BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015."

Transcriptie

1 CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. 1. ONDERWERP: Jaarstukken 2014 en Productenrekening A FIN/BLD Weth. Van der Maas Ja Nadat de jaarcijfers over 2014 zijn opgesteld zijn deze door Ernst & Young Accountants gecontroleerd en goed bevonden. Voorgesteld wordt de jaarstukken 2014 aan te bieden aan de gemeenteraad, inclusief een aantal voorstellen voor de bestemming van het rekeningresultaat. Bovendien dient formeel door het college de productenrekening 2014 te worden vastgesteld. Advies afdeling 1. De programmarekening 2014 ter vaststelling aanbieden aan de gemeenteraad en de gemeenteraad voorstellen doen voor de bestemming van het rekeningresultaat. 2. De productenrekening 2014 vaststellen. Beslissing college Conform advies. 2. ONDERWERP: Nota reserves en voorziening, herijking A FIN/BLD Weth. Van der Maas Ja Hierbij ontvangt u de jaarlijkse herijking van de nota 'Reserves en voorzieningen'. In overeen-stemming met het gestelde in artikel 12 van de 'Financiële verordening gemeente Nunspeet (arti-kel 212 van de Gemeentewet) zal de nota jaarlijks na het vaststellen van de Jaarrekening worden geactualiseerd en herijkt. Advies afdeling 1. Instemmen met de 'Nota reserves en voorzieningen herijking Bijgevoegd concept nota 'Reserves en voorzieningen herijking 2015' via de commissie Maatschappij en Middelen ter vaststelling voorleggen aan de raad. Beslissing college Conform advies. 3. ONDERWERP: Eerste hoofdlijnenrapportage A FIN/BLD Weth. Van der Maas Ja De eerste hoofdlijnenrapportage 2015 is opgesteld om de stand van zaken van de begrotingsuitvoering 2015 te rapporteren. Per ambitie uit de programmabegroting en de bijbehorende budgetten wordt dit over de eerste vier

2 - 2 - maanden weergegeven. De overgehevelde budgetten 2014 zijn opgenomen in de rapportage. Het saldo van de financiële effecten is zowel incidenteel als structureel en geeft voor het jaar 2015 een voorlopig nadelig effect van Advies afdeling - Kennis nemen van de hoofdlijnenrapportage over de eerste vier maanden van De hoofdlijnenrapportage aanbieden aan de gemeenteraad. - In te stemmen met de comptabele verwerking van de eerste hoofdlijnenrapportage 2015 door middel van een begrotingswijziging. - Het nadelig effect van de eerste hoofdlijnenrapportage 2015 van voorlopig onttrekken uit de algemene reserve in afwachting van het definitieve resultaat bij de jaarrekening. Beslissing college Conform advies. BESLUITENLIJST AKKOORDSTUKKEN 12 MEI 2015, VASTGESTELD DOOR BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4. ONDERWERP: Planmonitor wonen. A ROV Weth. Groothuis Ja Tot en met 2014 moesten jaarlijks voor 1 april de planningslijsten woningbouw bij de provincie worden ingediend. Dit waren lijsten die door uw college werden vastgesteld. De provincie is overgegaan naar een permanente online registratie van woningbouwprojecten onder de naam planmonitor wonen. Deze monitor heeft uitsluitend een registrerende functie. Geregistreerde woningbouwplannen kunnen op elk moment worden aangepast aan nieuwe ontwikkelingen. Kennisnemen van de nieuwe systematiek waarbij jaarlijkse vaststelling van planningslijsten niet meer aan de orde is. 5. ONDERWERP: Behoud capaciteit sociale huurwoningen. A ROV Weth. Groothuis Ja In het besluit van 28 april 2014 nr. 10 hebt u verzocht om een nader advies over mogelijke oplossingen om te blijven voorzien in voldoende huurwoningen. Dit rapport beoogt daarin te voorzien. - Het overleg met het COA voortzetten om de taakstelling zoveel mogelijk te laten bestaan uit meerpersoonshuishoudens. - Het verkoopprogramma van Omnia meenemen als onderwerp in nieuwe besprekingen voor prestatieafspraken. - Met Omnia de mogelijkheden verkennen om op zo kort mogelijke termijn invulling te geven aan de gewenste aantallen sociale huurwoningen conform de vastgestelde woonvisie, zowel in uit- als inbreidingslocaties.

3 Contact opnemen met de provincie Gelderland om na te gaan of er mogelijkheden liggen om met andere gemeenten in de provincie tot afspraken te komen voor invulling van de gemeentelijke taakstelling. 6. ONDERWERP: Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van de GGD NOG op 23 april A BeM/SL Weth. Van den Berg Ja Op 24 april 2015 is van de GGD NOG (GGD Noord- en Oost-Gelderland) het conceptverslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van de GGD NOG van 23 april 2015 ontvangen. Het verslag is toegezonden op grond van het Reglement van Orde van het Algemeen Bestuur van de GGD. Wethouder Van den Berg is als portefeuillehouder volksgezondheid lid van het Algemeen Bestuur van de GGD NOG. Het conceptverslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van de GGD NOG van 23 april 2015 voor kennisgeving aannemen. 7. ONDERWERP: Uitstelverzoek indienen jaarrekening en jaarverslag 2014 Landstede. A BeM/SL Weth. Van den Berg Ja Landstede verzoekt de jaarrekening en het jaarverslag 2014 op een later tijdstip dan 1 mei 2015 te mogen indienen. Voorgesteld wordt in te stemmen met het verzoek. Landstede Welzijn toestemming verlenen om de jaarrekening en het jaarverslag 2014 uiterlijk 1 juli 2014 in te dienen in plaats van 1 mei ONDERWERP: Vervangen zonwering gemeentehuis. A OR Weth. Van der Maas Ja In de programmabegroting staat in 2017 de vervanging van het doek van de buiten zonwering ad ,-- opgenomen. Bij de verbouwing in het kader van het Nieuwe Werken is de extra aanwezige binnen zonwering (verticale lamellen) verwijderd. Nu is gebleken dat bij schuin invallende zon de aanwezige buitenzonwering (uitvalschermen) onvoldoende de zon tegen houdt en ontstaat er overlast op de werkplekken (verblinding en spiegeling op de beeldschermen). Voor proef zijn eind 2014 de gevelkozijnen op de beganegrond zuidzijde voorzien van buitenscreens. De ervaringen van de medewerkers zijn zeer positief. Bij 4 zonweringsbedrijven zijn vervolgens offertes aangevraagd voor vervanging van de aanwezige uitvalschermen door screens. Ook zijn de raamkozijnen op de oost-, zuid- en westgevel waar geen zonwering aanwezig is in de offerteaanvraag meegenomen. Veluwzon Zonwering Nunspeet is de laagste inschrijver met een totaalbedrag van ,-- excl. btw. Voor gebouw De Blokkendoos, Troelstrastraat is bij een tweetal investeringskredieten voor onderhoudswerkzaamheden nog een totaalbedrag van ,-- beschikbaar. Vanwege verkoop van dit gebouw aan de CNS is dit bedrag niet meer nodig.

4 - 4 - Voorstel: Dit bedrag inzetten voor het aanbrengen van screens bij het gemeentehuis en in de programmabegroting het vervangen van het doek van de buitenzonwering ( ,--) schrappen. Akkoord gaan met het batig saldo van een tweetal onderhoudsinvesteringen bij De Blokkendoos ad ,-- benutten voor het vervangen van de buitenzonwering bij het gemeentehuis door screens. 9. ONDERWERP: Samenwerkingsovereenkomst Educatie 2015 inzake WEB. A BeM/SL Weth. Van der Maas Ja In 2014 is de wetswijziging van de Wet educatie en beroepsonderwijs (WEB) doorgevoerd. Aanleiding hiervoor is het uitgangspunt van het Rijk dat iedereen de opleiding moet kunnen volgen die het beste aansluit bij zijn of haar wensen, behoeften en mogelijkheden. Het college heeft de wettelijke taak om het aanbod van opleidingen educatie (gericht op Nederlandse taal en rekenen voor volwassenen) te verzorgen. Uit de wetswijziging volgt dat de gemeenten in de arbeidsmarktregio moeten samenwerken in het organiseren van hun aanbod educatie. In deze nieuwe situatie is Apeldoorn aangewezen als contactgemeente (vergelijkbaar met centrumgemeente) en heeft de verantwoordelijk voor de volgende taken: In overleg met de regiogemeenten een regionaal programma educatie opstellen; Afspraken maken met aanbieders van educatie, conform het regionaal educatieplan; Coördineren overige werkzaamheden bij de uitvoering van het regionaal educatieplan; Verantwoording afleggen over de inzet van middelen en de kwaliteit van opleidingen educatie; Eerste aanspreekpunt voor het Rijk met betrekking bovenstaande taken. De samenwerking binnen de arbeidsmarktregio Stedenvierkant maakt het mogelijk om op regionaal niveau kennis, ervaring en expertise te delen en levert het maken van gezamenlijke afspraken met aanbieders mogelijk ook kostenvoordelen op. Het vastleggen van afspraken met betrekking tot de rol- en taakverdeling, waarborgt dat de input en voorkeuren van alle betrokken partijen wordt meegenomen. Op deze manier kan men elkaar ook houden aan de gemaakte afspraken. Daarnaast wordt op deze manier geborgd dat het regionaal programma educatie wordt opgesteld, wat essentieel is voor de aanbesteding van de middelen vanaf Voorgesteld wordt in te stemmen met de samenwerkingsovereenkomst educatie Instemmen met de samenwerkingsovereenkomst educatie 2015 waarin de rol- en taakverdeling tussen de partijen in de arbeidsmarktregio Stedenvierkant voor het jaar 2015 is vastgelegd. 2. Wethouder onderwijs mandateren om samenwerkingsovereenkomst namens de gemeente Nunspeet te ondertekenen. 3. Dit besluit ter kennisname aan de raad brengen. 4. Centrumgemeente Apeldoorn van dit besluit in kennis stellen. 10. ONDERWERP: Jaarverslag 2014 SPCP. A BeM/SL Weth. Van der Maas Ja SPCP dient op 23 april 2015 het jaarverslag 2014 aan. Het jaarverslag 2014 geeft een goed beeld van de activiteiten van het peuterspeelzaalwerk van SPCP. Voorgesteld wordt kennis te nemen van het jaarverslag 2014.

5 Jaarverslag 2014 van SPCP voor kennisgeving aannemen. 2. Inhoud conceptbrief vaststellen. 11. ONDERWERP: Programmabegroting 2016 GGD Noord- en Oost-Gelderland. A BeM/Sl Weth. Van den Berg Ja Van de GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD NOG) is de Programmabegroting 2016 ontvangen. De GGD NOG is de gezondheidsdienst van en voor 22 gemeenten. Als gemeentelijke organisatie voor publieke gezondheid bewaakt, beschermt en bevordert de GGD NOG de gezondheid van de inwoners in de regio Noord- en Oost-Gelderland. In de Programmabegroting zijn de Uitgangspuntennota 2016 en de reacties daarop verwerkt van de 22 gemeenten binnen de GGD NOG. 1. Met instemming kennisnemen van de Programmabegroting 2016 van de GGD Noord- en Oost-Gelderland en in de gemeentelijke meerjarenbegroting 2016 een bedrag van ,-- opnemen, met daarbij de zienswijze dat de voorgestelde inspanningsverplichting van het DB van de GGD om verdere bezuinigingen te zoeken als nog ontoereikend wordt beschouwd en hen te verzoeken om in de AB-vergadering op 26 november 2015 een bezuinigingsvoorstel aan de orde te stellen om te komen tot verdere bezuinigingen; 2. De Programmabegroting 2016 van de GGD NOG voor advies toesturen aan de commissie maatschappij en middelen (4 juni) en via de ingekomen stukken de gemeenteraad informeren over het uitgebrachte advies (25 juni); 3. Het dagelijks bestuur van de GGD NOG informeren conform bijgevoegde conceptbrief. 12. ONDERWERP: Vaststellen subsidie maatwerkdeel jeugdgezondheidszorg 2014 GGD Noord- en Oost Gelderland. A BeM/SL Weh. Van den Berg Ja De gemeente Nunspeet draagt op grond van de Wet publieke gezondheid zorg voor de uitvoering van de jeugdgezondheid in haar gemeente. De GGD Noord- en Oost Gelderland en Icare Jeugdgezondheidszorg voeren de jeugdgezondheid in onze gemeente uit. Icare JGZ voor de 0-4 jarigen en de GGD NOG voor de 5-19 jarigen. Beide organisaties voeren zowel een uniform deel als een maatwerkdeel uit. In dit voorstel wordt de uitvoering van het maatwerkdeel van de GGD in 2014 behandeld, waarvoor zij voor het jaar 2014 subsidie heeft ontvangen. De verantwoording over 2014 is tijdig ingediend zodat de verantwoording ontvankelijk kan worden verklaard. Uit de overgelegde bescheiden blijkt dat de subsidie voor het maatwerkdeel rechtmatig en doelmatig is ingesteld. Conform besluit van 12 februari 2014 moet de GGD NOG ook de uren extra inzet baliebezetting GGD bij Centrum voor Jeugd en Gezin verantwoorden. Deze verantwoording is nog niet ontvangen. Voorgesteld wordt de subsidie voor het maatwerkdeel 2014 definitief vast te stellen op 8.684,31 en de GGD NOG verzoeken de verantwoording van de subsidie voor extra uren baliebezetting CJG voor 15 juni 2015 in te dienen 1. Op grond van de ontvangen financiële en inhoudelijke verantwoording de toegekende subsidie ten behoeve van de uitvoering van het maatwerkdeel jeugdgezondheidszorg 2014 door GGD NOG definitief vaststellen op 8.684,31.

6 GGD NOG verzoeken de verantwoording van de extra uren inzet baliebezetting CJG in te dienen voor 15 juni Inhoud concept beschikking vaststellen. 13. ONDERWERP: Beleidsregels Terugvordering en Verhaal Participatiewet, IOAW en IOAZ A DIEN/SOC Weth. Van der Geest Ja De Beleidsregels terugvordering en Verhaal uit 2010 zijn verouderd door de komst van de Participatiewet en de wijzigingen in de WMO, de IOAW en de IOAZ en daarom is het noodzakelijk om nieuwe beleidsregels vast te stellen. De gemeente heeft een gedeeltelijke keuzevrijheid bij het herzien en terugvorderen van onterecht verstrekte uitkeringen op grond van de Participatiewet, de IOAW en de IOAZ en de invordering en kwijtschelding van schulden die hieruit zijn ontstaan. In principe moeten alle onterecht verstrekte uitkeringen worden terug betaald, niet alleen om draagvlak te creëren in de maatschappij voor het verstrekken van uitkeringen maar ook uit normatieve en financiële redenen. Daarnaast is het wel van belang om belanghebbenden die hun verplichtingen nakomen perspectief te bieden zodat men geen uitzichtloos bestaan heeft met een langdurig inkomen ter hoogte van de beslagvrije voet. De Beleidsregels Terugvordering en Verhaal Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Nunspeet 2015 vaststellen. 12/05/2015 JJK

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders E.H. van der Geest

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, en secretaris A. Heijkamp. Afwezig: Wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JUNI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JUNI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JUNI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 FEBRUARI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 FEBRUARI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 FEBRUARI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

Doetinchem, 23 mei 2018

Doetinchem, 23 mei 2018 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 5.4 ALDUS VASTGESTELD 31 MEI 2018 Jaarstukken 2017 en concept- Programmabegroting GGD NOG 2019 Te besluiten om: 1. Kennis te nemen van de voorlopige jaarstukken 2017 van GGD

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 JANUARI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: 2. ADV/G/18/02708 Z/G/17/50225 Bedrijfsvoering Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 22 mei 2018. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 SEPTEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 SEPTEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg en J. Groothuis en secretaris J.J. Kerkhof Afwezig: wethouders

Nadere informatie

Farid Chikar / juni 2017

Farid Chikar / juni 2017 Agendapunt commissie: 4.1 steller telefoonnummer email Farid Chikar 040-2083696 Farid.chikar@A2samenwerking.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 208981/269305 29 juni 2017 Portefeuillehouder Wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 25 JULI 2017 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 25 JULI 2017 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 25 JULI 2017 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: wethouder L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig:

Nadere informatie

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 11 november 2014 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-14-00986/Z.02426 Uitnodigingen B&W

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 DECEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 DECEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 DECEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Openbare besluitenlijst Collegevergadering Datum 28-05-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie Bestuurskamer (2.58) Voorzitter Aanwezigen H.A.G. Hellegers D. van Deurzen, G. van Heeswijk, H.A.G. Hellegers, F.J.M.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 SEPTEMBER 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 SEPTEMBER 2015 CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 SEPTEMBER 2015 Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 mei 2016, week 19

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 mei 2016, week 19 BESLUITENLIJST Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 mei 2016, week 19 Aanwezig: burgemeester J.H.A. van Oostrum, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman wethouder J.B. Boer wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant Besluitenlijst B&W extern 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen BESLUITENLIJST B&W D.D. 14 mei 2019 Nr Poho Afd /Verseon Onderwerp Besluit GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN 1 Hans Wierikx, 18481 2 Thomas

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 APRIL 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 APRIL 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 APRIL 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en loco-secretaris A. Heijkamp.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

agenda Aan de raad, Winterswijk, 17 mei 2016, M.J. van Beem voorzitter van de raad Vaststellen agenda Spreekrecht burgers Mededelingen

agenda Aan de raad, Winterswijk, 17 mei 2016, M.J. van Beem voorzitter van de raad Vaststellen agenda Spreekrecht burgers Mededelingen agenda onderwerp 1/5 bezoekadres telefoon fax e-mail internet Stationsstraat 25 (0543) 543 543 (0543) 543 065 gemeente@winterswijk.nl www.winterswijk.nl Aan de raad, Hierbij nodig ik u uit voor het bijwonen

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 APRIL 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 APRIL 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 APRIL 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JANUARI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JANUARI 2016. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JANUARI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.1567 *B.18.1567* Landgraaf, 2 september 2018 ONDERWERP: 1e begrotingswijziging 2019 GGD Zuid Limburg Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Van 11 juni 2013 openbaar

Van 11 juni 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 3 juni 2013. Advies Akkoord. BW-005929 2 Onderwerp Kimpe Veld I Advies Kennis nemen van de ondertekende huurovereenkomst aangegaan door Stichting Gemeenschapshuis

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 JANUARI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 JANUARI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 JANUARI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom (gedeeltelijk) en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JANUARI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JANUARI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JANUARI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 BESLUITENLIJST (14) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A.C. Bragt (loco) Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 2.Wat willen we bereiken?

Raadsvoorstel. 2.Wat willen we bereiken? Raadsvoorstel Agendanr: CS5 Kenmerk: 15-0120932 Datum collegevergadering: 26 mei 2015 Onderwerp: jaarverslag en jaarrekening 2014 en de concept meerjarenbegroting 2016-2019 van Baanbrekers 0.Samenvatting:

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 128251-195730 Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de collegevergadering B&W van 7 mei 2019. 2. De openbare besluiten deel van collegevergadering

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op 1 juni 2015 om 09.00 uur. Aanwezig: Drs. H.A.G.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 Aanwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. Besseling en J. ; secretaris:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 MAART 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 MAART 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 MAART 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op dinsdag 31 mei 2016 om 9.00 uur. Aanwezig: Drs.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 JULI 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 JULI 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 JULI 2017. Aanwezig: wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: burgemeester

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Vaststelling jaarstukken 2013 Datum voorstel 29 april 2014 Datum raadsvergadering 10 juni 2014 Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Ter inzage

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie M. Boutsma T. Schaafsma

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie M. Boutsma T. Schaafsma Titel Nummer 14/47 Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland Datum 22 mei 2014 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Zienswijze over de jaarrekening 2013 van de GGD Zaanstreek Waterland

Nadere informatie

G e m e e n t e S l u i s

G e m e e n t e S l u i s Raadsvoorstel Pag. 1 Datum vergadering 24 september 2009 Nr. 9 Omschrijving agendapunt Portefeuillehouder Voorstel om de jaarrekening/jaarverslag 2008 van GGD Zeeland vast te stellen en om niet in te stemmen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: Afwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Dhr. G.A. Suanet QC, loco-secretaris Dhr. C.P.M. Rood Dhr. M. Steeman Dhr.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d. 24-05-2016 week 21 VASTGESTELD

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d. 24-05-2016 week 21 VASTGESTELD Aanwezig: ) E. Deutekom-Muntjewerff (voorzitter), H. Stoker en R.A.H.P. Heijtink Secretaris: M.A.S. Winder Afwezig: G.J.A.M. Nijpels Volgnr: 001 Poststuk: 16.0005823 PZI Omschrijving: Besluitenlijst B&W

Nadere informatie

Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen

Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 26 april 2016 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-16-02784/Z.07091 Uitnodigingen - B&W

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert Vergadering: 1. ADV/M/17/10917 Vaststelling besluitenlijst incl. aanvulling college 31 oktober 2017 Z/M/16/38342 Secretaris J.P. Ruyters 4. ADV/M/17/10911 Z/M/17/48998 Bedrijfsvoering A.A.M.J. Walraven

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 Lijst nr. 48 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 PUBLIEKSDIENST Aanwijzingsbesluiten veiligheidsrisicogebied in Apeldoorn Voorstel

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 31 MAART 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 31 MAART 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 31 MAART 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 10 FEBRUARI 2015. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 10 FEBRUARI 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 10 FEBRUARI 2015 besluitenlijst Portefeuillehouder: Burgemeester Organisatie-eenheid: SECR Besluitnummer: b2015.0135 Betreft: Jaarverslag Regio Alkmaar

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING 6 juni 2017, week 23

BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING 6 juni 2017, week 23 BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING 6 juni 2017, week 23 Aanwezig zijn: De heer R.J. v.d. Zwaag, burgemeester De heer J. Melse, wethouder De heer R.M.A. Molenaar, wethouder De heer C. Maas, wethouder De heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 6 december 2016 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Aanwezig H.W.C.G. Keereweer (Burgemeester) M.A. Barber (Wethouder) J.G.M. Thijssen (Wethouder) J.W. Looijen (Secretaris)

Aanwezig H.W.C.G. Keereweer (Burgemeester) M.A. Barber (Wethouder) J.G.M. Thijssen (Wethouder) J.W. Looijen (Secretaris) VB/15/00116 Openbare besluitenlijst collegevergadering 03-02-2015 VB/15/00053 is aangevuld met (het ontbrekende) beslispunt 3. Verder ongewijzigd akkoord. VB/15/00091 Agenda MGR Kennis nemen van de agenda

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS Zaak Onderwerp Concept besluit Samenvatting Besluit 39478 Dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten:

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 13.10608 vergaderdatum raad 30 mei 2013 jaar/nummer 2013-060 Frans

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij Titel Nummer 13/39 Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD Datum 15 mei 2013 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Zienswijze over de jaarrekening 2012 van de GGD Zaanstreek-Waterland

Nadere informatie

Besluitenlijst. College b en w

Besluitenlijst. College b en w Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 47 20 november 2018 Datum 20 november 2018 Aanvang Aanwezig Afwezig 09:30 uur C. van der Kamp burgemeester D.J. Knol wethouder J.L. van

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16028080 Documentnummer: INT - 17456\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 24 mei 2016 Aanwezige collegeleden: Burgemeester Willems, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O (20-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 46.O

Nadere informatie

van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Culemborg d.d. 15 mei 2007/ OPENBAAR

van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Culemborg d.d. 15 mei 2007/ OPENBAAR B E S L U I T E N L I J S T Vastgesteld van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Culemborg d.d. 15 mei 2007/ OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : R. van Schelven Wethouders : H.L.

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0759 Landgraaf, 15 april 2019 ONDERWERP: Uitgangspuntennotitie begroting 2019-1 en 2020, concept 1e wijziging begroting 2019-1,

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Registratienummer: 2012/7540 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff N Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf (voorzitter) J Weth. W. van Hees

Nadere informatie

*ZEA006D8E93* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015

*ZEA006D8E93* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015 *ZEA006D8E93* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015 Agendanr. 13. Aan de Raad No.ZA.15-33292/DV.15-498, afdeling Samenleving. Sellingen, 18 juni 2015 Onderwerp: Jaarverslag en jaarrekening 2014, Actualisatie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018. Aanwezig: wethouders M. van de Bunte, L. van der Maas (tevens loco-burgemeester) en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris

Nadere informatie

documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel

documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel *Z01633AB306* documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel Onderwerp : Jaarrekening 2015 en begroting 2017 ODBN Datum college : 21 juni 2016 Portefeuillehouder : G.M.P. Stoffels Afdeling

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2013

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2013 Lijst nr. 30 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2013 FINANCIEN EN CONTROL Toezegging van wethouder Stukker aan de raad betreffende Zienswijze

Nadere informatie

V VA LKEN SWAARD. Agendapunt commissie:

V VA LKEN SWAARD. Agendapunt commissie: V G E M E E N T E VA LKEN SWAARD Agendapunt commissie: telefoonnummer Jaap Maas 040-2083474 jaap.maas@valkenswaard.nl datum raadsvergadering 13raad00346 10 juni 2013 l e Bestuursrapportage 2013. aan de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016 Nr. e160018552 Casenr. 16e0004127 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester De heer mr. J. van den Bosch, wethouder De heer

Nadere informatie

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten:

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten: Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders datum: 23 september 2014 Aanvang: 9.00 uur Aanwezig: Mw. Mr. De Boer-Beerta Mw. Cuijpers Dhr. den Teuling Dhr. Verheijden Dhr. Wolfhagen

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 21.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 21.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 21.O (22-05-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Van 3 juli 2012 openbaar

Van 3 juli 2012 openbaar 1. Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 26 juni 2012. Advies Akkoord. BW-004493 2. Onderwerp Koopovereenkomst woonzorgcomplex Laarveld R Advies 1. Instemmen met koopovereenkomst. 2. Instemmen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 18-4-2017 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 OKTOBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 OKTOBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 OKTOBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest en L. van der Maas

Nadere informatie

Portefeuillehouder : W.J.J. Ligtenberg Datum collegebesluit : 16 februari 2016 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : W.J.J. Ligtenberg Datum collegebesluit : 16 februari 2016 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : W.J.J. Ligtenberg Datum collegebesluit : 16 februari 2016 Corr. nr.: 2016.02807 Onderwerp : GGD: Kadernota 2017 'Gezondheid gaat verder' Programma : 2. Welzijn, zorg en onderwijs

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.M. Demmers-van der Geest Wethouders R.F.J.W.M. van Dooren, L.P.T.M. Prevoo, M. de Zwarte Gemeentesecretaris: J.J. van Houdt Bestuurssecretaris:

Nadere informatie

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 17 mei 2018, Gewijzigd vastgesteld.

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 17 mei 2018, Gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 29 mei 2018 Week 22 Aanwezig: L. Kroon, J. Kaars, B. ten Have, A.A. van Nieuwkerk, A.M.H. van de Weijenberg en N. van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 17/05/2016 week 20. Nr. Afdeling 1. Domein Bestuur en Organisatie GGD NOG concept programmabegroting 2017 16.00257

Nadere informatie

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M. van der Werf-Weeda P.L. van Leenen H.

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M. van der Werf-Weeda P.L. van Leenen H. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN OUD-BEIJERLAND Datum 24 mei 2016 Status Definitief Openbaar Ja Burgemeester Secretaris K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M.

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : drs. J.F.N. Cornelisse : Financiën : F. Ooyevaar Voorstel aan de raad Onderwerp : Jaarrekening 2012 (concept),

Nadere informatie

Raadsvergadering: 28 juni 2018 Besluit: Unaniem Aangenomen

Raadsvergadering: 28 juni 2018 Besluit: Unaniem Aangenomen Raadsvergadering: 28 juni 2018 Besluit: Unaniem Aangenomen Agendanr.: 15 Voorstelnr.: RB2018057 Onderwerp: Jaarstukken 2017 en zienswijze begroting 2019 GR Regionaal Historisch Centrum Alkmaar Programma:

Nadere informatie

De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 29 juni 2017. De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

B&W-nota. gemeente Winterswijk : : 1 /5 datum nota : // ^, zaaknummer. : 10: Maatschappelijke Participatie & Zorg

B&W-nota. gemeente Winterswijk : : 1 /5 datum nota : // ^, zaaknummer. : 10: Maatschappelijke Participatie & Zorg B&W-nota zaaknummer programma werkdoel onderwerp :133467 : 1 /5 datum nota : 05-04-2017 : 10: Maatschappelijke Participatie & Zorg : 1092 / GG D NOG : Vergadering Algemeen Bestuur GGD Noord- en Oost-Gelderland

Nadere informatie