Gemeente Delft 0 2 MRT Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Delft 0 2 MRT Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr."

Transcriptie

1 Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr. Stuk college van B&W R. de Prez, A. Mekker Y. blom Samenleving GR I Gescand archief datum, 0 2 MRT 2016 Onderwerp : Regiovisie Huiselijk Geweld en Kindermishandeling Gevraagde beslissing: 1. Het vaststellen van de Regiovisie Aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling 2. Het vaststellen van de bijdrage van 0,30 cent per inwoner Samenvatting Mede als gevolg van de invoering van de Jeugdwet en de decentralisatie Wmo heeft het Rijk besloten het steunpunt Huiselijk Geweld en Advies- en Meldpunt Kindermishandeling samen te voegen. Centrumgemeenten hebben daartoe de verplichting gekregen een regiovisie voor de periode van vier jaar op te stellen voor de aanpak Huiselijk Geweld en Kindermishandeling (hierna: regiovisie). De centrumgemeenten Den Haag en Delft hebben ervoor gekozen om een gezamenlijk traject te volgen met één visie die past binnen de bestaande bovenlokale samenwerking op het gebied van Jeugd, Wmo en Veiligheid. De samenwerking tussen de centrumgemeenten en regio s heeft ook gestalte gekregen door één organisatie Veilig Thuis te vormen. Deze regiovisie is een gezamenlijke visie van de negen gemeenten binnen de regio Haaglanden. De Regiovisie bevat de visie en uitgangspunten over de aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling, het financiële kader hiervoor en de afspraken over de taakverdeling tussen de regiogemeenten en de centrumgemeenten Delft en Den Haag. De kern van de regiovisie is dat bij huiselijk geweld en kindermishandeling zo snel mogelijk (specifieke) hulp wordt geboden en zoveel mogelijk door de lokale organisaties wordt uitgevoerd. Daarnaast wordt door middel van versterking van de ambulante zorg, residentiele opname in de vrouwenopvang zoveel mogelijk voorkomen. Om beleid op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandling zo succesvol mogelijk te laten zijn, is het van belang dat de uitgangspunten van de visie gedeeld worden. De gemeenten binnen de Haaglandse regio hebben samen met de maatschappelijke partners en met inbreng van ervaringsdeskundigen onder regie van de centrumgemeenten de Regiovisie voor Haaglanden opgesteld. De maatschappelijke partners vertegenwoordigden zowel de zorg- als de veiligheidsketen.

2 Stuk GR I pag. 2. Het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling en de twee Steunpunten Huiselijk Geweld zijn inmiddels op gegaan in de samenwerkingsorganisatie Veilig Thuis. Veilig Thuis is hiermee een belangrijke speler in de keten huiselijk geweld en is daarom beleidsmatig onderdeel van de Regiovisie. 1. Aanleiding Het Rijk heeft de centrumgemeenten de opdracht gegeven gezamenlijk met hun regiogemeenten te komen tot een Regiovisie Huiselijk Geweld en Kindermishandeling Bevoegdheid Het vaststellen van de Regiovisie en hiermee het financieel kader is een bevoegdheid van de gemeenteraad van de centrumgemeente, in dit geval Delft voor de DWO gemeenten. De gemeente Den Haag volgt een parallele procedure. 3. Historie / relatie met eerdere besluiten/ proces Verschillende ontwikkelingen liggen ten grondslag aan de samenwerking en visievorming van de aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling: Decentralisatie binnen het sociaal domein Op 1 januari 2015 zijn de nieuwe Jeugdwet en Wmo van kracht gegaan. De taken en bevoegdheden van de het AMHK zijn geregeld in hoofdstuk vier van de Wmo. De uitvoering vrouwenopvang is tevens onderdeel de Wmo. De verschillende vormen van jeugdzorg zijn geregeld in de nieuwe Jeugdwet. Implementatie Wet meldcode Gezamenlijke uitvoering Wet tijdelijk huisverbod Haaglanden Om te komen tot een gedragen visie hebben er twee werkconferenties met zorgaanbieders en partners in de Veiligheidsketen plaats gevonden. De hoofdlijnen van de Regiovisie inclusief de elf uitgangspunten zijn besproken en vastgelegd in de bestuurlijke conferentie Hl0 van 9 september De definitieve regiovisie is op 11 december 2014 in het bestuurlijk overleg H4 en Pijnacker- Nootdorp voorgelegd en tevens is het voorstel van de bijdrage a 0,30 euro aangenomen. Regiovisie in de regio De Regiovisie wordt in de DWO regiogemeenten (Westland, Pijnacker-Nootdorp, Midden- Delfland) ter kennisname aan de gemeenteraden en is ter advies aan de afzonderlijke Wmoraden van deze gemeenten voorgelegd. Zowel de Wmo-raden van DWO regiogemeenten als de Delftse Wmo raad hebben advies uitgebracht op de Regiovisie. De bestuurlijke reactie van het college op het advies van de Delftse Wmo raad is toegevoegd. Tevens is bijgevoegd een beknopte samenvatting van de uitgebrachte adviezen van de Wmo raden van de DWO regiogemeenten. Vanuit de centrumgemeentefunctie heeft het college Delft de reacties van deze colleges op de Regiovisie ontvangen. De colleges onderschrijven de Regiovisie en hebben ingestemd met de bijdrage van 0,30 per inwoner, met als voorwaarde een jaarlijkse evaluatie van de noodzaak hiervan.

3 Stuk GR I pag Wat willen we bereiken? Door te werken volgens de uitgangspunten van de Regiovisie wordt beoogd het aantal kinderen en volwassenen die te maken krijgen met geweld in afhankelijkheidsrelaties terug te dringen. Dit wordt bereikt door het eerder signaleren, bespreekbaar maken en waar nodig begeleiden en behandelen van de betrokkenen. Daar waar geweld plaats vindt wordt zo snel en adequaat mogelijk ingegrepen om de veiligheid te herstellen en ondersteuning geboden om de intergenerationele overdracht van geweld te doorbreken. 5. Wat gaan we daarvoor doen? De beschreven elf uitgangspunten in de Regiovisie worden geïmplementeerd aan de hand van et bijbehorende uitvoeringsplan (in de bijlage van regiovisie) in de (jeugd)zorg- en veiligheidsketen. Dit gebeurt in gezamenlijkheid met de DWO regiogemeenten en in samenwerking met de regio Den Haag. De resultaten worden jaarlijks gemonitord en geëvalueerd. 6. Wat mag het kosten? (Financiële paragraaf) De kosten van de Regiovisie worden gedekt uit: De decentralisatie uitkering vrouwenopvang (DU VO). De compensatie die Delft voor de DWO regio ontvangt vanuit de gemeente Rotterdam. Deze compensatie ontvangt Delft vanwege de overstap van gemeente Lansingerland naar de centrumgemeente Rotterdam en loopt tot en met De bijdrage van de vier DWO gemeenten. Opbouw middelen huiselijk geweld en kindermishandeling regio Delft DU VO Compensatie Rotterdamse regio Gemeentelijke bijdrage DWO gemeenten, 0,30 per inwoner Totaal Begroting uitgave regio Delft Meerjarenbegroting regio Delft Voortzetting huidig beleid waarbij ambulante zorg en zorg rondom ouderenmishandeling wordt uitgebreid Nieuw beleid waaronder vorming Veilig Thuis en monitoring / evaluatie TOTAAL Een uitgebreide begroting is opgenomen in de Regiovisie, hoofdstuk 2, bladzijde 18.

4 Stuk GR I pag. 4. De bijdrage van 0,30 per inwoner Deze bijdrage wordt gebruikt voor de uitvoering van de Regiovisie. Het totaal bedrag voor de DWO regio bedraagt ,- Voor Delft gaat het om een bedrag van ,-. Dit bedrag wordt bekostigd uit de Wmo begroting. Jaarlijks wordt met de DWO regio geëvalueerd of dit bedrag nog noodzakelijk is voor de uitvoering van de geplande uitvoeringsagenda. Het bedrag van 0,30 is conform het bedrag wat Den Haag en Haagse regiogemeenten bijdragen aan de uitvoering van de regiovisie. 7. Communicatie Na instemming van de raden van de betrokken gemeenten wordt de Regiovisie, met name naar inwoners, uitvoerende partijen en betrokkenen, breed gecommuniceerd. Voor de uitvoering hiervan wordt een regio-breed en gezamenlijk communicatieplan opgesteld. Bijlagen: Regiovisie Aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling ' Een Veilig Thuis Bestuurlijke reactie college op advies Wmo-raad Delft Advies Wmo-raad Delft Samenvatting adviezen Wmo raad van de DWO regiogemeenten Hoogachtend, Het college van burgemeester en wethouders van Delft, mr. drs. G.A.A. Verkerk.burgemeester. mr. J. Krul.secretaris.

5 Raadsbesluit Datum Registratie nr. Stuk 30 april GR II Onderwerp : Regiovisie Huiselijk Geweld en Kindermishandeling De raad van de gemeente Delft; Gelezen het voorstel van het college van 10 februari 2015; BESLUIT: 1. Het vaststellen van de Regiovisie Aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling 2. Het vaststellen van de bijdrage van 0,30 cent per inwoner Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 30 april mr. drs. G.A.A. Verkerk.burgemeester..griffier.

Gemeente Delft. Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft

Gemeente Delft. Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk College van B&W 28 juni 2011 R. de Prez A. Derix 015-2602730 aderix@delft.nl Zorg, Onderwijs, Wijken

Nadere informatie

2 1 JULI2015. Gemeente Delft. Gescand archief datum ^ Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

2 1 JULI2015. Gemeente Delft. Gescand archief datum ^ Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Gescand archief datum ^ 2 1 JULI2015 Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : het college van B en W Datum : 26 05 2015 Pfh. : A.H. Hekker Steller : Olga Lemmen tel.nr. : 06 52739444 e-mall

Nadere informatie

Gemeente DeBft. Onderwerp : tussentijdse rapportage Meerjarenprogramma Grondontwikkeling

Gemeente DeBft. Onderwerp : tussentijdse rapportage Meerjarenprogramma Grondontwikkeling Gemeente DeBft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma college van B&W 06-10-2009 R. Vuijk A.P. de Visser 2235 bdvisser@delft.nl Ontwikkeling Grond & Vastgoed 1027176

Nadere informatie

11 Stiens, 21 oktober 2014

11 Stiens, 21 oktober 2014 11 Stiens, 21 oktober 2014 Raadsvergadering: 13 november 2014 Voorstelnummer: 2014/ 74 Portefeuillehouder: Cees Vos Behandelend ambtenaar: Jitske Bosch E-mail: j.bosch@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. :

Nadere informatie

Gescand archief. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr. Stuk

Gescand archief. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. Stuk Raadsvoorstel Gescand archief Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 4 november 2014 S.M. Brandligt Marleen van Prooijen 06-53641739

Nadere informatie

Gemeente Delft. Aan de gemeenteraad _ j.. r Gescand datum archief Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mall Programma

Gemeente Delft. Aan de gemeenteraad _ j.. r Gescand datum archief Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mall Programma Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad _ j.. r Gescand datum archief Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mall Programma Registratie nr. 1314622 Stuk college van B&W 16-07.2013 03-01- 201^ L.P. Vokurka

Nadere informatie

Gemeente Delft. Aan de gemeenteraad Gescand archief Van. Beantwoording Aanvraag Stichting Islamitisch College

Gemeente Delft. Aan de gemeenteraad Gescand archief Van. Beantwoording Aanvraag Stichting Islamitisch College Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Gescand archief Van college van B&W ^ Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk 1 juni 2015 A. Hekker M. Kats 0652738751 mkats@delft.nl

Nadere informatie

4. Wat willen we bereiken? (Beoogd effect) Dat kinderen met gezinnen met een laag inkomen kunnen blijven participeren.

4. Wat willen we bereiken? (Beoogd effect) Dat kinderen met gezinnen met een laag inkomen kunnen blijven participeren. 2 2-05-2DVf Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : het college van burgemeester en wethouders Datum : 10 decem ber 2013 Pfh. : S.M. Brandligt Steller : G. Kosse tel.nr. : 0622467943 e-mail : gkosse@delft.nl

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *14.0012361* 14.0012361 Raadsvergadering: 23-10-2014 Voorstel: 8.62 Agendapunt: 9 Onderwerp Regiovisie Aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling Noord-

Nadere informatie

Extra financiële middelen 2010 loket kinderopvang t.b.v. uitvoering taken Wet Kinderopvang t.l.v. de Reserve Kinderopvang.

Extra financiële middelen 2010 loket kinderopvang t.b.v. uitvoering taken Wet Kinderopvang t.l.v. de Reserve Kinderopvang. Raadsbesluit 18 februari 2010 GR09-816I R HO^R Gescand s^-h: 1 6 MAART 2010 Extra financiële middelen 2010 loket kinderopvang t.b.v. uitvoering taken Wet Kinderopvang t.l.v. de Reserve Kinderopvang. De

Nadere informatie

e i n d p aa" a a f hoofc / dd/

e i n d p aa a a f hoofc / dd/ e i n d p aa" a a f hoofc / Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma dd/ College van B&W 24-02-2015 S. Brandligt W.K.J. van den Berg 06 4153 2211 wovdberg@delft.nl Stad

Nadere informatie

Datum vergadering gemeenteraad Voorstelnummer Agendapunt

Datum vergadering gemeenteraad Voorstelnummer Agendapunt Datum vergadering gemeenteraad Voorstelnummer Agendapunt 20 december 2016 RV/16/00724 Z16-44594 Voorstel ingebracht door Portefeuillehouder Begrotingsprogramma Beheerproduct Onderwerp E.A. Grudzinska A.K.

Nadere informatie

Gemeente Delft. : Geactualiseerde investerings- en exploitatiebegroting HNK, geactualiseerde strategienota en procedure van wensen en bedenkingen

Gemeente Delft. : Geactualiseerde investerings- en exploitatiebegroting HNK, geactualiseerde strategienota en procedure van wensen en bedenkingen Gewijzigd Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : College van B&W Datum : lojuni 2011 Pfh. : Milène Junius Steller : Simone Groeneweg tel.nr. ; 7842 e-mail ; sgroeneweg@delft.nl Doelstelling Registratienr.

Nadere informatie

Riedsútstel. Underwerp Regiovisie huiselijk geweld en kindermishandeling. Foech ried/kolleezje: Raad: kaderstellend

Riedsútstel. Underwerp Regiovisie huiselijk geweld en kindermishandeling. Foech ried/kolleezje: Raad: kaderstellend Riedsútstel Ried : 11 december 2014 Status : Opiniërend/Besluitvormend Eardere behandeling : Werkgroep 3D d.d. 3 december 2014 Agindapunt : 18 Portefúljehâlder : mw. G. Postma Amtner : mw. C. Zondag Taheakke

Nadere informatie

Raadsbesluit O 8 APR. 2014

Raadsbesluit O 8 APR. 2014 danim l archief ^ Raadsbesluit O 8 APR. 2014 Datum Registratie nr. Stuk Onderwerp 6 maart 2014 1553108 GR14-73 II : Kadernota Innovatie Sociaai Domein 2014-2018, deel I: Drie decentralisaties en Innovatie

Nadere informatie

^Hh. Gemeente Delft. 1 h JULI Gescand archief. Raadsvoorstel s^e»» Aan de gemeenteraad

^Hh. Gemeente Delft. 1 h JULI Gescand archief. Raadsvoorstel s^e»» Aan de gemeenteraad ^Hh Raadsvoorstel s^e»» Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Gescand archief 1 h JULI 2009 Van Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma College van B&W A. Koning A.M. Blufpand 2602468 ablufpand@delft.nl GR09-105

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp : Begrotingswijziging t.b.v. aangepaste subsidiebijdragen VAK en DOK

Gemeente Delft. Onderwerp : Begrotingswijziging t.b.v. aangepaste subsidiebijdragen VAK en DOK Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk college van B&W 01-03-2016 Ferrie Förster Milde van Slooten 06 53986047 hvslooten@delft.nl

Nadere informatie

E.A. Grudzinska A.K. Benschop-van Eldik Jeugd Bescherming en veiligheid jeugd

E.A. Grudzinska A.K. Benschop-van Eldik Jeugd Bescherming en veiligheid jeugd .'^23 Datum vergadering gemeenteraad Voorstelnummer Agendapunt 20 december 2016 RV/16/00724 20 Z16-44594 Voorstel ingebracht door Portefeuillehouder Begrotingsprogramma Beheerproduct Onderwerp E.A. Grudzinska

Nadere informatie

2 7 JAN.2015 Gemeente Delft

2 7 JAN.2015 Gemeente Delft K/1 Qescand archief 2 7 JAN.2015 Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 14-10-2014 A.H. Hekker,

Nadere informatie

. G.A.A. Verkerk.griffier.

. G.A.A. Verkerk.griffier. Gescand archief 1 7 AUG. 2009 Raadsbesluit Datum : 9 juli 2009 Registratie nr.: 973494 Stuk : GR09-328 II Onderwerp : Verordening Langdurigheidstoeslag De raad van de gemeente Delft; Gelezen het voorstel

Nadere informatie

Gemeente Delft. college van B&W Gescand archief S. Brandligt E. van de Giessen fl 9 J(/y?niK W W

Gemeente Delft. college van B&W Gescand archief S. Brandligt E. van de Giessen fl 9 J(/y?niK W W Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-maii Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W Gescand archief d a t u m S. Brandligt E. van de Giessen

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Lingewaard

Aan de raad van de gemeente Lingewaard 11 Aan de raad van de gemeente Lingewaard *14RDS00129* 14RDS00129 Onderwerp Regiovisie - aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling 2015-2019 regio Arnhem & Achterhoek 1 Samenvatting Met dit voorstel

Nadere informatie

Voorstel. Uitgangspunten regiovisie. De regiovisie gaat uit van de volgende uitgangspunten:

Voorstel. Uitgangspunten regiovisie. De regiovisie gaat uit van de volgende uitgangspunten: Voorstel Cluster : samenleving Nummer : 5 Portefeuillehouder : Linda van der Deen Datum vergadering : 20 april 2015 Onderwerp : Regiovisie huiselijk geweld en kindermishandeling Inleiding Als gevolg van

Nadere informatie

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr.

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Onderwerp college van B&W 31 mei 2016 F. Förster M.M.H.M. Tiekstra-Braun 06-10826086 mtiekstra@delft.nl

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp : Regioplan Maatschappelijke opvang en Beschermd wonen

Gemeente Delft. Onderwerp : Regioplan Maatschappelijke opvang en Beschermd wonen Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV nr. College van burgemeester en wethouders 22 november 2016 R. de Prez J. van Dijk 06-52739168

Nadere informatie

Gemeente Delft. Gescand archief. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. :college van B&W

Gemeente Delft. Gescand archief. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. :college van B&W Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van :college van B&W Gescand archief Datum Pfh. :15juli2015 :Aletta Hekker, Raimond de Prez ^ Steller :Ron Hoeben tel.nr. :0653986053 e-mail :rhoeben@delft.nl

Nadere informatie

Gemeente Delft. wijziging van de tarieventabel Legesverordening Delft 2011

Gemeente Delft. wijziging van de tarieventabel Legesverordening Delft 2011 0m Sss bf Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 16-11-2010 dhr. L.P. Vokurka mw. Y. Kievit 015-260

Nadere informatie

oescand archief datum

oescand archief datum Raadsvoorstel oescand archief datum 1 6-07- 11 Aan de gemeenteraad Van : College van B&W Datum : 23 april 13 Pfh. : L.P. Vokurka Steller : L. van Ledden - Vredenbregt tei.nr. : 0652739308 e-mail : CoordinatorJaarrekeningproces@Delft.nl

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 30 oktober 2014 14-101 Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 Aan de raad, Onderwerp

Nadere informatie

Raadsvoorstel Overheveling DU VO brede aanpak huiselijk geweld en ouderenmishandeling (incl. begrotingswijziging)

Raadsvoorstel Overheveling DU VO brede aanpak huiselijk geweld en ouderenmishandeling (incl. begrotingswijziging) Toelichting over de behandeling van: HAMERSTUK Raadsvoorstel Overheveling DU VO brede aanpak huiselijk geweld en ouderenmishandeling (incl. begrotingswijziging) Van: Het college van B&W van 2 juli 2013

Nadere informatie

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET)

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) BOB 14/001 BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) Aan de raad, Voorgeschiedenis / aanleiding Per 1 januari 2015 worden de volgende taken vanuit het rijk naar de gemeenten gedecentraliseerd:

Nadere informatie

2. Bevoegdheid De besluitvorming over de financiële consequenties van dit voorstel valt onder het budgetrecht van de gemeenteraad.

2. Bevoegdheid De besluitvorming over de financiële consequenties van dit voorstel valt onder het budgetrecht van de gemeenteraad. J J J Gemeente Delft 22 jm ^ Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. College van BenW 15 maart 2016 S.M. Brandligt Atie Hoekman 06-22999405 ahoekman@delft.nl

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 11

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 11 Raadsvoorstel Agenda nr. 11 Onderwerp: Vaststellen van het beleidsplan 'Regiovisie aanpak huiselijke kring en kindermishandeling 2015-2018' en kennis nemen van de genomen besluiten door de gemeenten Helmond

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr. Stuk

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. Stuk Gescand archief datum Q Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 12-10-2011 L.P. Vokurka E. de Heiden 219 7314 edheiden@delft.nl

Nadere informatie

Gemeente Delft. College van B&W 29 oktober 2013 Gescand archief clatum

Gemeente Delft. College van B&W 29 oktober 2013 Gescand archief clatum Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Ondenwerp College van B&W 29 oktober 2013 Gescand archief clatum M.C. Junius [U A.A.J.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergadering : 20 november Agendapunt : 9 : Besluitvormend Programma : (6) Welzijn Portefeuillehouder : D. Fokkema. Aan de Raad.

Raadsvoorstel. Vergadering : 20 november Agendapunt : 9 : Besluitvormend Programma : (6) Welzijn Portefeuillehouder : D. Fokkema. Aan de Raad. Raadsvoorstel Vergadering : 20 november 2014 Agendapunt : 9 Status : Besluitvormend Programma : (6) Welzijn Portefeuillehouder : D. Fokkema Behandelend ambt. : Gerda Baan E-mail : gbaan@t-diel.nl Telefoonnummer

Nadere informatie

1. In te stemmen met het regionale Beleidsplan Beschermd wonen-maatschappelijke opvang ;

1. In te stemmen met het regionale Beleidsplan Beschermd wonen-maatschappelijke opvang ; Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 29 november 2017 Portefeuillehouder H. Driessen Begrotingsprogramma Programma 2 Onderwerp Regionaal Beleidsplan Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang 2018-2020

Nadere informatie

Gescand arc^i- rt 2 5JULI2011

Gescand arc^i- rt 2 5JULI2011 Gescand arc^i- rt 2 5JULI2011 Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad eindparaaf wathcürk:. 1 i, v-»? bou der ^Vüv^.. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr. Stuk Onderwerp College

Nadere informatie

Gemeente Delft 13 JA» Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

Gemeente Delft 13 JA» Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. c-mail Programma Registratie nr. BBV-nr. college van B&W 22 november 2016 mw. A.H. Mekker M. Schikhof / R. Verduijn 06-10705892/06

Nadere informatie

Gevraagde beslissing: De gewijzigde Verordening jeugdhulp gemeente Delft 2015 vast te stellen.

Gevraagde beslissing: De gewijzigde Verordening jeugdhulp gemeente Delft 2015 vast te stellen. Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : College van B&W Datum : 07-05-2019 Pfh. : H. H. van der Woude Steller : Zoë Bos tel.nr. : 06-22914216 e-mail : zbos@delft.nl Registratie nr. : 3921862 BBV : 3921858

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Beleidskader maatschappelijk zorg besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Beleidskader maatschappelijk zorg besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorste l Raadsvoorstel Beleidskader maatschappelijk zorg 2017-2025 doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 164032 datum voorstel: 31 oktober 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

Raadsvergadering : 14 juni 2016 agendapunt : Commissie : - : Oprichting stichting Veilig Thuis Noord Oost Gelderland

Raadsvergadering : 14 juni 2016 agendapunt : Commissie : - : Oprichting stichting Veilig Thuis Noord Oost Gelderland Zaaknummer : 170397 Raadsvergadering : 14 juni 2016 agendapunt : Commissie : - Onderwerp : Oprichting stichting Veilig Thuis Noord Oost Gelderland Collegevergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 21 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Versterking regionale aanpak huiselijk geweld en ouderenmishandeling

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Versterking regionale aanpak huiselijk geweld en ouderenmishandeling Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Versterking regionale aanpak huiselijk geweld en ouderenmishandeling Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Nijmegen

Nadere informatie

Plan van Aanpak regiovisie en vorming AMHK Zeeland

Plan van Aanpak regiovisie en vorming AMHK Zeeland Plan van Aanpak regiovisie en vorming AMHK Zeeland 1. Inleiding De staatssecretaris van VWS heeft in 2012 in een beleidsbrief verklaard dat op termijn alle gemeenten verantwoordelijk zijn voor de hele

Nadere informatie

Voorstel: Instemmen met de regiovisie Aanpak Huiselijk Geweld en Kindermishandeling

Voorstel: Instemmen met de regiovisie Aanpak Huiselijk Geweld en Kindermishandeling Vaststelling regiovisie huiselijk geweld en kindermishandeling voor beeldvormende raad naam opsteller: G. Jansen telefoonnummer: 373 818 e-mailadres: g.jansen@doetinchem.nl Voorstel: Instemmen met de regiovisie

Nadere informatie

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2017-084 Houten, 28 november 2017 Onderwerp: Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Beslispunten: 1. De regionale koers maatschappelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 8

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 8 Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 8 Voorstel tot het instemmen met de oprichting van de stichting Veilig Thuis NOG en instemmen met de uitwerking van het organisatiemodel voor de toekomstige stichting. AAN

Nadere informatie

OIM. Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. Van

OIM. Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. Van Raadsvoorstel OIM Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. : F. Forster Steller : N.A. van Slooten tel.nr. : 06 53986047 e-mail : hvslooten@delft.n1 Program ma :

Nadere informatie

Gemeente Delft. Verordening Kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) omgevingsrecht.

Gemeente Delft. Verordening Kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) omgevingsrecht. Gescand archief datum Q m JULI 2017 Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV nr. Onderwerp College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 83380 Datum : 23 september 2014 Programma : Jeugd, Welzijn en Werk en Inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Aanpak huiselijk geweld centrumgemeentegebied Amersfoort

Aanpak huiselijk geweld centrumgemeentegebied Amersfoort Aanpak huiselijk geweld centrumgemeentegebied Amersfoort De bestrijding van huiselijk geweld is een van de taken van gemeenten op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO, nu nog prestatieveld

Nadere informatie

Nummer Facilitaire Zaken ja M nee

Nummer Facilitaire Zaken ja M nee g e m e e n L e Voorstel voor burgemeester en wethouders lingewaard Onderwerp Openbaar El ja O nee Regiovisie - Aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling 2015- Ingewonnen adviezen consulenten: 2019

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL

GEMEENTE SCHERPENZEEL GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 27 januari 2015 Raadsvergadering : 5 maart 2015 Agendapunt : Bijlage(n) : Geen Kenmerk : Portefeuille : wethouder H.J.C. Vreeswijk Behandeld door: Naam

Nadere informatie

Stappenplan ten behoeve van het ontwikkelen van een AMHK

Stappenplan ten behoeve van het ontwikkelen van een AMHK Stappenplan ten behoeve van het ontwikkelen van een AMHK Een product van het Ondersteuningsprogramma AMHK van de VNG 24 oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding 5 Hoofdfase Richten 8 Hoofdfase Inrichten 10

Nadere informatie

29 JULI 201* Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

29 JULI 201* Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad irchief Gemeente Delft 29 JULI 201* Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Registratie nr. Stuk college van B&W 06-05-2014 M. Junius - S. Brandligt M. Visser 015-260 2649

Nadere informatie

Eén Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling (AMHK) in Drenthe

Eén Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling (AMHK) in Drenthe *14.09055* Behandeld door: A. de Vries d.d. 21-04-2014 Afdeling/Cluster: SEM Telefoonnr.: VOORSTEL AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Openbaar Geheimhouding: Nee Portefeuillehouder: J.F.A.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij Titel Nummer 13/39 Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD Datum 15 mei 2013 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Zienswijze over de jaarrekening 2012 van de GGD Zaanstreek-Waterland

Nadere informatie

Maatschappelijke ondersteuning. November 2014 Dirk van der Schaaf, wethouder van Spijkenisse

Maatschappelijke ondersteuning. November 2014 Dirk van der Schaaf, wethouder van Spijkenisse Maatschappelijke ondersteuning November 2014 Dirk van der Schaaf, wethouder van Spijkenisse Drie decentralisaties per 2015: - Jeugdwet - Wmo 2015 - Participatiew Achtergrond decentralisaties Overzichtelijk

Nadere informatie

BESLUIT OPSCHRIFT AANHEF. Vergadering van 1 juli Onderwerp Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling - Besluitvormend

BESLUIT OPSCHRIFT AANHEF. Vergadering van 1 juli Onderwerp Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 1 juli 2014 Besluit nummer: 2014_BW_00465 Onderwerp Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling - Besluitvormend Beknopte samenvatting Teylingen wil huiselijk geweld

Nadere informatie

Gemeente Delft. Raadsvoorstel

Gemeente Delft. Raadsvoorstel Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad c^cand archfef Van : college van B&W Datum : 19 april 2011 "' ^«1 2Ü1J Pfh. : Pieter Guldemond Steller : Friso Vossen tel.nr. : 2112 e-mail : fvossen@delft.nl

Nadere informatie

36 FEB.?0!7. Gemeente Delft. Aanpassing Woningbouwprogramma Harnaschpolder: eengezinswoningen in plaats van appartementen op een aantal woonvelden

36 FEB.?0!7. Gemeente Delft. Aanpassing Woningbouwprogramma Harnaschpolder: eengezinswoningen in plaats van appartementen op een aantal woonvelden Gescand archief datum 36 FEB.?0!7 MA Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV-nr. Onderwerp college van B&W 30-08-2016 R. de

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : B.J.N Fintelman : Beleid en Projecten : J.R.A. (Nelly) Wijnker Voorstel aan de raad Onderwerp : Beleidsplan

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Besluit om:

Raadsvoorstel. Besluit om: Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 21 november 2018 Portefeuillehouder Mw. C. Kreuk-Wildeman Begrotingsprogramma Sociaal Domein (Programma 2) Onderwerp 2 e begrotingswijziging 2018 Veilig Thuis

Nadere informatie

Aan de Raad. Vaststellen Regionaal Transitiearrangement Zorg voor Jeugd

Aan de Raad. Vaststellen Regionaal Transitiearrangement Zorg voor Jeugd Aan de Raad Agendapunt: 9 Onderwerp: Vaststellen Regionaal Transitiearrangement Zorg voor Jeugd Kenmerk: Status: SaZa - Welzijn / YK Besluitvormend Kollum, 3 december 2013 Samenvatting Gemeenten worden

Nadere informatie

Raadsvoorstel Governance samenwerking jeugdhulp H-10 en derde wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 Zaakid

Raadsvoorstel Governance samenwerking jeugdhulp H-10 en derde wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 Zaakid Raadsvoorstel Onderwerp Raadsvoorstel Governance samenwerking jeugdhulp H-10 en derde wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 Zaakid 0637293678 Versie Auteur Dorst, M.H. M.H.Dorst@zoetermeer.nl

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp nazending lokaal inkoopplannen jeugd en Wmo 2016 obv meicirculaire

Gemeente Delft. Onderwerp nazending lokaal inkoopplannen jeugd en Wmo 2016 obv meicirculaire Samenleving Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad. Behandeld door Olga

Nadere informatie

Voorstel aansturing en financiering van AMHK Werkgroep Veiligheid en Kind Versie 15 sept. 2014

Voorstel aansturing en financiering van AMHK Werkgroep Veiligheid en Kind Versie 15 sept. 2014 Voorstel aansturing en financiering van AMHK Werkgroep Veiligheid en Kind Versie 15 sept. 2014 Opdrachtgever De stuurgroep Sociaal Domein in MH en het portefeuillehouderoverleg Sociale Agenda ZHN. 1. Inleiding

Nadere informatie

Gemeente Delft 18 APH 201? Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Registratie nr. BBV nr

Gemeente Delft 18 APH 201? Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Registratie nr. BBV nr Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Registratie nr. BBV nr college van B&W 21 maart 2017 F. Förster M.M.H.M. Tiekstra-Braun 06-10826086 mtiekstra@delft.nl

Nadere informatie

Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, 0595-447776 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Tina Bollin)

Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, 0595-447776 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Tina Bollin) Vergadering: 11 maart 2014 Agendanummer: 9 Status: Besluitvormend Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, 0595-447776 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. Tina Bollin) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2015/691480 Documentnummer: 1894/2015/693843 Besluitnummer: 47 9.1 Onderwerp: Stichting Veilig Thuis Noord- en Midden-Limburg

Nadere informatie

Openbaar. Decentralisatie-uitkering Invoeringskosten Jeugdzorg

Openbaar. Decentralisatie-uitkering Invoeringskosten Jeugdzorg Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Decentralisatie-uitkering Invoeringskosten Jeugdzorg Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Vanaf 1 januari 2015

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond

Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond Raadsvoorstel Agendanummer: 7 Datum raadsvergadering: 6 maart 2014 Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond Te besluiten om: 1. Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Uitgangspunten transitiearrangementen jeugd. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Uitgangspunten transitiearrangementen jeugd. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 07-11-2013 13-089 Onderwerp Uitgangspunten transitiearrangementen jeugd Aan de raad, Onderwerp Uitgangspunten transitiearrangementen jeugd 1. De uitgangspunten voor

Nadere informatie

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad ... "'t~ Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBVnummer Onderwerp : college van B&W : 4 juli 2017 : Stephan Brandligt : Gerard

Nadere informatie

Onderwerp : meerjarenraming stimuleringsfonds stedelijke vernieuwing

Onderwerp : meerjarenraming stimuleringsfonds stedelijke vernieuwing Raadsbesluit Gescand archi'.-/ 2 7 JAN.2015 Datunn Registratie nr. Stuk 18 december 2014 1732254 GR14-537II Onderwerp : meerjarenraming stimuleringsfonds stedelijke vernieuwing 2015-2018 De raad van de

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen Kromme Rijn Heuvelrug (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen Kromme Rijn Heuvelrug (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-007 Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen Kromme Rijn Heuvelrug (GR Aan de raad, Onderwerp Wijziging

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 16 december 2014 Agendapunt: RTG: 2 december 2014

GEMEENTE NUTH Raad: 16 december 2014 Agendapunt: RTG: 2 december 2014 Reg.nr:Z.08126 / Int.07935 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 16 december 2014 Agendapunt: RTG: 2 december 2014 AAN DE RAAD Onderwerp: Centrumregeling regionale samenwerking Parkstad opvang en beschermd

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.1567 *B.18.1567* Landgraaf, 2 september 2018 ONDERWERP: 1e begrotingswijziging 2019 GGD Zuid Limburg Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 21 april 2015 R05S002. Opvang en begeleiding van slachtoffers van huiselijk geweld / Oranjehuis

Datum Agendapunt Documentnummer. 21 april 2015 R05S002. Opvang en begeleiding van slachtoffers van huiselijk geweld / Oranjehuis Datum Agendapunt Documentnummer R05S002 Onderwerp Opvang en begeleiding van slachtoffers Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect Het realiseren van een regionale voorziening voor de opvang en begeleiding

Nadere informatie

Gemeente Delft. !$ -Dl Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Gevraagde beslissing: de 'Verordening Blijverslening gemeente Delft vaststellen.

Gemeente Delft. !$ -Dl Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Gevraagde beslissing: de 'Verordening Blijverslening gemeente Delft vaststellen. Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV-nr. Onderwerp College van Burgemeester en Wethouders 20 september 2016 R.M. de Prez

Nadere informatie

Gemeente Delft. 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond Friso Vossen 2112 vaststelling bestemmingsplan ^ GR I

Gemeente Delft. 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond Friso Vossen 2112 vaststelling bestemmingsplan ^ GR I Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Gescand archief Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr. Stuk college van B&W 9 O i i onw 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-097 Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) Aan de raad, Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld het beleidsplan Wmo 2015 en Jeugdwet 2015 en 2016 Samen kan er meer vast te stellen.

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld het beleidsplan Wmo 2015 en Jeugdwet 2015 en 2016 Samen kan er meer vast te stellen. Raadsvoorstel Aan : Gemeenteraad Datum vergadering : 15 oktober 2014 Agenda nummer : 2014-07-13997 Portefeuillehouder : K. Krook Onderwerp : Vaststelling beleidsplan Wmo 2015 en Jeugdwet 2015 en 2016 Samen

Nadere informatie

: Wijzigingen Regeling Parkeergarages gemeente Delft in verband met gewijzigde garagetarieven m.i.v

: Wijzigingen Regeling Parkeergarages gemeente Delft in verband met gewijzigde garagetarieven m.i.v Qescand archief Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 22 september 2011 Mw. M.C. Junius Dhr. D. Jellema 7819

Nadere informatie

ACTIEPLAN VERBORGEN VROUWEN

ACTIEPLAN VERBORGEN VROUWEN ACTIEPLAN VERBORGEN VROUWEN gemeente Den Haag September 2015 Conceptversie 2.0 1 Inleiding In november jl. is door de Haagse gemeenteraad Motie 86 Geïsoleerde Vrouwen aangenomen. Om uitvoering te geven

Nadere informatie

18 december 2014 Jeroen Heuvelink

18 december 2014 Jeroen Heuvelink Raadsvoorstel *BR1400240* *BR1400240* Datum Raad Portefeuillehouder 18 december 2014 Jeroen Heuvelink Registratienummer BR1400240 Preventief toezicht van toepassing Nee Onderwerp Verordening leerlingenvervoer

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst kernpartners Veiligheidshuis Haaglanden

Samenwerkingsovereenkomst kernpartners Veiligheidshuis Haaglanden Samenwerkingsovereenkomst kernpartners Veiligheidshuis Haaglanden De Kernpartners: Gemeente Den Haag Gemeente Delft Gemeente Zoetermeer Gemeente Leidschendam-Voorburg Gemeente Westland Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.2. Onderwerp: Visie Centrum Jeugd en Gezin in de Gemeente Moerdijk

RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.2. Onderwerp: Visie Centrum Jeugd en Gezin in de Gemeente Moerdijk RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.2 Raadsvergadering van 11 juni 2009 Onderwerp: Visie Centrum Jeugd en Gezin in de Gemeente Moerdijk Verantwoordelijke portefeuillehouder: A. Grootenboer-Dubbelman SAMENVATTING

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. B en W-besluit nr.: Naam programma: Onderwerp: Actualisering specifieke uitkeringen.

RAADSVOORSTEL. B en W-besluit nr.: Naam programma: Onderwerp: Actualisering specifieke uitkeringen. Rv. nr.: RAADSVOORSTEL B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: Naam programma: Algemene dekkingsmiddelen Onderwerp: Actualisering algemene uitkering 2015 o.b.v. september- en decembercirculaire 2014.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Uitgangspunten inkoop jeugdzorg/awbz Za Wa. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij

Raadsvoorstel. Uitgangspunten inkoop jeugdzorg/awbz Za Wa. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij Titel Nummer 14/18 Uitgangspunten inkoop jeugdzorg/awbz Za Wa Datum 31 januari 2014 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Uitgangspunten inkoop jeugdzorg en awbz Za Wa Gemeentehuis Bezoekadres

Nadere informatie

AAN DE AGENDACOMMISSIE

AAN DE AGENDACOMMISSIE AAN DE AGENDACOMMISSIE Agenda: 6-7-2017 Franeker, 24-5-2017 Onderwerp Centrumregeling samenwerking Sociaal Domein Fryslân 2018 Portefeuillehouder Burgemeester E. van Zuijlen Doel De Centrumregeling samenwerking

Nadere informatie

METROPOOLREGIO ROTTERDAM DEN HAAG

METROPOOLREGIO ROTTERDAM DEN HAAG METROPOOLREGIO ROTTERDAM DEN HAAG Retouradres: Postbus 12600,2500 DJ Den Haag Colleges van B&W in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag U w brief van U w k enmer k Ons kenmerk Burgemees ter/2013. aanbiedingvoor

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/43

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/43 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-6-2014 Nummer voorstel: 2014/43 Voor raadsvergadering d.d.: 24-06-2014 Agendapunt: 9 Onderwerp:

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6. Doetinchem, 20 september 2018 ALDUS VASTGESTELD 27 SEPTEMBER Regionale visie op inkoop Sociaal Domein vanaf 2021

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6. Doetinchem, 20 september 2018 ALDUS VASTGESTELD 27 SEPTEMBER Regionale visie op inkoop Sociaal Domein vanaf 2021 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6 ALDUS VASTGESTELD 27 SEPTEMBER 2018 Regionale visie op inkoop Sociaal Domein vanaf 2021 Te besluiten om: In te stemmen met de regionale visie op inkoop voor het Sociaal Domein

Nadere informatie

Gemeente Delft. VERZONDFN 1 i APR, Geachte leden van de gemeenteraad,

Gemeente Delft. VERZONDFN 1 i APR, Geachte leden van de gemeenteraad, Samenleving Advies Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de gemeenteraad Behandeld door

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL. 1005258 Fiselier, Kristel SAM-MO Janneke Oude Alink. Samenwerken aan Jeugdzorg in Twente

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL. 1005258 Fiselier, Kristel SAM-MO Janneke Oude Alink. Samenwerken aan Jeugdzorg in Twente SAMENVATTING RAADSVOORSTEL ZAAKNUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 1005258 Fiselier, Kristel SAM-MO Janneke Oude Alink ONDERWERP Samenwerken aan Jeugdzorg in Twente AGENDANUMMER SAMENVATTING

Nadere informatie

Versie 14 november 2017 DB 2017/107 bijlage 8. Dienstverleningshandvest Veilig Thuis Haaglanden

Versie 14 november 2017 DB 2017/107 bijlage 8. Dienstverleningshandvest Veilig Thuis Haaglanden Dienstverleningshandvest Veilig Thuis Haaglanden 1 Inleiding Veilig Thuis, bij wet het Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling, is vormgegeven door het samenvoegen van het Steunpunt

Nadere informatie

Gemeente Delft. Aan de gemeenteraad

Gemeente Delft. Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Gescand archief datum ^ Q _Qg_ ^ Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk het college van burgemeester en wethouders 31-03-2015

Nadere informatie

Realisatie regionale voorziening opvang en begeleiding slachtoffers huiselijk geweld (Oranje Huis)

Realisatie regionale voorziening opvang en begeleiding slachtoffers huiselijk geweld (Oranje Huis) Portefeuille: P. van Bergen No. B15.000437 Dronten, 7 april 2015 Realisatie regionale voorziening opvang en begeleiding slachtoffers huiselijk geweld (Oranje Huis) Aan de gemeenteraad VOORSTEL Wij stellen

Nadere informatie

MliVJUUT. Gemeente Delft b. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr.

MliVJUUT. Gemeente Delft b. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. MliVJUUT I V V V Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. : college van B&W : 26-04-2016 : A. Mekker : L. van Ledden-Vredenbregt

Nadere informatie