Leven lang leren, een waardevolle investering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leven lang leren, een waardevolle investering"

Transcriptie

1 Leven lang leren, een waardevolle investering

2 Vakmensen in opleiding Leeuwenborgh is een professionele aanbieder Contact Wilt u weten wat voor uw organisatie de opleidings- en financieringsmogelijkheden zijn? Neem contact met ons op: Erik Boskamp, directeur Marktportaal e.boskamp@leeuwnet.nl Josine Warnier accountmanager Zorg & welzijn j.warnier@leeuwnet.nl Dirk Verhoeven accountmanager Logistiek d.verhoeven@leeuwnet.nl Lester Wintjens accountmanager CHTUVV l.wintjens@leeuwnet.nl van mbo-opleidingen en cursussen. Of het nu gaat om een erkend vakdiploma op niveau 3 of 4 of basisvaardig heden voor een succesvolle loopbaan. Wij bieden een ruim aanbod aan opleidingen voor individuele deelnemers en treden als partner op bij het organiseren en uitvoeren van een bedrijfsschool toegespitst op uw organisatie. Onze voorkeur gaat uit naar het geven van opleidingen op locatie in uw bedrijf. Uit ervaring weten wij dat dit het rendement bevordert, de opleiding laag drempelig maakt en het tijdverlies beperkt. Bram Buttiens accountmanager Techniek b.buttiens@leeuwnet.nl Gregory Verstappen accountmanager CHTUVV g.verstappen@leeuwnet.nl

3 2 / 3 Leeuwenborgh / Leven lang leren Professionele groei Zuid-Limburg maakt deel uit van Brainport Dat is een regio van wereldformaat op het gebied van chemie, life sciences (zorg), nieuwe energie, logistiek, horeca en retail. Zo n regio kan niet zonder vakmensen. Leeuwenborgh gelooft in Brainport 2020 en stemt er zijn programma op af, zodat we de juiste vakmensen voor de juiste sectoren opleiden. Dat doen wij niet alleen, maar in nauwe samenwerking met bedrijfsleven en samenleving. De praktijk verwacht veel van de mensen die wij opleiden. Daarom werken wij in alle fasen van hun loopbaan aan de professionele groei van uw vakmensen: - Het vak ontwikkelt zich, dus moeten zij beschikken over actuele vakkennis - De omgeving eist veel, dus moeten houding en gedrag de juiste zijn - De omgeving en het vak veranderen voortdurend, dus moeten zij hun kennis en houding zelfstandig op peil houden om employable te blijven Vakmensen die door ons worden opgeleid, zijn daarom niet alleen vakkundig op het moment dat zij hun diploma ontvangen. Onze vakmensen ontwikkelen zich hun carrière lang. Onze taak is óók het verbeteren van de competenties van werkzame vakmensen.

4 In de praktijk: Koninklijke Mosa Jan Smeets, opleidingsfunctionaris: Onderscheiden met goed opgeleide vaklui Mosa is een innovatief bedrijf en kan met zijn innovatieve vermogen inspelen op specifieke wensen van klanten, aldus Jan Smeets, opleidingsfunctionaris bij de Maastrichtse tegelfabrikant Koninklijke Mosa. Wij werken veel samen met architecten die ieder hun eigen wensen en eisen hebben. Architecten kunnen bij ons zelfs terecht met eigen ontwerpen. Dit maatwerk wordt steeds belangrijker. Om ons op deze manier te kunnen onderscheiden, ook in de toekomst, hebben wij goed geschoold personeel nodig. Mosa werkt al tien jaar samen met Leeuwenborgh voor de opleidingen Procestechniek. We hebben voor deze opleidingen een constante inschrijving van circa honderd medewerkers per jaar. Korte communicatielijnen Het kost medewerkers alleen een investering van tijd. Mosa betaalt de kosten en krijgt deze grotendeels weer terug van de overheid via subsidieregelingen. Dit heeft zeker aantrekkingskracht op potentiële medewerkers, omdat zij zich op deze manier continu kunnen ontwikkelen. De opleiding is breed, dus met een diploma kun je eventueel ook bij andere bedrijven terecht. Uiteraard is het praktijkdeel wel echt op Mosa toegespitst. Mosa is tevreden over de aanpak van Leeuwenborgh. De samenwerking met de docenten verloopt goed en ze zijn aanwezig op de locatie, waardoor ze snel kunnen inspelen op vragen uit de organisatie. Die korte communicatielijnen zijn prettig.

5 4 / 5 Leeuwenborgh / Leven lang leren Onze strategie Leren houdt niet op na school. Technieken en vaardigheden worden in de praktijk geleerd. Maar soms is dat niet voldoende. Leeuwenborgh biedt u een groot aantal mogelijkheden om uw personeel bij-, om- of te herscholen. Kenniscentrum Samen met Hogeschool Zuyd, Open Universiteit en Arcus Opleidingen participeert Leeuwenborgh in het kennis- en servicecentrum Leven Lang Leren Limburg. Deze vier onderwijsinstellingen stemmen de verschillende activiteiten op het terrein van een leven lang leren in Limburg nog beter op elkaar af, bijvoorbeeld door procedures te stroomlijnen en het onderwijs te flexibiliseren. Een leven lang leren is één belangrijk thema. Helemaal in onze provincie, omdat Limburg als een van de eerste in Nederland te maken heeft met ontgroening en vergrijzing. Alleen door meer mensen te laten doorgroeien van mbo- naar hbo-niveau, kan onze regionale arbeidsmarkt goed blijven functioneren. Zo kan het economisch rendement van de kenniseconomie vergroot worden. Bedrijven en instellingen spelen daar een belangrijke rol in, want die moeten nu al nadenken over welke competenties zij in de toekomst verwachten van medewerkers. Een leven lang leren is een belangrijk thema, zeker in Limburg. Bedrijven spelen daarin een belangrijke rol.

6 Om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren participeert Leeuwenborgh in maatschappelijke projecten. Maatschappelijke initiatieven Leeuwenborgh initieert en participeert in verschillende maatschappelijke projecten om de aansluiting tussen onderwijs en arbeid te verbeteren en een leven lang leren te stimuleren. De focus in ons beleid sluit aan bij de speerpunten van de Provincie Limburg, zoals die zijn geformuleerd in de Versnellingsagenda, te weten: zorg, logistiek, procestechniek, horeca en retail. Enkele voorbeelden: Licence to Operate In het project Licence to Operate worden de nieuwste ontwikkelingen in de procestechnologie opgepakt met alle regionale partners in industrie, overheid en kennisinfrastructuur. Stichting Immens en Werkschool In Stichting Immens ontwikkelt Leeuwenborgh met MTB, buurtbeheerbedrijven, Pentasz en het Werkplein Maastricht trajecten om mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt weer terug te leiden naar een baan. Contact Center Academy Limburg In de dienstverlening hebben werkgevers een continue instroom nodig van nieuwe medewerkers. Daarom richtten Limburgse bedrijven, Gemeente Maastricht, Provincie Limburg, LIOF, Hogeschool Zuyd en Leeuwenborgh gezamenlijk de Contact Center Academy Limburg op. A2-school Met de Gemeente Maastricht geeft Leeuwenborgh vorm en inhoud aan de A2-school. Dan kunnen klanten van het Werkplein via een leerwerktraject een baan te vinden. Sportzone Limburg Leeuwenborgh is een van de partners in het project Sportzone Limburg. Hier komen sport, onderwijs, zorg en bedrijfsleven samen, wat leidt tot betere (top)sportprestaties, optimale talentontwikkeling en nieuwe kennis.

7 6 / 7 Leeuwenborgh / Leven lang leren In de praktijk: Vivre Math Boon, manager Facilitair Bedrijf: Tevreden medewerkers, tevreden bewoners Onder de naam Vivre Gewoon beter maakt Vivre een organisatieverandering door. Van een organisatie waar zorg leidend is, naar één waar gastvrijheid centraal staat. Leeuwenborgh verzorgt trainingen om deze andere manier van werken te realiseren. Ongeveer vier jaar geleden startte Vivre met de trainingen voor alle medewerkers. Eerst als pilot op één van onze locaties. Nu trainen we drie à vier locaties per jaar, geeft Leon Lemeer, manager HR, aan. Wij ontwikkelden de training samen met organisatieadviesgroep Beteor. Voor een verbreding van het traject ging Vivre een samenwerking aan met Leeuwenborgh. Vivre trok voor dit omvangrijke verandertraject euro uit. In eerste instantie bekostigden wij dit helemaal zelf. Toen Leeuwenborgh erbij werd betrokken, konden wij aanspraak maken op de subsidieregeling WVA. Dat is mooi meegenomen, want zo kunnen we zoveel mogelijk in de zorg investeren. Investeren in ontwikkeling Naast verzorgenden, artsen, psychologen, paramedici en verpleegkundigen, volgt ook het Facilitair Bedrijf trainingen. Math Boon, manager Facilitair Bedrijf bij Vivre, vult aan: Vivre hecht, naast vakkennis, veel waarde aan de juiste houding en attitude van medewerkers. In samenspraak met de leidinggevenden op de werkvloer stelde Leeuwenborgh een lespakket op maat samen. Ik geloof heel sterk dat het hebben van tevreden medewerkers resulteert in tevreden bewoners. Daarom investeert Vivre in de persoonlijke ontwikkeling van het personeel. In het begin moesten wij even zoeken naar de juiste manier van samenwerken. Het was ook voor Leeuwenborgh een ongewoon opleidingsvraagstuk. We hebben veel met elkaar overlegd. Nu verloopt de samenwerking fantastisch.

8 Ons aanbod Mbo-opleidingen Niveau 1: assistent beroepsbeoefenaar Niveau 2: medewerker / basisberoepsbeoefenaar Niveau 3: zelfstandig beroepsbeoefenaar Niveau 4: gespecialiseerd beroepsbeoefenaar / functionaris middenkader Leeuwenborgh biedt mbo-opleidingen op niveau 1, 2, 3 en 4 op een van onze locaties of bij u in het bedrijf. Daarnaast verzorgen wij AKA-opleidingen waarmee een arbeidsmarktkwalificatie op assistentenniveau behaald kan worden. Met kortlopende cursussen kunt u vakkennis of competenties van uw medewerkers vergroten op een specifiek gebied. Ervaringscertificaten / EVC Medewerkers met veel kennis en vaardigheden maar zonder diploma, kunnen alsnog certificaten krijgen voor verworven competenties. In een ervaringscertificaat worden werk- en andere ervaringen gerelateerd aan een mbo-kwalificatie. U kunt EVC (Erkenning Verworven Competenties) inzetten bij loopbaanontwikkeling, outplacement of bij opleidingstrajecten. Voorbeelden De opleidingen in onderstaande sectoren sluiten aan op de economische speerpunten van de provincie Limburg. Niveau Zorg Logistiek Procestechniek Horeca & retail 1 Zorghulp Assistent logistiek Basisoperator Aankomend medewerker mede werker verkoop Horeca-assistent 2 Helpende zorg en welzijn Logistiek medewerker Operator A Gastheer/ gastvrouw Chauffeur personenvervoer Verkoper 3 Verzorgende Logistiek teamleider Operator B Allround operator productietechniek Verkoopspecialist Eerste Verkoper 4 MBO Verpleegkundige Logistiek supervisor Operator C Filiaalmanager

9 8 / 9 Leeuwenborgh / Leven lang leren In de praktijk: MTB Maastricht Jan Bunnik, opleidingscöordinator: Al twintig jaar gewaardeerd partner MTB Maastricht bemiddelt mensen vanuit diverse sociale regelingen naar arbeid. Ons doel is iedereen een startkwalificatie te laten behalen en zoveel mogelijk mensen te detacheren in het vrije bedrijf, vertelt opleidingscoördinator Jan Bunnik. Leeuwenborgh verzorgt voor MTB opleidingen in allerlei vakrichtingen. Zoals Werknemersvaardigheden, Arbeidsmarkt Gekwalificeerd Assistent (AKA), Horeca-assistent, Beveiliging, Leidinggeven, noem maar op. Met deze BBL-trajecten maken we een koppeling tussen theorie en praktijk. Zo kunnen mensen zich optimaal ontwikkelen en beter functioneren op hun werkplek. Waar mogelijk maatwerk De relatie tussen MTB en Leeuwenborgh bestaat al ruim twintig jaar. De samenwerking verloopt uitstekend. Het is een constructieve relatie en er wordt goed geluisterd naar onze vraag. Uiteraard is de CREBO de basis voor de opleidingsprogramma s. Onze specifieke wensen worden hierin geïntegreerd. Zo voegden wij aan de opleiding Beveiliging diverse modules toe, te weten bedrijfshulpverlening, VCA, omgaan met agressieve mensen en verkeersregelaar. Op die manier levert Leeuwenborgh waar mogelijk maatwerk. Ook over de docenten ben ik zeer te spreken. Er wordt goed met ons gecommuniceerd en afspraak is afspraak. Voor de toekomst hebben wij nog genoeg plannen met Leeuwenborgh. Wij gaan door!

10 Maatwerk en financiering Door wettelijke regelingen en diverse subsidies kunt u mogelijke scholingskosten voor uw medewerkers aanzienlijk reduceren. Onze accountmanagers vertellen u graag de mogelijk heden. Ook op onze website vindt u meer informatie. Doelstelling Omvang Wie betaalt? Hoe dan? Geen mbo-diploma of deel certificaat / school verklaring Variabel U Op basis uur * tarief 120 uur theorie 180 uur praktijk U icm Ministerie Belastingdienst Direct aan Leeuwenborgh WVA aan werkgever Scholingstraject mbo-diploma of deelcertificaat / schoolverklaring uur theorie uur praktijk U icm Belastingdienst WVA aan werkgever < 80 theorie U Op basis uur * tarief

11 10 / 11 Leeuwenborgh / Leven lang leren Door wettelijke regelingen en diverse subsidies kunt u uw scholingskosten aanzienlijk reduceren. WVA Scholing Als werkgever kunt u voor elke medewerker in een BBL-traject gebruik maken van de Wet Vermindering Afdracht (WVA). Uw voordeel bedraagt dan maximaal 2.738,- per medewerker per jaar. Voorwaarde is dat de opleiding CREBO-geregistreerd is. WVA Startkwalificatie Een werkgever die een bij het CWI ingeschreven werkloze werkzoekende zonder startkwalificatie op een leerbaan plaatst en deze naar een startkwalificatie leidt, maakt aanspraak op een WVA-korting van maximaal 3.286,- per jaar. Bovenstaande WVA-kortingen zijn stapelbaar, waardoor een maximale korting van 6.024,- per jaar ontstaat. WVA Erkenning Verworven Competenties Wanneer u EVC-procedures laat afnemen bij een erkende aanbieder zoals Leeuwenborgh kunt u gebruik maken van een regeling gekoppeld aan de WVA. In het kader van de loonbelasting heeft u recht op een afdrachtvermindering van 329,- (in 2010) per kalenderjaar als u de EVC-procedure voor uw werknemer betaalt. De kosten voor een standaard EVC-procedure bedragen 1.125,- exclusief 19% btw en eventuele reiskosten. Vergoeding BOL-stageplaats De overheid heeft tevens een aantal maatregelen getroffen voor de bevordering van stages binnen de beroepsopleidende leerweg (BOL) op niveau 1 en 2 van het mbo. Werkgevers die stageplaatsen aanbieden hebben recht op een afdrachtvermindering van 1.315,- per volledig stagejaar. Middelen brancheorganisatie In veel gevallen kunt u een beroep doen op het sectorale Opleiding- en Ontwikkelfonds (O&O Fonds) van uw brancheorganisatie. Afspraken hierover worden gemaakt in de CAO s.

12 12 / 7 Leeuwenborgh / Xxx Leeuwenborgh.nl

Samenwerking in de regio! Marlies Koks, EVC centrum Leeuwenborgh Jos Maas, Zuyd Hogeschool, SLC

Samenwerking in de regio! Marlies Koks, EVC centrum Leeuwenborgh Jos Maas, Zuyd Hogeschool, SLC Samenwerking in de regio! Marlies Koks, EVC centrum Leeuwenborgh Jos Maas, Zuyd Hogeschool, SLC Demografische ontwikkelingen: Ontgroening en vergrijzing Ontgroening en vergrijzing Consequenties voor

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Interieuradvies Interieuradviseur - niveau 4 Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Interieuradvies maart

Nadere informatie

Erkend leerbedrijf. dáár wordt het vak geleerd. horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening

Erkend leerbedrijf. dáár wordt het vak geleerd. horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening Erkend leerbedrijf dáár wordt het vak geleerd horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening Waarom erkend leerbedrijf? Jonge mensen wegwijs maken in de sector: dat is de taak van een leerbedrijf.

Nadere informatie

EEN LEVEN LANG LEREN

EEN LEVEN LANG LEREN EEN LEVEN LANG LEREN Martin van der Dong, 48 allround operator mengvoeder Agrifirm, Meppel Waarom ben je een EVC-traject gaan volgen? Wat was je motivatie? Mijn werkgever Agrifirm besloot om voor alle

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Ondernemerschap op basis van vakmanschap Vakman-ondernemer - niveau 4 Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Verkoop Verkoper - niveau 2 Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Verkoop maart 2015 Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Leidinggeven op basis van vakmanschap Leidinggevende team/afdeling/project - niveau 4 Technisch leidinggevende - niveau 4 Beroepspraktijkvorming

Nadere informatie

(Alle) Hout werkt voor jou! scholings- en werkgelegenheidsplan houthandel 2012 2013

(Alle) Hout werkt voor jou! scholings- en werkgelegenheidsplan houthandel 2012 2013 (Alle) Hout werkt voor jou! scholings- en werkgelegenheidsplan houthandel 2012 2013 augustus 2012 INLEIDING Vijf ton voor scholing en werkgelegenheid In de CAO voor de houthandel over 2012/2013 hebben

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Supervisors logistiek Logistiek supervisor - niveau 4 Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Supervisors logistiek

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Ondernemerschap retail Ondernemer retail - niveau 4 Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Ondernemerschap

Nadere informatie

Heb jij je diploma al?

Heb jij je diploma al? Heb jij je diploma al? 1 Haal nu je Er varingscertificaat (EVC) voor de zwembranche. Omdat jouw praktijker var ing veel waard is kun je met een EVCtraject in aanmerking komen voor een erkend branchediploma

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Woningstofferen Woning-/projectstoffeerder - niveau 2 Allround woningstoffeerder - niveau 3 Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact

Nadere informatie

Xcellent. in performance ontwikkeling van mens en organisatie

Xcellent. in performance ontwikkeling van mens en organisatie Xcellent in performance ontwikkeling van mens en organisatie Xpertise Xpert Xact Xcellent + Xpertise Een geslaagd opleidingstraject begint met kennis. Onze kennis, maar ook die van u. P3transfer heeft

Nadere informatie

Financiële regelingen Leren en Werken in de Zorg. Nummer

Financiële regelingen Leren en Werken in de Zorg. Nummer Financiële regelingen Leren en Werken in de Zorg Nummer 8 19-7 - 2012 1 Inhoud Inleiding A Belasting voordelen 1. WVA BBL 4 2. WVA EVC 4 3. WVA Startkwalificatie 5 4. Premiekorting ouderen 5 B UWV regelingen

Nadere informatie

Een Ervaringscertificaat (EVC) is nuttig voor iedereen die wil laten zien meer kennis en vaardigheden in huis te hebben dan uit diploma s blijkt.

Een Ervaringscertificaat (EVC) is nuttig voor iedereen die wil laten zien meer kennis en vaardigheden in huis te hebben dan uit diploma s blijkt. EVC- en EVP-loket 2 Een Ervaringsprofiel (EVP) is nuttig voor iedereen die wil weten waar hij staat in z n loopbaan, wat hij kan en wat hij nog wil ontwikkelen. Het laat zien over welke kwaliteiten medewerkers

Nadere informatie

Overzicht van onze opleidingen BOL/BBL/VST 2013

Overzicht van onze opleidingen BOL/BBL/VST 2013 Overzicht van onze opleidingen BOL/BBL/VST 2013 Alle Sectoren Alle Sectoren CIOS Sport- en Bewegingsbegeleider 2 Dansleider 3 Sport- en Bewegingsleider 3 Sport- en Bewegingscoördinator 4 Handel Verkoper

Nadere informatie

MBO ACADEMIE NEDERLAND MAAKT WERK VAN MOBILITEIT!

MBO ACADEMIE NEDERLAND MAAKT WERK VAN MOBILITEIT! MBO ACADEMIE NEDERLAND MAAKT WERK VAN MOBILITEIT! MBO Academie Nederland richt zich met kwalitatieve opleidingstrajecten, certificering en validering van opleiding en werkervaring op de ontwikkeling en

Nadere informatie

evc ervaringscertificaat laat zien wat je waard bent!

evc ervaringscertificaat laat zien wat je waard bent! evc ervaringscertificaat laat zien wat je waard bent! wat is evc? iedereen leert in verschillende situaties elke dag bij; op het werk, op school of gewoon thuis. het is voor werkgevers hierdoor vaak niet

Nadere informatie

Personeel op peil. Onderzoek naar de positie van mkb-werknemers

Personeel op peil. Onderzoek naar de positie van mkb-werknemers Personeel op peil Onderzoek naar de positie van mkb-werknemers Personeel op peil, onderzoek naar de positie van mkb-werknemers Personeel op peil Onderzoek naar de positie van mkb-ondernemers MKB-Nederland

Nadere informatie

8 Aanbevelingen op een rij

8 Aanbevelingen op een rij 8 Aanbevelingen op een rij 8.1 Verstevigen infrastructuur voor postinitiële ontwikkeling Flexibel en praktijkrelevant aanbod voor maatwerk De regelgeving wordt aangepast om bekostigde en niet-bekostigde

Nadere informatie

Kennis & Cash voor werkgevers! Inventarisatie van jeugdsubsidies en hun dwarsverbanden. Welkom!

Kennis & Cash voor werkgevers! Inventarisatie van jeugdsubsidies en hun dwarsverbanden. Welkom! Kennis & Cash voor werkgevers! Inventarisatie van jeugdsubsidies en hun dwarsverbanden Welkom! Informatie voor jeugdsubsidies en -regelingen Er zijn heel wat subsidies /regelingen op het gebied van: Opleiding

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Management retail Manager retail - niveau 4 Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Management retail maart

Nadere informatie

Financiële voordelen voor werkgevers

Financiële voordelen voor werkgevers werk.nl uwv.nl Financiële voordelen voor werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Meer weten? U vindt meer informatie op uwv.nl, werk.nl en op

Nadere informatie

Beroepsbegeleidende leerweg Ook voor uw bedrijf of instelling

Beroepsbegeleidende leerweg Ook voor uw bedrijf of instelling Beroepsbegeleidende leerweg Ook voor uw bedrijf of instelling Aangenaam, wij zijn duo DUO staat voor Dienst Uitvoering Onderwijs. We voeren verschillende onderwijswetten en -regelingen uit namens het ministerie

Nadere informatie

Jongeren aan de slag! Peter van Nunen.

Jongeren aan de slag! Peter van Nunen. Kerngegevens Wat is de naam van het project? Wat is de kern van het voorstel? Welke resultaten worden gegarandeerd? SMART formuleren! Wie is eigenaar van het voorstel? Wat is de looptijd van het project?

Nadere informatie

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Financiële voordelen voor werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij.

Nadere informatie

bewust Alternatieve Leerweg

bewust Alternatieve Leerweg bewust Alternatieve Leerweg leren werken in de echte wereld inleiding waar staat ambachts plein voor 3 Jonge mensen een vak leren zodat zij op eigen kracht werk vinden. Daar staat Ambachtsplein voor. We

Nadere informatie

ROC Leeuwenborgh Het opleidingscentrum van de Euregio

ROC Leeuwenborgh Het opleidingscentrum van de Euregio ROC Leeuwenborgh Het opleidingscentrum van de Euregio inhoud pagina Visie 3 Aanbod 3 Competentie Gericht Onderwijs 4 Leerwegen & Trajecten 5 Euregionalisering 6 The Dutch Alliance 7 2 Leeuwenborgh Opleidingen

Nadere informatie

Beroepsbegeleidende leerweg Ook voor uw bedrijf of instelling

Beroepsbegeleidende leerweg Ook voor uw bedrijf of instelling Beroepsbegeleidende leerweg Ook voor uw bedrijf of instelling Aangenaam, wij zijn duo DUO staat voor Dienst Uitvoering Onderwijs. We voeren verschillende onderwijswetten en -regelingen uit namens het ministerie

Nadere informatie

EVC Erkennen van Verworven Competenties. EVC Quickscan NCOI Opleidingsgroep

EVC Erkennen van Verworven Competenties. EVC Quickscan NCOI Opleidingsgroep EVC Erkennen van Verworven Competenties EVC Quickscan NCOI Opleidingsgroep Inleiding EVC staat voor Erkenning Verworven Competenties. Met kennis en ervaring die u op uw werkplek of mogelijk zelf in privé

Nadere informatie

Beroepsbegeleidende leerweg Ook voor uw bedrijf of instelling

Beroepsbegeleidende leerweg Ook voor uw bedrijf of instelling Beroepsbegeleidende leerweg Ook voor uw bedrijf of instelling Aangenaam, wij zijn duo DUO staat voor Dienst Uitvoering Onderwijs. We voeren verschillende onderwijswetten en -regelingen uit namens het ministerie

Nadere informatie

De ICT-Academy: Van werkzoekende tot ICT-specialist

De ICT-Academy: Van werkzoekende tot ICT-specialist De ICT-Academy: Van werkzoekende tot ICT-specialist Adresgegevens: Meent 93a 3011 JG Rotterdam 010 41 40 282 Voor algemene informatie over Carrièrewinkel Projecten: www.carrierewinkel.nl E-mail: info@carrierewinkel.nl

Nadere informatie

Erkennen van Verworven Competenties

Erkennen van Verworven Competenties Erkennen van Verworven Competenties Wat is EVC? EVC staat voor het Erkennen van Verworven Competenties. Het is een instrument om uw talenten, kennis en vaardigheden (competenties) in beeld te brengen.

Nadere informatie

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Financiële voordelen voor werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Werk vinden is niet voor iedereen even gemakkelijk. Bijvoorbeeld voor mensen

Nadere informatie

Samenvatting rapportage. Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid. Contractcatering

Samenvatting rapportage. Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid. Contractcatering Samenvatting rapportage Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid Contractcatering In samenwerking met: Rijnland Advies 1 Inleiding Even terugkijken.. De komende jaren verandert de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Entree Assistent dienstverlening en zorg - niveau 1 Assistent procestechniek - niveau 1 Assistent bouwen, wonen en onderhoud - niveau

Nadere informatie

Overzicht van onze opleidingen BOL/BBL/VST 2014

Overzicht van onze opleidingen BOL/BBL/VST 2014 Overzicht van onze opleidingen BOL/BBL/VST 2014 Alle Sectoren Alle Sectoren CIOS Sport- en Bewegingsbegeleider 2 Dansleider 3 Sport- en Bewegingsleider 3 Sport- en Bewegingscoördinator 4 Handel Verkoper

Nadere informatie

Overzicht van onze opleidingen BOL/BBL/VST 2015-2016

Overzicht van onze opleidingen BOL/BBL/VST 2015-2016 Overzicht van onze opleidingen BOL/BBL/VST 2015-2016 Alle Sectoren Alle Sectoren CIOS Sport- en Bewegingsbegeleider 2 Dansleider 3 Sport- en Bewegingsleider 3 Sport- en Bewegingscoördinator 4 Handel Verkoper

Nadere informatie

Aan de slag met EVC en ESF 26 november 2009

Aan de slag met EVC en ESF 26 november 2009 Aan de slag met EVC en ESF 26 november 2009 Did you know? Wat zien we in de film? Informatie versnelling Scenario denken Grote plek voor internet en informatica Technische vooruitgang Leren in informele

Nadere informatie

Flexibel en vraaggericht hoger onderwijs voor werkenden

Flexibel en vraaggericht hoger onderwijs voor werkenden Flexibel en vraaggericht hoger onderwijs voor werkenden Informatiebijeenkomst VBZ/Sigra 17 januari 2017 Yvonne Bernardt Ministerie van OCW 1 Opzet presentatie 1) Belang van meer flexibiliteit en vraaggerichtheid

Nadere informatie

Daniël Rijnbeek Managing Consultant Corporate Wellness. Mogelijke regelingen Periode 2005-2012

Daniël Rijnbeek Managing Consultant Corporate Wellness. Mogelijke regelingen Periode 2005-2012 Daniël Rijnbeek Managing Consultant Corporate Wellness Mogelijke regelingen Periode 2005-2012 Inhoudsopgave 1 Sociale verzekeringen... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Regelingen... 3 2 Heeft u vragen?... 6 /

Nadere informatie

ook in de toekomst gezond en vitaal

ook in de toekomst gezond en vitaal Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: ook in de toekomst gezond en vitaal Sectorplan 2015-2016 Een miljoen euro beschikbaar voor projecten om vakmanschap te behouden en te versterken. Doe mee en maak er

Nadere informatie

20 juni 2011. 391 leerlingen gemeld bij Toekomstloket 1-2-2011 tot 20-6-2011

20 juni 2011. 391 leerlingen gemeld bij Toekomstloket 1-2-2011 tot 20-6-2011 20 juni 2011 391 leerlingen gemeld bij Toekomstloket 1-2-2011 tot 20-6-2011 Startkwalificatie: 301 Vsv ers 71 Startkwalificatie behaald 19 Geen startkwalificatie 23 en ouder Aangemeld via: 268 Studieadviseur

Nadere informatie

Via de wijk aan het werk

Via de wijk aan het werk Via de wijk aan het werk Focus op de arbeidsmarkt Naast het erkennen van leerbedrijven is Calibris verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van kwalificaties in de sectoren zorg, welzijn en sport.

Nadere informatie

EVC vergroot carrièrekansen en mobiliteit

EVC vergroot carrièrekansen en mobiliteit A+O fonds selecteert EVC-hofleveranciers EVC vergroot carrièrekansen en mobiliteit De zes EVC-hofleveranciers, leden van de klankbordgroep, onderzoekster en A+O fonds Gemeenten op de ondertekeningsbijeenkomst

Nadere informatie

Niets is moeilijk voor wie weet hoe het werkt.

Niets is moeilijk voor wie weet hoe het werkt. Kennis in beweging eten werkt Niets is moeilijk voor wie weet hoe het werkt. Weten werkt Partner in praktijkleren en personeelsontwikkeling. Dat wil Kenniscentrum GOC zijn voor alle bedrijven en medewerkers

Nadere informatie

Advies over scholing, ontwikkeling en behoud van medewerkers. Verbeter uw bedrijf samen met Fundeon. bouw op kennis

Advies over scholing, ontwikkeling en behoud van medewerkers. Verbeter uw bedrijf samen met Fundeon. bouw op kennis Advies over scholing, ontwikkeling en behoud van medewerkers Verbeter uw bedrijf samen met Fundeon bouw op kennis Fundeon adviseert over scholing, ontwikkeling en behoud van medewerkers U wilt kwalitatief

Nadere informatie

Nieuwe kans op extra instroom

Nieuwe kans op extra instroom Nieuwe kans op extra instroom Focus op de arbeidsmarkt Naast het erkennen van leerbedrijven is Calibris verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van kwalificaties in de sectoren zorg, welzijn en

Nadere informatie

HRM symposium 11 maart Avans HS, Breda. Rendement van leren in Bedrijf, 11 maart Avans Breda

HRM symposium 11 maart Avans HS, Breda. Rendement van leren in Bedrijf, 11 maart Avans Breda Rendement van leren in Bedrijf, 11 maart Avans Breda 1 Onderwerpen Introductie ROCKWOOL EVC Vakbekwaamheidsassessment Factoren 3 Carrièretrajecten Ervaringen Anekdotes 2 Introductie ROCKWOOL INTERNATIONAL

Nadere informatie

TOELATINGSEISEN STUDIEBELASTING EXAMEN EN CERTIFICERING FISCAAL VOORDEEL KOSTEN

TOELATINGSEISEN STUDIEBELASTING EXAMEN EN CERTIFICERING FISCAAL VOORDEEL KOSTEN TOELATINGSEISEN Sales Leadership maakt deel uit van het programma Leadership in Marketing & Sales. Deelname aan het programma is aan een aantal voorwaarden verbonden. U kunt de opleiding Accountmanager

Nadere informatie

Sectorplan Recreatie 2014-2016. Werken in de Recreatie: Leuk, fit en vitaal!

Sectorplan Recreatie 2014-2016. Werken in de Recreatie: Leuk, fit en vitaal! Sectorplan Recreatie 2014-2016 Werken in de Recreatie: Leuk, fit en vitaal! 02 Inhoud 1. Duurzame inzetbaarheid... 4 2. Baan je toekomst... 6 3. Sectorplan Recreatie... 10 3.1 Arbeidsmarktadvies...12 3.2

Nadere informatie

Servicepakketten. De ondersteuning voor een effectieve inrichting van het praktijkleren.

Servicepakketten. De ondersteuning voor een effectieve inrichting van het praktijkleren. Servicepakketten Opleidingsfonds OVP De ondersteuning voor een effectieve inrichting van het praktijkleren. De ondersteuning voor een effectieve inrichting van praktijkleren. Product Advies functieprofiel

Nadere informatie

Kenniscentrum Handel

Kenniscentrum Handel Kenniscentrum Handel Opleidingsadviseur Haaglanden e.degroot@kch.nl 06-51237323 1 Sectoren Kenniscentrum Handel - Sectoren Detailhandel Groothandel MITT (Mode-, Industrie-, Tapijt- en Textielindustrie

Nadere informatie

Denk Breed. Inhuren van SW-medewerkers Veelgestelde vragen

Denk Breed. Inhuren van SW-medewerkers Veelgestelde vragen Denk Breed Inhuren van SW-medewerkers Veelgestelde vragen Mensen met iets kunnen een organisatie verrijken. Deze mensen kunt u inhuren via Breed. Dit kan via individuele detachering of groepsdetachering.

Nadere informatie

Informatieblad. Afdrachtvermindering onderwijs. Nr. 3002. Afdrachtvermindering onderwijs algemeen

Informatieblad. Afdrachtvermindering onderwijs. Nr. 3002. Afdrachtvermindering onderwijs algemeen H h Informatieblad Afdrachtvermindering onderwijs Afdrachtvermindering onderwijs algemeen Op grond van de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen (WVA) kunt u gebruikmaken

Nadere informatie

Sectorgids Educatie OnderwijsBoulevard 2015-2016

Sectorgids Educatie OnderwijsBoulevard 2015-2016 : specialisten in maatwerk Sectorgids Educatie 2015-2016 Sector Educatie - 2 Inhoudsopgave pagina Inleiding 1 BasisEducatie in de 2 Nederlands als tweede Taal (NT2) en inburgering in de 3 4 6 3 MBO opleidingen

Nadere informatie

Antwoorden op vragen bij het congres De Flexkracht aan zet!

Antwoorden op vragen bij het congres De Flexkracht aan zet! Antwoorden op vragen bij het congres De Flexkracht aan zet! 30 november 2012 Vraag 1: Welke mogelijkheden zijn er om tot startkwalificatie opgeleid te worden? BOL opleiding BBL opleiding Niveau 2 mbo BOL

Nadere informatie

Uitleg soorten Afdrachtverminderingen

Uitleg soorten Afdrachtverminderingen Uitleg soorten Afdrachtverminderingen Inhoud In het kort... 1 Verminderingen onderwijs... 1 BBL... 2 BOL... 3 'Zwart-op-wit' overeenkomst... 4 Meer info afdrachtverminderingen onderwijs... 5 Afdrachtvermindering

Nadere informatie

Juristnet reintegraties en sociale innovaties Maliebaan 45 3581 CD Utrecht telefoon 030 2731433 Email juristnetsolutions@aol.com

Juristnet reintegraties en sociale innovaties Maliebaan 45 3581 CD Utrecht telefoon 030 2731433 Email juristnetsolutions@aol.com Juristnet reintegratie dienstverlening inclusief Leer en werk trajecten 2014 En inclusief innovatieve reintegratie dienstverlening c.q. 12 XR en LT reintegratie trajecten 1 Juristnet reintegraties inleiding.

Nadere informatie

Centrum voor Logistiek Vakmanschap Venlo - Laaghuissingel Niveau 2

Centrum voor Logistiek Vakmanschap Venlo - Laaghuissingel Niveau 2 Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Logistiek medewerker Studierichting Centrum voor Logistiek Vakmanschap Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 2 Leerweg bbl Sector

Nadere informatie

Sectorplan Procesindustrie

Sectorplan Procesindustrie Sectorplan Procesindustrie Algemeen Regeling sectorplannen uitvloeisel sociaal akkoord Kern: werkgelegenheid creëren en behouden Opdracht vanuit sociale sectorale partners in procesindustrie (AWVN, VNCI,

Nadere informatie

Junior medewerker Bezwaar en Beroep

Junior medewerker Bezwaar en Beroep Kennis van de Overheid Junior medewerker Bezwaar en Beroep Talentprogramma voor jonge professionals Investeer in de toekomst van uw afdeling Junior talenten kunnen een bijzondere rol spelen bij de transformatie

Nadere informatie

Passie voor Techniek in goede banen leiden van opleiden naar duurzaam aantrekkelijk

Passie voor Techniek in goede banen leiden van opleiden naar duurzaam aantrekkelijk Passie voor Techniek in goede banen leiden van opleiden naar duurzaam aantrekkelijk Misja Bakx Directeur Matchcare Agenda 1. Arbeidsmarkt ontwikkelingen en veranderingen 2. Trends in de rol van onderwijs,

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Logistiek Logistiek medewerker - niveau 2 Parts-/baliemedewerker - niveau 2 Logistiek teamleider - niveau 3 Beroepspraktijkvorming op

Nadere informatie

1. Wat is het probleem?

1. Wat is het probleem? Inleiding Bij ongewijzigd beleid ontstaat er de komende jaren vrijwel zeker een tekort aan gekwalificeerde procesoperators Het programma License to Operate is opgezet om gezamenlijk, gestructureerd en

Nadere informatie

www.novacontract.nl Precies leren wat nodig is EVC

www.novacontract.nl Precies leren wat nodig is EVC www.novacontract.nl Precies leren wat nodig is EVC 1 De kennis, vaardigheden en talenten van mensen in kaart brengen, is ons werk. Nova Contract werkt hiervoor nauw samen met het EVC Centrum Beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Blik op werk 24 juni 2014 Utrecht. Rendement van leren in Bedrijf, 24 juni Blik op werk

Blik op werk 24 juni 2014 Utrecht. Rendement van leren in Bedrijf, 24 juni Blik op werk Rendement van leren in Bedrijf, 24 juni Blik op werk 1 2 Onderwerpen Introductie ROCKWOOL EVC Vakbekwaamheidsassessment Factoren 3 Carrièretrajecten Regio Ervaringen Anekdotes 3 Introductie ROCKWOOL INTERNATIONAL

Nadere informatie

Je bent nauwkeurig en geordend. Je durft verantwoordelijkheid te dragen en presteert goed onder werkdruk. Je kunt snel, precies en veilig werken.

Je bent nauwkeurig en geordend. Je durft verantwoordelijkheid te dragen en presteert goed onder werkdruk. Je kunt snel, precies en veilig werken. Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Logistiek medewerker Studierichting Transport en logistiek (CLV) Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 2 Leerweg bbl Sector Techniek

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Fashion management Junior productmanager fashion - niveau 4 Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Fashion

Nadere informatie

Mobiliteit bij PostNL Begeleiding van werk naar werk?

Mobiliteit bij PostNL Begeleiding van werk naar werk? Mobiliteit bij PostNL Begeleiding van werk naar werk? Even voorstellen: Mobility Ronald Leutscher Manager Operations 1 Kent u ze nog? PostNL en de traditionele post 1800 2000 2016 2 Digitalisering Concurrentie

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming

Beroepspraktijkvorming Beroepspraktijkvorming Stagemarkt.nl en de herziene kwalificatiestructuur NAAR EEN COMPACTE EN OVERZICHTELIJKE REGISTRATIE VAN ERKENDE LEERBEDRIJVEN Vanaf 1 augustus 2015 neemt de nieuwe samenwerkingsorganisatie

Nadere informatie

PERSOONLIJK ONTWIKKELPLAN

PERSOONLIJK ONTWIKKELPLAN PERSOONLIJK ONTWIKKELPLAN Voor werknemers in de Technische Installatiebranche Naam : Functie : Bedrijf : Datum : Inhoudsopgave: Pagina.0 Inleiding....0 Stappenplan... Stap. Persoonlijke gegevens... Stap.

Nadere informatie

Opleidingen Zorg en Welzijn niveau leerweg

Opleidingen Zorg en Welzijn niveau leerweg VMBO 3 en 4 MONTESSORI COLLEGE VOORLICHTINGSAVOND in verband met de SCHOOL en BEROEPSKEUZE na VMBO 4. DATUM: MAANDAG 26 JANUARI 2015 AANVANG: 19.30 uur PLAATS: Locatie KWAKKENBERGWEG! LIJST VAN DEELNEMENDE

Nadere informatie

HaKa Nederland b.v. 24-11-2012

HaKa Nederland b.v. 24-11-2012 EVC in de Jeugdzorg HaKa Nederland b.v. 24-11-2012 EVC in de jeugdzorg Wat is EVC? EVC staat voor Erkennen van Verworven Competenties. Het is een instrument waarmee werknemers hun kennis en ervaring -

Nadere informatie

Laurens Baecklaan 23, Beverwijk. Paxlaan 26, Hoofddorp

Laurens Baecklaan 23, Beverwijk. Paxlaan 26, Hoofddorp OPEN HUIS MBO (BEHALVE CIOS) 27 november 2017 18:00-21:00 Heb je belangstelling voor een opleiding? Kom dan naar het Open huis Mbo (behalve CIOS Haarlem Hoofddorp). Deelnemende richtingen Toon overzicht

Nadere informatie

EVC, vrijstellingen en toelatingsonderzoek. Overeenkomsten en verschillen

EVC, vrijstellingen en toelatingsonderzoek. Overeenkomsten en verschillen EVC, vrijstellingen en toelatingsonderzoek Overeenkomsten en verschillen Colofon Titel: EVC, vrijstellingen en toelatingsonderzoek. Overeenkomsten en verschillen Auteur : Kenniscentrum EVC Versie: 1.1

Nadere informatie

Loonkostensubsidies en afdrachtverminderingen

Loonkostensubsidies en afdrachtverminderingen Loonkostensubsidies en afdrachtverminderingen Geachte cliënt, Bij het in dienst nemen van werknemers die vanuit een uitkering bij u komen werken of jongere werknemers die nog studeren, kunt u aanspraak

Nadere informatie

personeelsbeheer, een vak apart!

personeelsbeheer, een vak apart! personeelsbeheer, een vak apart! posd 3 payroll 4 outplacement 6 salarisadministratie 8 detachering 9 Contact 10 posd Wij zijn een klantgerichte organisatie die volledig personeelsbeheer aanbiedt. POSD

Nadere informatie

Als werkgever in de zorg sector heeft u

Als werkgever in de zorg sector heeft u Als werkgever in de zorg sector heeft u dagelijks te maken met vragen op het gebied van personeel en arbeid Ondersteuning voor werkgevers op het gebied van personeelsbeleid en arbeidsmarktvraagstukken

Nadere informatie

Junior Wmo-professionals met open blik

Junior Wmo-professionals met open blik Kennis van de Overheid Junior Wmo-professionals met open blik Talentprogramma voor jonge professionals Investeer in de toekomst van uw afdeling Junior talenten kunnen een bijzondere rol spelen bij de transformatie

Nadere informatie

Leren als je werkt. Ik wil werk dat ik echt leuk vind. Heb ik daar een opleiding voor nodig? Hoe kan ik kans maken op promotie?

Leren als je werkt. Ik wil werk dat ik echt leuk vind. Heb ik daar een opleiding voor nodig? Hoe kan ik kans maken op promotie? oktober 2010 Leren als je werkt Praktische tips voor werknemers over scholing Hoe kan ik kans maken op promotie? Ik wil werk dat ik echt leuk vind. Heb ik daar een opleiding voor nodig? Mijn werk wordt

Nadere informatie

Stimulans kwaliteit BPV kinderopvang Amsterdam

Stimulans kwaliteit BPV kinderopvang Amsterdam Stimulans kwaliteit BPV kinderopvang Amsterdam Stimulans kwaliteit BPV kinderopvang Amsterdam Calibris richt zich vanuit haar wettelijke taken en maat schappelijke verantwoordelijkheid op de erkenning

Nadere informatie

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL WERKEN AAN JE EIGEN TOEKOMST Een entree-opleiding is voor iedereen die nog geen diploma heeft. We hebben opleidingen in 7 richtingen uit 4 sectoren: horeca,

Nadere informatie

Checklist WVA-Onderwijs Versie 27-01-2014 door [ naam]

Checklist WVA-Onderwijs Versie 27-01-2014 door [ naam] WVA Versie 27012014 door [ naam] Dit bestand bevat checklists voor de verschillende vormen van afdrachtvermindering onderwijs Sommige begrippen/ eisen zijn wat beknopt omschreven, dus voorkennis van de

Nadere informatie

BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN KRAMERSGILDEPLEIN ARNHEM ROC A12

BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN KRAMERSGILDEPLEIN ARNHEM ROC A12 BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN KRAMERSGILDEPLEIN ARNHEM ROC A12 Kleinschalig BBL-onderwijs INHOUDS OPGAVE 2 3 4 5 6 8 10 12 13 Welkom bij ROC A12 Professionalisering in de praktijk BBL, de uitleg Subsidie

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Fashion design Junior stylist - niveau 4 Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Fashion design maart 2015

Nadere informatie

Zadkine Startcollege Wat heb jij aan Startcollege? Bol of bbl Entree Opleidingen

Zadkine Startcollege Wat heb jij aan Startcollege? Bol of bbl Entree Opleidingen STARTCOLLEGE Zadkine Startcollege Ben je 16 jaar of ouder en heb je geen vmbo-diploma? Wil je wel een vak leren, ervaring opdoen en ook nog eens een diploma behalen? Dan is het Startcollege iets voor jou!

Nadere informatie

Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16

Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16 Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16 Onderwijs voor jongeren met gouden handen die aan een gouden toekomst willen werken. Dat is het Vakcollege Noordoostpolder. Leerlingen die

Nadere informatie

Juristnet reintegraties en sociale innovaties Maliebaan 45 3581 CD Utrecht telefoon 030 2731433 Email juristnetsolutions@aol.com

Juristnet reintegraties en sociale innovaties Maliebaan 45 3581 CD Utrecht telefoon 030 2731433 Email juristnetsolutions@aol.com Juristnet reintegratie dienstverlening inclusief Leer en werk trajecten 2014 En inclusief innovatieve reintegratie dienstverlening c.q. 12 XR en LT reintegratie trajecten 1 Juristnet reintegraties inleiding.

Nadere informatie

Laurens Baecklaan 23, Beverwijk. Paxlaan 26, Hoofddorp

Laurens Baecklaan 23, Beverwijk. Paxlaan 26, Hoofddorp OPEN HUIS MBO 7 februari 2018 18:00-21:00 Heb je belangstelling voor een opleiding? Kom dan naar het Open huis Mbo (ook CIOS Hoofddorp maar niet CIOS Haarlem). Deelnemende richtingen Toon overzicht per

Nadere informatie

Infrastructuur landsdeel Zuidoost. 3 hogescholen met bètatechniek 3 universiteiten Jet-Net: 38 scholen en 13

Infrastructuur landsdeel Zuidoost. 3 hogescholen met bètatechniek 3 universiteiten Jet-Net: 38 scholen en 13 Facts & Figures 24 Deel II LANDSDEEL zuidoost De Human Capital Agenda Brainport 2 vormt de basis voor het regionaal Techniekpact van het landsdeel Zuidoost, bestaande uit de provincies Noord-Brabant en

Nadere informatie

Informatie voor ouders / verzorgers EEN MBO-OPLEIDING IN DE FOODBRANCHE BIEDT VOLOP KANSEN

Informatie voor ouders / verzorgers EEN MBO-OPLEIDING IN DE FOODBRANCHE BIEDT VOLOP KANSEN Informatie voor ouders / verzorgers EEN MBO-OPLEIDING IN DE FOODBRANCHE BIEDT VOLOP KANSEN Uw zoon of dochter is op zoek naar een passende mbo-opleiding. Niet gemakkelijk, want het aanbod is groot. Wilt

Nadere informatie

MBO-beroep in beeld. Contactcenter teamleider mbo-beroep, niveau 4. Bent u HR-adviseur? Bent u praktijkopleider, begeleidt u een stagiair?

MBO-beroep in beeld. Contactcenter teamleider mbo-beroep, niveau 4. Bent u HR-adviseur? Bent u praktijkopleider, begeleidt u een stagiair? MBO-beroep in beeld Contactcenter teamleider mbo-beroep, niveau 4 In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is in dit vakgebied.

Nadere informatie

Kennis & Cash voor werkgevers! Inventarisatie van jeugdsubsidies en hun dwarsverbanden. Welkom!

Kennis & Cash voor werkgevers! Inventarisatie van jeugdsubsidies en hun dwarsverbanden. Welkom! Kennis & Cash voor werkgevers! Inventarisatie van jeugdsubsidies en hun dwarsverbanden Welkom! Informatie voor jeugdsubsidies en -regelingen Er zijn heel wat subsidies /regelingen op het gebied van: Opleiding

Nadere informatie

Leven Lang Ontwikkelen. Erwin Pierik/ Rini Romme mei 2017

Leven Lang Ontwikkelen. Erwin Pierik/ Rini Romme mei 2017 Leven Lang Ontwikkelen Erwin Pierik/ Rini Romme mei 2017 Adviezen rondom LLO De Onderwijsraad adviseert de regio te benutten om aansluiting van mbo op de arbeidsmarkt te versterken. Hervorm O&O-fondsen

Nadere informatie

Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie volksverzekeringen (WVA) Laat de overheid meebetalen aan uw personeel!

Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie volksverzekeringen (WVA) Laat de overheid meebetalen aan uw personeel! Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie volksverzekeringen (WVA) Laat de overheid meebetalen aan uw personeel! Jo Weerts Directeur - Eigenaar JWinfotainment minder loonbelasting / premie volksverzekeringen

Nadere informatie

na de zomervakantie en in januari

na de zomervakantie en in januari Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Verkoopspecialist Studierichting Retail Locatie Roermond - Bredeweg Niveau 3 Leerweg bbl Sector Economie Duur 2 jaar Start na

Nadere informatie