest volledige aanbod CM opleidingen en workshops Panweg 63 3705 GC Zeist Tel. 085-2100531 info@cmpartners.nl

Nadere informatie

Wiskundige modellen voor beddenplanning. prof.dr. Ger Koole PICA minisymposium VUmc, 2 november 2016

Wiskundige modellen voor beddenplanning. prof.dr. Ger Koole PICA minisymposium VUmc, 2 november 2016 Wiskundige modellen voor beddenplanning prof.dr. Ger Koole PICA minisymposium VUmc, 2 november 2016 Data Bezetting typische kliniek Fluctueert aanzienlijk: Bezetting < 100% maar ook weigeringen Hoe capaciteitsbeslissingen

Nadere informatie

Capaciteitsvitaminen 1

Capaciteitsvitaminen 1 1 Capaciteitsvitaminen Agenda vandaag: Arbeidscapaciteit & Veerkracht Korte introductie Tempo-Team Ontwikkelingen om ons heen Strategisch: Visie op een veerkrachtige arbeidscapaciteit Tactisch: Actie nu

Nadere informatie

Exameneisen Personeelsplanner Beveiligingsbranche

Exameneisen Personeelsplanner Beveiligingsbranche Exameneisen Personeelsplanner Beveiligingsbranche Verduidelijking exameneisen In de onderliggende exameneisen zijn een aantal algemene zaken van belang die gelden voor alle werkzaamheden en handelingen

Nadere informatie

Magazijn en distributie

Magazijn en distributie Magazijn en distributie Transportplanning EVO biedt u een praktische opleiding op maat Inleiding De cursus Transportplanning leert je in zeven dagen de belangrijkste vaardigheden die een transportplanner

Nadere informatie

Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd

Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd Kosten: 850,- excl. BTW per deelnemer Duur: 2 dagen Max Deelnemers: 10 Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd is een praktijkgerichte tweedaagse cursus.

Nadere informatie

Microsoft Project 2013 voor Projectmanagers

Microsoft Project 2013 voor Projectmanagers Microsoft Project 2013 voor Projectmanagers Kosten: 795,- excl. BTW per deelnemer Duur: 2 dagen Max Deelnemers: 10 Microsoft Project is het meest gebruikte projectplanning programma op deze wereld. Met

Nadere informatie

PC-TRAINERS. Geachte bezoeker van onze website,

PC-TRAINERS. Geachte bezoeker van onze website, Geachte bezoeker van onze website, In onze NIEUWSBRIEF Alles kan met Microsoft Excel heeft u kunnen lezen hoe u spreadsheets effectief in kunt zetten in uw organisatie. Onze doelstelling bij elke training

Nadere informatie

Taal en Rekenen - Wat gebeurt er allemaal? Btg MEI 23 april 2010. Rianne Reichardt

Taal en Rekenen - Wat gebeurt er allemaal? Btg MEI 23 april 2010. Rianne Reichardt Taal en Rekenen - Wat gebeurt er allemaal? Btg MEI 23 april 2010 Rianne Reichardt Wet- en regelgeving Taal- en rekenniveau omhoog Invoering referentiekader Meijerink Invoering centrale examinering taal

Nadere informatie

CREATING SPACE FOR CHILDREN

CREATING SPACE FOR CHILDREN realtime infobord led verlichting 100% zelfvoorzienend smart scorebord milieuvriendelijk schoon drinkwater in hoogte verstelbare basket rolstoelparcours CREATING SPACE FOR CHILDREN Vakkanjer Challenge

Nadere informatie

Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus)

Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus) Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus) De Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV er) is onmisbaar in de zorg en u wilt uw EVV er de juiste kennis en vaardigheden meegeven.

Nadere informatie

Personeelsvoorziening in de zorg in Limburg. Flexibel werken in het Laurentius ziekenhuis

Personeelsvoorziening in de zorg in Limburg. Flexibel werken in het Laurentius ziekenhuis Personeelsvoorziening in de zorg in Limburg Flexibel werken in het Laurentius ziekenhuis Jan Pirovano, stafafdelingsmanager HRM 4 juni 2015 Inhoud Hoe begon het allemaal? Op weg naar flexibilisering Inrichten

Nadere informatie

Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen.

Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen. Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen. Leergang Board Potentials Data en locatie Data, cursustijden en locaties zijn te vinden op nationaalregister.nl Groepsgrootte en aanpak In groepen

Nadere informatie

PowerPivot voor Excel 2016 Level I

PowerPivot voor Excel 2016 Level I PowerPivot voor Excel 2016 Level I Kosten: 425,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag Max Deelnemers: 10 Klaar voor Big Data In deze eendaagse training PowerPivot voor Excel 2016 Level I raak je vertrouwd

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Product Management De cursus Product Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties in Utrecht.

Nadere informatie

4-daagse training HR Analytics in de praktijk

4-daagse training HR Analytics in de praktijk Februari 2017 Berenschot 4-daagse training HR Analytics in de praktijk De start van het succesvol toepassen van HR Analytics in uw organisatie 2 3 Inhoud CURSUSOMSCHRIJVING... 4 INHOUD... 6 RESULTAAT...

Nadere informatie

OPLEIDING CUSTOMER EXPERIENCE & MULTICHANNEL MANAGEMENT (POSTDOCTORAAL) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website»

OPLEIDING CUSTOMER EXPERIENCE & MULTICHANNEL MANAGEMENT (POSTDOCTORAAL) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website» OPLEIDING CUSTOMER EXPERIENCE & MULTICHANNEL MANAGEMENT (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» KLANTBELEVING ALS UITGANGSPUNT VOOR JOUW STRATEGIE Customer Experience draait om het leveren van een intentionele,

Nadere informatie

PowerPivot voor Excel 2013 Level I

PowerPivot voor Excel 2013 Level I PowerPivot voor Excel 2013 Level I Kosten: 425,- excl. BTW per deelnemer Duur: dag Max Deelnemers: Klaar voor Big Data In deze eendaagse cursus PowerPivot voor Excel 2013 raakt u vertrouwd met PowerPivot

Nadere informatie

Je hebt de keuze uit verschillende trainingsvormen: individuele training, in-company training en open inschrijving.

Je hebt de keuze uit verschillende trainingsvormen: individuele training, in-company training en open inschrijving. Excel Cursus Basis Kosten: 325,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag Max Deelnemers: 10 Leer de basisfuncties van Excel Met Microsoft Excel maak je handige tabellen, rekenmodellen, grafieken en nog veel

Nadere informatie

Excel Cursus Expert. 395,- excl. BTW per deelnemer Duur: Kosten: 1 dag Max Deelnemers: 10. Excel Cursus voor experts

Excel Cursus Expert. 395,- excl. BTW per deelnemer Duur: Kosten: 1 dag Max Deelnemers: 10. Excel Cursus voor experts Excel Cursus Expert Kosten: 395,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag Max Deelnemers: 10 Excel Cursus voor experts Microsoft Excel is het meest gebruikte rekenprogramma ter wereld. Een complex rekenprogramma,

Nadere informatie

Masters Software Engineering en Computer Science Programma, toelating en wijze van studeren

Masters Software Engineering en Computer Science Programma, toelating en wijze van studeren Masters Software Engineering en Computer Science Programma, toelating en wijze van studeren Bastiaan Heeren Master Software Engineering (60 ec) Thema Vakken EC Software architecture - Design patterns -

Nadere informatie

VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON. Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON

VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON. Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON Introductie

Nadere informatie

MASTERCLASS DE DIGITALE OVERHEID SERVICE-INNOVATIE IN DE 21STE EEUW

MASTERCLASS DE DIGITALE OVERHEID SERVICE-INNOVATIE IN DE 21STE EEUW PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT EXECUTIVE EDUCATION MASTERCLASS DE DIGITALE OVERHEID SERVICE-INNOVATIE IN DE 21STE EEUW MASTERCLASS DE DIGITALE OVERHEID SERVICE-INNOVATIE IN DE 21STE EEUW De publieke

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Time Management De cursus Time Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties in Utrecht. Hierin

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI)

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Informatieblad Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Waarom kiezen voor ccb groep? In 1,5 dagen uw diploma Beheerder brandmeldinstallatie behalen interactief lesprogramma met veel ruimte voor

Nadere informatie

Van weerstand naar dialoog: SPP bij Maastricht UMC. Roel Olivers

Van weerstand naar dialoog: SPP bij Maastricht UMC. Roel Olivers Van weerstand naar dialoog: SPP bij Maastricht UMC Roel Olivers Ontdekkingstocht SPP / SPV Waarom SPP? Natuurwet: Niet het sterkste dier overwint maar het dier dat zich het beste kan aanpassen Flexibel

Nadere informatie

logistiek supervisor niveau 4

logistiek supervisor niveau 4 logistiek supervisor niveau 4 De mbo-opleiding Logistiek Supervisor niveau 4 leidt op tot manager transport & logistiek. Deze opleiding is voor (potentiele) leidinggevenden die werken in de luchtvracht,

Nadere informatie

brunel.nl/ysp Young Financial Specialist Program Traineeship financiële dienstverlening

brunel.nl/ysp Young Financial Specialist Program Traineeship financiële dienstverlening brunel.nl/ysp Young Financial Specialist Program Traineeship financiële dienstverlening Young Financial Specialist Program Traineeship financiële dienstverlening Je weet dat je vooruit wilt maar je zoekt

Nadere informatie

LEARNING ACCELERATOR

LEARNING ACCELERATOR 2e Editie Start 12 september! LEARNING ACCELERATOR HET GROEIPROGRAMMA VOOR LEARNING PROFESSIONALS Het groeiprogramma voor learning professionals Inhoud Wat is de 227 Learning Accelerator? Programma Voor

Nadere informatie

ECDL. Producten en prijzen 2018 ECDL ECDL. Computervaardig op niveau

ECDL. Producten en prijzen 2018 ECDL ECDL. Computervaardig op niveau Computervaardig op niveau Producten en prijzen 2018 Computervaardig op niveau 1 Januari 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2, het Europees Computer Rijbewijs... 3 Beschikbaarheid... 3 Aan de slag... 4

Nadere informatie

Maken van een draaitabel met informatie uit StatLine.

Maken van een draaitabel met informatie uit StatLine. Maken van een draaitabel met informatie uit StatLine. Wat is een draaitabel? Een draaitabel (Engels: pivot table) is een soort tabel die datalijsten in spreadsheets zoals Microsoft Excel, OpenOffice.org

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding adembescherming voor de bedrijfshulpverlener

Informatieblad. Opleiding adembescherming voor de bedrijfshulpverlener Informatieblad Opleiding adembescherming voor de bedrijfshulpverlener Waarom kiezen voor ccb groep? In 3 dagen uw diploma adembescherming voor de bedrijfshulpverlener van het NIBHV behalen vaardigheden

Nadere informatie

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS (0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS Meer invloed krijgen? Het kan. Je bent al even aan het werk en je wilt groeien in je rol als adviseur. In deze training oefen je

Nadere informatie

Sweeburg advies training opleiding

Sweeburg advies training opleiding Sweeburg advies training opleiding Algemene Brochure Praktijkgerichte opleidingen en cursussen voor professionals individueel klassikaal incompany www.sweeburg.nl 1 Sweeburg Verbeter je kennis én haal

Nadere informatie

Cursus Excel 2010 Expert

Cursus Excel 2010 Expert Cursus Excel 2010 Expert Lesvormen: Individueel, In-company maatwerk, Open inschrijving (klassikale cursus), Kosten: 700,- excl. BTW per deelnemer Duur: 2 dagen, Taal: Nederlands, Engels, Planning: Bekijk

Nadere informatie

Leren & Innoveren. Informatiedossier ten behoeve van en verzoek tot inschrijving voor de masteropleiding

Leren & Innoveren. Informatiedossier ten behoeve van en verzoek tot inschrijving voor de masteropleiding (niet invullen) Inschrijfnummer: datum van binnenkomst: datum intakegesprek: Informatiedossier ten behoeve van en verzoek tot inschrijving voor de masteropleiding Leren & Innoveren Hogeschool Inholland

Nadere informatie

BACHELOROPLEIDING DEELTIJD

BACHELOROPLEIDING DEELTIJD HBO-ICT INFORMATICA BACHELOROPLEIDING DEELTIJD 2015-2016 2014-2015 LEERROUTES: BUSINESS IT & MANAGEMENT, SOFTWARE ENGINEERING, SYSTEM AND NETWORK ENGINEERING CREATING TOMORROW HBO-ICT DE VIERJARIGE DEELTIJDOPLEIDING

Nadere informatie

PRODUCTIVITEIT

PRODUCTIVITEIT PRODUCTIVITEIT INFO@INVENTED.NL WWW.INVENTED.NL DATUM DOCUMENT NR UW REFERENTIE 17-5-2017 VO- 537 Training productiviteit Beste deelnemer, Hartelijk dank voor je interesse in onze training productiviteit.

Nadere informatie

Professional Engineering Programme TU Delft De stap terug naar de techniek

Professional Engineering Programme TU Delft De stap terug naar de techniek 1 Professional Engineering Programme TU Delft De stap terug naar de techniek Jan de Kreij/Ellard Groenewegen Programmamanagers 2 De TU Delft in het kort 3 Volwassenenonderwijs op de TUD 4 Professional

Nadere informatie

TWINAXLES Technische Trainingen

TWINAXLES Technische Trainingen Veelgestelde vragen 1. Wat betekent Twinaxles? Twinaxles betekent dubbele assen of twee-assig in het Engels. Twin staat voor tweeling, dubbel of twee en axles staat voor assen. De twee assen hebben betrekking

Nadere informatie

Excel Cursus Koppelingen en Macro s

Excel Cursus Koppelingen en Macro s Excel Cursus Koppelingen en Macro s Kosten: 375,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag Max Deelnemers: 10 Cursus Microsoft Excel - Koppelingen en Macro's Microsoft Excel is het meest gebruikte spreadsheet-pakket

Nadere informatie

Credit Management en Excel

Credit Management en Excel Credit Management en Excel Debiteurenbeheer of het opstellen van debiteuren rapportages, het zijn terugkerende werkzaamheden op iedere creditmanagement afdeling. Werkzaamheden die lang niet altijd goed

Nadere informatie

LEAN OOK VOOR INKOOP!

LEAN OOK VOOR INKOOP! LEAN OOK VOOR INKOOP! Lean is in geen enkele bedrijfstak meer weg te denken. Waar lean in het begin alleen werd gebruikt op de fabrieksvloer, wordt lean nu bij alle denkbare organisaties ingezet. Maar

Nadere informatie

Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus)

Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus) Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus) De Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV er) is onmisbaar in de zorg en u wilt uw EVV er de juiste kennis en vaardigheden meegeven.

Nadere informatie

Zorgherallocatie: wat doet dat met het logistieke systeem? Annelies van der Ham

Zorgherallocatie: wat doet dat met het logistieke systeem? Annelies van der Ham Zorgherallocatie: wat doet dat met het logistieke systeem? Annelies van der Ham 29-5-2018 Technisch bestuurskundig ingenieur, werkzaam als onderzoeker en adviseur 2 Grote transformaties zoals nieuwbouw

Nadere informatie