TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 21 NOVEMBER 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 21 NOVEMBER 2012"

Transcriptie

1 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 21 NOVEMBER 2012 Openbare vergadering LEEFMILIEU EN AFVALBEHEER 1. Milieucharter voor scholen goedkeuring De stad ondersteunt sinds 2002 scholen die ijveren voor minder afval met het Milieucharter. Hiermee gaven zij aan effectief werk te willen maken van minder afval op school. Een goede zaak voor onze afvalberg en dus voor ons milieu! Op 10 jaar tijd veranderde er echter heel wat op het vlak van milieuzorg op school. Naast afval komen nu ook andere duurzame thema s aan bod zoals: water, groen, natuur, mobiliteit, eerlijke handel, biodiversiteit,. Ook de stad zette de afgelopen jaren sterk in op deze thema s en draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Tijd dus voor een nieuw kleedje voor het milieucharter. De stad heeft immers heel wat te bieden rond deze duurzame thema s, samen met de scholen in Dendermonde kunnen we daar ook werk van maken. Met dit nieuwe milieucharter dat de scholen kunnen ondertekenen, engageert een school zich ertoe om op school een duurzaam milieubeleid op touw te zetten. Onder het motto jong geleerd is oud gedaan, kunnen jongeren (en hun ouders) zo bewust gemaakt worden van deze duurzame thema s. In ruil voor hun inzet ontvangen de scholen een financiële tegemoetkoming die gelijkaardig is aan deze uit het oude milieucharter. Het nieuwe milieucharter is opgebouwd uit een basisluik, waar een aantal verplichte acties in opgenomen werden en een onderscheidingsluik waaruit zij voor minstens 5 thema s vrij kunnen kiezen welke acties zij willen uitvoeren. Op basis van een nulmeting en een jaarlijkse evaluatie kunnen zij de financiële vergoeding bekomen. LOKALE POLITIE 2. Politiezone - kastoestand per 30 september kennisname De gemeenteraad heeft kennis genomen van het kasnazicht per 30 september 2012 waaruit een volledige overeenstemming blijkt tussen de financiële bewijsstukken (rekeninguittreksels) en de boekingen op de klasse 5 van de boekhouding. Op de klasse 5 vinden we een overzicht van alle financiële tegoeden, die de politiezone uitstaan heeft bij financiële instellingen na aftrek van de betalingen in uitvoering. Op 30 septemberi 2012 had de politiezone een totaal tegoed van ,24 euro 3. Lokale politie - begrotingswijziging 3 en 4/ aanpassing gemeenteraadsbesluit van 19 september goedkeuring Het artikel 1 van het gemeenteraadsbesluit van 19 september 2012 Lokale politie begrotingswijziging wordt gewijzigd. 4. Lokale politie - aankoop 21 licenties Office Pro Plus goedkeuring Het college van burgemeester en schepenen vraagt aan de gemeenteraad toestemming om voor de lokale politie over te gaan tot de aankoop van 21 licenties Office Pro Plus Dit in het streven naar een doeltreffende werking en een goede uitrusting.

2 5. Lokale politie - collectieve aankopen - goedkeuring Het college van burgemeester en schepenen vraagt aan de gmeenteraad toestemming om voor de lokale politie over te gaan tot een aantal collectieve aankopen. Dit in het streven naar een doeltreffende werking en een goede uitrusting qua materialen en uitrustingsgoederen voor de lokale politie. FINANCIËN 6. Retributiereglement gebruik van stadslokalen - aanpassing gemeenteraadsbesluit van 16 december goedkeuring Het retributiereglement gebruik van stadslokalen dient om praktische redenen aangepast. De aanpassingen zijn de volgende : 1) De tarieven voor gebruik eetzaal en overdekte speelplaats gemeenteschool Baasrode-Molenberg worden ook per uur en per dagdeel vastgesteld. 2) De tarieven voor gebruik gemeenteschool Boonwijk zaal + keuken voor feesten/manifestaties worden vastgesteld. 3) De tarieven voor gebruik gemeentehuis Sint-Gillis tussenzaal en Cultureel Centrum-1 e verdiep worden vastgesteld. 7. Financieel rapport 3de kwartaal stad - kennisname In navolging van art.165 en volgende van het gemeentedecreet neemt de gemeenteraad kennis van het financieel rapport van het 3de kwartaal stad Dendermonde EREDIENSTBESTUREN 8. Eredienstbesturen - budgetwijziging 1/2012 Synode Protestantse Kerk -aktename De Synode van de Protestantse Kerk heeft de budgetwijzigfing 1/2012 ingediend. Het schepencollege gaf op 12 november 2012 een gunstig advies over deze budgetwijziging. De gemeenteraad neemt akte van deze budgetwijziging. INFRASTRUCTUUR - WEGEN EN WATERLOPEN 9. Uitbouw en beheer afvalwaterzuiveringsinfrastructuur - wijziging financiering Het artikel 4 van het gemeenteraadsbesluit van 21 september 2012 inzake uitbouw en beheer van de gemeentelijke afvalwaterzuiveringsinfrastructuur wordt als volgt gewijzigd: 'De uitgave voor de uitvoering van taken inzake uitbouw en beheer van afvalwaterzuiveringsinfrastructuur is voorzien in het meerjarenbudget onder artikels BU 877/ en BU 877/ en BU 877/ en BU 877/ en GU 877/ en dient ook in de toekomst voorzien te worden om te voldoen aan onze verplichtingen inzake sanering van afvalwater en om deze infrastructuur deskundig te beheren'. Een voor eensluidend verklaard afschrift van dit besluit zal overhandigd worden aan de heer stadsontvanger en aan de financiële dienst. 10. Aankoop verplaatsbare tekstkar - goedkeuring bestek - vaststellen gunningsvoorwaarden De gemeenteraad keurt de aankoop goed van een tekstkar voor de aankondiging van infrastructuurwerken. De kostprijs wordt geraamd op EUR incl. btw.

3 INFRASTRUCTUUR - MOBILITEIT EN VERKEER 11. AVR - Dorpsplein Baasrode - verkeerssituatie na heraanleg - goedkeuring De gemeenteraad keurt het aanvullend verkeersreglement goed voor de gewijzigde verkeerssituatie in Baasrode na de heraanleg van het Dorpsplein. 12. AVR - Theodoor Vermylenstraat - geschrankt parkeren - goedkeuring De gemeenteraad keurt het aanvullend verkeersreglement voor geschrankt parkeren in de Theodoor Vermylenstraat goed. In dit reglement wordt voorzien dat beurtelings parkeren in de Theodoor Vermylenstraat wordt afgeschaft en dat er in de plaats permanente geschrankte parkeerstroken voorzien worden. INFRASTRUCTUUR - GEBOUWEN 13. Kerkfabriek O-L-Vrouw van 7 Weeën: - buitengewone herstellingen aan het interieur van de kerk - buitengewone herstellingen aan de buitenzijde Uitvoeringsdossiers - advies De gemeenteraad verleent gunstig advies aan de beslissing d.d. 10 september 2012 van de kerkraad van de kerkfabriek O-L-Vrouw van 7 Weeën waarbij het dossier aangaande de herstellingswerken aan het interieur en het exterieur van de kerk wordt opgesplitst in 3 loten, nl.: Lot 1 algemene restauratie met een raming van ,01 EUR (incl. btw); Lot 2 schilderwerken met een raming van ,73 EUR (incl. btw); Lot 3 restauratie schilderijen met een raming van ,60 EUR (incl. btw) wordt goedgekeurd. 14. Kerkfabriek Sint-Aldegonde: opsplitsing restauratiedossiers - advies De gemeenteraad verleent gunstig advies aan de beslissing d.d. 26 maart 2012 van de kerkraad van de kerkfabriek Sint-Aldegonde waarbij de dossiers, nl.: - vooronderzoek, raming: EUR excl. btw; - perceel 1 bouwwerken, raming: ,93 EUR excl. btw; - perceel 2 - elektriciteit, branddetectie en inbraakbeveiliging, raming: EUR excl. btw; - perceel 3 - centrale verwarming, raming: ,40 EUR; worden goedgekeurd. Binnen het fonds kerkfabrieken is een stadsaandeel opgenomen van EUR. Het saldo is opgenomen in de planning voor het reservefonds kerkfabrieken en zal tijdig worden opgenomen in de budgetten afhankelijk van de vordering in het dossier.

4 15. Vergaderzaal 'De Keyser' nieuwe bibliotheek - akoestische maatregelen omwille van tijdelijke ingebruikname door SAMWD - goedkeuring De gemeenteraad gaat akkoord met het plaatsen van akoestisch absorberende wand- en plafondelementen in vergaderzaal De Keyser van de nieuwe bibliotheek. Raming: EUR excl. btw. De aankoop kan gebeuren op basis van een bestelbon na vergelijking van twee offertes. De financiering zal gebeuren via AP-107 onder artikel 137/ van de buitengewone budgetten van Boonwijkschool, opfrissen kleuterklassen - goedkeuring dossier en vaststellen gunningvoorwaarden De gemeenteraad gaat akkoord met het opfrissen van de kleuterklasjes in de Boonwijkschool. De raming bedraagt EUR incl. btw. Voor de aankoop van materialen en prestaties door derden zullen aparte bestelbons opgemaakt worden. In de buitengewone budgetten van 2012 is onder artikel 722/723-60, AP-68, een krediet beschikbaar van EUR. 17. Buitenschoolse kinderopvang De Rakkertjes - binnenzonwering - goedkeuring De gemeenteraad gaat akkoord met het plaatsen van binnenzonwering in de buitenschoolse kinderopvang De Rakkertjes. Het bijzonder bestek wordt goedgekeurd. Raming: EUR excl. btw (11.126,45 EUR incl. btw). De opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De financiering zal gebeuren via AP-189 onder artikel 84404/ Kantoorgebouw Hemelstraat 133A, vervangen verwarmingsketels (noodbestek) - goedkeuring bestek en vaststellen gunningvoorwaarden De gemeenteraad gaat akkoord met het vervangen van de verwarmingsketels in het kantoorgebouw Hemelstraat 133a. Het bijzonder bestek wordt goedgekeurd. De raming bedraagt EUR excl. btw ( EUR incl. btw). De opdracht zal gegund worden bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. In de buitengewone budgetten van 2012 is onder artikel 137/724-60, AP-107, krediet beschikbaar. SECRETARIAAT EN LOGISTIEK 19. Algemene Vergadering Blijdorp III - 4/12/ aanduiding vertegenwoordigers De raad duidt 1 effectief vertegenwoordiger en 1 plaatsvervangend vertegenwoordiger aan voor de algemene vergadering van Blijdorp III welke plaatsvindt op 4 december 2012 te 18 u 30 in de lokalen van Blijdorp te Buggenhout, Blijdorpstraat Intergem - goedkeuring agenda algemene vergadering 20 december 2012 De raad hecht zijn goedkeuring aan de agenda van de algemene vergadering van 20 december 2012 in buitengewone zitting van de opdrachthoudens vereniging Intergem

5 21. Intergem - Algemene Vergadering van 20 december aanduiding vertgenwoordigers van de stad De raad duidt 2 effectieve en 2 plaatsvervangende vertegenwoordigers aan om de stad te vertegenwoordiger in de Algemene Vergadering van Intergem op 20 december VERKO - Bijzondere Algemene Vergadering 18/12/ aanduiding 8 lasthebbers De raad duidt 8 lasthebbers aan voor de Bijzondere Algemene Vergadering van VERKO op dinsdag 18 december 2012 in de kantoren van de maatschappelijke zetel te Dendermonde, Bevrijdingslaan DDS - Bijzondere Algemene Vergadering van 18/12/ aanduding 8 lasthebbers De raad duidt 8 lasthebbers aan voor de Bijzondere Algemene Vergadering van D.D.S. op dinsdag 18 december 2012 in de kantoren van de maatschappelijke zetel te Dendermonde, Bevrijdingslaan Dendermonde. 24. Fingem - Buitengewone Algemene Vergadering 20/12/ goedkeuring agenda Na onderzoek van de documenten die bij de oproeping zijn gevoegd, verleent de raad goedkeuring aan de dagorde en de afzonderlijke punten van de dagorde van de Buitengewone Algemene Vergadering van Fingem van 20 december Fingem - Buitengewone Algemene Vergadering 20/12/ aanduiding 2 effectieve vertegenwoordigers en 2 plaatsvervangende vertegenwoordigers De raad duidt 2 effectieve en 2 plaatsvervangende vertegenwoodigers aan door de buitengewone algemene vergadering van Fingem welke doorgaat op 20 december PATRIMONIUM 26. Aankoop van de gronden naast de sporthal te Oudegem voor de realisatie van een 2de voetbalplein en inbreng van deze gronden in het AGB - goedkeuring De gemeenteraad stemt definitief in met de aankoop van een aantal gronden naast de sporthal van Oudegem voor de realisatie van een tweede voetbalplein en de inbreng van deze gronden in het AGB middels het afsluiten van een erfpachtovereenkomst en dit onder de voorwaarden vermeld in het bijgevoegd ontwerp van akten. 27. Inbreng van de gewezen parochiezaal Scaldis in het Centrum Varend Erfgoed - goedkeuring ontwerp akte koop Om redenen van algemeen belang, inzonderheid ten behoeve van de uitbouw van een Centrum Voor Varend Erfgoed wordt akkoord gegaan met de verkoop aan het Provinciebestuur Oost Vlaanderen van de zaal Scaldis en een deel van het aanpalend modelbouwatelier in Baasrode voor de prijs van EUR onder de voorwaarden vermeld in het ontwerp van akte koop dat integraal deel uitmaakt van deze beslissing. TOPOGRAFIE 28. Rooilijn van een deel van de Bookmolenstraat - definitieve vaststelling

6 De raad stelt de gewijzigde rooilijn van het deel van de Bookmolenstraat ter hoogte van de aansluiting met de N17 te Baasrode definitief vast en schaft de oude hoekafschuining af. Dit besluit wordt binnen 60 dagen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De gewijzigde rooilijn wordt van kracht 14 dagen na de bekendmaking. 29. Rooilijn- en onteigeningsplan van een deel van de Kerselarenbrugwegel (voetweg 149) - definitieve vaststelling De raad stelt het rooilijnplan en het onteigeningsplan van een deel van de Kerselarenbrugwegel (voetweg 149) te Sint-Gillis definitief vast. Het dossier wordt overgemaakt aan de deputatie van de provincie Oost- Vlaanderen voor advies. 30. Verlegging voetweg nr. 82 te Oudegem - advies De gemeenteraad verleent gunstig advies aan de aanvraag van De Kimpe Kristiaan, Hofstraat 176, 9200 Dendermonde tot het gedeeltelijk verleggen van voetweg nr. 82 te Oudegem mits voorafgaandelijke afpaling van de perceelsgrenzen met de betrokken aangelande eigenaars. De aanvrager dient op zijn kosten de heraanleg en het herstel van de voetweg nr. 82 uit te voeren volgens de richtlijnen van het Regionaal Landschap Schelde-Durme en mits voorlegging en goedkeuring van een technisch dossier binnen een termijn van zes maand. Er dient binnen de zes maanden na de definitieve goedkeuring door de deputatie een welvoeglijkheidsvergoeding betaald te worden van één komma vijfenvijftig euro per vierkante meter (1,55 euro/m²) samen met de administratiekosten ten bedrage van 125 euro op het rekeningnummer van het stadsbestuur. Een voor eensluidend verklaard afschrift van dit besluit zal samen met het dossier worden doorgestuurd aan de heer gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen en aan de stadsontvanger. 31. Kosteloze grondafstand Gaverstraat - goedkeuring aangepaste ontwerpakte De gemeenteraad verleent zijn goedkeuring aan de ontwerpakte voor het kosteloos verwerven van 352 m² van het perceel 4 e afdeling sectie A nummers. 289t en 300L2 aan de Gaverstraat te Grembergen om reden van algemeen nut. De akte wordt aan de partijen aangeboden ter ondertekening. De raad machtigt Leen Dierick, eerste schepen en Elke De Man, stadssecretaris, als vertegenwoordigers van het stadsbestuur tot het mede-ondertekenen van de akte. De akte zal nadien worden geregistreerd en overgeschreven bij het Ministerie van Financiën te Dendermonde. Een eensluidend afschrift van dit besluit zal aan de stadsontvanger worden overgemaakt en gehecht worden aan de akte van gratis grondafstand. 32. Kosteloze grondafstand Gaverstraat 12 - goedkeuring aangepaste ontwerpakte De gemeenteraad handhaaft haar besluit van 17 oktober 2012 en verleent haar goedkeuring aan de gewijzigde ontwerpakte voor het kosteloos verwerven van 23 m² van het perceel 294g3 aan de Gaverstraat te Grembergen om reden van algemeen nut. 33. Kosteloze grondafstand Oude Vest - goedkeuring ontwerpakte Om reden van algemeen nut en ter verbetering en verbreding van de Oude Vest, verleent de raad zijn goedkeuring aan de ontwerpakte van gratis grondafstand voor het kosteloos verwerven van 19,06 m² van de percelen 1 e afdeling, sectie D, nrs. 770b, 768 e en 766a gelegen binnen de rooilijnen van de Oude Vest. De raad machtigt Leen Dierick, eerste schepen en Elke De Man, stadssecretaris als vertegenwoordigers van het stadsbestuur tot het mede-ondertekenen van de akte. De akte wordt aan de partijen aangeboden ter ondertekening. De akte zal nadien ter registratie en ter overschrijving worden aangeboden aan het ministerie van Financiën te Dendermonde.

7 Een eensluidend afschrift van dit besluit zal aan de stadsontvanger overgemaakt worden en gehecht worden aan de akte van gratis grondafstand. 34. Kosteloze grondafstand Gaverstraat 10 - goedkeuring ontwerpakte De gemeenteraad handhaaft haar besluit van 17 oktober 2012 en verleent haar goedkeuring aan de gewijzigde ontwerpakte voor het kosteloos verwerven van 23 m² van het perceel 294f3 aan de Gaverstraat te Grembergen om reden van algemeen nut. 35. Kosteloze grondafstand en afstand meerwaarde Smeyskensstraat goedkeuring ontwerpakte De gemeenteraad verleent zijn goedkeuring aan de ontwerpakte voor het kosteloos verwerven van 44,48 m² van het perceel 5 e afdeling sectie B nummer 698b en de afstand van meerwaarde aan de woning gelegen Smeyskensstraat 117 te Baasrode om reden van algemeen nut. De akte wordt aan de partijen aangeboden ter ondertekening. De raad machtigt Leen Dierick, eerste schepen en Elke De Man, stadssecretaris, als vertegenwoordigers van het stadsbestuur tot het mede-ondertekenen van de akte. De akte zal nadien worden geregistreerd en overgeschreven bij het Ministerie van Financiën te Dendermonde. Een eensluidend afschrift van dit besluit zal aan de stadsontvanger worden overgemaakt en gehecht worden aan de akte van gratis grondafstand. 36. Kosteloze grondafstand Schippersdijk 14 - goedkeuring ontwerpakte De gemeenteraad verleent zijn goedkeuring aan de ontwerpakte voor het kosteloos verwerven van 60,7 m² van de percelen 413E en 413F aan de Schippersdijk te Baasrode om reden van algemeen nut. De akte wordt aan de partijen aangeboden ter ondertekening. De raad machtigt Leen Dierick, eerste schepen en Elke De Man, stadssecretaris, als vertegenwoordigers van het stadsbestuur tot het mede-ondertekenen van de akte. De akte zal nadien worden geregistreerd en overgeschreven bij het Ministerie van Financiën te Dendermonde. Een eensluidend afschrift van dit besluit zal aan de stadsontvanger worden overgemaakt en gehecht worden aan de akte van gratis grondafstand. INFORMATIE 37. Jaarverslag kennisname De raad neemt kennis van het jaarverslag 2011.

8 MUSEA EN ARCHIEF 38. Afsluiten van een bruikleen- en samenwerkingsovereenkomst met DDS betreffende de archeologische vondsten van Hoogveld J - goedkeuring De raad keurt de bruikleenovereenkomst en de samenwerkingsovereenkomst goed, afgesloten door D.D.S. en de stad Dendermonde, betreffende de archeologische vondsten van Hoogveld J. BIJGEVOEGDE PUNTEN BP Punt aangevraagd door Stefaan Van Gucht, raadslid Motie van de Dendermondse gemeenteraad: Tengevolge het zich kandidaat stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, worden vele Vlaams Belangkandidaten met uitsluiting uit hun vakbond bedreigd. Wij leggen een motie ter stemming neer die deze ondemocratische handelswijze aanklaagt.

9 Besloten vergadering BRANDWEER 39. Gewestelijke vrijwillige brandweer: akteneming vrijwillig ontslag brandweerman 40. Gewestelijke vrijwillige brandweer - aanstelling op proef van twee beroepsambulanciers 41. Gewestelijke vrijwillige brandweer - aanstelling op proef van een beroepsbrandweerman/ambulancier 42. Gewestelijke vrijwillige brandweer - aanstelling van acht brandweerlieden

De gemeenteraad benoemt de effectieve leden, de plaatsvervangers, de voorzitter en de vaste secretaris.

De gemeenteraad benoemt de effectieve leden, de plaatsvervangers, de voorzitter en de vaste secretaris. TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING WOENSDAG 19 JUNI 2013 Openbare vergadering POLITIERAAD 1. Lokale politie - collectieve aankopen - goedkeuring Het college van burgemeester en schepenen vraagt aan

Nadere informatie

2. Begrotingswijziging 3+4/ vaststelling Begrotingswijzigingen 3 en 4 worden ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.

2. Begrotingswijziging 3+4/ vaststelling Begrotingswijzigingen 3 en 4 worden ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd. TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 20 NOVEMBER 2013 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad d.d. 16 oktober 2013 De gemeenteraad keurt de notulen

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2014-09-15 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) 25 10 06 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2014-01-20 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) 25 10 06 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-11-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 MEI 2014. Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 MEI 2014. Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 MEI 2014 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1 Goedkeuring notulen d.d. 23 april 2014 De gemeenteraad keurt de notulen d.d. 23 april 2014 goed. VERZOEKSCHRIFTEN

Nadere informatie

4. CC Belgica: aankoop van lichttoestellen - goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze

4. CC Belgica: aankoop van lichttoestellen - goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING WOENSDAG 15 MEI 2013 Openbare vergadering POLITIERAAD 1. Politieraad - kastoestand per 31 maart 2013 - kennisname De gemeenteraad neemt kennis van het kasnazicht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-09-17 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-06-17 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052)25 10 00 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2016-11-14 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 18 SEPTEMBER 2013

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 18 SEPTEMBER 2013 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 18 SEPTEMBER 2013 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad d.d. 10 juli 2013 De raad keurt de notulen d.d. 10 juli

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-07-03 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec/kw/gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 MAART 2019

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 MAART 2019 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 MAART 2019 Volgende agendapunten werden aan de raadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier heeft de gemeenteraad het agendapunt principieel goedgekeurd,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 OKTOBER 2013

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 OKTOBER 2013 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 OKTOBER 2013 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen d.d. 18 september 2013 De raad keurt de notulen d.d. 18 september 2013 goed.

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2013-03-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 NOVEMBER 2018

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 NOVEMBER 2018 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 NOVEMBER 2018 Volgende agendapunten werden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier heeft de gemeenteraad het agendapunt principieel

Nadere informatie

Eedaflegging van de algemeen directeur en de financieel directeur

Eedaflegging van de algemeen directeur en de financieel directeur Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-07-09 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec/am/eb Evelien Baeyens (052)25 10 06 Tweede oproeping - agenda

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 SEPTEMBER 2017

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 SEPTEMBER 2017 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 SEPTEMBER 2017 Volgende agendapunten werden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier heeft de gemeenteraad het agendapunt principieel

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2012-09-18 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) 25 10 06 agenda gemeenteraad van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-05-24 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

In zitting van 18 december 2013 keurde de gemeenteraad het retributiereglement goed voor

In zitting van 18 december 2013 keurde de gemeenteraad het retributiereglement goed voor TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING WOENSDAG 19 FEBRUARI 2014 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad d.d. 22 januari 2014 - goedkeuring De raad keurt de notulen d.d. 22 januari

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-03-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 16 SEPTEMBER 2015

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 16 SEPTEMBER 2015 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 16 SEPTEMBER 2015 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen De gemeenteraad keurt de notulen van de zitting van 8 juli 2015 goed. POLITIERAAD

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-04-23 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 00 Tweede bijgevoegde

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2017-06-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 20 MAART 2019

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 20 MAART 2019 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 20 MAART 2019 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 20 februari 2019 - goedkeuring De notulen van de gemeenteraad

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-01-28 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 20 MEI 2015

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 20 MEI 2015 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 20 MEI 2015 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen d.d. 22 april 2015 POLITIERAAD Politieraad - Personeel 2. Lokale Politie:

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 18 JUNI 2014

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 18 JUNI 2014 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 18 JUNI 2014 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad 21 mei 2014 De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraad

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-02-18 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 9 JULI 2014

TOELICHTING GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 9 JULI 2014 TOELICHTING GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 9 JULI 2014 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen d.d. 18 juni 2014 De gemeenteraad keurt de notulen d.d. 18 juni 2014 goed. POLITIERAAD

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2013-02-13 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 agenda gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 10 JULI 2013

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 10 JULI 2013 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 10 JULI 2013 Openbare vergadering POLITIERAAD 1. Lokale politie - jaarrekening 2012 goedkeuring Samenvatting : De gemeenteraad keurt de jaarrekening

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 april 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 7 DECEMBER 2016

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 7 DECEMBER 2016 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 7 DECEMBER 2016 Volgende agendapunten worden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier zal de gemeenteraad het agendapunt principieel

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 27 mei 2019

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 27 mei 2019 NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING VAN 27 mei 2019 Aanwezig : Verontschuldigd : Piet Buyse, burgemeester; Martine Van Hauwermeiren, Dieter Mannaert, Marius Meremans, Tomas Roggeman,

Nadere informatie

1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget 2011

1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget 2011 Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2011 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 17 JUNI 2015

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 17 JUNI 2015 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 17 JUNI 2015 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen d.d. 20 mei 2015 De notulen d.d. 20 mei 2015 worden goedgekeurd. POLITIERAAD

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2017-02-13 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING WOENSDAG 10 JULI Openbare vergadering POLITIERAAD

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING WOENSDAG 10 JULI Openbare vergadering POLITIERAAD TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING WOENSDAG 10 JULI 2013 Openbare vergadering POLITIERAAD 1. Lokale politie - jaarrekening 2012 goedkeuring De gemeenteraad keurt de jaarrekening 2012 van de lokale

Nadere informatie

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik,13-09-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 22 APRIL 2015

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 22 APRIL 2015 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 22 APRIL 2015 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen d.d. 18 maart 2015 De raad keurt de notulen d.d. 18 maart 2015 goed. POLITIERAAD

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Gemeenteraad 18 februari 2013

Gemeenteraad 18 februari 2013 Gemeenteraad 18 februari 2013 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 januari 2013 goed. Punt 1: aktename van het ontslag van de heer

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 JUNI 2016

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 JUNI 2016 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 JUNI 2016 Volgende agendapunten worden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier zal de gemeenteraad het agendapunt principieel goedkeuren,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 11 GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 JANUARI 2018

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 JANUARI 2018 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 JANUARI 2018 Volgende agendapunten worden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier zal de gemeenteraad het agendapunt principieel

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart 2012 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies De gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 JULI 2018 OM U.

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 JULI 2018 OM U. TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 JULI 2018 OM 20.30 U. Volgende agendapunten worden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier zal de gemeenteraad het agendapunt principieel

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2016-02-16 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 19 MAART 2014

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 19 MAART 2014 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 19 MAART 2014 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen d.d. 19 februari 2014 De raad keurt de notulen d.d. 19 februari 2014 goed.

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 21 MEI 2014

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 21 MEI 2014 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 21 MEI 2014 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen d.d. 23 april 2014 De raad keurt de notulen d.d. 23 april 2014 goed. VERZOEKSCHRIFTEN

Nadere informatie

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals PROVINCIE Antwerpen STADSBESTUUR Herentals Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 6 februari 2018 1. OCMW: meerjarenplan 2014-2020 en budget 2018: kennisname De gemeenteraad neemt kennis van

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. AKTENAME BEËINDIGING PERIODE VAN VERHINDERING RAADSLID JAQUES JASMIEN

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JANUARI 2019

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JANUARI 2019 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JANUARI 2019 Volgende agendapunten werden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier heeft de gemeenteraad het agendapunt principieel

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 NOVEMBER 2016

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 NOVEMBER 2016 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 NOVEMBER 2016 Volgende agendapunten worden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier zal de gemeenteraad het agendapunt principieel

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2015-10-27 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden.

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2013

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2013 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2013 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Goedkeuring van de jaarrekening 2012. De budgetrekening, balans en exploitatierekening goedkeuren. 2. Goedkeuring

Nadere informatie

UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om u in de raadzaal van het gemeentehuis.

UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om u in de raadzaal van het gemeentehuis. Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 oktober 2017 MEDEDELINGEN UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis. OPENBARE

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 28.04.2011. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 28.04.2011. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 28.04.2011. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD

BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD Maandag 26 april 2010 aanwezig burgemeester-voorzitter: Harry Hendrickx schepenen: Thierry van der Straten Waillet, Wim Jordens, Dries Van Dyck, Katleen Mintjens, Maria Lauryssen

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2011, de resultatenrekening

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015. 20.00 uur

VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015. 20.00 uur VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015 20.00 uur AGENDA OPENBAAR FINANCIËN 1. Stad Aarschot: budgetwijziging 1-2015 en aanpassing meerjarenplan 2014-2019 2. Politiezone Aarschot: begrotingswijziging 1-2015

Nadere informatie

1 KENNISNAME BEGROTINGSWIJZIGING 2014/2 POLITIEZONE DEINZE-ZULTE

1 KENNISNAME BEGROTINGSWIJZIGING 2014/2 POLITIEZONE DEINZE-ZULTE OPENBARE ZITTING MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD 1 KENNISNAME BEGROTINGSWIJZIGING 2014/2 POLITIEZONE DEINZE-ZULTE Zitting van 23 oktober 2014 De gemeenteraad neemt kennis van de begrotingswijziging

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 JUNI 2018

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 JUNI 2018 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 JUNI 2018 Volgende agendapunten werden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier heeft de gemeenteraad het agendapunt principieel

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 6 JULI 2016

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 6 JULI 2016 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 6 JULI 2016 De gemeenteraad besprak volgende agendapunten. OPENBARE VERGADERING GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad d.d. 15 juni 2015 - De gemeenteraad

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 19 NOVEMBER 2014

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 19 NOVEMBER 2014 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 19 NOVEMBER 2014 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen d.d. 15 oktober 2014 De raad keurt de notulen d.d. 15 oktober 2014

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren overeenkomst houdende opstalrecht

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd.

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 april 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2016-10-17 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052) 25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie