Moezelnieuwsbrief 1 maart 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Moezelnieuwsbrief 1 maart 2011"

Transcriptie

1 Moezelnieuwsbrief 1 maart Maart: Langzaam begint de Moezel weer te ontwaken. Als we over een paar weken de eerste echt zonnige dagen krijgen schieten de wijnranken in de knop en kleuren de wijnbergen langzamerhand weer groen. In deze nieuwsbrief even een terugblik op een paar spannende dagen aan de Moezel: Hoogwater en uiteraard een vooruitblik op de vele activiteiten en evenementen die gepland staan. De nieuwe evenementenkalender voor dit jaar staat er weer in en ik beschrijf een aantal evenementen. In de volgende nieuwsbrief komen er weer wandelroutes en fietsmogelijkheden aan de beurt om u alvast een idee te geven van de vele mogelijkheden die de Moezelstreek u te bieden heeft. Ik wens u veel leesplezier! Hoogwater aan de Moezel: 9 Januari 2011 Altijd heb ik geroepen als de Moezel zo hoog staat laat ik alles vallen, maar ik ga, ik wil dat zien Nou op 9 januari was het zover. Met de griep nog in mijn lijf, maar vol goede moed vertrokken we s morgens om 6 uur richting de Moezel, in spanning wat we te zien zouden krijgen. Wat hoog water, dat natuurgeweld, de volgelopen kelders, de schade die het aanricht. vele beelden flitsten door onze gedachten. De vrijdag en zaterdag heb ik meerdere keren de verschillende live webcams gevolgd. Je zag het water gewoon stijgen. Op vrijdagmorgen stonden de garagedeuren van hotel Bären in Bernkastel voor een kwart onder water. Een paar uur later voor de helft en aan het einde van de dag was slechts nog een randje te zien.

2 Zondag 9 januari. Rond het middaguur stopten we in Zeltingen-Rachtig. De eerste aanblik was meteen voldoende. Een gedeelte van de hoofdstraat lag al onder water en ook bij vele huizen was het water naar binnen gelopen. En dit terwijl het water de dag ervoor nog hoger had gestaan. Het was overweldigend. Ook de Maas in Nederland en België stond hoog. Vele plaatsen waren bij ons afgezet om de ramptoeristen op een afstand te houden. Aan de Moezel was echter, buiten onszelf, geen ramptoerist te bekennen. Ook de mensen zelf waren er zeer laconiek onder. Tja, elke tien jaar komt het water een keer zo hoog, het was er weer tijd voor. De meeste angst hebben de mensen voor de extreme hoogwaterstand die gemiddeld 1x per 100 jaar voorkomt, maar dit was wel vervelend, maar niet meer dan dat. Uiteraard heb ik een aantal foto s van het hoge water voor u:

3

4 19 Juni Happy-Mosel ongestoord fietsen langs de Moezel! Zondag 19 juni is het weer zover. Happy Mosel. Happy Mosel is 1 dag in het jaar waarbij de straat langs de hele Moezel over een lengte van 180 kilometer tussen Schweich en Winningen voor auto s verboden is en alleen voor fietsen toegestaan is. Daarmee is Happy Mosel de grootste wegafzetting voor auto s van heel Europa. Dit evenement is ten eerste gehouden in 1992 en in 2009 deden er deelnemers mee. Op Happy Mosel speelt het geen rol of u een professionele fietser bent of gewoon iemand die voor zijn plezier fietst, iedereen is welkom. Het is de bedoeling dat u in een stressvrije sfeer geniet van de Moezel en de omgeving. Voor de dorstige en hongerige mens zijn er in vele verschillende dorpen allerlei stands en kraampjes met allerlei lekkers.

5 Buga 2011 Koblenz van 15 april tot 15 oktober 2011: Buga staat voor Bundesgartenschau. De stad Koblenz wordt veranderd in 1 grote bloemenzee. Met een gevarieerd boeket van kleuren, vormen en ideeën zal de Bundesgartenschau Koblenz 2011 het aanzicht van de stad langdurig veranderen. In de directe omgeving van het Kurfürstliche Schloss, het Deutsche Eck en de Festung Ehrenbreitstein ontstaat over een gebied van 48 hectare het nieuwe groene gezicht van deze metropool aan de Middenrijn. De Bundesgartenschau Koblenz 2011 biedt alle bezoekers uit het binnen- en buitenland een forum voor recreatie en cultuur. In alle zones beschikken de organisatoren over terreinen die er jarenlang niet erg aantrekkelijk uitzagen. Deze worden nu voor de bevolking leefbaar gemaakt en blijvend vernieuwd zonder dat daarbij de historische oorsprong wordt vergeten. Zo verandert een eentonig parkeerterrein in een kleurrijke zee van bloemen en een eenvoudige binnenplaats in een prachtige rozentuin. Koblenz verandert overal kunt u veel nieuws ontdekken en bewonderen. Voor meer informatie: Ook informatie in het Nederlands! Valknerij Beilstein: Vogelvoeren op de burchtvalknerij Hohenbeilstein: Op werkdagen om uur Op zon- en feestdagen om en om uur Openingstijden: van 26 maart tot 6 november, dagelijks geopend van 9.00 tot uur, behalve maandags (maandags gesloten) Wel geopend op Paasmaandag, Pinkstermaandag en maandag 13 juni en 3 oktober Entreeprijzen 2011: Volwassenen 8,= Kinderen 3 tot 14 jaar 5,= Winterpauze tot 25 maart Uit veiligheidsoverwegingen zijn honden niet toegestaan Burgfalknerei Hohenbeilstein Burg Langhans D Beilstein / Württ. Telefoon: ( ) Voor meer info:

6 Evenementen rondom Mesenich: 27 mei tot 29 mei Weinlagenfeest tussen Senheim en Mesenich Feest in de wijnbergen. 18 en 25 juli Grill en liederavond op de Naherholungsplatz 24 en 31 juli om uur Mosel Festival: Piano-avond Senheim openbare grillavonden: Eten, drinken en muziek in de 6 Dörferblickhütte (grill hut met uitzicht op 6 dorpen). In de zomerperiode elke woensdag om uur. Aanmelden bij de toeristeninformatie: Tel; hvv-senheim-senhals@t-online.de Rondom Briedel: April 2011 Zaterdag 30 april uur Mei Zaterdag 28 mei uur Meiboom optuigen op de Brunnenplatz 7 de historische Shöffenmahl (diner) in de historische dorpskern, Middeleeuws feestmaal met Briedeler wijnen Juni Woensdag 1 en donderdag 2 juni Aardbeienfeest bij de Wassertretanlage Pinksterzondag van tot uur Grote wandeling Pinkstermaandag uur Grote wandeling Zaterdag 18 juni Carnaval in Zellerland Juli Zaterdag 16 en zondag 17 juli Groot visfeest, direct aan de Moezel in idyllisch groen met muziek! Niet alleen vissers zijn welkom..

7 Kröv vuurwerk in folklore 1 tot 4 juli: Van 1 tot 4 juli presenteert Kröv weer het internationale klederdrachttreffen. De wondere wereld van de folklore. Een bühne, welke op het water drijft, omgeven door de natuurcoulissen van het Moezellandschap, dat komt maar eenmaal per jaar voor. Vele honderden soorten klederdracht en muziekgroepen doen mee aan dit reeds 60 jarig bestaande spektakel. Ook dit jaar komen er groepen uit Duitsland, Nederland, Zwitserland, België, Oekraïne, Engeland en Argentinië. Het hoogtepunt is het grote Gala op zaterdagavond. Deze avond biedt een mix van folkoreshows, met muziekelementen met daarbij de aankomst van de feestkoningin van de Moezel via het water. Bergen en water ondergedompeld in Bengaals vuur en duizenden zwemmende lichtjes. Een belevenis dat elk mensenhart doet bewegen. Op zondag trekt vanaf uur een grote optocht door de straten van Kröv. Vanaf uur. 7 Mei: Seizoensopening - Wijnleerpad Romantische avondwandeling over het wijnleerpad met kleine wijnproeverij in lantaarnlicht - start uur bi de toeristeninformatie Prijs 8,00 pro persoon (Begeleide wandeling incl. wijn) 2 tot 5 juni: Culinair voorjaarsweekend - Dagen van de open wijnkelders - Moezelse specialiteiten in de restaurants - Hoffeest in de Staffelter Hof "Augen-Ohren-Gaumen-Schmaus" - Antiek en vlooienmarkt in de Weinbrunnenhal 11 juni: 27 ste internationale middernachtsloop De nacht wordt opgevrolijkt door muziekgroepen, dansgroepen, artiesten, clowns en vuurwerk 12 en 13 juni: pinkstervissen

8 Opvallende evenementen in Traben-Trarbach: Paasfeest met markt aan de oever van de Moezel met evenementen en concerten Jonge wijn proeverij De wijnboeren presenteren de nieuwe wijnen van april in Graach Wijn en Kaasfeest: Vanaf uur kunnen de gasten genieten van vele verschillende soorten kaas en Hausmacher op het worstbuffet. Onder begeleiding van muziek van de muziekvereniging en voor de leifhebbers is er sterker op de avond een versterking p basis van de Graacher wijnen. Vana dansmuziek. 25 april in Graach, dorpsdeel Schäferei: Paaseieren schieten. Het feest van de Romeinse wijnstraat 6 tot 8 mei (Schweich): Het grote stratenfeest in de buurt van Trier behoort sinds 25 jaar in het programma van de wijnfeesten aan de Moezel. In samenwerking met in totaal 18 wijnbouwgebieden worden verschillende wijnen gepresenteerd en talrijke regionale lekkernijen. Een afwisselend programma op de bühne maakt het programma compleet, zoals Jazz, Rock en klassieke muziek. Dit trekt al jaren vele duizenden bezoekers naar Schweich.

9 Evenmentenlijst 2011: Maart: Wijn en kaasfeest Graach April: Moezel Wijn Cultuurtijd in de hele Moezelregio Vrolijke paasei zoeken aan de Weinhexbron Winningen Dagen van de open wijnkelders Nittel & Rehlingen Dagen van de open wijnkelders Minheim ste eten en wijnsymposium Bernkastel-Kues Mei: Wijn- en bosfeest Kinheim-Kindel Wijn in het slot Koblenz Feest van de Romeinse wijnstraat Schweich Mei- en Wijnkermis Bullay Belevenisdag zonnige Benedenmoezel - Muziek, Löf Wijn, Cultuur puur Kelderdagen Palzem-Wehr Meifeest Wittlich Wijnkermis Brodenbach de Saar Pedal autovrije belevenisdag aan de Konz bis Merzig Saar Belevenisdag zonnige Benedenmoezel - Winningen Wijnfeest Kelderdagen Palzem Culinaire Wijnvoorjaar Mehring Jonge wijnproeverij Mertesdorf Feest op de wijnboerderijen en kunst- en Veldenz handwerker markt op 28.5 & 29.5 Juni: Dagen van de open wijnkelders Piesport Dagen van de open wijnkelders Mülheim Dagen van de open wijnkelders Bernkastel-Wehlen Feest op de wijnboerderijen Zeltingen-Rachtig "Culinaire Voorjaarsweekeind" / Dagen van de Kröv open wijnkelders Dagen van de open wijnkelders Traben-Trarbach/Wolf Dagen van de open wijnkelders Traben-Trarbach Stratenwijnfeest Pünderich Wijn- en Bronnenfeest Erden Feest op de wijnboerderijen - Wijn en meer Winningen Wijn- en Brugfeest Trittenheim Wijn- en Voorjaarsfeest met Oldtimertreffen Kinheim-Kindel Zomernachtfeest Pommern Pinksterwijnfeest Senheim-Senhals Dagen van de open wijnkelders Bernkastel-Kues Dagen van de open wijnkelders Graach Dagen van de open wijnkelders Zeltingen-Rachtig Lösnicher Wijnvoorjaarsfeest Lösnich Dagen van de open wijnkelders Ürzig (Höhe) Wijnvoorjaarsfeest Enkirch

10 Pinksterwijndagen - Dagen van de open Ediger-Eller wijnkelders Dagen van de open wijnkelders Fell & Fastrau Medarduswijnkermis Mehring Dagen van de open wijnkelders Wintrich Dagen van de open wijnkelders Maring-Noviand Wijnfeest "Zum Wohl Riol" Riol Ruwerwijnfeest Kasel Begin van de zomer - Kunst + Cultuur, Keuken Hatzenport + Kelder de Oldtimer-Tractor-Treffen Kobern-Gondorf Vrolijke Wijnkermis Neumagen-Dhron "Happy Mosel" - autovrije dag van de hoofdstraat langs de Moezel von Schweich bis Winningen Moezel-Wijn-Weken Cochem Dagen van de open wijnkelders Brauneberg Kelderstraatfeest Graach Dagen van de open wijnkelders Kinheim-Kindel Dagen van de open wijnkelders Ürzig (Dorf) Wijnfeest "Zeller Schwarze Katz" en stadskermis Zell Dorps - en Wijnbloeifeest Wawern Feest in de oude stad Trier "Wijn & Muziek" in de Burgstraße Bernkastel-Kues Historisch Wijngelag Bruttig-Fankel Wijnfeest Lehmen Wijnkermis Schleich Johannisfeest Minheim Juli: Moselloreley in Vlammen - Loreleyfeest met Piesport Muziekvuurwerk Weinlagenfeest in de wijnbergen Cochem ste internationale drakentreffen met optocht Kröv Wijnfeest Senheim-Senhals Wijn- en dorpsfeest Löf-Kattenes Historische Wijn- en Burchtfeest met vuurwerk Kobern-Gondorf Middeleeuws spektakel Middeleeuwse markt Bernkastel-Kues Wijnkermis Konz-Könen Wijn- en dorpsfeest Pölich Wijn- en dorpsfeest Naurath Triers Moezelfeest Zurlauben met vuurwerk Trier Moezelwijn-Festival "Europa á la carte" met Traben-Trarbach vuurwerk op Wijn- en dorpsfeest Löf Donatus-Wijnkermis Konz-Kommlingen Wijnscheepsfeest Neumagen-Dhron Riesling-Feestdagen Valwig Wijn- en dorpsfeest Moselkern Wijn- en dorpsfeest met 27 ste internationale Konz Konzer Oldtimertreffen op Wijn- en dorpsfeest Brauneberg Wijnkermis met maandagsmarkt Zeltingen-Rachtig Wijn- en Magdalenenkermis Bullay Wijnfeest Kröv-Kövenig Wijn- en bosfeest Kröv-Kövenig Wijnboer-klederdrachtfeest Enkirch Feest op de wijnboerderijen Niederfell

11 St. Jakobus-Wijnkermis Zell-Kaimt Jacht- en havenfeest Schweich St. Anna Feest aan de Pfarrkerk St. Michael Bernkastel-Kues Wijnkermis Erden Smakken- en Slurpdagen Reil Wijn- en Dorpsfeest van het Graafschap Veldenz Veldenz met internationale Sterrentocht voor Oldtimers Jakobsdag - Wijnfeest Traben-Trarbach Wijn- en dorpsfeest St. Aldegund Wijn- en dorpsfeest Ellenz-Poltersdorf Wijn- en dorpsfeest met optocht op 31.7 Hatzenport Triwwelgaaß Wijnfeest Wiltingen Augustus: Mülheimer Markt - het Graafschaps volksfeest Mülheim met optocht op 3.8. & Kunsthandwerkmarkt op Wijn- en dorpsfeest met 13 de internationale Ürzig Harley-Davidson-Treffen Wijn- en Stratenfeest Maring-Noviand Enkircher Wijnzomer Enkirch Wijnfeest Mesenich Wijnfeest Nehren Wijn- en dorpsfeest Dieblich Olewiger Wijnfeest Trier-Olewig Wijnkermis Zeltingen-Rachtig Wijnfeest Zell-Merl Wijnfeest "Briedeler Herzchen" Briedel Wijn- en dorpsfeest Alf Wijn- en dorpsfeest Ellenz-Poltersdorf Wijn- en dorpsfeest Klotten Wijnkermis Pommern Dorpsfeest Burgen (Untermosel) Burchtfeest Cochem Wijnkermis Onsdorf Wijnkermis Temmels Riesling- Wijnfeest Detzem Wijnkermis Wintrich Feest op de wijnboerderijen Piesport Wijn- en Stratenfeest Kesten "Spass auf der Gass" - Stratenfeest in de Kröv Robert-Schuman-Straße Wijn- en dorpsfeest Reil ste Oberemmeler Wijnfestival Konz-Oberemmel St. Laurentius- Wijnkermis Longuich Wijn- en dorpsfeest Ediger-Eller Wijnfeest Bruttig-Fankel Wijnkermis Bremm Wijn- en Stratenfeest Bernkastel-Kues Wijn- en dorpsfeest Burg Wijnfeest Briedern Wijnfeest en feest in de wijnboerderijen Alken St. Rochus Wijnkermis & 6de Duits- Nittel Luxemburgse Wijnhappening met scheepspassage

12 Nittel/Machtum op Wijnfeest met optocht en openbare Leiwen wijnproeverij op Traditionele Wittlicher Säubrennerkermis Wittlich Wijnkermis Pünderich Wijn- en dorpsfeest Neef Wijn- en dorpsfeest Ernst Dorps- en Wijnfeest met optocht en Brillant- Cochem Vuurwerk Wijnbelevenisdagen Klüsserath Vrolijke wijnstraten "Spielesstraße" Trittenheim Wijnkermis Burgen (Mittelmosel) Wijnstratenfeest Zeltingen-Rachtig Wijn- en Stratenfeest Kinheim-Kindel Keltisch wijngelag Zell-Kaimt St. Bartholomäus-Kermis Föhren Winninger Moezelfeest oudste wijnfeest van Winningen Duitsland - met grootvuurwerk op St. Bartholomäus Wijnkermis Oberbillig Wijnkermis St. Aldegund St. Rochus Wijnkermis Hatzenport September: Wijnfeest van de Middenmoezel - met Brillant- Bernkastel-Kues Vuurwerk op 3.9. en een kleurrijke optocht op Wijnoogstfeest stratenfeest in de Leiwen Römerstraße Wijnstratenfeest Reil Wijnstratenfeest Briedel Wijn- en dorpsfeest Bremm Feest in de wijnboerderijen Klotten Traditionele wijnboerfeest met toneel Mehring Rieslingfeestdagen Valwig Wijnfeest en kermis Oberfell Wijn- en dorpsfeest Wintrich Stratenfeest "Rond om het marktplein" Lieser Wijn- en Stratenfeest Zeltingen-Rachtig Vrolijke wijnmarkt Traben-Trarbach Herfstfeest in de wijnboerderijen Enkirch Kelderkermis (Stratenwijnfeest) Mesenich Stratenwijnfeest Ediger-Eller Feest in de wijnboerderijen Thörnich Wijn Time Tijd voor genot (Wijnfeest) Kinheim-Kindel Wijn- en Herfstfeest Bullay Wijnfeest Treis-Karden Wijnfeest Kröv Wijnfeest en kermis Kobern-Gondorf Wijn- en dorpsfeest Brodenbach Wijnfeest Kröv Stratenfeest "Rond om de Ürziger Ürzig Würzgarten"

13 Stratenfeest Traben-Trarbach / Wolf Herfstfeest in de wijnboerderijen Enkirch Stratenwijnfeest Pünderich Stratenwijnfeest Senheim-Senhals Feest op de wijnboerderijen Pommern Feller Markt en Wijnfeest met openbare Fell wijnproeverij "Wijnoogststratenfeest" van de Middenmoezel Minheim Wijnkermis Graach Lambertus- Wijnkermis Maring-Noviand Vrolijke wijnfeest "Römerstraße" Neumagen-Dhron Federweißenfeest Osann-Monzel Wijn- en Stratenfeest aan de Nussbaumallee Brauneberg Lösnicher Herfst Lösnich Wijnoogstfeest - das Hallen-Straten-Feest Kröv Federweißenfeest Traben-Trarbach "Schlurpstour" - Wijnslurpdagen Burg Stratenwijnfeest Neef Stratenwijnfeest Ellenz-Poltersdorf Wijnoogstfeest Enkirch Remigius-Kermis Alf "Wijn en meer" Stratenwijnfeest Ediger-Eller Stratenwijnfeest Ellenz-Poltersdorf St.-Michaels-Kermis Bernkastel-Kues Wijnboer-, Wijn- en Stratenfeest Erden Wijnfeest ter gelegenheid van de St. Remigius Kröv kermis met optocht Herfst- en marktpleinfeest Traben-Trarbach Wijnoogstfeest Klotten Oktober: St. Remigius-Wijnkermis Maring-Noviand Federweißenfeest Kröv XX. Römisches kelderfeest Piesport Federweißenfeest "Zeller Schwarze Katz" Zell Kröver-Nacktarsch-Feest Kröv Wijnoogstfeest Winningen St. Martin-Wijnkermis Piesport "Herfstwijnfeest ter seizoensafsluiting Kröv November: Culinaire Ruwer-Riesling-Avonden Ruwertal Federweißenfeest Cochem Federweißenfeest Winningen Federweißenfeest Cochem

14 Aanbiedingen: (Deze kunt u rechtstreeks reserveren bij het betreffende pension of u kunt contact met mij opnemen via: info@mosel-ferienland.de of vanuit België) Ferienweingut Hugo Friederich, Römerstr 37, Briedern (regio 2) Tel: Onze speciale aanbieding 7 overnachtingen incl. ontbijt (Kamer met douche en wc, balkon en tv) een wijnproeverij Bezichtiging van de historische mosterdmolen in Cochem. Bezichtiging van de burcht Metternich in Beilstein. Bus-dagtrip naar Trier/Luxemburg een begeleide wandeling over de Calmont-Klettersteig Complete prijs 215,- EURO per persoon Deze aanbieding geldt in de maanden mei, juni en juli van zondag tot zondag. Buga aanbieding 5 overnachtingen incl. ontbijt (Kamer met douche en wc, balkon en tv) een wijnproeverij 1 entreekaart voor de Bundesgartenschau in Koblenz (grote bloemententoonstelling door de hele stad) Complete tpijs 149,- EURO pro Person Deze aanbieding geldt op de datums: tot tot tot tot Haus Berghof, Bergstr 10 in Neumagen-Dhron (regio 3) Tel: Fax: Aanbieding 1: 7 dagen vakantiewoning 38 m2 met tweepersoons slaapkamer met douche en wc, aparte woonkamer met gezellige zithoek, eethoek, satelliet tv, aparte kleine keuken met 2 kookplaten, koelkast, koffiezetapparaat, groot balkon op het zuidoosten, beddengoed. Geschikt voor 2 personen. Inclusief een fles wijn van onze eigen oogst 280,- U hoeft alleen handdoeken en theedoeken mee te nemen. De verse broodjes hangen we s morgens aan uw woningdeur op verzoek...

15 Aanbieding 2: 5 dagen een gezellige ingerichte tweepersoons kamer met douche en toilet, satelliet tv en balkon met Moezelblik zuidwest voor 2 personen met een goed ontbijt. Bij 5 dagen 250,- Bij 7 dagen 340,- Wij kijken uit naar uw bezoek Uw familie Später. Landhaus Kuntz, Schlossbergstr 23 in Lieser (regio 3) Tel: Spaaraanbieding in Landhaus Kuntz Waar de druivenranken tot aan de hemel groeien, daar kunt u goed op vakantie gaan. Hier beleeft u Duitslands mooiste en oudste cultuurlandschap, de Moezel. 8 dagen "Super-Spaardagen" 7x overnachtingen in een tweepersoonskamer WC/TV/Balkon 7x ontbijtbuffet 1x begroetingsdrankje 7x 3-gangen menu Prijs per persoon dagen "Moselspaartarief" Aankomst zondags - Vertrek vrijdags 5x overnachtingen in een tweepersoonskamer WC/TV/Balkon 5x ontbijtbuffet 5x 3-gangen menu 1x begroetingsdrankje Prijs per persoon 220 Gästehaus Simon, Bergstrasse 42, Reil (regio 2) Tel: Onze speciale aanbieding van mei tot oktober: - 5x overnachtingen (Zo.-Vr.) in een gezellige kamer met douche en toilet en Moezelzicht - 5x Moezels ontbijt - 1x Begroetingsdrankje - 1x Dagtrip met de bus naar de Romeinse stad Trier incl. een stadsrondrit (donderdag) - 1x Wijnproeverij Prijs: 110,- per persoon in een tweepersoonskamer Onze speciale aanbieding voor mei en juni: - 4x overnachtingen (Zo.-Vr.) in een gezellige kamer met douche en toilet en Moezelzicht - 4x Moezels ontbijt - 1x Fles wijn als begroeting. - 1x Wijnproeverij Prijs: 84,- per persoon in een tweepersoonskamer

16 Hotel zur Post, Römerstr 79 in Neumagen-Dhron (regio 3) Tel: In februari, maart, november & december 2011 Arrangement 1 `Basic`: Twee overnachtingen in een comfortabele tweepersoons kamer met uitgebreid ontbijtbuffet. 1e avond: drie-gangen-diner in restaurant Lekker Prijs per persoon 84- Extra nacht incl. ontbijt en diner 49,- Arrangement 2: In februari, maart, november & december 2011 Arrangement `Deluxe` Twee overnachtingen in een comfortabele tweepersoons kamer met uitgebreid ontbijtbuffet. 1e avond: drie-gangen-diner in restaurant Lekker 2e avond: culinair vier-gangen-diner in restaurant Lekker Prijs per persoon 115- Extra nacht incl. ontbijt en diner 49,- Hotel Nittelerhof in Nittel (regio 3) Tel: Mooi hotel van Nederlandse eigenaars. Het uitgebreide assortiment van arrangementen kunt u vinden op: Tot Slot Tot slot wil ik u alvast veel plezier wensen met uw bezoek aan de Moezel! Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u mij bereiken via info@mosel-ferienland.de Met vriendelijke groet, Petra van Huizen

17 Plattegrond van de Moezel:

Mei. Evenmentenlijst 2013: 30-4 Opzetten van de meiboom Briedel 30-4 Opzetten van de meiboom Neumagen-Dhron

Mei. Evenmentenlijst 2013: 30-4 Opzetten van de meiboom Briedel 30-4 Opzetten van de meiboom Neumagen-Dhron Evenmentenlijst 203: 30-4 Opzetten van de meiboom Briedel 30-4 Opzetten van de meiboom Neumagen-Dhron Mei -5 Grillfeest Lehmen -5 Wijn- en bosfeest Kinheim-Kindel -5 Volkswandeldag Niederfel l -5 5-5 Dagen

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 april 2011

Moezelnieuwsbrief 15 april 2011 Moezelnieuwsbrief 15 april 2011 15 april: Nog een weekje en het is Pasen, de officiële start van het seizoen. De kamers in de pensions, hotels en vakantiewoningen krijgen een laatste likje verf en worden

Nadere informatie

Internationale Trachtentreffen (Folklore festival) in Kröv van 3 tm 6 juli 2009

Internationale Trachtentreffen (Folklore festival) in Kröv van 3 tm 6 juli 2009 Moezelnieuwsbrief 4 mei 2009 Inmiddels is het nieuwe seizoen goed van start gegaan met volop mooi weer. In deze Moezelnieuwsbrief is de evenementenkalender uitgebreid tot aan de laatste feesten in november

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juli 2011

Moezelnieuwsbrief 15 juli 2011 Moezelnieuwsbrief 15 juli 2011 15 juli: Het midden van de vakantieperiode. Ook in deze nieuwsbrief heb ik weer geprobeerd u een zo gevarieerd mogelijke nieuwsbrief te brengen met allerlei verschillende

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 september 2011

Moezelnieuwsbrief 1 september 2011 Moezelnieuwsbrief 1 september 2011 1 September: Voor velen het begin van het naseizoen, maar voor de Moezelregio nog steeds het hoogseizoen met vele wijnfeesten die doorlopen tot half oktober. Een leuke

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 juni 2012

Moezelnieuwsbrief 1 juni 2012 Moezelnieuwsbrief 1 juni 2012 Ook in deze nieuwsbrief leest u over verschillende wandelroutes en fietsroutes. Actuele evenementen worden uiteraard ook niet vergeten, zoals het jaarlijks terugkerende Happy

Nadere informatie

Voor u ligt weer de nieuwe nieuwsbrief en ik hoop dat u hem met veel plezier zult lezen.

Voor u ligt weer de nieuwe nieuwsbrief en ik hoop dat u hem met veel plezier zult lezen. Moezelnieuwsbrief 30 april 2010 Lente; de bomen en struiken laten hun eerste blaadjes zien, de fruitbomen hebben vrolijke, kleurige en geurige bloesems en het weer doet zijn best. Kortom, een mooie tijd

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 mei 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Happy Mosel - zondag 31 mei: Saar-Pedal 17 mei:

Moezelnieuwsbrief 1 mei 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Happy Mosel - zondag 31 mei: Saar-Pedal 17 mei: Moezelnieuwsbrief 1 mei 2015 Hier weer een nieuwe Moezelnieuwsbrief met tips over tentoonstellingen, aandacht voor fietsers en wandelaars. Ik wens u weer veel leesplezier en ik hoop dat de nieuwsbrief

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2009

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2009 Moezelnieuwsbrief 15 juni 2009 Half juni: het is weer zover, de nieuwe nieuwsbrief ligt voor u. In deze nieuwsbrief leest u iets meer over wijn. Zelfs voor mensen die zelf geen wijn drinken staat er leuke

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2015

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2015 Moezelnieuwsbrief 15 maart 2015 Het nieuwe jaar is begonnen! De kou is langzaam aan het verdwijnen, de zon doet zijn best, kortom het wordt weer Moezeltijd! Terwijl ik deze nieuwsbrief maak roept de zon;

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 april 2012

Moezelnieuwsbrief 15 april 2012 Moezelnieuwsbrief 15 april 2012 In deze nieuwsbrief laat ik u kennismaken met een aantal verschillende musea, zoals het Mittelmoselmuseum in Traben-Trarbach, het stroomtreinmuseum in Koblenz en vertel

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2010

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2010 Moezelnieuwsbrief 15 juni 2010 Voor u ligt weel de nieuwe Moezelnieuwsbrief. Dit keer heb ik vooral de aandacht gelegd op de verschillende dorpen en steden. Ik heb er een aantal uitgekozen en hiervan de

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 oktober 2010

Moezelnieuwsbrief 15 oktober 2010 Moezelnieuwsbrief 15 oktober 2010 Het is bijna 15 oktober en dus is het weer tijd voor de nieuwe Moezelnieuwsbrief. Als het weer een beetje meewerkt is de natuur in deze tijd op z n mooist, met zijn vele

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 augustus 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Zondag 2 aug: 13 de Briedeler Draken-boot-wedstrijd:

Moezelnieuwsbrief 1 augustus 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Zondag 2 aug: 13 de Briedeler Draken-boot-wedstrijd: Moezelnieuwsbrief 1 augustus 2015 Zomer! Eindelijk! Zittend in het zonnetje schrijf ik deze nieuwsbrief. Ook dit keer met het zoeken naar informatie heb ik weer nieuwe dingen ontdekt die ik graag met u

Nadere informatie

Hieronder vindt u weer de nieuwste Moezelnieuwsbrief en ik wens u dan ook veel leesplezier.

Hieronder vindt u weer de nieuwste Moezelnieuwsbrief en ik wens u dan ook veel leesplezier. Moezelnieuwsbrief 15 december 2009 De kerst staat voor de deur, de kerstmarkten zijn bijna voorbij en voor de Moezelperiode breekt een rustige tijd aan wat betreft het toerisme. Sommige pensions en hotels

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 5 april 2014

Moezelnieuwsbrief 5 april 2014 Moezelnieuwsbrief 5 april 2014 Het nieuwe Moezeljaar staat te beginnen. Dankzij het milde, mediterrane klimaat voelen niet alleen de wijnstokken zich er goed, maar ook de mensen. Vanaf midden april bloeien

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 september 2009

Moezelnieuwsbrief 15 september 2009 Moezelnieuwsbrief 15 september 2009 De zomer loopt ten einde, de herfst staat voor de deur. Voor het Moezelgebied is het hoogseizoen nog volop in gang. Voor de wijnboeren betekent dit de periode van de

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2014. Wijn en straatfeesten: Traben-Trarbach sculpturentuin:

Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2014. Wijn en straatfeesten: Traben-Trarbach sculpturentuin: Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2014 Hoogseizoen aan de Moezel!!! Vanaf begin augustus tot half oktober is het druk aan de Moezel en dat is te merken. Veel pensions, hotels en vakantiewoningen zijn vol geboekt,

Nadere informatie

Ieder jaar in september staat Koblenz op zijn kop met het grootste volks- en stadsfeest van het noordelijkste gedeelte van Rheinland-Pfalz.

Ieder jaar in september staat Koblenz op zijn kop met het grootste volks- en stadsfeest van het noordelijkste gedeelte van Rheinland-Pfalz. Moezelnieuwsbrief 15 september 2010 15 September, voor ons het einde van de zomer, voor het Moezelgebied nog een zeer drukke tijd. Over een paar weken begint de druivenoogst, een zeer belangrijke tijd

Nadere informatie

Door de wassertretbeckens loopt water vaak rechtstreeks uit de bergen. U begrijpt dat is koel of eigenlijk zelfs koud water.

Door de wassertretbeckens loopt water vaak rechtstreeks uit de bergen. U begrijpt dat is koel of eigenlijk zelfs koud water. Moezelnieuwsbrief 31 juli 2010 Voor u ligt weer de nieuwe Moezelnieuwsbrief. De Moezel is ruim 200 kilometer lang en heeft 10 sluizen tussen Trier en Koblenz. Naar aanleiding van een bezoek aan één van

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 november 2013

Moezelnieuwsbrief 1 november 2013 Moezelnieuwsbrief 1 november 2013 Zo n beetje de laatste druiven worden één dezer dagen geoogst dus langzaam keert de rust terug bij de wijnboeren en daarmee begint ook langzaam aan de winterperiode met

Nadere informatie

Moezel Weinbergen 6 dagen

Moezel Weinbergen 6 dagen Moezel Weinbergen 6 dagen individuele fietsreis vanaf 410 De Mosel-Radweg vanuit Gästehaus "Unter den Weinbergen" Het vlakke tot heuvelachtige landschap aan weerszijden van de rivier de Moezel nodigt uit

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2010

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2010 Moezelnieuwsbrief 15 maart 2010 De nieuwe nieuwsbrief is weer klaar en ik hoop dat u hem met veel plezier zult lezen. Aan de Moezel begint alles weer te bruisen, want het nieuwe seizoen staat voor de deur.

Nadere informatie

Moezel Metz Koblenz 8 dagen

Moezel Metz Koblenz 8 dagen Moezel Metz Koblenz 8 dagen individuele fietsreis vanaf 651 De mooiste plaatsen tussen Metz en Koblenz Het kost slechts minder dan vier uur om naar de Franse plaats Metz te reizen voor een tocht door het

Nadere informatie

Moezel Metz Koblenz 8 dagen per trein

Moezel Metz Koblenz 8 dagen per trein Moezel Metz Koblenz 8 dagen per trein individuele fietsreis vanaf 787 Proeven van de Mosel, de mooiste plaatsen tussen Metz en Koblenz Per trein reis u snel en comfortabel naar Metz in Frankrijk, het startpunt

Nadere informatie

Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen

Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen individuele fietsreis vanaf 370 De Moezel van Trier, via Cochem naar Koblenz Het kost slechts minder dan vier uur om naar het bekendste wijngebied van Duitsland te reizen.

Nadere informatie

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels Moezel 5 dagen groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels De Moezelstreek is vooral bekend en met recht zo geliefd vanwege de talloze pittoreske wijndorpen, de schitterende natuur,

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 september 2012

Moezelnieuwsbrief 1 september 2012 Moezelnieuwsbrief 1 september 2012 Deze nieuwsbrief staat in het teken van de vele wijnfeesten aan de Moezel. Hoewel er vanaf juli elk weekend wel ergens een feest is zijn vooral september en oktober het

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 31 juli 2009

Moezelnieuwsbrief 31 juli 2009 Moezelnieuwsbrief 31 juli 2009 Voor u ligt de laatste nieuwsbrief van 31 juli. In deze nieuwsbrief heb ik voor u weer een greep gedaan uit de vele verschillende mogelijkheden om uw vakantie tot een groot

Nadere informatie

Ontdek de Moezel vanuit de lucht Mont-Royal - meevliegen met een zweefvliegtuig of ander klein vliegtuig:

Ontdek de Moezel vanuit de lucht Mont-Royal - meevliegen met een zweefvliegtuig of ander klein vliegtuig: Moezelnieuwsbrief 31 juli 2013 Zo in tegenstelling tot mijn vorige nieuwsbrief lijkt de zomer nu toch echt doorgebroken. Misschien zelfs een beetje teveel van het goede met temperaturen van 40 graden plus.

Nadere informatie

Moezel Trier Koblenz 7 dagen per trein

Moezel Trier Koblenz 7 dagen per trein Moezel Trier Koblenz 7 dagen per trein individuele fietsreis vanaf 593 Proeven van de Moezel Snel en comfortabel per ICE trein van elk Nederlands of Belgisch station naar Trier, fietsen langs de Moezel

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 september Nieuwsbrief nieuwe stijl: Trödelmarkten:

Moezelnieuwsbrief 15 september Nieuwsbrief nieuwe stijl: Trödelmarkten: Moezelnieuwsbrief 15 september 2015 Tijd van de oogst van de druiven en daarmee ook de wijnfeesten! We zitten er middenin. Vele wijnfeesten, vele straatfeesten in verschillende plaatsen, vooral in de weekenden.

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 november 2009

Moezelnieuwsbrief 1 november 2009 Moezelnieuwsbrief 1 november 2009 Ook dit jaar wil ik u vertellen over de vele verschillende en vooral gezellige kerstmarkten langs de Moezel. De Duitse kerstmarkten worden steeds populairder en mogen

Nadere informatie

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn individuele wandelreis vanaf 495 De scheiding van Eifel en Hunsrück Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die: Mosel - en

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 augustus Mosel-Maare-fietstocht:

Moezelnieuwsbrief 15 augustus Mosel-Maare-fietstocht: Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2018 Tot half oktober barst de Moezel los met wijnfeesten en andere evenementen. Ieder weekend zijn er verschillende wijnfeesten in verschillende plaatsen. In de evenementenkalender

Nadere informatie

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER ARRANGEMENTEN persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER WELKOM BIJ T ANKER In Hotel t Anker zult u zich vanaf het eerste ogenblik thuis voelen. De gastvrije ontvangst, het gezellige restaurant en de

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 30 april 2013

Moezelnieuwsbrief 30 april 2013 Moezelnieuwsbrief 30 april 2013 In deze nieuwsbrief vertel ik u meer over de evenementen en activiteiten van de aankomende maanden. Een aantal wandelmogelijkheden staan er ook in vermeld. Voor de nieuwe

Nadere informatie

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn per trein

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn per trein Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn per trein individuele wandelvakantie vanaf 625 De scheiding van Eifel en Hunsrück Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die:

Nadere informatie

Uitnodiging voor een gezellig en informatief wijnweekend aan de Moezel.

Uitnodiging voor een gezellig en informatief wijnweekend aan de Moezel. Uitnodiging voor een gezellig en informatief wijnweekend aan de Moezel. De familie Loescher en DKP Wine & Dine organiseren van 5-7 mei 2017 een leuk en informatief wijnweekend in Senheim aan de Moezel.

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 november 2012

Moezelnieuwsbrief 1 november 2012 Moezelnieuwsbrief 1 november 2012 De dagen worden korter, de blaadjes vallen en de temperatuur zakt als een baksteen. Kortom het is herfst. Zeker een tijd om van de mooie natuur te genieten. De verschillende

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 februari 2010

Moezelnieuwsbrief 1 februari 2010 Moezelnieuwsbrief 1 februari 2010 De nieuwe nieuwsbrief is weer klaar en ik hoop dat u hem met veel plezier zult lezen. In deze nieuwsbrief heb ik weer een leuke wandel en fietsroute voor u uitgezocht

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 april 2018

Moezelnieuwsbrief 1 april 2018 Moezelnieuwsbrief 1 april 2018 Na een periode van rust ontwaakt de Moezel langzaam en wordt alles gereed gemaakt voor een nieuw seizoen. Een ongeschreven regel zegt dat de Paasdagen het start is van een

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2016

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2016 Moezelnieuwsbrief 15 maart 2016 De zon schijnt, de temperatuur stijgt, de lente komt en daarmee komt ook weer het verlangen naar de Moezel. Daarin sta ik zeker niet alleen, dus hier alvast een voorproefje

Nadere informatie

Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann

Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann op het wijngoed met tapperij en terras met uitzicht over de rivier en de wijnbergen aan een van de mooiste bochten van de Moezel....

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 mei 2014

Moezelnieuwsbrief 15 mei 2014 Moezelnieuwsbrief 15 mei 2014 Deze nieuwsbrief staat weer vol met tips. Het maken van de nieuwsbrief neemt elke keer weer veel tijd in beslag, maar ik krijg ook altijd meteen zin om in de auto te springen

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juli 2012

Moezelnieuwsbrief 15 juli 2012 Moezelnieuwsbrief 15 juli 2012 Hoewel het weer zich nog niet van zijn beste kant heeft laten zien is het toch al weer een gezellige drukke tijd aan de Moezel. Gewoon een paar graden warmer dan in Nederland,

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 30 september 2018

Moezelnieuwsbrief 30 september 2018 Moezelnieuwsbrief 30 september 2018 Het is weer voorbij die mooie zomer. Jammer, maar de herfst heeft alweer zijn intrede gedaan, of misschien kan ik beter zeggen; gelukkig het is alweer herfst. De tijd

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 september 2013

Moezelnieuwsbrief 15 september 2013 Moezelnieuwsbrief 15 september 2013 Wijn, wijnfeesten, wandelen en fietsen. Het begin van de herfst, maar voor de Moezelregio absoluut hoogseizoen. Kortom, een en al gezelligheid. Voordat u zich in de

Nadere informatie

Welkom. Kamers & Ontbijt

Welkom. Kamers & Ontbijt Welkom De familie Molitor heet u van harte in het gezellige Hotel "Am Brunnenplatz". Wij doen onze uiterste best om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Bij het plannen van dagtochten of andere

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2013

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2013 Moezelnieuwsbrief 15 juni 2013 Tja, het weer wil nog niet echt meewerken, maar laat ons dat niet weerhouden om toch de Moezel te bezoeken. Het blijft een hele mooie streek, ook als het weer niet helemaal

Nadere informatie

Hemelvaartweekend in Wintrich aan de Moezel (D) van DO 30/05 tot ZO 02/06/2019 Enkel Oeverleden!

Hemelvaartweekend in Wintrich aan de Moezel (D) van DO 30/05 tot ZO 02/06/2019 Enkel Oeverleden! Hemelvaartweekend in Wintrich aan de Moezel (D) van DO 30/05 tot ZO 02/06/2019 Enkel Oeverleden! Soms hoef je niet eens zo lang te rijden om in een compleet andere wereld te komen! Zo ben je vanuit Antwerpen

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 5 juli Druivengroei deze periode: Fietshelm Duitsland:

Moezelnieuwsbrief 5 juli Druivengroei deze periode: Fietshelm Duitsland: Moezelnieuwsbrief 5 juli 2014 Deze nieuwsbrief staat weer vol met tips. Tips over het verkeer op de weg maar natuurlijk ook tips van evenementen en bezienswaardigheden. Wandelroutes ontbreken uiteraard

Nadere informatie

Het hotel en de ligging

Het hotel en de ligging 27, 28 en 29 april 2018 Ook dit jaar blijven we onze gewoontes getrouw. Opnieuw leggen we weer enkele dagen vast die we in onze drukke agenda omcirkeld hebben met de melding kringweekend!!! Het hotel en

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 maart 2012

Moezelnieuwsbrief 1 maart 2012 Moezelnieuwsbrief 1 maart 2012 De hotels, pensions en vakantiewoningen worden langzaam maar zeker weer in gereedheid gebracht voor het nieuwe seizoen wat onofficieel op Pasen van start gaat. Kamers krijgen

Nadere informatie

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell Bezoekersmijn Fell een plaats waar geschiedenis tot leven komt een plaats vol liefde voor de natuur een plaats vol plezier een plaats waar jong en oud elkaar ontmoeten U zult genieten van uw bezoek aan

Nadere informatie

KERST & NIEUWJAAR 2015 ~ ARRANGEMENTEN CROWNE PLAZA MAASTRICHT

KERST & NIEUWJAAR 2015 ~ ARRANGEMENTEN CROWNE PLAZA MAASTRICHT 2015 ~ 2016 KERST & NIEUWJAAR ARRANGEMENTEN CROWNE PLAZA MAASTRICHT RUITERIJ 1 6221 EW MAASTRICHT 043-350 9191 WWW.CROWNEPLAZAMAASTRICHT.NL INFO@CPMAASTRICHT.NL Kerst Breng tijdens de feestdagen een bezoek

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 mei Nieuwsbrief oude en nieuwe stijl: Tip van 1 van onze lezeressen: 13 tot 16 mei Lösnicher Weinfrühling

Moezelnieuwsbrief 1 mei Nieuwsbrief oude en nieuwe stijl: Tip van 1 van onze lezeressen: 13 tot 16 mei Lösnicher Weinfrühling Moezelnieuwsbrief 1 mei 2016 De temperatuur laat het nog een beetje afweten, maar het seizoen is echt begonnen. Mijn eerste Moezelbezoek van dit jaar is alweer voorbij, de tweede staat al in de agenda.

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Rieslingromantiek. aan de Moezel

Rieslingromantiek. aan de Moezel Rieslingromantiek aan de Moezel Burchten bekronen de bergtoppen en romantische vakwerkdorpjes liggen ingeklemd tussen de rivier en de steile wijnheuvels. Soms is er net genoeg ruimte voor een hoofdstraat

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 juni 2011

Moezelnieuwsbrief 1 juni 2011 Moezelnieuwsbrief 1 juni 2011 Voor u ligt of staat weer de laatste Moezelnieuwsbrief. Ook dit keer heb ik weer geprobeerd een nieuwsbrief te schrijven met vele gevarieerde onderwerpen. Van Moezel-operette,

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 juli Enkirch: 30 juni tot zondag 2 juli het Fallig-festival:

Moezelnieuwsbrief 1 juli Enkirch: 30 juni tot zondag 2 juli het Fallig-festival: Moezelnieuwsbrief 1 juli 2017 Hier is alweer de nieuwsbrief van 1 juli, de tijd gaat snel! Deze nieuwsbrief staat vol met tips en activiteiten en bezienswaardigheden voor uw volgende bezoek aan de Moezel.

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 april Pasen in Enkirch, rondwandeling en tentoonstelling. Paasprogramma Traben-Trarbach:

Moezelnieuwsbrief 1 april Pasen in Enkirch, rondwandeling en tentoonstelling. Paasprogramma Traben-Trarbach: Moezelnieuwsbrief 1 april 2017 De winter voorbij, het voorjaar in aantocht: de kriebels komen weer. De Moezel: het heeft zoveel te bieden, voor jong en oud en in deze eerste nieuwsbrief van dit jaar tips

Nadere informatie

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg in Hygge sfeer

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg in Hygge sfeer Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg in Hygge sfeer In een sprookjesachtige omgeving met de Veluwe als achtertuin ligt het bijzondere Hotel De Bilderberg. Hier geniet u van de heerlijkste gerechten

Nadere informatie

Graag heten wij u van harte welkom bij Hotel Wesseling en Grand Café de Brink!

Graag heten wij u van harte welkom bij Hotel Wesseling en Grand Café de Brink! Geachte gast, Graag heten wij u van harte welkom bij en! Zowel als zijn beide gelegen aan de Brink van Dwingeloo, het groenste dorp van Europa, temidden van het Nationale Park van Drenthe en bieden een

Nadere informatie

m m ra g ro p n e t h c a n 4 / n e g a d

m m ra g ro p n e t h c a n 4 / n e g a d Welkom in Fam. Willemsen 5 dagen / 4 nachten programma 2014 Comfortabel genieten van uw welverdiende vakantie! Ons nieuwe all-in vakantiehotel Bilstein ligt in het centrum van het schilderachtige bergstadje

Nadere informatie

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg In een sprookjesachtige omgeving met de Veluwe als achtertuin ligt het bijzondere Hotel De Bilderberg. Hier geniet u van de heerlijkste gerechten en de mooiste

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 mei Nieuw museum in Bernkastel Het Zylinderhaus:

Moezelnieuwsbrief 15 mei Nieuw museum in Bernkastel Het Zylinderhaus: Moezelnieuwsbrief 15 mei 2018 Het voorjaar doet zijn best, de zon schijnt en terwijl ik deze nieuwsbrief voor u maak kijk ik met veel plezier terug op mijn laatste Moezelreis in april waar ik weer nieuwe

Nadere informatie

business Sed Smakelijk en zakelijk ineen Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Zakelijk ontmoeten en smakelijk genieten

business Sed Smakelijk en zakelijk ineen Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Zakelijk ontmoeten en smakelijk genieten Sed Inclusief Businessvoordeel business Samen eten en drinken in een zakelijke setting www.samenetenendrinken.nl Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Reserveer nu onze Business Lunch

Nadere informatie

n en Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland

n en Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland n Programma voor sch ol as n en o Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland Welkom in het KUZ Centrum Het Ourdal aan het drielandenpunt België Duitsland

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 april 2019

Moezelnieuwsbrief 15 april 2019 Moezelnieuwsbrief 15 april 2019 Weer een nieuwe start van een nieuw seizoen. Al heel wat jaren maak ik deze nieuwsbrief en het is hartverwarmend hoeveel mails ik in de afgelopen weken heb ontvangen met

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg In een sprookjesachtige omgeving met de Veluwe als achtertuin ligt het bijzondere Hotel De Bilderberg. Hier geniet u van de heerlijkste gerechten en de mooiste

Nadere informatie

Panorama Camping Sonnenberg 5 VALLEIEN CAMPING

Panorama Camping Sonnenberg 5 VALLEIEN CAMPING Panorama Camping Sonnenberg 5 VALLEIEN CAMPING BUNGALOWS GRATIS TOEGANG tot avonturen buitenbad VAL BLU (3km) TOP PLEK TOP SERVICE TOP INRICHTING TOP BELEVINGSVAKANTIE Pure ontspanning OP EEN VAN DE MOOISTE

Nadere informatie

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Su Gologone - (Italië Sardinië Oliena) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2013

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2013 Moezelnieuwsbrief 15 maart 2013 Terug van even weggeweest. Bijna is het Pasen, bijna begint het nieuwe vakantieseizoen weer aan de Moezel. Gewoon voor een paar daagjes er tussenuit of beter nog, een lekker

Nadere informatie

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Su Gologone - (Italië Sardinië Oliena) - 0 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma.

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl organiseert in 2016 al voor de 9 e keer een wintersport vakantie voor alleengaanden. Je hoeft dus geen vrijgezel te zijn om mee te gaan.

Nadere informatie

Koopzondag, 13.12.2015 van 13 18 uur

Koopzondag, 13.12.2015 van 13 18 uur Foto: www.air-klick.de Welkom in de Advent Koopzondag, 13.12.2015 van 13 18 uur Foto: Romana Dombrowski Arrangement Advent in Münster : Wij boeken graag voor u 2 hotelovernachtingen incl. ontbijt, 1 tegoedbon

Nadere informatie

Opeltreffen donderdag 15 juni (Fronleichnam) Kloster Machern

Opeltreffen donderdag 15 juni (Fronleichnam) Kloster Machern Moezelnieuwsbrief 15 mei 2017 In deze anderhalve maand, tot begin juli, is het erg gezellig aan de Moezel. Het weekend van Hemelvaartsdag, Pinksteren en het weekend van Fronleichnam (15 juni), allemaal

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Met de Fotografie op reis naar Rotterdam.

Met de Fotografie op reis naar Rotterdam. Met de Fotografie op reis naar Rotterdam. PROGRAMMA ROTTERDAM ZATERDAG 19 MAART: 07:00 uur Bagage inladen. Aan parking bij de Magdalena Zaal in de Magdalenastraat te Brugge. Je kan hier gratis uw wagen

Nadere informatie

Neo Chorion Village Houses Cyprus Cyprus Neo Chorion

Neo Chorion Village Houses Cyprus Cyprus Neo Chorion Neo Chorion Village Houses Cyprus Cyprus Neo Chorion 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Neo Chorion Village Houses - (Cyprus Cyprus Neo Chorion) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten Goed voorbereid slagen voor het staatsexamen NT2 programma 1 Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN niveau B1 tijdsduur: 120 minuten Deel 1: Zinnen afmaken 15 opdrachten Maak de zinnen af: 1. Het is in de vakantie

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Oorspronkelijk en krachtig: De natuur in Bad Bertrich genieten:

Oorspronkelijk en krachtig: De natuur in Bad Bertrich genieten: Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2017 Augustus tot half oktober, de periode van de vele wijnfeesten is aangebroken. Een en al gezelligheid. De Moezel bruist en nodigt uit tot een bezoek. Wijnfeesten, markten,

Nadere informatie

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg In een sprookjesachtige omgeving met de Veluwe als achtertuin ligt het bijzondere Hotel De Bilderberg. Hier geniet u van de heerlijkste gerechten en de mooiste

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

20 jaar Sauerlandhotels... Vier het mee met ons!!!!

20 jaar Sauerlandhotels... Vier het mee met ons!!!! 20 jaar 2014 Winterberg / Siedlinghausen 2014 1994-2014... Vier het mee met ons!!!! Gezelligheid, amusement, topservice en een sfeer die door gasten als bijzonder omschreven wordt. Dat zijn de vaste ingrediënten

Nadere informatie

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Castanar - (Spanje Gran Canaria Fontanales) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

KERST & SYLVESTER BILDERBERG KASTEEL VAALSBROEK

KERST & SYLVESTER BILDERBERG KASTEEL VAALSBROEK KERST & SYLVESTER BILDERBERG KASTEEL VAALSBROEK KERST & SYLVESTER Beste gast, De eindejaarsarrangementen bij Bilderberg Kasteel Vaalsbroek zijn van oudsher een waar feest! Geniet van de heerlijke kerstdiners,

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Villa Louloudi euros/week

Villa Louloudi euros/week Villa Louloudi Villa Louloudi is een unieke, traditionele villa op Sifnos, Ã Ã n van de mooiste eilanden van Griekenland. Het is dã perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de Griekse zon, prachtig

Nadere informatie

Inhoud. Live Cooking Kerstbrunch 5. Kerst High Tea 7. Kerstdiner 9. Nieuwjaarsontbijt & Nieuwjaarsbrunch 10. Kerst - & Nieuwjaarsborrels 11

Inhoud. Live Cooking Kerstbrunch 5. Kerst High Tea 7. Kerstdiner 9. Nieuwjaarsontbijt & Nieuwjaarsbrunch 10. Kerst - & Nieuwjaarsborrels 11 Inhoud Live Cooking Kerstbrunch 5 Kerst High Tea 7 Kerstdiner 9 Nieuwjaarsontbijt & Nieuwjaarsbrunch 10 Kerst - & Nieuwjaarsborrels 11 Kerstarrangementen 13 Activiteiten in de omgeving 15 Verrassend feestelijk

Nadere informatie

Kerst & Sylvester BILDERBERG KASTEEL VAALSBROEK

Kerst & Sylvester BILDERBERG KASTEEL VAALSBROEK Kerst & Sylvester BILDERBERG KASTEEL VAALSBROEK Kerst & Sylvester Beste gast, De eindejaarsarrangementen bij Bilderberg Kasteel Vaalsbroek zijn van oudsher een waar feest! Geniet van de heerlijke kerstdiners,

Nadere informatie

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de inmiddels beroemde hangbrug Geierlay. Na onze succesvolle groepsreis

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 juli 2018

Moezelnieuwsbrief 1 juli 2018 Moezelnieuwsbrief 1 juli 2018 De zomervakantie staat voor de deur. Voor ons als Moezelliefhebbers is het seizoen waarschijnlijk minder belangrijk, we reizen eigenlijk het hele jaar wel naar de Moezel,

Nadere informatie

Juni. Welkom bij Camping De Heldense Bossen. Tijdens uw verblijf kunt deelnemen aan een aantal activiteiten die wij voor u organiseren.

Juni. Welkom bij Camping De Heldense Bossen. Tijdens uw verblijf kunt deelnemen aan een aantal activiteiten die wij voor u organiseren. Juni Welkom bij Camping De Heldense Bossen Tijdens uw verblijf kunt deelnemen aan een aantal activiteiten die wij voor u organiseren. Voor een aantal activiteiten kunt u zich inschrijven bij de receptie,

Nadere informatie