Farma vormt kamikazen en gebruikt artsen als marionetten ervoor, die alleen maar hoeven te weten dat ze er niets over hoeven te weten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Farma vormt kamikazen en gebruikt artsen als marionetten ervoor, die alleen maar hoeven te weten dat ze er niets over hoeven te weten."

Transcriptie

1 Blog Jaargang 2 nr december 2008 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Nieuwsbrief Nelly Kroes (EU): Farma fraudeert! En verder? Farma vormt kamikazen en gebruikt artsen als marionetten ervoor, die alleen maar hoeven te weten dat ze er niets over hoeven te weten. De marionetten houden Farma buiten schot. Artsen weten waarom. Het proces op 8 oktober tegen de kamikazemoeder, zal de hypocrisie van de gedragsgeneeskunde, die levensonwaardige levens extermineert, pijnlijk blootleggen.

2 Om onbehandelbaren te behandelen wordt voornamelijk gebruik gemaakt van hoge doseringen sterke psychotica die therapeutisch dwangmatig psychotisch maken. Men gebruikt meestal cocaïne- en amfetaminederivaten. 1) Cocaïne-groep: Methylfenidaat is een cocaïnepsychoticum dat 30% aktiever is dan zuivere cocaïne en bij echte ADHD wordt regelmatig dubbel zo hoog gedoseerd dan wat WHO (World Health Organisation) als DDD (daily day dose) aangeeft. Voor methylfenidaat geldt DDD=30mg voor 70kg lichaamsgewicht. Bemerk: Concerta bestaat in dagdoseringen van 56mg. Voor zuivere cocaïne vermeldt WHO momenteel geen DDD. 2) Amfetamine-groep: Om commerciële redenen is het werkingsmechanisme van SSRI s voortaan onbekend, maar de aktieve phenylpropylamines ervan werken precies als de phenylethylamines (amfetamines), alleen, doseert men ze hoger om een even goed effect te bereiken. In Strattera is de actieve phenylpropylamine identiek dezelfde als die van Prozac, maar zelfs nog 18% sterker op (moleculaire) gewichtsbasis. Bij Prozac geldt DDD=20mg bij volwassen depressieven van 70kg. Bij Strattera geldt DDD=80mg bij volwassen ADHD-ers van 70kg. Voor zuivere amfetamine (Dexedrine, Aderall) geldt DDD=15mg bij 70kg lichaamsgewicht. De Stratterageheimen verbergen, 1)- dat men hoger doseert dan om gewoon maar te drogeren, om nu net het dwangmatig psychotisch gedrag te doen ontstaan (veel rustiger en robotachtig gedrag).

3 2)- dat die psychotica werken door dosis per dosis de bouwstenen van het zenuwstelsel te verwoesten. Vandaar: een veranderde perceptie op de realiteit (antidepressieve werking, hallucinaties, wanen). Vandaar ook bij chronisch gebruik: een verminderde controle op het eigen gedrag (agressie, tics, automutilatie, zelfmoord, psychosen). Rookgedrag, bijvoorbeeld, leert men af door een controleverlies te veroorzaken met psychotica uit de cocaïnegroep( Champix) en de amfetaminegroep (Zyban, Wellbutrin), terwijl men een ADHDbehandeling zogezegd chemisch ondersteunt met psychotica uit dezelfde cocaïnegroep (Ritalin, Concerta) en amfetaminegroep (Strattera en zuivere amfetamine), daar waar de beide groepen een controleverlies veroorzaken op het gedrag door de vernietiging van de neuronen. Een nachtmerrie voor goedmenende therapeuten, als blijkt dat deze toxicomanie agressie, automutilatie of zelfmoordgedachten opwekt door het controleverlies, die men ter verschoning dan aan ADHD toeschrijft en niet aan een kapotgemaakt zenuwstelsel door chronisch harddrugsgebruik. De laatste vijf jaar is het aantal ADHD-patiënten in de psychiatrie opgenomen met verwoeste zenuwstelsels, maar liefst verzevenvoudigd. 3)- dat Strattera en Prozac eigenlijk net zo goed werken als amfetamine, vandaar hun ADHD-gebruik en vandaar ook hun (legaal) dopinggebruik in sportmiddens. Men heeft de heropnameremmertheorie van stoffetjes als een fabeltje uitgevonden, omdat ze daarmee niet onder een opiumregelmentering zouden moeten gebracht worden en daardoor veilig geacht worden. Sportlui zijn slimmer en kennen die producten om hun amfetaminewerking, terwijl artsen opgeleid en bijgeschoold worden met de commerciële en veilige sprookjes erover. Vandaar dat WADA dokters (WorldAntiDopingAgency) Prozac en Strattera niet eens op de voor sporters verboden lijsten hebben geplaatst.

4 4)- dat harddrugs met een amfetaminewerking, zonder uitzondering, als hongerremmers werken. Silomat werd op 1 september 2007 wereldwijd verboden, omdat teveel plotse sterfgevallen door pulmonaire hypertensies ermee werden gemeld. De amfetamine-anorectica werden in 1999 verboden omwille van teveel dodelijke pulmonaire hypertensies. Van methylphenidaat (MPH) is ook de hongerremmende werking bekend en in 2003 werd op een cardiologencongres gewaarschuwd voor dodelijke pulmonaire hypertensie bij gebruik van methylphenidaat. Die waarschuwing bleef voor de internationale medische literatuur onbekend, zodat men de plotse sterfgevallen bij een ADHDbehandeling als aangeboren hartziekten blijft uitroepen, en MPH vooral, commeriëel, heel veilig overeind kan blijven. Diezelfde medische wetenschappelijke literatuur redeneert dat alleen phenylethylamines (amfetamines) onder een opiumwetgeving moeten, omwille van de risico s op verslaving en de giftigheid. Maar in de aangepaste doseringen zijn phenylpropylamines (SSRI s en Strattera) even verslavend en dodelijk. En waarom zou men een phenylbutylamine (met een nog kleinere affiniteit dan de propyl op de neuronen), als Silomat, wel uit de handel hebben genomen? 5)- dat men Strattera eigenlijk veel te duur verkoopt, terwijl dit oude wijn in nieuwe zakken is. Strattera lag al sinds 1985 ongebruikt, als een Prozac-alike (tomoxetine), bij het bedrijf in de rekken (zie ook : Arch Int Pharmacodyn Ther 1985; 277: En: Chouinard G, Annable L, Bradwejn J, et al: An early phase II clinical trial with follow-up of tomoxetine (LY ) in the treatment of newly admitted depressed patients. Psychopharmacol Bull 1985; 21(1): 73-76).

5 Vraag is natuurlijk hoelang een patent geldig is, vooraleer goedkope generische in de handel mogen komen. Zou de Europese commissie daar weet van hebben, of helemaal niet? En Nelly Kroes met haar vermoeden van farma-fraude? Net zoals de Europese commissie zich van niets bewust was, toen ze in januari 2007 verklaarde dat van alle SSRI s met een amfetaminewerking, maar eentje veilig door kinderen mocht gebruikt worden, en dat die stof toevallig Prozac noemt, met dezelfde actieve metaboliet als Strattera. De Rechter in kortgeding had in Nederland volstrekt gelijk door te stellen dat Strattera geen wezenlijk andere behandeling van ADHD inhoudt. Meteen begrijpelijk dat CTBG voor de bestuursrechter in Nederland, op 9 juni 2008, de belangen van het bedrijf verdedigde, omdat met het openbaar maken van deze info zou bekend raken, dat dit medisch Overheidsorgaan die farma-fraude heeft gedoogd ofwel uit onkunde ofwel uit minder eerbare overwegingen. Tot slot nog even deze opmerking, die wat licht werpt op de fabels van de stoffetjestheorie, die een medicamenteuze behandeling van gedrag overeind moet houden. Stel nu dat de SSRI s als selectieve heropnameremmers van andere stoffetjes dan de dopaminetekorten, waaraan de zieken met ADHD lijden, veilig en doeltreffend door de kindjes zouden te gebruiken zijn, waarom zou men dan een even zo veilige en een even zo doeltreffende echte selectieve dopamineheropnameremmer als vanorexine (GBR 12909) van Gist Brocades (en ook een gevaarloze phenylpropylamine) uiteindelijk vervangen hebben door harddrugs als methylphenidaat en zuivere amfetamine? ( Vanorexine: reported to be a potent and selective inhibitor of dopamine reuptake. Potential antidepressant and antiparkinsonian efficacy anticipated. Phase II clinical trials in depression suspended. Nielsen-Kudsk F, Siggaard C, Brøckner Nielsen C, et al: Myocardial accumulation kinetics and pharmacodynamics in the isolated rabbit heart of a new inhibitor of dopamine reuptake, GBR Pharmacol Toxicol 1990; 66: )

6 Doordenker: Op 8 december start het proces tegen de kamikazemoeder. Volgens de gerechtelijke psychiaters en deskundigen in de fabeltjes van de stoffetjestheorie, zoals hierboven beschreven, bevond ze zich in een ernstige anxiodepressieve staat, een toestand die haar op het moment van het drama in een staat van tijdelijke ontoerekeningsvatbaarheid bracht. Als de moeder daardoor niet schuldig zou zijn, zal het gerecht dan wel de echte schuldigen opzoeken, namelijk: zij die de persoon, door chronisch psychotica toe te dienen, daarmee in een ernstige anxiodepressieve staat hebben gebracht? Wetende dat die ernstige anxiodepressieve staat wel meer dan eens een tijdelijke ontoerekeningsvatbaarheid kan veroorzaken? Met alle gevolgen van dien? Wetende dat die stoffen een controleverlies veroorzaken op het gedrag, doordat ze eigenlijk dosis per dosis het zenuwstelsel verwoesten? Talloze voorbeelden, precedenten, tonen aan hoe het misdadig ontkennen van het werkingsmechanisme van psychotica en het drogeren van patiënten ertoe leidt dat een dergelijk controleverlies op het gedrag ontstaat. Zelfs de aangezochte gerechtelijke psychiaters geven dit in hun verslag toe. Maar waarom spoort men de echte schuldigen dan niet op? Een vijfvoudige kindermoord, zonder schuldigen? Terwijl het chronisch toedienen van psychotica tot een kamikaze heeft geleid, omwille van een verwoest zenuwstelsel. Is het parket, net als de beroepsjournalisten, gebonden door een deontologische regel, die hen verbiedt om op een kritische manier aan te kijken tegenover de materie geesteszieken?

7 Die dode kindjes verdienen dat een schuldige wordt aangewezen voor hun dood, zelfs al waren ze allemaal 'halve Marokkaantjes'. Die dode kindjes kunnen het volgens onze nationale norm niet hebben, dat geen schuldige wordt aangewezen, voor een moord die niet eens als niet-racistisch wordt vervolgd omdat ze 'maar' halve Marokkaantjes' waren. Die dode kindjes zullen zich omdraaien in hun graf als de eeuwigheid hen zal leren hoe een elite zich ongestraft kan verrijken door moeders, patiënten, of jongeren aan te zetten tot een exterminatiegedrag, waarvoor een Overheid vroeger zelfs gaskamers moest voorzien in psychiatrische instellingen. In het verslag voor het Hof, heeft de elite nu zelf bepaald dat de kamikasemoeder geen schuld treft. Is het Hof daarbij dan niet moreel verplicht om uit te zoeken, wie wel een schuld treft? Apotheker Fernand Haesbrouck 7 december 2008

Nieuwsbrief. http://www.megablunder.net. Blog. http://www.haesbrouck.be

Nieuwsbrief. http://www.megablunder.net. Blog. http://www.haesbrouck.be http://www.megablunder.net http://www.haesbrouck.be Blog Jaargang 3 nr. 64 8 maart 2009 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Nieuwsbrief KimDG in Dendermonde, Lhermitte

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Misdaden tegen de menselijkheid? http://www.megablunder.net. Blog. http://www.haesbrouck.be. Jaargang 2 nr. 48 6 november 2008

Nieuwsbrief. Misdaden tegen de menselijkheid? http://www.megablunder.net. Blog. http://www.haesbrouck.be. Jaargang 2 nr. 48 6 november 2008 http://www.megablunder.net http://www.haesbrouck.be Blog Jaargang 2 nr. 48 6 november 2008 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Nieuwsbrief ADHD-medicatie Antidepressiva

Nadere informatie

ADHD-medicatie: medische megablunder.

ADHD-medicatie: medische megablunder. ADHD-medicatie: medische megablunder. Fernand HAESBROUCK, apotheker. Oosterhout, 15/10/2009 Chemisch fabeltje 2 ADHD GPOS? 3 4 Waarover spreken we? Vier groepen scheikundige stoffen die als psychotica,

Nadere informatie

ADHD-medicatie: medische megablunder. Fernand HAESBROUCK, apotheker.

ADHD-medicatie: medische megablunder. Fernand HAESBROUCK, apotheker. ADHD-medicatie: medische megablunder. Fernand HAESBROUCK, apotheker. Amsterdam 17-24 februari 2008 Chemisch fabeltje 2 Waarover spreken we? Vier groepen scheikundige stoffen die HALLUCINOGEEN werken,of

Nadere informatie

ADHD-medicatie: medische megablunder.

ADHD-medicatie: medische megablunder. ADHD-medicatie: medische megablunder. De waarheid kwetst, zelfs als ze mensenlevens kan redden. Heil Dinges? Fernand HAESBROUCK, apotheker. Waarover spreken we? Vier groepen scheikundige stoffen die HALLUCINOGEEN

Nadere informatie

ADHD-medicatie: medische megablunder. Fernand HAESBROUCK, apotheker.

ADHD-medicatie: medische megablunder. Fernand HAESBROUCK, apotheker. ADHD-medicatie: medische megablunder. Fernand HAESBROUCK, apotheker. Chemisch fabeltje 2 ADHD GPOS? 3 4 Waarover spreken we? Vier groepen scheikundige stoffen die als psychotica, hallucinogeen werken,

Nadere informatie

ADHD-medicatie: medische megablunder.

ADHD-medicatie: medische megablunder. ADHD-medicatie: medische megablunder. Zoek de twee verschillen bij de twee woorden ADHD Psychoticum (enkelv.) PSYCHOTICA (mrv.) Twee verschillen bij twee woorden ADHD bestaat WEL in de Nederlandse taal

Nadere informatie

DE GEVAREN VAN PSYCHIATRISCHE DRUGS. Een rapport van de Citizens Commission on Human Rights

DE GEVAREN VAN PSYCHIATRISCHE DRUGS. Een rapport van de Citizens Commission on Human Rights DE GEVAREN VAN PSYCHIATRISCHE DRUGS Een rapport van de Citizens Commission on Human Rights (vertaling en Nederlandse cijfers Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens, 2005, www.ncrm.nl) 1 Inhoud STATISTIEKEN

Nadere informatie

Verslavingszorg onder jongeren

Verslavingszorg onder jongeren Verslavingszorg onder jongeren Naam leerlingen: Rutger van der Wal Manon van Duinen School: Piter Jelles!mpulse Onderwerp: Verslavingszorg onder jongeren. Datum: 5 januari 2014 Klas: 4 Vmbo-t Inhoud Blz.

Nadere informatie

Vergoeding van Medicinale Cannabis door Nederlandse Zorgverzekeraars

Vergoeding van Medicinale Cannabis door Nederlandse Zorgverzekeraars Vergoeding van Medicinale Cannabis door Nederlandse Zorgverzekeraars stand per 1 januari 2012 Een rapport van: STICHTING NEDERLANDSE ASSOCIATIE VOOR LEGALE CANNABIS EN HAAR STOFFEN ALS MEDICATIE Inhoudsopgave

Nadere informatie

Financieel ondersteund door een educatieve subsidie van Reckitt Benckiser Pharmaceuticals. www.mijnbehandelingmijnkeuze.eu

Financieel ondersteund door een educatieve subsidie van Reckitt Benckiser Pharmaceuticals. www.mijnbehandelingmijnkeuze.eu Financieel ondersteund door een educatieve subsidie van Reckitt Benckiser Pharmaceuticals. www.mijnbehandelingmijnkeuze.eu 02 Mijn Behandeling Mijn Keuze 03 Inhoud Jouw lichaam Jouw keuze... 04 Wat is

Nadere informatie

Medischwetenschappelijk onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon

Medischwetenschappelijk onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon Medischwetenschappelijk onderzoek Algemene informatie voor de proefpersoon Inhoud Inleiding 3 Medisch-wetenschappelijk onderzoek 4 Wat is medisch-wetenschappelijk onderzoek? Wat zijn proefpersonen? Hoe

Nadere informatie

4.4 Blokkeren en beõènvloeden 62 4.5 Schakelingen 63 4.6 Twee vormen van neurotransmissie 65

4.4 Blokkeren en beõènvloeden 62 4.5 Schakelingen 63 4.6 Twee vormen van neurotransmissie 65 Inhoud Inleiding 9 1 Wat zijn psychofarmaca? 11 1.1 Inname 12 1.2 Dosering 14 1.3 Bijwerkingen en therapeutisch venster 15 1.4 Titreren en tolerantie 16 1.5 Onderzoek naar de werking van psychofarmaca

Nadere informatie

Marktwerking: de regels van het spel

Marktwerking: de regels van het spel SPEECH/09/525 Mevr. Neelie Kroes Lid van de Europese Commissie verantwoordelijk voor Mededinging Marktwerking: de regels van het spel Toespraak voor de Algemene Pensioen Groep Amsterdam, 12 november 2009

Nadere informatie

PSYCHIATRIE. zet de wereld aan de drugs. Rapport en aanbevelingen over de rol van de psychiatrie in het ontstaan van de huidige drugscrisis

PSYCHIATRIE. zet de wereld aan de drugs. Rapport en aanbevelingen over de rol van de psychiatrie in het ontstaan van de huidige drugscrisis PSYCHIATRIE zet de wereld aan de drugs Rapport en aanbevelingen over de rol van de psychiatrie in het ontstaan van de huidige drugscrisis Gepubliceerd door de Human Rights Opgericht in 1969 BELANGRIJKE

Nadere informatie

HYPERACTIVITEIT Leugens over medicatie en verborgen oorzaken

HYPERACTIVITEIT Leugens over medicatie en verborgen oorzaken HYPERACTIVITEIT Leugens over medicatie en verborgen oorzaken Eén kind op acht lijdt vandaag de dag aan een psychische of gedragsstoornis die zijn/haar vermogen om zich sociaal te ontplooien en diens aanwezigheid

Nadere informatie

EIGEN BAAS? IETS MEER OVER ZELFSTANDIG ZIJN

EIGEN BAAS? IETS MEER OVER ZELFSTANDIG ZIJN Organisatie voor Clandestiene Arbeidsmigranten vzw EIGEN BAAS? IETS MEER OVER ZELFSTANDIG ZIJN De Organisatie voor Clandestiene Arbeidsmigranten helpt sinds enkele jaren buitenlandse werknemers die in

Nadere informatie

Antidepressiva. Voorlichting voor cliënt en hulpverlener Jan van Ingen Schenau Psychopraxis jaargang 10, nummer 3 (juni 2008) p.

Antidepressiva. Voorlichting voor cliënt en hulpverlener Jan van Ingen Schenau Psychopraxis jaargang 10, nummer 3 (juni 2008) p. Voorlichting Antidepressiva Voorlichting voor cliënt en hulpverlener Jan van Ingen Schenau Psychopraxis jaargang 10, nummer 3 (juni 2008) p. 120-125 Inhoud Neurotransmitters Soorten antidepressiva Wanneer

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF EN TOESTEMMINGSFORMULIER VOOR GEZONDE CONTROLES

INFORMATIEBRIEF EN TOESTEMMINGSFORMULIER VOOR GEZONDE CONTROLES INFORMATIEBRIEF EN TOESTEMMINGSFORMULIER VOOR GEZONDE CONTROLES DE ROL VAN HET ENDOCANNABINOIDE SYSTEEM IN PSYCHIATRISCHE AANDOENINGEN EN SYMPTOMEN: EEN FARMACOLOGISCHE FMRI STUDIE Geachte mijnheer, U

Nadere informatie

Dope. 5d Drugs en drugsgebruik 1. Theorieboek. TFG Hellegers 18-5-2013. Wat zijn drugs? Waar komen drugs vandaan?

Dope. 5d Drugs en drugsgebruik 1. Theorieboek. TFG Hellegers 18-5-2013. Wat zijn drugs? Waar komen drugs vandaan? 5d Drugs en drugsgebruik 1 Wat zijn drugs? We hebben het nu wel de hele tijd over drugs, maar wat zijn drugs nu eigenlijk? Drugs zijn stoffen die, onze hersenen prikkelen en ons denken, voelen en waarnemen

Nadere informatie

HET EUROPEES ARRESTATIEBEVEL

HET EUROPEES ARRESTATIEBEVEL HET EUROPEES ARRESTATIEBEVEL Door: mr. R. Malewicz en mr. G. P. Hamer 1 Op 1 januari 2004 is het zover, dan zal het Europees arrestatiebevel (EAB) in de Nederlandse wetgeving geïmplementeerd moeten zijn.

Nadere informatie

Belasting en schenking

Belasting en schenking 2006 Belasting en schenking Als u een behoorlijke som geld krijgt van iemand of een voorwerp dat veel waard is, dan moet u soms belasting betalen: het schenkingsrecht. Of u belasting moet betalen en hoeveel

Nadere informatie

Richtlijn voor de diagnostiek en behandeling van ADHD bij kinderen en jeugdigen. Patiëntenversie voor ouders

Richtlijn voor de diagnostiek en behandeling van ADHD bij kinderen en jeugdigen. Patiëntenversie voor ouders Multidisciplinaire richtlijn ADHD Richtlijn voor de diagnostiek en behandeling van ADHD bij kinderen en jeugdigen Patiëntenversie voor ouders 2007 De multidisciplinaire richtlijn ADHD is ontwikkeld onder

Nadere informatie

Inhoud. De behandeling Wat je kunt verwachten 23. Deze gids 8. ADHD is geen verzinsel 9

Inhoud. De behandeling Wat je kunt verwachten 23. Deze gids 8. ADHD is geen verzinsel 9 ADHD en ADD-gids ADHD- en ADD-gids Deze gids is bestemd voor ouders en verzorgers van kinderen met ADHD of ADD, voor jongeren met ADHD of ADD en voor iedereen die geïnteresseerd is in ADHD of ADD. De gids

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

Lareb krant. Londen lijkt ver af te staan van de uitgangspunten die eerder in Brussel zijn geformuleerd.

Lareb krant. Londen lijkt ver af te staan van de uitgangspunten die eerder in Brussel zijn geformuleerd. Lareb krant 2012 Vertrouwen in geneesmiddelen belangrijk voor therapietrouw Lareb prijs 2011 Het is bekend dat veel geneesmiddelen niet worden gebruikt zoals door de voorschrijvend arts is bedoeld. Veel

Nadere informatie

Even het Medisch acceptatieproces bij de Overlijdensrisicoverzekering.

Even het Medisch acceptatieproces bij de Overlijdensrisicoverzekering. Even het Medisch acceptatieproces bij de Overlijdensrisicoverzekering. Uitleg en inzicht . In deze digitale folder leest u wat u kunt verwachten bij ons medisch acceptatieproces. Hoe zorgt u ervoor dat

Nadere informatie

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder)

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) Diagnose ADHD, vroeger ook wel MBD (Minimal Brain Dysfunction) genoemd, valt in de DSM-IV uiteen in de volgende drie groepen: Het onoplettende type. Dit

Nadere informatie

De voorzitter: Mevrouw Helsen heeft het woord.

De voorzitter: Mevrouw Helsen heeft het woord. Vraag om uitleg van mevrouw Kathleen Helsen tot de heer Pascal Smet, Vlaams minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel, over de gedeeltelijke vernietiging van het koninklijk besluit van 21

Nadere informatie

Hoe doen ze dat: een medicijn maken?

Hoe doen ze dat: een medicijn maken? Hoe doen ze dat: een medicijn maken? Je neemt vast wel eens iets tegen de hoofdpijn of koorts. En vaak waarschijnlijk zonder er bij na te denken. Maar wist je dat het wel twaalf jaar duurt voordat een

Nadere informatie