OCMW-raad van 20 januari 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OCMW-raad van 20 januari 2016"

Transcriptie

1 2. ² TOELICHTING OPEN ZITTING OCMW-raad van 20 januari 2016 open 0 Map 00 Notulen 0.1 Notulen van de open zitting van 16 december 2015 goedkeuring Bijlage : verslag van de open zitting van 16 december 2015 (pagina 0) 0.2 Toegevoegd punt wegens hoogdringendheid goedkeuring De raad wordt goedkeuring gevraagd om volgend punt bij hoogdringendheid toe te voegen aan de agenda : Bespreking en vacantverklaring betrekking van voltijds deskundige sociale dienst voor het woonzorgcentrum goedkeuring 1 Map 01 Rekeningen 1.1 Rapportering visum dienstjaar 2015 aktename Het OCMW decreet van 19 december 2008 bepaalt in artikel dat de voorgenomen financiële verbintenissen die resulteren in een uitgaande nettokasstroom onderworpen zijn aan een voorafgaand visum van de financieel beheerder vanaf 1 juli De financieel beheerder onderzoekt, in het kader van zijn opdracht als vermeld in artikel 92, eerste lid, 1, in volle onafhankelijkheid de wettigheid en regelmatigheid van de voorgenomen financiële verbintenissen. Het visum van de financieel beheerder bevat volgende elementen: nazicht budget, wettelijkheid en regelmatigheid. Het visum houdt geen opportuniteitsnazicht in, maar kan door de financieel beheerder aangevuld worden met financieel advies. In de zitting van 19 augustus 2009 werd de toelichtende nota en de adviezen in verband met de concrete werking inzake het visum besproken en goedgekeurd. De financieel beheerder rapporteert in volle onafhankelijkheid minstens éénmaal per jaar aan de raad voor maatschappelijk welzijn over de uitvoering van zijn taak van voorafgaande controle van de wettigheid en regelmatigheid van de voorgenomen verbintenissen. Tegelijkertijd wordt een afschrift van dat rapport ter beschikking gesteld aan de secretaris van het OCMW (art. 168). Bijlage: Rapport visum 2015 (pagina 0) Overzicht visums 2015 (pagina 0)

2 2 Map 02 Algemeen Beleid 2.1 Beslissingen genomen door de Secretaris aktename Rapportering van de beslissingen genomen door de Secretaris : 14/12/2015, 21/12/2015, 4/1/2016, 11/1/2016 Deze agendapunten kunnen geconsulteerd worden op het extranet 2.2 Extraprocedurele dienstverlening aktename gunning door stadsbestuur Kortrijk In de raad van 15 april 2015 werd beslist om deel te nemen aan de raamovereenkomst voor extraprocedurele dienstverlening van het stadsbestuur van Kortrijk. Volgende kantoren dienden een offerte in: DSD Advocaten Xirius Advocaten Cottyn Alinea Advocaten Publius Het schepencollege van Kortrijk besliste op 26 oktober 2015 om te gunnen aan DSD Advocaten. De overeenkomst geldt voor 2 jaar vanaf betekening van de beslissing, dit is tot 4 november De beslissing en de offerte van DSD vindt u in bijlage. Gunning college Kortrijk (pagina 0) Offerte DSD (pagina 0) betekening gunning (pagina 0) De raad wordt gevraagd kennis te nemen van de beslissing. 2.3 Raamcontract ICT materiaal en consultancyopdrachten goedkeuring om aan te sluiten bij de opdrachtencentrale van Stad Brugge In de OCMW raad van 25 april 2012 en 27 juni 2012 werd de toetreding tot het raamcontract IT van de stad Kortrijk goedgekeurd. Ook de stad Brugge heeft een raamcontract voor ICT materiaal en consultancyopdrachten gestart met gunstige voorwaarden. Hierop kan nog vrij ingetekend worden. Het raamcontract van stad Brugge omvat 16 percelen. Volgende percelen kunnen van toepassing zijn voor het OCMW: Perceel 1 : Leveren van desktop hardware, randapparatuur en supplies Perceel 2 : Leveren van software (desktop en servers) Perceel 3a : Leveren van consultancy op vlak van productondersteuning Perceel 4 : Leveren en installeren van beamers, (Led)schermen en multimediamateriaal Perceel 9 : Servers en storage Perceel 10 : ICT vorming gespecialiseerd niveau Perceel 11: GIS ondersteuning. De gemeenteraad van Brugge keurde op 26 maart 2013 het ontwerp en wijze van gunnen goed.

3 Het college van Burgemeester en Schepenen van Brugge besliste op 21 juni 2013 welke kandidaten er een offerte mochten indienen. De gemeenteraad van Brugge keurde op 25 juni 2013 het technisch bestek goed. Het college van Burgemeester en Schepenen van Brugge gunde de bovenvermelde percelen op 18 oktober 2013 aan RealDolmen. Deze overeenkomst is een contract op afroep, m.a.w. het bestuur heeft steeds de keuze om een aankoop te doen via dit contract of in eigen beheer. Er wordt eveneens geen minima of maxima gesteld op afname via dit contract. Dergelijk systeem wordt mogelijk gemaakt door de wetgeving op de overheidsopdrachten in de vorm van een opdrachtencentrale. Hierbij verklaren meerdere gemeentes en andere overheidsinstanties dat ze toetreden tot een opdrachtencentrale, terwijl één gemeente of stad werd aangewezen als aanbestedende overheid. De gunningsprocedure uitgevoerd door de aanbestedende overheid kan vervolgens worden aangewend door de andere deelnemende gemeenten om wat in de bestekken staat beschreven eenvoudig te bestellen zonder verdere administratieve verplichtingen. Om ook van de gunstige voorwaarden van dit raamcontract gebruik te kunnen maken, stelt het IT overleg voor om eveneens toe te treden tot dit raamcontract. Aangezien beide raamcontracten RealDolmen als leverancier bieden en hierbij dezelfde contactpersonen aangeduid zijn, zijn er enkel voordelen aan het instappen op een 2de raamcontract: uitgebreider aanbod telkens meest gunstige voorwaarden Bijlagen: Toelichting stad Brugge (pagina 0) Technisch bestek (pagina 0) Verslag van nazicht percelen (pagina 0) Gemeenteraad en collegebeslissingen stad Brugge (pagina 0) 2.4 Raamovereenkomst voor het onderhouden, leveren en plaatsen van brandbestrijdingsmiddelen kennisname van de gunning door het OCMW van Harelbeke In de raad van 17 juni 2015 werd beslist om deel te nemen aan de raamovereenkomst voor het onderhouden, leveren en plaatsen van brandbestrijdingsmiddelen van het OCMW van Harelbeke. Volgende firma's stelden zich kandidaat: Aquaflam nv De Groene Vlam cvba Dewofire VOF MDP Group nv Smeba Brandbeveiliging bv Somati Fie nv Het OCMW van Harelbeke besliste op 10 december 2015 om te gunnen aan Somati Fie nv. Het verslag van nazicht, beslissing en gegunde eenheidsprijzen vindt u in bijlage. Gunning OCMW Harelbeke (pagina 0) Verslag van nazicht (pagina 0)

4 Overzicht EHP (pagina 0) De raad wordt gevraagd kennis te nemen van de beslissing. 2.5 SVK de Woonsleutel vzw aktename ontslag en aanstellen nieuwe vertegenwoordiging algemene vergadering goedkeuring In de OCMWraad van 20/02/2013 werden volgende vertegenwoordigers gekozen voor de Algemene Vergadering voor SVK de Woonsleutel : Op basis van de verkiezing werden volgende 2 OCMW raadsleden verkozen: Maddy Bouden; Johan Supply; Op basis van de verkiezing werd volgende deskundige verkozen: Dominiek Vancolen, hoofd technische dienst gemeentebestuur. Dhr. Johan Supply wenst ontslag te nemen, omwille van zijn drukke agenda. De raad wordt gevraagd om een nieuwe vertegenwoordiger aan te duiden. In bijlage : Ontslag Johan Supply (pagina 0) 3 Map 03Woonzorgcentrum 3.1 Toegevoegd punt wegens hoogdringenheid : Bespreking en vacantverklaring betrekking van voltijds deskunidge sociale dienst voor het woonzorgcentrum goedkeuring De functie van deskundige sociale dienst bij het woonzorgcentrum De Boomgaard komt vrij. 1. Vacantverklaring Er wordt voorgesteld om over te gaan tot een aanwervingsprocedure van een voltijds deskundige sociale dienst voor het woonzorgcentrum in contractueel verband. Bij een aanwervingsprocedure dient de vacature intern en extern bekend gemaakt te worden. (art. 10 RPR) 2. Aanwervingsvoorwaarden De aanwerving gebeurt volgens de algemene toelatings en aanwervingsvoorwaarden uit onze Rechtspositieregeling (Hoofdstuk II, afdeling I: art. 5 t.e.m. 7 e.v.) De betrekking van deskundige sociale dienst zit onder niveau B Art. 3 Rechtspositieregeling bepaalt: De graden worden ingedeeld in vijf niveaus. De niveaus stemmen, met uitzondering van de niveaus D en E, overeen met een diplomavereiste van een bepaald onderwijsniveau.

5 De niveaus en de daarmee overeenstemmende diploma's of getuigschriften zijn : Niveau B : ofwel een bachelordiploma, ofwel een diploma van het hoger onderwijs van één cyclus of daarmee gelijkgesteld onderwijs. Voor de functie van deskundige sociale dienst wordt gevraagd te beschikken over één van de onderstaande diploma's: diploma van bachelor in het sociaal agogisch werk met de titel van maatschappelijk assistent diploma van bachelor in de verpleegkunde, afstudeer richting sociale verpleegkunde 3. Bekendmaking Publicatie kanalen voor externe bekendmaking, voorstel: website gemeente VDAB website voor vacatures van VIVES, nl. youngpotentials.org 4. Samenstelling van de jury de directeur van het woonzorgcentrum (voorzitter van de jury) Saskia Candry, huidig maatschappelijk werker van het woonzorgcentrum of als plaatsvervanger Delfien Denorme, afdelingshoofd Leven Joost Blondeel, Personeelsdeskundige Carmen Delangre (secretaris van de jury) 5. Selectieprocedure, voorstel 1. Schriftelijke proef: kennistest. Om geslaagd te zijn moet je minstens 60% behalen. Enkel geslaagde kandidaten gaan door naar de mondelinge proef. Voorstel datum voor de schriftelijke proef: maandag 15 februari 2016 's avonds. 2. Mondelinge proef: motivatie en capaciteitstest. Om geslaagd te zijn moet je minstens 60% behalen. Enkel geslaagde kandidaten kunnen doorgaan naar het assessment. Voorstel datum voor de mondelinge proef: 25 februari Assessment: door de personeelsdeskundige. Voorstel om het assessment te laten doorgaan in de week van 1 maart Werfreserve Er wordt een werfreserve van 3 jaar aangelegd De voorzitter vraagt de stemming over volgende zaken:

6 vacantverklaring van de betrekking van voltijds deskundige sociale dienst voor het woonzorgcentrum in contractueel verband vaststelling van de aanwervingsvoorwaarden vaststelling van het selectieprogramma met volgende onderdelen: schriftelijke proef, mondeling proef en assessment goedkeuring aanleg werfreserve voor 3 jaar 3.2 Oprichten lokaal dienstencentrum goedkeuring In onze toekomstvisie rond ouderenzorg werd de idee geopperd om een lokaal dienstencentrum op te richten. Dergelijk centrum past binnen het integraal concept dat we willen aanbieden aan de ouderen en bij uitbreiding de bevolking van onze gemeente. Van bij de opening van het nieuwe woonzorgcentrum in 2012 is het de bedoeling om het woonzorgcentrum sterker te integreren in de lokale gemeenschap. Door de fysische scheiding van de site van het woonzorgcentrum met de dorpskern kunnen de bewoners van het woonzorgcentrum zich moeilijk begeven in de lokale gemeenschap. Om de integratie toch te volbrengen moeten we dus de inwoners van de gemeente tot bij ons krijgen. Het agentschap zorg en gezondheid verwoordt een lokaal dienstencentrum als volgend: "Lokale dienstencentra bieden o.a. informatieve, recreatieve en vormende activiteiten aan. U kunt er bijvoorbeeld terecht met vragen over thuiszorg, er vinden informatiemomenten plaats, u kunt er meedoen aan allerlei hobbyactiviteiten zoals yoga of knutselsessies, u kunt er lessen volgen om bijvoorbeeld met de computer te leren werken of een taal te leren enz. Die activiteiten zijn specifiek bedoeld om de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van de deelnemers te versterken. Ze gebeuren in onderlinge afstemming of samenwerking met de lokale verenigingen en organisaties die gelijksoortige activiteiten aanbieden. De lokale dienstencentra bieden ook hulp bij activiteiten uit het dagelijkse leven. U kunt er bijvoorbeeld naar de kapper gaan, hulp krijgen bij het wassen, voetverzorging krijgen en andere hygiënische zorgen, u kunt er warm eten, hulp krijgen bij het boodschappen doen, buurthulp en vervoer krijgen Het centrum helpt u zo om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Door de lokale opdracht en het laagdrempelige karakter van de activiteiten zijn de lokale dienstencentra een ideale partner in de strijd tegen de mogelijke vereenzaming van ouderen in de buurt. Elk centrum is daarom minstens 32 uur per week voor iedereen toegankelijk. Bovendien werkt het centrum zo goed mogelijk samen met vrijwilligers." Voorbeelden van reeds geslaagde activiteiten zijn de nauwe samenwerking met ouderenverenigingen (bv kermisfeest), de volkstuintjes, het dorpsrestaurant en de goed werkende cafetaria. Intussen zitten er nog enkele initiatieven in de pijplijn die aansluiten bij de doelstellingen van het agentschap zorg en gezondheid: computerklassen, dagelijkse opening dorpsrestaurant, krantenhoek,.... Het bestuur kan kiezen om al dan niet een erkend dienstencentrum op te richten. Gelet op de voorlopige kleinschaligheid van ons project is het niet opportuun om ons te laten erkennen. Er is wel meldingsplicht. In bijlage vindt u de conceptnota en de melding aan het agentschap zorg en gezondheid. De melding moet volgende aspecten bevatten: een omschrijving van de aangeboden of

7 georganiseerde hulp, de identiteitsgegevens van de aanmelder, een plan van de gemeente met een aanduiding van de exacte inplantingsplaats en het werkgebied waar de hulp geboden wordt. de conceptnota; (pagina 0) melding agentschap zorg en gezondheid. (pagina 0) 3.3 Zesde schijf gebruikstoelage voor het woonzorgcentrum De Boomgaard bespreking en goedkeuring aanvraag De raad kan jaarlijks een VIPA subsidie aanvragen voor de betoelaging van de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum. De aanvraag betreft de 6de schijf van de gebruikstoelage die per jaar euro bedraagt. 4 Map 05 Sociale Dienst 4.1 Huurprijs bejaardenwoningen indexaanpassing vanaf 01/01/2016 goedkeuring Volgens artikel 6 van de toewijzingsovereenkomst werd de aanvangshuur van de bejaardenwoningen in 1996 bepaald op 334,66. Op 1 januari van elk jaar, en voor de eerste maal op 01/01/1997, wordt de huurprijs van rechtswege aangepast aan de gezondheidsindex. Formule: basisvergoeding x nieuw indexcijfer/aanvangsindexcijfer Het aanvangsindexcijfer is het indexcijfer van de maand november Het nieuw indexcijfer is het indexcijfer van de maand november van het jaar dat de aanpassing voorafgaat, in dit geval november Met ingang van was de huur: 467,11 Berekening voor ,66 x 169,44 (november 2015) / (november 1995) = 476,39 Dit betekent een verhoging van de huur met 9,28. Kan de raad akkoord gaan met de huurprijs van 476,39 vanaf 1/1/2016? 5 Map 10 Stukken 5.1 Ingekomen stukken De raad wordt gevraagd om akte te nemen van volgend ingekomen stuk : 6 Map 11 Varia 6.1 Varia De secretaris, Sabine DeWandel Gedaan te Langemark Poelkapelle De Voorzitter, Maddy Bouden

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen open zitting Zitting van 19 september 2018 Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Maddy Bouden; mevrouw Doris Dereyne; de heer Chris Vermeersch; de heer Johan Supply;

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 21 februari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 29 MAART Openbare zitting

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 29 MAART Openbare zitting RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 29 MAART 2018 DAGORDE Openbare zitting PUNT 1 :Goedkeuring van de notulen van de openbare zitting van 22 februari 2018 ARTIKEL 1: De notulen van de openbare

Nadere informatie

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018 OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018 Hierna volgt, in toepassing van artikel 31 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 mei 2018 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE OCMW-RAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 19 april 2012 Lijst van de besluiten 1. SOCIALE DIENST OPENBAAR 1.1. ERKENNING ALS DIENST VOOR LOGISTIEKE HULP INDIENEN AANVRAAG

Nadere informatie

NOTULEN RAAD 09/10/2012 GOEDKEURING VAN DE NOTULEN OPENBARE ZITTING. Ondersteunende afdelingen

NOTULEN RAAD 09/10/2012 GOEDKEURING VAN DE NOTULEN OPENBARE ZITTING. Ondersteunende afdelingen NOTULEN RAAD 09/10/2012 Aanvang: 20:00 uur Aanwezig: Marie-Rose Harnie: voorzitter; Roger Bontridder, Gilbert Bosmans, Bertrand Demiddeleer, Wim Demuylder, Jeroen Hofmans, Marie-Jeanne Herremans,Nicky

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen open zitting Zitting van 13 juli 2016 Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Maddy Bouden; mevrouw Doris Dereyne; de heer Chris Vermeersch; de heer Johan Supply; mevrouw

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OVERZICHT NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 15 DECEMBER 2016 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Ann De Ridder, Eddy De Cock, Ignace Blondeel, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 19 december 2018 Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Maddy Bouden; mevrouw Doris Dereyne; de heer Chris Vermeersch; de heer Johan Supply; mevrouw Rita

Nadere informatie

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 A-AGENDA Dienstverlening 1 2019_VB_00035 Bijzonder Comité Sociale Dienst - Kennisgeving eedaflegging mevrouw Eunice Yahuma Baitoapala- Kennisneming

Nadere informatie

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019 enlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019 GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag vorige gemeenteraad De notulen en het zittingsverslag

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Toelichting Zitting van 22 augustus 2018 OPENBARE ZITTING Verslag vorige zitting 1 2018_RMW_00119 Verslag open zitting van 20 juni 2018 - Het verslag van de vorige zitting

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Verslag Zitting van 15 juni 2016

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Verslag Zitting van 15 juni 2016 Raad voor Maatschappelijk Welzijn Verslag Zitting van 15 juni 2016 Samenstelling:: Aanwezig: mevrouw Maddy Bouden; mevrouw Doris Dereyne; de heer Chris Vermeersch; de heer Johan Supply; mevrouw Rita Vergote;

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 21 december 2015 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 21 december 2015 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 25 januari 2016 OPENBARE ZITTING MAP 000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 21 december 2015 goedkeuring MAP 001: FINANCIËN ONTVANGSTEN BURGERZAKEN

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 oktober 2015

OCMW-raad van 29 oktober 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@sint-niklaas.be Bondige toelichting voor het publiek bij

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 26 februari 2015 Herwig Beckers, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Herwig Beckers, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans (vanaf punt 6), Luc Haine, Louis

Nadere informatie

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 27 SEPTEMBER 2012

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 27 SEPTEMBER 2012 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29a, 8550 Zwevegem Tel 056 76 52 00 Fax 056 75 81 55 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

BIJEENROEPING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BIJEENROEPING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BIJEENROEPING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN De voorzitter van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Maaseik heeft de eer u uit te nodigen op de vergadering die wordt gehouden in het Administratief

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 31 MEI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 31 MEI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 31 MEI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 februari 2017

Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 februari 2017 Londerzeel, 28 februari 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft: Zitting

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om uur.

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om uur. Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om 20.00 uur. Aanwezig: Ver Berne Erik, voorzitter Dexters Nancy, ondervoorzitter Ciarlo Diego, Deckers Daan, Er

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Toelichting Zitting van 14 december 216 OPENBARE ZITTING Verslag vorige zitting 1 216_RMW_8 8 Verslag open zitting van 16 november 216 - Goedkeuring Het verslag van de

Nadere informatie

HD _RMW_00132 Aanstelling - fulltime medewerkersconsulent in contractueel dienstverband voor een periode van onbepaalde duur

HD _RMW_00132 Aanstelling - fulltime medewerkersconsulent in contractueel dienstverband voor een periode van onbepaalde duur Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 19 september 2017 Verslag HD 1 2017_RMW_00131 OCMW en instellingen - Afname raamovereenkomst VVSG "Postdiensten voor Vlaamse lokale besturen" - Delegatiebevoegdheid

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen open zitting Zitting van 18 januari 2017 Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Maddy Bouden; mevrouw Doris Dereyne; de heer Chris Vermeersch; de heer Johan Supply;

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 21 mei 2015 Herwig Beckers, voorzitter Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc Haine, Louis Debruyne,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Vergadering van dinsdag 17 juli ontwerpnotulen

Vergadering van dinsdag 17 juli ontwerpnotulen Vergadering van dinsdag 17 juli 2018 - ontwerpnotulen Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst van de RAAD van DINSDAG, 13 december 2016 O P E N B A R E V E R G A D E R I N G 0. P R O C E S S E N-VERBAA L 0.1. Zitting van de raad

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

Notulen uit de OCMW-raad van 26 oktober 2016

Notulen uit de OCMW-raad van 26 oktober 2016 Notulen uit de OCMW-raad van 26 oktober 2016 OPENBARE ZITTING 1. verslag vorige openbare zitting. 2 2. besteding projectsubsidies van de Vlaamse Overheid i.k.v. verhoogde vluchtelingenstroom + verslag

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Financiën 2. (KSM)

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

OCMW-raadszitting van 13 november 2018 om uur in de raadzaal van het OCMW, Lembeke-Dorp 43 te Lembeke. Memorie van toelichting

OCMW-raadszitting van 13 november 2018 om uur in de raadzaal van het OCMW, Lembeke-Dorp 43 te Lembeke. Memorie van toelichting OCMW-raadszitting van 13 november 2018 om 19.30 uur in de raadzaal van het OCMW, Lembeke-Dorp 43 te Lembeke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Mededelingen 2. Goedkeuren verslag openbare zitting

Nadere informatie

VERSLAG RAAD D.D. 12 SEPTEMBER 2017

VERSLAG RAAD D.D. 12 SEPTEMBER 2017 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29 bus 2, 8550 Zwevegem Tel. 056 76 52 00 Fax 056 76 55 68 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december 2018 en 2 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december 2018 en 2 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 17 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december

Nadere informatie

ZITTING VAN 30 JULI 2018

ZITTING VAN 30 JULI 2018 267 ZITTING VAN 30 JULI 2018 AANWEZIG: Lieven MEERT, voorzitter; Jan ARIJS, Gina FONTEYN, André VAN DEN STEEN, Jordy DE DOBBELEER, Bart MIGNON, Godelieve VAN EECKHOUT, Guy D'HAESELEER, Renaat RAES, Dirk

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

Dagorde. Openbare zitting. Aan de leden van de raad Voor maatschappelijk welzijn. 16 april 2014. Bijeenroeping raad voor maatschappelijk welzijn

Dagorde. Openbare zitting. Aan de leden van de raad Voor maatschappelijk welzijn. 16 april 2014. Bijeenroeping raad voor maatschappelijk welzijn ocmw voorzitter Contactpersoon Paula Verhoeven Telefoon 03/660.68.10 E-mail paula.verhoeven@ocmwkapellen.be Aan de leden van de raad Voor maatschappelijk welzijn 16 april 2014 Bijeenroeping raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 24 mei 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 24 mei 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 31 mei 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2017

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2017 OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2017 Hierna volgt, in toepassing van artikel 31 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 12 september 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 12 september 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 3 oktober 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 21 februari 2011, 19.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Maria Elisabeth DEPRET Leden : Maria SCHREVENS, Ingrid

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 JANUARI 2017

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 JANUARI 2017 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 JANUARI 2017 De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Bekkevoort, wettig bijeengeroepen overeenkomstig artikel 29 tot en met 32 van de Organieke Wet van

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 april 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 januari 2015

OCMW-raad van 29 januari 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016

Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016 Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016 OPENBARE ZITTING 1. Kennisname einde mandaat OCMW-raadsleden. 2 2. Installatie nieuwe OCMW-raadsleden 2 3. verslag vorige openbare zitting. 3 4. Goedkeuring

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad OCMW-raad donderdag 21 februari 2019 Aanwezig: Liesbeth Gellinck, voorzitter Jan de Keyser, voorzitter Vast Bureau Els Roelof, Katrien Talloen, Delphine Roels, Geert Pyfferoen, Sam Van de Caveye, Sebastian

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 Toevoeging agendapunt. Volgend punt aan de huidige agenda van de openbare zitting toe te voegen: Opdrachten: Ontwerp en bouw van circa 30 assistentiewoningen

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN 2. (KS) NIEUWBOUWPROJECTEN

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 27 april 2016

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 27 april 2016 Raad voor maatschappelijk welzijn 25 mei 2016 1/11 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 25 mei 2016 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken, Raadslid;

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET VAST BUREAU. zitting van woensdag 16 januari 2019 om 12:43 u.

BESLUITENLIJST VAN HET VAST BUREAU. zitting van woensdag 16 januari 2019 om 12:43 u. BESLUITENLIJST VAN HET VAST BUREAU zitting van woensdag 16 januari 2019 om 12:43 u. AANWEZIG Eddy Lust, Voorzitter van het vast bureau Renaat Vandenbulcke, Patrick Roose, Mieke Syssauw, Herman Ponnet,

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december 2018 en 2 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december 2018 en 2 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 17 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december

Nadere informatie

OCMW-raad van 13 november 2018 om uur in de raadzaal van het OCMW in Lembeke.

OCMW-raad van 13 november 2018 om uur in de raadzaal van het OCMW in Lembeke. Kaprijke, 14 november 2018 OCMW-raad van 13 november 2018 om 19.30 uur in de raadzaal van het OCMW in Lembeke. Lijst met beknopte omschrijving van besluiten van de OCMW-raad volgens het artikel 254 van

Nadere informatie

Raad van 21 december 2011

Raad van 21 december 2011 Raad van 21 december 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I., Cromphout N., Vanderlinden L. en De Grauwe

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 Aanwezig: Surkyn Sonja - voorzitter Schepens Michel, Pernet Godelieve, Seys Roger, Maes Benny, Deckers Hilde, Debruyne Katrien, Jeunen Maria,

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL OVER DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN HET OCMW-OUDENAARDE VAN 23 april 2014

PROCES-VERBAAL OVER DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN HET OCMW-OUDENAARDE VAN 23 april 2014 OCMW OUDENAARDE Meerspoort 30 9700 Oudenaarde www.ocmwoudenaarde.be PROCES-VERBAAL OVER DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN HET OCMW-OUDENAARDE VAN 23 april 2014 Aanwezig Verontschuldigd Stefaan VERCAMER, voorzitter

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Werken,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 23 november 2016

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 23 november 2016 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 23 november 2016 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL OVER DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN HET OCMW-OUDENAARDE VAN 19 JANUARI 2015

PROCES-VERBAAL OVER DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN HET OCMW-OUDENAARDE VAN 19 JANUARI 2015 OCMW OUDENAARDE Meerspoort 30 9700 Oudenaarde www.ocmwoudenaarde.be PROCES-VERBAAL OVER DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN HET OCMW-OUDENAARDE VAN 19 JANUARI 2015 Aanwezig Stefaan VERCAMER, voorzitter Marnic

Nadere informatie

0.1 Door de voorzitter, bij hoogdringendheid, toegevoegde punten aan de agendagoedkeuring

0.1 Door de voorzitter, bij hoogdringendheid, toegevoegde punten aan de agendagoedkeuring LANG VERSLAG OPEN ZITTING OCMW-raad van 21 januari 2015 Aanwezigen : raadsleden : Maddy Bouden, Claudine Muylle, Antoon Verstraete, Tom Willemyns, Jan Halewyck, Rita Vergote, Sylvie Van Keirsbilck, Johan

Nadere informatie

Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst van de RAAD van DINSDAG, 05 JANUARI 2016 O P E N B A R E V E R G A D E R I N G 0. P R O C E S S E N-VERBAA L 0.1. Zitting van de raad van

Nadere informatie

Raad van 31 januari 2017

Raad van 31 januari 2017 Raad van 31 januari 2017 Aanwezig: Brugada Terradellas P., waarnemend voorzitter; D Haese J., De Clercq A., Henderickx S. (vanaf 20.00 uur), Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Droessaert S., Wyndaele

Nadere informatie

OCMW HOLSBEEK NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OCMW HOLSBEEK NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW HOLSBEEK NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 22 JANUARI 2019 Aanwezig: Ann Spaepen, voorzitter Hans Eyssen, burgemeester Rudy Janssens, Annelies Vander Bracht, Bram Van Baelen,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 FEBRUARI uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 FEBRUARI uur RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 FEBRUARI 2009 19.30 uur DAGORDE Openbare zitting De openbare vergadering zal plaatsvinden in de bolerozaal van het Centrum voor Welzijn Kattestraat 27 9500 Geraardsbergen

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

NOTULEN RAAD 20/09/2016

NOTULEN RAAD 20/09/2016 NOTULEN RAAD 20/09/2016 Aanvang: Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: 20:00 uur Christophe Merckx: voorzitter; Freddy Busselot, Carine De Cock, Valerie Hamelryck, Jeroen Hofmans, Kimberly Michel, Mathias

Nadere informatie

VAST BUERAU VERGADERING VAN 14 JANUARI 2019

VAST BUERAU VERGADERING VAN 14 JANUARI 2019 VAST BUERAU VERGADERING VAN 14 JANUARI 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Evelien De Both, Leen Goossens, Lieselotte De Roover, Matthias Diependaele, Brecht Cassiman, schepenen, Peter

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen open zitting Zitting van 24 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Maddy Bouden; mevrouw Doris Dereyne; de heer Chris Vermeersch; mevrouw Rita Vergote;

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

SELECTIEPROGRAMMA & DIPLOMAVOORWAARDEN MEDEWERKER FINANCIËN Graad C1-C3 (hoger secundair onderwijs)

SELECTIEPROGRAMMA & DIPLOMAVOORWAARDEN MEDEWERKER FINANCIËN Graad C1-C3 (hoger secundair onderwijs) SELECTIEPROGRAMMA & DIPLOMAVOORWAARDEN MEDEWERKER FINANCIËN Graad C1-C3 (hoger secundair onderwijs) Het lokaal bestuur van Houthulst heeft de functie van medewerker Financiën graad C1-C3 voltijdse contractuele

Nadere informatie

Gelet op de vraag vanwege gemeente Zelzate om toe te treden tot de vereniging Audio, zoals blijkt uit

Gelet op de vraag vanwege gemeente Zelzate om toe te treden tot de vereniging Audio, zoals blijkt uit Aanwezig: Verontschuldigd: VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 10 JULI 2018 Patrick Meulebroek, voorzitter; Luc Beurms, Ann Joos, Jurgen Jacobs, Veronique Van Den Steen, Paul Van

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DONDERDAG 27 OKTOBER OPENBAAR

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DONDERDAG 27 OKTOBER OPENBAAR VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DONDERDAG 27 OKTOBER 2016. Aanwezig: Julie Asselman, Voorzitter Anne Del Piero, Jos Cools, Jeannine Van de Vreken, Lucienne François, Erik Crombé, Ann Tambour,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 15 oktober 2009 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. SOCIALE DIENST 1.1. GEMEENTELIJK TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR SOCIALE HUURWONINGEN

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober 2009 Beknopt verslag dagorde pnt 1: Mededeling notulen vorige vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn De agenda van deze vergadering van

Nadere informatie

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd.

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd. RAAD VAN 2 JULI 2013 Aanwezig: Mevr. S. Jacobs, Voorzitter; dhr. E.Vangindertael, dhr. J.-M. Hubert (vanaf punt 3), dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, Mevr. M. Robberechts, en Mevr.

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21.08.2013 Godelieve Meulemans - waarnemend voorzitter Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Julie Lochie, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers en Freddy

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 07 maart 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-10-16 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting OCMW-raad op 05/11/2018

Agenda en beknopte toelichting zitting OCMW-raad op 05/11/2018 Agenda en beknopte toelichting zitting OCMW-raad op 05/11/2018 Aanwezig: D. Gilliaert, OCMW-voorzitter; Verontschuldigd: ; R. Devriendt, G. Galle, L. Viaene, L. Maurau-Jonckheere, F. Spaey, H. Dierendonck,

Nadere informatie

RAAD D.D OVERZICHTSLIJST

RAAD D.D OVERZICHTSLIJST OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AALST RAAD D.D. 03.02.2015 OVERZICHTSLIJST Toevoeging met unanimiteit van volgende punten op basis van spoedeisendheid: 4.0.3. Wijziging selectiecommissie

Nadere informatie