VERSLAG. Krimp: kansen en keuzes PROVINCIE ZUID-HOLLAND ZUID-HOLLANDPLEIN AW DEN HAAG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG. Krimp: kansen en keuzes PROVINCIE ZUID-HOLLAND ZUID-HOLLANDPLEIN AW DEN HAAG"

Transcriptie

1 VERSLAG 2 2 M A A R T Krimp: kansen en keuzes PROVINCIE ZUID-HOLLAND ZUID-HOLLANDPLEIN AW DEN HAAG

2 Beste lezer, Op 22 maart jl. bent u aanwezig geweest bij de themabijeenkomst Krimp: kansen en keuzes. De Provincie Zuid-Holland kijkt terug op een geslaagde middag waar leuke ideeën voor krimpgebieden uit zijn gekomen. In dit verslag hopen wij u deze middag nog een keer te laten beleven.

3 WELKOMSWOORD & OPENING THEMABIJEENKOMST De middag werd geopend door gastheer Frank Cohen en dagvoorzitter Willemjan van de Wetering. Zij hebben ons een voorproefje gegeven van wat ons te wachten stond die middag. Wat is krimp? Wat is het effect op openbaar vervoer? Hoe kunnen we hiermee omgaan in de toekomst?

4 HOE KAN OPENBAAR VERVOER IN EEN KRIMREGIO VORMGEGEVEN WORDEN? Het inhoudelijke deel van de middag begon met een korte presentatie van Sebastiaan van Kooij van inno-v over mobility as a service. Nieuwe digitale technieken en IT-bedrijven bieden namelijk steeds vaker nieuwe mobiliteitsdiensten. Deze diensten kunnen het reizen makkelijker maken. Ook kan het eenvoudiger worden om af te wisselen tussen fiets, auto, lopen en OV.

5 Victor Wollaert van Samobiel heeft ons vervolgens een voorbeeld gegeven van een nieuwe vorm van vervoer. Hun visie is geïnspireerd op een Zweeds voorbeeld en ziet kansen voor de participatiesamenleving en het aanbieden van particuliere vervoerritten.

6 SPELEN VAN DE GAME: REIZIGER IN DE (FICTIEVE) KRIMPREGIO RIJNSEWAARD Om te ervaren hoe het is om in een krimpregio te reizen, maken we kennis met de fictieve gemeente Rijnsewaard. Er worden 3 reizigers geïntroduceerd: Sophie, studente Angelique, de zakelijke reiziger Wim, gepensioneerd Iedere deelnemer is ingedeeld in een groep die ieder probeert in de huid van 1 van de reizigers te kruipen. Wie komt met de beste (vervoer)oplossingen voor deze persoon?

7 GROEP 1: SOPHIE - STUDENTE

8 GROEP 2: ANGELIQUE ZAKELIJKE REIZIGER

9 GROEP 3: WIM - GEPENSIONEERDE

10 BEOORDELING VAN HET SPEL: PRESENTATIES EN INTRODUCTIE VAN DE JURY Na afloop van het spel presenteert ieder groepje hun ideeën aan de jury. Deze jury bestaat uit personen die de reizigers uit het spel vertegenwoordigen. Zij beoordelen de presentatie en de ideeën van iedere groep. Welke groep komt met de beste ideeën voor de reiziger in een krimpregio? En wie is de winnaar van het spel?

11 IDEEËN GROEP 1: SOPHIE - STUDENTE Voor de groep was het geen discussiepunt dat Sophie beschikt over de studenten OV-chipkaart. Hiermee kan ze gebruikmaken van OV en dit kan later een motief zijn om het OV te gebruiken. Vanwege het beperkte OV in de streek dient reisinformatie snel en makkelijk te zijn. Alles moet vindbaar zijn op de mobiele telefoon van Sophie. Hoe Sophie zich in haar vrije tijd verplaatst, was een groter discussiepunt. Na het kletsen met medestudenten of na haar bijbaantje in haar studentenstad, sluit het OV minder goed aan (flexibiliteit). Ook voor het sporten en vriendenbezoek in de streek is flexibiliteit gewenst. Is de e-fiets dan geen optie? Elektrisch omdat de afstanden behoorlijk zijn. Samen met anderen om lekker bij te kletsen. Om veilig te kunnen fietsen is wel een goede infrastructuur nodig. Sophie is sociaal en bereid om als bode te fungeren. Ze neemt spullen vanuit de apotheek in Rijnstad mee voor mensen in het dorp. Een mooie extra motivatie om te fietsen. Sophie kan bij de disco komen met de discobus, maar deze is allesbehalve flexibel. Dan zijn ouders in te schakelen of anders een vrienden met een auto. Denk aan de BOB! En als dat alles niet werkt, kan Sophie altijd nog verhuizen naar de stad waar ze studeert. Het studentzijn riep herinneringen op en zorgde voor een lach bij de deelnemers. De leeftijd van Sophie riep ook zorg op of ze zich veilig zou kunnen verplaatsen. Het verplaatsen in gezelschap was een rode draad. OV leent zich daar prima voor.

12 IDEEËN GROEP 2: ANGELIQUE ZAKELIJKE REIZIGER De zakelijke reiziger Angelique reist het liefste met de auto. Alleen als de auto een last wordt, zoals bij parkeerproblemen, dan is de trein een aantrekkelijk alternatief. Maar dan wel in combinatie met een P+R, als de bus gemeden kán worden, dan heeft dit de absolute voorkeur. Angelique wil graag dat haar dochter mobiel is. Vooral omdat zij naar school in de stad moet en gaat stappen in de discotheek (een paar dorpen verderop). De e-bike is hiervoor een goede oplossing samen met een snelfietsnetwerk. Dit netwerk loopt grotendeels parallel aan de autowegen waar ook de bus overheen rijdt. De bus moet als voorziening blijven bestaan: in de spits voor de bereikbaarheid van de stad en in de om feestgangers veilig naar de discotheek te brengen. Nu brengt Angelique haar dochter vaak met de auto heen en weer. Tot slot vindt Angelique het belangrijk dat de sfeer en voorzieningen in het dorp behouden worden. Een idee dat haar te binnen schoot is om het recreatiegebied naast haar dorp meer onder de aandacht te brengen. Hierdoor kunnen stedelingen met de bus, auto en fiets recreëren en genieten van haar dorp!

13 IDEEËN GROEP 3: WIM - GEPENSIONEERDE De gepensioneerde Wim gaat graag op pad met bus en e-bike en wil graag toegang hebben en houden tot voorzieningen die hij (steeds meer) nodig heeft. Hij heeft wel begrip voor het feit dat je geen lege bussen kunt laten rondrijden naar kleine dorpen. Waarom dan niet functies combineren? De bundelbus is hiervoor de oplossing! De buurtbus die nu ook rijdt kan ook als pakketdienst fungeren en neemt bijvoorbeeld ook maaltijdpakketten mee uit de stad naar de dorpen. En kun je er niet zelf naar toe, laat de service dan aan huis komen, zoals een paspoort aanvragen en bloedprikken aan huis. Omgekeerd kan het seniorencomplex in het dorp waar hij woont ook meer zijn dan alleen een woonhuis voor senioren; laat het ook fungeren als crèche voor een paar ochtenden in de week en open een supermarktje in het complex. Het alles-in-1 wooncomplex als wijk van je leven, waar ook anderen weer profijt van hebben.

14 ALGEMENE IDEEËN Hoewel we het over hetzelfde gebied hebben gehad, liepen de ideeën zeer uiteen doordat men vanuit verschillende reizigers heeft gedacht. Rode draad is de fiets als misschien wel de belangrijke schakel in mobiliteit in een krimpgebied. Voor de gepensioneerde is het de e-bike die voorzieningen en vrienden/familie toegankelijk maken en houden. Voor de zakelijke reiziger is de OV-fiets een onmisbaar onderdeel in de keten en voor de student is de fiets de goedkoopste reisoptie, die misschien wel kan uitgroeien tot een studentenfietskoeriersysteem. En dan niet te vergeten de toeristen; zouden de wegtrekkende inwoners die in de steden gaan wonen niet heerlijk per fiets de Rijnsewaard kunnen komen (her)ontdekken? Maar dan wel met de garantie dat je altijd weer thuis kunt komen!

15 BEOORDELING DOOR DESKUNDIGEN De presentatie van de ideeën is niet alleen door de jury beoordeeld maar ook twee deskundigen gaven hun visie op de presentaties. Guy Hermans (expert op het gebied van kleinschalig vervoer): Interessant dat er heel breed scala aan oplossingen naar voren is gekomen. Van een bundelbus, vrije fietsroutes tot medicijnen uit de grotere stad mee laten nemen. Het idee dat openbaar vervoer altijd het antwoord is voor een vervoersvraag werd heel snel losgelaten. Dat maakt het mogelijk om openbaar vervoer juist daar in te zetten waar het meest nodig is en om in het openbaar vervoer te investeren. Denk aan een veilige en comfortabele reis met goede reisinformatievoorziening. Wat me verder opviel, is dat reizigers wel van zekerheid houden, zoals ze dat ook bij openbaar vervoer kennen in de vorm van de dienstregeling. Dergelijke zekerheid bieden is echt van belang. Het schrikbeeld dat men niet meer naar huis kan omdat de bundelbus al weg is, er geen vrijwilliger is die een rit wil maken, of dat de medicijnen vergeten zijn kan een belemmering zijn. Een vangnet is dan nuttig. Het is dan de zekerheid dat het vangnet er is dat van belang is.

16 BEOORDELING DOOR DESKUNDIGEN Sebastiaan van der Vliet (Provincie Zuid-Holland): Opvallend was dat oplossingen voor het mobiliteitsvraagstuk in het gebied vooral buiten het bestaande OV werden gezocht. Met name ideeën om fietspaden te verbeteren, en verkeersstromen met elkaar te combineren, scoorden goed onder de deelnemers. Het meest originele idee dat naar boven kwam was mijns inziens het idee van de bundelbus; een bus die vervoer van goederen en mensen in een dunbevolkt gebied met elkaar kan combineren. Ook verplaatsing van voorzieningen voor verschillende doelgroepen zelf kwam naar voren, waardoor mobiliteit verminderd kan worden. Verbeteren van de OV-keten scoorde ook goed. Hierbij dacht men aan goede fietsenstallingen bij haltes en P+R, bijvoorbeeld bij treinstations.

17 EN HET WINNENDE GROEPJE IS ZAKELIJKE REIZIGER ANGELIQUE!

MaaS Marktonderzoek. Een verkenning van reizigersbehoeften, gedrag en opinies rond MaaS

MaaS Marktonderzoek. Een verkenning van reizigersbehoeften, gedrag en opinies rond MaaS MaaS Marktonderzoek Een verkenning van reizigersbehoeften, gedrag en opinies rond MaaS MaaS klinkt leuk, maar houdt het wel rekening met mij? Iedereen is anders en ik wil natuurlijk reisopties krijgen

Nadere informatie

LANDELIJKE FACTSHEET. 1. Context voor reisgedrag. Beter Benutten. Gedragsmeting 2015

LANDELIJKE FACTSHEET. 1. Context voor reisgedrag. Beter Benutten. Gedragsmeting 2015 LANDELIJKE FACTSHEET Beter Benutten Gedragsmeting 2015 1. Context voor reisgedrag Het effect van maatregelen in het kader van Beter Benutten is niet alleen afhankelijk van de drivers die mensen hebben

Nadere informatie

Openbaar Vervoer in Limburg Zorgeloos reizen van deur tot deur

Openbaar Vervoer in Limburg Zorgeloos reizen van deur tot deur Openbaar Vervoer in Limburg Zorgeloos reizen van deur tot deur Zorgeloos reizen van deur tot deur Woon je in de stad of in een kleine kern, ga je naar je werk, of reis je in je vrije tijd; het Limburgs

Nadere informatie

Ruim baan voor de fiets

Ruim baan voor de fiets Ruim baan voor de fiets Ruim baan voor de fiets Nederland telt meer fietsen dan inwoners. Alleen ook het daadwerkelijk gebruiken van die fiets, dat kan nog wel vaker. Zo pakken we voor het woon-werkverkeer

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

1. Maakt u gebruik van het openbaar vervoer in Venlo?

1. Maakt u gebruik van het openbaar vervoer in Venlo? Mobiliteit binnen de gemeente Venlo 7 6 5 4 3 2 1 1. Maakt u gebruik van het openbaar vervoer in Venlo? 3% 7% 29% Ja, dagelijks Ja, wekelijks Ja, maandelijks Ja, af en toe (minder dan een keer per kwartaal)

Nadere informatie

Resultaten fietsenquête

Resultaten fietsenquête Resultaten fietsenquête Geslacht 16% meer mannen dan vrouwen hebben deze enquête beantwoord. 1 Leeftijd Minder jonge mensen hebben de enquête ingevuld. Zij zijn dus ondervertegenwoordigd in de resultaten

Nadere informatie

LANDELIJKE FACTSHEET. 1. Hoofdpunten en kansen voor beleid. Beter Benutten. Gedragsmeting 2016

LANDELIJKE FACTSHEET. 1. Hoofdpunten en kansen voor beleid. Beter Benutten. Gedragsmeting 2016 LANDELIJKE FACTSHEET Beter Benutten Gedragsmeting 2016 1. Hoofdpunten en kansen voor beleid De tabel op de volgende pagina toont de belangrijkste uitkomsten van de Gedragsmeting 2016, een landelijk mobiliteitsonderzoek

Nadere informatie

Resultaten enquête Uithoornlijn

Resultaten enquête Uithoornlijn Resultaten enquête Uithoornlijn Juni 2015 Resultaten enquête Uithoornlijn Inleiding De gemeente Uithoorn en de Stadsregio Amsterdam willen graag weten wat inwoners van Uithoorn belangrijk vinden aan het

Nadere informatie

Texelhopper. 24 september 2015

Texelhopper. 24 september 2015 Texelhopper 24 september 2015 Waarom doen we de pilot Texelhopper? Visie OV 2020; Texels initiatief BOVT; Uitgangspunten Wens: aanbod speelt beter in op vraag (door slimme inzet verschillende vervoersmiddelen)

Nadere informatie

1.1 'De wegen binnen Horst aan Maas worden goed onderhouden'

1.1 'De wegen binnen Horst aan Maas worden goed onderhouden' Infrastructuur / openbaar vervoer Onderzoeksresultaten TIPHorstaandeMaas.nl Infrastructuur 'Meerdere wegen leiden naar Rome'. Ook in Horst aan de Maas en omgeving zijn verschillende wegen. Ben je het eens

Nadere informatie

Figuur 1: onderverdeling spitsmijdingen per gebied. Figuur 2 bekendheid Ga 3.0 acties.

Figuur 1: onderverdeling spitsmijdingen per gebied. Figuur 2 bekendheid Ga 3.0 acties. Enquête Bereikbaar Haaglanden Hoe gaan mensen naar het werk? En waarom reizen ze zoals ze reizen? In de regio Haaglanden wordt door overheden en werkgevers samengewerkt om de regio zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

Openbaar vervoer Hoeksche Waard Goeree-Overflakkee Gemeenteraad Korendijk 27 mei Erik van der Kooij & Marcel Scheerders

Openbaar vervoer Hoeksche Waard Goeree-Overflakkee Gemeenteraad Korendijk 27 mei Erik van der Kooij & Marcel Scheerders Openbaar vervoer Hoeksche Waard Goeree-Overflakkee Gemeenteraad Korendijk 27 mei 2014 Erik van der Kooij & Marcel Scheerders Programma 1. Context 2. Beleid OV HWGO 3. Nota van Uitgangspunten OV-concessie

Nadere informatie

Wilt u deze e-mail s.v.p. doorsturen naar de gedeputeerde vervoer en naar de verkeersdeskundigen van de staten fracties.

Wilt u deze e-mail s.v.p. doorsturen naar de gedeputeerde vervoer en naar de verkeersdeskundigen van de staten fracties. Van: Wim Verbruggen [mailto:wverbrug@hetnet.nl] Verzonden: woensdag 10 juni 2015 21:42 Aan: STATENGRIFFIE Onderwerp: klachten-verbeterpunten openbaar vervoer Noordoost Brabant Geachte griffie, Wilt u deze

Nadere informatie

Uit auto en OV, op de fiets

Uit auto en OV, op de fiets Nationaal Fietscongres 2016 Uit auto en OV, op de fiets Michael Myles Groningen Bereikbaar Minke Pronker Provincie Gelderland 1 Nationaal Fietscongres 2016 Stellingen De E-bike heeft een suf imago en is

Nadere informatie

dienstregeling de nieuwe per 17 juli d Nieuwe buslijnen, routes en vertrektijden d Belangrijkste wijzigingen per buslijn

dienstregeling de nieuwe per 17 juli d Nieuwe buslijnen, routes en vertrektijden d Belangrijkste wijzigingen per buslijn de nieuwe dienstregeling per 17 juli d Nieuwe buslijnen, routes en vertrektijden d Belangrijkste wijzigingen per buslijn d Nieuw: Snel en comfortabel, lijn 320 Hilversum - Huizen - Amsterdam ]] Regio Gooi

Nadere informatie

Vervoer in het dagelijks leven

Vervoer in het dagelijks leven Vervoer in het dagelijks leven Doordat de afstanden tot voorzieningen vandaag de dag steeds groter worden neemt het belang van vervoer in het dagelijks leven toe. In april 2014 zijn de leden van het Groninger

Nadere informatie

BELEIDSKADER OPENBAAR VERVOER DAV IN VOGELVLUCHT

BELEIDSKADER OPENBAAR VERVOER DAV IN VOGELVLUCHT BELEIDSKADER OPENBAAR VERVOER DAV IN VOGELVLUCHT September 2016 1 Beleidskader openbaar DAV in vogelvlucht Het openbaar vervoer in de regio Drechtsteden / Alblasserwaard- Vijfheerenlanden (DAV) wordt opnieuw

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Voorne Putten en Rozenburg

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Voorne Putten en Rozenburg Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Voorne Putten en Rozenburg connexxion.nl

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Zeeland

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Zeeland Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Zeeland connexxion.nl Typefouten en wijzigingen

Nadere informatie

Hoofdstuk 21. Mobiliteit

Hoofdstuk 21. Mobiliteit Hoofdstuk 21. Mobiliteit Samenvatting Om meer inzicht te krijgen in de mobiliteit van Leidenaren is dit jaar in de Stadsenquête voor het eerst gevraagd om voor één dag alle verplaatsingen van die dag aan

Nadere informatie

Parkeren in de keten en het succes van P+R

Parkeren in de keten en het succes van P+R Parkeren in de keten en het succes van P+R Parkeervak, 21 april 2015 Ed Graumans Inhoud presentatie Typen P+R: typen en kansen. Enkele praktijkvoorbeelden. De reiziger: mobiliteitsgedrag. Marktanalyse

Nadere informatie

ov-voor-nopkaart VRIJ REIZEN Vrij reizen in de daluren in het Gelderse openbaar vervoer. Het kan en het is hard nodig! GELDERLAND

ov-voor-nopkaart VRIJ REIZEN Vrij reizen in de daluren in het Gelderse openbaar vervoer. Het kan en het is hard nodig! GELDERLAND VRIJ REIZEN ov-voor-nopkaart Vrij reizen in de daluren in het Gelderse openbaar vervoer. Het kan en het is hard nodig! GELDERLAND INHOUD Inleiding 3 Het probleem: Gelderland verstopt 4 Het voorstel 5 Tenslotte:

Nadere informatie

Mobiliteitsclub VAB onderzoek jongeren en mobiliteit

Mobiliteitsclub VAB onderzoek jongeren en mobiliteit 1 Maarten Matienko maarten.matienko @vab.be t 03 210 70 80 m 0495 53 61 42 Jongeren en mobiliteit 13 november 2017 Mobiliteitsclub VAB onderzoek jongeren en mobiliteit Sterke groei van het autogebruik

Nadere informatie

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV 2 Zuid-Holland biedt veel mogelijkheden om te wonen, werken en recreëren. Het is het economisch hart van Nederland

Nadere informatie

Quickscan Stichting Katholiek Onderwijs Enschede

Quickscan Stichting Katholiek Onderwijs Enschede Quickscan Stichting Katholiek Onderwijs Enschede Uitkomsten nulmeting 13-2-2013 2 Uitkomsten nulmeting Stichting Katholiek Onderwijs Enschede Vandaag Doel en methode Werkgeversvragenlijst Werknemersvragenlijst

Nadere informatie

DUIDELIJK MET HET OPENBAAR VERVOER

DUIDELIJK MET HET OPENBAAR VERVOER OV www.haaren.nl DUIDELIJK MET HET OPENBAAR VERVOER We verplaatsen ons dagelijks op veel manieren en naar veel bestemmingen. De fiets en de eigen auto zijn populair in Nederland. Maar heeft u al eens gedacht

Nadere informatie

Lesfiche STOP-principe

Lesfiche STOP-principe DUURZAME MOBILITEIT Stappen, trappen, openbaar vervoer, privévervoer Lesfiche STOP-principe Doelgroep 2de graad lager onderwijs Eindtermen (ET) 6.15 De leerlingen kennen de belangrijkste gevolgen van het

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen SP over Breng Flex

Beantwoording schriftelijke vragen SP over Breng Flex Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over Breng Flex Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting De fractie van SP heeft ons college schriftelijke

Nadere informatie

Monitoring tevredenheid en gebruik Nulmeting onder bewoners. Zomer 2014

Monitoring tevredenheid en gebruik Nulmeting onder bewoners. Zomer 2014 Monitoring tevredenheid en gebruik Nulmeting onder bewoners Zomer 2014 nulmeting Monitoring tevredenheid en gebruik van het OV onder bewoners Monitoren tevredenheid en gebruik Om na afloop van de pilot

Nadere informatie

Makkelijk met de bus of OV-fiets naar Grote Polder

Makkelijk met de bus of OV-fiets naar Grote Polder Makkelijk met de bus of OV-fiets naar Grote Polder GRATIS probeerkaart voor de bus vanaf Leiden Centraal Drie maanden GRATIS OV-fiets vanaf Leiden Lammenschans! Grote Polder is nu nog beter bereikbaar

Nadere informatie

1. Maakt u gebruik van het (openbaar) busvervoer in Laarbeek?

1. Maakt u gebruik van het (openbaar) busvervoer in Laarbeek? 1. Rechte tellingen Busvervoer Laarbeek 1. Maakt u gebruik van het (openbaar) busvervoer in Laarbeek? 7 6 62% 5 4 3 29% 2 1 2% 2% 5% Ja, dagelijks Ja, wekelijks Ja, maandelijks Ja, af en toen (minder dan

Nadere informatie

Samenvatting reizigersconsultatie 2018 Maxim Meijers Syntus Utrecht

Samenvatting reizigersconsultatie 2018 Maxim Meijers Syntus Utrecht Maxim Meijers Syntus Utrecht 07-05-2018 Inleiding In 2018 heeft Syntus Utrecht voorafgaand aan het schrijven van het vervoerplan de Utrechtse reizigers en inwoners gevraagd om mee te denken over het OV

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

Is uw dorp of wijk in de toekomst nog leefbaar?

Is uw dorp of wijk in de toekomst nog leefbaar? Is uw dorp of wijk in de toekomst nog leefbaar? Maken Groningers zich zorgen over de toekomst van hun dorp of wijk? Door allerlei ontwikkelingen staat de leefbaarheid in de provincie Groningen onder druk.

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Openbaar vervoer en gemeenten

Openbaar vervoer en gemeenten Openbaar vervoer en gemeenten Inhoud Het functioneren van het OV-systeem Rol en verantwoordelijkheid Provincie gemeenten/regio Recente ontwikkelingen in het busvervoer Twee functies OV Sociale functie

Nadere informatie

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 66%.

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 66%. Samenvatting mobiliteit, 4-meting 2014 Het Delft Internet Panel (DIP) is ingezet om een beeld te krijgen van de door Delftenaren gebruikte vervoersmiddelen voor verplaatsingen binnen de stad en de regio.

Nadere informatie

ntdekhet v.nl Vanaf 13 december vernieuwt het OV Onze stad Onze nieuwe bussen Gemeente Groningen www.ovbgd.nl

ntdekhet v.nl Vanaf 13 december vernieuwt het OV Onze stad Onze nieuwe bussen Gemeente Groningen www.ovbgd.nl Onze stad ntdekhet v.nl Gemeente Groningen Onze nieuwe bussen Vanaf 13 december vernieuwt het OV Even voorstellen: uw nieuwe busvervoerders Vanaf 13 december 2009 rijden nieuwe busvervoerders in uw regio.

Nadere informatie

Visie stationsomgeving

Visie stationsomgeving Visie stationsomgeving 2015-2025 7 mei 2014 Ideeën 10 maart 3 thema s Perronoversteek / wijkverbinding Functies bebouwing Stationsplein Huidige perronoversteek Ideeën 10 maart Gelijkvloerse oversteek Oversteek

Nadere informatie

Beter Benutten. Slim en vlot van deur tot deur

Beter Benutten. Slim en vlot van deur tot deur Beter Benutten Slim en vlot van deur tot deur Slim en vlot van deur tot deur Omdat er, zeker in de stad, nog maar weinig mogelijkheden zijn om de infrastructuur uit te breiden, is juist daar een wereld

Nadere informatie

Ontsluiting Bedrijventerreinen per OV

Ontsluiting Bedrijventerreinen per OV Ontsluiting Bedrijventerreinen per OV In dit onderzoek is een stappenplan ontwikkeld om de ontsluiting per OV van bedrijventerreinen te verbeteren. Dit stappenplan leidt tot de ontwikkeling van concepten

Nadere informatie

Connexxion Reisgids Alle informatie voor de reiziger

Connexxion Reisgids Alle informatie voor de reiziger Connexxion wijst de weg Waar u ook heen wilt en wat u ook wilt weten, Connexxion is uw reisgids. Als service voor onze reizigers hebben we in deze folder alle soorten reisinformatie verzameld en toegelicht.

Nadere informatie

Tussentijdse evaluatie. gratis openbaar vervoer 65-plussers. Afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen Sector Beleid en Projecten

Tussentijdse evaluatie. gratis openbaar vervoer 65-plussers. Afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen Sector Beleid en Projecten Tussentijdse evaluatie gratis openbaar vervoer 65-plussers Afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen Sector Beleid en Projecten 10 februari 2010 Inhoudsopgave Samenvatting... 3 1 Inleiding...

Nadere informatie

Het openbaar vervoer in Gelderland

Het openbaar vervoer in Gelderland Het openbaar vervoer in Gelderland Resultaten derde peiling GeldersPanel 3 april 2009 Inleiding Dit jaar wordt het streekvervoer in Gelderland opnieuw aanbesteed door de provincie. Het gaat dan met name

Nadere informatie

Onderweg naar het werk

Onderweg naar het werk i n f o r m a t i e o v e r u w r e i s n a a r e n i n E d e Onderweg naar het werk met kortingcoupons Waarom deze brochure? In deze brochure staat veel informatie over passende alternatieven voor het

Nadere informatie

Kaders nieuwe OV concessie hoofdlijnen Limburgnet. 24 februari 2014

Kaders nieuwe OV concessie hoofdlijnen Limburgnet. 24 februari 2014 Kaders nieuwe OV concessie hoofdlijnen Limburgnet 24 februari 2014 Bij de formulering van de kaders voor de nieuwe concessie met name gekeken naar: ervaringen huidige concessie à sterke en zwakke punten

Nadere informatie

Het idee van reisadviezen uit de Kaartautomaat

Het idee van reisadviezen uit de Kaartautomaat Het idee van reisadviezen uit de Kaartautomaat Na het kopen van een kaartje / opladen van een chipkaart krijgt men direct een precies advies naar de eindbestemming. Mogelijke optie: automaten krijgen het

Nadere informatie

Bedrijven en vervoerplannen: de praktijk

Bedrijven en vervoerplannen: de praktijk Bedrijven en vervoerplannen: de praktijk Pieter Derudder Diensthoofd Mobiliteit 18/11/2014 Inspiratiedag Leg de Link Bedrijfsvervoerplan Een bedrijfsvervoerplan is een pakket van maatregelen op maat van

Nadere informatie

We hebben een nieuwe dienstregeling

We hebben een nieuwe dienstregeling Goed om te weten We hebben een nieuwe dienstregeling Vanaf zondag 9 december gaat onze nieuwe dienstregeling van start. Weten wat er voor jou verandert? Plan je reis op www.ret.nl ret.nl/nieuwedienstregeling

Nadere informatie

Goor - Borculo. Lijn. Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 13 december 2015

Goor - Borculo. Lijn. Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 13 december 2015 Lijn 95 Goor - Borculo Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 1 december 2015 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling Belangrijkste overstapmogelijkheden Beperkte (vakantie)dienstregeling

Nadere informatie

Een auto voor af en toe autodelen.info

Een auto voor af en toe autodelen.info Een auto voor af en toe Een auto voor af en toe Wel de lusten, niet de lasten Jij hebt de vrijheid om elke reis te kiezen voor het vervoer dat het beste past bij die reis en dat moment. Soms is een auto

Nadere informatie

Op weg naar een bereikbaar Hogeland

Op weg naar een bereikbaar Hogeland Op weg naar een bereikbaar Hogeland Boy Boukens NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden Samenvatting Afstudeerrapportage over de bereikbaarheid van krimpgebied Het Hogeland in Noord- Groningen. Het onderzoek

Nadere informatie

Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Eijsden-Margraten

Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Eijsden-Margraten Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Eijsden-Margraten Vanaf 11 december gaat onder de naam Limburgnet de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in Limburg van start. In deze brief informeren

Nadere informatie

Uitkomsten t.b.v. de visie

Uitkomsten t.b.v. de visie Achtergrond Ten behoeve van de regionale bereikbaarheidsvisie IJmond is in de periode april-juni 2012 een digitale enquête gehouden onder de inwoners van de IJmond. Via regionale pers en diverse websites

Nadere informatie

ntdekhet v Neem dan de Regiotaxi! Even geen bus of trein beschikbaar? RegioTaxi Noord-Groningen

ntdekhet v Neem dan de Regiotaxi! Even geen bus of trein beschikbaar? RegioTaxi Noord-Groningen RegioTaxi Noord-Groningen 2011 Even geen bus of trein beschikbaar? Neem dan de Regiotaxi! ntdekhet v Gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Loppersum, Ten Boer en Winsum 1 www.ovbureau.nl

Nadere informatie

Veilig in het verkeer

Veilig in het verkeer Veilig in het verkeer Tegenwoordig hebben we het maar makkelijk. We kunnen overal naar toe waar we maar heen willen gaan. (Behalve misschien naar de maan). Met de bus of de boot. Met de trein of het vliegtuig.

Nadere informatie

vanuit... Klundert REISWIJZER

vanuit... Klundert REISWIJZER vanuit... Klundert REISWIJZER BUS NAAR BREDA / FIJNAART Bus 117 naar Breda via Zevenbergen, Langeweg, Zevenbergschen Hoek, Wagenberg en naar Fijnaart. In de ochtendspits schoolliner 617 Wanneer Naar Breda

Nadere informatie

Reizigershandvest Noord-Holland Noord

Reizigershandvest Noord-Holland Noord Reizigershandvest Noord-Holland Noord Aangenaam, wij zijn Connexxion, waar wilt u vandaag naartoe? Onze beloftes Connexxion brengt meer dan een miljoen mensen op hun bestemming. Iedere dag opnieuw. Het

Nadere informatie

Het ov van de toekomst: schoner slimmer sneller

Het ov van de toekomst: schoner slimmer sneller Het ov van de toekomst: schoner slimmer sneller Onze vier ambities voor het openbaar vervoer van de toekomst: 1 2 3 4 snelle verbinding met de Randstad: een super-intercity waarmee je in 1,5 uur reist

Nadere informatie

Het digitale stadspanel over bereikbaarheid

Het digitale stadspanel over bereikbaarheid Het digitale stadspanel over bereikbaarheid Enkele resultaten uit de digitale enquête onder het Nijmeegse stadspanel over het thema bereikbaarheid 1. Inleiding Eind augustus / begin september jl. is het

Nadere informatie

vanuit... Standdaarbuiten REISWIJZER

vanuit... Standdaarbuiten REISWIJZER vanuit... Standdaarbuiten REISWIJZER DE BUURTBUS NAAR OUDENBOSCH EN NOORDHOEK, KLUNDERT Wat Wanneer Opstappen Voor wie Betalen Informatie Buurtbus 210 naar Oudenbosch en naar Noordhoek en Klundert Naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief burgerpanel Overschie

Nieuwsbrief burgerpanel Overschie Nieuwsbrief burgerpanel Overschie Resultaten 4 e peiling: verkeer en bereikbaarheid april 2014 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de vierde peiling met het burgerpanel Overschie. Het

Nadere informatie

Op weg naar Concessies April 2016

Op weg naar Concessies April 2016 Op weg naar Concessies 2020 April 2016 Inhoudsopgave Aanleiding: afloop huidige concessies in 2020 Kerntaken provincie in het OV Huidige situatie Trends en ontwikkelingen De opgaven voor het OV Trein Bus

Nadere informatie

Informatie over reisstijlen in Utrecht en Amersfoort

Informatie over reisstijlen in Utrecht en Amersfoort Informatie over reisstijlen in Utrecht en Amersfoort Utrecht en Amersfoort beschikken over een unieke bron van mobiliteitsinformatie: reisstijlen. Reisstijlen zijn vergelijkbaar met leefstijlen (o.a. van

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Amstelland Meerlanden

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Amstelland Meerlanden Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Amstelland Meerlanden connexxion.nl Typefouten

Nadere informatie

Reizigersoverleg Brabant. 1) Klanttevredenheidsonderzoek april 2015 Aan het onderzoek hebben 440 panelleden deelgenomen.

Reizigersoverleg Brabant.  1) Klanttevredenheidsonderzoek april 2015 Aan het onderzoek hebben 440 panelleden deelgenomen. Geacht panellid, In heeft u deelgenomen aan één of meerdere onderzoeken van het digitaal reizigerspanel. 1) Klanttevredenheidsonderzoek 1 7 april en 1 mei 2) Informatievoorziening 20 juli 17 augustus 3)

Nadere informatie

vanuit... Fijnaart REISWIJZER

vanuit... Fijnaart REISWIJZER vanuit... Fijnaart REISWIJZER BUS NAAR ROOSENDAAL/WILLEMSTAD Wanneer Opstappen Voor wie Betalen Informatie Bus 103 naar Roosendaal via Oud Gastel en naar Willemstad via Oudemolen Naar Roosendaal ma t/m

Nadere informatie

Rotterdam MaaS beleving Daan Zegwaart Projectleider De Verkeersonderneming. Daan Zegwaart Projectleider De Verkeersonderneming

Rotterdam MaaS beleving Daan Zegwaart Projectleider De Verkeersonderneming. Daan Zegwaart Projectleider De Verkeersonderneming Rotterdam MaaS beleving Daan Zegwaart Projectleider De Verkeersonderneming Daan Zegwaart Projectleider De Verkeersonderneming Vandaag 01. De Verkeersonderneming 04. Eerste resultaten 02. Opzet experiment

Nadere informatie

1 Wat is volgens jou de beste locatie voor een station in Grubbenvorst?

1 Wat is volgens jou de beste locatie voor een station in Grubbenvorst? Onderzoeksresultaten TipHorstaandeMaas.nl Station Grubbenvorst Provincie Limburg doet een onderzoek naar de beste locatie voor een nieuw station Grubbenvorst Greenport Venlo. Een aantal opties zijn in

Nadere informatie

De vragenlijst P-1 helpt om een groep mensen op te delen in doelgroepen.

De vragenlijst P-1 helpt om een groep mensen op te delen in doelgroepen. Memo Van Datum Onderwerp Friso Metz Soorten reizigers en doelgroepen Doorkiesnummer Bijlage(n) 030 2918209 - Inleiding Dit memo maakt duidelijk welke soorten reizigers er zijn en hoe je een groep mensen

Nadere informatie

De duurzaam bereikbare stad. Marco Duijnisveld en Chris Verweijen, 30 januari 2019

De duurzaam bereikbare stad. Marco Duijnisveld en Chris Verweijen, 30 januari 2019 De duurzaam bereikbare stad Marco Duijnisveld en Chris Verweijen, 30 januari 2019 De wereld is razend snel aan het veranderen Mobuur: vrijwilligers vervoeren bewoners Kerschoten en de Naald actualiteiten

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer www.alphabet.com Duurzame mobiliteit. Onderzoek naar gedrag en keuzes van leaserijders op gebied van duurzaamheid. Leaserijders steeds milieubewuster.

Nadere informatie

Velp, gemeente Rheden

Velp, gemeente Rheden 1. Dit is het gebied dat ik kies voor de prijsvraag Het gebied dat ik kies betreft het stationsplein/stationsgebied van Velp, Gemeente Rheden (ca 15.000m² (1,5ha)). Station Velp is een spoorwegstation

Nadere informatie

Raalte e.o. Streeklijnen. Dienstregeling geldig vanaf 10 december

Raalte e.o. Streeklijnen. Dienstregeling geldig vanaf 10 december 4 162 165 166 664 Raalte e.o. Streeklijnen Dienstregeling geldig vanaf 10 december 2017 www.syntusoverijssel.nl Beste reiziger, Vanaf 10 december 2017 rijden de bussen van Syntus Overijssel volgens een

Nadere informatie

Openbaar vervoer concessie

Openbaar vervoer concessie Openbaar vervoer concessie Gemeenteraad Jordy van Slooten, fysiekdomein@regiogv.nl Januari 2019 1 2 3 Opgave en inzet Gooi en Vechtstreek MIRT Bereikbaarheid per weg en spoor staat onder druk. OV is onvoldoende

Nadere informatie

De reiziger centraal! Op weg naar integrale duurzame mobiliteit

De reiziger centraal! Op weg naar integrale duurzame mobiliteit 21 4 2015 De reiziger centraal! Op weg naar integrale duurzame mobiliteit Movares - Chris Verweijen En wie ben ik? RET: openbaar vervoer Rotterdam: Onderzoek naar beweegredenen reiziger Netwerkontwerp

Nadere informatie

Wat zie jij er uitgeslapen uit... Monitoringsrapport 2.0

Wat zie jij er uitgeslapen uit... Monitoringsrapport 2.0 Wat zie jij er uitgeslapen uit... Monitoringsrapport 2. Inhoud 1 Inleiding... 5 2 Werving en achtergronden deelnemers... 6 2.1 Interpretatie van de gegevens...6 2.2 Werving...6 2.3 Doelgroep...7 2.4 Kenmerken

Nadere informatie

Doel OV game. Gemeente Almere. Inzicht verkrijgen. OV Game Uitdeelversie gemeenteraad (punten i.p.v. bedragen)

Doel OV game. Gemeente Almere. Inzicht verkrijgen. OV Game Uitdeelversie gemeenteraad (punten i.p.v. bedragen) Gemeente Almere OV Game Uitdeelversie gemeenteraad (punten i.p.v. bedragen) 12 mei 2015 Doel OV game Inzicht verkrijgen in de keuzes die de diverse stakeholders maken voor het OV-systeem; een beter begrip

Nadere informatie

Visie openbaar vervoer BR-2010/1-7

Visie openbaar vervoer BR-2010/1-7 Visie openbaar vervoer BR-2010/1-7 ANWB-visie op het openbaar vervoer Ruim 1 miljoen ANWB-leden reizen regelmatig met het openbaar vervoer. Daarom worden in deze OV-visie de speerpunten van de ANWB geschetst

Nadere informatie

TRAVEL TOGETHER. maakt samen reizen makkelijker. Foto: fietsberaad

TRAVEL TOGETHER. maakt samen reizen makkelijker. Foto: fietsberaad TRAVEL TOGETHER maakt samen reizen makkelijker Martijn Acda Geert Roumen Foto: fietsberaad Concept Zorg ervoor dat mensen gemakkelijk samen kunnen reizen, door middel van de ontwikkeling van een app die

Nadere informatie

Rapportage online raadpleging OV Lijnennet 2018

Rapportage online raadpleging OV Lijnennet 2018 Rapportage online raadpleging OV Lijnennet 2018 In oktober 2016 organiseerde de Stadsregio Amsterdam een publieksraadpleging over het nieuwe OV Lijnennet. Een online vragenlijst maakte onderdeel uit van

Nadere informatie

Buurt- en dorpsenquête Openbaar vervoer

Buurt- en dorpsenquête Openbaar vervoer Buurt- en dorpsenquête 2009 Openbaar vervoer Buurt- en dorpsenquête 2009 Openbaar vervoer In juni 2009 hebben 7.250 inwoners van 18 jaar en ouder een uitgebreide vragenlijst ontvangen in het kader van

Nadere informatie

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het stadspanel ruim 1 leden. Elk lid

Nadere informatie

Overleg OV-concessie Gooi en Vechtstreek 24 januari Overleg OV-concessie Gooi en Vechtstreek 1

Overleg OV-concessie Gooi en Vechtstreek 24 januari Overleg OV-concessie Gooi en Vechtstreek 1 24 januari 2019 1 OV concessie Gooi en Vechtstreek Aanleiding Gevolgen Wie zijn de OV-gebruikers WMO Veiligheid Wat kost het? Wat levert het op? Conclusie 2 Aanleiding In 2017 werd de frequentie van lijn

Nadere informatie

Wmo krant Nummer 1. Samen tot goede oplossingen komen. Wmo is meedoen. voor cliënten van Syndion voor ouders / vertegenwoordigers

Wmo krant Nummer 1. Samen tot goede oplossingen komen. Wmo is meedoen. voor cliënten van Syndion voor ouders / vertegenwoordigers Wmo krant Nummer 1 voor cliënten van Syndion voor ouders / vertegenwoordigers Samen tot goede oplossingen komen Voor u ligt de Wmo-krant van Syndion. We hebben deze krant gemaakt omdat er veel verandert

Nadere informatie

OV-ambassadeurs Senioren helpen senioren op weg

OV-ambassadeurs Senioren helpen senioren op weg (Bijdragenr. 73) OV-ambassadeurs Senioren helpen senioren op weg Johan Janse (DTV Consultants) Wiepke Barentsen - Van den Broeke (Provincie Zeeland) Samenvatting OV-ambassadeurs zijn enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

OV-plangedrag Breng-reizigers

OV-plangedrag Breng-reizigers OV-plangedrag Breng-reizigers Lectoraat Human Communication Development Auteurs: Daphne Hachmang Renée van Os Els van der Pool Datum: 9-9-2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Achtergrond onderzoek 4 2.1

Nadere informatie

MANIFEST. van het Regionaal Overleg Consumentenorganisaties Openbaar Vervoer (ROCOV) Gelderland - Stadsregio Arnhem Nijmegen.

MANIFEST. van het Regionaal Overleg Consumentenorganisaties Openbaar Vervoer (ROCOV) Gelderland - Stadsregio Arnhem Nijmegen. MANIFEST van het Regionaal Overleg Consumentenorganisaties Openbaar Vervoer (ROCOV) Gelderland - Stadsregio Arnhem Nijmegen. Inleiding Tijdens de vergadering van het ROCOV Gelderland Stadsregio van 17

Nadere informatie

Wijzigingen dienstregeling 2019 Zuid-Holland Noord

Wijzigingen dienstregeling 2019 Zuid-Holland Noord Wijzigingen dienstregeling 2019 Zuid-Holland Noord Algemeen Op basis van rijtijdanalyses (metingen voorjaar 2018) is het mogelijk dat rijtijden wijzigen en daarmee vertrek- en aankomsttijden. Ook infrastructurele

Nadere informatie

Bovengemeentelijk lokaal openbaar vervoer

Bovengemeentelijk lokaal openbaar vervoer Bovengemeentelijk lokaal openbaar vervoer Platteland en bereikbaarheid OV Bewoners vaak aangewezen op gespecialiseerde zorg/voorzieningen elders: periferie, stad of gecentraliseerd op het platteland Voorzieningen

Nadere informatie

Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze. www.alphabet.com

Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze. www.alphabet.com Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze www.alphabet.com Onderzoek Behoefte van zakelijke rijders aan variatie in vervoersmiddelen Flexibele mobiliteit Keuzevrijheid vooral voor jongeren

Nadere informatie

Makkelijk. mogelijkheden. nu nog meer. met de bus... maart 2008

Makkelijk. mogelijkheden. nu nog meer. met de bus... maart 2008 Makkelijk met de bus... nu nog meer mogelijkheden maart 2008 Zelf met de bus Toegankelijke halte Toegankelijke bus Reguliere dienstregeling Gratis voor WMO-pashouders Het OV-bureau Groningen Drenthe ontwikkelt,

Nadere informatie

OORDEEL EN BELEVING OV-CHIPKAART NA UITFASERING NVB

OORDEEL EN BELEVING OV-CHIPKAART NA UITFASERING NVB OORDEEL EN BELEVING OV-CHIPKAART NA UITFASERING NVB Kwantitatief Onderzoek in de Regio Rotterdam MEIJERS RESEARCH Maart 2010 10011/01 1. Inleiding. Per 11 februari 2010 is het NVB in de regio Rotterdam

Nadere informatie

Overzicht van vragen 1. Waarom dit project? 2. Waarom de samenwerking met Go About?

Overzicht van vragen 1. Waarom dit project? 2. Waarom de samenwerking met Go About? Overzicht van vragen 1. Waarom dit project? 2. Waarom de samenwerking met Go About? 3. Wat houdt het project in? 4. Hoe werkt het? Hoe kan ik gebruik maken van de reisplanner? 5. Wat is mijn rol als werkgever?

Nadere informatie

Breng direct RijnWaalsprinter

Breng direct RijnWaalsprinter Nieuw vanaf 29 augustus: Breng direct RijnWaalsprinter Arnhem Huissen Bemmel Nijmegen Gratis 5x retour Breng me direct langs de file Kijk voor meer info op breng.nl Comfortabel én snel langs de files Nieuw:

Nadere informatie

GRATIS probeerkaarten. Mogen wij u een heel voordelig abonnement aanbieden? ARRIVA.NL/LUMC

GRATIS probeerkaarten. Mogen wij u een heel voordelig abonnement aanbieden? ARRIVA.NL/LUMC GRATIS probeerkaarten Mogen wij u een heel voordelig abonnement aanbieden? ARRIVA.NL/LUMC Een groen alternatief voor de auto Heeft u weleens overwogen met de bus naar uw werk te gaan? Die stopt waarschijnlijk

Nadere informatie

Radiuz deelname aan de Prijsvraag ideemobiel 2012 Verbeter de Knooppunten in de ketenmobiliteit. RADIUZ KNOOPPUNTEN onderweg van A naar B

Radiuz deelname aan de Prijsvraag ideemobiel 2012 Verbeter de Knooppunten in de ketenmobiliteit. RADIUZ KNOOPPUNTEN onderweg van A naar B Radiuz deelname aan de Prijsvraag ideemobiel 2012 Verbeter de Knooppunten in de ketenmobiliteit RADIUZ KNOOPPUNTEN onderweg van A naar B Wat is Radiuz? Radiuz is hét mobiliteitssysteem voor zakelijk Nederland.

Nadere informatie

Deventer e.o. Streeklijnen. Dienstregeling geldig vanaf 10 december

Deventer e.o. Streeklijnen. Dienstregeling geldig vanaf 10 december 4 160 161 165 660 Deventer e.o. Streeklijnen Dienstregeling geldig vanaf 10 december 2017 www.syntusoverijssel.nl Beste reiziger, Vanaf 10 december 2017 rijden de bussen van Syntus Overijssel volgens

Nadere informatie