INFORMATIEBOEKJE VOOR DE OUDERS VAN DE KINDEREN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMATIEBOEKJE VOOR DE OUDERS VAN DE KINDEREN"

Transcriptie

1 INFORMATIEBOEKJE VOOR DE OUDERS VAN DE KINDEREN VAN GROEP 4 SCHOOLJAAR De algemene informatie-avond voor groep 4 vindt plaats op dinsdag 3 september 2013 van uur uur. U bent van harte welkom op deze avond in het lokaal van groep 8. De eerste communie-informatieavond vindt plaats op : Woensdag 18 september 2013 van uur uur. U bent van harte welkom op deze avond in het lokaal van groep 3/4. U bent van harte uitgenodigd. Tot dan, Juf Chris, juf Ans.

2 1 ORGANISATIE Op maandag en dinsdag is juf Chris aanwezig in de groep. Op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Ans aanwezig in de groep. Rapporten, oudergesprekken In de week van de rapporten,(zie kalender via website) kunt u intekenen voor een oudergesprek. De intekenformulieren vindt u, zoals wel bekend is, in de hal van de school. Omgaan met schoolspullen Ook in de omgang met materialen moeten de kinderen leren dat ze een eigen verantwoordelijkheid hebben. Er wordt daarom in de klas regelmatig gewezen op het belang van ordelijk opruimen van de spullen. Ook leren de kinderen dat de les- en werkmaterialen vaak kostbaar zijn en dat ze bij vernielen, of kwijtraken van spullen, zelf voor vervanging ervan zullen moeten zorgen. De kinderen mogen geen spullen van thuis meebrengen, zij ontvangen de les-en werkmaterialen van school. 2. PRAKTISCHE ZAKEN Verzuim, afmeldingen voor gymnastieklessen. Naast de bekende afspraken over tijdig (voor 8.30 uur) doorgeven, dat uw kind ziek is, willen we u vragen om niet te gemakkelijk toe te staan dat uw kind niet deelneemt aan gymnastieklessen, of buitenspel in de pauze. Hoewel de lesactiviteiten voldoende afwisselend zijn, betekent het toch dat deze jonge kinderen dagelijks enkele uren zittend doorbrengen. Voldoende, goede lichaamsbeweging is dan ook een noodzakelijke compensatie daarvoor. Ouderhulp In begin van het schooljaar heeft u zich kunnen aanmelden voor ouderhulp. Dit kan hulp zijn bij schoolactiviteiten zoals werken met techniektorens of begeleiden van een groepje kinderen aan de computer, maar ook activiteiten in groep 4 (bv. carnaval, slotdag).

3 Daarnaast zijn er bij eventuele excursies hulpouders nodig. U krijgt hierover bericht via de leerkracht. Communie Ook dit schooljaar, worden de leerlingen van groep 4 uitgenodigd om deel te nemen aan de voorbereiding van de Eerste Heilige Communie. Omdat de samenwerking tussen school en gezin hierbij essentieel is, zijn de ouders van de communicanten reeds uitgenodigd, om hier samen over te praten. De eerste communie-informatieavond vindt plaats op : Woensdag 18 september 2013 van uur uur. Juf Chris en juf Ans zullen na de info avond aanspreekpunt zijn voor uw vragen en opmerkingen bij de voorbereiding. 3. LEERSTOF Komt u ook gerust eens voor schooltijd in de klas om de werkjes samen met uw kind te bekijken. Dit kan op de laatste vrijdag van de maand. Zie voor data de schoolkalender op onze website. In hoofdlijnen een overzicht van de belangrijkste leerstofonderdelen in groep 4: Lezen (Estafette) is als eerste en enige leesmethode volledig afgestemd op de nieuwe AVI-niveaus mét niveaugerichte, uitdagende leesmoeilijkheden. Sluit naadloos aan op Veilig leren lezen. Geeft instructie en begeleiding op maat. Werkt met een haalbare, efficiënte differentiatie en een eenvoudige organisatie. Geeft prioriteit aan lezen. Legt de lat hoog voor alle leerlingen. Kent een slagvaardige aanpak van risicolezers. Bevat mogelijkheden om de leesontwikkeling op de voet te volgen. Taal (Taalverhaal) Deze methode voor interactief taalonderwijs is ontwikkeld met speciale aandacht voor zowel de taalsterke leerlingen als de leerlingen met een taalachterstand.. Taalverhaal heet Taalverhaal, omdat een verhaallijn als een rode draad door de methode verweven is. Deze verhaallijn wordt in de vorm van hoorspelen en

4 voorleesverhalen aangeboden; deze bieden een rijke context voor de woordenschat. Taalverhaal kent een taaltaakgerichte aanpak. Taaltaken zijn op communicatie gerichte luister- spreek- lees- of speltaken. De taaltaken sluiten aan op de verhaallijn. Leerlingen voeren de taken uit volgens het vaste stappenplan van bedenken, doen en terugkijken. In Taalverhaal werken de leerlingen veel zelfstandig. Het samenwerkend leren wordt over de jaargroepen heen opgebouwd. Taalverhaal taal heeft de volgende opbouw in leerlijnen: Woordenschat, Spreken / luisteren, Stellen, Taalbeschouwing. De leerlijn taalbeschouwing omvat: Reflectie op taal en taalgebruik, Woord- en zinsbouw. Spelling: (Woordbouw Nieuw) Spelling is geen doel op zich. Het is een middel om correct te kunnen schrijven. In Woordbouw Nieuw is het spellen niet beperkt tot woordoefeningen en dictees. Er volgt altijd een activiteit met geschreven taal. Woord- en zindictees zijn daarbij controlemiddelen. De echte spellingvaardigheid blijkt echter uit het correct schrijven van door kinderen zelfbedachte teksten. Woordbouw Nieuw houdt rekening met differentiatie tussen kinderen. In groep 4 krijgen de kinderen op donderdag een dictee. Om de leerlingen aan huiswerk en verantwoordelijkheid te laten wennen willen we u vragen om de woordpakketten thuis te oefenen. Dat zijn per week 3 lessen. Begrijpend lezen (Goed Gelezen) Dit zijn lessen waarin de kinderen samen met de leerkracht via 8 duidelijke stappen de tekst voorbereiden, lezen en verwerken. De stappen 1 tot en met 5 zijn erop gericht het lezen van de tekst voor te bereiden. Zo wordt er gekeken wat de kinderen al weten over het onderwerp, wat ze al zien en worden moeilijke woorden en begrippen verduidelijkt. Daarnaast wordt iedere keer bekeken met wat voor een soort tekst we te maken hebben; een verhaaltekst of een leertekst.

5 Schrijven ( Pennenstreken) In de methode Pennenstreken wordt het verbonden schrift verder geautomatiseerd. Daarnaast leren de kinderen in schriftje B1 alle hoofdletters. Rekenen Hiervoor gebruiken we de nieuwe methode: Wereld in getallen. OPBOUW VAN DE LES: 8 blokken van 5 of 4 weken Afgerond met een toets Na toets week herhaling / verrijking Vast patroon: Start:basale vaardigheden oefenen en herhalen Instructie: een onderwerp staat centraal Verlengde instructie Zelfstandig werken /Weektaak Laatste les van de week: Herhalen /afronden DIFFERENTIATIE: Weektaak op minimum niveau, basisniveau en plusniveau. Bijwerkboek en pluswerkboek. Het kind zonder problemen doorwerken op het volgende niveau. LEERSTOFOVERZICHT: Oriëntatie op de getallen t/m 100 Optellen en aftrekken over het eerste 10tal Optellen en aftrekken t/m 100 Vermenigvuldigen: tafels 1, 2,3, 5 en 10 Inoefening tafels van 4 en 6 Geld: munten en biljetten t/m 100 euro Tijd: klokkijken hele en halve uren Meten Meetkunde Handvaardigheid (HandVaardig) en tekenen ( tekenvaardig) Evenals tekenen worden de opdrachten vaak ontleend aan de actualiteit. Er wordt o.a. gewerkt met kosteloos materiaal (kurkjes, dopjes, rolletjes e.d.), klei, papier/karton, hout. Verkeer (Wegwijs) In de methode Wegwijs leren de kinderen hoe zich te gedragen als voetgangers en als fietser.

6 Enkele malen zal er dan ook op het plein geoefend worden of door het dorp gelopen worden met een opdracht. Onderwerpen: oversteken, zien en gezien worden, openbaar vervoer, borden, in je eigen buurt, voorrang, bijzondere verkeerssituaties. Lichamelijke opvoeding (Basislessen Bewegingsonderwijs en Spel) In deze lessen leren kinderen naast gevarieerde spelen ook diverse bewegingsvormen. O.a. balanceren, klauteren, zwaaien, diepspringen, steunspringen, rollen, duikelen, heffen en dragen. Muziek De muzieklessen worden verzorgd door onze muziekleerkracht. Sociaal-emotionele vaardigheden (Leefstijl) Leefstijl is een programma waardoor leerlingen zich bewust worden van waarden en normen. Door in de praktijk samen met klasgenootjes activiteiten en opdrachten te doen, proberen wij het goed omgaan met elkaar te versterken. Ook voor het optimaal functioneren van kinderen en het ontwikkelen van hun talenten zijn competenties als zelfvertrouwen, doordachte beslissingen nemen, luisteren, je gevoelens uiten en rekening houden met anderen onmisbaar. Leefstijl is een programma dat niet alleen de emotionele intelligentie stimuleert maar, doordat de kinderen beter in hun vel zitten, ook de cognitieve intelligentie. Door de hele school wordt er gewerkt met de methode Leefstijl. Hierbij gaat het om de sociaal emotionele ontwikkeling van het kind. Er wordt aan de volgende thema s aandacht besteed: De groep? Dat zijn wij! Praten en luisteren. Ken je dat gevoel? Ik vertrouw op mij! Allemaal anders, iedereen gelijk. Lekker gezond Wanneer er met een nieuw thema gestart wordt, krijgt u daarover informatie via het Stefanootje.

7 Godsdienst/levensbeschouwing: De thema s van zijn: Ik Sept/nov Advent/ Kerst Dec Jozef de Dromenkoning Jan/febr Paasproject/Vasten Maart/april Geluk Mei/juni Computergebruik De computer wordt gebruikt als extra hulpmiddel bij taal, spelling, rekenen en wereldoriëntatie. Thuisopdrachten en huiswerk Zoals u wellicht ervaren heeft,worden er aan uw kind soms opdrachten meegegeven om thuis uit te werken. Dat gebeurt in groep 4 heel anders dan in groep 8. Om de kinderen aan huiswerk te laten wennen wordt er verwacht dat de woordpakketten van spelling thuis geoefend worden. Verder gaat het in de lagere groepen vaak om doe- of verzamelopdrachten. Soms betreft het dan dingen die als voortvloeisel van de les thuis door de kinderen gedaan moeten worden ( Schrijf eens drie vrijdagen de stand van de gasmeter op bijv.). Soms wordt gevraagd om voor een bepaalde les materiaal te verzamelen ( Neem voor de volgende natuurles een aardappel mee ) Naarmate de groep hoger wordt zal het vaker gaan om het maken van ander huiswerk: taal- en of rekenopdrachten. Combinatie groep 3/4 We werken de hele dag in de combinatie 3/4. Als de ene groep instructie krijgt, werkt de andere groep zelfstandig met kleine opdrachten en vervolgopdrachten. We gebruiken daarbij als hulpmiddel het stoplicht. Stoplicht rood houdt in dat er zelfstandig en helemaal stil individueel gewerkt wordt, zonder de juf te storen. Oranje licht betekent dat zelfstandig gewerkt wordt, maar dat er zachtjes overlegd mag worden binnen het groepje.

8 De juf mag niet gestoord worden. Groen licht betekent dat er rustig gepraat mag worden en dat de juf rondloopt en dat je haar dingen mag vragen. Dag- en weektaken: Om het zelfstandig werken van de leerlingen te bevorderen wordt er vanaf het begin van het nieuwe schooljaar gewerkt met een dagtaak. Kinderen worden bewust gemaakt van hun eigen planning en zelfstandigheid. Heeft u na het lezen van het informatieboekje nog verdere vragen omtrent het reilen en zeilen in groep 3/4, maak dan een afspraak, zodat wij u persoonlijk te woord kunnen staan. Met vriendelijke groeten, Ans Smeets Chris van t Hoofd

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE OUDERS VAN DE KINDEREN VAN GROEP 4 SCHOOLJAAR 2011-2012

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE OUDERS VAN DE KINDEREN VAN GROEP 4 SCHOOLJAAR 2011-2012 INFORMATIEBOEKJE VOOR DE OUDERS VAN DE KINDEREN VAN GROEP 4 SCHOOLJAAR 2011-2012 De inloop-avond vindt plaats op maandag 3 oktober van 18.30 uur-19.30 uur. De communie-informatieavond vindt plaats op dinsdag

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE OUDERS VAN DE KINDEREN SCHOOLJAAR U bent van harte welkom op deze avond in het lokaal van groep 3.

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE OUDERS VAN DE KINDEREN SCHOOLJAAR U bent van harte welkom op deze avond in het lokaal van groep 3. INFORMATIEBOEKJE VOOR DE OUDERS VAN DE KINDEREN VAN GROEP 3 SCHOOLJAAR 2013 2014 De algemene informatie-avond voor groep 3 vindt plaats op dinsdag 3 september 2013 van 19.45 uur 20.45 uur. U bent van harte

Nadere informatie

Ouderinfo groepen. Wijnandsrade, september 2011

Ouderinfo groepen. Wijnandsrade, september 2011 Wat: Wanneer: Hoe laat: inloopavond maandag 3 oktober tussen 18.30u 20u Wijnandsrade, september 2011 Ouderinfo groepen Op de inloopavond kunt u, met uw kind, de materialen bekijken die in de groep worden

Nadere informatie

Ouderinfo groepen. Wijnandsrade, september 2011

Ouderinfo groepen. Wijnandsrade, september 2011 Wat: Wanneer: Hoe laat: inloopavond maandag 3 oktober tussen 18.30u 20u Wijnandsrade, september 2011 Ouderinfo groepen Op de inloopavond kunt u, met uw kind, de materialen bekijken die in de groep worden

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE. De algemene informatie-avond voor groep 3 vindt plaats op maandag 26 september 2011 van uur uur.

INFORMATIEBOEKJE. De algemene informatie-avond voor groep 3 vindt plaats op maandag 26 september 2011 van uur uur. INFORMATIEBOEKJE VOOR DE OUDERS VAN DE KINDEREN VAN GROEP 3 SCHOOLJAAR 2011-2012 De algemene informatie-avond voor groep 3 vindt plaats op maandag 26 september 2011 van 20.00 uur-21.00 uur. U bent van

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

-Samen talig en talentvol de wereld in- Groep Court.vandersloot

-Samen talig en talentvol de wereld in- Groep Court.vandersloot -Samen talig en talentvol de wereld in- Groep 7 2017-2018 Court.vandersloot court.vandersloot@agora.nu Wat kunnen jullie verwachten dit schooljaar? Nieuwe rapporten Maandmail van de groep Opera uitvoering

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 Schooljaar 2014-2015 foto van de nieuwe groep! Beste ouders, In deze folder vindt u de basis- informatie die van belang is voor uw kind in groep 5. Aanvullende informatie zult

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Juf Teatske Juf Marleen Juf Judith Het informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe

Nadere informatie

-Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP Alie Zwaagstra

-Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP Alie Zwaagstra -Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP 5 2017-2018 Alie Zwaagstra alie.zwaagstra@agora.nu WAT KUNNEN DE KINDEREN VERWACHTEN DIT SCHOOLJAAR? Nieuwe rapporten Maandmail van de groep Opera Kennismakingsmiddag

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), Groep 4-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 4 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2015-2016 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2015 informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe en met welke

Nadere informatie

11 september 2014. Carin de Beijer Stieneke Bun

11 september 2014. Carin de Beijer Stieneke Bun 11 Carin de Beijer Stieneke Bun De juffen Juf Carin Maandag en dinsdag 16 woensdagen Juf Stieneke Donderdag en vrijdag 22 woensdagen 2 Weektaak Zelfstandig werken Verschillende vakken Eigen werk en tijd

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Informatieavond groep 4

Informatieavond groep 4 Informatieavond groep 4 Dagindeling- weekrooster -Elke dag starten we met stillezen, om het lezen te bevorderen. Zo beginnen we de dag altijd heel rustig. -Daarna hebben we het vak; levensbeschouwing en

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren:

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren: Welkom in groep 4! In deze informatiebrief staat belangrijke informatie voor deze groep en kunt u vinden wat er dit jaar allemaal aan bod komt met de verschillende vakken. Tijdens de ochtenden geven we

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Thijs Backx Femke de Graef 2 Groep 7: - Belangrijk jaar - Meer eigen verantwoordelijkheid (zelf nakijken) - VO informatie avonden

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen 1.De verschillende vakken en methodes Technisch lezen: Estafette en vrij lezen Informatie groep 4 Het lezen wordt twee maal per jaar op tempo getoetst door een CITO toets (DMT), waarbij de leerling in

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Informatieboekje Groep 4 Juliana van Voorwoord Hierbij het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje meer informatie over

Nadere informatie

ALGEMENE INFO. Groep 4b/5b

ALGEMENE INFO. Groep 4b/5b ALGEMENE INFO Groep 4b/5b 1 Inhoud Leerkrachten groep 4b/5b dia 3 De vakken dia 4 t/m 17 Toetsen & Rapporten dia 18 en 19 Huiswerk dia 20 Ouderhulp dia 21 Vragen dia 22 Afsluiting dia 23 2 Leerkrachten

Nadere informatie

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom in groep 8 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep is er een eigen boekje met daarin belangrijke

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Vivian Wenselaar (ma, di) Kim Ariaens (woe, do, vrij) 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact leerkracht (voor

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2014 2015 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

-Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP Suheda Sarikaya

-Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP Suheda Sarikaya -Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP 4 2017-2018 Suheda Sarikaya Suheda.sarikaya@agora.nu INHOUD IGDI-model Vakken en methodes Klassenouders HOE ZIET EEN LES ERUIT - HET IGDI-MODEL Lesmodel

Nadere informatie

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers.

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers. Groep 6-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND GROEP 4 2013-2014

INFORMATIEAVOND GROEP 4 2013-2014 INFORMATIEAVOND GROEP 4 2013-2014 ALGEMEEN: We werken in groep 4 met een dag- en een weektaak. De dagtaak staat op het bord en de weektaak wordt op een vaste dag in de week uitgereikt op een blad. De weektaak

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen 1.De verschillende vakken en methodes Technisch lezen: Estafette en vrij lezen Informatie groep 4 Het lezen wordt twee maal per jaar op tempo getoetst door een CITO toets (DMT), waarbij de leerling in

Nadere informatie

Welkom. Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje

Welkom. Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje Groep 5 Welkom Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje Voorstellen Groep 5A juf Fleur: maandag, dinsdag en woensdag juf Marijke: donderdag

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), Groep 5-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 5 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016 Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2015-2016 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2015 Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van groep 7. Hierin staat informatie over de vakken

Nadere informatie

Ofwel... Wat doen we de hele week en wie staat er voor de groep

Ofwel... Wat doen we de hele week en wie staat er voor de groep Informatieavond groep 4 Hoe, wat, wanneer en wat er verder zo besproken kan worden... Programma Welkom Hoe zit de organisatie van de week in elkaar? Leerstof van dit schooljaar in vogelvlucht Pedagogisch

Nadere informatie

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag Anneke Lechner woensdag 8.20 uur tot 8.30 uur. 13.00 uur tot 13.15 uur. Zorg er a.u.b. voor dat de kinderen op tijd in school zijn i.v.m. onder andere

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2016-2017 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2016 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Informatieavond groep 3/4 september 2014

Informatieavond groep 3/4 september 2014 Informatieavond groep 3/4 september 2014 Welkom Voorstellen juf Marjolein meester Wim Doel van de avond Werkwijze in de klas Dagritme Zelfstandig werken Computer Hulp vragen Taakje in de klas Een aantal

Nadere informatie

Welkom op onze pagina. Groep 4b en 5. Obs de aanloop

Welkom op onze pagina. Groep 4b en 5. Obs de aanloop Welkom op onze pagina Groep 4b en 5 Obs de aanloop Wat doen we in groep 4? Rekenen Taal Lezen Spelling Van begrijpend luisteren naar begrijpend lezen Schrijven Natuur verkeer Tekenen/handvaardigheid/muziek/gymnastiek

Nadere informatie

Informatie avond. ouders groep 4 Ichthusschool schooljaar 2014-2015

Informatie avond. ouders groep 4 Ichthusschool schooljaar 2014-2015 Informatie avond ouders groep 4 Ichthusschool schooljaar 2014-2015 Even voorstellen Natascha de Jong maandag, donderdag en vrijdag. ndjong@ichthusbaambrugge.nl Jorne van Ginkel dinsdag en woensdag (eindstage).

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 4

Informatie. vakgebieden. Groep 4 Informatie vakgebieden Groep 4 Taal Gehanteerde methode: Taal in beeld - Spelling in beeld Uitgever: Zwijsen Taal in beeld is een taalmethode voor groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 4/5 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 4/5 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 4/5 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Groep 4/5 Nick van Leent (ma, di en woe) Fleur Verhagen (do en vrij) 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact

Nadere informatie

-Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP Erik Smit

-Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP Erik Smit -Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP 8 2017-2018 Erik Smit erik.smit@agora.nu WAT KUNNEN DE KINDEREN VERWACHTEN DIT SCHOOLJAAR? Schoolkeuze voortgezet onderwijs Kamp van 27 september tot 29

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 7

JAARPROGRAMMA GROEP 7 JAARPROGRAMMA GROEP 7 Even voorstellen De leerkrachten van deze groep zijn: Patricia Mulder, zij werkt op maandag en dinsdag. Evelien Rikken werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Technisch lezen Technisch

Nadere informatie

Informatiefolder groep 7

Informatiefolder groep 7 Informatiefolder groep 7 Schooljaar 2014-2015 Welkom Beste ouders, In deze folder vindt u de basis-informatie die van belang is voor uw kind in groep 7. Aanvullende informatie zult u steeds terug kunnen

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 4 en

Nadere informatie

Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein. in groep 3?

Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein. in groep 3? Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein in groep 3? Informatieavond 1 september 2016 1 1 september 2016 Beste ouders / verzorgers van de kinderen uit groep 3 Voor u ligt het informatieboekje van

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt.

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. INFORMATIE OVER GROEP 4 Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 3 op de Haafakkers.

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 3 op de Haafakkers. Groep 3-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 3 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5

Informatieboekje groep 5 Informatieboekje groep 5 Informatie groep 5 1 Dit is het informatieboekje van groep 5. Hierin kunt u informatie vinden over de methodes, de regels en andere specifieke zaken die bij groep 5 horen. Het

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4/5

Informatieboekje groep 4/5 Informatieboekje groep 4/5 Informatieboekje groep 4/5 Start van het schooljaar: De rugzak; Aan het begin van het schooljaar wordt de rugzak geïntroduceerd. In deze rugzak/tas stopt iedere leerling (minimaal

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 6

Informatie. vakgebieden. Groep 6 Informatie vakgebieden Groep 6 Taal Gehanteerde methode: Taal in beeld - Spelling in beeld Uitgever: Zwijsen Taal in beeld is een taalmethode voor groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode

Nadere informatie

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur Informatie bovenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september: 14.30 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding van

Nadere informatie

Informatieavond groep 4b

Informatieavond groep 4b Informatieavond groep 4b Leerkrachten: Chantal Laven: aanwezig op maandag en dinsdag. Anja v.d. Maaden: aanwezig op woensdagmorgen, donderdag en vrijdagmorgen. Samenstelling van de groep: 25 leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2016-2017 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4/5.

INFORMATIE OVER GROEP 4/5. INFORMATIE OVER GROEP 4/5. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolberg

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolberg Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolberg Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatieavond groep september 2016

Informatieavond groep september 2016 Informatieavond groep 4 20 september 2016 Van harte welkom Opzet van de avond: Kort overzicht van de vakken Zaken van algemene aard Stellen van vragen Rondkijken Het rooster van groep 4 Maandag 8.30-8.45

Nadere informatie

Jaarprogramma. Algemeen

Jaarprogramma. Algemeen 1 Jaarprogramma Algemeen Binnen komen De kinderen van groep 4 tot en met 8 komen binnen nadat de schoolbel is gegaan. De inloop is vanaf groep 4 voorbij; het is ook niet meer de bedoeling dat ouders mee

Nadere informatie

Informatieavond groep september 2017

Informatieavond groep september 2017 Informatieavond groep 4 14 september 2017 Van harte welkom Opzet van de avond: Kort overzicht van de vakken Zaken van algemene aard Stellen van vragen Rondkijken Het rooster van groep 4 Maandag 8.30-8.45

Nadere informatie

Wat leren wij? Algemene informatie: En wat leren wij met taal, spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag?

Wat leren wij? Algemene informatie: En wat leren wij met taal, spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag? Wij werken tijdens de verschillende (les)momenten aan de 5 principes van ons Daltononderwijs: zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie. Als u benieuwd bent hoe deze

Nadere informatie

Keuchenius: School met Talent. Groep 4 Schooljaar 2015-2016

Keuchenius: School met Talent. Groep 4 Schooljaar 2015-2016 Keuchenius: School met Talent Groep 4 Schooljaar 2015-2016 Groepssamenstelling Groep 4 17 leerlingen 7 meisjes 10 jongens Leerkrachten Juf Annelies Griepink-Roodenburg (maandag, dinsdag, en de woensdag

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 3 en 4 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een

Nadere informatie

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur Informatie middenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september 2016: 14.30 uur 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding

Nadere informatie

informatieavond groep 3a

informatieavond groep 3a informatieavond groep 3a even voorstellen Ester Annieke dinsdag woensdag donderdag Nienke maandag vrijdag Luuk stagiair maandag Algemene informatie School start om 8:30 uur. Er gaat een bel om 8:25 uur.

Nadere informatie

Obs Ter Tolne. Groep 4. Informatieboekje. obs Ter Tolne

Obs Ter Tolne. Groep 4. Informatieboekje. obs Ter Tolne Obs Ter Tolne Informatieboekje Groep 4 obs Ter Tolne Molenvlietsedijk 9 postadres: 4691 HS 1 Tholen postbus 94 0166-602162 4690 AB Tholen www.obstertolne.nl e-mail: obstertolne@octho.nl Voor u ligt het

Nadere informatie

Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b

Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b Even voorstellen maandag,donderdag en vrijdag: Anita dinsdag en woensdag: Marjon maandag-, dinsdag- en woensdagochtend: Lorenzo donderdag: Pabo-stagiaire Nelianne

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016 Even voorstellen: Femke de Graef Erik van Schaijk 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact leerkracht (voor school, na school

Nadere informatie

Even voorstellen. Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag)

Even voorstellen. Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) Informatie groep 6b Even voorstellen Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) De vakken in groep 6 Taal De basisstof is onderverdeeld in: Woordenschat Taal Verkennen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Informatieboekje. OBS De Toermalijn 2014-2015

Informatieboekje. OBS De Toermalijn 2014-2015 Informatieboekje Groep OBS De Toermalijn 2014-2015 Belangrijke, algemeen praktische zaken. Medio april worden het schriftelijke verkeersexamen en het praktijkexamen afgenomen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Rekenen Methode: Wereld in Getallen. Taal Methode: Taal actief. Spelling

Rekenen Methode: Wereld in Getallen. Taal Methode: Taal actief. Spelling Welkom! Van harte welkom in groep 4. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Groepssamenstelling 18 leerlingen Leerkrachten Juf Marianne: maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag. Juf Riekie: donderdag

Groepssamenstelling 18 leerlingen Leerkrachten Juf Marianne: maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag. Juf Riekie: donderdag Groepssamenstelling 18 leerlingen Leerkrachten Juf Marianne: maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag. Juf Riekie: donderdag *Bij de eerste bel gaan we naar binnen. Bij de tweede bel begint de les! *Tassen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-7 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 5-7 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 5-7 schooljaar 2013-2014 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Het informatieboekje voor groep 5/7. In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe en met welke methodes we werken

Nadere informatie

Informatie jaargroep 3/4: Klassenregels:

Informatie jaargroep 3/4: Klassenregels: Informatie jaargroep 3/4: Klassenregels: Niet storen, praten tijdens de uitleg Elkaar zachtjes helpen, als juf bij de andere groep aan het helpen/uitleggen is Naar de wc gaan, kan als het bordje op groen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 8 schooljaar 2013-2014 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Beste ouders, Dit jaar zal er een belangrijke keuze gemaakt moeten worden. Naar welke school gaat uw zoon/dochter volgend

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 18 september 2017 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), - 1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 7 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de ouderbezoeken,

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatie boekje groep 4

Informatie boekje groep 4 Informatie boekje groep 4 Groepsinformatie groep 4 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 4 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

R.K. Basischool De Dijsselbloem. Informatieboekje leerjaar groep

R.K. Basischool De Dijsselbloem. Informatieboekje leerjaar groep R.K. Basischool De Dijsselbloem In groep 4 Informatieboekje leerjaar groep 4 2018-2019 Groepsleerkrachten: groep 4a juf Lydia Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. lkarijopawiro@dedijsselbloem.nl

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 6!

Welkom op de informatieavond van groep 6! Welkom op de informatieavond van groep 6! Wilt u zo vriendelijk zijn de lijst met noodnummers te controleren? Graag een vinkje als het oké is. De lijst ligt op de instructietafel. Juf Corine Verschoor

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND GROEP 5 2013-2014

INFORMATIEAVOND GROEP 5 2013-2014 INFORMATIEAVOND GROEP 5 2013-2014 LEERSTOF IN GROEP 5: Het accent in groep 5 ligt op: - inzicht in de leerstof - zelfstandig werken, hoeveelheid werk indelen - werken in week- en/of dagtaken - probleemoplossend

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6.

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Welkom in groep 6! Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Tijdens de opening van het schooljaar met de kinderen bent u van harte

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Informatieavond groep 6. Schooljaar 2013-2014

Informatieavond groep 6. Schooljaar 2013-2014 Informatieavond groep 6 Schooljaar 2013-2014 Programma Algemene informatie Vakspecifieke informatie Rondvraag Sluiting Even voorstellen Miranda Suijker Werkzaam Maandag Dinsdag Marja Vonk Werkzaam Woensdag

Nadere informatie

Keuchenius School met Talent

Keuchenius School met Talent Keuchenius School met Talent Groep 6 Groepssamenstelling Groep 6 > 18 leerlingen Leerkrachten Juf Marijke (maandag/dinsdag) m.kleinjan@csgdewaard.nl Juf Netty (woensdag-vrijdag) n.oliver@csgdewaard.nl

Nadere informatie