Volg architectuur & stedenbouw in Gent op de voet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Volg architectuur & stedenbouw in Gent op de voet"

Transcriptie

1 Volg architectuur & stedenbouw in Gent op de voet Browse: Home» 2014» November» Verblijven in de voormalige kantoren van Dagblad Vooruit in de Backstay Hostel Zoek op de website... Gentcement is een blog voor mensen die graag op de hoogte willen blijven van architecturale en stedenbouwkundige ontwikkelingen in en rond Gent. VERBLIJVEN IN DE VOORMALIGE KANTOREN VAN DAGBLAD VOORUIT IN DE BACKSTAY HOSTEL Van voorontwerp tot oplevering, wij voorzien het proces met beelden, info en leuke weetjes! GENTCEMENT OP DE SOCIALE MEDIA 03/11/2014 Binnenstad: Studentenbuurt, Glas, Hotels, Restauratie & renovatie, volgen 421 volgers De stad Gent is een hostel rijker. Net voor de zomer opende Backstay Hostel zijn deuren in de oude Backstage, ook gekend als het voormalige redactiekantoor van Dagblad Vooruit. Vijf jaar geleden kocht de projectontwikkelaar Upgrade Estate het beschermd monument en bijhorend complex in de Sint-Pietersnieuwstraat en renoveerde het volledig. Gentcement kreeg de kans om een nacht te verblijven in de nieuwe hostel en zich eventjes terug in de tijd te wanen. Log in To use Facebook's social plug-ins, you must switch from using Facebook as Backstay Hostel I Ghent to using Facebook as Yannick Baeyens.

2 Inschrijven AGENDA > / tentoonstelling Provinciale Prijs Architectuur > / tentoonstelling STAM: Maquettes. Verbeelding op schaal. CATEGORIEËN + Algemeen Materiaal Baksteen Beton Glas Hout Staal Steen Transparant Thema Infrastructuur Nieuwbouw De fascinerende eclectische voorgevel, van rood en zwart geglazuurde tegels en mat glaswerk, gecombineerd met de uitnodigend brede trappen, trok gegarandeerd al de aandacht wanneer je door de Sint-Pietersnieuwstraat wandelde of aan de naastliggende halte stond te wachten op de bus. Openbare ruimte Restauratie & renovatie Stedenbouw Typologie Appartementsgebouwen Het gebouw werd in 1930 ontworpen door architect Fernand Brunfaut ( Bibliotheken 1972) voor de redactie van het dagblad Vooruit en de drukkerij Het Licht. Het is

3 van buitenaf het meest herkenbaar door de zes tweezijdige erkers uit glas- en ijzerwerk die het gebouw zijn sierlijke en herkenbare uitstraling geven. De oorspronkelijke gevel van een reeds bestaande 19e eeuwse herenwoning kwam op die manier vol uitbundige en kleurrijke geometrische art deco-elementen te zitten. s Nachts symboliseerde de verlichting van de gevel en de inkompartij niet alleen de naam van de drukkerij maar illustreerde zij ook de nachtelijke activiteit die bij het productieproces van een krant kwam kijken. Bron: onbekend. Eengezinswoningen Gezondheidszorg Hotels Installaties Kantoorgebouwen Meergezinswoningen Onderwijs Openbaar vervoer Parken & tuinen Pleinen Religieus Sportfaciliteiten Wijken Binnenstad: Centrum Het was duidelijk dat de socialistische beweging zeer fier was op hun nieuwe gebouw en ze toonde dit ook in architectuurmagazines, affiches en flyers. Binnenstad: Studentenbuurt Binnenstad: Zuid Brugse Poort Rooigem Dampoort Elisabethbegijnhof Papegaai Gentbrugge Kanaaldorpen- en zone Ledeberg Macharius Heirnis Mariakerke Moscou Vogelhoek Muide Meulestede Afrikalaan Nieuw Gent UZ Oud Gentbrugge Rabot Blaisantvest Sint-Amandsberg Sint-Denijs-Westrem Sluizeken Tolhuis Ham

4 Het merendeel van het authentieke interieur, naar het ontwerp van Maxime Brunfaut, de zoon van de architect, ging jammer genoeg verloren tijdens de verhuis van de redactie van de krant en het faillissement van de drukkerij Het Licht. Het gebouw stond een hele tijd leeg tot het in de vroege jaren 90 werd herbestemd tot het nieuwe cultuurcentrum Backstage. Onder die naam is het gebouw bij veel Gentenaars nog steeds het meest gekend. Stationsbuurt Noord Stationsbuurt Zuid Watersportbaan Ekkergem Wondelgem Zwijnaarde RECENTE REACTIES Erwin Schoors on Verblijven in de voormalige kantoren van Dagblad Vooruit in de Backstay Hostel Gentwerpenaar on Minimal Verapazbrug in 2017 Gentwerpenaar on Minimal Verapazbrug in 2017 Olivier Machiels on Grootste klimzaal van Europa (en misschien ter wereld) komt in Gent hanne on Wijk in verandering: de studentenbuurt ARCHIEF In het hoofdgebouw kwam er een ticketshop die nog steeds te zien is als de loketten in de inkomhal een theaterwinkel, een café, vergaderruimte en een appartement. In de voormalige drukkerij werden er repetitieruimten, kostuumateliers, kantoren en een de eigenlijke theaterzaal ingericht. Select Month

5 In 2009 kocht Upgrade Estate het volledige complex voor 3,5 miljoen euro. De ruwbouw van het complex, met het beschermd monument, werd door architectuurbureau a154 in een jaar tijd gerenoveerd. Het werd volledig omgevormd door Nele Van Damme in samenwerking met architect Yannick Baeyens tot de jeugdherberg Backstay Hostel met 108 bedden. Zij stonden samen in voor het totaalconcept en en ontwerp van de bar, de bedden en het receptiemeubel. Bovendien hebben zij eveneens de volledige look & feel bedacht en uitgewerkt alsook alle fijne creatieve details. Ondertussen werd achter het gebouw een nieuwbouw opgetrokken met 105 studentenkamers en een commerciële ruimte op het gelijkvloers.

6 De waardevolle ruimtes (uit erfgoedoogpunt) zoals de inkomhal, de trappenhal en de lokettenzaal bleven volledig bewaard en werden geherwaardeerd. Alle gebruikte kleuren en materialen werden zo gekozen dat ze het meest aansloten op de originele uitvoeringstechnieken van destijds. In de oude inkom vinden we de receptie, met verder op het gelijkvloers een bagageberging en een grote ontbijtzaal met terras. De lobby, bar en ontbijtruimte lopen in elkaar over zodat één grote ruimte wordt gevormd.

7 Deze cafetaria is niet enkel toegankelijk voor toeristen die in het hostel verblijven, maar ook voor de modale Gentenaar. Je kan er een kopje koffie drinken, met de huisgemaakte taart, weg van de drukte van de Sint-Pietersnieuwstraat.

8 De eerste verdieping telt vier slaapzalen voor in totaal 45 bedden, de tweede verdieping zes slaapkamers voor in totaal 36 bedden en de derde verdieping vijf slaapkamers voor in totaal 28 bedden. Alle meubilair werd op maat gemaakt (met stapelbedden tot 3 bedden hoog!) en de verdiepingen hebben specifieke kleuren en accenten gekregen. Zo is ook elke slaapkamer of -zaal genoemd naar een (internationale) krant zoals bijvoorbeeld De Morgen, Die Zeit en The Guardian. De sfeer van de vroegere redactie blijft dus nog steeds in het gebouw hangen.

9 Het valt op dat Backstay Hostel de speelsheid die men terugvindt in de vele art deco-elementen van het gebouw, ook in de kamers doortrekt. Zo vind je overal in het gebouw tot zelfs in de wc s krijtborden terug waar je naar hartelust kan tekenen of boodschappen achterlaten. De decoratie van elke kamer en zaal varieert ook zeer sterk. Terwijl in de ene kamer oude vinylhoezen uit de jaren stillekes als behangpapier dienst doen, hangt een andere kamer weer vol met oude telefoontoestellen. Origineel, en steeds met een al dan niet subtiele knipoog naar het redactieverleden van het gebouw.

10 Achter de letters D A G van Dagblad Vooruit op de gevel, verbergt zich een sobere, betonnen structuur die werd ingericht als zogenaamde blogruimte. Diffuus licht valt via de glazen lichttoren binnen, het zou het een uitstekende plek zijn geweest om dit artikel voor Gentcement te schrijven. Ondertussen hadden we doorheen het kleine raampje boven het computerscherm naar de Vooruit aan de overkant van de straat kunnen turen.

11 Dat de renovatie van het gebouw allesbehalve vanzelfsprekend was, bleek uit het gesprek tijdens onze rondleiding. Zo zag de Dienst Monumentenzorg en Architectuur het bijvoorbeeld niet zitten om het hele gebouw open te laten breken om een liftkoker te plaatsen. Met gevolg dat de grote houten trap nu de enige manier is om op de bovenste verdiepingen te geraken met al je bagage. Dit is misschien niet zo erg, het blijft uiteindelijk nog steeds een jeugdherberg waar van nature vooral rugzaktoeristen komen overnachten.

12 Wanneer we door het gebouw kuieren blijkt, dankzij de respectvolle renovatie van het architectenbureau, de sfeer uit de jaren 30 nog overal aanwezig te zijn. In de traphal hangt nog steeds die typische oude geur, de houten vloeren kraken en piepen en het gebouw is persoonlijk als art deco-liefhebber nu eenmaal een heel mooi voorbeeld van deze architectuurstijl. De gasten mogen van geluk spreken dat ze in een dergelijk icoon van onze rijke Gentse architectuurgeschiedenis kunnen verblijven.

13

14 Weergeven op Google Maps Inloggen Kaartgegevens 2014 Google Afbeeldingen 2014, Aerodata International Een Surveys, kaartfout DigitalGlobe rapporteren Met dank aan Backstay Hostel voor het verblijf en de rondleiding. Tekst: Fréderic Louis & Lucas Selfslagh / Bronnen: Backstay Hostel, Onroerend Erfgoed & Architectuur in Gent & Inventaris Onroerend Erfgoed / Foto s: Luc Roymans, Amaury Henderick & Sarah De Pauw Share 15 Share 44 Share 1 Share Share MUO architecten specialisatie : semi-industriële gebouwen & staalbouwwoningen Tags: a154, art deco, Backstay, drukkerij, Fernand Brunfaut, Fernard Brunfaut, Het Licht, hostel, hotel, jeugdherberg, Maxime Brunfaut, Sint-Pietersnieuwstraat, Upgrade Estate, Vooruit

15 Reacties Gemeenschap Inloggen Sorteren op beste Delen Favoriet Join the discussion Erwin Schoors 3 dagen geleden Heel mooie impressie. Gevel en inkomhal zijn werkelijk pareltjes van interbellum-architectuur met een duidelijke functionele leesbaarheid. Elementen die gelukkig behouden werden in deze volgens mij geslaagde reconversie. 2 Beantwoorden Delen Samengesmolten arbeidershuisjes leiden tot woning die baadt in licht Copyright 2014 Gentcement - Gebruiksvoorwaarden - Project of bijdrage insturen - Adverteren op Gentcement

AANVRAAGFORMULIER ARTIEST ZKT VOOR ORGANISATOREN

AANVRAAGFORMULIER ARTIEST ZKT VOOR ORGANISATOREN AANVRAAGFORMULIER ARTIEST ZKT VOOR ORGANISATOREN Belangrijke informatie voor de aanvrager Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kan u zich kandidaat stellen om een artiest te ontvangen op uw

Nadere informatie

Situering op kaart. WIJKFICHES Bloemekenswijk. statistische sectoren Bloemekenswijk. 1,67 km 2 (1,1% van Gent) Oude Lieve. Rustoord.

Situering op kaart. WIJKFICHES Bloemekenswijk. statistische sectoren Bloemekenswijk. 1,67 km 2 (1,1% van Gent) Oude Lieve. Rustoord. 9 Bloemekenswijk In dit document staan een hele reeks data uit verschillende bronnen vermeld. Meer uitleg over de gehanteerde bronnen en begrippen vind je in Bronnen en Begrippen. WIJKFICHES Bloemekenswijk

Nadere informatie

Aanvraag subsidie Wijk aan Zet oproep september 2017

Aanvraag subsidie Wijk aan Zet oproep september 2017 Aanvraag subsidie Wijk aan Zet oproep september 2017 Opsturen Persoonlijk afgeven Meer info t.a.v. Dienst Ontmoeten en Verbinden Botermarkt 1 9000 Gent Keizer Karelstraat 1. 9000 Gent Belangrijke informatie

Nadere informatie

toelichting sociale regie in Gent

toelichting sociale regie in Gent INSPIRATIEDAG SOCIALE COHESIE EN BUURTGERICHT WERKEN workshop buurtankerpunten: regisseurs in de buurt toelichting sociale regie in Gent Björn Denaert Sociaal regisseur Bloemekenswijk, Muide-Meulestede-Afrikalaan,

Nadere informatie

Jeugdbeweging in Gent in cijfers Chirojeugd Vlaanderen, FOS Open Scouting, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen in Gent

Jeugdbeweging in Gent in cijfers Chirojeugd Vlaanderen, FOS Open Scouting, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen in Gent Jeugdbeweging in Gent in cijfers 2017 Chirojeugd Vlaanderen, FOS Open Scouting, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen in Gent 6.822 Leden in een Gentse jeugdbeweging tussen 6 en 17 jaar 52 jeugdbewegingen

Nadere informatie

SPORT, SPEL EN FUN IN JOUW WIJK!

SPORT, SPEL EN FUN IN JOUW WIJK! SPORT, SPEL EN FUN IN JOUW WIJK! voor kinderen en jongeren ZOMER 2015 Gedaan met suffen op de sofa! Tijdens de zomervakantie tuffen de Pretkamjonet, en de Sportmobiel naar je toe voor een zonnige speelnamiddag.

Nadere informatie

1 e lijns psychologische hulp. CAW Oost-Vlaanderen OCMW Psychologische dienst LDC Psychologen Psychologen Algemene Ziekenhuizen

1 e lijns psychologische hulp. CAW Oost-Vlaanderen OCMW Psychologische dienst LDC Psychologen Psychologen Algemene Ziekenhuizen 1 e lijns psychologische hulp CAW Oost-Vlaanderen OCMW Psychologische dienst LDC Psychologen Psychologen Algemene Ziekenhuizen CAW Oost-Vlaanderen 1 e lijns psychologische hulp Voorstelling - Onthaal,

Nadere informatie

Rapport over het aanbod kinderopvang voor baby s en peuters in Gent 2016

Rapport over het aanbod kinderopvang voor baby s en peuters in Gent 2016 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Rapport over het aanbod kinderopvang voor baby s en peuters in Gent 2016 1. Aantal 0 2 jarigen in Gent op 01/01/2016.

Nadere informatie

In te vullen door de Stad Gent - Dienst Cultuurparticipatie. In te vullen door de aanvrager - LEES EERST HET REGLEMENT!

In te vullen door de Stad Gent - Dienst Cultuurparticipatie. In te vullen door de aanvrager - LEES EERST HET REGLEMENT! AANVRAAGFORMULIER 'ARTIEST ZOEKT FEESTNEUS' 2013-2014 voor straat- en buurtfeesten van 1 augustus 2013 tot 30 juni 2014 en van 1 augustus 2014 tot 31 december 2014 In te vullen door de Stad Gent - Dienst

Nadere informatie

Aanvraag subsidie Duurzame Wijken

Aanvraag subsidie Duurzame Wijken Aanvraag subsidie Duurzame Wijken Dienst Milieu en Klimaat Bezoekadres Postadres Openingsuren Bereikbaarheid Braemkasteelstraat 41 9050 Gentbrugge tel.: 09 268 23 00 fax: 09 268 23 68 Botermarkt 1 9000

Nadere informatie

Aanvraag subsidie Duurzame Wijken

Aanvraag subsidie Duurzame Wijken Aanvraag subsidie Duurzame Wijken Dienst Milieu en Klimaat Bezoekadres Postadres Openingsuren Woodrow Wilsonplein 1 9000 Gent tel.: 09 268 23 00 fax: 09 268 23 68 Botermarkt 1 9000 Gent maandag, dinsdag,

Nadere informatie

SPORT, SPEL EN FUN IN JOUW WIJK!

SPORT, SPEL EN FUN IN JOUW WIJK! SPORT, SPEL EN FUN IN JOUW WIJK! voor kinderen en jongeren ZOMER 2017 Tijdens de paas- en zomervakantie brengt de Stad Gent sport en spel tot in de Gentse wijken. Al deze vakantiewerkingen gaan door van

Nadere informatie

Reglement erkenning en subsidiëring van werkgroepen jeugd

Reglement erkenning en subsidiëring van werkgroepen jeugd Reglement erkenning en subsidiëring van werkgroepen jeugd Goedgekeurd in de gemeenteraad van 14 december 2015 Bekendgemaakt op 15 december 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Definities...

Nadere informatie

Gebiedsgerichte Werking

Gebiedsgerichte Werking Gebiedsgerichte Werking 2 juiste foto leveren aub Gebiedsgerichte werking = weten, zeggen én doen Heel wat Gentenaars tonen zich begaan met hun stad en wijk. Ze willen weten wat de wijk vandaag te bieden

Nadere informatie

Volg het cultuurspoor van het lokale netwerk in Gent

Volg het cultuurspoor van het lokale netwerk in Gent Volg het cultuurspoor van het lokale netwerk in Gent Netwerkdag lokale netwerken vrije1jdspar1cipa1e 7 november 2014 Marijke Leye Dienst Cultuurpar1cipa1e Stad Gent AFSPRAKENNOTA VRIJETIJDSPARTICIPATIE

Nadere informatie

Rapport over het aanbod kinderopvang voor baby s en peuters in Gent 2017

Rapport over het aanbod kinderopvang voor baby s en peuters in Gent 2017 Rapport over het aanbod kinderopvang voor baby s en peuters in Gent 2017 Beste lezer, De cijfers in dit rapport bewijzen het: in 2017 slaagden we er met de Gentse Kinderopvang in om het opvangaanbod op

Nadere informatie

Voorschoolse kinderopvang Stad Gent. Rapport 2016 over het aanbod kinderopvang voor baby s en peuters in Gent.

Voorschoolse kinderopvang Stad Gent. Rapport 2016 over het aanbod kinderopvang voor baby s en peuters in Gent. Voorschoolse kinderopvang Stad Gent Rapport 2016 over het aanbod kinderopvang voor baby s en peuters in Gent. Voorwoord Voor het negende jaar op rij stelt de Dienst Kinderopvang van Stad Gent het Rapport

Nadere informatie

Rapport over het aanbod kinderopvang voor baby s en peuters in Gent 2018

Rapport over het aanbod kinderopvang voor baby s en peuters in Gent 2018 Rapport over het aanbod kinderopvang voor baby s en peuters in Gent 2018 Uitgave:. Kinderopvangpunt Stad Gent V.U. Mieke Hullebroeck stadhuis Botermarkt 1 9000 Gent december 2018 Beste lezer, Het Rapport

Nadere informatie

Voorschoolse kinderopvang Stad Gent 2015

Voorschoolse kinderopvang Stad Gent 2015 Voorschoolse kinderopvang Stad Gent 2015 Rapport over het aanbod kinderopvang voor baby s en peuters in Gent. Uitgave:. Dienst Kinderopvang Stad Gent sept 2015 V.U. schepen Elke Decruynaere stadhuis Botermarkt

Nadere informatie

Overzicht polyvalente zalen in de buurtcentra. Technische gegevens per zaal. Rabot-Blaisantvest

Overzicht polyvalente zalen in de buurtcentra. Technische gegevens per zaal. Rabot-Blaisantvest Overzicht polyvalente zalen in de buurtcentra wijk polyvalente zaal capaciteit categorie Rabot-Blaisantvest 50 personen kleine zaal Rooigem - De Kluts 49 personen kleine zaal Nieuw-Gent-Steenakker - Den

Nadere informatie

Gids voor dak- en thuislozen in Gent (adressen van organisaties)

Gids voor dak- en thuislozen in Gent (adressen van organisaties) 1 De Sloep - Onze Thuis Zalmstraat 2 09 225 01 45 Macharius Heirnis desloeponzethuis@fulladsl.be 2 Huize Triest Gezondheidsstraat 2 0473 75 67 04 Bloemekeswijk huize.triest@fracarita.org 3 De Zuidpoort

Nadere informatie

Gids voor dak- en thuislozen in Gent (adressen van organisaties)

Gids voor dak- en thuislozen in Gent (adressen van organisaties) 1 De Sloep - Onze Thuis Zalmstraat 2 09 225 01 45 Macharius Heirnis desloeponzethuis@skynet.be 2 Huize Triest - Gemeenschapshuis Tabor Gezondheidstraat 2 0473 75 67 04 Bloemekeswijk info@huizetriest.be

Nadere informatie

SPORT, SPEL EN FUN IN JOUW WIJK!

SPORT, SPEL EN FUN IN JOUW WIJK! SPORT, SPEL EN FUN IN JOUW WIJK! voor kinderen en jongeren ZOMER 2016 De Pretkamjonet en Sportmobiel komen tijdens de zomervakantie naar jouw Speelse Wijk voor een leuke speelnamiddag. ZOMER 2016 Tijdens

Nadere informatie

SPORT, SPEL EN FUN IN JOUW WIJK!

SPORT, SPEL EN FUN IN JOUW WIJK! SPORT, SPEL EN FUN IN JOUW WIJK! voor kinderen en jongeren zomer DE PRETKAMJONET, SPORTMOBIEL EN SPORTKAR KOMEN TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE NAAR JOUW WIJK VOOR EEN LEUKE SPEELNAMIDDAG. ZOMERVAKANTIE 2018

Nadere informatie

SPORT, SPEL EN FUN IN JOUW WIJK!

SPORT, SPEL EN FUN IN JOUW WIJK! SPORT, SPEL EN FUN IN JOUW WIJK! voor kinderen en jongeren 4 Gedaan met suffen op de sofa! Tijdens de zomervakantie tuffen de Pretkamjonet en de Sportmobiel naar je toe voor een zonnige speelnamiddag.

Nadere informatie

SPORT, SPEL EN FUN IN JOUW WIJK!

SPORT, SPEL EN FUN IN JOUW WIJK! SPORT, SPEL EN FUN IN JOUW WIJK! voor kinderen en jongeren Gedaan met suffen op de sofa! Tijdens de zomervakantie tuffen de Pretkamjonet, de Pretbisiklet en de Sportmobiel naar je toe voor een zonnige

Nadere informatie

gegevens over het aantal anderstalige nieuwkomers in het basisonderwijs te Gent toestand 31 december 2012

gegevens over het aantal anderstalige nieuwkomers in het basisonderwijs te Gent toestand 31 december 2012 Kom-Pas Gent vzw Kongostraat 42 9000 Gent dd. 18.09.2013 gegevens over het aantal anderstalige nieuwkomers in het basisonderwijs te Gent toestand 31 december 2012 inleiding In het Beleidsplan LOP Gent

Nadere informatie

Situering Sociale cohesie in een notendop. Samenvatting literatuurstudie Superdiversiteit

Situering Sociale cohesie in een notendop. Samenvatting literatuurstudie Superdiversiteit Inhoudstafel Situering Sociale cohesie in een notendop Samenvatting literatuurstudie Superdiversiteit Analyse van bepalende factoren Conclusies Tot slot Situering Data-analyse en GIS stelde de vraag Peter

Nadere informatie

Wijk van de Maand. Nieuw concept van wijkdebatten voor (de 1 ste ronde)

Wijk van de Maand. Nieuw concept van wijkdebatten voor (de 1 ste ronde) Wijk van de Maand Nieuw concept van wijkdebatten voor 2013 2015 (de 1 ste ronde) Gebiedsgerichte Werking Opgestart in 2003 (10 jaar) 14 wijkregisseurs voor 25 wijken Zorgen dat Gentenaars mee weten (informatie)

Nadere informatie

Wow! by feeling W ONEN TEKST: JAN DE VOS. STYLING: CRISTA VAN DAEL. FOTO S: LUC ROYMANS.

Wow! by feeling W ONEN TEKST: JAN DE VOS. STYLING: CRISTA VAN DAEL. FOTO S: LUC ROYMANS. 8 DE AAN DE Een interbellumwoning in de Gentse stationsbuurt werd verbouwd tot een eigentijdse woonplek voor een gezin met twee jonge kinderen. Meubels werden beperkt tot het minimum: hoe leger een ruimte,

Nadere informatie

Reglement voor het burgerbudget voor Gent

Reglement voor het burgerbudget voor Gent Reglement voor het burgerbudget voor Gent 2016-2018 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 december 2016. Bekendgemaakt op 21 december 2016. Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Definities... 1

Nadere informatie

DIVERSiteit IN DE RIJ RIJWONINGEN IN KORTRIJK

DIVERSiteit IN DE RIJ RIJWONINGEN IN KORTRIJK DIVERSiteit IN DE RIJ RIJWONINGEN IN KORTRIJK WONINGWANDELING IN KORTRIJK ZONDAG 24 SEPTEMBER 2017 OVERZICHT OPENGESTELDE WONINGEN WONING 1 Wat: rijwoning/eengezinswoning slopen en herbouwen van de woning

Nadere informatie

Stadsmonitor Een monitor voor leefbare en duurzame Vlaamse steden. Bijlage met kaarten op stadsniveau

Stadsmonitor Een monitor voor leefbare en duurzame Vlaamse steden. Bijlage met kaarten op stadsniveau Stadsmonitor 2017 Een monitor voor leefbare en duurzame Vlaamse steden Bijlage met kaarten op stadsniveau Publicatie in het kader van de Gemeente- en Stadsmonitor AGENTSCHAP BINNENLANDS BESTUUR DEPARTEMENT

Nadere informatie

Ongelijkheid in de vroege kindertijd en daarbuiten: hoe moet het nu verder?

Ongelijkheid in de vroege kindertijd en daarbuiten: hoe moet het nu verder? Ongelijkheid in de vroege kindertijd en daarbuiten: hoe moet het nu verder? Prof. dr. Wim Van Lancker Centrum voor Sociologisch onderzoek KU Leuven Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck Universiteit

Nadere informatie

1 ARCHITECTUUR Gebouw restylen

1 ARCHITECTUUR Gebouw restylen 1 ARCHITECTUUR Gebouw restylen Max. 1 persoon Wat heb je nodig? Camera, foto, fotokopietjes, papier, potloden, stiften. Wat ga je doen? Je gaat op zoek in je woonplaats naar een gebouw/ straat/ plein,

Nadere informatie

Gids voor dak- en thuislozen in Gent (overzicht per dienstverlening)

Gids voor dak- en thuislozen in Gent (overzicht per dienstverlening) warme maaltijden 20 Wijkrestaurant Nieuw Gent maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 11.30 tot 13 u (donderdag enkel in de winter) 67 Ateljee vzw (Parnassus - CAW) weekdagen van 12 u tot 14 u 14 Ateljee

Nadere informatie

Sander Vliebergh 1MAK 1D1. Architectuurtypologie. Individuele Taak

Sander Vliebergh 1MAK 1D1. Architectuurtypologie. Individuele Taak Sander Vliebergh 1MAK 1D1 2014 2015 Architectuurtypologie Individuele Taak Bouwstijl en stijlkenmerken Bouwjaar: 1938 Bouwstijlen: Modernisme (Internationale Stijl) en Art deco Op de gevel van het gebouw

Nadere informatie

Mobiel Crisis team. Ontstaan 26/06/2017

Mobiel Crisis team. Ontstaan 26/06/2017 Mobiel Crisis team Ontstaan Internationaal Binnen de WGO-GGZ (Wereldgezondheidsorganisatie Geestelijke Gezondheidszorg) werd in 2005 (Helsinki) afgesproken om in de Europese Regio werk te maken van de

Nadere informatie

Rijdt alle dagen behalve tijdens de Gentse Feesten

Rijdt alle dagen behalve tijdens de Gentse Feesten N1 Gent Sint-Pietersstation - Wondelgem Industrieweg lijn: N1 N1 N1 voornaamste haltes 11 21 31 Gent Sint-Pietersstation 23:23 0:08 0:54 Gent Van Nassaustraat 23:27 0:12 0:58 Gent Savaanstraat 23:31 0:16

Nadere informatie

Ten Dam De Leeuw Architecten. De boerderij: een nieuwe to

Ten Dam De Leeuw Architecten. De boerderij: een nieuwe to Ten Dam De Leeuw Architecten De boerderij: een nieuwe to Ten Dam De Leeuw Architecten is een dynamisch bureau dat zich bezighoudt met architectuur, stedenbouw, landschap en interieur. Het is altijd op

Nadere informatie

Vrijetijdsinfofiche Details Doelgroepen: Subcategorieën: Werkingsdagen:

Vrijetijdsinfofiche Details Doelgroepen: Subcategorieën: Werkingsdagen: : jeugddienst@gent.be JVT0003 Elektrische en akoestische gitaar: beginners en gevorderden. Blues op elektrische gitaar, gitaarharmonie en 2/09/2013 0:00:00 Creya Sint-Pietersaalststraat 45 09 2204376 creya@telenet.be

Nadere informatie

G3NT_1N_CiJFeR5/2009. wijkmonitor

G3NT_1N_CiJFeR5/2009. wijkmonitor G3NT_1N_CiJFeR5/2009 wijkmonitor IN CIJFERS 2009 WIJKMONITOR Annelies Van Steenberge Els Verhasselt Els Bauwens Eric Dirikx Diedrik Gaus Deze publicatie kwam tot stand met de steun van colofon v.u.: Burgemeester

Nadere informatie

Kom spelen met taal. Onderwijscentrum Gent Departement Onderwijs, Opvoeding en Jeugd - Stad Gent

Kom spelen met taal. Onderwijscentrum Gent Departement Onderwijs, Opvoeding en Jeugd - Stad Gent V.u.: Mieke Hullebroeck algemeen directeur - stadhuis, Botermarkt 1, 2019-00832 Onderwijscentrum Gent Departement Onderwijs, Opvoeding en Jeugd - Stad Gent Keizer Karelstraat 1 09 323 50 50 www.onderwijscentrum.gent

Nadere informatie

WONINGENT BOUWT VOLOP AAN KWALITEITSVOL SOCIAAL WONEN IN GENT

WONINGENT BOUWT VOLOP AAN KWALITEITSVOL SOCIAAL WONEN IN GENT Persinformatie Zomerse projecten WoninGent goed voor 161 nieuwe sociale woningen Deze zomer gaan vijf projecten van start, samen goed voor 94 sociale huurwoningen en 39 sociale koopwoningen. Daarnaast

Nadere informatie

Het Lichtplan. Jordi Peelman

Het Lichtplan. Jordi Peelman Het Lichtplan Jordi Peelman De stad Gent is in het jaar 1998 begonnen met het uitwerken van een lichtplan. Het verlicht monumenten, gebouwen, toegangspoorten, verkeersassen, handelsstraten, parken en pleinen.

Nadere informatie

Omgevingsanalyse 2013

Omgevingsanalyse 2013 Technische versie Omgevingsanalyse 2013 Stad Gent - Strategie & Coördinatie Inhoudstafel Deel I Gentenaars en Gentgebruikers 1 Deel II Externe omgevingsanalyse 69 Deel III Interne omgevingsanalyse 227

Nadere informatie

Wijk Brugse poort - Rooigem

Wijk Brugse poort - Rooigem Wijk Brugse poort - Rooigem Appartementsgebouw OCMW nr. 1 Adres (straat, huisnummer, stad, postcode) Nimfenstraat 68-87, 9000 Gent De zijgevel is gelegen aan de Nekkersputstraat. Omschrijving muur De zijgevel

Nadere informatie

INTERIEUR. Grandeur van toen, comfort van nu TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 69

INTERIEUR. Grandeur van toen, comfort van nu TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 69 INTERIEUR Grandeur van toen, comfort van nu TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 69 Je kunt het huis van je dromen vinden en meer dan genoeg ideeën hebben om dat huis te herstellen in de

Nadere informatie

ANTWERPEN - Bosmanslei: Design duplex van ca 200m² met tuin in subliem gerestaureerde meesterwoning.

ANTWERPEN - Bosmanslei: Design duplex van ca 200m² met tuin in subliem gerestaureerde meesterwoning. 27 Dec 2018 - Pagina 1 Slaapkamers Badkamers 200m2 Bewoonbare opp. 200m2 Grondoppervlakte ANTWERPEN - Bosmanslei: Design duplex van ca 200m² met tuin in subliem gerestaureerde meesterwoning. In één van

Nadere informatie

astvrij onthaal Styling

astvrij onthaal Styling 116 Styling astvrij onthaal Hoe maakt u van uw woning een gezellige, uitnodigende thuis? We vroegen het aan Roxanne Stevens (26), uitbaatster van B&B Rosier 10 in Antwerpen én interieurarchitecte. Zeven

Nadere informatie

STUDIO FARRIS ARCHITECTS BVBA KORTE KLARENSTRAAT 4/ ANTWERP - BELGIUM T

STUDIO FARRIS ARCHITECTS BVBA KORTE KLARENSTRAAT 4/ ANTWERP - BELGIUM T 1 STUDIO FARRIS ARCHITECTS BVBA KORTE KLARENSTRAAT 4/4 2000 ANTWERP - BELGIUM STUDIO@STUDIOFARRIS.COM T + 32 3 237 64 18 WWW.STUDIOFARRIS.COM BTW BE0807 219 251 2 STABLE Studio Farris Architects heeft

Nadere informatie

HERBESTEMMING POLYGONALE LOODS TILBURG

HERBESTEMMING POLYGONALE LOODS TILBURG HERBESTEMMING POLYGONALE LOODS TILBURG opdrachtgever projectteam inrichting/styling aannemer programma oppervlakte opdracht periode BOEi (herbestemming/casco), EVE (bouwkunding interieur) Marnix van der

Nadere informatie

Taak Architectuurtypologie

Taak Architectuurtypologie Hogeschool Gent Voskenslaan 38 9000 Gent Taak Architectuurtypologie Bjärne Collyns 2015-2016 1LAMA 30/11/2015 1. Het gebouw Locatie: Gent Graaf van Vlaanderenplein 30 Bouwjaar: 1852 Type: herenhuis Perceelgrote:

Nadere informatie

VERLOST UIT HET DONKER

VERLOST UIT HET DONKER Anders in de rij Veldstraat 59 VERLOST UIT HET DONKER Het huis in de Veldstraat is dit jaar precies 100 jaar oud. In de stadsarchieven staat het ingeschreven als een realisatie van ene A. Vandenberghe.

Nadere informatie

WONEN EN WERKEN IN HET SPORTFONDSENBAD ZAANDAM

WONEN EN WERKEN IN HET SPORTFONDSENBAD ZAANDAM WONEN EN WERKEN IN HET SPORTFONDSENBAD ZAANDAM WONEN EN WERKEN IN EEN UNIEKE AMBIANCE Jaren 30 sfeer in de 21 e eeuw. Monumentaal gebouw in Amsterdamse School architectuur. Centraal atrium met transparante

Nadere informatie

OUDE LUXOR theater. Uitbreiding en renovatie van Oude Luxor Theater, Rotterdam (NL)

OUDE LUXOR theater. Uitbreiding en renovatie van Oude Luxor Theater, Rotterdam (NL) Gevel Kruiskade Het Oude Luxor Theater heeft een aparte vorm. Het is een langwerpig rechthoekig gebouw met vijf bouwlagen, waaronder een kelder en zolder. De markante gevel van het oorspronkelijke filmtheater

Nadere informatie

UW EVENT IN BACKSTAYBAR?

UW EVENT IN BACKSTAYBAR? UW EVENT IN BACKSTAYBAR? Backstaybar vond zijn thuis in de oude redactiekantoren van Dagblad Vooruit in Gent. Het monument werd herbestemd tot een hippe hostel met 108 bedden en een bruisende bar. Naast

Nadere informatie

sociale dienstverlening OCMW GENT financiën ouderenzorg human resources

sociale dienstverlening OCMW GENT financiën ouderenzorg human resources sociale dienstverlening financiën OCMW GENT 2018 ouderenzorg human resources DEPARTEMENT SOCIALE DIENSTVERLENING Kerncijfers Werking 8,5% van de Gentse huishoudens deed op 31 december 2018 een beroep

Nadere informatie

Aantal 0-3jarigen & aantal voorschoolse opvangplaatsen in Stad Gent

Aantal 0-3jarigen & aantal voorschoolse opvangplaatsen in Stad Gent 1. Inleiding Aantal 0-3jarigen & aantal voorschoolse opvangplaatsen in Stad Gent Hoe kan de kinderopvang adequaat inspelen op de bevolkingsevolutie? De schepen van Onderwijs en Opvoeding Rudy Coddens gaf

Nadere informatie

HERBESTEMMING POLYGONALE LOODS

HERBESTEMMING POLYGONALE LOODS HERBESTEMMING POLYGONALE LOODS opdrachtgever categorie programma oppervlakte projectteam aannemer interieur / styling periode locatie BOEi (herbestemming/casco), EVE (bouwkunding interieur) transformatie

Nadere informatie

Restauratie voor monument de Kleine Sikkel in de Nederpolder

Restauratie voor monument de Kleine Sikkel in de Nederpolder Restauratie voor monument de Kleine Sikkel in de Nederpolder Het monument de Kleine Sikkel in de Nederpolder is volledig uitgeleefd en toe aan een dringende totaalrenovatie. Met respect voor de historische

Nadere informatie

MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH. BiermanHenketarchitecten

MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH. BiermanHenketarchitecten 2013 MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH BiermanHenketarchitecten Ontwerp 2005-2008 Oplevering 2012 Opening 24 mei 2013 Architect Bierman Henket architecten Opdrachtgever Provincie Noord-Brabant (Het Noordbrabants

Nadere informatie

Julien. een oase van rust. Hotel. Voor de inrichting van het hotel liet Mouche zich inspireren door een mix van oude en hedendaagse

Julien. een oase van rust. Hotel. Voor de inrichting van het hotel liet Mouche zich inspireren door een mix van oude en hedendaagse LOGEREN Julien Hotel een oase van rust Een hotel waar je je meteen thuis voelt, dat was de droom van Mouch Van Hool, de vrouw achter het stijlvolle en intimistische hotel Julien in Antwerpen. Dat ze in

Nadere informatie

www.degrootefabrieke.be

www.degrootefabrieke.be www.degrootefabrieke.be Deze oude spinnerij die sinds 1907 het dorpsgezicht van Avelgem meebepaalt en een halve eeuw geleden nog de belangrijkste werkgever was in de gemeente, is in een zeldzaam goede

Nadere informatie

Stadsdeel Nieuw-West, Amsterdam. Licht en lucht in het Tuinstadhuis

Stadsdeel Nieuw-West, Amsterdam. Licht en lucht in het Tuinstadhuis Stadsdeel Nieuw-West, Amsterdam Licht en lucht in het Tuinstadhuis Het Tuinstadhuis In het Tuinstadhuis, een naoorlogs kantoorgebouw aan het Plein 40-45, brengt Fokkema & Partners voor het Amsterdamse

Nadere informatie

Strategie en Coördinatie

Strategie en Coördinatie BO Boek 2 Strategie en Coördinatie MEERJARENPLAN 2014-2019 Omgevingsanalyse Inhoudstafel Gent en Gentgebruikers... bundel 1 Omgevingsanalyse... bundel 2 Addendum bij de omgevingsanalyse Inspraak in het

Nadere informatie

DIVERSiteit IN DE RIJ RIJWONINGEN IN HEULE

DIVERSiteit IN DE RIJ RIJWONINGEN IN HEULE DIVERSiteit IN DE RIJ RIJWONINGEN IN HEULE WONINGWANDELING IN HEULE ZONDAG 02 OKTOBER 2016 OVERZICHT OPENGESTELDE WONINGEN WONING 1 Wat: rijwoning/eengezinswoning uitbreiding en volledige renovatie Architect:

Nadere informatie

GENERAAL VETTERSTRAAT AMSTERDAM

GENERAAL VETTERSTRAAT AMSTERDAM GENERAAL VETTERSTRAAT AMSTERDAM www.generaalvetterstraatong.nl Omschrijving OBJECT Deze spectaculaire nieuwbouw ontwikkelingvan ca 4.400 m² heeft door de eenvoudige vormgeving en sterke verticale belijning

Nadere informatie

WINTERCIRCUS -----------------------------------------------------------------

WINTERCIRCUS ----------------------------------------------------------------- WINTERCIRCUS ----------------------------------------------------------------- 2 LEDEBERG Ledeberg is een van de 25 Gentse wijken. Deze deelgemeente ligt net ten zuidoosten van het stadscentrum van Gent.

Nadere informatie

De geïntegreerde veranda

De geïntegreerde veranda ARCHITECTUUR De grote meerderheid van de traditionele veranda s is gewoon tegen de woning aangebouwd. Dit wil zeggen: met één zijde tegen de gevel van de woning. Een andere optie is dat men de veranda

Nadere informatie

167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLA NOVA architecten, Rotterdam

167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLA NOVA architecten, Rotterdam 167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m 2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLANOVA architecten, Rotterdam de woningbouw en het pakhuis vanaf de Oostelijke Handelskade

Nadere informatie

Contactgegevens OCMW Gent

Contactgegevens OCMW Gent Welzijnsbureaus en antennes Contactgegevens OCMW Gent Bloemekenswijk Francisco Ferrerlaan 273 a 9000 Gent 09 266 94 80 09 226 56 76 Antenne Mariakerke Paul Van Tieghemlaan 2 9030 Mariakerke 09 216 74 48

Nadere informatie

Euratech LOT 14 AT HOME AT WORK. 3 KANTOOR VILLA S IN ECOLOGISCHE WIJK

Euratech LOT 14 AT HOME AT WORK. 3 KANTOOR VILLA S IN ECOLOGISCHE WIJK E Het Eurotech Lot 14 is gesitueerd in de Ecologische wijk Rives de la Haute in het Noord Franse Lille. De wijk is georganiseerd rondom het Eura Technologie Centrum. Gevestigd in een voormalige textielfabriek;

Nadere informatie

KANDIDAAT INVESTEERDER UITBATER VOOR KASTEEL EN KOETSHUIZEN IN PARK HOF TER LINDEN TE EDEGEM

KANDIDAAT INVESTEERDER UITBATER VOOR KASTEEL EN KOETSHUIZEN IN PARK HOF TER LINDEN TE EDEGEM Horeca Partners bvba Desguinlei 184, 2018 Antwerpen Tel 03 260 60 90 fax 03 260 60 99 info@horecapartners.be www.horecapartners.be BTW : BE 0870.617.164 RPR Antwerpen BANK : BE45 6451 0286 4289 KANDIDAAT

Nadere informatie

1617 AMBT VERBOUWING VAN EEN HERENWONING AMBTMANSTRAAT ANTWERPEN HAALBAARHEIDSSTUDIE 7 MAART 2017

1617 AMBT VERBOUWING VAN EEN HERENWONING AMBTMANSTRAAT ANTWERPEN HAALBAARHEIDSSTUDIE 7 MAART 2017 1617 AMBT VERBOUWING VAN EEN HERENWONING AMBTMANSTRAAT 6 2000 ANTWERPEN HAALBAARHEIDSSTUDIE 7 MAART 2017 STUDIO 22 ARCHITECTS BVBA VLAAMSEKUNSTLAAN 39 2020 ANTWERPEN LIGGING OMGEVING INPLANTING PRAKTIJK

Nadere informatie

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012 VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10 25 april 2012 5 Floris Versterstraat 10 Bestaande situatie 1:200 BEGANE GROND EERSTE VERDIEPING 6 TWEEDE VERDIEPING DERDE VERDIEPING ACHTERGEVEL VOORGEVEL 7 Floris Versterstraat

Nadere informatie

TERRAS 15 m2 KEUKEN BERGING LIFT. db 73 INKOMHAL. EI1 30 db 98. db 83 db 83 SLAAPKAMER 2

TERRAS 15 m2 KEUKEN BERGING LIFT. db 73 INKOMHAL. EI1 30 db 98. db 83 db 83 SLAAPKAMER 2 15 m2 PLATDAK 396 14 APP 2.1 opp. = 108 m2 410 190 1 25 24 39 524 472 150 - en TRAPHAL 110 157 7 Perceelsgrens 2 255 7 GRONDPLAN APPARTEMENT 2.1 VERDIEPING 2 // OPP. BRUTO 108m 2 // terras 15m 2 h= 1m20

Nadere informatie

Villa s Kleine Rieteiland. van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG

Villa s Kleine Rieteiland. van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG Villa s Kleine Rieteiland van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG Inleiding Zo rond de kerst van 1999 las ik in de NRC dat er een nieuw eiland in de maak was. Het heette het Kleine

Nadere informatie

Start werving en selectie kandidaten voor Gent knapt op

Start werving en selectie kandidaten voor Gent knapt op 10 mei 2019, 11:00 (CEST) Start werving en selectie kandidaten voor Gent knapt op Zo n 100 kwetsbare huishoudens in de wijken Dampoort Sint-Amandsberg, Brugse Poort Rooigem, Muide Meulestede Afrikalaan

Nadere informatie

Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent

Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent Design Museum Gent wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel. Het nieuwe gebouw aan de Drabstraat zal de reeds bestaande gebouwen van

Nadere informatie

Nathan Vestens 1MAK 1C Architectuurtypologie

Nathan Vestens 1MAK 1C Architectuurtypologie Nathan Vestens 1MAK 1C2 2015-2016 Architectuurtypologie BESCHRIJVING VAN HET GOED Volgens onroerenderfgoed.be Een enkelhuis van vier bouwlagen met mansardedak (leien) dat voorzien is van dakkapellen, uit

Nadere informatie

NIELSESTRAAT _ 285O BOOM

NIELSESTRAAT _ 285O BOOM NIELSESTRAAT _ 285O BOOM 2 POORT VAN NOEVEREN HET PROJECT Het nieuwbouwproject Poort van Noeveren in Boom, centraal gelegen in het midden van de Vlaamse ruit, tussen Antwerpen in het noorden, Brussel in

Nadere informatie

atelier tom vanhee t/f februari 2016

atelier tom vanhee t/f februari 2016 atelier tom vanhee t/f 02 245 16 18 tom@ateliertomvanhee.be www.ateliertomvanhee.be februari 2016 BESCHERMDE DIEPHUIZEN BRUGGE PROJECT LOCATIE OPDRACHTGEVER ONTWERPTEAM STUDIE STABILITEIT FOTOGRAAF BRUTO

Nadere informatie

Patria. Een vernieuwend inbreidingsproject in het centrum van Kortrijk.

Patria. Een vernieuwend inbreidingsproject in het centrum van Kortrijk. Patria. Een vernieuwend inbreidingsproject in het centrum van Kortrijk. In 2015 werd de renovatie afgerond van de Patria. Een beschermd monument op de Grote Markt van Kortrijk. Het gebouwencomplex werd

Nadere informatie

POMPGEBOUW TAQ. Transformatie Pompgebouw TAQ

POMPGEBOUW TAQ. Transformatie Pompgebouw TAQ POMPGEBOUW TAQ TRANSFORMATIE POMPGEBOUW STRIJP T, EINDHOVEN POMPGEBOUW TAQ Na de succesvolle herontwikkeling van Strijp S in Eindhoven is het nu de beurt aan Strijp T om getransformeerd te worden. Het

Nadere informatie

la loge Verhuur La Loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be asbl-vzw architecture museum la loge

la loge Verhuur La Loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be asbl-vzw architecture museum la loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be Verhuur La Loge asbl-vzw architecture museum la loge Het gebouw La Loge is een uniek stuk erfgoed, gelegen in het centrum

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

First Immo nv Frankrijklei 156 te B-2000 Antwerpen Tel. 03/206.76.76 Fax. 03/227.33.44 info@firstimmo.be www.firstimmo.be Residentie Thonethouse

First Immo nv Frankrijklei 156 te B-2000 Antwerpen Tel. 03/206.76.76 Fax. 03/227.33.44 info@firstimmo.be www.firstimmo.be Residentie Thonethouse First Immo nv Frankrijklei 156 te B-2000 Antwerpen Tel. 03/206.76.76 Fax. 03/227.33.44 info@firstimmo.be www.firstimmo.be Residentie Thonethouse Thonetlaan 98-100 2050 Antwerpen-Linkeroever Inleiding.

Nadere informatie

REPORTAGE. Made by Renoscripto VAKTIJDSCHRIFT VOOR INFRASTRUCTUUR VAN HET ONDERWIJS & CWS-PATRIMONIUM - NR 7 - MEI JUNI 2013 - E 7

REPORTAGE. Made by Renoscripto VAKTIJDSCHRIFT VOOR INFRASTRUCTUUR VAN HET ONDERWIJS & CWS-PATRIMONIUM - NR 7 - MEI JUNI 2013 - E 7 VAKTIJDSCHRIFT VOOR INFRASTRUCTUUR VAN HET ONDERWIJS & CWS-PATRIMONIUM - NR 7 - MEI JUNI 2013 - E 7 Made by Renoscripto REPORTAGE Afgiftekantoor Gent X - P2A9282 Cultuurcentrum Oostende Christophe Van

Nadere informatie

Onroerende kleursignalen geeft een overzicht van panden welke op een unieke en kunstzinnig wijze zijn uitgelicht.

Onroerende kleursignalen geeft een overzicht van panden welke op een unieke en kunstzinnig wijze zijn uitgelicht. VOORWOORD Geachte Fotoliefhebber, Onroerende kleursignalen geeft een overzicht van panden welke op een unieke en kunstzinnig wijze zijn uitgelicht. Gebouwen kunnen bij daglicht heel mooi zijn, maar in

Nadere informatie

LEGENDE: Geplande uitbreiding/verbouwing Aanvraag vergunning: december 2014

LEGENDE: Geplande uitbreiding/verbouwing Aanvraag vergunning: december 2014 at Geplande uitbreiding/verbouwing Aanvraag vergunning: december 2014 te re voo staurer rgev en el LEGENDE: ak er ss tra Beschermd als Monument volgens besluit nummer 0975 bron: geoportaal Mark tplei n

Nadere informatie

Renovatieproject DE BATELLERIE

Renovatieproject DE BATELLERIE Renovatieproject DE BATELLERIE 2000 Antwerpen, Falconplein 14 1. de Stad Antwerpen Antwerpen wordt wel eens de beste kleine grootstad van Noord-Europa genoemd en is met de combinatie van één van Europa

Nadere informatie

Buurtwerk Gent zet prioritair actieterrein uit binnen de krijtlijnen van de Leefbaarheidsmonitor

Buurtwerk Gent zet prioritair actieterrein uit binnen de krijtlijnen van de Leefbaarheidsmonitor zoveel stad Buurtwerk Gent zet prioritair actieterrein uit binnen de krijtlijnen van de Leefbaarheidsmonitor TIJL DE WITTE STAD GENT, SAMENLEVEN EN WELZIJN ONTMOETEN EN VERBINDEN PETER DEWIT STAD GENT,

Nadere informatie

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Eindevaluatie Riga 2011 Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Inhoud Inleiding... 3 Wat voor cijfer geef je de Riga reis?... 4 Wat was je voornaamste reden om naar Riga te gaan?... 4 Hoe heb je de heenreis

Nadere informatie

BESCHRIJVING VAN DE IMPACT VAN DE WERKEN OP DEZE ERFGOEDELEMENTEN EN -KENMERKEN

BESCHRIJVING VAN DE IMPACT VAN DE WERKEN OP DEZE ERFGOEDELEMENTEN EN -KENMERKEN ONDERWERP VAN DE AANVRAAG: Verbouwingen aan Stadsvilla: vernieuwen schrijnwerk en vergroten dakkapel Ligging: Onze-Lieve-Vrouwstraat 46, 3000 Leuven Kadastrale gegevens: LEUVEN afdeling 4, sectie D, perceel

Nadere informatie

INTERIEUR XTRA MAGAZINE VAN. Wonen en werken in een oude suikerfabriek. Piet Stockmans ontwerpt textiel. Vrolijke kleuren tegen de crisis

INTERIEUR XTRA MAGAZINE VAN. Wonen en werken in een oude suikerfabriek. Piet Stockmans ontwerpt textiel. Vrolijke kleuren tegen de crisis XTRA MAGAZINE VAN Wonen en werken in een oude suikerfabriek Piet Stockmans ontwerpt textiel Vrolijke kleuren tegen de crisis Megavino kijkt naar Spanje Antwerpen & Limburg 4 oktober 2013 nr.73 INTERIEUR

Nadere informatie

Onderzoek Inplanting Werkwinkels Gent

Onderzoek Inplanting Werkwinkels Gent M.A.S. Tel: +32 16 22 69 67 Market Analysis & Synthesis Fax: +32 16 20 50 52 Brusselsesteenweg 46 a http://www.masresearch.be B-3000Leuven info@masresearch.be Belgium Onderzoek Inplanting Werkwinkels Gent

Nadere informatie

INDIVIDUELE TAAK ARCHITECTUURTYPOLOGIE

INDIVIDUELE TAAK ARCHITECTUURTYPOLOGIE INDIVIDUELE TAAK ARCHITECTUURTYPOLOGIE Mathijs Roelens MAK/1B2 mathijs.roelens.w0030@student.hogent.be 1 VOORSTELLING PAND 1.1 Gebouw Het is niet eenvoudig om een pand te vinden met een specifieke bouwstijl.

Nadere informatie

(designed by) Erick van Egeraat Erasmus University College ARC14 Interieur

(designed by) Erick van Egeraat Erasmus University College ARC14 Interieur (designed by) Erick van Egeraat Erasmus University College ARC14 Interieur (Designed by) Erick van Egeraat kreeg in 2010 de opdracht voor de renovatie, restauratie en transformatie van de voormalige stadsbibliotheek

Nadere informatie

MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- OF DORPSGEZICHT

MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- OF DORPSGEZICHT 1,/ /.(! C MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- OF DORPSGEZICHT DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN, CULTUUR, JEUGD EN AMBTENARENZAKEN, Gelet op het decreet van

Nadere informatie