College van B&W van de gemeente Gorinchem. Openbare besluitenlijst 29 oktober 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "College van B&W van de gemeente Gorinchem. Openbare besluitenlijst 29 oktober 2013"

Transcriptie

1 College van B&W van de gemeente Gorinchem Openbare besluitenlijst 29 oktober Welstandsnota gemeente Gorinchem Voorstel: 1.De raad voor te stellen om: a. In te stemmen met de ambitieniveaus ''basis'' (= welstandsvrij), ''plus'' (= gedeeltelijk welstandsvrij) en ''bijzonder'' (= welstandsplichtig) zoals weergegeven op de bij de welstandsnota behorende ''welstandsniveaukaart'' met nummer 13-BOR-0186; b. In te stemmen met het aanwijzen van de gebieden met een ''basis'' ambitieniveau als welstandsvrij gebied; c. In te stemmen met het aanwijzen van de volgende type bouwwerken als welstandsvrije bouwwerken in gebieden met een ''basis'' of ''plus'' ambitieniveau: - In de wet genoemde bouwwerken: - dakraam, daklicht, lichtstraat of soortgelijke daglichtvoorziening in het voordakvlak; - erfafscheiding achter de voorgevelrooilijn op minder dan 1 meter van het openbaar toegankelijk gebied; - dakkapel in het voordakvlak en het naar het openbaar toegankelijk gebied gekeerd zijdakvlak; - bijbehorend bouwwerk in het achtererfgebied op minder dan 1 meter van het openbaar toegankelijk gebied; - andere bouwwerken: - alle bouwwerken aan achterkanten (achtererven, achtergevel en achterdakvlak) in gebieden met een ''plus'' ambitieniveau die niet zichtbaar zijn vanuit het openbaar toegankelijk gebied; d. In te stemmen met de volgende bouwplannen die op grond van de ''kan''-bepaling ambtelijk worden getoetst: - Bouwaanvragen voor 'kleine bouwwerken' in gebieden met een ''plus'' ambitieniveau: - aan- en uitbouwen; - bijgebouwen en overkappingen; - dakkapellen; - dakramen; - gevelwijzigingen; - erfafscheidingen; - antennes; - rolhekken, luiken en rolluiken; - zonnecollectoren en -panelen;

2 - alle herhalingsplannen in gebieden met een ''plus'' en ''bijzonder'' ambitieniveau; - geen stadsbouwmeester te benoemen maar de welstandscommissie van Stichting Dorp, Stad en Land te behouden als welstandscommissie; 2.De raad voor te stellen in te stemmen met de Welstandsnota Gorinchem 2013'; 3.ln te stemmen met het bijgevoegde raadsvoorstel; 4. Kennis te nemen van de presentatie ''het nieuwe Welstandsbeleid' die gegeven wordt in de raadsbijeenkomst van 12 november Korte samenvatting van de inhoud en argumenten: Sinds de inwerkingtreding van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) in 2010 heeft de gemeenteraad de bevoegdheid om gebieden en type bouwwerken aan te wijzen waarvoor geen toetst aan redelijke eisen van welstand geldt. Van deze mogelijkheid heeft de raad tot nu toe geen gebruik gemaakt. De visie ten aanzien van ''welstand'' van de gemeente is echter gewijzigd. Bij dit nieuwe standpunt wordt er van uitgegaan dat bepaalde gebieden aangewezen kunnen worden die welstandsvrij zijn en ook bepaalde type bouwwerken kunnen welstandsvrij zijn. Om uiting te geven aan deze nieuwe visie is aan het gehele grondgebied van de gemeente een bepaald ambitieniveau toegekend. De ambitieniveaus geven een gradatie aan in de mate van belang van een gebied voor de ruimtelijke kwaliteit. Er wordt onderscheid gemaakt in drie niveaus, te weten basis, plus en bijzonder. Naast deze ambitieniveaus zijn er ook gebieden waar een beeldkwaliteitplan geldt. Aan zo'n gebied is geen specifiek ambitieniveau toegekend, maar geldt het niveau zoals dat in het betreffende beeldkwaliteitplan is vastgelegd. De toekenning van de ambitieniveaus heeft geresulteerd in de ''welstandsniveaukaart''. Ook het aanwijzen van bepaalde type bouwwerken waarvoor geen redelijke eisen van welstand gelden is mogelijk. Het betreft een aantal in de regelgeving (Besluit omgevingsrecht, (Bor)) genoemde bouwwerken. Indien voor deze specifiek genoemde bouwwerken geen redelijke eisen van welstand gelden hoeft hiervoor geen omgevingsvergunning aangevraagd te worden. Naast deze in de wet genoemde type bouwwerken kunnen ook andere type bouwwerken welstandsvrij verklaard worden. Voor deze bouwwerken is dan wél nog een omgevingsvergunning, activiteit bouwen, nodig, maar deze wordt dan niet getoetst aan redelijke eisen van welstand. Sinds maart van dit jaar is de zogenaamde ''kan''-bepaling in werking getreden. Deze bepaling houdt in dat niet elk bouwplan meer voorgelegd hoeft te worden aan de gemeentelijke welstandscommissie. Het gemeentebestuur ''kan'' besluiten om een plan aan de welstandscommissie voor te leggen. Als dat niet gedaan wordt, dan toetsen niet de onafhankelijke commissieleden, maar de eigen gemeentelijke ambtenaren of het bouwplan voldoet aan ''redelijke eisen van welstand''. Conform voorstel vastgesteld.

3 2. Presentatie themabijeenkomst Sociaal Cultureel Werk Het college neemt met instemming kennis van de presentatie. 3. Voorstel alternatief schoolzwemmen (inschakeling Stichting Leergeld) Voorstel: 1.Akkoord gaan om, met behulp van de Stichting Leergeld, het beschikbare bedrag van ,00 in te zetten om de deelname aan zwemlessen van kinderen van ouders met een laag inkomen, te verhogen. 2.De raad te informeren via bijgevoegde raadsinformatiebrief. Korte samenvatting van de inhoud en argumenten: Vorig jaar november heeft de gemeenteraad besloten dat het schoolzwemmen tot einde schooljaar 2013 kon worden voortgezet maar dat na deze periode de inzet van de gemeente zou gaan veranderen. Er is m.i.v. januari 2014 nog een bedrag beschikbaar van ,00 bedoeld voor het opzetten van een vangnetconstructie. Omdat initiatieven vanuit de samenleving die voldeden aan de (financiële) voorwaarden zijn uitgebleven, worden u nu een viertal alternatieven in overweging gegeven. Bij de keuze voor één van deze alternatieven hebben zaken meegespeeld als de eenvoud van de regeling, het draagvlak, de medewerking, de praktische uitvoerbaarheid, de administratieve last, het zwemrendement en de politieke wenselijkheid (motie schoolzwemmen d. d. 4 juli 2013). Dit heeft geleid tot het voorstel om als gemeente Gorinchem met behulp van het budget van ,00 een aparte regeling te treffen met de stichting Leergeld. Dit voorstel mag rekenen op draagvlak en de (hartelijke) medewerking van alle betrokkenen (zoals de stichting Leergeld, het Caribabad en de basisscholen) Conform voorstel besloten. 4. Regionaal Transitiearrangement Jeugd (RTA) ZHZ Voorstel: 1. In te stemmen met het indienen van het beleidsarme RTA bij de landelijke Transitiecommissie Stelselherziening Jeugdzorg op uiterlijk 31 oktober 2013; 2. In te stemmen met de in het beleidsarme RTA opgenomen uitgangspunten voor het waarborgen van de zorgcontinuïteit in 2015; 3. In te stemmen met het voorbereiden van een beleidsrijk RTA op basis van de uitgangspunten uit het beleidsarme RTA; 4.De gemeenteraad te informeren door middel van bijgevoegde concept-raadsinformatiebrief.

4 Korte samenvatting van de inhoud en argumenten: ln de concept Jeugdwet1 is de verplichting opgenomen dat gemeenten in 2015 lopende zorgtrajecten voortzetten. Om die continuïteit van zorg te garanderen hebben Rijk, IPO en VNG gemeenten de opdracht gegeven uiterlijk 31 oktober 2013 regionale transitiearrangementen aan te leveren bij de landelijke Transitiecommissie Stelselherziening Jeugdzorg (TSJ). Dit transitiearrangement moet inzicht geven in de wijze waarop continuïteit van zorg wordt gewaarborgd, de benodigde infrastructuur en het beperken van frictiekosten. Het RTA betreft een beleidsarme eerste versie, omdat het functioneel ontwerp voor de jeugdhulp in Zuid-Holland Zuid momenteel nog geconcretiseerd wordt en gegevens over budget en volume nog onzeker zijn. Dit beleidsarme RTA heeft geen juridisch bindende status en bevat alleen voorlopige afspraken waaraan geen rechten ontleend kunnen worden. Het RTA bevat een aantal uitgangspunten waarover gemeenten en aanbieders overeenstemming hebben bereikt tijdens de voorbereidingen. Een beleidsrijk RTA wordt begin 2014 ter vaststelling aan de gemeenteraden voorgelegd. Conform voorstel besloten. 5. Stop op gebruik giftige bestrijdingsmiddelen Voorstel: Partij voor de Dieren afdeling Zuid-Holland door middel van bijgevoegde conceptbrief te beantwoorden. Korte samenvatting van de inhoud en argumenten: De partij voor de Dieren vraagt in haar brief aandacht voor de ernstige gevolgen van giftige bestrijdingsmiddelen en het gebruik daarvan binnen Gorinchem. De tweede kamer stemde in 2012 voor een verbod op het gebruik van Roundup. Het verbod laat echter op zich wachten. Daarom verzoekt de Partij voor de Dieren vriendelijk doch dringend te stoppen met het gebruik van het middel Roundup en met alle andere giftige bestrijdings- en gewasbeschermingsmiddelen en in plaats daarvan over te stappen op ecologisch groenbeheer. De keuze voor het gebruik van chemische middelen in Gorinchem is een financiële, binnen het wettelijk toegestane. Hierbij wordt zo minimaal mogelijk gebruik gemaakt van chemische middelen. Daarom zal de gemeente Gorinchem vooralsnog niet stoppen met de toepassing van chemische middelen. Conform voorstel besloten met dien verstande dat wethouder Rijsdijk aantekening wenst tegen dit besluit. Hij is er voorstander van om vanuit inhoudelijke argumenten mee te gaan met het voorstel van de Partij voor de Dieren en de meerkosten daarbij voor lief te nemen.

5 Collegebesluiten bij circulatie besloten (week 43) 1. Verzoek tot uitgifte grafruimte op de algemene begraafplaats aan de Willem de Vries Robbéweg Kort geleden hebben wij een verzoek van de heer G. Advokaat, om begraven te kunnen worden in een nieuw uit te geven grafruimte op de algemene begraafplaats aan de Willem de Vries Robbéweg, afgewezen. De heer Advokaat heeft naar aanleiding van de afwijzing nu verzocht de afwijzing te heroverwegen. Het beleid inzake de uitgifte van nieuwe graven op de 'oude begraafplaatsen' is gebaseerd op ruimtegebrek en de beperking van de grafdiepte door de grondwaterstand. Omdat deze problemen zich op de Haarhof niet voordoen worden nieuwe graven, sinds de opening van de Haarhof begin jaren 1990, uitsluitend op de Haarhof uitgegeven. Echter kan, bij zwaarwegende redenen en onder voorwaarden, een uitzondering worden gemaakt. Zo dient er een grafruimte beschikbaar te zijn en kunnen er beperkingen worden gesteld aan het aantal stoffelijke overschotten dat in de grafruimte begraven kan worden. Bij een rondgang is gebleken dat er een zeer beperkt aantal graven beschikbaar zijn. Deze graven hebben gezien de bodemgesteldheid ter plaatse de beperking dat deze maximaal plaats bieden aan 1 stoffelijk overschot. ln het specifieke geval van de heer G. Advokaat heeft de portefeuillehouder gemeend dat er afgeweken kan worden van het geldende beleid omdat de argumenten die de heer Advokaat aandraagt als zwaarwegend aangemerkt kunnen worden. Doorslaggevend is hierbij dat het voor zijn vrouw en zoon mogelijk wordt de grafruimte te kunnen bezoeken. - Instemmen, onder voorwaarden, met het verzoek tot uitgifte van een nieuwe grafruimte op de Algemene begraafplaats aan de Willem de Vries Robbéweg. - De heer G. Advokaat door middel van een brief informeren. 2. Verlenging deelnemersovereenkomst inzameling en recycling verpakkingsafval van huishoudens voor de periode Op 20 december 2012 is de Raamovereenkomst Verpakkingen ondertekend door de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, de vertegenwoordiger van het verpakkend bedrijfsleven en de voorzitter van de VNG. Naast de VNG dienen ook de individuele gemeenten een overeenkomst aan te gaan met de Stichting Nedvang, om aanspraak te kunnen maken op de door Nedvang uit te keren vergoedingen. Deze deelnemersovereenkomst is een voortzetting van de op 14 augustus 2009 door de gemeente ondertekende deelnemersovereenkomst. ln de deelnemersovereenkomst zijn afspraken vastgelegd over de inzameling en de sortering en/of verwerking van verpakkingsafval bestaande uit de materiaalsoorten hout, papier en karton, glas, metaal en kunststof en de daarmee samenhangende vergoedingen. Net als bij de vorige overeenkomst wordt bij de papier- en kartoninzameling gekozen voor optie B (een registratievergoeding). Een nieuw onderdeel is het delen van informatie met het onlangs opgerichte Kennisinstituut Duurzame Verpakkingen (KiDV). - Kennis nemen van de Deelnemersovereenkomst inzameling en recycling verpakkingsafval van huishoudens. - lnstemmen met de ondertekening van de deelnemersovereenkomst.

6 3. Bedrijfswoning Spijksedijk 34 De heer M. Veldpape van Veldpape Makelaarskantoor uit 's-hertogenbosch heeft op 25 september 2013 een principe verzoek ingediend. Hierin vraagt hij de huidige bedrijfswoning Spijksedijk 34 - kadastraal bekend sectie A, nummer zodanig te bestemmen, waardoor de bedrijfswoning als zelfstandige wooneenheid kan worden verkocht. Deze bedrijfswoning is nu planologisch gekoppeld aan het naastgelegen bedrijfsperceel van Gebr. Van Pelt B.V. Volgens de heer Veldpape is de bedrijfswoning door deze koppeling vrijwel onverkoopbaar geworden. Als tweede mogelijkheid denkt hij aan een planologische constructie waarbij de uitoefening van een bedrijf leidend is, met hieraan gekoppeld de (ondergeschikte) functie wonen. Bij dit laatste wijst hij op de feitelijk in de bedrijfswoning aanwezige trimsalon voor honden, zijnde een (ondergeschikt) bedrijf aan huisfunctie. Volgens de heer Veldpape heeft de bewindvoerder geëist, dat de bedrijfswoning door de eigenaren moet worden verkocht. Eén van de eigenaren, de heer B.J. van Pelt, valt namelijk onder de schuldsaneringsregeling. De heer Veldpape wijst verder op het zelfstandige (privaatrechtelijke) eigendom van de bedrijfswoning, niet behorende tot het eigendom van het naastgelegen bedrijfsperceel Spijksedijk 32 van Gebr. Van Pelt B.V. Het gebruik van de bedrijfswoning als zelfstandige (burger)woning is in strijd met het geldende en het in procedure zijnde bestemmingsplan. Deze bestemmingsplannen staan alleen onder voorwaarden een bedrijfswoning toe. Verder is de woning destijds als een bedrijfswoning aan de eigenaar van het naastgelegen bedrijfsperceel vergund. Het alsnog planologisch toestaan van een zelfstandige (burger)woning is overigens niet mogelijk. Dit levert allerlei belemmeringen op voor het rondom de woning gelegen geluid- en milieugezoneerde bedrijventerrein. Het is ook niet mogelijk om het huidige (ondergeschikte) bedrijf aan huis, de trimsalon voor honden, voor de bestemming van het pand leidend te laten zijn en hieraan een ondergeschikte woonfunctie te koppelen. Een dergelijke wijze van bestemmen komt immers niet overeen met de feitelijke situatie, bestaande uit bedrijfswoning met de (ondergeschikte) trimsalon voor honden. Hierdoor creëert de gemeente zelf een illegale situatie qua gebruik van het pand. Dit heeft tevens een precedentwerking voor vergelijkbare situaties met bedrijfswoningen. Op basis van deze argumenten wordt voorgesteld niet mee te werken aan het voorliggende verzoek. lnstemmen met het voorstel geen medewerking te verlenen aan het verzoek van de heer M. Veldpape van Veldpape Makelaarskantoor uit `s-hertogenbosch, om de bedrijfswoning Spijksedijk 34 zodanig te bestemmen, waardoor deze bedrijfswoning kan worden verkocht als: 1. zelfstandige wooneenheid, of 2. een zelfstandige bedrijfseenheid met ondergeschikte woonfunctie.

7 4. Aangepast raadsvoorstel principe-uitspraak verlenen planologische medewerking tbv plan Speelautomatenhal Nieuwe Stijl, op het bedrijventerrein Oost II De advocaat van Hommerson Gorinchem BV heeft een tweetal reacties gestuurd naar aanleiding van het voorlopig standpunt. Hierop heeft betrokkene kort voor (schriftelijk) en tijdens (mondeling) de raadsbijeenkomst nog de aandacht gevestigd. Naar aanleiding van de raadsbijeenkomst en de brief namens Hommerson aan B&W is het raadsvoorstel nu aangepast. Naar aanleiding van de reacties is inmiddels een brief gestuurd naar de advocaat van Hommerson Gorinchem BV, waarin de burgemeester de procedure uitlegt. Voor de raadsbijeenkomst is het voorstel over de 'principe-uitspraak verlenen planologische medewerking t.b.v. plan Speelautomatenhal Nieuwe Stijl, op het bedrijventerrein Oost ll' verzonden. Op één punt is het raadsvoorstel gewijzigd, namelijk het feit dat deze brief is verstuurd. Verder zijn (ter volledigheid) de reacties van Hommerson en de beantwoording ervan bij het raadsvoorstel gevoegd als bijlage. Instemmen met het aangepaste raadsvoorstel ter behandeling in de raadsvergadering op 31 oktober Subsidie voor dienstencentrum De Bogerd De stichting Behoud de Bogerd heeft, na een wat lastige start, inmiddels een goed activiteitenaanbod ontwikkeld en het dagelijks beheer en de exploitatie van de Bogerd verlopen naar tevredenheid. Het credo van de stichting is: ondernemen en geloven in eigen kracht'. Het doel is een rendabele wijkaccommodatie in zelfbeheer met wijkgerichte en soms ook wijkoverstijgende activiteiten. De vrijwilligersorganisatie heeft de samenwerking gezocht met een groot aantal partners in de stad waaronder het Merewadecollege, Gorinchem Beweegt, RSD, de speeltuinvereniging, Wijkbeheer, de JP Waaleschool, de Gezonde Regio. Op 17 september is ingestemd met het korte termijn plan voor het sociaal cultureel werk en een financiële ondersteuning voor het dagelijks beheer en de exploitatie van een aantal buurthuizen, waaronder ook de Bogerd, vanaf Het bestuur Behoud de Bogerd heeft tot nu toe geen financiële ondersteuning voor 2013 gevraagd, maar in de praktijk is het toch moeilijk gebleken om in een korte tijd als vrijwilligersorganisatie, naast het beheer van de Bogerd ook aan alle financiële verplichtingen te kunnen voldoen. Men vraagt wel een redelijke huur aan de verschillende gebruikers maar het dienstencentrum moet ook toegankelijk kunnen blijven. Men vraagt aan de gemeente een bijdrage van , - als financiële ondersteuning voor de vaste lasten van Voorgesteld wordt om de stichting voornoemd bedrag als subsidie te verstrekken. Om de bezuinigingen in het sociaal cultureel werk mogelijk te maken is er voor 2013 een transitiebudget. De aanvraag draagt bij aan het zelforganiserend vermogen van inwoners en het behouden van een welzijnsvoorziening binnen de wijk. Het gevraagde bedrag kan uit het transitiebudget sociaal cultureel werk betaald worden. 1. Instemmen met een subsidie van ,- voor de stichting Behoud de Bogerd voor de exploitatie en de huur voor de Bogerd; 2. Dekking voor dit bedrag wordt gevonden binnen het transitiebudget 2013 voor het Sociaal Cultureel werk. 6. Beschikbaar stellen van een krediet voor stroomaansluitingen t.b.v. evenementen en weekmarkt Het beschikbaar stellen van een krediet voor het realiseren/renoveren van stroomaansluitingen t.b.v. evenementen en weekmarkt. Tot op heden is voor het winterfestijn een dieselaggregaat ingezet. Indien deze niet meer nodig is vermindert de overlast voor de omgeving en is tevens voor het milieu een aanzienlijke winst te behalen. De zomerfeesten, kermis en overige evenementen kunnen ook gebruik maken van deze vaste stroom-

8 voorziening. De kosten voor deze aansluiting bedragen ,- excl. BTW. De besparing op kosten voor diesel en huur van een aggregaat tegenover de verbruikskosten van een vaste aansluiting is aanzienlijk. Alleen het stroomverbruik van het winterfestijn resulteert in een terugverdientijd van ca. 2 jaar. Renovatie van de aansluitingen van de weekmarkt. De bodemputten zijn na 12 jaar gebruik niet meer waterdicht en door veelvuldig gebruik vertonen de opzetkasten slijtage. De marktaansluitingen worden op dit moment gevoed vanuit het gebouw Grote Markt 17. Om het werkelijk verbruik van de weekmarkt te kunnen monitoren is het beter deze aan te sluiten op de nieuw te plaatsen meter van de evenementenaansluiting. De kosten voor deze renovatie van de marktaansluitingen bedragen ,- excl. BTW. Zowel het technisch als het commercieel beheer en onderhoud van alle stroomaansluitingen voor markt- en evenementen onder te brengen bij het team Vastgoed. Dit betreft de marktaansluitingen op de Groenmarkt, aan het dr. H.B. Wiardi Beckmanplein, Gildenweg, koningin Wilhelminalaan en de van Hoornestraat. Hiermee ontstaat duidelijkheid over de taakverdeling en verdwijnen deze uit het zogenaamde grijze gebied. Het team Buitendienst van BOR gaat vanaf de operationele werkzaamheden verzorgen. Op dit moment zijn deze werkzaamheden nog uitbesteed aan derden. Hiermee beogen we het onderhoudsniveau te verbeteren. 1. Beschikbaar stellen van een krediet voor het realiseren van een nieuwe vaste stroomaansluiting ten behoeve van evenementen en renovatie van de bestaande stroomaansluitingen voor de weekmarkt. 2. Zowel het technisch als het commercieel beheer en onderhoud van de stroomaansluitingen t.b.v. evenementen en weekmarkt onder brengen bij het team Vastgoed. 3. De operationele werkzaamheden zijn momenteel uitbesteed aan derden. Deze werkzaamheden, in opdracht van het team Vastgoed, uit laten voeren door het team Buitendienst van BOR. Door dit in eigen hand te houden beogen we het onderhoudsniveau van de installaties te verbeteren. Aldus besloten in de B&W vergadering d.d. 29 oktober 2013 De secretaris, De burgemeester,

Belangstellenden zijn van harte welkom de vergadering bij te wonen.

Belangstellenden zijn van harte welkom de vergadering bij te wonen. Agenda Raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 28 november 2013 20:00-23:00 uur, locatie Raadzaal Voorzitter : Anton Barske 1 Opening Belangstellenden zijn van harte welkom de vergadering

Nadere informatie

Welstand. of welstandsvrij in de gemeente Gorinchem?

Welstand. of welstandsvrij in de gemeente Gorinchem? Welstand of welstandsvrij in de gemeente Gorinchem? Huidige beleid gehele grondgebied welstandsplichtig alle type bouwwerken welstandsplichtig iedere aanvraag voorleggen aan welstandscommissie Huidige

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Coevorden

Raadsvoorstel gemeente Coevorden Raadsvoorstel gemeente Coevorden Datum raadsvergadering 3 maart 2015 Versie Agendapunt Naam rapporteur Rv.nr. Openbaar Portefeuillehouder Onderwerp Definitief L. Sakkers Ja Dhr. J. Brink Voorgenomen concept

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR UITGEEST

GEMEENTEBESTUUR UITGEEST GEMEENTEBESTUUR UITGEEST Nota / advies van: Patrick Monincx Behandelende afdeling: Publiekszaken/ Vergunningen Datum: 07-05-2015 NR. TITEL: Maatwerk voor erkers/woninguitbreiding aan de voorzijde, die

Nadere informatie

Besluit Wij verlenen u de gevraagde omgevingsvergunning voor de duur van drie jaren ten behoeve van de activiteiten:

Besluit Wij verlenen u de gevraagde omgevingsvergunning voor de duur van drie jaren ten behoeve van de activiteiten: Retouradres: Postbus 9024, 6710 HM Ede De heer K. Schimmel Schoonhorsterweg 14 3772 TK BARNEVELD Onderwerp Omgevingsvergunning Geachte heer Schimmel, Op 2 oktober 2014 heeft u een omgevingsvergunning aangevraagd

Nadere informatie

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016.

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016. Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 18 JUNI 2013. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 18 JUNI 2013. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 18 JUNI 2013 besluitenlijst Wethouder Spaanderman B2013.0606 Betreft: Benoeming nieuw bestuurslid Stichting Dorpshuis de Zwaan Het bestuur van Stichting

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 42-2017 11 oktober 2017 Ont. 1. 2015854 Beantwoording vragen ChristenUnie over fietspad Postlaan/Biskopswei In mei 2017 heeft ChristenUnie vragen gesteld

Nadere informatie

Agendanummer: Collegevergadering d.d Portefeuillehouder: H. Wierikx Registratienummer:

Agendanummer: Collegevergadering d.d Portefeuillehouder: H. Wierikx Registratienummer: RAADSVOORSTEL 4i (3e meent Halderberge Raadsvergadering d.d. 24-5-2017 Agendanummer: Collegevergadering d.d. 4-4-2017 Portefeuillehouder: H. Wierikx Registratienummer: 357682 Voorstel 1. De 'Welstandsnota

Nadere informatie

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht; venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vilgert 47 Velden' raadsnummer 2019 14 collegevergadering d.d. 22-01-2019 raadsvergadering d.d. 27-02-2019 fatale termijn programma

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Uitgangspunten transitiearrangementen jeugd. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Uitgangspunten transitiearrangementen jeugd. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 07-11-2013 13-089 Onderwerp Uitgangspunten transitiearrangementen jeugd Aan de raad, Onderwerp Uitgangspunten transitiearrangementen jeugd 1. De uitgangspunten voor

Nadere informatie

Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 16 december 2013, nr. 11B, tot vaststelling de Beleidsnota Plattelandswoning.

Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 16 december 2013, nr. 11B, tot vaststelling de Beleidsnota Plattelandswoning. Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2013 Nummer: 33 Uitgifte: 24 december 2013 Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 16 december 2013, nr. 11B, tot

Nadere informatie

8 november Te besluiten om:

8 november Te besluiten om: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: 8 november 2012 Onderwerp: Algemene verklaring van geen bedenkingen omgevingsrecht Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1.Op grond

Nadere informatie

Memo dakkapellen - welstand

Memo dakkapellen - welstand Memo dakkapellen - welstand Datum: 9 september 2014 Afdeling: Ruimte Probleemstelling Het plan bestaat om in 2015 de huidige welstandsnota te vervangen door een sterk vereenvoudigde versie. De vergunningenpraktijk

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O (27-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 47.O

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar J. Brouwer drs. C. Verbaas D.M. van der Werf-Weeda H.A. Kievit

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar J. Brouwer drs. C. Verbaas D.M. van der Werf-Weeda H.A. Kievit LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN OUD-BEIJERLAND Datum 22 oktober 2013 Status Definitief Openbaar Ja Burgemeester Secretaris K. Tigelaar J. Brouwer drs.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens Titel Nummer 11/55 Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan Datum 11 juli 2011 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Weigeren verklaring van geen bedenkingen verbouwen bedrijfsopslagruimte tot woning op

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad. Datum Forum vergadering : 28 november 2016 Zaaknummer : Datum Raadsvergadering : 12 december 2016

RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad. Datum Forum vergadering : 28 november 2016 Zaaknummer : Datum Raadsvergadering : 12 december 2016 RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 28 november 2016 Zaaknummer : 171865 Datum Raadsvergadering : 12 december 2016 Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid Evaluatiedatum:

Nadere informatie

Van 14 mei 2013 Openbaar Afwezig: burgemeester

Van 14 mei 2013 Openbaar Afwezig: burgemeester 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 1 mei 2013. Akkoord. BW-005434 2 Onderwerp Regionale samenwerking Leerplicht RMC gemeenten Nederweert en Weert. I De gemeenteraad conform bijgevoegd voorstel

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 29.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 29.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 29.O (18-07-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Op 1 januari 2015 treden de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo 2015) en de

Op 1 januari 2015 treden de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo 2015) en de Raadsvoorstel: 2014-1250 Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van de Verordening jeugdhulp Gorinchem 2015 en de Verordening maatschappelijke ondersteuning Gorinchem 2015 Datum: 23 september 2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: delegatie bevoegdheid inzake procedure op grond van artikel 3.10 Wro en 2.12 Wabo

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: delegatie bevoegdheid inzake procedure op grond van artikel 3.10 Wro en 2.12 Wabo RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1 Raadsvergadering van 3 juni 2010 Onderwerp: delegatie bevoegdheid inzake procedure op grond van artikel 3.10 Wro en 2.12 Wabo Verantwoordelijke portefeuillehouder: C. Punt

Nadere informatie

Beschikking Omgevingsvergunning

Beschikking Omgevingsvergunning Beschikking Omgevingsvergunning Zaaknummer: 2017.0026 Documentnummer: 201700283 Locatie: Badweg 61 Besluitdatum: 6-06-2017 OLO-nummer: 2934487 Besluit Wij hebben op 6-06-2017 besloten om de aangevraagde

Nadere informatie

Omgevingsvergunning UV/

Omgevingsvergunning UV/ Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 10 maart 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van C.A. van Zon, Barrierweg 62 a te Liempde voor het gedeeltelijk verbouwen van het bijgebouw

Nadere informatie

Scenario's welstandsbeleid Hollands Kroon 25 april 2013. Portefeuillehouder L. Franken 17

Scenario's welstandsbeleid Hollands Kroon 25 april 2013. Portefeuillehouder L. Franken 17 Onderwerp Vergadering van Scenario's welstandsbeleid Hollands Kroon 25 april 2013 Portefeuillehouder Nummer L. Franken 17 Contact en vragen via Technischevragen@hollandskroon.nl Voorstel Een keuze te maken

Nadere informatie

Een overzicht van het terrein van het bedrijf van Dam beton is weergegeven op tekening M-01_

Een overzicht van het terrein van het bedrijf van Dam beton is weergegeven op tekening M-01_ Onderwerp Portefeuillehouder Siebenga Datum collegebesluit 8 maart 2016 Opsteller Sjoerd Talstra Registratie GF16.20030 Agendapunt Verklaring van geen bedenking voor het bouwen van diverse bouwwerken op

Nadere informatie

Argumenten 1.1. De geldende bestemmingsregels staan de gewenste en ingezette planologische ontwikkeling van het terrein in de weg.

Argumenten 1.1. De geldende bestemmingsregels staan de gewenste en ingezette planologische ontwikkeling van het terrein in de weg. Raadsvoorstel Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 31 mei 2012 Datum voorstel 15 mei 2012 Agendapunt Onderwerp Bescherming terrein Utrechtseweg 341 in De Bilt De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad,

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad, Aan de gemeenteraad Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp P.J. IJnsen regelgeving 7 14 augustus 2017 Verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning realisatie bedrijfswoning bij

Nadere informatie

GEMEENTE ZUNDERT WELSTANDSNOTA Deel III: Ambtelijke toetsingscriteria

GEMEENTE ZUNDERT WELSTANDSNOTA Deel III: Ambtelijke toetsingscriteria telefoon fax email internet kvk Breda Compositie 5 stedenbouw bv Boschstraat 35-37 4811 GB Breda 076 5225262 076 5213812 info@c5s.nl www.c5s.nl 20083802 GEMEENTE ZUNDERT WELSTANDSNOTA 2014 Deel III: Ambtelijke

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 21.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 21.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 21.O (22-05-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O (13-12-2016) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Datum: Portefeuillehouder: 19 september 2017 Krieger Domein / Team: Ruimtelijk/ projectmanagement Behandeld door: P. Hania NIET OPENBAAR Onderwerp:

Nadere informatie

Onderwerp Bouwen van een betonmortelcentrale aan de Spikerboor 2 te Akkrum Voorstel

Onderwerp Bouwen van een betonmortelcentrale aan de Spikerboor 2 te Akkrum Voorstel Onderwerp Bouwen van een betonmortelcentrale aan de Spikerboor 2 te Akkrum Voorstel Portefeuillehouder Siebenga Datum collegebesluit 11 november 2014 Opsteller G. van der Veer / S. Talstra Registratie

Nadere informatie

Aalten. Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 9.

Aalten. Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 9. 7. Raadsvoorstel Gemeente Aalten AGENDAPUNT NO. 9. Voorstel tot afgifte van een verklaring van geen bedenkingen voor de splitsing van de hoofdbouwmassa op het perceel Beunkdijk 13 te Aalten in twee zelfstandige

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare Besluitenlijst Collegevergadering 22-12-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

Omgevingsvergunningvrij. Presentatie raad 8 juni 2010

Omgevingsvergunningvrij. Presentatie raad 8 juni 2010 Omgevingsvergunningvrij bouwen Presentatie raad 8 juni 2010 Doel van de presentatie Inzicht in veranderingen: BBLB BOR Nieuwe methodiek van vergunningvrij bouwen in het BOR Inhoud presentatie 1. Historie

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2016 Rockanje, 2 februari 2016 Nr /127518

Raadsvoorstel 2016 Rockanje, 2 februari 2016 Nr /127518 Raadsvoorstel 2016 Rockanje, 2 februari 2016 Nr. 126203/127518 Raadsvergadering van 15 maart 2016 Agendanummer 10 Onderwerp Vervolg aanpak Lodderlandsedijk Aan de gemeenteraad. 1. Gevraagd besluit 1. In

Nadere informatie

Onderwerp: Notitie Planschade en Procedureverordening advisering tegemoetkoming in planschade

Onderwerp: Notitie Planschade en Procedureverordening advisering tegemoetkoming in planschade Raadsvergadering, 12 mei 2009 Voorstel aan de Raad Nr: 302 Agendapunt: 8 Datum: 21 april 2009 Onderwerp: Notitie Planschade en Procedureverordening advisering tegemoetkoming in planschade Onderdeel raadsprogramma:

Nadere informatie

Raad d.d. Įxnr. Besluit: Raadsvoorstel no. R2014.0032 Agendapunt no. 16. Onderwerp Uitgeest, 3 juni 2014 Realiseren van een woning bij Hoorne 3

Raad d.d. Įxnr. Besluit: Raadsvoorstel no. R2014.0032 Agendapunt no. 16. Onderwerp Uitgeest, 3 juni 2014 Realiseren van een woning bij Hoorne 3 Raad d.d. Besluit: Įxnr Raadsvoorstel no. R2014.0032 Agendapunt no. 16 Onderwerp Uitgeest, 3 juni 2014 Realiseren van een woning bij Hoorne 3 Aan de gemeenteraad Inleiding Op 20 september 2013 heeft MD

Nadere informatie

Beschikking Omgevingsvergunning

Beschikking Omgevingsvergunning Beschikking Omgevingsvergunning Zaaknummer: 2016.0046 Documentnummer: 201600583 Locatie: Zevenhuizen 9 Besluitdatum: 6-12-2016 OLO-nummer: 2670753 Wij hebben op 6-12-2016 besloten om de aangevraagde omgevingsvergunning

Nadere informatie

Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders

Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders 01.R RUIMTE Afwijken advies Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Schagen. I het advies van de Commissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Schagen (welstandscommissie) niet over te nemen; II de omgevingsvergunning

Nadere informatie

Toelichting Beleidsnotie voor bedrijvigheid aan huis Pekela 2013

Toelichting Beleidsnotie voor bedrijvigheid aan huis Pekela 2013 Toelichting Beleidsnotie voor bedrijvigheid aan huis Pekela 2013 1. - Pagina 1 - Inleiding Algemene doelstelling Deze toelichting is opgesteld om duidelijkheid te geven over deze beleidsnotitie. Ook wordt

Nadere informatie

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'.

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 12 Onderwerp: Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Datum: 22 juli 2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 4 december 2018

Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 4 december 2018 BESLUITENLIJST (41) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 4 december 2018 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : G. van Leeuwen Wethouder

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz RAADSVOORSTEL ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz Portefeuillehouder Dhr. S. Jansen Ronde Tafel 24 januari 2017 Opsteller Mevrouw Y.W.E.P Kerkhof Debat 07 februari 2017 Zaak/stuknummer

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD EN RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 Datum: 11 september 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja

Nadere informatie

1. Korte samenvatting van de inhoud en voorstel Op 10 juli 2015 stelde het algemeen bestuur van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid bijgaand

1. Korte samenvatting van de inhoud en voorstel Op 10 juli 2015 stelde het algemeen bestuur van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid bijgaand Raadsvoorstel: 2015-1402 Onderwerp: Derde wijziging van de Gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid Datum: 3 november 2015 Portefeuillehouder: A.J. Rijsdijk Raadsbijeenkomst: 10 november

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Leerdam d.d. 18 december 2018 Aanwezig: Burgemeester T.P.J. Bruinsma Wethouder T. Meijdam Wethouder

Nadere informatie

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering verwijzen wij naar het hiervoor vermelde onderdeel.

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering verwijzen wij naar het hiervoor vermelde onderdeel. OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 910257 behandeld door de heer N Bel Hadj doorkiesnummer +31 77 3596514 besluitdatum XX-XX-XXXX onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 2 februari

Nadere informatie

2. Beoordeling. 2.4 Artikel 2.1, eerste lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna: de Wabo)

2. Beoordeling. 2.4 Artikel 2.1, eerste lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna: de Wabo) LJN: BP4832,Voorzieningenrechter Rechtbank Breda, 11/816 Print uitspraak Datum uitspraak: 16-02-2011 Datum publicatie: 16-02-2011 Rechtsgebied: Bestuursrecht overig Soort procedure: Voorlopige voorziening

Nadere informatie

Krimpen aan den IJssel. Aan de gemeenteraad van. Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al

Krimpen aan den IJssel. Aan de gemeenteraad van. Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al Raadsvoorstel GEMEENTERAAD Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al Datum Ruimte raadsvergadering : 27-9-2012 Ruimtelijke Ontwikkeling Registratienummer : Onderwerp: algemene verklaring van geen bedenkingen

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo)

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo) Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Burgemeester en Wethouders hebben op 23 april 2012 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de bouw van een werkplaats/garage. De aanvraag

Nadere informatie

Routingformulier. Projectbesluit & bouwvergunning 1e fase woonhuis Galecopperdijk 11. Duurzame Ontwikkeling

Routingformulier. Projectbesluit & bouwvergunning 1e fase woonhuis Galecopperdijk 11. Duurzame Ontwikkeling Routingformulier Nummer: Onderwerp: Projectbesluit & bouwvergunning 1e fase woonhuis Galecopperdijk 11 Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar Ingeborg de Zeeuw- t Lam Naam portefeuillehouder

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist VOORBLAD RAADSVOORSTEL 12RAAD0116 Ronde Tafel : N.v.t. Debat : N.v.t. Raadsvergadering : 04 december 2012 Gewijzigd voorstel : - Portefeuillehouder : Jacqueline Verbeek Organisatieonderdeel : Publiek &

Nadere informatie

besluitenlijst College B&W Grave

besluitenlijst College B&W Grave ADV/G/14/00322 Z/G/14/07903 Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van 15 juli 2014. Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van 15 juli 2014. Secretaris De besluitenlijst van de laatst gehouden

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 24 MAART 2015 besluitenlijst Aanwezig: Burgemeester mw. W.J.A. Verklei), Secretaris P. Schouten, Burgemeester SECR int 15.1103 Betreft: Besluitenlijst

Nadere informatie

Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen

Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen Burgemeester en wethouders van Tynaarlo zijn voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor het oprichten van een woning op het perceel Eekhoornstraat

Nadere informatie

Van 6 november 2012 openbaar

Van 6 november 2012 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 30 oktober 2012. Advies Akkoord. BW-005130 2 Onderwerp Verder doorvoeren van de Kanteling in de Wmo. I Advies Aan de raad voorstellen: 1. Instemmen met de

Nadere informatie

Beschikking omgevingsvergunning uitgebreide procedure

Beschikking omgevingsvergunning uitgebreide procedure Beschikking omgevingsvergunning uitgebreide procedure Burgemeester en wethouders hebben op 22 november 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Van den Hoogenbouw b.v. voor het project:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nr.: ZK / Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern. Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek

RAADSVOORSTEL. Nr.: ZK / Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern. Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek Nr.: ZK15006912 / 16-0017745 Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern RAADSVOORSTEL Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek Datum : 31 mei 2016 Korte samenvatting De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 28.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 28.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 28.O (10-07-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 38 VASTGESTELD

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 38 VASTGESTELD Aanwezig: G.J.A.M. Nijpels (voorzitter), E. Deutekom-Muntjewerff, H. Stoker en R.A.H.P. Heijtink Secretaris: M.A.S. Winder Volgnr: 001 Poststuk: 17.0011632 PZI Omschrijving: Besluitenlijst B&W Opmeer d.d.

Nadere informatie

Jaarverslag Welstandstoezicht 2010

Jaarverslag Welstandstoezicht 2010 Jaarverslag Welstandstoezicht 2010 Opgesteld door In kader van Aangeboden aan : het college van burgemeester en wethouders van Velsen : artikel 12 c van de Woningwet : Gemeenteraad van Velsen December

Nadere informatie

J. Schouwerwou F. Veltman Zaaknummer : Voorstel: Instemmen met het "Transitiearrangement Regio Fryslân"

J. Schouwerwou F. Veltman Zaaknummer : Voorstel: Instemmen met het Transitiearrangement Regio Fryslân Aan de gemeenteraad van4 : Gemeenten Gaasterlân-Sleat, Lemsterland en Skarsterlân Raadsvergadering : 11 december 2013 Commissievergadering : 3 december 2013 Agendapunt : 10 Nummer : 2013/097 Datum voorstel

Nadere informatie

Onderwerp: Reg.nummer: 1. Inleiding 2. Voorstel aan de raad

Onderwerp: Reg.nummer: 1. Inleiding 2. Voorstel aan de raad Raadsstuk Onderwerp: Wabo-projectbesluit: aanwijzing van categorieën van gevallen waarin geen verklaring van geen bedenkingen is vereist en delegatie van de bevoegdheid tot het vaststellen van een exploitatieplan

Nadere informatie

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen.

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen. Omgevingsvergunning Zaaknummer 550658 1. Inleiding Op 21 september 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het vergroten van de bestaande dakkapel (wijziging op de eerder

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0116 *B.19.0116* Landgraaf, 17 januari 2019 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan Routingformulier Nummer: 2014/ Onderwerp: Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan 25-29. Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Aan de raad. No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013

Aan de raad. No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013 Raadsvergadering d.d. 19 december 2013 Aan de raad Voorstraat 31, 4491 EV Wissenkerke Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax (0113) 377300 No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013 Onderwerp: Voorstel/alternatieven

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaaknr:

Raadsvoorstel Zaaknr: Raadsvoorstel Zaaknr: 43.979 Onderwerp: Regionaal Transitie Arrangement (RTA) jeugdzorg regio Noordoost-Brabant Samenvatting: Door de decentralisatie van de jeugdzorg met ingang van 1 januari 2015 worden

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201703485 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van de eengezinswoning Kruisbeklaan 50 door het plaatsen van een uitbouw aan de

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT

BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT Bijlage bij nr. 2006-151 BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT Onderwerp Bezwaarschrift van Van Riet en Associees,

Nadere informatie

003 Het realiseren van een volkstuin aan de Middenweg 2 DickL1 Voorstel/Besluit:

003 Het realiseren van een volkstuin aan de Middenweg 2 DickL1 Voorstel/Besluit: Besluitenlijst: B&W-vergadering Datum: 09/01/2018 Aanwezig: Burgemeester Loco-gemeentesecretaris Afwezig: Secretaris A.B. Blase G.E. Oude Kotte V.C.M. Stam-de Nijs L.H.M. Dickhoff H.J. Leemhuis A.S. Meijer

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 7 JULI 2015. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 7 JULI 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 7 JULI 2015 besluitenlijst Aanwezig: Burgemeester mw. W.J.A. Verklei), Secretaris P. Schouten, Wethouder J.N. Schouten Organ isatie-eenheid: Burgemeester

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 11 FEBRUARI 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 11 FEBRUARI 2014. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 11 FEBRUARI 2014 besluitenlijst Portefeuillehouder: Organisatie-eenheid: Besluitnummer: Burgemeester SECR intl4.0372 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst

Nadere informatie

Nota van B&W. Inleiding

Nota van B&W. Inleiding gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Jaarverslag welstandsverantwoording 201 0 Portefeuillehouder J.J. Nobel Collegevergadering 10 mei 2011 Inlichtingen mw. mr. J.M. Metselaar (023-567 3528)

Nadere informatie

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2014 Ont. 1. 1050793 Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij De verplaatsing van de verkeerstuin

Nadere informatie

Onderwerp Omgevingsvergunning voor het vervangen van een torenkraan door een portaalkraan op de Industrieweg 11 in Oirschot.

Onderwerp Omgevingsvergunning voor het vervangen van een torenkraan door een portaalkraan op de Industrieweg 11 in Oirschot. Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 27 juni 2012 Registratienummer: 2012/22 Agendapunt nummer: 9 Onderwerp Omgevingsvergunning voor het vervangen van een torenkraan

Nadere informatie

Adviesnota voor het college. Burg. Weth L. Weth Z. Weth B. Weth P. Secr. Vertrouwelijkheid: Niet openbaar

Adviesnota voor het college. Burg. Weth L. Weth Z. Weth B. Weth P. Secr. Vertrouwelijkheid: Niet openbaar Adviesnota voor het college Primaat team: Vastgoed Steller: Franca Diels Portefeuillehouder: G. van Leeuwen Mede-adviseur: Ingekomen d.d. Nr. poststuk Nr. BBV 402632 Conf. Bespr. Aantekeningen Burg Weth

Nadere informatie

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk,

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, Collegebesluit Registratienummer Afdeling Onderwerp 2010/65824 Stadszaken Projectbesluit en reguliere bouwvergunning *2010/65824* 2010/65824 Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, gezien

Nadere informatie

Nummer : 2013/65 Datum : 23 oktober 2013 Onderwerp : standpuntbepaling Zeeuws Transitiearrangement Jeugd

Nummer : 2013/65 Datum : 23 oktober 2013 Onderwerp : standpuntbepaling Zeeuws Transitiearrangement Jeugd Voorbereidende raadsvergadering: 26 november 2013 Besluitvormende raadsvergadering: 17 december 2013 Portefeuillehouder: L.F. Kosten AAN DE GEMEENTERAAD Nummer : 2013/65 Datum : 23 oktober 2013 Onderwerp

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 2 SEPTEMBER 2014 besluitenlijst Burgemeester SECR int 14.2414 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst van 26 augustus 2014 Het vaststellen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT PUBMCREüC RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1121476 Datum: 6 mei 2014 Behandeld door: M.C. Deinum Afdeling / Team: RO/ROB Onderwerp: Project Solar Campus Purmerend, instemmen met

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Raadsvergadering. 8 maart

Raadsvergadering. 8 maart RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 maart 2018 18-017 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Odijk, Zeisterweg 103' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Odijk, Zeisterweg 103 Gevraagde

Nadere informatie

U wordt gevraagd (achteraf) in te stemmen met bijgevoegde conceptbrief aan Bureau Jeugdzorg waarin de eerder gemaakte afspraken worden verwoord.

U wordt gevraagd (achteraf) in te stemmen met bijgevoegde conceptbrief aan Bureau Jeugdzorg waarin de eerder gemaakte afspraken worden verwoord. Ambtelijke toelichting / voorstel aan het college zaaknummer : 119802 steller : Jacqueline Gadella-Molhoek portefeuillehouder : wethouder P. (Piet) Vat Onderwerp : Budgetgaranties Bureau Jeugdzorg Gevraagd

Nadere informatie

Inleiding. 1.1 Wat is de omgevingsvergunning?

Inleiding. 1.1 Wat is de omgevingsvergunning? 1 Inleiding Dit hoofdstuk bevat deel met een korte bespreking wat een omgevingsvergunning is en wat vergunningsvrij bouwen is. De achtergrond en doelstellingen van de belangrijkste regelingen (de Wet algemene

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.:

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.: gemeente Hardinxveld-Giessendam OMGEVINGSVERGUNNING GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.: 0523010000000798 Gezien het verzoek ingekomen en ontvankelijk verklaard op 17 november 2017 van Stichting

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2004/167

Raadsvoorstel 2004/167 Raadsvoorstel 2004/167 Onderwerp Portefeuillehouder drs. M.J. Bezuijen Commissie Ruimte en Economie/Wonen en Werken d.d. 17 mei 2004 Datum 27 april 2004 Raadsvergadering 27 mei 2004 Samenvatting Voor de

Nadere informatie

Raadscommissievoorstel

Raadscommissievoorstel Raadscommissievoorstel Status: Voorbereidend besluitvormend Agendapunt: Onderwerp: Tussenuitspraak Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State bestemmingsplan Kern Dalfsen 01 (Haersolteweg 5 Dalfsen) Datum:

Nadere informatie

Beleidsnota Plattelandswoning

Beleidsnota Plattelandswoning Beleidsnota Plattelandswoning Hoofdstuk 1. 1.1. Aanleiding Op 1 januari 2013 is de wet plattelandswoning in werking getreden. Deze wet biedt de mogelijkheid om als 'burger' in (voormalige) agrarische bedrijfswoningen

Nadere informatie

DOORBRAAK IN DIENSTVERLENING

DOORBRAAK IN DIENSTVERLENING DOORBRAAK IN DIENSTVERLENING Project vereenvoudiging toetsingen indieningskader lichte bouwactiviteiten 25-06-12 1 DOORBRAAK IN DIENSTVERLENING Een beweging in 2010 opgericht door bestuurders gericht op:

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Doelstelling Door de bestemmingsplanherziening wordt de legale en bestaande situatie planologisch juist opgenomen.

gemeente Eindhoven Doelstelling Door de bestemmingsplanherziening wordt de legale en bestaande situatie planologisch juist opgenomen. gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu Raadsnummer 10R4104 Inboeknummer 10bst02151 Beslisdatum B&W 9 november 2010 Dossiernummer 045.252 Raadsvoorsteltot het gewijzigd vaststellen van het

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (3) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 23 januari 2018

BESLUITENLIJST (3) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 23 januari 2018 BESLUITENLIJST (3) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 23 januari 2018 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

Bijlage bij Welstandsnota Diemen 2012, GR 07-06-2012, besluit nr.12-32 CONSEQUENTIES

Bijlage bij Welstandsnota Diemen 2012, GR 07-06-2012, besluit nr.12-32 CONSEQUENTIES CONSEQUENTIES Onderstaand zijn per thema het huidige beleid, het nieuwe beleid en de voordelen en nadelen worden weergegeven wat de consequenties zijn voor de aanpassing van het beleid. Hiermee kunt u

Nadere informatie

O m g e v i n g s v e r g u n n i n g

O m g e v i n g s v e r g u n n i n g O m g e v i n g s v e r g u n n i n g Besluit d.d. 15 mei 2017 Wij verlenen de omgevingsvergunning voor het plaatsen van heatpipes. Activiteiten : Bouw Handelen in strijd met regels RO Projectadres : J.F.

Nadere informatie

Regeling Monumentencommissie 2010

Regeling Monumentencommissie 2010 Burgemeester en wethouders van Hillegom, gezien het voorstel van 27 november 2009; gelet op de Erfgoedverordening gemeente Hillegom 2009; besluiten: I de Regeling Monumentencommissie zoals deze op 25 maart

Nadere informatie

BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING 27 juni 2018, week 26. Aanwezig zijn:

BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING 27 juni 2018, week 26. Aanwezig zijn: BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING 27 juni 2018, week 26 Aanwezig zijn: De heer R.J. v.d. Zwaag, burgemeester De heer A. Schot, wethouder De heer J.Y.W. Steketee, wethouder De heer J.F.M. Steinbusch, gemeentesecretaris

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum : Ag nr. : Datum :20-12-07 Onderwerp Bouwregelgeving: wijziging welstandsnota naar aanleiding van de evaluatie hiervan en de bijbehorende wijziging van de bouwverordening (wijziging 12A) Status besluitvormend

Nadere informatie