Subsidiereglement Erfgoedcel Land van Dendermonde

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Subsidiereglement Erfgoedcel Land van Dendermonde"

Transcriptie

1 Subsidiereglement Erfgoedcel Land van Dendermonde Projecten Sinds 2000 sluit de Vlaamse Gemeenschap cultureel-erfgoedconvenanten met lokale besturen. Deze convenanten bevatten afspraken voor een duurzaam lokaal cultureel-erfgoedbeleid in de betrokken stad of het intergemeentelijk samenwerkingsverband. Voor 9 gemeenten in grosso modo het historische Land van Dendermonde sloot de Projectvereniging Cultuurdijk voor de periode dergelijke cultureel-erfgoedconvenant af. Het werkingsgebied omvat Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele. In het kader van dit cultureel-erfgoedconvenant voert de Erfgoedcel Land van Dendermonde een ondersteuningsbeleid (op inhoudelijk, financieel en logistiek vlak) voor de erfgoedzorgers binnen haar werkingsgebied. Dit reglement zet de lijnen voor de ondersteuning van projecten uit. Een project is een samenhangend geheel van acties voor een specifieke doelgroep en met een duidelijk vooraf beoogd resultaat. Tijdens de uitvoering wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken. Ook de uitgave van een eenmalige publicatie wordt beschouwd als een project. Een project is begrensd qua tijd en financiën. ALGEMEEN Artikel 1. Artikel 2. Doelstelling van het subsidiereglement Dit subsidiereglement verstevigt het lokaal cultureel-erfgoedveld door het toekennen van projectsubsidies. Betwistingen met betrekking tot de toepassingen van het reglement De Raad van Bestuur van de Projectvereniging Cultuurdijk heeft het definitieve woord betreffende alle betwistingen met betrekking tot de toepassing van dit subsidiereglement.

2 SUBSIDIËRINGSVOORWAARDEN A. Criteria aanvrager De aanvrager moet aan volgende voorwaarden voldoen opdat de aanvraag voor projectsubsidies ontvankelijk zou zijn. Artikel 3. De aanvrager is een instelling, organisatie, vereniging of individu met of zonder rechtspersoonlijkheid. Gemeente- en OCMW-besturen en diensten die rechtstreeks onder hun gezag vallen, kunnen geen beroep doen op dit subsidiereglement. Gemeentescholen en kerkfabrieken worden niet uitgesloten. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. De aanvrager heeft bij de realisatie van het project waarvoor steun gevraagd wordt, geen winstoogmerk. De maatschappelijke zetel of het secretariaat van de aanvrager is 1. gevestigd in het werkingsgebied van de Erfgoedcel Land van Dendermonde dat de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele omvat. 2. niet gevestigd in het werkingsgebied van de Erfgoedcel Land van Dendermonde, maar het ingediende project handelt inhoudelijk wel exclusief over cultureel erfgoed binnen dit werkingsgebied. De aanvrager kan mits samenwerking met een organisatie binnen de 9 gemeenten van het werkingsgebied wel een projectsubsidie bekomen. De aanvrager ontving in hetzelfde jaar voor een ander project in hetzelfde lopende jaar nog geen projectsubsidies op basis van dit reglement.

3 B. CRITERIA PROJECT Dwingende criteria Het project moet aan volgende voorwaarden voldoen om een basissubsidie van 250 te verkrijgen. Artikel 7. Artikel 8. Het project is een cultureel-erfgoedproject. Cultureel erfgoed omvat roerend en immaterieel erfgoed dat als betekenisdragers uit het verleden gemeenschappelijke betekenissen verkrijgt binnen een cultureel referentiekader. 1 Cultureel erfgoed heeft een waardevolle betekenis voor een groep van mensen die het daarom willen bewaren voor toekomstige generaties. Het kan gaan om materiële getuigen zoals museumstukken, archieven, boeken, overblijfselen van diverse industrietakken of nijverheden, Maar ook niet-tastbare zaken zoals tradities, volksverhalen, dialecten, zijn cultureel erfgoed. Een project kan meerdere activiteiten omvatten, maar ook slechts 1 activiteit zijn zoals het uitwerken van een tentoonstelling, het uitgeven van een boek, Het project sluit aan bij de visie van het cultureel-erfgoedconvenant Land van Dendermonde, afgesloten voor de periode : Het cultureel-erfgoedconvenant Land van Dendermonde wil cultureel-erfgoed en erfgoedzorg bovenaan de agenda plaatsen en dit door vernieuwende en inspirerende projecten op te zetten die een breed, divers en groeiend publiek aanspreken. Het ondersteunt aanwezige vrijwilligersverenigingen en stimuleert de samenwerking van vrijwillige en professionele erfgoedactoren, een samenwerking die de motor moet vormen van een dynamisch erfgoedbeleid. Samen met de aanwezige erfgoedpartners verkent het cultureel-erfgoedconvenant Land van Dendermonde de rijke geschiedenis van de regio en haar erfgoedtroeven. Het cultureelerfgoedconvenant zet volop in op de verbindende kracht van erfgoed, niet alleen binnen de eigen regio, maar ook door aansluiting te zoeken bij erfgoedgemeenschappen over de regionale grenzen. 1 Deze subsidies kunnen niet worden aangewend voor projecten die enkel betrekking hebben op onroerend erfgoed. 2 Voor meer informatie, zie beleidsplan erfgoedconvenant Land van Dendermonde op

4 De Projectvereniging Cultuurdijk zet haar erfgoedgemeenschappen aan om het lokaal en intergemeentelijk bewustzijn van het cultureel erfgoed te verhogen en het zo door te geven aan nieuwe generaties. Ondersteuning, professionaliteit en betrokkenheid vormen de leidraad om dit draagvlak op een (sociaal en materieel) duurzame manier te construeren en de cultureelerfgoedparels opnieuw te laten schitteren. Artikel 9. Artikel 10. Artikel 11. Artikel 12. Het project onderscheidt zich duidelijk van de dagelijkse werking van de aanvrager. Het project is niet-commercieel. Het project is haalbaar. 1. Het beoogt een realistische timing. Dit wordt aangetoond via een bij de aanvraag toegevoegde planning met een voorbereidende, uitvoerende en afhandelende fase. 2. Het getuigt van een gezonde financiering. Een bijgevoegde begroting omvat de voorziene inkomsten (zoals sponsoring, inkomsten uit verkoop, ) en uitgaven. In de begroting wordt de gevraagde subsidie duidelijk opgenomen zodat het belang van deze geldelijk input aantoonbaar is. De projectsubsidie van de Erfgoedcel Land van Dendermonde mag maximaal 75% van het totale budget uitmaken. 3 Indien de aanvrager via andere kanalen voor hetzelfde project subsidies heeft ontvangen/aangevraagd, wordt dit ook aangeven. 3. Het is technisch en praktisch uitvoerbaar. Het project is afgebakend in tijd. 1. Het heeft een looptijd van maximaal 12 maanden Indien een project de duur van 12 maanden overstijgt, dient er een nieuwe aanvraag ingediend te worden voor de resterende tijd. 5 3 Het doornemen van dit subsidiereglement voor projecten geeft de aanvrager enigszins een indicatie van het subsidiebedrag dat te verwachten is. 4 Deze 12 maanden hoeven niet overeen te komen met een kalenderjaar. 5 Of het project ook voor de resterende maanden subsidies zal ontvangen, hangt af van het voldoen aan de dwingende en optionele voorwaarden en het nog beschikbare subsidiebedrag dat de Erfgoedcel Land van Dendermonde kan spenderen in dat jaar.

5 Artikel 13. De aanvraag voor de subsidie bereikt de Erfgoedcel Land van Dendermonde minimaal 3 maanden voor aanvang/datum van het publieksmoment/de apotheose. Artikel 14. OPGELET! Enkel van toepassing voor aanvragers, artikel 5 (tweede lid). De aanvrager waarvan de maatschappelijke zetel of het secretariaat niet gevestigd is in het werkingsgebied van de Erfgoedcel Land van Dendermonde, maar die een project uitwerkt dat inhoudelijk wel exclusief handelt over cultureel-erfgoed binnen het werkingsgebied van de Erfgoedcel Land van Dendermonde, werkt samen met minimaal 1 organisatie binnen het voornoemde werkgebied. Indien de organisatie niet zelf kan instaan voor de bewaring van het materiaal verzameld in het kader van een project, dan wordt dit materiaal na afloop overgedragen aan een organisatie binnen het werkingsgebied van de Erfgoedcel Land van Dendermonde. Zie artikel 25. Algemene criteria Per bijkomende voorwaarde waaraan de aanvrager met het ingediende project voldoet, komt er 50 of extra bij het basissubsidiebedrag van 250. In totaal kan een project maximaal 1750 aan projectsubsidies verkrijgen. Geografische spreiding en samenwerking Artikel 15. Artikel 16. Het project heeft een zichtbaar resultaat binnen het werkingsgebied van de Erfgoedcel Land van Dendermonde. Dit kan zich bijvoorbeeld weerspiegelen in de inhoud of de voorbeeldfunctie van het project of door bijzondere partners waarmee wordt samengewerkt. Het project is een samenwerking met evidente of minder evidente partners die voor het project een aanwijsbare meerwaarde realiseren. 6 Voorwaarden die aantonen dat een project 1. een wetenschappelijke en vernieuwende aanpak hanteert (art. 16, 18, 19 en 20-23), 2. speciale aandacht heeft voor behoud en beheer (art. 21,22 en 25), 3. aansluiting zoekt bij de thema s uit het cultureel-erfgoedconvenant (art. 17), 4. inspanningen doet rond doelgroepenwerking (art. 19, 23 en 27), worden gehonoreerd met 100.

6 Inhoud en kwaliteit Artikel 17. Artikel 18. Artikel 19. Artikel 20. Artikel 21. Artikel 22. Het project sluit aan bij de thema s waarop de Erfgoedcel Land van Dendermonde inzet in het kader van de doelstellingen uit het cultureel-erfgoedconvenant. De thema s zijn: 1. immaterieel erfgoed 2. Eerste Wereldoorlog 3. ambachten en nijverheden 4. dialecten, volksliedjes en volksverhalen 5. feesttradities 6. digitalisering De uitvoering van het project brengt expertise met zich mee die aantoonbaar doorgegeven wordt aan andere organisaties. Het project is vernieuwend: 1. voor de aanvrager. 2. binnen het werkingsgebied van de Erfgoedcel Land van Dendermonde. Vernieuwing kan op diverse domeinen zoals de output, de doelgroepen of de methodiek. Het project heeft een blijvende waarde, bijvoorbeeld onder de vorm van een publicatie, inventaris of website. Het project beoogt een integrale benadering. Er is aandacht voor het verzamelen, bewaren, onderzoeken en openstellen van erfgoed. De relatie tussen mensen (intercultureel of intergenerationeel), verhalen en voorwerpen wordt versterkt en de verbinding tussen heden, verleden en toekomst vormt een speerpunt. De uitvoering van het project getuigt van kwaliteit en professionaliteit. Het wordt uitgevoerd op een wetenschappelijk correcte manier en met aandacht voor behoud en beheer. Dit leidt tot een optimalisering en professionalisering van het beheer en van de inhoudelijke werking van de aanvrager en de partner(s). De aanvrager maakt bijvoorbeeld gebruik van inventarisatiestandaarden, past historische kritiek toe, zorgt voor zuurvrij inpakmateriaal, Publicaties die deel uitmaken van een project hebben

7 bijvoorbeeld een bibliografie, voetnotenapparaat of lijst van geraadpleegde bronnen. Ze zijn gestructureerd qua opbouw en hebben een inhoudstafel. Artikel 23. Het project is interdisciplinair. Erfgoed staat vandaag vaak niet langer op zich, maar zoekt aansluiting (zowel inhoudelijk als qua partnerschappen) bij andere sectoren zoals toerisme, onderwijs, jeugdwerk, welzijn,... Artikel 24. Het project is eenmalig. 7 Artikel 25. Het materiaal (metadata, archieven, documentatie, bibliotheek, objecten, ) dat gedurende de looptijd van het project wordt verzameld, wordt na afloop van het project bewaard in een instelling die het beheer van erfgoed als kerntaak heeft (zoals het gemeente-, stads- of Rijksarchief, een erkend museum, of een heemkring indien de voornoemde instellingen niet aanwezig zijn binnen een gemeente). Publiekswerking en communicatie Artikel 26. Artikel 27. Artikel 28. Het project is gemeenschapsvormend en heeft een breed maatschappelijk draagvlak. Gemeenschapsvorming is het stimuleren van het gemeenschappelijke en zorgen voor meer betrokkenheid. Het project is atypisch wat betreft: 1. de doelgroep voor wie het project is bestemd, bijvoorbeeld een publiek dat normaal gezien minder betrokken is bij erfgoedwerking. 2. de locatie waar het project doorgaat, bijvoorbeeld een plaats waar niet aan (actieve) erfgoedwerking wordt gedaan. Het project heeft oog voor hedendaagse publiekswerking. Tentoonstellingen worden aantrekkelijk opgebouwd met een logische en attractieve opstelling, uniforme onderschriften, Een publicatie bijvoorbeeld is uitgegeven volgens moderne druktechnieken en met aandacht voor een aantrekkelijke vormgeving. 7 Projecten die langer dan 12 maanden duren en waarvoor er voor de resterende tijd een nieuwe aanvraag moet ingediend worden (zie artikel 12.2), worden ook als eenmalig beschouwd. Het gaat immers om hetzelfde traject en hetzelfde onderwerp.

8 Artikel 29. De communicatie: 1. wordt op een voldoende kwalitatieve en effectieve wijze gevoerd. 2. maakt gebruik van hedendaagse kanalen en technieken waaronder websites of sociale media. 3. is afgestemd op de doelgroep die het project beoogt.

9 Hoofdstuk 3: PROCEDURE A. Indienen aanvraag Artikel 30. Artikel 31. Artikel 32. Voor alle informatie en het indienen van het subsidiedossier kan de aanvrager terecht bij: Erfgoedcel Land van Dendermonde Nijverheidsstraat Dendermonde info@egclandvandendermonde.be Voorafgaand aan het indienen van het dossier kan de aanvrager voor vragen rond het subsidiedossier terecht bij de Erfgoedcel Land van Dendermonde. Eens een subsidiedossier is ingediend, kunnen er immers geen wijzigingen of verbeteringen meer doorgevoerd worden. De aanvrager kan een dossier doorlopend indienen. 1. Het dossier kan ingediend worden in het lopende jaar of het volgende jaar. 2. De aanvrager dient het dossier maximaal 12 maanden en minimaal 3 maanden voor aanvang/datum van het publieksmoment/de apotheose in. Het dossier wordt digitaal ingediend. 1. Voor het indienen van de subsidieaanvraag, gebruikt de aanvrager het subsidiedossier dat te downloaden is via of kan opgevraagd worden bij de Erfgoedcel Land van Dendermonde. Enkel onder deze vorm worden dossiers aanvaard. Bij het dossier zit ook begroting, zie artikel De aanvrager adresseert het dossier aan info@egclandvandendermonde.be. 3. Optioneel kan het dossier ook per post worden nagestuurd. Voor het postadres, zie artikel 30.

10 4. De Erfgoedcel Land van Dendermonde bezorgt de aanvrager na indiening een ontvangstbewijs. 8 Artikel 33. Artikel 34. Het subsidiebedrag kan nooit hoger liggen dan 75% van de subsidieerbare kosten van het project. De kosten hebben betrekking op (de inhoud van) het project en niet op de dagelijkse werking. Niet-subsidieerbare kosten zijn personeelskosten, infrastructurele investeringen, catering- en receptiekosten. Een subsidieaanvraag is eenmalig. Eens een dossier is afgekeurd, is er geen herkansing mogelijk. 9 B. Beoordelen aanvraag Artikel 35. Artikel 36. Artikel 37. Artikel 38. De aanvraag is ontvankelijk als de aanvrager voldoet aan de voorwaarden gestipuleerd in artikelen 3 tot en met 6. Het project ontvangt de basissubsidie van 250 indien het subsidiedossier bewijst dat het voldoet aan de voorwaarden gestipuleerd in de artikelen 7 tot en met 14. Om aanspraak te kunnen maken op bijkomende subsidiëring bovenop de basissubsidie moet het subsidiedossier aantonen dat het project voldoet aan minimaal 1 voorwaarde opgesomd in de artikelen 15 tot en met Het toekennen van de grootte van het subsidiebedrag gebeurt op basis van de voorwaarden, zoals beschreven in dit reglement. Deze voorwaarden zijn onbevooroordeeld en niet interpreteerbaar. Ze laten toe op een objectieve wijze af te toetsen aan welke condities wordt voldaan en welke niet. 2. Het toegekende bedrag stemt niet noodzakelijk overeen met het gevraagde bedrag. 8 Indien binnen de week na het versturen van het subsidiedossier geen ontvangstbewijs is verkregen, moet de aanvrager zelf contact opnemen met de Erfgoedcel Land van Dendermonde. 9 Bij het indienen van het dossier wordt door de Erfgoedcel Land van Dendermonde gekeken of het voldoet aan de dwingende voorwaarden. Over de inhoud van een project en de honorering wordt beslist door de Raad van Bestuur na advies van de Stuurgroep Erfgoed.

11 3. Het toekennen van de bedragen moet steeds passen binnen de voorziene middelen in de begroting van de Erfgoedcel Land van Dendermonde De Raad van Bestuur van de Projectvereniging Cultuurdijk kent het definitieve subsidiebedrag toe. 11 Artikel 39. De aanvrager wordt binnen de maand na de bevestiging van ontvangst van het subsidiedossier op de hoogte gebracht van de beslissing voor subsidiëring en de grootte van het toegekende subsidiebedrag. Indien deze termijn door omstandigheden niet haalbaar is voor de Erfgoedcel Land van Dendermonde, verwittigt zij de aanvrager hiervan schriftelijk. C. Uitbetalen van de subsidie Artikel 40. Artikel 41. Artikel 42. Artikel 43. Het subsidiebedrag wordt enkel overgemaakt op een rekening die op naam staat van de aanvrager, zie artikel 3. De uitbetaling van het subsidiebedrag gebeurt in 2 schijven. De eerste schijf: 1. bedraagt 75% van het toegekende subsidiebedrag. 2. wordt betaald bij toekenning van de subsidie. De tweede schijf: 1. bedraagt 25% van het toegekende subsidiebedrag. 2. wordt uitbetaald nadat de aanvrager het afrekendossier heeft ingediend. 10 Voor de beleidsperiode voorziet de Erfgoedcel Land van Dendermonde jaarlijks aan subsidiemiddelen voor projecten. Dit bedrag is onder voorbehoud en wordt jaarlijks herbekeken. 11 Leden van de Raad van Bestuur hebben geen recht zich uit te spreken over projecten waarvan de aanvrager afkomstig is uit hun gemeente.

12 Artikel 44. Artikel 45. Het afrekendossier wordt maximaal 3 maanden na de apotheose/het publieksmoment van het project digitaal ingediend via info@egclandvandendermonde.be en omvat: 1. een in te vullen formulier dat kan gedownload worden via of kan opgevraagd worden bij de Erfgoedcel Land van Dendermonde, zie artikel 29. Enkel onder deze vorm worden afrekendossiers aanvaard. 2. een verantwoording van alle kosten met bewijsstukken zoals facturen of betaalwijzen minimaal 1 exemplaar van wat als blijvende waarde van het project ter beschikking wordt gesteld, zie artikel De Erfgoedcel Land van Dendermonde stuurt 14 dagen voor het verlopen van de indientermijn van het afrekendossier nog een herinneringsmail. Indien het afrekendossier niet binnen de vooropgestelde termijn of onvolledig wordt bezorgd aan de Erfgoedcel Land van Dendermonde, zie artikel 45, volgt er geen uitbetaling van de tweede schijf. 14 D. Problemen bij de uitvoering Artikel 46. Het overgemaakte subsidiebedrag kan geheel of gedeeltelijk teruggevorderd worden indien: 1. de in dit reglement opgesomde én bindende voorwaarden niet worden nageleefd. 2. tijdens of na afloop van het project blijkt dat onjuiste gegevens werden verstrekt. 3. het project niet plaatsvindt. 12 De aanvrager moet duidelijk bewijzen dat de kosten van het project hoger liggen dan het ontvangen subsidiebedrag aangezien de Erfgoedcel Land van Dendermonde maximaal 75% van de totale kostprijs subsidieert. 13 Dit geldt uiteraard enkel voor zaken die fysiek ter beschikking worden gesteld in kader van het project zoals alle vormen van drukwerk (boeken, inventarissen, ), DVD s, 14 Dit artikel is enkel van toepassing indien de apotheose of het publieksmoment heeft plaatsgevonden waarmee het project ook als afgerond wordt beschouwd.

13 Artikel 47. Bij moeilijkheden tijdens de uitvoering van het project: 1. meldt de aanvrager de moeilijkheden die de uitvoering van het project kunnen verhinderen meteen en schriftelijk aan de Erfgoedcel Land van Dendermonde. 2. bericht de aanvrager het langdurig uitstel 15 of niet plaatsvinden van het project onmiddellijk en schriftelijk aan de Erfgoedcel Land van Dendermonde. De aanvrager geeft ook de reden voor het uitstel of de annulering op. 3. dient de aanvrager een afrekendossier in voor de reeds gemaakte kosten in het kader van de uitvoering van het project. Dit gebeurt volgens de werkwijze in artikel 45 en maximaal 3 maanden na de schriftelijke melding dat het project niet plaatsvindt. Enkel het bedrag dat niet verantwoord is in het afrekendossier, wordt teruggevorderd. 15 Wanneer de uitvoering van het project, het publieksmoment of de apotheose minimaal 3 maanden wordt uitgesteld zonder aanvaardbare reden.

14 Hoofdstuk 4: verbintenissen van de aanvrager A. Communicatie Artikel 48. Artikel 49. In alle gedrukte en digitale communicatie, bij iedere mededeling, publicatie en presentatie in het kader van het project, dient de aanvrager de voor het project verkregen steun te vermelden onder de vorm van het logo van de Erfgoedcel Land van Dendermonde. Het logo van de Erfgoedcel Land van Dendermonde is te downloaden via of op te vragen bij de Erfgoedcel Land van Dendermonde. De subsidiëring van projecten zit vervat in het cultureel-erfgoedconvenant afgesloten tussen de Projectvereniging Cultuurdijk en de Vlaamse Overheid. In alle gedrukte en digitale communicatie, bij iedere mededeling, publicatie en presentatie in het kader van het project, dient de aanvrager de voor het project verkregen steun te vermelden onder de vorm van het logo van de Vlaamse Gemeenschap en de bijhorende tekst met steun van de Vlaamse Gemeenschap. Het logo van de Vlaamse Gemeenschap is te downloaden via of op te vragen bij de Erfgoedcel Land van Dendermonde. B. Apotheose/publieksmoment Artikel 50. Artikel 51. De aanvrager bezorgt tijdig het eindresultaat van het project aan de Erfgoedcel Land van Dendermonde. De Erfgoedcel Land van Dendermonde wordt tijdig uitgenodigd op de publieksactiviteiten verbonden aan het gesubsidieerde project.

15 C. Aansprakelijkheid Artikel 52. De Erfgoedcel Land van Dendermonde kan niet aansprakelijk worden gesteld voor activiteiten die de aanvrager, zoals vermeld in artikel 3, onderneemt in het kader van projecten ondersteund via dit subsidiereglement. De volledige verantwoordelijkheid voor de uitwerking, organisatie en financiële afhandeling van het project ligt bij de aanvrager.

Subsidiereglement Erfgoedcel Land van Dendermonde

Subsidiereglement Erfgoedcel Land van Dendermonde Subsidiereglement Erfgoedcel Land van Dendermonde Periodieke publicaties Sinds 000 sluit de Vlaamse Gemeenschap cultureel-erfgoedconvenanten met lokale besturen. Deze convenanten bevatten afspraken voor

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL- ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Aalst

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL- ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Aalst SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL- ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Aalst INLEIDING De Erfgoedcel Aalst sloot met de Vlaamse Gemeenschap een cultureel-erfgoedconvenant af voor de beleidsperiode 2009-2014. In

Nadere informatie

Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld 2 de herziene versie juni 2012

Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld 2 de herziene versie juni 2012 Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld 2 de herziene versie juni 2012 INLEIDING Sinds 2000 sluit de Vlaamse Gemeenschap cultureel-erfgoedconvenants

Nadere informatie

PROJECTSUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL ERFGOEDINITIATIEVEN

PROJECTSUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL ERFGOEDINITIATIEVEN PROJECTSUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL ERFGOEDINITIATIEVEN ERFGOEDCEL VIERSPRONG 1. KADER De projectvereniging Viersprong kan subsidies toekennen aan cultureelerfgoedinitiatieven volgens de bepalingen

Nadere informatie

Subsidiedossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld herziene versie juli 2010

Subsidiedossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld herziene versie juli 2010 Subsidiedossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld herziene versie juli 2010 Binnen het Cultureel-Erfgoedconvenant Land van Waas staat de

Nadere informatie

Projectsubsidiereglement van 26 november 2015 ter versterking van het lokaal cultureel-erfgoedveld 1

Projectsubsidiereglement van 26 november 2015 ter versterking van het lokaal cultureel-erfgoedveld 1 Projectsubsidiereglement van 26 november 2015 ter versterking van het lokaal cultureel-erfgoedveld 1 INLEIDING Sinds 2000 sluit de Vlaamse Gemeenschap cultureel-erfgoedconvenants met lokale besturen om

Nadere informatie

Subsidiereglement voor éénmalige erfgoedpublicaties van 1 januari 2011

Subsidiereglement voor éénmalige erfgoedpublicaties van 1 januari 2011 Subsidiereglement voor éénmalige erfgoedpublicaties van 1 januari 2011 INLEIDING Sinds 2000 sluit de Vlaamse Gemeenschap cultureel-erfgoedconvenants met lokale besturen om het ontwikkelen van een lokaal

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL-ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Denderland

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL-ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Denderland SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL-ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Denderland INLEIDING De projectvereniging Erfgoed Denderland sloot met de Vlaamse Gemeenschap een cultureelerfgoedconvenant af voor de beleidsperiode

Nadere informatie

Subsidiedossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld 2 de herziene versie juni 2012

Subsidiedossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld 2 de herziene versie juni 2012 Subsidiedossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld 2 de herziene versie juni 2012 Binnen het Cultureel-Erfgoedconvenant Land van Waas staat

Nadere informatie

Subsidieregelement voor cultureelerfgoedprojecten. Erfgoedcel Kusterfgoed

Subsidieregelement voor cultureelerfgoedprojecten. Erfgoedcel Kusterfgoed Subsidieregelement voor cultureelerfgoedprojecten Erfgoedcel Kusterfgoed 1 Inleiding De Projectvereniging Kusterfgoed sloot met de Vlaamse Gemeenschap een cultureelerfgoedconvenant af voor de beleidsperiode

Nadere informatie

Subsidiereglement voor cultureelerfgoedprojecten

Subsidiereglement voor cultureelerfgoedprojecten Versie juni 2017 Subsidiereglement voor cultureelerfgoedprojecten Erfgoedcel Kusterfgoed Inleiding De Projectvereniging Kusterfgoed sloot met de Vlaamse Gemeenschap een cultureelerfgoedconvenant af voor

Nadere informatie

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 De gemeente Kalmthout voorziet in een subsidiereglement

Nadere informatie

Subsidiedossier Subsidiereglement voor éénmalige erfgoedpublicaties van 1 januari 2011

Subsidiedossier Subsidiereglement voor éénmalige erfgoedpublicaties van 1 januari 2011 Subsidiedossier Subsidiereglement voor éénmalige erfgoedpublicaties van 1 januari 2011 Binnen het Cultureel-Erfgoedconvenant Land van Waas staat de actieve ondersteuning van Wase erfgoedzorgers centraal.

Nadere informatie

ONDERSTEUNINGSTRAJECT COMMUNICATIE

ONDERSTEUNINGSTRAJECT COMMUNICATIE Criteria voor de toekenning van een ondersteuningstraject rond communicatie met bijhorende toelage voor cultureel-erfgoedverenigingen in het Waasland ONDERSTEUNINGSTRAJECT COMMUNICATIE Sinds 2000 sluit

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PROJECTPREMIE

AANVRAAGFORMULIER PROJECTPREMIE AANVRAAGFORMULIER PROJECTPREMIE 1. Identificatie van de aanvrager Naam aanvrager/vereniging Rechtsvorm Naam contactpersoon Contactadres Telefoonnummer e-mail Website Rekeningnummer Rekeningnummer op naam

Nadere informatie

Subsidiedossier Subsidiereglement voor éénmalige erfgoedpublicaties van 1 januari 2011 herziene versie juni 2012

Subsidiedossier Subsidiereglement voor éénmalige erfgoedpublicaties van 1 januari 2011 herziene versie juni 2012 Subsidiedossier Subsidiereglement voor éénmalige erfgoedpublicaties van 1 januari 2011 herziene versie juni 2012 Binnen het Cultureel-Erfgoedconvenant Land van Waas staat de actieve ondersteuning van Wase

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN Artikel 1 Doelstelling De stad Tongeren wil erfgoedinitiatieven in Tongeren stimuleren en financieel ondersteunen, binnen de perken van het vastgestelde

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT RESTAURATIEPROJECTEN IN DE MIJNSTREEK

SUBSIDIEREGLEMENT RESTAURATIEPROJECTEN IN DE MIJNSTREEK SUBSIDIEREGLEMENT RESTAURATIEPROJECTEN IN DE MIJNSTREEK Versie juli 2016 Erfgoedcel Mijn-Erfgoed E. Coppéelaan 87 3600 Genk T 089 811 411 info@mijnerfgoed.be 2 SUBSIDIEREGLEMENT RESTAURATIEPROJECTEN IN

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT RESTAURATIEPROJECTEN IN DE MIJNSTREEK

SUBSIDIEREGLEMENT RESTAURATIEPROJECTEN IN DE MIJNSTREEK SUBSIDIEREGLEMENT RESTAURATIEPROJECTEN IN DE MIJNSTREEK Versie januari 2018 Erfgoedcel Mijn-Erfgoed E. Coppéelaan 87 3600 Genk T 089 811 411 info@mijnerfgoed.be 2 SUBSIDIEREGLEMENT RESTAURATIEPROJECTEN

Nadere informatie

Intergemeentelijk subsidiereglement voor cultureel erfgoedprojecten werkgebied Platform Omgeving Leie Schelde

Intergemeentelijk subsidiereglement voor cultureel erfgoedprojecten werkgebied Platform Omgeving Leie Schelde Intergemeentelijk subsidiereglement voor cultureel erfgoedprojecten werkgebied Platform Omgeving Leie Schelde Goedgekeurd door de raad van bestuur op 21 augustus 2013 Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth,

Nadere informatie

PROJECTSUBSIDIEREGLEMENT ERFGOED ZUIDWEST

PROJECTSUBSIDIEREGLEMENT ERFGOED ZUIDWEST INLEIDING Vanuit het erfgoedbeleidsplan 2015-2020 ontwikkelt de intergemeentelijke erfgoedcel voor Zuid-West-Vlaanderen, erfgoed zuidwest, een projectsubsidiereglement voor erfgoedinitiatieven 1. Vanuit

Nadere informatie

Reglement 'Projectsubsidies voor erfgoed in Limburg'

Reglement 'Projectsubsidies voor erfgoed in Limburg' Reglement Projectsubsidies voor erfgoed in Limburg BESLUIT VAN 17 SEPTEMBER 2008 Gewijzigd: 21 april 2010 De Provincieraad van Limburg Gelet op het decreet houdende de ontwikkeling, de organisatie en de

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SOCIAAL-CULTUREEL VOLWASSENENWERK Aangepast reglement met betrekking tot de toekenning van projectsubsidies in de sector

Nadere informatie

PROJECTSUBSIDIEREGLEMENT ERFGOEDPROJECTEN IN DE MIJNSTREEK

PROJECTSUBSIDIEREGLEMENT ERFGOEDPROJECTEN IN DE MIJNSTREEK PROJECTSUBSIDIEREGLEMENT ERFGOEDPROJECTEN IN DE MIJNSTREEK Versie april 2015 Erfgoedcel Mijn-Erfgoed E. Coppéelaan 87 3600 Genk T 089 811 411 info@mijnerfgoed.be 2 SUBSIDIEREGLEMENT CULTUREEL ERFGOEDPROJECTEN

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN ART. 1. ALGEMEEN 1.1. Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten verleent het

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van activiteiten in het kader van 800 jaar Sint- Niklaas

Subsidiereglement ter ondersteuning van activiteiten in het kader van 800 jaar Sint- Niklaas GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van activiteiten in het kader van 800 jaar Sint- Niklaas Artikel 1. Doel In 1217 werd Sint-Niklaas, voorheen ondergeschikt

Nadere informatie

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten Binnen het in het budget voorziene en goedgekeurde bedrag (1419/4/3/7/9 steun voor erkende socio-culturele verenigingen en 1419/4/3/6/4 Ondersteuning

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

Erfgoedontsluiting. Provinciaal subsidiereglement. collectie Streekmuseum Halle

Erfgoedontsluiting. Provinciaal subsidiereglement. collectie Streekmuseum Halle Erfgoedontsluiting Provinciaal subsidiereglement collectie Streekmuseum Halle PROVINCIAAL SUBSIDIEREGLEMENT ERFGOEDONTSLUITING Met het reglement voor projectsubsidies ter ontsluiting van erfgoed in Vlaams-Brabant

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

POLS & Erfgoedcel Leie Schelde. voor cultureel-erfgoedprojecten

POLS & Erfgoedcel Leie Schelde. voor cultureel-erfgoedprojecten POLS & Erfgoedcel Leie Schelde Subsidiereglement voor cultureel-erfgoedprojecten Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 15 november 2017 Inleiding Sinds 2000 sluit de Vlaamse Gemeenschap cultureel erfgoedconvenants

Nadere informatie

1.2 Welke projecten komen in aanmerking? Beoordelingscriteria:

1.2 Welke projecten komen in aanmerking? Beoordelingscriteria: Subsidiereglement 2019 APB Toerisme Provincie Antwerpen 1. Beleid 1.1 Beleidslijnen 2019 APB Toerisme Provincie Antwerpen en de regiowerking Kempen willen ondersteuning bieden bij het uitwerken en ontwikkelen

Nadere informatie

REGLEMENT. Darna Express

REGLEMENT. Darna Express Darna vzw Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Steenstraat 25-27 1000 Brussel REGLEMENT Darna Express Projectsubsidie voor de realisatie van culturele projecten ter stimulering van de dialoog tussen de Vlaams

Nadere informatie

Cultureel-erfgoedconvenant tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Cultureel-erfgoedconvenant tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie Cultureel-erfgoedconvenant 2012-2016 tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie CULTUREEL-ERFGOEDCONVENANT TUSSEN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP EN DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE OVER

Nadere informatie

Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard

Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard De raad, Gelet op het decreet d.d. 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief

Nadere informatie

leden waarvan bestuursleden

leden waarvan bestuursleden AANVRAAGFORMULIER A BASISSUBSIDIE Alle Vleterse erkende socio-culturele verenigingen die een actieve en regelmatige culturele werking op het grondgebied van Vleteren, kunnen een jaarlijkse gemeentelijk

Nadere informatie

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 15 december 2009 Bekendgemaakt

Nadere informatie

TRANSITIEREGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING

TRANSITIEREGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING TRANSITIEREGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING Handleiding / 3.01.2018 cjm.vlaanderen.be Deze handleiding verleent concrete en praktische informatie over

Nadere informatie

Reglement voor subsidiëring van erfgoedprojecten van de Provincie West-Vlaanderen

Reglement voor subsidiëring van erfgoedprojecten van de Provincie West-Vlaanderen Reglement voor subsidiëring van erfgoedprojecten van de Provincie West-Vlaanderen Artikel 1 Doelstelling Met dit reglement wil de Provincie West-Vlaanderen in 2017 kwaliteitsvolle erfgoedinitiatieven consolideren

Nadere informatie

p r o v i n c i e L i m b u r g

p r o v i n c i e L i m b u r g p r o v i n c i e L i m b u r g In te vullen door de behandelende afdeling dossiernummer D i r e c t i e Mens Beleidscel Cultuur AANVRAAG PROJECTSUBSIDIE Projectsubsidies voor erfgoed in Limburg Waarvoor

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013 SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013 HOOFDSTUK

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIES Erfgoedcel Denderland

AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIES Erfgoedcel Denderland AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIES Erfgoedcel Denderland Met dit formulier kun je bij erfgoedcel Denderland een subsidie aanvragen voor een cultureelerfgoedproject. De voorwaarden en criteria om voor deze

Nadere informatie

Impulsbedrag voor erfgoedprojecten rond 100 jaar in Pajottenland en Zennevallei

Impulsbedrag voor erfgoedprojecten rond 100 jaar in Pajottenland en Zennevallei Impulsbedrag voor erfgoedprojecten rond 100 jaar 14-18 in Pajottenland en Zennevallei Eén van de doelstellingen van de erfgoedcel is het ondersteunen van lokale erfgoedactoren. In het kader van de herdenking

Nadere informatie

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de toelichting bij het budget -zoals goedgekeurd door de gemeenteraad-

Nadere informatie

FAQ. Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten

FAQ. Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten FAQ Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten cjm.vlaanderen.be INHOUD 1 Wie kan aanvragen?... 4 1.1 Kan een feitelijke vereniging indienen? 4 1.2 Kan eenzelfde aanvrager

Nadere informatie

Cultureel-erfgoedconvenant tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband van het Land van Waas

Cultureel-erfgoedconvenant tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband van het Land van Waas Cultureel-erfgoedconvenant tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband van het Land van Waas Tussen: de Vlaamse Gemeenschap, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering in

Nadere informatie

Intergemeentelijk subsidiereglement voor cultureel erfgoedprojecten werkgebied Platform Omgeving Leie Schelde

Intergemeentelijk subsidiereglement voor cultureel erfgoedprojecten werkgebied Platform Omgeving Leie Schelde Intergemeentelijk subsidiereglement voor cultureel erfgoedprojecten werkgebied Platform Omgeving Leie Schelde Goedgekeurd door de raad van bestuur op 16 maart 2016 Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem,

Nadere informatie

Wase Erfgoedprijs Aanmeldingsformulier voor cultureel erfgoed en gemengde projecten

Wase Erfgoedprijs Aanmeldingsformulier voor cultureel erfgoed en gemengde projecten Wase Erfgoedprijs Aanmeldingsformulier voor cultureel erfgoed en gemengde projecten Erfpunt en Erfgoedcel Waasland bundelen de krachten en roepen samen de Wase Erfgoedprijs in het leven. Met het toekennen

Nadere informatie

Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten

Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten I. SITUERING Op 14 juli 2017 heeft de Vlaamse minister bevoegd voor Cultuur zijn conceptnota Een langetermijnvisie voor aanvullende financiering en

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Stad Eeklo Cultuurdienst Molenstraat 36 9900 EEKLO T 09 218 27 31 F 09 378 40 49 info@stad.eeklo.be SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Gelet op het decreet van 12 juli 2012 betreffende

Nadere informatie

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE Artikel 1. - Doel Goedgekeurd door de provincieraad op 25/09/2014 De provincie Antwerpen

Nadere informatie

Reglement voor subsidiëring van artistiek-culturele projecten van de Provincie West-Vlaanderen

Reglement voor subsidiëring van artistiek-culturele projecten van de Provincie West-Vlaanderen Reglement voor subsidiëring van artistiek-culturele projecten van de Provincie West-Vlaanderen Artikel 1 - Doelstelling Met dit reglement wil de Provincie West-Vlaanderen de kwaliteitsvolle werking in

Nadere informatie

PROVINCIAAL REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN SUBSIDIES AAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN, DIE ACTIEF ZIJN IN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

PROVINCIAAL REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN SUBSIDIES AAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN, DIE ACTIEF ZIJN IN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROVINCIAAL REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN SUBSIDIES AAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN, DIE ACTIEF ZIJN IN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Artikel 1. Binnen de perken van de daartoe op de begroting van

Nadere informatie

SOCIAAL-CULTURELE, CULTURELE EN ARTISTIEKE PROJECTSUBSIDIES WERKINGSSUBSIDIES

SOCIAAL-CULTURELE, CULTURELE EN ARTISTIEKE PROJECTSUBSIDIES WERKINGSSUBSIDIES Provinciale subsidiereglementen SOCIAAL-CULTURELE, CULTURELE EN ARTISTIEKE PROJECTSUBSIDIES WERKINGSSUBSIDIES sociaal-culturele, culturele en artistieke projectsubsidies werkingssubsidies Met dit reglement

Nadere informatie

Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn

Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 - De Provincie West-Vlaanderen

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE DE SUBSIDIËRING VAN BIJZONDERE CULTURELE INITIATIEVEN (PROJECTSUBSIDIE) BINNEN DE GEMEENTE MAASMECHELEN

REGLEMENT BETREFFENDE DE SUBSIDIËRING VAN BIJZONDERE CULTURELE INITIATIEVEN (PROJECTSUBSIDIE) BINNEN DE GEMEENTE MAASMECHELEN REGLEMENT BETREFFENDE DE SUBSIDIËRING VAN BIJZONDERE CULTURELE INITIATIEVEN (PROJECTSUBSIDIE) BINNEN DE GEMEENTE MAASMECHELEN Hoofdstuk I Voorwerp van het subsidiereglement artikel 1. Doel en doelgroep

Nadere informatie

Reglement vzw Toerisme Vlaams-Brabant

Reglement vzw Toerisme Vlaams-Brabant Reglement vzw Toerisme Vlaams-Brabant Subsidiereglement publieksgerichte activiteiten Brabantse trekpaarden Artikel 1 Doel Binnen de perken van de daartoe op het budget van de vzw Toerisme Vlaams-Brabant

Nadere informatie

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Artikel 1 Wat is de doelstelling van een projectsubsidie? De stad Antwerpen kan, onder de voorwaarden bepaald in dit reglement en binnen de

Nadere informatie

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT:

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT: 83 LANDBOUW Provincieraadsbesluit van 25 september 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement voor de subsidiëring van initiatieven voor duurzame en verbrede landbouw Gelet op het provinciedecreet;

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR PERIODIEKE ERFGOEDPUBLICATIES Erfgoedcel Denderland

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR PERIODIEKE ERFGOEDPUBLICATIES Erfgoedcel Denderland AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR PERIODIEKE ERFGOEDPUBLICATIES Erfgoedcel Denderland Met dit formulier kan je bij Erfgoedcel Denderland een subsidie aanvragen voor een periodieke erfgoedpublicatie. De

Nadere informatie

REGLEMENT INNOVATIEVE PARTNERPROJECTEN

REGLEMENT INNOVATIEVE PARTNERPROJECTEN / reglement REGLEMENT INNOVATIEVE PARTNERPROJECTEN /18.04.2019 cjm.vlaanderen.be INHOUD 1 SITUERING... 3 2 DOELSTELLING... 3 3 PROJECTSUBSIDIES VOOR INNOVATIEVE PARTNERPROJECTEN... 3 3.1 Definities 3 3.2

Nadere informatie

Subsidiereglement voor bovenlokale projectondersteuning 2020

Subsidiereglement voor bovenlokale projectondersteuning 2020 Subsidiereglement voor bovenlokale projectondersteuning 2020 Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wenst te inspireren, sensibiliseren, faciliteren en in te zetten op de ontwikkeling van een levenslange

Nadere informatie

Subsidiereglement voor bovenlokale projectondersteuning 2019

Subsidiereglement voor bovenlokale projectondersteuning 2019 Subsidiereglement voor bovenlokale projectondersteuning 2019 Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wenst te inspireren, sensibiliseren, faciliteren en in te zetten op de ontwikkeling van een levenslange

Nadere informatie

Reglement. ter subsidiëring van initiatieven rond de herdenking van WOI door actoren uit het middenveld in de Ginterregio. - Projectsubsidie -

Reglement. ter subsidiëring van initiatieven rond de herdenking van WOI door actoren uit het middenveld in de Ginterregio. - Projectsubsidie - Reglement ter subsidiëring van initiatieven rond de herdenking van WOI door actoren uit het middenveld in de Ginterregio - Projectsubsidie - HERDENKING 100 JAAR GROOTE OORLOG 2014 2019 1. Doelstellingen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Cultuur dienst Erfgoed dossiernummer: 1705062 Provincieraadsbesluit betreft Aanpassing reglement van 15 september 2005 betreffende de subsidiëring van erfgoedprojecten Aanpassen van het reglement

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9 e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever REGLEMENT LOKAAL CULTUURBELEID voorleggen voorstel tot uitbreiding reglement betreffende de ondersteuning van initiatieven

Nadere informatie

Reglement versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk, specifiek ter ondersteuning van actieve handelscomités

Reglement versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk, specifiek ter ondersteuning van actieve handelscomités Reglement versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk, specifiek ter ondersteuning van actieve handelscomités Inhoud Hoofdstuk 1: Algemene principes en definities...

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN definitieve versie REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIES Erfgoedcel Denderland

AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIES Erfgoedcel Denderland AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIES Erfgoedcel Denderland Met dit formulier kan je bij Erfgoedcel Denderland een subsidie aanvragen voor een cultureel erfgoedproject. De voorwaarden en criteria om voor

Nadere informatie

1. Erkenning als socio-culturele vereniging

1. Erkenning als socio-culturele vereniging Gemeentelijk reglement in verband met de erkenning en de subsidiëring van socioculturele verenigingen in het kader van het gemeentelijk cultuurbeleid gemeenteraad 2 mei 2017 1. Erkenning als socio-culturele

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands-

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Afrekeningsdossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld 2 de herziene versie juni 2012

Afrekeningsdossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld 2 de herziene versie juni 2012 Afrekeningsdossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld 2 de herziene versie juni 2012 Je ontving op basis van het projectsubsidiereglement

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR TOELAGEN AAN ERKENDE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN MEEUWEN-GRUITRODE Versie: gemeenteraad 30 oktober 2014

REGLEMENT VOOR TOELAGEN AAN ERKENDE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN MEEUWEN-GRUITRODE Versie: gemeenteraad 30 oktober 2014 REGLEMENT VOOR TOELAGEN AAN ERKENDE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN MEEUWEN-GRUITRODE Versie: gemeenteraad 30 oktober 2014 Artikel 1: Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Meeuwen-Gruitrode verleent

Nadere informatie

Reglement provincie Vlaams-Brabant

Reglement provincie Vlaams-Brabant Reglement provincie Vlaams-Brabant www.vlaamsbrabant.be/reglementen Reglement voor artistieke initiatieven voor jeugd en volwassenen Artikel 1 - Definitie Binnen de perken van de daartoe op de begroting

Nadere informatie

Beslissing van de Provincieraad van 23/05/2013. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en definities/begripsomschrijvingen. Artikel 1

Beslissing van de Provincieraad van 23/05/2013. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en definities/begripsomschrijvingen. Artikel 1 Provinciaal reglement houdende de toekenning van een opstart- of projectsubsidie aan initiatieven vanuit de sectoren Welzijn, Jeugd, Gelijke kansen en Wonen Beslissing van de Provincieraad van 23/05/2013

Nadere informatie

Reglement voor subsidiëring van sociaal-culturele projecten van de Provincie West-Vlaanderen

Reglement voor subsidiëring van sociaal-culturele projecten van de Provincie West-Vlaanderen Reglement voor subsidiëring van sociaal-culturele projecten van de Provincie West-Vlaanderen Artikel 1 Doelstelling Met dit reglement wil de Provincie West-Vlaanderen de kwaliteitsvolle werking in de sociaalculturele

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1602375 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SVK subsidiereglement Subsidiereglement

Nadere informatie

Uitgangspunt van deze omzendbrief is het subsidiëren van projecten van bepaalde duur.

Uitgangspunt van deze omzendbrief is het subsidiëren van projecten van bepaalde duur. Omzendbrief voor de subsidiëring van projecten in het kader van Samenlevingsinitiatieven 1. Wat zijn de Samenlevingsinitiatieven? De erkenning en subsidiëring van Samenlevingsinitiatieven gebeurt op basis

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel. directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een opstartende G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 tot uitvoering van het decreet van 5 mei 2006 houdende de erkenning van de Vlaamse Gebarentaal

Besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 tot uitvoering van het decreet van 5 mei 2006 houdende de erkenning van de Vlaamse Gebarentaal Besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 tot uitvoering van het decreet van 5 mei 2006 houdende de erkenning van de Vlaamse Gebarentaal Gecoördineerde versie Gewijzigd bij het besluit van de

Nadere informatie

Reglement van 22 december 2015 voor toekenning en verdeling van projectsubsidies

Reglement van 22 december 2015 voor toekenning en verdeling van projectsubsidies Reglement van 22 december 2015 voor toekenning en verdeling van projectsubsidies Artikel 1 Dit reglement is enkel van toepassing op aanvragen voor het verkrijgen van een projectsubsidie uitgaande van verenigingen

Nadere informatie

Reglement inzake de Projectcheque " ONDERNEEM IN IZEGEM "

Reglement inzake de Projectcheque  ONDERNEEM IN IZEGEM STADSBESTUUR IZEGEM Reglement inzake de Projectcheque " ONDERNEEM IN IZEGEM " Artikel 1 Projectcheque Onderneem in Izegem Binnen de perken van het jaarlijks door de Gemeenteraad vastgestelde budget kunnen

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIES CULTUREEL ERFGOED

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIES CULTUREEL ERFGOED ERFGOEDCEL KEMPENS KARAKTER SUBSIDIEREGLEMENT ERFGOEDPROJECTEN REGLEMENT PROJECTSUBSIDIES CULTUREEL ERFGOED 2015 2020 Inhoud: Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Hoofdstuk 2: Themasubsidie Hoofdstuk 3: Voorwaarden

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten SUBSIDIEREGLEMENT Projectsubsidie Subsidie voor educatieve en sensibiliserende De gemeente Boechout voorziet jaarlijks een bedrag voor financiële steun voor ontwikkelingssamenwerking, zowel voor Zuidwerking

Nadere informatie

Introductieles. Mondelinge geschiedenis

Introductieles. Mondelinge geschiedenis Introductieles Mondelinge geschiedenis Wat is mondelinge geschiedenis? Verhalen van mensen = ERFGOED Mondelinge geschiedenis = het verleden REGISTREREN en (RE)CONSTRUEREN door het INTERVIEWEN van GETUIGEN

Nadere informatie

Subsidiereglement. 1 maart stad Antwerpen servicepunt verenigingen

Subsidiereglement. 1 maart stad Antwerpen servicepunt verenigingen Subsidiereglement Reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van de maatschappelijke integratie en participatie van personen met een handicap 1 maart 2014 stad Antwerpen servicepunt

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie gemeenschapsvormende culturele projecten

Aanvraagformulier subsidie gemeenschapsvormende culturele projecten Aanvraagformulier subsidie gemeenschapsvormende culturele projecten Lever dit dossier in bij team cultuur, Cultuurplein 2, 2220 Heist-op-den-Berg of cultuur@heist-op-den-berg.be Titel Project Gegevens

Nadere informatie

Reglement uitleendienst Erfgoedcel Land van Dendermonde

Reglement uitleendienst Erfgoedcel Land van Dendermonde Reglement uitleendienst Erfgoedcel Land van Dendermonde [1] Algemeen Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. De Erfgoedcel Land van Dendermonde leent kosteloos materiaal uit aan een instelling, organisatie,

Nadere informatie

CULTUREEL- ERFGOEDDECREET

CULTUREEL- ERFGOEDDECREET HANDLEIDING bij het CULTUREEL- ERFGOEDDECREET 2012 SUBSIDIES VOOR CULTUREEL-ERFGOEDPROJECTEN INTERNATIONALE PROJECTEN DIE COFINANCIERING VEREISEN < verwijder het hiernavolgende sectie-einde niet! het bepaalt

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. directie Ruimte dienst Mobiliteit Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

TRANSITIEREGLEMENT VOOR CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING

TRANSITIEREGLEMENT VOOR CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING TRANSITIEREGLEMENT VOOR CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING Versie / 3.01.2018 cjm.vlaanderen.be 1 SITUERING Het decreet van 18 november 2016 houdende de vernieuwde taakstelling en gewijzigde

Nadere informatie

68%6,',(6 DE PROVINCIERAAD VAN VLAAMS-BRABANT,

68%6,',(6 DE PROVINCIERAAD VAN VLAAMS-BRABANT, 3529,1&,$$/5(*/(0(17,1=$.('(72(.(11,1*9$1 68%6,',(6 $$162&,$$/(1&8/785(/(9(5(1,*,1*(1',($&7,()=,-1,1 '(3529,1&,(9/$$06%5$%$17 DE PROVINCIERAAD VAN VLAAMS-BRABANT, Gelet op het besluit van de provincieraad

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Gemeente Zulte (goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 25 juni 2009) Dit subsidiereglement omvat: 1. Werkingstoelagen voor verenigingen aangesloten bij de

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van Cultuurplatforms

Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van Cultuurplatforms Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van Cultuurplatforms Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 juni 2016 Bekendgemaakt op 28 juni 2016 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Definities...

Nadere informatie