0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 21 december 2015 goedkeuring

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 21 december 2015 goedkeuring"

Transcriptie

1 TOELICHTING Gemeenteraad van 25 januari 2016 OPENBARE ZITTING MAP 000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 21 december 2015 goedkeuring MAP 001: FINANCIËN ONTVANGSTEN BURGERZAKEN POLITIE BRANDWEER EUROPESE ZAKEN PERSONEEL PARTICIPATIE FACILITY EN EREDIENSTEN 1.1 Ontslag gemeenteraadslid dhr Alex Maddelein aktename Dhr Alex Maddelein, raadslid, diende op 11 januari 2016 zijn ontslag in als gemeenteraadslid. Artikel 15 van het gemeentedecreet stelt : Het gemeenteraadslid dat ontslag wil nemen, deelt dat schriftelijk mee aan de voorzitter van de gemeenteraad. Het ontslag is definitief na de ontvangst van de kennisgeving door de voorzitter van de gemeenteraad. Het lid van de gemeenteraad blijft zijn mandaat uitoefenen tot zijn opvolger is geïnstalleerd, behoudens als het ontslag het gevolg is van een onverenigbaarheid. De raad wordt gevraagd hiervan akte te nemen. 1.2 Aanstellen van opvolgend gemeenteraadslid dhr Tom Willemyns onderzoek geloofsbrieven aktename Omwille van het ontslag van dhr Alex Maddelein wordt een nieuw gemeenteraadslid aangesteld. De eerste opvolger, dhr Tom Willemyns, wenst zijn mandaat op te nemen, voldoet aan alle voorwaarden en kan als gemeenteraadslid worden aangesteld. 1.3 Geïntegreerd HRM systeem goedkeuring lastvoorwaarden en gunning Als ondersteunende dienst binnen afdeling Algemeen Bestuur heeft de personeelsdienst een belangrijke verbindende rol voor de ca. 220 personeelsleden, verspreid over alle diensten binnen OCMW/Gemeente. Elk met hun opgebouwde ervaring en specialisatie vullen de beide medewerkers van de personeelsdienst elkaar aan om de personeelsadministratie voor

2 zowel OCMW als Gemeente zo efficiënt mogelijk te organiseren. In een organisatie die groeit en evolueert, wordt het takenpakket er niet kleiner op. De taken binnen de dienst zijn heel divers en vereisen dagelijkse nauwgezette opvolging: Personeelsadministratie voorbereiding loonberekening opvolgen medische onderzoeken, vorming, evaluaties, tijdsregistratie, aanstellingen en contracten bijhouden sollicitantenbestand het adviseren en ondersteunen van de diensthoofden inzake hun HR beleid, enz. De nauwe samenwerking binnen de personeelsdienst resulteerde reeds in efficiëntie winst en kennisverhoging. Er werd verder ook geïnvesteerd in een uniform tijdsregistratiesysteem, het gezamenlijk opvolging van het sollicitantenbestand, om de krachten te bundelen en een centrale aansturing van de personeelsadministratie te verzekeren. Maar behoudens het uniform systeem voor tijdsregistratie, een aangeboden query module van de partner voor loonverwerking en het tijdelijk gebruiken van het intranet als oplossing voor een gezamenlijk sollicitantenbestand, beschikt het bestuur of de personeelsdienst over geen enkele ondersteunende toepassing om de personeelsadministratie (gezamenlijk) te beheren. Via een geïntegreerd HRM systeem, dat voldoet aan de hedendaagse behoeften voor een modern en efficiënt personeelsbeheer, willen we de personeelsdienst in staat stellen om: 1. Personeelsadministratie gezamenlijk en digitaal te beheren 2. Naast de noodzakelijke personeelsadministratie en loonberekening, zich ook te kunnen focussen op HRM, namelijk het efficiënt beheren en inzetten van het menselijk kapitaal in functie van de strategische doelstellingen. Dit HRM systeem moet eveneens leiden tot een betere dienstverlening naar de werknemers toe en op termijn uitmonden in een tijdsbesparing voor de personeelsdienst. De door Cipal voorgestelde volledig aangepaste HRM Suite automatiseert en ondersteunt diverse HR processen. Het is bovendien modulair opgebouwd zodat we het gefaseerd kunnen opnemen. In eerste fase willen we het volgende weerhouden: personeelsbeheer basismodule voor de personeelsdienst personeelsbeheer mijn dossier online voor alle medewerkers personeelsbeheer vorming online voor alle medewerkers personeelsbeheer evaluaties online voor alle medewerkers Er wordt ook geopteerd voor een conversie, deze voorziet dat bepaalde gegevens die reeds beschikbaar zijn in andere systemen worden ingelezen in de toepassing. Dit gebeurt éénmalig voor de toepassing in gebruik wordt genomen. Op die manier wordt veel manueel werk bespaard en de doorlooptijd voor invoer van gegevens verkort.

3 Raming : ,58 excl. btw of ,70 incl. 21% btw: fase 1 HRM systeem: ,10 excl. btw of ,51 incl. 21% btw conversie: 2.915,48 excl. btw of 3.537,73 incl. 21% btw Ciport (beveiligde verbinding): 2.236,00 excl. btw of 2.814,46 incl. 21% btw Gunningswijze : onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking 1.4 Invoering aanvullend pensioenstelsel voor contractuele personeelsleden goedkeuring wijziging Een van de punten uit het sectoraal akkoord was de opstart van een tweede pensioenpijler. Dit akkoord beveelt de besturen aan om dit pensioenreglement in te voeren met ingang vanaf 1 januari 2010, om de pensioentoelage vast te leggen op minstens 1% werkgeversbijdrage op het pensioengerechtigde jaarloon en om te beslissen om al dan niet een inhaaltoelage voor de reeds geheel of gedeeltelijk gepresteerde diensttijd te storten. De raad keurde in zitting van 8/11/2010 de beslissing goed om een pensioentoelage toe te kennen van 2% van het pensioengevend jaarloon. Voor de bijdrage werd een groeipad voorzien van + 0.5% (= 2,5%) op en + 0,5% (= 3%) op De gemeenteraad besliste ook om aan het contractueel aangestelde personeelslid dat op 1 januari 2010 in dienst was, een inhaaltoelage toe te kennen voor de diensttijd die vóór 1 januari 2010 effectief gepresteerd werd en waarvoor het personeelslid pensioengerechtigd jaarloon ontvangen heeft. De periode die voor de inhaaltoelage in aanmerking werd genomen, loopt vanaf de datum van aanwerving als contractant bij het bestuur, maar is maximaal beperkt tot 1 januari Deze inhaaltoelage bestaat uit een eenmalige koopsom gelijk aan het toelagepercentage op het pensioengevend jaarloon (2%) vermenigvuldigd met de jaren in aanmerking genomen gepresteerde diensttijd, gedeeld door 4. Gemeente en OCMW onderhandelden met de representatieve vakorganisaties op over de voorziene bijdragevoet van 3% op en kwamen tot volgend voorstel: aan het gemeente en OCMW personeel wordt verder 2.5% toegekend in plaats van de voorziene 3% in Aan het personeel van het woonzorgcentrum, dat tot op heden niet kon genieten van de tweede pensioenpijler, wordt 1.9% toegekend vanaf 2018 (0.6% is voorzien bij het RIZIV maar wordt voorlopig niet uitbetaald). De invoering van het aanvullend pensioenstelsel voor contractuele personeelsleden voor het woonzorgcentrum zal ter goedkeuring worden voorgelegd op de OCMW raad van 17 februari.

4 1.5 Rapportering visum dienstjaar 2015 aktename Het Gemeentedecreet bepaalt in artikel dat de voorgenomen financiële verbintenissen die resulteren in een uitgaande nettokasstroom onderworpen zijn aan een voorafgaand visum van de financieel beheerder. De financieel beheerder onderzoekt, in het kader van zijn opdracht als vermeld in artikel 94, eerste lid, 1, in volle onafhankelijkheid de wettigheid en regelmatigheid van de voorgenomen financiële verbintenissen. Het visum van de financieel beheerder bevat volgende elementen: nazicht budget, wettelijkheid en regelmatigheid. Het visum houdt geen opportuniteitsnazicht in, maar kan door de financieel beheerder aangevuld worden met financieel advies. De gemeenteraad bepaalde op 31/08/2009 de nadere voorwaarden waaronder de financieel beheerder de controle in het kader van de visumverplichting uitoefent. De financieel beheerder rapporteert in volle onafhankelijkheid minstens éénmaal per jaar aan de gemeenteraad over de uitvoering van zijn taak van voorafgaande controle van de wettigheid en regelmatigheid van de voorgenomen verbintenissen. Tegelijkertijd wordt een afschrift van dat rapport ter beschikking gesteld van het College van Burgemeester en Schepenen en de Gemeentesecretaris (art. 166). MAP 002: PATRIMONIUM OPENBARE WERKEN GROEN FEESTMATERIAAL BEGRAAFPLAATSEN MOBILITEIT EN ARBEIDSVEILIGHEID 2.1 Aanbrengen asfalt in verschillende buurtwegen goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze Voor herstel van diverse buurtwegen is een bedrag voorzien van euro btw incl. De werken omvatten het overlagen van de rijweg en waar nodig zullen gedeelten worden afgefreesd om een betere aansluiting en profilering van de rijweg te bekomen. De te herstellen buurtwegen zullen bepaald worden in de werkgroep openbare werken. Raming : excl. btw of incl. 21% btw Wijze van gunnen : onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking 2.2 Aankoop van een minigraafmachine goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze De technische dienst en groendienst maken permanent gebruik van de bandenkraan, zowel voor het onderhoud van grachten als voor andere graafwerken (bijvoorbeeld voor het onderhoud van wegen en voetpaden). Door de aankoop van een minigraafmachine kunnen we de werken efficiënter inplannen. De laatste jaren werd regelmatig een minigraafmachine gehuurd maar de huurkosten daarvan liepen hoog op.

5 Raming : ,08 excl. btw of ,00 incl. 21% btw Gunningswijze : onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking MAP 004: ONDERWIJS JEUGD CULTUUR BIBLIOTHEEK TOERISME FEESTEN EN COMMUNICATIE 3.1 Ontslag en aanstelling lid beheerraad bibliotheek goedkeuring In de gemeenteraad van 28 januari 2013 werd dhr Guy Menu aangeduid als vertegenwoordiger van de gebruikers en de filosofische strekkingen om te zetelen in de beheerraad van de Gemeentelijke Bibliotheek voor de huidige legislatuur. Op 23 oktober 2015 bood hij zijn ontslag aan. Er werd een algemene oproep gelanceerd naar nieuwe leden tussen 1 en 31 december 2015 via de gemeentelijke website, persbericht, bibliotheek en Facebookpagina bibliotheek. Fien Peene (20 jaar adres: Markt 15) diende haar kandidatuur in. De raad wordt gevraagd om de aanstelling van Peene, Fien goed te keuren. 3.2 Overeenkomst oprichting en uitbating van het Guynemerpaviljoen goedkeuring Tussen de private partner Guynemer VOF (Vennootschap Onder Firma) en het gemeentebestuur wordt een overeenkomst afgesloten met betrekking tot de oprichting en de uitbating van het guynemerpaviljoen. De oprichting van een Guynemerpaviljoen is een inhoudelijke meerwaarde voor het toeristisch beleid van de gemeente. Na onderzoek, stelt het gemeentebestuur vast, dat de oprichting en uitbating van het guynemerpaviljoen niet rendabel is. Door commerciële synergieën te zoeken, wil het bestuur de rendabiliteit van het project verhogen. Het bestuur ziet het niet als haar taak om commerciële initiatieven te ontwikkelen en sluit hiervoor een overeenkomst af met de private partner. De private partner werd geselecteerd op basis van het bestek, de projectdefinitie en de oproep voor de publiek private samenwerking Guynemerpaviljoen, goedgekeurd door de gemeenteraad van Langemark Poelkapelle op 26 mei De selectie van de private partner, zijnde Ann Parrein, gebeurde door het college op datum van 21 september Na onderhandelingen tussen de private partner en het gemeentebestuur en in overleg met Toerisme Vlaanderen, werd beslist: om af te stappen van de oprichting van een Publiek Private Samenwerking in de vorm zoals goedgekeurd in het bestek dat de private partner een juridische rechtspersoon zou oprichten, hier onder de noemer van een Vennootschap Onder Firma in onderhavige overeenkomst alle afspraken tussen publieke en private partner zouden worden geregeld. De private partner staat in voor de ontwikkeling, verwezenlijking en exploitatie van het project Guynemerpaviljoen. Naast het paviljoen omvat het project de bouw van een

6 chocolade atelier en winkelruimte, alsook private appartementen. Deze maken geen voorwerp uit van onderhavige overeenkomst. De gemeente ontvangt als primaire begunstigde de subsidie en geeft deze integraal door aan de private partner, die optreedt als secundair begunstigde én voor zover de private partner de afspraken in de overeenkomst en de wettelijke reglementering, nakomt. De private partner betaalt, bij niet naleving van de overeenkomst of de subsidievoorwaarden, alle hieraan verbonden kosten en (schade)vergoedingen voor de gemeente terug aan het gemeentebestuur. MAP 005: RUIMTELIJKE ORDENING MILIEU ENERGIEBELEID ICT EN LOKALE ECONOMIE 4.1 Jaarverslag Woondienst Zonnebeke Langemark Poelkapelle goedkeuring Het eerste werkingsjaar van de woondienst Zonnebeke Langemark Poelkapelle liep van 1 oktober 2014 tot en met 30 september Het jaarverslag bevat een omschrijving van de activiteiten van het eerste werkingsjaar, het financieel jaarverslag en een begroting van werkingsjaar Raamcontract ICT materiaal en consultancyopdrachten goedkeuring om aan te sluiten bij de opdrachtencentrale van Stad Brugge In de gemeenteraad van 02 juli 2012 werd eerder de toetreding tot het raamcontract IT van de stad Kortrijk goedgekeurd. Ook de stad Brugge heeft een raamcontract voor ICT materiaal en consultancyopdrachten gestart met gunstige voorwaarden. Hierop kan nog vrij ingetekend worden. Het raamcontract van stad Brugge omvat 16 percelen. Volgende percelen kunnen van toepassing zijn voor de gemeente: Perceel 1 : Leveren van desktop hardware, randapparatuur en supplies Perceel 2 : Leveren van software (desktop en servers) Perceel 3a : Leveren van consultancy op vlak van productondersteuning Perceel 4 : Leveren en installeren van beamers, (Led)schermen en multimediamateriaal Perceel 9 : Servers en storage Perceel 10 : ICT vorming gespecialiseerd niveau Perceel 11: GIS ondersteuning. De gemeenteraad van Brugge keurde op 26 maart 2013 het ontwerp en wijze van gunnen goed. Het college van Burgemeester en Schepenen van Brugge besliste op 21 juni 2013 welke kandidaten er een offerte mochten indienen. De gemeenteraad van Brugge keurde op 25 juni 2013 het technisch bestek goed. Het college van Burgemeester en Schepenen van Brugge gunde de bovenvermelde percelen op 18 oktober 2013 aan RealDolmen.

7 Deze overeenkomst is een contract op afroep, m.a.w. het bestuur heeft steeds de keuze om een aankoop te doen via dit contract of in eigen beheer. Er wordt eveneens geen minima of maxima gesteld op afname via dit contract. Dergelijk systeem wordt mogelijk gemaakt door de wetgeving op de overheidsopdrachten in de vorm van een opdrachtencentrale. Hierbij verklaren meerdere gemeentes en andere overheidsinstanties dat ze toetreden tot een opdrachtencentrale, terwijl één gemeente of stad werd aangewezen als aanbestedende overheid. De gunningsprocedure uitgevoerd door de aanbestedende overheid kan vervolgens worden aangewend door de andere deelnemende gemeenten om wat in de bestekken staat beschreven eenvoudig te bestellen zonder verdere administratieve verplichtingen. Om ook van de gunstige voorwaarden van dit raamcontract gebruik te kunnen maken, stelt het IT overleg voor om eveneens toe te treden tot dit raamcontract. Aangezien beide raamcontracten Realdolmen als leverancier bieden en hierbij dezelfde contactpersonen aangeduid zijn, zijn er enkel voordelen aan het instappen op een 2de raamcontract: uitgebreider aanbod telkens meest gunstige voorwaarden MAP 007: VARIA 5.1 Besluit van de raad houdende vaststelling van een tijdelijke verordening betreffende de beperking op de ambulante activiteiten op en langs de openbare weg te Langemark naar aanleiding van de rommelmarkt op 20 en 21 februari 2016 goedkeuring Betreft : Besluit van de gemeenteraad houdende tijdelijke verordening betreffende de beperking op de ambulante activiteiten op en langs de openbare weg te Langemark naar aanleiding van de rommelmarkt op 20 en 21 februari Besluit van de raad houdende vaststelling van een tijdelijke verordening betreffende de beperking op de ambulante activiteiten op en langs de openbare weg tijdens de avondrommelmarkt te Langemark op 13 mei 2016 goedkeuring Betreft : Besluit van de raad houdende vaststelling van een tijdelijke verordening betreffende de beperking op de ambulante activiteiten op en langs de openbare weg tijdens de avondrommelmarkt te Langemark op 13 mei Besluit van de raad houdende vaststelling van een tijdelijke verordening betreffende de beperking op de ambulante activiteiten op en langs de openbare weg tijdens de rommelmarkt te Langemark op 17 april 2016 goedkeuring

8 Betreft : Besluit van de raad houdende vaststelling van een tijdelijke verordening betreffende de beperking op de ambulante activiteiten op en langs de openbare weg tijdens de rommelmarkt te Langemark op 17 april Politieverordening doortocht Gent Wevelgem goedkeuring Op zondag 27 maart 2016 organiseren de Koninklijke Véloclub Het Vliegend Wiel, De Koninklijke Ieperse wielerclub en de Koninklijke Wielerclub De Sasspurters Boezinge 7 wedstrijden Gent Wevelgem in diverse categorieën. Op grondgebied Langemark Poelkapelle komen 3 van deze wedstrijden voorbij : Gent Wevelgem In Flanders Fields (Womens World Tour) Gent Wevelgem Kattekoers (U23 mannen) Gent Wevelgem Grote Prijs A. Noyelle (Junior mannen) Het politiereglement heeft tot doel : beperken van activiteiten op openbaar domein. beperken van activiteiten op privaat domein met openbaar karakter bepalen van de regels mbt de veiligheidszones Overtredingen van dit politiereglement kunnen bestraft worden met een GAS boete van maximum 250. De raad wordt gevraagd om het politiereglement in bijlage goed te keuren. 5.5 Toegevoegd punt door Proo! : bestemming "Het Portaal" bespreking 3 opties Agenda College 04/01/2016 Notulen van de kerkraad van 14/12/2015 Overleg met vertegenwoordiging van kerkfabriek, federale raad en gemeentebestuur op 26/10 en 26/11/2015. In het overleg werd de toekomst van Het Portaal (huidig secretariaat en eigendom van de kerkfabriek) besproken. Er werden drie opties naar voor gebracht. 1. Volledige renovatie van het secretariaat met eventueel inrichten van één pastorie. 2. Verkoop van het huidige Portaal en aankoop van een gelijkvloers appartement. 3. Verkoop van het huidig Portaal en realisatie van nieuwbouw eventueel aansluitend aan de kerk. Optie 1: Als er gekozen wordt voor deze optie, wat vangt men aan met de huidige pastorie (Poelkapelle)? Optie 2: Volgens een eerste besluit van het overleg is optie 2 een noodoplossing?

9 Optie 3: Nieuwbouw aansluiten aan de kerk? Is er dan geen plaats genoeg om het Portaal te realiseren in de kerk? Graag het standpunt van het college over de drie opties? 5.6. Vragen en antwoorden

OCMW-raad van 17 februari 2016

OCMW-raad van 17 februari 2016 2. ² TOELICHTING OPEN ZITTING OCMW-raad van 17 februari 2016 open 0 Map 00 Notulen 0.1 Notulen van de open zitting van 20 januari 2016 goedkeuring Bijlage : verslag van de open zitting van 20 januari 2016

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 21 december 2015 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 21 december 2015 goedkeuring LANG VERSLAG Gemeenteraad van 25 januari 2016 AANWEZIG : Burgemeester : Alain Wyffels Schepenen : Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert Raadsleden : Robert Barthier, Jacqueline

Nadere informatie

OCMW-raad van 20 januari 2016

OCMW-raad van 20 januari 2016 2. ² TOELICHTING OPEN ZITTING OCMW-raad van 20 januari 2016 open 0 Map 00 Notulen 0.1 Notulen van de open zitting van 16 december 2015 goedkeuring Bijlage : verslag van de open zitting van 16 december

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 17 december 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur

Aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur Aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur ons kenmerk [ons kenmerk] uw kenmerk [uw kenmerk] contact Katleen Janssens 02/211 55 35 en Marijke De Lange 02/211 55 34 datum 2 augustus 2010 bijlage(n) 2 onderwerp

Nadere informatie

Aan het College van Burgemeester en Schepenen. Geachte schepenen,

Aan het College van Burgemeester en Schepenen. Geachte schepenen, Aan het College van Burgemeester en Schepenen ons kenmerk [ons kenmerk] uw kenmerk [uw kenmerk] contact Katleen Janssens 02/211 55 35 en Marijke De Lange 02/211 55 34 datum 2 augustus 2010 bijlage(n) 2

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 6 februari 2012 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 6 februari 2012 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 12 maart 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 6 februari 2012 goedkeuring MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE

Nadere informatie

0.2 Verslag van de gemeenteraadszitting van 19 december 2011 goedkeuring

0.2 Verslag van de gemeenteraadszitting van 19 december 2011 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 6 februari 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Toelichting bij het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan door WVI Het voorontwerp van gemeentelijk ruimtelijk

Nadere informatie

MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE BRANDWEER PERSONEELSBELEID INFORMATICA ONTVANGSTEN

MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE BRANDWEER PERSONEELSBELEID INFORMATICA ONTVANGSTEN TOELICHTING Gemeenteraad van 16 april 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 12 maart 2012 MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE BRANDWEER

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst financiële dienst Volgnummer dossier Onderwerp Financiën. Aanpassing van het lokaal pensioenreglement.

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE OCMW-RAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 29 MAART Openbare zitting

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 29 MAART Openbare zitting RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 29 MAART 2018 DAGORDE Openbare zitting PUNT 1 :Goedkeuring van de notulen van de openbare zitting van 22 februari 2018 ARTIKEL 1: De notulen van de openbare

Nadere informatie

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden.

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 10 FEBRUARI 2010.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 10 FEBRUARI 2010. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 10 FEBRUARI 2010. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. NEIRINCK Rita, DE BRUYNE Patrick, BRAECKMAN Patricia, VERZELE

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober 2009 Beknopt verslag dagorde pnt 1: Mededeling notulen vorige vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn De agenda van deze vergadering van

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 16 december goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 16 december goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 27 januari 2013 OPENBARE ZITTING MAP-000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 16 december 2013 - goedkeuring MAP001: FINANCIËN - ONTVANGSTEN -

Nadere informatie

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019 enlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019 GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag vorige gemeenteraad De notulen en het zittingsverslag

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 21 februari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari

Nadere informatie

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018 OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018 Hierna volgt, in toepassing van artikel 31 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie

Nadere informatie

Logghe Christine is niet aanwezig bij de behandeling van het agendapunt met referentie OR/2017/089 (art van het OCMWdecreet).

Logghe Christine is niet aanwezig bij de behandeling van het agendapunt met referentie OR/2017/089 (art van het OCMWdecreet). Zitting van 29 augustus 2017 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Stijn De Neve, Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Iris Plaisier, Raadsleden Stephan

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

De beschrijving en evaluatie van de dienstverlening gebeurde vanuit twee invalshoeken:

De beschrijving en evaluatie van de dienstverlening gebeurde vanuit twee invalshoeken: TOELICHTING Gemeenteraad van 4 maart 2013 OPENBARE ZITTING MAP 000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 28 januari 2013 0.2 Conceptnota sociaal huis goedkeuring In 2012 werd

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 22 oktober 2015 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 22 oktober 2015

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 22 december 2014 - goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 22 december 2014 - goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 26 januari 2015 OPENBARE ZITTING 0 MAP-000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 22 december 2014 - goedkeuring 1 MAP001: FINANCIËN - ONTVANGSTEN

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

OCMW-raad van 24 oktober 2013

OCMW-raad van 24 oktober 2013 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

Ontwerpbesluiten gemeenteraad dd. 21/02/2017 OPENBARE ZITTING

Ontwerpbesluiten gemeenteraad dd. 21/02/2017 OPENBARE ZITTING Ontwerpbesluiten gemeenteraad dd. 21/02/2017 OPENBARE ZITTING 1. Interne controle : Aktename eindrapport 2016 Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen, artikel 42 2; Gelet op

Nadere informatie

Algemeen bestuur 1. NOTARIELE AKTE TOT OPRICHTING VAN WOONZORGGROEP VOORKEMPEN. KENNISNEMING. 2. RAAD VAN BESTUUR. SAMENSTELLING. AKTENEMING.

Algemeen bestuur 1. NOTARIELE AKTE TOT OPRICHTING VAN WOONZORGGROEP VOORKEMPEN. KENNISNEMING. 2. RAAD VAN BESTUUR. SAMENSTELLING. AKTENEMING. WOONZORGGROEP VOORKEMPEN, OCMW-VERENIGING VAN PUBLIEK RECHT RAAD VAN BESTUUR OVERZICHTSLIJST TOELICHTING AGENDAPUNTEN ZITTING VAN 28 MAART 2018 BESLOTEN ZITTING Algemeen bestuur 1. NOTARIELE AKTE TOT OPRICHTING

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1901405 Provincieraadsbesluit betreft Provinciaal Patrimonium Dienstencontract voor het op afroep verrichten van schattingen van de waarde van onroerende

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 26 januari 2015 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 26 januari 2015 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 9 maart 2015 OPENBARE ZITTING 0 MAP 000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 26 januari 2015 goedkeuring Bijlagen : verslag van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00537 Onderwerp: Overheidsopdracht van diensten houdende de voorwaarden voor het aanstellen van gerechtsdeurwaarders

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING De Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Principiële beslissing tot het afsluiten van een dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 22 JUNI 2017 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 22 JUNI 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 22 JUNI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 Mededeling ter kennisgeving van OCMW-raadsbesluiten, in uitvoering van artikel 254 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 01 OCMW-Zutendaal: Kennisname van het ontslag van Martin van der Sman uit OCMW-raad Kennisname van verzaken aan opvolging door Peter Louwies Aanstelling

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 28-01-2019 Tijd 14:00-15:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Sandra

Nadere informatie

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend.

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend. VERSLAG Verslag: raad Datum: donderdag 22 februari 2018 om 20 uur Plaats: t Paviljoen, Blokstraat 2 te 9170 Sint-Gillis-Waas Aanwezig: De heer P. Buytaert, voorzitter De Keyzer E, Van Dorsselaere R, Van

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

Vast Bureau van 29 juli 2019 BEKNOPTE BESLUITENLIJST

Vast Bureau van 29 juli 2019 BEKNOPTE BESLUITENLIJST Vast Bureau van 29 juli 2019 BEKNOPTE BESLUITENLIJST 1. Secretariaat - goedkeuring notulen Voorstel aan het vast bureau om de notulen van de zitting van 16 juli 2019 goed te keuren. OR1. Personeel - eretitel

Nadere informatie

Politieraad. Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur. Agenda en verslag

Politieraad. Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur. Agenda en verslag Politiezone Maasland 5383 Provincie Limburg Politieraad Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur Agenda en verslag Agenda: Voorafgaande aan de zitting zullen volgende personeelsleden verzocht

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 OKTOBER 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 OKTOBER 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 OKTOBER 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 04-12-2015 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN 2. (KS) NIEUWBOUWPROJECTEN

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

op DONDERDAG 23 JANUARI 2014 om uur

op DONDERDAG 23 JANUARI 2014 om uur 15.01.2014 Bekendmaking EERSTE BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Geachte De Voorzitter van het OCMW heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst secretariaat Volgnummer dossier Onderwerp Overheidsopdrachten. Gezamenlijke aankoop elektriciteit 2012-2014.

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Volgende agendepunten werden behandeld door de gemeenteraad van 30 maart 2017. 01. Notulen van de vorige vergadering. 02. Renovatie wegenis en riolering Breugelweg -

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen 14-06-2016 verzendnummer contactpersoon contact via 2016/ Mevr. Melissa De Jaeger 052 432 467 melissa.dejaeger@ocmw-wichelen.be Beste De voorzitter van de

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester 1 ZITTING VAN 27 JANUARI 2016 Aanwezig : Piet Baetens: voorzitter; mevrouwen: Hilde Nobels, Rita De Geest, Sabine Bracke, Anny Paelinck en Sandra De Smet; de heren: Daniel De Brauwer, Peter Raman en Philip

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

23 april FINANCIËN-BELASTINGEN. Wijziging van het retributiereglement inzake parkeren.

23 april FINANCIËN-BELASTINGEN. Wijziging van het retributiereglement inzake parkeren. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

VERSLAG RAAD D.D. 12 SEPTEMBER 2017

VERSLAG RAAD D.D. 12 SEPTEMBER 2017 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29 bus 2, 8550 Zwevegem Tel. 056 76 52 00 Fax 056 76 55 68 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST MET BESLISSINGEN VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 FEBRUARI 2017.

OVERZICHTSLIJST MET BESLISSINGEN VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 FEBRUARI 2017. OCMW KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST MET BESLISSINGEN VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 FEBRUARI 2017. Openbare zitting 1. PERSONEEL EN INTERNE ORGANISATIE 1.1 Personeel 1.1.1 Kennisname

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 oktober 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie