Moezelnieuwsbrief 1 maart 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Moezelnieuwsbrief 1 maart 2012"

Transcriptie

1 Moezelnieuwsbrief 1 maart 2012 De hotels, pensions en vakantiewoningen worden langzaam maar zeker weer in gereedheid gebracht voor het nieuwe seizoen wat onofficieel op Pasen van start gaat. Kamers krijgen een opknapbeurt, worden geschilderd en van nieuw meubilair voorzien. Bankjes en kiosken worden tegen de Paasdagen allemaal weer neergezet en de vele plantenbakken worden weer gevuld. Het nieuwe seizoen kan beginnen! In deze nieuwsbrief vindt u de, voor sommigen, lang verwachtte evenementenkalender voor Een aantal evenementen worden apart besproken en er staan enkele wandelroutes en een fietsroute in vermeld. Het Cusanushuis komt ter sprake en verdeeld over deze en de volgende nieuwsbrieven schrijf ik iets over 2000 jaar wijnbouw. Ook voor deze nieuwsbrief wens ik u weer veel leesplezier! Boottochten Start van het nieuwe seizoen: De Paasdagen, eigenlijk overal langs de hele Moezel de startdagen van het nieuwe seizoen. Ook de vele verschillende boottochten beginnen weer. In de maand april vanaf Pasen varen de meeste boten weer. Vanaf mei kunt u zeker genieten van het uitzicht vanaf het water en varen alle boten volgens schema. De firma Kolb is één van de grootste rederijen met boten op de hele Moezel. Een overzicht van het vaarschema kunt u vinden op:

2 Passionsspiele Wintrich: De Passiespelen te Wintrich worden sedert 1902 opgevoerd en dat gespreid over meerdere weken. De laatste decennia worden ze om de vijf jaar opgevoerd. Ze beschrijven een deel van Jezus leven. Deze spelen zijn zo gekend en gewaardeerd dat ze naar aanleiding van het 100-jarig jubileum maar liefst 8000 bezoekers mochten verwelkomen. Deze vinden plaats in de daarvoor best denkbare plaats, namelijk de kerk van Wintrich. Het grootste deel van de spelers komen uit de Passievereniging die een 350-tal leden telt. Naast de spelers is het koor een zeer belangrijke groep. De laatste Passiespelen vonden in 2007 plaats, de volgende vinden dit jaar plaats. Op de dagen: 9, 10 en 11 maart 16, 17 en 18 maart 23, 24 en 25 maart 30, 31 maart en 1 april 20, 21 en 22 april 27, 28 en 29 april 25 tot 27 mei 20 ste Oldtimertreffen in Kinheim-Kindel: De Winzerkapelle Kinheim organiseert sinds vele jaren, meestal in het Pinksterweekeinde, op het dorpsplein, het wijn en voorjaarsfeest. Vele wijn en muziekvrienden bezoeken dit feest met muzikale omlijsting. Voor de 20 ste keer worden ook dit jaar weer gasten van de internationale historische automobielclub met oldtimers verwacht. Zondag vanaf uur: grote oldtimeroptocht door Kinheim en Kindel. 17 tot 19 augustus 13 e Oldtimertreffen in Kröv: Ook Kröv doet mee! Een oldtimertreffen met oude tractoren en bulldogs Met een grote optocht door Kröv op zaterdag. De dag wordt afgesloten met vuurwerk op zaterdagavond.

3 10 tot 12 augustus in Kröv Spass auf der Gass het net iets andere straatfeest: Een stratenfeest voor de hele familie. Meerdere bedrijven verwennen u dit jaar met goede Kröver wijn samen met culinaire specialiteiten uit de regio en buitenlandse keuken. Verder zijn er verschillende live-bands uit Duitsland, Engeland, Luxemburg en Schotland die spelen op straat. Ook straatkunstenaars, dansgroepen, steltenlopers, Bollo de beer, alles is er te vinden en zondag staat in het teken van de familiedag met muziek en attracties zoals een luchtkussen. Kortom, plezier voor klein en groot. Moezel - muziekfestival: Niet te missen door de muziekliefhebber zijn de Moselfestwochen." Met ongeveer 70 concerten in de mooiste dorpjes langs de Moezel, zijn ze het bekendste muziekfestival in Rheinland-Pfalz. Laat u deze eersterangs muziekervaring niet ontgaan en geniet van het kunnen van de verschillende muzikanten uit de hele wereld. In de open lucht tot in concertzalen en op de wijnboerderijen Orgelconcerten, kamerkoren, operette. Grote orkesten tot een trio Van klassiek tot jazz. Dit Moezel-muziekfestival vindt gedurende het hele jaar plaats. Voor een overzicht van het hele programma kunt u kijken op de website: Cochemer stoeltjeslift: Vanaf april weer dagelijks geopend. Naast open stoeltjeslift zijn er ook cabines welke afhankelijk van het weer kunnen worden afgesloten. Met 0,8 meter per seconde bereikt men na 360 meter het bergstation welke zich op een hoogte van 255 meter bevindt. Boven aangekomen kunt u genieten van het uitzicht van de Moezel welke aan uw voeten ligt op de Pinner Kreuz of u kunt een iets gaan drinken of een ijsje eten in de koffie bar bovenop de berg.

4 Bos-wandeltochten Bernkastel-Kues: Route 1: gezellige wandeling voor de hele familie: Totale route: 4 kilometer, ca. anderhalf uur Hoogteverschil 180 meter Wegmarkering: B (zie plaatje) Korte beschrijving: Marktplein Schlossweg Kueser Wald St. Anna Kapelle / Burg Landshut / Tinkelkapelle / Wasserfall / Stadt Vanaf het marktplein voert de route u in de richting van de Moezelbrug. Voor de brug buigt de weg naar links en gaat u ca. 200 meter langs de hoofdstraat. Bij hotel zur Post links begint de Schlossweg. De steile Schlossweg volgt u tot de eerste mogelijkheid om rechts af te buigen. De weg leidt over het Westportaal van de Burgbergtunnel in het Kueser bos. Het eerste doel op deze route is de St. Anna Kapel. Vanaf de St. Anna Kapel volgt u de bordjes richting Burg Landshut U blijft op de hoge paden van de burcht en wandelt voorbij de burcht het bos weer in. De weg leidt naar de Tinkel of Maria Hilf kapel uit het jaar Bij de kapel loopt u enkele meters terug en neemt de weg rechts het dal weer in via een trap. Na korte tijd op deze brede weg te hebben gelopen, buigt u rechts af in de richting waterral. De wandeling volgt nu een smal pad die steeds dieper de bergkloof in gaat. Na een korte tijd loopt u langs de loop van de Tiefenbeek, welke met luid geraas tussen de rotsen naar beneden klettert. De kloof wordt als snel breder en de eerste huizen duiken op. In de vroegere jaren stonden hier verschillende molens met hun voeten in het water. Ratsmühle is dan ook de naam van het eerste huis dat u tegenkomt. U loopt voorbij de Burgbergtunnel langs de hoofdweg weer in de richting van de stad. Boekje te koop bij de toeristeninformatie: De Schönsten Wald Wander Routen im Bernkastel-Kueser Stadtwald Volgende nieuwsbrief: de volgende wandelroute

5 Kröv 5 mei - wandeling om het seizoen te openen: Romantische avondwandeling over de wijncultuurweg met een kleine wijnproeverij in de avondschemering Start uur bij de toeristeninformatie. Prijs 8,00 per persoon (Begeleide wandeling inclusief wijn) Graag vooraf aanmelding bij de toeristeninformatie. Geboortehuis van Nikolaus von Cues: Een van de belangrijkste filosofen van de middeleeuwen drukte ook zijn stempel op de stad Bernastel-Kues: Kardinal Nikolaus von Kues alias Cusanus." Hij liet zich gelden als schrijver van vele geestelijke werken, die ver op hun tijd vooruit waren en werd dan ook als baanbreker van de natuurwetenschappen gezien. Het geboortehuis van Nikolaus von Kues herbergt vandaag een tentoonstelling over zijn leven en zijn werk. Laat de kans niet voorbij gaan om het werk van deze bekende denker te ontdekken en bezoek dan ook de bekende Cusanustoren en de beroemde bibliotheek waarin een van de kostbaarste originele handschriftenverzameling ter wereld wordt bewaard. Openingstijden: 16 april 31 oktober: Dinsdag tot zaterdag van uur en uur Zondags en feestdagen van uur 1 november 15 april Dinsdag tot zaterdag van uur Zondags en feestdagen van uur Rijksburcht in Cochem: De beroemde rijksburcht is weer open. Vanaf maart tot november. Rondleidingen dagelijks van 9.00 tot uur, duur ca. 40 minuten De Burgschänke, waar u van een heerlijk kopje koffie kunt genieten is dagelijks geopend van tot uur.

6 Zij bieden het volgende aan: wijn, koffie, gebak, simpele eenpansgerechten en belegde broodjes. Fietsparadijs omgeving cochem: Voor genieters route 1: Vanuit Cochem neemt u het fietspad naar Ernst. Door het dorpje Ernst fietsen en daarna de brug over richting Bruttig-Fankel. U fietst vervolgens verder over de rustige autoweg richting Valwig. Vanaf Valwig neemt u het fietspad onderaan de straat naar Cochem- Cond. In Cond fietst u over de oude brug weer terug naar het startpunt. Totale lengte: 16 kilometer Volgende nieuwsbrief: route jaar wijncultuur 2000 jaar wijnbouw op steile hellingen: De wijngaarden aan de Moezel en haar zijrivieren zijn gezichtsbepalend voor een uniek landschapsbeeld. Ze vormen het grootste aaneengesloten wijnbouwgebied ter wereld met steile hellingen, in het Duits; Steillagen. Het fundament voor de wijnbouw op deze steile hellingen werd ver terug in de geschiedenis gelegd. De bodems met donkere, mineraalrijke leisteen, waarop vooral de excellente witte wijndruif Riesling gedijt, zijn ongeveer 400 miljoen jaar geleden tijdens het Devoon ontstaan. Al 2000 jaar geleden hebben mensen in het Moezelgebied het potentieel van deze bijzondere geologische, topografische en micro klimatologische situatie erkend en hebben ze de steile zuidhellingen van de rivierdalen gebruikt voor wijnbouw. Het betekende het begin van een uniek wijncultuurlandschap dat door de eeuwen heen steeds verder ontwikkeld werd en de rivierdalen tot op de dag van vandaag kenmerkt. Het wijnbouwgebied Mosel geldt als de oudste wijnstreek van Duitsland en behoort tot de klassieke wijnregio s van Europa. Het gebied ligt in het westen van Duitsland tussen de grens met Frankrijk en de Rijn. De wijngaarden bevinden zich langs de circa 250 kilometer lange loop van de rivier op Duits grondgebied en langs de benedenloop van haar zijrivieren Saar en Ruwer, die ieder eigen wijnbouwdistricten vormen. Door de beschutte ligging van het Moezeldal hoort het gebied tot de warmste klimaatzones van Duitsland. Opslag van warmte door de rivieren verhindert vorst. Schommelingen in temperatuur zijn gering: gematigd koele winters en aangenaam warme zomers met voldoende neerslag zijn de regel. Het gematigde klimaat ter hoogte van de 50 e breedtegraad geeft de Moezel een uitzonderlijk lange vegetatieperiode van april tot oktober. In heel wat jaren kunnen de druiven zelfs tot in november rijpen. In de volgende nieuwsbrief meer over de geschiedenis. Bron: Mosel-weinkulturland

7 Bijen belevenis wandelpad: De op de Bruttiger berg aangelegde wandelroute thematiseert op een compacte 300 meter het leven van de bijen, de bijzonderheden van hun sociale leven, het ontstaan en de samenstelling van de verschillende bijenproducten. Informatie in de toeristeninformatie in Bruttig-Fankel: Bienen-Erlebnis-Pfad Evenmentenlijst 2012: Maart Passiespelen Wintrich Passiespelen Wintrich Passiespelen Wintrich Passiespelen Wintrich Eet- en wijnsymposium Bernkastel-Kues Feller Mixuminer Wijnspectakel Fell April Jonge wijnboeren feest: Rhytm n Wine Trier Vrolijke paasei zoeken aan de Weinhexbron Winningen Paaseieren schieten in het Schützenhuis Graach Paaseieren schieten in het Schützenhuis Zeltingen-Rachtig Wijn en kaasfeest Graach Dagen van de open wijnkelders Nittel & Rehlingen Dagen van de open wijnkelders Minheim Moezel Wijn Cultuurtijd in de hele Moezelregio Meiboomfeest Gornhausen Meiboomfeest Ürzig (bovenin Ürizg) Meiboomfeest inde Römerkeller Veldenz Meiboomfeest Wintrich Mei Meifeest met prijsschieten Graach Feest van de brandwer in de Fierskapelle Bernkastel-Kues Kermis Brauneberg-Hirzlei

8 01.05 Meifeest in de Paulskerk Lieser Jonge wijn proeverij in de Romeinse kelders van Erden Wijn- en bosfeest Kinheim-Kindel dorpskermis Gornhausen Feest van de Romeinse wijnstraat Schweich Wijn in het slot Koblenz Pfarrfeest Zeltingen-Rachtig Wijnfeest Senheim/Mesenich Belevenisdag zonnige Benedenmoezel - Muziek, Wijn, Cultuur puur Löf Kelderdagen Palzem-Wehr Wijnkermis Brodenbach Zeltinger wijndag in: Kelterhaus Schorlemer Zeltingen-Rachtig Bosfeest Ürzig Dagen van de open wijnkelders Piesport Dagen van de open wijnkelders Mülheim Dagen van de open wijnkelders Platten Dagen van de open wijnkelders Bernkastel-Wehlen Dagen van de open wijnkelders Traben-Trarbach-Wolf Dagen van de open wijnkelders Traben-Trarbach Feest in de wijnkelders in Zeltingen-Rachtig Dag van de open wijnkelders + culinair voorjaarsweekeinde Kröv Stratenwijnfeest Pünderich Kelderdagen Palzem Wijn en bronnenfeest Erden Happy Schrumpftal - belevenisdag Hatzenport de Saar Pedal autovrije belevenisdag aan de Saar Belevenisdag zonnige Benedenmoezel - Wijnfeest Wijn en brugfeest Feest van de jonge wijnboeren Wijn en voorjaarsfeest met het 20 ste oldtimertreffen Konz bis Merzig Winningen Trittenheim Kinheim-Kindel Dagen van de open wijnkelders Fell Dagen van de open wijnkelders Bernkastel-Kues Dagen van de open wijnkelders Graach Dagen van de open wijnkelders Zeltingen-Rachtig Dagen van de open wijnkelders Ürzig (Höhe) Feest op de wijnboerderijen en kunst en Veldenz

9 handwerkmarkt op de 26 e en 27 e mei Pinksteren-wijnfeest Maring-Noviand Wijnvoorjaarsfeest Lösnich Wijnvoorjaarsfeest Enkirch Pinksterwijndagen incl dagen van de open wijnkelders Ediger-Eller Dagen van de open wijnkelders Wintrich Zomernachtfeest Pommern Juni Winzersekt-Gala schäumende Reichsburg Cochem Vrolijke wijnkermis Neumagen-Dhron Zomerconcerten Piesport "Happy Mosel" - autovrije dag van de hoofdstraat langs de Moezel Van Schweich tot Reil Riesling presentatie in Kloster Machern Wehlen Moezel-wijn-weken Cochem Pfarrfeest Zeltingen-Rachtig Pfarrfeest Zeltingen-Rachtig Feest op de wijnboerderijen Brauneberg "Wijn & Muziek" in de Burgstraße Bernkastel-Kues Dagen van de open wijnkelders Ürzig-dorp Dagen van de open wijnkelders Kinheim-Kindel Kelderfeesten Graach Historische wijngelag Bruttig-Fankel Wijnbloei-wandeling Wintrich Muziekdagen Lösnich Medarduswijnkermis Mehring Wijnfeest "Zum Wohl Riol" Riol Begin van de zomer - Kunst + Cultuur, Keuken + Kelder Hatzenport Zomerfeest Zeltingen-Rachtig Wijn in het klooster Maring-Noviand Feest op de wijnboerderijen en meer Winningen Johannisvuur in de Fierskapelle Bernkastel-Kues Feest in de oude stad Trier Weinlagenfeest in de wijnbergen Cochem Sportfeest Veldenz Johannisfeest Minheim Wijnkermis Schleich

10 24.06 Eberhardtmarkt Klausen Moselloreley in Vlammen - Loreleyfeest met Muziekvuurwerk Historische Wijn- en Burchtfeest met vuurwerk ste internationale drakentreffen met optocht Wijnfeest Zeller Schwarze Katz en stadskermis Piesport Kobern-Gondorf Kröv Zell Wijnfeest Senheim-Senhals Wijn- en dorpsfeest Löf-Kattenes Kuurparkfestival met vuurwerk Bad Bertrich Wijnkermis Konz-Könen Wijn- en dorpsfeest Pölich Juli Andreaskermis Longkamp Lindenfeest Burgen (Middenmoezel) Moezelwijn-Festival "Europa á la carte" met vuurwerk op 7 juli Traben-Trarbach Triers Moezelfeest Zurlauben met vuurwerk Trier Wijn- en dorpsfeest Löf Wijnfeest en kermis Bullay Dorpsfeest in Schäferei Graach-Schäfferei Donatus-Wijnkermis Konz-Kommlingen Wijnscheepsfeest Neumagen-Dhron Wijn- en dorpsfeest Moselkern Wijn- en dorpsfeest met internationale Konzer Oldtimertreffen op 15 juli Konz Wijnfeest Bruttig-Fankel Wijnkermis met maandagsmarkt Zeltingen-Rachtig Wijn- en bosfeest Kröv-Kövenig Wijnboer-klederdrachtfeest Enkirch Feest op de wijnboerderijen Niederfell Havenfeest Graach Veldenzer markt Veldenz Riesling-feestdagen Valwig Wijn en dorpsfeest Brauneberg Wijnvisie Lieser Wijn en stratenfeest Schleich St. Jakobus wijnkermis Zell-Kaimt

11 Smakken- en Slurpdagen Reil Wijn- en Dorpsfeest van het Graafschap Veldenz met internationale Sterrentocht voor Oldtimers Veldenz Jakobsdag - Wijnfeest Traben-Trarbach Wijn- en dorpsfeest St. Aldegund Wijn- en dorpsfeest Ellenz-Poltersdorf Wijn- en dorpsfeest met optocht op 29 juli Hatzenport Wijnkermis Erden Triwwelgaaß Wijnfeest Wiltingen Wijnfeest wijn-brood-kunst Ensch Augustus Wijn- en Stratenfeest Maring-Noviand Enkircher Wijnzomer Enkirch Wijnfeest Mesenich Wijnfeest Nehren Olewiger Wijnfeest Trier-Olewig Wijnkermis met 53 ste Mittelmosel-Rieslingwijnproeverij Zeltingen-Rachtig Wijnfeest Zell-Merl Wijnfeest "Briedeler Herzchen" Briedel Wijn- en dorpsfeest Alf Wijn- en dorpsfeest Ellenz-Poltersdorf Wijn- en dorpsfeest Klotten Dorpsfeest Burgen (Untermosel) Burchtfeest Cochem Kermis Monzelfeld Riesling- Wijnfeest Detzem Wijnkermis Wintrich Mülheimer Markt - het Graafschaps volksfeest met optocht op 8.8. & Kunsthandwerkmarkt op Wijn- en dorpsfeest met 14 de internationale Harley-Davidson-Treffen Mülheim Ürzig Wijn- en Stratenfeest Kesten "Spass auf der Gass" - Stratenfeest in de Robert-Schuman-Straße Ook een de kleintjes is gedacht. Het feest voor de hele familie! Kröv Wijn- en dorpsfeest Reil

12 ste Oberemmeler Wijnfestival Konz-Oberemmel St. Laurentius- Wijnkermis Longuich Wijn- en dorpsfeest Ediger-Eller Wijnfeest Bruttig-Fankel Wijnkermis Bremm Wijnfeest Zell-Merl Wijnfeest op de wijnboerderijen Piesport Wijn- en Stratenfeest Bernkastel-Kues Wijn- en dorpsfeest Burg Wijnfeest Briedern Wijnfeest en feest in de wijnboerderijen Alken St. Rochus Wijnkermis & 6de Duits- Luxemburgse Wijnhappening met scheepspassage Nittel/Machtum op Wijnfeest met optocht en openbare wijnproeverij op Nittel Leiwen Traditionele Wittlicher Säubrennerkermis Wittlich Wijnkermis Pünderich Wijn- en dorpsfeest Neef Wijn- en dorpsfeest Ernst Wijn en dorpsfeest Dieblich Dorps- en Wijnfeest met optocht en Brillant- Vuurwerk op 26. aug. Cochem Vrolijke wijnstraten "Spielesstraße" Trittenheim Wijnstratenfeest Zeltingen-Rachtig Wijn- en Stratenfeest Kinheim-Kindel Keltisch wijngelag Zell-Kaimt St. Bartholomäus-Kermis Föhren Winninger Moezelfeest oudste wijnfeest van Duitsland - met grootvuurwerk op 2 sept. Winningen St. Bartholomäus Wijnkermis Oberbillig Wijnkermis St. Aldegund St. Rochus Wijnkermis Hatzenport Saarweinfeest en stratenfeest Konz-Krettnach Wijnkermis Burgen (Mittelmosel) fiets fietstochtendag Erden Wijnfeest van de Middenmoezel - met Brillant-Vuurwerk op 1.9. en een kleurrijke optocht op Wijnoogstfeest stratenfeest in de Römerstraße Bernkastel-Kues Leiwen

13 Wijnstratenfeest Reil Wijnstratenfeest Briedel Wijn- en dorpsfeest Bremm Feest in de wijnboerderijen Klotten Traditionele wijnboerfeest met toneel Mehring Rieslingfeestdagen Valwig September Wijnfeest en kermis Oberfell Wijn- en dorpsfeest Wintrich Stratenfeest "Rond om het marktplein" Lieser Wijn- en Stratenfeest Zeltingen-Rachtig Vrolijke wijnmarkt Traben-Trarbach Kelderkermis (Stratenwijnfeest) Mesenich Stratenwijnfeest Ediger-Eller Feest in de wijnboerderijen Thörnich Wijn Time Tijd voor genot (Wijnfeest) Kinheim-Kindel Wijn- en Herfstfeest Bullay Wijnfeest Treis-Karden Wijn en dorpsfeest Brodenbach Wijnfeest Kröv Wijnfeest en kermis Kobern-Gondorf Stratenfeest "Rond om de Ürziger Würzgarten" Ürzig Stratenfeest Traben-Trarbach / Wolf Herfstfeest in de wijnboerderijen Enkirch Stratenwijnfeest Pünderich Stratenwijnfeest Senheim-Senhals Feest op de wijnboerderijen Pommern Feller Markt en Wijnfeest met openbare wijnproeverij "Wijnoogststratenfeest" van de Middenmoezel Fell Minheim Wijnkermis Graach Wijnbeleveniswandeling Brauneberg Wijnoogstfeest in de Römerzaal Veldenz Wijnoogstfeest - das Hallen-Straten-Feest Kröv Vrolijke wijnfeest "Römerstraße" Neumagen-Dhron Wijn- en Stratenfeest aan de Nussbaumallee Brauneberg

14 Federweißenfeest Traben-Trarbach "Schlurpstour" - Wijnslurpdagen Burg Stratenwijnfeest Neef Stratenwijnfeest Ellenz-Poltersdorf Herfstfeest in de wijnboerderijen Enkirch Lambertus- Wijnkermis Maring-Noviand Lösnicher Herfst Lösnich Wijnoogstfeest - das Hallen-Straten-Feest Kröv Remigius-Kermis Alf Stratenwijnfeest Ellenz-Poltersdorf St.-Michaels-Kermis Bernkastel-Kues Oktober Wijnboer-, Wijn- en Stratenfeest Erden Wijnfeest ter gelegenheid van de St. Remigius kermis met optocht Kröv Herfst- en marktpleinfeest Traben-Trarbach Wijnoogstfeest Klotten "Wijn en meer" Stratenwijnfeest Ediger-Eller Wijnoogsfeest Enkirch Federweißenfeest "Zeller Schwarze Katz" Zell St. Remigius-Wijnkermis Maring-Noviand Federweißenfeest Kröv XXI. Römisches kelderfeest Piesport Kröver-Nacktarsch-Feest Kröv Wijnoogstfeest Winningen St. Martin-Wijnkermis Piesport "Herfstwijnfeest ter seizoensafsluiting Kröv November Culinaire Ruwer-Riesling-Avonden Ruwertal Federweißenfeest Cochem Federweißenfeest Winningen Federweißenfeest Cochem Wijnmarkt Konz-Krettnach

15 Aanbiedingen: (Deze kunt u rechtstreeks reserveren bij het betreffende pension of u kunt contact met mij opnemen via: info@mosel-ferienland.de of vanuit België) Hotel Nittelerhof in Nittel (regio 3) Mooi hotel van Nederlandse eigenaars. Op slechts 2 uur rijden van Maastricht ligt het compleet gerenoveerde Hampshire Moselhotel Nitteler Hof dat door vele gasten bijzonder gewaardeerd is. Geniet van de beginnende lente en ontdek de schilderachtige omgeving van ons mooie wijndorp. De eerste blaadjes aan de wijnranken, de warme zonnestralen op de rotsformatie van Leiterchen, gelukkig maar, het mooie seizoen komt er weer aan! Vanuit het hotel bereikt u binnen 25 minuten Trier, Luxemburg of Saarburg. Verder is er een fietsverhuur, zijn er uitgebreide wandelroutes en is er een wellness in de originele romeinse gewelvenkelder. Lente-arrangement: 2 overnachtingen in een compleet gerenoveerde kamer Een glas lokale sekt als feestelijk welkom Ons complete ontbijtbuffet met verschillende warme gerechten Op de dag van aankomst een heerlijk 3-gangen diner met gerechten van de houtskoolgrill Toegang tot de sauna in de romeinse gewelvenkelder Toegang tot ons ontspanning bad gevuld met water uit eigen bron De gehele dag door gratis koffie en thee in onze lobby Een plattegrond van de omgeving met de goed aangegeven wandelwegen Een infopakketje van Trier, de oudste stad van Duitsland De kosten voor deze paar daagjes heerlijk ontspannen zijn 119,50 per persoon. Indien de gasten aankomen op zondag tot en met woensdag dan bieden we een gratis, extra overnachting aan. Deze aanbieding is exclusief geldig vanaf tot en met Ferienweingut Hugo Friederich, Römerstr 37, Briedern (regio 2) Onze speciale aanbieding 7 overnachtingen incl. ontbijt (Kamer met douche en wc, balkon en tv) een wijnproeverij Bezichtiging van de historische mosterdmolen in Cochem. Bezichtiging van de burcht Metternich in Beilstein. Bus-dagtrip naar Trier/Luxemburg een begeleide wandeling over de Calmont-Klettersteig Complete prijs 215,- EURO per persoon Deze aanbieding geldt in de maanden mei, juni en juli van zondag tot zondag.

16 Ferienweingut Simon in Reil: (regio 2) Het pension ligt tegen de berg aangebouwd en u heeft vanuit de kamers dan ook een fantastisch uitzicht over de Moezel. De kamers zien er netjes en verzorgd uit en hebben een eigen douche en toilet op de kamer. s Morgens wacht er een lekker ontbijt op u in de ontbijtruimte. Een aantal kamers met overdekt balkon. Gastenkamer inclusief fantastisch uitzicht over de Moezel en het Moezeldal. Inclusief ontbijt, vanaf 2 nachten. Prijs per kamer met 2 personen per nacht; 44,= Speciale aanbieding vakantiewoning van 1 november 2011 tot 20 maart 2012: Prijs 170,- per week met 2 personen Ieder extra person 7,= (tot 4 personen) Onze speciale aanbieding van mei tot oktober 2012: - 5x overnachtingen (Zo.-Vr.) in een gezellige kamer met douche en toilet en Moezelzicht - 5x Moezels ontbijt - 1x Begroetingsdrankje - 1x Dagtrip met de bus naar de Romeinse stad Trier incl. een stadsrondrit (donderdag) - 1x Wijnproeverij Prijs: 120,- per persoon in een tweepersoonskamer Onze speciale aanbieding van mei en juni 2012: - 4x overnachtingen (Zo.-Vr.) in een gezellige kamer met douche en toilet en Moezelzicht - 4x Moezels ontbijt - 1x Fles wijn - 1x Wijnproeverij Prijs: 88,- per persoon in een tweepersoonskamer Wijnbelevenisweekend: Vrijdag: Wijnproeverij met een Winzergerecht Zaterdag: Ontbijt, een huifkartocht met lunch en drankjes, aansluitend koffie met gebak en s avonds grillspecialiteiten Zondag: Ontbijt Prijs: 99,- per persoon in een tweepersoons kamer Wijnbelevenisweekend elk weekend te boeken met minimaal 8 personen Vrijdag: Wijnproeverij met een Winzergerecht Zaterdag: Ontbijt, een huifkartocht met lunch en drankjes, aansluitend koffie met gebak en s avonds grillspecialiteiten Zondag: Ontbijt Prijs: 99,- per persoon in een tweepersoons kamer Wijnbelevenisweekend elk weekend te boeken met minimaal 8 personen Vrijdag: Wijnproeverij met een Winzergerecht Zaterdag: Ontbijt, een huifkartocht met lunch en drankjes, aansluitend koffie met gebak en s avonds grillspecialiteiten Zondag: Ontbijt Prijs: 99,- per persoon in een tweepersoons kamer

17 Hotel Moselblick in Piesport (regio 3) Wie gaat ermee wandelen-arrangement Een belevenis voor 2 samen met uw vierbenige vriend, uw hond. Geniet van de fantastische omgeving en de vrije natuur zonder dwang en kopzorgen. Hondenmand, bot, handdoeken en speeltjes voor buiten stellen wij graag gratis ter beschikking. 3 x overnachtingen 3 x ontbijt 3 x diner - 3 gangen menu 1 glaasje sekt bij uw eerste diner Water en lekkers voor uw lieveling Wandelkaarten van de regio om ervoor te zorgen dat u weer op tijd terug bent voor het diner Prijs per persoon in een kamer zonder balkon: 129,= Prijs per persoon in een kamer met balkon: 149,= (Op basis van 2 personen per kamer) Er even tussenuit-arrangement: 2 x overnachtingen 2 x ontbijt 2 x diner - 3 gangen menu 1 glaasje sekt Prijs per persoon in een kamer zonder balkon: 89,= Prijs per persoon in een kamer met balkon: 99,= (Op basis van 2 personen per kamer) Het hotel is sinds mei 2011 in nieuwe handen. De nieuwe eigenaars hebben het hotel grondig onder handen genomen en dat is te zien. De kamer zijn fris, modern en licht ingericht. Enkele kamers met balkon en Moezelzicht. Van het echtpaar is de vrouw verantwoordelijk voor het hotel en de eigenaar oefent zijn vak als kok nu voor zichzelf uit. Kortom een bezoekje waard. Te reserveren via info@mosel-ferienland.de of of vanuit België.

18 Hotel Alte Dorfschänke in Kinderbeuern (regio 2): Ongelooflijk arrangement: 6 dagen - 5 nachten Aankomst: Zondag Vertrek: Vrijdag 5 x Overnachtingen 5 x Ontbijt 5 x 3-gangen menu Drankje ter begroeting Wijnproeverij op een echt wijngoed, inclusief vervoer. Per persoon: 199,= (Op basis van 2 personen per kamer) Het hotel ligt in het plaatsje Kinderbeuern. Een heerlijk rustig dorpje op maar 5 kilometer van de Moezel. Vanwege de ligging een perfect startpaats voor vele verschillende uitstapjes. De kamers zijn ruim en netjes ingericht en voor de warme dagen kunt u heerlijk genieten van uw drankje of diner op het terras. Te reserveren via info@mosel-ferienland.de of of vanuit België. Landhaus Kuntz, Schlossbergstr 23 in Lieser (regio 3) Spaaraanbieding in Landhaus Kuntz Waar de druivenranken tot aan de hemel groeien, daar kunt u goed op vakantie gaan. Hier beleeft u Duitslands mooiste en oudste cultuurlandschap, de Moezel. 8 dagen "Super-Spaardagen": 7x overnachtingen in een tweepersoonskamer WC/TV/Balkon 7x ontbijtbuffet 1x begroetingsdrankje 7x 3-gangen menu Prijs per persoon dagen "Moselspaartarief" Aankomst zondags - Vertrek vrijdags 5x overnachtingen in een tweepersoonskamer WC/TV/Balkon 5x ontbijtbuffet 5x 3-gangen menu 1x begroetingsdrankje Prijs per persoon 220

19 Haus Berghof, Bergstr 10 in Neumagen-Dhron (regio 3) Aanbieding 1: 7 dagen vakantiewoning 38 m2 met tweepersoons slaapkamer met douche en wc, aparte woonkamer met gezellige zithoek, eethoek, satelliet tv, aparte kleine keuken met 2 kookplaten, koelkast, koffiezetapparaat, groot balkon op het zuidoosten, beddengoed. Geschikt voor 2 personen. Inclusief een fles wijn van onze eigen oogst 315,- U hoeft alleen handdoeken en theedoeken mee te nemen. De verse broodjes hangen we s morgens aan uw woningdeur op verzoek... Aanbieding 2: 5 dagen een gezellige ingerichte tweepersoons kamer met douche en toilet, satelliet tv en balkon met Moezelblik zuidwest voor 2 personen met een goed ontbijt. Bij 5 dagen 300,- Bij 7 dagen 400,- Wij kijken uit naar uw bezoek Uw familie Später. U kunt de bovenstaande arrangementen rechtstreeks via mij reserveren. Ik ben te bereiken op ( vanuit België) Tot Slot Tot slot wil ik u alvast veel plezier wensen met uw bezoek aan de Moezel! Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u mij bereiken via info@mosel-ferienland.de Met vriendelijke groet, Petra van Huizen

20 Plattegrond van de Moezel:

Moezelnieuwsbrief 1 september 2012

Moezelnieuwsbrief 1 september 2012 Moezelnieuwsbrief 1 september 2012 Deze nieuwsbrief staat in het teken van de vele wijnfeesten aan de Moezel. Hoewel er vanaf juli elk weekend wel ergens een feest is zijn vooral september en oktober het

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 juni 2011

Moezelnieuwsbrief 1 juni 2011 Moezelnieuwsbrief 1 juni 2011 Voor u ligt of staat weer de laatste Moezelnieuwsbrief. Ook dit keer heb ik weer geprobeerd een nieuwsbrief te schrijven met vele gevarieerde onderwerpen. Van Moezel-operette,

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 april 2011

Moezelnieuwsbrief 15 april 2011 Moezelnieuwsbrief 15 april 2011 15 april: Nog een weekje en het is Pasen, de officiële start van het seizoen. De kamers in de pensions, hotels en vakantiewoningen krijgen een laatste likje verf en worden

Nadere informatie

Mei. Evenmentenlijst 2013: 30-4 Opzetten van de meiboom Briedel 30-4 Opzetten van de meiboom Neumagen-Dhron

Mei. Evenmentenlijst 2013: 30-4 Opzetten van de meiboom Briedel 30-4 Opzetten van de meiboom Neumagen-Dhron Evenmentenlijst 203: 30-4 Opzetten van de meiboom Briedel 30-4 Opzetten van de meiboom Neumagen-Dhron Mei -5 Grillfeest Lehmen -5 Wijn- en bosfeest Kinheim-Kindel -5 Volkswandeldag Niederfel l -5 5-5 Dagen

Nadere informatie

Internationale Trachtentreffen (Folklore festival) in Kröv van 3 tm 6 juli 2009

Internationale Trachtentreffen (Folklore festival) in Kröv van 3 tm 6 juli 2009 Moezelnieuwsbrief 4 mei 2009 Inmiddels is het nieuwe seizoen goed van start gegaan met volop mooi weer. In deze Moezelnieuwsbrief is de evenementenkalender uitgebreid tot aan de laatste feesten in november

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 juni 2012

Moezelnieuwsbrief 1 juni 2012 Moezelnieuwsbrief 1 juni 2012 Ook in deze nieuwsbrief leest u over verschillende wandelroutes en fietsroutes. Actuele evenementen worden uiteraard ook niet vergeten, zoals het jaarlijks terugkerende Happy

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 maart 2011

Moezelnieuwsbrief 1 maart 2011 Moezelnieuwsbrief 1 maart 2011 1 Maart: Langzaam begint de Moezel weer te ontwaken. Als we over een paar weken de eerste echt zonnige dagen krijgen schieten de wijnranken in de knop en kleuren de wijnbergen

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 september 2011

Moezelnieuwsbrief 1 september 2011 Moezelnieuwsbrief 1 september 2011 1 September: Voor velen het begin van het naseizoen, maar voor de Moezelregio nog steeds het hoogseizoen met vele wijnfeesten die doorlopen tot half oktober. Een leuke

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2010

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2010 Moezelnieuwsbrief 15 maart 2010 De nieuwe nieuwsbrief is weer klaar en ik hoop dat u hem met veel plezier zult lezen. Aan de Moezel begint alles weer te bruisen, want het nieuwe seizoen staat voor de deur.

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juli 2012

Moezelnieuwsbrief 15 juli 2012 Moezelnieuwsbrief 15 juli 2012 Hoewel het weer zich nog niet van zijn beste kant heeft laten zien is het toch al weer een gezellige drukke tijd aan de Moezel. Gewoon een paar graden warmer dan in Nederland,

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juli 2011

Moezelnieuwsbrief 15 juli 2011 Moezelnieuwsbrief 15 juli 2011 15 juli: Het midden van de vakantieperiode. Ook in deze nieuwsbrief heb ik weer geprobeerd u een zo gevarieerd mogelijke nieuwsbrief te brengen met allerlei verschillende

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 mei 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Happy Mosel - zondag 31 mei: Saar-Pedal 17 mei:

Moezelnieuwsbrief 1 mei 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Happy Mosel - zondag 31 mei: Saar-Pedal 17 mei: Moezelnieuwsbrief 1 mei 2015 Hier weer een nieuwe Moezelnieuwsbrief met tips over tentoonstellingen, aandacht voor fietsers en wandelaars. Ik wens u weer veel leesplezier en ik hoop dat de nieuwsbrief

Nadere informatie

Voor u ligt weer de nieuwe nieuwsbrief en ik hoop dat u hem met veel plezier zult lezen.

Voor u ligt weer de nieuwe nieuwsbrief en ik hoop dat u hem met veel plezier zult lezen. Moezelnieuwsbrief 30 april 2010 Lente; de bomen en struiken laten hun eerste blaadjes zien, de fruitbomen hebben vrolijke, kleurige en geurige bloesems en het weer doet zijn best. Kortom, een mooie tijd

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2009

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2009 Moezelnieuwsbrief 15 juni 2009 Half juni: het is weer zover, de nieuwe nieuwsbrief ligt voor u. In deze nieuwsbrief leest u iets meer over wijn. Zelfs voor mensen die zelf geen wijn drinken staat er leuke

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 augustus 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Zondag 2 aug: 13 de Briedeler Draken-boot-wedstrijd:

Moezelnieuwsbrief 1 augustus 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Zondag 2 aug: 13 de Briedeler Draken-boot-wedstrijd: Moezelnieuwsbrief 1 augustus 2015 Zomer! Eindelijk! Zittend in het zonnetje schrijf ik deze nieuwsbrief. Ook dit keer met het zoeken naar informatie heb ik weer nieuwe dingen ontdekt die ik graag met u

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2015

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2015 Moezelnieuwsbrief 15 maart 2015 Het nieuwe jaar is begonnen! De kou is langzaam aan het verdwijnen, de zon doet zijn best, kortom het wordt weer Moezeltijd! Terwijl ik deze nieuwsbrief maak roept de zon;

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 april 2012

Moezelnieuwsbrief 15 april 2012 Moezelnieuwsbrief 15 april 2012 In deze nieuwsbrief laat ik u kennismaken met een aantal verschillende musea, zoals het Mittelmoselmuseum in Traben-Trarbach, het stroomtreinmuseum in Koblenz en vertel

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2010

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2010 Moezelnieuwsbrief 15 juni 2010 Voor u ligt weel de nieuwe Moezelnieuwsbrief. Dit keer heb ik vooral de aandacht gelegd op de verschillende dorpen en steden. Ik heb er een aantal uitgekozen en hiervan de

Nadere informatie

Hieronder vindt u weer de nieuwste Moezelnieuwsbrief en ik wens u dan ook veel leesplezier.

Hieronder vindt u weer de nieuwste Moezelnieuwsbrief en ik wens u dan ook veel leesplezier. Moezelnieuwsbrief 15 december 2009 De kerst staat voor de deur, de kerstmarkten zijn bijna voorbij en voor de Moezelperiode breekt een rustige tijd aan wat betreft het toerisme. Sommige pensions en hotels

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 oktober 2010

Moezelnieuwsbrief 15 oktober 2010 Moezelnieuwsbrief 15 oktober 2010 Het is bijna 15 oktober en dus is het weer tijd voor de nieuwe Moezelnieuwsbrief. Als het weer een beetje meewerkt is de natuur in deze tijd op z n mooist, met zijn vele

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 5 april 2014

Moezelnieuwsbrief 5 april 2014 Moezelnieuwsbrief 5 april 2014 Het nieuwe Moezeljaar staat te beginnen. Dankzij het milde, mediterrane klimaat voelen niet alleen de wijnstokken zich er goed, maar ook de mensen. Vanaf midden april bloeien

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 30 april 2013

Moezelnieuwsbrief 30 april 2013 Moezelnieuwsbrief 30 april 2013 In deze nieuwsbrief vertel ik u meer over de evenementen en activiteiten van de aankomende maanden. Een aantal wandelmogelijkheden staan er ook in vermeld. Voor de nieuwe

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 31 juli 2009

Moezelnieuwsbrief 31 juli 2009 Moezelnieuwsbrief 31 juli 2009 Voor u ligt de laatste nieuwsbrief van 31 juli. In deze nieuwsbrief heb ik voor u weer een greep gedaan uit de vele verschillende mogelijkheden om uw vakantie tot een groot

Nadere informatie

Door de wassertretbeckens loopt water vaak rechtstreeks uit de bergen. U begrijpt dat is koel of eigenlijk zelfs koud water.

Door de wassertretbeckens loopt water vaak rechtstreeks uit de bergen. U begrijpt dat is koel of eigenlijk zelfs koud water. Moezelnieuwsbrief 31 juli 2010 Voor u ligt weer de nieuwe Moezelnieuwsbrief. De Moezel is ruim 200 kilometer lang en heeft 10 sluizen tussen Trier en Koblenz. Naar aanleiding van een bezoek aan één van

Nadere informatie

Ontdek de Moezel vanuit de lucht Mont-Royal - meevliegen met een zweefvliegtuig of ander klein vliegtuig:

Ontdek de Moezel vanuit de lucht Mont-Royal - meevliegen met een zweefvliegtuig of ander klein vliegtuig: Moezelnieuwsbrief 31 juli 2013 Zo in tegenstelling tot mijn vorige nieuwsbrief lijkt de zomer nu toch echt doorgebroken. Misschien zelfs een beetje teveel van het goede met temperaturen van 40 graden plus.

Nadere informatie

Moezel Metz Koblenz 8 dagen

Moezel Metz Koblenz 8 dagen Moezel Metz Koblenz 8 dagen individuele fietsreis vanaf 651 De mooiste plaatsen tussen Metz en Koblenz Het kost slechts minder dan vier uur om naar de Franse plaats Metz te reizen voor een tocht door het

Nadere informatie

Moezel Metz Koblenz 8 dagen per trein

Moezel Metz Koblenz 8 dagen per trein Moezel Metz Koblenz 8 dagen per trein individuele fietsreis vanaf 787 Proeven van de Mosel, de mooiste plaatsen tussen Metz en Koblenz Per trein reis u snel en comfortabel naar Metz in Frankrijk, het startpunt

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 september 2009

Moezelnieuwsbrief 15 september 2009 Moezelnieuwsbrief 15 september 2009 De zomer loopt ten einde, de herfst staat voor de deur. Voor het Moezelgebied is het hoogseizoen nog volop in gang. Voor de wijnboeren betekent dit de periode van de

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2014. Wijn en straatfeesten: Traben-Trarbach sculpturentuin:

Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2014. Wijn en straatfeesten: Traben-Trarbach sculpturentuin: Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2014 Hoogseizoen aan de Moezel!!! Vanaf begin augustus tot half oktober is het druk aan de Moezel en dat is te merken. Veel pensions, hotels en vakantiewoningen zijn vol geboekt,

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 november 2013

Moezelnieuwsbrief 1 november 2013 Moezelnieuwsbrief 1 november 2013 Zo n beetje de laatste druiven worden één dezer dagen geoogst dus langzaam keert de rust terug bij de wijnboeren en daarmee begint ook langzaam aan de winterperiode met

Nadere informatie

Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen

Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen individuele fietsreis vanaf 370 De Moezel van Trier, via Cochem naar Koblenz Het kost slechts minder dan vier uur om naar het bekendste wijngebied van Duitsland te reizen.

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 september Nieuwsbrief nieuwe stijl: Trödelmarkten:

Moezelnieuwsbrief 15 september Nieuwsbrief nieuwe stijl: Trödelmarkten: Moezelnieuwsbrief 15 september 2015 Tijd van de oogst van de druiven en daarmee ook de wijnfeesten! We zitten er middenin. Vele wijnfeesten, vele straatfeesten in verschillende plaatsen, vooral in de weekenden.

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 5 juli Druivengroei deze periode: Fietshelm Duitsland:

Moezelnieuwsbrief 5 juli Druivengroei deze periode: Fietshelm Duitsland: Moezelnieuwsbrief 5 juli 2014 Deze nieuwsbrief staat weer vol met tips. Tips over het verkeer op de weg maar natuurlijk ook tips van evenementen en bezienswaardigheden. Wandelroutes ontbreken uiteraard

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2013

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2013 Moezelnieuwsbrief 15 juni 2013 Tja, het weer wil nog niet echt meewerken, maar laat ons dat niet weerhouden om toch de Moezel te bezoeken. Het blijft een hele mooie streek, ook als het weer niet helemaal

Nadere informatie

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels Moezel 5 dagen groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels De Moezelstreek is vooral bekend en met recht zo geliefd vanwege de talloze pittoreske wijndorpen, de schitterende natuur,

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 september 2013

Moezelnieuwsbrief 15 september 2013 Moezelnieuwsbrief 15 september 2013 Wijn, wijnfeesten, wandelen en fietsen. Het begin van de herfst, maar voor de Moezelregio absoluut hoogseizoen. Kortom, een en al gezelligheid. Voordat u zich in de

Nadere informatie

Moezel Weinbergen 6 dagen

Moezel Weinbergen 6 dagen Moezel Weinbergen 6 dagen individuele fietsreis vanaf 410 De Mosel-Radweg vanuit Gästehaus "Unter den Weinbergen" Het vlakke tot heuvelachtige landschap aan weerszijden van de rivier de Moezel nodigt uit

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 februari 2010

Moezelnieuwsbrief 1 februari 2010 Moezelnieuwsbrief 1 februari 2010 De nieuwe nieuwsbrief is weer klaar en ik hoop dat u hem met veel plezier zult lezen. In deze nieuwsbrief heb ik weer een leuke wandel en fietsroute voor u uitgezocht

Nadere informatie

Moezel Trier Koblenz 7 dagen per trein

Moezel Trier Koblenz 7 dagen per trein Moezel Trier Koblenz 7 dagen per trein individuele fietsreis vanaf 593 Proeven van de Moezel Snel en comfortabel per ICE trein van elk Nederlands of Belgisch station naar Trier, fietsen langs de Moezel

Nadere informatie

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn individuele wandelreis vanaf 495 De scheiding van Eifel en Hunsrück Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die: Mosel - en

Nadere informatie

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn per trein

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn per trein Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn per trein individuele wandelvakantie vanaf 625 De scheiding van Eifel en Hunsrück Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die:

Nadere informatie

Ieder jaar in september staat Koblenz op zijn kop met het grootste volks- en stadsfeest van het noordelijkste gedeelte van Rheinland-Pfalz.

Ieder jaar in september staat Koblenz op zijn kop met het grootste volks- en stadsfeest van het noordelijkste gedeelte van Rheinland-Pfalz. Moezelnieuwsbrief 15 september 2010 15 September, voor ons het einde van de zomer, voor het Moezelgebied nog een zeer drukke tijd. Over een paar weken begint de druivenoogst, een zeer belangrijke tijd

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 augustus Mosel-Maare-fietstocht:

Moezelnieuwsbrief 15 augustus Mosel-Maare-fietstocht: Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2018 Tot half oktober barst de Moezel los met wijnfeesten en andere evenementen. Ieder weekend zijn er verschillende wijnfeesten in verschillende plaatsen. In de evenementenkalender

Nadere informatie

Het hotel en de ligging

Het hotel en de ligging 27, 28 en 29 april 2018 Ook dit jaar blijven we onze gewoontes getrouw. Opnieuw leggen we weer enkele dagen vast die we in onze drukke agenda omcirkeld hebben met de melding kringweekend!!! Het hotel en

Nadere informatie

Uitnodiging voor een gezellig en informatief wijnweekend aan de Moezel.

Uitnodiging voor een gezellig en informatief wijnweekend aan de Moezel. Uitnodiging voor een gezellig en informatief wijnweekend aan de Moezel. De familie Loescher en DKP Wine & Dine organiseren van 5-7 mei 2017 een leuk en informatief wijnweekend in Senheim aan de Moezel.

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 mei 2014

Moezelnieuwsbrief 15 mei 2014 Moezelnieuwsbrief 15 mei 2014 Deze nieuwsbrief staat weer vol met tips. Het maken van de nieuwsbrief neemt elke keer weer veel tijd in beslag, maar ik krijg ook altijd meteen zin om in de auto te springen

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Hemelvaartweekend in Wintrich aan de Moezel (D) van DO 30/05 tot ZO 02/06/2019 Enkel Oeverleden!

Hemelvaartweekend in Wintrich aan de Moezel (D) van DO 30/05 tot ZO 02/06/2019 Enkel Oeverleden! Hemelvaartweekend in Wintrich aan de Moezel (D) van DO 30/05 tot ZO 02/06/2019 Enkel Oeverleden! Soms hoef je niet eens zo lang te rijden om in een compleet andere wereld te komen! Zo ben je vanuit Antwerpen

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2016. Nieuwsbrief oude en nieuwe stijl: Tip van 1 van onze lezers: Happy Mosel bestaat volgend jaar 25 jaar

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2016. Nieuwsbrief oude en nieuwe stijl: Tip van 1 van onze lezers: Happy Mosel bestaat volgend jaar 25 jaar Moezelnieuwsbrief 15 juni 2016 Het is alweer half juni. Helaas laat het weer het een beetje afweten, maar dat is geloof ik overal in Europa het geval. Aan de Moezel valt het gelukkig nog erg mee. Begin

Nadere informatie

Moselsteig 1 Perl-Trier 6 dgn

Moselsteig 1 Perl-Trier 6 dgn Moselsteig 1 Perl-Trier 6 dgn individuele wandelreis vanaf 349 Van Schengen naar Trier Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die "Mosel" en dát is daar haar échte

Nadere informatie

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell Bezoekersmijn Fell een plaats waar geschiedenis tot leven komt een plaats vol liefde voor de natuur een plaats vol plezier een plaats waar jong en oud elkaar ontmoeten U zult genieten van uw bezoek aan

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 april 2018

Moezelnieuwsbrief 1 april 2018 Moezelnieuwsbrief 1 april 2018 Na een periode van rust ontwaakt de Moezel langzaam en wordt alles gereed gemaakt voor een nieuw seizoen. Een ongeschreven regel zegt dat de Paasdagen het start is van een

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 juli Enkirch: 30 juni tot zondag 2 juli het Fallig-festival:

Moezelnieuwsbrief 1 juli Enkirch: 30 juni tot zondag 2 juli het Fallig-festival: Moezelnieuwsbrief 1 juli 2017 Hier is alweer de nieuwsbrief van 1 juli, de tijd gaat snel! Deze nieuwsbrief staat vol met tips en activiteiten en bezienswaardigheden voor uw volgende bezoek aan de Moezel.

Nadere informatie

Moselhöhenweg. 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005. totaal 163 km

Moselhöhenweg. 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005. totaal 163 km Moselhöhenweg 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005 totaal 163 km Moselhöhenweg gewandeld in 2003/2004/2005 Vrijdag 28 november s Middags vertrokken

Nadere informatie

Rheinsteig 7 dagen per trein

Rheinsteig 7 dagen per trein Rheinsteig 7 dagen per trein individuele wandelvakantie vanaf 559 Tussen Lorely en Koblenz Per ICE trein reist u snel en comfortabel naar Lorch. Op slechts korte afstand van de Nederlandse grens, door

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2016

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2016 Moezelnieuwsbrief 15 maart 2016 De zon schijnt, de temperatuur stijgt, de lente komt en daarmee komt ook weer het verlangen naar de Moezel. Daarin sta ik zeker niet alleen, dus hier alvast een voorproefje

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 november 2012

Moezelnieuwsbrief 1 november 2012 Moezelnieuwsbrief 1 november 2012 De dagen worden korter, de blaadjes vallen en de temperatuur zakt als een baksteen. Kortom het is herfst. Zeker een tijd om van de mooie natuur te genieten. De verschillende

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2013

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2013 Moezelnieuwsbrief 15 maart 2013 Terug van even weggeweest. Bijna is het Pasen, bijna begint het nieuwe vakantieseizoen weer aan de Moezel. Gewoon voor een paar daagjes er tussenuit of beter nog, een lekker

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 mei Nieuwsbrief oude en nieuwe stijl: Tip van 1 van onze lezeressen: 13 tot 16 mei Lösnicher Weinfrühling

Moezelnieuwsbrief 1 mei Nieuwsbrief oude en nieuwe stijl: Tip van 1 van onze lezeressen: 13 tot 16 mei Lösnicher Weinfrühling Moezelnieuwsbrief 1 mei 2016 De temperatuur laat het nog een beetje afweten, maar het seizoen is echt begonnen. Mijn eerste Moezelbezoek van dit jaar is alweer voorbij, de tweede staat al in de agenda.

Nadere informatie

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Voor u ligt de nieuwe folder van ons hotel voor 2016. Hotel Eureka ligt in het Montferland, een bosrijke omgeving met volop fiets- en wandelmogelijkheden,

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 april 2019

Moezelnieuwsbrief 15 april 2019 Moezelnieuwsbrief 15 april 2019 Weer een nieuwe start van een nieuw seizoen. Al heel wat jaren maak ik deze nieuwsbrief en het is hartverwarmend hoeveel mails ik in de afgelopen weken heb ontvangen met

Nadere informatie

Oorspronkelijk en krachtig: De natuur in Bad Bertrich genieten:

Oorspronkelijk en krachtig: De natuur in Bad Bertrich genieten: Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2017 Augustus tot half oktober, de periode van de vele wijnfeesten is aangebroken. Een en al gezelligheid. De Moezel bruist en nodigt uit tot een bezoek. Wijnfeesten, markten,

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 mei Nieuw museum in Bernkastel Het Zylinderhaus:

Moezelnieuwsbrief 15 mei Nieuw museum in Bernkastel Het Zylinderhaus: Moezelnieuwsbrief 15 mei 2018 Het voorjaar doet zijn best, de zon schijnt en terwijl ik deze nieuwsbrief voor u maak kijk ik met veel plezier terug op mijn laatste Moezelreis in april waar ik weer nieuwe

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 30 september 2018

Moezelnieuwsbrief 30 september 2018 Moezelnieuwsbrief 30 september 2018 Het is weer voorbij die mooie zomer. Jammer, maar de herfst heeft alweer zijn intrede gedaan, of misschien kan ik beter zeggen; gelukkig het is alweer herfst. De tijd

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 november 2009

Moezelnieuwsbrief 1 november 2009 Moezelnieuwsbrief 1 november 2009 Ook dit jaar wil ik u vertellen over de vele verschillende en vooral gezellige kerstmarkten langs de Moezel. De Duitse kerstmarkten worden steeds populairder en mogen

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER ARRANGEMENTEN persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER WELKOM BIJ T ANKER In Hotel t Anker zult u zich vanaf het eerste ogenblik thuis voelen. De gastvrije ontvangst, het gezellige restaurant en de

Nadere informatie

Rieslingromantiek. aan de Moezel

Rieslingromantiek. aan de Moezel Rieslingromantiek aan de Moezel Burchten bekronen de bergtoppen en romantische vakwerkdorpjes liggen ingeklemd tussen de rivier en de steile wijnheuvels. Soms is er net genoeg ruimte voor een hoofdstraat

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 september Nieuwsbrief oude en nieuwe stijl: Enkirch Weinlese-feest 30 sept. tot 2 okt:

Moezelnieuwsbrief 15 september Nieuwsbrief oude en nieuwe stijl: Enkirch Weinlese-feest 30 sept. tot 2 okt: Moezelnieuwsbrief 15 september 2016 Druivenpluk, erg warm weer gecombineerd met vele wijnfeesten, kortom hoogseizoen aan de Moezel. Daarbij komt de veranderende natuur, met al zijn mooie kleuren, eigenlijk

Nadere informatie

business Sed Smakelijk en zakelijk ineen Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Zakelijk ontmoeten en smakelijk genieten

business Sed Smakelijk en zakelijk ineen Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Zakelijk ontmoeten en smakelijk genieten Sed Inclusief Businessvoordeel business Samen eten en drinken in een zakelijke setting www.samenetenendrinken.nl Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Reserveer nu onze Business Lunch

Nadere informatie

Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann

Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann op het wijngoed met tapperij en terras met uitzicht over de rivier en de wijnbergen aan een van de mooiste bochten van de Moezel....

Nadere informatie

Zaterdag : Zondag : om 19u00 ten laatste Maandag :

Zaterdag : Zondag : om 19u00 ten laatste Maandag : NIEUWSBRIEF Verschijnt omdat het past Extra nieuwsbrief Omdat ons weekend dichterbij komt, sturen we jullie deze extra nieuwsbrief, volledig gewijd aan het kringweekend. Waar en Wanneer Het kringweekend

Nadere informatie

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Voor u ligt de nieuwe folder van ons hotel voor 2015. We organiseren dit jaar 8 weekarrangementen met 3 bustochten, 1 boottocht en 1 huifkartocht.

Nadere informatie

m m ra g ro p n e t h c a n 4 / n e g a d

m m ra g ro p n e t h c a n 4 / n e g a d Welkom in Fam. Willemsen 5 dagen / 4 nachten programma 2014 Comfortabel genieten van uw welverdiende vakantie! Ons nieuwe all-in vakantiehotel Bilstein ligt in het centrum van het schilderachtige bergstadje

Nadere informatie

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg In een sprookjesachtige omgeving met de Veluwe als achtertuin ligt het bijzondere Hotel De Bilderberg. Hier geniet u van de heerlijkste gerechten en de mooiste

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin

individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin Zuid Elzas 7 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin Een weekje even helemaal er tussen uit, niet te ver, maar wel in een heel andere omgeving? Dat kan in de Elzas, op zijn Frans: Alsace!

Nadere informatie

Opeltreffen donderdag 15 juni (Fronleichnam) Kloster Machern

Opeltreffen donderdag 15 juni (Fronleichnam) Kloster Machern Moezelnieuwsbrief 15 mei 2017 In deze anderhalve maand, tot begin juli, is het erg gezellig aan de Moezel. Het weekend van Hemelvaartsdag, Pinksteren en het weekend van Fronleichnam (15 juni), allemaal

Nadere informatie

Midweek Eifel & Arhdal- Duitsland.

Midweek Eifel & Arhdal- Duitsland. Westvoorne - Midweek Eifel & Arhdal- Duitsland. Eifel-Altenahr 13-17 Juli 2015 Vanuit Nederland is de Eifel het dichtstbijzijnde gebied met echte bergen. Een prachtige vakantieregio, die net over de grens

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 december 2012

Moezelnieuwsbrief 15 december 2012 Moezelnieuwsbrief 15 december 2012 Bij mijn laatste bezoek aan de Moezel, begin december, werd ik op de eerste ochtend verrast met een witte wereld. Daarmee is wel heel definitief de winter begonnen. Deze

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië Toscane Artimino) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Pension 32 bedden Pinzgau Salzburgerland Oostenrijk 1.080.000

Pension 32 bedden Pinzgau Salzburgerland Oostenrijk 1.080.000 Pension 32 bedden Pinzgau Salzburgerland Oostenrijk 1.080.000 nabij goed skigebied - gerenoveerd - ruim eigen appartement - loopafstand centrum - goede omzet - 2 seizoenengebied Goedlopend pension met

Nadere informatie

-1- De Reisgroep PVGE-Veldhoven organiseert: Een 8 daagse busreis naar Trier (D) en omgeving. Van zondag 23 t/m zondag 30 augustus 2015.

-1- De Reisgroep PVGE-Veldhoven organiseert: Een 8 daagse busreis naar Trier (D) en omgeving. Van zondag 23 t/m zondag 30 augustus 2015. De Reisgroep PVGE-Veldhoven organiseert: Een 8 daagse busreis naar Trier (D) en omgeving. Van zondag 23 t/m zondag 30 augustus 2015. Reisbeschrijving: Algemeen. Reis mee naar de prachtige natuurgebieden

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 november Nieuwsbrief nieuwe stijl: Federweißenfeest in de feesttent in Cochem:

Moezelnieuwsbrief 1 november Nieuwsbrief nieuwe stijl: Federweißenfeest in de feesttent in Cochem: Moezelnieuwsbrief 1 november 2015 Al weer de laatste nieuwsbrief van dit jaar. De wijnfeesten zijn voorbij, de meeste gasten weer naar huis. Toch is het in de herfst en winter ook mooi aan de Moezel. De

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 juli 2018

Moezelnieuwsbrief 1 juli 2018 Moezelnieuwsbrief 1 juli 2018 De zomervakantie staat voor de deur. Voor ons als Moezelliefhebbers is het seizoen waarschijnlijk minder belangrijk, we reizen eigenlijk het hele jaar wel naar de Moezel,

Nadere informatie

Villa Lefkos euros/week

Villa Lefkos euros/week Villa Lefkos Villa Lefkos is een prachtige traditionele villa, gebouwd in de jaren 1890, met uitzicht op de Egeà sche Zee. Het is gelegen op de top van Ioulida, de Chora van het eiland Kea, in het midden

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg in Hygge sfeer

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg in Hygge sfeer Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg in Hygge sfeer In een sprookjesachtige omgeving met de Veluwe als achtertuin ligt het bijzondere Hotel De Bilderberg. Hier geniet u van de heerlijkste gerechten

Nadere informatie

n en Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland

n en Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland n Programma voor sch ol as n en o Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland Welkom in het KUZ Centrum Het Ourdal aan het drielandenpunt België Duitsland

Nadere informatie

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg In een sprookjesachtige omgeving met de Veluwe als achtertuin ligt het bijzondere Hotel De Bilderberg. Hier geniet u van de heerlijkste gerechten en de mooiste

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Tel: AQUA LOVE DIVE CENTER

Tel: AQUA LOVE DIVE CENTER INFOBLAD 2018 Duiken en overnachten in Emsland(DE) Het is leuk en gevarieerd duiken in Kreisland Emsland. Dit ligt net over de grens bij de provincies Groningen en Drenthe. Er zijn hier rond de 10 duiklocaties,

Nadere informatie

HARTEBRUGKOOR Leiden DEUTSCHES ECK. - Wo sich RHEIN und MOSEL treffen! -

HARTEBRUGKOOR Leiden DEUTSCHES ECK. - Wo sich RHEIN und MOSEL treffen! - HARTEBRUGKOOR Leiden DEUTSCHES ECK - Wo sich RHEIN und MOSEL treffen! - Koorreis Deutschland 24 t/m 28 mei 2017 Contactgegevens Reiscommissie Connie Bottaro +31622472228 Theo Goedhart +31644758605 Joop

Nadere informatie

De kerstdagen bij Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel zijn ons zolang we

De kerstdagen bij Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel zijn ons zolang we KERST Een mooie kerst! De kerstdagen bij Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel zijn ons zolang we ons kunnen heugen, bijzonder dierbaar. Het zijn dagen die we graag met u delen. Het hotel is op zijn

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 april Pasen in Enkirch, rondwandeling en tentoonstelling. Paasprogramma Traben-Trarbach:

Moezelnieuwsbrief 1 april Pasen in Enkirch, rondwandeling en tentoonstelling. Paasprogramma Traben-Trarbach: Moezelnieuwsbrief 1 april 2017 De winter voorbij, het voorjaar in aantocht: de kriebels komen weer. De Moezel: het heeft zoveel te bieden, voor jong en oud en in deze eerste nieuwsbrief van dit jaar tips

Nadere informatie