College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 september 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 september 2014"

Transcriptie

1 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 september 2014 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter Mevrouw Christel Geerts, schepen; de heer Peter Buysrogge, schepen; mevrouw Sofie Heyrman, schepen; mevrouw Annemie Charlier, schepen; de heer Gaspard Van Peteghem, schepen; mevrouw Marijke Henne, schepen; de heer Wout De Meester, schepen; de heer Carl Hanssens, schepen; de heer Mike Nachtegael, schepen De heer Johan Verhulst, stadssecretaris; de heer Ronan Rotthier, adjunct-stadssecretaris De voorzitter opent de zitting om 9 uur Algemene financiering. Dienst boekhouding. Stadsbudget 2014: definitieve vastleggingen, goedkeuring facturen en vastgestelde rechten: vaststelling de lijsten van de definitieve vastleggingen vast te stellen vanaf donderdag voor het voorgaand college tot en met dinsdag voor het huidig college, als bijlage gehecht aan de notulen van deze zitting. Algemene financiering. Dienst boekhouding. Politiebegroting: definitieve vastleggingen, goedkeuring facturen en vastgestelde rechten: vaststelling de definitieve vastleggingen en de rechten vast te stellen en de facturen goed te keuren vanaf donderdag voor het voorgaand college tot en met dinsdag voor het huidig college. Het betreft: - definitieve vastleggingen: van nr tot en met nr. 1045; - facturen: van nr tot en met nr. 1304; - vastgestelde rechten: van nr. 228 tot en met nr Algemeen beleid en veiligheid. Dienst communicatie. Lancering nieuwe huisstijl voor stad en OCMW: strategie en praktische afspraken: goedkeuring een officiële lancering van de nieuwe huisstijl van stad en OCMW te organiseren op dinsdag 4 november 2014, voor verschillende doelgroepen (personeelsleden, journalisten, stakeholders).

2 Algemeen beleid en veiligheid. Dienst beleidsondersteuning. Gebiedsgericht werken: uitbreiding aankoop MyMCS: goedkeuring in het kader van het project Gebiedsgericht werken het luik inventarisatie en beheer openbaar domein op te nemen in het implementatietraject van MyMCS. Het betreft fase 1 en fase 2 voor een totaal geraamd bedrag van EUR + btw. kennis te nemen van het feit dat de raming voor de globale aankoop en implementatie van MyMCS hierdoor met meer dan 10 % wordt overschreden waardoor de verhoging van de raming van EUR, btw inbegrepen naar EUR, btw inbegrepen moet worden voorgelegd aan de gemeenteraad van 24 oktober 2014 (via dienst logistiek). Algemeen beleid en veiligheid. Dienst beleidsondersteuning. Kandidatuur voor 'Overheidsorganisatie van het Jaar 2015': goedkeuring om zich met de stad Sint-Niklaas niet kandidaat te stellen voor de titel 'Overheidsorganisatie van het Jaar 2015'. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst logistiek. Milieu: verlenging overeenkomst met Interwaas met betrekking tot het periodiek onderhoud van de rioolkolken: kennisneming kennis te nemen van het stilzwijgend verlengen van de samenwerkingsovereenkomst met Interwaas voor het reinigen van de rioolkolken op het grondgebied van Sint-Niklaas tijdens het dienstjaar 2015 en volgende. Ruimte, milieu en economie. Dienst openbare werken. Koningin Fabiolapark: heraanleg pad: betaalbaarstelling vorderingsstaat 3 de vorderingsstaat 3 in het kader van de heraanleg van het pad in het Koningin Fabiolapark, samen met het bijhorende proces-verbaal van voor betaling in aanmerking te nemen werken, opgemaakt door de technische dienst, goed te keuren en een bedrag van 9.866,42 EUR, btw verlegd, betaalbaar te stellen ten gunste van de firma Soga nv, Aven Ackers 14 te 9130 Verrebroek. De btw t.b.v ,95 EUR wordt aan de Belgische staat betaald.

3 Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst openbare werken. Monumenten: restauratie conciërgewoning Walburg: betaalbaarstelling vorderingsstaten 3 en 3bis de vorderingsstaten 3 en 3bis in het kader van de restauratie van de conciërgewoning Walburg, samen met de bijhorende processen-verbaal van voor betaling in aanmerking te nemen werken, opgemaakt door het architectenbureau Van Severen uit Dendermonde, goed te keuren en de respectievelijke bedragen van ,37 EUR en ,52 EUR betaalbaar te stellen ten gunste van Geert Versluys nv, Urselseweg 35 te 9910 Knesselare. De btw t.b.v. respectievelijk 3.991,76 EUR en 2.787,02 EUR wordt rechtsreeks aan de Belgische staat betaald. Freddy Willockx, voorzitter gemeenteraad betreedt de zitting Algemeen beleid en veiligheid. Dienst secretariaat. Gemeenteraad: gemeenteraadszitting : opvolging mondelinge vragen: kennisneming kennis te nemen van de opvolging door de stadsdiensten van de mondelinge vragen gesteld tijdens de gemeenteraadszitting van 29 augustus Algemeen beleid en veiligheid. Dienst secretariaat. Gemeenteraadszitting 26 september 2014: aanvullende agenda: kennisneming kennis te nemen van de agendapunten op verzoek van raadsleden Patric Gorrebeeck, Lieve Van Daele, Frans Wymeersch, Ine Somers en Marc Heynderickx voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 september 2014, van de volgorde waarin de punten op de agenda zullen worden geplaatst, van de leden van het college die deze punten zullen behandelen en van de diensten die de antwoordnota zullen opstellen, zoals vermeld in de bijlage gehecht aan de notulen van deze zitting. naar aanleiding van de voordrachtakte ingediend door raadslid Mia Mortier, volgend agendapunt toe te voegen aan de agenda: Gemeenteraad: gemeenteraadscommissies: samenstelling: wijziging. Freddy Willockx, voorzitter gemeenteraad verlaat de zitting

4 Algemeen beleid en veiligheid. Dienst secretariaat. Notulen college : goedkeuring de notulen van de zitting van het college van 15 september 2014 goed te keuren. Ruimte, milieu en economie. Dienst patrimonium en landbouw. Openstellen Jef Burmpark: vaststelling kennis te nemen van de afspraken betreffende het openstellen van het Jef Burmpark voor het publiek. Er zal eerst door de stad volgende signalisatie aangebracht worden: - 2 infoborden met de openingsuren (7u - 22u) aan de buitenkant van het park t.h.v. de Nieuwstraat en de Hemelaerstraat; - 1 infobord aan de binnenkant van het park t.h.v. de Hemelaerstraat met de vermelding dat de enige uitgang na 22u zich aan de kant van de Nieuwstraat bevindt; - 1 infobord aan de binnenkant van het park t.h.v. de Nieuwstraat om de drukknop om het park te kunnen verlaten duidelijk aan te duiden. Ruimte, milieu en techniek. Dienst openbare werken. Rioproject N70 (tussen Ster en Kwakkelhoekstraat): definitief ontwerp: goedkeuring en vaststelling stadsaandeel het definitief ontwerp voor het rioproject N70 (tussen Ster en Kwakkelhoekstraat) goed te keuren voor een totaalbedrag van ,69 EUR en stelt het stadsaandeel indicatief vast op ,18 EUR, excl. btw. Na aftrok van de subsidie komt het aandeel van de stad op ,17 EUR. beslist de werken te gunnen via open aanbesteding, waarbij het Vlaams gewest optreedt als opdrachtgever. Artikel 3 beslist de uitgaven te verrekenen op budgetcode 2014/ /RME/0310/01 Actienummer (Rioproject N70) Ramingnummer Verbintenissenkrediet: EUR, verdeeld als volgt: dienstjaar EUR, dienstjaar EUR. Artikel 4 beslist voor de financiering van deze buitengewone uitgave een lening op te nemen vóór het einde van het boekjaar waarin de uitgave effectief werd vastgelegd en beslist akkoord te gaan om in afwachting van de effectieve opneming van de lening, de uitgave geheel of gedeeltelijk te prefinancieren met eigen middelen.

5 Artikel 5 beslist de inspectie van de riolering met camera, de uitvoering van de voorgeschreven proeven en de eventuele bodemonderzoeken, via onderhandelingsprocedure met aangenomen factuur toe te vertrouwen aan een erkend laboratorium, naar keuze van het college van burgemeester en schepenen op basis van art. 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 en artikel 110 van het KB van 15 juli Artikel 6 beslist de eventuele verplaatsing en / of aanpassing van nutsleidingen, voor zover zij aan ons bestuur aangerekend worden, via onderhandelingsprocedure met aangenomen factuur, toe te vertrouwen aan de terzake bevoegde nutsmaatschappijen. Ruimte, milieu en economie. Dienst openbare werken. Uitbreiding Clementwijk: plaatsen van beschoeiing in de gracht langsheen de Karekietstraat: principebeslissing akkoord te gaan met het plaatsen van beschoeiing in de scheidingsgracht tussen de uitbreiding van de Clementwijk en de Karekietstraat en met de doorrekening van de kosten in een verhouding 70/30, waarbij 70 % ten laste van de stad is. akkoord te gaan met de voorgestelde procedure waarbij de technische dienst de nodige opmetingen doet, de bewoner een brief krijgt met een factuur voor de betaling, en na betaling de werken uitgevoerd worden door de aannemer. Ruimte, milieu en economie. Dienst ruimtelijke planning. Herbestemming militair domein Westakkers: goedkeuring masterplan het masterplan, (financiële) haalbaarheidstoets en projectuitwerking voor de herbestemming van het militair domein Westakkers goed te keuren. Ruimte, milieu en economie. Dienst patrimonium en landbouw. persoonlijke rechten: concessie cafetaria Sinbad: vaststelling kennis te nemen van de nieuwe prijslijst voor de cafetaria van het stedelijk zwembad Sinbad. De vermelde uurregeling op de prijslijst dient gewijzigd te worden conform de beslissing van het college van 4 februari Op woensdag, buiten de schoolvakanties, dient de cafetaria geopend te zijn ten vroegste vanaf 12 uur tot ten laatste 1 uur.

6 toelating te verlenen aan de concessionaris van de cafetaria tot het plaatsen van een led-scherm in de cafetaria op voorwaarde dat het led-scherm uitgeschakeld is op het moment dat de cafetaria gesloten is. Artikel 3 toelating te verlenen aan de concessionaris van de cafetaria tot het plaatsen van 3 snoepautomaten in de traphal t.h.v. de cafetaria. De kauwgomautomaat dient verwijderd te worden gelet op het advies van de sportdienst. Het aankondigingsbord t.h.v. de nooduitgang dient verplaatst te worden zodat de nooduitgang niet meer belemmerd wordt. Artikel 4 de concessieovereenkomst van 24 april 2006, voor de uitbating van de cafetaria in het stedelijk zwembad, afgesloten met El Ambiente, mevrouw Natalie Van Wiele, Breevendreef 57A te 2880 Bornem stilzwijgend te laten verlengen onder de huidige voorwaarden. Ruimte, milieu en economie. Dienst patrimonium en landbouw. Aankoop woning door SK Sint-Niklaas: financiële tussenkomst stad. Kennisneming kennis te nemen van de brief d.d. 17 september 2014 van SK Sint-Niklaas, Entrepotstraat 27, 9100 Sint-Niklaas, betreffende de aankoop van de woning gelegen Meesterstraat 104, 9100 Nieuwkerken, voor de ontwikkeling van een betere ontsluiting van het stedelijk sportcentrum Meesterstraat en de oprichting van parkingfaciliteiten voor autobussen. Door het negatieve visum kan het college niet ingaan op deze vraag. Ruimte, milieu en economie. Dienst patrimonium en landbouw. Persoonlijke rechten: appartement Truweelstraat 136: bezetting ter bede: vaststelling voorwaarden overeenkomst: agendering gemeenteraad principieel de voorwaarden vast te stellen van het ontwerp van overeenkomst, waarvan een exemplaar als bijlage aan de notulen van deze zitting wordt gehecht, betreffende het toestaan van een bezetting ter bede, aan vzw Wijkgezondheidscentrum De Vlier, Truweelstraat 114 te 9100 Sint- Niklaas, voor het tijdelijk gebruik van het appartement gelegen Truweelstraat 136 te 9100 Sint- Niklaas, kadastraal gekend onder 7e afdeling, sectie B, deel van perceelnummer 484M, voor het vestigen van administratieve diensten (niet publiek toegankelijke). deze aangelegenheid bij hoogdringendheid te agenderen voor de gemeenteraad van 26 september Artikel 3 in de overeenkomst een artikel op te nemen waarbij gestipuleerd wordt dat het stadsbestuur steeds toegang moet hebben tot de site.

7 Sint-Niklaas, 23 september 2014 Namens het college van burgemeester en schepenen: In opdracht: Johan Verhulst stadssecretaris Lieven Dehandschutter burgemeester-voorzitter

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 maart 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 maart 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 maart 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA);

Nadere informatie

de heer Wout De Meester, schepen (Groen); de heer Carl Hanssens, schepen (N-VA); mevrouw Sofie Heyrman, schepen (Groen)

de heer Wout De Meester, schepen (Groen); de heer Carl Hanssens, schepen (N-VA); mevrouw Sofie Heyrman, schepen (Groen) VAST BUREAU Zitting van enlijst Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA); de heer Peter Buysrogge, schepen (N-VA); mevrouw Ine Somers, schepen (Open Vld);

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

1 2019_CBS_03044 Handel en middenstand: afwijking van de wekelijkse rustdag en de verplichte avondsluiting: toelating

1 2019_CBS_03044 Handel en middenstand: afwijking van de wekelijkse rustdag en de verplichte avondsluiting: toelating COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van enlijst digitale zitting Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA); de heer Wout De Meester, schepen (Groen);

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 26 augustus 2016 Besluit

GEMEENTERAAD. Zitting van 26 augustus 2016 Besluit GEMEENTERAAD Zitting van 26 augustus 2016 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Freddy Willockx, raadslid-voorzitter (sp.a); de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester (N-VA); mevrouw Christel Geerts,

Nadere informatie

_GR_00273 Mobiliteit: aanvullend reglement op het verkeer: gemeente- en gewestwegen: wijzigingen en aanvullingen: goedkeuring

_GR_00273 Mobiliteit: aanvullend reglement op het verkeer: gemeente- en gewestwegen: wijzigingen en aanvullingen: goedkeuring GEMEENTERAAD Zitting van 21 juni 2019 Besluit Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Mia Mortier, raadslid-voorzitter (Groen); de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester (N-VA); de heer Wout De Meester, schepen

Nadere informatie

Sint-N klaas. stad Sint-Nik[aas. Antwoord op verzoeksch rift masterp lan stationsomgevin g Noord

Sint-N klaas. stad Sint-Nik[aas. Antwoord op verzoeksch rift masterp lan stationsomgevin g Noord stad Sint-N klaas loke Smet b estu u rsa d m i n i strati e 03 778 30 78 j o ke.s m et @ s i nt- n i klaas.be Dirk Van Steetant Jan Breydelstraat 8 9100 Sint-Nik[aas 29-11-2017 ons kenmerk BE A/ 2017 BE

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 10-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

9 2016_GR_00023 Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: autonoom gemeentebedrijf 't Bau-huis: jaarrekening 2015: goedkeuring

9 2016_GR_00023 Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: autonoom gemeentebedrijf 't Bau-huis: jaarrekening 2015: goedkeuring GEMEENTERAAD Zitting van 27 mei 2016 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Freddy Willockx, raadslid-voorzitter (sp.a); de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester (N-VA); mevrouw Christel Geerts, schepen

Nadere informatie

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal:

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 16-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

Afwezig: de heer Jos De Meyer, raadslid (CD&V); de heer Jan Snellings, raadslid (Vlaams Belang); de heer Jens Vrebos, raadslid (CD&V)

Afwezig: de heer Jos De Meyer, raadslid (CD&V); de heer Jan Snellings, raadslid (Vlaams Belang); de heer Jens Vrebos, raadslid (CD&V) GEMEENTERAAD Zitting van 22 juni 2018 Besluit Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Ilse Bats, raadslid-voorzitter (sp.a); de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester (N- VA); de heer Peter Buysrogge, schepen

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 22-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 19 november 2018 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw Christel Geerts, schepen; de heer Peter

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 18-06-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. aanvullende agenda gemeenteraad vrijdag 23 oktober Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. aanvullende agenda gemeenteraad vrijdag 23 oktober Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 21-10-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 31 mei 2017 Besluit

GEMEENTERAAD. Zitting van 31 mei 2017 Besluit GEMEENTERAAD Zitting van 31 mei 2017 Besluit Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Ilse Bats, raadslid-voorzitter (sp.a); de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester (N-VA); mevrouw Christel Geerts, schepen

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 13 mei 2019 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA); de heer Wout De Meester, schepen (Groen); de

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 19 maart 2018 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw Christel Geerts, schepen; de heer Peter

Nadere informatie

Afwezig: de heer Wout De Meester, schepen (Groen); de heer Ali Alci, raadslid (sp.a)

Afwezig: de heer Wout De Meester, schepen (Groen); de heer Ali Alci, raadslid (sp.a) GEMEENTERAAD Zitting van 25 augustus 2017 Besluit Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Ilse Bats, raadslid-voorzitter (sp.a); de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester (N- VA); mevrouw Christel Geerts, schepen

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 juni 2014

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 juni 2014 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 juni 2014 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter Mevrouw

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 29 april 2019 Besluit

GEMEENTERAAD. Zitting van 29 april 2019 Besluit GEMEENTERAAD Zitting van 29 april 2019 Besluit Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Mia Mortier, raadslid-voorzitter (Groen); de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester (N-VA); de heer Wout De Meester, schepen

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 21 januari 2019

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 21 januari 2019 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 21 januari 2019 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA);

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 februari 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 februari 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 februari 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Zitting van 21 januari 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_CBS_00265 Gemeenteraad: gemeenteraadszitting 25 januari 2019:

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD

INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van Notulen openbare zitting Samenstelling: Aanwezig mevrouw Ilse Bats, uittredend voorzitter; de heer Carl Hanssens, schepen; mevrouw Christel Geerts,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 10 september 2018 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw Christel Geerts, schepen; de heer Peter

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 4 april 2014

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 4 april 2014 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 4 april 2014 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 oktober 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 27 mei 2019 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA); de heer Wout De Meester, schepen (Groen); de

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/ Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING gemeenteraad Zitting van 22 maart 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_GR_00143 Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: Autonoom gemeentebedrijf

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 20 augustus 2018 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw Christel Geerts, schepen; de heer Peter

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

Gemeenteraad Uittreksel notulenboek Openbare zitting van 19 december 2013

Gemeenteraad Uittreksel notulenboek Openbare zitting van 19 december 2013 Gemeenteraad Uittreksel notulenboek Openbare zitting van 19 december 2013 dienst belastingen Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester; mevrouw Christel Geerts, de heer Peter Buysrogge, mevrouw

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Aanwezig: de heer M. Aytar, voorzitter; de heer L. Vanoppen, ondervoorzitter; mevr. M. Ceyssens, de heer L. Derwae, mevrouw

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 9 september 2019 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA); de heer Wout De Meester, schepen (Groen);

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 19 MAART 2014 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING 2. (EDV) BIJZONDERE COMITÉS - WIJZIGING PLAATSVERVANGERS

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 OPENBARE VERGADERING Beleidssecretariaat Secretariaat 1 2017_GR_00041 Notulen vorige vergadering - Ontwerp-notulen van de vergadering van

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 23 augustus 2019 Besluit

GEMEENTERAAD. Zitting van 23 augustus 2019 Besluit GEMEENTERAAD Zitting van 23 augustus 2019 Besluit Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Mia Mortier, raadslid-voorzitter (Groen); de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester (N-VA); de heer Wout De Meester,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014.

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 6 januari 2014

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 6 januari 2014 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 6 januari 2014 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

3 2019_CBS_01721 Politiebegroting: definitieve vastleggingen, goedkeuring facturen en definitieve rechten: vaststelling

3 2019_CBS_01721 Politiebegroting: definitieve vastleggingen, goedkeuring facturen en definitieve rechten: vaststelling COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van enlijst Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA); de heer Wout De Meester, schepen (Groen); de heer Peter

Nadere informatie

OCMW-raad van 28 januari 2016

OCMW-raad van 28 januari 2016 1 Dienst: secretariaat Contactpersoon: Bieke Gevaert Tel. 03 778 60 19 Email: bieke.gevaert@sint-niklaas.be Bondige toelichting voor het publiek bij de punten van de openbare zitting OPENBARE ZITTING Notulen

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 28 juni 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Gwendolijn Meskens;

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 28 december 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 28 december 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 28 december 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter;

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 1. Verslag vorige zitting zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 2. Kennisname brief minster Homans inzake beslissing van de gemeenteraad d.d.

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Werken,

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 08 JULI 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) AFBAKENING ZEEHAVENGEBIED

Nadere informatie

Gemeenteraad Notulen 18 december 2014

Gemeenteraad Notulen 18 december 2014 Gemeenteraad Notulen 18 december 2014 Aanwezig: Fractie N-VA: - de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester; - de heer Peter Buysrogge, mevrouw Annemie Charlier, mevrouw Marijke Henne, de heer Carl Hanssens,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren.

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren. TOELICHTING RAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) VERKAVELING KRUIBEKE - ONTWERP VERKAVELINGSAKTE

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

ZITTING VAN 16 JULI 2007.

ZITTING VAN 16 JULI 2007. ZITTING VAN 16 JULI 2007. AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Cecile Verheyen en Eliën Van Wittenberghe, schepenen Hendrik Blommaert, schepen - voorzitter OCMW, Sabine

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

Afwezig: de heer Ronny Suy, raadslid (Open Vld); de heer Jan Snellings, raadslid (Vlaams Belang); de heer Jens Vrebos, raadslid (CD&V)

Afwezig: de heer Ronny Suy, raadslid (Open Vld); de heer Jan Snellings, raadslid (Vlaams Belang); de heer Jens Vrebos, raadslid (CD&V) GEMEENTERAAD Zitting van 22 juni 2018 Besluit Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Ilse Bats, raadslid-voorzitter (sp.a); de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester (N- VA); de heer Peter Buysrogge, schepen

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 26 mei 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat. CIPAL

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 mei 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 mei 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 mei 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 12 januari 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 12 januari 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 12 januari 2015 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter Mevrouw

Nadere informatie

Gemeenteraad Notulen 25 april 2014

Gemeenteraad Notulen 25 april 2014 Gemeenteraad Notulen 25 april 2014 Aanwezig: Fractie N-VA: - de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester; - de heer Peter Buysrogge, mevrouw Annemie Charlier, mevrouw Marijke Henne, de heer Carl Hanssens,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie