AARDAPPELPARTJES IN DE SCHIL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AARDAPPELPARTJES IN DE SCHIL"

Transcriptie

1 AARDAPPELPARTJES IN DE SCHIL 1200 gram Roseval aardappelen 0,5 dl olijfolie 1/8 bosje tijm 1/8 bosje rozemarijn 2 teentjes knoflook 1 el grof zeezout peper 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. 2 Was de aardappelen en snijd ze in de lengte doormidden. 3 Snijd deze stukken vervolgens in vieren en daarna door de midden zodat er partjes ontstaan. Doe alle partjes in een kom. 4 Snipper de knoflookteentjes en hak de kruiden fijn. 5 Strooi de gehakte kruiden en knoflook over de aardappelen. 6 Giet de olijfolie over de aardappelen en hussel alles goed door elkaar. 7 Spreid de aardappelen uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met het zeezout en wat peper. PRESENTATIE 8 Zet de aardappelen in de oven en bak het geheel in 30 minuten goudbruin. 9 Serveer de aardappelpartjes in een pan of schaal.

2 ALBONDIGAS (GEHAKTBALLETJES IN TOMATENSAUS MET KRUIDEN) Voor de balletjes Voor de saus 0,5 kg half om half gehakt 1 dl gepureerde tomaten 1 ei 1 dl vleesbouillon 2 teentjes knoflook 0,5 dl cognac 1/8 bosje peterselie 0,5 dl rode wijn 2 tomaten 3 el paneermeel 0,5 rode peper 2 el mosterd 1 sjalotje 6 druppels tabasco 2 teentjes knoflook 1 el suiker 1/4 bosje basilicum 1/8 bosje oregano Voor de balletjes: Doe het gehakt in een kom samen met de eieren, het paneermeel, de mosterd, de gehakte peterselie, tabasco en twee fijngehakte teentjes knoflook. Meng dit goed door elkaar. (let op: was eerst je handen goed en achteraf ook weer!) Maak het mengsel op smaak met. Draai hiervan dan minimaal 18 balletjes. Doe olie in een pan en bak de balletjes rondom bruin, totdat ze bijna gaar zijn. Haal ze uit de pan en doe ze in een schaal ( bewaar het bakvet). Voor de saus: Zet een pannetje met water op en breng dit aan de kook. Snijd de kroontjes uit de tomaten en kruis de tomaten in aan de onderkant. Zet een bak met (ijs)koud water klaar. Dompel de tomaten 10 seconde in kokend water en leg ze daarna meteen in het koude water. Trek de velletjes van de tomaten, verwijder de zaadlijsten en doe deze bij de gepureerde tomaten, snijd het vruchtvlees daarna in blokjes en zet apart. Snipper het sjalotje en de knoflook fijn. Hak de basilicum en oregano grof. Voor de saus: Doe het bakvet van de balletjes in een diepe pan. Voeg daar de peper, sjalotjes en de knoflook aan toe. Laat deze fruiten totdat de sjalotjes glazig zijn. Blus af met cognac en flambeer het geheel. (LET OP: zorg dat de afzuigkap tijdelijk uit staat). Blus af met de rode wijn. Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit even sudderen op het vuur totdat de blokjes zacht zijn. Voeg de bouillon, de gepureerde tomaten en de suiker toe en laat alles op een gematigd vuur sudderen. Voeg na 5 minuten de balletjes toe aan de saus en laat deze nog 10 minuten rustig koken. Breng op smaak met. PRESENTATIE Doe de basilicum en de oregano door de saus en laat dit nog één minuut doorkoken. En serveer het uit de pan.

3 BLADERDEEGSTENGELS UIT DE OVEN MET SERRANOHAM EN PECORINO 3 vellen bladerdeeg 75 gr pecorino kaas 6 plakjes serranoham 15 gr komijnzaad 1 ei 1 Verwarm de oven voor op 225ºC en bedek een ovenrooster met bakpapier. 2 Klop het ei los in een schaaltje en rasp de pecorino kaas. PRESENTATIE 3 Snijd het bladerdeeg in 6 gelijke repen. 4 Leg op elke reep een plak serranoham. Snijd vervolgens elke reep in de lengte in tweeën. Pak een strip aan beide uiteinden ( voorzichtig) vast en draai nu tegengesteld je handen om een schroef vorm te krijgen. Doe dit met alle strips en leg ze op het ovenrooster bekleed met bakpapier. 5 Bestrijk alle strips met een losgeklopt ei en bestrooi ze met de kaas en het komijnzaad. 6 Schuif het ovenrooster met de stengels in de oven en bak ze in circa 10 minuten goud bruin. 7 Serveer ze in een glas of op een schaal.

4 CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI Voor de salsa Voor de crostini s 3 tomaten 0,5 ciabatta brood 50 gr zongedroogde tomaat 1 dl olijfolie 1 lenteuitje 2 teentjes knoflook 1 teentje knoflook zeezout 1 el olijfolie 2 el balsamico azijn 1/8 bosje basilicum Voor de salsa Zet een pannetje met water op en breng dit aan de kook. Kruis de tomaten in aan de onderkant. Zet een bak met (ijs)koud water klaar. Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water en leg ze daarna meteen in het koude water. Trek de velletjes van de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees daarna in blokjes. Snipper de lente-uitjes en de knoflook. Hak de zongedroogde tomaat fijn. Hak de blaadjes van de basilicum fijn. Voeg alle ingrediënten samen en meng dit goed. Laat dit een half uur intrekken. Voor de crostini s Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd het brood in plakken van 0.5 cm breed. Pel de knoflooktenen en pureer deze samen met de olijfolie tot een gladde massa. Bestrijk elke plak aan dezelfde kant met het olijfolie-knoflookmengsel en strooi er wat zeezout overheen. Voor de crostini s Plaats de plakken brood op een ovenrooster bekleed met bakpapier en bak ze in circa 5 minuten goud bruin. Doe de tomatensalsa in een diep bord. Leg de crostini s apart ernaast.

5 OLIJVENTAPENADE MET BROOD Voor de tapenade Voor het brood 75 gr groene olijven z/pit 0,5 focacciabrood 75 gr zwarte olijven z/pit olijfolie 2 teentjes knoflook 0,5 bosje basilicum 2 el olijfolie 25 gr zongedroogde tomaten Voor de tapenade Pel de knoflook en haal de basilicumblaadjes van de stelen. Voor het brood Snijd het focacciabrood in plakken van ongeveer een halve centimeter dikte en leg ze op een met bakpapier bekleed rooster. Voor de tapenade Snijd de olijven, knoflookteentjes en de basilicum fijn. Doe de olijven, knoflook en de basilicum bij elkaar. Maak het geheel fijn met een staafmixer en breng het mengsel op smaak met. Voeg daarna de olijfolie en de met de hand gesneden tomaatjes toe en meng het geheel nogmaals goed door met een lepel. Voor het brood Besprenkel de plakken met olijfolie en gril ze kort in een oven van 180 C, tot ze lekker knapperig zijn. Doe de tapenade in een schaaltje en serveer de toastjes er apart bij.

6 RATATOUILLE VAN SEIZOENSGROENTEN 150 gr champignons 0,5 courgette 0,5 vleestomaat 0,5 rode paprika 0,5 gele paprika 0,5 groene paprika 1 teentje knoflook 0,5 ui 0,5 aubergine 1 klein blikje tomaten puree (70 gr) 0,5 glas rode wijn 1/8 bosje basilicum 1/8 bosje tijm Snijd alle groenten in blokjes van 1 cm bij 1 cm. Snipper de ui en de knoflook. Hak de basilicum en rits de tijm. Doe een scheutje olijfolie in een wok. Voeg de ui toe en laat deze zachtjes aanfruiten. Voeg dan de paprika s en champignons toe. Bak deze even aan en voeg dan de aubergine en de courgette toe en als laatste de knoflook. Laat dit geheel even sudderen en roer af en toe goed door. Voeg dan de tomaten puree toe en bak deze even kort mee om te ontzuren. Blus dit geheel goed af met rode wijn, en voeg de tomaten blokjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de kruiden toe en roer alles nog eens goed door. Serveer in een blauwe braadslee.

7 TARTAAR VAN RAUWE ZALM OP TOAST Receptuur voor 12 personen Voor de tartaar Voor de toast 250 gr rauwe zalm 0,5 ciabatta brood 1 sjalotje 1/8 bosje kervel 1/8 bosje bieslook 1 el kappertjes sap van ½ citroen Voor de tartaar Hak de verse zalm met een groot koksmes in kleine blokjes en bewaar dit in een rvs kom. Snipper de sjalotjes en hak ( de blaadjes van) de verse kruiden. Bewaar een paar takjes kervel voor garnering. Meng alle ingrediënten met elkaar en breng dit geheel op smaak met. En zet het geheel weg in de koeling. Voor de toast Verwam de oven voor op 180 C. Snijd de ciabatta in dunne plakken. Voor de toast Leg de toastjes op een met bakpapier bekleed ovenrooster en zet de toastjes in de oven totdat ze mooi goud bruin zijn. Leg de tartaar in een diep bord en garneer met een paar takjes kervel. Doe de toast op een ander bord met een servet eronder.

8 TIRAMISU Voor de tiramisu Voor het mascarpone mengsel 2 dl sterke koffie 9 eidooiers 0,5 dl koffielikeur 90 gr poedersuiker 0,5 dl cognac 500 gr mascarpone 0,5 dl amaretto 4 el vanillesuiker 1 el cacaopoeder 2 pakken lange vingers Voor het mascarpone mengsel Doe de eidooiers en de poedersuiker in een rvs mengkom en klop het geheel met een garde, au bain marie, in circa 5 minuten tot een lichtgeel mengsel ontstaat dat zo dik is dat de garde een spoor achterlaat. Neem de schaal van de pan met heet water en blijf kloppen tot het mengsel wat afgekoeld is ( circa 2 minuten). Laat het vervolgens volledig afkoelen. Meng de mascarpone en de overgebleven vanillesuiker in een andere schaal en roer met een rubberen spatel tot er een zacht en romig mengsel ontstaat. Voeg het eimengsel bij de mascarpone en spatel dit voorzichtig door elkaar tot alles goed vermengd is. Voor de tiramisu Meng de koffie, de koffielikeur, de amaretto en de cognac door elkaar in een platte kom. Doop elke lange vinger in het mengsel en leg ze dan op de bodem van een glazen ovenschaal. Gebruik een derde van de lange vingers voor de onderste laag. Schep een derde van het mascarpone mengsel op de lange vingers om ze volledig te bedekken. Maak vervolgens nog 2 lagen. Strijk de bovenkant glad met een grote lepel. Laat het geheel zo lang mogelijk in de koeling staan. Strooi met een zeefje cacao poeder over de tiramisu.

CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI

CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI Receptuur voor 0 personen Voor de salsa 5 tomaten 00 gr zongedroogde tomaat 2 lenteuitjes 2 teentjes knoflook 2 el 3 el balsamico azijn ¼ bosje

Nadere informatie

CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI

CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI Voor de salsa 5 tomaten 00 gr zongedroogde tomaat 2 lenteuitjes 2 teentjes knoflook 2 el 3 el balsamico azijn ¼ bosje basillicum peper en zout Voor

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper Gebakken varkens lende met tonijn saus en een crostini. Ingrediënten tonijn mayonaise ½ potje mayonaise 2 eetlepels gehakte platte peterselie (laatste moment toevoegen!) Eetlepel gehakte kappertjes Citroensap

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes Bloem verse rozemarijn 1 ei Voorbereiding 1. Haalde blaadjes van de rozemarijn en hak deze heel fijn.

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Piemonte Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato Primo: Risotto met pompoen en kaassaus Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Dolci: Panna cotta met vruchtensaus Baci di dama www.martijnpostma.nl

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten;

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten; Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Aubergine Ui Bleekselderij Tomaten Olijven Kappertjes Pijnboompitjes Aceto balsamico. (blanke) Bospeen P&Z Bereiden; - maak de groenten schoon en snijd

Nadere informatie

Koken; Geert Gerritsma

Koken; Geert Gerritsma Koken; Geert Gerritsma Menu Oktober 2017 Romige mosterdsoep met pittige chiabatta 1 ½ liter bouillon 2 stronken witlof 2 dunne prei 2 uien 25 gram margarine 4 aardappels 2 eetlepels bloem 25 gram margarine

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE BB 2017

consumptief-breed CSPE BB 2017 consumptief-breed CSPE BB 2017 bijlage 3 opdracht 15 en 16 PB-0866-b-17-1-b3 1 / 8 lees verder Gerecht voor 4 personen witlofsoep met hazelnoten en blauwe kaas, risotto, gevulde portobello met mais-avocadosalsa,

Nadere informatie

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies.

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika stengel bleekselderij halve rode ui tomaten puree olijfolie Rooster de paprika in de oven

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B

profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B bijlage 1 herziene versie opdracht 2 en 3 GP-1800-b-18-1-B-b1_HV 1 / 7 Lichtgebonden vissoep met Noorse garnalen of lichtgebonden vissoep met gegrilde

Nadere informatie

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken) 2 grote eieren 150 gr bloem 300 ml melk plantaardige olie om te bakken verse groene kruiden naar keuze: peterselie, bieslook

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE KB 2016

consumptief-breed CSPE KB 2016 consumptief-breed CSPE KB 2016 bijlage 3 opdracht 15 PK-0866-b-16-1-b3 1 / 7 lees verder plate (4 personen) Rundervink met roergebakken groenten, krieltjes uit de oven, spicy appelcompote en ketchup. bereidingstijd:

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Heerlijke pastagerechten. Receptengids

Heerlijke pastagerechten. Receptengids Heerlijke pastagerechten Receptengids Een goede en evenwichtige voeding is belangrijk voor je gezondheid. Zorg er dus voor dat je alle nuttige voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Het

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A bijlage De Soepterrine receptenboekje Aspergesoep met beenham ½ ui 1 l aspergebouillon 10 g zout 200 g asperges in kleine stukjes gesneden

Nadere informatie

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen Kastanje soepje met schorseneren Ingrediënten voor 16 personen 200 gram champignons 2 gesnipperde uien 100 gram tomatenpuree 1 liter bouillon 1 liter melk 200 gram kastanje 100 ml room 1 goudrenet 2 el

Nadere informatie

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Voorgerecht Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Ingrediënten (voor 18 personen): 500 gram ossenhaas 20 scampi s 2 tl tomatenketchup 3 el huisgemaakte mayonaise cress balsamico azijn Voor

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

Recepten. Recepten. StreekChef. Kiwanis Herfstbock. StreekChef. Kiwani Herfstbock

Recepten. Recepten. StreekChef. Kiwanis Herfstbock. StreekChef. Kiwani Herfstbock Recepten Recepten StreekChef Kiwanis Herfstbock StreekChef Kiwani Herfstbock 2013 Deze recepten zijn speciaal gemaakt voor de Kiwani Herfstbock i.s.m. StreekChef door Melle Gerlofs Deze recepten zijn speciaal

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

Qlivini 6 oktober 2010

Qlivini 6 oktober 2010 Qlivini 6 oktober 2010 Gastkok Teo Espa Qlivino Menu Mediterrane aubergine rolletjes (Involtini di melanzane alla mediterranea) Geroosterd brood met mosselen en tomaatjes (Crostini di cozze e pomodorini)

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Femma Italiaans Koken met Carlo

Femma Italiaans Koken met Carlo Femma Italiaans Koken met Carlo 15/02/2016 Alle recepten zijn voor 4 personen AntiPasti 1. Crostini con tapenade di Genua 1 stokbrood 1 citroen 1 tomaat 2 dl olijfolie( extra vergine) Zout & peper 200g

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Groene asperges met roodloof en cantharellen

Groene asperges met roodloof en cantharellen Groene asperges met roodloof en cantharellen o 3 stronkjes roodloof o 2 el. olijfolie o 200 gr. cantharellen of shii-take in stukken o ½ el. honing o 500 gr. heel kleine groene asperges (korenaren) of

Nadere informatie

6 gratis Pompoen recepten.

6 gratis Pompoen recepten. s i t a Gr 6 gratis Pompoen recepten www.pompoensoep.info P O M P O E N P U R E E M A K E N POMPOEN PUREE Pompoenpuree kun je in Amerikaa kant en klaar in blikjes kopen, in Nederland is het ook wel te

Nadere informatie

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus.

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. *** Witte chocolade ijsmousse met aardbeien, sabayon van witte

Nadere informatie

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD Neem 4 sneden bruin brood, het liefst een rustiek soort brood en zelf dik gesneden. Rooster de sneden brood in broodrooster of oven. Snij 2 teentjes knoflook doormidden

Nadere informatie

Broccoli-pie met gorgonzola

Broccoli-pie met gorgonzola Quiches & Pizza s Broccoli-pie met gorgonzola 567 kcal per portie vetten: 43 g koolhydraten: 26 g proteïnen: 20 g 6 30 min 30 min Ingrediënten 500 g bladerdeeg 2 stronken broccoli (ongeveer 700 g) 3 à

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

spinazierecepten Lasagne met spinazie (4 personen) Spinaziepastei (4 personen)

spinazierecepten Lasagne met spinazie (4 personen) Spinaziepastei (4 personen) Lasagne met spinazie (4 personen) 400 gr. spinazie, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 350 gr. volle kwark, 300 gr. lasagna, 1 glas rode wijn, zout, peper, nootmuskaat, scheutje olijfolie. Kook de lasagnevellen

Nadere informatie

Focaccia met groente

Focaccia met groente Focaccia met groente Voor 4 focaccia s heb je nodig: 450 gram bloem 250 ml water 75 ml extra vergine olijfolie 15 gram verse gist 10 gram grof zeezout 50 ml water een paar handjes vol gegrilde groente

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme lekkernijen. Onder elk recept vind je de voedingswaarden zodat je precies kunt

Nadere informatie

Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop

Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop 1 liter kippenbouillon 1 ui 1 prei 150 gram spekblokjes 1 el tomatenpuree ½ kilo bruine bonen Bereidingswijze: Snijd de ui en prei fijn. Bak de ui en prei in

Nadere informatie

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN 100 gram Zero Rice 100 gram runderbiefstuk 120 gram wortels 100 gram peultjes 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamico azijn 1 thleelepel honing verse

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing.

Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing. Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing. Nodig voor dressing; ½ in blokjes gesneden tomaat pp. zonder vel. ½ eetlepel dragon azijn 3 eetlepels olijf olie. 1 eetlepel Fijn gesneden

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Menu 144. Groenteloempia met currysaus. Stracciatella. Kalfsgebraad met limoen en aardappels. Crème brûlée

Menu 144. Groenteloempia met currysaus. Stracciatella. Kalfsgebraad met limoen en aardappels. Crème brûlée Menu 144. Groenteloempia met currysaus Stracciatella Kalfsgebraad met limoen en aardappels Crème brûlée Groenteloempia met currysaus Ingrediënten (4 pers) 4 filodeegvellen 1 wortel 1 stengel prei 100 gr

Nadere informatie

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen;

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen; Gebakken Coquilles met appel en kerrie 16 Coquilles 2 goudreinetten boter 1 sjalot 1 teen knoflook 2 dl witte wijn suiker en kaneelpoeder 2 dl slagroom kerriepoeder Bereidingswijze; Haal het harde stukje

Nadere informatie

Menu. Crostini met chorizo *** Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei *** Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes ***

Menu. Crostini met chorizo *** Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei *** Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes *** Menu Crostini met chorizo Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes Papillot van zeebaars met seizoen groenten en krieltjes Profiteroles met vanille-ijs

Nadere informatie

Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood ***

Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood *** Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood *** Gebakken biefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken spruitjes en

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing;

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; 2,5 dl olijf olie. 1 fijn gesnipperde rode ui. 2 fijn gesneden teentjes knoflook. 1/2 blikje maïs korrels. lepel gehakte

Nadere informatie

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden.

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Gaartijden en temperaturen De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Levensmiddel Temperatuur in ºC Gaartijd in minuten Kip (1,6kg) 200 70 Kippenborst (350g) 190 20 Kabeljauw (150g) 200 24 Aardappelen

Nadere informatie

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges;

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Beet gaar gekookte asperges(1pp) 3 eetlepel Olijf olie 2 eetlepel Gehakte kruiden Citroen sap van ½ citroen

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

TAPAS. Gazpacho andaluz. Bruschette met tomaat en basilicum. Champignons in sherry. Pulpo. Gamba s al ajillo. Albondigas. Sinaasappel-avocadosalade

TAPAS. Gazpacho andaluz. Bruschette met tomaat en basilicum. Champignons in sherry. Pulpo. Gamba s al ajillo. Albondigas. Sinaasappel-avocadosalade TAPAS Gazpacho andaluz Bruschette met tomaat en basilicum Champignons in sherry Pulpo Gamba s al ajillo Albondigas Sinaasappel-avocadosalade Tortilla de patatas Paella con pollo Bloemkoolcasserole Crema

Nadere informatie

Kooksessie 18/12/2012

Kooksessie 18/12/2012 Kooksessie 18/12/2012 Crostini Ricotta Vijgen Ronny Steven Cacciucco uit Livorno tomaten zeevruchten chili pepers Alex - Marco Ravioli salie porcini Erik Gerd Jiji Kip caciatorre paprika rozemarijn Huisgemaakte

Nadere informatie

Kookles voor mannen 2015

Kookles voor mannen 2015 Kookles voor mannen 2015 Kir Ingrediënten 15 ml crème de cassis of crème de framboise 120 ml droge witte wijn Bereiding Schenk de crème in een flûteglas Voeg de wijn toe Niet roeren, de crème blijft op

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

Groene asperges met een gepocheerd ei en bacon

Groene asperges met een gepocheerd ei en bacon Groene asperges met een gepocheerd ei en bacon 24 groene asperges 24 plakken bacon 1 takje dragon 1 citroenen 2 el witte wijn azijn 2 eigelen 250 gr margarine 8 eieren (super vers!) 1. Was de asperges

Nadere informatie

verzorging CSPE KB 2016

verzorging CSPE KB 2016 verzorging CSPE KB 2016 bijlage 2 opdracht 12 variant a variant b PK-0711-b-16-1-b2 1 / 5 lees verder variant a Paprikasoep met basilicum 100 gram ui 1 rode paprika 1 gele paprika 100 gram vleestomaat

Nadere informatie

Amuses: Caprese met peterseliepesto Focaccia crostini met paddenstoelen. Garnalen met knoflook. Granité van Aperol en sinaasappel

Amuses: Caprese met peterseliepesto Focaccia crostini met paddenstoelen. Garnalen met knoflook. Granité van Aperol en sinaasappel Amuses: Caprese met peterseliepesto Focaccia crostini met paddenstoelen Garnalen met knoflook Granité van Aperol en sinaasappel Filets van zeebarbeel met sinaasappelsaus Filetti di triglia allärancia (Apilië)

Nadere informatie

Zalmtartaar. Varkenshaas met champignonsaus. Rozemarijn aardappeltjes. Geglaceerde worteltjes witte kool met bechamelsaus

Zalmtartaar. Varkenshaas met champignonsaus. Rozemarijn aardappeltjes. Geglaceerde worteltjes witte kool met bechamelsaus Kookles 1 Helmond 25-09-2018 BAKKEN EN BRADEN; vlees en sauzen roux maken voor soep en saus, mayonaise, ei als bindmiddel eieren splitsen- laten zien rest uit fles gebruiken roux maken laten zien Zalmtartaar

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4

Nadere informatie

Menu kauw/slik workshop

Menu kauw/slik workshop Menu kauw/slik workshop Tuinerwtensoepje en een knolselderijsoepje Tonijnmayonaise met basilicumolie en wortelcrème Risotto met diverse kruiden, paddenstoelen en kip Chocoladetaartje met een vloeibare

Nadere informatie

Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum

Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum Voorgerecht Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum Spiesjes van scampi 30 scampi s 2 courgetten Paprika 2 dl Olijfolie Een stukje Gember 2 teentjes Knoflook

Nadere informatie

Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep

Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep 750 gram kipfilet in reepjes gesneden 1,3 liter water 4 theelepels kerriepoeder 2 theelepels kurkuma 4 kruidnagels 3 uien, in repen gesneden 3 wortels,

Nadere informatie

Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus

Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus Ingrediënten: (10 personen) Zalmtartaar: 100 gr verse zalm 100 gr gerookte zalm 1 st kleine sjalot 50 gr crème Fraîche Druppels tabasco/peper

Nadere informatie

Zalm carpaccio. Gerookte zalmfilet (75 gram per persoon) Baby Leaf Balsamico bianca Roomkaas Panna di cucina Peper Rock Chives.

Zalm carpaccio. Gerookte zalmfilet (75 gram per persoon) Baby Leaf Balsamico bianca Roomkaas Panna di cucina Peper Rock Chives. Vitello Donato Kalfsmuis in dunne plakken (6 plakken per persoon) Rucola Balsamico bianca Tonijnmayonaise Atsina Cress Regendruppels Kappertjes Vers gemalen peper Leg de plakken kalfsmuis dakpansgewijs

Nadere informatie

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon 500 gram biefstuk in 4 porties 4 eetlepel Griekse yoghurt volvet 4 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)

Nadere informatie

CSPE GL bijlage 2. opdracht 10 en 11. consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed. PG-5014-b-17-1-b2 1 / 7 lees verder

CSPE GL bijlage 2. opdracht 10 en 11. consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed. PG-5014-b-17-1-b2 1 / 7 lees verder CSPE GL 2017 consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed bijlage 2 opdracht 10 en 11 PG-5014-b-17-1-b2 1 / 7 lees verder Gerecht voor 4 personen Een mediterrane korstdeegstrik gevuld met

Nadere informatie

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten;

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Vis gelei (1 ltr water met 20 gram geweekte gelatine) Gefileerde ontdaan van vet en buikwand gerookte paling. Evt fijn gehakte

Nadere informatie

Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella

Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella Sardines 1 witbrood 1 teen knoflook ½ bosje peterselie 1 citroen gerapspt en geperst 2 rode paprika s scheutje balsamico zout en peper Fileer

Nadere informatie

11 personen. Het menu:

11 personen. Het menu: 11 personen Het menu: Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Een malse biefstuk met ratatouille en een bearnaisesaus (bijgerecht: huisgemaakte

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

HEERLIJKE. pastagerechten GRATIS RECEPTEN PASTA. nummer 1 in gezondheid

HEERLIJKE. pastagerechten GRATIS RECEPTEN PASTA. nummer 1 in gezondheid HEERLIJKE pastagerechten 0 GRATIS PASTA RECEPTEN nummer Eet smakelijk! Een goede en evenwichtige voeding is belangrijk voor je gezondheid. Zorg er dus voor dat je alle nuttige voedingsstoffen in de juiste

Nadere informatie

Kerstmenu December 2018

Kerstmenu December 2018 Kerstmenu December 2018 Amuse **** Gebakken geitenkaas met ontbijtspek en honingdressing **** Heldere wildbouillon met bospaddenstoelen en groene kruiden **** Eendenborstfilet met sinaasappelsaus Pommes

Nadere informatie

PROOF. fingerfood. www.powerslim.nl.be

PROOF. fingerfood. www.powerslim.nl.be PROOF fingerfood www.powerslim.nl.be PROOF fingerfood Afvallen en een sociaal leven wordt vaak gezien als een moeilijke combinatie. Het liefste zou je dan ook je sociale leven even stop willen zetten wanneer

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Tapas. Croquetas met Serannoham Albondigas con salsa de tomate(gehaktballetjes met tomatensaus)

Tapas. Croquetas met Serannoham Albondigas con salsa de tomate(gehaktballetjes met tomatensaus) Tapas Croquetas met Serannoham Albondigas con salsa de tomate(gehaktballetjes met tomatensaus) Greet Lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem Tel.: 09 357 60 86 fax: 09 357 78 35 www.greetlybaert.be - greet.lybaert@greetlybaert.be

Nadere informatie

Terrine van asperges met boeren ham.

Terrine van asperges met boeren ham. Terrine van asperges met boeren ham. Nodig; Gekookte asperges Asperge gelei(1 ltr. asperge vocht op smaak met 30 gram gelatine) Dunne plakjes boerenham Bereiden van de terrine - kook de geschilde asperges

Nadere informatie

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven.

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Rauwe zalm in plakjes gesneden Rode grapefruit Gemarineerde tomaat Klein uitje Zoete aardappelblokjes Maken; Bak de gesneden

Nadere informatie

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd 3 citroenen, schoongeboend 6el olijfolie 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 2 el kappertjes 4 schotse zalmfilets ( á 145 g) 2 el peterselie, fijngesneden Grillpan 1. Pers 1 citroen uit.

Nadere informatie

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water BASISRECEPTEN DEEG Pasteideeg 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water Meng alle ingrediënten tot er een deegmassa ontstaat. Dek het deeg vervolgens af en laat het 3 uur rusten. Rol het

Nadere informatie

Soepje van schorseneren met wilde champignons

Soepje van schorseneren met wilde champignons Benodigdheden : 30 g boter Soepje van schorseneren met wilde champignons 800 ml gevogeltefond 1 l kippenbouillon 1 teentje look 1 dl witte wijn 1.5 kg schorseneren 1 ui P&z 150 g wilde champignons (trompet

Nadere informatie

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van.

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van. Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Ingredienten dressing; 2 eetlepel olijf olie 1 theelepel cherry azijn Sap van ½ citroen Sap van ½ sinasappel 1 teentje

Nadere informatie

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JUNI 2015 Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette Aardappelsoufflé met gerookte paling Asperges met kalfstong en morillesaus Aardbeien

Nadere informatie

Spinaziesoepje met een half kwartelei en gerookte amandelen.

Spinaziesoepje met een half kwartelei en gerookte amandelen. Spinaziesoepje met een half kwartelei en gerookte amandelen. 1 sjalotje 2 tenen knoflook takje verse salie 150 gram spinazie 1 liter sterke groentenbouillon 200 ml room 3 eigelen 75 gram gerookte amandelen

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE BB 2014

consumptief-horeca CSPE BB 2014 consumptief-horeca CSPE BB 2014 bijlage 1 variant b menu b Amuse Lepel gerookte zalmsalade, tapenade, olijfolie en zeezout focaccia en ciabatta *** Quiche met Noorse garnalen *** Op de huid gebakken parelhoenfilet

Nadere informatie

Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken

Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken - Rol plak phylodeeg uit en besmeer deze met gesmolten boter. - Leg hierop weer een plak phylodeeg en steek

Nadere informatie

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen Citroentaart Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het deeg uit en leg in de beboterde of

Nadere informatie