ZeeZeilCommissie DRIEHOEK DELTA. Najaarstocht naar Antwerpen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZeeZeilCommissie DRIEHOEK DELTA. Najaarstocht naar Antwerpen"

Transcriptie

1 ZeeZeilCommissie DRIEHOEK DELTA Najaarstocht naar Antwerpen Vrijdag 21 tot en met maandag 24 oktober 2016

2 1. VOORWOORD Deze vaarwijzer is samengesteld door Marc van Herpt en Peter Haverman van de ZeeZeilCommissie van de Nederlandse Vereniging van Kustzeilers (NVvK). De vaarwijzer beschrijft het programma van de Driehoek Delta naar Antwerpen. De plannen kunnen eventueel worden aangepast afhankelijk van weer (langdurige regen) en wind (richting / >6 Bft). Dit maken we uiterlijk woensdag 19 oktober 2016 bekend. Voorts hanteren we een minimum van 6 schepen. Tijdens de tocht is en blijft ieder zijn eigen schipper. De ZeeZeilCommissie: Harry de Jong, Matthijs Blonk, Peter Haverman, Marc van Herpt (voorzitter), Hestia van Stein Callenfels, Joep de Jong, Jaques van Seventer, Migchiel Reitsma, Sietske Cnossen (bestuur) en Willem van Bork 2. INTRODUCTIE Hartelijk welkom bij de najaarstocht van de NVvK (Driehoek Delta). De bedoeling is om te verzamelen in Wemeldinge en van daar via het Kanaal door Zuid-Beveland en de Westerschelde naar Jachthaven Antwerpen Willemdok te varen. Aldaar kan men de stad verkennen en hebben we een gezamenlijke maaltijd. We verzamelen op vrijdag avond in Wemeldinge, alwaar men met elkaar kennis kan maken en de laatste stand van zaken m.b.t. de te varen route en het weer worden besproken. Bij verhindering of wijziging van de plannen onderweg wordt u verzocht om dit aan een van de tochtcoördinatoren door te geven. Tijdens de tocht kan dit alleen via de GSM of de VHF. Voor contactgegevens zie achter in dit boekje.

3 3. VAARPLANNING Datum Van Naar Afstand Bijzonderheden Vr 21/10 (Thuishaven) Wemeldinge Verzamelen Wemeldinge Stijgerborrel v/a 17:00 Palaver rond 19:00 Za 22/10 Wemeldinge Antwerpen 30 NM Vertrek 10:00 Bij Hansweert de Schelde op ca. 13:00 Aankomst Kattendijksluis ca. 17:30 Zo 23/10 Antwerpen Antwerpen verkennen (zie suggesties ) Gezamenlijk diner ca. 18:00 Ma 24/10 Antwerpen (Thuishaven) Vertrek ca. 10:00 De vaarplanning hangt af van weer en wind. Bij slecht weer of ongunstige wind kunnen we besluiten de tocht aan te passen. Behalve stijgerborrel en diner zijn er geen walevenementen voorbereid. Hieronder een aantal suggesties voor Antwerpen: Museum aan de Stroom (MAS) Het Rubenshuis Museum Red star Line Andere musea: Maagdenhuis, Zilverpaleis Umicore, Voor Schone Kunsten, Plantin Moretus, Hedendaagse kunst, Middelheim, Bunker, Mode, Foto, Vleeshuis, Rockoxhuis, Letterenhuis, e.a. Kerkschip Sint Jozef Sint Pauluskerk Een van de 8 stadswandelingen die de VVV aanbied. Elk van zo n 2 á 3 uur. Vogeltjesmarkt Winkelen Maar kijk zelf op bijvoorbeeld: of

4 4. NAUTISCHE GEGEVENS 4.1. Haveninformatie en pilots Gegevens over de havens van Wemeldinge en Antwerpen, als ook van mogelijke uitwijkhavens zijn te vinden in de Wateralmanak 2, Reeds Almanac, Hydrografische kaart Financieel Dienst (FD)-nummer Voor de havens van Antwerpen is een FD-nummer verplicht. Dit kan vooraf worden geregeld via de website of ter plekke bij passage van het eerste aanmeldingspunt (sluis, Noorlandbrug, Straatsburgdok). Dit nummer is eenmalig en blijft bij het schip, ook als het van eigenaar verandert. Ook kan een nummer worden aangevraagd via de jachthaven (Willemdok) Stroomkaartjes Westerschelde Stroomkaartjes van het vaargebied staan in de Stroomatlas van de Hydrografische Dienst (HP33) Getijtafel Getij informatie is tevens te vinden in de HP33 (Hansweert en Bath). Voor Antwerpen f 4.5. Havens en marina s De te bezoeken havens zijn van tevoren over onze komst geïnformeerd. Wij verzoeken u de aanwijzingen en instructies van de havenmeester en/of havenautoriteit in de diverse aanloophavens en jachthavens op te volgen. De havengelden zijn voor rekening van de schipper, welke zelf verantwoordelijk is voor afrekening Kaarten en nautische uitrusting We verzoeken u met nadruk uitsluitend recent bijgewerkte of nieuwe kaarten te gebruiken voor het te varen gebied en gebieden waarbij bij omstandigheden uitgeweken kan worden. Wij gaan ervan uit dat de schepen zowel qua bouw als uitrusting en last but not least de bemanning voldoende zeewaardig zijn om deze tocht te volbrengen.

5 5. ALGEMEEN NAUUTISCHE INFORMATIE 5.1. Klok (boordtijd) Tijdens de tocht maken we gebruik van de lokale Nederlandse ZomerTijd (NZT) c.q. Central European Summer time (CEST). Dat is UTC + 2 uur Weerberichten / Navtex in NZT Marifoonberichten Kustwacht 08:05, 13:05, 19:05, 23, 05 op kanalen 23 en 83 Post Wemeldinge elk uur om xx:15 op kanaal 68 Centrale Hansweert elk uur om xx:35 op kanaal 12 Het actuele Kustwacht bericht is te lezen op Navtex-stations P Den Helder en T Oostende geven weerberichten en windwaarschuwingen voor de vaargebieden in deze Nazomertocht Scheepvaartroutes Op de Westerschelde zijn zogenaamde fietspaden. Deze dienen zoveel mogelijk te worden gevolgd door de binnen- en pleziervaart. In België dient zoveel mogelijk stuurboordswal te worden gehouden Waterstanden Hansweert, Bath en Antwerpen Vlissingen Hansweert Bath Antwerpen HW HW +LAT HW +LAT HW +LAT za 22-okt 7:08 8: m 8: m 8: m 19:38 20: m 20: m 21: m ma 24-okt 9:30 10: m 10: m 11: m 22:16 22: m 23: m 23: m LW LW +LAT LW +LAT LW +LAT za 22-okt 1:05 2: m 8: m 3: m 13:32 14: m 20: m 15: m ma 24-okt 3:06 3: m 10: m 5: m 15:44 16: m 23: m 17: m 5.5. Marifoon We wijzen u er op de verplichting om een goede wacht te houden en het continu uitluisteren op het juiste kanaal. Er is op de Westerschelde geen meldplicht voor de recreatievaart. We roepen elkaar op op het voorgeschreven blokkanaal en gaan over naar kanaal 77. Denk eraan om op binnenwater de marifoon op laagvermogen te zetten. Jachthaven Wemeldinge VHF 31 Kanaal door Zuid-Beveland VHF 68 Verkeerspost Wemeldinge Postbrug/ Vlakebruggen en sluizen VHF 22 (sluizencomplex Hansweert)

6 Westerschelde tot boei 55/46 VHF 65 Centrale Hansweert Westerschelde vanaf boei 55/46 VHF 12 Centrale Zandvliet Antwerpen Kattendijksluis VHF 69 Havengebied Antwerpen VHF 74 Londonbrug VHF 62 Jachthaven Antwerpen Willemdok VHF NAVIGATIEAPPARATUUR Het Kustzeilersjaarboek geeft in hoofdstuk 5 (pag. 76 e.v.) een uitgebreide beschrijving van de benodigde en gewenste apparatuur. Zie ook de veiligheidslijst, welke In hoofdstuk 7 is opgenomen (pag. 128). 7. VEILIGHEID 7.1. Veiligheid Wij gaan ervan uit dat alle schepen uitgerust zijn om op zee te kunnen zijn en dat ze in een goed structurele en technische staat zijn, voorzien van voldoende brandstof om daarmee de volgende haven te bereiken. Daarnaast raden wij u aan reservemateriaal zoals zekeringen, extra brandstof- en oliefilter, koelwater-impeller, V-snaar, motorolie en koelvloeistof voor uw motor aan boord te hebben Uitrustingslijst U dient minimaal aan boord te hebben de veiligheidsuitrusting zoals beschreven in de NVvK veiligheidslijst. Deze is te vinden op de NVvK internetsite en in het NVvK Jaarboek. Wij verzoeken u dringend deze uitrusting voor vertrek te controleren en in orde te maken Scheepspapieren Er wordt door Kustwacht en Douane gecontroleerd. Bij aan boord komen van deze ambtenaren dienen alle opvarenden in het bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs. Daarnaast wordt gevraagd naar eigendomspapieren, BTW-verklaring, bemanningslijst en de kleur van de aanwezige brandstof. Wij adviseren deze zaken voor de tocht in orde te maken.

7 8. VERANTWOORDELIJKHEID EN AANSPRAKELIJKHEID De ZeeZeilCommissie van de NVvK organiseert deze tocht. Deze vaarwijzer sluit niet uit dat u als schipper volledig verantwoordelijk en aansprakelijk bent voor uw schip en bemanning, evenals voor de te voeren navigatie. Dit betekent onder meer dat hij of zij tijdens de navigatie zelfstandig die beslissingen moet nemen, die op dat moment noodzakelijk zijn. Ook de beslissing om al dan niet uit te varen is geheel de uwe. De schipper blijft verantwoordelijk op zijn of haar schip. Tevens is hij verantwoordelijk voor de aanwezige staat van de veiligheidsuitrusting. Alle informatie in deze vaarwijzer is gebaseerd op informatie, welke bekend is ten tijde van het samenstellen. De grootst mogelijk zorgvuldigheid is in acht genomen bij het vermelden van alle gegevens. De NVvK sluit elke aansprakelijkheid uit met betrekking tot schade of ongemak als gevolg van het gebruik van waypoints en getijde-informatie, af als gevolg van fouten, die ondanks zorgvuldige samenstelling, in deze vaarwijzer kunnen voorkomen. Noch de NVvK, noch de organisatoren in persoon, aanvaarden enigerlei vorm van aansprakelijkheid voor gebeurtenissen, van welke aard ook, of voor enig van buiten komend onheil. Onze inbreng in deze kan daarom alleen zijn u te helpen bij een goede voorbereiding van en tijdens de tocht. Het is de intentie en wens van de commissie een gezamenlijke tocht te maken gedurende dit weekend. Geeft de commissie uw begrip en geduld om alternatieven te onderzoeken en te regelen, wat bij een vloot van een aantal schepen niet altijd eenvoudig is. Met ingang van 2016 is de NVvK gestart met een schippersverklaring bij de georganiseerde tochten. Wellicht komt dit bureaucratisch over, maar de NVvK is verplicht in het kader van verscherpte regelgeving dit document te laten ondertekenen. Het document wordt u na inschrijving voorafgaand aan de tocht door het bureau verstrekt ter ondertekening.

8 9. VAARSCHEMA 9.1. Verzamelen Wemeldinge We verzamelen op vrijdag in Wemeldinge alwaar men kennis met elkaar kan maken. Vanaf ca. 17:00 organiseren we een stijgerborrel en om ca. 19:00 houden we een kort palaver. Daarna is eenieder vrij Wemeldinge naar Antwerpen Van Jachthaven Wemeldinge naar de Westerschelde is zo n 6,5 NM, voornamelijk over het Kanaal door Zuid-Beveland. Eerst krijgen we de Postbrug, daarna de Vlakebruggen en vervolgens het sluizencomplex Hansweert. De stroming in het kanaal staat dan tegen. Bij vertrek op zaterdag om 10:00 uit Wemeldinge verwachten we om ca. 12:00 door de sluizen te zijn. Het is dan nog zo n 24 NM over de Westerschelde naar de Kattendijksluis. De stroom staat van ongeveer 15:30 tot 21:30 mee. N.B. Op de Westerschelde geldt het Scheepvaartreglement Westerschelde (Wateralmanak deel 1) Kattendijksluis / Londenbrug / Willemdok De Kattendijksluis wordt bediend tussen 06:00 en 22:00 behalve op zon en feestdagen. Aan stuurboordswal van de Westerschelde is een wachtstijger. De Londenbrug heeft bedieningstijden om 16:15 17:30 18:45 20:15 21:45 en 22:45. In het havengebied dient het algemene navigatie en veiligheidskanaal VHF 74 te worden uitgeluisterd. Een goed werkende marifoon is verplicht Antwerpen Zondag is er vrij programma; men kan een museum bezoeken, een (georganiseerde) stadswandeling maken of genieten op een terrasje. Om 20:00 is er dan een gezamenlijk diner Terugreis Zondag terugreis. De stroming staat mee vanaf ca 12:30 (Doel) tot ca 17:15 (Hansweert). Het is hoogwater om 11:00 en de Londenbrug van 10:00 lijkt een mooi moment om af te reizen (verdere bediening om o.a. 08:30 11:30 12:45 14:00)

9 10. CONTACTGEGEVENS Marc van Herpt Peter Haverman INSCHRIJFGELD Er is voor deelname aan deze tocht een vastgestelde bijdrage verschuldigd. Voor leden: 35,- per opvarende. Voor niet-leden: 45,- per opvarende. 12. MELDPOSTEN Mochten er zich onverhoopt wijzigingen in de deelname van de tocht voordoen, dan verzoekt de organisatie u vriendelijk doch dringend ons hiervan op de hoogte te stellen. Bij eventuele verandering/afzegging in de dagen voor aanvang van de tocht kunt u contact opnemen met Marc van Herpt of Peter Haverman (zie 10).

10

NAZOMERTOCHT Rotterdam & Maasvlakte. Commissie ZeeZeilTochten. Woensdag 7 tot en met zaterdag 10 oktober 2015

NAZOMERTOCHT Rotterdam & Maasvlakte. Commissie ZeeZeilTochten. Woensdag 7 tot en met zaterdag 10 oktober 2015 Commissie ZeeZeilTochten NAZOMERTOCHT 2015 Rotterdam & Maasvlakte Woensdag 7 tot en met zaterdag 10 oktober 2015 1. VOORWOORD Deze vaarwijzer is samengesteld door Marc van Herpt, Matthijs Blonk en Sietske

Nadere informatie

NAZOMERTOCHT 2012 Oesters & Mosselen

NAZOMERTOCHT 2012 Oesters & Mosselen Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers Commissie ZeeZeilTochten NAZOMERTOCHT 2012 Oesters & Mosselen Zondag 14 tot en met vrijdag 19 oktober 2012 1. VOORWOORD Deze vaarwijzer is samengesteld door Bojan

Nadere informatie

Reglement Tocht naar Chatham Rally 2017

Reglement Tocht naar Chatham Rally 2017 Reglement Tocht naar Chatham Rally 2017 Sietske Cnossen, maart 2017 1. Doelstelling 1.1 De doelstelling van de Tocht naar Chatham Rally is het bieden van een gelegenheid om de ervaring met zeereizen bij

Nadere informatie

Rondje Noord-Holland 2019

Rondje Noord-Holland 2019 Rondje Noord-Holland 2019 Naarden-IJmuiden-Oudeschild-Harlingen- Enkhuizen-Naarden Woensdag 29 mei tot/met zondag 2 juni Borrelen in Stavoren na een mooie zeildag. RNH 2017. Voorwaarden: - Deelname voor

Nadere informatie

Rondje Noord-Holland 2015

Rondje Noord-Holland 2015 Rondje Noord-Holland 2015 Naarden-IJmuiden-Oudeschild-Harlingen-Lelystad- Naarden Woensdag 13 mei tot/met zondag 17 mei Versie: 1.0 Voorwaarden: - Deelname voor eigen risico en verantwoordelijkheid. -

Nadere informatie

Rondje Noord-Holland 2016

Rondje Noord-Holland 2016 Rondje Noord-Holland 2016 Naarden-IJmuiden-Den Helder-Makkum- Enkhuizen-Naarden Woensdag 4 mei tot/met zondag 8 mei De Aemilia in actie tijdens het Rondje Noord-Holland 2015 V1.1 Voorwaarden: - Deelname

Nadere informatie

Rondje Noord-Holland 2017

Rondje Noord-Holland 2017 Rondje Noord-Holland 2017 Naarden-IJmuiden-Oudeschild-Medemblik- Volendam-Naarden Woensdag 24 mei tot/met zondag 28 mei Rondje Noord-Holland 2016 Voorwaarden: - Deelname voor eigen risico en verantwoordelijkheid.

Nadere informatie

Kleine schepen Grote schippers. Small Ships Race

Kleine schepen Grote schippers. Small Ships Race Kleine schepen Grote schippers Small Ships Race Vertrekkersavond: Programma van dag tot dag Vertrek IJmuiden Navigatie onderweg Aanloop Lowestoft Contact onderweg Programma Woensdag 11 mei (Seaport Marina

Nadere informatie

Rondje Noord-Holland 2018

Rondje Noord-Holland 2018 Rondje Noord-Holland 2018 Naarden-IJmuiden-Oudeschild-Medemblik- Lelystad-Naarden Woensdag 9 mei tot/met zondag 13 mei Borrelen in Stavoren na een mooie zeildag. RNH 2017. Voorwaarden: - Deelname voor

Nadere informatie

Kleine schepen Grote schippers. Small Ships Race

Kleine schepen Grote schippers. Small Ships Race Kleine schepen Grote schippers Small Ships Race Vertrekkersavond: Programma van dag tot dag Vertrek IJmuiden Navigatie onderweg Aanloop Lowestoft Contact onderweg Programma Woensdag 31 mei (Seaport Marina

Nadere informatie

Reglement Driehoek Noordzee Challenge 2015

Reglement Driehoek Noordzee Challenge 2015 Reglement Driehoek Noordzee Challenge 2015 1. Doelstelling 1.1 De doelstelling van de Driehoek Noordzee Challenge is het bieden van een gelegenheid om de ervaring met meerdaagse zeereizen bij de deelnemers

Nadere informatie

VTS Procedures Scheldemond.

VTS Procedures Scheldemond. VTS Procedures Scheldemond. Marifoon Procedures. Sector: Het VTS gebied van Scheldemond bestaat uit de volgende sectoren. Gebruik deze marifoonkanalen voor verkeersinformatie en de verplichte melding bij

Nadere informatie

Getijtafels. voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam L.A.T.

Getijtafels. voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam L.A.T. Getijtafels 2012 voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam L.A.T. De getijtafels t.o.v. L.A.T. T.A.W. worden opgezonden na voorafgaande betaling

Nadere informatie

1 Aankondiging van de 7 ste Small Ships Race"

1 Aankondiging van de 7 ste Small Ships Race 1 Aankondiging van de 7 ste Small Ships Race" Datum: 1 t/m 5 juni 2017 Plaats: Tijd: Klassen: Georganiseerd door: Wedstrijd bepalingen: Prijs uitreiking: Start: IJmuiden. Finish: Lowestoft Starttijd: 1

Nadere informatie

Vertrekkersavond. Programma van dag tot dag IJmuiden - Lowestoft Lowestoft Pin Mill Pin Mill - IJmuiden Groepenindeling Contact onderweg Tochttelefoon

Vertrekkersavond. Programma van dag tot dag IJmuiden - Lowestoft Lowestoft Pin Mill Pin Mill - IJmuiden Groepenindeling Contact onderweg Tochttelefoon Vertrekkersavond Vertrekkersavond Programma van dag tot dag IJmuiden - Lowestoft Lowestoft Pin Mill Pin Mill - IJmuiden Groepenindeling Contact onderweg Tochttelefoon Weekend 15/16 juni (Seaport Marina

Nadere informatie

Belangrijke Marifoonkanalen in Nederland

Belangrijke Marifoonkanalen in Nederland Marifoonkanalen van VTS gebieden langs de Westerschelde. Westhinder VC Zeebrugge VHF 60 Approach Scheur 2 VC VC Zeebrugge VHF 65 Scheur 2 Westpit / Wielingen 4 VC Zee Brugge VC Zeebrugge VHF 69 Westpit

Nadere informatie

Getijtafels. voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam L.A.T

Getijtafels. voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam L.A.T Getijtafels 2016 voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam L.A.T 1 Tijdsaanduiding: De aangegeven tijden zijn in lokale tijd uitgedrukt. Tijdens

Nadere informatie

Getijtafels. voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam T.A.W.

Getijtafels. voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam T.A.W. Getijtafels 2012 voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam T.A.W. De getijtafels t.o.v. L.A.T. T.A.W. worden opgezonden na voorafgaande betaling

Nadere informatie

Getijtafels. voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam L.A.T.

Getijtafels. voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam L.A.T. Getijtafels 2015 voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam L.A.T. De getijtafels t.o.v. L.A.T. T.A.W. worden opgezonden na voorafgaande betaling

Nadere informatie

Getijtafels voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam TAW.

Getijtafels voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam TAW. Getijtafels 2018 voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam www.vlaamsehydrografie.be 1 Tijdsaanduiding De aangegeven tijden zijn in lokale tijd

Nadere informatie

Aankondiging van de 6 de Small Ships Race"

Aankondiging van de 6 de Small Ships Race 2016 Aankondiging van de 6 de Small Ships Race" Datum: 12 t/m 16 mei 2016 Plaats: Tijd: Klassen: Georganiseerd door: Start: IJmuiden. Finish: Lowestoft Starttijd: 12 mei 06.00 NZT, of zoveel later als

Nadere informatie

Getijtafels voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam TAW.

Getijtafels voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam TAW. Getijtafels 2019 voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam www.vlaamsehydrografie.be 1 Tijdsaanduiding De aangegeven tijden zijn in lokale tijd

Nadere informatie

Getijtafels. voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam T.A.W.

Getijtafels. voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam T.A.W. Getijtafels 2014 voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam T.A.W. 1 Tijdsaanduiding: De aangegeven tijden zijn in lokale tijd uitgedrukt. Tijdens

Nadere informatie

Marifoon Kanaalindeling Kustgebied, Waddengebied en IJsselmeergebied

Marifoon Kanaalindeling Kustgebied, Waddengebied en IJsselmeergebied Marifoon Kanaalindeling Kustgebied, Waddengebied en IJsselmeergebied Marifoonkanalen van VTS gebieden langs de Westerschelde. GEBIED van tot VTS POST MARIFOON Westhinder Wandelaar / Middelkerkebank Wandelaar

Nadere informatie

Getijtafels. voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam T.A.W.

Getijtafels. voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam T.A.W. Getijtafels 2016 voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam T.A.W. 1 Tijdsaanduiding: De aangegeven tijden zijn in lokale tijd uitgedrukt. Tijdens

Nadere informatie

Getijtafels 2017 T.A.W. voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam.

Getijtafels 2017 T.A.W. voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam. Getijtafels 2017 voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam T.A.W www.vlaamsehydrografie.be 1 Tijdsaanduiding: De aangegeven tijden zijn in lokale

Nadere informatie

Getijtafels. Voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam L.A.T

Getijtafels. Voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam L.A.T Getijtafels 2013 Voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam L.A.T 1 Tijdsaanduiding: De aangegeven tijden zijn in lokale tijd uitgedrukt. Tijdens

Nadere informatie

Getijtafels 2017 T.A.W. voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam.

Getijtafels 2017 T.A.W. voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam. Getijtafels 2017 voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Vlissingen, Prosperpolder, Antwerpen en Wintam T.A.W www.vlaamsehydrografie.be 1 Tijdsaanduiding: De aangegeven tijden zijn in lokale

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen en Veiligheidsreglement

Wedstrijdbepalingen en Veiligheidsreglement Inhoud Doelstelling... 2 Regels... 2 Verantwoordelijkheid... 2 Uitnodiging / Mededelingen aan deelnemers... 2 Inschrijving... 3 Wijziging in de wedstrijdbepalingen... 3 Seinen op de wal... 3 Start en Finish...

Nadere informatie

2015 Noordzeetocht, Oostende, Ramsgate, Blankenberge 24 juni 28juni

2015 Noordzeetocht, Oostende, Ramsgate, Blankenberge 24 juni 28juni 2015 Noordzeetocht, Oostende, Ramsgate, Blankenberge 24 juni 28juni Route: Vlissingen - Oostende Ramsgate Blankenberge Vlissingen De waterstanden: (Nederlandse Zomertijd!) Hoogwater Vlissingen Hoek v Holland

Nadere informatie

1/16B VESSEL TRAFFIC SERVICES SCHELDE EN HAAR MONDINGEN

1/16B VESSEL TRAFFIC SERVICES SCHELDE EN HAAR MONDINGEN 85 Andere wijzigingen zoals sluiskanalen, adres regeling loodsbestelling, etc. is opgenomen in de nieuwe folder aanvulling op versie 3. _(Bron: Afd. Scheepvaartbegeleiding. dd. 16/03/2005) 1/16B VESSEL

Nadere informatie

Berichten aan Zeevarenden OOSTENDE 7 JULI 2011 NR. 14

Berichten aan Zeevarenden OOSTENDE 7 JULI 2011 NR. 14 Berichten aan Zeevarenden + OOSTENDE 7 JULI 2011 NR. 14 1 BELGIE >14/197 BELGISCHE VAARWATEREN EN WESTERSCHELDE - VOERTALEN IN HET BEHEERSGEBIED VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE NAUTISCHE AUTORITEIT (GNA) In

Nadere informatie

Verslag voorjaarstocht tot 25 april. Lemmer Joure

Verslag voorjaarstocht tot 25 april. Lemmer Joure Verslag voorjaarstocht 2016 21 tot 25 april Lemmer Joure Verslag: Frans Armee Donderdag 21 april In de loop van de dag komen er 11 Smelne jachten aan in de Binnenjachthaven Lemsterland. Het palaver vervroegen

Nadere informatie

Getijtafels. voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge

Getijtafels. voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge Getijtafels 2010 voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge Getijtafels 2010 voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge + Het getij Getij wordt veroorzaakt door de aantrekkingskracht

Nadere informatie

Schröder Watersport Regatta

Schröder Watersport Regatta Wedstrijdbepalingen Regatta s 1. Regels 1.1 Tijdens de race gelden deze wedstrijdbepalingen en de Regels voor het Wedstrijdzeilen 2013-2016 van het Watersport Verbond, behoudens voor zover uitgesloten

Nadere informatie

Regeling Communicatie HCC Eemsmonding

Regeling Communicatie HCC Eemsmonding 2017 Regeling Communicatie HCC Eemsmonding Groningen Seaports 1 Inhoud Communicatieregeling HCC Eemsmonding... 2 1. Inleiding... 2 2. Toepassingsgebied... 2 3. Vessel Traffic Services... 2 3.1. Informatie

Nadere informatie

Zeilkamp als ontdekkingsreis

Zeilkamp als ontdekkingsreis Zeilkamp als ontdekkingsreis Inleiding: Het ASAP Sailing kajuitzeilkamp is voor personen vanaf 12 jaar die interesse hebben om goed te leren varen en op grotere zeilschepen. We gaan met een compleet uitgerust

Nadere informatie

24 MUSEA VOOR DE PRIJS VAN 1

24 MUSEA VOOR DE PRIJS VAN 1 24 MUSEA VOOR DE PRIJS VAN 1 Cinema Zuid DIVA Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience Felixatelier Fotomuseum FOMU HeadquARTers KBC-toren (start Snijderswandeling Rockoxhuis) Letterenhuis Maagdenhuismuseum

Nadere informatie

Welkom bij de informa0emiddag van de Driehoek Noordzee Challenge 2015

Welkom bij de informa0emiddag van de Driehoek Noordzee Challenge 2015 Welkom bij de informa0emiddag van de Challenge De informa0emiddag Introduc0e door Frans Dellevoet, voorziber NVvK Programma vanmiddag De in vogelvlucht Waarom is het leuk om mee te doen: - door Hans Hodenius,

Nadere informatie

> 14/162 BELGISCHE KUST - OMGEVING SCHEUR WIELINGEN VERPLAATSEN GOLFMEETBOEI EN WAAKTON

> 14/162 BELGISCHE KUST - OMGEVING SCHEUR WIELINGEN VERPLAATSEN GOLFMEETBOEI EN WAAKTON Oostende 6 juli 2006 Nr. 14 1 BELGIE > 14/162 BELGISCHE KUST - OMGEVING SCHEUR WIELINGEN VERPLAATSEN GOLFMEETBOEI EN WAAKTON De golfmeetboei Scheur E in positie 51 24,17 N 3 18,29 E verplaatsen naar de

Nadere informatie

Aanbevelingen voor een goed vaargedrag voor open. scoutingboten op de Schelde en aan de Noordzeekust

Aanbevelingen voor een goed vaargedrag voor open. scoutingboten op de Schelde en aan de Noordzeekust Aanbevelingen voor een goed vaargedrag voor open scoutingboten op de Schelde en aan de Noordzeekust Onderstaande tekst kwam tot stand na gemeenschappelijk overleg tussen de nationale verantwoordelijken

Nadere informatie

Goed marifoongebruik? Begrepen, over!

Goed marifoongebruik? Begrepen, over! Goed marifoongebruik? Begrepen, over! Goed marifoongebruik is essentieel voor een vlotte en veilige vaart. Niet onbelangrijk als u weet dat de Nederlandse vaarwegen tot de drukste ter wereld behoren. In

Nadere informatie

Examenvragen Basis Certificaat Marifonie 1

Examenvragen Basis Certificaat Marifonie 1 Examenvragen Basis Certificaat Marifonie 1 Veel succes bij het maken van de vragen. 1. De juiste volgorde van de inhoud van het noodbericht is: (3) A. noodsein, naam schip, roepnaam, positie, aard verlangde

Nadere informatie

Varen naar België en Frankrijk

Varen naar België en Frankrijk Varen naar België en Frankrijk Stukje schrijven / foto s maken Stukje voor clubblad Stukje voor website Foto s maken voor clubblad en/of website Foto s verzenden d.m.v. WeTransfer.com Zowel stukjes als

Nadere informatie

Watergetijden Wemeldinge

Watergetijden Wemeldinge Watergetijden 2019 Wemeldinge Getijdengegevens beschikbaar gesteld door: Rijkswaterstaat Directie Zeeland Hydro Meteo Centrum Zeeland Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade

Nadere informatie

Getijboekje voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge.

Getijboekje voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge. Getijboekje 2018 voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge www.vlaamsehydrografie.be Getijboekje 2018 voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge www.vlaamsehydrografie.be HET GETIJ

Nadere informatie

Bedientijden bruggen en sluizen per

Bedientijden bruggen en sluizen per Bedientijden bruggen en sluizen per 1-1-2015 Inhoud Sluis Hengelo en Delden 3 Meppelerdiepbrug en Spooldersluis 4 Stevinsluis en Naviduct 5 Nijkerkersluis 6 Roggebotsluis 7 Ketel-,Ramspol- en Eilandbrug

Nadere informatie

Aankondiging. Schuttevaerrace

Aankondiging. Schuttevaerrace Aankondiging voor de Schuttevaerrace Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni 2015 op het IJsselmeer en de Waddenzee. Georganiseerd door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek in samenwerking met de stichting

Nadere informatie

Wat je van ver haalt is!

Wat je van ver haalt is! Wat je van ver haalt is! Hemelvaartsweekend was het zover. Na begin van het jaar de koop van onze Westbas 29 Offshore overeengekomen te zijn met de Duitse eigenaren, was nu het moment om de boot naar Nederland

Nadere informatie

Berichten aan Zeevarenden OOSTENDE 21 JULI 2011 NR. 15

Berichten aan Zeevarenden OOSTENDE 21 JULI 2011 NR. 15 Berichten aan Zeevarenden + OOSTENDE 21 JULI 2011 NR. 15 1 BELGIE >15/203 BELGISCHE VAARWATEREN EN WESTERSCHELDE - BINNENVAARTPASSAGIERSSCHEPEN, BIJKOMENDE VOORSCHRIFTEN INZAKE KENNIS VOERTALEN IN HET

Nadere informatie

Reisvoorbereiding, routering en planning (RR&P)

Reisvoorbereiding, routering en planning (RR&P) Reisvoorbereiding, routering en planning (RR&P) VOORBEREIDING OP HET EXAMEN De praktijk van het examen Het examen Reisvoorbereiding, Routering en Planning bestaat voor het grootste deel uit het maken en

Nadere informatie

Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee.

Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee. Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee. Donderdagochtend tussen 9:00 uur en 9:30 uur vertrekken de Pietermannen vanuit Volendam en de Kuylkarpers vanuit Hoorn,

Nadere informatie

Activiteitenprogramma 2009

Activiteitenprogramma 2009 Activiteitenprogramma 2009 Zaterdag 4 april Openingstocht Seizoen Rondje Appingedam Ontmoetingsdag "vrienden Wirdumerklap" Even weer bootcontact met een leuke tocht op het Damsterdiep. Ik ontvang jullie

Nadere informatie

Aankondiging. Schuttevaerrace

Aankondiging. Schuttevaerrace Aankondiging voor de Schuttevaerrace Van vrijdag 29 juni tot en met zaterdag 30 juni 2018 op het IJsselmeer en de Waddenzee. Georganiseerd door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek in samenwerking

Nadere informatie

Reisvoorbereiding. Ivar ONRUST

Reisvoorbereiding. Ivar ONRUST Reisvoorbereiding Ivar ONRUST Op ruim water is een andere voorbereiding nodig dan voor het varen op plassen en rivieren. Men heeft hier dan ook een andere uitrusting nodig van schip en bemanning Sinds

Nadere informatie

Aankondiging. Schuttevaerrace

Aankondiging. Schuttevaerrace Aankondiging voor de Schuttevaerrace Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juli 2016 op het IJsselmeer en de Waddenzee. Georganiseerd door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek in samenwerking met de stichting

Nadere informatie

PLEZIERVAART VEILIG VAREN DOOR ROTTERDAM

PLEZIERVAART VEILIG VAREN DOOR ROTTERDAM PLEZIERVAART VEILIG VAREN DOOR ROTTERDAM WELKOM IN DE HAVEN VAN ROTTERDAM Je vaart in Rotterdam als het ware op een snelweg voor de scheepvaart. Zee- en binnenvaartschepen varen veel sneller dan je denkt

Nadere informatie

De Scheepvaartpolitie gaat nauwkeuriger toezien op de bemanning van jachten die van en naar niet-schengen-landen varen.

De Scheepvaartpolitie gaat nauwkeuriger toezien op de bemanning van jachten die van en naar niet-schengen-landen varen. De Scheepvaartpolitie gaat nauwkeuriger toezien op de bemanning van jachten die van en naar nietschengenlanden varen. De bemanning van jachten die naar Engeland of Ierland varen vanuit een Belgische haven

Nadere informatie

Roompot Marina ROOMPOT MARINA, UW VEILIGE THUISHAVEN AAN DE OOSTERSCHELDE! ROOMPOT MARINA, UW THUISHAVEN AAN DE OOSTERSCHELDE!

Roompot Marina ROOMPOT MARINA, UW VEILIGE THUISHAVEN AAN DE OOSTERSCHELDE! ROOMPOT MARINA, UW THUISHAVEN AAN DE OOSTERSCHELDE! Roompot Marina ROOMPOT MARINA, UW THUISHAVEN AAN DE OOSTERSCHELDE! 4-sterren-jachthaven met moderne faciliteiten bekroond met de Blauwe Vlag (milieuonderscheiding) direct gelegen aan Nationaal Park De

Nadere informatie

Oostende 15 maart 2007 Nr. 06

Oostende 15 maart 2007 Nr. 06 Oostende 15 maart 2007 Nr. 06 1 BELGIE > 06/73 (T) NIEUWPOORT - ZEEWAARTSE SCHIETOEFENINGEN Gedurende de periode 26/03/2007 tot en met 06/04/2007 worden er door de artillerie schietoefeningen uitgevoerd

Nadere informatie

> 13/156 (T) BELGISCHE KUST- OMGEVING AZ LICHTBOEI VIS EN DUIKVERBOD

> 13/156 (T) BELGISCHE KUST- OMGEVING AZ LICHTBOEI VIS EN DUIKVERBOD Oostende 22 juni 2006 Nr. 13 1 BELGIE > 13/155(T) HAVEN BLANKENBERGE ONDIEPTEN Over de volledige vaargeul van Blankenberge bevinden zich verschillende ondiepten. Deze ondiepten zouden zich op het niveau

Nadere informatie

Getijboekje. voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge

Getijboekje. voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge Getijboekje 2012 voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge Getijboekje 2012 voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge + Het getij Getij wordt veroorzaakt door de aantrekkingskracht

Nadere informatie

Informa)emiddag Newcastle Schotlandtocht Kleine Driehoek Noordzee

Informa)emiddag Newcastle Schotlandtocht Kleine Driehoek Noordzee Informa)emiddag Newcastle Schotlandtocht Kleine Driehoek Noordzee Welkom door Frans Dellevoet Voorzi>er Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers De schotlandtocht Vrije vogel Kleine Driehoek Noordzee

Nadere informatie

Ook aan de dijkverzwaring tussen Hoedekenskerke en Hansweert hebben we meegewerkt.

Ook aan de dijkverzwaring tussen Hoedekenskerke en Hansweert hebben we meegewerkt. Van Hansweert naar Vlissingen met het varend monument Talisman. Eerst zal ik beginnen met onszelf voor te stellen: wij zijn Frans en Mieke Heijlaerts, de eigenaren van een varend monument, waarover later

Nadere informatie

Belangrijke Marifoonkanalen in Nederland

Belangrijke Marifoonkanalen in Nederland Marifoonkanalen van VTS gebieden langs de Westerschelde. Westhinder VC Zeebrugge VHF 60 Approach Scheur 2 VC VC Zeebrugge VHF 65 Scheur 2 Westpit / Wielingen 5 VC Zee Brugge VC Zeebrugge VHF 69 Westpit

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND RACE OF THE CLASSICS FOR YOUNG PROFESSIONALS 2019

INFORMATIEAVOND RACE OF THE CLASSICS FOR YOUNG PROFESSIONALS 2019 INFORMATIEAVOND RACE OF THE CLASSICS FOR YOUNG PROFESSIONALS 2019 AFTERMOVIE RACE OF THE CLASSICS FOR YOUNG PROFESSIONALS 2018 AGENDA ORGANISATIE INTRODUCTIE DE RACE WEEK DE WEDSTRIJD VEILIGHEIDSMAATREGELEN

Nadere informatie

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden Op zaterdag 12 en zondag 13 september 2015 organiseert de Admiraliteit 5 Rond Amstel en IJ de Roei- Zeil en. Dit jaar zal er op zaterdag gezeild worden op de Nieuw Meer en zondag geroeid en gewrikt worden

Nadere informatie

Rondje Pampus. Wedstrijdbepalingen

Rondje Pampus. Wedstrijdbepalingen 1. Regels Rondje Pampus Wedstrijdbepalingen 1.1 Tijdens de race gelden deze wedstrijdbepalingen en de Regels voor het Wedstrijdzeilen 2013-2016 van het Watersport Verbond, behoudens voor zover uitgesloten

Nadere informatie

Protocol voor een goed vaargedrag voor open scoutingboten op de Beneden Zeeschelde, de Westerschelde en aan de Noordzeekust

Protocol voor een goed vaargedrag voor open scoutingboten op de Beneden Zeeschelde, de Westerschelde en aan de Noordzeekust Protocol voor een goed vaargedrag voor open scoutingboten op de Beneden Zeeschelde, de Westerschelde en aan de Noordzeekust Doelstelling van dit protocol. Dit protocol heeft als doelstelling de veiligheid

Nadere informatie

Klaar voor de toekomst!

Klaar voor de toekomst! Klaar voor de toekomst! Den Haag Rotterdam Dordrecht Moerdijk Zierikzee Voorwoord Breda Middelburg Vlissingen Goes Bergen op Zoom Roosendaal De politiek heeft na een uitgebreide verkenning besloten om

Nadere informatie

Berichten aan Zeevarenden. OOSTENDE 14 februari 2013 Nr. 04

Berichten aan Zeevarenden. OOSTENDE 14 februari 2013 Nr. 04 Berichten aan Zeevarenden + OOSTENDE 14 februari 2013 Nr. 04 1 BELGIE >04/076 (T) TIJDELIJKE WIJZIGING OP DE BEZWAAR TOT VERVOLG (BTV) PROCEDURE IN HET VTS-SCHELDEGEBIED Ref.: BaZ 2013-01/17C. Niet alle

Nadere informatie

Berichten aan Zeevarenden NR. 19

Berichten aan Zeevarenden NR. 19 Berichten aan Zeevarenden + OOSTENDE 13 september 2012 NR. 19 1 BELGIE >19/273 (T) NIEUWPOORT - ZEEWAARTSE SCHIETOEFENINGEN BaZ 2012-18/260 (T) vervalt. Gedurende de periode van 01/10/2012 tot en met

Nadere informatie

DAMEN Breskens Sailing Weekend , 27 en 28 augustus

DAMEN Breskens Sailing Weekend , 27 en 28 augustus DAMEN Breskens Sailing Weekend 2016 26, 27 en 28 augustus AANKONDIGING, Speciaal en met aandacht voor de CR en TwoHanded zeilers (Vloot B) Een extract uit de algemene NOR (Engelse tekst) van het Damen

Nadere informatie

Het schip dient uiterlijk om 13.00 uur terug te zijn in de haven!

Het schip dient uiterlijk om 13.00 uur terug te zijn in de haven! Rode route Nieuwegein, Utrecht (alleen voor schepen met een hoogte tot 2.85 mtr), Maarssen, Breukelen, Loosdrechtse Plassen, Weesp, Muiden-IJsselmeer (alleen met toestemming van Hatenboer Yachtcharter),

Nadere informatie

BEDIENINGSTIJDEN VAN DE KUNSTWERKEN

BEDIENINGSTIJDEN VAN DE KUNSTWERKEN BEDIENINGSTIJDEN VAN DE KUNSTWERKEN STANDAARDBEDIENINGSREGELING REGELING PERIODE MAANDAG DINSDAG TOT VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG VAN TOT VAN TOT VAN TOT VAN TOT A gans het jaar 0.00 24.00 0.00 24.00 0.00 24.00

Nadere informatie

Draaiboek. Nautisch Serious Rescue december Nederland Versie: 15 december 2015 werkgroep Serious Rescue Status: V0

Draaiboek. Nautisch Serious Rescue december Nederland Versie: 15 december 2015 werkgroep Serious Rescue Status: V0 Draaiboek Nautisch Serious Rescue 2015 18 21 december 2015 Versie: 15 december 2015 Status: V0 Inhoud VOORWOORD... 3 REGELGEVING EN VEILIGHEID... 4 VEILIGHEID... 4 WETGEVING... 4 ROUTE & TRAILEREN... 5

Nadere informatie

Aankondiging voor de 50 mijl shorthanded - 1 boot, 1 man, 50 mijl boot, 2 man, 50 mijl -

Aankondiging voor de 50 mijl shorthanded - 1 boot, 1 man, 50 mijl boot, 2 man, 50 mijl - Aankondiging voor de 50 mijl shorthanded - 1 boot, 1 man, 50 mijl - - 1 boot, 2 man, 50 mijl - Georganiseerd door de stichting SHORTHANDED.NL in samenwerking met WSV Lelystadhaven op Zaterdag 30 april

Nadere informatie

NOODPROCEDURE. Melding schip (EDI en internet)

NOODPROCEDURE. Melding schip (EDI en internet) Breskens Hansweert Scheveningen Delfzijl Harlingen Stellendam Dinteloord Lauwersoog Terneuzen Den Helder Oudeschild Vlissingen Eemshaven September 2013 INHOUDSOPGAVE 1 VOORWOORD... 3 2 MELDING SCHIP (EDI

Nadere informatie

Examenvragen Basis Certificaat Marifonie 3

Examenvragen Basis Certificaat Marifonie 3 Examenvragen Basis Certificaat Marifonie 3 1. VHF kanaal 15 is op de Nederlandse binnenwateren bestemd voor: (1) A. intership verkeer. B. openbaar verkeer. C. intraship verkeer. 2. VHF kanaal 67 wordt

Nadere informatie

2 C A (g in sourcediagram) 3 B A 2 Zie de titel van de kaart. 4 D C 2 Een S-cardinaal (kaart 1 symbool Q 130.3)

2 C A (g in sourcediagram) 3 B A 2 Zie de titel van de kaart. 4 D C 2 Een S-cardinaal (kaart 1 symbool Q 130.3) Examen Theoretische Kust Navigatie, 8 april 2017 Beknopte verklaring van de antwoorden versie 24 april 2017. Bij vragen waar geen verklaring is gegeven, is de verklaring te vinden in de gebruikelijke studiematerialen.

Nadere informatie

Programma Varend Erfgoed Aanlooproute: Start in Veere op vrijdag 17 juni!

Programma Varend Erfgoed Aanlooproute: Start in Veere op vrijdag 17 juni! Programma Varend Erfgoed Aanlooproute: Start in Veere op vrijdag 17 juni! Net als in 2003 en 2009 wordt er voor het Varend Erfgoed in het kader van DelfSail 2016 een aanlooproute georganiseerd. Die start

Nadere informatie

Aankondiging Nederlands Kampioenschap. In de V/ VA klasse

Aankondiging Nederlands Kampioenschap. In de V/ VA klasse Aankondiging Nederlands Kampioenschap In de V/ VA klasse georganiseerd door Holland Regatta Club onder auspiciën van het Watersportverbond van 7 tot en met 9 september 2018 op het IJsselmeer 1. DE REGELS

Nadere informatie

Watersportvereniging Brouwershaven

Watersportvereniging Brouwershaven Watersportvereniging Brouwershaven Notice of race 20 en 21 juni 2014 - Brouwse Classic s Regatta (BCR) 1. Reglementen. 1.1 Op wedstrijden zijn van toepassing de regels voor wedstrijdzeilen 2013-2016 (RvW),

Nadere informatie

4. Mededelingen aan deelnemers. 4.1 Mededelingen aan deelnemers zullen VHF kanaal 13 worden gedaan.

4. Mededelingen aan deelnemers. 4.1 Mededelingen aan deelnemers zullen VHF kanaal 13 worden gedaan. Voorwoord. Even een paar uur uitwaaien op zondagmiddag en een gemoedelijke after sail in het RegattaCenter, is de drive om mee te doen aan de Flevomare Winterserie. Wij wensen u goede en sportieve Winterwedstrijden

Nadere informatie

Examen Theoretische Kust Navigatie 20 april 2013 versie 29 april 2013

Examen Theoretische Kust Navigatie 20 april 2013 versie 29 april 2013 Examen Theoretische Kust Navigatie 20 april 2013 versie 29 april 2013 Beknopte verklaring van de antwoorden Bij vragen waar geen verklaring is gegeven, is de verklaring te vinden in de gebruikelijke studiematerialen.

Nadere informatie

Marjolein Jansen. De reis naar Parijs met de Fram en de Phoca deel I

Marjolein Jansen. De reis naar Parijs met de Fram en de Phoca deel I Marjolein Jansen De reis naar Parijs met de Fram en de Phoca deel I Reis naar Parijs met de Fram en de Phoca - Deel 1 Al sinds de bouw van ons schip, een luxe motor van 22 meter genaamd de Fram, hebben

Nadere informatie

Koninklijke Schuttevaer-BLN

Koninklijke Schuttevaer-BLN Koninklijke Schuttevaer-BLN Beste leden, Hierbij de BLN / BLN-Koninklijke Schuttevaer nieuwsbrief met het volgende nieuws: 1. Wesel Dattelnkanaal; kleine sluizen gestremd vanwege personeelsgebrek 2. Amsterdam

Nadere informatie

Berichten aan Zeevarenden OOSTENDE 17 MAART 2011 NR. 06

Berichten aan Zeevarenden OOSTENDE 17 MAART 2011 NR. 06 Berichten aan Zeevarenden OOSTENDE 17 MAART 2011 NR. 06 + 1 BELGIE >06/095 KANAAL VAN GENT NAAR TERNEUZEN - KETENWERKING - SCHUTTEN VAN SCHEPEN IN DE WESTSLUIS TERNEUZEN Voor een veilige en vlotte doorstroming

Nadere informatie

> 21/203 (T) NIEUWPOORT - ZEEWAARTSE SCHIETOEFENINGEN

> 21/203 (T) NIEUWPOORT - ZEEWAARTSE SCHIETOEFENINGEN Oostende 12 oktober 2006 Nr. 21 1 BELGIE > 21/203 (T) NIEUWPOORT - ZEEWAARTSE SCHIETOEFENINGEN Gedurende de periode van 30/10/2006 tot en met 10/11/2006 worden er door de artillerie schietoefeningen uitgevoerd

Nadere informatie

MOTORJACHTEN ORGANISATIE In samenwerking met VVW Nieuwpoort

MOTORJACHTEN ORGANISATIE In samenwerking met VVW Nieuwpoort MOTORJACHTN ORGANISATI 2016 In samenwerking met VVW Nieuwpoort VISI - Samenbrengen van mensen onder de motorjachten - De motorjachten binnen de club bekend maken alsook bij andere clubs - rvaring opdoen

Nadere informatie

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden Op zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 organiseert de Admiraliteit 5 Rond Amstel en IJ de Roei- Zeil en. Dit jaar zal er op zaterdag gezeild worden op de Nieuw Meer en zondag geroeid en gewrikt worden

Nadere informatie

ORGANISEERT CH17. maandag 12 juni tot en met zondag 18 juni in samenwerking met

ORGANISEERT CH17. maandag 12 juni tot en met zondag 18 juni in samenwerking met ORGANISEERT CH17 maandag 12 juni tot en met zondag 18 juni 2017 in samenwerking met & & 1. VOORWOORD Deze vaarwijzer is samengesteld door de tochtcoördinatoren van de ZeeZeilCommissie van de., het CH17-team.

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE DELTA-WEDSTRIJD

REGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE DELTA-WEDSTRIJD Wisselprijs voor de Internationale Delta-wedstrijd REGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE DELTA-WEDSTRIJD Artikel 1. Inleiding De Delta-wedstrijd voor motor- en motorzeiljachten is een jaarlijkse internationale

Nadere informatie

NIEUWJAARSRECEPTIE. 27 januari 2018

NIEUWJAARSRECEPTIE. 27 januari 2018 NIEUWJAARSRECEPTIE 27 januari 2018 Corjan Visser Voorzitter & webmaster Peter Theel Secretaris Ursula van Beek Penningmeester Peter Ebbelink Wedstrijdleiding Hans Stuij Algemeen bestuurslid Agenda: -Welkom

Nadere informatie

Inleiding 5 Veilig varen door Nederland en België 7 Dit boek in de praktijk gebruiken 13

Inleiding 5 Veilig varen door Nederland en België 7 Dit boek in de praktijk gebruiken 13 Inhoud Inleiding 5 Veilig varen door Nederland en België 7 Dit boek in de praktijk gebruiken 13 NOORD 1 Toertocht door Noord-Friesland 18 2 Van Dokkum naar Zutphen 26 3 Door de Âlde Feanen 36 4 Toertocht

Nadere informatie

Overgang van GLLWS naar LAT

Overgang van GLLWS naar LAT + Overgang van GLLWS naar LAT Overgang van GLLWS naar LAT Voor een schipper is het van cruciaal belang de diepte tot het bodemoppervlak en het getij te kennen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van nautische

Nadere informatie

Noorwegentocht. Het is zover, na lang wachten gaat de reis van ongeveer 3 weken beginnen.

Noorwegentocht. Het is zover, na lang wachten gaat de reis van ongeveer 3 weken beginnen. Noorwegentocht Het is zover, na lang wachten gaat de reis van ongeveer 3 weken beginnen. De zeilschool is gemakkelijk te vinden, tegenover de watersportwinkel op het plein. De eigenaren, Maarten en Jacques,

Nadere informatie

Samen varen. Beroeps- en pleziervaart in harmonie

Samen varen. Beroeps- en pleziervaart in harmonie Samen varen Beroeps- en pleziervaart in harmonie Door vlotte en veilige wateren Als schipper vaar je in Vlaanderen door vlotte en veilige wateren. Dat geldt zowel voor professionals als voor hobbyisten.

Nadere informatie

Veilig het water op! Vaarregels recreatie- en beroepsvaart. Algemeen. hoofdvaargeul varen.

Veilig het water op! Vaarregels recreatie- en beroepsvaart. Algemeen. hoofdvaargeul varen. Veilig het water op! Vaarregels recreatie- en beroepsvaart Algemeen - Houd op het vaarwater zoveel mogelijk stuurboordwal (rechterkant) aan. Ook binnen de betonde vaargeul. - Pas uw koers en snelheid tijdig

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. AANWIJZINGEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE JOURNAALBLADEN 2 2. OVERZICHTSBLAD ZEIL- EN MOTORTIJDEN. 4

INHOUDSOPGAVE 1. AANWIJZINGEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE JOURNAALBLADEN 2 2. OVERZICHTSBLAD ZEIL- EN MOTORTIJDEN. 4 INHOUDSOPGAVE 1. AANWIJZINGEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE JOURNAALBLADEN 2 2. OVERZICHTSBLAD ZEIL- EN MOTORTIJDEN. 4 3. LIJST VAN BEMANNING EN PASSAGIERS.. 5 4. ROUTE- EN NAVIGATIEKEUZEFORMULIER..... 11 5.

Nadere informatie