B. Gerelateerd hieraan voor het gemeentehuis een plan op te stellen en uit te werken voor:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "B. Gerelateerd hieraan voor het gemeentehuis een plan op te stellen en uit te werken voor:"

Transcriptie

1 Memo : Huisvesting na verkoop AalburgLoket Aan: B&W Datum: 31 mei 2016 Onderwerp: Opties en kosten verhuizing Inleiding Op 23 februari heeft uw college besloten tot het uitvoeren van een onderzoek naar de mogelijke opties om het afstoten van AalburgLoket op te vangen. De omschrijving van het onderzoek luidde: A. Onderzoek te doen naar de mogelijkheid tot en in beeld brengen van de kosten van het situeren van het loket voor Burgerzaken, met daaraan verbonden de aanwezigheid van medewerkers uit het sociaal team voor eerste opvang van loketvragen over het sociale domein. De afspraken die uit deze eerste opvang volgen worden gemaakt op de locatie van het loket. Uitgegaan wordt van een bezetting van totaal maximaal 7 medewerkers. De uitkomsten van het onderzoek moeten een beeld geven van de benodigde investeringen op korte termijn om de locaties geschikt te maken voor inrichting, ICT en aanverwante faciliteiten en de kosten van verhuizing naar de locatie. Daarnaast worden de structurele (huur)lasten in beeld gebracht. Dit onderzoek wordt gedaan voor de locaties: -zorgcentrum Maaswaarden; -MFC d Alburcht. B. Gerelateerd hieraan voor het gemeentehuis een plan op te stellen en uit te werken voor: 1. huisvesten van de overige organisatieonderdelen (exclusief de loketfunctie van Burgerzaken zoals beschreven onder A). 2 huisvesten van de totale organisatie, inclusief de loketfunctie van Burgerzaken en de gezamenlijke ICT voorziening Aalburg-Woudrichem; Uitgangspunten hierbij: -de raadszaal wordt bij voorkeur in stand gehouden. -de huidige werkplekken van het college kunnen grotendeels ingezet worden voor het realiseren van werkplekken voor de organisatie. Hierbij wordt de kamer van de burgemeester in stand gehouden en één van de kamers voor de wethouders gereserveerd voor afspraken. C. Migratie centrale ICT servervoorziening Aalburg-Woudrichem Onderzoek naar migratiemogelijkheden en de daaraan verbonden kosten en doorlooptijden. D. Aanvullend op C. is het alternatief van werken via the cloud toegevoegd aan de opties. Uitwerking De afgelopen weken is gewerkt aan het in kaart brengen van de mogelijke opties en de financiële consequenties. Voor zover die nu bekend zijn, zijn de cijfers verwerkt in de bijlage 2. Naast de cijfers zijn er een aantal opmerkingen/kanttekeningen die in deze memo aan bod komen. Opties De mogelijke opties zien er als volgt uit: A1 Maaswaarden loket (7 medew.), overige medew. (17) en serverruimte gemeentehuis; A2 d Alburcht loket (7 medew.), overige medew. (17) en serverruimte gemeentehuis; B1 Gemeentehuis zonder loketfunctie + huisvesting alle medewerkers (- 7 loket) en serverruimte B2 Gemeentehuis met loket + huisvesting alle medewerkers en serverruimte. C Migratie centrale ICTservervoorziening Aalburg-Woudrichem D. Aanvullend onderzoek of het serverpark al in the cloud kan worden gebracht.

2 Beschouwing opties A1. Maaswaarden -maximaal 7 medewerkers voor loket en sociaal domein naar ruimte in Maaswaarden -alle overige medewerkers in gemeentehuis Het gebouw van Maaswaarden leent zich goed voor een aanvullende loketvoorziening. Op basis van uw besluitvorming is alleen naar het loket en bemensing gekeken. Qua uitstraling en ruimte is het gebouw Maaswaarden een goed alternatief. Bij de toegang is goed zichtbaar te maken dat de gemeente daar een loket heeft. Maaswaarden wil voor deze optie slechts één kamer/appartement beschikbaar stellen. Voor het realiseren van een spreekkamer zou een tweede kamer/appartement nodig zijn. Omdat daardoor een gehele kamer/appartement zou vervallen, wordt dit niet aangeboden. Omdat er maar beperkte ruimte beschikbaar is zullen we ook rekening moeten houden met versnelde digitalisering van de dossiers. Hoewel het een simpele ingreep lijkt om een loket te maken, komen er toch nogal wat prijsverhogende zaken bij kijken. Voor de uitgifte van waardedocumenten is een kluis verplicht. De locatie dient aangesloten te worden op een beveiligde lijn naar de serverruimte, waarin de Gemnet- aansluiting is opgenomen. Beveiligingstechnisch dient ook een aantal voorzieningen zoals alarmering en afsluitbaarheid verplicht te worden aangebracht. Tenslotte dient de ICT-voorziening aangepast te worden voor de gemeentelijke taken. Quadrant heeft het bouwkundige eisenpakket vertaald en komt uit op een bouwkundige aanpassing van Maaswaarden van Deze aanpassingen worden uitgevoerd en komen voor rekening van Meander.Wij betalen jaarlijks een huurprijs van voor een periode van 5 jaar. Daarnaast worden servicekosten en overige exploitatie lasten afzonderlijk in rekening gebracht. Pro s: Mooi gebouw Werkplek arbotechnisch geen probleem Logische combinatie zorg en gemeente - zorgteam wordt uitgehold, niet efficiënt qua dienstverlening - de sector Inwoners wordt gesplitst en dat is niet ideaal qua aansturing - er is geen spreekkamer beschikbaar. De functionaliteit van het loket is daardoor beperkt - voor een periode van 5 jaar relatief hoge verbouwingskosten en bijkomende huur - de parkeerruimte is beperkt Actiepunt: Kosten versnelde digitalisering van archief nog te achterhalen.

3 A2. d Alburcht -maximaal 7 medewerkers voor loket en sociaal domein naar ruimte in d Alburcht -alle overige medewerkers in gemeentehuis Deze locatie is ook samen met Quadrant Architecten bekeken. De constatering is dat het gebouw functioneel bedoeld en gebouwd is als gemeenschapscentrum/sporthal. Om dit geschikt te maken voor werkplekken en een loketfunctie zijn er klimaat- en beveiligingstechnisch veel aanpassingen nodig. Dit vertaalt zich in een forse kostenpost qua verbouwing, namelijk Qua uitstraling als gemeentelijk loket is dit ook duidelijke de minste optie. ICT-technisch is hier helemaal niets aanwezig, ook geen glasvezelverbinding. Het laatste is op deze locatie alleen met maatwerk, dus duur, op te lossen. Voor het overige gelden ook weer de nadelen van een gesplist loket en organisatie. Pro s: Capaciteit gebouw kan beter benut worden en vastgoed krijgt zo wat financiële hulp Parkeerruimte is goed : - door functie van het gebouw en de plaats in het gebouw is de uitstraling qua loket zeer twijfelachtig - gebouw is niet adequaat en alleen tegen hoge kosten aan te passen - de sector Inwoners wordt gesplitst en dat is niet efficiënt qua dienstverlening - huur te betalen - glasvezel niet aanwezig B1. Gemeentehuis zonder loketfunctie - maximaal 7 medewerkers voor loket en sociaal domein naar ruimte in Maaswaarden of d Alburcht - alle overige medewerkers in gemeentehuis - ICT servervoorziening in gemeentehuis. Ten opzichte van de volgende optie B2, gemeentehuis met loketfunctie, levert deze optie slechts relatief kleine verschillen op. De kosten van het maken van een formeel loket kunnen vervallen. Binnen de ruimte die gereserveerd is voor het zorgteam/loket ontstaat wat extra werkruimte. Voor de overige pro s en contra s zie verder optie B2. B2 Gemeentehuis met loketfunctie -alle loketfuncties in gemeentehuis -alle medewerkers in gemeentehuis Samen met Quadrant Architecten is aan een huisvestingsvoorstel gewerkt. Binnen het huidige concept is er voor nagenoeg alle medewerkers een vaste werkplek beschikbaar. De werkplekken worden wel kleiner en van de medewerkers wordt een flexibele houding verwacht ten aanzien van de beschikbare werkplekken. Uitgangspunt is ook om de huidige vergadercapaciteit voor zover mogelijk intact te laten. Immers de vergaderruimten in AalburgLoket, 5 stuks komen te vervallen. Om dit te realiseren zal in het gemeentehuis in de gangen een aantal mobiele units worden bijgeplaatst, waarin kleinere besprekingen, gesprekken met externen gevoerd kunnen worden. Voordeel van deze units is dat ze demonteerbaar zijn en ook in andere gebouwen weer dienst kunnen doen, houden dus hun waarde. Om de geluidsoverlast op afdelingen zo veel mogelijk te beperken zullen overleggen, ontvangsten zo veel mogelijk buiten de werkruimten plaatsvinden, Om deze reden is het noodzakelijk over voldoende spreekruimte te kunnen blijven beschikken.

4 Op basis van deze uitgangspunten is een heel acceptabel huisvestingsvoorstel uitgewerkt, waarin met zo min mogelijke bouwkundige aanpassingen toch een optimale bezetting kan worden verkregen. Qua dienstverlening is het de meest ideale optie om vanuit één locatie de complete dienstverlening te kunnen faciliteren. Evenzeer geldt dit voor de ondersteuning aan het project Samen Doen. Het gemeentehuis is al bekend voor het publiek en er hoeft dus weinig publiciteit en communicatie te komen om de wijziging van het loket kenbaar te maken bij het publiek. Voordeel van het gemeentehuis is ook dat alle eisen voor een loketvoorziening en werkplekken (zoals beveiliging en een kluis) al voorhanden zijn. De verbouwingskosten vallen dus een stuk lager uit. Pro s Optimale inzetbaarheid voor dienstverlening Dienstverlening kan zo efficiënt mogelijk worden uitgevoerd Personeel weer samen is belangrijk cultuuraspect Kosten het laagst Verbindingen, glasvezel en Gemnet al aanwezig, alarmering, klimaatbeheersing en kluisruimte voorhanden - Investeringen nodig om gebouw ICT-technisch up-to-date te maken - er vervalt één kamer voor de wethouders, zodat ze met 4 wethouders twee kamers moeten delen (in het bestuursgedeelte komt wel een afsprakenunit) C. Migratie centrale ICT voorziening We dienen ons te realiseren dat het verlaten van AalburgLoket betekent dat de daar aanwezige centrale servervoorziening voor Aalburg/Woudrichem ook gemigreerd moet worden. Er is misschien technisch gezien wel een escape mogelijk door het aanhouden van de ruimte in Aalburgloket, (huren) maar de vraag is of het wenselijk c.q. toegestaan is qua beveiliging en toegankelijkheid. In ieder geval dient de huidige serverruimte in het gemeentehuis, die al 7 jaar niet meer als zodanig in gebruik is gerevitaliseerd te worden. Revitalisering betekent dat deze aangepast wordt aan de huidige eisen, zodat een leverancier hiervoor een certificering kan afgeven. Van het een komt wel het ander. Aanpassing van de serverruimte heeft weer gevolgen voor de elektravoorziening en de koeling. Dit heeft weer kosten tot gevolg maar ook een dag of drie dat het gemeentehuis geen elektriciteit heeft en dus niet gebruikt kan worden Resumé technische aspecten:. A Onafhankelijk van de keuze, dienen wijzigingen/aanpassingen doorgevoerd te worden in het gemeentehuis en externe locaties. Voornaamste reden is dat het AalburgLoket als datacenter fungeerde; B In gemeentehuis is serverruimte sinds 2009 buiten gebruik en dient geheel aangepast te worden aan deze situatie, betekent nieuwe patchkasten, nieuwe serverkoeling en verbindingen, deze aanpassingen zijn onafhankelijk van de gekozen optie noodzakelijk; C Overbrenging van servers en actieve componenten stelt ook extra eisen aan de elektrotechnische voorzieningen gemeentehuis aanpassing is noodzakelijk! D Externe locaties dienen ICT technisch aangepast en verbonden te worden aan gemeentehuis. Uitgangspunt is deze door middel van glasvezel en VPN te realiseren; F In het kostenoverzicht zijn eenmalige kosten opgenomen, geen rekening is gehouden met data-abonnementen, huur glasvezel- en VPN-lijnen, raming p/j. Deze kosten spelen niet in de optie Gemeentehuis. G Het AalburgLoket fungeert nu ook als uitwijk(crisis)locatie met een aansluiting voor externe stroomvoorziening. Deze aansluiting zal ook bij gemeentehuis gerealiseerd moeten worden. Voor deze aansluiting is geen extra kostenpost opgenomen, omdat er vanuit wordt gegaan dat deze i.c.m. andere werkzaamheden gaat plaatsvinden. H Doorlooptijden: * Gemnet-aansluiting 6 maanden na aanvraag * Meterkast vervangen drie dagen gemeentehuis zonder stroom * Overige voorbereidende werkzaamheden: 2 maanden.

5 D Cloud Binnen de scope van het onderzoek is ook gekeken naar het op afstand plaatsen van de servervoorziening en de telefonievoorziening. Ook wel aangeduid met de term ïn the cloud. Gesprekken zijn gevoerd met KPN die beide faciliteiten kan aanbieden. Hiervoor is een globale prijs afgegeven. Op langere termijn zijn dit afgezien van het hoge kostenplaatje realistische opties. Voor onze huidige scope van drie jaar is het echter tekort dag. Een transitietraject waarbij onze applicaties (70) in de cloud worden gebracht vraagt een doorlooptijd van 1 jaar. Tevens is daar het feit dat we een gezamenlijke ICT-voorziening met de gemeente Woudrichem hebben. De keuze van the cloud heeft onmiddellijk ook gevolgen voor de partner, die min of meer verplicht wordt hetzelfde traject te gaan doen. Pro s Realistische toekomst optie Eigen investeringen in ICT en serverruimte worden op termijn overbodig Ontzorgt Beter schaalbaar - Investeringen toch nodig om gebouw ICT-technisch up-to-date te maken - Erg duur als we kijken naar huidige kosten - Flexibiliteit en snelheid oplossen van verstoringen stuk trager Algemeen Het MT heeft sterke twijfels geuit bij de strategische keuze voor een externe locatie voor de dienstverlening met het oog op de periode na de fusie. Het zal duidelijk zijn dat vanuit één locatie de dienstverlening het meest optimaal georganiseerd kan worden. Wat de klant immers nodig heeft is voorhanden. Indien gekozen wordt voor een gedecentraliseerde dienstverlening (A1, A2), dan wordt het concept van het sociaal domein geweld aangedaan. Juist het dichtbij bij de organisatie zijn en de schakelmogelijkheden zijn daarbij van belang. De twee medewerkers uit het sociaal domein die op het moment van de vraag werken binnen loket, moeten dan beslissingen nemen zonder de breedte van het zorgteam te kunnen benutten. Aanvullend wordt opgemerkt dat voor de volledige dienstverlening zoals die nu in AalburgLoket wordt geboden, er medewerkers op afroep ingevlogen moeten worden vanuit het gemeentehuis. Het gaat dan met name om de ROdienstverlening en de diensten van het zorgteam. Op voorhand is duidelijk dat het niet de meest efficiënte manier van werken zal worden en ook kan de vraag gesteld worden of de klant echt geholpen is met een dergelijke gesplitst aanbod van taken. Over het algemeen is nu de klant heel tevreden over de loketvoorziening waar een compleet aanbod wordt aangeboden. Als tegenhanger tegen de strategische keuze voor de dienstverlening op een externe locatie kan gesteld worden dat een totaalinvulling binnen het gemeentehuis beter tot zijn recht komt als de het gebouw ook in de toekomstige gemeente nog een functie kan hebben. Belangrijke pluspunten zijn dan dat het gebouw ICT- technisch op orde is, beschikt over een goede multifunctionele vergaderfaciliteit, goede werkruimten en een goede archiefruimte. Afhankelijk van keuzes zou het huidige gemeentehuis een adequate dependance kunnen worden. Als met het oog hierop deze investeringen gedaan worden dan zijn deze zeker verdedigbaar. Cultuur- historisch gezien zou het ook een aantrekkelijke optie kunnen zijn dat de gemeentelijke functie deels behouden blijft. Ook qua organisatiecultuur is het een goede gedachte om kort voor de fusie als personeel vanuit één locatie te werken, Bijkomend voordeel is ook dat we de impact van de verhuizing redelijk binnen de perken kunnen houden Aandachtspunten: Gelet op kostenposten dient bekeken te worden in hoeverre aanbestedingsbeleid van toepassing is, wat betekent dat officiële aanbesteding nog ingezet moet worden.

Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten. Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten

Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten. Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten 1 Cloudcomputing is populair, en niet zonder reden. Clouddiensten

Nadere informatie

b Onvermijdelijk Ambtelijke huisvesting is onvermijdelijk onderdeel van het ambtelijke apparaat.

b Onvermijdelijk Ambtelijke huisvesting is onvermijdelijk onderdeel van het ambtelijke apparaat. gemeente Eindhoven Inboeknummer 14bst00096 Beslisdatum B&W 28 januari 2014 Dossiernummer 14.05.451 Raadsvoorstel Ambtelijke huisvesting lange termijn vanaf 2020 Inleiding In juni 2012 heeft de raad besloten

Nadere informatie

Advies: NEE VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van: A. van der Lit Tel nr: Nummer: 17A Datum: 6 juni 2017

Advies: NEE VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van: A. van der Lit Tel nr: Nummer: 17A Datum: 6 juni 2017 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. van der Lit Tel nr: 0348-428758 Nummer: 17A.00643 Datum: 6 juni 2017 Team: KCC Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: Financien F vd Berg N.a.v. (evt.

Nadere informatie

Onderwerp Raadsgerelateerde functies wel/niet in HNK

Onderwerp Raadsgerelateerde functies wel/niet in HNK Programma's en Projecten Doorkiesnummers: Telefoon 06 5273 9355 Aan College van B&W Afschrift aan Nota Datum 30-05-2016 Ons kenmerk 2790543 Opsteller S. Groeneweg Bijlage Onderwerp Raadsgerelateerde functies

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 431 Agendapunt: - ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 431 Agendapunt: - ONDERWERP Hofland, Barry PUZA S2 RAD: RAD130130 2013-01-30T00:00:00+01:00 BW: BW121218 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 30 januari 2013 Portefeuillehouder : A.A.M.M. Heijmans Behandelend

Nadere informatie

Notitie: Business case de plaatsing van de Bloemendaalse servers. Concept: 25 april 2012 Bedrijfsbureau : Jan van de Straat Corsanummer:

Notitie: Business case de plaatsing van de Bloemendaalse servers. Concept: 25 april 2012 Bedrijfsbureau : Jan van de Straat Corsanummer: Notitie: Business case de plaatsing van de Bloemendaalse servers. Concept: 25 april 2012 Bedrijfsbureau : Jan van de Straat Corsanummer: 2012059072 Achtergronden: De achterliggende gedachte van deze notitie

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 431 Agendapunt: 12 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 431 Agendapunt: 12 ONDERWERP Hofland, Barry PUZA S2 RAD: RAD130130 2013-01-30T00:00:00+01:00 BW: BW121218 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 30 januari 2013 Portefeuillehouder : A.A.M.M. Heijmans Behandelend

Nadere informatie

Doeltreffende CRM

Doeltreffende CRM Doeltreffende CRM Microsoft CRM on premise, wat nu? In het verleden zijn veel organisaties met Microsoft CRM begonnen in een on premise omgeving. Maar nu Microsoft alles op alles zet om de CRM-gebruikers

Nadere informatie

AAN DE GEMEENTERAAD Brummen, 14 oktober 2014

AAN DE GEMEENTERAAD Brummen, 14 oktober 2014 RaadsVoorstel Reg.nr. : RV14.0069 Portefeuille(s) : Gemeentelijke Dienstverlening Programma : Bestuur en Veiligheid Onderwerp : Inrichten van een loket in Eerbeek AAN DE GEMEENTERAAD Brummen, 14 oktober

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Private Cloud Clouddifferentiatie Overwegingsaspecten. Eigen route met een frisse blik Skysource OF COURSE

Inhoudsopgave. Private Cloud Clouddifferentiatie Overwegingsaspecten. Eigen route met een frisse blik Skysource OF COURSE Inhoudsopgave Private Cloud Clouddifferentiatie Overwegingsaspecten Eigen route met een frisse blik Skysource OF COURSE Clouddifferentiatie Bij Clouddifferentiatie wordt onderscheid tussen drie verschillende

Nadere informatie

RUD UTRECHT. Huisvesting en facilitaire dienstverlening. b. concept-huisvestingscontract, c. concept-dienstverleningsovereenkomst

RUD UTRECHT. Huisvesting en facilitaire dienstverlening. b. concept-huisvestingscontract, c. concept-dienstverleningsovereenkomst RUD UTRECHT Aan Algemeen Bestuur RUD Utrecht Van Dagelijks Bestuur RUD Utrecht Opsteller: Norbert de Blaay Onderwerp Huisvesting en facilitaire dienstverlening t.b.v. Vergadering 13 maart 2014 bijlagen

Nadere informatie

Eigen route met een frisse blik

Eigen route met een frisse blik Inhoudsopgave Private Cloud Clouddifferentiatie Overwegingsaspecten Skysource OF COURSE 2 3 Public Cloud Wanneer uw organisatie gebruik maakt van een Public Cloud wordt een virtuele infrastructuur gedeeld

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR47847_1. Richtlijnen aanbesteding

CVDR. Nr. CVDR47847_1. Richtlijnen aanbesteding CVDR Officiële uitgave van Ameland. Nr. CVDR47847_1 31 oktober 2017 Richtlijnen aanbesteding De Raad van de gemeente Ameland; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van de gemeente Ameland,

Nadere informatie

Breder gebruik Pius X en OLV Geboortekerk

Breder gebruik Pius X en OLV Geboortekerk Breder gebruik Pius X en OLV Geboortekerk Eindpresentatie onderzoek naar mogelijkheden voor de toekomst Parochieavond 2 december 2015 Vanavond Eindpresentatie Juni: analyse Nu: vooral conclusies Pius X

Nadere informatie

Optie B: Alle maatregelen (A tot en met E) worden in één werkgang uitgevoerd. Verhoging van de investering is nodig.

Optie B: Alle maatregelen (A tot en met E) worden in één werkgang uitgevoerd. Verhoging van de investering is nodig. College Aan Betreft Raad Aanvulling op Raadsvoorstel Verbetering Klimaatinstallatie gemeentehuis ten behoeve van de raadsvergadering van 10 april 2012, agendapunt 06 Aanleiding Bij de behandeling van het

Nadere informatie

Houdt de lijn open. Bereikbaarheid bij gemeenten. Marc Jongmans, KPN Lokale Overheid. Lillian Seijler en Sanne Schwarte, gemeente Heumen

Houdt de lijn open. Bereikbaarheid bij gemeenten. Marc Jongmans, KPN Lokale Overheid. Lillian Seijler en Sanne Schwarte, gemeente Heumen Bereikbaarheid bij gemeenten Marc Jongmans, KPN Lokale Overheid in samenwerking met Lillian Seijler en Sanne Schwarte, gemeente Heumen 30 september 2014 1 De scope van de dag Het congres geeft gemeenten

Nadere informatie

Onderwerp Tussentijdse rapportage samenwerking belastingen Lisse/Noordwijk - Besluitvormend

Onderwerp Tussentijdse rapportage samenwerking belastingen Lisse/Noordwijk - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 8 oktober 2013 nummer: 2013_BW_00620 Onderwerp Tussentijdse rapportage samenwerking belastingen Lisse/Noordwijk - vormend Beknopte samenvatting Verkenningsfase van het

Nadere informatie

De totale extra jaarlast komt dus neer op 209.250,00-90.000,00 + 28.300,00 = 147.550,00 (zie overzicht op pagina 4).

De totale extra jaarlast komt dus neer op 209.250,00-90.000,00 + 28.300,00 = 147.550,00 (zie overzicht op pagina 4). BIJLAGE 2. Betreft: Uitwerking uitkomsten onderzoek opwaarderen/renoveren/wegwerken achterstallig en onderhoud, alsmede onderzoek exploitatiescenario bij 16 en 12 weken openstellingperiode openluchtbaden.

Nadere informatie

Raadsvergadering. Inleiding In 2012 is door het cluster Facilitaire Zaken onderzoek gedaan naar de huisvestingskosten in Bunnik;

Raadsvergadering. Inleiding In 2012 is door het cluster Facilitaire Zaken onderzoek gedaan naar de huisvestingskosten in Bunnik; RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-07-2014 14-068 Onderwerp krediet t.b.v. realisatie bezuinigingen door Het Nieuwe Werken Aan de raad, Onderwerp Krediet voor de realisatie bezuinigingen door Het

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2004/365

Raadsvoorstel 2004/365 Raadsvoorstel 2004/365 Onderwerp Huisvesting Burgerzaken en Rayonbeheer (rayon 5 en 6) te Nieuw-Vennep Portefeuillehouder Raadsvergadering mr. A.Ph. Hertog / Ing. E. Diekmann Datum 12 oktober 2004/27417

Nadere informatie

Wat is de cloud? Cloud computing Cloud

Wat is de cloud? Cloud computing Cloud The Cloud Agenda Wat is de cloud? Ontwikkelingen en trends in de markt Bedrijfsstrategie Voordelen en vraagtekens Werken in de cloud: Hoe? Veiligheid & privacy Toepasbaarheid in breder verband Demo Borrel

Nadere informatie

FAXX 2.0 Een unieke locatie in het nieuwe Veemarktkwartier om te werken, te ontmoeten en te creëren.

FAXX 2.0 Een unieke locatie in het nieuwe Veemarktkwartier om te werken, te ontmoeten en te creëren. FAXX 2.0 Een unieke locatie in het nieuwe Veemarktkwartier om te werken, te ontmoeten en te creëren. Creatief ondernemerschap, innovatie en bedrijvigheid staan centraal in het nieuw te ontwikkelen Veemarktkwartier

Nadere informatie

1. Klantrelatie. Ambitie Gerichter in verbinding, meer oog voor persoonlijke omstandigheden en oplossingen; zoveel mogelijk digitaal ondersteund.

1. Klantrelatie. Ambitie Gerichter in verbinding, meer oog voor persoonlijke omstandigheden en oplossingen; zoveel mogelijk digitaal ondersteund. 1. Klantrelatie Gerichter in verbinding, meer oog voor persoonlijke omstandigheden en oplossingen; zoveel mogelijk digitaal ondersteund. meer persoonlijke aandacht en maatwerk in onze dienstverlening.

Nadere informatie

zorgeloos werken in de cloud

zorgeloos werken in de cloud metacom cloud functionele mogelijkheden zorgeloos werken in de cloud vanmeijel.nl bouwen kan simpeler Metacom is één van de meest bedrijfskritische applicaties binnen uw organisatie. De beschikbaarheid,

Nadere informatie

Sector : I Nr. : 10/63.13 Onderwerp : Gemeenschappelijke regeling Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân

Sector : I Nr. : 10/63.13 Onderwerp : Gemeenschappelijke regeling Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân AAN: De raad van de gemeente Ferwerderadiel Sector : I Nr. : 10/63.13 Onderwerp : Gemeenschappelijke regeling Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Ferwert, 11 december 2013 Op meerdere

Nadere informatie

Gezamenlijke opvang vluchtelingen As50+

Gezamenlijke opvang vluchtelingen As50+ Aanbiedingsnotitie behorende bij Plan van Aanpak 26 mei 2016 Opdracht Op subregionale schaal komen tot een verdeling van asielzoekers over gemeenten. De uitwerking van de subregionale opgave voldoet aan

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergadering: : 18 december 2007 Agendanummer : 6 Opiniërende vergadering : 4 december 2007 Portefeuillehouder : W.H.

Raadsvoorstel. Vergadering: : 18 december 2007 Agendanummer : 6 Opiniërende vergadering : 4 december 2007 Portefeuillehouder : W.H. Raadsvoorstel Vergadering: : 18 december 2007 Agendanummer : 6 Opiniërende vergadering : 4 december 2007 Portefeuillehouder : W.H. van der Hoeven Onderwerp : Shared Service Center ICT Altena Aan de raad,

Nadere informatie

Manifest onze manier van werken

Manifest onze manier van werken 6-11-2008 12:23 Manifest onze manier van werken De gemeente Lelystad ontwikkelt op dit moment de visie op haar toekomstige manier van werken. Hoe het stadhuis er na de renovatie uit komt te zien en ingedeeld

Nadere informatie

Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes. Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365

Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes. Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365 Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365 De oplossing Landschap Overijssel Landschap Overijssel beschermt, beheert

Nadere informatie

Expeditie Tiel. Organisatie - Cultuur - Huisvesting

Expeditie Tiel. Organisatie - Cultuur - Huisvesting Expeditie Tiel Organisatie - Cultuur - Huisvesting Informatie bijeenkomst Welkom en opening Expeditie Tiel het Hoe en Waarom! Huisvesting als instrument bij veranderingen Projectaanpak, uitgangspunten

Nadere informatie

Zorgeloze ICT, alles voor elkaar

Zorgeloze ICT, alles voor elkaar Zorgeloze ICT, Over ICT Concept ICT Concept is de ICT-partner met ruime ervaring in de juridische sector. Uw (online) werkplek optimaal inrichten en laten functioneren is ons specialisme. De combinatie

Nadere informatie

Onderdeel Begroting Resultaat Verschil Projectleiding

Onderdeel Begroting Resultaat Verschil Projectleiding Raadsvoorstel Griffiersnummer: B17 Onderwerp: aanvullend krediet herindeling Datum B&W-vergadering: 1 april 2014 Datum raadsvergadering: 24 april 2014 Datum carrousel: 24 april 2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Verbouwing i.v.m. huisvesting Noordelijk Belastingkantoor in de Trompsingel. LTA ja: Maand Jaar LTA nee: Niet op LTA

Verbouwing i.v.m. huisvesting Noordelijk Belastingkantoor in de Trompsingel. LTA ja: Maand Jaar LTA nee: Niet op LTA Raadsvoorstel Onderwerp Verbouwing i.v.m. huisvesting Noordelijk Belastingkantoor in de Trompsingel Registratienr. 6190455 Steller/telnr. Henk Weggemans/ 60 52 Bijlagen 0 Classificatie Vertrouwelijk Portefeuillehouder

Nadere informatie

Toekomstige ICT infrastructuur en migratieplanning RID Oost Utrecht

Toekomstige ICT infrastructuur en migratieplanning RID Oost Utrecht Toekomstige ICT infrastructuur en migratieplanning RID Oost Utrecht 21 september 2011 Inleiding Zeven organisaties (Baarn, Bunnik, De Bilt, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en de RSD Kromme

Nadere informatie

Verbouwen, nieuw bouwen of verhuizen, QLiCT helpt graag een handje mee!

Verbouwen, nieuw bouwen of verhuizen, QLiCT helpt graag een handje mee! Verbouwen, nieuw bouwen of verhuizen, QLiCT helpt graag een handje mee! 1 1. Bekabeling en Elektra : Juiste bekabeling ( Cat 5 e of Cat 6, hoger is niet nodig) is essentieel voor de goede en snelle werking

Nadere informatie

Verslag horizontale verantwoording archiefbeheer van de gemeente Boxtel over 2015/2016

Verslag horizontale verantwoording archiefbeheer van de gemeente Boxtel over 2015/2016 Verslag horizontale verantwoording archiefbeheer van de gemeente Boxtel over 2015/2016 Versie d.d. 10 oktober 2016 Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders d.d... oktober 2016 1 Inleiding

Nadere informatie

Info aan de raad. Raad: Beslissing:

Info aan de raad. Raad: Beslissing: Raad: Beslissing: Info aan de raad Raadsvergadering : 5 november 2009 Behandeld door : Marion Denissen Portefeuillehouder : Frans Ronnes Registratienummer : 42 Onderwerp : Extra informatie ontwikkeling

Nadere informatie

RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 25 februari Nummer: 2013R0006 Sector: Interne Dienstverlening. Veendam, 22 januari 2013

RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 25 februari Nummer: 2013R0006 Sector: Interne Dienstverlening. Veendam, 22 januari 2013 Nummer: 2013R0006 Sector: Interne Dienstverlening RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 25 februari 2013 Veendam, 22 januari 2013 Onderwerp: Invoering Digitaal Vergaderen Voorstel 1. het digitaal vergaderen

Nadere informatie

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Veel bedrijven maken of overwegen een transitie naar de

Nadere informatie

van het raadslid dhr. A. Raaijmakers (PvdA) over huisvesting ODZOB

van het raadslid dhr. A. Raaijmakers (PvdA) over huisvesting ODZOB gemeente Eindhoven Raadsnummer 15R6520 Inboeknummer 15bst01391 Beslisdatum B&W 13 oktober 2015 Dossiernummer 15.42.103 (2.3.1) Raadsvragen van het raadslid dhr. A. Raaijmakers (PvdA) over huisvesting ODZOB

Nadere informatie

Welkom. De gang naar hemel of luchtkasteel? Ervaringen in stappen naar de Cloud

Welkom. De gang naar hemel of luchtkasteel? Ervaringen in stappen naar de Cloud Welkom De gang naar hemel of luchtkasteel? Ervaringen in stappen naar de Cloud Even voorstellen Arnold Tuinenburg Over-gemeenten Peter Porte Gemeente Stichtse Vecht Rolf Meursing Odinfo Odinfo Advies en

Nadere informatie

Waar moet u op letten bij het kiezen van een datacenter! it starts here

Waar moet u op letten bij het kiezen van een datacenter! it starts here kiezen van een datacenter! it starts here Inleiding Wanneer gekozen wordt voor een extern datacenter, dan wordt er vaak eerst gekeken naar een datacenter dat dicht in de buurt ligt. Dit is eenmaal makkelijk

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 20 februari Geachte raad,

Raadsvoorstel. 20 februari Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 172678 Behandeld door: J. van Dijk Datum: 20 februari 2018 Agendapunt: 13 Onderwerp: Plan van Aanpak en voorbereidingskrediet verbouw gemeentehuis Geachte raad, Samenvatting: In uw

Nadere informatie

Gemeente Renswoude District: Heuvelrug Uitrukpost: Renswoude

Gemeente Renswoude District: Heuvelrug Uitrukpost: Renswoude Gemeente District: Heuvelrug Uitrukpost: Algemene informatie per locatie Adres: Dorpsstraat 117 Soort locatie: Uitrukpost Bouwjaar: 1941 Eigendomssituatie: Niet bekend WOZ-waarde: 198.000,- Boekwaarde:

Nadere informatie

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer DE PRIVATE CLOUD Johan Bos & Erik de Meijer Agenda Wat is Cloud? Waarom Private Cloud? Wanneer Private Cloud? Een stappenplan Vragen Quiz Ga naar www.kahoot.it of download de app Gefeliciteerd! 2017 EXACT

Nadere informatie

Molenweg 1 *, 3851 NS Ermelo. Prijs op aanvraag

Molenweg 1 *, 3851 NS Ermelo. Prijs op aanvraag Molenweg 1 *, 3851 NS Ermelo Prijs op aanvraag Omschrijving TE HUUR Molenweg 1 Ermelo. Object Representatieve KANTOORRUIMTE gelegen op de 1e verdieping in de combinatie mogelijk met of zonder OPSLAG-/

Nadere informatie

De initiële vraag van USG People ten behoeve van De Speeddates

De initiële vraag van USG People ten behoeve van De Speeddates De initiële vraag van USG People ten behoeve van De Speeddates Welk consortium helpt USG People en andere corporates om invulling te geven aan hun dynamische huisvestingsvraag, waarbij gebruik centraal

Nadere informatie

Over ICT Concept. alles voor elkaar. Direct Contact

Over ICT Concept. alles voor elkaar. Direct Contact alles voor elkaar Over ICT Concept Met een ruime ervaring in optimale ICT-oplossingen voor het MKB, is ICT Concept de juiste partner voor u. Vanuit de vestigingen door heel Nederland bedienen wij u met

Nadere informatie

Locatiekeuze ambtelijke huisvesting lange termijn, vanaf 2020

Locatiekeuze ambtelijke huisvesting lange termijn, vanaf 2020 gemeente Eindhoven 16R6760 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00558 Beslisdatum B&W 26 april 2016 Dossiernummer 15.17.351 Raadsvoorstel Locatiekeuze ambtelijke huisvesting lange termijn, vanaf 2020 Inleiding

Nadere informatie

ImtechCloud, het platform voor een Hybride cloud

ImtechCloud, het platform voor een Hybride cloud ImtechCloud, het platform voor een Hybride cloud Erik Scholten Solution Architect Agenda Introductie Waarom cloud-oplossingen en wat zijn de uitdagingen? Wat is ImtechCloud? Toepassingen van Hybride Cloud

Nadere informatie

Zijn ERP Systemen log?

Zijn ERP Systemen log? Zijn ERP Systemen log? Intelligent op weg Waar gaat het om? ERP is een verzamelnaam voor toepassingen welke door organisaties worden gebruikt ter ondersteuning van de primaire bedrijfsprocessen. Een aantal

Nadere informatie

NEXT LEVEL DATA SECURITY DRIE VOORDELEN VAN WERKEN IN DE CLOUD

NEXT LEVEL DATA SECURITY DRIE VOORDELEN VAN WERKEN IN DE CLOUD NEXT LEVEL DATA SECURITY DRIE VOORDELEN VAN WERKEN IN DE CLOUD 60% 32% 67% Van de ondernemers heeft te maken gehad met cybercrime (in 2014) Van de kleine bedrijven is door een cyberaanval met malware als

Nadere informatie

Wat kost het Huis der Gemeente? Veel gestelde vragen en antwoorden over het nieuwe gemeentehuis van Overbetuwe.

Wat kost het Huis der Gemeente? Veel gestelde vragen en antwoorden over het nieuwe gemeentehuis van Overbetuwe. Wat kost het Huis der Gemeente? Veel gestelde vragen en antwoorden over het nieuwe gemeentehuis van Overbetuwe. Huis der Gemeente kost geen 29 miljoen Wat kost het Huis der Gemeente? Met de gemeenteraad

Nadere informatie

Vergroening Kennisnet Cloud

Vergroening Kennisnet Cloud Vergroening Kennisnet Cloud Have your cake and eat it too Dirk Linden 30 januari 2014 Inleiding / Aanleiding Aanbesteding Kennisnet Housing en Hosting 2013 Nieuwbouw aangegrepen door Vancis en Kennisnet

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting Visie dienstverlening gemeente Oldebroek 2020: Goed Geregeld, Graag Gedaan!

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting Visie dienstverlening gemeente Oldebroek 2020: Goed Geregeld, Graag Gedaan! GEMEENTE OLDEBROEK Informatie van het college aan de raad Onderwerp: visie dienstverlening 2020: Goed Geregeld Graag Gedaan! Portefeuillehouder: mw. A.A.C. Groot Kenmerk: 246462 / 251245 Behandelend ambtenaar:

Nadere informatie

DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN

DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN Inleiding CRM Resultants biedt aan haar klanten de keuze om Microsoft Dynamics CRM in huis te installeren, of om de

Nadere informatie

Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes. Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365

Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes. Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365 Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365 Landschap Overijssel beschermt, beheert en ontwikkelt het landschap met

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad, Vergadering: 30 juni 2009. Agendanummer: 8

Aan de gemeenteraad, Vergadering: 30 juni 2009. Agendanummer: 8 Vergadering: 30 juni 2009 Agendanummer: 8 Status: Bespreekstuk Portefeuillehouder: N.R. Werkman Behandelend ambtenaar J.G. Komduur, 0595-447792 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. H. Komduur) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Opsteller: Jörn Gorlee in samenwerking met Lammert Tiesinga en Edy Gramberg.

Opsteller: Jörn Gorlee in samenwerking met Lammert Tiesinga en Edy Gramberg. Advies voor AB SED Zaaknummer: Datum advies: Opsteller: Jörn Gorlee in samenwerking met Lammert Tiesinga en Edy Gramberg. Onderwerp: Concept besluit: Samenvatting: Economische overdracht van een deel van

Nadere informatie

Een stukje geschiedenis

Een stukje geschiedenis Een stukje geschiedenis Fusie 2003, Reorganisatie 2006, HHNK in beweging 2007 Efficiëntievoordeel fusie: één hoogheemraadschap i.p.v. vier (Edam, Hoorn, Heerhugowaard, Purmerend) bundeling van activiteiten,

Nadere informatie

18 oktober Herhuisvesting beheer buitenruimte

18 oktober Herhuisvesting beheer buitenruimte Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 18 oktober 2018 Onderwerp: Herhuisvesting beheer buitenruimte Gevraagde Beslissing: Aan de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel Te besluiten om: a.

Nadere informatie

Gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Professionalisering gemeentelijk vastgoed

Gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Professionalisering gemeentelijk vastgoed Informatienotitie AAN VAN ONDERWERP DATUM 27 juni 2017 BIJLAGE - Gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Professionalisering gemeentelijk vastgoed REGISTRATIENUMMER GEM - 1736638/16964 INFORMATIE

Nadere informatie

Intern (On-Premise) Co-Location Infrastructure-as-a-Service (IaaS) Platform-as-a-Service (PaaS)

Intern (On-Premise) Co-Location Infrastructure-as-a-Service (IaaS) Platform-as-a-Service (PaaS) Tot een aantal jaren geleden was het redelijk vanzelfsprekend om in een gebouw met een groot aantal werkplekken een eigen serverruimte te maken. Dit heeft nog steeds een aantal voordelen. Vandaag de dag

Nadere informatie

Onderwerp : Upgrade brandweerkazernes Usquert en Uithuizermeeden; Voorbereiding brandweerzorg Eemshaven

Onderwerp : Upgrade brandweerkazernes Usquert en Uithuizermeeden; Voorbereiding brandweerzorg Eemshaven Nummer : 09-04.2014 Onderwerp : Upgrade brandweerkazernes Usquert en Uithuizermeeden; Voorbereiding brandweerzorg Eemshaven Korte inhoud : De brandweerkazernes in Uithuizermeeden en Usquert voldoen al

Nadere informatie

Het nieuwe werken nu ook voor zware grafische gebruikers

Het nieuwe werken nu ook voor zware grafische gebruikers ook voor zware grafische Flexibel werken met de Virtual Engineering Workplace van Dell en SLTN Inter Access Uit de Nationale Enquête Over Het Nieuwe Werken van 2015 blijkt dat ruim de helft van de Nederlandse

Nadere informatie

Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365. Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes

Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365. Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365 Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes Landschap Overijssel Landschap Overijssel beschermt, beheert en ontwikkelt

Nadere informatie

VOORSTEL VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. - Tijdelijke huisvesting gemeenteraad Vijfheerenlanden

VOORSTEL VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. - Tijdelijke huisvesting gemeenteraad Vijfheerenlanden VOORSTEL VIJFHEERENLANDEN-BERAAD L. E- ~~ LAN DEN Datum vergadering VHL-Beraad: 13 maart 2018 Agendapunt: 7. Onderwerp: Ingediend door: - Tijdelijke huisvesting gemeenteraad Vijfheerenlanden Raadswerkgroep

Nadere informatie

Aan de commissie: Inwonerszaken Datum vergadering: 23 april 2008 Agendapunt : 6

Aan de commissie: Inwonerszaken Datum vergadering: 23 april 2008 Agendapunt : 6 Aan de Raad Made, 27 maart 2008 Aan de commissie: Inwonerszaken Datum vergadering: 23 april 2008 Agendapunt : 6 Raadsvergadering: 29 mei 2008 Onderwerp: Nummer raadsnota: Samenwerking Stichting Welzijn

Nadere informatie

Financieel beeld van de gemeente Naarden, Muiden, Bussum September 2014

Financieel beeld van de gemeente Naarden, Muiden, Bussum September 2014 Financieel beeld van de gemeente Naarden, Muiden, Bussum September 2014 Inleiding In de fusieraad van 30 juni 2014 is gesproken over een consolidatie van de drie begrotingen en om inzicht te krijgen in

Nadere informatie

Hetty Braam. vragen aan:

Hetty Braam. vragen aan: 10 vragen aan: Hetty Braam Manager ICT & Informatiemanagement bij Timing Uitzendbureau over Sigmax als ICT partner en de overstap naar de Sigmax ONE Cloud Facts & Figures Timing Uitzendbureau 51 vestigingen

Nadere informatie

Gemeente Edam - Volendam

Gemeente Edam - Volendam Gemeente Edam - Volendam Herhuisvesting ambtelijke organisatie Raad 22 november 2012 Vraagstelling Bestuurlijke vraag: Wat te doen met HHNK aan de Schepenmakersdijk? Vraag: Visie op huisvesting op basis

Nadere informatie

Bij de (fysieke) ingebruikname van het nieuwe gemeentehuis dient ook de bedrijfsvoering te staan als een huis.

Bij de (fysieke) ingebruikname van het nieuwe gemeentehuis dient ook de bedrijfsvoering te staan als een huis. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot beschikbaarstelling van een krediet van 176.005,00 voor de concentratie van de dienstverlening aan de burger - de publieksbalie - op de vestiging Bakelgeertstraat,

Nadere informatie

Fujitsu als verbindende schakel tussen Relined en het Deventer Ziekenhuis

Fujitsu als verbindende schakel tussen Relined en het Deventer Ziekenhuis BEHOEFTE Betrouwbare verbindingen voor Fujitsu-klant Deventer en haar regionale zorgpartners t.b.v. een efficiënte en veilige, regionale uitwisseling van medische data. OPLOSSING Een Dark Fiber netwerk

Nadere informatie

Raadsbesluit Raadsvergadering: 17 december Budgetsubsidie 2015 t/m 2016 Stichting Welzijn Ouderen Heemstede

Raadsbesluit Raadsvergadering: 17 december Budgetsubsidie 2015 t/m 2016 Stichting Welzijn Ouderen Heemstede im ONDERWERP Budgetsubsidie 2015 t/m 2016 Stichting Welzijn Ouderen SAMENVATTING De huidige budgetsubsidie voor de uitvoering van het ouderenwerk door de Stichting Welzijn Ouderen (WOH) loopt tot 1 januari

Nadere informatie

Onderdeel organisatiekoers: programma Duurzaam gezonde organisatie Portefeuillehouder: Carel van Gelder

Onderdeel organisatiekoers: programma Duurzaam gezonde organisatie Portefeuillehouder: Carel van Gelder Raadsvergadering, 28 januari 2014 Voorstel aan de Raad Onderwerp: Regiegemeente Wijk bij Duurstede Nr.: 20140218 4 RV Agendapunt: 4 Datum: 30 december 2013 Onderdeel organisatiekoers: programma Duurzaam

Nadere informatie

B Samenvatting voorstel

B Samenvatting voorstel B.3. 1. Samenvatting voorstel De brandweerkazerne Leimuiden voldoet niet meer aan de wettelijke ARBO-eisen en de functionele huisvestingswensen van de Brandweer. Er is een substantiële investering ( 0.5

Nadere informatie

1. Varianten op basisconfiguratie

1. Varianten op basisconfiguratie 1. Varianten op basisconfiguratie 1.1 Inleiding In 4.1 van de rapportage 'Onderzoek multifunctionele sportaccommodatie Purmerend', d.d. 29 juni 2012, is de configuratie beschreven voor de twee alternatieven

Nadere informatie

Private Cloud : Intelligent Hosting. [Kies de datum]

Private Cloud : Intelligent Hosting. [Kies de datum] Private Cloud : Intelligent Hosting [Kies de datum] Inleiding WideXS is een Nederlandse aanbieder van internetoplossingen en met ruim 15 jaar ervaring een begrip in de markt. In deze whitepaper beschrijft

Nadere informatie

BROCHURE Glasvezel voor bedrijven. Betrouwbaar Sneller Voordeliger Regionaal E. Brofiber A Schepersweijer NN Reusel

BROCHURE Glasvezel voor bedrijven. Betrouwbaar Sneller Voordeliger Regionaal E. Brofiber A Schepersweijer NN Reusel Betrouwbaar Sneller Voordeliger Regionaal BROCHURE Glasvezel voor bedrijven Brofiber is jouw partner voor een snelle en betrouwbare glasvezel aansluiting in regio de Kempen. Brofiber A Schepersweijer 3

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: voorbereiding verkoop gemeentelijk onroerend goed

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: voorbereiding verkoop gemeentelijk onroerend goed AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 99396 Sector: Grondgebied Team : Gebiedsontwikkeling Ontworpen door: Onderwerp: voorbereiding verkoop gemeentelijk onroerend goed Besluit: 1. te starten met de voorbereidingen

Nadere informatie

TE KOOP ELSPETERWEG 65E UDDEL

TE KOOP ELSPETERWEG 65E UDDEL TE KOOP ELSPETERWEG 65E UDDEL TE KOOP KANTOORGEBOUW ELSPETERWEG 65E, UDDEL Uniek aanbod! Een nieuw gebouwd gasloos kantoorgebouw met een eigentijdse architectuur. Met ca. 180 m² kantoorruimte op de begane

Nadere informatie

2004. Nr. : Krediet ICT Infrastructuurplan Leiden, 7 december 2004.

2004. Nr. : Krediet ICT Infrastructuurplan Leiden, 7 december 2004. 2004. Nr. : 04.0185. Dnst. : ID Krediet ICT Infrastructuurplan 2004-2006. Leiden, 7 december 2004. De ICT (Informatie- en CommunicatieTechnologie) infrastructuur van de gemeente Leiden is sterk verouderd,

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer: OWZCM11. Tijdelijke huisvesting Modus

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer: OWZCM11. Tijdelijke huisvesting Modus Collegevoorstel Inleiding Stichting Modus is de lokale instelling die ondersteuning biedt aan ouderen en mantelzorgers in het kader van prestatievelden 3 en 4 (respectievelijk het geven van informatie,

Nadere informatie

Hoe bewaart u uw klantendata op een veilige manier? Maak kennis met de veilige dataopslag in de Cloud van Azure Stack

Hoe bewaart u uw klantendata op een veilige manier? Maak kennis met de veilige dataopslag in de Cloud van Azure Stack Hoe bewaart u uw klantendata op een veilige manier? Maak kennis met de veilige dataopslag in de Cloud van Azure Stack Maak kennis met de veilige dataopslag in de Cloud van Azure Stack De groei van uw bedrijf

Nadere informatie

Bibliotheek De Meierij Haalbaarheidsstudie huisvestingsopties Boxtel. ir. Steven Biesiot / ir. Dominique de Wit 15 januari 2015

Bibliotheek De Meierij Haalbaarheidsstudie huisvestingsopties Boxtel. ir. Steven Biesiot / ir. Dominique de Wit 15 januari 2015 Bibliotheek De Meierij Haalbaarheidsstudie huisvestingsopties Boxtel ir. Steven Biesiot / ir. Dominique de Wit 15 januari 2015 INHOUD 1. Samenvatting en conclusies 2. Detailinformatie huidige locatie 3.

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken 111

Het Nieuwe Werken 111 Het Nieuwe Werken 111 Inleiding Het Nieuwe Werken De laatste jaren heeft Het Nieuwe Werken zich sterk ontwikkeld en veel bekendheid gekregen. Maatschappelijke ontwikkelingen als files, de balans tussen

Nadere informatie

Digitale Agenda 2020 toewerken naar een Gemeentelijke Gemeenschappelijke (ICT) Infrastructuur (GGI)

Digitale Agenda 2020 toewerken naar een Gemeentelijke Gemeenschappelijke (ICT) Infrastructuur (GGI) Vereniging van Nederlandse Gemeenten Vereniging van Nederlandse Gemeenten Digitale Agenda 2020 toewerken naar een Gemeentelijke Gemeenschappelijke (ICT) Infrastructuur (GGI) Peter Klaver KING 16-3-2017

Nadere informatie

Onderzoek huisvesting Veiligheidsregio Groningen. informatiebijeenkomst. 4 juli 2014

Onderzoek huisvesting Veiligheidsregio Groningen. informatiebijeenkomst. 4 juli 2014 Onderzoek huisvesting Veiligheidsregio Groningen informatiebijeenkomst 4 juli 2014 Huisvesting Grote differentiatie, complex Gebouwen 10 jaar: BTW-consequenties Geen overtuigende argumenten 40 kazernes

Nadere informatie

Zakelijk VoIP bellen met Hosted VoIP via Koelewijn MKB-support ICT. Wat is Hosted VoIP? De voordelen van Hosted VoIP

Zakelijk VoIP bellen met Hosted VoIP via Koelewijn MKB-support ICT. Wat is Hosted VoIP? De voordelen van Hosted VoIP Zakelijk VoIP bellen met Hosted VoIP via Koelewijn MKB-support ICT Een besparing op uw huidige zakelijke telefoniekosten, geen investering in een dure telefooncentrale. Hosted VoIP via Koelewijn MKB-Support

Nadere informatie

Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK.

Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK. Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK. Cloud werkplek Wat is het? De cloudwerkplek van Hupra is een Windows 8.1. desktop die altijd en overal via het internet toegankelijk is.

Nadere informatie

Voortgangsrapportage fusie. Klankbordgroep november 2013

Voortgangsrapportage fusie. Klankbordgroep november 2013 Voortgangsrapportage fusie Klankbordgroep november 2013 Voorwoord De stuurgroep: Beste leden van de klankbordgroep. Voor u ligt de laatste voortgangsrapportage. We zijn er klaar voor, werken aan de laatste

Nadere informatie

Eindhoven, Weegschaalstraat 3

Eindhoven, Weegschaalstraat 3 , Weegschaalstraat 3 Bent u op zoek naar een modern en representatief kantoorlocatie? Stop dan met zoeken!kantorencentrum De Ring is gelegen aan de noordrand van, nabij de A2 en A50, en biedt in haar kantoorgebouw

Nadere informatie

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Draagt ICT daadwerkelijk bij aan het realiseren van je bedrijfsdoelstellingen?

Nadere informatie

Betrekken omgeving bij ruimtelijke initiatieven

Betrekken omgeving bij ruimtelijke initiatieven Betrekken omgeving bij ruimtelijke initiatieven Aanleiding Op 2 september heeft het college het volgende verzocht: Maak een voorstel betreffende de wijze waarop omwonenden worden geïnformeerd of betrokken

Nadere informatie

Alternatief plan nieuwbouw Theater aan de Parade

Alternatief plan nieuwbouw Theater aan de Parade College van B&W 24 / 05 / 17 Alternatief plan nieuwbouw Theater aan de Parade Raadsvoorstel Theater aan de Parade 1a. Historie: 2011, 2012 2011, keuze voor nieuwbouw - op basis van brede discussie over

Nadere informatie

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108 Gemeente Bussum Instemmen met de Verantwoording van het Programma Elektronische Dienstverlening

Nadere informatie

Oosthavendijk p/m. Middelharnis. vanalphenmakelaardij.nl. Contact Bezoekadres Kaai 13 Middelharnis

Oosthavendijk p/m. Middelharnis. vanalphenmakelaardij.nl. Contact Bezoekadres Kaai 13 Middelharnis Bezoekadres Kaai 13 Contact 0187 476 555 info@vanalphenmakelaardij.nl vanalphenmakelaardij.nl Oosthavendijk 46 vanalphenmakelaardij.nl/aanbod/oosthavendijk-46-middelharnis/99 300 p/m Kenmerken Bouwjaar

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BEDRIJFSVOERING EN INWONERS

RAADSCOMMISSIE BEDRIJFSVOERING EN INWONERS Otten, Paul GRIFFIE S0GRI RAD: RAD151001 donderdag 1 oktober 2015 BW: BW150929 voorstel gemeenteraad RAADSCOMMISSIE BEDRIJFSVOERING EN INWONERS Vergadering van de gemeenteraad van 1 oktober 2015 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Toekomst Nederlandse kantoren(markt) 29 april 2015 Herman van den Berg 43 e VOGON studiemiddag, UP Amsterdam

Toekomst Nederlandse kantoren(markt) 29 april 2015 Herman van den Berg 43 e VOGON studiemiddag, UP Amsterdam Toekomst Nederlandse kantoren(markt) 29 april 2015 Herman van den Berg 43 e VOGON studiemiddag, UP Amsterdam v De veranderende mens Concentratie bewegingen Afnemende plaatsgebondenheid Alles gaat sneller

Nadere informatie

Fujitsu als verbindende schakel tussen Relined en het Deventer Ziekenhuis

Fujitsu als verbindende schakel tussen Relined en het Deventer Ziekenhuis BEHOEFTE Betrouwbare verbindingen voor Fujitsu-klant Deventer en haar regionale zorgpartners t.b.v. een efficiënte en veilige, regionale uitwisseling van medische data. OPLOSSING Een Dark Fiber netwerk

Nadere informatie