GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 december 2013 TE UUR.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 december 2013 TE UUR."

Transcriptie

1 GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 december 2013 TE UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers, Ingeborg De Meulemeester en Dirk Van Esbroeck, schepenen; Ludo De Block, Roger Heirwegh, Jozef Schelfhout, Luc Maes, Werner Maes, Johan Smet, Guy Tindemans, Ernest Smet, André Buyl, Luc Smet, Jan Weyers, Marleen Goeminne, Kristien Hulstaert, Veerle Vincke, Ann Cools, Elise Balliauw, Dominique Tielens, Lien Van Dooren, Hilde Maes, Issam Benali, Jan Van De Perre, Charlotte Van Strydonck, Geert Noppe en Herman Uyttersprot, raadsleden. Jan Noppe, secretaris. Schepenen Raf Van Roeyen en Filip Kegels waren afwezig en werden verontschuldigd. De raadsleden Filip Hendrickx, Jurgen De Kerf en Marina Apers waren afwezig en werden verontschuldigd. Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: Openbare zitting. D Goedkeuring van het verslag van voorgaande zitting. 02. Tijdelijke vervanging gemeenteraadslid om medische redenen. D Aanpassingen aan politiereglement m.b.t. GAS-procedure. D Goedkeuring begroting vzw Gemeentelijk Cultuurcentrum Beveren na wijziging. WZ 05. Goedkeuring omvorming vzw Gemeentelijk Cultuurcentrum Beveren naar PEVA-vzw. D Goedkeuring aanpassing reglement inwendige orde sporthallen. 07. Goedkeuring reglement inwendige orde zwembad Kriekeputte. D Brookville Beveren: goedkeuring aanpassing openbaar domein. D Vaststelling lastvoorwaarden samenaankoop voor gemeentelijke gebouwen, de gebouwen van het OCMW, de kerkfabrieken en voor openbare verlichting: a) elektriciteit; b) aardgas. 10. Vaststelling lastvoorwaarden leveren schoolmeubilair (raamcontract 2014/2018).

2 D Aankoop perceel grond ter realisatie fietspad langs spoor, fase 3B. 12. Verkoop perceel grond, Mispellaan te Melsele. D Vertegenwoordiging Buitengewone Algemene Vergadering Ibogem d.d Openbare zitting: De voorzitter verwelkomt de raadsleden en het publiek en geeft het woord aan een delegatie van Kieldrecht. De afgevaardigde van de Kieldrechtse delegatie neemt het woord en stelt het volgende. Na een valse start, of een verkeerd begrepen mail, zijn we op 07 november 2013 gestart met de actie Trekt Beveren de stekker uit het Kieldrechtse verenigingsleven?. Dit omdat er voor verschillende verenigingen donkere tijden gingen aanbreken wegens het gebrek aan een accurate plaats om hun activiteiten op een behoorlijke manier te kunnen uitoefenen. Het was in de eerste plaats een grote vraag naar de gemeente toe: Help ons om vlug een oplossing te vinden voor deze culturele verenigingen en dit op korte termijn en niet volgens een vijfjarenplan zoals ons werd voorgelegd. Niemand van de uitgenodigde mandatarissen was aanwezig of verontschuldigd. Er was geen licht te zien in de donkere tunnel en daarom kwam deze actie tot stand. Dat dit veel stof heeft doen opwaaien, hebben we ondertussen gemerkt, zowel in Kieldrecht als in Beveren. Dit was niet alleen te merken in het verenigingsleven. Ook in de Kieldrechtse gezinnen werd er over het probleem gepraat en nagedacht. De affiches kleuren Kieldrecht in wit en geel. De petitielijsten werden met plezier, maar ook met begrip ingevuld en getekend.

3 We hebben handtekeningen verzameld en er hingen meer dan 800 affiches aan de vensters. Dank aan de inwoners van Kieldrecht. Zowel TV Oost als de schrijvende pers hebben onze actie uitvoerig in beeld gebracht. Ja, het heeft aarde aan de dijk gebracht en Kieldrecht is niet van de kaart geveegd. Iedereen is wel geschrokken van de wil en de samenwerking tussen de Kieldrechtse verenigingen. Onze eerste komst naar Beveren op 25 november viel in het water door de afgelasting van de gemeenteraad. Het uitstel heeft ons echter geen windeieren gelegd. Door meer tijd te hebben, is er toch een mooi en hopelijk voor de toekomst een definitief plan in de maak voor het Centrum, de Kieldrechtse verenigingen en de Kieldrechtse bevolking. Uit naam van de Kieldrechtse verenigingen en bevolking zeggen wij dank aan de mensen die zich voor de actie hebben ingespannen en aan iedereen die mee voor de oplossing heeft gezorgd. Bijzondere dank aan de burgemeester, het schepencollege, de voorzitter van de gemeenteraad en de secretaris. Beveren trekt de stekker NIET uit het Kieldrechtse verenigingsleven. Aan iedereen wordt een kleine verrassing gegeven. Een dorp zonder werkende verenigingen verliest zijn kracht in de samenleving en dat is fundamenteel voor het leven in een dorp. Dank voor uw aandacht. De affiches kunnen verscheurd worden. 01. Voorzitter De Wael gaat verklaart de openbare zitting voor geopend en deelt mee dat het verslag van de gemeenteraadszittingen van dinsdag 17 december 2013 en donderdag 19 december 2013 nog niet klaar zijn. De verslagen zullen in de maand januari aangeboden worden.

4 Vervolgens start de voorzitter de zitting met het vragenkwartiertje. * Raadslid Luc Maes, Open Vld-fractie, heeft een algemene vraag voor het college i.v.m. de persberichten naar aanleiding van een open brief die collega Marina Apers verstuurd heeft. Blijkbaar kan zij met haar vragen en opmerkingen niet bij de meerderheid terecht. Binnen de meerderheid is er blijkbaar weinig vertrouwen, zodat intern overleg niet mogelijk is. Waarom neemt schepen Deckers telkens opnieuw andere standpunten in die blijkbaar afwijken van het standpunt van het college? Zijn er misschien twee standpunten in het college? Schepen Deckers beschuldigt enkele medeschepenen er van dat zij mee de pen hebben vastgehouden voor deze open brief. Het raadslid heeft een vermoeden, maar onduidelijkheid is nog altijd troef en misschien kan de schepen enkele namen noemen? Raadslid Maes vraagt in naam van Marina Apers het aftreden van schepen Peter Deckers op voorwaarde dat hij niet vervangen wordt. Het zou een besparing betekenen van 10% van de loonmassa van het college. Als ook de raadsleden inleveren (zitpenningen), dan geven wij ten minste één positief signaal naar de bevolking. Raadslid Hulstaert, Groen-sp.a-fractie, had ongeveer dezelfde vraag als collega Maes. Haar fractie werd in september door andere mensen vanuit Interwaas geinformeerd dat er in die stemming iets fout was gelopen. De vraag werd toen in de gemeenteraad gesteld en volgens de burgemeester ging het hier over een misverstand. De stemming die toen in Interwaas geweest is, was een jammer toeval.

5 Op de vergadering van 18 december van de Maatschappij Linkerscheldeoever was het raadslid zelf aanwezig. Ze kon zelf merken op welke manier schepen Deckers inderdaad zoveel tegenstrijdige standpunten spuit dat het voor niemand meer duidelijk is wat het standpunt van de gemeente met betrekking tot bewoning in Doel en Oud Arenberg nu eigenlijk is. Volgens ons is er wel een heel duidelijke intentie in de beleidsnota. Die was er ook al in het mini 20-puntenplan dat in oktober vorig jaar is samengesteld door deze meerderheid. Er is een bedrag van euro voorzien in het budget voor de ontwikkeling van een toekomstvisie voor Doel. Het standpunt van het college met betrekking tot leefbaarheid van de polderdorpen is zeer duidelijk. De fractie vindt het ongelooflijk vreemd dat een schepen zowel in Interwaas als vanuit Interwaas in de Maatschappij Linkerscheldeoever keer op keer een standpunt neerlegt dat niet strookt met het standpunt van de gemeente. Dat het de eerste keer wordt afgedaan als een misverstand is aannemelijk. Het is nu de tweede keer! De fractie steunt de vraag van het raadslid uit de meerderheid en die nu door raadslid Maes ook is opgeworpen. Als iemand zodanig weinig collegialiteit aan de dag kan leggen dat ideeën of gevoelens de bovenhand halen boven een beslissing die vanuit een college is genomen, dan wordt het tijd dat het college zijn verantwoordelijkheid neemt. De fractie vraagt naar het standpunt van het college met betrekking tot bewoning, maar ook met de betrekking tot de positie van iemand binnen het college. De burgemeester betreurt het voorval ten zeerste.

6 Het is niet intern besproken, maar wel op deze manier naar buiten gekomen. Het gaat hier over een communicatiestoornis, want er is wel degelijk een standpunt ingenomen door het college. Mevrouw Apers behoort niet tot de Raad van Bestuur van de Maatschappij. Ze heeft waarschijnlijk ook via een omweg vernomen wat er binnen de Raad van Bestuur is gebeurd. Mevrouw Hulstaert is zelf wel lid van de Raad van Bestuur. De burgemeester heeft vernomen dat er een discussie geweest is binnen de Maatschappij. Er zijn nog een aantal juridische procedures lopende. Er moet ook gekeken worden naar wat eventueel de persoonlijke verantwoordelijkheid kan zijn van de bestuurders. Er is nu rond een aantal zaken geen beslissing genomen. Uitstel is daarom geen afstel. Het zal waarschijnlijk de volgende keren terug geagendeerd worden op de Raad van Bestuur van de Maatschappij. Interwaas heeft de uitoefening van het woonrecht teruggeven aan de Maatschappij. De Maatschappij zal nu de beslissing moeten nemen op welke manier zij daar mee omgaan. Het college heeft gevraagd aan de Maatschappij of, indien er geen problemen zijn of huurrechten kunnen ontstaan, er huurcontracten kunnen worden afgeleverd aan de mensen die een woning bewonen die eigendom is van de Maatschappij. Deze beslissing wordt door iedereen van het college gerespecteerd. Wat de site Arenberg betreft, blijft het college bewoning gedogen. Het college heeft echter niet het standpunt ingenomen dat daar huurcontracten moeten afgeleverd worden. Het gaat hier over krakers die daar oorspronkelijk niet woonden. Ook wat Den Doolen betreft blijft het college het gebruik ervan gedogen.

7 Er moet geen beslissing genomen worden om de mensen uit de woningen te zetten. De burgemeester vindt dit voorval spijtig en zeker de verspreiding ervan in de pers. De burgemeester zal met mevrouw Apers een gesprek hebben om alles uit te klaren en de misverstanden uit de wereld te helpen. In het college is er op dat vlak geen enkel meningsverschil. Een schepen minder zal niet voor deze legislatuur zijn. Er is de beslissing genomen dat wij met een voltallig college starten. Het is jammer dat het op deze manier is gebeurd en vooraf niet kon uitgesproken worden. Het had veel wrevel en misverstanden kunnen voorkomen. Raadslid Maes, Open Vld-fractie, komt nog even terug op het feit dat volgens schepen Deckers de pen is vastgehouden door een aantal medeschepenen. Dit is een straffe uitspraak. Is er eensgezindheid in het college? Raadslid Hulstaert, Groen-sp.a-fractie, deelt dezelfde mening als raadslid Maes. Zij was zelf aanwezig op de Raad van Bestuur en vindt dit echt geen misverstand meer. Er was daar een duidelijk voorstel van een beslissing die gedragen wordt vanuit de voorzitter van de Maatschappij die ook deel uitmaakt van het schepencollege en waarvan gezegd wordt dat dit ook het voorstel is van het schepencollege van Beveren. Dan blijkt op het moment zelf dat dit helemaal niet waar is en iemand vanuit het schepencollege vertelt een heel ander verhaal dat haaks staat op wat hier nu gehoord wordt. Het raadslid stelt voor om het verslag van de Raad van Bestuur af te wachten waarin duidelijk een aantal stellingnames zijn genomen die haaks staan op de dingen die hier nu verkondigd worden. De persoonlijke verantwoordelijkheid was een heel ander punt.

8 Er is ook geprobeerd om daar iets van te maken. De verantwoordelijkheid voor die huizen is dezelfde verantwoordelijkheid die ook een gemeente of een havenbedrijf draagt. Iedereen als bestuurder is daar tegen verzekerd. Er zijn daar dingen opgeklopt en belicht vanuit een bepaald standpunt waardoor het onvoldoende duidelijk was wat het standpunt van Beveren was ten opzichte van een nieuw contract voor de Vrijbuiter of bewoning in Oud Arenberg. Zij denkt dat die verschillende berichten de positie van het college en van Beveren niet ten goede komt in de onderhandelingen met hogere niveaus. Dit is niet zomaar een misverstand in Interwaas en ook niet in de Maatschappij Linkerscheldeoever. De burgemeester antwoordt dat raadslid Hulstaert alles op één hoopje gooit. Zij doet precies of de Maatschappij de gemeente Beveren is. Beveren heeft in deze Maatschappij maar een inbreng van 10% en 2 bestuurders. Schepen Deckers zit hier niet in namens de gemeente Beveren, maar als afgevaardigde van Interwaas. Verschillende andere partners binnen die Maatschappij, groter dan de gemeente Beveren, hebben een studie laten maken rond de persoonlijke verantwoordelijkheid van de bestuurders. Volgens zijn informatie bij de Raad van Bestuur zegt de burgemeester dat dit zal uitgeklaard worden. Als de mensen die momenteel die huizen bezetten zelf geen verzekering afsluiten voor hun inboedel en er morgen iets gebeurt, komt de verantwoordelijkheid bij de bestuurders terecht. In het verleden waren er een aantal mensen die deze verzekering niet hadden en zelfs weigerden om huur te betalen. Interwaas heeft die achterstallige huur opgevraagd. Het standpunt van het college is vrij duidelijk. Als die mensen een huurcontract krijgen, dan zullen zij ook huur moeten betalen en de nodige verzekeringen moeten afsluiten.

9 De burgemeester kijkt met veel belangstelling uit naar het verslag van de Raad van Bestuur. Er moesten eerst een aantal dingen uitgeklaard worden. Er lopen nog een aantal juridische procedures. Beveren zal altijd een meerderheid moeten hebben om haar standpunt door te drukken. We kunnen iets proberen te forceren en daarna een negatieve beslissing krijgen, maar dan is het af. We gaan een aantal dingen verder bekijken en dit zal op de volgende agenda van de Raad van Bestuur geplaatst worden op basis van de informatie die ondertussen is ingewonnen, om zo tot een beslissing te komen. Het standpunt van het college is vrij duidelijk. Raadslid Hulstaert had graag een reactie gehoord van iemand van de N- VA-schepenen met betrekking tot de brief van hun eigen raadslid. De burgemeester antwoordt dat hij spreekt namens het schepencollege en dat zijn antwoord voldoende duidelijk is. * Raadslid Buyl, Vlaams Belang-fractie, heeft een vraag over de slagbomen en de camera s in Doel. In de vorige gemeenteraad werd er geantwoord dat dit tegen einde van 2013 in orde zou kunnen zijn. Is dit in orde? Raadslid Buyl vraagt ook, naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State, naar de juiste toestand van Doel. Kan er iemand duidelijkheid verschaffen over wat er gaat gebeuren met het dorp, de gehuchten en de polders? De burgemeester antwoordt dat de camera en de slagbomen één van de volgende dagen worden geïnstalleerd.

10 We hebben gewacht met de slagbomen tot de aanbesteding van de camera s was gebeurd. Dit is nu in orde en de firma werd aangewezen en is volop bezig met de uitvoering. Wat het GRUP betreft: de Raad van State heeft alles wat niet te maken heeft met natuurgebieden geschorst. Doel is terug ingekleurd als woongebied. Er zijn ook nog een aantal discussies lopende wat Ouden Doel en Rapenburg betreft. Is het onteigeningsplan voor Ouden Doel nog van kracht? De Vlaamse Regering zegt van wel, maar een aantal juristen van de actievoerders zeggen van niet. Het zal moeten uitgeklaard worden. Er zullen een aantal procedures terug moeten opgestart worden. De juridische impact van de beslissing van de Raad van State zal de komende weken en maanden moeten blijken. * Raadslid Buyl, Vlaams Belang-fractie, heeft nog een vraag voor schepen Claus. Vorige gemeenteraad is er gevraagd naar de koopprijs voor een klascontainer. Het raadslid heeft nog geen antwoord ontvangen. Schepen Claus zal de prijs zo snel mogelijk bezorgen. Raadslid Buyl wil wel de prijs van aankoop en niet van huur. Raadslid Buyl vraagt naar de toestand van de toewijzing van de KMOgronden in het Doornpark? Zijn daar al meerdere gronden toegewezen? Is daar al een progressie in? Schepen Vlegels antwoordt dat er een vier of vijf gronden toegewezen zijn. Vorige week heeft er nog iemand een perceel gekocht.

11 Er zijn een aantal gronden in onderhandeling. Er is interesse, maar de economische toestand is niet zo rooskleurig. Vanuit de financiële wereld worden er ook moeilijkheden gemaakt om de nodige kredieten te verstrekken aan ondernemers. Vandaag zijn de toewijzingen op het schepencollege gebeurd. * Raadslid Hulstaert, Groen-sp.a-fractie, heeft een vraag over de glastuinbouwzone in Melsele. Vorige week stond er in de pers te lezen dat de provincie het PRUP zou stopzetten en overgaan tot de opmaak van een nieuw PRUP. Blijkbaar is alleen dat tweede waar en is men toch van plan om een nieuwe procedure of een nieuw RUP op te starten voor die zone. Geniet dit project nog altijd de steun van het college, aangezien er toch duidelijk in het 20-punten programma van oktober vorig jaar stond dat ook volgens deze meerderheid voor deze glastuinbouwzone er een gebrek was aan draagvlak en er omzichtig moest omgesprongen worden met open ruimte? Als er een nieuw PRUP komt, zal het college dit dan steunen of is er een ander standpunt? De burgemeester vraagt om alles een beetje te nuanceren. De Bestendige Deputatie heeft beslist om de juridische procedure verder te zetten. Er is een schorsing geweest, maar nu moet er een uitspraak ten gronde komen. Ondertussen heeft de Bestendige Deputatie beslist om niet bij de pakken te blijven zitten. Ze gaan starten met een nieuwe plan-mer voor het geval er een nieuwe PRUP moet worden opgemaakt. Het enthousiasme bij de gemeente Beveren om mee te werken aan een nieuw PRUP is niet groot.

12 Vroegere kandidaat-investeerders hebben ondertussen ergens anders iets gevonden. Als we morgen geconfronteerd worden met een nieuwe vraag dan zullen wij op dat moment een reactie geven vanuit de meerderheid. 02. Met zijn schrijven van 15 december 2013 verzoekt de heer Bruno Stevenheydens zich te laten vervangen als raadslid omwille van medische redenen. Art van het gemeentedecreet bepaalt inderdaad dat een raadslid zich omwille van medische redenen - kan laten vervangen. Door alle raadsleden wordt akte genomen van het verzoek van de heer Bruno Stevenheydens om zich te laten vervangen als raadslid omwille van medische redenen. Artikel 16 van het gemeentedecreet bepaalt dat in dergelijk geval het raadslid tijdelijk wordt vervangen door de opvolger van zijn/haar lijst die als eerste gerangschikt is overeenkomstig art.169 van het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet na onderzoek van diens geloofsbrieven door de gemeenteraad. De heer Herman Uyttersprot, geboren te Dendermonde op en wonende te Melsele, Mispellaan 32, fungeert nu als eerstvolgende opvolger op de lijst waartoe de heer Bruno Stevenheydens behoort. Uit onderzoek van de geloofsbrieven van betrokkene blijkt dat hij zich niet bevindt in een geval van onverenigbaarheid, dat hij de verkiesbaarheidsvoorwaarden vervult en er geen onderlinge bloed- of aanverwantschap in de verboden graad bestaat. Er wordt dan ook aan de raad gevraagd goedkeuring te hechten aan de geloofsbrieven voor de hoedanigheid van gemeenteraadslid van de heer Herman Uyttersprot. Vervolgens legt de heer Herman Uyttersprot volgende eed af in handen van de voorzitter van de gemeenteraad: Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen".

13 Door deze eedaflegging wordt de heer Herman Uyttersprot ambtsbevoegd. Hij zal de heer Bruno Stevenheydens vervangen tijdens zijn afwezigheid wegens medische redenen. Bij het verstrijken van de periode van vervanging zal de gemeenteraad akte nemen van de beëindiging van de verhindering en eindigt het mandaat van de heer Herman Uyttersprot van rechtswege. Hij wordt ingeschreven achteraan op de voorranglijst van de raadsleden. 03. De voorzitter geeft toelichting bij volgend punt: aanpassingen aan politiereglement m.b.t. GAS-procedure. Raadslid Hulstaert, Groen-sp.a-fractie, vraagt of zij het goed begrepen heeft dat er nu inhoudelijk niks gewijzigd wordt. Er moeten alleen een aantal vormelijke aanpassingen gebeuren om de werking rechtsgeldig te houden. De burgemeester antwoordt dat mevrouw Hulstaert dit heel goed begrepen heeft. Het is de bedoeling om in de loop van 2014 het huidige GAS-reglement te evalueren. Ondertussen zullen we ook waarschijnlijk beschikken over de uitvoeringsbesluiten van de nieuwe GAS-wetgeving ter zake. De burgemeester gaat zich niet laten opjagen. Hij heeft wat moeite met de manier waarop de ganse polemiek rond die GASprocedures nu wordt gevoerd. Mensen die vroeger voorstander waren om iets in het leven te roepen om kleine overtredingen te sanctioneren, zijn nu grote tegenstanders geworden. Als gemeentebestuur moeten wij ervoor zorgen dat we niet overdrijven in die dingen. Het is een middel, maar het mag geen doel worden. Op 1 januari 2014 wordt de nieuwe GAS-wet van toepassing. Het bestuur zal zich over vele aspecten van deze wet nog moeten uitspreken.

14 Het is echter nog wachten op enkele uitvoeringsbesluiten en omzendbrieven om een volledig overzicht te krijgen van de nieuwe wet in al haar mogelijkheden. Het lijkt raadzaam om deze uitvoeringsbesluiten en omzendbrieven af te wachten om dan over alle zaken een gemotiveerd standpunt te kunnen innemen. Aangezien de wet echter ook een aantal procedurele regels heeft veranderd die in werking treden op 1 januari, dient het politiereglement nu reeds een eerste maal te worden aangepast aan deze nieuwe procedure om de GAS-ambtenaar toe te laten rechtsgeldig te kunnen werken na 1 januari Met algemeenheid van stemmen wordt akkoord gegaan met de procedurele wijzigingen aan het politiereglement. 04. De voorzitter geeft toelichting bij volgend punt: Goedkeuring begroting vzw Gemeentelijk Cultuurcentrum Beveren na wijziging. Raadslid Noppe, Groen-sp.a-fractie, heeft al eens een tussenkomst gehouden naar aanleiding van de bespreking van de meerjarenplanning en de begroting. Zijn fractie zal tegenstemmen omdat deze besparing tot een verarming van het cultuuraanbod in Beveren leidt. Tegenover het gemiddelde, samengenomen van 2011, 2012 en 2013, wordt er op het budget van Ter Vesten 10% bespaard. Als we dit vergelijken met 2013 dan gaat het budget met 16% naar beneden. Dit is een daling van euro. De dienstverlening aan de burger wordt dus afgebouwd, ondanks de belastingverhoging. Het budget van Ter Vesten daalt en dit heeft inderdaad zijn effect op de programmatie. Bovendien worden er extra voorwaarden opgelegd aan Ter Vesten, namelijk de ticketverkoop moet meer opbrengen dan de kost van de uitkoopsommen voor de voorstellingen. Het gevaar bestaat dan ook dat een iets gedurfdere voorstelling die geen groot publiek zal aantrekken, wordt geschrapt. Voor opkomend talent die de zaal nog niet helemaal kan uitverkopen, is er geen plaats.

15 Voor cultuurtakken zoals moderne dans of modern klassiek enz. wordt het moeilijk met zo n budget. Beveren heeft een zeer sterk en bekend cultureel centrum. Het gemeentebestuur doet met deze besparing toch wel een serieuze poging om het succes of het sterke aanbod van Ter Vesten af te bouwen. Raadslid Buyl, Vlaams Belang-fractie, wenst zich bij dit punt te onthouden. Schepen Vlegels kan alleen maar hetzelfde antwoorden als bij de bespreking van de meerjarenplanning. Het is geen 16%, maar 10% zoals dit bij de andere diensten ook is. We hebben niet alleen onze financiële situatie rechtgezet met belastingen, maar ook met een aantal besparingen. Met de nodige creativiteit kunnen alle kunstvormen aan bod blijven komen. Raadslid Luc Maes, Open Vld-fractie, gaat de besparing wel goedkeuren. Minder geld moet niet altijd rechtstreeks evenredig zijn met minder kwaliteit. We kunnen extra ons best doen om met dat budget hetzelfde te kunnen doen. Hij vraagt of wij, als we ons budget in Beveren vergelijken met de Wase gemeenten, hoger of lager zitten. Het raadslid denkt dat we hoger zitten dan de omliggende gemeenten. Schepen Vlegels kent de juiste verhoudingen niet. Hij gaat er ook vanuit dat het hoger is, maar zal de cijfers aan het raadslid bezorgen. Artikel 10 van het contract programmatie cultuurcentrum Ter Vesten van 31 juli 2007 en artikel 6 van het uitbatingscontract gemeentelijke culturele infrastructuur van 31 juli 2007 stellen dat de vzw Gemeentelijk Cultuurcentrum Beveren jaarlijks de begroting voor het komende dienstjaar ter goedkeuring moet voorleggen aan de gemeenteraad.

16 In zitting van 13 juni 2013 keurde de Algemene Vergadering van de vzw Gemeentelijk Cultuurcentrum Beveren de begroting 2014 goed. Met 24 ja-stemmen (CD&V, N-VA, Open Vld) tegen 4 neenstemmen (Groen-sp.a) bij 2 onthoudingen (Vlaams Belang) wordt de begroting 2014 van de vzw Gemeentelijk Cultuurcentrum Beveren goedgekeurd. 05. Artikel 310 van het Gemeentedecreet bepaalt dat de werking en de statuten van de personen die door de gemeente belast zijn met bepaalde taken van gemeentelijk belang uiterlijk op 1 januari 2014 door een gemeenteraadsbeslissing in overeenstemming moeten worden gebracht met het Gemeentedecreet. De vzw Gemeentelijk Cultuurcentrum Beveren is belast met taken van gemeentelijk belang. Het bestuur moet bijgevolg een keuze maken betreffende het verder zetten of wijzigen van de juridische beheersvorm van het cultuurcentrum. In zitting van 14 oktober 2013 besliste het College van Burgemeester en Schepenen principieel om de vzw Gemeentelijk Cultuurcentrum Beveren te behouden, maar in afgeslankte vorm, namelijk als zuivere programma-vzw zonder het beheer van de culturele infrastructuur in de deelgemeenten en aangepast aan de bepalingen van het gemeentedecreet. Dit betekent dat de huidige vzw voor 1 januari 2014 wordt omgevormd tot een Privaatrechtelijk Extern Verzelfstandigd Agentschap in vzw-vorm (PEVAvzw), bevoegd voor de programmering van het cultuurcentrum. Met algemeenheid van stemmen wordt voorgelegd motiveringsverslag ter verantwoording van de omvorming van de vzw Gemeentelijk Cultuurcentrum Beveren naar een privaatrechtelijk extern verzelfstandigd agentschap in vzwvorm (PEVA-vzw) voor de programmering van het cultuurcentrum conform de bepalingen van het gemeentedecreet goedgekeurd.

17 De omvorming van de vzw Gemeentelijk Cultuurcentrum Beveren tot een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vzwvorm (PEVA-vzw) belast met de programmering van het cultuurcentrum, op basis van de uitvoerige afweging van voor- en nadelen en de conclusies vermeld in het motiveringsverslag wordt vervolgens door de raad goedgekeurd. Alsook wordt goedkeuring gehecht aan de deelname van de gemeente aan het privaatrechtelijk extern verzelfstandigd agentschap in vzw-vorm (PEVAvzw), de vzw Gemeentelijk Cultuurcentrum Beveren en het ontwerp van wijziging van statuten van de vzw Gemeentelijke Cultuurcentrum Beveren worden principieel goedgekeurd. 06. Door de vrijwillige ontbinding van de vzw Gemeentelijk Sportcentrum Beveren valt het beheer van de gemeentelijke sportinfrastructuur nu onder bevoegdheid van het college van burgemeester en schepenen. Een apart ontwerpreglement van inwendige orde voor de sporthallen werd uitgewerkt, waaruit de bepalingen m.b.t. het zwembad geschrapt werden. Ook werden nog enkele inhoudelijke wijzigingen aangebracht. Met eenparigheid van stemmen wordt goedkeuring gehecht aan het voorgelegd ontwerpreglement van inwendige orde voor de sporthallen. 07. Door de vrijwillige ontbinding van de vzw Gemeentelijk Sportcentrum Beveren valt het beheer van het gemeentelijk zwembad Kriekeputte in Kieldrecht nu onder bevoegdheid van het college van burgemeester en schepenen. Daardoor moet het reglement van inwendige orde aangepast worden. Met algemeenheid van stemmen wordt goedkeuring gehecht aan het voorgelegd ontwerpreglement van inwendige orde voor het zwembad Kriekeputte in Kieldrecht. 08. Op 10 oktober 2013 verleende de Bestendige Deputatie een stedenbouwkundige vergunning af aan Brookville nv uit Gent voor het oprichten van 3 meergezinswoningen na sloping van de bestaande textielfabriek en bijgebouwen, Koben Geertsstraat 2 te Beveren. Het vergunde project voorziet bovendien een voet- en fietsverbinding tussen de Bankwegel en Bankwegelhof en dwars daarop een verbinding naar de Yzerhand en Koben Geertsstraat.

18 Enkel het gedeelte van de Yzerhand naar de ondergrondse parking is toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Met algemeenheid van stemmen wordt het door het college geamendeerde voorstel tot aanpassing van het openbaar domein, ergo van het statuut van het wegtracé, goedgekeurd. 09. Volgende punten belangen de samenaankoop van elektriciteit en gas aan. a) Met algemeenheid van stemmen worden de lastvoorwaarden vastgesteld voor de samenaankoop van elektriciteit en dit overeenkomstig het voorgelegde lastenboek. Als gunningswijze wordt de openbare aanbesteding gekozen. De financiering zal gebeuren met eigen middelen. Het mandaat dat door de OCMW-raad in zitting van werd gegeven wordt aanvaard. De raad kiest vervolgens voor het leveren van 100 % groen stroom. b) Met eenparigheid van stemmen gaat de raad akkoord met de samenaankoop van aardgas voor de periode van tot en met De raad gaat akkoord met de vaststelling van de lastvoorwaarden volgens voorgelegd lastenboek. Gelet op de omvang van de levering wordt de openbare aanbesteding gekozen als gunningswijze. De financiering zal gebeuren met eigen middelen. 10. De gemeentelijke scholen kopen elk jaar banken en stoelen aan voor het lager onderwijs en het kleuteronderwijs. Voor de komende 5 jaar is er een totaal budget van euro begroot voor het aankopen van dit soort meubilair. De dienst aanbestedingen en de coördinerend directeur van de scholen stellen voor om het meubilair voor de komende 5 jaar te bundelen in één raamcontract om zo tot een minder frequent aantal aankopen te komen en betere aankoopsvoorwaarden te bedingen. Overeenkomstig het lastboek van de dienst aankopen en aanbestedingen gaan alle raadsleden akkoord met de vaststelling van de lastvoorwaarden voor het leveren van schoolmeubilair (raamcontract 2014/2018). De totale uitgave op 5 jaar wordt geraamd op euro inclusief btw en zal gefinancierd worden met eigen middelen.

19 In uitvoering van art. 26, 1, 1 a van de wet van betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten wordt de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking gekozen als gunningswijze. 11. In het kader van de realisatie van een fietspad langsheen het spoor, fase 3B, gaan alle raadsleden akkoord met de aankoop van het perceel grond, innemingen 4, 5 en 6, afdeling 2, sectie D, nrs. 1218D, 1219D en 1220B met een oppervlakte van 2 348,04 m². De aankoopsom zal gefinancierd worden door middel van een lening. Goedkeuring wordt gehecht aan de voorgelegde ontwerpakte. De gemeenteraad verleent het college toelating om de buitengewone uitgaven die met leningen gefinancierd worden, te préfinancieren met eigen middelen en/of thesauriebewijzen, voor zover de kasvoorraad van de gemeente dit toelaat. 12. In zitting van 10 juni 2013 ging het college principieel akkoord met de verkoop van een perceel grond langs de Mispellaan in Melsele aan de aanpalende eigenaar. Algemeen beslist de gemeenteraad het perceel grond 9 de afdeling, sectie D zonder nummer met een oppervlakte van 177,38 m², te desaffecteren zodat het uit het openbaar domein van de gemeente wordt gehaald. Voormeld perceel wordt verkocht aan de aanpalende eigenaar voor samenvoeging. Goedkeuring wordt gehecht aan de voorgelegde ontwerpakte. 13. De voorzitter geeft toelichting bij de uitnodiging van Ibogem voor de buitengewone algemene vergadering d.d Akte wordt genomen van de uitnodiging van Ibogem voor hun buitengewone algemene vergadering d.d Door alle raadsleden wordt kennis genomen van de agenda van de vergadering van de verslaggeving van de bestuurder. Marleen Goeminne wordt met 25 stemmen bij 5 blanco stemmen en bij geheime stemmen aangeduid als effectief vertegenwoordiger voor voormelde vergadering.

20 Filip Hendrickx wordt met 25 stemmen en bij 5 blanco stemmen en bij geheime stemmen aangeduid als plaatsvervangend vertegenwoordiger voor voormelde vergadering. Raadslid Luc Maes, Open Vld-fractie, heeft een vraag over de brief aan de raadsleden in verband met het digitaal ter beschikking stellen van gemeenteraadsdossiers. Hij bedankt de gemeente dat dit ingaat vanaf 01 januari Hij vraagt of het paswoord echt elke maand moet aangepast worden. Kan dit niet gewijzigd worden naar om de 6 maanden? De dossiers zijn ook na de gemeenteraad niet meer beschikbaar. Is het niet mogelijk om een soort repertorium aan te leggen zodat de raads- leden niet alles zelf moeten opslaan? Voorzitter De Wael antwoordt dat er momenteel nog aan gewerkt wordt. In de ontwikkeling van de huidige software moet er nog een extra-net of intranet ontwikkeld worden waarbij de mogelijkheid zou bestaan om het paswoord langer aan te houden volgens andere veiligheidsvoorschriften. In deze applicatie is dit jammer genoeg niet mogelijk. Er is een vrij strenge screening op en de regelgeving moet strikt gevolgd worden. De tweede vraag hangt samen met een de hardware en desoftware en met de capaciteit die een dergelijke hardware moet kunnen dragen aan geheugen. De vraag wordt meegenomen.

21 Voorzitter Jens De Wael sluit hierbij de gemeenteraadszitting van 27 december 2013 en nodigt iedereen uit voor de volgende gemeenteraadsvergadering van de gemeenteraad op maandag 27 januari 2014 om uur. Hiermee eindigde de zitting. Waarvan verslagschrift. Op last: de gemeentesecretaris, de voorzitter, Jan Noppe Jens De Wael

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 december 2013.. Punt 02: Tijdelijke vervanging gemeenteraadslid om medische redenen. (D 01). Met zijn schrijven van

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari

Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari 2013.. Punt 01: Mededeling betreffende de geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester.

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester. Gemeenteraadszitting van 3 januari 2019 om 20 uur Jens De Wael, voorzitter installatieraad tot en met agendapunt 4. Veerle Vincke, voorzitter installatieraad vanaf agendapunt 5. Marc Van de Vijver, burgemeester;

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december 2015.. Punt 02: Opvolging schepen Deckers: Ontslag van rechtswege van schepen Deckers op 31.12.2015; Opvolging

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2014 Sint-Niklaas Gemeente Beveren UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD WAREN AANWEZIG: Jens De Wael, voorzitter

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 25 april 2017 Sint-Niklaas Gemeente Beveren UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD WAREN AANWEZIG : J. De Wael, voorzitter Van

Nadere informatie

SECRETARIE. Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019

SECRETARIE. Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019 SECRETARIE Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019 1. Vaststelling huishoudelijk reglement gemeenteraad. 2. Aanvulling bestaand retributiereglement voor uitlening mobiele

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers,

Nadere informatie

De raadsleden Jan Van de Perre, Kristien Hulstaert en Kathleen De Schepper waren afwezig en werden verontschuldigd.

De raadsleden Jan Van de Perre, Kristien Hulstaert en Kathleen De Schepper waren afwezig en werden verontschuldigd. Raad voor maatschappelijk welzijn van 26 maart 2019 Waren aanwezig: Veerle Vincke, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Filip Kegels, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Raf Van Roeyen,

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld:

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: Raad voor maatschappelijk welzijn van 29 januari 2019 Waren aanwezig: Veerle Vincke, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Raf Van Roeyen, Ingeborg

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 20 december 2018

Notulen van de politieraad van 20 december 2018 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 20 december 2018 Aanwezigen: Verontschuldigd: Marc Van de Vijver - burgemeester-voorzitter Christiaan Lippens - burgemeester Leo Mares - korpschef

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

RETRIBUTIE OP HET BETALEND PARKEREN BIJ PARKEERAUTOMATEN EN IN BLAUWE ZONES

RETRIBUTIE OP HET BETALEND PARKEREN BIJ PARKEERAUTOMATEN EN IN BLAUWE ZONES Provincie UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 29 december 2017 Sint-Niklaas Gemeente WAREN AANWEZIG : Beveren Jens De Wael, voorzitter

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 5 JANUARI 2007 Aanwezig: Erwin Van Pée - burgemeester Marc Reynders raadslid en voorzitter vanaf punt 3 Godelieve Pernet, Marleen Van Thielen, Brenda Noels,

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 14 juni 2018

Notulen van de politieraad van 14 juni 2018 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 14 juni 2018 Aanwezigen: Verontschuldigd: Marc Van de Vijver - burgemeester-voorzitter Christiaan Lippens - burgemeester Luc De Witte, adjunct-korpschef,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 A-AGENDA Dienstverlening 1 2019_VB_00035 Bijzonder Comité Sociale Dienst - Kennisgeving eedaflegging mevrouw Eunice Yahuma Baitoapala- Kennisneming

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid Instellingen en algemeen beheer

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke Huishoudelijk reglement Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: De GECORO stelt een huishoudelijk reglement op met betrekking tot haar

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 januari 2013 om 20:00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 januari 2013 om 20:00 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 14 januari 2013 8370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 januari 2013 om 20:00 uur in

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht.

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht. 23 mei 2013 DE GEMEENTERAAD, Overeenkomstig artikel 28 van het Gemeentedecreet in openbare zitting vergaderd; Overwegende dat de gemeenteraad in uitvoering van de artikelen 199 en 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging ALGEM EEN BELEID GEMEENTE LINTER Lijst van de beraadslagingen van de gemeenteraad (in uitvoering van art. 252, 1 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005) van 2 januari 2019 OPENBAAR GEMEENTERAAD EN COMMISSIES

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 26 januari 2016..

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 26 januari 2016.. Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 26 januari 2016.. Punt 02: Vervangingen binnen de gemeenteraad naar aanleiding van indiening ontslag: (D 03). a) Raadslid

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK Aanwezig : Afwezig: Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 MM. Buijs E., burgemeester-voorzitter Hendrickx Wim,

Nadere informatie

Gemeenteraad 24 januari 2013

Gemeenteraad 24 januari 2013 Geachte heer Geachte mevrouw U wordt vriendelijk uitgenodigd op de gemeenteraadszitting in de raadzaal van OostCampus op donderdag 24 januari 2013 om 19.30 uur. Gemeenteraad 24 januari 2013 Openbare zitting

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; Verontschuldigd: ; G. Soete, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, N. Lejaeghere, D. De Poortere,

Nadere informatie

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling STATUTEN VAN DE SENIORENRAAD Artikel 1 De statuten van de gemeentelijke seniorenraad worden als volgt goedgekeurd : Oprichting zetel - status Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke seniorenraad opgericht.

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Georges Lambrecht,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016

Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016 Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016 OPENBARE ZITTING 1. Kennisname einde mandaat OCMW-raadsleden. 2 2. Installatie nieuwe OCMW-raadsleden 2 3. verslag vorige openbare zitting. 3 4. Goedkeuring

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019 De gemeenteraad vergadert in C.C. Den Hoogen Pad te Maldegem-Adegem, Adegem-Dorp 16 B ingevolge een bijeenroeping van de uittredende voorzitter van 31 december 2018. De zitting vangt aan om 20:00 uur.

Nadere informatie

Statuten projectvereniging Berg en Nete

Statuten projectvereniging Berg en Nete 1 STATUTEN Statuten projectvereniging Berg en Nete Hoofdstuk 1: naam, zetel, doelstellingen en duur Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging Berg en

Nadere informatie

Gemeenteraad van 24 maart 2015 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 24 maart 2015 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 24 maart 2015 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Ontslag van de heer Marc Fruytier als gemeenteraadslid - Kennisname Met zijn schrijven van 19 februari 2015

Nadere informatie

Regionaal Landschap Schelde- Durme

Regionaal Landschap Schelde- Durme 1 STATUTEN Projectvereniging Regionaal Landschap Schelde- Durme 1.1 HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOELSTELLINGEN EN DUUR Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging

Nadere informatie

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van woensdag 2 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Bestuur 1. Akte nemen van de samenstelling van de OCMW-raad - Decreet Lokaal Bestuur van 22 december

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Gryson Dienst secretariaat Volgnummer dossier 9 Onderwerp Overheidsopdrachten. Samenaankoop van elektriciteit en

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 commissie algemeen beleid Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, F. Annys, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, B. Ryckewaert,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 21 februari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk

Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk Artikel 1 - Verwijzing naar wettelijke basis De gemeenteraadbeslissing van 7 maart 2013 tot de delegatie van budgethouderschap aan wijkcomités en burgerinitiatieven.

Nadere informatie

De verkiezingen van de Roosdaalse afgevaardigden in de politieraad TARL. Feiten

De verkiezingen van de Roosdaalse afgevaardigden in de politieraad TARL. Feiten De verkiezingen van de Roosdaalse afgevaardigden in de politieraad TARL Feiten Op de eerste gemeenteraad van een nieuwe legislatuur worden traditioneel de afgevaardigden verkozen die de gemeente zullen

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst secretariaat Volgnummer dossier Onderwerp Overheidsopdrachten. Gezamenlijke aankoop elektriciteit 2012-2014.

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement GECORO Middelkerke

Huishoudelijk Reglement GECORO Middelkerke sector TD Huishoudelijk reglement GECORO Middelkerke Huishoudelijk Reglement GECORO Middelkerke Artikel 1: De GECORO stelt een huishoudelijk reglement op met betrekking tot haar werking. Artikel 2: Dit

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 30 mei 2016 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Roger Van Aperen, Ward Baets, Jef Vissers

Nadere informatie

Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019

Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019 1 Aanwezig: Marleen Ral, uittredend voorzitter Kurt Ryon, Burgemeester Heidi Abeloos, Algemeen directeur Agenda: Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019 Openbaar... 1 algemeen directeur... 1 1 Kennisneming

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst financiële dienst Volgnummer dossier Onderwerp Financiën. Financiering van het investeringsprogramma

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Kurt Windels, burgemeester; Dirk Debaere, voorzitter gemeenteraad; Katrien Vandecasteele, voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Interne Ondersteuning Secretariaat 1 2019_GR_00126 Algemene vergadering van Limburg.net op 27 juni 2019 - goedkeuring agenda

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2013/0269 van 17 december 2013 in de zaak 1112/0485/SA/3/0437 In zake: 1. de heer..., wonende te... 2. mevrouw..., wonende

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Gemeentelijk samenlevingsforum". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van

Nadere informatie

Raad 7 januari Kennisgeving van de verkiezing en van het onderzoek van de geloofsbrieven van de OCMWraadsleden

Raad 7 januari Kennisgeving van de verkiezing en van het onderzoek van de geloofsbrieven van de OCMWraadsleden Raad 7 januari 2013 1 RAAD 7 januari 2013 Aanwezig: Ilse Lacante, voorzitter van de gemeenteraad Chris De Ridder, Roger Van Driessche, Jan Claus, Els Van der Velden, Lieve Fierens, Kristien Sestig, Gwenda

Nadere informatie

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 Gemeente Maldegem Gemeentehuis Marktstraat 7 9990 Maldegem Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 OPENBARE ZITTING 1. LOKALE POLITIE - AGENDERING BIJ HOOGDRINGENDHEID: VACANTVERKLARING HOOFDINSPECTEUR INTERVENTIE/VERKEER

Nadere informatie

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Goedkeuren statutenwijziging projectvereniging Regionaal Landschap Schelde-Durme DE RAAD, Gelet op het

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

UITTREKSEL Gemeenteraad

UITTREKSEL Gemeenteraad UITTREKSEL Gemeenteraad DONDERDAG 07 FEBRUARI 2013 aanwezig R. Mennes, burgemeester G. Rottiers, K. Van Hoofstat, V. Goris, schepenen A. Boen, schepen van rechtswege A. Ams, G. Van Frausem, G. Van de Vreken,

Nadere informatie

1. Goedkeuren notulen vorige vergadering openbaar gedeelte

1. Goedkeuren notulen vorige vergadering openbaar gedeelte PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 oktober 2009 AANWEZIG: Voorzitter : Maria Elisabeth DEPRET Leden : Schepen : Ingrid VANDEN BERGHE, Alphonse

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 maart 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 JUNI 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 JUNI 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 JUNI 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

VERSLAG RAAD D.D. 13 JUNI 2017

VERSLAG RAAD D.D. 13 JUNI 2017 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29 bus 2, 8550 Zwevegem Tel. 056 76 52 00 Fax 056 76 55 68 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Naam, duur en zetel Artikel 1 1. Op 26 mei 1992 werd in de gemeente Beveren een adviesraad opgericht met als naam "Gemeentelijke Adviesraad voor

Nadere informatie

Zittingsverslag van de installatievergadering van de Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019

Zittingsverslag van de installatievergadering van de Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Zittingsverslag van de installatievergadering van de Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Aanwezig: Chris Delneste, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Ann Messelier, Johan Bossuyt,

Nadere informatie

Notulen zitting van 15 januari 2018

Notulen zitting van 15 januari 2018 Gemeenteraad Notulen zitting van 15 januari 2018 SAMENSTELLING ZITTING Aanwezig: de heer Sander Hoogstijns, voorzitter; de heer Luc Wouters, Burgemeester; mevrouw Betty Luyten, Eerste schepen; de heer

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie