College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 12 januari 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 12 januari 2015"

Transcriptie

1 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 12 januari 2015 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter Mevrouw Christel Geerts, schepen; de heer Peter Buysrogge, schepen; mevrouw Sofie Heyrman, schepen; mevrouw Annemie Charlier, schepen; de heer Gaspard Van Peteghem, schepen; mevrouw Marijke Henne, schepen; de heer Wout De Meester, schepen; de heer Carl Hanssens, schepen De heer Johan Verhulst, stadssecretaris; de heer Ronan Rotthier, adjunct-stadssecretaris Afwezig: De heer Mike Nachtegael, schepen De voorzitter opent de zitting om uur Algemene financiering. Dienst belastingen. Gemeentebelastingen: belasting op de tijdelijke privatisering van het openbaar domein: plaatsen van een schutting door Audenaert-Vermeulen bvba: toelating om toelating te verlenen aan Audenaert-Vermeulen bvba, Heistraat 24, 9100 Sint-Niklaas, tot het tijdelijk privatiseren van het openbaar domein door het plaatsen van een schutting ter hoogte van het pand, Stationsplein 19 (kant Vermorgenstraat) te Sint-Niklaas, vanaf Artikel 2 om op te leggen dat de schutting moet worden geplaatst overeenkomstig de afspraken, die gemaakt werden met de politie en de dienst belastingen tijdens een werfbespreking met de aannemer, en dat de nodige signalisatie moet worden voorzien. Artikel 3 om er kennis van te nemen dat het toepasselijke belastingtarief zal worden aangerekend.

2 Algemene financiering. Dienst boekhouding. Stadsbudget 2015: definitieve vastleggingen, goedkeuring facturen en vastgestelde rechten: vaststelling de lijsten van de definitieve vastleggingen vast te stellen vanaf donderdag voor het voorgaand college tot en met dinsdag voor het huidig college, als bijlage gehecht aan de notulen van deze zitting. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst preventie en bescherming op het werk. Verslag comité preventie en bescherming op het werk: kennisname kennis te nemen van het verslag van het comité preventie en bescherming op het werk van en van de geformuleerde adviezen en opdracht te geven aan de hiërarchische lijn tot uitvoering van de adviezen i.v.m. de gebouwverantwoordelijken en de werken door derden. Het college gaat echter niet akkoord met het advies van de arbeidsgeneesheer om de ambulanciers niet langer te huisvesten in AZ Nikolaas. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst beleidsondersteuning. Medewerking aan onderzoek van universiteit Antwerpen toestemming te geven aan de betrokken personeelsleden van de diensten ruimtelijke ordening, stadsarchief, buurtmanagement en beleidsondersteuning om enkele focus- en platformgroepen bij te wonen die de heer Paul Blondeel in 2015 zal organiseren in het kader van zijn doctoraatsonderzoek naar de dieptestructuur van de stad Sint-Niklaas. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst communicatie. Onthaalavond nieuwe inwoners: nieuwe datum de volgende onthaalavond voor nieuwe inwoners te organiseren op maandag 2 maart 2015 om 20 uur in het stadhuis, in plaats van op dinsdag 3 februari 2015.

3 Algemeen beleid en veiligheid. Dienst communicatie. Plan van aanpak lancering nieuw intranet stad en OCMW: kennisgeving kennis te nemen van het plan van aanpak, met het oog op de lancering van het nieuw intranet op maandag 16 maart Algemeen beleid en veiligheid. Dienst communicatie. Stadstelevisie: toewijzing opdracht 2015 de opdracht voor de productie en uitzending van de stadstelevisie 2015 (126 reportages van 90 seconden en dagelijkse agenda) toe te wijzen aan TV Oost, Stationsplein 14A, 9100 Sint- Niklaas, voor het bedrag van EUR, incl. btw. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst logistiek. ICT stad en OCMW: leveren ICT-materialen en -diensten via raamovereenkomst Vlaamse overheid: goedkeuring akkoord te gaan om voor het leveren van ICT-materialen en het bestellen van ICT-diensten voor stad en OCMW van Sint-Niklaas, een beroep te doen op de raamovereenkomst, gegund door de Vlaamse overheid na Europese procedure met bekendmaking, naast de reeds bestaande raamovereenkomsten, met de bedoeling om in alle omstandigheden de economisch meest gunstige toewijzing te kunnen realiseren. Artikel 2 om voor deze raamovereenkomst de dienst logistiek aan te stellen als contactpersoon (SPOC). De dienst logistiek zal een log-in aanvragen en de logistieke ondersteuning verzorgen, in nauw overleg met de dienst ICT. Zoals opgenomen in de samenwerkingsovereenkomst tussen OCMW en stad en zoals voor eerdere synergiedossiers van de eengemaakte dienst ICT reeds gebeurde, bestelt de dienst ICT. Er wordt steeds aan de leverancier gevraagd rechtstreeks te factureren aan OCMW respectievelijk stad volgens de afgesproken verdeelsleutel (60 % stad - 40 % OCMW) of op basis van de exact te leveren aantallen. Artikel 3 deze beslissing ter kennisgeving over te maken aan het OCMW.

4 Algemeen beleid en veiligheid. Dienst logistiek. ICT stad en OCMW: ingebruikname front- en midofficemodules: vaststellen van wijze van gunning, indicatieve raming en voorwaarden door gemeenteraad aan de gemeenteraad op 30 januari 2015 voor te stellen om de wijze van gunning, namelijk onderhandelingsprocedure met aangenomen factuur, evenals de raming en de voorwaarden vast te stellen voor het leveren van de nodige software en ondersteuning voor de invoering van de ingebruikname van enkele modules voor de front- en midoffice. Om deze modules in gebruik te nemen wordt een eenmalige implementerings- en opleidingskost (indicatieve raming EUR EUR (21 % btw) = EUR) en een jaarlijks gebruiksrecht voor de software (indicatieve raming EUR EUR (21 % btw) = EUR) aangerekend. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst openbare werken. Bibliotheek Hendrik Heymanplein: dakrenovatie: goedkeuring verrekeningen 1 en 2 de verrekeningen 1 en 2 in het kader van de dakrenovatie van de bibliotheek op het Hendrik Heymanplein goed te keuren ten gunste van de firma Zolderse Dakprojecten nv, Dellestraat 30b te 3560 Lummen, voor een totaalbedrag van ,02 EUR, btw verlegd. De btw t.b.v ,54 EUR wordt rechtstreeks aan de Belgische Staat betaald. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst openbare werken. Bibliotheek Hendrik Heymanplein: dakrenovatie: betaalbaarstelling vorderingsstaat 2bis de vorderingsstaat 2bis in het kader van de dakrenovatie van de bibliotheek op het Hendrik Heymanplein, samen met het bijbehorend proces-verbaal van voor betaling in aanmerking te nemen werken, opgemaakt door de technische dienst, goed te keuren en een bedrag van ,64 EUR, btw verlegd, betaalbaar te stellen ten gunste van de firma Zolderse Dakprojecten nv, Dellestraat 30b te 3560 Lummen. De btw t.b.v ,79 EUR wordt rechtstreeks aan de Belgische Staat betaald.

5 Algemeen beleid en veiligheid. Dienst openbare werken. Bibliotheek Hendrik Heymanplein: dakrenovatie: betaalbaarstelling vorderingsstaat 2 de vorderingsstaat 2 in het kader van de dakrenovatie van de bibliotheek op het Hendrik Heymanplein, samen met het bijbehorend proces-verbaal van voor betaling in aanmerking te nemen werken, opgemaakt door de technische dienst, goed te keuren en een bedrag van ,97 EUR, btw verlegd, betaalbaar te stellen ten gunste van de firma Zolderse Dakprojecten nv, Dellestraat 30b te 3560 Lummen. De btw t.b.v ,66 EUR wordt rechtstreeks aan de Belgische Staat betaald. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst openbare werken. Kasteel Walburg: renovatie stookplaats: betaalbaarstelling vorderingsstaat 1 de vorderingsstaat 1 in het kader van de renovatie van de stookplaats in het kasteel Walburg, samen met het bijbehorend proces-verbaal van voor betaling in aanmerking te nemen werken, opgemaakt door Technum-Tractebel Engineering nv uit Gent, goed te keuren en een bedrag van ,35 EUR betaalbaar te stellen ten gunste van Total Energy Solutions bvba, Doelstraat 32, 2530 Berlaar. De btw t.b.v ,43 EUR wordt rechtstreeks aan de Belgische Staat betaald. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst boekhouding. Politiebegroting: definitieve vastleggingen, goedkeuring facturen en vastgestelde rechten: vaststelling de definitieve vastleggingen en de rechten vast te stellen en de facturen goed te keuren vanaf donderdag voor het voorgaand college tot en met dinsdag voor het huidig college. Het betreft: - definitieve vastleggingen: van nr tot en met nr. 1749; - facturen: van nr tot en met nr. 2132; - vastgestelde rechten: -

6 Algemeen beleid en veiligheid. Dienst secretariaat. Kerkfabrieken: notulen kerkraad parochie Sint-Jozef: kennisneming overeenkomstig artikel 57 van het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten kennis te nemen van de notulen van de vergadering van 28 november 2014 van de kerkraad van de parochie Sint-Jozef, als bijlage gehecht aan de notulen van deze zitting. Ruimte, milieu en economie. Dienst openbare werken. Aanbrengen van thermoplastische wegmarkeringen: voorlopige aanvaarding het proces-verbaal van vaststelling, opgemaakt door de dienst signalisatie, goed te keuren en de werken in het kader van het aanbrengen van thermoplastische wegmarkeringen voorlopig te aanvaarden. De helft van de borgsom, zijnde 925 EUR, gestort bij ING België nv, Guarantees Department, Sint-Michielswarande 60, 1040 Brussel, mag worden vrijgegeven ten gunste van de firma De Groote Gaston nv, Ambachtsweg te 9820 Merelbeke. Ruimte, milieu en economie. Dienst openbare werken. Heraanleg Luitentuitstraat: uitvoeren afkoppelingen: vastlegging kredieten en betaalbaarstelling vorderingsstaat 1 kennis te nemen van de prijsvraag die door Aquafin werd uitgeschreven voor het uitvoeren van de afkoppelingen in de Luitentuitstraat en op basis hiervan een bedrag van ,41 EUR, btw verlegd, vast te leggen. De firma Alwabo bvba - APK Group, Kieldrechtsebaan 94, 9130 Verrebroek, werd aangesteld om deze werken uit te voeren. Artikel 2 de vorderingsstaat 1 in het kader van het uitvoeren van de afkoppelingen in de Luitentuitstraat, samen met het bijbehorend proces-verbaal van voor betaling in aanmerking te nemen werken, opgemaakt door Aquafin, goed te keuren en een bedrag van ,49 EUR, btw verlegd, betaalbaar te stellen ten gunste van Aquafin nv, Dijkstraat 8 te 2630 Aartselaar.

7 Ruimte, milieu en economie. Dienst openbare werken. Rioproject Heimolenstraat, Heimolenhoek, Kiemerstraat en Weverstraat: bijkomende werken: goedkeuring akkoord te gaan met het aanpassen van het voetpad van ternair zand naar betonstraatstenen in het kader van het rioproject Heimolenstraat, Heimolenhoek, Kiemerstraat en Weverstraat en dit als bijkomend werk toe te wijzen aan VBG nv, Dellestraat 25 te 3550 Heusden-Zolder voor een bedrag van 1.060,50 EUR, btw verlegd. De btw t.b.v. 55,68 EUR wordt rechtstreeks aan de Belgische Staat betaald. Ruimte, milieu en economie. Dienst openbare werken. Richtlijnen waterafvoer bij bouwwerken: aanpassing: goedkeuring akkoord te gaan met de aanpassing van de stedelijke richtlijnen waterafvoer bij nieuwbouw en verbouwingswerken, als bijlage gevoegd bij de notulen van deze zitting. Ruimte, milieu en economie. Dienst openbare werken. Bodemsaneringswerken Gasmeterstraat: begeleiding door bodemsaneringsdeskundige: betaalbaarstelling vorderingsstaat 22 vorderingsstaat 22 in het kader van de begeleiding van de bodemsaneringswerken in de Gasmeterstraat goed te keuren en een bedrag van 1.717,00 EUR + 360,57 EUR (21 % btw) = 2.077,57 EUR betaalbaar te stellen ten gunste van de firma ABO, Derbystraat 55, 9051 Sint- Denijs-Westrem.

8 Ruimte, milieu en economie. Dienst milieu. Aanvraag tot cofinanciering bodemsanering gasfabriek Gasmeterstraat: kennisneming kennis te nemen van de aanvraag tot cofinanciering bij de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) voor de bodemsaneringswerken van de voormalige gasfabriek aan de Gasmeterstraat te Sint-Niklaas voor een bedrag geraamd op ,70 EUR. Ruimte, milieu en economie. Dienst milieu. Milieuvergunningsaanvraag volgens VLAREM - wijziging/uitbreiding klasse 2 - mededeling kleine verandering - Signatekst nv: vaststelling voor de aanvraag van Signatekst nv, Pachtgoedstraat 9, 9100 Sint-Niklaas, tot het veranderen van een vergunde inrichting gespecialiseerd in de fabricatie van verkeersborden, gelegen aan voormeld adres, akteneming geldend als vergunning te verlenen voor een termijn tot het einde van de lopende basisvergunning, nl , mits voldaan wordt aan de opgelegde algemene en sectorale voorwaarden. Ruimte, milieu en economie. Dienst milieu. Melding van overname: kennisneming kennis te nemen van de melding van overname ingediend door: - Odisee vzw, Warmoesberg 26, 1000 Brussel, voor overname van een vergunde onderwijsinstelling van Katholieke Hogeschool Sint-Lieven vzw, Gebroeders De Smetstraat 1, 9000 Gent, gelegen aan Hospitaalstraat 23, 9100 Sint-Niklaas; - De Autospecialist bvba, Europark-Noord 4, 9100 Sint-Niklaas, voor overname van een vergunde standaardgarage van Garage Vitesse nv, Europark-Noord 4, 9100 Sint-Niklaas, gelegen aan Europark-Noord 4, 9100 Sint-Niklaas.

9 Ruimte, milieu en economie. Dienst milieu. Milieuvergunningsaanvraag volgens het Vlarem - klasse 2 - Broederscholen Hïëronymus vzw: vaststelling voor de aanvraag van Broederscholen Hiëronymus vzw, Nieuwstraat 91, 9100 Sint-Niklaas, tot het verder exploiteren van een onderwijsinstelling aan Nieuwstraat 75/91, 9100 Sint-Niklaas, vergunning te verlenen voor een termijn van 20 jaar mits voldaan wordt aan de opgelegde algemene, sectorale en bijzondere voorwaarden en aandachtspunten. Ruimte, milieu en economie. Dienst milieu. Aktenemingen meldingen klasse 3-inrichtingen: vaststelling akte te nemen van volgende meldingen: - mevrouw Kimberly Lambrecht, Gentstraat 101, 9111 Belsele, voor een vogelopvang en -kwekerij met plaats voor max. 65 volgels (ara's, kaketoes,...) (rubriek f.), gelegen aan Gentstraat 101, 9111 Belsele; - Intergem, Brusselsesteenweg 199, 9090 Melle, voor een hoogspanningscabine met een vermogen van 630 kva (cabine nr. 104, verkaveling Filteint) - (rubriek ), gelegen aan Wegvoeringsstraat zn, 9100 Sint-Niklaas; - Autobedrijf Euroster bvba, Gentse Baan 57, 9100 Sint-Niklaas, voor een standaardgarage, gelegen aan Gentse Baan 57, 9100 Sint-Niklaas, met als voorwerp: - autoherstelwerkplaats met gebruik van 2 paalbruggen in woongebied (rubriek a.); - opslag van 2500 liter stookolie en 1300 liter aflaatolie (rubriek m.); - opslag van 1500 liter motorolie (rubriek n.); - opslag van gevaarlijke stoffen in kleine verpakkingen, zijnde 4 x 5 liter (rubriek q.); - tank met een inhoudsvermogen van 30 liter voor het ontvetten van een metalen wastafel (rubriek s.); - Koen Stremersch, Ettingstraat 1, 9112 Sinaai, voor het veranderen van een landbouwbedrijf met een opslagplaats van 340 m³ dierlijke mest in een agrarisch gebied (rubriek 28.2.c.1.), gelegen aan Ettingstraat 1, 9112 Sinaai. Ruimte, milieu en economie. Dienst milieu. Stedelijke premie duurzaam bouwen: goedkeuring onderstaande premies uit te betalen:

10 - plaatsen van een zonneboiler; - gebruik van FSC-hout; - plaatsen van een warmtepomp. Het totaal van de uit te betalen premies bedraagt EUR. De onderverdeling staat in de tabel, als bijlage gehecht aan de notulen van deze zitting. Ruimte, milieu en economie. Dienst milieu. Startvergadering en nieuwjaarsreceptie kringloopkrachten: vaststelling op 22 januari 2015 een nieuwjaarsreceptie te organiseren voor de compostmeesters, als blijk van waardering voor hun vrijwillige inzet. Ruimte, milieu en economie. Dienst belastingen. Wekelijkse rustdag: vraag wijziging datum afwijking: toelating om in toepassing van de wet van 10 november 2006 betreffende de openingsuren in handel, ambacht en dienstverlening, afwijking van de wettelijke verplichting tot wekelijkse rustdag te verlenen aan de handelszaken in de Kapelstraat voor de periode van 19 tot en met 25 april 2015 in plaats van 26 april 2015 tot en met 2 mei Ruimte, milieu en economie. Dienst ruimtelijke planning. Ontwerp rup Kriekepitte: aankondiging openbaar onderzoek: kennisneming kennis te nemen van het openbaar onderzoek naar opmerkingen en bezwaren dat zal gehouden worden naar aanleiding van de voorlopige vaststelling van het ontwerp rup Kriekepitte van 16 januari 2015 tot en met 16 maart 2015.

11 Ruimte, milieu en economie. Dienst stedenbouw. Verdelingsplannen: akteneming kennis te nemen van volgende verdelingsplannen: 1. van notaris D. De Kesel, Pastorijstraat 29 te 9100 Nieuwkerken, de splitsing en verkoping van een perceel grond te Nieuwkerken, Boomezelstraat te Nieuwkerken, sectie B nr. 66 k²; 2. van notaris Annelies Verstraete, Zwaanaardestraat 18 te 9112 Sinaai, de splitsing en verkoping van een perceel grond te Belsele, Marktstraat 16, sectie A nr. 241 l/deel, groot 8,07 m²; 3. van notaris Joost Vercouteren, Vesten 36 te 9120 Beveren, de splitsing en verkoping van een perceel grond met handelseigendom te Sint-Niklaas, Driegaaienhoek 3A, sectie D nr. 195 h³, groot 154,80 m³; 4. van notaris Patrice Bohyn, Perstraat 65 te 9120 Haasdonk, de spitsing en verkoping van een perceel grond te Sinaai, Haneweestraat, sectie B nr. 751 c. Ruimte, milieu en economie. Dienst stedenbouw. Matexi nv: Kemzekestraat-Palingsgatstraat: beroep deputatie: akteneming nieuw openbaar onderzoek kennis te nemen van het feit dat er 1 bezwaarschrift werd ingediend tijdens het openbaar onderzoek dat werd gevoerd in het kader van de beroepsprocedure bij de deputatie tegen de weigering van het college van 2 aanvragen op naam van Matexi en Matexi Projects voor het bouwen van in totaal 15 woningen aan Kemzekestraat en Palingsgatstraat te Belsele. Ruimte, milieu en economie. Dienst stedenbouw. Ericsson nv: Knaptandstraat: beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen: akteneming arrest kennis te nemen van het afwijzen van het beroep van de stad door de Raad voor Vergunningsbetwistingen van 16 december 2014 betreffende de stedenbouwkundige vergunning verleend door de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar aan Ericsson nv, tot het plaatsen van een mast voor mobiele telecommunicatie en 3 technische kasten, Knaptandstraat 26 b te Sint- Niklaas, sectie D nr. 883 x. Artikel 2 een cassatieberoep aan te tekenen tegen dit arrest bij de Raad van State.

12 Ruimte, milieu en economie. Dienst stedenbouw. Eigen machtigingen: vergunningen een stedenbouwkundige vergunning te verlenen aan volgende aanvragers op basis van het verslag van de gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar: - Doosan Industrial Vehicle Europe, Europark-Noord 36 a te 9100 Sint-Niklaas, tot het plaatsen van publiciteit, voornoemd adres, sectie C nr. 86 e; - Avalon Automation nv, Kortrijkseweg 353 bus 1 te 8791 Beveren, tot het plaatsen van een reclamepaneel, Europark-Noord 27a te 9100 Sint-Niklaas, sectie C nr. 107 e; - Intergem, Brusselsesteenweg 199 te 9090 Melle, tot het plaatsen van een elektriciteitscabine, Wegvoeringsstraat te Sint-Niklaas, sectie A nr. 814 a²; - Macvan bvba, Spaarbekken 6 te 1130 Brussel, tot het plaatsen van publiciteit, Lokerse Baan 25 te 9111 Belsele, sectie A nr e³, n². Ruimte, milieu en economie: Dienst patrimonium. Wegvergunningen en -concessies: Telenet - Intergem - Mobistar - De Watergroep: vaststelling toelating te verlenen tot het uitvoeren van werken op het openbaar domein zoals opgenomen in de lijst als bijlage. Er moet voldaan worden aan de algemene voorwaarden vastgesteld in zitting van 28 oktober 2013 en de opgelegde bijkomende voorwaarden. Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst cultuurcentrum. Betaalbaarstelling aan ACCSI vzw van de toelage voor WARP vzw het deelbedrag van EUR voorzien voor WARP vzw binnen de jaarlijkse werkingstoelage aan ACCSI vzw, betaalbaar te stellen aan ACCSI vzw.

13 Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst bibliotheek. Opname kortfilm in bibliotheekfiliaal Belsele: kennisgeving kennis te nemen van het feit dat Josse De Maesschalck eind januari 2015 opnames plant in het bibliotheekfiliaal Belsele in het kader van zijn opleiding aan de stedelijke academie voor schone kunsten van Sint-Niklaas, afdeling film- en videokunst. Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst cultuur. Tussenkomst kansenpastarief akkoord te gaan met de betaalbaarstelling van een toelage van 1.111,50 EUR als terugbetaling van de helft van gederfde ontvangsten door de toepassing van het kansenpastarief aan Het Belcantogezelschap van Sint-Niklaas, Begoniastraat 2, 9100 Sint-Niklaas. Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst evenementen. Nieuwjaarsdrink HOBODO: : goedkeuring akkoord te gaan met de organisatie van een nieuwjaarsdrink door buurtcomité HOBODO op zaterdag op straat, aansluitend aan de garage t.h.v. Hoge Bokstraat 19-21, 9111 Belsele, op voorwaarde dat alle adviezen worden nageleefd, toelating te verlenen voor een gelegenheidstapperij zonder sterke dranken en het inrichten van een eetgelegenheid en een subsidie buurtgerichte actie toe te kennen van 100 EUR. Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst evenementen. Gebruik trouw- en receptiezaal door Orde van den Prince: goedkeuring de trouw- en receptiezaal ter beschikking te stellen van de Orde van den Prince, p.a. Georges Van Dammeplein 24, 9140 Temse voor de organisatie van een clustervergadering op maandag

14 18 mei 2015 om uur en hiervoor het niet-commercieel tarief aan te rekenen, nl. 275,50 EUR. Artikel 2 de burgemeester af te vaardigen voor de verwelkoming en schepen Charlier voor de toespraak. Artikel 3 de aangeboden receptie nadien te factureren. Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst evenementen. Gebruik trouw- en receptiezaal door Centrum Deeltijds Werken VTS: goedkeuring de trouw- en receptiezaal ter beschikking te stellen van Frans Adriaenssens, coördinator van VTS, Centrum Deeltijds Werken, op woensdag 24 juni 2015 om uur voor de organisatie van de proclamatie en hiervoor het retributietarief ter zake aan te rekenen, nl. 143,50 EUR. Artikel 2 de burgemeester af te vaardigen om te verwelkomen en schepen Heyrman om de toespraak te houden. Artikel 3 de aangeboden receptie nadien te factureren. Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst openbare werken. Monumenten: restauratie conciërgewoning Walburg: goedkeuring verrekening 1 de verrekening 1 in het kader van de restauratie van de conciërgewoning Walburg goed te keuren voor een bedrag van 2.344,75 EUR, btw verlegd, ten gunste van de firma Geert Versluys nv, Urselseweg 35 te 9910 Knesselare. De btw t.b.v. 492,40 EUR wordt rechtstreeks aan de Belgische Staat betaald.

15 Algemeen beleid en veiligheid. Dienst secretariaat. Gemeenteraadszitting 30 januari 2015: agenda: kennisneming kennis te nemen van de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015, als bijlage gehecht aan de notulen van deze zitting. Artikel 2 in januari 2015 de commissie voor personeel, interne organisatie en sport te voorzien om het beloofde overzicht te geven van de kosten van de hagelschade, inclusief herstellingen door eigen personeel en een raming van de tussenkomst door de verzekering. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst secretariaat. Gemeenteraad: gemeenteraadszittingen 18 en : mondelinge vragen: kennisneming kennis te nemen van de mondelinge vragen gesteld tijdens de gemeenteraadszittingen van 18 en 19 december Algemeen beleid en veiligheid. Dienst secretariaat. Notulen collegezitting : goedkeuring de notulen van de zitting van het college van 5 januari 2015 goed te keuren. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst beleidsondersteuning. Team beleidsondersteuning: kader, taken en accenten in 2015

16 akkoord te gaan met het kader, de taken en de accenten in 2015 van het team beleidsondersteuning, zoals vervat in het document 'Team beleidsondersteuning', dat als bijlage aan de notulen wordt gehecht. Artikel 2 dat 3 keer per jaar wordt gerapporteerd over de taken die door het team beleidsondersteuning worden opgevolgd. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst logistiek. ICT stad en OCMW: uitbreiding data-opslagcapaciteit: vaststellen wijze van gunning, indicatieve raming en voorwaarden door gemeenteraad akkoord te gaan met een uitbreiding van de data-opslagcapaciteit in de beide serverrooms en deze aangelegenheid voor te leggen aan de gemeenteraad in zitting van 30 januari 2015 voor het vaststellen van de wijze van gunning, de indicatieve raming en de voorwaarden. Het project omvat het leveren en plaatsen van een bijkomend san-cabinet met 24 disks van 600 GB in elk van de serverrooms. De indicatieve raming voor de investering bedraagt EUR, incl btw. Deze uitgave wordt verdeeld tussen OCMW (40 %) en stad (60 %). Artikel 2 opdracht te geven aan de firma om hiervoor 2 facturen op te maken, namelijk één aan het OCMW (40 %) en één aan de stad (60 %). Artikel 3 deze beslissing ter kennisgeving over te maken aan het OCMW. Algemeen beleid en veiligheid. Dienst secretariaat. Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: Logo-Waasland vzw: geen kandidaatstelling raad van bestuur ermee in te stemmen dat de stad Sint-Niklaas zich niet kandidaat stelt om te zetelen in de raad van bestuur van Logo-Waasland vzw.

17 Algemeen beleid en veiligheid. Dienst secretariaat. Kerkfabrieken: notulen kerkraad Sint- Nicolaas van 15 december 2014: kennisneming kennis te nemen van de notulen van de kerkraad Sint-Nicolaas van 15 december 2014 en van de bezwaren van de kerkraad om de dakkapel van het gebouw Taverne 1900 aan de Houtbriel herop te bouwen, de betrokken kerkraad een brief te sturen waarin de inhoud van de brief van 26 september 2014 wordt hernomen en na de aanstelling van de nieuwe deken een overleg te organiseren met de kerkraad en het centraal kerkbestuur om het dossier opnieuw te bespreken. Ruimte, milieu en economie. Dienst patrimonium en landbouw. Sneeuw- en ijzelbestrijding: gebruik dooikorrels in Stationsstraat: vaststelling akkoord te gaan om als proefproject, in het kader van sneeuw- en ijzelbestrijding, in de Stationsstraat te strooien met biologisch afbreekbare dooikorrels i.p.v. met lavakorrels. In eerste instantie gaat het over 1 strooibeurt over een totale breedte van 6 meter. Indien blijkt dat deze korrels het gewenste resultaat geven, kan de nodige voorraad aangekocht worden voor de rest van de winterperiode. Ruimte, milieu en economie. Dienst patrimonium en landbouw. Straatbenamingen: diverse benamingen: principiële vaststelling: agendering gemeenteraad principieel akkoord te gaan met volgende straatbenamingen: - "Koklenberghof" voor het nieuw woonproject tussen de Truweelstraat, de Van Naemenstraat en de Prinses Marie-Joséstraat; - "Gerdapark" voor de nieuwe welzijnssite tussen de Abingdonstraat, de Broedersstraat, de Kongostraat en het Bokkenhof/de Klokkendreef; - "Spinnerijstraat" voor de toegangsweg tot het nieuw woonproject tussen de Lindenstraat, de Antwerpse Steenweg en de Lamstraat vanaf de Lindenstraat; - "Twijnderijstraat" voor de toegangsweg tot het nieuw woonproject tussen de Lindenstraat, de Antwerpse Steenweg en de Lamstraat vanaf de Antwerpse Steenweg; - "Ververijstraat" voor de toegangsweg tot het nieuw woonproject tussen de Lindenstraat, de Antwerpse Steenweg en de Lamstraat vanaf de Lamstraat; - "Steenbeekhof" voor het nieuw woonproject aan de Nieuwstraat en de Beekstraat;

18 - "Paul Snoekstraat" voor het te wijzigen deel van de Richard Van Britsomstraat t.h.v. de stadsschouwburg; - "Catharinawegel" voor de voetweg tussen Edgar Tinelstraat 8-10 en Katharinastraat 3-5. Artikel 2 de benaming voor volgende projecten, op vraag van de voorzitter van de straatnamencommissie, opnieuw voor te leggen aan de straatnamencommissie om een geschiktere benaming voor te stellen: - nieuw woonproject (Filteint) tussen de Landbouwersstraat, de Wegvoeringsstraat, de Leon Vermeirestraat en de Mathilde Vandermeulenstraat vanaf de Landbouwersstraat; - nieuw woonproject aan de Vleeshouwersstraat en de Hooimanstraat. Artikel 3 deze aangelegenheid te agenderen voor de gemeenteraadszitting van 30 januari Ruimte, milieu en economie. Dienst openbare werken. RioAct: takenpakket 2015: agendering gemeenteraad principieel akkoord te gaan met het RioAct-takenpakket voor 2015 voor een kostprijs van EUR, exclusief btw, en deze aangelegenheid voor goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad in zitting van 30 januari Ruimte, milieu en economie. Dienst ruimtelijke planning. Ontwerp provinciaal rup Reconversie verblijfsrecreatie Stekene - fase 1: advies: agendering gemeenteraad volgend besluit voor te leggen aan de gemeenteraad in zitting van 30 januari 2015: De gemeenteraad beslist een gunstig advies uit te brengen over het ontwerp provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1, overwegende dat er geen consequenties zijn voor de stad Sint-Niklaas.

19 Ruimte, milieu en economie. Dienst stedenbouw. Machtiging bpa/rup/verkaveling: De Woninggalerij bvba: Parklaan: deels bijtreden en deels weerleggen van bezwaren en vergunnen afwijking de afwijkingen toe te staan en een stedenbouwkundige vergunning te verlenen aan De Woninggalerij bvba, Oeverstraat 22 b te 9140 Temse, tot het bouwen van een meergezinswoning met kantoor, na het slopen van twee eengezinswoningen, Parklaan 25/27 te Sint- Niklaas, sectie E nr h, 1711 g, 1719 v, 1849 p,s,t op basis van het verslag van de gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar en onder de volgende voorwaarden en lasten: - de reclametotem wordt uitdrukkelijk uit de vergunning gesloten; - het advies van de dienst brandweer d.d is stipt te volgen; - de adviezen van de technische dienst d.d en zijn stipt te volgen; - het rioleringsplan moet uitgevoerd worden zoals aangegeven op het toegevoegd rioleringsplan met datumstempel ; - er worden geen hoogstammige bomen gerooid; - het advies van de dienst milieu d.d is stipt te volgen; - het advies van ATO d.d is stipt te volgen; - de aangepaste parkeerplaats moet een minimale breedte hebben van 3,50 m; - bij uitvoering van de werken moet erover gewaakt worden dat ter hoogte van de inkomdeur van de kantoorruimte er aan de zijde van de klink een vrije wandruimte is van minstens 0,50 m; - de lift moet een kooidiepte hebben van minstens 1,40 m; - het niveauverschil tussen de binnen- en buitenzijde aan de gemeenschappelijke/publieke inkomdeur mag maximaal 2 cm bedragen of er moet een hellend vlak of een lift in combinatie met de trap worden voorzien; - minstens alle toiletten, de wasmachines en een buitenkraan moeten aangesloten worden op het regenwatercircuit; - de bouwheer waakt erover dat alle werken ten behoeve van de uitrusting van het perceel indien mogelijk in synergie worden uitgevoerd. Lasten - de kosten voor de aanpassingen aan het kabelnet zijn ten laste van de aanvrager (advies Telenet d.d ); - de gevraagde werken kunnen pas worden aangevat wanneer de aanvrager heeft aangetoond dat de parkeerplaatsen aan de achterzijde van het perceel ontsloten kunnen worden zonder afbreuk te doen aan de geldende burgerlijke rechten; - de bouwheer koopt de oude bedding van de gracht over en dit voor aanvang van de werken. Indien er nog afwatering gebeurt via deze bedding moet deze verzekerd blijven; - bij de uitvoering van de werken moeten de betrokkenen erover waken dat alle nodige maatregelen worden getroffen om het bestaande bomenbestand te behouden. De bouwheer maakt voor aanvang van de werken een verslag over waarin gedetailleerd wordt omschreven welke maatregelen hiervoor worden getroffen.

20 Ruimte, milieu en economie. Dienst stedenbouw. Eigen machtiging: Liberale Mutualiteit Oost- Vlaanderen: Zamanstraat: weerleggen bezwaar en verlenen vergunning een stedenbouwkundige vergunning te verlenen aan de Liberale Mutualiteit Oost-Vlaanderen, Brabantdam 109 te 9000 Gent, tot het bouwen van een kantoor en 4 woongelegenheden, na het slopen van de bestaande bebouwing, Zamanstraat 9-15 te Sint-Niklaas, sectie E nr. 320 b,d,f,g op basis van het verslag van de gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar en onder de volgende voorwaarden en lasten: - het advies van de brandweer d.d is stipt te volgen; - het advies van Intergem d.d is stipt te volgen; - het advies van Belgacom d.d is stipt te volgen; - het advies van Telenet d.d is stipt te volgen; - het advies van ATO d.d is stipt te volgen; - de helling naar de toegangsdeur mag maximaal 8,30 % bedragen en indien rakend aan het deurblad van de toegangsdeur moet een vlakke draaicirkel van 150 cm diameter gemaakt kunnen worden; - het advies van de dienst landbouw en patrimonium d.d is stipt te volgen; - het advies van de dienst milieu d.d is stipt te volgen; - het advies van de technische dienst d.d is stipt te volgen; - er moet een regenwaterput met een inhoud van minimum l geplaatst worden; - de bouwheer waakt erover dat alle werken ten behoeve van de uitrusting van het perceel indien mogelijk in synergie worden uitgevoerd. Lasten - het advies van de dienst landbouw en patrimonium d.d is stipt te volgen; - het advies van Intergem d.d is stipt te volgen; - de kosten voor de aanpassingen aan het kabelnet zijn ten laste van de aanvrager (advies Telenet d.d en Belgacom d.d ). Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst openbare werken. Vrije Ateliers: renovatie westvleugel en dakrenovatie: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling principieel akkoord te gaan met de renovatie van de westvleugel en de dakrenovatie van de Vrije Ateliers en de gunningsvoorwaarden en -wijze, zijnde open aanbesteding, vast te stellen.

21 Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst evenementen en plechtigheden. Duurzaam festivallen: Villa Pace als voorbeeldevenement akkoord te gaan met de opstart van het pilootproject 'duurzaam festivallen' van Villa Pace en daarvoor EUR in 2015 en EUR in 2016 te voorzien. Tegen 1 juli 2015 worden een meerjarenplan en actieplan 2015 opgesteld in het kader van duurzaamheid tijdens Villa Pace. Cultuur, vrije tijd en onderwijs. Dienst cultuur. Monumentenzorg: niet-aanvaarden schenking tegeltableau Terminus de schenking van het tegeltableau in de voorgevel van het pand, Stationsplein 1, na demontage, niet te aanvaarden, en de bouwheer erop te wijzen dat een oplossing voor het tegeltableau (integratie in de nieuwbouw of elders) deel moet uitmaken van de bouwaanvraag. De voorzitter sluit de zitting om 15 uur Sint-Niklaas, 12 januari 2015 Namens het college van burgemeester en schepenen: In opdracht: Johan Verhulst stadssecretaris Lieven Dehandschutter burgemeester-voorzitter

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal:

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 16-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 maart 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 maart 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 maart 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

1 2019_CBS_03044 Handel en middenstand: afwijking van de wekelijkse rustdag en de verplichte avondsluiting: toelating

1 2019_CBS_03044 Handel en middenstand: afwijking van de wekelijkse rustdag en de verplichte avondsluiting: toelating COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van enlijst digitale zitting Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA); de heer Wout De Meester, schepen (Groen);

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 september 2014

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 september 2014 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 september 2014 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA);

Nadere informatie

de heer Wout De Meester, schepen (Groen); de heer Carl Hanssens, schepen (N-VA); mevrouw Sofie Heyrman, schepen (Groen)

de heer Wout De Meester, schepen (Groen); de heer Carl Hanssens, schepen (N-VA); mevrouw Sofie Heyrman, schepen (Groen) VAST BUREAU Zitting van enlijst Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA); de heer Peter Buysrogge, schepen (N-VA); mevrouw Ine Somers, schepen (Open Vld);

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 19 november 2018 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw Christel Geerts, schepen; de heer Peter

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 22-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 19 maart 2018 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw Christel Geerts, schepen; de heer Peter

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 februari 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 februari 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 februari 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 28 september 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 28 september 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 28 september 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter;

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Zitting van 21 januari 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_CBS_00265 Gemeenteraad: gemeenteraadszitting 25 januari 2019:

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 10-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 juni 2014

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 juni 2014 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 23 juni 2014 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter Mevrouw

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 10 september 2018 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw Christel Geerts, schepen; de heer Peter

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 17 november 2014

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 17 november 2014 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 17 november 2014 Samenstelling: Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 08 JULI 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) AFBAKENING ZEEHAVENGEBIED

Nadere informatie

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren.

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren. TOELICHTING RAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) VERKAVELING KRUIBEKE - ONTWERP VERKAVELINGSAKTE

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 4 april 2014

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 4 april 2014 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 4 april 2014 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 18-06-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 18 mei 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 18 mei 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 18 mei 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

1. Akkoord met een tijdelijke politieverordening n.a.v. de doortocht van de wielerwedstrijd Brussel - Zepperen op 10 maart 2019.

1. Akkoord met een tijdelijke politieverordening n.a.v. de doortocht van de wielerwedstrijd Brussel - Zepperen op 10 maart 2019. Besluiten schepencollege 22 januari 2019 Afwezig bij aanvang zitting: Gijsbrecht Huts en Eddy Poffé 1. De notulen van het schepencollege van 15 januari 2019 worden goedgekeurd. POLITIE 1. Akkoord met een

Nadere informatie

AKTENAME MELDING. Het college van burgemeester en schepenen heeft de melding ingediend door Ghys bvba, Kamiel Wautersstraat 4, 9140 Temse ontvangen.

AKTENAME MELDING. Het college van burgemeester en schepenen heeft de melding ingediend door Ghys bvba, Kamiel Wautersstraat 4, 9140 Temse ontvangen. Gemeentelijk dossiernummer: 2019/419 OMG referentie: OMV_2019063944 Inrichtingsnummer: 20190514-0060 AKTENAME MELDING Het college van burgemeester en schepenen heeft de melding ingediend door Ghys bvba,

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 7 januari 2019

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 7 januari 2019 Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 7 januari 2019 1. Onderlinge verdeling werkzaamheden in verband met het dagelijks bestuur Voor het goede verloop van de bestuursactiviteiten

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== 1. Renovatie van cc Het SPOOR - studieopdracht. Goedkeuren bestek, raming (77.272,72 euro +

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 27 juli 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 27 juli 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 27 juli 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 20 augustus 2018 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw Christel Geerts, schepen; de heer Peter

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage.

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage. STAD MECHELEN BESTUURLIJK BEHEER ------------------------ GB/AVDV GENOMEN BESLUITEN : ------------------------- GEMEENTERAAD VERGADERING 23 FEBRUARI 2006 -------------------------------------- OVERZICHTSLIJST

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 6 januari 2014

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 6 januari 2014 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 6 januari 2014 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 26 februari 2016. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 26 februari 2016. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden bestuursadministratie 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 19 oktober 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 19 oktober 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 19 oktober 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 16 maart 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 16 maart 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 16 maart 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; de

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. ===================================== DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN Milieu 1. Groepsaankoop spouwmuurisolatie.

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 januari 2015

OCMW-raad van 29 januari 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

OCMW-raad van 24 oktober 2013

OCMW-raad van 24 oktober 2013 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

1 Korte toelichting door zaakvoerder bouwbedrijf Vandersmissen NV

1 Korte toelichting door zaakvoerder bouwbedrijf Vandersmissen NV BESLUITENLIJST - het college van burgemeester en schepenen PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van het college van burgemeester en schepenen 01 juli 2019 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Bert

Nadere informatie

_GR_00273 Mobiliteit: aanvullend reglement op het verkeer: gemeente- en gewestwegen: wijzigingen en aanvullingen: goedkeuring

_GR_00273 Mobiliteit: aanvullend reglement op het verkeer: gemeente- en gewestwegen: wijzigingen en aanvullingen: goedkeuring GEMEENTERAAD Zitting van 21 juni 2019 Besluit Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Mia Mortier, raadslid-voorzitter (Groen); de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester (N-VA); de heer Wout De Meester, schepen

Nadere informatie

De melding omvat de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit (IIOA) van de derde klasse.

De melding omvat de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit (IIOA) van de derde klasse. OMG referentie: OMV_2019020080 Inrichtingsnummer: 20190214-0061 Besluit van het college van burgemeester en schepenen dd. 11 maart 2019 tot aktename van de melding klasse 3 van Fluvius system operator

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 21 september 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 21 september 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 21 september 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter;

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 1. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning voor goedkeuring. 2. Vraag tot het bekomen van toelating tot het verharden

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 11-09-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 11-09-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE stad brugge dienst ruimtelijke ordening STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE Herziening Vastgesteld door de Gemeenteraad in zitting van

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 21 mei 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 21 mei 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 21 mei 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 28 december 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 28 december 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 28 december 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter;

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

OCMW-raad van 28 januari 2016

OCMW-raad van 28 januari 2016 1 Dienst: secretariaat Contactpersoon: Bieke Gevaert Tel. 03 778 60 19 Email: bieke.gevaert@sint-niklaas.be Bondige toelichting voor het publiek bij de punten van de openbare zitting OPENBARE ZITTING Notulen

Nadere informatie

MLAV1/ /MV/bd

MLAV1/ /MV/bd MLAV1/9900000064/MV/bd HOUDENDE VERGUNNING AAN DE N.V. BAYER ANTWERPEN VOOR HET VERANDEREN VAN EEN CHEMISCH BEDRIJF (XIV-KRACHTCENTRALE MIDDEN), GELEGEN TE 2040 ANTWERPEN, HAVEN 507- SCHELDELAAN 420. De

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 SEPTEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 SEPTEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 SEPTEMBER 2015. ===================================== Juridische dienst 1. Voorstelling en kennismaking nieuwe zonechef

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 5 januari 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 5 januari 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 5 januari 2015 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter Mevrouw

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

OVER DE MEDEDELING VAN VERANDERING VAN DE N.V. BP CHEMBEL MET BETREKKING TOT EEN CHEMISCH BEDRIJF, GELEGEN TE 2440 GEEL, AMOCOLAAN.

OVER DE MEDEDELING VAN VERANDERING VAN DE N.V. BP CHEMBEL MET BETREKKING TOT EEN CHEMISCH BEDRIJF, GELEGEN TE 2440 GEEL, AMOCOLAAN. Besluit Departement Leefmilieu Dienst Milieuvergunningen /gvda. BESLUIT VAN DE BESTENDIGE DEPUTATIE VAN DE PROVINCIERAAD OVER DE MEDEDELING VAN VERANDERING VAN DE N.V. BP CHEMBEL MET BETREKKING TOT EEN

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 7 september 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 7 september 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 7 september 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter;

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Zitting van 13 mei 2019 Besluit Samenstelling: Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA); de heer Wout De Meester, schepen (Groen); de

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 21 januari 2019

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 21 januari 2019 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 21 januari 2019 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA);

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN TUSSENARREST

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN TUSSENARREST RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN TUSSENARREST van 16 januari 2018 met nummer RvVb/S/1718/0444 in de zaak met rolnummer RvVb/1415/0466/SA/0443 Verzoekende partijen 1. de heer Jeroen DEVENYN 2. de heer

Nadere informatie

uitbaten garagewerkplaats Ligging Hillarestraat 184 te 9160 Lokeren Kadastrale ligging afdeling 4, sectie C, perceel 1038T Contact

uitbaten garagewerkplaats Ligging Hillarestraat 184 te 9160 Lokeren Kadastrale ligging afdeling 4, sectie C, perceel 1038T Contact BEKENDMAKING AKTENAME Bij opdracht (besluit secretaris dd. 01/12/2017) Elke Criel Stedenbouwkundige-sectorhoofd Omgeving Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Schepen Filip Liebaut M2018/079/OMV

Nadere informatie

Sint-N klaas. stad Sint-Nik[aas. Antwoord op verzoeksch rift masterp lan stationsomgevin g Noord

Sint-N klaas. stad Sint-Nik[aas. Antwoord op verzoeksch rift masterp lan stationsomgevin g Noord stad Sint-N klaas loke Smet b estu u rsa d m i n i strati e 03 778 30 78 j o ke.s m et @ s i nt- n i klaas.be Dirk Van Steetant Jan Breydelstraat 8 9100 Sint-Nik[aas 29-11-2017 ons kenmerk BE A/ 2017 BE

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 mei 2015

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 mei 2015 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 mei 2015 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

Besluit van de Bestendige Deputatie

Besluit van de Bestendige Deputatie 8e Directie Dienst 82 Milieuhygiëne aanwezig Marc De Buck, wnd. voorzitter Besluit van de Bestendige Deputatie Alexander Vercamer, Ivan Verleyen, Frans Van Gaeveren, Jean-Pierre Van Der Meiren, Carina

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie Directie Leefmilieu dienst Milieu- en natuurvergunningen aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Besluit van de Deputatie Alexander Vercamer, Marc De Buck, Peter Hertog, Jozef Dauwe, Eddy Couckuyt,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 maart 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Inhoud BIJEENROEPING... 2 Artikel 1. Datum en uur... 2 Artikel 2 - Samenstelling... 2 Artikel 2. - Agendering van dossiers... 2 Artikel

Nadere informatie

UW WINKEL IN EEN NIEUW KLEEDJE?

UW WINKEL IN EEN NIEUW KLEEDJE? UW WINKEL IN EEN NIEUW KLEEDJE? Premieleidraad voor het kernwinkelgebied Premies voor een fraai straatbeeld Mooie, verzorgde woningen en handelspanden maken de stad aantrekkelijk. Het stadsbestuur wil

Nadere informatie

De melding omvat de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit (IIOA) van de derde klasse.

De melding omvat de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit (IIOA) van de derde klasse. OMG referentie: OMV_2019013846 Inrichtingsnummer: 20190201-0061 Besluit van het college van burgemeester en schepenen dd. 11 februari 2019 tot aktename van de melding klasse 3 van Fluvius system operator

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE Besluitenlijst van het college van dinsdag 15 januari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal bestuur dienst secretariaat 1. Verslag zitting

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 februari 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

INFORMATIE lenen en verzekeren 2013

INFORMATIE lenen en verzekeren 2013 INFORMATIE lenen en verzekeren 2013 Premies lenen en verzekeren Vooraf U vindt in deze brochure informatie rond lenen en verzekeren. Onze woonwinkelaars maken u graag wegwijs in deze brochure en zoeken

Nadere informatie

SCHEPENCOLLEGE VAN 14 JANUARI Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Gebruik gemeentelijke zalen - toelatingen

SCHEPENCOLLEGE VAN 14 JANUARI Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Gebruik gemeentelijke zalen - toelatingen 28 SCHEPENCOLLEGE VAN 14 JANUARI 2019 1. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Gebruik gemeentelijke zalen - toelatingen 2. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal goedkeuring verslag 7/1/2019

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/ Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 24 FEBRUARI =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 24 FEBRUARI ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 24 FEBRUARI 2014. ===================================== DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN 1. Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan

Nadere informatie

2. Goedkeuren van de samenwerkingsovereenkomst met Farys voor het leveren en aanbrengen van wegmarkeringen

2. Goedkeuren van de samenwerkingsovereenkomst met Farys voor het leveren en aanbrengen van wegmarkeringen College van burgemeester en schepenen Zitting van 18 februari 2019 Besluitenlijst Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 18 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van

Nadere informatie

MLAV1/ /MV/lydr.

MLAV1/ /MV/lydr. /MV/lydr. OVER DE VERGUNNINGSAANVRAAG VAN DE N.V. BASF ANTWERPEN MET BETREKKING TOT EEN CHEMISCH BEDRIJF (SUPER ABSORBER POLYMEER - SAP), GELEGEN TE 2040 ANTWERPEN, SCHELDELAAN 600 - HAVEN 725. De bestendige

Nadere informatie

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Gemeente Moorslede Dienst ruimtelijke ordening Marktplaats 1 8890 Moorslede Tel.: 051/788 914 Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Principiële goedkeuring

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 15 juli 2019

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 15 juli 2019 Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 15 juli 2019 1. Kennisname van de reacties naar aanleiding van de bevraging omtrent de bomen op het kerkhof in Lembeke Naar aanleiding van het

Nadere informatie