Italiaanse week ( )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Italiaanse week (1104-1504)"

Transcriptie

1 Italiaanse week ( ) Carpaccio met basilicum pesto, pijnboompintjes, Parmezaanse kaas schuim en rucola en Basil Cress. Smeer het met carpaccio te beleggen oppervlak in met de basilicum pesto. Snijd flinterdunne plakjes van de aangevroren rundermuis en leg deze op de pesto. Peper-en-zout de carpaccio goed na en dresseer hem speels met in balsamico dressing aangemaakte rucola sla, pijnboompitjes en Basil Cress. Schuim vlak voor doorgifte het kaasschuim op en leg enkele vlokken op de Carpaccio. Italiaanse tomatensoep met mascarpone Serveer de tomatensoep in een kop of bord. Leg een kleine quenelle mascarpone in het midden van het bord. Dresseer hier en daar een blaadje Basil Cress. Gebakken rode mul filet met witte wijn saus, limoen risotto, vongole, gestoofde courgette en groene asperges. Leg in het midden van het bord een portie risotto, leg hier de gebakken rol mul met de huid naar boven op. Leg speels om de risotto de vongole, groene asperge tips en courgette. Maak het gerecht af met schuimige witte wijn saus. Tiramisu Serveer de tiramisu in koffie kopjes. Breek de lange vingers en bedek de bodem van het koffie kopje. Trempeer de lange vingers met espresso totdat de koekjes niet meer kunnen opnemen. Spuit met behulp van een spuitzak de mascarpone crème in het kopje. Maak het dessert af met iets cacao poeder en wat Appleblossom Cress. Carpaccio (10 pax) 1kg Rundermuis Bereidingswijze - Pareer de rundermuis. - Leg een baan (zo n 80cm) krimpfolie op de werkbank; zorg voor 3 lagen. - Leg de rundermuis, in de lengte, in het midden op het folie. - Wikkel het folie van je af, over de rundermuis heen. Doe dit over de breedte. - Span het folie strak om de rundermuis heen en rol deze door. - Pak nu beide uiteinden van het krimpfolie zo dicht mogelijk bij de rundermuizen en draai deze in tegengestelde richting op. - Doe dit net zo lang tot de Rundermuis strakgespannen in het folie is gewikkeld. - Vries de rundermuizen aan tot verder gebruik. Basilicum pesto (10 pax) 1 bos Basilicum 20 gr Parmezaanse kaas 20 gr Pijnboompitten 100 ml Olijf olie 2 el Balsamico azijn 1 Knoflook teentje Iets peper en zout - Bruneer de pijnboompitjes, doe ze daarna in een keukemachine. - Doe de basilicum bij de pijnboompitjes in de keukenmachine. - Rasp de Parmezaanse kaas en voeg ook deze toe. - Voeg nu ook de knoflook, azijn, olie en iets peper en zout toe. - Maal de massa tot een glad-grove pesto. - Breng de pesto verder op smaak met peper, zout en/of knoflook.

2 Parmezaanse kaas schuim (10 pax) 250 ml Melk 100 gram Parmezaanse kaas 5 gram Lecithine - Rasp de kaas. - Verwarm de melk. - Als de melk warm is, voeg je de kaas toe. - Laat de melk samen met de Parmezaanse kaas trekken, los de kaas er in op. - Voeg de lecithine toe en meng dit met behulp van een staafmixer. - Passeer de melk en vang het residu op. Bij doorgifte: - Verwarm de melk iets. - Schuim de compositie op en schep met een eetlepel het schuim over naar de carpaccio. Balsamico dressing (40 pax) 200 ml Balsamico azijn 25 gr Fijne mosterd 40 gr Honing 300 ml Maisolie 300 ml Olijfolie Iets zout - Doe de azijn, mosterd, honing en zout in een bekken. Meng dit met behulp van een garde. - Voeg onder voortdurend tikken met de garde, druppelsgewijs de oliën toe zodat er een gebonden dressing ontstaat. - Breng de dressing op smaak met zout. Italiaanse tomatensoep (10 pax) 2 kg Pomodori tomaten 800 ml Groente bouillon 50 gr Tomatenpuree 200 gr Sjalot 2 Knoflook teentjes 2 takjes tijm 2 takjes oregano 6 peper korrels 2 kruidnagels 15 gr suiker Iets peper en zout - Snijd de pomodori tomaten in grove stukken. - Snipper de sjalot en hak de knoflook. - Fruit de sjalot samen met de knoflook, kruidnagel, peperkorrels, tijm en oregano aan. - Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur deze. - Voeg de tomaten en groente bouillon toe en breng het geheel aan de kook. - Kook de massa 15 minuten goed door en pureer deze daarna met behulp van een blender. - Passeer de soep door een fijne bolzeef en breng dit op smaak met de suiker, iets peper en zout.

3 Gebakken rode mul (10 pax) 10 Rode mul filets - Dep de rode mul droog met keukenpapier. - Zout de rode mul iets. - Haal de rode mul filet door de bloem en klop het overtollige af. - Bak de rode mul op matig vuur totdat de huid krokant is. - Draai de rode mul om en bak de buikzijde zacht aan. - Direct serveren. Witte wijn saus (10 pax) 100 gr Sjalot 200 ml Witte Wijn 150 ml Visbouillon 350 ml Slagroom - Maak de sjalotten schoon en snipper deze. - Fruit de sjalot op matig vuur in iets olijf olie tot deze glazig zijn. - Bluf het geheel af met de witte wijn en reduceer dit tot de helft. - Voeg vervolgende de bouillon en room toe en breng het geheel aan de kook op laag vuur. - Kook de saus 5 minuten door en pureer deze daarna. - Wrijf de saus door een fijne bolzeef en breng deze op smaak met peper en zout. - Schuim de saus vlak voor doorgifte op met behulp van een staafmixer. Limoen risotto (10 pax) 600 gr Risotto 75 gr Sjalot 3 knoflook teentjes 200 ml Witte Wijn 2 l Groente bouillon 2 stk Limoen 175 gr Roomboter, ongezouten 140 gr Parmezaanse kaas - Snipper de sjalot zeer fijn. - Hak de knoflook zeer fijn. - Rasp de limoen, reserveer de rasp in de koelkast. - Pers de limoen uit en voeg het sap bij de witte wijn. - Fruit de sjalot en knoflook aan, in een pan op laag vuur, met iets olijf olie tot deze glazig is. - Voeg de rijst toe en fruit deze een minuut aan terwijl je regelmatig roert. - Blus de rijst af met witte wijn en voeg 2 dl groente bouillon toe. - Breng de rijst rustig aan de kook, roer regelmatig. - Voeg telkens wanneer nodig 1 dl groente bouillon toe, net zolang tot de rijst gaar is. - Koel de rijst snel terug tot verder gebruik. - Snijd de boter in blokjes van 1 bij 1 cm en reserveer deze in de koelkast. - Rasp de Parmezaanse kaas en reserveer deze in de koekast. Bij doorgifte: - Breng iets water aan de kook en voeg vervolgens de risotto toe. - Voeg de limoenrasp toe. - Verwarm de risotto met zo min mogelijk roeren om de korrel heel te houden. - Zodra de rijst gaar is, monteer je deze met de koude roomboter en Parmezaanse kaas. - Breng de risotto op smaak met zout.

4 Vongole (10 pax) 500 gr Vongole 100 gr Mirepoix 100 ml visbouillon 50 ml witte wijn - Spoel de vongole in ruim, koud water. - Snijd een mirepoix en fruit deze aan in ruim olijf olie tot deze iets glazig is. - Blus de mirepoix af met de visbouillen en witte wijn. - Voeg de vongole toe en breng het geheel aan de kook. - Hussel de massa af en toe om. - De schelpdieren zijn gaar als de schelpen open staan. Gestoofde courgette (10 pax) 1 Courgette 1 dl Groente bouillon 25 gr Roomboter Zout - Maak met behulp van een kleine parisienne boor bolletjes van de courgette. Reserveer deze in koelkast tot verder gebruik. Doorgifte: - Verwarm de boter in een pan en fruit de courgette hier in aan. - Voeg de bouillon toe. - Stoof de courgette verder gaar. - Zeef de courgettes en breng ze op smaak met iets zout. Groene asperges (10 pax) 10 Groene asperges 1 dl Groente bouillon 25 gr Roomboter Zout - Snijd de tips van de asperges af en blancheer de asperges in ruim, kokend water met iets zout. - Koel de asperges terug op ijswater en snijd deze in kwarten. Reserveer deze in de koelkast tot verder gebruik. Doorgifte: - Verwarm de boter in een pan en fruit de asperges hier in aan. - Voeg de bouillon toe. - Stoof de asperges verder gaar. - Zeef de asperges en breng ze op smaak met iets zout.

5 Tiramisu (10 pax) 2500 gr mascarpone 100 gr eiwit 100 gr eigeel 250 gr poedersuiker Lange vingers Cacao poeder - Sla het eiwit, eigeel en poedersuiker met de hobart wit. - Voeg beetje bij beetje de mascarpone toe; zorg voor een homogene massa. Serveren: - Doe de lange vingers in het koffie kopje en week deze in espresso. Trempeer ze eventueel met een likeur. - Spuit met behulp van een spuitzak de mascarpone massa op de lange vingers. - Bestrooi het geheel iets met cacao poeder.

profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B

profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B bijlage 1 herziene versie opdracht 2 en 3 GP-1800-b-18-1-B-b1_HV 1 / 7 Lichtgebonden vissoep met Noorse garnalen of lichtgebonden vissoep met gegrilde

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Terrine van asperges met boeren ham.

Terrine van asperges met boeren ham. Terrine van asperges met boeren ham. Nodig; Gekookte asperges Asperge gelei(1 ltr. asperge vocht op smaak met 30 gram gelatine) Dunne plakjes boerenham Bereiden van de terrine - kook de geschilde asperges

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten;

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten; Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Aubergine Ui Bleekselderij Tomaten Olijven Kappertjes Pijnboompitjes Aceto balsamico. (blanke) Bospeen P&Z Bereiden; - maak de groenten schoon en snijd

Nadere informatie

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen;

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen; Gebakken Coquilles met appel en kerrie 16 Coquilles 2 goudreinetten boter 1 sjalot 1 teen knoflook 2 dl witte wijn suiker en kaneelpoeder 2 dl slagroom kerriepoeder Bereidingswijze; Haal het harde stukje

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van.

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van. Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Ingredienten dressing; 2 eetlepel olijf olie 1 theelepel cherry azijn Sap van ½ citroen Sap van ½ sinasappel 1 teentje

Nadere informatie

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Voorgerecht Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Ingrediënten (voor 18 personen): 500 gram ossenhaas 20 scampi s 2 tl tomatenketchup 3 el huisgemaakte mayonaise cress balsamico azijn Voor

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid.

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Ingrediënten voor de trompet saus. 3 dl vis fond 250 gram trompet de la mort

Nadere informatie

Zalm carpaccio. Gerookte zalmfilet (75 gram per persoon) Baby Leaf Balsamico bianca Roomkaas Panna di cucina Peper Rock Chives.

Zalm carpaccio. Gerookte zalmfilet (75 gram per persoon) Baby Leaf Balsamico bianca Roomkaas Panna di cucina Peper Rock Chives. Vitello Donato Kalfsmuis in dunne plakken (6 plakken per persoon) Rucola Balsamico bianca Tonijnmayonaise Atsina Cress Regendruppels Kappertjes Vers gemalen peper Leg de plakken kalfsmuis dakpansgewijs

Nadere informatie

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN 100 gram Zero Rice 100 gram runderbiefstuk 120 gram wortels 100 gram peultjes 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamico azijn 1 thleelepel honing verse

Nadere informatie

Kookles 1 gevorderden bieftartaar met crostine en truffelmayonaise (beginnersles) --- javaanse kerriesoep (beginnersles) ----

Kookles 1 gevorderden bieftartaar met crostine en truffelmayonaise (beginnersles) --- javaanse kerriesoep (beginnersles) ---- Kookles 1 gevorderden 19-02-2018 bieftartaar met crostine en truffelmayonaise (beginnersles) --- javaanse kerriesoep (beginnersles) ---- Snoekbaars - zuurkool met zwarte rijst cèpessaus - shii take ---

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE KB 2012

consumptief-horeca CSPE KB 2012 consumptief-horeca CSPE KB 2012 bijlage 1 variant b PK-0811-b-12-1-b2 PK-0811-b-12-1-b1 2 lees verder recepturen en serveerwijzen menu variant b gerecht mise-en-place serveerwijze: amuse omeletrolletje

Nadere informatie

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011 LOGUS Mini Proefmenu Juli 2011 Tomatensoep met perzik en mascarpone Visfilet met tomaat en kappertjes Witte chocolade muffins Yoghurtijs met aardbei en een koeklepeltje Tomatensoep met perzik en mascarpone

Nadere informatie

Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing.

Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing. Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing. Ingredienten dressing; 3 eetlepels zonnebloem olie 1 kopje Thee sterk gezet na smaak Iets appel azijn Peper en zout Evt iets

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Kerstmenu December 2018

Kerstmenu December 2018 Kerstmenu December 2018 Amuse **** Gebakken geitenkaas met ontbijtspek en honingdressing **** Heldere wildbouillon met bospaddenstoelen en groene kruiden **** Eendenborstfilet met sinaasappelsaus Pommes

Nadere informatie

Koken; Geert Gerritsma

Koken; Geert Gerritsma Koken; Geert Gerritsma Menu Oktober 2017 Romige mosterdsoep met pittige chiabatta 1 ½ liter bouillon 2 stronken witlof 2 dunne prei 2 uien 25 gram margarine 4 aardappels 2 eetlepels bloem 25 gram margarine

Nadere informatie

Bavarois van avocado met Hollandse garnaaltjes

Bavarois van avocado met Hollandse garnaaltjes Bavarois van avocado met Hollandse garnaaltjes 4 avocado s sap van 1 citroen tabasco peper en zout 250 gr crèmefraiche 500 gram Hollandse garnalen beetje verse koriander balsamico pareltjes 200 ml slagroom

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Koolraap

The Taste of Cooking: Koolraap The Taste of Cooking: Koolraap Ingrediënten 4 personen ca 4 uur Groente Lasagne van koolraap 1 kleine koolraap 100 ml olijfolie 4 takjes citroentijm 2 verse laurierblaadjes 2 teentjes knoflook Zalm pekelen-marineren-mousse

Nadere informatie

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen Kastanje soepje met schorseneren Ingrediënten voor 16 personen 200 gram champignons 2 gesnipperde uien 100 gram tomatenpuree 1 liter bouillon 1 liter melk 200 gram kastanje 100 ml room 1 goudrenet 2 el

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Scheermes

The Taste of Cooking: Scheermes The Taste of Cooking: Scheermes Ingrediënten 4 personen ca 1 uur Schaal- en schelpdieren Scheermessen gebakken in pancetta met saffraanaardappel en spinazie Scheermessen in pancetta 8 scheermessen 4 tijgergarnalen

Nadere informatie

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JUNI 2015 Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette Aardappelsoufflé met gerookte paling Asperges met kalfstong en morillesaus Aardbeien

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MEI 2015 Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Gebraden speenvarken

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges;

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Beet gaar gekookte asperges(1pp) 3 eetlepel Olijf olie 2 eetlepel Gehakte kruiden Citroen sap van ½ citroen

Nadere informatie

12 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla ***

12 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** 12 personen Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Gebakken wijting op een puree van aardappel en bieslook en een bearnaisesaus ***

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

Lamellen van kabeljauw met krokante sardines en room en jus van olijven en brandade met Valderrama Picudo olijfolie

Lamellen van kabeljauw met krokante sardines en room en jus van olijven en brandade met Valderrama Picudo olijfolie VOORGERECHT MARIO RIDDER, RESTAURANT ZWETHHEUL Lamellen van kabeljauw met krokante sardines en room en jus van olijven en brandade met Valderrama Picudo olijfolie INGREDIËNTEN 4 PERSONEN Lamellen van kabeljauw

Nadere informatie

Kruidenpannenkoekjes met beenhammousse

Kruidenpannenkoekjes met beenhammousse Kruidenpannenkoekjes met beenhammousse 4 plakken beenham 200 ml slagroom Tuinkruiden ( tuinkers, peterselie bieslook ) 500 ml melk 3 eieren 250 gram bloem peper en zout Hak de tuinkruiden en verdeel in

Nadere informatie

AMUSE Gegrilde tomaat met aceto en mozzarella VOORGERECHT. TUSSENGERECHT Cannelloni van rund carpaccio stye

AMUSE Gegrilde tomaat met aceto en mozzarella VOORGERECHT. TUSSENGERECHT Cannelloni van rund carpaccio stye Menu MENU November juni AMUSE Gegrilde tomaat met aceto en mozzarella VOORGERECHT Terrine van gerookte zalm en tomaat met kruiden dressing en krokant met sesam TUSSENGERECHT Cannelloni van rund carpaccio

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A bijlage De Soepterrine receptenboekje Aspergesoep met beenham ½ ui 1 l aspergebouillon 10 g zout 200 g asperges in kleine stukjes gesneden

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2016

NierNieuws Kerstmenu 2016 NierNieuws Kerstmenu 2016 Voorgerecht: Bruschetta met doperwtjespuree 1 ciabatta 4 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 handje geroosterde amandelen (ongezouten) 150 g doperwtjes uit de diepvries 1 handje

Nadere informatie

Volg mij via Facebook, word vrienden met Tim Kookt.

Volg mij via Facebook, word vrienden met Tim Kookt. Gegrilde groenten verschillende groentes (knolselderij, gele biet, oerwortel, chioggia biet) olijfolie peper en zout 1 snij de groente in gelijke delen 2 gril deze op de gril kort aan beide zijden zodat

Nadere informatie

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus.

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. *** Witte chocolade ijsmousse met aardbeien, sabayon van witte

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE BB 2017

consumptief-breed CSPE BB 2017 consumptief-breed CSPE BB 2017 bijlage 3 opdracht 15 en 16 PB-0866-b-17-1-b3 1 / 8 lees verder Gerecht voor 4 personen witlofsoep met hazelnoten en blauwe kaas, risotto, gevulde portobello met mais-avocadosalsa,

Nadere informatie

Qlivino. Koken met Roy Franken Van het prachtige

Qlivino. Koken met Roy Franken Van het prachtige Qlivino Koken met Roy Franken Van het prachtige Trio van tonijn tournedos, tartaar en sashimi Ingrediënten: - Tonijnfilet 3kg vers niet diepvries - 1 fles Ketjap toko - 500 gr Suiker - ½ liter Water -

Nadere informatie

Menu. Uiencompote met gegrild rundvlees, rucola, Parmezaanse kaas, groene pesto en de balsamico azijn ***

Menu. Uiencompote met gegrild rundvlees, rucola, Parmezaanse kaas, groene pesto en de balsamico azijn *** Voor 8 personen Menu Uiencompote met gegrild rundvlees, rucola, Parmezaanse kaas, groene pesto en de balsamico azijn *** Asperges met ham, eieren, getourneerde aardappelen, hollandaise saus en peterselie

Nadere informatie

Reuzen garnaal met salsa van avocado. Ingrediënten avocado salsa

Reuzen garnaal met salsa van avocado. Ingrediënten avocado salsa Reuzen garnaal met salsa van avocado Ingrediënten avocado salsa In blokjes gesneden tomaat met vel In kleine blokjes gesneden rode ui Iets koriander fijn gesneden Citroensap Fijn gesneden appel In blokjes

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE BB 2017

consumptief-horeca CSPE BB 2017 consumptief-horeca CSPE BB 2017 bijlage 1 variant a menu a Amuse van aspergesoep met ham *** Salade van zalm, garnalen, croutons en pijnboompitten *** Gebakken runderlende met rode-wijnsaus Snijbonen met

Nadere informatie

Lekker eten met weinig koolhydraten

Lekker eten met weinig koolhydraten Lekker eten met weinig koolhydraten Groentenrolletjes Geroosterde 1 courgette 1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie enkele takjes peterselie 100 gram roomkaas 2 teentjes knoflook 8 sneetjes Atkins koolhydraat

Nadere informatie

Menusuggestie Hans Fiege

Menusuggestie Hans Fiege Menusuggestie Hans Fiege Restaurant Leff, Oud-Beijerland Gemarineerde zalm, haringkaviaar, rode biet, pistache noten, mango, yoghurtschuim Geroosterde tonijn, tartaar van watermeloen, crème van avocado,

Nadere informatie

Culinair Pakhuys. Menu mei Schelvis Green shell mossel salsa verde antiboise. Schuimsoep van asperge met verse zalm

Culinair Pakhuys. Menu mei Schelvis Green shell mossel salsa verde antiboise. Schuimsoep van asperge met verse zalm Culinair Pakhuys Menu mei 2013 Schelvis Green shell mossel salsa verde antiboise Schuimsoep van asperge met verse zalm Lamsrump asperge risotto Pancetta saus van venkel Gemarineerde aardbeien aardbeienroom

Nadere informatie

Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus

Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus Ingrediënten: (10 personen) Zalmtartaar: 100 gr verse zalm 100 gr gerookte zalm 1 st kleine sjalot 50 gr crème Fraîche Druppels tabasco/peper

Nadere informatie

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min Pompoensoep met geroosterde pompoenpitten en pompoenpitolie Voorgerecht, 4 personen / 15 min - 1 ui - ½ cm gember - 1 dl olijfolie - 2 laurier blaadjes - 1 teen knoflook - 1 kilo pompoen - 2 l groentebouillon

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE BB 2017

consumptief-horeca CSPE BB 2017 consumptief-horeca CSPE BB 2017 bijlage 1 variant b menu b Amuse van aspergesoep met ham *** Salade van tilapia, garnalen, croutons en pijnboompitten *** Gebakken diamanthaas met portsaus Sperziebonen

Nadere informatie

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1 Italiaans torentje: ½ komkommer 2 tomaten 8 plakjes mozzarella 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4 cherrytomaatjes

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Piemonte Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato Primo: Risotto met pompoen en kaassaus Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Dolci: Panna cotta met vruchtensaus Baci di dama www.martijnpostma.nl

Nadere informatie

Qlivino BBQ 2010 15 juni

Qlivino BBQ 2010 15 juni Qlivino BBQ 2010 15 juni Menu Knoflookgamba s alla Sjaak met tomatenrisotto (Gamba s in knoflook verder geen flauwekul net als Sjaak) Souvlaki met lachanosalata (Souvlaki van varkenshaas met ztarziki en

Nadere informatie

Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum

Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum Voorgerecht Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum Spiesjes van scampi 30 scampi s 2 courgetten Paprika 2 dl Olijfolie Een stukje Gember 2 teentjes Knoflook

Nadere informatie

Menu juni Scampi met basilicumsausje. **** Victoriabaars met curry en koriander

Menu juni Scampi met basilicumsausje. **** Victoriabaars met curry en koriander Scampi met basilicumsausje **** Victoriabaars met curry en koriander **** Gebraiseerde kalfszwezerik met witte bonenpuree en basilicumvinaigrette **** Baba au rum met sinaasappel Pagina 1 van 8 Scampi

Nadere informatie

Menu 62. Aspergesoep. Asperge van het land met gepocheerd ei en Maltaise saus of Scampi met asperges en Serranoham. Asperges met witte wijnsaus

Menu 62. Aspergesoep. Asperge van het land met gepocheerd ei en Maltaise saus of Scampi met asperges en Serranoham. Asperges met witte wijnsaus Menu 62. Aspergesoep Asperge van het land met gepocheerd ei en Maltaise saus of Scampi met asperges en Serranoham Asperges met witte wijnsaus Gestoofde aardbeien Aspergesoep 1 sjalotje 500 gr witte asperges

Nadere informatie

Pesto groen. Ingrediënten:

Pesto groen. Ingrediënten: Pesto groen Ingrediënten: heel bosje basilicum 50 gr. pijnboompitten geroosterd 100 gr. pecorino of grana padano kaas 4 tn. knoflook 100 dl. olijfolie Trek de blaadjes van de takjes van de basilicum. Rooster

Nadere informatie

Menu. Crostini met chorizo *** Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei *** Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes ***

Menu. Crostini met chorizo *** Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei *** Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes *** Menu Crostini met chorizo Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes Papillot van zeebaars met seizoen groenten en krieltjes Profiteroles met vanille-ijs

Nadere informatie

Toets 1 uitstroom. Kok basis. Naam student Klas

Toets 1 uitstroom. Kok basis. Naam student Klas Toets 1 uitstroom Kok basis Naam student Klas Uitleg toets Tijdens deze toets ga je twee gangen bereiden, een voorgerecht en een hoofdgerecht. Je krijgt de receptuur en het stappenplan, maar je moet zelf

Nadere informatie

Rode Mul bet basilicumpuree en rode-wijnjus *** Pompoensoep met truffeltapenade en knoflookschuim *** Varkensribstuk met mousseline van picalilly ***

Rode Mul bet basilicumpuree en rode-wijnjus *** Pompoensoep met truffeltapenade en knoflookschuim *** Varkensribstuk met mousseline van picalilly *** Rode Mul bet basilicumpuree en rode-wijnjus *** Pompoensoep met truffeltapenade en knoflookschuim *** Varkensribstuk met mousseline van picalilly *** Gepocheerde peer omwikkeld met bladerdeeg en peersorbetijs

Nadere informatie

profielvak HBR CSPE BB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3

profielvak HBR CSPE BB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3 profielvak HBR CSPE BB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3 opdracht 3, 4 Bouillon met kip/groene asperge en bosui *** Gepaneerde tilapiafilet met

Nadere informatie

De Vetwijzer - Recepten week 6

De Vetwijzer - Recepten week 6 De Vetwijzer - Recepten week 6 Hoewel de komst van koud weer de groene smoothie misschien wat minder voor de hand liggend maakt, wil ik je ook deze laatste week de drie smoothies niet onthouden Gezonde

Nadere informatie

Afdeling Zuid-Limburg MENU ARTISJOKBODEM MET WARME BASILICUMDRESSING SALADE VAN RUCOLA EN SCAMPI`S

Afdeling Zuid-Limburg MENU ARTISJOKBODEM MET WARME BASILICUMDRESSING SALADE VAN RUCOLA EN SCAMPI`S Afdeling Zuid-Limburg MENU ARTISJOKBODEM MET WARME BASILICUMDRESSING SALADE VAN RUCOLA EN SCAMPI`S TONGROLLETJE MET ZALM IN EEN SAUS VAN ROZE GRAPEFRUITS LAMSZADEL MET TIAN BAVAROIS VAN GEITENKAAS EN WITTE

Nadere informatie

7 personen. Menu: Snoekbaars met parelcouscous, komkommer-muntraita en gebakken bospaddenstoelen ***

7 personen. Menu: Snoekbaars met parelcouscous, komkommer-muntraita en gebakken bospaddenstoelen *** 7 personen Menu: Snoekbaars met parelcouscous, komkommer-muntraita en gebakken bospaddenstoelen *** Vrolijke kip in zoutdeeg met maïskoekjes en citroensaus *** Bramensoep met witte chocoladecrème en roomijs

Nadere informatie

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes Bloem verse rozemarijn 1 ei Voorbereiding 1. Haalde blaadjes van de rozemarijn en hak deze heel fijn.

Nadere informatie

Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella

Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella Sardines 1 witbrood 1 teen knoflook ½ bosje peterselie 1 citroen gerapspt en geperst 2 rode paprika s scheutje balsamico zout en peper Fileer

Nadere informatie

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken) 2 grote eieren 150 gr bloem 300 ml melk plantaardige olie om te bakken verse groene kruiden naar keuze: peterselie, bieslook

Nadere informatie

Menu Meet the chef (versie 2)

Menu Meet the chef (versie 2) Menu Meet the chef (versie 2) Het menu is voor 6 personen Amuse: Crostini caprese Gepofte tomaat met mozerella en basilicum Voorgerecht Rundertartaar met gepocheerd kwartelei, trufflemayonaise, mosterd

Nadere informatie

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies.

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika stengel bleekselderij halve rode ui tomaten puree olijfolie Rooster de paprika in de oven

Nadere informatie

Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood ***

Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood *** Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood *** Gebakken biefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken spruitjes en

Nadere informatie

Menu MENU November oktober

Menu MENU November oktober Menu MENU November oktober AMUSE Cheese cake van geitenkaas met rode biet en foccacia VOORGERECHT Gegrilde zalm met salade van cous cous en een hartige klestkop TUSSENGERECHT Soep van pompoen met garnituur

Nadere informatie

Exclusieve kooklessen en workshops Kookstudio75

Exclusieve kooklessen en workshops Kookstudio75 Exclusieve kooklessen en workshops Kookstudio75 Kemperlandhoen suprême, jus van gepofte knoflook Saucijs van kip dij en citroen Gegrilde courgette en aubergine met zeezout en olijfolie Vlaamse friet, en

Nadere informatie

Gestoomde scholrolletjes

Gestoomde scholrolletjes Gestoomde scholrolletjes 5 stuks scholfilet Garnalen gepeld 3 lente uitjes alleen het groene deel 2 tl maïzena 1 tl sake Snijd de filets in de lengte doormidden. Bak de garnalen en snijd ze heel klein,

Nadere informatie

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant Hondshaai : 1 scheut azijn ½ ui 1 citroen 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 1 blaadje laurier

Nadere informatie

AARDAPPELPARTJES IN DE SCHIL

AARDAPPELPARTJES IN DE SCHIL AARDAPPELPARTJES IN DE SCHIL 1200 gram Roseval aardappelen 0,5 dl olijfolie 1/8 bosje tijm 1/8 bosje rozemarijn 2 teentjes knoflook 1 el grof zeezout peper 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. 2 Was de aardappelen

Nadere informatie

Soepje van schorseneren met wilde champignons

Soepje van schorseneren met wilde champignons Benodigdheden : 30 g boter Soepje van schorseneren met wilde champignons 800 ml gevogeltefond 1 l kippenbouillon 1 teentje look 1 dl witte wijn 1.5 kg schorseneren 1 ui P&z 150 g wilde champignons (trompet

Nadere informatie

Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm. Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap.

Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm. Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap. Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap. Bereiden van de bonbon; - Draai de room kaas glad en vermeng

Nadere informatie

Smoothie van zoete aardappel en mango

Smoothie van zoete aardappel en mango Smoothie van zoete aardappel en mango Ingrediënten: 2 zoete aardappelen 3 citroenen 2 rijpe mango s 5 dl Biologische yoghurt Optioneel fijne tafelsuiker of honing Pof de aardappelen in aluminiumfolie 50

Nadere informatie

Femma Italiaans Koken met Carlo

Femma Italiaans Koken met Carlo Femma Italiaans Koken met Carlo 15/02/2016 Alle recepten zijn voor 4 personen AntiPasti 1. Crostini con tapenade di Genua 1 stokbrood 1 citroen 1 tomaat 2 dl olijfolie( extra vergine) Zout & peper 200g

Nadere informatie

Het menu 15 pers: Gegratineerde geitenkaas met walnoten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla ***

Het menu 15 pers: Gegratineerde geitenkaas met walnoten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Het menu 15 pers: Gegratineerde geitenkaas met walnoten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Op de huid gebakken zeebaars op een mousseline van aardappel en rookworst, pareltjes van

Nadere informatie

Mabré van gerookte zalm met kruidenkaas en grove mosterd mayonaise.

Mabré van gerookte zalm met kruidenkaas en grove mosterd mayonaise. Mabré van gerookte zalm met kruidenkaas en grove mosterd mayonaise. Nodig 400 gram roomkaas 15 gram gelatine 2 dl water of vis bouillon 700 gram gerookte zalm 5 eetlepel mayonaise 1 eetlepel grove mosterd.

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper Gebakken varkens lende met tonijn saus en een crostini. Ingrediënten tonijn mayonaise ½ potje mayonaise 2 eetlepels gehakte platte peterselie (laatste moment toevoegen!) Eetlepel gehakte kappertjes Citroensap

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Menu 162. Asperges met morieljes

Menu 162. Asperges met morieljes Menu 162. Asperges met morieljes Velouté van asperges met salsa van grijze garnalen Witte asperges met gamba s, serehsaus, gepocheerd kwartelei, sesamkletskop en bieslookolie Citroen-schuimcrème Naar een

Nadere informatie

profielvak HBR CSPE KB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3

profielvak HBR CSPE KB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3 profielvak HBR CSPE KB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3 Salade van kip en mango met kerrie- of knoflooksaus *** Gegrilde zalmfilet salade van

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE KB 2012

consumptief-horeca CSPE KB 2012 consumptief-horeca CSPE KB 2012 bijlage 1 variant a PK-0811-b-12-1-b1 recepturen en serveerwijzen menu variant a gerecht mise-en-place serveerwijze amuse omeletrolletje gevuld met truffelsalsa voorgerecht

Nadere informatie

Salade niçoise aangemaakt met groentepuree. Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten

Salade niçoise aangemaakt met groentepuree. Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten Salade niçoise aangemaakt met groentepuree Ingrediënten Ingrediënten 80 gram groentepuree 8 gram ansjovis in blik (op olie) 1 gekookt ei 65 gram haricot verts (vers) 90 gram trostomaat 11 gram groente

Nadere informatie

Culinair Pakhuys. Menu februari. Kip Kerrie suikerspin Amandel. Slibtong Risotto krokant Hollandse Garnalen

Culinair Pakhuys. Menu februari. Kip Kerrie suikerspin Amandel. Slibtong Risotto krokant Hollandse Garnalen Culinair Pakhuys Menu februari Kip Kerrie suikerspin Amandel Slibtong Risotto krokant Hollandse Garnalen Buikspek tagliatelle biet Rode kool mosterd Bananensplit 2.0 Leeuwenstraat 4 4901 HB OOSTERHOUT

Nadere informatie

(boterrijst) aantal personen 35 4

(boterrijst) aantal personen 35 4 (boterrijst) Pullao aantal personen 35 4 ui stuk 2 0,3 cardemon stuks 12 1,4 gember theelepel 4 0,5 kaneel stokje 9 1,0 komijnpoeder theelepel 3 0,3 kruidnagel stuks 12 1,4 laurier blad 12 1,4 zout theelepel

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Pompoenflan met gedroogd bergspeck. Ingrediënten; 1 kilo flespompoen 2 dl melk 3 dl room 12 eieren Peper-zout. 16 plakjes bergspeck

Pompoenflan met gedroogd bergspeck. Ingrediënten; 1 kilo flespompoen 2 dl melk 3 dl room 12 eieren Peper-zout. 16 plakjes bergspeck Pompoenflan met gedroogd bergspeck Ingrediënten; 1 kilo flespompoen 2 dl melk 3 dl room 12 eieren Peper-zout 16 plakjes bergspeck Gaar de pompoen met schil en al in de oven voor 40 minuten tot deze gaar

Nadere informatie

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE KB 2016

consumptief-breed CSPE KB 2016 consumptief-breed CSPE KB 2016 bijlage 3 opdracht 15 PK-0866-b-16-1-b3 1 / 7 lees verder plate (4 personen) Rundervink met roergebakken groenten, krieltjes uit de oven, spicy appelcompote en ketchup. bereidingstijd:

Nadere informatie

6 gratis Pompoen recepten.

6 gratis Pompoen recepten. s i t a Gr 6 gratis Pompoen recepten www.pompoensoep.info P O M P O E N P U R E E M A K E N POMPOEN PUREE Pompoenpuree kun je in Amerikaa kant en klaar in blikjes kopen, in Nederland is het ook wel te

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie