Brussel, 4 mei Uw brief van: Ons kenmerk: Bijlage(n):

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Brussel, 4 mei Uw brief van: Ons kenmerk: Bijlage(n):"

Transcriptie

1 Brussel, 4 mei 2007 Instellingen en Bevolking - Aan de Dames en Heren Voorzitters van de Kieskring- en provinciehoofdbureaus - Aan de Dames en heren van het College van Burgemeester en Schepenen Dienst Verkiezingen Kopie aan Mevrouw en Mijnheer de Voorzitter van het Collegehoofdbureau te Mechelen en te Namen aan de Dames en Heren Provinciegouverneurs aan de Voorzitter van het Speciaal Stemopnemingsbureau, FOD Buitenlandse Zaken en Firma DHL PER EN DE POST Uw brief van: Ons kenmerk: Bijlage(n): III/21/719.8/ dossier Contactpersoon: Tel.: 02/ / / Etienne VAN VERDEGEM (N) Stéphan DE MUL (F) Régis TRANNOY (F) etienne.vanverdegem@rrn.fgov.be Stephan.demul@rrn.fgov.be regis.trannoy@rrn.fgov.be Fax: 02/ BETREFT : Praktische uitvoering van het stemrecht van de Belgen in het buitenland DRINGEND A. Verzending van de oproepingsbrieven aan de Belgische kiezers in het buitenland door de gemeentebesturen via het kieskringhoofdbureau in de provinciehoofdplaats en te Brussel.- B. Drukken en klaarmaken van de stembiljetten door de provincie- en kieskringhoofdbureaus voor FOD Buitenlandse Zaken.- C. Taken van de kieshoofdbureaus en het speciaal stemopnemingsbureau bij de stemopneming.- Mevrouw Mevrouw Mevrouw de Voorzitter, de Gouverneur, de Burgemeester, Mijnheer Mijnheer Mijnheer Inleiding.- Park Atrium Koloniënstraat Brussel

2 2 Op 26 april 2007 is er een coördinatievergadering gehouden bij de FOD Buitenlandse Zaken met hun recent gekozen verzendingsfirma DHL, teneinde de praktische uitvoering van het stemrecht van de Belgen in het buitenland te verzekeren. De gemaakte afspraken ten behoeve van de gemeentebesturen voor het bezorgen van de oproepingsbrieven aan de Belgische kiezers in het buitenland en ten behoeve van de provincie- en kieskringhoofdbureaus vindt U in deze toelichtingsnota. Algemeen adres van de firma DHL voor de verkiezingen 2007 : Bruco.verkiezingen@dhl.com Contactpersonen bij DHL : Mevrouw Lizzy GILBERT Tel : 02/ lizzy.gilbert@dhl.com Mevrouw Chantal VINKEN Tel. : 02/ Fax : 02/ chantal.vinken@dhl.com Adres : DHL International NV,. Industrieterrein Diegem Hoek, Woluwelaan, 151 te 1831 DIEGEM Ter herinnering, is het nuttig erop te wijzen dat er 5 stemwijzen zijn voor de Belgische kiezers in het buitenland (artikelen 180 tot 180septies van het Kieswetboek) : 1. Persoonlijke stemming in België ; 2. Stemming in België bij volmacht ; 3. Persoonlijke stemming in diplomatieke post ; 4. Stemming in diplomatieke post bij volmacht ; 5. Stemming per briefwisseling. A. BEZORGEN VAN DE OPROEPINGSBRIEVEN DOOR DE GEMEENTEBESTUREN AAN HET OPGEGEVEN ADRES VAN HUN PROVINCIE- EN KIESKRINGHOOFDBUREAU. I. Inleiding.- Om redenen van zekerheid, efficiëntie en kostenbesparing (geen verzendingskosten naar het buitenland voor de gemeenten) zullen de oproepingsbrieven bij de stemwijzen 1 en 3, alsook de kopieën van de volmachten bij stemwijze 4 door ieder gemeentebestuur of de aangewezen drukker worden afgeleverd op het hieronder aangewezen adres van het provinciaal kieskringhoofdbureau in de provinciehoofdplaats of te Brussel. Het is de bedoeling deze oproepingsbrieven eveneens mee te sturen met het transport van de stembiljetten voor de Belgen in het buitenland door de verzendingsfirma DHL, die is aangewezen door de FOD Buitenlandse Zaken. De oproepingsbrieven en de afschriften van volmachten voor de Belgische kiezers in het buitenland zullen dus allemaal afgehaald worden door de verzendingsfirma DHL van FOD Buitenlandse Zaken op het aangewezen adres in iedere provinciehoofdplaats en te Brussel. Het precieze adres van ieder kieskringhoofdbureau waar de levering van de oproepingsbrieven door ieder gemeentebestuur of zijn drukker dient te geschieden vindt U hieronder. Deze levering van de oproepingsbrieven moet uiterlijk op 14 mei 2007 zijn gebeurd.

3 3 II. Toelichtingen bij de opmaak, de verpakking en de levering van deze oproepingsbrieven. 1. De opmaak van de oproepingsbrieven.- a.- Documenten voor Belgische kiezers in het buitenland volgens wijze van stemmen : 1 Persoonlijke stemming in België oproepingsbrief met adres stembureau in België. 2 Stemming in België bij volmacht volmachtgever ontvangt niets en volmachtdrager ontvangt zijn oproepingsbrief + kopie van het volmachtformulier. 3 Persoonlijke stemming in diplomatieke post oproepingsbrief met adres stembureau in diplomatieke post. 4 Stemming in diplomatieke post bij volmacht volmachtgever ontvangt niets en volmachtdrager ontvangt oproepingsbrief + kopie van het volmachtformulier. 5 Stemming per briefwisseling kiezer ontvangt geen oproepingsbrief, maar een kiesomslag van het kieskring- en provinciehoofdbureau met stembiljetten en onderrichtingen. N.B. : - Om de precieze adressen van de stembureaus in de diplomatieke posten op de oproepingsbrieven voor de stemwijze 3 te kunnen vermelden is in de week van 23 april 2007 de lijst van FOD Buitenlandse Zaken met de adressen van de stembureaus toegezonden aan de gemeentebesturen en de drukkers (zie bijlage 1 Adress Polling Station 1 = Adres Stembureau). - De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft op zijn website deze lijst van de ongeveer 120 diplomatieke en consulaire posten met hun adressen waar kan worden gestemd ook gepubliceerd ( onder rubriek Federale Verkiezingen Informatie voor de gemeentebesturen). Hierbijgevoegd vindt U tevens het koninklijk besluit tot vaststelling van de lijst van diplomatieke en consulaire beroepsposten waar stembureaus worden opgericht en weldra zal worden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad (zie bijlage 2). b.-modellen van oproepingsbrief. - Het model van oproepingsbrief is geregeld door het koninklijk besluit van 11 april 1999 tot vaststelling van het model van oproepingsbrieven voor de kiezer (zie bijlage 10 Belgisch Staatsblad van 30 april 1999). - Een uitgewerkt model van oproepingsbrief voor de stemming in de traditionele stembureaus en een uitgewerkt model voor de stemming in de geautomatiseerde stembureaus bevindt zich op onze website : onder Rubriek Praktische Informatie, punten 1.2 en De Belg in het buitenland die als kiezer ingeschreven is in een gemeente waar traditioneel gestemd wordt, ontvangt het model van oproepingsbrief voor de traditionele stemming indien hij gekozen heeft om te stemmen volgens stemwijze 1 of 3. - De Belg in het buitenland die als kiezer ingeschreven is in een gemeente waar op geautomatiseerde wijze gestemd wordt, ontvangt het model van oproepingsbrief voor de traditionele stemming indien hij gekozen heeft om te stemmen volgens stemwijze 3.

4 4 - De Belg in het buitenland die als kiezer ingeschreven is in een gemeente waar op geautomatiseerde wijze gestemd wordt, ontvangt het model van oproepingsbrief voor de geautomatiseerde stemming indien hij gekozen heeft om te stemmen volgens stemwijze Verpakking van de oproepingsbrieven. Volgens de onderrichtingen van FOD Buitenlandse Zaken moet de verpakking van de oproepingsbrieven op onderstaande wijze geschieden. a. Stemwijze 1. De oproepingsbrieven zullen door de verzendingsfirma DHL opgehaald worden op het hieronder vermelde adres per provincie of kieskring. De oproepingsbrieven moeten alfabetisch op naam van de kiezer gesorteerd zijn. De oproepingsbrieven moeten verpakt zijn per diplomatieke/consulaire post (zie bijlage 1). Op elk pakket moeten de volgende vermeldingen voorkomen : stemwijze 1, naam + adres van de post (zie bijlage 1) naam kieskring + adres kieskringhoofdbureau. b. Stemwijzen 3 & 4. De oproepingsbrieven en kopieën volmachten zullen door de verzendingsfirma DHL opgehaald worden op het hieronder vermelde adres per provincie of kieskring. De oproepingsbrieven moeten alfabetisch op naam van de kiezer (> stemwijze 3) of voor de kopieën volmachten alfabetisch op naam van de gemachtigde of volmachtdrager (>stemwijze 4) gesorteerd zijn. De oproepingsbrieven moeten verpakt zijn per diplomatieke/consulaire post (zie bijlage 1). Op elk pakket moeten de volgende vermeldingen voorkomen : stemwijzen 3 en 4, naam + adres van de post, naam kieskring + adres kieskringhoofdbureau. N.B. De oproepingsbrieven voor stemwijze 3 en de kopieën van volmachten voor stemwijze 4 voor éénzelfde post worden in één pakket gestoken door iedere gemeente. Nadat alle gemeenten hun bovenvermelde pakketten (stemwijzen 1, 3 en 4) met oproepingsbrieven hebben ingediend op onderstaand leveringsadres, worden op hun beurt alle pakketten van de gemeenten op dit centrale punt in één pakket verzameld per diplomatieke of consulaire post ten behoeve van de verzendingsfirma DHL. 3. Leveringsadressen van de oproepingsbrieven door de gemeentebesturen (of hun drukkers). N.B. De coördinatenlijst van de provincie- en kieskringhoofdbureaus als bijlage 3. a. Provincie Antwerpen Drukkerij STOCKMANS Oude Leeuwenrui, 7-11/bus ANTWERPEN Contactpersoon : de heer Bruno STOCKMANS Tel. : 03/ Fax : 03/ bruno@stockmans.be b. Provincie Limburg Rechtbank van eerste aanleg te Hasselt Thonissenlaan, HASSELT

5 5 Contactpersoon : de heer Guy KELCHTERMANS Tel. : 011/ Fax : 011/ E- mail : guy.kelchtermans@just.fgov.be c. Provincie Oost-Vlaanderen Rechtbank van eerste aanleg te Gent Opgeëistenlaan 401/A (aan RABOT) 9000 GENT Contactpersoon : de heer Erik TOCH Tel. : 09/ E- mail : erik.toch@just.fgov.be d. Provincie West-Vlaanderen Rechtbank van eerste aanleg te Brugge Gerechtsgebouw Verkiezingslokaal Kazernevest, BRUGGE Contactpersoon : de heer Fernand VANHOUTTE Tel. : 050/ Fax : 050/ E- mail : kieskringwvl@scarlet.be e. Kieskring Leuven (gemeenten arr. Leuven) Rechtbank van eerste aanleg te Leuven Smoldersplein, LEUVEN Contactpersoon : Mevrouw Martine L ENFANT Tel. : 016/ Fax : 016/ E- mail : martine.lenfant@just.fgov.be f. Kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde (gemeenten Brussel-Hoofdstad en arr. Halle-Vilvoorde) Rechtbank van eerste aanleg te Brussel Justitiepaleis Zaal CORNIL (2 e verd.) Wolstraat, BRUSSEL Contactpersoon : de heer Guy COLLIN Tel. : 02/ (96) Fax : 02/ E- mail : guy.collin@just.fgov.be g. Kieskring Nivelles (gemeenten Waals-Brabant) Rechtbank van eerste aanleg te Nivelles Palais de Justice II Rue Clarisse, NIVELLES Contactpersoon : Monsieur Jean-Michel LAMOTTE Tel. : 067/ Fax : 067/ E- mail : elections.chambretsenat@nivelles.be h. Provincie Hainaut Imprimerie DIAPRINT SA Rue à Delzenne

6 ATH Contactpersonen : Madame Claire ARENS/Madame Virginie DELZENNE Tel. : 068/ Fax : 068/ E- mail : accounting@diaprint.com Virginie.delzenne@diaprint.com i. Provincie Liège Rechtbank van eerste aanleg te Liège Cabinet du Greffier en Chef Palais de Justice Place Saint-Lambert, LIEGE Contactpersoon : Monsieur Joseph HORRION Tel. : 04/ Fax : 04/ E- mail : joseph.horrion@just.fgov.be j. Provincie Luxembourg Palais de Justice te Arlon Bâtiment B Place Schalbert 6700 ARLON Contactpersoon : Monsieur Laurent BODET Tel. : 063/ Fax : 063/ E- mail : laurent.bodet@just.fgov.be k. Provincie Namur Palais de Justice te Namur Place du Palais, NAMUR Contactpersoon : Monsieur Christian GODFURNON Tel. : 081/ Fax : 081/ E- mail : christian.godfurnon@just.fgov.be Vanaf 15 mei 2007 worden de pakketten oproepingsbrieven door de verzendingsfirma DHL opgehaald op bovenvermelde adressen en dit steeds na voorafgaandelijke afspraak met voormelde contactpersonen. * * * * * B. DRUKKEN EN KLAARMAKEN VAN DE STEMBILJETTEN DOOR DE PROVINCIE- EN KIESKRINGHOOFDBUREAUS VOOR FOD BUITENLANDSE ZAKEN. I. Inleiding.- De kandidatenlijsten worden in ieder kieskringhoofdbureau (Kamer) en in ieder collegehoofdbureau (Senaat) definitief afgesloten op donderdag 17 mei 2007 (= 24 ste dag vóór de stemming, behoudens beroep en dan gebeurt de definitieve afsluiting op maandag 21 mei 2007). Na de definitieve afsluiting maakt ieder kieskringhoofdbureau het modelstembiljet (= wit stembiljet voor de Kamerverkiezingen) op voor zijn drukker, die prioritair start met de stembiljetten voor de Belgische kiezers in het buitenland (stemwijzen 3, 4 en 5). Na de definitieve afsluiting maakt ieder collegehoofdbureau het modelstembiljet (= roze stembiljet voor de Senaatsverkiezingen) op voor elk provinciehoofdbureau in zijn ambtsgebied. Het provinciehoofdbureau (= ook het kieskringhoofdbureau) vraagt aan zijn

7 7 drukker om prioritair te starten met de stembiljetten voor de Belgisch kiezers in het buitenland (stemwijzen 3, 4 en 5). De voorzitters van de kieskring- en provinciehoofdbureaus hebben bij aangetekend schrijven op 19 april 2007 de CD-Rom met de officiële kiezerslijst voor de stemwijzen 3, 4 en 5 van hun kieskring ontvangen vanwege het Rijksregister voor het vervullen van deze opdracht in overleg met hun drukker. Vanaf 23 mei 2007 kunnen door het verzendingsbedrijf DHL de pakketten stembiljetten voor de stemwijzen 3, 4 en 5 worden opgehaald op onderstaande adressen en dit steeds na voorafgaandelijke afspraak met hieronder vermelde contactpersonen (zie hoofdstuk III. 3 hieronder). II. Verpakking van de stembiljetten voor stemwijzen 3 en 4.- (stemming persoonlijk of bij volmacht in de diplomatieke post). De stembiljetten en de kandidatenlijst (1 per kieskring voor Kamer en Senaat) zullen door de verzendingsfirma DHL opgehaald worden op de hieronder vermelde adressen. De stembiljetten moeten verpakt zijn per diplomatieke/consulaire post (zie bijlage 1 of bijlage 2 met lijst posten). De stembiljetten voor Kamer en Senaat worden samen verpakt per diplomatieke/ consulaire post. Op elk pakket moeten de volgende vermeldingen voorkomen: stemwijzen 3 en 4, naam + adres van de post, naam kieskring + adres kieskringhoofdbureau, het aantal stembiljetten (cijfer voor Kamer + cijfer voor Senaat). Per diplomatieke/consulaire post moet een reserve van 15% voorzien worden (minimum reserve is minstens 5 stembiljetten voor Kamer + minstens 5 stembiljetten voor Senaat). N.B. Er wordt ook een kandidatenlijst per kieskring meegestuurd met de kandidaten voor de Kamer en voor de Senaat per post om op te hangen in ieder stemlokaal. De verzendingsfirma DHL dringt bij de drukkers erop aan dat de stembiljetten per diplomatieke of consulaire post stevig verpakt zijn in dozen of enveloppes conform de internationale expresverzendingen. Voor wat betreft het aantal Belgische kiezers in het buitenland per stemwijze, zie de reeds toegezonden statistiek van 5 april 2007 op de website verkiezingen : onder rubriek Praktische Informatie, punt 1.6 en punt 1.7. III. Verpakking van de stembiljetten voor stemwijze 5.- (Stemming per briefwisseling) 1. Klaarmaken van de kiesomslagen voor stemwijze 5 door de provincie- en kieskringhoofdbureaus met hun drukkers. Voor wat betreft het formaat van de omslagen voor stemwijze 5 zie het ministeriële besluit van 20 maart 2003 (Belgisch Staatsblad van 4 april 2003) en de punten 84 en 112 van de

8 8 onderrichtingen van 21 maart 2007 aan de kieshoofdbureaus (Belgisch Staatsblad van 30 maart 2007 en website verkiezingen : onder rubriek Onderrichtingen en formulieren, punt 2). Met het oog op de verkiezing van de federale Wetgevende Kamers, verkrijgen de in het buitenland verblijvende Belgische kiezers die ervoor gekozen hebben per briefwisseling te stemmen, via de diplomatieke of consulaire beroepspost waar zij ingeschreven zijn, een unieke kiesomslag die 35 x 25 cm meet en die het volgende omvat : 1 een retouromslag A, met het adres van de voorzitter van het provincie- en kieskringhoofdbureau waartoe de in het buitenland verblijvende Belg behoort en die 24 x 31 cm meet; 2 een witte neutrale omslag B voor de verkiezing van de Kamer van volksvertegenwoordigers, met een stembiljet voor de gekozen kieskring van aansluiting, op de keerzijde gemerkt met een stempel dragende de datum van de verkiezing alsmede de vermelding stemming van de Belgen in het buitenland, en die 17,5 x 26,5 cm meet ; 3 een roze neutrale omslag B voor de verkiezing van de Senaat, met een stembiljet van het gekozen college van aansluiting, op de keerzijde gemerkt met een stempel dragende de datum van de verkiezing alsmede de vermelding stemming van de Belgen in het buitenland, en die 17,5 x 26,5 cm meet ; 4 een identificatieformulier waarvan het model wordt bijgevoegd en dat de kiezer verzocht wordt te ondertekenen nadat hij/zij het heeft ingevuld (zie bijlage 4) ; 5 de onderrichtingen voor de kiezer conform de bij het Kieswetboek gevoegde modellen Ibis-a en Ibis-b (zie bijlage 5). N.B. De officiële kiezerslijst van de Belgen in België en de Belgen in het buitenland is opgemaakt op datum van 5 april 2007 met definitieve extractie in het weekend van 14 en 15 april De voorzitters van de kieskring- en provinciehoofdbureaus ontvingen van het Rijksregister op 19 april 2007 de officiële kiezerslijst op CD-Rom voor de stemwijzen 3, 4 en 5 van hun kieskring voor het vervullen van deze opdracht met hun drukkers. De gemeentebesturen van uw kieskring sturen eveneens deze lijst van hun gemeente ter controle aan de voorzitters van de kieskring- en provinciehoofdbureaus (art. 180bis, 4 Kieswetboek). 2. De verpakking van de kiesomslagen voor stemwijze 5 door de provincie- en kieskringhoofdbureaus met hun drukkers. De kiesomslagen (= stembiljetten in omslagen, identificatieformulier, onderrichtingen kiezer en retouromslag) zullen door de verzendingsfirma opgehaald worden op onderstaande vermelde adressen. De gevulde en gesloten kiesomslagen worden zonder naam van de kiezers klaargemaakt en in dozen gelegd. Op elke doos met de kiesomslagen moeten de volgende vermeldingen voorkomen: stemwijze 5, naam kieskring + adres kieskringhoofdbureau. De hoofdbureaus brengen dus geen adresetiketten van de kiezers aan op hun kiesomslagen. De firma DHL zal zelf speciale verzendingsomslagen met het adres van de kiezers leveren, waarin de kiesomslagen met een rood potloodje en DHL-instructies

9 9 worden gestopt. De DHL-instructies voor het terugsturen van de stembiljetten via DHL zullen zich reeds in de speciale verzendingsomslagen bevinden. De hoofdbureaus moeten dus enkel de rode potloodjes, die worden bezorgd door de verzendingsfirma DHL, en de gevulde kiesomslagen in de speciale verzendingsomslagen DHL stoppen en die SLUITEN (= plastic strip lostrekken en dichtplakken). N.B. De rode potloodjes zijn aangekocht door de FOD Buitenlandse Zaken en worden in voldoende mate met kleine reserve geleverd door de verzendingsfirma DHL op onderstaande adressen na afspraak met de contactpersonen. Deze rode potloodjes worden gestopt in de speciale verzendingsomslag DHL met de instructies DHL. Bijna alle kiezers krijgen de mogelijkheid hun retouromslag via de verzendingsfirma DHL naar België terug te sturen. De verzendingsfirma DHL levert hiertoe zelf specifieke instructies bij de persoonlijke omslag van de verzendingsfirma DHL met de adresgegevens van de kiezer in het buitenland. De verzendingsfirma DHL bezorgt uiterlijk op zondag 10 juni 2007 s middags de retouromslagen op de opgegeven adressen van de kieskringhoofdbureaus. De verzendingsfirma DHL wacht echter niet tot dit laatste tijdstip om reeds teruggekomen retouromslagen aan het desbetreffende provincie- en kieskringhoofdbureau te bezorgen. Hierbij dient er te worden opgemerkt dat de retouromslagen van de kiezers met stemwijze 5 in de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde moeten worden bezorgd aan het speciaal stemopnemingsbureau bij FOD Buitenlandse Zaken te Brussel (zie ook deel C hieronder). 3. Adressen waar de verpakte stembiljetten voor de stemwijzen 3, 4 en 5 worden opgehaald door de verzendingsfirma DHL. a. Provincie Antwerpen Drukkerij STOCKMANS Oude Leeuwenrui, 7-11/bus ANTWERPEN Contactpersoon : de heer Bruno STOCKMANS Tel. : 03/ Fax : 03/ bruno@stockmans.be b. Provincie Limburg 1 Stembiljetten voor stemwijzen 3 en 4 Rechtbank van eerste aanleg te Hasselt Thonissenlaan, HASSELT Contactpersoon : de heer Guy KELCHTERMANS Tel. : 011/ Fax : 011/ E- mail : guy.kelchtermans@just.fgov.be 2 Stembiljetten voor stemwijze 5 Drukkerij UGA Stijn Streuvelslaan, KORTRIJK (HEULE) Contactpersonen : Mevrouw Ann COGGHE/Mijnheer Philippe STELLIAN Tel. : 056/ Fax : 056/ /Tel. : 056/ ann.cogghe@uga.be

10 10 c. Provincie Oost-Vlaanderen Rechtbank van eerste aanleg te Gent Opgeëistenlaan 401/A (aan RABOT) 9000 GENT Contactpersoon : de heer Erik TOCH Tel. : 09/ E- mail : erik.toch@just.fgov.be d. Provincie West-Vlaanderen Rechtbank van eerste aanleg te Brugge Gerechtsgebouw Verkiezingslokaal Kazernevest, BRUGGE Contactpersoon : de heer Fernand VANHOUTTE Tel. : 050/ Fax : 050/ E- mail : kieskringwvl@scarlet.be e. Kieskring Leuven (gemeenten arr. Leuven) Drukkerij VANDEN BROELE Lieven Bauwensstraat, BRUGGE Contactpersoon : de heer Bruno VANDERELST Tel. : 050/ Fax : 050/ E- mail : bruno.vanderelst@vandenbroele.be f. Kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde (gemeenten Brussel-Hoofdstad en arr. Halle-Vilvoorde) Rechtbank van eerste aanleg te Brussel Justitiepaleis Zaal CORNIL (2 e verd.) Wolstraat, BRUSSEL Contactpersoon : de heer Guy COLLIN Tel. : 02/ (96) Fax : 02/ E- mail : guy.collin@just.fgov.be g. Kieskring Nivelles (gemeenten Waals-Brabant) S.A. Nouvelles Imprimeries HAVAUX Rue Auguste Levêques 37c 1400 NIVELLES Contactpersoon : Monsieur Benoît LHOST Tel. : 067/ Fax : 067/ info@imprimeriehavaux.be h. Provincie Hainaut Imprimerie DIAPRINT SA Rue à Delzenne 7800 ATH Contactpersonen : Madame Claire ARENS/Madame Virginie DELZENNE

11 11 Tel. : 068/ Fax : 068/ E- mail : accounting@diaprint.com Virginie.delzenne@diaprint.com i. Provincie Liège Rechtbank van eerste aanleg te Liège Cabinet du Greffier en Chef Palais de Justice Place Saint-Lambert, LIEGE Contactpersoon : Monsieur Joseph HORRION Tel. : 04/ Fax : 04/ E- mail : joseph.horrion@just.fgov.be j. Provincie Luxembourg L Imprimerie WALLONNE DES COMMUNES Boulevard Cuivre et Zinc LIEGE (GRIVEGNEE) Contactpersoon : Monsieur Jean-Louis ROISEUX Tel. : 04/ Fax : 04/ E- mail : jlr@iwcweb.be k. Provincie Namur Drukkerij UGA Stijn Streuvelslaan, KORTRIJK (HEULE) Contactpersoon : Monsieur Philippe STELLIAN Tel. : 056/ Fax : 056/ / philippe.stellian@uga.be Vanaf 23 mei 2007 kunnen de pakketten stembiljetten door de verzendingsfirma DHL worden opgehaald op bovenvermelde adressen en dit steeds na voorafgaandelijke afspraak met voormelde contactpersonen. C. TAKEN VAN DE KIESHOOFDBUREAUS EN HET SPECIAAL STEMOPNEMINGSBUREAU FOD BUITENLANDSE ZAKEN BIJ DE STEMOPNEMING. Algemeen kan hier verwezen naar de onderrichtingen van 21 maart 2007 aan de voorzitters van de kieshoofdbureaus (Belgisch Staatsblad van 30 maart 2007 en website verkiezingen : onder rubriek Onderrichtingen en Formulieren, punt 2 en meer specifiek onder Hoofdstuk V. Stemopneming, Zetelverdeling en aanwijzing gekozenen, de punten 114 en 144). Het aangewezen kieskanton per kieskring voor de telling van de stembiljetten per briefwisseling (stemwijze 5) wordt bepaald in de provinciehoofdplaats, behoudens als die hoofdplaats geautomatiseerd is. Voor de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde geschiedt deze telling in het speciaal stemopnemingsbureau bij FOD Buitenlandse Zaken te Brussel (artikel 180septies, 5 Kieswetboek).

12 12 Overeenkomstig de wettelijke regeling en de afspraken met de kieskring- en provinciehoofdbureaus in 2003 zijn de kieskantons waar de telling van de stembiljetten per briefwisseling (stemwijze 5) gebeuren als volgt : I. Kieskantons voor de telling van de stembiljetten per briefwisseling.- KIESKRINGEN 1. Antwerpen Lier KIESKANTONS 2. Limburg Tongeren 3. Oost-Vlaanderen Gent 4. West-Vlaanderen Brugge 5. Leuven Tienen 6. Brussel-Halle-Vilvoorde Bruxelles-Hal-Vilvorde Brussel ( speciaal stemopnemingsbureau bij FOD Buitenlandse Zaken)-Bruxelles (bureau spécial de dépouillement au sein du SPF Affaires étrangères) 7. Brabant wallon Nivelles 8. Hainaut Mons 9. Liège Huy 10. Luxembourg Arlon 11. Namur Namur Op de dag van de stemming neemt de voorzitter van elk provincie- en kieskringhoofdbureau de nodige maatregelen opdat de stembiljetten per briefwisseling (stemwijze 5) bij de sluiting van de stembureaus toekomen bij de desbetreffende stemopnemingsbureaus van het aangewezen kieskanton. De voorzitter heeft voorafgaandelijk de kantonvoorzitter terzake erop gewezen voldoende stemopnemingsbureaus te voorzien om de telling van de stembiljetten per briefwisseling tezamen met de stembiljetten uit de Belgische stembureaus te verzekeren.

13 13 De aangewezen stemopnemingsbureaus in het kieskanton terzake kunnen pas beginnen met hun verrichtingen nadat de stembiljetten per briefwisseling zijn gemengd met de stembiljetten uit de lokale stembureaus. N.B. In alle kieskringen zijn de stemopnemingsbureaus gesplitst in bureaus A (telling stembiljetten Kamer) en bureaus B (telling stembiljetten Senaat), behalve in de kieskringen Nivelles, Luxembourg en Namur. De stemopnemingsbureaus worden immers gesplitst in de kieskringen waar meer dan 6 Volksvertegenwoordigers te verkiezen zijn. De stembiljetten per briefwisseling (stemwijze 5) voor de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde worden door de voorzitter van het provincie- en kieskringbureau bezorgd voor de telling ervan aan de voorzitter van het speciaal stemopnemingsbureau bij FOD Buitenlandse Zaken te Brussel. II. Mededeling van het aantal toegekomen omslagen per briefwisseling op de dag van de stemming aan FOD BIZA.- III. De voorzitter van het kieskring- en provinciehoofdbureau dient op zondag 10 juni 2007, de zondag van de stemming, omstreeks 14 uur, aan FOD BIZA digitaal of per fax mede te delen hoeveel kiesomslagen met stembiljetten per briefwisseling (Kamer èn Senaat) stemwijze 5 zij ontvangen hebben met bevestiging aan welk kieskanton zij deze stembiljetten hebben toegewezen voor de stemopneming. Deze gegevens zijn belangrijk om exacte en volledige uitslagen te kunnen verspreiden tijdens de dag van de stemming en daaropvolgende dagen. adres : etienne.vanverdegem@rrn.fgov.be fax : 02/ tel. : 02/ Ontwerp-modelformulier voor de stemopneming van de stemmen uit de diplomatieke posten door het speciaal stemopnemingsbureau te Brussel bij FOD BUZA.- Wanneer de Belgische kiezers, die verblijven in het buitenland, opteren voor de persoonlijke stemming of de stemming bij volmacht in de diplomatieke of consulaire beroepsposten stemwijzen 3 en 4 - (art. 180quinquies en art. 180sexies KWB) wordt de stemopneming van deze stembiljetten georganiseerd bij de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken door het speciaal stemopnemingsbureau. Dit kiesbureau doet eveneens de stemopneming van de stembiljetten per briefwisseling (stemwijze 5) voor de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Binnen de FOD BUZA wordt een speciaal bureau opgericht dat belast is met de opneming van de stembiljetten van de in het buitenland verblijvende Belgen die gekozen hebben voor de stemming in de diplomatieke of consulaire beroepsposten. Het speciale stemopnemingsbureau gaat over tot de stemopneming op zondag 10 juni 2007 (vanaf 14 uur) van deze stembiljetten (stemwijzen 3 en 4 voor alle kieskringen en stemwijze 5 voor kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde). Het speciale stemopnemingsbureau stelt, voor elk van de kieskringen, wat de verkiezing van de Kamer van volksvertegenwoordigers betreft, en voor elk van de colleges, wat de verkiezing van de Senaat betreft, een tabel op waarin de resultaten van de telling van de stemmen van de stemwijzen 3 en 4 vermeld worden, in de volgorde en volgens de aanwijzingen van een modeltabel die opgesteld moet worden door de voorzitter van het kieskring- en provinciehoofdbureau. Voor de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde wordt dit tevens gedaan door dit kiesbureau voor stemwijze 5.

14 14 De resultaten van de stemopneming van de stemmen van de in het buitenland verblijvende Belgen die in een diplomatieke of consulaire beroepspost gestemd hebben (stemwijzen 3 en 4), worden opgenomen in het geheel van de stemmen die uitgebracht zijn in de kieskring of in het college. Deze resultaten van het speciaal stemopnemingsbureau worden opgenomen in de rubriek Speciaal Kieskanton of Speciaal Bureau van het proces-verbaal van stemopneming, verdeling van de zetels en aanwijzing van de gekozenen van de kieskring of het college zie de formulieren A/19 (kieskringen Kamer), B/17 (Senaat) of A/20 (kieskringen Brussel-Halle-Vilvoorde, Leuven en Nijvel - Kamer). Voor wat de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde betreft deelt het speciaal stemopnemingsbureau eveneens de stemmen voor de stemming per briefwisseling (stemwijze 5) voor deze kieskring mede aan het provincie- en kieskringhoofdbureau te Brussel. U vindt hierbijgevoegd het modelformulier voor het speciaal stemopnemingsbureau (Kamer en Senaat) terzake (AB/11 BUZA Kamer en Senaat bijlage 6). Ieder provincie- en kieskringhoofdbureau bezorgt tijdig aan de FOD Buitenlandse Zaken een modelformulier van stemopneming (AB/10) van hun kieskring met de ingevulde kandidaten per lijst, zodat het speciaal stemopnemingsbureau zijn taak kan vervullen ( Parl.2007@diplobel.fed.be, Contactpersoon : mevrouw Katleen DE RAUW Tel. : 02/ Fax : 02/ , Adres : FOD Buitenlandse Zaken, Dienst C3.5 t.a.v. Katleen DE RAUW, Karmelietenstraat 15, 1000 BRUSSEL. U bezorgt het modelformulier telkens in tien exemplaren, aangezien er voor bepaalde kieskringen verschillende ondertelbureaus opgericht moeten worden. * * * * * Tot slot, wens ik nog alle actoren die betrokken zijn bij het stemrecht voor de Belgen in het buitenland op te roepen eendrachtig en gecoördineerd samen te werken, zodat dit stemrecht voor de Belgen in het buitenland een daadwerkelijk succes wordt. Ik dank U reeds voor uw bereidwillige medewerking. Met de meeste hoogachting, Namens de Minister van Binnenlandse Zaken : De Directeur-generaal, L. VANNESTE.

Aan de Dames en Heren Voorzitters van de kieskring- en

Aan de Dames en Heren Voorzitters van de kieskring- en AP Algemene Directie Instellingen en Bevolking Behandelende ambtenaren : Ingrid BENS Tel. : 02/210.21.85 Stéphan De Mul Tel. : 02/500.22.11 E-mail : stefan.demul@ibz.fgov.be Etienne Van Verdegem Tel. :

Nadere informatie

III. CHRONOLOGISCHE SCHEMA S VANAF DE 40 STE DAG VOOR DE STEMMING.

III. CHRONOLOGISCHE SCHEMA S VANAF DE 40 STE DAG VOOR DE STEMMING. 51 III. CHRONOLOGISCHE SCHEMA S VANAF DE 40 STE DAG VOOR DE STEMMING. dinsdag, 40 ste dag : vervroegde stemmingsdag via besluit tot ontbinding federaal Parlement en oproeping kiezers Opstellen officiële

Nadere informatie

VERKIEZING VAN DE SENAAT VAN... Proces-verbaal. Algemene optelling van de stemmen - Zetelverdeling Aanwijzing van de gekozenen

VERKIEZING VAN DE SENAAT VAN... Proces-verbaal. Algemene optelling van de stemmen - Zetelverdeling Aanwijzing van de gekozenen Nederlands kiescollege FORMULIER B/17 Collegehoofdbureau VERKIEZING VAN DE SENAAT VAN... Proces-verbaal Algemene optelling van de stemmen - Zetelverdeling Aanwijzing van de gekozenen Heden, op..., om...

Nadere informatie

U vindt hierna de onderrichtingen voor het opmaken van de kiezerslijsten door het Rijksregister voor de hierboven vermelde verkiezingen.

U vindt hierna de onderrichtingen voor het opmaken van de kiezerslijsten door het Rijksregister voor de hierboven vermelde verkiezingen. Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Instellingen en Bevolking Rijksregister Externe Relaties Aan het College van Burgemeester en Schepenen Ter informatie: - Aan de Dames en Heren

Nadere informatie

IV. TAKEN VAN DE DIVERSE ACTOREN. Kamer + Senaat Stembureau Traditioneel + elektronisch. Stemopnemingsbureau Enkel traditioneel

IV. TAKEN VAN DE DIVERSE ACTOREN. Kamer + Senaat Stembureau Traditioneel + elektronisch. Stemopnemingsbureau Enkel traditioneel 61 IV. TAKEN VAN DE DIVERSE ACTOREN. A. SCHEMA Kamer + Senaat Stembureau Traditioneel + elektronisch Bijstand PROVINCIE Bijstand GEMEENTEN Stemopnemingsbureau Enkel traditioneel KANTONHOOFDBUREAU Traditioneel

Nadere informatie

Nederlandse Kiescollege FORMULIER C/29 Collegehoofdbureau VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 26 MEI 2019

Nederlandse Kiescollege FORMULIER C/29 Collegehoofdbureau VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 26 MEI 2019 1/11 Nederlandse Kiescollege FORMULIER C/29 Collegehoofdbureau VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 26 MEI 2019 Algemene optelling van de stemmen - Proces-verbaal Heden, op..., om... uur, vergadert

Nadere informatie

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN...

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN... Kieskring :... FORMULIER A/19 Kieskringhoofdbureau VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN... Proces-verbaal ( * ) Algemene optelling van de stemmen Zetelverdeling Aanwijzing van de gekozenen.

Nadere informatie

Formulier voor de aanvraag tot inschrijving als kiezer voor de verkiezing van de federale Wetgevende Kamers

Formulier voor de aanvraag tot inschrijving als kiezer voor de verkiezing van de federale Wetgevende Kamers Formulier voor de aanvraag tot inschrijving als kiezer voor de verkiezing van de federale Wetgevende Kamers LEES AANDACHTIG DE INSTRUCTIES DIE IN BIJLAGE VAN DIT FORMULIER VOORKOMEN ALVORENS DIT IN TE

Nadere informatie

Brussel, 4 maart L. COPPENS (02/ ) kieskring- en provinciehoofdbureaus en de collegehoofdbureaus; - Aan de informaticafirma s.

Brussel, 4 maart L. COPPENS (02/ ) kieskring- en provinciehoofdbureaus en de collegehoofdbureaus; - Aan de informaticafirma s. Brussel, 4 maart 2003 FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN Directie-generaal Instellingen en Bevolking Aan het College van Burgemeester en Schepenen Rijksregister Ter informatie: - Aan de Dames

Nadere informatie

CHRONOLOGISCHE SCHEMA S VANAF DE 40 STE DAG VOOR DE STEMMING.

CHRONOLOGISCHE SCHEMA S VANAF DE 40 STE DAG VOOR DE STEMMING. CHRONOLOGISCHE SCHEMA S VANAF DE 40 STE DAG VOOR DE STEMMING. Nu de datum van de vervroegde algehele vernieuwing van de federale Kamers is gekend (13 juni 2010) dient rekening gehouden te worden met de

Nadere informatie

DE WIJZIGINGEN. WETGEVENDE WIJZIGINGEN VOOR DE VERKIEZINGEN VAN DE KAMER EN VAN DE SENAAT VAN 10 JUNI 2007

DE WIJZIGINGEN. WETGEVENDE WIJZIGINGEN VOOR DE VERKIEZINGEN VAN DE KAMER EN VAN DE SENAAT VAN 10 JUNI 2007 DE VERKIEZINGEN VAN 10 JUNI 2007 DE WIJZIGINGEN DE AGENDA DE WIJZIGINGEN. WETGEVENDE WIJZIGINGEN VOOR DE VERKIEZINGEN VAN DE KAMER EN VAN DE SENAAT VAN 10 JUNI 2007 1. De aanpassing van de verkiezingskalender

Nadere informatie

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI 2019

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI 2019 1/12 Kieskring :... FORMULIER A/24 Kieskringhoofdbureau A VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI 2019 Proces-verbaal Algemene optelling van de stemmen Zetelverdeling Aanwijzing

Nadere informatie

AGENDA VERKIEZINGEN OP ZONDAG 26 MEI 2019

AGENDA VERKIEZINGEN OP ZONDAG 26 MEI 2019 AGENDA VERIEZINGEN OP ZONDAG 26 MEI 2019 = geldig voor de verkiezing van het Europees Parlement = geldig voor de verkiezing van de amer = geldig voor de verkiezing van de Gewest- en Gemeenschapsparlementen

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Instellingen en Bevolking Rijksregister Externe Relaties

Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Instellingen en Bevolking Rijksregister Externe Relaties Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Instellingen en Bevolking Rijksregister Externe Relaties Aan het College van Burgemeester en Schepenen Ter informatie: - Aan de Dames en Heren

Nadere informatie

Ter informatie: Betreft: Verkiezingen voor de federale Wetgevende Kamers van 10 juni BESTELLING VAN DE KIEZERSLIJSTEN.

Ter informatie: Betreft: Verkiezingen voor de federale Wetgevende Kamers van 10 juni BESTELLING VAN DE KIEZERSLIJSTEN. Brussel, 1 FEBRUARI 2007 Aan het College van Burgemeester en Schepenen Ter informatie: Instellingen en Bevolking Rijksregister SVDV Aan de Dames en Heren Provinciegouverneurs; Aan de Dames en Heren Voorzitters

Nadere informatie

FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN... Proces-verbaal van ontvangst van de dubbels van de stemopnemingstabellen van het kieskanton.

FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN... Proces-verbaal van ontvangst van de dubbels van de stemopnemingstabellen van het kieskanton. Nederlands Kiescollege FORMULIER AB/11 Kieskring :... Kieskanton :... Kantonhoofdbureau FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN... Nummer van de bureaus Proces-verbaal van ontvangst van de dubbels van de stemopnemingstabellen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE KIESVERRICHTINGEN. FEDERALE VERKIEZINGEN VAN 13 JUNI 2010

AGENDA VAN DE KIESVERRICHTINGEN. FEDERALE VERKIEZINGEN VAN 13 JUNI 2010 AGENDA VAN DE KIESVERRICHTINGEN. FEDERALE VERKIEZINGEN VAN 13 JUNI 2010!!! Opmerking : toepassing van artikel 115, laatste lid, van het Kieswetboek : indien de 20 ste dag voor de stembusgang een feestdag

Nadere informatie

FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 10 JUNI 2007. Proces verbaal van ontvangst van de dubbels van de stemopnemingstabellen van het kieskanton.

FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 10 JUNI 2007. Proces verbaal van ontvangst van de dubbels van de stemopnemingstabellen van het kieskanton. Nederlands Kiescollege FORMULIER AB/11 Kieskring :... Kieskanton :... Kantonhoofdbureau FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 10 JUNI 2007 Proces verbaal van ontvangst van de dubbels van de stemopnemingstabellen

Nadere informatie

VERKIEZINGEN OP ZONDAG 25 MEI 2014

VERKIEZINGEN OP ZONDAG 25 MEI 2014 VERIEZINGEN OP ZONDAG 25 MEI 2014 = geldig voor de verkiezing van het Europese Parlement = geldig voor de verkiezing van de amer = geldig voor de verkiezing van de Gewest- en Gemeenschapsparlementen D

Nadere informatie

De federale wetgevende verkiezingen van 13 juni 2010 in cijfers

De federale wetgevende verkiezingen van 13 juni 2010 in cijfers De federale wetgevende verkiezingen van 13 juni 2010 in cijfers A. Kiezers 1. Aantal kiezers (die in België verblijven) op de kiezerslijsten op 7 mei 2010 Belgische kiezers die in België verblijven: 7.726.632

Nadere informatie

II. AGENDA VAN DE KIESVERRICHTINGEN.

II. AGENDA VAN DE KIESVERRICHTINGEN. 19 II. AGENDA VAN DE KIESVERRICHTINGEN. 01. Dinsdag 1 mei 2007 (40 ste dag vóór de stemming) 1) Datum van het koninklijk besluit tot vaststelling van de datum van de verkiezingen. Publicatie in Belgisch

Nadere informatie

De Directie Verkiezingen

De Directie Verkiezingen G De Directie Verkiezingen G.1. Inleiding 54 2004 ACTIVITEITENRAPPORT De Directie Verkiezingen waakt over de uitvoering van de wetgeving en de reglementering betreffende de Europese, de nationale en de

Nadere informatie

TAKEN VAN DE DIVERSE ACTOREN. Kamer + Senaat. Stembureau Traditioneel + elektronisch. Stemopnemingsbureau Enkel traditioneel

TAKEN VAN DE DIVERSE ACTOREN. Kamer + Senaat. Stembureau Traditioneel + elektronisch. Stemopnemingsbureau Enkel traditioneel 1 II. TAKEN VAN DE DIVERSE ACTOREN. Kamer + Senaat Stembureau Traditioneel + elektronisch GEMEENTEN Stemopnemingsbureau Enkel traditioneel KANTONHOOFDBUREAU Traditioneel + elektronisch Kamer Kieskringhoofdbureau

Nadere informatie

Uw contactpersoon T Uw referentie Bijlagen Etienne Van Verdegem (N)

Uw contactpersoon T Uw referentie Bijlagen Etienne Van Verdegem (N) Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Instellingen en Bevolking Dienst Verkiezingen Partij + adres Uw contactpersoon T Uw referentie Bijlagen Etienne Van Verdegem (N) 02 518 22

Nadere informatie

NIEUWE WETSINITIATIEVEN INZAKE DE VERKIEZINGEN (KAMER - SENAAT) OP ZONDAG 18 MEI 2003

NIEUWE WETSINITIATIEVEN INZAKE DE VERKIEZINGEN (KAMER - SENAAT) OP ZONDAG 18 MEI 2003 NIEUWE WETSINITIATIEVEN INZAKE DE VERKIEZINGEN (KAMER - SENAAT) OP ZONDAG 18 MEI 2003 VERSIE : 16 APRIL 2003 2 AANPASSINGEN AAN DE KIESWETGEVING VOOR DE PARLEMENTSVERKIEZINGEN (KAMER EN SENAAT) GEPLAND

Nadere informatie

VERKIEZING VAN DE SENAAT VAN... Processen-verbaal

VERKIEZING VAN DE SENAAT VAN... Processen-verbaal FORMULIER B/9 Nederlands kiescollege VERKIEZING VAN DE SENAAT VAN... Processen-verbaal I. Voorlopige afsluiting van de kandidatenlijsten ( * ) Vergadering van... 2007 (Maandag, 27 e dag vóór de stemming).

Nadere informatie

Brussel, 27 APRIL 2007

Brussel, 27 APRIL 2007 Brussel, 27 APRIL 2007 Aan de Dames en Heren Voorzitters van de Kantonhoofdbureaus Aan het College van Burgemeester en Schepenen in de kantonhoofdplaats Kopie ter informatie en nuttig gevolg: Aan de Dames

Nadere informatie

Uw contactpersoon T Uw referentie Bijlagen Etienne Van Verdegem (N)

Uw contactpersoon T Uw referentie Bijlagen Etienne Van Verdegem (N) Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Instellingen en Bevolking Dienst Verkiezingen Partij + adres Uw contactpersoon T Uw referentie Bijlagen Etienne Van Verdegem (N) 02 518 22

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 13 JUNI Proces-verbaal van ontvangst van de dubbels van de stemopnemingstabellen van het kieskanton.

VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 13 JUNI Proces-verbaal van ontvangst van de dubbels van de stemopnemingstabellen van het kieskanton. Nederlandse kiescollege FORMULIER C/26 Kieskanton :... Kantonhoofdbureau A VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 13 JUNI 2004. Proces-verbaal van ontvangst van de dubbels van de stemopnemingstabellen

Nadere informatie

Proces-verbaal van de stemopnemingsverrichtingen (Kamer-Senaat). *

Proces-verbaal van de stemopnemingsverrichtingen (Kamer-Senaat). * Kieskanton :... Stemopnemingsbureau A/B * Nr.... Lokaal :... FORMULIER AB/10 FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN... Proces-verbaal van de stemopnemingsverrichtingen (Kamer-Senaat). * I. - Vorming en samenstelling

Nadere informatie

Secretaris : M.. Voor de lijst : M.

Secretaris : M.. Voor de lijst : M. FORMULIER A/23B-Mx Kieskring :... Kieskanton :Sint-Genesius-Rode Kantonhoofdbureau A FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 26 MEI 2019 Proces-verbaal van een kantonhoofdbureau A (met verzamelstaat van de

Nadere informatie

FORMULIER A/3 KIESKRING :... VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. Voordracht van Kandidaten (*)

FORMULIER A/3 KIESKRING :... VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. Voordracht van Kandidaten (*) FORMULIER A/ KIESKRING :......... VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN. Voordracht van Kandidaten (*) Wij, ondergetekenden, kiezers in de kieskring....... dragen voor als kandidaten

Nadere informatie

Provincie- en gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober BESTELLING VAN DE KIEZERSLIJSTEN.

Provincie- en gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober BESTELLING VAN DE KIEZERSLIJSTEN. Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Instellingen en Bevolking Rijksregister Externe Relaties Aan het College van Burgemeester en Schepenen Ter informatie: - Aan de Dames en Heren

Nadere informatie

FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 10 JUNI Proces verbaal van de stemopnemingsverrichtingen bij geautomatiseerde stemming.

FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 10 JUNI Proces verbaal van de stemopnemingsverrichtingen bij geautomatiseerde stemming. FORMULIER AB/25B bis Kieskring BRUSSEL HALLE VILVOORDE Kieskanton :... Kantonhoofdbureau FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 10 JUNI 2007 Proces verbaal van de stemopnemingsverrichtingen bij geautomatiseerde

Nadere informatie

Brussel, 5 JUNI 2007. Uw kenmerk: Ons kenmerk: Bijlage(n): 1 Contactpersoon: E-mail: Tel.: 02/518.22.71 02/518.22.12 Luc SMET Etienne VAN VERDEGEM

Brussel, 5 JUNI 2007. Uw kenmerk: Ons kenmerk: Bijlage(n): 1 Contactpersoon: E-mail: Tel.: 02/518.22.71 02/518.22.12 Luc SMET Etienne VAN VERDEGEM Brussel, 5 JUNI 2007 Aan de Dames en Heren Voorzitters van de Collegehoofdbureaus en de Provincie- en Kieskringhoofdbureaus Instellingen en Bevolking Rijksregister Uw kenmerk: Ons kenmerk: Bijlage(n):

Nadere informatie

AGENDA VERRICHTINGEN GELIJKTIJDIGE VERKIEZINGEN VAN 26 MEI 2019.

AGENDA VERRICHTINGEN GELIJKTIJDIGE VERKIEZINGEN VAN 26 MEI 2019. 1 AGENDA VERRICHTINGEN GELIJKTIJDIGE VERKIEZINGEN VAN 26 MEI 2019. EUROPEES PARLEMENT Wet van 23 maart 1989 Betreffende de verkiezing van het Europese Parlement (W.V.E.P.) en Kieswetboek (KWB) KAMER VAN

Nadere informatie

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 25 MEI Voordracht van Kandidaten ( 1 )

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 25 MEI Voordracht van Kandidaten ( 1 ) /9 KIESKRING:......... FORMULIER A/3 VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 25 MEI 204 Voordracht van Kandidaten ( ) Wij, ondergetekenden, kiezers in de kieskring....... dragen voor als

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 13 JUNI B E R I C H T

VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 13 JUNI B E R I C H T FORMULIER C/6 Nederlandse Kiescollege Collegehoofdbureau VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 13 JUNI 2004. B E R I C H T --------------- De voorzitter van het collegehoofdbureau te Mechelen brengt

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 25 MEI 2014

VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 25 MEI 2014 1/6 FORMULIER D/1 Kieskring... Kieskringhoofdbureau B VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 25 MEI 2014 B E R I C H T 2/6 De voorzitter van het kieskringhoofdbureau B........ brengt ter kennis van de

Nadere informatie

AGENDA VERRICHTINGEN GELIJKTIJDIGE VERKIEZINGEN VAN 25 MEI 2014.

AGENDA VERRICHTINGEN GELIJKTIJDIGE VERKIEZINGEN VAN 25 MEI 2014. 1 AGENDA VERRICHTINGEN GELIJKTIJDIGE VERKIEZINGEN VAN 25 MEI 2014. EUROPEES PARLEMENT KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Wet van 23 maart 1989 Betreffende de verkiezing van het Europese Parlement (W.V.E.P.)

Nadere informatie

Mevrouw Mevrouw Mevrouw de Voorzitter, de Gouverneur, de Burgemeester, Mijnheer Mijnheer Mijnheer

Mevrouw Mevrouw Mevrouw de Voorzitter, de Gouverneur, de Burgemeester, Mijnheer Mijnheer Mijnheer 1/39 Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Instellingen en Bevolking Dienst Verkiezingen Brussel, 24 maart 2014 - Aan de Dames en Heren Voorzitters van de hoofdbureaus voor de verkiezing

Nadere informatie

VERKIEZING VAN DE VLAAMSE RAAD VAN 13 JUNI 2004 B E R I C H T

VERKIEZING VAN DE VLAAMSE RAAD VAN 13 JUNI 2004 B E R I C H T FORMULIER D/1 Kieskring... Kieskringhoofdbureau VERKIEZING VAN DE VLAAMSE RAAD VAN 13 JUNI 2004 B E R I C H T De voorzitter van het kieskringhoofdbureau........ brengt ter kennis van de kiezers voor de

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI 2019

VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI 2019 1/6 FORMULIER D/1 Kieskring West-Vlaanderen Kieskringhoofdbureau B VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI 2019 B E R I C H T 2/6 De voorzitter van het kieskringhoofdbureau B.. West-Vlaanderen.....

Nadere informatie

Uw contactpersoon T Uw referentie Bijlagen Erwin Hertens Christiane Rouma Stephan De Mul Régis Trannoy

Uw contactpersoon T Uw referentie Bijlagen Erwin Hertens Christiane Rouma Stephan De Mul Régis Trannoy Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Instellingen en Bevolking Dienst Verkiezingen Aan de dames en heren Voorzitters van de Kantonhoofdbureaus Aan de dames en heren Voorzitters

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI Algemene optelling van de stemmen - Proces-verbaal.

VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI Algemene optelling van de stemmen - Proces-verbaal. 1/10 FORMULIER D/26 Kieskring :... Kieskringhoofdbureau B VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI 2019 Algemene optelling van de stemmen - Proces-verbaal. Heden, op (datum)..., om... uur, vergadert

Nadere informatie

FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 26 MEI 2019

FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 26 MEI 2019 FORMULIER A/23-Mx Kieskring :... Kieskanton :... Kantonhoofdbureau A FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 26 MEI 2019 Proces-verbaal van een kantonhoofdbureau A (met verzamelstaat van de uitslagen) waar

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENTVAN 25 MEI 2014

VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENTVAN 25 MEI 2014 FORMULIER C/26B-Mx Nederlandse kiescollege Kieskanton : Sint-Genesius-Rode Kantonhoofdbureau C VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENTVAN 25 MEI 2014 Proces-verbaal van een kantonhoofdbureau (met bijlage)

Nadere informatie

Inschrijvingsaanvraag

Inschrijvingsaanvraag Consulaat-generaal van het Koninkrijk België Madrid Paseo de la Castellana 18-6 28046 Madrid Tel. 00.34.915.776.300 E-mail: madrid@diplobel.fed.be Website: http://spain.diplomatie.belgium.be Inschrijvingsaanvraag

Nadere informatie

Het stemopnemingsbureau A nr..., komt bijeen op. om 15 uur in een lokaal, gelegen te...

Het stemopnemingsbureau A nr..., komt bijeen op. om 15 uur in een lokaal, gelegen te... Kieskanton :... Stemopnemingsbureau A Nr.... FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 26 MEI 2019 Proces-verbaal van de stemopnemingsverrichtingen FORMULIER A/22 I. Vorming en samenstelling van het bureau.

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 26 MEI Processen-verbaal.

VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 26 MEI Processen-verbaal. 1/11 Nederlandse kiescollege Collegehoofdbureau VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 26 MEI 2019 Processen-verbaal. FORMULIER C/12 I. Voorlopige afsluiting van de kandidatenlijsten ( 1 ) Vergadering

Nadere informatie

Uw contactpersoon T Uw referentie Bijlagen Trannoy Régis F Onze referentie Brussel

Uw contactpersoon T Uw referentie Bijlagen Trannoy Régis F Onze referentie Brussel Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Instellingen en Bevolking Dienst Verkiezingen Mevrouw de Voorzitster/ De heer Voorzitter van het Kantonhoofdbureau Mevrouw de Burgemeester

Nadere informatie

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI 2019

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI 2019 1/5 FORMULIER A/1 Kieskring... Kieskringhoofdbureau A VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI 2019 B E R I C H T 2/5 De voorzitter van het kieskringhoofdbureau A........ brengt ter

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 25 MEI 2014 B E R I C H T

VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 25 MEI 2014 B E R I C H T 1/5 FORMULIER C/6 Nederlandse Kiescollege Collegehoofdbureau VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 25 MEI 2014 B E R I C H T --------------- 2/5 De voorzitter van het Collegehoofdbureau C te Mechelen

Nadere informatie

GELIJKTIJDIGE VERKIEZINGEN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE GEMEENSCHAPS- EN GEWESTPARLEMENTEN

GELIJKTIJDIGE VERKIEZINGEN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE GEMEENSCHAPS- EN GEWESTPARLEMENTEN BERICHTEN UGA TM Division of Continuga TM nv 8501 KORTRIJK-HEULE tel. 056 36 32 00 fax 056 35 60 96 e-mail: sales@uga.be Februari 2009 GELIJKTIJDIGE VERKIEZINGEN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE GEMEENSCHAPS-

Nadere informatie

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI Voordracht van Kandidaten ( 1 )

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI Voordracht van Kandidaten ( 1 ) /8 KIESKRING :......... FORMULIER A/4 VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI 209 Voordracht van Kandidaten ( ) Wij, ondergetekenden, aftredende Kamerleden dragen voor als kandidaten

Nadere informatie

Inschrijvingsaanvraag

Inschrijvingsaanvraag Consulaat van het Koninkrijk België Alicante Consulaat van België Explanada de España 1-5, 03002 Alicante E-mail: alicante@diplobel.fed.be Website: www.spain.diplomatie.belgium.be Inschrijvingsaanvraag

Nadere informatie

I.T REGISTRATIE VAN HET STEMRECHT VAN DE BELGEN DIE GEVESTIGD ZIJN IN HET BUITENLAND, VOOR DE VERKIEZING VAN DE FEDERALE WETGEVENDE KAMERS

I.T REGISTRATIE VAN HET STEMRECHT VAN DE BELGEN DIE GEVESTIGD ZIJN IN HET BUITENLAND, VOOR DE VERKIEZING VAN DE FEDERALE WETGEVENDE KAMERS I.T. 132 - REGISTRATIE VAN HET STEMRECHT VAN DE BELGEN DIE GEVESTIGD ZIJN IN HET BUITENLAND, VOOR DE VERKIEZING VAN DE FEDERALE WETGEVENDE KAMERS Algemeenheden De wet van 7 maart 2002 (Belgisch Staatsblad

Nadere informatie

FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 26 MEI Proces-verbaal van het kantonhoofdbureau A met verzamelstaat van de uitslagen van het kieskanton.

FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 26 MEI Proces-verbaal van het kantonhoofdbureau A met verzamelstaat van de uitslagen van het kieskanton. FORMULIER A/23 Kieskring :... Kieskanton :... Kantonhoofdbureau A FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 26 MEI 2019 Proces-verbaal van het kantonhoofdbureau A met verzamelstaat van de uitslagen van het kieskanton.

Nadere informatie

Het stemopnemingsbureau C nr..., komt bijeen op. om 15 uur in een lokaal, gelegen te...

Het stemopnemingsbureau C nr..., komt bijeen op. om 15 uur in een lokaal, gelegen te... Nederlandse kiescollege Kieskanton :... Stemopnemingsbureau C Nr.... VERKIEZING VAN HET EUROPEES PARLEMENT VAN 26 MEI 2019 Proces-verbaal van de stemopnemingsverrichtingen FORMULIER C/26 I. Vorming en

Nadere informatie

Secretaris : M.. Voor de lijst : M.

Secretaris : M.. Voor de lijst : M. 1/12 Nederlands Kiescollege FORMULIER ACD/17-bis Kieskring :... Kieskanton :... Kantonhoofdbureau VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT, VAN DE KAMER EN VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI 2019 Proces-verbaal

Nadere informatie

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI Voordracht van Kandidaten ( 1 )

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI Voordracht van Kandidaten ( 1 ) /9 KIESKRING:......... FORMULIER A/3 VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI 209 Voordracht van Kandidaten ( ) Wij, ondergetekenden, kiezers in de kieskring....... dragen voor als

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENTVAN 26 MEI 2019

VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENTVAN 26 MEI 2019 FORMULIER C/27B-Mx Nederlandse kiescollege Kieskanton : Sint-Genesius-Rode Kantonhoofdbureau C VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENTVAN 26 MEI 2019 Proces-verbaal van een kantonhoofdbureau (met bijlage

Nadere informatie

Proces-verbaal van de stemopnemingsverrichtingen bij elektronische stemming met papieren bewijsstuk.

Proces-verbaal van de stemopnemingsverrichtingen bij elektronische stemming met papieren bewijsstuk. 1/27 Brussels Hoofdstedelijk Gewest Kieskanton: Kantonhoofdbureau FORMULIER ACF/15-bis VERKIEZINGEN VAN HET EUROPESE PARLEMENT, DE KAMER, VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK PARLEMENT EN VAN DE BRUSSELSE LEDEN

Nadere informatie

I. AGENDA VAN DE KIESVERRICHTINGEN.

I. AGENDA VAN DE KIESVERRICHTINGEN. I. AGENDA VAN DE KIESVERRICHTINGEN. EUROPEES PARLEMENT WAALS PARLEMENT OF VLAAMS PARLEMENT Wet van 23 maart 1989 betreffende de verkiezing van het Europese Parlement (W.V.E.P.) en Algemeen Kieswetboek

Nadere informatie

I.T REGISTRATIE VAN HET STEMRECHT VAN DE BELGEN DIE GEVESTIGD ZIJN IN HET BUITENLAND, VOOR DE VERKIEZING VAN DE FEDERALE WETGEVENDE KAMERS

I.T REGISTRATIE VAN HET STEMRECHT VAN DE BELGEN DIE GEVESTIGD ZIJN IN HET BUITENLAND, VOOR DE VERKIEZING VAN DE FEDERALE WETGEVENDE KAMERS I.T. 132 - REGISTRATIE VAN HET STEMRECHT VAN DE BELGEN DIE GEVESTIGD ZIJN IN HET BUITENLAND, VOOR DE VERKIEZING VAN DE FEDERALE WETGEVENDE KAMERS Algemeenheden De wet van 7 maart 2002 (Belgisch Staatsblad

Nadere informatie

Nederlands Néerlandais

Nederlands Néerlandais BIJLAGE/ANNEXE 2 Landen van de Europese Unie - Pays de l Union européenne Afkorting Abréviation Landencode Code pays Nederlands Néerlandais Frans Français DE 103 Duitsland Allemagne AT 105 Oostenrijk Autriche

Nadere informatie

INSCHRIJVING VAN DE BURGERS VAN DE EUROPESE UNIE DIE IN BELGIE VERBLIJVEN, ALS KIEZERS VOOR DE VERKIEZING VAN HET EUROPEES PARLEMENT

INSCHRIJVING VAN DE BURGERS VAN DE EUROPESE UNIE DIE IN BELGIE VERBLIJVEN, ALS KIEZERS VOOR DE VERKIEZING VAN HET EUROPEES PARLEMENT BERICHTEN UGA TM Division of Continuga TM nv 8501 KORTRIJK-HEULE tel. 056 36 32 00 fax 056 35 60 96 e-mail: sales@uga.be Januari 2009 Gelijktijdige verkiezingen van het Europees Parlement en de gemeenschapsen

Nadere informatie

Brussel, 27 maart 2019

Brussel, 27 maart 2019 1/33 Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Instellingen en Bevolking Dienst Verkiezingen Brussel, 27 maart 2019 - Aan de dames en heren Voorzitters van de hoofdbureaus voor de verkiezing

Nadere informatie

FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 13 JUNI 2010 VOLMACHT OM TE STEMMEN (*)

FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 13 JUNI 2010 VOLMACHT OM TE STEMMEN (*) FORMULIER AB/19 VOLMACHT OM TE STEMMEN (*) Bijlage: - een attest. Ik, ondergetekende......(naam en voornamen), geboren op...., wonende te.. straat, nr.. busnummer..., als kiezer ingeschreven in de gemeente.....,

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 25 MEI Voordracht van Kandidaten ( 1 )

VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 25 MEI Voordracht van Kandidaten ( 1 ) / FORMULIER D/ Kieskring :......... VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN MEI 0. Voordracht van Kandidaten ( ) Wij, ondergetekenden, kiezers in de kieskring..............dragen voor als kandidaten voor

Nadere informatie

33858 BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE

33858 BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE 33858 BELGISCH STAATSBLAD 05.07.2006 Ed. 2 MONITEUR BELGE VERTALING MINISTERIE VAN HET WAALSE GEWEST N. 2006 2623 [2006/202120] 22 JUNI 2006. Besluit van de Waalse Regering tot bepaling van de modellen

Nadere informatie

VERKIEZINGEN VAN HET EUROPEES PARLEMENT, VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS EN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 25 MEI 2014

VERKIEZINGEN VAN HET EUROPEES PARLEMENT, VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS EN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 25 MEI 2014 Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Instellingen en Bevolking Dienst Verkiezingen VERKIEZINGEN VAN HET EUROPEES PARLEMENT, VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS EN HET VLAAMS

Nadere informatie

1) Uiterste datum waarop het hoofdbureau moet worden samengesteld (BGKWB, artikel 10, 1, tweede lid).

1) Uiterste datum waarop het hoofdbureau moet worden samengesteld (BGKWB, artikel 10, 1, tweede lid). HOOFDBUREAU Datum Trefwoorden Verkiezingskalender Dinsdag 11 (33ste dag vóór Vrijdag 14 (30 dagen vóór Voordracht kandidaat de bureaus Uiterste datum waarop de voorzitter van het hoofdstembureau bekend

Nadere informatie

VERKIEZINGEN VAN HET EUROPESE PARLEMENT, DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS EN DE GEWEST- EN GEMEENSCHAPSPARLEMENTEN VAN 26 MEI 2019

VERKIEZINGEN VAN HET EUROPESE PARLEMENT, DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS EN DE GEWEST- EN GEMEENSCHAPSPARLEMENTEN VAN 26 MEI 2019 Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Instellingen en Bevolking Dienst Verkiezingen VERKIEZINGEN VAN HET EUROPESE PARLEMENT, DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS EN DE GEWEST- EN

Nadere informatie

VERKIEZING VAN DE VLAAMSE RAAD VAN 13 JUNI Voordracht van Kandidaten (1)

VERKIEZING VAN DE VLAAMSE RAAD VAN 13 JUNI Voordracht van Kandidaten (1) FORMULIER D/ Kieskring :......... VERKIEZING VAN DE VLAAMSE RAAD VAN JUNI 00. Voordracht van Kandidaten () Wij, ondergetekenden, aftredende Raadsleden dragen voor als kandidaten voor de verkiezing van

Nadere informatie

Stembureau met traditionele stemming STAPPENPLAN

Stembureau met traditionele stemming STAPPENPLAN Stembureau met traditionele stemming STAPPENPLAN I. Aan de stemdag voorafgaande verrichtingen 1. U wordt aangewezen door de voorzitter van het kantonhoofdbureau A Ga na of u de onderrichtingen en formulieren

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI Voordracht van Kandidaten ( 1 )

VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI Voordracht van Kandidaten ( 1 ) / FORMULIER D/3 Kieskring :......... VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN MEI 0. Voordracht van Kandidaten ( ) Wij, ondergetekenden, kiezers in de kieskring..............dragen voor als kandidaten voor

Nadere informatie

VERKIEZINGEN VAN HET EUROPEES PARLEMENT, VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS EN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 25 MEI 2014

VERKIEZINGEN VAN HET EUROPEES PARLEMENT, VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS EN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 25 MEI 2014 Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Instellingen en Bevolking Dienst Verkiezingen VERKIEZINGEN VAN HET EUROPEES PARLEMENT, VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS EN HET VLAAMS

Nadere informatie

BESTUURSMEMORIAAL VU.Hilaire Ost, Provinciegriffier, Provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41, 8200, Sint-Andries

BESTUURSMEMORIAAL VU.Hilaire Ost, Provinciegriffier, Provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41, 8200, Sint-Andries Inhoud Bestuursmemoriaal nummer 16 van 25 augustus 2006 68. Omzendbrief BB 2006/10 - Verkiezingen van 8 oktober 2006 Ingave en doorsturen van de verkiezingsuitslagen. - Uitvoering van de artikelen 58bis

Nadere informatie

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI Voordracht van Kandidaten ( 1 )

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI Voordracht van Kandidaten ( 1 ) 1/9 KIESKRING :......... FORMULIER A/ VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI 2019 Voordracht van Kandidaten ( 1 ) Wij, ondergetekenden, aftredende Kamerleden dragen voor als kandidaten

Nadere informatie

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI Voordracht van Kandidaten ( 1 )

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI Voordracht van Kandidaten ( 1 ) 1/10 KIESKRING:......... FORMULIER A/3 VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI 2019 Voordracht van Kandidaten ( 1 ) Wij, ondergetekenden, kiezers in de kieskring....... dragen voor

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI Voordracht van Kandidaten ( 1 )

VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI Voordracht van Kandidaten ( 1 ) 1/9 FORMULIER D/ Kieskring :......... VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN MEI 019. Voordracht van Kandidaten ( 1 ) Wij, ondergetekenden, aftredende Parlementsleden dragen voor als kandidaten voor de

Nadere informatie

CIRCULAIRE. Verkiezingen van 25 mei 2014 : stemplicht en gevolgen in het arbeidsrecht S.2014/015. Samenvatting. 19 mei 2014

CIRCULAIRE. Verkiezingen van 25 mei 2014 : stemplicht en gevolgen in het arbeidsrecht S.2014/015. Samenvatting. 19 mei 2014 Annick Hellebuyck Adviseur Competentiecentrum Werk & Sociale Zekerheid T +32 2 515 08 58 F +32 2 515 09 13 ah@vbo-feb.be CIRCULAIRE S.2014/015 Verkiezingen van 25 mei 2014 : stemplicht en gevolgen in het

Nadere informatie

In te vullen in HOOFDLETTERS en te ondertekenen IN ZWARTE INKT

In te vullen in HOOFDLETTERS en te ondertekenen IN ZWARTE INKT Ambassade van het Koninkrijk België te Parijs Dienst burgerlijke stand 9 rue de Tilsitt 75840 Paris - Cedex 17 T 01 44 09 39 39 E-mail: paris@diplobel.fed.be http://france.diplomatie.belgium.be Inschrijvingsdossier

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 26 MEI Processen-verbaal.

VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 26 MEI Processen-verbaal. 1/13 Nederlandse kiescollege Collegehoofdbureau VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 26 MEI 2019 FORMULIER C/12 Processen-verbaal. Het Collegehoofdbureau in vergadering op.20... om.uur in het lokaal

Nadere informatie

INSCHRIJVING VAN NIET-BELGISCHE KIEZERS OP DE KIEZERSLIJSTEN

INSCHRIJVING VAN NIET-BELGISCHE KIEZERS OP DE KIEZERSLIJSTEN BERICHTEN UGA TM Division of Continuga TM nv 8501 KORTRIJK-HEULE tel. 056 36 32 00 fax 056 35 60 96 e-mail: sales@uga.be STADSBESTUUR BEVOLKING MEVROUW DE BOECK OUDSTRIJDERSPLEIN 18 1500 HALLE September

Nadere informatie

Statistiques Médecins - Geneesheren Statistieken toetreding akkoord , 2/3/2016, geografisch

Statistiques Médecins - Geneesheren Statistieken toetreding akkoord , 2/3/2016, geografisch Description/Beschrijving Antwerpen - Antwerpen Act. Adh. Statistiques Médecins - Geneesheren Statistieken toetreding akkoord 2016-2017, 2/3/2016, geografisch Généralistes-Huisartsen Rej. Spécialistes-Specialisten

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK PARLEMENT VAN 26 MEI 2019

VERKIEZING VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK PARLEMENT VAN 26 MEI 2019 1/6 FORMULIER F/4bis VERKIEZING VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK PARLEMENT VAN 26 MEI 2019 Voordracht van Kandidaten Brussels Hoofdstedelijk Parlement ( 1 ) Nederlandse taalgroep Wij, ondergetekenden, aftredende

Nadere informatie

TEKST TE VERMELDEN OP DE KEERZIJDE VAN DE OPROEPINGSBRIEVEN VOOR DE KIEZERS IN DE STEMBUREAUS MET TRADITIONELE STEMMING

TEKST TE VERMELDEN OP DE KEERZIJDE VAN DE OPROEPINGSBRIEVEN VOOR DE KIEZERS IN DE STEMBUREAUS MET TRADITIONELE STEMMING TEKST TE VERMELDEN OP DE KEERZIJDE VAN DE OPROEPINGSBRIEVEN VOOR DE KIEZERS IN DE STEMBUREAUS MET TRADITIONELE STEMMING BIJ DE GELIJKTIJDIGE VERKIEZINGEN VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS EN DE

Nadere informatie

Handleiding voor de voorzitters van de kantonhoofdbureaus met traditionele stemming

Handleiding voor de voorzitters van de kantonhoofdbureaus met traditionele stemming Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Instellingen en Bevolking Dienst Verkiezingen Handleiding voor de voorzitters van de kantonhoofdbureaus met traditionele stemming Verkiezing:

Nadere informatie

CIRCULAIRE. Op zondag 7 juni 2009 hebben de regionale en Europese verkiezingen plaats.

CIRCULAIRE. Op zondag 7 juni 2009 hebben de regionale en Europese verkiezingen plaats. Anneleen Bettens Attaché CIRCULAIRE S.2009/028 Verkiezingen van 7 juni 2009: Stemplicht en gevolgen in het arbeidsrecht 4 mei 2009 Samenvatting Op zondag 7 juni 2009 hebben de regionale en Europese verkiezingen

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI Voordracht van Kandidaten ( 1 )

VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI Voordracht van Kandidaten ( 1 ) / FORMULIER D/ Kieskring :......... VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN MEI 0. Voordracht van Kandidaten ( ) Wij, ondergetekenden, aftredende Parlementsleden dragen voor als kandidaten voor de verkiezing

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2012

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2012 BERICHTEN UGA TM Division of Continuga TM nv 8501 KORTRIJK-HEULE tel. 056 36 32 00 fax 056 35 60 96 e-mail: sales@uga.be Februari 2012 GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2012 INSCHRIJVING VAN NIET-BELGISCHE

Nadere informatie

KANTONS AALST, BRUGGE, HALLE, KORTRIJK, MEISE, OOSTENDE, ROESELARE EN SINT-GENESIUS-RODE.

KANTONS AALST, BRUGGE, HALLE, KORTRIJK, MEISE, OOSTENDE, ROESELARE EN SINT-GENESIUS-RODE. Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Instellingen en Bevolking Dienst Verkiezingen VERKIEZINGEN VAN HET EUROPEES PARLEMENT, DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS EN HET VLAAMS PARLEMENT

Nadere informatie

VERKIEZING VAN DE BRUSSELSE LEDEN VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI 2019

VERKIEZING VAN DE BRUSSELSE LEDEN VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI 2019 /7 VERKIEZING VAN DE BRUSSELSE LEDEN VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN MEI 09 FORMULIER F/7bis Voordracht van Kandidaten ( ) Brusselse leden van het Vlaams Parlement Nederlandse taalgroep Wij, ondergetekenden,

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET PARLEMENT VAN DE DUITSTALIGE GEMEENSCHAP VAN 7 JUNI Proces-verbaal van de algemene optelling van de stemmen.

VERKIEZING VAN HET PARLEMENT VAN DE DUITSTALIGE GEMEENSCHAP VAN 7 JUNI Proces-verbaal van de algemene optelling van de stemmen. FORMULIER G/12BIS Hoofdbureau van het kiesgebied VERKIEZING VAN HET PARLEMENT VAN DE DUITSTALIGE GEMEENSCHAP VAN 7 JUNI 2009 Proces-verbaal van de algemene optelling van de stemmen. Heden, op (datum)...,

Nadere informatie

GEMEENTE- EN PROVINCIERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2012

GEMEENTE- EN PROVINCIERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2012 GEMEENTE- EN PROVINCIERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2012 Mei 2012 Binnen enkele maanden worden de gemeente- en provincieraden vernieuwd. In de zes Vlaamse randgemeenten (Drogenbos, Linkebeek, Sint-Genesius-Rode,

Nadere informatie

Datum Actie door Bijzonderheden

Datum Actie door Bijzonderheden Wettelijke data en acties i.v.m. verkiezingen Provinciale Staten op 18 maart 2015 Actie Kieskringen, hoofds en centraal PS kunnen de Kieskring (heel Limburg) in meerdere kieskringen verdelen. Voor elke

Nadere informatie

Bericht tot oproeping van de kiezers

Bericht tot oproeping van de kiezers Verkiezingen van 14 oktober 2018 Gemeenteraad en provincieraad - stemming op papier Bericht tot oproeping van de kiezers gemeente: SCHERPENHEUVEL-ZICHEM Het college van burgemeester en schepenen deelt

Nadere informatie