Met vriendelijke groet en graag tot ziens op de eerste bijeenkomst D.V. 7 oktober

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Met vriendelijke groet en graag tot ziens op de eerste bijeenkomst D.V. 7 oktober"

Transcriptie

1 Aan de scholen voor christelijk onderwijs op gereformeerde grondslag Betreft: Werkplaats startende leerkrachten Datum: 12 juni 2016 Kenmerk: KK/ sa Beste collega, In het schooljaar hebben 18 deelnemers het werkplaatstraject voor startende leerkrachten gevolgd. De positieve evaluaties zijn voor ons aanleiding om ook het komende schooljaar dit programma weer aan te bieden. Op enkele kleine punten zal de inhoud worden aangepast ten opzichte van het afgelopen jaar. Hieronder treft u de informatie over het programma en de data. Op een tweetal bijzonderheden willen we u wijzen: De Werkplaats Startende Leerkracht is een ontwikkeltraject dat in een bewust kader wordt geplaatst wat betreft het werken aan basisbekwaamheid. Het is de bedoeling om aan te sluiten bij het competentieniveau van de deelnemers. We gaan in principe uit van de eindtermen van de PABO als beginsituatie. (uit het PABO-opleidingsoverzicht Lerend onderweg). Vervolgens stellen we in samenspraak met de deelnemers de gewenste doelen vast. Daarbij laten we de criteria van basisbekwaamheid als kader fungeren. Net als het afgelopen cursusjaar werken we in dit traject nauw samen met Cornelis Vreeken (van HUMUS-geeft ruimte). Let op de locatie van de eerste dag. Deze samenwerking zijn we aangegaan omdat dit ons programma verrijkt met ervaringsleren en de focus op persoonlijke ontwikkeling. Onderwijl blijft de inhoudelijke bijdrage vanuit het Ds. G.H. Kerstencentrum onverminderd. Afhankelijk van de inschrijvingen zal het programma meer of minder toegespitst worden op boven- of onderbouwleerkrachten. Inschrijven is mogelijk tot 16 september Met vriendelijke groet en graag tot ziens op de eerste bijeenkomst D.V. 7 oktober L.G. (Leon) Bolier MLE K. (Korstiaan) Karels MSc C. (Cornelis) Vreeken (HUMUS)

2 Werkplaats startende leerkracht De aanleiding voor het aanbieden van dit traject is dat startende leerkrachten weliswaar bevoegd zijn, maar lang niet altijd bekwaam. Er is behoefte aan een overgangsperiode tussen theorie en praktijk, waarbij regelmatig contact is met anderen die ook beginnerservaringen opdoen. Tevens wordt er in het werkplaatstraject toerusting en vorming geboden die een diepere verworteling van de gereformeerde grondslag van het christelijk onderwijs beoogd. Om die reden zal in het cursusjaar opnieuw gestart worden met een werkplaatstraject met o.a. de volgende doelstellingen: Bezinning en reflectie op de gereformeerde grondslag van het christelijk onderwijs. Vormen van een brug tussen theoretische opleiding en praktische beroepsuitoefening. Het behouden van de professionele leerhouding. Het ondersteunen bij nieuwe intensieve leerervaringen in het eerste jaar. Uitwisselen van kennis en ervaringen. Het actueel houden van praktijkgerichte kennis. Er worden D.V. vijf bijeenkomsten gehouden; de data zijn vastgesteld op D.V. 7 oktober, 4 november, 2 december, 20 januari en 17 maart. Elke dag heeft een bepaald actueel thema en een aantal vaste onderdelen. De thema s worden mede vastgesteld naar behoefte van de toeleverende scholen. De vaste onderdelen van de tweede tot en met de vijfde dag zijn: 1. Opening; terugblik en verwachtingen. 2. Christelijk onderwijs op gereformeerde grondslag. 3. Onderwijskundig thema; Kennis én vaardigheden. 4. Werkinbreng, intervisie. 5. Verdieping. 6. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Het onderdeel Portfolio persoonlijke ontwikkeling zorgt voor een doorlopende lijn in het hele traject. Voortdurend wordt aansluiting gezocht bij de aanwezige voorkennis en de huidige praktijk op de school. Het is niet de bedoeling dat we delen uit het Pabo-curriculum overdoen, maar dat we een brug vormen van de theorie naar de praktijk. In principe worden de bijeenkomsten gehouden op een vrijdag in Veenendaal, met uitzondering van de eerste dag, die op een buitenlocatie in IJzendoorn plaatsvindt. De nadruk op persoonlijke ontwikkeling, draagt er aan bij dat de deelnemers een grote inbreng hebben in de inhoud van het programma. In het middagdeel is er in kleine groepen ruimte voor intervisie en bespreking van eigen opbrengsten.

3 Vrijdag dag 1 7 oktober 2016 Locatie Waalbandijk 1, IJzendoorn ( u. PROGRAMMA MORGENDEEL Deze eerste keer nemen we ruim de tijd voor kennismaking. We formuleren verwachtingen en doelen van de samenkomsten in deze werkplaats. Aan de hand van een competentieprofiel proberen we de beginsituatie van de deelnemers in beeld te krijgen. Dit wordt direct gespiegeld in actieve, ervaringsgerichte werkvormen met ruimte voor reflectie. In het tweede gedeelte van de morgen is er ruimte voor een bezinnend moment rondom het thema Gezag en liefde. Gezag en liefde zijn beide Bijbelse begrippen die een centrale plaats innemen in de christelijke opvoedkunde. Hoe verhouden zich deze tot elkaar en hoe krijgt dat in de praktijk gestalte. Aan de hand van een leestekst en een korte presentie gaan we in discussie over een aantal stellingen. We komen tot het formuleren van enkele fundamentele uitgangspunten u. PROGRAMMA MIDDAGDEEL We starten de middag met een ervaringsgerichte oefening die haarscherp je eigen gedrag in uitdagende samenwerkingsopdrachten laat zien. Reflectie en feedback op je eigen handelen in deze casus, is verhelderend voor je gedrag in de lespraktijk. En die brug slaan we natuurlijk, want daar gaat het om: Hoe werkt dit gedrag door in je didactische kwaliteiten. Hoe ga je om met de structuur van het directe instructiemodel? Wat is daarin voor jou de essentie en hoe geef je differentiatie vorm? We formuleren ontwikkelpunten voor onze eigen praktijk. In het tweede gedeelte van de middag stellen we concrete doelen voor onze persoonlijke ontwikkeling. Daaraan koppelen we acties zoals het lezen van een boek of het ontwikkelen van een product. Er worden afspraken gemaakt voor presentaties tijdens de volgende bijeenkomst.

4 Vrijdag dag 2 4 november 2016 We delen ervaringen en houden een terugblik op de afgelopen weken. We spreken onze verwachtingen uit van deze dag u CHRISTELIJK ONDERWIJS OP GEREFORMEERDE GRONDSLAG (2) Thema: Verbond en Doop (door drs. R.A. van der Garde) De visie op het genadeverbond en de doop als teken en zegel is bepalend voor de benadering van de kinderen, o.a. tijdens de Bijbelvertelling. We maken kennis met controverses uit het verleden en trekken lijnen naar het heden. We spreken met elkaar over de consequenties die onze visie heeft voor de accenten van ons Bijbelonderwijs u. DE LEERLIJN REKENEN EN DE REKENMETHODE Zwaartepunt van het onderwijs zijn de hoofdvakken rekenen. Het is van groot belang dat de leerkracht kennis heeft van de doelen van de eigen jaargroep, maar ook van de totale leerlijn. De kennis uit de vooropleiding wordt geactualiseerd en toegepast voor de eigen schoolpraktijk u. WERKINBRENG; INTERVISIE We leren van elkaar door het inbrengen van een probleem, het stellen van verhelderingsvragen en het geven van oplossingen aan elkaar u. VERDIEPING Bij toerbeurt geven een of twee deelnemers een persoonlijke reflectie op een gelezen boek over opvoeding of onderwijs. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers kan door een trainer van het Ds. G.H. Kersencentrum ook een onderwijskundig thema behandeld worden u. PERSOONLIJKE ONTWIKKELING Persoonlijke begeleiding aan de hand van gestelde doelen in het eigen ontwikkelingsplan.

5 Vrijdag dag 3 2 december 2016 Delen van ervaringen. Terugblik op de afgelopen weken. Uitspreken van verwachtingen van deze dag u CHRISTELIJK ONDERWIJS OP GEREFORMEERDE GRONDSLAG Thema: Uniciteit en mensbeeld In de omgang met kinderen is ons mensbeeld (on)bewust bepalend voor onze houding. Niet alleen theologisch, maar ook pedagogisch. Hoe verhouden een negatief mensbeeld en een positief opvoedingsdoel zich tot elkaar? En in hoeverre is ons onderwijs doortrokken van humanistische mensvisies? Welk antwoord hebben wij daarop? u. OUDERCONTACTEN We denken na over de plaatsbepaling van de school en de ouders. Waar liggen de grenzen van verantwoordelijkheid. We gaan in op het communicatieproces en verdiepen ons in het perspectief van de ouders. We oefenen met gespreksvaardigheden die zijn toe te passen in geplande en niet-geplande gesprekken met ouders u. WERKINBRENG; INTERVISIE We leren van elkaar door het inbrengen van een probleem, het stellen van verhelderingsvragen en het geven van oplossingen aan elkaar u. VERDIEPING Bij toerbeurt geven een of twee deelnemers een persoonlijke reflectie op een gelezen boek over opvoeding of onderwijs. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers kan door een trainer van het Ds. G.H. Kersencentrum ook een onderwijskundig thema behandeld worden u. PERSOONLIJKE ONTWIKKELING Persoonlijke begeleiding aan de hand van gestelde doelen in het eigen ontwikkelingsplan.

6 Vrijdag dag 4 20 januari 2017 Delen van ervaringen. Terugblik op de afgelopen weken. Uitspreken van verwachtingen van deze dag u CHRISTELIJK ONDERWIJS OP GEREFORMEERDE GRONDSLAG Thema: Sturing, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Kinderen hebben sturing en leiding nodig, maar we zijn ook voortdurend bezig om hen zelfstandigheid aan te leren. Dat kan alleen als ze zichzelf verantwoordelijk gaan voelen voor hun taak of gedrag. Hoe krijgen we dat voor elkaar en hoe vinden we de juiste balans? u. HANDELINGSGERICHT EN OPBRENGSTGERICHT WERKEN HGW en OGW zijn centrale thema s die het onderwijsveld de afgelopen jaren beheersen. Op de scholen waar we werken krijgt dit op verschillende manieren de aandacht. Welke visie s liggen ten grondslag aan deze concepten en waar gaat het uiteindelijk om. Wat is goed onderwijs en waar leg ik de focus? u. WERKINBRENG; INTERVISIE We leren van elkaar door het inbrengen van een probleem, het stellen van verhelderingsvragen en het geven van oplossingen aan elkaar u. VERDIEPING Bij toerbeurt geven een of twee deelnemers een persoonlijke reflectie op een gelezen boek over opvoeding of onderwijs. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers kan door een trainer van het Ds. G.H. Kersencentrum ook een onderwijskundig thema behandeld worden u. PERSOONLIJKE ONTWIKKELING Persoonlijke begeleiding aan de hand van gestelde doelen in het eigen ontwikkelingsplan.

7 Vrijdag dag 5 17 maart 2017 Delen van ervaringen. Terugblik op de afgelopen weken. Uitspreken van verwachtingen van deze dag. Vooruitblik naar eventueel vervolg u CHRISTELIJK ONDERWIJS OP GEREFORMEERDE GRONDSLAG Thema: Gewetensvorming (door drs. R.A. van der Garde) Er wordt veel gesproken en geschreven over gewetensvorming, maar wat bedoelen we er eigenlijk mee. Wat is het geweten? Hoe onderscheidt een christelijke gewetensvorming zich van een humanistische morele opvoeding? u. PEDAGOGISCH KLIMAAT De hoofdlijnen uit de diverse bijdragen van de verschillende dagen worden bij elkaar gebracht. We onderkennen het belang van een sterke overtuiging in een doorwrochte visie. Tegelijkertijd slaan we de brug naar de dagelijkse praktijk: Hoe geef je dit alles handen en voeten? (Zelf een Lunch meenemen; onderweg naar Ijzendoorn eten) Locatie middagprogramma: Waalbandijk 1, IJzendoorn ( ONTVANGST BIJ HET HEK Welkom in de tent en uitleg van het middagprogramma u. We doen diverse activiteiten waarin je de gelegenheid krijgt om te laten zien welke ontwikkeling je het afgelopen jaar hebt doorgemaakt BBQ en informeel samenzijn. Ervaringen uitwisselen en elkaar helpen.

EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP. Compacte introductie van NLP met focus op praktische toepassing in gespreksvoering en samenwerken

EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP. Compacte introductie van NLP met focus op praktische toepassing in gespreksvoering en samenwerken EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP Compacte introductie van NLP met focus op praktische toepassing in gespreksvoering en samenwerken Effectief Communiceren met NLP Effectief communiceren is niet zo moeilijk,

Nadere informatie

TRAINING VOOR VERTROUWENSPERSONEN Over integriteit en vertrouwelijkheid

TRAINING VOOR VERTROUWENSPERSONEN Over integriteit en vertrouwelijkheid TRAINING VOOR VERTROUWENSPERSONEN Over integriteit en vertrouwelijkheid Training voor medewerkers die binnen hun bedrijf als vertrouwenspersoon optimaal willen functioneren. Training vertrouwenspersonen

Nadere informatie

PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek

PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek Psychologie in Coaching Deze training gaat over psychologische inzichten en

Nadere informatie

Introductie voor Trainers

Introductie voor Trainers Introductie voor Trainers Inleiding Sinds de implementatie van het competentiegerichte onderwijs staat het leren in de praktijk in de spotlights. Er worden bijvoorbeeld steeds meer initiatieven genomen

Nadere informatie

Bekwaamheidseisen leraar primair onderwijs

Bekwaamheidseisen leraar primair onderwijs Bekwaamheidseisen leraar primair onderwijs Uit: Besluit van 16 maart 2017 tot wijziging van het Besluit bekwaamheidseisen onderwijspersoneel en het Besluit bekwaamheidseisen onderwijspersoneel BES in verband

Nadere informatie

BELEIDSBEMIDDELING. Introductietraining

BELEIDSBEMIDDELING. Introductietraining BELEIDSBEMIDDELING Introductietraining Tweedaagse opleiding Beleidsbemiddeling Introductie Wil je het fijne weten van beleidsbemiddeling, bijvoorbeeld omdat je een beleidsbemiddelaar wilt inzetten bij

Nadere informatie

Basistraject Schoolopleider Informatiebrochure

Basistraject Schoolopleider Informatiebrochure Basistraject Schoolopleider Informatiebrochure Opzet basistraject schoolopleiders De schoolopleider heeft een spilfunctie tussen basisschool en opleiding en heeft een coördinerende, begeleidende taak t.a.v.

Nadere informatie

HGW en OGW, de Groepsbespreking centraal! Jildou Grovenstein- Piersma November 2016

HGW en OGW, de Groepsbespreking centraal! Jildou Grovenstein- Piersma November 2016 HGW en OGW, de Groepsbespreking centraal! Jildou Grovenstein- Piersma November 2016 De groepsbespreking. Daar waar de ontwikkeling van individuele leerlingen en de ambities van de school samenkomen. Het

Nadere informatie

HUMOR IN PROFESSIONELE COMMUNICATIE: FOCUS OP DE MEDIATOR. Verdiepingstraining

HUMOR IN PROFESSIONELE COMMUNICATIE: FOCUS OP DE MEDIATOR. Verdiepingstraining HUMOR IN PROFESSIONELE COMMUNICATIE: FOCUS OP DE MEDIATOR Verdiepingstraining Humor in professionele communicatie: focus op de mediator Introductie Wij definiëren humor in het professioneel communicatieproces

Nadere informatie

Basisonderwijs Differen'ate via het ADI model en het geïntegreerd zelfstandig werk

Basisonderwijs Differen'ate via het ADI model en het geïntegreerd zelfstandig werk Basisonderwijs Differen'ate via het ADI model en het geïntegreerd zelfstandig werk GEÏNTEGREERDE ZORG OP SCHOOL vanuit onderwijskundig perspectief! GOEDE PREVENTIEVE BASISZORG FASE 0 BGT goede preventieve

Nadere informatie

Scoreformulier Pro-U assessments Lijst met beoordelingen op SBL competenties en indicatoren

Scoreformulier Pro-U assessments Lijst met beoordelingen op SBL competenties en indicatoren Scoreformulier Pro-U assessments Lijst met beoordelingen op SBL competenties en indicatoren Let op: momenteel wordt gewerkt aan een instrument dat beoordeelt aan de hand van de nieuwe bekwaamheidseisen

Nadere informatie

Professionaliseren in Netwerken. Emmy Vrieling

Professionaliseren in Netwerken. Emmy Vrieling Professionaliseren in Netwerken Emmy Vrieling emmy.vrieling@ou.nl ü WAAROM? ü WAT? ü FACILITEREN ü AANBEVELINGEN Het Nieuwe Leren Wat is netwerkleren? Een vorm van professionalisering waarbij leraren

Nadere informatie

Opbrengstgericht werken bij andere vakken. Martine Amsing, Marijke Bertu, Marleen de Haan

Opbrengstgericht werken bij andere vakken. Martine Amsing, Marijke Bertu, Marleen de Haan Opbrengstgericht werken bij andere vakken Martine Amsing, Marijke Bertu, Marleen de Haan Doel Leerkrachten kunnen een les tekenen of geschiedenis ontwerpen volgens de uitgangspunten van OGW die ze direct

Nadere informatie

Leergang trajectbegeleiders

Leergang trajectbegeleiders Leergang trajectbegeleiders 2019-2020 Trajectbegeleiders; u vervult een belangrijke taak binnen de school. U bent degene die extra ondersteuning biedt aan de jongeren die meer nodig hebben dan in de basis

Nadere informatie

FACILITATION TRAINING. De kunst en kunde van het faciliteren

FACILITATION TRAINING. De kunst en kunde van het faciliteren FACILITATION TRAINING De kunst en kunde van het faciliteren Facilitation training de kunst en kunde van het faciliteren In samenwerking met Mischief Makers organiseert de Merlijn groep een 3 daagse training

Nadere informatie

Opbrengstgericht Werken door een Handelingsgericht proces. Zefanja Tiemann en Anja Vet - OBS De Tweemaster Sonja de Lange - NTO-Effekt

Opbrengstgericht Werken door een Handelingsgericht proces. Zefanja Tiemann en Anja Vet - OBS De Tweemaster Sonja de Lange - NTO-Effekt Opbrengstgericht Werken door een Handelingsgericht proces Zefanja Tiemann en Anja Vet - OBS De Tweemaster Sonja de Lange - NTO-Effekt Waar gaat het om? Opbrengstgericht werken betekent dat opbrengstgegevens

Nadere informatie

STARTBIJEENKOMST PROJECT EFFECTIEVE LERAREN

STARTBIJEENKOMST PROJECT EFFECTIEVE LERAREN STARTBIJEENKOMST PROJECT EFFECTIEVE LERAREN Datum : dinsdag 15 september 2015 Locatie Tijd Wie : Bestuurskantoor Kind en Onderwijs Rotterdam : 09.00 13.00 uur : Schooldirecties, Schoolopleiders, Intern

Nadere informatie

Deskundigheid in Creatief Vermogen

Deskundigheid in Creatief Vermogen Deskundigheid in Creatief Vermogen 2017-2018 Creatief Vermogende trainer in het partnerschap/ netwerk Creatief Vermogen Utrecht wil creativiteit in het hart van het primair onderwijs plaatsen. De professionaliteit

Nadere informatie

Opleiding. systemische pedagogiek. Bert Hellinger Instituut Nederland

Opleiding. systemische pedagogiek. Bert Hellinger Instituut Nederland Opleiding systemische pedagogiek Bert Hellinger Instituut Nederland Inleiding Het systemisch fenomenologisch werk met opstellingen heeft in Nederland zo langzamerhand zijn plek gekregen. De opstellingen

Nadere informatie

De ijsberg in de polder. Uitvoering door Hilde Amse, Francis Meester, Jan van Stralen

De ijsberg in de polder. Uitvoering door Hilde Amse, Francis Meester, Jan van Stralen De ijsberg in de polder Uitvoering door Hilde Amse, Francis Meester, Jan van Stralen Inhoud van presentatie Initiatief Organisatie Inhoud Afstemming en evaluatie Resultaten van lln Conclusies Initiatief

Nadere informatie

OVERZICHT INHOUD TRAINING

OVERZICHT INHOUD TRAINING OVERZICHT INHOUD TRAINING Ouderschap Blijft BIJEENKOMST 1 Kennismaking en informatie over Ouderschap Blijft BIJEENKOMST 2 Motiverende gespreksvoering BIJEENKOMST 3 Oplossingsgericht werken BIJEENKOMST

Nadere informatie

DE SMEDERIJ BLOK 1 'SCHETSEN'

DE SMEDERIJ BLOK 1 'SCHETSEN' DE SMEDERIJ BLOK 1 'SCHETSEN' DAG 1 'DE WERKGEVERSBENADERING' Vandaag begin je aan blok 1 van het opleidingstraject Naar een succesvolle werkgeversbenadering. De dag die het startsein vormt voor een intensieve

Nadere informatie

Gecertificeerde Opleidingen

Gecertificeerde Opleidingen Gecertificeerde Opleidingen TOP Class Communicatie Vaardigheden Gordon Communicatie Trainer www.gordoncommunicatie.nl Top Class Communicatie Vaardigheden Persoonlijk en professioneel communiceren In deze

Nadere informatie

projectplan professionaliseringstraject Technisch College Velsen Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland 2014-2016

projectplan professionaliseringstraject Technisch College Velsen Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland 2014-2016 projectplan professionaliseringstraject Technisch College Velsen Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland 2014-2016 Doelstellingen professionaliseringstraject Het SWV heeft als doelstellingen voor het

Nadere informatie

Opleidingsprogramma DoenDenken

Opleidingsprogramma DoenDenken 15-10-2015 Opleidingsprogramma DoenDenken Inleiding Het opleidingsprogramma DoenDenken is gericht op medewerkers die leren en innoveren in hun organisatie belangrijk vinden en zich daar zelf actief voor

Nadere informatie

VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON. Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON

VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON. Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON Introductie

Nadere informatie

Ontmoeten is gewoon doen

Ontmoeten is gewoon doen Ontmoeten is gewoon doen Aris de Pater Dit materiaal is onderdeel van het compendium over christelijk leraarschap, van het lectoraat Christelijk leraarschap van Driestar hogeschool. Zie ook www.christelijkleraarschap.nl.

Nadere informatie

Visie en missie. Voorwoord. De Wingerd, samen groeien

Visie en missie. Voorwoord. De Wingerd, samen groeien Samen groeien door Visie en missie De Wingerd, samen groeien Vanuit de christelijke identiteit ontmoeten we elkaar, luisteren we naar elkaar, inspireren we elkaar, zijn we nieuwsgierig en gaan we de dialoog

Nadere informatie

PROGRAMMA. Bouwen aan de ondernemingsraad. Trainer/adviseur: n.o.t.k.

PROGRAMMA. Bouwen aan de ondernemingsraad. Trainer/adviseur: n.o.t.k. PROGRAMMA Bouwen aan de ondernemingsraad Data: n.o.t.k. Accommodatie: n.o.t.k. Trainer/adviseur: n.o.t.k. Inleiding Welkom in de wereld van de medezeggenschap! Hoe ziet die wereld er eigenlijk uit? Voor

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 1 - portfolio Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige

Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 1 - portfolio Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 1 - portfolio Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Inhoud Inleiding... 3 De basis... 4 Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige... 4 Overview persoonlijk ontwikkelplan...

Nadere informatie

Certificering pabo-studenten voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs Door: Bestuur OGO-Academie september 2014

Certificering pabo-studenten voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs Door: Bestuur OGO-Academie september 2014 Certificering pabo-studenten voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs Door: Bestuur OGO-Academie september 2014 Inleiding De certificering wordt door de OGO-Academie uitgevoerd. De pabo s zijn verantwoordelijk

Nadere informatie

Leergang Ambtelijk Secretaris II

Leergang Ambtelijk Secretaris II Cursusdag 1 09:30 uur Kennismaking We starten de leergang met een uitgebreide kennismaking. We inventariseren de verwachtingen van alle deelnemers. U krijgt een toelichting op het programma en de werkwijze.

Nadere informatie

Beweging, sociale omgang en kunstzinnig werken in het basisonderwijs

Beweging, sociale omgang en kunstzinnig werken in het basisonderwijs Beweging, sociale omgang en kunstzinnig werken in het basisonderwijs 2 Inleiding Beweging, sociale omgang en kunstzinnig werken zijn naast het onderwijs in taal en rekenen belangrijk in het lesaanbod.

Nadere informatie

Specialisatie jonge kinderen

Specialisatie jonge kinderen Als leraar staat u voor de taak om passend onderwijs te bieden aan alle leerlingen. Ook aan de jonge kinderen, zij gedragen zich anders en leren op een andere manier dan oudere kinderen. Dit vraagt van

Nadere informatie

Handreiking voor het organiseren van een teambijeenkomst

Handreiking voor het organiseren van een teambijeenkomst Handreiking voor het organiseren van een Laura Boele-de Bruin Dit materiaal is onderdeel van het compendium christelijk leraarschap dat samengesteld is door het lectoraat Christelijk leraarschap van Driestar

Nadere informatie

MEDIATIONVAARDIGHEDEN OP DE WERKVLOER compacte introductie van technieken met focus op praktische attitude tijdens conflicthantering de kracht van

MEDIATIONVAARDIGHEDEN OP DE WERKVLOER compacte introductie van technieken met focus op praktische attitude tijdens conflicthantering de kracht van MEDIATIONVAARDIGHEDEN OP DE WERKVLOER compacte introductie van technieken met focus op praktische attitude tijdens conflicthantering de kracht van mediation Mediationvaardigheden op de werkvloer Over conflicthanteringstechnieken

Nadere informatie

(Samen)werken aan christelijk leraarschap

(Samen)werken aan christelijk leraarschap (Samen)werken aan christelijk leraarschap Laura Boele de Bruin MSc Dit materiaal is onderdeel van het compendium over christelijk leraarschap, van het lectoraat Christelijk leraarschap van Driestar hogeschool.

Nadere informatie

Ontwerp van een draaiboek voor het onthaal, de begeleiding en de salesiaanse vorming van nieuwe personeelsleden ter plaatse.

Ontwerp van een draaiboek voor het onthaal, de begeleiding en de salesiaanse vorming van nieuwe personeelsleden ter plaatse. Ontwerp van een draaiboek voor het onthaal, de begeleiding en de salesiaanse vorming van nieuwe personeelsleden ter plaatse Tweede jaar samen DON BOSCO zijn plaats geven 1. Voorafgaande opmerkingen Het

Nadere informatie

Doelstellingen professionaliseringstraject Het SWV heeft als doelstellingen voor het professionaliseringstraject geformuleerd:

Doelstellingen professionaliseringstraject Het SWV heeft als doelstellingen voor het professionaliseringstraject geformuleerd: projectplan professionaliseringstraject Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland 2014-2016 Mendelcollege Doelstellingen professionaliseringstraject Het SWV heeft als doelstellingen voor het professionaliseringstraject

Nadere informatie

STARTERSBLOKKEN - XPECT PRIMAIR OMGAAN MET VERSCHILLEN TUSSEN LEERLINGEN BASIS

STARTERSBLOKKEN - XPECT PRIMAIR OMGAAN MET VERSCHILLEN TUSSEN LEERLINGEN BASIS STARTERSBLOKKEN - XPECT PRIMAIR OMGAAN MET VERSCHILLEN TUSSEN LEERLINGEN BASIS Versie 4.0 (07-11-2017) DOELSTELLINGEN De startersblokken van Xpect Primair zijn speciaal ontwikkeld voor jou als starter

Nadere informatie

2. Waar staat de school voor?

2. Waar staat de school voor? 2. Waar staat de school voor? Missie en Visie Het Rondeel gaat uit van de Wet op het Basisonderwijs. Het onderwijs omvat de kerndoelen en vakgebieden die daarin zijn voorgeschreven. Daarnaast zijn ook

Nadere informatie

Lesvoorbereidingsmodel

Lesvoorbereidingsmodel Gegevens student Gegevens basisschool Naam Naam Groep Voltijd Deeltijd Dagavond Plaats Studiejaar/periode Sem 1 Sem 2 Soort onderwijs Regulier Montessori Dalton OGO Studentnummer Stagementor(en) Email

Nadere informatie

MEDIATION IN DE GEZONDHEIDSZORG. Verdiepingstraining

MEDIATION IN DE GEZONDHEIDSZORG. Verdiepingstraining MEDIATION IN DE GEZONDHEIDSZORG Verdiepingstraining Mediation in de gezondheidszorg Introductie De gezondheidszorg is met 1.2 miljoen werkenden de grootste beroepsgroep van Nederland en is volop in beweging.

Nadere informatie

STARTERSBLOKKEN - XPECT PRIMAIR PEDAGOGISCH HANDELEN IN KLASSENSITUATIES BASIS

STARTERSBLOKKEN - XPECT PRIMAIR PEDAGOGISCH HANDELEN IN KLASSENSITUATIES BASIS STARTERSBLOKKEN - XPECT PRIMAIR PEDAGOGISCH HANDELEN IN KLASSENSITUATIES BASIS Versie 4.0 (17-11-2017) DOELSTELLINGEN De startersblokken van Xpect Primair zijn speciaal ontwikkeld voor jou als starter

Nadere informatie

PROCEDEREN VOOR RECHTERLIJKE INSTANTIES. Vaardigheidstraining

PROCEDEREN VOOR RECHTERLIJKE INSTANTIES. Vaardigheidstraining PROCEDEREN VOOR RECHTERLIJKE INSTANTIES Vaardigheidstraining Procederen voor rechterlijke instanties Introductie In deze training worden alle belangrijke facetten van juridisch formuleren en mondelinge

Nadere informatie

ONDERHANDELEN; VAN INTUÏTIE NAAR ONDERHANDELINGSKRACHT. Vaardigheidstraining

ONDERHANDELEN; VAN INTUÏTIE NAAR ONDERHANDELINGSKRACHT. Vaardigheidstraining ONDERHANDELEN; VAN INTUÏTIE NAAR ONDERHANDELINGSKRACHT Vaardigheidstraining Onderhandelen; van intuïtie naar onderhandelingskracht Introductie Ieder mens onderhandelt dagelijks, meestal intuïtief. Deze

Nadere informatie

CONFLICTCOACHING BIJ TEAMS Over vastlopen en weer vlottrekken

CONFLICTCOACHING BIJ TEAMS Over vastlopen en weer vlottrekken CONFLICTCOACHING BIJ TEAMS Over vastlopen en weer vlottrekken Training voor professionals die op effectieve wijze conflicten in teams willen begeleiden. Conflictcoaching bij teams Introductie Vastlopende

Nadere informatie

STARTERSBLOKKEN - XPECT PRIMAIR OMGAAN MET VERSCHILLEN TUSSEN LEERLINGEN VERDIEPING

STARTERSBLOKKEN - XPECT PRIMAIR OMGAAN MET VERSCHILLEN TUSSEN LEERLINGEN VERDIEPING STARTERSBLOKKEN - XPECT PRIMAIR OMGAAN MET VERSCHILLEN TUSSEN LEERLINGEN VERDIEPING Versie 4.0 (07-11-2017) DOELSTELLINGEN De startersblokken van Xpect Primair zijn speciaal ontwikkeld voor jou als leerkracht

Nadere informatie

Visie Missie. De missie van onze stichting is de volgende: wie je morgen bent creëer je vandaag met de som van gisteren

Visie Missie. De missie van onze stichting is de volgende: wie je morgen bent creëer je vandaag met de som van gisteren Visie Missie De Jan Ligthartscholen van de Jan Ligthartgroep Tilburg hebben een duidelijk doel voor ogen: het onderwijs dusdanig inrichten dat het de basis vormt van het levenslang leren dat een mens doet.

Nadere informatie

Het pedagogisch handelen van het team kenmerkt zich door:

Het pedagogisch handelen van het team kenmerkt zich door: Wij willen de leerlingen voorbereiden op hun toekomst middels betekenisvol en uitdagend onderwijs dat een wezenlijke bijdrage levert aan het mens-worden van onze leerlingen. Onze leerlingen mogen zijn.

Nadere informatie

Themadagen voor onderwijsmensen die hun vak bij willen houden Praktijkleren voor Leerkrachten en Intern begeleiders

Themadagen voor onderwijsmensen die hun vak bij willen houden Praktijkleren voor Leerkrachten en Intern begeleiders Themadagen voor onderwijsmensen die hun vak bij willen houden Praktijkleren voor Leerkrachten en Intern begeleiders In het cursusjaar 2016-2017 (alle data D.V.) bieden we zes themadagen aan voor leerkrachten

Nadere informatie

Tabel Competenties docentopleiders/-trainers

Tabel Competenties docentopleiders/-trainers Tabel Competenties docentopleiders/-trainers In deze tabel zijn de competenties van de docentopleider/trainer (1) opgenomen. Deze zijn verder geconcretiseerd in bekwaamheidseisen of indicatoren en uitgewerkt

Nadere informatie

Competentiemeter docent beroepsonderwijs

Competentiemeter docent beroepsonderwijs Competentiemeter docent beroepsonderwijs De beschrijving van de competenties in deze competentiemeter is gebaseerd op: - de bekwaamheidseisen uit de Algemene Maatregel van Bestuur als uitwerking van de

Nadere informatie

Ontwerpend leren. de ruimte in. Drs. ing. H. (Henk) Averesch

Ontwerpend leren. de ruimte in. Drs. ing. H. (Henk) Averesch Ontwerpend leren de ruimte in Drs. ing. H. (Henk) Averesch Kennismaking Wie ben ik? Henk Averesch - Docent natuur/w&t/ict/onderzoek/ppo - Projectleider W&T-in-de-pabo - Coördinator en docent MLI Wat gaan

Nadere informatie

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk De jongeren die zich aanmelden bij Maljuna Frato hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt en hebben weinig of geen zicht op hun mogelijkheden, kwaliteiten

Nadere informatie

HOUT EN BOUW. Activerende werkvormen? De leraar doet er toe.

HOUT EN BOUW. Activerende werkvormen? De leraar doet er toe. HOUT EN BOUW Activerende werkvormen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat we na 14 dagen gemiddeld slechts 10 % hebben onthouden van datgene wat we gelezen hebben en 20 % van wat we hebben gehoord.

Nadere informatie

Vacature leraar NBS Teteringen

Vacature leraar NBS Teteringen Vacature leraar NBS Teteringen Het bestuur van de Stichting Nutsscholen Breda is verantwoordelijk voor vijf dynamische algemeen bijzondere scholen met in totaal ± 2000 leerlingen en 140 medewerkers. Per

Nadere informatie

Bijeenkomst 1 Maatwerktraject onderwijskundig begeleider

Bijeenkomst 1 Maatwerktraject onderwijskundig begeleider Bijeenkomst 1 Maatwerktraject onderwijskundig begeleider Opbrengst-en handelingsgericht werken Ad Kappen, Gerdie Deterd Oude Weme Programma 16.00 16.15 17.30 17.45 18.30 20.30 opening Marielle lezing ogw

Nadere informatie

Begeleiding nieuwe leraren op de Walvis

Begeleiding nieuwe leraren op de Walvis op de Walvis Inleiding: Binnen de school treden met regelmaat nieuwe leraren in dienst, beginnend of ervaren. Ook komt het voor dat Pabo studenten die in hun LIO-fase zitten -tijdelijk- in de rol van leraar

Nadere informatie

Gezamenlijke uitgangspunten. Leernetwerken Startende Leerkrachten

Gezamenlijke uitgangspunten. Leernetwerken Startende Leerkrachten Gezamenlijke uitgangspunten Leernetwerken Startende Leerkrachten Inleiding De algemene doelstelling van het partnerschap Opleiden in de School is het versterken van de startende leerkracht door nauw aan

Nadere informatie

DE BEROEPSTRAINING ANTROPOSOFIE

DE BEROEPSTRAINING ANTROPOSOFIE DE BEROEPSTRAINING ANTROPOSOFIE Antroposofie wordt praktisch wanneer je haar zo verinnerlijkt, dat zij je handelen inspireert. In deze beroepstraining werk je, met de andere deelnemers en de docenten,

Nadere informatie

PLG Leerkrachten. 8 december PLG Leerkrachten (2) Agenda

PLG Leerkrachten. 8 december PLG Leerkrachten (2) Agenda PLG Leerkrachten (2) PLG Leerkrachten 8 december 2010 vs 1.0 100422 Agenda 1. Introductie 1.1: Programma en doelen schooljaar 2010-2011 1.2: Terugblik PLG 1 en huiswerk 1.3: Doelen vandaag 1.4: De verbinding

Nadere informatie

ONDERWIJS EN INNOVATIE OP DE LINDERTE

ONDERWIJS EN INNOVATIE OP DE LINDERTE ONDERWIJS EN INNOVATIE OP DE LINDERTE Onderwijs zoals we dat vroeger kenden, bestaat al lang niet meer. Niet dat er toen slecht onderwijs was, maar de huidige maatschappij vraagt meer van de leerlingen

Nadere informatie

BKO-vragenlijst Individueel traject

BKO-vragenlijst Individueel traject BKO-vragenlijst Individueel traject Naam : Faculteit : E-mailadres : Telefoonnummer : Datum : Deze vragenlijst is bedoeld om inzicht te krijgen in uw onderwijswerkzaamheden. De onderwerpen die aan bod

Nadere informatie

Voorbeeld draaiboek thema- en intervisiebijeenkomsten

Voorbeeld draaiboek thema- en intervisiebijeenkomsten Voorbeeld draaiboek thema- en intervisiebijeenkomsten Toelichting draaiboek In dit draaiboek worden thema- en intervisiebijeenkomsten afgewisseld. Tijdens intervisiebijeenkomsten kunnen startende leraren

Nadere informatie

Opleiding jonge kind specialist (Post HBO)

Opleiding jonge kind specialist (Post HBO) Opleiding jonge kind specialist (Post HBO) 1. Algemeen 1.1. In vogelvlucht De basisopleiding tot jonge kind specialist is een praktijkgerichte opleiding met gefundeerde theoretische onderbouwing. In deze

Nadere informatie

Heikamperweg AZ Asten-Heusden

Heikamperweg AZ Asten-Heusden Heikamperweg 1 5725 AZ Asten-Heusden bbs.antonius@prodas.nl www.antonius-heusden.nl Beste geïnteresseerde in de kwaliteiten van BBS. Antonius, Kwalitatief en passend onderwijs verzorgen is een opdracht

Nadere informatie

SWOT-ANALYSE. 1 Interpersoonlijk competent. 1.1 Eisen. 1.2 Mijn ontwikkelpunten. 1.3 Mijn leerdoelen

SWOT-ANALYSE. 1 Interpersoonlijk competent. 1.1 Eisen. 1.2 Mijn ontwikkelpunten. 1.3 Mijn leerdoelen SWOT-ANALYSE Met een SWOT-analyse breng ik mijn sterke en zwakke punten in kaart. Deze punten heb ik vervolgens in verband gebracht met de competenties van en leraar en heb ik beschreven wat dit betekent

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel Calvijn - 17 februari 2015

Schoolondersteuningsprofiel Calvijn - 17 februari 2015 Calvijn - 17 februari 215 Contactgegevens school Naam Calvijn Straat + huisnummer Prinses Margrietstraat 17 Plaats Bunschoten Postcode 3751 CP Land Nederland Brinnummer 18H Telefoon (33)298-1731 E-mailadres

Nadere informatie

PLEITEN VOOR RECHTERLIJKE INSTANTIES. Vaardigheidstraining

PLEITEN VOOR RECHTERLIJKE INSTANTIES. Vaardigheidstraining PLEITEN VOOR RECHTERLIJKE INSTANTIES Vaardigheidstraining Pleiten voor rechterlijke instanties Introductie In deze training worden alle facetten van mondelinge pleitvaardigheid behandeld en geoefend. Door

Nadere informatie

POST HBO OPLEIDING GEDRAGSSPECIALIST

POST HBO OPLEIDING GEDRAGSSPECIALIST POST HBO OPLEIDING GEDRAGSSPECIALIST INLEIDING Bij de ontwikkeling van een post-hbo basisopleiding tot Gedragsspecialist heeft aantal factoren een rol gespeeld. Bijvoorbeeld de verwachting dat het onderwijsveld

Nadere informatie

Schooljaarplan Maarten Lutherschool

Schooljaarplan Maarten Lutherschool Schooljaarplan 2017-2018 Maarten Lutherschool Inleiding Centrale ambitie Waar staan we voor en waar gaan we voor. Kinderen opvoeden tot zelfstandige, verantwoordelijke mensen die vanuit blijdschap en overtuiging

Nadere informatie

Scholingsplan 2012-2013. Samen in ontwikkeling

Scholingsplan 2012-2013. Samen in ontwikkeling Scholingsplan 2012-2013 Samen in ontwikkeling Inhoudsopgave Inleiding 3 Pijlers 4 Kader 5 Deskundigheidsbevordering 2012-2013 6 Beschrijvingen van de scholingen 7 Aanmelden voor externe scholingen 9 Inleiding

Nadere informatie

De lerende Overblijf Medewerker

De lerende Overblijf Medewerker Whitepaper tussenschoolse opvang Overblijf Academie Maart 2014 Inleiding Deze whitepaper is bedoeld voor schoolleiders, directies en besturen in het primair onderwijs in Nederland die willen weten hoe

Nadere informatie

7 e Leergang De regionale ambtenaar als regisseur

7 e Leergang De regionale ambtenaar als regisseur 7 e Leergang De regionale ambtenaar als regisseur RegioAcademie 2012-2013 De regionale samenwerking De regionale samenwerking tussen gemeenten is niet meer weg te denken in bestuurlijk Nederland. Ruwweg

Nadere informatie

Eindverslag stage jaar 1

Eindverslag stage jaar 1 Eindverslag stage jaar 1 In de stagegids jaar 1 kun je alle achtergrondinformatie over de stage vinden. In de bijlage van de stagegids staat ook een overzicht (tabel) met alle documenten die van belang

Nadere informatie

De doelen van het onderwijs op locatie De Ring zijn gebaseerd op vier kernwaarden vanuit de missie:

De doelen van het onderwijs op locatie De Ring zijn gebaseerd op vier kernwaarden vanuit de missie: CSG LIUDGER DE RING ONDERSTEUNINGSPLAN 2014 Voorwoord De doelen van het onderwijs op locatie De Ring zijn gebaseerd op vier kernwaarden vanuit de missie: Veiligheid, Respect, Betrokkenheid en Ontplooiing

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA

Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA VOORWOORD In dit verslag van obs de Delta treft u op schoolniveau een verslag aan van de ontwikkelingen in het afgelopen schooljaar in het kader van de onderwijskundige ontwikkelingen,

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk

Nadere informatie

GIBO HEIDE. pedagogisch project

GIBO HEIDE. pedagogisch project GIBO HEIDE pedagogisch project gemeenteraadsbesluit van 26 mei 2015 Het pedagogisch project is de vertaling van de visie van directie en leerkrachten die betrekking heeft op alle aspecten van het onderwijs

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN

STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN De specialisatiemodule Trainersvaardigheden is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden!

Nadere informatie

Thermometer leerkrachthandelen

Thermometer leerkrachthandelen Thermometer leerkrachthandelen Leerlijnen en ontwikkelingslijn voor leerkrachten van WSKO 1 Inleiding Leerkracht zijn is een dynamisch en complex vak. Mensen die leerkracht zijn en binnen onze organisatie

Nadere informatie

Wil jij... PPP OPLEIDINGEN

Wil jij... PPP OPLEIDINGEN Wil jij... Effectief en goed PASTORAAT verlenen? LEREN eerlijk, liefdevol en zorgvuldig te confronteren? Met je eigen unieke KARAKTER anderen tot zegen zijn? ENERGIE overhouden in plaats van leeg lopen?

Nadere informatie

Beleidsnotitie beginnende leraar

Beleidsnotitie beginnende leraar Beleidsnotitie beginnende leraar Beleidsnotitie beginnende leraar 20140703.docx 1 3-7-2014 Inleiding Onderwijsstichting KempenKind hecht groot belang aan het welzijn en het professioneel functioneren van

Nadere informatie

Communiceren met ouders. Silke Jansen Orthopedagoog Gezin en Gedrag REC 4 Vierland

Communiceren met ouders. Silke Jansen Orthopedagoog Gezin en Gedrag REC 4 Vierland Communiceren met ouders Silke Jansen Orthopedagoog Gezin en Gedrag REC 4 Vierland Inhoud van de workshop 1. Kind binnen systeem 2. School en ouders gelijkwaardig? 3. Richtlijnen bij oudercontacten 4.

Nadere informatie

Opbrengstgericht en handelingsgericht werken INTERACTIEWIJZER. Ad Kappen

Opbrengstgericht en handelingsgericht werken INTERACTIEWIJZER. Ad Kappen Opbrengstgericht en handelingsgericht werken INTERACTIEWIJZER Ad Kappen INTERACTIEWIJZER Vraag uit het veld: WAAROM? We gaan terug in de tijd. 23-10-2003 Weg met etikettering van leerlingen / verschil

Nadere informatie

Een kijkje in de groepen.

Een kijkje in de groepen. Een kijkje in de groepen. We werken zonder groepsplannen. We hebben een andere organisatievorm. Wij clusteren niet op niveau, maar op individuele instructie-behoefte en ondersteuningsbehoefte van het cluster.

Nadere informatie

WELKOM Twee ICT voorbeelden in het Rekenen-wiskunde onderwijs op de Pabo van Avans hogeschool

WELKOM Twee ICT voorbeelden in het Rekenen-wiskunde onderwijs op de Pabo van Avans hogeschool WELKOM Twee ICT voorbeelden in het Rekenen-wiskunde onderwijs op de Pabo van Avans hogeschool Nicole Poulussen, Cindy Stienen, Esther Woertman Inhoud Jaar 1 Pabo Avans Voorbeeld 1 ICT in de vorm van een

Nadere informatie

Plek onderzoeksvraag. Aanleiding handelingsprobleem/verlegenheidssituatie. Literatuur. Onderzoeksvraag. Onderzoeksopzet

Plek onderzoeksvraag. Aanleiding handelingsprobleem/verlegenheidssituatie. Literatuur. Onderzoeksvraag. Onderzoeksopzet De Onderzoeksvraag Plek onderzoeksvraag Aanleiding handelingsprobleem/verlegenheidssituatie Probleemanalyse probleemstelling Literatuur Onderzoeksvraag Onderzoeksopzet De onderzoeksvraag Goed onderzoek

Nadere informatie

Samenvatting en aanbevelingen van het onderzoek onderwijs & ICT voor School X

Samenvatting en aanbevelingen van het onderzoek onderwijs & ICT voor School X Samenvatting en aanbevelingen van het onderzoek onderwijs & ICT voor School X Inleiding School X is een talentschool (mensgericht) vanuit de invalshoek dat leerlingen die hun talent benutten beter presteren

Nadere informatie

Beoordelingsformulieren. Aanpassingen

Beoordelingsformulieren. Aanpassingen Beoordelingsformulieren Aanpassingen 2018-2019 Opzet praktijkbeoordeling Oud Nieuw SBL-competenties Kerntaken en deeltaken (opleidingsprofiel) 10 geselecteerde algemene Centrale Criteria 23 Indicatoren

Nadere informatie

Voortgezet Onderwijs. Maatwerk bij incompany trainingen schoolbrede daltonontwikkeling certificaat leraar dalton VO dalton kort Nunspeet tweedaagse

Voortgezet Onderwijs. Maatwerk bij incompany trainingen schoolbrede daltonontwikkeling certificaat leraar dalton VO dalton kort Nunspeet tweedaagse Voortgezet Onderwijs Maatwerk bij incompany trainingen schoolbrede daltonontwikkeling certificaat leraar dalton VO dalton kort Nunspeet tweedaagse Www.daltondeventer.nl/nascholing Schoolontwikkeling op

Nadere informatie

Opbrengstgericht taalonderwijs

Opbrengstgericht taalonderwijs Opbrengstgericht taalonderwijs De leergang Opbrengstgericht taalonderwijs heeft tot doel leraren en intern begeleiders toe te rusten met kennis, inzichten en vaardigheden op het gebied van lees-/taalonderwijs

Nadere informatie

15 16 Evaluatie Docentencursus Zuyd, juni Inhoudsopgave. 1 Algemeen...1

15 16 Evaluatie Docentencursus Zuyd, juni Inhoudsopgave. 1 Algemeen...1 15 16 Evaluatie Docentencursus Zuyd, juni 2016 Inhoudsopgave 1...1 2 Hoofdsectie...2 1 Geef bij de onderstaande stellingen aan of u ermee zeer mee oneens/oneens/eens/zeer mee eens bent, dan wel neutraal

Nadere informatie

Verantwoording gebruik leerlijnen

Verantwoording gebruik leerlijnen Verantwoording gebruik leerlijnen In de praktijk blijkt dat er onder de deelnemers van Samenscholing.nu die direct met elkaar te maken hebben behoefte bestaat om de ontwikkeling van de beroepsvaardigheden

Nadere informatie

Jaartraining System dynamics

Jaartraining System dynamics Deze jaartraining richt zich op ieder die zich wil bijscholen in de systemische manier van kijken en handelen met toepassingen in de verschillende levensdomeinen: familie, relatie, opvoeden, werk, helpen,...

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Plusklas! In deze gids zetten we de details van

Nadere informatie

Bijeenkomst 3 Identity Positioning

Bijeenkomst 3 Identity Positioning Bijeenkomst 3 Identity Positioning Programma: Positioning Onduidelijkheden? (verkeerde data) Wat is positioning? Resultaten assignment 3 Dialoog Uitleg docentexpertises Onduidelijkheden? Verantwoordelijk

Nadere informatie

DE KRACHT VAN NON-VERBALE COMMUNICATIE. Leer lichaamstaal bewust te gebruiken en gesprekken effectief te beïnvloeden

DE KRACHT VAN NON-VERBALE COMMUNICATIE. Leer lichaamstaal bewust te gebruiken en gesprekken effectief te beïnvloeden DE KRACHT VAN NON-VERBALE COMMUNICATIE Leer lichaamstaal bewust te gebruiken en gesprekken effectief te beïnvloeden Invloed door non-verbale communicatie Introductie Tijdens interactie tussen mensen speelt

Nadere informatie

1.3. Leerkrachten kennen de 7 uitgangspunten en passen enkele uitgangspunten bewust en systematisch toe.

1.3. Leerkrachten kennen de 7 uitgangspunten en passen enkele uitgangspunten bewust en systematisch toe. 1. Uitgangspunten HGW 2. Reflectie 3. Communicatie Implementatie HGW-OGW Leerkrachten Fase 1 Fase 2 Fase 3 Fase 4 1.1. Leerkrachten kennen de 7 uitgangspunten van HGW niet maar passen deze (gedeeltelijk)

Nadere informatie