Gedeputeerde mw. I. de Bondt en inwoners Wassenaar & omgeving over de Rijnlandroute op 28 mei 2013.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gedeputeerde mw. I. de Bondt en inwoners Wassenaar & omgeving over de Rijnlandroute op 28 mei 2013."

Transcriptie

1 Gedeputeerde mw. I. de Bondt en inwoners Wassenaar & omgeving over de Rijnlandroute op 28 mei Achtergrond In mei 2012 is het tracé van de Rijnlandroute, de nieuwe provinciale wegverbinding tussen de kust (Katwijk) en de A4 bij Leiden, vastgesteld. Na het ter inzage leggen van het Voorlopig Ontwerp - Provinciaal Inpassingsplan (de provinciale variant van een bestemmingsplan) zijn meer dan 200 reacties ontvangen van bewoners en belanghebbenden. Ook deze reacties hebben ertoe bijgedragen dat GS nader onderzoek naar de inpassing hebben uitgevoerd. Op 19 maart 2013 hebben Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Zuid-Holland hun standpunt bepaald voor de nadere uitwerking van de Rijnlandroute. Het ontwerp van de Rijnlandroute is uitgewerkt en in mei 2013 getoetst op haalbaarheid. Provinciale Staten zullen naar verwachting in juni 2013 besluiten over het definitieve voorstel van GS. (Op 26 juni hebben PS ingestemd) Gezien de fase waarin het inpassingsplan van de provincie om de realisatie van de Rijnlandroute mogelijk te maken verkeert enerzijds en het belang van bewoners anderzijds heeft het bestuur van de Vrienden van Wassenaar het initiatief genomen om gedeputeerde mw. I. de Bondt op 28 mei uit te nodigen. Zorg om gebied Wassenaar en omgeving De voorzitter van de Vrienden van Wassenaar J. Lintjer, heet alle aanwezige leden en niet-leden van de Vrienden en in het bijzonder gedeputeerde, mw. I. de Bondt van harte welkom. Hij oppert zijn wens Wassenaar dorps en groen te houden en benoemt zijn zorg over het plan Valkenburg en de aanleg van de Rijnlandroute. Waarom de Rijnlandroute Gedeputeerde mw. I. de Bondt projecteert het tracé van de Rijnlandroute ( zie website: Provincie Zuid Holland) voor aanwezigen en stelt voor dat ze zich beperkt tot een korte uiteenzetting om iedereen zo veel mogelijk de ruimte te bieden voor vragen c.q. opmerkingen. Vervolgens geeft zij aan waarom de Rijnlandroute nodig is. Al geruime tijd is sprake van overmatig gebruik van het traject Katwijk tot de A4 bij Leiden. Als de provincie en andere overheden niet investeren in de Rijnlandroute, zal de congestie en het fileleed zowel voor het personenvervoer als voor het goederenvervoer verder toenemen. De Rijnlandroute is nodig om de economische potentie van de regio en de direct hieraan grenzende gemeenten als Wassenaar en Leidschendam-Voorburg te kunnen ontwikkelen. Hoe ziet het huidige plan Rijnlandroute eruit Knooppunt Maaldrift Na bestudering van diverse alternatieven bij Maaldrift stellen GS voor het knooppunt aan te passen door de oostelijke parallelweg niet aan te leggen en de westelijke parallelweg zo dicht mogelijk tegen het knooppunt te positioneren. De z.g. compacte trompetoplossing. De wijkvereniging Stevenshof heeft een alternatief plan voor knooppunt Maaldrift aangeboden.

2 Zoals het ernaar uitziet kost dit voorstel te veel geld en is het verkeerskundig onverstandig. Het onderzoek loopt echter nog. Na de bijeenkomst op 28 mei heeft Rijkswaterstaat het ontwerp van de wijkvereniging beoordeeld: Rijkswaterstaat acht het ontwerp van Maaldrift Optimaal risicovol voor de verkeersveiligheid, omdat de onlogische en ongebruikelijke vormgeving naar verwachting de weggebruiker in verwarring zal brengen. Daarnaast oordeelt Rijkswaterstaat dat de voorgestelde snelheidsverlaging niet past binnen het snelhedenbeleid van het kabinet. De beoordeling van Rijkswaterstaat is in lijn met eerdere bevindingen van GS. Stevenshof Bij Stevenshof komt de weg op ongeveer 4 meter diepte te liggen. Dat is ongeveer 2 meter dieper dan in het oorspronkelijke plan. Ook hoeven de Veenwatering en de Dobbewatering nu niet verlegd te worden, aangezien deze respectievelijk met een aquaduct over de weg en doorgetrokken over het tunneldak kunnen blijven liggen. Voorschoten Het deel van de Rijnlandroute bij Voorschoten krijgt een geboorde tunnel van ca meter lang. Onderzoek wijst uit dat een dergelijke tunnel tussen de A4 en de A44 technisch mogelijk is. Ook financieel blijkt het haalbaar. De provincie en de gemeente Voorschoten gaan de benodigde extra 13 miljoen betalen. Knooppunt A4 Door de boortunnel bij Voorschoten - die grootschalige sloop, bouwoverlast en toekomstige hinder in Voorschoten voorkomt - krijg je een tunnelmond in de Oostvlietpolder en gaat de Rijnlandroute al vanaf de aansluiting met de A4 in het oosten dalen. Voordeel hiervan is dat de fiets- en autoverbinding meer westelijk over het tunneldak gelegd kunnen worden. De Rijnlandroute gaat over de A4 heen en leidt in vergelijking met het oorspronkelijke plan tot minder ruimtebeslag in het Groene Hart en een verbetering van de verkeersdoorstroming. Geen bypass Oostvlietpolder Er komt een nieuwe verkeersinrichting van het Lammenschansplein in combinatie met een verbrede Europaweg en een verbrede en verhoogde Lammebrug. De doorgaande route wordt gevormd door de Europaweg en de Voorschoterweg. Daarmee wordt een belangrijk verkeersknooppunt voor de regio opgelost. Ook de ruimtelijke voordelen van deze optimalisatie zijn aanzienlijk: er is geen bypass met extra brug nodig, sportvelden blijven gespaard, er is geen ruimtebeslag in de Oostvlietpolder en woningen aan de Vlietweg kunnen behouden blijven. En verder Sloopwoningen De precieze details over welke huizen al dan niet weg moeten kan niet gegeven worden, omdat de provincie met de betrokken huiseigenaren in gesprek is of gaat.

3 Sluipverkeer Het sluipverkeer door Wassenaar zal verminderen. Niet alleen het sluipverkeer, ook het doorgaande verkeer via de N44, de N441 en de N14 zal afnemen. Ecoduct Het ontwerp van de RijnlandRoute maakt het ruimtelijk mogelijk om een faunapassage in te passen. De aanleg van een dergelijke passage, ook wel ecoduct genoemd, is geen onderdeel van de RijnlandRoute. Vervolgens stelt mw. De Bondt aanwezigen in de gelegenheid vragen te stellen / c.q. opmerkingen te plaatsen, die zij zo veel mogelijk zal beantwoorden /waar zij op zal reageren (A in cursief). Vr. dhr. Lintjer : Het plan betreffende de tunnel onder Leiden is van tafel. Nederland heeft bijzondere expertise in ondergronds bouwen. Wat zijn de technische ( dus niet de politieke) redenen om niet ondergronds te bouwen? A De redenen voor niet aanleggen van Churchill Avenue zijn onder meer dat het plan te veel geld kost en dat de bereikbaarheid op lange termijn niet gegarandeerd is. Een gedeelte van het tracé waarvoor gekozen is zal met een boortunnel onder Voorschoten worden aangelegd. Er is niet besloten tot een langere tunnel, omdat de tunnelmond dan dichtbij Stevenshof zou komen liggen in een gebied waar dichtbij mensen wonen. Daarom bestaat slechts een deel van het tracé van de Rijnlandroute uit een boortunnel. Verlenging is ook niet mogelijk vanwege de 10 seconden regel die de Europese Tunnelrichtlijn voorschrijft. Vr. dhr. Hendrikx: Wat is de meerwaarde van deze tunnel A De tunnel maakt het mogelijk om binnen Voorschoten de bestaande infrastructuur en bebouwing te sparen. Ook kunnen sportvelden, andere functies en natuur gespaard worden. Deze wegverbinding heeft een regionale functie en is niet alleen voor Wassenaar bedoeld. Vr. Wat is de tijdslijn A Als alles gaat zoals het moet gaan zal na januari 2014 het ontwerp inpassingsplan definitief worden. In 2015 wordt de aanbesteding verwacht en kan aan de realisatie worden gewerkt. De uitvoering zal in ongeveer 4 à 5 jaar tijd gefaseerd worden uitgevoerd. Opm. dhr. Westgeest: Het gevaar bestaat dat de gemeente Leiden tot aan de snelweg vol zal bouwen, wat een aanslag op open ruimten en groen zal betekenen. A De RijnlandRoute is een provinciale weg. Voor de plannen van de gemeente Leiden moet de gemeente bevraagd worden Opm. dhr. Derks: De gemeente Leiden wil kantoren bouwen en beslist zelf wat er gebeurt. A De gemeente Leiden beslist niet alleen, want plannen moeten passen binnen de Provinciale Structuurvisie.

4 Opm. dhr. Lintjer Jammer dat de Provincie geen toekomst visie presenteert. Zo zou je kunnen denken aan een zakenvliegveld op Valkenburg. In iedere metropoolregio in de wereld is men blij met een zakenvliegveld. Op Valkenburg kiest men voor woningbouw. A De aantrekkingskracht van en de trek naar de Randstad blijft zo blijkt uit prognoses van het Centraal Planbureau. We hebben te maken met bevolkingsgroei in dit gebied en dus zijn er woningen nodig. Opm. dhr. Lintjer De vrienden van Wassenaar hechten erg aan een groene Long in de toekomstige Metropoolregio A De provincie investeert bij de aanleg van de RijnlandRoute 100 miljoen euro extra om de weg goed in te passen, dat is onder meer te zien bij de verdiepte ligging bij de Stevenshof, wat ook de beleving van de polder ten goede komt en bij de boortunnel onder Voorschoten. In de regio is een schaarste aan woningen en ook moeten we denken aan economische belangen van de Bollenstreek. De regio en de regiogemeenten zien deze behoeftes en belangen voor de regio en hebben daarom besloten flink mee te betalen. Datzelfde geldt voor het Rijk dat een gebiedsbudget beschikbaar stelt om naast de RijnlandRoute (die een belangrijke schakel vormt binnen het hoofdwegennet, de A44 en A4) ook fors te investeren in het openbaar vervoer in de regio (R-net). Toezegging mw. I. de Bondt: Wil voor de Vrienden nagaan wat de formele positie is van de Provincie betreffende het Masterplan. Opm mw. Hessels : Groen is veel meer dan een paar huizen slopen. Je moet ook de cultuurhistorische waarde in ogenschouw nemen. Vr. dhr. de Rijk: Wat zal worden verlegd van de fietsverbinding aan beide zijden van de N44? A De fietsverbinding zal worden verlegd maar er blijft een fietsverbinding aan de oostzijde van de A44 bestaan. Vr. dhr. Micklinghoff De politiek zei altijd eerst bewegen dan bouwen inzake plannen Valkenburg. A Met de aanleg van Nieuw Valkenburg kan alleen worden begonnen als er een oplossing komt voor de afwikkeling van het verkeer. Anders gezegd: eerst bewegen dan bouwen. Dit is één van de redenen voor de aanleg van de RijnlandRoute. Daarnaast is de RLR dringend nodig voor de economische ontwikkeling van de regio. Vr dhr. Veldhuyzen Rijksvastgoed is een aanbestedingsprocedure begonnen om vliegveld Valkenburg te ontmantelen. Is er geen mogelijkheid om het vliegveld als een brede bufferzone richting Wassenaar te gebruiken? Hoe breder de groene strook, hoe beter. De provincie heeft geen alternatieven gevonden voor een (zweef)vlieglocatie. A De grond eigenaar wil het huurcontract met de zweefvliegclub niet verlengen. De Provincie kan Rijksvastgoed dit niet opleggen.

5 Tot slot merkt dhr. Lintjer op dat er een discrepantie is tussen hetgeen de Provincie besluit en wat burgers willen. Hij citeert een andere Zuid-Hollandse gedeputeerde : dat slechts kortzichtigheid ons belet om in te zien dat het rendement op groen wellicht het hoogste en meest bestendige rendement is dat wij op onze aardse bezittingen kunnen verwerven. A Het provinciale beleid is gericht op een evenwichtige verdeling van de ruimte. Dit betekent dat er ruimte moet zijn voor economische ontwikkeling, voor woningen, voor infrastructuur en voor natuur en recreatie. Het klopt dat het in een dichtbevolkte provincie als Zuid-Holland een uitdaging is om ervoor te zorgen dat we voor de huidige en toekomstige inwoners een prettig leefklimaat creëren en voor huidige en toekomstige bedrijven een goed vestigingsklimaat. Dhr. Lintjer bedankt de gedeputeerde voor de plezierige wijze waarop zij de avond heeft vormgegeven.

HOLLAND. Gewijzigde voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten. Uitvoeringsbesluit RijnlandRoute. 1 Ontwerpbesluit

HOLLAND. Gewijzigde voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten. Uitvoeringsbesluit RijnlandRoute. 1 Ontwerpbesluit Gewijzigde voordracht aan Provinciale Staten p HOLLAND van Gedeputeerde Staten Onderwerp Uitvoeringsbesluit RijnlandRoute 1 Ontwerpbesluit Provineiale Staten van Zuid-Holland. Gelet op: Artikel 2.2.1.

Nadere informatie

RijnlandRoute. integraal ontwerp voor de stedelijke omgeving TUDelft, 8 december 2014. Bert Driesse Mark Verberkt

RijnlandRoute. integraal ontwerp voor de stedelijke omgeving TUDelft, 8 december 2014. Bert Driesse Mark Verberkt integraal ontwerp voor de stedelijke omgeving TUDelft, 8 december 2014 Bert Driesse Mark Verberkt Visualisatie A44 / Aansluiting Leiden-West, november 2014 Geschiedenis RijnlandRoute Rijkswegenplan 1968

Nadere informatie

Analyse van het wegontwerp in relatie tot het MER (2 e fase) RijnlandRoute

Analyse van het wegontwerp in relatie tot het MER (2 e fase) RijnlandRoute Notitie Contactpersoon Gosewien van Eck en Esther van Rosmalen Datum 21 maart 2014 Analyse van het wegontwerp in relatie tot het MER (2 e fase) RijnlandRoute 1 Aanleiding en leeswijzer Sinds de afronding

Nadere informatie

Directie DRM \T 4 20\2 ; 'w. Afdeling Projecten en Programma's

Directie DRM \T 4 20\2 ; 'w. Afdeling Projecten en Programma's 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie Directie DRM \T 4 20\2 ; 'w. Afdeling Projecten en Programma's Registratienummer Datum vergadering Gedeputeerde Staten 15 mei 2012 Venenddatum Geheim

Nadere informatie

bat ZUID HOLLAND Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten provincie Tracékeuze RijnlandRoute Provinciale Staten van Zuid-Holland,

bat ZUID HOLLAND Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten provincie Tracékeuze RijnlandRoute Provinciale Staten van Zuid-Holland, bat Voordracht aan Provinciale Staten provincie ZUID HOLLAND van Gedeputeerde Staten Onderwerp Tracékeuze RijnlandRoute 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland, Gelet op: Artikel 105, lid

Nadere informatie

Vergelijking Maaldrift Optimaal met Maaldrift Compact met aansluiting Leiden-Zuid

Vergelijking Maaldrift Optimaal met Maaldrift Compact met aansluiting Leiden-Zuid De wijkvereniging van de Stevenshof Aan Provinciale Staten van Zuid-Holland Datum 16 juni 2013 Betreft Maaldrift Optimaal Geachte Statenleden, Gedeputeerde Staten hebben u 13 juni een Gewijzigde Voordracht

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Voorlopige vaststelling scope inpassing Rijnlandroute

Voorlopige vaststelling scope inpassing Rijnlandroute B en W. nr. 13.0250 d.d. 19-3-2013 Onderwerp Voorlopige vaststelling scope inpassing Rijnlandroute Besluiten: 1. voornemens te zijn de brief aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland vast te stellen, waarin

Nadere informatie

Datum: 24 juni Betreft: Aanpassing voorstel Maaldrift Optimaal. Geachte gedeputeerde De Bondt, beste Ingrid,

Datum: 24 juni Betreft: Aanpassing voorstel Maaldrift Optimaal. Geachte gedeputeerde De Bondt, beste Ingrid, InfraPlanning Advies Klimbie Rosmolen 50 2317 SK Leiden Tel +31 (0)6 177 546 99 info@infraplanning.nl www.infraplanning.nl Aan: Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland Postbus 90602 2509 LP Den Haag Datum:

Nadere informatie

Analyse milieueffecten optimalisaties in relatie tot het MER RijnlandRoute 2 e fase

Analyse milieueffecten optimalisaties in relatie tot het MER RijnlandRoute 2 e fase Notitie Contactpersoon Gosewien van Eck en Esther van Rosmalen Datum 23 september 2014 Kenmerk N010-1222492GGV-cri-V01-NL Analyse milieueffecten optimalisaties in relatie tot het MER RijnlandRoute 2 e

Nadere informatie

Maatregelen voor inpassing RijnlandRoute t.b.v. Oostvlietpolder en Vlietland. 15 november 2014

Maatregelen voor inpassing RijnlandRoute t.b.v. Oostvlietpolder en Vlietland. 15 november 2014 Maatregelen voor inpassing RijnlandRoute t.b.v. Oostvlietpolder en Vlietland 15 november 2014 Achtergrond Coalitieakkoord keuze Zoeken naar Balans F met ligging aan noordzijde gasverdeelstation. In juni

Nadere informatie

Statenvoorstel. Snelfietsroute Leiden-Katwijk

Statenvoorstel. Snelfietsroute Leiden-Katwijk Statenvoorstel Vergadering Januari 2018 Nummer 7066 Onderwerp Snelfietsroute Leiden-Katwijk Vergaderdatum GS: 19 december 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 31 januari 2018

Nadere informatie

Tekst reactieformulier. Betreft:aanvullende tekstconsequenties Zoeken naar Balans voor bewoners Voorschoterweg 71B,2235 SG Valkenburg

Tekst reactieformulier. Betreft:aanvullende tekstconsequenties Zoeken naar Balans voor bewoners Voorschoterweg 71B,2235 SG Valkenburg Tekst reactieformulier Valkenburg, 8 augustus 2012 Betreft:aanvullende tekstconsequenties Zoeken naar Balans voor bewoners Voorschoterweg 71B,2235 SG Valkenburg Voor de bewoners van bovengenoemd adres

Nadere informatie

Verzenddatum >1 2 SEP 2013. iesecretans. Onderwerp Bestuurlijke overeenkomst RijnlandRoute tussen Ministerie van l&m en Provincie Zuid-Holland

Verzenddatum >1 2 SEP 2013. iesecretans. Onderwerp Bestuurlijke overeenkomst RijnlandRoute tussen Ministerie van l&m en Provincie Zuid-Holland 5 -minuten versie voor Provinciale Staten p'^^^^^j'^j^ HOLLAND Directie DRM Afdeling Projecten en Programma's Registratienummer PZH-2013-429268165 (DOS-2007-0001083) Datum vergadering Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

RijnlandRoute. Nadere Uitwerking Vastgesteld door GS op 19 maart Provincie Zuid-Holland

RijnlandRoute. Nadere Uitwerking Vastgesteld door GS op 19 maart Provincie Zuid-Holland Nadere Uitwerking Vastgesteld door GS op 19 maart 2013 Provincie Zuid-Holland Inhoudsopgave 1 Samenvatting... 4 1.1 Aanleiding... 4 1.2 Inpassingsmaatregelen ZnB Optimaal... 4 1.3 Eindresultaat... 5 1.4

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

p^^j^^j*^;^ HOLLAND Scopebeschrijving RijnlandRoute Nadere Uitwerking 14 mei 2013 Scopebeschrijving Rijnlandroute Nadere Uitwerking 1

p^^j^^j*^;^ HOLLAND Scopebeschrijving RijnlandRoute Nadere Uitwerking 14 mei 2013 Scopebeschrijving Rijnlandroute Nadere Uitwerking 1 p^^j^^j*^;^ HOLLAND Scopebeschrijving RijnlandRoute Nadere Uitwerking 14 mei 2013 Scopebeschrijving Rijnlandroute Nadere Uitwerking 1 provincie j^qlland ZUID Inhoudsopgave Inhoudsopgave ^ 1 Inleiding ^

Nadere informatie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Inhoud Deel I Achtergronden... 3 Waarom deze m.e.r.-studie?... 3 Wat zijn de knelpunten op de Sloeweg?... 3 Welke stappen zijn

Nadere informatie

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten. Januari Ontwerpbesluit. Provinciale Staten van Zuid-Holland,

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten. Januari Ontwerpbesluit. Provinciale Staten van Zuid-Holland, Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Vergadering Januari 2009 Nummer 6004 onderwerp Wijziging partiële herziening Zuid-Holland West; As Leiden Katwijk 1 Ontwerpbesluit Provinciale

Nadere informatie

1 6 OKT Paraat Provinciese^w^ris

1 6 OKT Paraat Provinciese^w^ris 5 -minuten versie voor Provinciale Staten p^^"^"j^^ HOLLAND Directie DRM Afdeling Projecten en Programma's Registratienummer PZH-2013-431790366 (DOS-2007-0001083) ivoktober 2013 1 6 OKT 2013 Nee Portefeuillehouder

Nadere informatie

provincie j^qlland ZUID

provincie j^qlland ZUID 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie j^qlland ZUID Directie DRM Afdeling Projecten en Programma's Registratienummer PZH-2013-398925373 (DOS-2007-0001083) Datum vergadering Gedeputeerde Stalen

Nadere informatie

1. Nota van antwoord. Eindstand 2055 reacties door 3036 personen/instanties.

1. Nota van antwoord. Eindstand 2055 reacties door 3036 personen/instanties. 1. Nota van antwoord Eindstand 2055 reacties door 3036 personen/instanties. Daarnaast zijn enkele petities/handtekeningenacties gevoerd: Petitie Voordorp 975 handtekeningen Petitie NMU meer dan 19.000

Nadere informatie

Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem-Nijmegen. Startnotitie

Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem-Nijmegen. Startnotitie Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem-Nijmegen Startnotitie Het probleem Er is een bereikbaarheidsprobleem in de regio Arnhem Nijmegen na 2020. Het Rijk, de provincie en

Nadere informatie

Van : Verzonden: Aan : Onderwerp: Bijlagen: Geachte heer, mevrouw,

Van : Verzonden: Aan : Onderwerp: Bijlagen: Geachte heer, mevrouw, Van : Verzonden: Aan : Onderwerp: Bijlagen: Greef, Don de cd.de.greef@leidschendam-voorburg.nl> dinsdag 17 juni 201 4 1357 Statengriffie FW: Zienswijze OT6 Rijnlandroute - A4 201 4061 70944.pdf; 201 405081

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten ONTWERPBESLUIT. 18 maart Hogere grenswaarden wegverkeerslawaai inpassingsplan RijnlandRoute

Gedeputeerde Staten ONTWERPBESLUIT. 18 maart Hogere grenswaarden wegverkeerslawaai inpassingsplan RijnlandRoute Gedeputeerde Staten Directie Ruimte en Mobiliteit Afdeling Projecten en Programma's Contact I. Wouda T 070-441 7833 i.wouda@pzh.nl E. Schepers T 070-441 6934 e.schepers@pzh.nl ONTWERPBESLUIT Postadres

Nadere informatie

RijnlandRoute. Nadere Uitwerking - inclusief alle onderzochte opties Vastgesteld door GS op 19 maart Provincie Zuid-Holland

RijnlandRoute. Nadere Uitwerking - inclusief alle onderzochte opties Vastgesteld door GS op 19 maart Provincie Zuid-Holland Nadere Uitwerking - inclusief alle onderzochte opties Vastgesteld door GS op 19 maart 2013 Provincie Zuid-Holland Inhoudsopgave 1 Samenvatting... 5 1.1 Aanleiding... 5 1.2 Inpassingsmaatregelen ZnB Optimaal...

Nadere informatie

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing N207 Passage Leimuiden Samenwerken aan een gedragen oplossing Inhoud presentatie Corridorstudie N207 en maatregelen N207 N207 Passage Leimuiden Proces Varianten, verkeerseffecten Varianten, technische

Nadere informatie

Startbeslissing. Verbreding A4 Vlietland N14. Datum 12 september 2013. De Minister van Infrastructuur en Milieu, mw. drs. Schultz van Haegen.

Startbeslissing. Verbreding A4 Vlietland N14. Datum 12 september 2013. De Minister van Infrastructuur en Milieu, mw. drs. Schultz van Haegen. Startbeslissing Verbreding A4 Vlietland N14 Datum 12 september 2013 Status Eindversie De Minister van Infrastructuur en Milieu, mw. drs. Schultz van Haegen. Inhoud 1 Inleiding 1.1 Aanleiding 1.2 Afbakening

Nadere informatie

Gelet op: - het milieueffectrapport (MER) dat voor de RijnlandRoute dient te worden opgesteld.

Gelet op: - het milieueffectrapport (MER) dat voor de RijnlandRoute dient te worden opgesteld. Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Vergadering Februari 2010 Nummer 6150 onderwerp Rapport eerste fase MER RijnlandRoute 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland, Gelet

Nadere informatie

Graag vernemen wij van uw een reactie op ons voorstel en zijn graag bereid dit nader toe te lichten.

Graag vernemen wij van uw een reactie op ons voorstel en zijn graag bereid dit nader toe te lichten. Van: Rob & Anni van Engelenburg [mailto:engelenburg.voorschoten@planet.nl] Verzonden: donderdag 3 maart 2016 14:21 Aan: Duizer, BM Onderwerp: ingekomen stuk beste Bram, zou jij zo vriendelijk willen zijn

Nadere informatie

: Projectteam N345 Rondweg De Hoven/Zutphen Datum : December 2016 : Nieuwe ontsluiting De Hoven op Kanonsdijk Zaaknummer :

: Projectteam N345 Rondweg De Hoven/Zutphen Datum : December 2016 : Nieuwe ontsluiting De Hoven op Kanonsdijk Zaaknummer : NOTITIE Uitvoeren Werken Van : Projectteam N345 Rondweg De Hoven/Zutphen Datum : December 2016 Betreft : Nieuwe ontsluiting De Hoven op Kanonsdijk Zaaknummer : 2011-017681 Inleiding De provinciale weg

Nadere informatie

1. Onvolledige plannen. Leiden, 23 augustus 2012

1. Onvolledige plannen. Leiden, 23 augustus 2012 o p g e r i c h t 1 2 j u n i 2 0 0 2 Secretariaat: Dhr. H. Pieters Spieghelstraat 35, 2332 BC Leiden telefoon: (071) 785 06 97 email: vereniging@vriendenoostvlietpolder.nl internet: www.vriendenoostvlietpolder.nl

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag.

Rapport. Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag. Rapport Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag. Datum: 10 september 2011 Rapportnummer: 2011/271 2 Klacht Verzoekster klaagt

Nadere informatie

en waarom met de aanleg van de N207-Zuid het tegendeel wordt bereikt

en waarom met de aanleg van de N207-Zuid het tegendeel wordt bereikt EEN BETERE BEREIKBAARHEID EN LEEFBAARHEID VOOR DE REGIO WADDINXVEEN / BOSKOOP / HAZERSWOUDE en waarom met de aanleg van de N207-Zuid het tegendeel wordt bereikt (Aangepaste) presentatie najaarsbijeenkomst

Nadere informatie

Zienswijze Vereniging Milieudefensie, afdelingen Leiden en Voorschoten, op Ontwerp Inpassingsplan Rijnlandroute van Provincie Zuid-Holland.

Zienswijze Vereniging Milieudefensie, afdelingen Leiden en Voorschoten, op Ontwerp Inpassingsplan Rijnlandroute van Provincie Zuid-Holland. Aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602 2509 LP Den Haag Leiden / Voorschoten, 7 mei 2014, Geacht College, Zienswijze Vereniging Milieudefensie, afdelingen Leiden en Voorschoten, op Ontwerp

Nadere informatie

Verkeerskundige onderbouwing van Rijnlandroute niet langer houdbaar

Verkeerskundige onderbouwing van Rijnlandroute niet langer houdbaar Kosten-batenverhouding negatief Verkeerskundige onderbouwing van Rijnlandroute niet langer houdbaar Door diverse partijen, o.a. de Leidse Milieuraad, zijn vanaf het begin af aan ernstige vraagtekens geplaatst

Nadere informatie

S. Jansen (PVV) (d.d. 5 januari 2012) Nummer Onderwerp Bereikbaarheid Bollenstreek. Aan de leden van Provinciale Staten

S. Jansen (PVV) (d.d. 5 januari 2012) Nummer Onderwerp Bereikbaarheid Bollenstreek. Aan de leden van Provinciale Staten S. Jansen (PVV) (d.d. 5 januari 2012) Nummer 2595 Onderwerp Bereikbaarheid Bollenstreek Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller In het Haarlems Dagblad d.d. 20 december 2011 uitten

Nadere informatie

Ontwerp-structuurvisie, vastgesteld door Gedeputeerde Staten op

Ontwerp-structuurvisie, vastgesteld door Gedeputeerde Staten op PROVINCIALE COMMISSIE OMGEVINGSVRAAGSTUKKEN LIMBURG MEMO ADVIESSTUK: Structuurvisie Randweg N266 Nederweert 1. Onderwerp / plan Structuurvisie Randweg N266 Nederweert inclusief onderliggende stukken (Plan-

Nadere informatie

De Korte Vliet variant

De Korte Vliet variant De Korte Vliet variant Een beter plan voor (n)u en later De Korte Vliet variant Een beter plan voor (n)u en later In de regio Holland Rijnland moeten nieuwe woningen, bedrijfslocaties en infrastructuur

Nadere informatie

gemeente BrjnSSIPITI

gemeente BrjnSSIPITI gemeente BrjnSSIPITI Oplegnotitie Voornemen van de Provincie tot vaststelling van een provinciaal inpassingsplan Buitenring "Optimalisatie Kranenpool Brunssum". Registratiekenmerk 589496 Gemeenteblad nr.

Nadere informatie

Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland Witte Singel 54, 2311 BL Leiden. E: info@behoudrijnland.nl; I: http://www.behoudrijnland.nl/ giro 3057721 t.n.v. Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Directie DRM \T 4 20\2 ; 'w. Afdeling Projecten en Programma's

Directie DRM \T 4 20\2 ; 'w. Afdeling Projecten en Programma's 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie ZUID HOLLAND Directie DRM \T 4 20\2 ; 'w. Afdeling Projecten en Programma's Registratienummer Datum vergadering Gedeputeerde Staten 15 mei 2012 Venenddatum

Nadere informatie

Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen

Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen De onderhavige petitie wordt u aangeboden door een overgrote meerderheid van de bedrijven, organisaties en inwoners die direct betrokken

Nadere informatie

Nadere uitwerking voorkeursalternatief Bundeling Noord beschikbaar

Nadere uitwerking voorkeursalternatief Bundeling Noord beschikbaar Mei 2017 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen 1 INHOUD Inleiding 3 Vijf oplossingen 4 Beoordelingskader 5 Vervolg 10 INFORMATIE EN CONTACT Voor informatie over de zuidelijke ringweg kunt u

Nadere informatie

Project A4 Delft- Schiedam

Project A4 Delft- Schiedam Project A4 Delft- Schiedam Plannen voor verbeteren bereikbaarheid Den Haag Rotterdam Handout 16 februari 2009 Vanavond Informeren over de onderzoekstrajecten van RWS Presenteren van de voorlopige uitkomsten

Nadere informatie

Plan van aanpak. Onderzoek verkeersmaatregelen dubbeldorp Lisse Lisserbroek

Plan van aanpak. Onderzoek verkeersmaatregelen dubbeldorp Lisse Lisserbroek Plan van aanpak Onderzoek verkeersmaatregelen dubbeldorp Lisse Lisserbroek 25 juli 2017 Pagina 1 van 6 1. Inleiding Voorliggend plan van aanpak beschrijft het onderzoek naar verkeersmaatregelen voor het

Nadere informatie

Onderwerp : Ontwerp-tracé besluit A 44 Rijnlandroute - zienswijze gemeente Oegstgeest

Onderwerp : Ontwerp-tracé besluit A 44 Rijnlandroute - zienswijze gemeente Oegstgeest Aan: Directie Participatie Rijnlandroute (A4 en A44) de minister van Infrastructuur en Milieu M.H. Schultz van Haegen Postbus 30316 2500 GH DEN HAAG Datum : 18 juni 2014 Verzonden : Ons kenmerk : Cb 14-342

Nadere informatie

3. Wat is bijzonder bij de aanpak voor project A2 Maastricht?

3. Wat is bijzonder bij de aanpak voor project A2 Maastricht? Intern kenmerk: 25179 7 januari 2010 3. Wat is bijzonder bij de aanpak voor project A2 Maastricht? Vernieuwende aanpak Gezamenlijke aanpak van gebiedsontwikkeling en verkeersinfrastructuur Aanbestedingswedstrijd

Nadere informatie

CENTRUMPLAN MARUM. Op basis van deze criteria is een vijftal varianten ontwikkeld. NOTITIE ALTERNATIEVEN ONTSLUITING FASE 2A (ACHTER DE LIDDL)

CENTRUMPLAN MARUM. Op basis van deze criteria is een vijftal varianten ontwikkeld. NOTITIE ALTERNATIEVEN ONTSLUITING FASE 2A (ACHTER DE LIDDL) CENTRUMPLAN MARUM NOTITIE ALTERNATIEVEN ONTSLUITING FASE 2A (ACHTER DE LIDDL) In het Centrumplan Marum is voor de ontsluiting achter de Liddl langs een voorstel opgenomen. Deze ontsluiting sluit aan op

Nadere informatie

Toekomstvisie verkeer van Wijkgemeenschap Groot Deijleroord december 2015

Toekomstvisie verkeer van Wijkgemeenschap Groot Deijleroord december 2015 Toekomstvisie verkeer van Wijkgemeenschap Groot Deijleroord december 2015 Het probleem Er is geen goede Oost-West v.v. verbinding in Wassenaar-Noord. Doorgaand verkeer moet nu door de woonstraten van Deijleroord.

Nadere informatie

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Inleiding Het proces om tot een locatiekeuze voor de vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) te komen is precair. In dit document wordt verder

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 29 mei 2012 nummer: 2012_BW_00060 Onderwerp Beslispunten inzake RijnlandRoute en RijnGouweLijn vergadering AB Holland Rijnland

Nadere informatie

Bijlage 3: Kosten raming TCA

Bijlage 3: Kosten raming TCA Bijlage 3: Kosten raming TCA TCA kan de kostenramingen en het opgestelde overzicht van de provincie Zuid-Holland niet onderschrijven. Wij vinden dat er geen eerlijke vergelijking is gemaakt op 2 hoofdpunten:

Nadere informatie

Onderwerp: Verplaatsing afvalverwerkingsbedrijf Vliko: verkenning mogelijkheden verplaatsing Vliko naar de Munnikenpolder.

Onderwerp: Verplaatsing afvalverwerkingsbedrijf Vliko: verkenning mogelijkheden verplaatsing Vliko naar de Munnikenpolder. Onderwerp: Verplaatsing afvalverwerkingsbedrijf Vliko: verkenning mogelijkheden verplaatsing Vliko naar de Munnikenpolder. Over de Munnikenpolder bestaan de nodige afspraken c.q. ligt beleid vast, waarmee

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Page 1 of 1. Van: Martin Kroon Verzonden: dinsdag 21 mei :42 Aan: Duizer, BM. Geachte heer Duizer,

Page 1 of 1. Van: Martin Kroon Verzonden: dinsdag 21 mei :42 Aan: Duizer, BM. Geachte heer Duizer, Page 1 of 1 - Van : namens Statengriffie Onderwerp: FW: omrij-effecten opheffing aansluiting Leiden-Zuid Bijlagen: Omrij-effecten Maaldrift Compact.docx Van: Martin Kroon [mailto:mc.kroon@hetnet.nl] Verzonden:

Nadere informatie

Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk

Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk 14 maart 2017 Programma 19:30 uur Opening Doel van de avond Proces 19:45 uur Oplossingsrichtingen Varianten Voorkeursvariant Vervolg 20.15 uur Vragen Plenair

Nadere informatie

^'vrr^t^ HOLLAND ZUID

^'vrr^t^ HOLLAND ZUID 5 -minuten versie voor Provinciale Staten ^'vrr^t^ HOLLAND ZUID Directie DRM Afdeling Mobiliteit &Milieu Registratienummer PZH-2013-389866115 (DOS-2012-0000867) Datum vergadering Gedeputeerde Staten 14

Nadere informatie

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld.

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld. Veelgestelde vragen over Fietspad F446.00 Roodemolenpolder Versie 3: 5 maart 2014 De plannen voor de aanleg van een nieuwe Fietsverbinding tussen Voorhout en Sassenheim door de Roodemolenpolder leiden

Nadere informatie

Afrit 38 Maatregel 1.1

Afrit 38 Maatregel 1.1 Afrit 38 Maatregel 1.1 Maatregel 1.1 Uitwerking De gemeente Overbetuwe heeft een ontwerp voor de nieuwe situatie uitgewerkt. Na afstemming heeft Rijkswaterstaat dit ontwerp goedgekeurd. De realisatie vindt

Nadere informatie

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Geachte mevrouw, heer, Het is enige tijd stil geweest rondom de ontwikkeling van het Regionaal Bedrijventerrein Twente, het RBT. In oktober 2001 stelde de provincie

Nadere informatie

Meedenkbijeenkomst Ring Utrecht A27/A12: Opbrengstnotitie 13 januari 2014 Knooppunt Rijnsweerd

Meedenkbijeenkomst Ring Utrecht A27/A12: Opbrengstnotitie 13 januari 2014 Knooppunt Rijnsweerd Meedenkbijeenkomst Ring Utrecht A27/A12: Opbrengstnotitie 13 januari 2014 Knooppunt Rijnsweerd Op 13 januari 2014 heeft er een meedenkbijeenkomst plaatsgevonden van het project Ring Utrecht A27/A12 met

Nadere informatie

Tunnelmond A6/A9 nabij knooppunt Muiderberg

Tunnelmond A6/A9 nabij knooppunt Muiderberg abcdefgh Rijkswaterstaat Tunnelmond A6/A9 nabij knooppunt Muiderberg Een beschrijving van de problemen en de mogelijke oplossingen 28 maart 2006 abcdefgh Rijkswaterstaat Tunnelmond A6/A9 nabij knooppunt

Nadere informatie

Gebiedsprogramma Naarden buiten de Vesting Thema-avond 26 september 2018

Gebiedsprogramma Naarden buiten de Vesting Thema-avond 26 september 2018 Gebiedsprogramma Naarden buiten de Vesting Thema-avond 26 september 2018 Naarden buiten de Vesting Thema avond raad Welkom Achtergrond thema-avond Adnan Tekin Christiaan van Zanten Doel thema-avond Vervolg

Nadere informatie

N315: Trajectaanpak Ruurlo-Neede/N18

N315: Trajectaanpak Ruurlo-Neede/N18 N315: Trajectaanpak Ruurlo-Neede/N18 Onderdeel Rondweg Neede Haaksbergseweg: stand van zaken Peter Kettelarij (OG) en Ben van Ginkel (Projectmanager) Resultaten trajectverkenning N315 (Rondweg Neede en

Nadere informatie

Vraag. aan Gedeputeerde Staten. Nummer Onderwerp Geluid- en zichtwerende voorzieningen Vlietland

Vraag. aan Gedeputeerde Staten. Nummer Onderwerp Geluid- en zichtwerende voorzieningen Vlietland Vraag aan Gedeputeerde Staten Nummer 3011 Onderwerp Geluid- en zichtwerende voorzieningen Vlietland Ter voldoening aan artikel 49 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen van Provinciale Staten,

Nadere informatie

Initiatief Burgernotitie RijnlandRoute

Initiatief Burgernotitie RijnlandRoute Provinciale en Gedeputeerde Staten, Provincie Zuid-Holland Postbus 90602 2509 LP DEN HAAG Initiatief Burgernotitie RijnlandRoute Voorschoten, 2 april 2013 Betreft: Ontwikkelingen RijnlandRoute Geachte

Nadere informatie

ir. Jaap van Meijgaarden Hooglandsekerkgracht HS Leiden Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State

ir. Jaap van Meijgaarden Hooglandsekerkgracht HS Leiden Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State ir. Jaap van Meijgaarden Hooglandsekerkgracht 39 2312 HS Leiden j.van.meijgaarden@hetnet.nl Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State Betreft: RijnlandRoute. Leiden, 24 februari 2015 Zeer geachte afdeling,

Nadere informatie

ADVIES. Randweg ligt op het grensgebied met Noordwijk) en Noordwijkerhout. 1. Opgave

ADVIES. Randweg ligt op het grensgebied met Noordwijk) en Noordwijkerhout. 1. Opgave ADVIES Onderwerp: Advies aansluiting Noordelijke Randweg Voorhout en Leidsevaart op de provinciale weg N444 Datum: 27 mei 2013 1. Opgave In de Raadsvergadering van 13 december 2012 heeft de Gemeenteraad

Nadere informatie

24 januari 2012 Corr.nr. 2012-02542, VB Nummer 2/2012 Zaaknr. 374832

24 januari 2012 Corr.nr. 2012-02542, VB Nummer 2/2012 Zaaknr. 374832 fmff^ groningen Pifypiordrac h t 24 januari 2012 Corr.nr. 2012-02542, VB Nummer 2/2012 Zaaknr. 374832 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen voor het realiseren van de

Nadere informatie

UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF

UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF Bewoners hebben op de bewonersavond op 11 juli 2017 aangegeven de dorpskern van Wieringerwerf graag het karakter te geven van een verblijfsgebied

Nadere informatie

Noordoostcorridor Voorkeursalternatief. Augustus 2013

Noordoostcorridor Voorkeursalternatief. Augustus 2013 Noordoostcorridor Voorkeursalternatief Augustus 2013 Bereikbaarheid Zuidoost-Brabant Brainportregio Brainport Oost = Verbreden N279 Veghel Asten Aanleg nieuwe verbinding Eindhoven Helmond om Ruit rond

Nadere informatie

Verzenddatum 2 5 SEP 20. Paraaf Provin etans

Verzenddatum 2 5 SEP 20. Paraaf Provin etans 7 ZUID HOLLAND 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DRM Afdeling Projecten en Programma's Registratienummer PZH-2013-431815851 (DOS-2007-0001083) Datum vergadering Gedeputeerde Staten 24

Nadere informatie

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV 2 Zuid-Holland biedt veel mogelijkheden om te wonen, werken en recreëren. Het is het economisch hart van Nederland

Nadere informatie

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare.

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 26 januari 2012 Datum voorstel 23 december 2011 Agendapunt Onderwerp Spoorwegovergang in Leijenseweg te Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 STOMPWIJKSE- WEG Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Inleiding In deze weergave

Nadere informatie

Wat is er tot nu toe gedaan en waar staan we nu?

Wat is er tot nu toe gedaan en waar staan we nu? Wat is er tot nu toe gedaan en waar staan we nu? In 2013 is de planstudie voor het project Duinpolderweg gestart. Na een tussenstap in 2015 en 2016 hebben de provincies Noord- en Zuid-Holland onlangs besloten

Nadere informatie

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 14 februari 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 29 maart 2017 Behandeld ambtenaar : S.R. van Altena E-mailadres: sr.van.altena@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Leidse Ring Noord. Concept Voorkeursuitwerking

Leidse Ring Noord. Concept Voorkeursuitwerking Leidse Ring Noord Concept Voorkeursuitwerking Tracédeel Oude Spoorbaan Bespreking met klankbordgroep 19 januari 2016 Agenda Opening / mededelingen Onderzoek rotondes Beantwoording van vragen en reacties

Nadere informatie

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl. Naam dossier: D1509 1512 3044 0384. Locatie: Gemeente Zwolle: Havezathenallee

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl. Naam dossier: D1509 1512 3044 0384. Locatie: Gemeente Zwolle: Havezathenallee Verkeersonderzoek www.meldpunt veiligverkeer.nl Kenmerken advies: Naam dossier: D1509 1512 3044 0384 Locatie: Gemeente Zwolle: Havezathenallee Datum uitgifte advies: Oversteekbaarheid fietsers en voetgangers

Nadere informatie

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018 Uitwerking verkeersonderzoek Olst Informatieavond 16 mei 2018 2 Agenda vanavond Aanleiding Verbeteren Leefbaarheid en Veiligheid in Olst Eerder onderzoek rondweg Olst Jan Hooglandstraat Twee varianten

Nadere informatie

Bergweg-Zuid. Lage Bergse Bos. Voorstel inpassing nieuwe rijksweg A13/16 15

Bergweg-Zuid. Lage Bergse Bos. Voorstel inpassing nieuwe rijksweg A13/16 15 Bergweg-Zuid Lage Bergse Bos Voorstel inpassing nieuwe rijksweg A13/16 15 Inpassingsmogelijkheden Door de bouw van de tunnel op maaiveld ontstaat er in het Lage Bergse Bos een verhoging van ongeveer zeven

Nadere informatie

Bewonersvereniging Gerda Brautigamsingel en de daarop aansluitende straten in de wijk Stevenshof, Leiden

Bewonersvereniging Gerda Brautigamsingel en de daarop aansluitende straten in de wijk Stevenshof, Leiden Bewonersvereniging Gerda Brautigamsingel en de daarop aansluitende straten in de wijk Stevenshof, Leiden p/a Gerda Brautigamsingel 36 2331 SJ Leiden Telefoon: 071 57 27 666 Email: claudine.kranenburg@planet.nl

Nadere informatie

N223, Duurzaam Veilig Fase 3. Bewonersavond 9 november 2016

N223, Duurzaam Veilig Fase 3. Bewonersavond 9 november 2016 N223, Duurzaam Veilig Fase 3 Bewonersavond 9 november 2016 Agenda Doel van de avond Duurzaam Veilig Terugblik Onafhankelijk advies: conclusies en aanbevelingen Waar staan we nu? Vervolg 2 Doel van de avond

Nadere informatie

Concept-GS-besluit: Voortgaande groei luchtvaart alléén binnen harde randvoorwaarden

Concept-GS-besluit: Voortgaande groei luchtvaart alléén binnen harde randvoorwaarden 15 mei 1997 97-000635 strategische luchtvaartontwikkeling Concept-GS-besluit: Voortgaande groei luchtvaart alléén binnen harde randvoorwaarden Gedeputeerde Staten van Noord-Holland (GS) stellen harde randvoorwaarden

Nadere informatie

ZUID. Aanvulling MER Rij n land Route. provincie HOLLAND

ZUID. Aanvulling MER Rij n land Route. provincie HOLLAND provincie HOLLAND ZUID Aanvulling MER Rij n land Route 8etreft omlegging lokaal verkeer in Churchill Avenue variant over bestaande route in plaats van langs het nieuwe trace (de bypass) door de Oostvlietpolder.

Nadere informatie

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Deze samenvatting bevat de hoofdlijn van de Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) van de MIRT Verkenning

Nadere informatie

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 10 oktober 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 20 december 2017 Behandeld ambtenaar : S.R. van Altena E-mailadres: sr.van.altena@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.1492 *B.18.1492* Landgraaf, 28 augustus 2018 ONDERWERP: Aankoop pand Heerlenseweg 145 (BDO gebouw) 61 PROGRAMMA 8. Volksgezondheid

Nadere informatie

Nr Onderwerp Steenhoek Bremlaan Naast De Del 2. 2.824 m2 Circa 10.000 m2 Circa 6.000 m2

Nr Onderwerp Steenhoek Bremlaan Naast De Del 2. 2.824 m2 Circa 10.000 m2 Circa 6.000 m2 1 Beschikbaar grondoppervlak in m2 2 Gewenst bruto oppervlakte incl. parkeren op eigen terrein 2.824 m2 Circa 10.000 m2 Circa 6.000 m2 Passend binnen bouwblok bestemmingsplan, met uitzondering van parkeren

Nadere informatie

Proces Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel-Asten

Proces Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel-Asten Proces Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel-Asten Waarom dit project? Een toekomstbestendige N279 Veghel-Asten is essentieel voor de economische kracht van Zuidoost-Brabant. Ook is de weg belangrijk

Nadere informatie

A15-A12: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet

A15-A12: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet don0214hd070b A15-: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet De A15 wordt doorgetrokken. Er komt een nieuw stuk snelweg tussen Ressen en de (tussen Duiven en Zevenaar). Verder worden delen van de bestaande

Nadere informatie

Betreft: Aanvullend advies inzake de voorgenomen aanleg van de Rijnlandroute

Betreft: Aanvullend advies inzake de voorgenomen aanleg van de Rijnlandroute Postbus 159 2300 AD LEIDEN twitter: @lmraad Aan: De leden van de commissies Leefbaarheid en Bereikbaarheid en Ruimte en Regio van de gemeenteraad van Leiden Betreft: Aanvullend advies inzake de voorgenomen

Nadere informatie

Analyse Kempkensbergtunnel. Van: KeKempkensbergtunnelMemo

Analyse Kempkensbergtunnel. Van: KeKempkensbergtunnelMemo Analyse Datum: 26 februari 2013 Van: KeMemo Projectorganisatie Aanpak Ring Zuid 1. Aanleiding Arthur Kamminga heeft in december 2012 een alternatief voorstel gedaan voor de Esperantotunnel, de zogenaamde

Nadere informatie

Startnotitie inpassingsplan

Startnotitie inpassingsplan RijnlandRoute Oktober 2011 Provincie Zuid-Holland Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Aanleiding en voorgeschiedenis...6 2.1 Aanleiding...6 2.2 Voorgeschiedenis...6 3 Beleidsuitgangspunten...8 3.1 Provinciale

Nadere informatie

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast Augustus 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

beroepschrift inzake besluit provincie Zuid-Holland inpassingsplan Rijnlandroute

beroepschrift inzake besluit provincie Zuid-Holland inpassingsplan Rijnlandroute o p g e r i c h t 1 2 j u n i 2 0 0 2 Leiden, 11 februari 2015. Aan: Betreft: Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroepschrift inzake besluit provincie Zuid-Holland

Nadere informatie

Stedenbouwkundig Plan Stationsgebied 4 e bijeenkomst 6 september 2011

Stedenbouwkundig Plan Stationsgebied 4 e bijeenkomst 6 september 2011 Stedenbouwkundig Plan Stationsgebied 4 e bijeenkomst 6 september 2011 Bespreekpunten deze avond: stand van zaken (wat hebben we tot nu toe laten zien) proces: stedenbouwkundig plan bestemmingsplan bouwplannen

Nadere informatie