je eigen leven vorm geven. met ondersteuning daar waar nodig met respect voor jouw levensverhaal met oog voor jouw kwaliteit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "je eigen leven vorm geven. met ondersteuning daar waar nodig met respect voor jouw levensverhaal met oog voor jouw kwaliteit"

Transcriptie

1 Volwassenen met een verstandelijke beperking of met een niet-aangeboren hersenletsel ondersteunen in hun levensverhaal is de kernopdracht van vzw De Bolster je eigen leven vorm geven. met ondersteuning daar waar nodig met respect voor jouw levensverhaal met oog voor jouw kwaliteit vzw De Bolster heeft als doel om samen met de cliënt vorm te geven aan zijn/haar levenskwaliteit. Dit gebeurt in dialoog met de cliënt en zijn sociaal netwerk. zorgt in de regio Zuid Oost-Vlaanderen voor een flexibel continuüm van ondersteuningsvormen voor personen met een verstandelijke beperking of met een niet- aangeboren hersenletsel. We doen dit in dialoog met andere voorzieningen. zet in op welbevinden en professionalisering van medewerkers, zowel individueel als in teamverband. handelt vanuit de principes van deugdelijk ondernemerschap. werkt vanuit een christelijke mens- en maatschappijvisie. De waarden die ons handelen richten zijn : evenwaardigheid, solidariteit, kwaliteit, gastvrijheid, openheid, soberheid, innovatie.

2 1. De cliënt heeft als doel om samen met de cliënt vorm te geven aan zijn/haar levenskwaliteit. Dit gebeurt in dialoog met de cliënt en zijn sociaal netwerk (familie, vrienden, ). Samen met de cliënt vorm geven aan zijn/haar levenskwaliteit We willen de cliënten kwaliteit van leven bieden door hen in de eerste plaats te aanvaarden als mensen met eigen wensen, dromen en ontgoochelingen. We moeten ons handelen dan ook steeds aan hen toetsen. We willen dit toepassen op diverse vlakken van het leven. Richtsnoer hierbij is het model van Schalock waarbij sprake is van 8 dimensies van kwaliteit van bestaan : het welbevinden (zowel emotioneel, materieel als lichamelijk), interpersoonlijke relaties, persoonlijke ontplooiing, zelfbepaling, sociale inclusie en rechten. Cliënten zijn burgers die recht hebben op ondersteuning enkel waar nodig We zien onze cliënten als evenwaardige burgers. Wij focussen ons niet zozeer op hun beperkingen, maar vooral op hun mogelijkheden, zonder de beperkingen evenwel uit het oog te verliezen. In de begeleiding willen we ruimte creëren om deze mogelijkheden te benutten, te ontplooien. Gewoon waar mogelijk, bijzonder waar nodig. We vertrekken van de individuele ondersteuningsnood van de cliënt. Dit leidt tot een individueel antwoord : wij spreken van ondersteuning op vraag, ondersteuning op maat ; zeg maar persoonsgerichte ondersteuning. In onze werking staan een aantal inspraakinitiatieven centraal : individueel ondersteuningsplan, aandachtsbegeleiding, ondersteunende communicatie, cliëntenraad en cliëntenvergadering. Samenspraak De cliënt voert zo veel als mogelijk de regie over zijn eigen bestaan en wordt bijgestaan door mensen die in zijn leven een significante betekenis hebben. We denken hierbij in de eerste plaats aan het sociaal netwerk (familie, vrienden, ). Als medewerker fungeren we als bruggenbouwer. We nodigen de cliënt uit om in dialoog te gaan met zijn sociaal netwerk en samen een partnerschap uit te bouwen om zijn kwaliteit van leven vorm te geven. We willen een open organisatie zijn waarin ieders inbreng gewaardeerd wordt en waarin er ruimte is om elkaar te beluisteren en te bevragen. Expertise ontwikkelen voor specifieke doelgroepen We ontwikkelen expertise voor specifieke doelgroepen, voor specifieke ondersteuningsvragen. We organiseren een aangepast aanbod voor specifieke doelgroepen. Het gaat hier telkens om een eenheid met een zekere gemeenschappelijkheid in de ondersteuningsvraag.

3 2. De regio zorgt in de regio Zuid Oost-Vlaanderen voor een flexibel continuüm van ondersteuningsvormen voor personen met een verstandelijke beperking of met een niet-aangeboren hersenletsel. We doen dit in dialoog met andere voorzieningen Ons dienstencentrum omvat een gedifferentieerd aanbod aan woon- en dagbestedingsvormen voor personen met een verstandelijke beperking of met een niet-aangeboren hersenletsel. Regionale zorgafstemming is belangrijk. Deze samenwerkingsverbanden bieden meer garantie voor het dynamisch en flexibel omgaan met de steeds nieuwe en veranderende ondersteuningsvragen van de cliënten uit de regio én het bieden van een kwaliteitsvol antwoord hierop. We willen een belangrijke actor zijn in de uitbouw van deze regionale samenwerkingsverbanden én dit vooral binnen de eigen sector. Via actieve participatie aan diverse netwerken nemen we een innoverende rol in de ruimere zorg voor onze cliënten in. We gaan een dialoog aan met de onmiddellijke en ruime omgeving om de beeldvorming ten aanzien van personen met een verstandelijke beperking of een niet-aangeboren hersenletsel positief te beïnvloeden.

4 3. De medewerker zet in op welbevinden en professionalisering van alle medewerkers, zowel individueel als in teamverband. vzw De Bolster is er vóór de cliënt en dóór de medewerker De kernopdracht van vzw De Bolster ligt in het ondersteunen van volwassenen met een verstandelijke beperking of met een niet-aangeboren hersenletsel in hun levensverhaal. In alles wat we doen is de levenskwaliteit van de cliënt de steeds terugkerende toetssteen. Onze medewerkers zijn van grote waarde bij het realiseren van deze kernopdracht. Zij verdienen alle steun en waardering bij het invullen van hun taak. Kwaliteitsvol medewerkersbeleid We zetten in op welbevinden en professionaliteit van medewerkers en teams omdat dit de basis is voor : - kwaliteit van de dienstverlening - jobtevredenheid en zelfrealisatie voor medewerkers - slagkracht en dynamiek in onze organisatie We werken hier permanent aan door : - medewerkers en teams de mogelijkheid te geven invloed uit te oefenen en te participeren: Bevoegdheden en verantwoordelijkheden zo dicht mogelijk bij de betrokken teams en hun medewerkers leggen en hiervoor de nodige regelruimte creëren Medewerkers en teams de mogelijkheid geven om een bijdrage te leveren aan visie en doelen van de organisatie, de eigen cluster, het eigen team Medewerkers en teams voorzien van correcte en duidelijke informatie Het aanreiken van richting en duidelijke verwachtingen aan medewerkers en teams Komen waar nodig tot interdisciplinaire samenwerking. - medewerkers en teams te ondersteunen in hun persoonlijke en professionele groei Medewerkers bij het begin van hun loopbaan bij vzw De Bolster opvangen en op weg helpen door een onthaal op niveau van de organisatie, de dienst en het team. Voorzien in peter/meterschap voor nieuwe medewerkers Medewerkers kansen bieden tot professionele en persoonlijke groei door een gericht VTObeleid (Vorming, Training en Opleiding) - het besef van steun en veiligheid bij medewerkers en teams te bevorderen Werken aan een sfeer van openheid, samenhorigheid en evenwaardigheid Voorzien in aangepaste werkomstandigheden en werkvoorwaarden Stimuleren van een respectvolle en attentvolle omgangsstijl met collega s en cliënten Het geven en ontvangen van oprechte feedback en waardering - aandacht te schenken aan het gevoel van evenwicht bij individuele medewerkers en teams Aandacht besteden aan de balans tussen draagkracht en draaglast bij medewerkers en teams Het bewaken van het evenwicht tussen inspanning en waardering Aandacht hebben voor zowel persoon als resultaat. Het ondersteunen van individuele medewerkers en teams om aan deze 4 elementen te werken, is een kernopdracht van de leidinggevenden. Deze leidinggevenden krijgen op hun beurt de nodige ondersteuning om deze dagelijkse opdracht zo goed mogelijk op te nemen.

5 4. De organisatie handelt vanuit de principes van deugdelijk ondernemerschap. Hierin staan kwaliteitsvolle dienstverlening, efficiënt beheer van middelen, maatschappelijk verantwoord ondernemen én dynamisch inspelen op veranderende ondersteuningsvragen centraal. Kwaliteitsvolle dienstverlening Centraal staat de kwaliteit van de processen en het permanent streven naar verbetering om de organisatiedoelstellingen te realiseren. Het strategisch meerjarenbeleidsplan vormt de basis voor dit kwaliteitsvol handelen. Doelmatige inzet van mensen en middelen (financies, infrastructuur, vakkennis en technologie). De maatschappelijke eisen evolueren enorm snel. De middelen die we hiervoor ontvangen van de overheid evolueren echter niet zo snel. Daarom willen we een sober, efficiënt, kwaliteitsvol maar toekomstgericht beleid voeren dat gericht is op het creëren van de nodige investeringsruimte. Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat we in ons beleid oog hebben voor milieu, diversiteit, sociale dialoog met alle partners, mobiliteit kortom voor duurzaamheid. Het veronderstelt tevens dat we een open organisatie zijn die in dialoog gaat met voorzieningen die dezelfde maatschappelijke opdracht nastreven. Netwerkvorming is hierbij cruciaal. De organisatie stimuleert interne en externe communicatie en participatie in diverse platformen voor informatie- en kennisdeling. Ook met externe professionelen wordt een partnerschap aangegaan. We willen dynamisch kunnen inspelen op steeds veranderende ondersteuningsvragen van de cliënt. Leidinggevenden hebben hierin een belangrijke rol. Het coachen van zinvolle en resultaatgerichte veranderingsprocessen is hierbij essentieel : het begeesteren, bezielen en coachen van medewerkers is even belangrijk als het aangeven van de richting. Binnen dit dynamisch organisatiemodel staat professionalisering en expertise-opbouw centraal.

6 5. De waarden werkt vanuit een christelijke mens- en maatschappijvisie. De waarden die ons handelen richten zijn : evenwaardigheid, solidariteit, kwaliteit, gastvrijheid, openheid, soberheid, innovatie. In een waardegedreven organisatie zijn de waarden de ankerpunten waarop de organisatie terugvalt, waaraan de organisatie haar identiteit ontleent. behoort tot het Tabor-netwerk. Als waardegerichte ondernemingsgroep wil Tabor zich profileren vanuit zijn kernopdracht : Waardegericht Ondernemen in Welzijnszorg, Gezondheidszorg en Onderwijs. De Tabor-groep heeft in haar basisvisie een gemeenschappelijke standaard voor menswaardigheid uitgedrukt. Zeven ankerpunten geven elk een andere complementaire dimensie aan de essentie van menswaardigheid in dienstverlening en organisatie. Deze kernwaarden zijn : gastvrijheid, solidariteit, kwaliteit, evenwaardigheid, openheid, soberheid en innovatie. Elke kernwaarde impliceert een morele basishouding. Deze basishouding is uitgedrukt in : kiezen voor beschikbaarheid (vanuit gastvrijheid) kiezen voor verbinding (vanuit solidariteit) kiezen voor professionaliteit (vanuit kwaliteit) kiezen voor verscheidenheid (vanuit evenwaardigheid) kiezen voor dialoog ( vanuit openheid) kiezen voor het essentiële (vanuit soberheid) kiezen voor groei (vanuit innovatie). Deze kernwaarden en eruit afgeleide basishouding impliceren een bepaald concept van bestuur en leiderschap, van organisatie en van dienstverlening.

Opdrachtsverklaring Missie - Visie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie Opdrachtsverklaring Missie - Visie 1. Missie Sint-Lodewijk biedt aangepast onderwijs en/of begeleiding op maat aan kinderen, jongeren en volwassenen met een motorische beperking. Ook het gezin en breder

Nadere informatie

Onze visie op cliënten, medewerkers en organisatie vertrekt vanuit 6 waarden: Cliëntgestuurd, Integer, Inclusief, Open, Participatief, Professioneel.

Onze visie op cliënten, medewerkers en organisatie vertrekt vanuit 6 waarden: Cliëntgestuurd, Integer, Inclusief, Open, Participatief, Professioneel. missie en VISIE Het GielsBos wil een veilige en geborgen thuis bieden aan volwassenen en kinderen met een beperking. We bieden deze mensen en hun leefomgeving een brede ondersteuning vanuit ervaring en

Nadere informatie

v.u.: Ward Van Hoorde, Kwatrechtsteenweg 168, 9260 Wetteren opdrachtsverklaring SINT-LODEWIJK

v.u.: Ward Van Hoorde, Kwatrechtsteenweg 168, 9260 Wetteren opdrachtsverklaring SINT-LODEWIJK v.u.: Ward Van Hoorde, Kwatrechtsteenweg 168, 9260 Wetteren opdrachtsverklaring SINT-LODEWIJK OPDRACHTSVERKLARING SINT- LODEWIJK cliënt-organisatie-medew MISSIE SINT-LODEWIJK - biedt aangepast onderwijs

Nadere informatie

Loopbaangesprekken in de praktijk

Loopbaangesprekken in de praktijk Loopbaangesprekken in de praktijk Martin Carels Stafmedewerker personeels- en kwaliteitsbeleid VZW De Triangel - Lovendegem Inhoud workshop Situering VZW De Triangel Concept werkbegeleiding Nuttige invalshoeken

Nadere informatie

Outreach: ja hallo 19/05/2016

Outreach: ja hallo 19/05/2016 Outreach: ja hallo 19/05/2016 Inhoud 1. Visie 2. Quality of Life 3. Quickscan 4. De cirkel Visie? Visie geeft denken en handelen vorm Mens-en maatschappijvisie Ruimer dan outreach alleen Iedereen heeft

Nadere informatie

Ankerpunten voor morgen

Ankerpunten voor morgen Ankerpunten voor morgen Wat doen we? Van waaruit doen we dat? Deus Caritas Est : deze boodschap maakte Pieter Jozef Triest gevoelig voor de noden van zijn tijd. Vertaald naar vandaag, is ook onze zendingsopdracht:

Nadere informatie

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn.

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn. Bijlage 1 meerjarenbeleidsplan Missie, visie en kernwaarden SGL In dit document vindt u de hernieuwde Missie, Visie en kernwaarden. In de Missie is beschreven wat SGL uit wil dragen naar buiten. Daarbij

Nadere informatie

vzw beschut wonen DE OVERWEG ONZEOPDRACHT

vzw beschut wonen DE OVERWEG ONZEOPDRACHT vzw beschut wonen DE OVERWEG ONZEOPDRACHT vzw beschut wonen DE OVERWEG bewoners De vzw Beschut Wonen De Overweg richt zich tot volwassenen die omwille van hun psychiatrische problematiek en/of psychosociale

Nadere informatie

Wat willen we in Pegode VZW bereiken?

Wat willen we in Pegode VZW bereiken? Niel, 15 november 2012 Wat willen we in Pegode VZW bereiken? Doelstelling Pegode VZW zoals vermeld in de statuten: De vereniging heeft als doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, de maatschappelijke

Nadere informatie

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Deze kaderbrief geeft richting aan onze (team)plannen voor 2018. Zo zorgen we ervoor dat ontwikkelingen binnen Cello elkaar versterken én dat we invulling blijven geven

Nadere informatie

Het belang van visie en waarden in de zorg. over waardegericht ondernemen

Het belang van visie en waarden in de zorg. over waardegericht ondernemen Het belang van visie en waarden in de zorg over waardegericht ondernemen Workshop Studiedag Zorgzame ondernemers in de zorg Paul Ongenaert - 2010-10-27 WGO "Veel mensen komen aan hun levenswijsheid als

Nadere informatie

Competenties van leerkrachten in scholen met een katholiek geïnspireerd opvoedingsproject

Competenties van leerkrachten in scholen met een katholiek geïnspireerd opvoedingsproject Competenties van leerkrachten in scholen met een katholiek geïnspireerd opvoedingsproject Deze lijst is het onderzoekresultaat van een PWO-traject binnen de lerarenopleidingen van de KAHO Sint-Lieven,

Nadere informatie

opdrachtsverklaring centrum voor volwassen personen met handicap MOZAÏEK

opdrachtsverklaring centrum voor volwassen personen met handicap MOZAÏEK opdrachtsverklaring centrum voor volwassen personen met handicap MOZAÏEK Bij het begin van de jaren 70 zoeken enkele ouders een dagcentrum voor hun volwassen gehandicapt kind. Voordien was het bijna evident

Nadere informatie

Community Care en relationeel burgerschap: een uitdaging. Greet Demesmaeker - Wim Van Tongel

Community Care en relationeel burgerschap: een uitdaging. Greet Demesmaeker - Wim Van Tongel Community Care en relationeel burgerschap: een uitdaging Greet Demesmaeker - Wim Van Tongel NEF(2011) model of well-being Doelstelling 1: vermaatschappelijking van de zorg Het is cruciaal dat we naast

Nadere informatie

MAAK HET MEE! Beleidsplan

MAAK HET MEE! Beleidsplan MAAK HET MEE! Beleidsplan 2018 2023 Met trots stellen wij aan u voor, het beleidsplan van KOCA voor 2018-2023! De start werd genomen op een algemene beleidsdag in januari 2017, waar meer dan 500 betrokkenen

Nadere informatie

Teamcoördinator ALERT-team

Teamcoördinator ALERT-team Functie- en competentieprofiel Teamcoördinator ALERT-team Datum Organisatie CAW Antwerpen Medewerker Deelwerking ALERT-team Plaats in de organisatie Teamcoördinator Waarom deze functie Deze functie draagt

Nadere informatie

ProfS: doelenbevraging

ProfS: doelenbevraging ProfS: doelenbevraging Jaar: Diocees: We bevragen van elk van onderstaande deelgebieden telkens Heeft de ProfS opleiding jou ondersteund in het ontwikkelen van de nodige competenties om als directeur de

Nadere informatie

Zelfevaluatie-instrument in verband met belemmerende en bevorderende organisatiefactoren voor inclusie van personen met een handicap.

Zelfevaluatie-instrument in verband met belemmerende en bevorderende organisatiefactoren voor inclusie van personen met een handicap. Zelfevaluatie-instrument in verband met belemmerende en bevorderende organisatiefactoren voor inclusie van personen met een handicap Bea Maes, Claudia Claes, Karlien Deroover INSTRUCTIES 1. Inhoud van

Nadere informatie

1 Missie. 2 Waarden. versie 6 27/10/2015. nr. KB.2 KWALITEITSBELEID. Verwante procedures. Bestemd voor : alle medewerkers

1 Missie. 2 Waarden. versie 6 27/10/2015. nr. KB.2 KWALITEITSBELEID. Verwante procedures. Bestemd voor : alle medewerkers KWALITEITSBELEID nr. versie 6 27/10/2015 alle afdelingen Geldig vanaf : 27/10/2015 onderwerp Bestemd voor : alle medewerkers Missie en visie Verwante procedures 1 Missie De missie is de opdrachtsverklaring

Nadere informatie

De speerpunten van de SPCO-scholen

De speerpunten van de SPCO-scholen Meerjaren Plan 2012-2015 De speerpunten van de SPCO-scholen Inleiding Strategische speerpunten Hart voor kinderen Met veel genoegen presenteren wij de samenvatting van ons strategisch meerjarenplan Hart

Nadere informatie

Kwaliteitsvolle vraagverduidelijking

Kwaliteitsvolle vraagverduidelijking Kwaliteitsvolle vraagverduidelijking Prof. Dr. Bea Maes K.U.Leuven Inhoud Wat is vraagverduidelijking? Wat is kwaliteitsvolle vraagverduidelijking? Wat zijn de ervaringen van personen met een handicap

Nadere informatie

Leergang ZelfVerzorgd

Leergang ZelfVerzorgd Leergang ZelfVerzorgd Waar gaat het over? Zuidwester heeft besloten te gaan werken met ondersteuningslijnen. Op deze manier willen we meer gespecialiseerde ondersteuning bieden aan onze cliënten, binnen

Nadere informatie

Basiscursus Outreach voor leidinggevenden. Marie Van der Cam Sandra Beelen Cis Dewaele 21/04/2016

Basiscursus Outreach voor leidinggevenden. Marie Van der Cam Sandra Beelen Cis Dewaele 21/04/2016 Basiscursus Outreach voor leidinggevenden Marie Van der Cam Sandra Beelen Cis Dewaele 21/04/2016 Inhoud 1. Kennismaking 2. Waarom outreach 3. Quickscan 4. Definitie 5. Visie en doel 6. Doelgroep 7. Houding

Nadere informatie

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel STICHTING KINDANTE Visie Personeel Visie Personeel 1 Inleiding De onderwijskundige visie van stichting Kindante vormt de basis voor de wijze waarop de Kindantescholen hun onderwijs vormgeven. Dit vraagt

Nadere informatie

COMPETENTIEPROFIEL ONDERSTEUNER PASSEND ONDERWIJS. Resultaatgebieden 1. Ondersteuning en advisering aan IB en leraren

COMPETENTIEPROFIEL ONDERSTEUNER PASSEND ONDERWIJS. Resultaatgebieden 1. Ondersteuning en advisering aan IB en leraren COMPETENTIEPROFIEL ONDERSTEUNER PASSEND ONDERWIJS De ondersteuner passend onderwijs is werkzaam in een team van professionals dat wordt aangestuurd door een ondersteuningsmanager. De ondersteuner passend

Nadere informatie

Strategische doelstellingen

Strategische doelstellingen Strategische doelstellingen 2017-2022 Missie en visie Strategische en operationele doelstellingen Missie Sint-Jozefkliniek is een dynamisch regionaal ziekenhuis waar iedereen welkom is. In samenwerking

Nadere informatie

ETHIEK EN ETHISCH BELEID AZ TURNHOUT

ETHIEK EN ETHISCH BELEID AZ TURNHOUT ETHIEK EN ETHISCH BELEID AZ TURNHOUT De ethische identiteit en het ethisch beleid van AZ Turnhout zijn ingebed in de opdrachtverklaring, de missie, visie, strategie en kernwaarden van ons ziekenhuis. Op

Nadere informatie

Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander

Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander Workshop Positief assertief Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander Opkomen voor jezelf, is in de praktijk vaak lastiger dan het lijkt. Je wilt graag iedereen te vriend

Nadere informatie

Update doelstellingen : 2018

Update doelstellingen : 2018 Update doelstellingen 2017-2022: 2018 Missie Sint-Jozefkliniek is een dynamisch regionaal ziekenhuis waar iedereen welkom is. In samenwerking met alle partners binnen en buiten ons ziekenhuis bieden we

Nadere informatie

Van twee naar één netwerk Een nieuw netwerk Een nieuwe naam

Van twee naar één netwerk Een nieuw netwerk Een nieuwe naam Van twee naar één netwerk Een nieuw netwerk Een nieuwe naam Kwadraat staat voor. kwaliteit, want kwaliteitsvolle zorg vermenigvuldigt als je ze deelt.. het bundelen van de krachten om mensen met een psychische

Nadere informatie

Kwaliteit troef. Kennismaking. Reflecteren 31/10/2018. Spelenderwijs kennismaken met het Pedagogisch Raamwerk voor baby s en peuters

Kwaliteit troef. Kennismaking. Reflecteren 31/10/2018. Spelenderwijs kennismaken met het Pedagogisch Raamwerk voor baby s en peuters Kwaliteit troef Spelenderwijs kennismaken met het Pedagogisch Raamwerk voor baby s en peuters Het pedagogisch raamwerk Annelies Roelandt Kwaliteit troef Kennismaking Reflecteren Nulmeting Hoe zit het met

Nadere informatie

Onthaalbureau Inburgering Limburg vzw. Presentatie voor ERSV (18/12/2012) AI in het Onthaalbureau

Onthaalbureau Inburgering Limburg vzw. Presentatie voor ERSV (18/12/2012) AI in het Onthaalbureau Onthaalbureau Inburgering Limburg vzw Presentatie voor ERSV (18/12/2012) AI in het Onthaalbureau Inhoud 1. Wat doet Onthaalbureau Inburgering Limburg? 2. VuurWerkt als methode voor perspectiefbepaling

Nadere informatie

Visiedocument 2012 CAVENT. Geeft om wie je bent (naast mensen staan)

Visiedocument 2012 CAVENT. Geeft om wie je bent (naast mensen staan) Visiedocument 2012 CAVENT Geeft om wie je bent (naast mensen staan) Cavent heeft de voorbije jaren de visie beschreven zoals neergelegd in de nota naast mensen staan. Anno 2012 is de visie toe aan een

Nadere informatie

DE KRACHT VAN HET COLLECTIEF ONDERWIJS VAN MORGEN

DE KRACHT VAN HET COLLECTIEF ONDERWIJS VAN MORGEN Op weg naar 2020 Dit is het verhaal van de NUOVO scholengroep. Verantwoordelijk voor voortgezet onderwijs aan ruim 5.000 leerlingen in de stad Utrecht. Tien openbare scholen bieden samen een breed aanbod:

Nadere informatie

Het Pedagogische Raamwerk en implicaties voor de opleiding van kinderbegeleiders

Het Pedagogische Raamwerk en implicaties voor de opleiding van kinderbegeleiders Vakgroep Sociale Agogiek UGent ECEGO KU Leuven Het Pedagogische Raamwerk en implicaties voor de opleiding van kinderbegeleiders Prof. dr. Ferre Laevers K.U. Leuven Meten en Monitoren van Kwaliteit in de

Nadere informatie

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel STICHTING KINDANTE Visie Personeel Visie Personeel 1 Inleiding De onderwijskundige visie van stichting Kindante vormt de basis voor de wijze waarop de Kindantescholen hun onderwijs vormgeven. Dit vraagt

Nadere informatie

Opvoedingsproject. Nieuwen Bosch Humaniora Gent

Opvoedingsproject. Nieuwen Bosch Humaniora Gent Opvoedingsproject Nieuwen Bosch Humaniora Gent Onze school wil aan jongeren kwalitatief hoogstaand onderwijs bieden in een hartelijk klimaat van samenwerken en samenleven stimuleren we de leerlingen vanuit

Nadere informatie

Deskundige in animatie en activatie

Deskundige in animatie en activatie O.C.M.W.- LOCHRISTI FUNCTIEBESCHRIJVING AFDELING: DIENST: FUNCTIEBENAMING: WOONZORGCENTRUM ANIMATIE Deskundige in animatie en activatie 1. Plaats in de organisatie De deskundige in animatie en activatie

Nadere informatie

Loopbaanontwikkeling wie is aan zet?

Loopbaanontwikkeling wie is aan zet? Loopbaanontwikkeling wie is aan zet? Jan Coupé, advies & consult P&O oefening Associatie : welke 5 woorden komen eerst naar boven bij de term loopbaanontwikkeling? 2 1 In een driehoek : wie zijn de spelers?

Nadere informatie

Functiekaart Diensthoofd

Functiekaart Diensthoofd Functiekaart Diensthoofd 1. Hoofddoel van de functie: Leiding geven aan de eigen dienst en een bijdrage leveren aan het beleid van de organisatie teneinde een kwaliteitsvolle dienstverlening aan de cliënten

Nadere informatie

Van Exclusie naar Inclusie (springen of stappen)

Van Exclusie naar Inclusie (springen of stappen) Van Exclusie naar Inclusie (springen of stappen) Vragen samenlevingsverbanden (en handicap) naadloos samenwerken hulpcoördinatie Exclusie(f) Inclusie(f) De insluiting in de samenleving van achtergestelde

Nadere informatie

Visietekst Medewerkersbeleid vzw Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu. Vier maal Verbinding!

Visietekst Medewerkersbeleid vzw Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu. Vier maal Verbinding! Visietekst Medewerkersbeleid vzw Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu Vier maal Verbinding! Visietekst Medewerkersbeleid vzw Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu Vier maal Verbinding! Het centrale woord in de

Nadere informatie

Kennis rond dementie, familierelaties en verlieservaringen is onontbeerlijk.

Kennis rond dementie, familierelaties en verlieservaringen is onontbeerlijk. COMPETENTIEPROFIEL COACH BEGELEIDING MODULES PSYCHO-EDUCATIEPAKKET DEMENTIE EN NU De coach van Dementie en nu is hij/zij die de vormingssessies begeleidt voor een groep mantelzorgers van personen met dementie.

Nadere informatie

Basisvorming outreach Dag 1

Basisvorming outreach Dag 1 Basisvorming outreach Dag 1 Inhoud 1. Kennismaking 2. Quickscan 3. Definitie 4. Visie 5. Doel 6. Doelgroep 7. Participatieve basishouding 8. De cirkel REACH OUT! Voorgeschiedenis Straathoekwerk kreeg vragen

Nadere informatie

Verpleegkundige teams bij ZZG zorggroep

Verpleegkundige teams bij ZZG zorggroep Verpleegkundige teams bij ZZG zorggroep Praktijk verhaal Naam presentator Marieke van Haaren gebiedsondersteuner ZZG zorggroep, gebied Wijchen, Maas en Waal Programma Wie is ZZG zorggroep? Ontwikkeling

Nadere informatie

Profielschets directeur

Profielschets directeur Profielschets directeur Gevraagd wordt een directeur die: richting kan geven aan het onderwijsproces van De Trieme, gebaseerd op kernwaarden, missie en onderwijskundige visie; een eigen doorleefde onderwijsvisie

Nadere informatie

We create chemistry. Onze bedrijfsstrategie

We create chemistry. Onze bedrijfsstrategie We create chemistry Onze bedrijfsstrategie Het verhaal van BASF Al vanaf onze oprichting in 1865 richten wij ons op de evoluerende wereld om ons heen. Wanneer we kijken naar hoe we als bedrijf willen bijdragen

Nadere informatie

Bondgenoten vinden en houden Lut Gailly. Vroeger box2box

Bondgenoten vinden en houden Lut Gailly. Vroeger box2box Bondgenoten vinden en houden Lut Gailly Vroeger box2box Wie Hoe het begon Jasper is een sociaal dier Dromen op parkings (van school, gemeenschappelijke activiteiten) Eerste gesprekken met voorzieningen

Nadere informatie

Competenties directeur Primair Onderwijs ONDERWIJS. Schoolmanagement

Competenties directeur Primair Onderwijs ONDERWIJS. Schoolmanagement Competenties directeur Primair Onderwijs ONDERWIJS Schoolmanagement Ontwikkelt een gezamenlijke visie op onderwijs en opvoeding en houdt deze levend. Schept optimale randvoorwaarden voor goed onderwijs.

Nadere informatie

Functiebeschrijving teamverantwoordelijke Ruimtelijke en stedelijke ontwikkeling

Functiebeschrijving teamverantwoordelijke Ruimtelijke en stedelijke ontwikkeling Functiebeschrijving teamverantwoordelijke Ruimtelijke en stedelijke ontwikkeling Functietitel Cluster Dienst Plaats in de organisatie Niveau Weddeschaal Statuut Teamverantwoordelijke Ruimtelijke en stedelijke

Nadere informatie

Inspiratiedag VVSG Ouderen- en thuiszorg. Cis Dewaele

Inspiratiedag VVSG Ouderen- en thuiszorg. Cis Dewaele Inspiratiedag VVSG Ouderen- en thuiszorg Cis Dewaele Inhoud 1. Waarom outreach 2. Quickscan 3. De visie 4. De cirkel 1. Waarom outreach Niet bereikte groepen De relatie werkt! (leefwereld, waarden en normen)

Nadere informatie

Samen maken wij het verschil!

Samen maken wij het verschil! Samen maken wij het verschil! Biest 43 6001 AP Weert T 0495 456 491 F 0495 456 499 www.landvanhorne.nl WAAR STAAN WE VOOR EN WAAR GAAN WE VOOR? inhoud onze identiteit 4 onze zorgvisie 6 onze kernwaarden

Nadere informatie

Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde?

Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde? Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde? De Lichtenvoorde actief in zorg Onze missie, visie en kernwaarden Waar staan we voor en waar gaan we voor als De Lichtenvoorde? Met collega s, cliënten en verwanten

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN

STRATEGISCH BELEIDSPLAN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2016 2020 Strategisch beleidsplan PCO Gelderse Vallei Inleiding Voor u ligt het strategische beleidsplan (SBP) 2016 tot en met 2020. Bij het tot stand komen van dit SBP is als eerste

Nadere informatie

Bijlage 8.8: Professionele leergemeenschappen (Verbiest, 2012)

Bijlage 8.8: Professionele leergemeenschappen (Verbiest, 2012) Bijlage 8.8: Professionele leergemeenschappen (Verbiest, 2012) Professionele leergemeenschappen (Verbiest, 2012) en netwerk-leren (De Laat, 2012) verhogen de kans op succesvol leren in het kader van een

Nadere informatie

Rol: Maatschappelijk assistent

Rol: Maatschappelijk assistent Datum opmaak: 2019-02-01 Revisiedatum: Eigenaar: Koen De Feyter Doel van de functie De maatschappelijk assistent staat op een proactieve wijze in voor de maatschappelijke dienstverlening aan hulpvragers

Nadere informatie

Teamverantwoordelijke De Passant

Teamverantwoordelijke De Passant Functie- en competentieprofiel Teamverantwoordelijke De Passant Datum Organisatie CAW Antwerpen Medewerker Deelwerking De Passant Plaats in de organisatie Teamverantwoordelijke Situering van de dienst

Nadere informatie

klaar voor een nieuwe toekomst

klaar voor een nieuwe toekomst Herontwerp HRM Beleid klaar voor een nieuwe toekomst We maken ons op voor een nieuwe toekomst. Daar zijn we klaar voor. Dat komt omdat we gewend zijn om vanuit het kleine groot te denken en op een gelijkwaardige

Nadere informatie

onze strategische koers

onze strategische koers onze strategische koers o n ze s t ra t e g i s c h e ko e rs Leidraad voor denken en doen Dit is onze strategische koers, ons kompas dat richting geeft aan de keuzes die we maken en de activiteiten die

Nadere informatie

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together Gids voor werknemers Rexel, Building the future together Editorial Beste collega s, De wereld om ons heen verandert snel en biedt ons nieuwe uitdagingen en kansen. Aan ons de taak om effectievere oplossingen

Nadere informatie

Model van Sociale Innovatie

Model van Sociale Innovatie Model van Sociale Innovatie Ontwikkelgebieden van sociale innovatie Sociale Innovatie richt zich op vier basisvragen: 1. Hoe medewerkers te stimuleren eigenaarschap te nemen op hun eigen leer- en ontwikkeltraject

Nadere informatie

Nieuwe tijden = nieuwe kansen

Nieuwe tijden = nieuwe kansen Nieuwe tijden = nieuwe kansen Koen Oosterlinck Gedelegeerd bestuurder vzw Provincialaat der Broeders van Liefde Social Profit Day 4 juni 2015 1 2 Inhoud 1. Organisatie Broeders van Liefde 2. Nieuwe kansen

Nadere informatie

Ben Ik Tevreden? Meetinstrument cliënttevredenheid

Ben Ik Tevreden? Meetinstrument cliënttevredenheid Ben Ik Tevreden? Meetinstrument cliënttevredenheid De kracht van Ben ik tevreden? ligt in het hier en nu. Wensen van cliënten zetten direct aan tot actie. Meten is dus niet alleen weten, maar de start

Nadere informatie

Catharina Stichting visie op zelfsturing

Catharina Stichting visie op zelfsturing Catharina Stichting visie op zelfsturing Verhalende versie Binnen Catharina Stichting werken we steeds nadrukkelijker op basis van zelfsturing. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat we werken vanuit

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK GEWOON VOLTIJDS SECUNDAIR ONDERWIJS M.U.V. DUALE TRAJECTEN 1. Toelichting bij de ontwikkelingsschalen De onderwijsinspectie situeert de kwaliteit binnen ontwikkelingsschalen,

Nadere informatie

Deontologische code personeel

Deontologische code personeel Deontologische code personeel De kernwaarden van het intergemeentelijk samenwerkingsverband zijn: In vertrouwen/integer In samenwerking Complementariteit Resultaatsgericht/concreet Deze waarden nemen een

Nadere informatie

Hans Sijbesma. Managing Director, AstraZeneca Nederland

Hans Sijbesma. Managing Director, AstraZeneca Nederland Hans Sijbesma Managing Director, AstraZeneca Nederland De ideale wereld De ideale wereld die ik voor me zie, is een wereld die we steeds beter achterlaten voor de volgende generaties. Het gaat erom dat

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Functie: Zorgcoördinator. A. Functiebeschrijving. 1. Doel van de functie

FUNCTIEPROFIEL. Functie: Zorgcoördinator. A. Functiebeschrijving. 1. Doel van de functie FUNCTIEPROFIEL Functie: Zorgcoördinator A. Functiebeschrijving 1. Doel van de functie Hij/zij staat, samen met de leefgroepencoördinator, in voor de aansturing van een woonbuurt bestaande uit een aantal

Nadere informatie

Competentieprofiel medewerker BAAL

Competentieprofiel medewerker BAAL Het competentieprofiel is opgebouwd uit enerzijds de algemene competenties vanuit het ruime werkkader van vzw Jongerenwerking Pieter Simenon en anderzijds uit de beroepsspecifieke competenties gericht

Nadere informatie

Samen doen. Zorgvisie. Zorg- en dienstverlening van A tot Z

Samen doen. Zorgvisie. Zorg- en dienstverlening van A tot Z Samen doen Zorgvisie Zorg- en dienstverlening van A tot Z Wat en hoe? 3 W Samen met de cliënt bepalen we wát we gaan doen en hóe we het gaan doen. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen op diverse

Nadere informatie

Bewaak de energiebalans. 2011 Karin Verhaest en Herwig Deconinck voor www.italento.be

Bewaak de energiebalans. 2011 Karin Verhaest en Herwig Deconinck voor www.italento.be Bewaak de energiebalans Iedereen is sterk in iets, en heeft absoluut geen tl talent tin it iets anders. Zorg voor een goed evenwicht. Activiteiten die overeenkomen met een talent geven energie ( groene

Nadere informatie

Koersplan Kleur je toekomst

Koersplan Kleur je toekomst Koersplan 2019-2023 Kleur je toekomst Hier staat Eduquaat voor! Ieder kind ontwikkelt zich en leert Wij hebben begrip en respect voor elkaar Wij verbinden ons met de (Weerter) gemeenschap Afspraak is afspraak

Nadere informatie

Functiekaart. Functionele loopbaan: B4 B5

Functiekaart. Functionele loopbaan: B4 B5 Functie Graadnaam: Coördinator Functienaam: Coördinator Vrije Tijd Functionele loopbaan: B4 B5 Code: Cluster: Samenleving, Leven en Welzijn Afdeling: Vrije tijd, ontspanning en vrijwilligers Dienst: Subdienst:

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK JK GEWOON BASIS SISONDERWIJS ONDERWIJS: LAGER ONDERWIJS 1.1 U1. Afstemming van het aanbod op het gevalideerd doelenkader 1.1.1 Ontwikkelingsschaal U1 Het aanbod

Nadere informatie

Veranderteam. 18 oktober 2018

Veranderteam. 18 oktober 2018 Veranderteam 18 oktober 2018 Verwelkoming Agenda Bespreking feedback vorig verslag Vraag 2: Waarom bestaan wij als eerstelijnszone? Oefening 1: voorbereiding finaliteiten per niveau Feedback + reflectie

Nadere informatie

INDIVIDUELE ONTWIKKELROUTEKAART

INDIVIDUELE ONTWIKKELROUTEKAART INDIVIDUELE ONTWIKKELROUTEKAART t Pie rbeeld voo Kwaliteiten Ontwikkelpunten Conceptueel denkvermogen Luistervaardigheid Bouwen aan teams Sensitief vermogen Visie Communicatieve vaardigheden Prioriteiten

Nadere informatie

Onthaalvorming: missie en strategie

Onthaalvorming: missie en strategie Onthaalvorming: missie en strategie 1 Gent in 2020? Welke stad is Gent in 2020? Wat vind jij belangrijk voor deze stad? Wat moet er zeker blijven? En wat wil je absoluut veranderd zien? Wat moeten we doen

Nadere informatie

BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN

BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN Projectleider Afdeling Iris van Gils Kerngroep Visie/Missie Datum 28 november 2014 Planstatus Vastgesteld in de Fusieraad 24 november 2014 Opdrachtgever Stuurgroep

Nadere informatie

SOCIALE EN BURGERSCHAPSCOMPETENTIE

SOCIALE EN BURGERSCHAPSCOMPETENTIE Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel SOCIALE EN BURGERSCHAPSCOMPETENTIE Algemene vorming op het einde van de derde graad secundair onderwijs Voor de sociale

Nadere informatie

Functieomschrijving TEAMVERANTWOORDELIJKE

Functieomschrijving TEAMVERANTWOORDELIJKE Functieomschrijving TEAMVERANTWOORDELIJKE DOEL VAN DE FUNCTIE : De teamverantwoordelijke heeft vanuit voeling met het basiswerk, de leidinggevende opdracht : - de taken en verantwoordelijkheden van het

Nadere informatie

Transvorm Actueel. Employer branding op basis van goed werkgeverschap. Welkom. Woensdag 23 november

Transvorm Actueel. Employer branding op basis van goed werkgeverschap. Welkom. Woensdag 23 november Transvorm Actueel Employer branding op basis van goed werkgeverschap Welkom Woensdag 23 november 2016 www.transvorm.org Goedemorgen! Wat maakt ons een goed werkgever? Woensdag 16 november 2016 Drs. Jan-Kees

Nadere informatie

DEEL 2: PEDAGOGISCH PROJECT. Vrije Basisschool Mikado Schoolbrochure Schooljaar ondernemingsnummer:

DEEL 2: PEDAGOGISCH PROJECT. Vrije Basisschool Mikado Schoolbrochure Schooljaar ondernemingsnummer: DEEL 2: PEDAGOGISCH PROJECT 1 Het pedagogisch project van onze school is ingebed in het project van de katholieke dialoogschool. Op onze school verwelkomen we gastvrij iedereen, van welke levensbeschouwelijke

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Grondhouding voor bejegening

Grondhouding voor bejegening Grondhouding voor bejegening Gedragscode hoe te handelen naar het vertrouwen dat je krijgt 1. Gedragscode hoe te handelen naar het vertrouwen dat je krijgt 2. Uitgangspunten vanuit de ODE en Zorgvisie

Nadere informatie

Functieprofiel. Leraar. op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE. Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling.

Functieprofiel. Leraar. op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE. Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling. Functieprofiel Leraar op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling. April 2018 Specifieke competenties teamlid OBS Het Toverkruid

Nadere informatie

Gedragscode Bureau Financieel Toezicht

Gedragscode Bureau Financieel Toezicht Gedragscode Bureau Financieel Toezicht Welke uitgangspunten geven richting aan ons gedrag? INLEIDING Deze gedragscode beschrijft de waarden die richting geven aan het werken bij het Bureau Financieel Toezicht

Nadere informatie

MET OPVOEDINGSONDERSTEUNERS OP KAMP

MET OPVOEDINGSONDERSTEUNERS OP KAMP MET OPVOEDINGSONDERSTEUNERS OP KAMP Op zoek naar nieuwe ankerpunten voor Steven STRYNCKX en Nele TRAVERS 1 Opvoedingsondersteuners krijgen binnenkort een nieuwe regelgeving. Met een nieuw decreet in de

Nadere informatie

Opvang en vrije tijd van schoolgaande kinderen kleurt lokaal. Samen voor een lokaal gezinsbeleid maart 2017

Opvang en vrije tijd van schoolgaande kinderen kleurt lokaal. Samen voor een lokaal gezinsbeleid maart 2017 Opvang en vrije tijd van schoolgaande kinderen kleurt lokaal Samen voor een lokaal gezinsbeleid maart 2017 Ann Lobijn Diensthoofd Kinderopvang VVSG 02 211 55 73 Ann.lobijn@vvsg.be Leen Walravens Stafmedewerker

Nadere informatie

Kwadraat = niet zomaar een naam

Kwadraat = niet zomaar een naam Kwadraat = niet zomaar een naam. kwaliteit, want kwaliteitsvolle zorg vermenigvuldigt als je ze deelt.. het bundelen van de krachten om mensen met een psychische kwetsbaarheid te versterken.. het vermenigvuldigen

Nadere informatie

III.11.1 FUNCTIEOMSCHRIJVING LEEFGROEPBEGELEIDER

III.11.1 FUNCTIEOMSCHRIJVING LEEFGROEPBEGELEIDER III.11.1 FUNCTIEOMSCHRIJVING LEEFGROEPBEGELEIDER 1. Doel van de functie De leefgroepbegeleider is verantwoordelijk voor de opvang en begeleiding van de kinderen en jongeren die in een leefgroep verblijven.

Nadere informatie

Vlaams Verbond van het Katholiek Basisonderwijs Guimardstraat 1, 1040 BRUSSEL. Deel 1 Opvoedingsproject

Vlaams Verbond van het Katholiek Basisonderwijs Guimardstraat 1, 1040 BRUSSEL. Deel 1 Opvoedingsproject Vlaams Verbond van het Katholiek Basisonderwijs Guimardstraat 1, 1040 BRUSSEL Deel 1 Opvoedingsproject 1 ONS OPVOEDINGSPROJECT Wij verwachten van alle ouders dat ze loyaal achter de identiteit en het opvoedingsproject

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Projectleider B December 2009 PROJECTLEIDER B 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Projectleider B

Nadere informatie

Opdrachtverklaring. Pedagogisch Project. vzw BuBaO Sint-Lievenspoort

Opdrachtverklaring. Pedagogisch Project. vzw BuBaO Sint-Lievenspoort Opdrachtverklaring Pedagogisch Project vzw BuBaO Sint-Lievenspoort Wie zijn we? vzw BuBaO Sint-Lievenspoort is een school voor buitengewoon basisonderwijs en geïntegreerd onderwijs aan kinderen met een

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK DEELTIJDS BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS M.U.V. DOORLICHTINGSEENHEDEN EN DIE BESTAAN UIT EEN E

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK DEELTIJDS BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS M.U.V. DOORLICHTINGSEENHEDEN EN DIE BESTAAN UIT EEN E ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK JK DEELTIJDS BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS M.U.V. DOORLICHTINGSEENHEDEN EN DIE BESTAAN UIT EEN E EN CENTRUM VOOR DEELTIJDS ONDERWIJS Deze ontwikkelingsschalen zijn

Nadere informatie

Directeur / Bestuurder

Directeur / Bestuurder Vacature Stichting Rijnstad is op zoek naar een Directeur / Bestuurder Directeur / Bestuurder Stichting Rijnstad is per 1 januari 2020 opzoek naar een bestuurder. De bestuurder stelt als eindverantwoordelijke

Nadere informatie

Thermometer leerkrachthandelen

Thermometer leerkrachthandelen Thermometer leerkrachthandelen Leerlijnen en ontwikkelingslijn voor leerkrachten van WSKO 1 Inleiding Leerkracht zijn is een dynamisch en complex vak. Mensen die leerkracht zijn en binnen onze organisatie

Nadere informatie

Clustervergadering Eerstelijnszone AMALO 12 maart 2019

Clustervergadering Eerstelijnszone AMALO 12 maart 2019 Clustervergadering Eerstelijnszone AMALO 12 maart 2019 Agenda Agenda 1. Informatie geven over de stand van zaken op Vlaams niveau en van eerstelijnszone Amalo 2. Informeren over richtlijnen voor de samenstelling

Nadere informatie

Op weg naar prototype voor de Eerstelijnszone. Frank De Craecker Procesbegeleider Pioniers

Op weg naar prototype voor de Eerstelijnszone. Frank De Craecker Procesbegeleider Pioniers Op weg naar prototype voor de Eerstelijnszone Frank De Craecker Procesbegeleider Pioniers Onze opdracht als pionier Het project ELZ heeft tot doel om tot een prototype van een eerstelijnszone te komen

Nadere informatie

O.C.M.W.- LOCHRISTI FUNCTIEBESCHRIJVING VERZORGING/VERPLEGING. 1. Plaats in de organisatie

O.C.M.W.- LOCHRISTI FUNCTIEBESCHRIJVING VERZORGING/VERPLEGING. 1. Plaats in de organisatie O.C.M.W.- LOCHRISTI FUNCTIEBESCHRIJVING AFDELING: DIENST: FUNCTIEBENAMING: WOONZORGCENTRUM VERZORGING/VERPLEGING Verzorgende in de ouderenzorg 1. Plaats in de organisatie De verzorgende in de ouderenzorg

Nadere informatie