MENU APRIL Amuse. Schol / kokkels / gerookte eidooier / truffelaardappel -0- Voorgerecht

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MENU APRIL 2014 -0- Amuse. Schol / kokkels / gerookte eidooier / truffelaardappel -0- Voorgerecht"

Transcriptie

1 MENU APRIL Amuse Schol / kokkels / gerookte eidooier / truffelaardappel -0- Voorgerecht Coquille St. Jacques / kalfstong / kerrie / groene asperge / sjalot -0- Tussengerecht Ganzenlever / biet / rode ui / bospeen -0- Hoofdgerecht Pyreneeën lam / couscous / ratatouille -0- Nagerecht Brownie / vanille roomijs / gezoet spek / pecan / karamel -0- Koffiegarnituur Grand Cru Koffie of Thee met zoetigheden van Patisserie de Rouw -0-

2 @ AMUSE Schol / kokkels / gerookte eidooier / truffelaardappel

3 AMUSE Schol / kokkels / gerookte eidooier / truffelaardappel 1 recept Schol en kokkels (zie bijlage) 1 recept Gerookte eidooier (zie bijlage) 1 recept Truffelaardappel (zie bijlage) 2. Maak de schol en kokkels (zie bijlage). 3. Maak de gerookte eidooier (zie bijlage). 4. Maak de truffelaardappel (zie bijlage). DOORGEVEN VAN HET GERECHT:! Gaar de schol in een voorverwarmde oven van 160 graden Celsius gedurende 1-2 minuten, breng op smaak en leg in elk diep en warm bordje een stukje schol.! Schep hier iets van de kokkels op.! Spuit op elk bord een paar dopjes van de gerookte eidooier.! Maak af met de mayonaise, een schots krokante truffelaardappel en iets bieslook.! Serveer direct.

4 BIJLAGE AMUSE SCHOL EN KOKKELS 9 stuks scholfilet 2 pakjes kokkels (500gram/stuk) 1 stuks ui 1 stengel bleekselderij 1 teen knoflook 1 stuks ei 3 dl olijfolie ½ bos bieslook 2. Maak de schol schoon en portioneer deze in 18 gelijke (en even dikke) porties, leg de schol met de graat kant op een plateau met iets olijfolie. 3. Grill op de school aan de graatkant een ruitmotief en leg hierna op een plateau met iets olijfolie, zout en peper en bewaar afgedekt op de werkbank tot doorgifte van het gerecht. 4. Spoel de kokkels onder koud water gedurende 15 minuten en laat hierna goed uitlekken, snijd ondertussen een bouquet van de ui, bleekselderij en knoflook en fruit deze in iets olie glazig, voeg de kokkels toe en stoof deze gaar, laat afkoelen op de werkbank. Haal de kokkels uit de schelp en houd apart, zeef het vocht en vang op en kook in tot plusminus 1 eetlepel en laat afkoelen. 5. Meng het ingekookte vocht met het ei en mix hier met een staafmixer de olie door tot een dikke mayonaise. 6. Breng de kokkels op smaak met de mayonaise en iets fijngesneden bieslook, bewaar afgedekt in de koeling tot doorgifte van het gerecht. 7. Bewaar de rest van de mayonaise afgedekt op de werkbank tot doorgifte van het gerecht.

5 BIJLAGE AMUSE GEROOKTE EIDOOIER 15 stuks ei rookmot 2. Gaar de eieren in hun geheel in de schil in een stoomoven van 63 Graden Celsius met 50 % stoom gedurende 3 uur. 3. Haal de eieren uit de oven, breek voorzichtig en van de eidooier op. 4. Leg de eidooiers op een klein ovenschaaltje. 5. Rook de eidooiers in een koude gedurende 30 minuten. 6. Roer de dooiers goed los in een bekken en breng op smaak met peper en zout, doe de massa in een spuitflesje en bewaar in de koeling tot doorgifte van het gerecht.

6 BIJLAGE AMUSE TRUFFELAARDAPPEL 500 gram truffel aardappel rauw (of 300 gram gare aardappel kruim) 50 gram boter 2 stuks eiwit 2 eetlepels dragon (fijngesneden) zout en peper 2. Schil de aardappels en kook deze goed gaar. 3. Giet als de aardappels gaar zijn deze af en stoom droog op het vuur. 4. Wrijf de aardappels door een fijne zeef en voeg de boter en het eiwit toe roer het geheel tot een gladde vloeibare massa. 5. Voeg de fijngesneden dragon toe en breng op smaak met peper en zout. 6. Smeer de massa uit op bakmatjes in de gewenste vorm en bak deze af in een voorverwarmde oven van 160 graden Celsius. 7. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos tussen bakpapier.

7 @ VOORGERECHT Coquille St. Jacques / kalfstong / kerrie / groene asperge / sjalot

8 VOORGERECHT Coquille St. Jacques / kalfstong / kerrie / groene asperge / sjalot 1 recept Kalfstong (zie bijlage) 1 recept Kerrie (zie bijlage) 1 recept Groene asperge en sjalot (zie bijlage) 18 stuks Coquille St. Jacques (handgedoken, in de schelp) 100 gram macadamia nootjes 2. Maak de kalfstong (zie bijlage). 3. Maak de kerrie (zie bijlage). 4. Maak de groene asperge en sjalot (zie bijlage). 5. Steek de coquilles voorzichtig open, haal uiterst voorzichtig de mossel uit de schelp, spoel deze kort schoon onder koud water en leg droog weg tussen keukenpapier in de koeling. 6. Bruineer de macadamia nootjes met iets notenolie en zout in een voorverwarmde oven van 160 graden Celsius goudbruin, laat iets afkoelen en hak grof, bewaar afgedekt op de werkbank tot doorgifte van het gerecht. DOORGEVEN VAN HET GERECHT:! Zet tijdig de kalfstong in de warmkast en laat zo langzaam warm worden.! Verwarm ondertussen de uitjes in hun eigen vocht, verwijder van te voren de schil en wortel, stoof de aspergekopjes op in iets boter en breng op smaak. Verwarm de kerrie bouillon.! Bak de coquilles in een uiterst hete pan iets olie goudbruin aan een kant, haal de pan van het vuur en draai de coquilles om, breng op smaak.! Leg in elk bord op de bodem de kalfstong en leg hier een coquille op.! Leg op elk bord op de tong, twee uitjes met de bak kant naar boven, een asperge kopje en een paar asperge sliertjes.! Spuit op elk bord een paar dopjes van de mayonaise.! Schuim de kerrie bouillon op met iets sucro en schep op elk bord een paar wolkjes kerrie.! Maak af met de macadamia nootjes en serveer direct.

9 BIJLAGE VOORGERECHT KALFSTONG 2 stuks kalfstong rozemarijn, knoflook, tijm, ganzenvet 2. Smelt in een grote pan ruim ganzenvet. 3. Voeg ruim tijm en rozemarijn toe en naar smaak een paar bollen knoflook die eenmaal doormidden gesneden zijn. 4. Voeg de kalfstongen toe en zorg ervoor dat deze net onderstaan. 5. Laat op deze manier rustig garen gedurende 3 tot 4 uur totdat de tongen geheel gaar zijn. Controleer dit door in het puntje van de tong te knijpen, laat het vel los dan is de tong gaar. 6. Schep de tongen uit het vet (bewaar het vet voor de volgende bereiding) laat afkoelen, pel de tongen en verwijder de krop. 7. Laat de tongen in de koeling opstijven, en snijd deze hierna op de snijmachine in mooie dunne plakken, leg drie plakjes dakpansgewijs op elkaar op een bakplaat en maak zo 18 porties, breng op smaak met peper en zout en gier er iets gevogeltebouillon met boter overheen, dek af en bewaar in de warmkast tot doorgifte van het gerecht..

10 BIJLAGE VOORGERECHT KERRIE 1 stuks sjalot 1 theelepel kerrie poeder 1 stuks ei 1 eetlepel witte wijn azijn 1 eetlepel mosterd 3 dl arachide olie 1 dl notenolie 1 stuks sjalot 1 theelepel kerrie poeder 1 dl witte wijn 3 dl gevogelte bouillon sucro 2. Snipper de sjalot ragfijn en fruit deze in iets olie glazig, voeg de kerrie poeder toe en fruit (mijoteren) kort mee. Doe de massa in een litermaat en laat afkoelen, voeg het ei, de azijn en mosterd toe en mix met een staafmixer de oliesoorten door de massa tot een gladde mayonaise, breng op smaak en bewaar op de werkbank in een spuitfles tot doorgifte van het gerecht. 3. Snipper de sjalot ragfijn en fruit deze in iets olie glazig, voeg de kerrie poeder toe en fruit (mijoteren) kort mee, blus af met de witte wijn en laat geheel inkoken, voeg de bouillon toe en laat wederom iets inkoken, breng op smaak en bewaar afgedekt op de werkbank tot doorgifte van het gerecht.

11 BIJLAGE VOORGERECHT GROENE ASPERGE EN SJALOT 20 stuks groene asperge 40 stuks grelot ui 2. Verwijder de kontjes van de asperges en zorg dat allen even lang zijn, snijd de kopjes van de asperges 2 cm lang en blancheer deze beetgaar, bewaar afgedekt op de werkbank. Haal met een dunschiller vanaf de onderkant van de asperge dunne repen van de asperges, haal deze zeer kort door kokend water en laat uitlekken, breng op smaak en marineer met olijfolie, peper en zout en bewaar in een platte schaal afgedekt op de werkbank. 3. Snijd van de uitjes de bovenkant af op 2/3, bestrooi met zout en leg met de open kant in een braadpan met gesmolten boter en iets witte wijn, dek luchtdicht af en laat zo op laag vuur gaar stoven en karamelliseren gedurende plusminus 30 minuten, bewaar op de werkbank tot doorgifte van het gerecht.

12 @ TUSSENGERECHT Ganzenlever / biet / rode ui / bospeen

13 TUSSENGERECHT Ganzenlever / biet / rode ui / bospeen 1 recept Rode ui (zie bijlage) 1 recept Biet en bospeen (zie bijlage) 2 stuks Ganzenlever (5 ons/stuk) 3 dl coca cola 3 gram agar Ahornsiroop, atsina cress 2. Maak de rode ui (zie bijlage). 3. Maak de biet en bospeen (zie bijlage). 4. Maak de ganzenlever schoon en portioneer deze in 18 gelijke porties, zout en peper aan beide kanten en bewaar afgedekt in de koeling tot doorgifte van het gerecht. 5. Kook de coca cola met de agar op en roer goed met een garde, laat kort doorkoken en giet uit op een platte schaal en laat opstijven, steek hier m.b.v. een steker met een doorsnede van 3 cm rondjes uit en verwijder alles wat er omheen zit, bewaar de plakjes op het plateau in de koeling tot doorgifte van het gerecht. DOORGEVEN VAN HET GERECHT:! Verwarm de bietjes apart.! Verwarm de bospeen.! Verwarm iets ahornsiroop in een klein steelpannetje en kook iets in.! Bak de ganzenlever in een droge hete pan aan beide kanten goudbruin.! Giet de bietjes op een zeef en leg op elk bord een grote plak rode biet en een grote plak gele biet, leg een klein plakje gele biet in het gat van de rode biet en andersom.! Leg in het midden van ieder bord een plak ganzenlever en leg hier een plakje van de coca cola gelei op.! Schep een kleine quenelle van de rode uien sorbet op de ganzenlever.! Maak af met de wortel, iets ahornsiroop en een takje atsina cress.! Serveer direct.

14 BIJLAGE TUSSENGERECHT RODE UI 250 gram geleisuiker 250 gram suiker ½ liter water 1 dl crème de cassis ½ dl rode wijn azijn 1 kg rode ui 2. Kook de geleisuiker, suiker, water, crème de cassis en de rode wijn azijn op. 3. Maak de rode uien schoon en snijd deze op de snijmachine in fijne ringen, kook deze met het suikerwater afgedekt geheel gaar. 4. Passeer de massa door een fijne punt zeef en laat het vocht afkoelen. 5. Draai van deze massa in twee keer een sorbet en bewaar deze in de vriezer tot doorgifte van het gerecht.

15 BIJLAGE TUSSENGERECHT BIET EN BOSPEEN 4 stuks rode biet 4 stuks gele biet 1 bos bospeen witte wijn azijn, honing, poedersuiker 2. Kook de rode en de gele biet apart gaar in gezouten water, laat afkoelen haal uit het water en snijd op de snijmachine dunne plakjes, steek de plakjes rond uit met een steker van plusminus 3 cm doorsnede, steek uit elk plakje een rondje met een steker met een doorsnede van 1 cm, houd alles apart, breng de rode bieten op smaak met iets rode wijn azijn, poedersuiker, peper en zout, doe hetzelfde met de gele biet maar dan met witte wijn azijn. 3. Schil de bospeen en snijd deze in lange repen, bak deze in iets olijfolie lichtjes bruin, voeg honing toe en laat lichtjes karamelliseren, blus af met iets azijn en gaar verder in de oven, bewaar op de werkbank tot doorgifte van het gerecht.

16 @ HOOFDGERECHT Pyreneeën lam / couscous / ratatouille

17 HOOFDGERECHT Pyreneeën lam / couscous / ratatouille 1 recept Lam (zie bijlage) 1 recept Couscous (zie bijlage) 1 recept Ratatouille (zie bijlage) affilla cress 2. Maak het lam (zie bijlage). 3. Maak de couscous (zie bijlage). 4. Maak de ratatouille (zie bijlage). DOORGEVEN VAN HET GERECHT:! Verwarm de hachee van de lamsschenkels.! Verwarm de ratatouille.! Bak de couscous in een braadpan op totdat deze warm is.! Portioneer de lamsracks in 18 gelijke porties (koteletjes).! Breng alles op smaak en houd warm.! Verdeel de couscous over de borden in een rechthoekige steker en leg hier een quenelle van de ratatouille op, garneer met iets affilla cress.! Schep iets van de hachee naast de couscous en schik hier netjes een koteletje in.! Serveer direct.

18 BIJLAGE HOOFDGERECHT LAM 4 stuks lamsschenkel 1 bol knoflook 2 stuks ui 1 stuks peen ½ stuks bleekselderij 1 eetlepel tomaten puree ½ liter rode wijn ½ liter fond 2 kg lams rack met vet 2. Braad de lamschenkels rondom goudbruin in olie en boter, snijd ondertussen een grof bouquet van de groenten en bak deze kort mee, voeg de tomaten puree toe en bak kort mee, blus af met de rode wijn en laat zo 1 minuut koken, doe het geheel in een hoge pan en voeg de fond toe, zet onder met water en laat zo afgedekt gedurende drie uur zachtjes stoven totdat het vlees van het bot valt. Schep de schenkels uit het stoofvocht, laat iets afkoelen en pluk fijn, zeef het stoofvocht en kook dit in tot een saus, breng hier het vlees mee op smaak tot een soort hachee en bewaar afgedekt op de werkbank tot doorgifte van het gerecht. 3. Maak de lams racks schoon, krab de botjes mooi schoon en snijd het vet in, smeer in het vet iets fleur de sel en laat zo 5 minuten rusten alvorens het vlees op de vetkant in een hete droge pan volledig uit te bakken, bak kort op de vleeskant en gaar na in een voorverwarmde oven van 160 graden Celsius gedurende plusminus 5 minuten totdat het vlees rosé is, laar hierna rusten op een warme plek van graden Celsius tot doorgifte van het gerecht.

19 BIJLAGE HOOFDGERECHT COUSCOUS 500 gram couscous 2 tenen knoflook 3 stuks sjalot 5 takjes tijm olijfolie 2. Breng water aan de kook, doe de couscous in een schaaltje en giet hier kokend water op totdat het geheel net onder staat, laat zo 1 minuut staan en roer hierna met een vork los en om, herhaal dit een paar keer. 3. Maak de knoflook schoon en plet geheel fijn, fruit goudbruin in iets olijfolie, snipper ondertussen de sjalot en fruit kort mee met de knoflook, pluk de tijm en fruit kort mee met het geheel. 4. Meng de knoflook/sjalot/tijm massa door de couscous en breng deze op smaak met peper, zout en olijfolie en bewaar afgedekt op de werkbank tot doorgifte van het gerecht.

20 BIJLAGE HOOFDGERECHT RATATOUILLE 1 stuks courgette 1 stuks aubergine 1 stuks rode paprika 1 stuks groene paprika 1 stuks gele paprika 4 stuks roma tomaat 1 teen knoflook 2 stuks sjalot 2 takjes tijm 2. Snijd de courgette in ragfijne brunoise en fruit deze in iets olijfolie gaar en giet hierna op een vergiet en laat uitlekken. 3. Snijd de aubergine in ragfijne brunoise en fruit deze in iets olijfolie gaar en giet hierna op het vergiet en laat uitlekken. 4. Schil de rode paprika en snijd deze in ragfijne brunoise en fruit deze in iets olijfolie gaar en giet hierna op een vergiet en laat uitlekken. 5. Schil de groene paprika en snijd deze in ragfijne brunoise en fruit deze in iets olijfolie gaar en giet hierna op een vergiet en laat uitlekken. 6. Schil de gele paprika en snijd deze in ragfijne brunoise en fruit deze in iets olijfolie gaar en giet hierna op een vergiet en laat uitlekken. 7. Plisseer de tomaten, snijd in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ragfijne brunoise en voeg toe aan de rest. 8. Maak de knoflook schoon en plet tot puree, fruit deze goudbruin in een klein pannetje in iets olie, snipper ondertussen de sjalot ragfijn en fruit kort mee, pluk de tijm en voeg toe, verwarm kort mee. Meng het geheel door de rest van de groenten en breng op smaak met peper en zout, bewaar afgedekt in een klein pannetje op de werkbank tot doorgifte van het gerecht.

21 @ NAGERECHT Brownie / vanille roomijs / gezoet spek / pecan / karamel

22 NAGERECHT Brownie / vanille roomijs / gezoet spek / pecan / karamel 1 recept vanille roomijs (zie bijlage) 1 recept brownie (zie bijlage) 1 recept gezoet pecan, pecan, karamel (zie bijlage) 2. Maak het vanille roomijs (zie bijlage). 3. Maak de brownie (zie bijlage). 4. Maak het gezoet spek, pecan en karamel (zie bijlage). DOORGEVEN VAN HET GERECHT:! Snijd de brownie in 18 gelijke vierkantjes en zet op elk bord een brownie.! Schep op elke brownie een quenelle van het vanille roomijs.! Spuit over elk gerecht ruim de karamel van Werthers echte.! Strooi op elk gerecht iets van de gekarameliseerde pecan nootjes.! Kruimel iets van het gedroogd gezoet spek over het ijs.! Serveer direct.

23 BIJLAGE NAGERECHT VANILLE ROOMIJS 600 gram slagroom 500 gram melk 2 stuks vanillestokje 150 gram eidooier 350 gram suiker 2. Breng de room met de melk met de vanillestokjes (gesplitst) aan de kook en laat gedurende 15 minuten afgedekt trekken op een laag vuur. 3. Klop ondertussen de eierdooiers met de suiker wit in de keukenmachine. 4. Breng de massa aan de kook en giet deze al kokend bij de eierdooier massa onder voortdurend roeren. 5. Meng de massa goed en verwijder de vanillestokjes. 6. Plaats het geheel op ijsblokjes om snel te laten afkoelen. 7. Draai van het ijs als deze geheel is afgekoeld ijs in de ijsmachine. 8. Vul de machine niet meer dan 2/3. 9. Bewaar het ijs in de vriezer in een plastic bak tot doorgifte van het gerecht.

24 BIJLAGE NAGERECHT BROWNIE 300 gram bruine basterdsuiker 60 gram cacao poeder 84 gram bloem 6 gram bakpoeder 2 ½ stuks eieren 150 gram melk 150 gram zachte boter 30 gram walnoten 30 gram pecan noten 60 gram rozijnen 2. Meng alle ingrediënten met elkaar in de keukenmachine, voeg als laatste de walnoten, pecan noten en rozijnen toe. 3. Bak het geheel af in een diepe bak tussen bakpapier in een voorverwarmde oven van 150 graden Celsius gedurende 30 minuten, haal hierna uit de oven en laat onder lichte druk afkoelen op de werkbank.

25 BIJLAGE NAGERECHT GEZOET SPEK, PECAN, KARAMEL 130 gram water 200 gram suiker 3 gram zout 20 plakjes gerookt buikspek (uiterst dun) 50 gram water 50 gram suiker 150 gram pecan 200 gram Werthers echte 100 gram room 50 gram boter 2. Kook het water met de suiker en zout totdat alles is opgelost, smeer hier de plakjes spek mee in en droog deze op vetvrij papier in de oven op 50 graden Celsius totdat deze geheel krokant zijn. 3. Kook van het water en de suiker een lichtbruine karamel, rooster ondertussen in een voorverwarmde oven van 160 graden Celsius de pecan nootjes goudbruin en warm, haal uit de oven en voeg toe aan de karamel, roer door de karamel zodat de pecan noten rondom bedekt zijn met karamel, stort op een bakmatje en laat zo afkoelen, snijd/hak hierna de nootjes grof en bewaar op de werkbank tot doorgifte van het gerecht. 4. Cutter de Werthers echte geheel fijn in de cutter en smelt deze op laag vuur tot een karamel. Verwarm ondertussen in een ander pannetje de room met de boter en blus hiermee de karamel af, laat op een laag vuur koken totdat alles is opgelost, controleer de dikte van de saus door een druppel op een koude werkbank te laten vallen, het moet een dikke toch licht vloeibare siroop zijn. Passeer de saus door een fijne zeef en bewaar op de werkbank in een spuitfles tot doorgifte van het gerecht.

26 @ KOFFIEGARNITUUR Witte chocolade cheesecake / espresso / mango

27 KOFFIEGARNITUUR Witte chocolade cheesecake / espresso / mango 1 recept Witte chocolade cheesecake (zie bijlage) 1 recept Espresso en mango (zie bijlage) atsina cress 2. Maak de witte chocolade cheesecake (zie bijlage). 3. Maak de espresso en mango (zie bijlage). DOORGEVEN VAN HET GERECHT:! Haal de cheesecake uit de koeling en snijd deze met een warm mes in 20 gelijke vierkantjes en zet op elk bordje een stukje cheesecake.! Leg op elk blokje een bolletje mango.! Garneer met de espresso gel en de mango saus.! Maak af met een takje atsina cress.! Serveer direct.

28 BIJLAGE KOFFIEGARNITUUR WITTE CHOCOLADE CHEESECAKE 250 gram Koekjes (Bastogne) 100 gram boter 400 gram Mon Chou 80 gram room 2 stuks eieren 140 gram witte couverture 140 gram suiker 1 stuks vanille stokje 2. Cutter de koekjes samen met de boter tot een gladde massa en verdeel deze op de bodem van de bakvorm (vet deze van tevoren in en bloem goed). 3. Bak de bodem gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden Celsius, maak ondertussen de vulling. 4. Meng alle ingrediënten met elkaar, smelt de couverture au bain-marie en schraap het vanillestokje goed uit. Meng tot een gladde massa. 5. Haal de bodem uit de oven en giet hier de vulling op, bak gedurende 60 minuten op 150 graden Celsius, zonder dat de bovenkant gaat kleuren, gebeurt dit zet dan de oven uit, de deur van de oven op een kiertje en laat zo verder garen tot het geheel afgekoeld is en laat hierna in de koeling opstijven tot verder gebruik.

29 BIJLAGE KOFFIEGARNITUUR ESPRESSO EN MANGO 1 dl koffie siroop 2 dl espresso 3 gram kappa 1 stuks mango 50 gram suiker 2. Breng de koffie siroop met de espresso en de kappa aan de kook, kook kort door en stort de massa op een plaatje en laat opstijven, doe de gelei in een kleine blender en mix tot een vloeibare gel, doe de gel in een spuitflesje en bewaar op de werkbank tot doorgifte van het gerecht. 3. Schil de mango en haal hier m.b.v. een pommes Parisienne boor 20 bolletjes uit. 4. Haal de rest van het vruchtvlees van de mango en kook dit samen met de suiker op, mix m.b.v. een staafmixer tot een gladde massa, passeer evt. nog door een fijne zeef, marineer de bolletjes mango met iets van de saus en doe de rest van de massa in een spuitfles en bewaar dit in de koeling tot doorgifte van het gerecht. 5. Bewaar de bolletjes afgedekt op de werkbank tot doorgifte van het gerecht.

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen;

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen; Gebakken Coquilles met appel en kerrie 16 Coquilles 2 goudreinetten boter 1 sjalot 1 teen knoflook 2 dl witte wijn suiker en kaneelpoeder 2 dl slagroom kerriepoeder Bereidingswijze; Haal het harde stukje

Nadere informatie

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten;

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten; Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Aubergine Ui Bleekselderij Tomaten Olijven Kappertjes Pijnboompitjes Aceto balsamico. (blanke) Bospeen P&Z Bereiden; - maak de groenten schoon en snijd

Nadere informatie

MENU JUNI 2014 -0- Amuse. Geitenkaas / tomaat / garnaal -0- Voorgerecht. Gerookte paling / zalm / doperwt / yoghurt / avocado / ui -0- Tussengerecht

MENU JUNI 2014 -0- Amuse. Geitenkaas / tomaat / garnaal -0- Voorgerecht. Gerookte paling / zalm / doperwt / yoghurt / avocado / ui -0- Tussengerecht @ MENU JUNI 2014-0- Amuse Geitenkaas / tomaat / garnaal -0- Voorgerecht Gerookte paling / zalm / doperwt / yoghurt / avocado / ui -0- Tussengerecht Koningsbaars / yuzu / soja / truffel / pak soy -0- Hoofdgerecht

Nadere informatie

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Voorgerecht Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Ingrediënten (voor 18 personen): 500 gram ossenhaas 20 scampi s 2 tl tomatenketchup 3 el huisgemaakte mayonaise cress balsamico azijn Voor

Nadere informatie

Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer. Marinade komkommer

Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer. Marinade komkommer Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer Marinade komkommer 3 dl water Eetlepel Witte wijn azijn Suiker Kruidnagel 5 stuks ketoembar boontjes Theelepel gekneusde Zwarte peper korrels Zout

Nadere informatie

Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing.

Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing. Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing. Ingredienten dressing; 3 eetlepels zonnebloem olie 1 kopje Thee sterk gezet na smaak Iets appel azijn Peper en zout Evt iets

Nadere informatie

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid.

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Ingrediënten voor de trompet saus. 3 dl vis fond 250 gram trompet de la mort

Nadere informatie

april 2015 menu voorgerecht 1 Zalm, coquille st. jacques, yoghurt, avocado en groene asperge

april 2015 menu voorgerecht 1 Zalm, coquille st. jacques, yoghurt, avocado en groene asperge april 2015 menu voorgerecht 1 Zalm, coquille st. jacques, yoghurt, avocado en groene asperge voorgerecht 2 Soepje van aardappel en gepofte knoflook, parmezaanse kaas, truffel en gevogelte hoofdgerecht

Nadere informatie

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies.

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika stengel bleekselderij halve rode ui tomaten puree olijfolie Rooster de paprika in de oven

Nadere informatie

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JUNI 2015 Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette Aardappelsoufflé met gerookte paling Asperges met kalfstong en morillesaus Aardbeien

Nadere informatie

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus.

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. *** Witte chocolade ijsmousse met aardbeien, sabayon van witte

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven.

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Rauwe zalm in plakjes gesneden Rode grapefruit Gemarineerde tomaat Klein uitje Zoete aardappelblokjes Maken; Bak de gesneden

Nadere informatie

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen Kastanje soepje met schorseneren Ingrediënten voor 16 personen 200 gram champignons 2 gesnipperde uien 100 gram tomatenpuree 1 liter bouillon 1 liter melk 200 gram kastanje 100 ml room 1 goudrenet 2 el

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Menu. Crostini met chorizo *** Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei *** Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes ***

Menu. Crostini met chorizo *** Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei *** Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes *** Menu Crostini met chorizo Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes Papillot van zeebaars met seizoen groenten en krieltjes Profiteroles met vanille-ijs

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes Bloem verse rozemarijn 1 ei Voorbereiding 1. Haalde blaadjes van de rozemarijn en hak deze heel fijn.

Nadere informatie

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing;

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; 2,5 dl olijf olie. 1 fijn gesnipperde rode ui. 2 fijn gesneden teentjes knoflook. 1/2 blikje maïs korrels. lepel gehakte

Nadere informatie

Qlivino. Koken met Roy Franken Van het prachtige

Qlivino. Koken met Roy Franken Van het prachtige Qlivino Koken met Roy Franken Van het prachtige Trio van tonijn tournedos, tartaar en sashimi Ingrediënten: - Tonijnfilet 3kg vers niet diepvries - 1 fles Ketjap toko - 500 gr Suiker - ½ liter Water -

Nadere informatie

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges;

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Beet gaar gekookte asperges(1pp) 3 eetlepel Olijf olie 2 eetlepel Gehakte kruiden Citroen sap van ½ citroen

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van.

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van. Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Ingredienten dressing; 2 eetlepel olijf olie 1 theelepel cherry azijn Sap van ½ citroen Sap van ½ sinasappel 1 teentje

Nadere informatie

MENU MEI 2014 -0- Amuse. Kwartel dumpling / soja / rettich / shiso -0- Voorgerecht. Kreeft / groene asperge / krielei / oude kaas -0- Tussengerecht

MENU MEI 2014 -0- Amuse. Kwartel dumpling / soja / rettich / shiso -0- Voorgerecht. Kreeft / groene asperge / krielei / oude kaas -0- Tussengerecht H E T F O R N U I S. N L MENU MEI 2014-0- Amuse Kwartel dumpling / soja / rettich / shiso -0- Voorgerecht Kreeft / groene asperge / krielei / oude kaas -0- Tussengerecht Tarbot / schuim van aardappel /

Nadere informatie

Bereidingstijd: 13 uur; Oventijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 13 uur; Oventijd: 15 minuten Wildbouillon Ingrediënten voor 3 liter 1,5 kg vlees afval en beenderen van wild 100 gram dobbelsteentjes spek 1 stengels bleekselderij 1 klein blikje tomatenpuree 3 liter bruine fond (zie kookschool) 3

Nadere informatie

Terrine van asperges met boeren ham.

Terrine van asperges met boeren ham. Terrine van asperges met boeren ham. Nodig; Gekookte asperges Asperge gelei(1 ltr. asperge vocht op smaak met 30 gram gelatine) Dunne plakjes boerenham Bereiden van de terrine - kook de geschilde asperges

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES LAMSKOTELETJES MET MINT VAN DE BIG GREEN EGG TARTE TATIN MET

Nadere informatie

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant Hondshaai : 1 scheut azijn ½ ui 1 citroen 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 1 blaadje laurier

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

Voorgerecht. Ingrediënten (voor 10 personen): Coquilles met rode biet, wasabi mayonaise, meloengelei en Iberico ham

Voorgerecht. Ingrediënten (voor 10 personen): Coquilles met rode biet, wasabi mayonaise, meloengelei en Iberico ham Voorgerecht Coquilles met rode biet, wasabi mayonaise, meloengelei en Iberico ham Coquilles met Iberico ham 20 coquilles 10 plakken Iberico ham Olijfolie (een scheutje) Meloengelei 1 meloen 1 zakje agar

Nadere informatie

Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken

Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken - Rol plak phylodeeg uit en besmeer deze met gesmolten boter. - Leg hierop weer een plak phylodeeg en steek

Nadere informatie

Het menu 15 pers: Gegratineerde geitenkaas met walnoten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla ***

Het menu 15 pers: Gegratineerde geitenkaas met walnoten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Het menu 15 pers: Gegratineerde geitenkaas met walnoten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Op de huid gebakken zeebaars op een mousseline van aardappel en rookworst, pareltjes van

Nadere informatie

Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing.

Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing. Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing. Nodig voor dressing; ½ in blokjes gesneden tomaat pp. zonder vel. ½ eetlepel dragon azijn 3 eetlepels olijf olie. 1 eetlepel Fijn gesneden

Nadere informatie

Toets 1 uitstroom. Kok basis. Naam student Klas

Toets 1 uitstroom. Kok basis. Naam student Klas Toets 1 uitstroom Kok basis Naam student Klas Uitleg toets Tijdens deze toets ga je twee gangen bereiden, een voorgerecht en een hoofdgerecht. Je krijgt de receptuur en het stappenplan, maar je moet zelf

Nadere informatie

Voorgerecht Scholl - peterseliewortel - Tussengerecht Makreel - japanse rijst. Hoofdgerecht Okonamyaki en bavette. Dessert Caramel noten tonka

Voorgerecht Scholl - peterseliewortel - Tussengerecht Makreel - japanse rijst. Hoofdgerecht Okonamyaki en bavette. Dessert Caramel noten tonka Voorgerecht Scholl - peterseliewortel - Tussengerecht Makreel - japanse rijst Hoofdgerecht Okonamyaki en bavette Dessert Caramel noten tonka Créme van peterseliewortel Ingrediënten: 1,5 kg peterseliewortel

Nadere informatie

MENU SEPTEMBER Amuse. Kalf / oester / citrus -0- Voorgerecht. Coquille / koolraap / snijbiet / lardo di collonato / rode wijn extract -0-

MENU SEPTEMBER Amuse. Kalf / oester / citrus -0- Voorgerecht. Coquille / koolraap / snijbiet / lardo di collonato / rode wijn extract -0- @ H E T F O R N U I S. N L MENU SEPTEMBER 2014-0- Amuse Kalf / oester / citrus -0- Voorgerecht Coquille / koolraap / snijbiet / lardo di collonato / rode wijn extract -0- Tussengerecht Langoustine / meloen

Nadere informatie

Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop

Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop 1 liter kippenbouillon 1 ui 1 prei 150 gram spekblokjes 1 el tomatenpuree ½ kilo bruine bonen Bereidingswijze: Snijd de ui en prei fijn. Bak de ui en prei in

Nadere informatie

Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten;

Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten; Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten; Plak dun gesneden zalm (30-20 cm) 250 gram Hollandse garnalen Rijpe avocado in kleine blokjes gesneden Fijn gesneden rode ui

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Duif

The Taste of Cooking: Duif The Taste of Cooking: Duif Ingrediënten 4 personen ca 2 uur Wild Bosduif met krokante sesam, chocolade tofu, witlofsalade Bosduif 2 bosduiven panklaar (op karkas) 1 l ganzenvet 2 teentjes knoflook 2 verse

Nadere informatie

Loempia met geroosterde eend met hoy-sin dressing

Loempia met geroosterde eend met hoy-sin dressing Loempia met geroosterde eend met hoy-sin dressing Ingrediënten dressing 1 eetlepel hoy-sin Na smaak rijstazijn 3 eetiepels zonnebloem olie Gembervocht Gehakte Japanse gember Lente uitjes. Bereiden van

Nadere informatie

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MAART 2013

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MAART 2013 Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MAART 2013 TOMATEN TARTE TATIN MET TONIJN GEBAKKEN IN 3 KLEUREN SESAM; DRUPPELS VAN SOJASAUS KOKOS/DOPERWTENSOEP MET GEROOKTE PALING GECONFIJTE

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE KB 2012

consumptief-horeca CSPE KB 2012 consumptief-horeca CSPE KB 2012 bijlage 1 variant b PK-0811-b-12-1-b2 PK-0811-b-12-1-b1 2 lees verder recepturen en serveerwijzen menu variant b gerecht mise-en-place serveerwijze: amuse omeletrolletje

Nadere informatie

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten;

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Vis gelei (1 ltr water met 20 gram geweekte gelatine) Gefileerde ontdaan van vet en buikwand gerookte paling. Evt fijn gehakte

Nadere informatie

12 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla ***

12 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** 12 personen Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Gebakken wijting op een puree van aardappel en bieslook en een bearnaisesaus ***

Nadere informatie

Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella

Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella Sardines 1 witbrood 1 teen knoflook ½ bosje peterselie 1 citroen gerapspt en geperst 2 rode paprika s scheutje balsamico zout en peper Fileer

Nadere informatie

Geitenkaas lolly met een paneer van roggebrood en rozijnen

Geitenkaas lolly met een paneer van roggebrood en rozijnen Geitenkaas lolly met een paneer van roggebrood en rozijnen 1 rol geitenkaas van 250 gram gemengde groene kruiden klein scheutje room half pakje roggebrood 50 gram rozijnen Doe de geitenkaas in de keukenmachine

Nadere informatie

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min Pompoensoep met geroosterde pompoenpitten en pompoenpitolie Voorgerecht, 4 personen / 15 min - 1 ui - ½ cm gember - 1 dl olijfolie - 2 laurier blaadjes - 1 teen knoflook - 1 kilo pompoen - 2 l groentebouillon

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2016

NierNieuws Kerstmenu 2016 NierNieuws Kerstmenu 2016 Voorgerecht: Bruschetta met doperwtjespuree 1 ciabatta 4 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 handje geroosterde amandelen (ongezouten) 150 g doperwtjes uit de diepvries 1 handje

Nadere informatie

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4

Nadere informatie

Menu Meet the chef (versie 2)

Menu Meet the chef (versie 2) Menu Meet the chef (versie 2) Het menu is voor 6 personen Amuse: Crostini caprese Gepofte tomaat met mozerella en basilicum Voorgerecht Rundertartaar met gepocheerd kwartelei, trufflemayonaise, mosterd

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Gemarineerde zalm (voor 18 personen) Zalm Leg de zalm op een bord en marineer met notenolie, citroensap en rasp. Breng op smaak met peper en zout.

Gemarineerde zalm (voor 18 personen) Zalm Leg de zalm op een bord en marineer met notenolie, citroensap en rasp. Breng op smaak met peper en zout. Voorgerecht Gemarineerde zalm (voor 18 personen) 1 kilo rauwe zalm in dunne sneetjes notenolie citroensap en rasp peper zeezout Zure room 60 gram room 6 blaadjes gelatine halve liter zure room peper en

Nadere informatie

MENU OKTOBER Amuse. Raviolo van mossel met Parmezaan en ratatouille -0- Voorgerecht

MENU OKTOBER Amuse. Raviolo van mossel met Parmezaan en ratatouille -0- Voorgerecht H E T F O R N U I S. N L MENU OKTOBER 2014-0- Amuse Raviolo van mossel met Parmezaan en ratatouille -0- Voorgerecht Thaise bouillon met gepocheerde eendenlever en eetbare bloemen -0- Tussengerecht Mousseline

Nadere informatie

Gebakken rogvleugel met een yoghurt dressing en frisse salade.

Gebakken rogvleugel met een yoghurt dressing en frisse salade. Gebakken rogvleugel met een yoghurt dressing en frisse salade. Nodig; Rogvleugel 2 dl joghert 2 dl crème frâiche Koriander Mint Peper& zout Iets gember vocht. Frisse salade of pak soy Verdeel de rogvleugel

Nadere informatie

Mabré van gerookte zalm met kruidenkaas en grove mosterd mayonaise.

Mabré van gerookte zalm met kruidenkaas en grove mosterd mayonaise. Mabré van gerookte zalm met kruidenkaas en grove mosterd mayonaise. Nodig 400 gram roomkaas 15 gram gelatine 2 dl water of vis bouillon 700 gram gerookte zalm 5 eetlepel mayonaise 1 eetlepel grove mosterd.

Nadere informatie

6 gratis Pompoen recepten.

6 gratis Pompoen recepten. s i t a Gr 6 gratis Pompoen recepten www.pompoensoep.info P O M P O E N P U R E E M A K E N POMPOEN PUREE Pompoenpuree kun je in Amerikaa kant en klaar in blikjes kopen, in Nederland is het ook wel te

Nadere informatie

M e n u Oktober 2014

M e n u Oktober 2014 M e n u Oktober 2014 Amuse Aubergine gevuld met garnalen Voorgerecht Mosselen met tuinbonencreme en kervel Tussengerecht Herfstpaddestoelen in bladerdeeg Hoofdgerecht Roodpoot patrijs met een compote van

Nadere informatie

Coquilles schoon maken en op het moment van serveren bakken in een hete pan met iets olie.

Coquilles schoon maken en op het moment van serveren bakken in een hete pan met iets olie. Gebakken coquilles met een stamppot van bospeen en verse gember. Ingrediënten;(stamppot) Geschilde in stukken gesneden bospeen. Fijn gesneden verse gember Zout Iets gembervocht Iets olijf olie. Werkwijze;.

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum

Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum Voorgerecht Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum Spiesjes van scampi 30 scampi s 2 courgetten Paprika 2 dl Olijfolie Een stukje Gember 2 teentjes Knoflook

Nadere informatie

Smoothie van zoete aardappel en mango

Smoothie van zoete aardappel en mango Smoothie van zoete aardappel en mango Ingrediënten: 2 zoete aardappelen 3 citroenen 2 rijpe mango s 5 dl Biologische yoghurt Optioneel fijne tafelsuiker of honing Pof de aardappelen in aluminiumfolie 50

Nadere informatie

Recepten Foodpairing over smaken. Watermeloen - groene thee cocktail. www.foodpairing.com. Kooktijd: 3 min. Seizoen: Lente Voorbereidingstijd: 45 min.

Recepten Foodpairing over smaken. Watermeloen - groene thee cocktail. www.foodpairing.com. Kooktijd: 3 min. Seizoen: Lente Voorbereidingstijd: 45 min. www.foodpairing.com Recepten Foodpairing over smaken Watermeloen - groene thee cocktail Kooktijd: 3 min. Voorbereidingstijd: 45 min. Voor 2 personen: 350 g vruchtvlees watermeloen 35 g frambozen 450 g

Nadere informatie

Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend;

Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend; Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend; In kleine ruitjes ingesneden eende borst Teriyaki saus Iets gember siroop Citroenblad Iets soya saus Chili saus Bereiden van de eende borst;

Nadere informatie

Kerst zonder Herrie: recepten Lapland

Kerst zonder Herrie: recepten Lapland Kerst zonder Herrie: recepten Lapland De hoeveelheden zijn gebaseerd op een menu voor 6 personen Quenellen 400 gram witvis 2 eieren 400 gram room zout peper 2 uien 1 fles witte wijn 2 courgettes 500 gr

Nadere informatie

Italiaanse week (1104-1504)

Italiaanse week (1104-1504) Italiaanse week (1104-1504) Carpaccio met basilicum pesto, pijnboompintjes, Parmezaanse kaas schuim en rucola en Basil Cress. Smeer het met carpaccio te beleggen oppervlak in met de basilicum pesto. Snijd

Nadere informatie

Rucolamousse met geitenkaas en rode biet

Rucolamousse met geitenkaas en rode biet Rucolamousse met geitenkaas en rode biet Ingrediënten: (10 glaasjes) 1 sjalot 50 g rucola 1 eetlepel olijfolie 2 dl slagroom 200 g gekookte rode biet 60 g roomkaas 60 g geitenkaas zout Pel de sjalot en

Nadere informatie

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek Menu 49 Salade van gemarineerde paddestoelen Kerrie-appelsoep Appel met pittige kip Kaas-bananenkoek 500 gr gemengde bospaddestoelen ijsbergsla 1 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels notenolie verse peterselie,

Nadere informatie

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade Pikante kip gemarineerd in yoghurt Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt Coq au vin Gesauteerde aardappelen Moelleux van chocolade Smakelijk Voorgerecht Pikante kip gemarineerd in yoghurt: Benodigdheden:

Nadere informatie

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus ***

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus *** Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus *** Witte chocolade ijsmousse met aardbeien, sabayon van Bacardi

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Lasagne met licht gerookte konijn filet, met gebakken kwee-peer. Nodig;

Lasagne met licht gerookte konijn filet, met gebakken kwee-peer. Nodig; Lasagne met licht gerookte konijn filet, met gebakken kwee-peer Nodig; ½ konijnen filet pp. Kwee-peren. Rook oven met rookmot Riet suiker (carameliseren van de kwee-peer) Nodig voor de tuille. 150 gr Bloem

Nadere informatie

15 personen. Het menu: Asperge de lux met Hollandsengarnalen, zeekraal, roerei, knapperige croutons en hollandaise saus ***

15 personen. Het menu: Asperge de lux met Hollandsengarnalen, zeekraal, roerei, knapperige croutons en hollandaise saus *** 15 personen Het menu: Asperge de lux met Hollandsengarnalen, zeekraal, roerei, knapperige croutons en hollandaise saus *** Lamsrack met honing tijmsaus, gebakken courgette, dikke frieten en huisgemaakte

Nadere informatie

Menu maart Naam chef: Albert ter Horst. Koolvisfilet met een walnoot korstje. Witlofsoep met gerookte zalm

Menu maart Naam chef: Albert ter Horst. Koolvisfilet met een walnoot korstje. Witlofsoep met gerookte zalm Menu maart Naam chef: Albert ter Horst Vg: Koolvisfilet met een walnoot korstje Tg: Witlofsoep met gerookte zalm Hg: Kalfshaas met Schapenkaas en muskaatwijnsaus Ng: Warme chocoladecake met chocolade sorbet

Nadere informatie

Carpaccio van Sint-Jacobsvrucht met Redlove appel, komkommer en Chardonnay-azijn

Carpaccio van Sint-Jacobsvrucht met Redlove appel, komkommer en Chardonnay-azijn Carpaccio van Sint-Jacobsvrucht met Redlove appel, komkommer en Chardonnay-azijn 8 mooie grote verse coquilles 1 Redlove appel halve komkommer 2 cl Chardonnay-azijn 2 cl vers geperst appelsap Redlove 1/4

Nadere informatie

Menu 53. Torentje van rode biet met gele verse kaas. Crèmesoep Florida. Gebakken roodbaars of lamskroon met tijm, knoflook en asperges

Menu 53. Torentje van rode biet met gele verse kaas. Crèmesoep Florida. Gebakken roodbaars of lamskroon met tijm, knoflook en asperges Menu 53. Torentje van rode biet met gele verse kaas Crèmesoep Florida Gebakken roodbaars of lamskroon met tijm, knoflook en asperges Parfait van witte chocolade en advocaat Torentje van rode biet met gele

Nadere informatie

Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm. Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap.

Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm. Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap. Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap. Bereiden van de bonbon; - Draai de room kaas glad en vermeng

Nadere informatie

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper Gebakken varkens lende met tonijn saus en een crostini. Ingrediënten tonijn mayonaise ½ potje mayonaise 2 eetlepels gehakte platte peterselie (laatste moment toevoegen!) Eetlepel gehakte kappertjes Citroensap

Nadere informatie

Exclusieve kooklessen en workshops Kookstudio75

Exclusieve kooklessen en workshops Kookstudio75 Exclusieve kooklessen en workshops Kookstudio75 Kemperlandhoen suprême, jus van gepofte knoflook Saucijs van kip dij en citroen Gegrilde courgette en aubergine met zeezout en olijfolie Vlaamse friet, en

Nadere informatie

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MEI 2015 Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Gebraden speenvarken

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Knoflook

The Taste of Cooking: Knoflook The Taste of Cooking: Knoflook Ingrediënten 4 personen ca 1 uur Groente Puree gepofte knoflook 2 verse bollen knoflook 100 ml slagroom 2 takjes tijm 2 blaadjes laurier Korstdeeg 4 plakjes korstdeeg 1 el

Nadere informatie

LOGUS Proefmenu mei 2012

LOGUS Proefmenu mei 2012 LOGUS Proefmenu mei 2012 Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Klassieke asperges met ei, gerookte zalm en krieltjes Victoriacake met aardbeien Vanille koekjes Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Voorgerecht:

Nadere informatie

MENU SEPTEMBER 1999. Cocktail van nieuwe haring. -x-x-x-x-x- Spinaziesoep met roomkaas. -x-x-x-x-x- Abrikozenspoom. -x-x-x-x-x-

MENU SEPTEMBER 1999. Cocktail van nieuwe haring. -x-x-x-x-x- Spinaziesoep met roomkaas. -x-x-x-x-x- Abrikozenspoom. -x-x-x-x-x- MENU SEPTEMBER 1999 Cocktail van nieuwe haring Spinaziesoep met roomkaas Abrikozenspoom Maïskipfilet met gerookte zalm broccoli ei gratin aardappelen uit de oven met kaas Chocolade en vanilleparfait met

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood ***

Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood *** Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood *** Gebakken biefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken spruitjes en

Nadere informatie

-0- Amuse. Vongole / masala / galanga / mais -0- Voorgerecht. Risotto van griesmeel / truffel / kabeljauw -0- Tussengerecht

-0- Amuse. Vongole / masala / galanga / mais -0- Voorgerecht. Risotto van griesmeel / truffel / kabeljauw -0- Tussengerecht H E T F O R N U I S. N L MENU DECEMBER 2014 / JANUARI 2015-0- Amuse Vongole / masala / galanga / mais -0- Voorgerecht Risotto van griesmeel / truffel / kabeljauw -0- Tussengerecht Hert / eendenlever /

Nadere informatie

11 personen. Het menu:

11 personen. Het menu: 11 personen Het menu: Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Een malse biefstuk met ratatouille en een bearnaisesaus (bijgerecht: huisgemaakte

Nadere informatie

Menu kauw/slik workshop

Menu kauw/slik workshop Menu kauw/slik workshop Tuinerwtensoepje en een knolselderijsoepje Tonijnmayonaise met basilicumolie en wortelcrème Risotto met diverse kruiden, paddenstoelen en kip Chocoladetaartje met een vloeibare

Nadere informatie

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese:

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese: kerst MENU VERANTWOORD GENIETEN fvoorgerecht SALADE GEROOSTERDE WORTEL EN KIKKERERWTEN Gezonde start van het Kerstdiner: Geroosterde kikkererwten met paprikakruiden en curried bospenen uit de oven f 16

Nadere informatie

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU AUGUSTUS 2015. door Henk Tuin

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU AUGUSTUS 2015. door Henk Tuin Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU AUGUSTUS 2015 door Henk Tuin Zalmtartaar met krokante aardappel, gerookte zalm en kwartelei Bisque van strandkrabben met Hollandse garnalen Waterzooi

Nadere informatie

Logus Proefmenu november 2015

Logus Proefmenu november 2015 Logus Proefmenu november 2015 Snel wortelsoepje met kikkererwten en chorizo - Varkenshaas met espressosaus & Knolselderijpuree met Old Amsterdam en spruitjes met hazelnootboter - Walnoottaartje - Kerstcake

Nadere informatie

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen...

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen... INHOUD LASAGNE MET VLEES Bolognese...6 Gebraden kip...8 Kip & ontbijtspek...10 Pompoen & saucijs... 12 Kalkoen & kerstomaatjes... 14 Saucijs & ricotta... 16 Varkensvlees & eekhoorntjesbrood... 18 Lamsvlees

Nadere informatie

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout Mexicaanse wraps Ingredienten (Voor 15 personen): 15 kleine wraps 1 grote ui 500 gram gehakt 3 paprika s (van verschillende kleuren) 2 potten wrap sauce (mild) 1 * Blikje mais van 300 gram 2 potjes soure

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Reuzen garnaal met salsa van avocado. Ingrediënten avocado salsa

Reuzen garnaal met salsa van avocado. Ingrediënten avocado salsa Reuzen garnaal met salsa van avocado Ingrediënten avocado salsa In blokjes gesneden tomaat met vel In kleine blokjes gesneden rode ui Iets koriander fijn gesneden Citroensap Fijn gesneden appel In blokjes

Nadere informatie

Culinair Pakhuys. Menu mei Schelvis Green shell mossel salsa verde antiboise. Schuimsoep van asperge met verse zalm

Culinair Pakhuys. Menu mei Schelvis Green shell mossel salsa verde antiboise. Schuimsoep van asperge met verse zalm Culinair Pakhuys Menu mei 2013 Schelvis Green shell mossel salsa verde antiboise Schuimsoep van asperge met verse zalm Lamsrump asperge risotto Pancetta saus van venkel Gemarineerde aardbeien aardbeienroom

Nadere informatie

Salade met bospaddestoelen, licht gerookte wildzwijnsrug en Cumberland saus.

Salade met bospaddestoelen, licht gerookte wildzwijnsrug en Cumberland saus. Salade met bospaddestoelen, licht gerookte wildzwijnsrug en Cumberland saus. Ingrediënten Cumberland saus 5 eetlepel rode bessen gelei 2 dl rode port 1 dl jus d orange Citroensap Engelse mosterd Peper

Nadere informatie

Cannoli van topinamboers. Penne met groene asperges. Gevogeltebouillon met room

Cannoli van topinamboers. Penne met groene asperges. Gevogeltebouillon met room Cannoli van topinamboers Penne met groene asperges Gevogeltebouillon met room Lamsrack met mosterd -dragonkorst geserveerd met dragonsaus, knoflookaardappels uit de oven en voorjaarsgroenten Amandelparfait

Nadere informatie