MENU SEPTEMBER Amuse. Kalf / oester / citrus -0- Voorgerecht. Coquille / koolraap / snijbiet / lardo di collonato / rode wijn extract -0-

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MENU SEPTEMBER Amuse. Kalf / oester / citrus -0- Voorgerecht. Coquille / koolraap / snijbiet / lardo di collonato / rode wijn extract -0-"

Transcriptie

1 @ H E T F O R N U I S. N L MENU SEPTEMBER Amuse Kalf / oester / citrus -0- Voorgerecht Coquille / koolraap / snijbiet / lardo di collonato / rode wijn extract -0- Tussengerecht Langoustine / meloen / Parma ham / courgette / Parmezaan -0- Hoofdgerecht Coquelet / citroen / tijm / druif / ganzenlever -0- Nagerecht Pure chocolade / limoen / steranijs -0- Koffiegarnituur Grand Cru Koffie of verse Thee met friandises -0-

2 @ H E T F O R N U I S. N L AMUSE Kalf / oester / citrus

3 @ H E T F O R N U I S. N L AMUSE Kalf / oester / citrus 1 recept kalf en oester(zie bijlage) 1 recept citrus (zie bijlage) shisso green 2. Maak de kalf en oester (zie bijlage). 3. Maak de citrus (zie bijlage). DOORGEVEN VAN HET GERECHT:! Schep de tartaar in stekertjes op de bordjes.! Leg rondom de plakjes rettich.! Garneer met iets shisso green blaadjes.! Zet op elk bordje over het gerecht een schaaltje en blaas hier m.b.v. de rookpijp iets rook van eikensnippers onder en laat zo de rook in het gerecht trekken.! Laat kort trekken en serveer.

4 @ H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE AMUSE Kalf en oester 1 stuks kalfs zijlende 12 stuks zomer oester 1 stuks sjalot olijfolie, citroen 1 stuks rettich campari, sushiazijn 2. Maak de zijlende schoon en snijd deze tot tartaar. 3. Steek de oesters open, vang het vocht op en snijd de oesters tot tartaar en meng dit met het kalfsvlees. 4. Snipper de sjalot ragfijn en meng met de tartaar. 5. Breng de tartaar op smaak met peper, zout, citroensap, olijfolie en iets van het oestervocht, bewaar afgedekt in de koeling tot doorgifte van het gerecht. 6. Snijd van de rettich uiterst dunne plakjes op de snijmachine en steek deze uit met een steker met een doorsnede van 3 cm, marineer de plakjes met iets campari en rijstazijn en laat zo marineren in de koeling tot doorgifte van het gerecht.

5 @ H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE AMUSE Citrus 1 stuks citroen 1 stuks limoen 1 stuks grapefruit 1 stuks sinaasappel 20 gram suiker 2 gram agar 1 gram kappa 2. Pers de citrusvruchten uit en meng met elkaar. 3. Passeer door een fijne zeef en weeg 2 dl af. 4. Doe het sap met de agar en de kappa in een pannetje en breng aan de kook, laat kort doorkoken en laat afkoelen en opstijven in een halve litermaat in de koeling. 5. Draai met de staafmixer het geheel tot een gladde gel en bewaar deze in een spuitflesje in de koeling tot doorgifte van het gerecht.

6 @ H E T F O R N U I S. N L VOORGERECHT Coquille / koolraap / snijbiet / lardo di collonato / rode wijn extract

7 @ H E T F O R N U I S. N L VOORGERECHT Coquille / koolraap / snijbiet / lardo di collonato / rode wijn extract 1 recept Koolraap en snijbiet (zie bijlage) 1 recept Rode wijn extract (zie bijlage) 1 stuks Coquille St. Jacques (hand gedoken / in de schelp) per / persoon lardo di collonato, citroen 2. Maak de koolraap en snijbiet (zie bijlage). 3. Maak het rode wijn extract (zie bijlage). 4. Steek de coquilles open, haal de mossel er voorzichtig uit en spoel deze schoon onder koud water, leg op keukenpapier en bewaar in de koeling tot doorgifte van het gerecht. 5. Snijd van de lardo per persoon een klein en dun plakje op de snijmachine en bewaar deze op vetvrij papier in de koeling tot doorgifte van het gerecht. DOORGEVEN VAN HET GERECHT:! Maak de puree van koolraap warm en stoof de snijbiet op.! Bestrooi de coquilles met iets zout en citroensap en bak deze in een uiterst hete pan aan beide kanten in iets olie goudbruin en breng op smaak.! Verwarm het extract.! Schep in ieder bordje een bodempje van de koolraap puree en leg hier een coquille in.! Schep op de coquille iets van de snijbiet.! Top af met het plakje lardo.! Monteer het extract met de koude boter en verdeel deze over de borden.! Serveer direct.

8 @ H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE VOORGERECHT Koolraap en snijbiet 30 gram boter 1 stuks sjalot 50 gram gerookt buikspek 1 stuks koolraap 3 dl gevogelte bouillon 1 stuks laurierblad 1 teentje knoflook 1 mespuntje masala kerrie 1 mespuntje ras el hanout 50 gram witte wijn 20 gram Pernod 1 stuks sjalot 100 gram snijbiet zonder steel en gewassen boter, gevogelte bouillon 2. Smelt de boter en bak hier het spek iets in uit, fruit ondertussen het sjalotje en bak kort mee. 3. Snijd de koolraap in kleine stukjes en voeg deze toe en bak kort mee. 4. Blus af met de gevogelte bouillon en voeg de specerijen en kruiden toe. 5. Voeg de witte wijn en de Pernod toe en laat zo sudderen totdat de koolraap geheel gaar is. 6. Haal de laurier uit de massa en draai van het geheel een gladde puree in de blender. 7. Breng op smaak met zout en bewaar afgedekt op de werkbank tot doorgifte van het gerecht. 8. Snipper de sjalot en fruit in iets olie, was de snijbiet, maak goed droog en snijd deze in fijne julienne en bak krot mee, blus af met de bouillon en stoof kort op, bewaar zo op de werkbank tot doorgifte van het gerecht.

9 @ H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE VOORGERECHT Rode wijn extract 3 dl rode wijn 2 dl rode port 1 dl kalfsfond 80 gram koude boter 2. Kook de rode wijn en de port samen in tot net iets minder dan 1 dl. 3. Voeg de kalfsfond toe en breng aan de kook, kook kort door en bewaar op de werkbank tot doorgifte van het gerecht. 4. Snijd de boter in kleine blokjes en bewaar in de koeling tot doorgifte van het gerecht.

10 @ H E T F O R N U I S. N L TUSSENGERECHT Langoustine / meloen / Parma ham / courgette / Parmezaan

11 @ H E T F O R N U I S. N L TUSSENGERECHT Langoustine / meloen / Parma ham / courgette / Parmezaan 1 recept Meloen en Parmaham (zie bijlage) 1 recept Courgette en Parmezaan (zie bijlage) 1 stuks Langoustine 8/12 per persoon. kervel 2. Maak de meloen en Parmaham (zie bijlage). 3. Maak de courgette en Parmezaan (zie bijlage). 4. Maak de langoustines schoon en verwijder het pantser van de staartjes en bewaar deze op plasticfolie in de vriezer tot doorgifte van het gerecht. DOORGEVEN VAN HET GERECHT:! Paneer de meloenstukjes aan de bovenkant met ruim ham kruim en leg op elk bord een stukje meloen.! Verwarm ondertussen de courgette in de oven en zet op elk bord een rondje van de courgette en rol hem iets uit.! Bak ondertussen de langoustines goudbruin in een uiterst hete pan in iets olijfolie, breng op smaak en leg bovenop de meloen.! Maak af met de puree van meloen, iets olijfolie en een takje kervel.! Serveer direct.

12 @ H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE TUSSENGERECHT Meloen en Parmaham 2 stuks cantaloupe meloen 100 gram Parmaham unique binder, olijfolie, fleur de sel 2. Maak de meloenen schoon en snijd hier per persoon een langwerpig rechthoekje uit van 6 x 2 x 2 cm en marineer deze met iets olijfolie en fleur de sel en laat zo op de werkbank marineren tot doorgifte van het gerecht. 3. Droog ondertussen de ham op bakpapier in een voorverwarmde oven van 80 graden Celsius totdat deze geheel droog is, dep goed droog met keukenpapier en verkruimel in de keukenmachine tot een kruim en bewaar dit op keukenpapier tot doorgifte van het gerecht. 4. Blender de restanten van de meloen tot een gladde puree en bind deze met iets unique binder, breng op smaak met olijfolie, zwarte peper en zout en bewaar in de koeling in een spuitfles tot doorgifte van het gerecht.

13 @ H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE TUSSENGERECHT Courgette en Parmezaan 2 stuks groene courgette 1 stuks sjalot 1 teen knoflook 1 stuks laurierblad 1 dl gevogeltebouillon 1 dl room 100 gram geraspte Parmezaanse kaas 2. Snijd van de courgette per persoon een plak op de snijmachine en smeer deze aan een kant in met iets olijfolie en grill hier op een uiterst hete grill een ruitmotief in en laat afkoelen, breng op smaak met peper en zout en rol deze op in de binnenkant van een steker met een doorsnede van plusminus 4 cm. 3. Snijd van de resterende courgette een uiterst fijne brunoise. 4. Snipper de sjalot, hak en plet de knoflook ragfijn en fruit deze samen in iets olijfolie, voeg de laurier toe en bak kort mee, voeg de courgette toe en bak zeer kort mee, zet het vuur op de hoogste stand voeg de bouillon en de room toe en kook het geheel snel in, bind met de Parmezaanse kaas en laat afkoelen. 5. Vul met de massa de ringen en bewaar zo afgedekt op de werkbank tot doorgifte van het gerecht.

14 @ H E T F O R N U I S. N L HOOFDGERECHT Coquelet / citroen / tijm / druif / ganzenlever

15 @ H E T F O R N U I S. N L HOOFDGERECHT Coquelet / citroen / tijm / druif / ganzenlever 1 recept Coquelet (zie bijlage) 1 recept Druif (zie bijlage) 1 stuks ganzenlever 250 gram peultjes affilla cress, lecithine 2. Maak de Coquelet (zie bijlage). 3. Maak de druif (zie bijlage). 4. Kuis de ganzenlever en portioneer deze in het gewenste aantal porties, bestrooi met zout en peper aan beide kanten en bewaar in de koeling tot doorgifte van het gerecht. 5. Maak de peultjes schoon en snijd hier een uiterst fijne chiffonade van en bewaar deze afgedekt op de werkbank tot doorgifte van het gerecht. DOORGEVEN VAN HET GERECHT:! Haal de coquelet filets uit de vacuüm en braad deze op hoog vuur in iets olie op de velkant bruin en krokant.! Frituur ondertussen de boutjes bruin en krokant.! Stoof de peultjes op in iets boter.! Verwarm de druif en de bouillon.! Bak de ganzenlever goudbruin aan beide kanten.! Breng alles op smaak en schuim de bouillon op m.b.v. iets lecithine.! Snijd de filets netjes in een rechthoek en leg deze op een warm bord en schep hier iets van de peultjes naast, leg hier het gefrituurde boutje op en schep hiervoor iets van de druifjes.! Leg op de druifjes een plakje ganzenlever.! Maak af met de schuimige bouillon en iets affilla cress.! Serveer direct.

16 @ H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE HOOFDGERECHT Coquelet 1 stuks Coquelet per 2 personen ganzenvet, knoflook, laurier, tapiocameel, ei, panko, kerrie, citroen, peen, ui, bleekselderij 2. Verwijder de filets van de Coquelets en zorg ervoor dat het vel netjes blijft zitten, trek de filets vacuüm met iets citroen in plakjes en laat garen in een warm water bad van 50 graden Celsius tot doorgifte van het gerecht. 3. Maak de boutjes schoon en bind deze op tot een hammetje m.b.v. een tandenstoker, konfijt de boutjes in ganzenvet met iets knoflook en laurier. 4. Haal de boutjes uit het ganzenvet en maak goed droog, laat iets opstijven in de koeling of vriezer, verwijder de tandenstoker. 5. Bloem de boutjes met iets tapiocameel en klop goed af, maak een beslag van een ei met panko en kerrie poeder en haal hier de boutjes door, zorg ervoor dat het botje schoon blijft, bewaar zo in de koeling tot doorgifte van het gerecht. 6. Kook van de karkassen en restanten een bouillon met iets knoflook, laurier, ui, peen en bleekselderij, passeer door een fijne zeef en kook in op smaak, bewaar op de werkbank in een klein pannetje tot doorgifte van het gerecht.

17 @ H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE HOOFDGERECHT Druif 2 blikjes pitloze gepelde druiven op siroop 2 dl witte wijn 1 blaadje laurier 1 stuks kruidnagel 1 stuks citroen unique binder 2. Giet de druiven af en laat goed uitlekken. 3. Kook ondertussen de witte wijn met de laurier, kruidnagel en hetr sap van de citroen op en laat tot de helft inkoken. 4. Voeg de druiven toe en laat kort koken. 5. Laat het geheel afkoelen in een platte ronde schaal. 6. Bind het geheel met iets unique binder en bewaar afgedekt op de werkbank tot doorgifte van het gerecht.

18 @ H E T F O R N U I S. N L NAGERECHT Pure chocolade / limoen / steranijs

19 @ H E T F O R N U I S. N L NAGERECHT Pure chocolade / limoen / steranijs 1 recept Pure chocolade (zie bijlage) 1 recept Limoen (zie bijlage) 1 recept Steranijs atsina cress 2. Maak de pure chocolade (zie bijlage). 3. Maak de limoen (zie bijlage). 4. Maak de steranijs (zie bijlage). DOORGEVEN VAN HET GERECHT:! Zet op een koud klein bordje in het midden een portie van de bittere chocolade.! Spuit in het midden iets van de steranijs room en spuit een paar druppels op de rand van de pure chocolade.! Garneer met iets atsina cress.! Schep de bolletjes limoen op de rand van de pure chocolade, laat speels erop vallen zodat er een hoopje ontstaat, een paar naar binnen vallen en een paar naar buiten.! Serveer direct.

20 @ H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE NAGERECHT Pure chocolade 120 gram pure couverture 100 gram room 1 blaadje gelatine (geweekt) 150 gram room 75 gram eiwit 60 gram suiker 120 gram room 140 gram water 180 gram suiker 60 gram cacao 5 blaadjes gelatine 2. Smelt de 120 gram chocolade met de 100 gram room, week de gelatine, knijp goed uit en los op in de warme massa, laat afkoelen tot kamertemperatuur op de werkbank. Klop de room lobbig en bewaar op de werkbank. Klop de eiwitten luchtig en voeg nu onder voortdurend kloppen de suiker toe totdat er dikke pieken eiwit ontstaan. Meng de chocolade met de room en daarna met de eiwitten, doe de massa in een spuitzak en spuit in de gewenste vormpjes, strijk glad af, snijd uiterst dunne plakjes uit de cake en steek hier vormpjes uit die op de mousse passen als bodem, leg deze op de mousse druk zachtjes aan en vries het geheel in. 3. Kook de room met het water en de suiker op. Voeg de cacao toe en breng het geheel wederom aan de kook zodat de cacao licht gaat binden. Week ondertussen de gelatine in ijskoud water, knijp deze uit en voeg toe. Laat het geheel afkoelen en verwerk verder in het gerecht. 4. Druk de mousse als deze geheel bevroren is uit de vormpjes en haal deze door de gelei en bewaar op plasticfolie op een plateau in de koeling tot doorgifte van het gerecht.

21 @ H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE NAGERECHT Limoen 5 dl water 50 gram suiker 2 stuks limoen 10 gram Matcha thee unique binder, groene kleurstof. 2. Breng het water met de suiker aan de kook. 3. Schil ondertussen de limoen zeer dun en voeg de schillen aan de kokende massa toe en laat zo trekken, pers de limoenen uit en voeg het sap toe. 4. Haal van het vuur en laat afkoelen tot 80 graden Celsius en voeg nu de matcha thee toe. 5. Meng het geheel goed en bind met iets unique binder en kleur met iets groene kleurstof. 6. Zeef de massa en spuit m.b.v. de kaviaarmaker bolletjes op een schaal bedekt met plasticfolie en vries het geheel zo in. Bewaar in de vriezer tot doorgifte van het gerecht.

22 @ H E T F O R N U I S. N L BIJLAGE NAGERECHT Steranijs 3 dl melk 1 dl room 2 stuks steranijs 1 stuks vanillestokje 2 gram agar 2 stuks eidooier 10 gram custard poeder 50 gram suiker 50 gram witte couverture 2. Breng de melk met de room de steranijs en de vanille (gesplitst) aan de kook en laat afgedekt 10 minuten trekken. 3. Zeef de massa in een schone pan en voeg de agar toe en breng wederom aan de kook. 4. Meng ondertussen de eidooiers met de custard en de suiker. 5. Giet de kokende massa op de koude massa onder voortdurend roeren en plaats het geheel terug op het vuur en verwarm onder voortdurende roeren tot net aan het kookpunt. 6. Haal van het vuur en voeg de witte couverture toe, meng goed en laat zo afgedekt afkoelen in de koeling. 7. Mix de massa met de staafmixer tot een gladde crème en bewaar deze in een spuitflesje tot doorgifte van het gerecht.

23 @ H E T F O R N U I S. N L KOFFIEGARNITUUR Grand Cru Koffie of Thee met friandises

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid.

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Ingrediënten voor de trompet saus. 3 dl vis fond 250 gram trompet de la mort

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

MENU APRIL 2014 -0- Amuse. Schol / kokkels / gerookte eidooier / truffelaardappel -0- Voorgerecht

MENU APRIL 2014 -0- Amuse. Schol / kokkels / gerookte eidooier / truffelaardappel -0- Voorgerecht MENU APRIL 2014-0- Amuse Schol / kokkels / gerookte eidooier / truffelaardappel -0- Voorgerecht Coquille St. Jacques / kalfstong / kerrie / groene asperge / sjalot -0- Tussengerecht Ganzenlever / biet

Nadere informatie

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen;

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen; Gebakken Coquilles met appel en kerrie 16 Coquilles 2 goudreinetten boter 1 sjalot 1 teen knoflook 2 dl witte wijn suiker en kaneelpoeder 2 dl slagroom kerriepoeder Bereidingswijze; Haal het harde stukje

Nadere informatie

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Voorgerecht Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Ingrediënten (voor 18 personen): 500 gram ossenhaas 20 scampi s 2 tl tomatenketchup 3 el huisgemaakte mayonaise cress balsamico azijn Voor

Nadere informatie

Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken

Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken - Rol plak phylodeeg uit en besmeer deze met gesmolten boter. - Leg hierop weer een plak phylodeeg en steek

Nadere informatie

MENU JUNI 2014 -0- Amuse. Geitenkaas / tomaat / garnaal -0- Voorgerecht. Gerookte paling / zalm / doperwt / yoghurt / avocado / ui -0- Tussengerecht

MENU JUNI 2014 -0- Amuse. Geitenkaas / tomaat / garnaal -0- Voorgerecht. Gerookte paling / zalm / doperwt / yoghurt / avocado / ui -0- Tussengerecht @ MENU JUNI 2014-0- Amuse Geitenkaas / tomaat / garnaal -0- Voorgerecht Gerookte paling / zalm / doperwt / yoghurt / avocado / ui -0- Tussengerecht Koningsbaars / yuzu / soja / truffel / pak soy -0- Hoofdgerecht

Nadere informatie

MENU JULI / AUGUSTUS 2014 -0- Amuse. Oester / komkommer / gin / jasmijn -0- Voorgerecht. Makreel / paprika / gremoulata / frisse appel / tobiko -0-

MENU JULI / AUGUSTUS 2014 -0- Amuse. Oester / komkommer / gin / jasmijn -0- Voorgerecht. Makreel / paprika / gremoulata / frisse appel / tobiko -0- H E T F O R N U I S. N L MENU JULI / AUGUSTUS 2014-0- Amuse Oester / komkommer / gin / jasmijn -0- Voorgerecht Makreel / paprika / gremoulata / frisse appel / tobiko -0- Tussengerecht Krab / zwezerik /

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

-0- Amuse. Vongole / masala / galanga / mais -0- Voorgerecht. Risotto van griesmeel / truffel / kabeljauw -0- Tussengerecht

-0- Amuse. Vongole / masala / galanga / mais -0- Voorgerecht. Risotto van griesmeel / truffel / kabeljauw -0- Tussengerecht H E T F O R N U I S. N L MENU DECEMBER 2014 / JANUARI 2015-0- Amuse Vongole / masala / galanga / mais -0- Voorgerecht Risotto van griesmeel / truffel / kabeljauw -0- Tussengerecht Hert / eendenlever /

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Duif

The Taste of Cooking: Duif The Taste of Cooking: Duif Ingrediënten 4 personen ca 2 uur Wild Bosduif met krokante sesam, chocolade tofu, witlofsalade Bosduif 2 bosduiven panklaar (op karkas) 1 l ganzenvet 2 teentjes knoflook 2 verse

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing.

Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing. Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing. Nodig voor dressing; ½ in blokjes gesneden tomaat pp. zonder vel. ½ eetlepel dragon azijn 3 eetlepels olijf olie. 1 eetlepel Fijn gesneden

Nadere informatie

Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer. Marinade komkommer

Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer. Marinade komkommer Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer Marinade komkommer 3 dl water Eetlepel Witte wijn azijn Suiker Kruidnagel 5 stuks ketoembar boontjes Theelepel gekneusde Zwarte peper korrels Zout

Nadere informatie

Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm. Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap.

Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm. Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap. Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap. Bereiden van de bonbon; - Draai de room kaas glad en vermeng

Nadere informatie

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus.

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. *** Witte chocolade ijsmousse met aardbeien, sabayon van witte

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten;

Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten; Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten; Plak dun gesneden zalm (30-20 cm) 250 gram Hollandse garnalen Rijpe avocado in kleine blokjes gesneden Fijn gesneden rode ui

Nadere informatie

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges;

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Beet gaar gekookte asperges(1pp) 3 eetlepel Olijf olie 2 eetlepel Gehakte kruiden Citroen sap van ½ citroen

Nadere informatie

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen Kastanje soepje met schorseneren Ingrediënten voor 16 personen 200 gram champignons 2 gesnipperde uien 100 gram tomatenpuree 1 liter bouillon 1 liter melk 200 gram kastanje 100 ml room 1 goudrenet 2 el

Nadere informatie

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van.

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van. Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Ingredienten dressing; 2 eetlepel olijf olie 1 theelepel cherry azijn Sap van ½ citroen Sap van ½ sinasappel 1 teentje

Nadere informatie

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant Hondshaai : 1 scheut azijn ½ ui 1 citroen 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 1 blaadje laurier

Nadere informatie

MENU MEI 2014 -0- Amuse. Kwartel dumpling / soja / rettich / shiso -0- Voorgerecht. Kreeft / groene asperge / krielei / oude kaas -0- Tussengerecht

MENU MEI 2014 -0- Amuse. Kwartel dumpling / soja / rettich / shiso -0- Voorgerecht. Kreeft / groene asperge / krielei / oude kaas -0- Tussengerecht H E T F O R N U I S. N L MENU MEI 2014-0- Amuse Kwartel dumpling / soja / rettich / shiso -0- Voorgerecht Kreeft / groene asperge / krielei / oude kaas -0- Tussengerecht Tarbot / schuim van aardappel /

Nadere informatie

Gemarineerde zalm (voor 18 personen) Zalm Leg de zalm op een bord en marineer met notenolie, citroensap en rasp. Breng op smaak met peper en zout.

Gemarineerde zalm (voor 18 personen) Zalm Leg de zalm op een bord en marineer met notenolie, citroensap en rasp. Breng op smaak met peper en zout. Voorgerecht Gemarineerde zalm (voor 18 personen) 1 kilo rauwe zalm in dunne sneetjes notenolie citroensap en rasp peper zeezout Zure room 60 gram room 6 blaadjes gelatine halve liter zure room peper en

Nadere informatie

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten;

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten; Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Aubergine Ui Bleekselderij Tomaten Olijven Kappertjes Pijnboompitjes Aceto balsamico. (blanke) Bospeen P&Z Bereiden; - maak de groenten schoon en snijd

Nadere informatie

Menu kauw/slik workshop

Menu kauw/slik workshop Menu kauw/slik workshop Tuinerwtensoepje en een knolselderijsoepje Tonijnmayonaise met basilicumolie en wortelcrème Risotto met diverse kruiden, paddenstoelen en kip Chocoladetaartje met een vloeibare

Nadere informatie

Mousse van beenham. Ingrediënten WERKWIJZE. 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom

Mousse van beenham. Ingrediënten WERKWIJZE. 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom EENDENBORST Mousse van GEROOKT beenham EN SOUS Mousse van beenham VIDE Amuse GEGAARD 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom Sla de slagroom yoghurt dik Week de gelatine Kook

Nadere informatie

april 2015 menu voorgerecht 1 Zalm, coquille st. jacques, yoghurt, avocado en groene asperge

april 2015 menu voorgerecht 1 Zalm, coquille st. jacques, yoghurt, avocado en groene asperge april 2015 menu voorgerecht 1 Zalm, coquille st. jacques, yoghurt, avocado en groene asperge voorgerecht 2 Soepje van aardappel en gepofte knoflook, parmezaanse kaas, truffel en gevogelte hoofdgerecht

Nadere informatie

Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart 200 g pure chocolade, bij voorkeur speciale patisserie chocolade 200 g boter op kamertemperatuur 200 g suiker 4 eieren Zachte Chocoladetaart Verwarm de oven voor op 175 C. Breek de chocola in stukken en

Nadere informatie

Qlivino. Koken met Roy Franken Van het prachtige

Qlivino. Koken met Roy Franken Van het prachtige Qlivino Koken met Roy Franken Van het prachtige Trio van tonijn tournedos, tartaar en sashimi Ingrediënten: - Tonijnfilet 3kg vers niet diepvries - 1 fles Ketjap toko - 500 gr Suiker - ½ liter Water -

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE KB 2012

consumptief-horeca CSPE KB 2012 consumptief-horeca CSPE KB 2012 bijlage 1 variant b PK-0811-b-12-1-b2 PK-0811-b-12-1-b1 2 lees verder recepturen en serveerwijzen menu variant b gerecht mise-en-place serveerwijze: amuse omeletrolletje

Nadere informatie

Soepje van schorseneren met wilde champignons

Soepje van schorseneren met wilde champignons Benodigdheden : 30 g boter Soepje van schorseneren met wilde champignons 800 ml gevogeltefond 1 l kippenbouillon 1 teentje look 1 dl witte wijn 1.5 kg schorseneren 1 ui P&z 150 g wilde champignons (trompet

Nadere informatie

MENU OKTOBER Amuse. Raviolo van mossel met Parmezaan en ratatouille -0- Voorgerecht

MENU OKTOBER Amuse. Raviolo van mossel met Parmezaan en ratatouille -0- Voorgerecht H E T F O R N U I S. N L MENU OKTOBER 2014-0- Amuse Raviolo van mossel met Parmezaan en ratatouille -0- Voorgerecht Thaise bouillon met gepocheerde eendenlever en eetbare bloemen -0- Tussengerecht Mousseline

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Terrine van asperges met boeren ham.

Terrine van asperges met boeren ham. Terrine van asperges met boeren ham. Nodig; Gekookte asperges Asperge gelei(1 ltr. asperge vocht op smaak met 30 gram gelatine) Dunne plakjes boerenham Bereiden van de terrine - kook de geschilde asperges

Nadere informatie

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing;

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; 2,5 dl olijf olie. 1 fijn gesnipperde rode ui. 2 fijn gesneden teentjes knoflook. 1/2 blikje maïs korrels. lepel gehakte

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2016

NierNieuws Kerstmenu 2016 NierNieuws Kerstmenu 2016 Voorgerecht: Bruschetta met doperwtjespuree 1 ciabatta 4 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 handje geroosterde amandelen (ongezouten) 150 g doperwtjes uit de diepvries 1 handje

Nadere informatie

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min Pompoensoep met geroosterde pompoenpitten en pompoenpitolie Voorgerecht, 4 personen / 15 min - 1 ui - ½ cm gember - 1 dl olijfolie - 2 laurier blaadjes - 1 teen knoflook - 1 kilo pompoen - 2 l groentebouillon

Nadere informatie

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten;

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Vis gelei (1 ltr water met 20 gram geweekte gelatine) Gefileerde ontdaan van vet en buikwand gerookte paling. Evt fijn gehakte

Nadere informatie

M e n u Oktober 2014

M e n u Oktober 2014 M e n u Oktober 2014 Amuse Aubergine gevuld met garnalen Voorgerecht Mosselen met tuinbonencreme en kervel Tussengerecht Herfstpaddestoelen in bladerdeeg Hoofdgerecht Roodpoot patrijs met een compote van

Nadere informatie

Italiaanse week (1104-1504)

Italiaanse week (1104-1504) Italiaanse week (1104-1504) Carpaccio met basilicum pesto, pijnboompintjes, Parmezaanse kaas schuim en rucola en Basil Cress. Smeer het met carpaccio te beleggen oppervlak in met de basilicum pesto. Snijd

Nadere informatie

Voorgerecht. Ingrediënten (voor 10 personen): Bereiding. Garnalenkroketten met gefrituurde peterselie en pompoensoep

Voorgerecht. Ingrediënten (voor 10 personen): Bereiding. Garnalenkroketten met gefrituurde peterselie en pompoensoep Voorgerecht Garnalenkroketten met gefrituurde peterselie en pompoensoep 130g boter 150g bloem 300ml visbouillon (van 1 tablet) 2 blaadjes gelatine wit 2 bakjes Hollandse garnalen (100 g) 1 mespunt cayennepeper

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Knoflook

The Taste of Cooking: Knoflook The Taste of Cooking: Knoflook Ingrediënten 4 personen ca 1 uur Groente Puree gepofte knoflook 2 verse bollen knoflook 100 ml slagroom 2 takjes tijm 2 blaadjes laurier Korstdeeg 4 plakjes korstdeeg 1 el

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE BB 2017

consumptief-breed CSPE BB 2017 consumptief-breed CSPE BB 2017 bijlage 3 opdracht 15 en 16 PB-0866-b-17-1-b3 1 / 8 lees verder Gerecht voor 4 personen witlofsoep met hazelnoten en blauwe kaas, risotto, gevulde portobello met mais-avocadosalsa,

Nadere informatie

Carpaccio van Sint-Jacobsvrucht met Redlove appel, komkommer en Chardonnay-azijn

Carpaccio van Sint-Jacobsvrucht met Redlove appel, komkommer en Chardonnay-azijn Carpaccio van Sint-Jacobsvrucht met Redlove appel, komkommer en Chardonnay-azijn 8 mooie grote verse coquilles 1 Redlove appel halve komkommer 2 cl Chardonnay-azijn 2 cl vers geperst appelsap Redlove 1/4

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE BB 2017

consumptief-horeca CSPE BB 2017 consumptief-horeca CSPE BB 2017 bijlage 1 variant b menu b Amuse van aspergesoep met ham *** Salade van tilapia, garnalen, croutons en pijnboompitten *** Gebakken diamanthaas met portsaus Sperziebonen

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Papaja

The Taste of Cooking: Papaja The Taste of Cooking: Papaja Ingrediënten 4 personen ca 1 uur Fruit Papaja met mango en cactusvijg in sinaasappelgelei met groene thee roomijs Sinaasappelgelei 400 ml sinaasappelsap 4 cm citroengras 7

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE BB 2017

consumptief-horeca CSPE BB 2017 consumptief-horeca CSPE BB 2017 bijlage 1 variant a menu a Amuse van aspergesoep met ham *** Salade van zalm, garnalen, croutons en pijnboompitten *** Gebakken runderlende met rode-wijnsaus Snijbonen met

Nadere informatie

Recepten Foodpairing over smaken. Watermeloen - groene thee cocktail. www.foodpairing.com. Kooktijd: 3 min. Seizoen: Lente Voorbereidingstijd: 45 min.

Recepten Foodpairing over smaken. Watermeloen - groene thee cocktail. www.foodpairing.com. Kooktijd: 3 min. Seizoen: Lente Voorbereidingstijd: 45 min. www.foodpairing.com Recepten Foodpairing over smaken Watermeloen - groene thee cocktail Kooktijd: 3 min. Voorbereidingstijd: 45 min. Voor 2 personen: 350 g vruchtvlees watermeloen 35 g frambozen 450 g

Nadere informatie

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes Bloem verse rozemarijn 1 ei Voorbereiding 1. Haalde blaadjes van de rozemarijn en hak deze heel fijn.

Nadere informatie

Voorgerecht Schelpjes en escabeche Ingrediënten (voor 12 personen):

Voorgerecht Schelpjes en escabeche Ingrediënten (voor 12 personen): Voorgerecht Schelpjes en escabeche Ingrediënten (voor 12 personen): Escabeche: 1 grote ui gesneden 1 rode paprika 4 tenen knoflook Cayennepeper 4,5 dl witte wijn 9 dl kippenfond 3 dl sushiazijn Kokkels

Nadere informatie

profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B

profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B bijlage 1 herziene versie opdracht 2 en 3 GP-1800-b-18-1-B-b1_HV 1 / 7 Lichtgebonden vissoep met Noorse garnalen of lichtgebonden vissoep met gegrilde

Nadere informatie

Gekarameliseerde sjalot met Coppa di Parma, voor 16 personen. Ingrediënten;

Gekarameliseerde sjalot met Coppa di Parma, voor 16 personen. Ingrediënten; Gekarameliseerde sjalot met Coppa di Parma, voor 16 personen Ingrediënten; 4 sjalotten flinke scheut balsamico 3 el honing peper zout 4 takjesthijm 16 plakken Coppa di Parma kervel Snijd de sjalot in de

Nadere informatie

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen Bouillabaise Reekotelet met spruitjespuree Platte Kaas-wijncrème Ingrediënten (4 pers) 1 kg mosselen 150 gr brood zonder korst 50 gr parmezaan 1 dl witte wijn

Nadere informatie

Kerstmenu December 2018

Kerstmenu December 2018 Kerstmenu December 2018 Amuse **** Gebakken geitenkaas met ontbijtspek en honingdressing **** Heldere wildbouillon met bospaddenstoelen en groene kruiden **** Eendenborstfilet met sinaasappelsaus Pommes

Nadere informatie

Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing.

Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing. Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing. Ingredienten dressing; 3 eetlepels zonnebloem olie 1 kopje Thee sterk gezet na smaak Iets appel azijn Peper en zout Evt iets

Nadere informatie

Share your Moments. Cocoa powder recipes

Share your Moments. Cocoa powder recipes Share your Moments. Cocoa powder recipes receptenboek Met lekkere en onderscheidende recepten gemaakt met Organic Cocoa Powder van Australian. inhoud Chocolate Mask pag 3 Brownies pag 4 Chocolate Pie with

Nadere informatie

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel Australian Chocolate Mask 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel 1. meng de cacaopoeder met de yoghurt en de honing door elkaar 2. Voeg eventueel wat

Nadere informatie

10min. 14min. 30min. Salade van artisjokken met roodbaars en tuinkruiden. 2 personen. ProPoints waarde. voorbereiding. magnetron. rusten.

10min. 14min. 30min. Salade van artisjokken met roodbaars en tuinkruiden. 2 personen. ProPoints waarde. voorbereiding. magnetron. rusten. 2 sonen VOORGERECHTEN 10min 14min rusten 30min Salade van artisjokken met roodbaars en tuinkruiden 6 300 g artisjokharten (diepgevroren) Het sap van ½ citroen 4 kleine roodbaarsfilets (diepgevroren) (120

Nadere informatie

Loempia met geroosterde eend met hoy-sin dressing

Loempia met geroosterde eend met hoy-sin dressing Loempia met geroosterde eend met hoy-sin dressing Ingrediënten dressing 1 eetlepel hoy-sin Na smaak rijstazijn 3 eetiepels zonnebloem olie Gembervocht Gehakte Japanse gember Lente uitjes. Bereiden van

Nadere informatie

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper Gebakken varkens lende met tonijn saus en een crostini. Ingrediënten tonijn mayonaise ½ potje mayonaise 2 eetlepels gehakte platte peterselie (laatste moment toevoegen!) Eetlepel gehakte kappertjes Citroensap

Nadere informatie

3 luik van kabeljauw. Ingrediënten kroket van kabeljauw (8-10 personen):

3 luik van kabeljauw. Ingrediënten kroket van kabeljauw (8-10 personen): Amuse. 3 luik van kabeljauw. Bospaddenstoelensoep met truffelroom. Ganzenlever met sjalottencompote. Wildzwijn filet met seizoensgarnituur. Kruidkoek dessert. 3 luik van kabeljauw. Ingrediënten kroket

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE KB 2014

consumptief-horeca CSPE KB 2014 consumptief-horeca CSPE KB 2014 bijlage 1 variant b menu b Amuse van doperwtensoep met gerookte forel *** Gegrilde gamba s met kruidensalade, brood en boter *** Gepaneerde reepjes kalkoenfilet haricots

Nadere informatie

Voorgerecht. Ingrediënten (voor 10 personen): Coquilles met rode biet, wasabi mayonaise, meloengelei en Iberico ham

Voorgerecht. Ingrediënten (voor 10 personen): Coquilles met rode biet, wasabi mayonaise, meloengelei en Iberico ham Voorgerecht Coquilles met rode biet, wasabi mayonaise, meloengelei en Iberico ham Coquilles met Iberico ham 20 coquilles 10 plakken Iberico ham Olijfolie (een scheutje) Meloengelei 1 meloen 1 zakje agar

Nadere informatie

Geitenkaas lolly met een paneer van roggebrood en rozijnen

Geitenkaas lolly met een paneer van roggebrood en rozijnen Geitenkaas lolly met een paneer van roggebrood en rozijnen 1 rol geitenkaas van 250 gram gemengde groene kruiden klein scheutje room half pakje roggebrood 50 gram rozijnen Doe de geitenkaas in de keukenmachine

Nadere informatie

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme lekkernijen. Onder elk recept vind je de voedingswaarden zodat je precies kunt

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

december 2015 menu amuse Lauwwarme tartaar van duif met een mousse van aardappel en zuurkool, krokant spek

december 2015 menu amuse Lauwwarme tartaar van duif met een mousse van aardappel en zuurkool, krokant spek december 2015 menu amuse Lauwwarme tartaar van duif met een mousse van aardappel en zuurkool, krokant spek voorgerecht 1 Griet, oester (gefrituurd, schuim, mayonaise), tomaat, groene asperge voorgerecht

Nadere informatie

Mini wildburger met rode uienchutney met veenbessen, krokante pancetta en mosterd sla

Mini wildburger met rode uienchutney met veenbessen, krokante pancetta en mosterd sla Voorgerecht Mini wildburger met rode uienchutney met veenbessen, krokante pancetta en mosterd sla Voor de burgers: ¼ kg wildgehakt (gekruid) 1 ei 1 sjalot (gesnipperd) 1 teentje knoflook (geperst) 2 el

Nadere informatie

Kalfsgehakt balletje met dragon en Griekse yoghurt dip. Ingrediënten voor 16 personen

Kalfsgehakt balletje met dragon en Griekse yoghurt dip. Ingrediënten voor 16 personen Kalfsgehakt balletje met dragon en Griekse yoghurt dip Ingrediënten voor 16 personen 500 gram kalfsgehakt 1 ei 4 el paneermeel 1 groene peper paar takjes dragon 1 teentje knoflook 200 ml Griekse yoghurt

Nadere informatie

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MAART 2013

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MAART 2013 Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MAART 2013 TOMATEN TARTE TATIN MET TONIJN GEBAKKEN IN 3 KLEUREN SESAM; DRUPPELS VAN SOJASAUS KOKOS/DOPERWTENSOEP MET GEROOKTE PALING GECONFIJTE

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Tartaar van makreel met komkommermarmelade en kaviaar van mierikswortel. Wortel sinaasappel soep met een getikt eitje

Tartaar van makreel met komkommermarmelade en kaviaar van mierikswortel. Wortel sinaasappel soep met een getikt eitje R eden Leren koken, roux maken, rood vlees bakken, tapenade maken, lekker eten, Leren koken, roux maken, rood vlees bakken, tapenade maken, lekker eten, wijn-spijs combinaties, Kookstudio vis fileren,

Nadere informatie

MENU EN GARDE JANUARI2011

MENU EN GARDE JANUARI2011 MENU EN GARDE JANUARI2011 MENU EN GARDE JANUARI2011 Mousse van gerookte paling Veloute van kikkerbillen en waterkers Langzaam gegaarde wilde zalm met wasabisoubise en mosterdcremolata Hazenrug met tonkabonen-chocoladesaus

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven.

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Rauwe zalm in plakjes gesneden Rode grapefruit Gemarineerde tomaat Klein uitje Zoete aardappelblokjes Maken; Bak de gesneden

Nadere informatie

Menu. Crostini met chorizo *** Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei *** Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes ***

Menu. Crostini met chorizo *** Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei *** Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes *** Menu Crostini met chorizo Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes Papillot van zeebaars met seizoen groenten en krieltjes Profiteroles met vanille-ijs

Nadere informatie

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4

Nadere informatie

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Piemonte Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato Primo: Risotto met pompoen en kaassaus Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Dolci: Panna cotta met vruchtensaus Baci di dama www.martijnpostma.nl

Nadere informatie

Lauwwarme oesters op een bedje van prei gegratineerd met vanille sabayon.

Lauwwarme oesters op een bedje van prei gegratineerd met vanille sabayon. Lauwwarme oesters op een bedje van prei gegratineerd met vanille sabayon. Oesters Gesneden prei Iets kerrie Peper en zout. Snijd de prei in kleine ringen en bak dit zonder te kleuren aan met iets kerrie

Nadere informatie

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies.

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika stengel bleekselderij halve rode ui tomaten puree olijfolie Rooster de paprika in de oven

Nadere informatie

Glaasje pompoenmousse met garnalen. Coquilles op een mousse van pastinaken. Pastinakensoepje met kastanjeschuim. Peterselie -citroensorbet

Glaasje pompoenmousse met garnalen. Coquilles op een mousse van pastinaken. Pastinakensoepje met kastanjeschuim. Peterselie -citroensorbet Glaasje pompoenmousse met garnalen Coquilles op een mousse van pastinaken Pastinakensoepje met kastanjeschuim Peterselie -citroensorbet Gebraden fazantfilet 3 dessert amuses Glaasje pompoenmousse met garnalen

Nadere informatie

Gestoomde scholrolletjes

Gestoomde scholrolletjes Gestoomde scholrolletjes 5 stuks scholfilet Garnalen gepeld 3 lente uitjes alleen het groene deel 2 tl maïzena 1 tl sake Snijd de filets in de lengte doormidden. Bak de garnalen en snijd ze heel klein,

Nadere informatie

ANNONCÉ! Het menu. Annoncé is een maandelijkse uitgave van Essence Culinair. Jaargang 2015, oktober. Amuse Garnaal in eigen saus

ANNONCÉ! Het menu. Annoncé is een maandelijkse uitgave van Essence Culinair. Jaargang 2015, oktober. Amuse Garnaal in eigen saus ANNONCÉ! Annoncé is een maandelijkse uitgave van Essence Culinair. Jaargang 2015, oktober Het menu Amuse Garnaal in eigen saus Voorgerecht Zeebaars met snijbiet Tussengerecht Salade petit Hoofdgerecht

Nadere informatie

Menu 162. Asperges met morieljes

Menu 162. Asperges met morieljes Menu 162. Asperges met morieljes Velouté van asperges met salsa van grijze garnalen Witte asperges met gamba s, serehsaus, gepocheerd kwartelei, sesamkletskop en bieslookolie Citroen-schuimcrème Naar een

Nadere informatie

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JUNI 2015 Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette Aardappelsoufflé met gerookte paling Asperges met kalfstong en morillesaus Aardbeien

Nadere informatie

Gerookte rib-eye met een rode bietensalade en frambozendressing. Tartaar van hertenhaas. Reuze garnalen met een saus van Lapsang thee en mint

Gerookte rib-eye met een rode bietensalade en frambozendressing. Tartaar van hertenhaas. Reuze garnalen met een saus van Lapsang thee en mint Gerookte rib-eye met een rode bietensalade en frambozendressing Tartaar van hertenhaas Reuze garnalen met een saus van Lapsang thee en mint Venkelcappuccino Sorbet van witte Port Hazenrug met rode biet,

Nadere informatie

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus ***

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus *** Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus *** Witte chocolade ijsmousse met aardbeien, sabayon van Bacardi

Nadere informatie

10 personen. Het menu. Witte port met tonic *** Hammousse met een twist ***

10 personen. Het menu. Witte port met tonic *** Hammousse met een twist *** 10 personen Het menu Witte port met tonic Hammousse met een twist Kalfslende besprenkeld met een lauwwarme vinaigrette van kappertjes en limoen en pompoensaus Hertenrug filet met zoete aardappel, gesmoorde

Nadere informatie

profielvak HBR CSPE BB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3

profielvak HBR CSPE BB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3 profielvak HBR CSPE BB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3 opdracht 3, 4 Bouillon met kip/groene asperge en bosui *** Gepaneerde tilapiafilet met

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

Kookles 2. Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen

Kookles 2. Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen Kookles 2 Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes --- Taartje van vis en groenten met gedroogde tomaatjes en garnaal --- Diamanthaas

Nadere informatie

6 gratis Pompoen recepten.

6 gratis Pompoen recepten. s i t a Gr 6 gratis Pompoen recepten www.pompoensoep.info P O M P O E N P U R E E M A K E N POMPOEN PUREE Pompoenpuree kun je in Amerikaa kant en klaar in blikjes kopen, in Nederland is het ook wel te

Nadere informatie

Kruidenpannenkoekjes met beenhammousse

Kruidenpannenkoekjes met beenhammousse Kruidenpannenkoekjes met beenhammousse 4 plakken beenham 200 ml slagroom Tuinkruiden ( tuinkers, peterselie bieslook ) 500 ml melk 3 eieren 250 gram bloem peper en zout Hak de tuinkruiden en verdeel in

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE BB 2016 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 2

consumptief-horeca CSPE BB 2016 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 2 consumptief-horeca CSPE BB 2016 bijlage 1 variant a deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 2 menu a Lepelamuse met Noordzeegarnalen en komkommer *** Cocktail van groene asperges en ham met

Nadere informatie

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MEI 2015 Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Gebraden speenvarken

Nadere informatie

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese:

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese: kerst MENU VERANTWOORD GENIETEN fvoorgerecht SALADE GEROOSTERDE WORTEL EN KIKKERERWTEN Gezonde start van het Kerstdiner: Geroosterde kikkererwten met paprikakruiden en curried bospenen uit de oven f 16

Nadere informatie