11NOV.2015 Gemeente Delft

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "11NOV.2015 Gemeente Delft"

Transcriptie

1 Gescand archief 11NOV.2015 Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W Ferrie Förster Nicole Verzellenberg, tel.nr.: GRI I : Benoeming van een nieuwe monumentendeskundige voor de Commissie voor Welstand en Monumenten Gevraagde beslissing: 1. Akkoord te gaan met de benoeming van ir. Jan Dröge als monumenten-deskundige van de Commissie voor Welstand en Monumenten voor de periode van 1 november 2015 tot 1 november De heer ir. Han van der Zanden, onder dankzegging voor bewezen diensten te ontslaan als monumenten-deskundige van de Commissie voor Welstand en Monumenten. Samenvatting: De commissie voor Welstand en Monumenten bestaat uit 5 leden met diverse disciplines. Naast een voorzitter hebben een architect, een restauratiedeskundige, een architectuur/bouwhistoricus en een stedenbouwkundige zitting in de commissie. Door deze samenstelling is een goede beoordeling van de diverse onderdelen van bouwplannen binnen de gemeente gewaarborgd. De zittingstermijn van de huidige monumenten-deskundige loopt af. Voor de werving van een vervanger is een sollicitatieprocedure opgestart waarbij in een, bij de discipline passend, vakblad is geadverteerd. Verder is op de gemeentesite, op de vacaturebank van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en op Linkedln ook een advertentie geplaatst. Vervolgens heeft de sollicitatiecommissie uit de reacties de beste kandidaten geselecteerd om gesprekken mee te voeren. Deze sollicitatiecommissie bestond uit de voorzitter van de Commissie voor Welstand en Monumenten, de stadsbouwmeester, het vakteamhoofd van de afdeling vergunningen, een afgevaardigde van het vakteam monumentenzorg en de ambtelijke adviseur van de commissie. Tijdens de gesprekken is, naast vakinhoudelijke kennis, ook gelet op communicatieve vaardigheden met name het duidelijk kunnen overbrengen van welstandsaspecten op de aanvragers. Na deze zorgvuldige selectieprocedure is de heer Dröge geselecteerd als beoogd monumenten-deskundige.

2 Stuk GR15/507 II pag Aanleiding Vanwege het einde van de zittingstermijn van het huidige commissielid komt, na een zorgvuldige sollicitatieprocedure, voor een benoeming in aanmerking: Ir. Jan Dröge De heer Dröge is werkzaam bij Dröge Bureau voor Bouwhistorie te Leiden, en is sinds 1 oktober 2012 erkend bouwhistoricus BNB. Hij heeft, behalve op het gebied van bouwhistorie, zeer veel ervaring met de verschillende onderdelen van de welstandsadvisering/ Hij wordt door de sollicitatiecommissie unaniem gezien als de meest geschikte kandidaat voor de positie. 2. Bevoegdheid Conform artikel 4.1. van de Verordening op de Commissie voor Welstand en Monumenten worden leden van de commissie op voorstel van het college benoemd en ontslagen door de gemeenteraad. 3. Proces Conform artikel 4.2. kunnen de leden van de commissie voor een termijn van driejaar worden benoemd. Zij kunnen eenmaal worden herbenoemd voor een periode van ten hoogste drie jaar. 4. Wat willen we bereiken? (Beoogd effect) Wij adviseren u akkoord te gaan met de benoeming van de heer Dröge als monumentendeskundige van de Commissie voor Welstand en Monumenten van de gemeente Delft voor een periode van drie jaar tot 1 november Tevens vragen wij u de heer Van der Zanden als monumentendeskundige van de Commissie te ontslaan. 5. Wat gaan we daarvoor doen? (Oplossingsrichtingen / kanttekeningen) 6. Wat mag het kosten? (Financiële paragraaf) 7. Communicatie 8. Verdere procedure Het betreft hier een benoeming voor drie jaar. Aan het eind van deze drie jaar zal worden overwogen om de heer Dröge voor nogmaals drie jaar te herbenoemen. 9. Bijlage Het CV van de heer Dröge ligt ter inzage bij de griffie. Hoogachtend, Het college van burgemeester en wethouders van Delft, mr. drs. G.A.A. Verkerk,burgemeester, mr. J. Krul,secretaris.

3 Raadsbesluit Datum Registratie nr. Stuk Onderwerp 24 september GRI5-508 II Benoeming van een nieuwe monumentendeskundige voor de Commissie voor Welstand en Monumenten De raad van de gemeente Delft; gelezen het voorstel van het college van 18 augustus 2015; BESLUIT: I. De heer ir. Jan Dröge met ingang van 1 november 2015 te benoemen als monumentendeskundige van de Commissie voor Welstand en Monumenten. II. De heer ir. Han van der Zanden, onder dankzegging voor bewezen diensten, te ontslaan als monumentendeskundige van de Commissie voor Welstand en Monumenten. Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 24 september mftdrs. G.A.A, VGi kork.burgemeester. drs. R.griffier. 3

4 CURRICULUM VITAE Naam: Geboren te, op: Adres (bureau): Telefoon: Dröge, Johan Frederik (Jan) Slochteren (NL), 26 april 1953 Dröge Bureau voor Bouwhistorie Plantsoen 23 NL-2311 KG Leiden Gescand archief datum 1 1NOV (bureau); (privé) infocabouwhistorie-leiden.nl OPLEIDING Rijksuniversiteit Leiden: Kunstgeschiedenis en Archeologie (deeltijd/avondopleiding; diploma 1988); specialisatie Architectuurgeschiedenis en Kunstnijverheid; Technische Hogeschool Delft: Bouwkunde: Architectuur en Restauratie (niet afgerond; wel werd het volledige programma Bouwkunde en Restauratie gevolgd); HBS-B (diploma 1971). WERKERVARING Als zelfstandig bouwhistoricus: /heden Als bouwhistoricus: / Dröge Bureau voor Bouwhistorie te Leiden (sinds 1 oktober 2012 erkend bouwhistoricus BNB) Technische Universiteit Delft, Afdeling Bouwkunde Als bouwkundig opzichter/tekenaar: / Architektenburo Ir. B. Veldman te Leiden / Architectenbureau Kooreman & Raue te Delft / Architectenbureau 'Festoen' te Leiden / Architectenbureau Kooreman & Raue te Delft Bij deze architectenbureaus bestonden de werkzaamheden uit: het maken van (schetsontwerpen, het maken van plan-, werk- en detailtekeningen, het maken van bestekken en begrotingen, toezicht op de bouwplaats etc; het betrof vrijwel uitsluitend restauraties. OVERZICHT VAN WERKZAAMHEDEN Het opdrachtenpakket heeft een zeer gevarieerd beeld en kent verschillende soorten opdrachtgevers. Voor de rijksoverheid (Rijksgebouwendienst) zijn diverse projecten uitgevoerd (o.a. vroegere gebouw Tweede Kamer te Den Haag, Paleis Het Loo te Apeldoorn). In opdracht van ondermeer de gemeenten Leiden, Haarlem, Hoorn, Bergen op Zoom, Maastricht Rotterdam en Breda vonden/vinden diverse bouwhistorische onderzoeksprojecten plaats (zowel openbare gebouwen, als ook diverse woonhuizen). Sinds de oprichting van het bureau in 1986 zijn ruim 1000 objecten onderzocht. Bij veel van de projecten is tevens sprake van restauratieadvies en -begeleiding. Daarbij wordt vaak tevens geadviseerd omtrent gevelreiniging, herstel van voegwerk en kleurgebruik. Voor de gemeenten Schiedam, Pijnacker, Zierikzee en Schipluiden zijn in het verleden meerjarige projecten uitgevoerd in het kader van de samenstelling van de gemeentelijke monumentenlijst. Behalve het opstellen van de beschrijvingen werd ook geadviseerd bij het opstellen van gemeentelijke beleidsplannen, waarbij diverse aspecten m.b.t. de ruimtelijke ordening de aandacht kregen (bestemmingsplannen, nieuwe ontwikkelingen in beschermingswaardige buitengebieden, bescherming van landschappelijke waarden en structuren). Voor de gemeente Vianen is in het kader van de vaststelling van het nieuwe bestemmingsplan van de binnenstad de cultuurhistorische inventarisatie onlangs voltooid.

5 SELECTIE RECENTE PROJECTEN 2013 Leiden, vm. Evangelisch-Luthers Weeshuis Apeldoorn, Paleis Het Loo 2014 Bergen op Zoom, Stadhuis- Herenkamer 2014 Amsterdam, VanGendthalIen 2014 Rotterdam, Delftweg Leiden, Hogewoerd Leiden, Historisch kleurgebruik bruggen 2015 Leiden, Nieuwe Rijn Rotterdam, Albeda College ACTIVITEITEN ALS LID VAN COMMISSIES t/m lid van de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit Sittard-Geleen t/m lid van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Venlo t/m lid van de Monumentencommissie Sittard-Geleen t/m lid van de Monumentenkamer van de Welstands- en Monumentencommissie Hilversum t/m lid van de Welstands- en Monumentencommissie Amsterdam (cie IV) t/m lid van de WelstandsMonumentenCommissie Bergen op Zoom lid van de Monumentencommissie Oosterhout lid (plaatsvervangend voorzitter) van de Welstandscommissie Gouda lid (voorzitter) van de Monumentencommissie Gouda lid van de Monumentencommissie Voorburg [planbeoordeling; beleidsadviezen]; vanaf plaatsvervangend lid van de Welstandscommissie Gouda; lid van de Welstandscommissie Voorschoten [beoordeling bouwplannen (restauratie en nieuwbouw binnen het beschermde dorpsgezicht) en reclameaanvragen; beeldkwaliteitsplan]; lid van de Monumentencommissie Leiden [aanwijzing gemeentelijke monumenten; advisering monumentenbeleid]; lid van de Monumentencommissie Delft [aanwijzing gemeentelijke monumenten; beoordeling bouwplannen (restauratie en nieuwbouw binnen het beschermde stadsgezicht) en reclameaanvragen]; OVERIGE RELEVANTE ACTIVITEITEITEN vanaf augustus 1985 lid van de redactiecommissie van het Jaarboekje voor de geschiedenis en oudheidkunde van Leiden en omstreken; vanaf 1993 docent bij het Nationaal Restauratiecentrum te Amsterdam [jaarlijkse cursussen 'Omgaan met monumenten' en 'Baksteen, metselwerk en buitenafwerking van gebouwen']; vanaf stafdocent bij post-hbo Utrecht (2-jarige deeltijdopleiding Restauratie en Bouwhistorie; vakken Bouwhistorie, Historische Bouwmaterialen en Constructies, Geschiedenis van het Bouwvak) 1996 redacteur van de Architectuur & Monumentengids Leiden

D D. Aanstellen nieuw lid van de WelstandMonumentenCommissie SROB/06/025. Onderwerp Nummer voorstel

D D. Aanstellen nieuw lid van de WelstandMonumentenCommissie SROB/06/025. Onderwerp Nummer voorstel RAADSVERGADERING Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Aanstellen nieuw lid van de WelstandMonumentenCommissie SROB/06/025 Sector 31 mei 2006 Programmanaam en nummer : Ruimtelijke Ontwikkeling -11 :

Nadere informatie

4. Wat willen we bereiken? (Beoogd effect) Dat kinderen met gezinnen met een laag inkomen kunnen blijven participeren.

4. Wat willen we bereiken? (Beoogd effect) Dat kinderen met gezinnen met een laag inkomen kunnen blijven participeren. 2 2-05-2DVf Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : het college van burgemeester en wethouders Datum : 10 decem ber 2013 Pfh. : S.M. Brandligt Steller : G. Kosse tel.nr. : 0622467943 e-mail : gkosse@delft.nl

Nadere informatie

Gemeente DeBft. Onderwerp : tussentijdse rapportage Meerjarenprogramma Grondontwikkeling

Gemeente DeBft. Onderwerp : tussentijdse rapportage Meerjarenprogramma Grondontwikkeling Gemeente DeBft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma college van B&W 06-10-2009 R. Vuijk A.P. de Visser 2235 bdvisser@delft.nl Ontwikkeling Grond & Vastgoed 1027176

Nadere informatie

voorstel aan de raad Benoeming twee leden Commissie Welstand en Monumenten Vergunningen, Toezicht en Handhaving Kenmerk 15.500597

voorstel aan de raad Benoeming twee leden Commissie Welstand en Monumenten Vergunningen, Toezicht en Handhaving Kenmerk 15.500597 voorstel aan de raad Opgesteld door Vergunningen, Toezicht en Handhaving Kenmerk 15.500597 Vergadering Gemeenteraad Vergaderdatum 19 maart 2015 Jaargang en nummer 2015 22 Geheim Nee Benoeming twee leden

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.1239 B.17.1239 Landgraaf, 3 juli 2017 ONDERWERP: Benoeming leden commissie Ruimtelijke Kwaliteit en Monumenten Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr.

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Onderwerp college van B&W 31 mei 2016 F. Förster M.M.H.M. Tiekstra-Braun 06-10826086 mtiekstra@delft.nl

Nadere informatie

Gemeente Delft. Aan de gemeenteraad Gescand archief Van. Beantwoording Aanvraag Stichting Islamitisch College

Gemeente Delft. Aan de gemeenteraad Gescand archief Van. Beantwoording Aanvraag Stichting Islamitisch College Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Gescand archief Van college van B&W ^ Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk 1 juni 2015 A. Hekker M. Kats 0652738751 mkats@delft.nl

Nadere informatie

e i n d p aa" a a f hoofc / dd/

e i n d p aa a a f hoofc / dd/ e i n d p aa" a a f hoofc / Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma dd/ College van B&W 24-02-2015 S. Brandligt W.K.J. van den Berg 06 4153 2211 wovdberg@delft.nl Stad

Nadere informatie

Raadsvoorstel Registratienr: [ 38917] Onderwerp Raadsvoorstel benoeming en herbenoeming van leden voor de commissie Ruimtelijke Kwaliteit.

Raadsvoorstel Registratienr: [ 38917] Onderwerp Raadsvoorstel benoeming en herbenoeming van leden voor de commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Agendapuntnummer: Aantal bijlagen: -- Onderwerp Raadsvoorstel benoeming en herbenoeming van leden voor de commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Voorgesteld besluit 1. te benoemen als lid voor de commissie Ruimtelijke

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0042 Rv. nr. + dossiernr.: 08.0042 B&W-besluit d.d.: 29-04-2008 B&W-besluit nr.: 08.0392 Naam programma +onderdeel: Sport, Cultuur en Recreatie Onderwerp: (Her)benoeming van leden van

Nadere informatie

Gemeente Delft. wijziging van de tarieventabel Legesverordening Delft 2011

Gemeente Delft. wijziging van de tarieventabel Legesverordening Delft 2011 0m Sss bf Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 16-11-2010 dhr. L.P. Vokurka mw. Y. Kievit 015-260

Nadere informatie

Gemeente Delft. college van B&W Gescand archief S. Brandligt E. van de Giessen fl 9 J(/y?niK W W

Gemeente Delft. college van B&W Gescand archief S. Brandligt E. van de Giessen fl 9 J(/y?niK W W Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-maii Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W Gescand archief d a t u m S. Brandligt E. van de Giessen

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp : Begrotingswijziging t.b.v. aangepaste subsidiebijdragen VAK en DOK

Gemeente Delft. Onderwerp : Begrotingswijziging t.b.v. aangepaste subsidiebijdragen VAK en DOK Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk college van B&W 01-03-2016 Ferrie Förster Milde van Slooten 06 53986047 hvslooten@delft.nl

Nadere informatie

Gemeente Delft 17 MEI 20?] Raadsvoorstel. Gescand archief. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma: Registratie nr.

Gemeente Delft 17 MEI 20?] Raadsvoorstel. Gescand archief. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma: Registratie nr. Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma: Registratie nr. Stuk college van B&W 22 maart 2011 L. Vokurka A. Hellemons 2602148 ahellemons@delft.nl Jeugd en Onderwijs

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/5

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/5 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 16-12-2014 Nummer voorstel: 2015/5 Voor raadsvergadering d.d.: 13-01-2015 Agendapunt: 6 Onderwerp:

Nadere informatie

. G.A.A. Verkerk.griffier.

. G.A.A. Verkerk.griffier. Gescand archief 1 7 AUG. 2009 Raadsbesluit Datum : 9 juli 2009 Registratie nr.: 973494 Stuk : GR09-328 II Onderwerp : Verordening Langdurigheidstoeslag De raad van de gemeente Delft; Gelezen het voorstel

Nadere informatie

Gemeente Delft 0 2 MRT Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr.

Gemeente Delft 0 2 MRT Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk college van B&W 10-02-2015 R. de Prez, A. Mekker Y. blom vblom@delft.nl Samenleving

Nadere informatie

\ raadsvoorstel. Voerendaal, d.d. 9 mei Nummer: 2014/7/ Portefeuillehouder: drs. S.M.F. Lipsch. Afdeling: Klantcontactcentrum.

\ raadsvoorstel. Voerendaal, d.d. 9 mei Nummer: 2014/7/ Portefeuillehouder: drs. S.M.F. Lipsch. Afdeling: Klantcontactcentrum. Raadhuisplein 1 T 045-575 33 99 6367 ED Voerendaal F 045-575 11 95 Postbus 23000 E info@voerendaal.nl 6367 ZG Voerendaal W voerendaal.nl \ raadsvoorstel Voerendaal, d.d. 9 mei 2014 Nummer: 2014/7/ Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Gemeente Deift Gescand archief

Gemeente Deift Gescand archief Gemeente Deift Gescand archief Raadsvoorstel d a t u m Aan de gemeenteraad Van college van B&W Datum 25 oktober 2011 Pfh. dhr. L.P. Vokurka Steller mr. E.J. Wilhelmy Damsté tel.nr. 0152197441 e-mail edamste@delft.nl

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2016/5

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2016/5 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15-12-2015 Nummer voorstel: 2016/5 Voor raadsvergadering d.d.: 12-01-2016 Agendapunt: 7 Onderwerp:

Nadere informatie

Gemeente Delft. 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond Friso Vossen 2112 vaststelling bestemmingsplan ^ GR I

Gemeente Delft. 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond Friso Vossen 2112 vaststelling bestemmingsplan ^ GR I Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Gescand archief Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr. Stuk college van B&W 9 O i i onw 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond

Nadere informatie

Gemeente Delft 18 APH 201? Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Registratie nr. BBV nr

Gemeente Delft 18 APH 201? Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Registratie nr. BBV nr Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Registratie nr. BBV nr college van B&W 21 maart 2017 F. Förster M.M.H.M. Tiekstra-Braun 06-10826086 mtiekstra@delft.nl

Nadere informatie

Gescand archief Aan de gemeenteraad datum,

Gescand archief Aan de gemeenteraad datum, Raadsvoorstel Gemeente Delft Gescand archief Aan de gemeenteraad datum, Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr Stuk 0 6 0,(T College van B&W " 2015 ^ 1 september 2015 F. Förster

Nadere informatie

^Hh. Gemeente Delft. 1 h JULI Gescand archief. Raadsvoorstel s^e»» Aan de gemeenteraad

^Hh. Gemeente Delft. 1 h JULI Gescand archief. Raadsvoorstel s^e»» Aan de gemeenteraad ^Hh Raadsvoorstel s^e»» Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Gescand archief 1 h JULI 2009 Van Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma College van B&W A. Koning A.M. Blufpand 2602468 ablufpand@delft.nl GR09-105

Nadere informatie

Extra financiële middelen 2010 loket kinderopvang t.b.v. uitvoering taken Wet Kinderopvang t.l.v. de Reserve Kinderopvang.

Extra financiële middelen 2010 loket kinderopvang t.b.v. uitvoering taken Wet Kinderopvang t.l.v. de Reserve Kinderopvang. Raadsbesluit 18 februari 2010 GR09-816I R HO^R Gescand s^-h: 1 6 MAART 2010 Extra financiële middelen 2010 loket kinderopvang t.b.v. uitvoering taken Wet Kinderopvang t.l.v. de Reserve Kinderopvang. De

Nadere informatie

Gescand archief. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr. Stuk

Gescand archief. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. Stuk Raadsvoorstel Gescand archief Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 4 november 2014 S.M. Brandligt Marleen van Prooijen 06-53641739

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 22 februari 2006 / 45/2006

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 22 februari 2006 / 45/2006 Voorstel aan de Raad Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 22 februari 2006 / 45/2006 Onderwerp (her)benoeming voorzitter en leden in commissie Beeldkwaliteit Programma / Programmanummer Bouwen

Nadere informatie

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Benoeming voorzitter commissie Beeldkwaliteit. BW-nummer

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Benoeming voorzitter commissie Beeldkwaliteit. BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Benoeming voorzitter commissie Beeldkwaliteit Programma / Programmanummer Ruimte & Cultuurhistorie / 1031 BW-nummer Portefeuillehouder H. Kunst Samenvatting De zittingstermijn

Nadere informatie

2003. Nr. : Dnst. : BOWO. Benoeming leden Monumentencommissie. Leiden, 18 november 2003.

2003. Nr. : Dnst. : BOWO. Benoeming leden Monumentencommissie. Leiden, 18 november 2003. Nr. : 03.0169. Dnst. : BOWO 2003. Benoeming leden Monumentencommissie. Leiden, 18 november 2003. De Monumentencommissie heeft tot taak Burgemeester en Wethouders op verzoek of uit eigen beweging te adviseren

Nadere informatie

Gemeente Delft. Raadsvoorstel

Gemeente Delft. Raadsvoorstel Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad c^cand archfef Van : college van B&W Datum : 19 april 2011 "' ^«1 2Ü1J Pfh. : Pieter Guldemond Steller : Friso Vossen tel.nr. : 2112 e-mail : fvossen@delft.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG MONUMENTENCOMMISSIE 2001. Gemeente Leiden. Foto: Tekst: Uit de put gerestaureerde panden aan de Haverstraat

JAARVERSLAG MONUMENTENCOMMISSIE 2001. Gemeente Leiden. Foto: Tekst: Uit de put gerestaureerde panden aan de Haverstraat JAARVERSLAG MONUMENTENCOMMISSIE 2001 Gemeente Leiden Foto: Tekst: Uit de put gerestaureerde panden aan de Haverstraat 1. Inleiding De gemeentelijke Monumentencommissie is ingesteld in 1982. Dit is het

Nadere informatie

Gemeente Delft. : Geactualiseerde investerings- en exploitatiebegroting HNK, geactualiseerde strategienota en procedure van wensen en bedenkingen

Gemeente Delft. : Geactualiseerde investerings- en exploitatiebegroting HNK, geactualiseerde strategienota en procedure van wensen en bedenkingen Gewijzigd Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : College van B&W Datum : lojuni 2011 Pfh. : Milène Junius Steller : Simone Groeneweg tel.nr. ; 7842 e-mail ; sgroeneweg@delft.nl Doelstelling Registratienr.

Nadere informatie

2 1 JULI2015. Gemeente Delft. Gescand archief datum ^ Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

2 1 JULI2015. Gemeente Delft. Gescand archief datum ^ Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Gescand archief datum ^ 2 1 JULI2015 Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : het college van B en W Datum : 26 05 2015 Pfh. : A.H. Hekker Steller : Olga Lemmen tel.nr. : 06 52739444 e-mall

Nadere informatie

Raadsvergadering. 9 maart

Raadsvergadering. 9 maart RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 9 maart 2017 17-012 Onderwerp Actualisatie van de Erfgoedverordening Bunnik Aan de raad, Onderwerp Actualisatie van de Erfgoedverordening Bunnik Gevraagde beslissing

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL

VOORBLAD RAADSVOORSTEL VOORBLAD RAADSVOORSTEL ONDERWERP Benoeming leden Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit 2012. VOORSTEL De bij besluit genoemde personen te ontslaan, te herbenoemen of te benoemen als lid van de Adviescommissie

Nadere informatie

Reglement Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit. gelezen het advies van burgemeester en wethouders van 14 november 2017;

Reglement Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit. gelezen het advies van burgemeester en wethouders van 14 november 2017; CVDR Officiële uitgave van Texel. Nr. CVDR480715_1 3 juli 2018 Reglement Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit De raad van de gemeente Texel: gelezen het advies van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Registratienummer: GF Datum: 3 april 2012 Agendapunt: 15

Registratienummer: GF Datum: 3 april 2012 Agendapunt: 15 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF12.20046 Datum: 3 april 2012 Agendapunt: 15 Portefeuillehouder: De heer S. Siebenga Behandelend ambtenaar: Mevrouw J.H. Klaren Onderwerp: Wijziging van de Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp Beschermd Dorpsgezicht Gelselaar Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch Domein

Nadere informatie

VERORDENING COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EN ERFGOED GOOISE MEREN 2016

VERORDENING COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EN ERFGOED GOOISE MEREN 2016 VERORDENING COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EN ERFGOED GOOISE MEREN 2016 De raad van de gemeente Gooise Meren; gelezen het voorstel van 4 januari 2016, nr. RV16.007 gelet op artikel 84 van de Gemeentewet,

Nadere informatie

Adviescommissie voor ruimtelijke kwaliteit

Adviescommissie voor ruimtelijke kwaliteit Reglement Versie 0.2 4 februari 2015 Inhoudsopgave 1. Taakomschrijving... 5 2. Samenstelling... 6 3. Jaarlijkse verantwoording... 7 4. Termijn van advisering... 7 5. Openbaarheid en mondelinge toelichting...

Nadere informatie

oescand archief datum

oescand archief datum Raadsvoorstel oescand archief datum 1 6-07- 11 Aan de gemeenteraad Van : College van B&W Datum : 23 april 13 Pfh. : L.P. Vokurka Steller : L. van Ledden - Vredenbregt tei.nr. : 0652739308 e-mail : CoordinatorJaarrekeningproces@Delft.nl

Nadere informatie

OIM. Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. Van

OIM. Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. Van Raadsvoorstel OIM Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. : F. Forster Steller : N.A. van Slooten tel.nr. : 06 53986047 e-mail : hvslooten@delft.n1 Program ma :

Nadere informatie

Adviescommissie voor ruimtelijke kwaliteit. Reglement. gelezen het advies van burgemeester en wethouders van 10 februari 2015;

Adviescommissie voor ruimtelijke kwaliteit. Reglement. gelezen het advies van burgemeester en wethouders van 10 februari 2015; CVDR Officiële uitgave van Texel. Nr. CVDR393832_1 3 juli 2018 Adviescommissie voor ruimtelijke kwaliteit. Reglement De raad van de gemeente Texel: gelezen het advies van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit. Bestuurlijke context. B&W-besluit:

Nota van B&W. Onderwerp Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit. Bestuurlijke context. B&W-besluit: Onderwerp Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit Nota van B&W Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Dhr. H. Wals Telefoon 5113989 E-mail: walsh@haarlem.nl VVH Reg.nr. S&O/2008/88493 Te kopiëren: bijlage A

Nadere informatie

Gemeente Delft 13 JA» Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

Gemeente Delft 13 JA» Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. c-mail Programma Registratie nr. BBV-nr. college van B&W 22 november 2016 mw. A.H. Mekker M. Schikhof / R. Verduijn 06-10705892/06

Nadere informatie

Gemeente Delft. Aan de gemeenteraad _ j.. r Gescand datum archief Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mall Programma

Gemeente Delft. Aan de gemeenteraad _ j.. r Gescand datum archief Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mall Programma Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad _ j.. r Gescand datum archief Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mall Programma Registratie nr. 1314622 Stuk college van B&W 16-07.2013 03-01- 201^ L.P. Vokurka

Nadere informatie

29 JULI 201* Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

29 JULI 201* Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad irchief Gemeente Delft 29 JULI 201* Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Registratie nr. Stuk college van B&W 06-05-2014 M. Junius - S. Brandligt M. Visser 015-260 2649

Nadere informatie

Gemeente Delft. Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft

Gemeente Delft. Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk College van B&W 28 juni 2011 R. de Prez A. Derix 015-2602730 aderix@delft.nl Zorg, Onderwijs, Wijken

Nadere informatie

Nr Houten, 1 november 2005

Nr Houten, 1 november 2005 Nr. 2005-185 Houten, 1 november 2005 Aan de gemeenteraad Onderwerp: Aanpassing Monumentenverordening Beslispunten: 1. Vast te stellen de Monumentenverordening 2006. Inleiding: In de nota Gekoesterd Erfgoed

Nadere informatie

Notitie Monumentenbeleid

Notitie Monumentenbeleid Notitie Monumentenbeleid aangaande: - gemeentelijke subsidieregeling voor monumenten per 1 januari 2013 - toelichting op regeling leges voor wijzigingen van/aan een monument Notitie Monumentenbeleid Opdrachtgever:

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. besluit;

Aan de Gemeenteraad. besluit; Bloemendaal Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering d.d. Commissievergadering d.d. Commissie Portefeuillehouder Programmaonderdeel Registratienummer Productiedatum 31 januari 2019 17 januari 2019 Commissie

Nadere informatie

Reglement van orde van de commissie ruimtelijke kwaliteit. Reglement van orde van de commissie ruimtelijke kwaliteit gemeente Bunnik

Reglement van orde van de commissie ruimtelijke kwaliteit. Reglement van orde van de commissie ruimtelijke kwaliteit gemeente Bunnik Reglement van orde van de commissie ruimtelijke kwaliteit gemeente Bunnik 1 Inhoudsopgave van het Reglement van orde van de commissie ruimtelijke kwaliteit 1. Benoeming en samenstelling van de commissie

Nadere informatie

Datum : 15 februari 2005 Nummer PS : PS2005BEM04 Dienst/sector : CS Commissie : BEM Registratienummer : 2005CGC000091i

Datum : 15 februari 2005 Nummer PS : PS2005BEM04 Dienst/sector : CS Commissie : BEM Registratienummer : 2005CGC000091i S T A T E N V O O R S T E L Datum : 15 februari 2005 Nummer PS : PS2005BEM04 Dienst/sector : CS Commissie : BEM Registratienummer : 2005CGC000091i Portefeuillehouder: mr. B. Staal Titel : benoeming voorzitters

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, Monumentenwet 1988 en Erfgoedverordening 2010; besluit:

gelet op het bepaalde in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, Monumentenwet 1988 en Erfgoedverordening 2010; besluit: Reg.nr. INT-11-00884 Het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal; Gemeente Oldenzaal gelet op het bepaalde in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, Monumentenwet 1988 en Erfgoedverordening

Nadere informatie

Erfgoedinspectie De heerj.r.m. Magdelijns Postbus BL DEN HAAG

Erfgoedinspectie De heerj.r.m. Magdelijns Postbus BL DEN HAAG GEMEENTE behandeld door: J.J.M. van Oers t: 0181-471174 e: grondgebled.vrom@brlelle.nl bijlage(n): Erfgoedinspectie De heerj.r.m. Magdelijns Postbus 16478 2500 BL DEN HAAG Uw brief van 27-10-2011 uw kenmerk

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0062 Rv. nr.: 11.0062 B en W-besluit d.d.: 28-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0680 Naam programma: 6. Stedelijke ontwikkeling Onderwerp: Delegatie benoemingsbevoegdheid Welstands- en monumentencommissie

Nadere informatie

VERZONDEN 2 6 MEI2011 Datum Ons kenmerk Uw brief van

VERZONDEN 2 6 MEI2011 Datum Ons kenmerk Uw brief van Retouradres : Publiekszaken, Postbus 78, 2600 ME Delft De leden van de commissie Middelen en Economie VERZONDEN 2 6 MEI2011 Datum 17-05-20101 Ons kenmerk 1155650 Uw brief van Onderwerp Verzoek tot versneld

Nadere informatie

: Benoemen nieuwe leden rekenkamercommissie Baarn

: Benoemen nieuwe leden rekenkamercommissie Baarn Raadsvoorstel Openbaar Raadsvergadering d.d. : 26 augustus 2009 Voorstelnummer Onderwerp Portefeuillehouder Naam steller : 09RV000033 : Benoemen nieuwe leden rekenkamercommissie Baarn : N.v.t. : J.G.S.

Nadere informatie

Gemeente Delft. Gescand archief. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. :college van B&W

Gemeente Delft. Gescand archief. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. :college van B&W Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van :college van B&W Gescand archief Datum Pfh. :15juli2015 :Aletta Hekker, Raimond de Prez ^ Steller :Ron Hoeben tel.nr. :0653986053 e-mail :rhoeben@delft.nl

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Den Elzent tot beschermd stadsgezicht

Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Den Elzent tot beschermd stadsgezicht gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbij lage nummer 205 lnboeknummer orvoo48ox Beslisdatum B&W a3 oktober soox Dossiernummer t43.404 Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen

Nadere informatie

Gevraagde beslissing raad: 1. Mevrouw Anja Latenstein van Voorst-Woldringh, de heer Peter Kortekaas en de heer Nico

Gevraagde beslissing raad: 1. Mevrouw Anja Latenstein van Voorst-Woldringh, de heer Peter Kortekaas en de heer Nico U G E M E E N T K Briellc Aan burgemeester en wethouders atum: 1 mei 2013 Sector/stafafdeling: SLZ/Beleid Portefeuillehouder: Wethouder Borgonjen Ontworpen door:. Bosmans HEI 2013 ingekomen: reg.nr.: l3.oou.m8t

Nadere informatie

2. Bevoegdheid De besluitvorming over de financiële consequenties van dit voorstel valt onder het budgetrecht van de gemeenteraad.

2. Bevoegdheid De besluitvorming over de financiële consequenties van dit voorstel valt onder het budgetrecht van de gemeenteraad. J J J Gemeente Delft 22 jm ^ Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. College van BenW 15 maart 2016 S.M. Brandligt Atie Hoekman 06-22999405 ahoekman@delft.nl

Nadere informatie

Raadsvergadering. Grondslag De gemeenschappelijke regelingen waarin de gemeente Bunnik participeert is de basis van de besluitvorming.

Raadsvergadering. Grondslag De gemeenschappelijke regelingen waarin de gemeente Bunnik participeert is de basis van de besluitvorming. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26-01-2017 17-008 Onderwerp Invulling vertegenwoordiging in gemeenschappelijke regelingen Aan de raad, Onderwerp Invulling vertegenwoordiging in gemeenschappelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2004/167

Raadsvoorstel 2004/167 Raadsvoorstel 2004/167 Onderwerp Portefeuillehouder drs. M.J. Bezuijen Commissie Ruimte en Economie/Wonen en Werken d.d. 17 mei 2004 Datum 27 april 2004 Raadsvergadering 27 mei 2004 Samenvatting Voor de

Nadere informatie

Raadsvoorstel RST PO Nr Houten, 6 december 2012 Voordracht benoeming griffier

Raadsvoorstel RST PO Nr Houten, 6 december 2012 Voordracht benoeming griffier Raadsvoorstel RST PO Nr. 2012-083 Houten, 6 december 2012 Voordracht benoeming griffier Onderwerp: Voordracht benoeming griffier Beslispunten: Ingaande 1 maart 2013 mevrouw mr. J.G.S. Pijnenborg uit Soest

Nadere informatie

Gemeente Delft. ,1 k JÜU 2009. Gescand archiet

Gemeente Delft. ,1 k JÜU 2009. Gescand archiet MA Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeen teraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk college van B&W 7 april 2009 Bas Verkerk Rikkert Verduijn 260 2102 rverduijn@delft.nl

Nadere informatie

: Wijzigingen Regeling Parkeergarages gemeente Delft in verband met gewijzigde garagetarieven m.i.v

: Wijzigingen Regeling Parkeergarages gemeente Delft in verband met gewijzigde garagetarieven m.i.v Qescand archief Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 22 september 2011 Mw. M.C. Junius Dhr. D. Jellema 7819

Nadere informatie

09.0. Benoeming griffier

09.0. Benoeming griffier 09.0. Benoeming griffier Inhoudsopgave 09.0. Benoeming griffier... 2 Raadsvoorstel Voordracht benoeming griffier... 3 09.0. Benoeming griffier 09.0. Benoeming griffier Raadsvoorstel Voordracht benoeming

Nadere informatie

: Periodieke actualisering Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft

: Periodieke actualisering Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft Gescand archief datum ^ 13 JAN. 2014' Raadsvoorstel Steller : B. Hobbelink tel.nr. : 1871 e-mail : bhobbelink@delft.nl Cluster/Afdeling : Veiligheid/Advies Registratienr. : 1355354 Stuk : #*Wordt ingevuld

Nadere informatie

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Ontslag en benoeming van leden van de Commissie voor bezwaarschriften.

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Ontslag en benoeming van leden van de Commissie voor bezwaarschriften. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ontslag en benoeming van leden van de Commissie voor bezwaarschriften. Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder Th. de Graaf

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de Verordening commissie Ruimtelijke Kwaliteit en van de Verordening tot

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de Verordening commissie Ruimtelijke Kwaliteit en van de Verordening tot gemeente Eindhoven Sector Bouw- en Woningtoezicht Raadsnummer O8.R gyg.ooz Inboeknummer oabstooszp Beslisdatum B%W ts april 2008 Dossiernummer 8r68S6 OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de Verordening

Nadere informatie

B & W - NOTA. Het College van B&W stelt de Raad voor te besluiten: gelet op het bepaalde in de artikelen 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening;

B & W - NOTA. Het College van B&W stelt de Raad voor te besluiten: gelet op het bepaalde in de artikelen 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening; B & W - NOTA Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Paspoortstraat 2 Het College van B&W stelt de Raad voor te besluiten: gelet op het bepaalde in de artikelen 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening;

Nadere informatie

Gent kiest stadsbouwmeester en installeert kwaliteitskamer

Gent kiest stadsbouwmeester en installeert kwaliteitskamer Gent kiest stadsbouwmeester en installeert kwaliteitskamer Het Gentse college van burgemeester en schepenen keurde op 6 juli 2017 het resultaat van de selectieprocedure voor de stadsbouwmeester goed. Peter

Nadere informatie

Gescand arc^i- rt 2 5JULI2011

Gescand arc^i- rt 2 5JULI2011 Gescand arc^i- rt 2 5JULI2011 Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad eindparaaf wathcürk:. 1 i, v-»? bou der ^Vüv^.. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr. Stuk Onderwerp College

Nadere informatie

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : college van B&W Gescand archief d a t u m Datum : 15 maart 2011 Pfh. : Pieter Guldemond J 7 MFI 2011 Steller : Friso Vossen, Arjaan Hoogenboom tel.nr.

Nadere informatie

Verslag bespreking gemeente Oudewater over de inspectie instandhouding monumentenzorg

Verslag bespreking gemeente Oudewater over de inspectie instandhouding monumentenzorg Verslag bespreking gemeente Oudewater over de inspectie instandhouding monumentenzorg Gemeentehuis Oudewater, 9 december 2008 Aanwezig: Gemeente Oudewater: dhr. L. Bos en dhr. F. Herrman Erfgoedinspectie:

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier. Korte overwegingen

Aanbiedingsformulier. Korte overwegingen Aanbiedingsformulier Onderwerp - Verordening op de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit - Opheffen stuur/werkgroep Kwaliteit Openbare Ruimte - Intrekken Verordening op de Welstandscommissie, Verordening

Nadere informatie

Benoeming van een lid en een voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Utrecht

Benoeming van een lid en een voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Utrecht voorstel aan de raad Opgesteld door Maatschappelijke Ontwikkeling Haberland, B.C. (Birgit) Kenmerk 16.509850 Vergadering Gemeenteraad Vergaderdatum 9 februari 2017 Jaargang en nummer 2017 05 Geheim Nee

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr. Stuk

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. Stuk Gescand archief datum Q Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 12-10-2011 L.P. Vokurka E. de Heiden 219 7314 edheiden@delft.nl

Nadere informatie

dat vervolgens bij notariële akte van 24 april 1998 is opgericht de Stichting Ruimtelijke Kwaliteit Limburg;

dat vervolgens bij notariële akte van 24 april 1998 is opgericht de Stichting Ruimtelijke Kwaliteit Limburg; 2002, no. 70 De Raad der gemeente Stein; gezien het voorstel inzake het instellen van een commissie ruimtelijke kwaliteit voor het district en de gemeente, alsmede het vaststellen van voorschriften omtrent

Nadere informatie

~ Gemeente Delft. Gewijzigd raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

~ Gemeente Delft. Gewijzigd raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad ~ Gemeente Delft Gewijzigd raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV nr. Onderwerp : college van B&W : 20-02-2018 : F. Förster : M.M.H.M. Tiekstra-Braun

Nadere informatie

Verordening op de Commissie voor Welstand en Monumenten Amsterdam 2013

Verordening op de Commissie voor Welstand en Monumenten Amsterdam 2013 Verordening op de Commissie voor Welstand en Monumenten Amsterdam 2013 Artikel 1 Advisering 1. Er is een Commissie voor Welstand en Monumenten, verder te noemen de commissie. 2. De commissie heeft tot

Nadere informatie

Bijlage 9 Reglement van orde van de welstandscommissie

Bijlage 9 Reglement van orde van de welstandscommissie Bijlage 9 Reglement van orde van de welstandscommissie 1. Benoeming en samenstelling van de welstandscommissie 1.1 Benoemingsprocedure De gemeenteraad wijst op voordracht van het college de vereniging

Nadere informatie

Reglement van Orde Welstandscommissie Uitgeest

Reglement van Orde Welstandscommissie Uitgeest Reglement van Orde Welstandscommissie Uitgeest Reglement van Orde Welstandscommissie Uitgeest 1. Taakomschrijving Artikel 1.1 Onafhankelijkheid 1. De welstandscommissie Uitgeest (verder te noemen de commissie

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 16 januari 2004, nr ;

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 16 januari 2004, nr ; De raad van de gemeente Midden-Delfland; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 16 januari 2004, nr. 2004-04-16; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en de artikelen

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum : Ag nr. : Datum :20-12-07 Onderwerp Bouwregelgeving: wijziging welstandsnota naar aanleiding van de evaluatie hiervan en de bijbehorende wijziging van de bouwverordening (wijziging 12A) Status besluitvormend

Nadere informatie

Gemeente Delft. College van B&W 29 oktober 2013 Gescand archief clatum

Gemeente Delft. College van B&W 29 oktober 2013 Gescand archief clatum Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Ondenwerp College van B&W 29 oktober 2013 Gescand archief clatum M.C. Junius [U A.A.J.

Nadere informatie

b e s l u i t: vast te stellen de Subsidieverordening restauratie gemeentelijke monumentale panden Leidschendam-Voorburg 2008.

b e s l u i t: vast te stellen de Subsidieverordening restauratie gemeentelijke monumentale panden Leidschendam-Voorburg 2008. R AAD S B E S L U I T 2 00 8/45 74 De raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg; gelezen het desbetreffende voorstel van het college; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t: vast te stellen

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaaknr:

Raadsvoorstel Zaaknr: Raadsvoorstel Zaaknr: 45.646 Onderwerp: Gewijzigde vaststelling van bestemmingsplan, exploitatieplan en beeldkwaliteitplan bedrijventerrein Foodpark Samenvatting: Het bestemmingsplan voor bedrijventerrein

Nadere informatie

Bescherming bouwhistorie monumenten 2e groep

Bescherming bouwhistorie monumenten 2e groep Embargo tot 7 juni 2015 Onderwerp Bescherming bouwhistorie monumenten 2e groep Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Op 27 januari 2010 heeft de

Nadere informatie

Bergen op Zoom. Gemeente. Voorstel: Type voorstel: Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Bergen op Zoom. Gemeente. Voorstel: Type voorstel: Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Gemeente Bergen op Zoom Voorlegger I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummeren -naam : Benoeming

Nadere informatie

Gemeente Delft. Aan de gemeenteraad

Gemeente Delft. Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Gescand archief datum ^ Q _Qg_ ^ Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk het college van burgemeester en wethouders 31-03-2015

Nadere informatie

Aan : Gemeente Venray Van : BMC Datum : 17 juli 2013 Betreft : Welstand in Venray Werkwijze welstandscommissie (ARK)

Aan : Gemeente Venray Van : BMC Datum : 17 juli 2013 Betreft : Welstand in Venray Werkwijze welstandscommissie (ARK) Memo Aan : Gemeente Venray Van : BMC Datum : 17 juli 2013 Betreft : Welstand in Venray Werkwijze welstandscommissie (ARK) Inleiding In het kader van nieuw welstandsbeleid is onderzocht welke mogelijkheden

Nadere informatie

Gemeente Delft. -"'" t-"'" Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

Gemeente Delft. -' t-' Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel ~...; -"'" t-"'" Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV nr. : college van B&W : 23 januari 2018 : Aletta Hekker : Ad Holkers

Nadere informatie

Benoeming van een lid en een voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Utrecht

Benoeming van een lid en een voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Utrecht Voorstel aan de raad Opgesteld door Maatschappelijke Ontwikkeling Haberland, B.C. (Birgit) Kenmerk 16.509850 Vergadering Vergaderdatum 26 januari 2017 Geheim Commissie Mens en Samenleving Nee Benoeming

Nadere informatie

Jaarverslag Monumentencommissie Gemeente Drimmelen

Jaarverslag Monumentencommissie Gemeente Drimmelen Jaarverslag 2009 Monumentencommissie Gemeente Drimmelen 1 Voorwoord: Graag maak ik gebruik van de gelegenheid om als voorzitter van de monumentencommissie van de gemeente Drimmelen dit voorword te schrijven

Nadere informatie

Hierbij bieden wij u het raadsvoorstel Bezetting bestuurscommissie OPO Ameland aan. Wij stellen u voor:

Hierbij bieden wij u het raadsvoorstel Bezetting bestuurscommissie OPO Ameland aan. Wij stellen u voor: Aan de gemeenteraad Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp Albert de Hoop samenleving 7 9 januari 2018 Bezetting bestuurscommissie OPO Ameland Geachte leden van de raad, Hierbij bieden wij u

Nadere informatie

Raadsvergadering. Opheffing gemeenschappelijke regeling Welstand en Monumenten Midden Nederland 2005 met bijbehorend Liquidatieactieplan.

Raadsvergadering. Opheffing gemeenschappelijke regeling Welstand en Monumenten Midden Nederland 2005 met bijbehorend Liquidatieactieplan. Raadsvergadering Nummer 19 december 2013 13-113 Onderwerp Opheffing gemeenschappelijke regeling Welstand en Monumenten Midden Nederland 2005 met bijbehorend Liquidatieactieplan. Aan de raad, Onderwerp

Nadere informatie

Erfgoedverordening Boxtel 2010

Erfgoedverordening Boxtel 2010 Pagina 1 van 5 Erfgoedverordening Boxtel 2010 gezien het voorstel van het college van 18 mei 2010; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, de artikelen 12 en 15 van de Monumentenwet 1988 en de artikelen

Nadere informatie