Verbeteringspil: Nieuwsbrief. Lieve dokters met een licence to kill, ze bestonden in het Nazi-regime ook al, en werden toen ook heel gewaardeerd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verbeteringspil: Nieuwsbrief. Lieve dokters met een licence to kill, ze bestonden in het Nazi-regime ook al, en werden toen ook heel gewaardeerd."

Transcriptie

1 www. m egablunder.net www. haesbrouck.be h ttp://blog.seniorennet.be/rilatine Jaargang 2 nr september 2008 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Nieuwsbrief Verbeteringspil: Lieve dokters met een licence to kill, ze bestonden in het Nazi-regime ook al, en werden toen ook heel gewaardeerd.

2 Met nogal wat tegenwind van industrie en Overheden, publiceerde FDA op 21 februari 2007 dat ADHD-medicatie ( de bekende harddrugs en dopingproducten) sterfgevallen kan veroorzaken en psychotisch maakt. Deze publicatie van FDA werd bij ons door NIEMAND van de verantwoordelijke medische en Overheidsinstanties gelezen. Wat meer is, deze mededeling verdween begin mei 2007 gedurende een tiental dagen van de officiële FDA-site, blijkbaar 'to protect the ADHD market'. In november 2007 verklaarden ADHD-specialisten in de VS dat ADHD-medicatie uiteindelijk niet werkzaam is bij ADHD. Die mededeling werd wel gelezen, maar prompt werden net als in de VS maatregelen genomen 'to protect the ADHDmarket'. Daags nadien bij ons dan voorpaginanieuws.

3 Die universiteitsprofessor geeft in Humo (begin december 2007) zelf haar bindingen met de farmaceutische industrie toe, heeft er bijgevolg voordeel bij dat jongeren chronisch harddrugs worden voorgeschreven. Terwijl nu blijkt dat zoiets eigenlijk zuiver medisch niet hoeft, dient ze de belangen van de broodheren "om de markt te beschermen". De wereld van verschil waarvan sprake bestaat erin dat kinderen dwangmatig dociel worden gemaakt met doseringen doping, die hoger liggen dan om gewoon maar te drogeren. Die stoffen zijn doping omdat ze dosis per dosis het zenuwstelsel verwoesten, waarop het lichaam dan steeds reageert met een gevarenreflex die het dopingseffect verklaart. Vandaar dat na een tijd chronisch psychoticagebruik er corrigerend met antipsychotica moet bijbehandeld worden. Men vermijdt daarbij om de omgeving daarvan in te lichten, integendeel, men schrijft het ontstane psychotisch gedrag toe aan de ziekte en noemt dat gedrag dan ook de karakterstoornissen die eigen zijn aan de aandoening. Maar 2007 was het jaar dat een en ander duidelijk begon te worden. Toen mijn boek verscheen in februari 2007, moest ik mij meteen bij de Orde van Apothekers gaan verantwoorden op een klacht van een van de farmahoeren in naam van de Orde van Geneesheren en ook op klacht van een stroman van de farmaceutische industrie. Uiteindelijk werd ik in september 2007 vrijgesteld van verdere tuchtvervolging, maar daar waar zowel de geschreven pers en de radio melding hadden gemaakt van de klacht tegen mij, was er niemand van deze instanties die melding maakte van mijn vrijspraak in deze zaak. Ik had ze nochtans ervan de hoogte gebracht. Vanuit de VS kwam opnieuw slecht nieuws voor zij die in naam van de democratie legaal mogen dealen. 27 juli 2007: geen hoeraliteratuur.

4 Door: Ivan Wolffers Gepubliceerd: donderdag 26 juli :32 Update: vrijdag 27 juli :53 Tien jaar geleden dachten ADHD-deskundigen dat de voordelen van medicijnen aanzienlijk groter zijn dan de nadelen. Dat enthousiasme is inmiddels verdwenen. Tien jaar geleden beschikten ADHD-deskundigen alleen maar over methylfenidaat (Ritalin). Recent kwamen daar methylfenidaat bij, in een vorm die langzaam wordt afgegeven (Concerta), en atomoxetine (Strattera). In het augustusnummer van 2007 van het Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry zijn een aantal artikelen verschenen die beter zicht geven op de nadelen verbonden aan deze middelen. ADHD is niet zo zeer een ziekte als wel een gedrag dat ouders en opvoeders tot wanhoop drijft. Hierdoor dreigen therapeutische grenzen voortdurend te verschuiven: de verleiding om kinderen die wat drukker zijn of slechte schoolresultaten hebben te behandelen met medicijnen wordt erg groot. Het aantal gebruikers van ADHD medicijnen stijgt explosief. In 2006 steeg het met 30 procent vergeleken met het jaar ervoor. Eerder dit jaar verschenen in de bijsluiter waarschuwingen voor hartproblemen en een mogelijk grotere kans op zelfmoord. Uit de onderzoeken wordt duidelijk dat behandeling van ADHD met medicijnen niet effectiever is dan gedragstherapie. Nadeel van medicijnen is dat ze ongewenste effecten lijken te hebben op het gedrag. Er is een grotere kans dat kinderen gaan experimenteren met alcohol en drugs en ook is het risico wat groter dat ze met de politie in aanraking komen door diefstal of vechtpartijen. Dat ligt niet aan het feit dat ze ADHD hebben; in het onderzoek werden gebruikers en niet-gebruikers vergeleken. Uit een ander onderzoek blijkt dat kinderen die Ritalin gebruiken korter worden en lichter blijven; gemiddeld 2,5 centimeter korter en ongeveer 2 kilo lichter. Het achterblijven in de groei werd aanvankelijk beschouwd als het gevolg van ADHD was, maar dat bleek niet het geval.

5 In de meeste landen worstelen geneesmiddelenautoriteiten met de enorme toename van het gebruik van ADHDmedicijnen. Naarmate er meer mensen medicijnen gaan gebruiken, wordt het belangrijker om een afweging te maken tussen voor- en nadelen. Tussen betere schoolprestaties en meer rust op school en thuis enerzijds, en gedragsveranderingen die ongewenst zijn (diefstal, druggebruik), groeibelemmering en eventuele hartproblemen anderzijds. Maar wie die afweging maakt, is de vraag. Mede dankzij geld van de makers van de medicijnen zijn alle artsen en ouders inmiddels experts op het gebied van ADHD. DePERS.nl Maar de democratie is de kracht en de macht van het volk en het volk lust nu eenmaal de doping die men voortaan met een medisch foefje kan gebruiken. Vandaar... dat de democratie ingrijpt : 'to protect the ADHD-market" en amper een paar dagen later verscheen deze uitleg ook in de pers.

6 Hoogleraar zaait paniek over ADHD-medicijn Ritalin 30 Juli :12: Sonja Crielaard De schrijvende arts en bijzonder hoogleraar Ivan Wolffers heeft voor onrust gezorgd met zijn conclusie dat het slikken van Ritalin ernstige risico's zou hebben voor kinderen met ADHD. Hij bleek het Amerikaanse onderzoek waarop hij zich baseerde, verkeerd te hebben gelezen. "Goed dat dit wordt rechtgezet", aldus Wolffers die hiermee werd geconfronteerd. Kinderen met ADHD die Ritalin slikken, lopen een verhoogd risico om met alcohol en drugs te experimenteren, berichtte Wolffers. Ook zouden ze vaker met de politie in aanraking komen. Dat dacht Wolffers te lezen in het Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry. Hij waarschuwde voor de gevolgen in verschillende media. Arga Paternotte van patiëntenvereniging Balans reageerde geschrokken op Wolffers waarschuwing. "Is het dan echt waar? Ik ga gelijk onze deskundige bellen", zei ze. Maar de paniek bleek overbodig. Wolffers bleek de onderzoeksresultaten niet goed te hebben gelezen. Kinderpsychiater Robert Ferdinand: "Ouders kunnen hun kinderen met een gerust hart Ritalin blijven geven. Er is geen verband tussen Ritalin en verslaving." Bron: BN/De Stem Wat een afgang voor deze gerenommeerde Nederlandse hoogleraar. Of... wat zal de industrie voor deze volte-face hebben moeten uitbetalen? In naam van de geneeskunde? Of in naam van de bedrijven? Of in naam van de democratie? Of in naam van de verslaafden? En de legale dealers? Er was heel wat minder nodig om Vioxx uit de handel te nemen.

7 Na dit allemaal... hoe zouden normaal denkende en verantwoordelijke personen reageren? Immers: Rilatine,Concerta en Dexedrine vallen onder een opiumwetgeving en nu blijkt dat een medisch gebruik eigenlijk... niet hoeft. Straterra heeft dezelfde actieve metaboliet als Prozac, wordt bij kinderen zelfs hoger dan Prozac gedoseerd en van Prozac is bekend dat toediening beter niet gebeurt bij kinderen en adolescenten omwille van de zelfmoorden ermee. ( Bekijk het lijstje met het weldoende effect van SSRI's als Strattera en Prozac). Als phenylpropylamine werken zowel Prozac als Strattera in de aangepaste doseringen net als de phenylethylamines, die amfetamines zijn. Wanneer artsen nu verder zonder "medische" reden zouden blijven dealen, ontstaat een (juridisch) probleem. Immers, artikel 3 van de wet van 24 februari 1921 (België) verbiedt medici om een toxicomanie in te stellen en in stand te houden. Ook en vooral bij kinderen. Die wet kwam er precies een jaar na het basisdocument van de psychiatrie over de exterminatie van levensonwaardige levens. (Politiek) verantwoordelijken weten op heden nog steeds van niets, immers, het legaal drogeren schijnt een maatschappelijke verworvenheid te zijn. De Overheden subsidieren zelfs: pedagogisch comfort afkopen met harddrugs heeft immers geen prijs. Maar na de haakse bocht van VS-wetenschappers waren enkele journalisten toch even geschrokken. En wat volgde in november 2007?

8 Deze briefwisseling dateert van november Op 17 februari 2008 zond VRT dan een door XXX en het bedrijf Novartis geregisseerde uitzending uit, waarin met cijfers van IMS werd gezwaaid die moesten aantonen dat alleen wat Rilatine-misbruik zou bestaan, nu precies in die streek waar ik woonachtig ben. Verborgen conclusie: de ganse heisa rond Rilatine zou een opgeklopt lokaal probleempje zijn. IMS is een internationaal statistiekbureau, maar wat bleek in maart 2008?

9 Beste heer Haesbrouck, Er is de laatste tijd inderdaad het een en ander te doen over dit onderwerp. Ik begrijp dan ook uw betrokkenheid met het onderwerp. IMS beschikt inderdaad over informatie, maar dient weliswaar haar objectiviteit te bewaren hetgeen de interpretatie van deze informatie betreft. Zoals u zelf vermeldt in uw wordt de informatie die in het Canvas -programma over Rilatine getoond wordt met IMS geassocieerd, dit terwijl IMS hen deze informatie nooit bezorgd heeft. Na dit en enkele andere voorvallen wenst IMS er méér dan voorheen over te waken dat deze informatie enkel gebruikt wordt voor privé doeleinden, dus deze informatie niet te gebruiken voor externe communicatie of publicaties. Mocht u ik op één of andere manier toch van dienst kunnen zijn, aarzel niet mij te contacteren, Met vriendelijke groeten IMS heeft het cijfermateriaal waarmee Canvas het publiek om de oren zwaaide NOOIT BEZORGD!!! Geen VTM of HUMO-toestanden, zoals men mij verzekerde... Hoe mijmerde Bredero ook weer? Voor deze 'objectieve' VRT betaalt de belastingbetaler gul om een eerlijke en juiste informatie te krijgen. Farmahoeren en hun pooiers krijgen er een forum om hun legaal handeltje in harddrugs te promoten, terwijl men internationaal wel waarschuwt dat ze kinderen psychotisch maken en er de dood mee injagen. De (belasting)gelden worden goed besteed...aan farmahoeren en hun pooiers, die doping en harddrugs promoten om er zelf heel rijk mee te worden.

10 En nog steeds weten politiek verantwoordelijken van niets. Maar het belangrijkste is wel dit: de boodschap uit de VS, dat een toxicomanie met harddrugs bij ADHD medisch niet hoeft, is naar de vergeethoek gebannen. Daar zorgde de welwillende regie van Novartis bij VRT voor. Waardoor het verbruik vanzelfsprekend blijft stijgen. Het is bekend hoe beroepsjournalisten door een deontologische regel gebonden zijn om 'eenzijdig' over psychiatrische toestanden te berichten. Die deontologische regel werd opgesteld door het bedrijf Lilly, dat Prozac en Strattera verkoopt. Lees: Alle gebruikte ADHD-medicatie zijn psychotica en zodanig gedoseerd om echt gek, psychotisch te maken. Lager gedoseerd, worden ze alleen maar aangewend om onder het voorwendsel van ADHD gewoon te drogeren en om uiteindelijk de lucratieve aandoening in stand te houden. Schreef het College ter beoordeling van Geneesmiddelen op 7 juli 2005 immers niet dat lage doses methylphenidaat de symptomen van ADHD kunnen verergeren? Een arts die twijfelt aan de diagnose, probeert even met lage doseringen, en... bingo... natuurlijk: de patiënt die eerder normaal lijkt, blijkt onder methylfenidaat aan ADHD ziek te zijn. DE verklaring voor het gigantisch succes van de aandoening.

11 Is het mogelijk dat Ritalin mijn dochter van 7 jaar nóg drukker en impulsiever maakt? Of moet ik alsmaar verhogen tot ze helemaal "mak" is? Ze gebruikt nu 2x 5 mg. per schooldag; weekeinde niets, vrije middagen is dosis 1x mg..ze weegt 32 kilo bij lengte 142 cm.. Bij Huisarts kom ik niet verder qua schildklier (1x getest; nihil dus niks meer te testen..) Buro Jeugdzorg vindt arts dit een homeopatische dosering alswel vervangend arts daar nog onbereikbaar ivm. zijn vakantie.. School blijft aandringen op verhogen dosis op "straffe" verwijderen naar SO.. MAG DIT?? Maar wat hogere doseringen aanrichten is intussen wel bekend... en ook intussen zijn we het tijdperk van de psychotica ingestapt en dat zullen we geweten hebben, alleen een democratie... die schijnt ziek te zijn, op alle niveau's.

12 "Om de hoge kwaliteit van het onderwijs en het peloton op peil te houden", maken universiteitsprofessoren ons wijs. Want de medische verantwoording om kinderen te drogeren is sinds november 2007 weggevallen. Wat volgt is een kort (eind)fragment uit een schrijnende van een arts (ADHD-patiënt), een die alle voorschrijvende ADHD-artsen zouden moeten gelezen hebben. ( 9 juli 2007) Ook de pipamperon, die ik tijdens de eerste maniforme ontremming kreeg van de psychiater (hoe treffend beschrijft u dit patroon op uw website), leidde bij mij tot niet veel minder dan een toestand van pure razernij, intense bewegingsdrang, met voortdurend willen overstrekken van ledematen, "restless legs", en andere (dacht zelf weer aan anticholinerge effect; en mijn psychiater dan, vraagt u zich wellicht af; hij had hier geen uitgesproken mening over, c.q. haalde nog eens extra zijn schouders op, "niet geschoten, altijd mis"(?) ). Dit wilde ik u toch graag terugkoppelen. Op 17 augustus 2008 dan volgt deze boodschap van dezelfde patiënt, arts, die ziek verklaard werd aan de symptomen van een normaal gedrag, ( daarvoor chronisch met harddrugs werd behandeld, om uiteindelijk niet meer in staat te zijn zijn beroep uit te oefenen, en nu geconfronteerd werd met de blunder van zijn behandelende specialist.

13 Ook ik bemerkte zelf al enige tijd dat na verloop van tijd wat aparte verschijnselen optreden, bij mij met name de u wel bekende betrekkingsideeèn. Het lijkt misschien vreemd dat een arts zelf in deze val loopt, maar juist van arts/patiënten, zo is mijn ervaring, wordt een wat 'onderdanige houding' verwacht in het contact met de behandelaar, waarbij zelf meedenken (vanuit de eigen medische opleiding, lijkt dit toch niet vreemd), vaker dan eens, níet echt op prijs wordt gesteld. Ik heb er destijds dan ook voor gekozen om de behandeling 'uit handen te geven'. Ik had mijn psychiater, tevens A-opleider in een middelgrote GGZ-instelling nabij XXX in Nederland, wel eens op de hoogte gesteld van uw bevindingen en de uitgebreide informatie op uw websites. Hij antwoordde dan dat het juist de bedoeling was om structurele veranderingen in/van de neuronen te bewerkstelligen, en was stellig van mening dat ik echt baat had van de concerta, en drukte me meermalen op het hart, het toch 'voorlopig' maar te blijven gebruiken. Daar heb ik me voor de time being destijds even bij neergelegd. Nu gaan 'we' er toch mee stoppen, omdat hij, na een congres(?), vrij plotseling meer doordrongen lijkt te zijn van de negatieve kanten van het gebruik van de methylfenidaat. Dan dus maar even de kiezen op elkaar.

14 Deze A-opleider was in drie jaar tijd, de enige zenuwarts, die vond dat om patiënten te genezen, men het zenuwstelsel moest kunnen verwoesten, zoals ik afbeeld op de cover van mijn boek. Dat unicum is nu ook weggevallen. ADHD-medicatie wordt steeds minder gebruikt om ADHD te behandelen. Al wordt ADHD dan wel steeds meer als voorwendsel gebruikt om doping toe te dienen. Doping die kinderen, zonen en dochters van professoren, professoren zelf en vele anderen een wereld van verschil moeten verschaffen. Waarbij huiselijke vrede soms eens tot bij de buren terechtkomt als zoonlief met een spierscheur bij de buren komt klagen, dat er weeral eens een gevecht vader-zoon heeft plaats gehad. Want ADHD-medicatie is niet verslavend, maakt niet agressief, veroorzaakt geen botontkalking en nog minder Alzheimer, als je maar hoog genoeg drogeert dan om alleen maar te drogeren met de zogenoemde verbeteringspil. En vooral omdat het pedagogisch comfort in de klassen zou gevrijwaard blijven, blijft de Overheid het instellen en het in standhouden van een toxicomanie bij kinderen gedogen... De verbeteringspil geneest patiënten, die ziek zijn aan de symptomen van een normaal gedrag.

15 Nu men antidepressiva in hoge doses heeft ingeschakeld als ADHD-medicatie en als doping, vallen de maskers. In Nederland verzet het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen bergen om te vermijden dat de geheimen rond Strattera zouden bekend raken. Dat CBG heeft boter op het hoofd bij de registratie van de stof, want nu blijkt dat men de amfetaminewerking van Strattera (met eenzelfde actieve metaboliet als Prozac) in hoge doses gebruikt om ADHD te behandelen door psychotisch te maken. En CBG wist dat niet, of wou dat niet weten omdat de goede betrekkingen met het farmaceutisch bedrijf schijnbaar ook lucratief zouden zijn? Immers amfetamine is een psychoticum en de SSRI's met een analoge werking blijken nu ook psychotica te zijn. Iets wat de farmaceutische industrie zorgvuldig als een staatsgeheim probeerde te bewaren. Want waarom staat de basisdoping die sporters nu legaal mogen gebruiken als vervanger van de amfetamines, nog steeds niet op de WADA-dopingslijsten? Omdat men dan aan depressieve patiënten zou moeten uitleggen, dat men ze drogeert? Of aan ADHD-patiënten dat men ze psychotisch maakt met hoge doseringen psychotica? Wetenschappelijke studies die bekend maken dat SSRI's of stoffen met een amfetaminewerking naast de zichtbare groeistoornissen ook botontkalking veroorzaken, worden zorgvuldig buiten de 'wetenschappelijke' hoeraliteratuur gehouden. Maar waarom worden in de psychiatrie momenteel zoveel Calciumpreparaten en Fosamax-en voorgeschreven? Wetenschappelijke studies verwonderen zich momenteel over het feit dat nieuwe Alzheimers vroeger met antdepressiva werden behandeld, en beschrijven de kapotte neuronen van die Alzheimers op dezelfde manier als de kapotgemaakte neuronen met ADHD-medicatie of met de nieuwe antidepressiva (SSRI's).

16 Net als de SSRI's maken die dure stoffen de nog overblijvende goede neuronen van de patiënten kapot, zodat artsen en industrie kunnen pronken met de vooruitgang van de medische wetenschap. Maar heimelijk lachen die witteboordencriminelen in hun vuistje. Immers, als de baarlijke duivel, die Haesbrouck noemt, de SSRI-markt in ongenade krijgt, dan staat de nog veel duurdere Alzheimermedicatie klaar om die rol over te nemen. Want gelukkig weet niemand voorlopig, dat deze net op dezelfde manier als SSRI's antidepressief zijn en momenten van helderheid verschaffen, door de gevarenreflex die ontstaat door resterende 'goede' neuronen ook te verwoesten. Apotheker Fernand Haesbrouck 13 september 2008 Er worden nu al veertigers met Alzheimer in de psychiatrie opgenomen en als de ADHD-kindjes van vijf of zes jaar zelf kindjes zullen krijgen, zullen die nieuwe peuters al meteen al voor Alzheimer-ouders moeten zorgen, nog voor ze zelf de kans krijgen om ziek te worden aan de nieuwe ziekte, GPOS, Geprojecteerd Pedagogisch OnmachtsSyndroom. Lees DSM-IV en bemerk hoe dat alles een formidabele economische realiteit is geworden doordat de geneeskunde ziekten kan behandelen met de symptomen van een normaal gedrag, die uiteindelijk zeer lucratieve nieuwe ziekten en medische specialismen doen ontstaan en een zorgindustrie met enorme financiële mogelijkheden. Want je acht het echt niet voor mogelijk... Alzheimer-medicatie, waarmee men de sukkelaars kortstondige kicks kan geven, waardoor ze kortstondig en schijnbaar even beter zijn, werken doodgewoon als de AD's en ADHD-medicatie, dus ook als...amfetamines of de cocaïnes. Lees: Alzheimer-medicatie als antidepressiva gepromoot. en ook, de epiloog.

17 EPILOOG Nieuw leven voor oude pillen. Zo bleek de geheugenpil donepezil een doelwit te delen met het antidepressivum venlafaxine, wat doet hopen dat donepezil ook tegen depressie is in te zetten. Het verheugt mij zeer deze bijdrage te lezen in DeStandaard : (17 juli 2008) Eigenlijk is dit bericht perfect de bevestiging van de theorie, waarmee ik probeer aan te tonen hoe SSRI's en ADHD-medicatie in het organisme hun werking uitoefenen. Chemisch worden psychotisch makende en hallucinoge stoffen in vier grote grote groepen ingedeeld. Die stoffen horen samen precies omdat in hun molecule een patroon voorkomt, waarmee ze in competitie kunnen treden met de neurotransmitters die de goede werking van het zenuwstelsel beheren en die daardoor in de meeste gevallen dit zenuwstelsel ook verwoesten. In de bijdrage worden weliswaar commerciële epitheta gebruikt om de stoffen gunstig voor te stellen, maar farmacologisch hoort donepezil (als piperidylbenzylaat) in dezelfde groep als cocaïne, methylphenidaat, trazodone en varenicline. Terwijl de antidepressieve werking van venlafaxine wordt verklaard door het phenylethylamine-patroon (amfetamine) in de molecule. Vandaar dat naar analogie met de leerpil (voor het pedagogisch comfort), deze cocaïnestof bij Alzheimer welluidend de geheugenpil wordt genoemd. De bijdrage in de krant zou farmacologisch correcter geoogd hebben, als men voor zowel donepezil als voor venlafaxine er ook de andere (en minder gunstige) nevenwerkingen had bij vermeld. Chronisch gebruik en hoge doseringen psychotica worden in de regel 'bipolair' gecorrigeerd met zeer winstgevende antipsychotica (neuroleptica). Dat weten de patiënten dus ook, maar meestal verbloemt men, dat corrigeren met neuroleptica eigenlijk noodzakelijk is, om er sommige 'symptomen' van de aandoening mee te behandelen. Terwijl bekend is dat psychotica meestal psychotisch maken en dat de afweging die wordt gemaakt om toe te dienen, meestal weinig zuiver medisch ingegeven is.

Dopingzondaars vliegen eruit, waarmee sport is clean. Maar hoe clean, zijn de reglementen?

Dopingzondaars vliegen eruit, waarmee sport is clean. Maar hoe clean, zijn de reglementen? http://www.megablunder.net http://www.haesbrouck.be Blog Jaargang 3 nr. 59 6 februari 2009 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Nieuwsbrief Renner sterft. Soms sterven

Nadere informatie

Van moedermelk naar amfetamine,

Van moedermelk naar amfetamine, 10 februari 2008 Jaargang 2nr. 20 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. http://www.megablunder.net http://www.haesbrouck.be http://blog.seniorennet.be/rilatine Nieuwsbrief

Nadere informatie

Farma blijft vetorecht op negatieve informatie misbruiken.

Farma blijft vetorecht op negatieve informatie misbruiken. http://www.megablunder.net http://www.haesbrouck.be Blog Jaargang 2 nr. 51 22 november 2008 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Nieuwsbrief 1) Zoals voorspeld en gevreesd...

Nadere informatie

Strattera, veilig voor kids, legale doping voor sporters.

Strattera, veilig voor kids, legale doping voor sporters. Strattera, veilig voor kids, legale doping voor sporters. http://www.adhdfraude.net/blog/?p=1796 Posted on January 3rd, 2010 Fernand Haesbrouck Waarom is Strattera nog steeds in de handel? Omdat de Stratterageheimen

Nadere informatie

Professor dokter Buitelaar buitelt.

Professor dokter Buitelaar buitelt. http:// www. m egablunder.net http:// www. haesbrouck.be h ttp://blog.seniorennet.be/rilatine Jaargang 2 nr. 37 1 augustus 2008 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Nieuwsbrief

Nadere informatie

Captagon weg: een Pilatus-operatie?

Captagon weg: een Pilatus-operatie? Blog op seniorennet Blog op adhdfraude www.haesbrouck.be www.megablunder.net Jaargang 4 nr. 203, 20 mei 2010 Nieuwsbrief Captagon weg: een Pilatus-operatie? Captagon wordt door het lichaam afgebroken in

Nadere informatie

Vandaag in Knack: Overconsumptie antidepressiva. Maar hoe drogeert men legaal in de psychiatrie met AD'S en ADHD-medicatie?

Vandaag in Knack: Overconsumptie antidepressiva. Maar hoe drogeert men legaal in de psychiatrie met AD'S en ADHD-medicatie? http:// www. m egablunder.net http:// www. haesbrouck.be h ttp://blog.seniorennet.be/rilatine Jaargang 2 nr. 33 18 juni 2008 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Nieuwsbrief

Nadere informatie

Onkelinx liegt voor het Parlement dat het kraakt.

Onkelinx liegt voor het Parlement dat het kraakt. http://www.megablunder.net http://www.haesbrouck.be Blog Jaargang 3 nr. 60 7 februari 2009 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Nieuwsbrief Onkelinx liegt voor het Parlement

Nadere informatie

Ritaleintje is geen kind meer

Ritaleintje is geen kind meer http://www.megablunder.net http://www.haesbrouck.be Blog Jaargang 2 nr. 47 28 oktober 2008 reprint 5 maart 2016 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Nieuwsbrief Ritaleintje

Nadere informatie

Ritaleintje is geen kind meer

Ritaleintje is geen kind meer http://www.megablunder.net http://www.haesbrouck.be Blog Jaargang 2 nr. 47 28 oktober 2008 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Nieuwsbrief Ritaleintje is geen kind meer

Nadere informatie

Doping : epo, epi of hypo :

Doping : epo, epi of hypo : http:// www. m egablunder.net http:// www. haesbrouck.be h ttp://blog.seniorennet.be/rilatine Jaargang 2 nr. 36 21 juli 2008 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Nieuwsbrief

Nadere informatie

ADHD-medicatie: medische megablunder.

ADHD-medicatie: medische megablunder. ADHD-medicatie: medische megablunder. Fernand HAESBROUCK, apotheker. Oosterhout, 15/10/2009 Chemisch fabeltje 2 ADHD GPOS? 3 4 Waarover spreken we? Vier groepen scheikundige stoffen die als psychotica,

Nadere informatie

Farma vormt kamikazen en gebruikt artsen als marionetten ervoor, die alleen maar hoeven te weten dat ze er niets over hoeven te weten.

Farma vormt kamikazen en gebruikt artsen als marionetten ervoor, die alleen maar hoeven te weten dat ze er niets over hoeven te weten. http://www.megablunder.net http://www.haesbrouck.be Blog Jaargang 2 nr. 53 6 december 2008 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Nieuwsbrief Nelly Kroes (EU): Farma fraudeert!

Nadere informatie

Inleiding Hoe het allemaal begon Soorten psychofarmaca, werking, bijwerkingen en indicatiegebieden

Inleiding Hoe het allemaal begon Soorten psychofarmaca, werking, bijwerkingen en indicatiegebieden Inhoud Inleiding 9 1 Hoe het allemaal begon 13 1.1 Inleiding 13 1.2 Gebruik van medicatie in de psychiatrie vóór 1950 13 1.3 De eerste antipsychotica 16 1.4 De tweede generatie antipsychotica 17 1.5 De

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Blog. Jaargang 3 nr. 55 4 januari 2008

Nieuwsbrief.  Blog.  Jaargang 3 nr. 55 4 januari 2008 http://www.megablunder.net http://www.haesbrouck.be Blog Jaargang 3 nr. 55 4 januari 2008 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Nieuwsbrief Farmaceutische industrie investeert

Nadere informatie

Dramatisch wanneer artsen zich ook apotheker wanen, en in die waan hun licence to kill misbruiken.

Dramatisch wanneer artsen zich ook apotheker wanen, en in die waan hun licence to kill misbruiken. http:// www. m egablunder.net http:// www. haesbrouck.be h ttp://blog.seniorennet.be/rilatine Jaargang 2 nr. 30 1 juni 2008 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief. http://www.megablunder.net. Blog. http://www.haesbrouck.be

Nieuwsbrief. http://www.megablunder.net. Blog. http://www.haesbrouck.be http://www.megablunder.net http://www.haesbrouck.be Blog Jaargang 3 nr. 64 8 maart 2009 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Nieuwsbrief KimDG in Dendermonde, Lhermitte

Nadere informatie

De wraak van de middelmaat.

De wraak van de middelmaat. http:// www. m egablunder.net http:// www. haesbrouck.be h ttp://blog.seniorennet.be/rilatine Jaargang 2 nr. 39 21 augustus 2008 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Nieuwsbrief

Nadere informatie

ADHD-medicatie: medische megablunder. Fernand HAESBROUCK, apotheker.

ADHD-medicatie: medische megablunder. Fernand HAESBROUCK, apotheker. ADHD-medicatie: medische megablunder. Fernand HAESBROUCK, apotheker. Chemisch fabeltje 2 ADHD GPOS? 3 4 Waarover spreken we? Vier groepen scheikundige stoffen die als psychotica, hallucinogeen werken,

Nadere informatie

Wat is ADHD NIET? Nieuwsbrief. ADHD is geen neurobiologische aandoening ( ) (NCRC).

Wat is ADHD NIET? Nieuwsbrief. ADHD is geen neurobiologische aandoening ( ) (NCRC). Blog op seniorennet Blog op adhdfraude www.haesbrouck.be www.megablunder.net Jaargang 3 nr. 125 6 oktober 2009 Nieuwsbrief Wat is ADHD NIET? ADHD is geen neurobiologische aandoening (06-08-2002) (NCRC).

Nadere informatie

Paranormaal of psychisch gestoord? Wat te doen als er problemen zijn?

Paranormaal of psychisch gestoord? Wat te doen als er problemen zijn? Paranormaal of psychisch gestoord? Wat te doen als er problemen zijn? door Kees Aaldijk transpersoonlijk coach en therapeut 06-142 742 93 www.transpersoonlijk.nl gepubliceerd in Spiegelbeeld januari 2010

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding 1 miljoen aan de antidepressiva, aandacht, geborgenheid en warmte zijn de oplossing Er zijn 1 miljoen mensen in Nederland die antidepressiva gebruiken, dat is dus 1 op de 17 mensen om ons heen. Dat is

Nadere informatie

ADHD-medicatie: medische megablunder.

ADHD-medicatie: medische megablunder. ADHD-medicatie: medische megablunder. Fernand HAESBROUCK, apotheker. 23 oktober 2010 Chemisch fabeltje 2 ADHD GPOS? 3 4 Waarover spreken we? Vier groepen scheikundige stoffen die als psychotica, hallucinogeen

Nadere informatie

Datum 1 juli 2014 Onderwerp Beantwoording Kamervragen over het onderzoek naar het verband tussen medicijngebruik en agressie

Datum 1 juli 2014 Onderwerp Beantwoording Kamervragen over het onderzoek naar het verband tussen medicijngebruik en agressie 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Heeft een etiket wel voordelen voor uw kind? Heeft een etiket wel voordelen voor uw kind?

Heeft een etiket wel voordelen voor uw kind? Heeft een etiket wel voordelen voor uw kind? Ritalin maar er zijn ook bijwerkingen. Dit vindt ook kinderpsychiater van der Zuilen. Kinderpsychiater van der Zuilen: Onlangs is er vanuit de Universiteit van Amsterdam onderzoek gedaan naar de bijwerkingen

Nadere informatie

ADHD-medicatie: medische megablunder.

ADHD-medicatie: medische megablunder. ADHD-medicatie: medische megablunder. Fernand HAESBROUCK, apotheker. Eindhoven, 10/03/2010 Chemisch fabeltje 2 ADHD GPOS? 3 4 Waarover spreken we? Vier groepen scheikundige stoffen die als psychotica,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Minister Onkelinkx (Volksgezondheid) Dit is een afscheidsbrief van een 23-jarige. Lees hem eens. Ik had ook nog wat vraagjes.

Nieuwsbrief. Minister Onkelinkx (Volksgezondheid) Dit is een afscheidsbrief van een 23-jarige. Lees hem eens. Ik had ook nog wat vraagjes. Blog op seniorennet Blog op adhdfraude www.haesbrouck.be www.megablunder.net Jaargang 3 nr. 97 30 juni 2009 Nieuwsbrief Minister Onkelinkx (Volksgezondheid) Dit is een afscheidsbrief van een 23-jarige.

Nadere informatie

PDS B e l a n g e n v e r e n

PDS B e l a n g e n v e r e n r a b l D e PDS B e l a n g e n v e r e n r m S y n d r o a o m i g e i n g k k i r P PDS in relatie tot anderen 2 PDS in relatie tot anderen Bij het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is één van de symptomen

Nadere informatie

Informatiebrochure voor patiënten/verzorgers

Informatiebrochure voor patiënten/verzorgers JOUW HANDLEIDING VOOR ABILIFY (ARIPIPRAZOL) Informatiebrochure voor patiënten/verzorgers Datum van herziening: oktober 2013 2013-08/LuNL/1731 Inleiding Jouw dokter heeft bij jou de diagnose bipolaire I

Nadere informatie

Marjolein Luijendijk-Gombert Energetisch Counselor & Coach- Practitioner

Marjolein Luijendijk-Gombert Energetisch Counselor & Coach- Practitioner Overeenkomst - Vermiste dieren - "Pets" Naam van het dier:... Familienaam:... Geboortedatum:... Soort dier:... Ras:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... Tel. prive:... Tel. werk:... Mobiel nummer:...

Nadere informatie

Toen onze mop nog een mopje was, was 't aardig om te zien.

Toen onze mop nog een mopje was, was 't aardig om te zien. http:// www. m egablunder.net http:// www. haesbrouck.be h ttp://blog.seniorennet.be/rilatine Jaargang 2 nr. 32 15 juni 2008 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Nieuwsbrief

Nadere informatie

Farmahoerige ADHD-artsen door patiëntjes laten heropvoeden? Nieuwsbrief. www. haesbrouck.be. Jaargang 2 nr.

Farmahoerige ADHD-artsen door patiëntjes laten heropvoeden? Nieuwsbrief.  www. haesbrouck.be. Jaargang 2 nr. http:// www. m egablunder.net http:// www. haesbrouck.be h ttp://blog.seniorennet.be/rilatine Jaargang 2 nr. 26 10 april 2008 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Nieuwsbrief

Nadere informatie

De muur. Maar nu, ik wil uitbreken. Ik kom in het nauw en wil d r uit. Het lukt echter niet. De muur is te hoog. De muur is te dik.

De muur. Maar nu, ik wil uitbreken. Ik kom in het nauw en wil d r uit. Het lukt echter niet. De muur is te hoog. De muur is te dik. De muur Ik heb een muur om me heen. Nou, een muur? Het lijken er wel tien. En niemand is in staat om Over die muur bij mij te komen. Ik laat je niet toe, Want dan zou je zien Hoe kwetsbaar ik ben. Maar

Nadere informatie

De medicamenteuze behandeling van ADHD en verslaving bij adolescenten.

De medicamenteuze behandeling van ADHD en verslaving bij adolescenten. De medicamenteuze behandeling van ADHD en verslaving bij adolescenten. Joanneke van der Nagel, psychiater, Tactus Verslavingszorg, Enschede Pieter-Jan Carpentier, psychiater, Reinier van Arkel groep, s-hertogenbosch

Nadere informatie

Facebookadvertenties zorgen voor meer bekendheid PDS en PDSB

Facebookadvertenties zorgen voor meer bekendheid PDS en PDSB Facebookadvertenties zorgen voor meer bekendheid PDS en PDSB Evaluatie van onze campagne Dyana Loehr Van 12 februari t/m 13 maart 2014 had de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging een advertentiecampagne

Nadere informatie

Ze mogen haar zo niet laten afzien

Ze mogen haar zo niet laten afzien Ze mogen haar zo niet laten afzien AFSCHEIDSBRIEF VERKLAART WAAROM 74 JARIGE MET DEMENTERENDE VROUW UIT LEVEN STAPT Baert Marc Geen dag langer kon hij aanzien hoe de 75 jarige vrouw met wie hij zovele

Nadere informatie

Gedwongen opname met een IBS of RM *

Gedwongen opname met een IBS of RM * Gedwongen opname met een IBS of RM * Informatie voor cliënten Onderdeel van Arkin Inleiding In deze folder staat kort beschreven wat er gebeurt als u gedwongen wordt opgenomen. De folder bevat belangrijke

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Delier of plotse verwardheid. GezondheidsZorg met een Ziel

Patiënteninformatie. Delier of plotse verwardheid. GezondheidsZorg met een Ziel i Patiënteninformatie Delier of plotse verwardheid GezondheidsZorg met een Ziel DELIER OF PLOTSE VERWARDHEID Uw partner, familielid of iemand anders uit uw naaste omgeving is vanwege een ziekte, ongeval

Nadere informatie

Kinderen met ADHD. Inhoudsopgave. Wat is de oorzaak van ADHD? Wat zijn de verschijnselen van ADHD?

Kinderen met ADHD. Inhoudsopgave. Wat is de oorzaak van ADHD? Wat zijn de verschijnselen van ADHD? Kinderen met ADHD Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Wat is de oorzaak van ADHD? 1 Wat zijn de verschijnselen van ADHD? 1 Hoe wordt de diagnose ADHD gesteld? 2 Behandeling van ADHD

Nadere informatie

Ooglid correcties. Wens chirurgie, Martin Janssen (Janssen kliniek Oisterwijk)

Ooglid correcties. Wens chirurgie, Martin Janssen (Janssen kliniek Oisterwijk) Wens chirurgie, Martin Janssen (Janssen kliniek Oisterwijk) Het is altijd goed om naar aanleiding van de uitnodiging te spreken over wenschirurgie, om zelf eens terug te kijken op je eigen vakgebied, om

Nadere informatie

Patiëntenbrochure. Antidepressiva. Afbouwen of doorgaan?

Patiëntenbrochure. Antidepressiva. Afbouwen of doorgaan? Patiëntenbrochure Antidepressiva Afbouwen of doorgaan? Antidepressiva Afbouwen of doorgaan? Heeft u - in overleg met uw (huis)arts - besloten te stoppen met het gebruik van de antidepressiva? Of overweegt

Nadere informatie

Hoe gaat het in z n werk daar? Wat is er anders dan een gewone poli?

Hoe gaat het in z n werk daar? Wat is er anders dan een gewone poli? INTERVIEW d.d. 28 december 2009 Coeliakiepoli Op het interview-wenslijstje van Nynke en Zara staat Dr. Luisa Mearin. Zij is kinderarts MDL in het LUMC te Leiden en heeft als eerste met haar collega s in

Nadere informatie

ADHD-medicatie: medische megablunder. Fernand HAESBROUCK, apotheker.

ADHD-medicatie: medische megablunder. Fernand HAESBROUCK, apotheker. ADHD-medicatie: medische megablunder. Fernand HAESBROUCK, apotheker. Amsterdam 17-24 februari 2008 Chemisch fabeltje 2 Waarover spreken we? Vier groepen scheikundige stoffen die HALLUCINOGEEN werken,of

Nadere informatie

De geheimen. van Strattera. Nieuwsbrief. http:// www. haesbrouck.be. Jaargang 2 nr. 34 27 juni 2008

De geheimen. van Strattera. Nieuwsbrief. http:// www. haesbrouck.be. Jaargang 2 nr. 34 27 juni 2008 http:// www. m egablunder.net http:// www. haesbrouck.be h ttp://blog.seniorennet.be/rilatine Jaargang 2 nr. 34 27 juni 2008 Een mailtje graag als U verder geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen. Nieuwsbrief

Nadere informatie

U hoeft geen postzegel te plakken! Binnen vijf werkdagen na ontvangst van de brief nemen wij contact met u op.

U hoeft geen postzegel te plakken! Binnen vijf werkdagen na ontvangst van de brief nemen wij contact met u op. Maliebaan 87, 3581 CG Utrecht T 030 271 83 53, F 030 271 62 56 secretariaat@pvp.nl, www.pvp.nl Utrecht, 2015 Onderwerp: Informatiepakket Voorwaardelijke Machtiging Helpdesk PVP T 0900 4448888 helpdesk@pvp.nl

Nadere informatie

Hoe doen ze dat: een medicijn maken?

Hoe doen ze dat: een medicijn maken? Hoe doen ze dat: een medicijn maken? Je neemt vast wel eens iets tegen de hoofdpijn of koorts. En vaak waarschijnlijk zonder er bij na te denken. Maar wist je dat het wel twaalf jaar duurt voordat een

Nadere informatie

Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg

Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg Informatie voor cliënten Cliënten en geestelijke gezondheidszorg Slachtoffers van mensenhandel hebben vaak nare dingen meegemaakt. Ze zijn geschokt

Nadere informatie

Adalimumab (Humira) bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa Maag-Darm-Levercentrum. Beter voor elkaar

Adalimumab (Humira) bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa Maag-Darm-Levercentrum. Beter voor elkaar Adalimumab (Humira) bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa Maag-Darm-Levercentrum Beter voor elkaar 2 Inleiding Uw behandelend arts heeft met u gesproken over het gebruik van Adalimumab (Humira).

Nadere informatie

Deel I Wat we weten over de stoornis ADHD

Deel I Wat we weten over de stoornis ADHD Inhoud Inleiding 12 Deel I Wat we weten over de stoornis ADHD Hoofdstuk 1 Kenmerken van ADHD 1.1 De basiskenmerken 16 1.2 Aandachts- en concentratiestoornissen 17 1.3 Impulsiviteit 17 1.4 Hyperactiviteit

Nadere informatie

ADHD-medicatie: medische megablunder.

ADHD-medicatie: medische megablunder. ADHD-medicatie: medische megablunder. Zoek de twee verschillen bij de twee woorden ADHD Psychoticum (enkelv.) PSYCHOTICA (mrv.) Twee verschillen bij twee woorden ADHD bestaat WEL in de Nederlandse taal

Nadere informatie

P Doe de risicotest P Laat uw bloedsuikerwaarde meten P Lees wat u zelf kunt doen

P Doe de risicotest P Laat uw bloedsuikerwaarde meten P Lees wat u zelf kunt doen Diabetes en uw apotheek Als bij u diabetes is vastgesteld, dan kunt u natuurlijk terecht bij uw apotheek. Het apotheekteam zorgt ervoor dat u: Op tijd het juiste medicijn krijgt. Medicijnen krijgt die

Nadere informatie

Ruimte voor adressticker. Datum ontvangst (invullen door SIvsG) Voorletters + Naam (+ meisjesnaam) Straat en huisnummer. Postcode en woonplaats

Ruimte voor adressticker. Datum ontvangst (invullen door SIvsG) Voorletters + Naam (+ meisjesnaam) Straat en huisnummer. Postcode en woonplaats F 2011.1 Versie 2 15-09- 2013 Vragenlijst Instituut voor Slaapgeneeskunde Woerden Ruimte voor adressticker Deze vragenlijst biedt ons inzicht in uw klachten en uw medische voorgeschiedenis. Vult u daarom

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Psychiatrie- Obstetrie- Paediatrie (POP)-poli. Informatie voor patiënten over de POP-poli van Tergooi.

Patiënteninformatie. Psychiatrie- Obstetrie- Paediatrie (POP)-poli. Informatie voor patiënten over de POP-poli van Tergooi. Patiënteninformatie Psychiatrie- Obstetrie- Paediatrie (POP)-poli Informatie voor patiënten over de POP-poli van Tergooi. Inhoudsopgave Pagina Inleiding 4 Psychiatrische aandoeningen en kinderwens of

Nadere informatie

AFSPRAKEN tussen huisartsen en apothekers omtrent het afleveren van medicatie en voorschriften.

AFSPRAKEN tussen huisartsen en apothekers omtrent het afleveren van medicatie en voorschriften. Huisartsen Apothekers AFSPRAKEN tussen huisartsen en apothekers omtrent het afleveren van medicatie en voorschriften. Inleiding door J.P. Pierreux Waarom? Visie: sterke eerste lijn (SIT, GDT) Zorgplanwerking

Nadere informatie

Over ALS spreken. Inhoud. Wat is ALS? 1. Waardoor wordt ALS veroorzaakt? 1. Wat doet ALS met een patiënt? 1. Hoe kan je jouw vriend(in) bijstaan?

Over ALS spreken. Inhoud. Wat is ALS? 1. Waardoor wordt ALS veroorzaakt? 1. Wat doet ALS met een patiënt? 1. Hoe kan je jouw vriend(in) bijstaan? Inhoud Over ALS spreken Wat is ALS? 1 Waardoor wordt ALS veroorzaakt? 1 Wat doet ALS met een patiënt? 1 Hoe kan je jouw vriend(in) bijstaan? 2 voor vrienden Wanneer de vader of moeder van je vriend(in)

Nadere informatie

Kinderneurologie.eu ADHD. www.kinderneurologie.eu

Kinderneurologie.eu ADHD. www.kinderneurologie.eu ADHD Waar staat de afkorting ADHD voor? De letters ADHD staan voor de engelse woorden Attention Deficit - Hyperactivity Disorder. In het Nederlands vertaald betekent dat een aandoening die gekenmerkt wordt

Nadere informatie

Wij verzoeken u vriendelijk om bijgaande brief onder de aandacht te brengen b de fracties van de politieke partijen binnen uw gemeente.

Wij verzoeken u vriendelijk om bijgaande brief onder de aandacht te brengen b de fracties van de politieke partijen binnen uw gemeente. Geachte heer, mevrouw, Wij verzoeken u vriendelijk om bijgaande brief onder de aandacht te brengen b de fracties van de politieke partijen binnen uw gemeente. Wilt u zo vriendelijk zijn om ons een ontvangst-

Nadere informatie

Medischwetenschappelijk. onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon

Medischwetenschappelijk. onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon Medischwetenschappelijk onderzoek Algemene informatie voor de proefpersoon Inhoud Inleiding 5 Medisch-wetenschappelijk onderzoek 6 Wat is medisch-wetenschappelijk onderzoek? Wat zijn proefpersonen? Wie

Nadere informatie

Vroeg Interventiedienst Drugs

Vroeg Interventiedienst Drugs VRIND Vroeg Interventiedienst Drugs Als aan ouders gevraagd wordt wat hun grootste bekommernissen zijn voor hun kinderen in de toekomst, dan scoort 'drugs' zeer hoog. Ouders maken zich zorgen over drugs.

Nadere informatie

Nederlandse Samenvatting

Nederlandse Samenvatting Nederlandse Samenvatting 99 Nederlandse Samenvatting Depressie is een veel voorkomend en ernstige psychiatrisch ziektebeeld. Depressie komt zowel bij ouderen als bij jong volwassenen voor. Ouderen en jongere

Nadere informatie

Studie type Populatie Patiënten kenmerken Interventie Controle Dataverzameling

Studie type Populatie Patiënten kenmerken Interventie Controle Dataverzameling Evidence tabel bij ADHD in kinderen en adolescenten (studies naar adolescenten met ADHD en ) Auteurs, Gray et al., 2011 Thurstone et al., 2010 Mate van bewijs A2 A2 Studie type Populatie Patiënten kenmerken

Nadere informatie

Algemene inleiding Reclame is vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Bekende producenten brengen hun producten en diensten onder de aandacht van het grote publiek via verschillende

Nadere informatie

Depressie tijdens de zwangerschap uit de taboesfeer

Depressie tijdens de zwangerschap uit de taboesfeer Depressie tijdens de zwangerschap uit de taboesfeer Depressie en angstklachten tijdens de zwangerschap komen regelmatig voor. Toch wordt dit onderwerp nog vaak als taboe ervaren en is niet duidelijk welke

Nadere informatie

Het weer en reumatoïde artritis. De rol van het microklimaat aan de huid.

Het weer en reumatoïde artritis. De rol van het microklimaat aan de huid. Samenvatting Het weer en reumatoïde artritis. De rol van het microklimaat aan de huid. Als ik voor het eerst met iemand kennis maak en vertel dat ik reuma heb, dan hoor ik vaak O, dan is dit zeker goed

Nadere informatie

Uit de burn-out Therapiegroep werkstresshantering

Uit de burn-out Therapiegroep werkstresshantering Uit de burn-out Therapiegroep werkstresshantering Albert Schweitzer ziekenhuis mei 2009 pavo 0202 Inleiding Als u last heeft van een burn-out door stress op het werk kunt u de therapiegroep werkstresshantering

Nadere informatie

Doorbraak in onderzoek naar ME

Doorbraak in onderzoek naar ME Doorbraak in onderzoek naar ME Gezaghebbende Amerikaanse overheidsinstanties hebben opnieuw bij MEpatiënten een virus aangetroffen. Al eerder berichtte EenVandaag over de ontdekking van het XMRV-virus

Nadere informatie

STUDIES EN BEROEPEN. Wat moet je doen?

STUDIES EN BEROEPEN. Wat moet je doen? STUDIES EN BEROEPEN Welke opleiding moet je doen om dokter te worden? Wat doet een ingenieur? Waar werkt een secretaresse? Welk beroep wil jij doen? Wat moet jij studeren? Wat moet je doen? 1. Verbind

Nadere informatie

TSC op vakantie. Informatie en Tips. voor mensen met TSC die op vakantie willen

TSC op vakantie. Informatie en Tips. voor mensen met TSC die op vakantie willen TSC op vakantie Informatie en Tips voor mensen met TSC die op vakantie willen De vakantietijd is weer aangebroken! Veel mensen kiezen ervoor om naar het buitenland op vakantie te gaan. Voor een bepaalde

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD VOOR PROEFPERSONEN ONDERZOEK VAN TRANSTHYRETINE-GEASSOCICIEERDE AMYLOÏDOSEN (THAOS)

INFORMATIEBLAD VOOR PROEFPERSONEN ONDERZOEK VAN TRANSTHYRETINE-GEASSOCICIEERDE AMYLOÏDOSEN (THAOS) INFORMATIEBLAD VOOR PROEFPERSONEN ONDERZOEK VAN TRANSTHYRETINE-GEASSOCICIEERDE AMYLOÏDOSEN (THAOS) Protocoltitel: Protocolnummer: Naam opdrachtgever: Naam van THAOS-arts, contactgegevens en telefoonnummer:

Nadere informatie

GENEESMIDDELEN Veel gestelde vragen en antwoorden. Augustus 2008

GENEESMIDDELEN Veel gestelde vragen en antwoorden. Augustus 2008 GENEESMIDDELEN Veel gestelde vragen en antwoorden Augustus 2008 Toelichting: De vragen zijn ingedeeld in drie onderdelen: -1- vergoedingen voor geneesmiddelen, -2- preferentiebeleid van zorgverzekeraars,

Nadere informatie

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van 12-17 jaar

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van 12-17 jaar Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van 12-17 jaar Beste lezer, Wij willen je vragen deel te nemen aan de landelijke FSHD registratie,

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Illness Perception Questionaire-R Universitair Medisch Centrum Groningen Transitiepoli adolescenten met JIA

Illness Perception Questionaire-R Universitair Medisch Centrum Groningen Transitiepoli adolescenten met JIA Illness Perception Questionaire-R Universitair Medisch Centrum Groningen Transitiepoli adolescenten met JIA IPQ-R dutch 1 UMCG uw opvattingen over uw ziekte klachten Hieronder staat een lijst met klachten.

Nadere informatie

HET VERHAAL VAN KATRIN

HET VERHAAL VAN KATRIN HET VERHAAL VAN KATRIN Katrin begon heroïne te gebruiken toen ze ongeveer 12 was. In het begin deed ze dat nog af en toe. We hadden er niet genoeg geld voor. Door een ingrijpende gebeurtenis ging ze steeds

Nadere informatie

Vrij verkrijgbare medicijnen

Vrij verkrijgbare medicijnen Vrij verkrijgbare medicijnen WAT ZIJN VRIJ VERKRIJGBARE MEDICIJNEN TIPS VOOR EEN GOEDE KEUZE WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN MEDICIJNEN WERKEN BETER DANKZIJ UW APOTHEKER VRIJ VERKRIJGBARE MEDICIJNEN Een

Nadere informatie

Tweede serie vragen:

Tweede serie vragen: Tweede serie vragen: Vraag van Argos: Er zijn goede resultaten met het afbouwen van venlafaxine via zogenaamde taperingstrips: hierbij gaat de patiënt in 4 of meer weken terug in dagelijks gebruik van

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Medischwetenschappelijk onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon

Medischwetenschappelijk onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon Medischwetenschappelijk onderzoek Algemene informatie voor de proefpersoon Inhoud Inleiding 3 Medisch-wetenschappelijk onderzoek 4 Wat is medisch-wetenschappelijk onderzoek? Wat zijn proefpersonen? Hoe

Nadere informatie

Prednison of Prednisolon

Prednison of Prednisolon Prednison of Prednisolon Prednison of Prednisolon Uw maag, darm- en leverarts heeft in overleg met u besloten u te gaan behandelen met Prednison. Dit geneesmiddel dient ter behandeling van de ziekte van

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. RHINI-SAN 2 mg/20 mg tabletten. Difenylpyralinehydrochloride Fenylefrinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. RHINI-SAN 2 mg/20 mg tabletten. Difenylpyralinehydrochloride Fenylefrinehydrochloride BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS RHINI-SAN 2 mg/20 mg tabletten Difenylpyralinehydrochloride Fenylefrinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Protocol medicijnen op school

Protocol medicijnen op school 1 Inhoudsopgave: 1. Inleiding over medicijnverstrekking 2. Het kind wordt ziek op school 3. Het verstrekken van medicijnen op verzoek 4. Wettelijke regels 5. Aansprakelijkheid Bijlagen: 1. Verklaring toestemming

Nadere informatie

Prednison (corticosteroïden)

Prednison (corticosteroïden) Prednison (corticosteroïden) Medicatie bij de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa MDL-centrum IJsselland Ziekenhuis www.mdlcentrum.nl Uw MDL-arts (maag-, darm- en leverarts) heeft u Prednison voorgeschreven

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Laten wij onze kinderen verzieken? Laten wij onze kinderen verzieken? Dat is echt een serieuze vraag. Je zou denken dat wij het nog nooit zo goed gehad hebben als nu?! Dat klopt misschien financieel wel

Nadere informatie

WIJNBERG& WIJNBERG voorbeeld REflEctIEvERslaG

WIJNBERG& WIJNBERG voorbeeld REflEctIEvERslaG & voorbeeld reflectieverslag Naam: - Betreft: Intake gesprek Datum: 2010 Inleiding: Op vrijdag vond mijn intake gesprek plaats bij dhr Wijnberg. De aanleiding tot dit bezoek komt voort uit dat op zeventien

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 16 september 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 16 september 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 255 XP DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Onderzoek Alcohol en Zwangerschap

Onderzoek Alcohol en Zwangerschap Pagina 1 Onderzoek Alcohol en Zwangerschap Juni 2011 - Nieuwsbrief Nr 3 Beste verloskundige en assistente, Dit is de derde nieuwsbrief over het onderzoek Alcohol en Zwangerschap van het Nederlands Instituut

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Timemanagement? Manage jezelf!

Timemanagement? Manage jezelf! Timemanagement? Manage jezelf! Trefwoorden Citeren timemanagement, zelfmanagement, stress, overtuigingen, logische niveaus van Bateson, RET, succes citeren vanuit dit artikel mag o.v.v. bron: www.sustrainability.nl

Nadere informatie

Foliumzuur PCH 0,5 mg, tabletten foliumzuur

Foliumzuur PCH 0,5 mg, tabletten foliumzuur 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Foliumzuur PCH 0,5 mg, foliumzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bronnenbank Onderwijstheorie Tessa van Helden. Inhoudsopgave Pagina. Bron 1 Design Marcel Wanders. 2. Bron 2 ADHD in de klas. 2

Bronnenbank Onderwijstheorie Tessa van Helden. Inhoudsopgave Pagina. Bron 1 Design Marcel Wanders. 2. Bron 2 ADHD in de klas. 2 Bronnenbank Onderwijstheorie Tessa van Helden Inhoudsopgave Pagina Bron 1 Design Marcel Wanders. 2 Bron 2 ADHD in de klas. 2 Bron 3 Recensie over Boijmans van Beunigen 3 Bron 4 Flip in de klas. 4 Bron

Nadere informatie

Astma en COPD VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? VRAAG HET UW APOTHEKER

Astma en COPD VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? VRAAG HET UW APOTHEKER Astma en COPD WAT ZIJN DE KLACHTEN MEDICIJNEN OM UW KLACHTEN TE VERMINDEREN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN ADVIES IN EEN PERSOONLIJK GESPREK INFORMATIE MEDICIJNEN OP RECEPT VRAAG OVER UW MEDICIJNEN?

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

Anamnese Formulier Pijn

Anamnese Formulier Pijn Anamnese Formulier Pijn Onderstaand formulier geeft mij een indruk van uw klachten en de diagnose van uw arts/specialist, de reguliere medicatie die u gebruikt. Ik verzoek u daarom dit formulier zo volledig

Nadere informatie

Pensioenbarometer Pensioenfonds Albemarle april 2010

Pensioenbarometer Pensioenfonds Albemarle april 2010 Pensioenbarometer Pensioenfonds Albemarle april 2010 Gepubliceerd van 20.04.2010 tot 30.04.2010 204 antwoorden 1 Maak ik altijd direct open en lees ik helemaal. 30,9 % 63 2 Maak ik altijd direct open en

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Brijder Verslavingszorg Hoofddorp

Brijder Verslavingszorg Hoofddorp Ons Team Ons team is zeer divers. We bestaan uit het secretariaat, psychologen, maatschappelijk werkers, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, cognitief gedragstherapeutisch werkers, ervaringsdeskundigen,

Nadere informatie

UW OPVATTINGEN OVER UW DIABETES

UW OPVATTINGEN OVER UW DIABETES UW OPVATTINGEN OVER UW DIABETES Klachten Hieronder staat een lijst met klachten. U kunt in de eerste kolom aangeven door middel van een kruisje of u deze klachten heeft. Vervolgens vragen wij u of u vindt

Nadere informatie