MENU OKTOBER Amuse. Raviolo van mossel met Parmezaan en ratatouille -0- Voorgerecht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MENU OKTOBER Amuse. Raviolo van mossel met Parmezaan en ratatouille -0- Voorgerecht"

Transcriptie

1 H E T F O R N U I S. N L MENU OKTOBER Amuse Raviolo van mossel met Parmezaan en ratatouille -0- Voorgerecht Thaise bouillon met gepocheerde eendenlever en eetbare bloemen -0- Tussengerecht Mousseline van aardappel met octopus en een getomateerde schaaldieren bisque -0- Hoofdgerecht Kalfslende en tong met masala kerrie, groene asperge, wortel, olijf en feta -0- Nagerecht Chocolade mokka makarons, peer, frangipane, kaneel roomijs -0- Koffiegarnituur Grand Cru Koffie of verse Thee met friandises -0-

2 @ H E T F O R N U I S. N L AMUSE Raviolo van mossel met Parmezaan en ratatouille

3 H E T F O R N U I S. N L AMUSE Raviolo van mossel met Parmezaan en ratatouille 1 recept Raviolo (zie bijlage) 1 recept Parmezaan en ratatouille (zie bijlage) 2. Maak de raviolo (zie bijlage). 3. Maak de Parmezaan en ratatouille (zie bijlage). DOORGEVEN VAN HET GERECHT:! Pocheer de raviolo in ruim kokend gezouten water met iets olijfolie totdat het deeg gaar is, schep uit het water en laat kort drogen.! Verwarm de ratatouille en schep in ieder kommetjes een bodem van de ratatouille.! Leg in elk bord op de ratatouille en raviolo.! Schuim de Parmezaan saus op met de staafmixer en iets lecithine en schep in elk kommetje een wolk van de saus.! Serveer direct.

4 H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE AMUSE Raviolo Pastadeeg 2 kg Zeeuwse Mosselen 1 stuks ui 1 stuks peen 1 stengel bleekselderij 3 tenen knoflook 1 blaadje laurier 5 takjes tijm 1 snufje saffraan 2 dl witte wijn 2. Spoel de mosselen en verwijderen eventueel de baarden, laat goed uitlekken. 3. Snijd ondertussen van de groenten een bouquet en fruit deze glazig in iets olijfolie, voeg de mosselen toe en schud goed om, blus af met de witte wijn en laat afgedekt koken totdat alle mosselen open staan. 4. Giet af op een vergiet maar vang het kookvocht op. 5. Haal alle mosselen uit de schelp en maak schoon, snijd de mosselen grof en maak aan met iets van de bouillon en breng op smaak, verdeel de mosselen over de halve bolmatjes en vries in. 6. Druk uit de bolmatjes en maak met het pastadeeg en losgeklopt ei grote raviolo en bewaar deze op bakpapier in de koeling tot doorgifte van het gerecht.

5 H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE AMUSE Parmezaan en ratatouille 1 stuks aubergine 1 stuks groene courgette 1 stuks rode punt paprika 1 teen knoflook 1 takje tijm ½ takje rozemarijn 100 gram geraspte Parmezaanse kaas 100 gram volle melk 100 gram mossel bouillon 2. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en kerf het vruchtvlees in met een mes, giet hier ruim olijfolie op, bestrooi met zout en peper en pak de aubergine helften in met de knoflook (geplet), tijm en rozemarijn in aluminiumfolie en gaar in een voorverwarmde oven van 160 graden Celsius gedurende 30 minuten, laat afkoelen in de folie, pak uit verwijder de tijm, rozemarijn en knoflook en haal met een lepel het vruchtvlees uit de aubergine, hak dit met een goor koksmes grof en doe in een kleine pan. 3. Pof de paprika in de oven, verwijder de schil en zaadlijsten en snijd in brunoise en voeg toe aan de aubergine puree. 4. Snijd de courgette in fijne brunoise (zonder de zaadlijsten) en bak in olijfolie gaar, voeg toe aan de aubergine en meng het geheel tot een ratatouille en breng op smaak, bewaar op de werkbank tot doorgifte van het gerecht. 5. Verwarm de melk en de bouillon tot 70 graden Celsius en doe in de blender, voeg de Parmezaan toe en draai het geheel glad, zeef in een pan en bewaar in de warmkast tot doorgifte van het gerecht.

6 @ H E T F O R N U I S. N L VOORGERECHT Thaise bouillon met gepocheerde eendenlever en eetbare bloemen

7 H E T F O R N U I S. N L VOORGERECHT Thaise bouillon met gepocheerde eendenlever en eetbare bloemen 1 recept Thaise bouillon (zie bijlage) 1 stuks Eendelever (zie bijlage) 250 gram peultjes eetbare bloemen 2. Maak de Thaise bouillon (zie bijlage). 3. Maak de eendenlever schoon en portioneer in het aantal gewenste porties (dikke plakken van plusminus 1 cm dik) en bewaar in de koeling tot doorgifte van het gerecht. 4. Blancheer de peultjes in gezouten kokend water kort beetgaar en koel terug in ijswater, maak droog en snijd in uiterst fijne julienne, bewaar afgedekt in de koeling tot doorgifte van het gerecht. DOORGEVEN VAN HET GERECHT:! Pocheer de lever in de bouillon voor enkele minuten, haal uit de bouillon, houd warm en bestrooi met fleur de sel en grove witte peper.! Passeer de bouillon door keukenpapier en houd warm.! Stoof de peultjes in iets van de bouillon op.! Verdeel de peultjes over de borden en leg hier de lever op.! Garneer met de eetbare bloemen.! Schenk de bouillon om de lever en serveer direct.

8 H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE VOORGERECHT Thaise bouillon 6 dl gevogelte bouillon 6 gram gekneusde witte peper 3 stengels citroengras 50 gram galanga wortel 5 stengels koriander 5 stengels rode basilicum 2. Zet de bouillon op en breng aan de kook. 3. Voeg de peper toe, kneus het citroengras en voeg toe, snijd de galanga in dunne plakjes en voeg toe. 4. Dek de pan af met plasticfolie en laat zo gedurende 30 minuten trekken. 5. Voeg de koriander en basilicum toe, dek wederom af met plasticfolie en laat op de werkbank afkoelen. 6. Zeef de bouillon a la minute en verwerk in het gerecht.

9 @ H E T F O R N U I S. N L TUSSENGERECHT Mousseline van aardappel met octopus en een getomateerde schaaldieren bisque

10 H E T F O R N U I S. N L TUSSENGERECHT Mousseline van aardappel met octopus en een getomateerde schaaldieren bisque 1 recept Mousseline van aardappel (zie bijlage) 1 recept Octopus (zie bijlage) 1 recept Getomateerde schaaldieren bisque (zie bijlage) koriander 2. Maak de mousseline van aardappel (zie bijlage). 3. Maak de octopus (zie bijlage). 4. Maak de getomateerde schaaldieren bisque (zie bijlage). DOORGEVEN VAN HET GERECHT:! Kook de bisque in tot een extract.! Verwarm de mousseline.! Verwarm in iets van de bisque de octopus.! Verdeel de mousseline over de bordjes en maak in het midden kuiltje.! Schep de octopus in het kuiltje en strooi hier iets a la minute gehakte koriander op.! Verdeel de bisque om de mousseline en serveer direct.

11 H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE TUSSENGERECHT Mousseline van aardappel 1 kg kruimige aardappel (la ratte/charlotte) 250 gram boter room 2. Schil de aardappels, snijd in gelijke grove stukken en zet deze op met koud water en zout. 3. Breng aan de kook zonder deksel en laat koken totdat de aardappels geheel gaar zijn. 4. Giet de aardappels af en laat kort bloemig stoven op laag vuur. 5. Wrijf de aardappels door een fijne zeef. 6. Roer met een spatel de zachte boter door de aardappelkruim en verwarm ondertussen iets room. 7. Roer de room door de aardappelkruim totdat er een gladde en romige mousseline ontstaat, breng op smaak met zout en bewaar afgedekt in de warmkast tot doorgifte van het gerecht.

12 H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE TUSSENGERECHT Octopus 2 kg. octopus 1 stuks prei 1 stuks winterpeen 1 stuks ui 1 bol knoflook 1 fles witte wijn + kurk 2 dl. azijn 1 liter water 2 blaadjes laurier 2 takjes tijm 1 tak rozemarijn 2. Snijd de prei, winterpeen, ui en knoflook in grove stukken en doe deze in een ketel. 3. Voeg de rest van de receptuur toe behalve de octopus en breng aan de kook. 4. Doe de octopus in de pan en breng het water opnieuw aan de kook. Haal als het water kookt de ocotopus weer even uit de pan, bring het vocht weer aan de kook en doe hem terug in de pan en breng het water weer aan de kook. Herhaal dit nog twee keer. Laat daarna de octopus ongeveer 40 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. 5. Zet na ongeveer 40 minuten het vuur uit en laat de octopus nog zo n 10 minuten in het hete water nagaren. Haal de octopus daarna uit de pan en laat hem afkoelen. 6. Knip met een schaar de tentakels van de octopus en knip deze in kleine stukjes, bewaar afgedekt in de koelkast tot doorgifte van het gerecht.

13 H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE TUSSENGERECHT Getomateerde schaaldieren bisque 500 gram garnalen pulp 500 gram kreeften karkassen 500 gram langoustine karkassen 2 stuks kruidnagel 5 takjes tijm 1 eetlepel tomatenpuree 50 gram boter 1 stuks winterpeen 2 stengels bleekselderij 100 gram Hollandse champignon 1 bol knoflook 2 stuks ui 3 blaadjes laurier 1 dl rode port 1 dl cognac 5 stuks tomaat 3 dl droge witte wijn 3 dl visbouillon 2. Plet m.b.v. een hakbijl in een pan de schaaldieren tot een puree. 3. Snijd ondertussen van de groenten een fijn bouquet en fruit dit in de boter samen met de laurier, kruidnagel en tijm glazig. 4. Voeg de schaaldieren pulp toe en bak mee. 5. Voeg de tomaten puree toe en bak mee. 6. Blus af met de rode port en de cognac en flambeer. 7. Snij de tomaten in achten en voeg toe. 8. Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook, laat 5 minuten zachtjes koken en voeg de visbouillon toe, staat de massa niet geheel onder voeg dan iets water toe zodat alles geheel onderstaat. 9. Dek de pan af met plasticfolie en laat op laag vuur 30 minuten rustig trekken/pruttelen. 10. Stamp de massa door een fijne punt zeef en kook de bouillon in op smaak. 11. Bewaar op de werkbank tot doorgifte van het gerecht.

14 @ H E T F O R N U I S. N L HOOFDGERECHT Kalfslende en tong met masala kerrie, groene asperge, wortel, olijf en feta

15 H E T F O R N U I S. N L HOOFDGERECHT Kalfslende en tong met masala kerrie, groene asperge, wortel, olijf en feta 1 recept Kalfslende en tong (zie bijlage) 1 recept Groenten garnituur (zie bijlage) 1 recept masala kerrie (zie bijlage) affilla cress 2. Maak de kalfslende en tong(zie bijlage). 3. Maak de groenten garnituur (zie bijlage). 4. Maak de masala kerrie (zie bijlage). DOORGEVEN VAN HET GERECHT:! Haal de kalfs zijlende uit het warm water bad en uit de vacuümzak, braad de zijlende rondom goudbruin in iets olie en boter, houd warm en laat kort rusten.! Snijd uit de tong het gewenste aantal plakjes grill aan een kant een ruitmotief, breng op smaak met peper en zout en houd warm.! Verwarm de puree van gele wortel en stoof de groene asperges in iets boter en bouillon, breng op smaak.! Trancheer de kalfs zijlende in het aantal gewenste porties en breng op smaak met iets peper en zout en leg op elk bord een portie.! Trek m.b.v. een lepel een mooie traan van de wortel puree.! Leg op elk bord een stukje gegrilde tong.! Leg op elk bord een stukje groene asperge en zet het kopje van de groene asperge rechtop.! Kruimel over elk gerecht iets van de feta en iets van de gedroogde olijf.! Maak af met de masala saus en iets affilla cress en serveer direct.

16 H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE HOOFDGERECHT Kalfslende en tong 3 stuks kalfs zijlende 2 stuks kalfstong ganzenvet, masala kerrie, knoflook, laurier, tijm 2. Maak de kalfs zijlende schoon en bestrooi lichtjes met peper, zout en iets masala kerrie, trek vacuüm en laat garen in een warm water bad van 52,7 graden Celsius gedurende 2 uur. 3. Konfijt de kalfstongen in ganzenvet met knoflook, laurier en tijm gedurende minimaal 3 uur of totdat het vel van de punt van de tong makkelijk loslaat, haal uit het vet laat iets afkoelen, pel en laat opstijven in de koeling.

17 H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE HOOFDGERECHT Groenten garnituur 1 kg gele wortel 1 stuks sjalot 1 teen knoflook 1 theelepel masala kerrie 3 dl gevogelte bouillon 16 stuks groene asperge 100 gram tagiasche olijven 100 gram feta kaas 2. Schil de wortel en snijd deze in kleine stukjes, snipper de sjalot en wrijf de knoflook fijn, fruit in iets boter de sjalot en de knoflook glazig, voeg de wortel toe en fruit kort mee, voeg de kerrie toe en bak kort mee, blus af met de bouillon en laat zo op een laag vuur afgedekt met een deksel geheel gaar stoven en draai hierna van het geheel een gladde puree/zalf in de blender, bewaar deze afgedekt in de warmkast tot doorgifte van het gerecht. 3. Snijd de onderkanten van de asperges af zodat alle asperges even lang zijn en schil hierna vanaf de helft naar beneden eenmaal rond, blancheer de asperges in kokend gezouten water kort beetgaar en koel direct terug in ijswater, snijd het kopje van de asperge af zodat deze rechtop kan staan, bewaar de asperges tussen keukenpapier in de koeling tot doorgifte van het gerecht. 4. Snijd de olijven grof en droog deze op bakpapier in een oven van 80 graden Celsius totdat deze geheel droog zijn en snijd deze hierna met een groot koksmes tot een grove kruimel, bewaar op keukenpapier in een klein bakje in de warmkast tot doorgifte van het gerecht. 5. Vries de feta kort in zodat deze goed koud ie en verkruimel fijn op bakpapier en bewaar in de koeling tot doorgifte van het gerecht.

18 H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE HOOFDGERECHT Masala kerrie 1 stuks sjalot 1 teen knoflook 1 blaadje laurier 1 theelepel masala kerrie ½ dl Pernod 1 dl droge witte wijn 3 dl gevogelte bouillon 3 stuks eidooier 2. Snipper de sjalot en wrijf de knoflookteen geheel fijn en fruit deze in iets olie glazig, voeg het laurier blaadje en de masala kerrie toe en fruit kort mee. 3. Blus af met de Pernod en de witte wijn en laat tot de helft reduceren. 4. Voeg de bouillon toe en laat tot 2/3 reduceren. 5. Haal van het vuur, verwijder de laurier en voeg met de staafmixer de eidooiers toe, breng op smaak, dek af en bewaar in de warmkast tot doorgifte van het gerecht.

19 @ H E T F O R N U I S. N L NAGERECHT Chocolade mokka makarons, peer, frangipane, kaneel roomijs

20 H E T F O R N U I S. N L NAGERECHT Chocolade mokka makarons, peer, frangipane, kaneel roomijs 1 recept Chocolade mokka macarons (zie bijlage) 1 recept Peer (zie bijlage) 1 recept Frangipane (zie bijlage) 1 recept Kaneel roomijs (zie bijlage) amandelschaafsel, atsina cress, eidooiers, zoete witte wijn, kaneel poeder, suiker 2. Maak de chocolade mokka macarons (zie bijlage). 3. Maak de peer (zie bijlage). 4. Maak de frangipane (zie bijlage). 5. Maak het kaneel roomijs (zie bijlage). 6. Bruineer iets amandelschaafsel in de oven totdat deze goudbruin is haal uit de oven laat iets afkoelen en maak met de hand iets fijn, bewaar op de werkbank tot doorgifte van het gerecht. DOORGEVEN VAN HET GERECHT:! Stort de peren taart op een snijplank en snijd hier rechthoeken van en leg op elk bord een rechthoek.! Spuit hier m.b.v. een spuitzak met een klein glad mondje een streep van de chocolade/mokka crème langs en zet hier rechtop een aantal maccarons tegenaan.! Klop nu van 4 eidooiers met 4 eetlepels zoete witte wijn, iets suiker en iets kaneelpoeder een luchtige sabayon! Leg aan de andere kant een klein hoopje van de gebruineerde amandel en schep hier een quenelle van het kaneel roomijs op.! Maak af met de sabayon.! Serveer direct.

21 H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE NAGERECHT Chocolade mokka maccarons 130 gram poedersuiker 80 gram amandelpoeder 1 eetlepel cacao poeder 75 gram eiwit 30 gram suiker 50 gram bruine basterd suiker 1 dl sterke espresso 1 dl room 50 gram roomboter 250 gram bittere couverture 2. Mix de poedersuiker met de amandelpoeder en de cacao poeder in de keukenmachine geheel glad en wrijf hierna door een fijne zeef. 3. Klop het eiwit stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe en laat doorkloppen tot een stijve massa. 4. Meng het gezeefde poeder in een keer door het eiwit en doe de massa in een spuitzak met een glad spuitmondje, spuit nu op een bakplaat met bakpapier kleine dopjes en laat zo 30 minuten rusten en drogen op de werkbank, bak hierna de maccarons af in een voorverwarmde oven van 120 graden Celsius gedurende 15 minuten, haal uit de oven en laat afkoelen op de werkbank tot verdere verwerking in het gerecht. 5. Maak de crème door de suiker lichtjes te karamelliseren en blus deze hierna af met de espresso, voeg langzaam de room toe, laat het geheel NIET meer koken, haal van het vuur en voeg de boter en de couverture toe en meng deze goed met de staafmixer door de massa en laat afgedekt afkoelen in een bak in de koeling.

22 H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE NAGERECHT Peer 250 gram boter 400 gram bloem 40 gram poedersuiker 1 stuks ei 1 snufje zout koud water 5 stuks Doyenne du Comice peer 50 gram amandelschaafsel 50 gram suiker 1 snufje kaneelpoeder 2. Snijd de boter in kleine stukjes en meng deze met de bloem met je handen tot een kruimeldeeg, voeg de poedersuiker, het ei, een snufje zout en iets water toe en kneed het deeg tot een mooie bal, dek het deeg af met plasticfolie en laat zo gedurende 30 minuten rusten in de koeling. 3. Schil en snijd ondertussen de peren in kleine brunoise en meng deze brunoise met het amandelschaafsel, suiker en kaneelpoeder. 4. Haal het deeg uit de koelkast en rol tussen bakpapier gelijkmatig en dun uit (plusminus 3 mm dik), haal de bovenste laag bakpapier van het deeg en leg het deeg zo in een rechthoekige ovenschaal, zorg ervoor dat de randjes iets omhoog staan. 5. Verdeel de frangipane over de bodem en strooi hier een dun laagje van het perenmengsel overheen. 6. Bak het geheel af in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius gedurende plusminus 30 minuten, haal uit de oven en laat afkoelen op de werkbank tot doorgifte van het gerecht.

23 H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE NAGERECHT Frangipane 100 gram boter 465 gram amandelspijs 100 gram ei 1 stuks vanille stokje 1 stuks citroen 2. Klop de boter wit en luchtig in de keukenmachine samen met het merg van het vanillestokje. 3. Meng de amandelspijs met het ei. 4. Voeg beetje bij beetje de aangemaakte amandelspijs toe aan de geklopte boter totdat deze geheel is vermengd. 5. Breng op smaak met iets rasp van een citroen en bewaar afgedekt in de koeling tot verdere verwerking in het gerecht.

24 H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE NAGERECHT Kaneel roomijs 9 dl melk 5,5 dl room 135 gram suiker 6 stuks kaneelstokjes 11 stuks eidooier 135 gram suiker 2. Breng de melk met de room de suiker en de kaneelstokjes aan de kook en laat het geheel gedurende 30 minuten op een laag vuur trekken. 3. Klop ondertussen in de keukenmachine de eierdooiers met de suiker luchtig en wit. 4. Breng de melk / room massa aan de kook en voeg deze onder voortdurend roeren aan de eierdooier massa toe, doe het geheel terug in de pan en verwarm het geheel onder voortdurend roeren met een houten spatel tot 85 graden Celsius. 5. Haal de massa als deze 85 graden Celsius is direct van het vuur en passeer het geheel door een fijne zeef. 6. Zet de massa op ijs om snel te laten afkoelen. 7. Draai van de massa als deze koud is ijs en de ijsmachine. 8. Bewaar het ijs in de vriezer tot doorgifte.

25 @ H E T F O R N U I S. N L KOFFIEGARNITUUR Grand Cru Koffie of Thee met friandises

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Bereidingstijd: 13 uur; Oventijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 13 uur; Oventijd: 15 minuten Wildbouillon Ingrediënten voor 3 liter 1,5 kg vlees afval en beenderen van wild 100 gram dobbelsteentjes spek 1 stengels bleekselderij 1 klein blikje tomatenpuree 3 liter bruine fond (zie kookschool) 3

Nadere informatie

MENU JUNI 2014 -0- Amuse. Geitenkaas / tomaat / garnaal -0- Voorgerecht. Gerookte paling / zalm / doperwt / yoghurt / avocado / ui -0- Tussengerecht

MENU JUNI 2014 -0- Amuse. Geitenkaas / tomaat / garnaal -0- Voorgerecht. Gerookte paling / zalm / doperwt / yoghurt / avocado / ui -0- Tussengerecht @ MENU JUNI 2014-0- Amuse Geitenkaas / tomaat / garnaal -0- Voorgerecht Gerookte paling / zalm / doperwt / yoghurt / avocado / ui -0- Tussengerecht Koningsbaars / yuzu / soja / truffel / pak soy -0- Hoofdgerecht

Nadere informatie

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid.

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Ingrediënten voor de trompet saus. 3 dl vis fond 250 gram trompet de la mort

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

M e n u Oktober 2014

M e n u Oktober 2014 M e n u Oktober 2014 Amuse Aubergine gevuld met garnalen Voorgerecht Mosselen met tuinbonencreme en kervel Tussengerecht Herfstpaddestoelen in bladerdeeg Hoofdgerecht Roodpoot patrijs met een compote van

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Voorgerecht Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Ingrediënten (voor 18 personen): 500 gram ossenhaas 20 scampi s 2 tl tomatenketchup 3 el huisgemaakte mayonaise cress balsamico azijn Voor

Nadere informatie

Italiaanse week (1104-1504)

Italiaanse week (1104-1504) Italiaanse week (1104-1504) Carpaccio met basilicum pesto, pijnboompintjes, Parmezaanse kaas schuim en rucola en Basil Cress. Smeer het met carpaccio te beleggen oppervlak in met de basilicum pesto. Snijd

Nadere informatie

Terrine van asperges met boeren ham.

Terrine van asperges met boeren ham. Terrine van asperges met boeren ham. Nodig; Gekookte asperges Asperge gelei(1 ltr. asperge vocht op smaak met 30 gram gelatine) Dunne plakjes boerenham Bereiden van de terrine - kook de geschilde asperges

Nadere informatie

Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood ***

Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood *** Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood *** Gebakken biefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken spruitjes en

Nadere informatie

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen...

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen... INHOUD LASAGNE MET VLEES Bolognese...6 Gebraden kip...8 Kip & ontbijtspek...10 Pompoen & saucijs... 12 Kalkoen & kerstomaatjes... 14 Saucijs & ricotta... 16 Varkensvlees & eekhoorntjesbrood... 18 Lamsvlees

Nadere informatie

MENU APRIL 2014 -0- Amuse. Schol / kokkels / gerookte eidooier / truffelaardappel -0- Voorgerecht

MENU APRIL 2014 -0- Amuse. Schol / kokkels / gerookte eidooier / truffelaardappel -0- Voorgerecht MENU APRIL 2014-0- Amuse Schol / kokkels / gerookte eidooier / truffelaardappel -0- Voorgerecht Coquille St. Jacques / kalfstong / kerrie / groene asperge / sjalot -0- Tussengerecht Ganzenlever / biet

Nadere informatie

Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer. Marinade komkommer

Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer. Marinade komkommer Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer Marinade komkommer 3 dl water Eetlepel Witte wijn azijn Suiker Kruidnagel 5 stuks ketoembar boontjes Theelepel gekneusde Zwarte peper korrels Zout

Nadere informatie

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van.

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van. Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Ingredienten dressing; 2 eetlepel olijf olie 1 theelepel cherry azijn Sap van ½ citroen Sap van ½ sinasappel 1 teentje

Nadere informatie

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus.

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. *** Witte chocolade ijsmousse met aardbeien, sabayon van witte

Nadere informatie

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MEI 2015 Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Gebraden speenvarken

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Koken; Geert Gerritsma

Koken; Geert Gerritsma Koken; Geert Gerritsma Menu Oktober 2017 Romige mosterdsoep met pittige chiabatta 1 ½ liter bouillon 2 stronken witlof 2 dunne prei 2 uien 25 gram margarine 4 aardappels 2 eetlepels bloem 25 gram margarine

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

6 gratis Pompoen recepten.

6 gratis Pompoen recepten. s i t a Gr 6 gratis Pompoen recepten www.pompoensoep.info P O M P O E N P U R E E M A K E N POMPOEN PUREE Pompoenpuree kun je in Amerikaa kant en klaar in blikjes kopen, in Nederland is het ook wel te

Nadere informatie

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JUNI 2015 Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette Aardappelsoufflé met gerookte paling Asperges met kalfstong en morillesaus Aardbeien

Nadere informatie

Kookles 1 gevorderden bieftartaar met crostine en truffelmayonaise (beginnersles) --- javaanse kerriesoep (beginnersles) ----

Kookles 1 gevorderden bieftartaar met crostine en truffelmayonaise (beginnersles) --- javaanse kerriesoep (beginnersles) ---- Kookles 1 gevorderden 19-02-2018 bieftartaar met crostine en truffelmayonaise (beginnersles) --- javaanse kerriesoep (beginnersles) ---- Snoekbaars - zuurkool met zwarte rijst cèpessaus - shii take ---

Nadere informatie

MENU SEPTEMBER Amuse. Kalf / oester / citrus -0- Voorgerecht. Coquille / koolraap / snijbiet / lardo di collonato / rode wijn extract -0-

MENU SEPTEMBER Amuse. Kalf / oester / citrus -0- Voorgerecht. Coquille / koolraap / snijbiet / lardo di collonato / rode wijn extract -0- @ H E T F O R N U I S. N L MENU SEPTEMBER 2014-0- Amuse Kalf / oester / citrus -0- Voorgerecht Coquille / koolraap / snijbiet / lardo di collonato / rode wijn extract -0- Tussengerecht Langoustine / meloen

Nadere informatie

Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella

Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella Sardines 1 witbrood 1 teen knoflook ½ bosje peterselie 1 citroen gerapspt en geperst 2 rode paprika s scheutje balsamico zout en peper Fileer

Nadere informatie

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen;

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen; Gebakken Coquilles met appel en kerrie 16 Coquilles 2 goudreinetten boter 1 sjalot 1 teen knoflook 2 dl witte wijn suiker en kaneelpoeder 2 dl slagroom kerriepoeder Bereidingswijze; Haal het harde stukje

Nadere informatie

Reuzen garnaal met salsa van avocado. Ingrediënten avocado salsa

Reuzen garnaal met salsa van avocado. Ingrediënten avocado salsa Reuzen garnaal met salsa van avocado Ingrediënten avocado salsa In blokjes gesneden tomaat met vel In kleine blokjes gesneden rode ui Iets koriander fijn gesneden Citroensap Fijn gesneden appel In blokjes

Nadere informatie

profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B

profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B bijlage 1 herziene versie opdracht 2 en 3 GP-1800-b-18-1-B-b1_HV 1 / 7 Lichtgebonden vissoep met Noorse garnalen of lichtgebonden vissoep met gegrilde

Nadere informatie

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper Gebakken varkens lende met tonijn saus en een crostini. Ingrediënten tonijn mayonaise ½ potje mayonaise 2 eetlepels gehakte platte peterselie (laatste moment toevoegen!) Eetlepel gehakte kappertjes Citroensap

Nadere informatie

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing;

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; 2,5 dl olijf olie. 1 fijn gesnipperde rode ui. 2 fijn gesneden teentjes knoflook. 1/2 blikje maïs korrels. lepel gehakte

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min Pompoensoep met geroosterde pompoenpitten en pompoenpitolie Voorgerecht, 4 personen / 15 min - 1 ui - ½ cm gember - 1 dl olijfolie - 2 laurier blaadjes - 1 teen knoflook - 1 kilo pompoen - 2 l groentebouillon

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

Bavarois van avocado met Hollandse garnaaltjes

Bavarois van avocado met Hollandse garnaaltjes Bavarois van avocado met Hollandse garnaaltjes 4 avocado s sap van 1 citroen tabasco peper en zout 250 gr crèmefraiche 500 gram Hollandse garnalen beetje verse koriander balsamico pareltjes 200 ml slagroom

Nadere informatie

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven.

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Rauwe zalm in plakjes gesneden Rode grapefruit Gemarineerde tomaat Klein uitje Zoete aardappelblokjes Maken; Bak de gesneden

Nadere informatie

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies.

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika stengel bleekselderij halve rode ui tomaten puree olijfolie Rooster de paprika in de oven

Nadere informatie

Logus Proefmenu november 2015

Logus Proefmenu november 2015 Logus Proefmenu november 2015 Snel wortelsoepje met kikkererwten en chorizo - Varkenshaas met espressosaus & Knolselderijpuree met Old Amsterdam en spruitjes met hazelnootboter - Walnoottaartje - Kerstcake

Nadere informatie

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes Bloem verse rozemarijn 1 ei Voorbereiding 1. Haalde blaadjes van de rozemarijn en hak deze heel fijn.

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE KB 2016

consumptief-breed CSPE KB 2016 consumptief-breed CSPE KB 2016 bijlage 3 opdracht 15 PK-0866-b-16-1-b3 1 / 7 lees verder plate (4 personen) Rundervink met roergebakken groenten, krieltjes uit de oven, spicy appelcompote en ketchup. bereidingstijd:

Nadere informatie

Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken

Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken - Rol plak phylodeeg uit en besmeer deze met gesmolten boter. - Leg hierop weer een plak phylodeeg en steek

Nadere informatie

Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop

Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop 1 liter kippenbouillon 1 ui 1 prei 150 gram spekblokjes 1 el tomatenpuree ½ kilo bruine bonen Bereidingswijze: Snijd de ui en prei fijn. Bak de ui en prei in

Nadere informatie

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant Hondshaai : 1 scheut azijn ½ ui 1 citroen 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 1 blaadje laurier

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Culinair Pakhuys. Menu mei Schelvis Green shell mossel salsa verde antiboise. Schuimsoep van asperge met verse zalm

Culinair Pakhuys. Menu mei Schelvis Green shell mossel salsa verde antiboise. Schuimsoep van asperge met verse zalm Culinair Pakhuys Menu mei 2013 Schelvis Green shell mossel salsa verde antiboise Schuimsoep van asperge met verse zalm Lamsrump asperge risotto Pancetta saus van venkel Gemarineerde aardbeien aardbeienroom

Nadere informatie

Toets 1 uitstroom. Kok basis. Naam student Klas

Toets 1 uitstroom. Kok basis. Naam student Klas Toets 1 uitstroom Kok basis Naam student Klas Uitleg toets Tijdens deze toets ga je twee gangen bereiden, een voorgerecht en een hoofdgerecht. Je krijgt de receptuur en het stappenplan, maar je moet zelf

Nadere informatie

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

-0- Amuse. Vongole / masala / galanga / mais -0- Voorgerecht. Risotto van griesmeel / truffel / kabeljauw -0- Tussengerecht

-0- Amuse. Vongole / masala / galanga / mais -0- Voorgerecht. Risotto van griesmeel / truffel / kabeljauw -0- Tussengerecht H E T F O R N U I S. N L MENU DECEMBER 2014 / JANUARI 2015-0- Amuse Vongole / masala / galanga / mais -0- Voorgerecht Risotto van griesmeel / truffel / kabeljauw -0- Tussengerecht Hert / eendenlever /

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Citroen en limoen

The Taste of Cooking: Citroen en limoen The Taste of Cooking: Citroen en limoen Ingrediënten 4 personen ca 2 uur Fruit Pastadeeg (citroenravioli) 200 g pastabloem (tipo 00) 2 eieren 1 mespuntje zout 1 el olijfolie Citroenvulling (citroenravioli)

Nadere informatie

Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten;

Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten; Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten; Plak dun gesneden zalm (30-20 cm) 250 gram Hollandse garnalen Rijpe avocado in kleine blokjes gesneden Fijn gesneden rode ui

Nadere informatie

Mousse van beenham. Ingrediënten WERKWIJZE. 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom

Mousse van beenham. Ingrediënten WERKWIJZE. 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom EENDENBORST Mousse van GEROOKT beenham EN SOUS Mousse van beenham VIDE Amuse GEGAARD 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom Sla de slagroom yoghurt dik Week de gelatine Kook

Nadere informatie

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Piemonte Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato Primo: Risotto met pompoen en kaassaus Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Dolci: Panna cotta met vruchtensaus Baci di dama www.martijnpostma.nl

Nadere informatie

Menu. Crostini met chorizo *** Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei *** Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes ***

Menu. Crostini met chorizo *** Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei *** Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes *** Menu Crostini met chorizo Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes Papillot van zeebaars met seizoen groenten en krieltjes Profiteroles met vanille-ijs

Nadere informatie

Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen. Velouté Florida. Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes. Peren in de oven

Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen. Velouté Florida. Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes. Peren in de oven Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen Velouté Florida Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes Peren in de oven Ingrediënten (4 pers) mix van bospaddestoelen 1 teentje knoflook 4 sneden brood

Nadere informatie

Lekker eten met weinig koolhydraten

Lekker eten met weinig koolhydraten Lekker eten met weinig koolhydraten Groentenrolletjes Geroosterde 1 courgette 1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie enkele takjes peterselie 100 gram roomkaas 2 teentjes knoflook 8 sneetjes Atkins koolhydraat

Nadere informatie

10 personen. Het menu. Witte port met tonic *** Hammousse met een twist ***

10 personen. Het menu. Witte port met tonic *** Hammousse met een twist *** 10 personen Het menu Witte port met tonic Hammousse met een twist Kalfslende besprenkeld met een lauwwarme vinaigrette van kappertjes en limoen en pompoensaus Hertenrug filet met zoete aardappel, gesmoorde

Nadere informatie

Maandmenu. Oktober 2007. Kalfszwezerik met schorseneren en mosterdsabayon ******* Soep van gerookte forel *******

Maandmenu. Oktober 2007. Kalfszwezerik met schorseneren en mosterdsabayon ******* Soep van gerookte forel ******* Maandmenu Oktober 2007 Kalfszwezerik met schorseneren en mosterdsabayon ******* Soep van gerookte forel ******* Tongfilet gegaard in gerookte boter met zoetzure prei en saus van citroengras ******* Geroosterd

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE KB 2012

consumptief-horeca CSPE KB 2012 consumptief-horeca CSPE KB 2012 bijlage 1 variant b PK-0811-b-12-1-b2 PK-0811-b-12-1-b1 2 lees verder recepturen en serveerwijzen menu variant b gerecht mise-en-place serveerwijze: amuse omeletrolletje

Nadere informatie

Voorgerecht. Ingrediënten (voor 10 personen): Bereiding. Garnalenkroketten met gefrituurde peterselie en pompoensoep

Voorgerecht. Ingrediënten (voor 10 personen): Bereiding. Garnalenkroketten met gefrituurde peterselie en pompoensoep Voorgerecht Garnalenkroketten met gefrituurde peterselie en pompoensoep 130g boter 150g bloem 300ml visbouillon (van 1 tablet) 2 blaadjes gelatine wit 2 bakjes Hollandse garnalen (100 g) 1 mespunt cayennepeper

Nadere informatie

Soepje van schorseneren met wilde champignons

Soepje van schorseneren met wilde champignons Benodigdheden : 30 g boter Soepje van schorseneren met wilde champignons 800 ml gevogeltefond 1 l kippenbouillon 1 teentje look 1 dl witte wijn 1.5 kg schorseneren 1 ui P&z 150 g wilde champignons (trompet

Nadere informatie

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges;

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Beet gaar gekookte asperges(1pp) 3 eetlepel Olijf olie 2 eetlepel Gehakte kruiden Citroen sap van ½ citroen

Nadere informatie

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten;

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Vis gelei (1 ltr water met 20 gram geweekte gelatine) Gefileerde ontdaan van vet en buikwand gerookte paling. Evt fijn gehakte

Nadere informatie

Paasmenu April 2019 Velouté van gerookte paling **** Krieltjes in schil met gember Asperges met hollandaisesaus Lamskotelet **** Advocaat-ijstaart

Paasmenu April 2019 Velouté van gerookte paling **** Krieltjes in schil met gember Asperges met hollandaisesaus Lamskotelet **** Advocaat-ijstaart Paasmenu April 2019 Velouté van gerookte paling **** Krieltjes in schil met gember Asperges met hollandaisesaus Lamskotelet **** Advocaat-ijstaart Velouté van gerookte paling 50 gr. boter 60 gr. bloem

Nadere informatie

Kookles 2. Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen

Kookles 2. Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen Kookles 2 Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes --- Taartje van vis en groenten met gedroogde tomaatjes en garnaal --- Diamanthaas

Nadere informatie

Menu Meet the chef (versie 2)

Menu Meet the chef (versie 2) Menu Meet the chef (versie 2) Het menu is voor 6 personen Amuse: Crostini caprese Gepofte tomaat met mozerella en basilicum Voorgerecht Rundertartaar met gepocheerd kwartelei, trufflemayonaise, mosterd

Nadere informatie

april 2015 menu voorgerecht 1 Zalm, coquille st. jacques, yoghurt, avocado en groene asperge

april 2015 menu voorgerecht 1 Zalm, coquille st. jacques, yoghurt, avocado en groene asperge april 2015 menu voorgerecht 1 Zalm, coquille st. jacques, yoghurt, avocado en groene asperge voorgerecht 2 Soepje van aardappel en gepofte knoflook, parmezaanse kaas, truffel en gevogelte hoofdgerecht

Nadere informatie

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek Menu 49 Salade van gemarineerde paddestoelen Kerrie-appelsoep Appel met pittige kip Kaas-bananenkoek 500 gr gemengde bospaddestoelen ijsbergsla 1 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels notenolie verse peterselie,

Nadere informatie

MENU MEI 2014 -0- Amuse. Kwartel dumpling / soja / rettich / shiso -0- Voorgerecht. Kreeft / groene asperge / krielei / oude kaas -0- Tussengerecht

MENU MEI 2014 -0- Amuse. Kwartel dumpling / soja / rettich / shiso -0- Voorgerecht. Kreeft / groene asperge / krielei / oude kaas -0- Tussengerecht H E T F O R N U I S. N L MENU MEI 2014-0- Amuse Kwartel dumpling / soja / rettich / shiso -0- Voorgerecht Kreeft / groene asperge / krielei / oude kaas -0- Tussengerecht Tarbot / schuim van aardappel /

Nadere informatie

Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie. Kruidige kokossoep. Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil

Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie. Kruidige kokossoep. Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie Kruidige kokossoep Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil Roomijs met gekonfijt witloof en peperkoek Smakelijk

Nadere informatie

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de komkommer maakt het gerecht kleurrijk en met de garnering

Nadere informatie

AARDAPPELPARTJES IN DE SCHIL

AARDAPPELPARTJES IN DE SCHIL AARDAPPELPARTJES IN DE SCHIL 1200 gram Roseval aardappelen 0,5 dl olijfolie 1/8 bosje tijm 1/8 bosje rozemarijn 2 teentjes knoflook 1 el grof zeezout peper 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. 2 Was de aardappelen

Nadere informatie

Het menu 15 pers: Gegratineerde geitenkaas met walnoten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla ***

Het menu 15 pers: Gegratineerde geitenkaas met walnoten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Het menu 15 pers: Gegratineerde geitenkaas met walnoten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Op de huid gebakken zeebaars op een mousseline van aardappel en rookworst, pareltjes van

Nadere informatie

Menu 53. Torentje van rode biet met gele verse kaas. Crèmesoep Florida. Gebakken roodbaars of lamskroon met tijm, knoflook en asperges

Menu 53. Torentje van rode biet met gele verse kaas. Crèmesoep Florida. Gebakken roodbaars of lamskroon met tijm, knoflook en asperges Menu 53. Torentje van rode biet met gele verse kaas Crèmesoep Florida Gebakken roodbaars of lamskroon met tijm, knoflook en asperges Parfait van witte chocolade en advocaat Torentje van rode biet met gele

Nadere informatie

Voorgerecht Scholl - peterseliewortel - Tussengerecht Makreel - japanse rijst. Hoofdgerecht Okonamyaki en bavette. Dessert Caramel noten tonka

Voorgerecht Scholl - peterseliewortel - Tussengerecht Makreel - japanse rijst. Hoofdgerecht Okonamyaki en bavette. Dessert Caramel noten tonka Voorgerecht Scholl - peterseliewortel - Tussengerecht Makreel - japanse rijst Hoofdgerecht Okonamyaki en bavette Dessert Caramel noten tonka Créme van peterseliewortel Ingrediënten: 1,5 kg peterseliewortel

Nadere informatie

Rode Mul bet basilicumpuree en rode-wijnjus *** Pompoensoep met truffeltapenade en knoflookschuim *** Varkensribstuk met mousseline van picalilly ***

Rode Mul bet basilicumpuree en rode-wijnjus *** Pompoensoep met truffeltapenade en knoflookschuim *** Varkensribstuk met mousseline van picalilly *** Rode Mul bet basilicumpuree en rode-wijnjus *** Pompoensoep met truffeltapenade en knoflookschuim *** Varkensribstuk met mousseline van picalilly *** Gepocheerde peer omwikkeld met bladerdeeg en peersorbetijs

Nadere informatie

Kerst zonder Herrie: recepten Lapland

Kerst zonder Herrie: recepten Lapland Kerst zonder Herrie: recepten Lapland De hoeveelheden zijn gebaseerd op een menu voor 6 personen Quenellen 400 gram witvis 2 eieren 400 gram room zout peper 2 uien 1 fles witte wijn 2 courgettes 500 gr

Nadere informatie

Zalm carpaccio. Gerookte zalmfilet (75 gram per persoon) Baby Leaf Balsamico bianca Roomkaas Panna di cucina Peper Rock Chives.

Zalm carpaccio. Gerookte zalmfilet (75 gram per persoon) Baby Leaf Balsamico bianca Roomkaas Panna di cucina Peper Rock Chives. Vitello Donato Kalfsmuis in dunne plakken (6 plakken per persoon) Rucola Balsamico bianca Tonijnmayonaise Atsina Cress Regendruppels Kappertjes Vers gemalen peper Leg de plakken kalfsmuis dakpansgewijs

Nadere informatie

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen Kastanje soepje met schorseneren Ingrediënten voor 16 personen 200 gram champignons 2 gesnipperde uien 100 gram tomatenpuree 1 liter bouillon 1 liter melk 200 gram kastanje 100 ml room 1 goudrenet 2 el

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing.

Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing. Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing. Ingredienten dressing; 3 eetlepels zonnebloem olie 1 kopje Thee sterk gezet na smaak Iets appel azijn Peper en zout Evt iets

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE BB 2015

consumptief-horeca CSPE BB 2015 consumptief-horeca CSPE BB 2015 bijlage 1 variant b menu b Amuse van gerookte eendenborst *** Runderconsommé met tapenade, boter, olijfolie en brood *** Gepocheerde victoriabaars met dillesaus gestoofde

Nadere informatie

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus ***

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus *** Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus *** Witte chocolade ijsmousse met aardbeien, sabayon van Bacardi

Nadere informatie

LOGUS Mini proefmenu december 2011

LOGUS Mini proefmenu december 2011 LOGUS Mini proefmenu december 2011 Soep van geroosterde groenten - Zuurkooltaartje met cranberries en varkenshaas met Parmaham - Perentaart met amandel & Mini crème brulee met tuiles Soep van geroosterde

Nadere informatie

Gegratineerde oester met zoet zure prei. Open de oester en doe vocht en schelpdier in een passende bak. Prei garnituur voor in de schelp;

Gegratineerde oester met zoet zure prei. Open de oester en doe vocht en schelpdier in een passende bak. Prei garnituur voor in de schelp; Gegratineerde oester met zoet zure prei. Open de oester en doe vocht en schelpdier in een passende bak. Prei garnituur voor in de schelp; - Snijd de prei in schuine dunne ringen ongeveer ½ cm dik. - Goed

Nadere informatie

12 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla ***

12 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** 12 personen Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Gebakken wijting op een puree van aardappel en bieslook en een bearnaisesaus ***

Nadere informatie

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout Stoofvlees 1 kg rundsvlees 1 liter bruin bier 2 uien 2 laurierblaadjes enkele takjes tijm scheutje natuurazijn enkele klontjes boter peper Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes. Verhit

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE BB 2017

consumptief-breed CSPE BB 2017 consumptief-breed CSPE BB 2017 bijlage 3 opdracht 15 en 16 PB-0866-b-17-1-b3 1 / 8 lees verder Gerecht voor 4 personen witlofsoep met hazelnoten en blauwe kaas, risotto, gevulde portobello met mais-avocadosalsa,

Nadere informatie

Stichts Culinair Genootschap

Stichts Culinair Genootschap Stichts Culinair Genootschap Menu Januari 2015 Voorgerecht Loempia van zuurkool en rivierkreeftjes Tussengerecht Kwartelcappuccino met paddenstoelen Hoofdgerecht Konijnenrug verpakt in Iberico-buikspek

Nadere informatie

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A bijlage De Soepterrine receptenboekje Aspergesoep met beenham ½ ui 1 l aspergebouillon 10 g zout 200 g asperges in kleine stukjes gesneden

Nadere informatie

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade Pikante kip gemarineerd in yoghurt Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt Coq au vin Gesauteerde aardappelen Moelleux van chocolade Smakelijk Voorgerecht Pikante kip gemarineerd in yoghurt: Benodigdheden:

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

Menu. Uiencompote met gegrild rundvlees, rucola, Parmezaanse kaas, groene pesto en de balsamico azijn ***

Menu. Uiencompote met gegrild rundvlees, rucola, Parmezaanse kaas, groene pesto en de balsamico azijn *** Voor 8 personen Menu Uiencompote met gegrild rundvlees, rucola, Parmezaanse kaas, groene pesto en de balsamico azijn *** Asperges met ham, eieren, getourneerde aardappelen, hollandaise saus en peterselie

Nadere informatie

15 personen. Het menu: Asperge de lux met Hollandsengarnalen, zeekraal, roerei, knapperige croutons en hollandaise saus ***

15 personen. Het menu: Asperge de lux met Hollandsengarnalen, zeekraal, roerei, knapperige croutons en hollandaise saus *** 15 personen Het menu: Asperge de lux met Hollandsengarnalen, zeekraal, roerei, knapperige croutons en hollandaise saus *** Lamsrack met honing tijmsaus, gebakken courgette, dikke frieten en huisgemaakte

Nadere informatie

Recepten Foodpairing over smaken. Watermeloen - groene thee cocktail. www.foodpairing.com. Kooktijd: 3 min. Seizoen: Lente Voorbereidingstijd: 45 min.

Recepten Foodpairing over smaken. Watermeloen - groene thee cocktail. www.foodpairing.com. Kooktijd: 3 min. Seizoen: Lente Voorbereidingstijd: 45 min. www.foodpairing.com Recepten Foodpairing over smaken Watermeloen - groene thee cocktail Kooktijd: 3 min. Voorbereidingstijd: 45 min. Voor 2 personen: 350 g vruchtvlees watermeloen 35 g frambozen 450 g

Nadere informatie

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU AUGUSTUS 2015. door Henk Tuin

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU AUGUSTUS 2015. door Henk Tuin Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU AUGUSTUS 2015 door Henk Tuin Zalmtartaar met krokante aardappel, gerookte zalm en kwartelei Bisque van strandkrabben met Hollandse garnalen Waterzooi

Nadere informatie

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten;

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten; Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Aubergine Ui Bleekselderij Tomaten Olijven Kappertjes Pijnboompitjes Aceto balsamico. (blanke) Bospeen P&Z Bereiden; - maak de groenten schoon en snijd

Nadere informatie

Lauwwarme oesters op een bedje van prei gegratineerd met vanille sabayon.

Lauwwarme oesters op een bedje van prei gegratineerd met vanille sabayon. Lauwwarme oesters op een bedje van prei gegratineerd met vanille sabayon. Oesters Gesneden prei Iets kerrie Peper en zout. Snijd de prei in kleine ringen en bak dit zonder te kleuren aan met iets kerrie

Nadere informatie