5 Medewerkers en Organisatie 5.4 Functiebeschrijvingen Datum 12 maart 2013 Versie 4 Blad 1 van 9. Algemeen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "5 Medewerkers en Organisatie 5.4 Functiebeschrijvingen Datum 12 maart 2013 Versie 4 Blad 1 van 9. Algemeen"

Transcriptie

1 Blad 1 van 9 Algemeen PWH heeft ten behoeve van de diverse functies in de organisatie functiebeschrijvingen geformuleerd. De functiebeschrijvingen van de medewerkers die niet werkzaam zijn in de peuterspeelzalen zijn in te zien bij de afdeling P&O van de stichting. De functiebeschrijvingen van peuterspeelzaalleidster PWH, VVE-peuterspeelzaalleidster PWH en assistent-welzijn PWH zijn bijgevoegd.

2 Blad 2 van 9 Assistent Welzijn PWH Algemene kenmerken De Assistent Welzijn is een uitvoerende functie. Hij/zij ondersteunt de peuterspeelzaalleid(st)ers bij het begeleiden van peuters. De Assistent Welzijn verricht de werkzaamheden niet zonder aanwezigheid van een peuterspeelzaalleidster. Doel van de functie Het ondersteunen van Peuterspeelzaalleid(st)ers door het verrichten van eenvoudige, routinematige werkzaamheden op één of meerdere taakgebieden. Organisatorische positie De Assistent Welzijn ressorteert hiërarchisch onder de manager. Resultaatgebieden Peuterspeelzaalleidster ondersteunen - Voert licht verzorgende en leefklimaatbevorderende werkzaamheden uit, zoals koffiezetten, helpen bij het verzorgen van peuters, en helpen bij de dagelijkse gang van zaken op de peuterspeelzaal; - Voert huishoudelijke werkzaamheden uit ter ondersteuning van de peuterspeelzaalleidster, zoals afwassen, schoonmaken, het verzorgen van het wasgoed, planten verzorgen et cetera; - Houdt samen met peuterspeelzaalleidster toezicht op activiteiten; - Verricht andere eenvoudige taken, zoals doen van boodschappen en andere voorkomende werkzaamheden; - Neemt gewoonlijk deel aan werk- cq. teamoverleg. - Heeft contacten met ouders tijdens breng- en haalmomenten. Resultaat: Peuterspeelzaalleidster ondersteund, zodanig dat hij/ zij gemakkelijker en met meer aandacht de peuters kan opvangen, begeleiden en ondersteunen. Profiel van de functie Kennis - VMBO werk- en denkniveau; Specifieke functiekenmerken - Sociale vaardigheden voor het onderhouden van contacten met collega s en deelnemers;. - Dienstverlenende en klantgerichte instelling voor het verrichten van werkzaamheden van diverse aard.

3 Blad 3 van 9 Peuterspeelzaalleid(st)er PWH Algemene kenmerken De Peuterspeelzaalleid(st)er is verantwoordelijk voor de opvang, ontwikkeling en verzorging van peuters van 2 tot 4 jaar. De werkzaamheden van Peuterspeelzaalleid(st)ers vinden plaats vanuit een voorschoolse instelling. De Peuterspeelzaalleid(st)er begeleidt de individuele peuter vanuit een pedagogische- en ontwikkelingspsychologische invalshoek. Het betreft een functie, waarbij op de locaties collega peuterspeelzaalleid(st)ers aanwezig zijn en waarbij geen leidinggevende taken of bevoegdheden horen. Er is geen sprake is van een complexe problematiek, zoals het gericht terugdringen van ontwikkelingsachterstanden. Doel van de functie Het creëren van optimale ontwikkelingskansen voor de peuters van 2 tot 4 jaar door het observeren en begeleiden van peuters middels spel, ontspanning, contacten en ontplooiingsmogelijkheden. Organisatorische positie De Peuterspeelzaalleid(st)er ressorteert hiërarchisch onder de manager en verricht haar werkzaamheden vanuit één van de peuterspeelzalen van P.W.H. De Peuterspeelzaalleid(st)er begeleidt in voorkomende gevallen Peuterspeelzaalleid(st)ers in opleiding, vrijwilligers en stagiaires. Resultaatgebieden Peuters begeleiden - Schept een veilig, stimulerend en positief groepsklimaat, waar het kind zich optimaal kan ontwikkelen; - Stimuleert de cognitieve-, sociale-, emotionele-, zintuiglijk motorische-, creatieve- en taalontwikkeling door middel van op de leeftijd en capaciteiten afgestemde activiteiten; - Houdt toezicht gedurende de uitvoering van activiteiten, stelt regels, geeft grenzen aan en corrigeert waar nodig; - Zorgt voor een veilige en hygiënische omgeving met inachtneming van de Arbowetgeving en de regels van de GGD; - Werkt volgens de organisatie geldende pedagogische richtlijnen; - Signaleert indien een kind meer hulp of ondersteuning nodig heeft dan binnen de peuterspeelzaal geboden kan worden en verwijst door naar andere instanties en/of instellingen; - Werkt samen en stemt aanpak en werkwijze af met partners als onderwijsinstellingen, consultatiebureaus en/of andere organisaties; - Neemt zitting in netwerken. Resultaat: Peuters begeleiden gedurende de met de ouders/verzorgers afgesproken periode, zodanig dat zij ondersteuning krijgen in de ontwikkeling, en opvoeding, en gestimuleerd worden conform de door de organisatie opgestelde pedagogisch richtlijnen.

4 Blad 4 van 9 Peuters verzorgen - Verzorgt de peuters, wat betreft eten en drinken, eventuele toediening van medicijnen volgens protocol, verschoont kinderen, helpt bij het zindelijk worden; - Stimuleert de zelfstandige uitvoering van de algemene dagelijkse handelingen, zoals aankleden, persoonlijke verzorging e.d. Resultaat: Gedurende de overeengekomen periode peuters verzorgen conform de hygiëneeisen en de door de organisatie opgestelde pedagogisch richtlijnen.. Informatie uitwisselen - Doet plaatsingsgesprekken of woont deze bij en verzorgt de introductie van nieuwe kinderen en ouders; - Onderhoudt contact met ouders/verzorgers en informeert bij de dagelijkse ontvangst naar specifieke aandachtspunten, zoals dagritme, voeding en dergelijke van dat moment; - Beantwoordt vragen van ouders over bijvoorbeeld opvoedingsvraagstukken of verwijst door. Stimuleert de betrokkenheid van ouders; - Fungeert als aanspreekpunt binnen de peuterspeelzaal, maar ook voor ouders/ verzorgers; - Behandelt klachten van ouders / verzorgers volgens de afgesproken richtlijnen en procedures; - Organiseert, in overleg met collega's, thema- en ouderavonden waarbij opvoedingsondersteunende onderwerpen behandeld worden; - Stemt met collega's de dagindeling en de verdeling van werkzaamheden af en draagt mede zorg voor een goede samenwerking en werkoverdracht; - Houdt bij informatieverstrekking rekening met de wet op privacy; - Neemt deel aan werk- c.q. teamoverleg; - Verricht lichte administratieve werkzaamheden die verband houden met genoemde werkzaamheden. Resultaat: Informatie gevraagd en verstrekt, zodanig dat de dagelijkse verzorging en begeleiding van peuters zo goed mogelijk kan plaatsvinden. Huishoudelijke activiteiten verrichten en materialen beheren - Verricht huishoudelijke activiteiten; - Draagt mede zorg voor de goede staat en eventueel vervanging van de materialen. Resultaat: Huishoudelijke activiteiten verricht en materialen beheerd, zodanig dat de peuter zich in een hygiënische en veilige omgeving kan ontwikkelen. Medewerkers begeleiden - Begeleidt en instrueert, indien op de groep aanwezig, Peuterspeelzaalleid(st)ers in opleiding, stagiaires, en groepshulpen en rapporteert hierover aan de leidinggevende. Resultaat: Medewerkers (in opleiding) zijn zodanig begeleid dat zij de beoogde werkzaamheden volgens plan met de peuters kunnen verrichten en (indien van toepassing) in staat gesteld worden hun leerdoelen te halen.

5 Blad 5 van 9 Scholing - De Peuterspeelzaalleid(st)er is bereid tot het volgen van bij- of nascholing in het kader van deskundigheidsbevordering. Resultaat: Medewerkers zijn in het bezit van de benodigde kennis om aan hun functie eisen te kunnen voldoen. Profiel van de functie Kennis - Afgeronde relevante MBO opleiding, zoals in de huidige CAO voorgeschreven 1 ; - Pedagogische kennis; - Kennis van en inzicht in groepsdynamische processen; - Kennis van hygiëne- en veiligheidseisen. Specifieke functiekenmerken - Sociale vaardigheden voor het motiveren, stimuleren en instrueren van peuters en het motiveren van ouders, stagiaires et cetera; - Flexibiliteit en creativiteit; - Zelfstandigheid; - Het vermogen om een bijdrage te leveren aan het teamproces; - Een kind- en service gerichte houding; - Open staan voor andere culturen en levensstijlen; - Mondeling en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het onderhouden van contacten met ouders / verzorgers; - Nederlandse taal aantoonbaar op het gewenste niveau. 1 Opleidingseis geldt voor peuterspeelzaalleid(st)ers in de zelfstandige peuterspeelzalen.

6 Blad 6 van 9 VVE Peuterspeelzaalleidster PWH Algemene kenmerken De regeling VVE (Voor- en vroegschoolse educatie) is bedoeld om 2-5 jarigen met ontwikkelings- of taalachterstand deel te laten nemen aan effectieve programma s, om (taal)achterstand in groep 3 van het basisonderwijs te voorkomen. De VVE Peuterspeelzaalleid(st)er is, evenals de Peuterspeelzaalleid(st)er), verantwoordelijk voor de opvang, ontwikkeling en verzorging van peuters tot 4 jaar. De VVE Peuterspeelzaalleid(st)er begeleidt de individuele peuter intensief vanuit een gestructureerde didactische/ pedagogische aanpak. De werkzaamheden van VVE Peuterspeelzaalleid(st)ers vinden plaats vanuit een voorschoolse instelling. Het betreft een functie, waarbij op de locaties collega peuterspeelzaalleid(st)ers aanwezig zijn en waarbij geen leidinggevende taken of bevoegdheden horen. Doel van de functie Het creëren van optimale ontwikkelingskansen voor de peuters van 2 tot 4 jaar door het observeren en begeleiden van peuters middels spel, ontspanning, contacten en ontplooiingsmogelijkheden, en het terugdringen van ontwikkelingsachterstanden voor de peuters tot 4 jaar door een gestructureerd begeleidingsplan. Organisatorische positie De VVE Peuterspeelzaalleid(st)er ressorteert hiërarchisch onder de manager. De VVE Peuterspeelzaalleid(st)er begeleidt in voorkomende gevallen Peuterspeelzaalleid(st)ers in opleiding, vrijwilligers en stagiaires. Resultaatgebieden Begeleidingsplan ontwikkelen - Verzamelt (met toestemming van de ouders) gegevens door middel van observatie, gesprekken met ouders/ verzorgers en eventueel andere hulpverleners; - Stelt het taal- en ontwikkelingsniveau van het individuele kind vast; - Signaleert en herkent eventuele afwijkingen in cognitieve, sociale, emotionele, zintuiglijke, motorische, creatieve en/ of taalontwikkeling; - Formuleert individuele doelen voor het kind; - Plant individuele activiteiten, stelt vast welke activiteiten het meeste geschikt zijn; - Vertaalt individuele doelen naar groepsactiviteiten en groepsdoelen. Resultaat: Begeleidingsplan ontwikkeld, zodanig dat het individuele kind gestructureerd begeleid kan worden om de (taal)achterstand terug te dringen.

7 Blad 7 van 9 Begeleidingsplan uitvoeren - Voert het begeleidingsplan uit, waarbij het kind zowel aan gerichte individuele activiteiten als groepsactiviteiten deelneemt. Maakt hierbij gebruik van gerichte methodes om de specifieke ontwikkelingsachterstand terug te dringen; - Schept een veilig, stimulerend en positief groepsklimaat, waar het kind zich vrij kan ontwikkelen; - Stimuleert de cognitieve, sociale, emotionele, zintuiglijk motorische, creatieve en taalontwikkeling door middel van op de leeftijd- en capaciteiten afgestemde activiteiten; - Houdt toezicht gedurende de uitvoering van activiteiten, stelt regels, geeft grenzen aan, corrigeert waar nodig; - Zorgt voor een veilige en hygiënische omgeving met inachtneming van de Arbowetgeving en de regels van de GGD; - Signaleert indien een kind meer hulp of ondersteuning nodig heeft dan binnen de peuterspeelzaal geboden kan worden en verwijst door naar andere instanties en/of instellingen; - Werkt samen en stemt aanpak en werkwijze af met partners als onderwijsinstellingen, consultatiebureaus en/of andere organisaties; - Neemt zitting in netwerken. Resultaat: Peuters begeleiden gedurende de met de ouders / verzorgers afgesproken periode, zodanig dat het begeleidingsplan wordt uitgevoerd en ontwikkelde (taal)achterstanden zo veel mogelijk teruggedrongen worden. Ontwikkeling evalueren - Evalueert tussentijds en over het totaal de ontwikkeling in het algemeen en meer specifiek op taalen ontwikkelingsachterstanden. Houdt een dossier bij; - Stelt zo nodig het didactisch/ pedagogisch plan bij; - Stemt af met de ouders/ verzorgers; - Stelt een eindverslag op. Resultaat: Ontwikkeling geëvalueerd, zodanig dat verbeteringen of aanpassingen kunnen worden doorgevoerd. Peuters verzorgen - Verzorgt de peuters, wat betreft eten en drinken, eventuele toediening van medicijnen, verschoont kinderen, helpt bij het zindelijk worden; - Stimuleert de zelfstandige uitvoering van de algemene dagelijkse handelingen, zoals aankleden, persoonlijke verzorging e.d. Resultaat: Gedurende de overeengekomen periode peuters verzorgd conform de hygiëne-eisen en afspraken met ouders/verzorgers.

8 Blad 8 van 9 Informatie uitwisselen - Doet plaatsingsgesprekken of woont deze bij en verzorgt de introductie van nieuwe kinderen en ouders; - Onderhoudt contact met ouders/verzorgers en informeert bij de dagelijkse ontvangst naar specifieke aandachtspunten, zoals dagritme, voeding en dergelijke van de peuter op dat moment; - Beantwoordt vragen van ouders over bijvoorbeeld opvoedingsvraagstukken of verwijst door. Stimuleert de betrokkenheid van ouders; - Fungeert als aanspreekpunt binnen de peuterspeelzaal, maar ook voor ouders / verzorgers; - Behandelt klachten van ouders / verzorgers volgens afgesproken richtlijnen en procedures; - Organiseert, in overleg met collega s, thema- en ouderavonden waarbij opvoedingsondersteunende onderwerpen behandeld worden; - Stemt met collega s de dagindeling en de verdeling van werkzaamheden af en draagt mede zorg voor een goede samenwerking en werkoverdracht; - Houdt bij informatieverstrekking rekening met de wet op privacy; - Neemt deel aan werkoverleg; - Verricht lichte administratieve werkzaamheden die verband houden met genoemde werkzaamheden. Resultaat: Informatie gevraagd en verstrekt, zodanig dat de dagelijkse verzorging en begeleiding van peuters, wijzigingen en activiteiten zo goed mogelijk kunnen plaatsvinden. Huishoudelijke activiteiten verrichten en materialen beheren - Verricht huishoudelijke activiteiten; - Draagt mede zorg voor de goede staat en eventueel vervanging van de materialen. Resultaat: Huishoudelijke activiteiten verricht en materialen beheerd, zodanig dat de peuter zich in een hygiënische en veilige omgeving kan ontwikkelen. Medewerkers begeleiden - Begeleidt en instrueert, indien op de groep aanwezig, Peuterspeelzaalleid(st)ers in opleiding, stagiaires, vrijwilligers en groepshulpen en rapporteert hierover aan de leidinggevende. Resultaat: Medewerkers (in opleiding) zijn zodanig begeleid dat zij de beoogde werkzaamheden volgens plan met de peuters kunnen verrichten en (indien van toepassing) in staat gesteld worden hun leerdoelen te halen. Scholing - De VVE peuterspeelzaalleidster is bereid tot het volgen van bij- of nascholing in het kader van deskundigheidsbevordering. Resultaat: De VVE peuterspeelzaalleidster is in het bezit van de benodigde kennis om aan hun functie eisen te kunnen voldoen.

9 Blad 9 van 9 Profiel van de functie Kennis - Afgeronde relevante MBO opleiding, zoals in de huidige CAO voorgeschreven 2 ; - MBO+ werk- en denkniveau; - Afgeronde specifieke bijscholing op het gebied van VVE; - Pedagogische kennis; - Kennis van specifieke didactische/ pedagogische methodes; - Kennis van en inzicht in groepsdynamische processen; - Kennis van hygiëne- en veiligheidseisen. Specifieke functiekenmerken - Sociale vaardigheden voor het motiveren, stimuleren en instrueren van peuters en het motiveren van ouders, stagiaires et cetera; - Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid voor het onderhouden van contact met ouders/verzorgers; - Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het opstellen van bijvoorbeeld een begeleidingsplan en een eindverslag; - Geduld in het observeren van peuters en in de omgang met peuters; - Flexibiliteit en creativiteit; - Zelfstandigheid; - Het vermogen een bijdrage te leveren aan het teamproces; - Een kind- en service gerichte houding; - Open staan voor andere culturen en levensstijlen. - Nederlandse taal aantoonbaar op het gewenste niveau. 2 Opleidingseisgeldt voor peuterspeelzaalleid(st)ers in de zelfstandige peuterspeelzalen.

Convenant Kindercentra & ROC s Groningen en Noord-Drenthe. Informatiegids voor Stagiairs

Convenant Kindercentra & ROC s Groningen en Noord-Drenthe. Informatiegids voor Stagiairs Informatiegids voor Stagiairs Inhoudsopgave informatie stagiairs Algemeen Functiebeschrijving Pedagogisch medewerker (conform cao kinderopvang) Functiebeschrijving Peuterspeelzaalleidster 1 (conform cao

Nadere informatie

Functienaam: Pedagogisch Medewerker(st)er Naschoolse Opvang (NSO) Organisatie: Stichting Professionele Kinderopvang Bonaire Schaal: 4

Functienaam: Pedagogisch Medewerker(st)er Naschoolse Opvang (NSO) Organisatie: Stichting Professionele Kinderopvang Bonaire Schaal: 4 Functiebeschrijving Pedagogisch Medewerk(st)er Naschoolse Opvang (NSO) FUNCTIE-INFORMATIE Functienaam: Pedagogisch Medewerker(st)er Naschoolse Opvang (NSO) Organisatie: Stichting Schaal: 4 FUNCTIEBESCHRIJVING

Nadere informatie

Titel Sociaal Cultureel Werker 2. Ingangsdatum Per Uren. 24 uren. Omschrijving

Titel Sociaal Cultureel Werker 2. Ingangsdatum Per Uren. 24 uren. Omschrijving Titel Sociaal Cultureel Werker 2 Ingangsdatum Per 01-04 Uren 24 uren Omschrijving Organisatie Welzijn Rijswijk is een brede welzijnsinstelling in Rijswijk met ongeveer 50 beroepskrachten en ruim 400 vrijwilligers.

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Op Kop. Rapport functieomschrijving en functiewaardering coördinator kinderopvang

Stichting Kinderopvang Op Kop. Rapport functieomschrijving en functiewaardering coördinator kinderopvang Stichting Kinderopvang Op Kop Rapport functieomschrijving en functiewaardering coördinator kinderopvang Door dhr. R. Terpstra Datum 5 december 2014 Functieomschrijving coördinator kinderopvang Algemene

Nadere informatie

Werktrajectbegeleider

Werktrajectbegeleider Werktrajectbegeleider Functiebeschrijving naar aanleiding van CAO-tekst Trajectbegeleider Vastgesteld door: Directeurbestuurder Datum: December 2005 Algemene kenmerken De werktrajectbegeleider richt zich

Nadere informatie

Datum: 13 mei 2011 Betreft: verzoek om opname pedagogisch medewerker Kinderopvang in BIG-register

Datum: 13 mei 2011 Betreft: verzoek om opname pedagogisch medewerker Kinderopvang in BIG-register De Minister van Volksgezondheid, Welzijn & Sport E.I. Schippers Postbus 20350 2500 EJ DEN HAAG Datum: 13 mei 2011 Betreft: verzoek om opname pedagogisch medewerker Kinderopvang in BIG-register Geachte

Nadere informatie

PEDAGOGISCH MEDEWERKER

PEDAGOGISCH MEDEWERKER PEDAGOGISCH MEDEWERKER ALGEMENE KENMERKEN De pedagogisch medewerker is verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in een kindercentrum. De doelgroep en

Nadere informatie

PEDAGOGISCH MEDEWERKER

PEDAGOGISCH MEDEWERKER PEDAGOGISCH MEDEWERKER ALGEMENE KENMERKEN De pedagogisch medewerker is verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in een kindercentrum. De doelgroep en

Nadere informatie

groepswerker/ begeleider (m/v) 24-30 uur. Voor onze locatie de Schuilplaats, 24-uurs zorg, zijn wij op zoek naar een:

groepswerker/ begeleider (m/v) 24-30 uur. Voor onze locatie de Schuilplaats, 24-uurs zorg, zijn wij op zoek naar een: Breng jij ons team op sterkte met je ervaring in de psychiatrie? (of: Werk je als professional in de psychiatrie en zou je wel meer met je geloof willen?) Voor onze locatie de Schuilplaats, 24-uurs zorg,

Nadere informatie

Functiebeschrijving Operationeel Manager Naschoolse Opvang (NSO)

Functiebeschrijving Operationeel Manager Naschoolse Opvang (NSO) Functiebeschrijving Operationeel Manager Naschoolse Opvang (NSO) FUNCTIE-INFORMATIE Functienaam Operationeel Manager Codering 102 Organisatie Stichting Professionele Kinderopvang Bonaire Functieschaal

Nadere informatie

Resultaat: Functionaris ondersteunt, zodanig dat hij/zij gemakkelijker en met meer aandacht de deelnemers kan opvangen, begeleiden en ondersteunen.

Resultaat: Functionaris ondersteunt, zodanig dat hij/zij gemakkelijker en met meer aandacht de deelnemers kan opvangen, begeleiden en ondersteunen. Assistent Welzijn Algemene kenmerken Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving voor dak- en thuisloze mensen met langdurende of acute problemen.

Nadere informatie

CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening 2012-2013

CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening 2012-2013 CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening 2012-2013 Functieboek Definitieve versie Vastgesteld 27 februari 2013 Overleg Arbeidsvoorwaarden W&MD 1 BIJLAGE 12 FUNCTIEBOEK CAO WELZIJN & MAATSCHAPPELIJKE

Nadere informatie

In dit functieboek zijn de meeste beschrijvingen opgenomen van de in de branche W&MD voorkomende functies.

In dit functieboek zijn de meeste beschrijvingen opgenomen van de in de branche W&MD voorkomende functies. FUNCTIEBOEK (ex. Artikel, 1.4, 4.2.1 CAOW&MD 2008-2011 en bijlage 1) Dit functieboek hoort bij bijlage 1 van de CAO W&MD 2008 2011 en maakt als zodanig deel uit van die CAO (zie in dit verband artikel

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL: LOCATIEMANAGER STICHTING PETJE AF

FUNCTIEPROFIEL: LOCATIEMANAGER STICHTING PETJE AF FUNCTIEPROFIEL: LOCATIEMANAGER STICHTING PETJE AF ALGEMENE KENMERKEN De locatiemanager heeft een leidinggevende functie waarbij de primaire taak bestaat uit het begeleiden van het operationele proces.

Nadere informatie

CONCEPT FUNCTIEBESCHRIJVING EN COMPETENTIEPROFIEL STERRENSCHOOL COMBIMEDEWERKER

CONCEPT FUNCTIEBESCHRIJVING EN COMPETENTIEPROFIEL STERRENSCHOOL COMBIMEDEWERKER Functiebeschrijving Sterrenschool combi medewerker: 1. Algemene kenmerken De combimedewerker is werkzaam in het onderwijsconcept van De Sterrenschool waarin gewerkt wordt met een continu rooster. De combimedewerker

Nadere informatie

Goede voorbeelden van functieprofielen uit de praktijk

Goede voorbeelden van functieprofielen uit de praktijk Goede voorbeelden van functieprofielen uit de praktijk Deze voorbeelden van een functieprofiel kunnen je prima helpen bij het opstellen van je eigen profiel We zijn er van overtuigd dat deze praktijkvoorbeelden

Nadere informatie

Officemanager. BSO Struin Opvang in de natuur zoekt een Duizendpoot een Spin in het web voor onze administratieve afdeling

Officemanager. BSO Struin Opvang in de natuur zoekt een Duizendpoot een Spin in het web voor onze administratieve afdeling Officemanager BSO Struin Opvang in de natuur zoekt een Duizendpoot een Spin in het web voor onze administratieve afdeling Het betreft een bestaande functie die opnieuw ingericht gaat worden. Je bent verantwoordelijk

Nadere informatie

Wij zijn per direct op zoek naar een Sociaal-cultureel werker 3, met als specialisatie jongerenwerk, voor uur per week.

Wij zijn per direct op zoek naar een Sociaal-cultureel werker 3, met als specialisatie jongerenwerk, voor uur per week. Impuls is dé Oldenzaalse organisatie voor Welzijn en Peuterspeelzalen. Onze activiteiten bestrijken de volle breedte van welzijnswerk, waarbij we ons richten op alle Oldenzalers, van jong tot oud. Met

Nadere informatie

(ex. artikel 5.1 CAO en bijlage 1)

(ex. artikel 5.1 CAO en bijlage 1) BIJLAGE 5 FUNCTIEBOEK (ex. artikel 5.1 CAO en bijlage 1) Dit functieboek is bijlage 5 bij de CAO Kinderopvang 2008 2009 en maakt als zodanig deel uit van die CAO (zie in dit verband met name artikel 5.1

Nadere informatie

CAO SOCIAAL WERK, WELZIJN & MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING

CAO SOCIAAL WERK, WELZIJN & MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING CAO SOCIAAL WERK, WELZIJN & MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING 2017-2019 Definitieve tekst Functieboek bijlage 2 cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening Vastgesteld 11 oktober 2017 Cao-tafel

Nadere informatie

G2 Referentiefuncties

G2 Referentiefuncties G2 Referentiefuncties 1. ondersteuner activiteitenleider I a) klasseassistent (niv 3) pedagogisch medewerker (niv 3) b) pedagogisch medewerker (niv 3) activiteitenleider c) klasseassistent (niv 3) sport-

Nadere informatie

Sociaal pedagogisch verzorgende

Sociaal pedagogisch verzorgende Sociaal pedagogisch verzorgende Algemene kenmerken De functionaris is werkzaam binnen de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o., waaronder ressorteren dak- en thuislozenvoorzieningen Gaarshof en

Nadere informatie

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKERS voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKERS voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd Externe oproep 24-uurs Jongere en Oudere Jeugd Kinderen en jeugdigen hebben het recht om op een humane en evenwichtige manier op te groeien. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt van ons handelen,

Nadere informatie

PREZZENT Functiebeschrijving. Persoonlijk begeleider. Datum februari 2012 FWG 40 A: DOELOMSCHRIJVING

PREZZENT Functiebeschrijving. Persoonlijk begeleider. Datum februari 2012 FWG 40 A: DOELOMSCHRIJVING PREZZENT Functiebeschrijving Functie Persoonlijk begeleider Organisatie Prezzent Datum februari 2012 FWG 40 A: DOELOMSCHRIJVING Draagt zorg voor de ondersteuning, begeleiding en/of verzorging van cliënten

Nadere informatie

Portier/baliemedewerker

Portier/baliemedewerker Portier/baliemedewerker Algemene kenmerken De functionaris is werkzaam binnen de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o., waaronder ressorteren dak- en thuislozenvoorzieningen Gaarshof en Weideveld,

Nadere informatie

Wij zijn per direct op zoek naar een Sociaal-cultureel werker 3, met als specialisatie Straathoekwerk, voor 30 uur per week.

Wij zijn per direct op zoek naar een Sociaal-cultureel werker 3, met als specialisatie Straathoekwerk, voor 30 uur per week. Impuls is dé Oldenzaalse organisatie voor Welzijn en Peuterspeelzalen. Onze activiteiten bestrijken de volle breedte van welzijnswerk, waarbij we ons richten op alle Oldenzalers, van jong tot oud. Met

Nadere informatie

Kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning

Kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Werkproces 1.1: Maakt een werkplanning op basis van het zorg-, leef-, begeleidings- of activiteitenplan De helpende zorg en welzijn

Nadere informatie

Sociaal pedagogisch werker 2

Sociaal pedagogisch werker 2 Sociaal pedagogisch werker 2 Algemene kenmerken De functionaris is werkzaam binnen de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o., waaronder ressorteren dak- en thuislozenvoorzieningen Gaarshof en Weideveld,

Nadere informatie

Een zorgvrager begeleiden bij het uit- en aankleden

Een zorgvrager begeleiden bij het uit- en aankleden OPDRACHTFORMULIER Een zorgvrager begeleiden bij het uit- en aankleden Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek

Nadere informatie

Doel van de functie De dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in een kindercentrum.

Doel van de functie De dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in een kindercentrum. 3 Pedagogisch medewerker Algemene kenmerken De pedagogisch medewerker is verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in een kindercentrum. De doelgroep

Nadere informatie

5. Medewerkers en Organisatie. 5.8 Vrijwilligersbeleid. Datum 30 januari 2014. Versie 3. Blad 1 van 13 VRIJWILLIGERSBELEID

5. Medewerkers en Organisatie. 5.8 Vrijwilligersbeleid. Datum 30 januari 2014. Versie 3. Blad 1 van 13 VRIJWILLIGERSBELEID 5. Medewerkers en Organisatie Blad 1 van 13 VRIJWILLIGERSBELEID Blad 2 van 13 Met instemming van de Ondernemingsraad vastgesteld door de directeur bestuurder d.d. 30-01-2014 PWH, versie 3 Blad 3 van 13

Nadere informatie

Systeem- en applicatiebeheerder

Systeem- en applicatiebeheerder Systeem- en applicatiebeheerder Algemene kenmerken De functionaris is werkzaam binnen Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o., waaronder ressorteren dak- en thuislozenvoorzieningen de Gaarshof,,Weideveld

Nadere informatie

Functiebeschrijving begeleider A

Functiebeschrijving begeleider A Functiebeschrijving begeleider A 1. Doel van de functie De begeleider A regisseert en coördineert de zorg en begeleiding van de toegewezen cliënten en biedt begeleiding bij wonen, werken en welzijn aan

Nadere informatie

Functiebeschrijving administratief medewerker A

Functiebeschrijving administratief medewerker A Functiebeschrijving administratief medewerker A 1. Doel van de functie De administratief medewerker A werkt vanuit een specifiek vakspecialisme of op basis van senioriteit en is verantwoordelijk voor het

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING. Herman Broerenstichting Leraar LB

FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING. Herman Broerenstichting Leraar LB FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING Leraar LB Mei 2013 Opdrachtgever Auteur Clara van Sparwoudestraat 1 2612 SP Delft M. van Ommeren P.P.J.G. Janssen Project 5VBBA4431 1 FUNCTIE INFORMATIE Functienaam Organisatie

Nadere informatie

Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland. leidinggevende aan vrijwilligers (m/v)

Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland. leidinggevende aan vrijwilligers (m/v) Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland Informatie algemeen Het werkgebied van de Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland omvat de provincies Gelderland en Overijssel en enkele Utrechtse

Nadere informatie

gegevens peutergroep Op Stap Korte Kerkweg GC Rouveen ( 0522)

gegevens peutergroep Op Stap Korte Kerkweg GC Rouveen ( 0522) INFORMATIEBOEKJE gegevens peutergroep Op Stap Korte Kerkweg 19 7954 GC Rouveen ( 0522) - 29 27 41 www.peutergroepopstap.nl info@peutergroepopstap.nl De peutergroep Op Stap is een stichting voor protestants-

Nadere informatie

Kerntaak B1-K1: Voert dienstverlenende werkzaamheden uit

Kerntaak B1-K1: Voert dienstverlenende werkzaamheden uit Kerntaak B1-K1: Voert dienstverlenende werkzaamheden uit Werkproces B1-K1-W1: Bereidt werkzaamheden voor en stemt af De beroepsbeoefenaar ontvangt werkopdrachten en instructies van de leidinggevende en/of

Nadere informatie

Functiebeschrijving participatiecoach B

Functiebeschrijving participatiecoach B Functiebeschrijving participatiecoach B 1. Doel van de functie De participatiecoach B begeleidt, stimuleert en ondersteunt cliënten en/of vrijwilligers tijdens in-, door- en uitstroom bij een volwaardige

Nadere informatie

Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland. Leidinggevende aan Vrijwilligers (LaV) m/v

Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland. Leidinggevende aan Vrijwilligers (LaV) m/v Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland Informatie algemeen Het werkgebied van de Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland omvat de gemeenten binnen de provincies Gelderland en Overijssel

Nadere informatie

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKER voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKER voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd Interne en externe oproep BEC 12-18+ Kinderen en jeugdigen hebben het recht om op een humane en evenwichtige manier op te groeien. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt van ons handelen, waarbij

Nadere informatie

Het mede verzorgen van de dagelijkse restauratieve voorzieningen en de uitbrengmaaltijden.

Het mede verzorgen van de dagelijkse restauratieve voorzieningen en de uitbrengmaaltijden. Algemene kenmerken De functionaris is werkzaam binnen de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o., waaronder ressorteren dak- en thuislozenvoorzieningen Gaarshof en Weideveld, Crisisopvangcentra Koetshuis

Nadere informatie

Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang

Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang Pagina 1 van 5 Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang Doel Het vastleggen van taken, verantwoordelijkheden van een functionaris, met inbegrip van opleidingseisen en salarisindicatie. Van

Nadere informatie

is werkzaam in een dierenartsenpraktijk voor landbouwhuisdieren, paarden, gezelschapsdieren of een combinatie daarvan;

is werkzaam in een dierenartsenpraktijk voor landbouwhuisdieren, paarden, gezelschapsdieren of een combinatie daarvan; FUNCTIEBESCHRIJVING CAO Dierenartsenpraktijken Functie : Dierenartsassistent C Datum : 28 maart 2007 Pagina : 1 Versie : Definitief ALGEMENE KENMERKEN De Dierenartsassistent C: is werkzaam in een dierenartsenpraktijk

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Functienaam: Verpleegkundige Hospice ALGEMENE INFORMATIE

FUNCTIEBESCHRIJVING. Functienaam: Verpleegkundige Hospice ALGEMENE INFORMATIE FUNCTIEBESCHRIJVING Functienaam: Verpleegkundige Hospice ALGEMENE INFORMATIE Naam instelling Dienst / sector / afdeling Stichting Marente Hospice Duin- en Bollenstreek Kern / doel van de functie: Verrichten

Nadere informatie

CAO SOCIAAL WERK WELZIJN & MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING Definitieve tekst Functieboek, bijlage 2 bij Cao Sociaal Werk

CAO SOCIAAL WERK WELZIJN & MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING Definitieve tekst Functieboek, bijlage 2 bij Cao Sociaal Werk CAO SOCIAAL WERK WELZIJN & MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING 2017-2019 Definitieve tekst Functieboek, bijlage 2 bij Cao Sociaal Werk (vastgesteld 19 oktober 2017, gewijzigd 28 maart 2019) Cao-tafel Sociaal

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Teammanager VGE. Versie 0.9 LIMOR: Het copyright, kopijrecht en auteursrecht zij expliciet voorbehouden aan LIMOR

Functiebeschrijving. Teammanager VGE. Versie 0.9 LIMOR: Het copyright, kopijrecht en auteursrecht zij expliciet voorbehouden aan LIMOR Functiebeschrijving Teammanager VGE Versie 0.9 LIMOR: Het copyright, kopijrecht en auteursrecht zij expliciet voorbehouden aan LIMOR Ter beschikking stellen aan derden kan slechts met goedkeuring van LIMOR

Nadere informatie

Consortium Beroepsonderwijs

Consortium Beroepsonderwijs Consortium Beroepsonderwijs www.consortiumbo.nl Verzamelformulier beroepsgerichte examens Kwalificatiedossier (KD): Pedagogisch Werk Datum uitgifte KD: oktober 2015 Crebonummer KD: 23183 Cohort: 2016 ev

Nadere informatie

OVERZICHT OPLEIDING HELPENDE ZORG & WELZIJN

OVERZICHT OPLEIDING HELPENDE ZORG & WELZIJN 1.1 Maakt een werkplanning op basis van het zorg-, leef-, begeleidings- of activiteitenplan 1.2 Ondersteunt bij huishouden en de woon- of verblijfsomgeving of opvangsituatie 1.3 Ondersteunt bij persoonlijke

Nadere informatie

Sociaal pedagogisch werker 2

Sociaal pedagogisch werker 2 Sociaal pedagogisch werker 2 Algemene kenmerken De functionaris is werkzaam binnen de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o., waaronder ressorteren dak- en thuislozen woonvoorzieningen de Gaarshof,

Nadere informatie

Het verzorgen van de dagelijkse restauratieve voorzieningen en de uitbrengmaaltijden.

Het verzorgen van de dagelijkse restauratieve voorzieningen en de uitbrengmaaltijden. Kok (eerste) Algemene kenmerken Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving voor dak- en thuisloze mensen met langdurende of acute problemen. Wij

Nadere informatie

Toetsingskader Wmo-toezicht Gelderland-Zuid

Toetsingskader Wmo-toezicht Gelderland-Zuid Toetsingskader 2019, pagina 1 Toetsingskader Wmo-toezicht Gelderland-Zuid De Wmo-toezichthouder ziet, in opdracht van de gemeenten in Gelderland-Zuid, toe op de kwaliteit van de maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

DOEL VAN DE FUNCTIE De dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in een kindercentrum.

DOEL VAN DE FUNCTIE De dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in een kindercentrum. 3. PEDAGOGISCH MEDEWERKER ALGEMENE KENMERKEN De pedagogisch medewerker is verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in een kindercentrum. De doelgroep

Nadere informatie

Praktijkkaart basisfase SAW Naschoolse opvang 2015-2016

Praktijkkaart basisfase SAW Naschoolse opvang 2015-2016 Praktijkkaart basisfase SAW Naschoolse opvang 2015-2016 Instructie voor de praktijk: Allereerst danken wij u hartelijk voor de begeleiding van onze student. De stageperiode is voor de student een belangrijke,

Nadere informatie

Coördinator Bijna Thuis Huis Best e.o. (11 uur)

Coördinator Bijna Thuis Huis Best e.o. (11 uur) Niemand hoeft in eenzaamheid te sterven Stichting Bijna Thuis Huis Best e.o. opent 30 november a.s. haar deuren in Best. De voorziening is bedoeld voor mensen in de laatste fase van hun leven, die om uiteenlopende

Nadere informatie

Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam

Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam Functieprofiel Naam organisatie: Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam Functienaam: Locatiemanager Datum: september 2009 1. Doelstelling van de functie De Locatiemanager is verantwoordelijk voor

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE Pedagogisch Werk Jeugdzorg BOL Leerjaar 2 Praktijk

VOORTGANGSRAPPORTAGE Pedagogisch Werk Jeugdzorg BOL Leerjaar 2 Praktijk VOORTGANGSRAPPORTAGE Pedagogisch Werk Jeugdzorg BOL Leerjaar 2 Praktijk 2010-2013 volgens het kwalificatiedossier Jeugdzorg 2011. 1=startniveau, 2= aardig eindje op weg 3= beginnend beroepsbeoefenaar Kerntaak

Nadere informatie

Sociaal pedagogisch medewerker B uur per week ( ) Invalkrachten; 1-36 uur per week ( )

Sociaal pedagogisch medewerker B uur per week ( ) Invalkrachten; 1-36 uur per week ( ) Binnen Cluster 4 (residentiële vrouwenhulpverlening; jonge moeders met kind(deren) zijn er vacatures ontstaan voor de functie van: Sociaal pedagogisch medewerker B 24-36 uur per week (2017-34) Invalkrachten;

Nadere informatie

Functiebeschrijving secretaresse

Functiebeschrijving secretaresse Functiebeschrijving secretaresse 1. Doel van de functie De secretaresse verricht managementondersteunende, secretariële en administratieve werkzaamheden ten behoeve van de leidinggevende van het desbetreffende

Nadere informatie

Contacten Intern : leidinggevende en medewerkers van Lister Extern : cliënten, familie en bij uitzondering externe hulpverlenende instanties

Contacten Intern : leidinggevende en medewerkers van Lister Extern : cliënten, familie en bij uitzondering externe hulpverlenende instanties Functieprofiel Slaapwacht Functienaam : Slaapwacht Inschaling : FWG-25 Status : Vastgesteld juni 2006 Doelstelling van de functie Scheppen van een veilige omgeving voor cliënten door het aanspreekbaar

Nadere informatie

Assisteren bij medische ingrepen

Assisteren bij medische ingrepen 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 Opdrachtformulier Assisteren bij medische ingrepen Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze met medestudenten

Nadere informatie

Informatie en afspraken voor stagiair(e)s Stagiair(e)s zijn van harte welkom op onze locatie!

Informatie en afspraken voor stagiair(e)s Stagiair(e)s zijn van harte welkom op onze locatie! Bijlage bij pedagogisch werkplan: Informatie voor ouders met betrekking tot de taken- en verantwoordelijkheden van stagiaires: (alleen van toepassing indien aangegeven is in het werkplan deel 2 dat er

Nadere informatie

MEDEWERKER ACTIES EN EVENEMENTEN

MEDEWERKER ACTIES EN EVENEMENTEN Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het organiseren en uitvoeren van acties en evenementen en het bieden van administratieve en organisatorische ondersteuning. Welke positie neem ik in de organisatie in?

Nadere informatie

Organisatie: KadeZorg Functie: Verzorgende IG nv. 3

Organisatie: KadeZorg Functie: Verzorgende IG nv. 3 Organisatie: KadeZorg Functie: nv. 3 Kern van de functie De verzorgende levert cliëntgerichte zorg (lichamelijke, geestelijke en sociale hulp, begeleiding en verzorging) aan cliënten binnen de daartoe

Nadere informatie

Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure. Pedagogisch Werk

Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure. Pedagogisch Werk Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure Pedagogisch Werk Kwalificatie: Pedagogisch medewerker 3 kinderopvang Crebonummer: 92620 Niveau: 3 Geldig vanaf: 1 augustus 2012 Deel A: Beeld van de

Nadere informatie

Voorbeeldfuncties buurtsportcoach / combinatiefunctionaris onderwijs. Gebruik en toelichting voorbeeldfuncties

Voorbeeldfuncties buurtsportcoach / combinatiefunctionaris onderwijs. Gebruik en toelichting voorbeeldfuncties Voorbeeldfuncties buurtsportcoach / combinatiefunctionaris onderwijs In het rapport Handreikingen flankerend beleid buurtsportcoaches (juni 2012) zijn twaalf voorbeeldfuncties aangeboden in de werkvelden

Nadere informatie

Functiebeschrijving Huiskamerbegeleider

Functiebeschrijving Huiskamerbegeleider Functiebeschrijving Huiskamerbegeleider Functie: Huiskamerbegeleider 10 december 2014 Functiegroep: 30 Context Beschrijving context De dochterinstellingen van DGG zijn woon- zorgorganisaties voor ouderen

Nadere informatie

Sociaal pedagogisch verzorgende/ IG

Sociaal pedagogisch verzorgende/ IG Sociaal pedagogisch verzorgende/ IG Algemene kenmerken Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving voor dak- en thuisloze mensen met langdurende

Nadere informatie

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKERS voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKERS voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd Externe oproep BEC 12-18+ 24-uurs Jongere en Oudere Jeugd Kinderen en jeugdigen hebben het recht om op een humane en evenwichtige manier op te groeien. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt van

Nadere informatie

Gezinshûsouders (M/V)

Gezinshûsouders (M/V) Externe oproep Gezinshuizen in Friesland Kinderen en jeugdigen hebben het recht om op een humane en evenwichtige manier op te groeien. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt van ons handelen, waarbij

Nadere informatie

Verzamelformulier beroepsgerichte examens

Verzamelformulier beroepsgerichte examens Consortium Beroepsonderwijs www.consortiumbo.nl Verzamelformulier beroepsgerichte examens KD: Pedagogisch Werk Datum uitgifte KD: 24-02-2016 Crebonummer KD: 23183 Cohort: Geldig vanaf 01-08-2015 Kwalificatie:

Nadere informatie

directeur medewerkers organisatorische eenheid

directeur medewerkers organisatorische eenheid Bijlage 2 Stichting Haagse Gezondheidscentra Functie : manager Datum : 10 januari 2004 I Doel van de functie Leidinggeven aan de organisatorische eenheid en bevorderen van een resultaatgericht klimaat

Nadere informatie

Functieprofiel staffunctionaris

Functieprofiel staffunctionaris Functieprofiel staffunctionaris Algemene kenmerken ContourdeTwern is een organisatie voor maatschappelijke dienstverlening. De stafafdelingen van het centraal bureau staan ten dienste van de bedrijfsvoering

Nadere informatie

Algemeen technisch medewerker

Algemeen technisch medewerker Algemeen technisch medewerker Algemene kenmerken Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving voor dak- en thuisloze mensen met langdurende of acute

Nadere informatie

: Teamcoach. Algemene informatie Naam organisatie : De Haardstee. FWG-niveau : 45

: Teamcoach. Algemene informatie Naam organisatie : De Haardstee. FWG-niveau : 45 Teamcoach Algemene informatie Naam organisatie : De Haardstee Functie : Teamcoach Onderdeel : primaire zorg FWG-niveau : 45 Positie en rol in de organisatie. De teamcoach draagt hiërarchisch verantwoordelijkheid

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING. Herman Broerenstichting Vakleraar bewegingsonderwijs

FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING. Herman Broerenstichting Vakleraar bewegingsonderwijs FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING Vakleraar bewegingsonderwijs Mei 2013 Opdrachtgever Auteur Clara van Sparwoudestraat 1 2612 SP Delft M. van Ommeren P.P.J.G. Janssen Project 5VBBA4431 1 FUNCTIE INFORMATIE

Nadere informatie

Functieprofiel Woonondersteuner A. Resultaatgebieden

Functieprofiel Woonondersteuner A. Resultaatgebieden Functieprofiel Woonondersteuner A Functienaam : Woonondersteuner A Inschaling : FWG-25 Status : Vastgesteld februari 2017 Doelstelling van de functie De woonondersteuner A zorgt voor een goed verloop van

Nadere informatie

FORMULIER FUNCTIEPROFIEL

FORMULIER FUNCTIEPROFIEL FORMULIER FUNCTIEPROFIEL Basisgegevens Datum 9-6-2015 Naam van de functie: HR Manager Plaats in de organisatie Rapporteert aan of werkt onder leiding van: directie Geeft leiding aan: afdeling P&O Doel

Nadere informatie

Gezinshuisouders (M/V)

Gezinshuisouders (M/V) Externe oproep Gezinshuizen in Friesland Wij vinden dat kinderen en jongeren het recht hebben om in een veilige en gezonde omgeving op te groeien. Daarom zijn w ij er voor elke zoon en elke dochter. Voor

Nadere informatie

Functiebeschrijving Verzorgende niveau 3 & Verpleegkundige

Functiebeschrijving Verzorgende niveau 3 & Verpleegkundige Functiebeschrijving Verzorgende niveau 3 & Verpleegkundige Organisatie : RST Zorgverleners Functie : Verzorgende niveau 3 FWG : 35 Status : Vastgesteld juli 2014 Plaats in de organisatie Ontvangt hiërarchisch

Nadere informatie

SECRETARIAATMEDEWERKER (voor 24 uur per week)

SECRETARIAATMEDEWERKER (voor 24 uur per week) Interne en externe oproep Afdeling Client Service Bureau Kinderen en jeugdigen hebben het recht om op een humane en evenw ichtige manier op te groeien. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt van

Nadere informatie

Functiebeschrijving schoolcoördinator BO

Functiebeschrijving schoolcoördinator BO Functiebeschrijving schoolcoördinator BO FUNCTIE INFORMATIE Functienaam Schoolcoördinator PO (met lesgevende taken) Salarisschaal 10 Werkterrein Management -> schoolmanagement - lesgeven Activiteiten Beleids-

Nadere informatie

Functiebeschrijving Leraar Basisonderwijs (LA)

Functiebeschrijving Leraar Basisonderwijs (LA) Functiebeschrijving Leraar Basisonderwijs (LA) Context De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen Alpha Scholengroep. Onder Alpha Scholengroep ressorteren 15 Christelijke basisscholen in de omgeving van

Nadere informatie

Leraar basisonderwijs LB

Leraar basisonderwijs LB Leraar basisonderwijs LB Functiewaardering: 43343 43333 43 33 Salarisschaal: LB Werkterrein: Onderwijsproces -> Leraren Activiteiten: Beleids- en bedrijfsvoeringsondersteunende werkzaamheden, overdragen

Nadere informatie

Woonbegeleider. SMO Breda e.o. Algemene kenmerken. Doel van de functie. Organisatorische positie. Resultaatgebieden

Woonbegeleider. SMO Breda e.o. Algemene kenmerken. Doel van de functie. Organisatorische positie. Resultaatgebieden Woonbegeleider Algemene kenmerken De functionaris is werkzaam binnen de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o., waaronder ressorteren dak- en thuislozenvoorzieningen zoals intramurale woonvoorzieningen,

Nadere informatie

Activiteitenlijst - Baby s en peuters

Activiteitenlijst - Baby s en peuters Activiteitenlijst - Baby s en peuters BSO Kinderbegeleider Duaal - NAAM KLAS Activiteitenlijst Kinderbegeleider Duaal - Baby s en peuters CLUSTER : ALGEMENE ACTIVITEITEN LD P P. Gaat op een positieve,

Nadere informatie

Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair)

Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair) Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair) Groot Hoogwaak levert een professionele bijdrage aan het aanbod van woon-, zorg-, en welzijnsvoorzieningen voor ouderen in Noordwijk. Dit aanbod

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING. Stichting Talent Leraar basisonderwijs LB

FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING. Stichting Talent Leraar basisonderwijs LB FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING Leraar basisonderwijs LB januari 2013 Opdrachtgever Nieuwstraat 23 A 1621 EA Hoorn Auteur Paul Janssen Project 5POBA4560 FUNCTIE INFORMATIE Functienaam Leraar basisonderwijs

Nadere informatie

(FLEX) PEDAGOGISCH MEDEWERKER voor 7 tot 32 uur gemiddeld per week voor bepaalde tijd

(FLEX) PEDAGOGISCH MEDEWERKER voor 7 tot 32 uur gemiddeld per week voor bepaalde tijd Interne en externe oproep In 2010 zijn we gestart met Behandelcentrum Woodbrookers en sindsdien zijn we bezig met het optimaliseren van het behandelklimaat voor onze jongeren. Het behandelklimaat wordt

Nadere informatie

Functieboek CAO Kinderopvang

Functieboek CAO Kinderopvang - 1 - Functieboek CAO Kinderopvang Bijlage X (ex artikel 12.2 CAO) Dit functieboek is bijlage X bij de CAO Kinderopvang en maakt als zodanig deel uit van die CAO (zie in dit verband met name artikel 12.2.

Nadere informatie

is werkzaam in een dierenartsenpraktijk voor landbouwhuisdieren, paarden, gezelschapsdieren of een combinatie daarvan;

is werkzaam in een dierenartsenpraktijk voor landbouwhuisdieren, paarden, gezelschapsdieren of een combinatie daarvan; FUNCTIEBESCHRIJVING CAO Dierenartsenpraktijken Functie : Dierenartsassistent B Datum : 28 maart 2007 Pagina : 1 Versie : Definitief ALGEMENE KENMERKEN De Dierenartsassistent B: is werkzaam in een dierenartsenpraktijk

Nadere informatie

1. Inleiding. De speelzaal: waarom en hoe? Pilot project VVE Moelejaan. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie)

1. Inleiding. De speelzaal: waarom en hoe? Pilot project VVE Moelejaan. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) JAARVERSLAG 2011 Inhoudsopgave pag. 1 1. Inleiding pag. 2 2. De Peuterspeelzalen pag. 3 3. Bestuur pag. 4 4. Werknemers: pag. 6 Peuterspeelzaalleidsters Coördinator 5. Algemeen pag. 8 6. Fusie pag. 9 7.

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING Medior adviseur Expertisecentrum

FUNCTIEBESCHRIJVING Medior adviseur Expertisecentrum FUNCTIEBESCHRIJVING Medior adviseur Expertisecentrum Algemene informatie Organisatie: MEE Gelderse Poort Afdeling: Primair Proces Functiebenaming: Medior Adviseur Expertisecentrum Datum: 17 juni 2016 Functiegroep:

Nadere informatie

Activiteitenlijst Kinderbegeleider Duaal

Activiteitenlijst Kinderbegeleider Duaal Activiteitenlijst Kinderbegeleider Duaal Baby s en peuters Naam student: Naam trajectbegeleider: Naam werkplek: Naam mentor: Handleiding Deze activiteitenlijst geeft een overzicht weer van alle activiteiten

Nadere informatie

Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure. Onderwijsassistent

Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure. Onderwijsassistent Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure Onderwijsassistent Crebonummer: 93500 Niveau : 4 Geldig vanaf: 1 augustus 2012 Deel A: Beeld van de beroepengroep Onderwijsassistent in het kort Je

Nadere informatie

Functiebeschrijving Wijkverpleegkundige Jeugdgezondheidszorg

Functiebeschrijving Wijkverpleegkundige Jeugdgezondheidszorg Functiebeschrijving Wijkverpleegkundige Jeugdgezondheidszorg Organisatie: Regionale Thuiszorg Oude en Nieuwe Land Afdeling: Jeugdgezondheidszorg (JGZ) Functie: Integraal manager: Regiomanager Maatschappelijke

Nadere informatie

Inspectie Rapport Peuterspeelzaal t Musje Cromvlietplein 120

Inspectie Rapport Peuterspeelzaal t Musje Cromvlietplein 120 Inspectie Rapport Peuterspeelzaal t Musje Cromvlietplein 120 Opstellen inspectierapport Toezichthouder Mw. C.E. Wouda, GGD Den Haag Datum inspectiebezoek 26 mei 2009 Dinsdag om 10.45 uur Ontwerprapport

Nadere informatie

WERKEN IN_WELZIJN_ONDERWIJS

WERKEN IN_WELZIJN_ONDERWIJS WERKEN IN_WELZIJN_ONDERWIJS 20 Welzijn en onderwijs Werken in een agogisch beroep of in het onderwijs betekent dat je intensief met mensen Welzijn Ben jij een zorgzaam type en werk je graag met kinderen?

Nadere informatie

4. Protocollen en reglementen Zorgstructuur Datum 9 januari 2014 Versie 2 Blad 1 van 5 ZORGSTRUCTUUR

4. Protocollen en reglementen Zorgstructuur Datum 9 januari 2014 Versie 2 Blad 1 van 5 ZORGSTRUCTUUR 4. Protocollen en reglementen 4.1.10 Zorgstructuur Blad 1 van 5 ZORGSTRUCTUUR Vastgesteld 9 januari 2014 Blad 2 van 5 Algemeen De peuterspeelzalen krijgen steeds meer te maken met peuters en ouders met

Nadere informatie

1. Kinderopvang Friesland: Visie en kwaliteit. 2. Kinderopvang Friesland en Thomas Gordon. 3. Kinderopvang Friesland en opvoeden

1. Kinderopvang Friesland: Visie en kwaliteit. 2. Kinderopvang Friesland en Thomas Gordon. 3. Kinderopvang Friesland en opvoeden Pagina 1 van 5 1. Kinderopvang Friesland: Visie en kwaliteit 2. Kinderopvang Friesland en Thomas Gordon 3. Kinderopvang Friesland en opvoeden 4. Kinderopvang Friesland en talenten 5. Kinderopvang Friesland

Nadere informatie