Moezelnieuwsbrief 1 november 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Moezelnieuwsbrief 1 november 2012"

Transcriptie

1 Moezelnieuwsbrief 1 november 2012 De dagen worden korter, de blaadjes vallen en de temperatuur zakt als een baksteen. Kortom het is herfst. Zeker een tijd om van de mooie natuur te genieten. De verschillende bomen en struiken doen hun best voordat ze alle blaadjes laten vallen om er op z n mooist uit te zien met vele kleurschakeringen. Een kleuren pracht. Ook komen de kerstmarkten er weer aan en zijn er verschillende verrassende evenementen. U leest het allemaal in de onderstaande nieuwsbrief. Heel veel leesplezier! Recept Riesling glühwein: Als de temperaturen zakken hoort daar natuurlijk glühwein bij. Om zelf te maken hier een recept: 3 liter Riesling halfdroge wijn 3 eetlepels Glühweinkruidenmix* 1 sinaasappel in plakken 200 gram suiker (*Ingrediënten losse kruidenmix voor Glühwein: kaneel, steranijs, citroenschil, oranjeschil, kruidnagel) Riesing warm maken, net niet aan de kook brengen, daarna de pan van het vuur nemen en de sinaasappel en de kruiden toevoegen. 10 Minuten laten trekken den de kruiden en de sinaasappel weer eruit halen. Tot slot suiker erdoor roeren.

2 Bernkastel-Kues november + december evenementen: Van november t/m december kunt u de kleine marktkraampjes bezoeken, waar u de verrukkelijkste kerstspecialiteiten en decoratieartikelen kunt kopen. In de adventstijd verfraaien meer dan 40 kerststalletjes en een traditionele kerstkribbe uit de Moezelregio, een klokkenspel en een burcht met notenkrakermannetjes het historische centrum van Bernkastel-Kues. Op de Karlsbader Platz kunnen de kinderen hun wensen in het wensenboek schrijven en in de kerstdraaimolen een ritje maken, terwijl de volwassenen verschillende soorten Glühwein en een glaasje likeur kunnen proeven. De grootste adventskalender van de regio bevindt zich direct achter het historische marktplein in het oude centrum. Hier wordt tussen 1 en 24 december dagelijks om uur een deurtje geopend en iets voorgedragen of opgevoerd. Een hoogtepunt van de kerstmarkt is het fakkelzwemmen. Dan nemen de sportduikers met hun octopus een duik in de Moezel om met hun fakkels de boot van Sinterklaas te begeleiden. Bij aankomst van de fakkelzwemmers krijgen de kinderen op de Moezeloever van het stadsdeel Bernkastel van Sinterklaas een cadeautje. De dag daarna vindt de jaarlijkse Sinterklaaswandeling plaats. Een wandeling van ca.10 km in Bernkastel-Kues en omgeving. Het beginpunt is op het marktplein en de "Landshuter Ritterschaft" gaat als begeleiding mee. Inbegrepen bij de tocht is een maaltijd en een Sinterklaaspresentje. Programma: 24 november tot 23 december kerstmarkt in de historische binnenstad. Vrijdag 23 november uur adventsdiner In de feestzaal van het wijnmuseum wordt een adventsdiner georganiseerd. Een 6-gangen-menu met top wijnen uit de regio. Kaarten zijn te reserveren bij de toeristeninformatie van Bernkastel-Kues: Tel: Zaterdag 1 december: fakkelzwemmen ca uur Rond de 100 zwemmers met brandende fakkels, gehuld in duikpakken, komen zwemmend naar Bernkastel-Kues. Zij veranderen de Moezel in een waar lichtspektakel. Met daarbij in een roeiboot: Sint Nikolaus, die na aankomst in Bernkastel op de kade aan de kleintjes cadeautjes uitdeelt.

3 Zondag 2 december uur St. Nikolauswandeling Gestart wordt op het historische marktplein in stadsdeel Bernkastel. De ca. 10 kilometer lange tocht gaat langs de Moezel richting Andel, daarna door de wijnbergen naar de Andeler hut, van daar uit naar de jeugdherberg boven Bernkastel wn dan weer terug naar het marktplein. Met glühwijn- en een theepauze, erwtensoep of tomatensoep en een kleine verrassing. Deurtjes openen van 1 tot 24 december Het gebouw van de Adler-Apotheek op het historische marktplein verandert in de kersttijd in een grootste adventskalender van de regio. Iedere dag om 17:30 uur ( : 11 uur) opent 1 van de deurtjes van de kalender zich. Zaterdag 15 december uur Jubileums vuurwerk. Ter ere van de 35ste kerstmarkt wordt er voor de bezoekers een bijzondere attractie voorbereid: : Het kerst-muziek-vuurwerk. Te zien en de hotel vanaf de brug en Moezelafwaarts. Fire & Ice Show op zaterdag 22 december "Tegenpolen trekken aan"! Onder dit motto worden er op verschillende plaatsen in de oude stad ijssculpturen, kunst uit ijs en vuur en een ijs-cocktailbar te bewonderen zijn. Moezelrondvaarten met glühwein en kerststol Vanaf 11:30 uur, ieder weekend met uitzondering van 25 november En op 8 december om en op uur staat een speciaal "Nikolaus-Familie- Verrassingsrondvaart" op het programma. Stadsrondleidingen: 1 uur durende rondleiding door Sebastian Quint (spreekt Nederlands) op: zaterdag , 1.12., 8.12., , , om 15 uur. 5 per persoon, startpunt Mosel-Gäste-Zentrum. Stadsrondleiding met de nachtwachter Hans Peter Kuhn op: , uur, , 20 uur, , uur, , 20 uur en , uur. 5 per persoon, startpunt op het Karlsbader plein in Bernkastel.

4 Op 2 december 2012 duikt een kerstengel het zwembad in! Op 2 december om 16 uur valt kerst in het water: letterlijk! Op deze dag vindt het onder water-kerstboom-versieren in het zwembad van Bernkastel-Kues plaats. Een 3,50 meter hoge kerstboom met verlichting, rendiersleeën, Kerstman en knecht Ruprecht: allemaal onder water! Opgetuigd wordt de boom met kerstballen. Toeschouwers kunnen dit alles volgen op een groot scherm volgen. Boottochten in de winter: Op een winterachtige Moezel 1 uur rondvaart incl. 1 glas Glühwijn Vertrek vanaf Trier: uur Reisduur: 1 uur Zaterdag, zondag, dinsdag, donderdag, vanaf 1 november tot en met 23 december.

5 Zaterdag 3 november: rondleiding door de uitgravingen van vesting Mont Royal Start om 12 uur op de parkeerplaats tegenover het vliegveld van Mont Royal. Onze gasten die over de Mont Royal wandelen, die in het klimpark tussen de bomen hangen of die op de speciale vliegdagen het gebeid vanuit de lucht bekijken, kunnen het allemaal niet zien de resten van de gigantische vesting, de Vauban, die hier door de beroemde architect Ludwigs XIV ontworpen en gebouwd is. Als basis en verzorgingsdepot voor het Rijnleger ontworpen, was het oninneembaar en onzichtbaar gelegen tussen de Eifel, Hunsrück en de Moezel. Op de berg boven Traben werd in de jaren de vesting Mont Royal als een van de negen nieuwe vestingssteden van Vauban begonnen met de bouw, maar al na 10 jaar na de start van de bouw werd als gevolg van een vredesverdrag de vesting met de grond gelijk gemaakt. Begin vorige eeuw, tussen 1929 en 1938 zijn de resten van de vesting langzaam uitgegraven en tijdens een rondleiding over de ruines van de vesting kunnen de gasten de indrukwekkende geschiedenis beleven en krijgt u een adembenemend uitzicht over het Moezeldal, de Eifel en de Hunsrück. De prijs van een rondleiding is 3,= per persoon. Zondag 4 november: Jungendsil-rondleiding in Traben-Trarbach: Door Peter Friesenhahn "In de sporen van de Belle Epoque" Start is de toeristeninformatie om 11 uur. Ontdek tijdens de wandeling de architectonische kostbaarheden van de vroegere wijnhandelsstad Traben-Trarbach. Vooraf aanmelden bij de toeristinformatie is gewenst. Maximaal 30 deelnemers Prijs per persoon is 4,=, kinderen gratis. Zondag 9 december: markt in Traben-Trarbach

6 Traben-Trarbach: de andere kerstmarkt: Als er buiten sneeuw ligt en het echt koud begint te worden, ontvoeren wij u naar de behaaglijke en romantische onderwereld van Traben-Trarbach. In de kilometers lange wijnkelders onder de stad wordt voor het tweede jaar de kerstmarkt georganiseerd. Al bij het betreden van de deels uit de 16de eeuw stammende kelders stroomt de heerlijke warme lucht van glühwijn, gebrande amandelen en dennengroen u tegemoet. Laat u simpelweg betoveren door het mysterieuze halfdonker van de zogenaamde Vinotropolis een net van wijnkelders onder de stad Traben-Trarbach. Kunsthandwerkers en verkopers uit de regio Moezel, Eifel, Hunsrück en Rijn presenteren hier van 30 november 2012 tot 6 januari 2013 ieder weekend hun hoogwaardige decoartikelen, cadeau ideeën, culinaire specialiteiten, producten rond wijn en wellness, antiek, mode en sierraden. Een ander hoogtepunt is de eerst kunstijsbaan aan de Moezel.

7 Halve-dag wandelingen rondom Traben-Trarbach: 6 november uur parkeerplaats Moezeloever Trarbach. Rit met de auto naar Lautzenhausen naar Bohrinsel. Rondwandeling met lichte stijgingen 13 november uur parkeerplaats Moezeloever Trarbach. Rit met de auto naar Wehlen, natuurweg richting Klooster Machern Wandeling met lichte stijgingen 20 november uur parkeerplaats Moezeloever Trarbach. Rit met de auto naar Longkamp. Rondwandeling naar de nieuwe snelweg 27 november uur trefpunt Waterhuisje Traben Rondweg Mont Royal 4 december uur parkeerplaats Moezeloever Trarbach. Rit met de auto naar Kautenbach. Rondwandeling rondom Kautenbach met lichte stijgingen 11 december uur parkeerplaats Moezeloever Trarbach. Rit met de auto naar Wolf - wandelparkeerplaats. Rondwandeling Klosterberg 18 december uur parkeerplaats Moezeloever Trarben (Anker) Rondwandeling Traben Panoramaweg aansluiten kerstfeest in het boothuis. Kröv 3 en 4 november antiek en vlooienmarkt in de Weinbrunnenhalle. Zell december kerstmarkt In de binnenstad

8 Eerste ovenfeest in Kröv: 7 tot 9 december: De oldtimervrienden van Kröv organiseren van 7 tot 9 december het eerste overnfeest van Kröv. In het leven geroepen werdhet ovenfeest enige jaren geleden door de oldtimervrieden van Schlierbach en Kisslegg. Bij een oldtimertreffen voor tractoren verdreef men de kou door het aansteken van een grote Bullerjan oven. Snel wird het idee geboren om in de periode voor kerst een ovenfeest te organiseren. Bij het eerste feest in Schlierbach en Kisslegg werden overal verwarmingsapparatuur vandaan gehaald, zelfs uit Oostenrijk en Belgie. Ook voor het eerste Kröver ovenfeest hebben zich al deelnemers aangemeld die speciaal voor deze gelegenheid ovens hebben gebouwd. Het hoogtepunt zal door Josef Duckes uit Duppach meegebracht worden. Hij heeft op een aanhangwagen een heus vakwerkhuis gebouwd waarmee hij ook koeken bakken kan. Start is op vrijdagmiddag om uur, dan worden de ovens aangestoken. Tijdens deze dagen kunnen de ovens aan de oever van de Moezel bekeken worden. Voor de innerlijke mens wordt ook gezorgd en om de kou te verdrijven dienen niet alleen de ovens, maar staan er ook stands met warme glühwein. Op zaterdag en zondag is er een markt met kerstartikelen en cadeau-artikelen. Cochem Federweißenfest 2 tot en met 4 november en november: In de grote feesttent op het plein verzorgen dans en muziekgroepen voor een vrolijk stemming. Natuurlijk kunt u naast Federweißer ook de traditioneel daarbij behorende uienkoeken krijgen. Federweisser is een wijn die wordt gemaakt als de druivenmost nog niet volledig is vergist. Hierdoor blijven er natuurlijk suikers aanwezig in de drank en de smaak is dan ook nog lekker zoet. Als de druivenmost aan het einde van de gisting in een rustiger periode is gekomen, kan de most als Federweisser worden afgevuld. De Federweisser gist dus verder op de fles en daardoor mag de fles niet afgesloten worden. Het zou een explosief geheel worden. De Federweisser is maar kort houdbaar en het verschil in zoete smaak en alcoholpercentage tussen Federweisser van 2 dagen of bijvoorbeeld 5 dagen oud is zeer duidelijk te proeven. De wijn oogt ook een beetje troebel in je glas, dat hoort ook zo.

9 Zaterdag 15 + zondag 16 december Cochem rijksburcht: Een bijzondere kerstbijeenkomst vindt ieder jaar plaats in het derde weekend van december op de rijksburcht. De kerstgeschiedenis wordt op de burcht op verschillende plaatsen door historisch geklede toneelspelers nagespeeld met levende dieren. Op de Rosenhof van de burcht zijn stands met versnaperingen en kerstartikelen. Vanaf tot uur Entree 5,= voor volwassenen en 3,= kinderen Stadsrondleiding Trier: In november en december 2012 iedere zaterdag en zondag om uur Vanaf de toeristinformatie bij de Porta Nigra

10 Trier wijntoer: rondrit door de stad inclusief wijnproeverij In een historische bus maakt u een rit door de stad naar een wijnboer voor een wijnproeverij en een kelderbezichtiging. Winzermeister Georg Fritz von Nell leidt het wijngoed volgens traditie. Al meer dan 200 jaar is zijn familie met de wijnbouw verbonden. Nadat u ervaren heeft hoe wijn ontstaat, proeft u bij een wijnproeverij met 6 verschillende soorten wijnen in een aangename sfeer de verschillende karakters van de uitgezochte wijnen. Busrit via: Porta Nigra Konstantin-Basilika Kaiserthermen Amphitheater Weingut von Nell op de terugweg via het uitzichtspunt Petrisberg bovenop de wijnberg Startpunt: Simeonstiftplatz / hoek Franz-Ludwig-Straße Tijden: Het hele jaar (met uitzondering van tot ) woensdags tot zaterdags rond uur U wordt terug gebracht naar de Porta Nigra Prijs: Volwassenen: 10,- Kinderen tot 16 jaar (met druivensap): 3,- Reserveren: Kaarten zijn te koop in de toeristeninformatie aan de Porta Nigra in Trier Verkeersmuseum Trier: In het eind september 2005 geopende verkeersmuseum in Trier zijn geselecteerde stukken te zien rondom het openbare verkeer in de oudste stad van Duitsland tot heden. Het oudste tentoonstellingsobject is een railstuk uit Passend hierbij is er zelfs het hoefijzer van het paard dat toentertijd de tram trok. In dit kleine, maar fijne museum vindt u ook uniformen, stropdassen, insignes en dienstpetten van buschauffeurs uit verschillende decennia. Ook het gereedschap van de chauffeur zoals een stempelautomaat en de techniek waarmee vroeger werd gewerkt, behoren hiertoe. Er is zelfs nog een dienstvoorschrift uit 1906 gevonden, dat hier ook tentoongesteld wordt. Het museum wordt beheerd door een vereniging: de Straßenbahnerverein der Stadt Trier 1924 e.v. Gottbillstraße 13-15, Trier

11 Stadsmuseum Trier Simeonstift: Direct naast de Porta Nigra ligt rondom het romantische bronplein het Stadtmuseum Simeonstift Trier. Dit museum is ontstaan uit belangrijke nalatenschappen van burgers van Trier in de 19e en 20e eeuw en werd in 1904 opgericht. Na omvangrijke renovatiewerkzaamheden, die bij gelegenheid van de Constantinus-tentoonstelling in 2007 werden afgerond, beschikt het museum nu over zeer moderne expositieruimten in de historische gebouwkern van het Simeonstift en in de nieuw opgerichte aanbouw. In mei 2007 werd het Stadtmuseum Simeonstift heropend na een verbouwingsfase van tweeënhalf jaar. De ongeveer 900 objecten van de expositie worden op een oppervlakte van 1000 m² tentoongesteld. Basis van de gehele museumcollectie, die een periode van circa 2000 jaar omvat, vormen schenkingen van burgers van Trier. Het zwaartepunt van de collectie ligt op de vroege moderne tijd tot in de 20e eeuw. Kostbare schilderijen en beelden, fijn porselein en Oost-Aziatische kunst, maar ook alledaagse dingen en gebruiksvoorwerpen bieden een interessante kijk op het leven en de dagelijkse zaken, op economie en handel, politiek en geloof, kunst en techniek. Aan het begin van de rondgang in de zogenaamde Trebeta-zaal worden als highlights de originele middeleeuwse figuren van de Hauptmarkt van Trier getoond. Hieronder is ook het marktkruis uit 958. Op de eerste verdieping wordt de bezoeker chronologisch door de spannende geschiedenis van de oudste stad van Duitsland geleid. Het model van de stad Trier rond 1800 en het model van het verwoeste Trier in 1944 illustreren de wisselende geschiedenis van deze stad. Onderwerpen als stedenbanden en universiteit ronden het chronologische parcours af en laten de bezoeker in het heden aankomen. Actuele en vroegere kwesties zoals migratie, mobiliteit en geloofsgemeenschappen, economie en sport komen in de westelijke vleugel van de eerste verdieping aan bod. Verrassingen zijn te vinden in het Stifterkabinett waarin de waardering voor het engagement van de burgers van Trier voor dit stedelijke museum tot uitdrukking komt. Hier worden o.a. ongeveer 1300 Oost-Aziatische miniatuurbeelden van ivoor getoond die uniek zijn in hun verscheidenheid aan onderwerpen en presentatie. Gaat men verder met de rondgang, dan komt men bij de uitgebreide textielcollectie die perfect gerestaureerd is. Als er geen speciale tentoonstellingen zijn, dan worden in de nieuwbouw schilderijencollecties uit de 19e en 20e eeuw getoond. Contact Stadtmuseum Simeonstift Trier Simeonstraße 55

12 Oud en nieuw vieren OP de Moezel: 31 december Silvestervaart "All inclusive special" Vaar met ons het nieuwe jaar in! Om 12 uur beleeft u in een feestelijke atmosfeer het vuurwerk vanuit een buitengewoonlijke perspectief. Boarding uur, vertrek om uur, terug om ongeveer 1.00 uur, slot tot ongeveer 3.00 uur aan boord mogelijk. Prijs inclusief groot Gala-Buffet, Live muziek en alle alcoholische en niet alcoholische drankjes bijv. bier, softdrinks, wijn enz. per persoon: 125,00 (Zonder drankjes, per persoon 90,00 ) Reserveren: Personenschifffahrt Gebr. Kolb Georg-Schmitt-Platz Trier Telefoon: +49 (0)651 / info@kolb-mosel.com

13 Evenmentenlijst 2012: November Culinaire Ruwer-Riesling-Avonden Ruwertal Federweißenfeest in de feesttent Cochem Federweißenfeest Winningen Rondleiding Mont Royal Antiek en vlooienmarkt in de Weinbrunnenhalle. Kröv Rondleiding Jungendstil Traben-Trarbach Markt Cochem Federweißenfeest in de feesttent Cochem uur Martinsoptocht en vuurwerk Dorpsdeel Eller Eiger-Eller Vanaf 9.00 uur Martinus markt in Ediger Ediger-Eller Adventsdiner Bernkastel-Kues Wijnmarkt Konz-Krettnach December Fakkelzwemmen Bernkastel-Kues Deurtjes openen in de grote Adventskalender Bernkastel-Kues Sint Nikolaus wandeling Bernkastel-Kues Engel te water Bernkastel-Kues Kerstmarkt Zell Eerste ovenfeest Kröv Kerstmarkt Zell Feest op de rijksburcht met toneelspelers Cochem Jubileums vuurwerk Bernkastel-Kues Fire & Ice show Bernkastel-Kues Kerstmarkten Kerstmarkt Koblenz Kerstmarkt Trier Kerstmarkt Cochem Kerstmarkt Bernkastel-Kues Kerstmarkt Traben-Trarbach LET OP: Zondag 25 november zijn de kerstmarkten gesloten!

14 Aanbiedingen: (Deze kunt u rechtstreeks reserveren bij het betreffende pension of u kunt contact met mij opnemen via: info@mosel-ferienland.de of vanuit België) Haus Berghof, Bergstr 10 in Neumagen-Dhron (regio 3) Aanbieding 1: 7 dagen vakantiewoning 38 m2 met tweepersoons slaapkamer met douche en wc, aparte woonkamer met gezellige zithoek, eethoek, satelliet tv, aparte kleine keuken met 2 kookplaten, koelkast, koffiezetapparaat, groot balkon op het zuidoosten, beddengoed. Geschikt voor 2 personen. Inclusief een fles wijn van onze eigen oogst 315,- U hoeft alleen handdoeken en theedoeken mee te nemen. De verse broodjes hangen we s morgens aan uw woningdeur op verzoek... Aanbieding 2: 5 dagen een gezellige ingerichte tweepersoons kamer met douche en toilet, satelliet tv en balkon met Moezelblik zuidwest voor 2 personen met een goed ontbijt. Bij 5 dagen 300,- Bij 7 dagen 400,- Wij kijken uit naar uw bezoek Uw familie Später. Landhaus Kuntz, Schlossbergstr 23 in Lieser (regio 3) Spaaraanbieding in Landhaus Kuntz Waar de druivenranken tot aan de hemel groeien, daar kunt u goed op vakantie gaan. Hier beleeft u Duitslands mooiste en oudste cultuurlandschap, de Moezel. 8 dagen "Super-Spaardagen": 7x overnachtingen in een tweepersoonskamer WC/TV/Balkon 7x ontbijtbuffet 1x begroetingsdrankje 7x 3-gangen menu Prijs per persoon dagen "Moselspaartarief" Aankomst zondags - Vertrek vrijdags 5x overnachtingen in een tweepersoonskamer WC/TV/Balkon 5x ontbijtbuffet 5x 3-gangen menu 1x begroetingsdrankje Prijs per persoon 220

15 Hotel Alte Dorfschänke in Kinderbeuern (regio 2): Ongelooflijk arrangement: 6 dagen - 5 nachten Aankomst: Zondag Vertrek: Vrijdag 5 x Overnachtingen 5 x Ontbijt 5 x 3-gangen menu Drankje ter begroeting Wijnproeverij op een echt wijngoed, inclusief vervoer. Per persoon: 199,= (Op basis van 2 personen per kamer) Weekend arrangement: 3 dagen - 2 nachten Aankomst: Vrijdag Vertrek: Zondag 2 x Overnachtingen 2 x Ontbijt 2 x 3-gangen menu Per persoon: 99,= (Op basis van 2 personen per kamer) Het hotel ligt in het plaatsje Kinderbeuern. Een heerlijk rustig dorpje op maar 5 kilometer van de Moezel. Vanwege de ligging een perfect startpaats voor vele verschillende uitstapjes. De kamers zijn ruim en netjes ingericht en voor de warme dagen kunt u heerlijk genieten van uw drankje of diner op het terras. Te reserveren via info@mosel-ferienland.de of of vanuit België. Hotel Moselblick in Piesport (regio 3) Wie gaat ermee wandelen-arrangement Een belevenis voor 2 samen met uw vierbenige vriend, uw hond. Geniet van de fantastische omgeving en de vrije natuur zonder dwang en kopzorgen. Hondenmand, bot, handdoeken en speeltjes voor buiten stellen wij graag gratis ter beschikking. Er even tussenuit-arrangement: 2 x overnachtingen 2 x ontbijt 2 x diner - 3 gangen menu 1 glaasje sekt Prijs per persoon in een kamer zonder balkon: 89,=

16 Prijs per persoon in een kamer met balkon: 99,= (Op basis van 2 personen per kamer) 3 x overnachtingen 3 x ontbijt 3 x diner - 3 gangen menu 1 glaasje sekt bij uw eerste diner Water en lekkers voor uw lieveling Wandelkaarten van de regio om ervoor te zorgen dat u weer op tijd terug bent voor het diner Prijs per persoon in een kamer zonder balkon: 129,= Prijs per persoon in een kamer met balkon: 149,= (Op basis van 2 personen per kamer) Het hotel is sinds mei 2011 in nieuwe handen. De nieuwe eigenaars hebben het hotel grondig onder handen genomen en dat is te zien. De kamer zijn fris, modern en licht ingericht. Enkele kamers met balkon en Moezelzicht. Van het echtpaar is de vrouw verantwoordelijk voor het hotel en de eigenaar oefent zijn vak als kok nu voor zichzelf uit. Kortom een bezoekje waard. Te reserveren via info@mosel-ferienland.de of of vanuit België. U kunt de bovenstaande arrangementen rechtstreeks via mij reserveren. Ik ben te bereiken op ( vanuit België) Tot Slot Tot slot wil ik u alvast veel plezier wensen met uw bezoek aan de Moezel! Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u mij bereiken via info@mosel-ferienland.de Met vriendelijke groet, Petra van Huizen

17 Plattegrond van de Moezel: Bronvermelding: De informatie in deze nieuwsbrief is overgenomen en vertaald van de websites van de verschillende plaatsen.

Moezelnieuwsbrief 1 september 2011

Moezelnieuwsbrief 1 september 2011 Moezelnieuwsbrief 1 september 2011 1 September: Voor velen het begin van het naseizoen, maar voor de Moezelregio nog steeds het hoogseizoen met vele wijnfeesten die doorlopen tot half oktober. Een leuke

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 oktober 2010

Moezelnieuwsbrief 15 oktober 2010 Moezelnieuwsbrief 15 oktober 2010 Het is bijna 15 oktober en dus is het weer tijd voor de nieuwe Moezelnieuwsbrief. Als het weer een beetje meewerkt is de natuur in deze tijd op z n mooist, met zijn vele

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie

Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen

Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen individuele fietsreis vanaf 370 De Moezel van Trier, via Cochem naar Koblenz Het kost slechts minder dan vier uur om naar het bekendste wijngebied van Duitsland te reizen.

Nadere informatie

Moezel Trier Koblenz 7 dagen per trein

Moezel Trier Koblenz 7 dagen per trein Moezel Trier Koblenz 7 dagen per trein individuele fietsreis vanaf 593 Proeven van de Moezel Snel en comfortabel per ICE trein van elk Nederlands of Belgisch station naar Trier, fietsen langs de Moezel

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 november 2013

Moezelnieuwsbrief 1 november 2013 Moezelnieuwsbrief 1 november 2013 Zo n beetje de laatste druiven worden één dezer dagen geoogst dus langzaam keert de rust terug bij de wijnboeren en daarmee begint ook langzaam aan de winterperiode met

Nadere informatie

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn individuele wandelreis vanaf 495 De scheiding van Eifel en Hunsrück Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die: Mosel - en

Nadere informatie

Uitnodiging voor een gezellig en informatief wijnweekend aan de Moezel.

Uitnodiging voor een gezellig en informatief wijnweekend aan de Moezel. Uitnodiging voor een gezellig en informatief wijnweekend aan de Moezel. De familie Loescher en DKP Wine & Dine organiseren van 5-7 mei 2017 een leuk en informatief wijnweekend in Senheim aan de Moezel.

Nadere informatie

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels Moezel 5 dagen groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels De Moezelstreek is vooral bekend en met recht zo geliefd vanwege de talloze pittoreske wijndorpen, de schitterende natuur,

Nadere informatie

Inhoud. Live Cooking Kerstbrunch 5. Kerst High Tea 7. Kerstdiner 9. Nieuwjaarsontbijt & Nieuwjaarsbrunch 10. Kerst - & Nieuwjaarsborrels 11

Inhoud. Live Cooking Kerstbrunch 5. Kerst High Tea 7. Kerstdiner 9. Nieuwjaarsontbijt & Nieuwjaarsbrunch 10. Kerst - & Nieuwjaarsborrels 11 Inhoud Live Cooking Kerstbrunch 5 Kerst High Tea 7 Kerstdiner 9 Nieuwjaarsontbijt & Nieuwjaarsbrunch 10 Kerst - & Nieuwjaarsborrels 11 Kerstarrangementen 13 Activiteiten in de omgeving 15 Verrassend feestelijk

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 september 2009

Moezelnieuwsbrief 15 september 2009 Moezelnieuwsbrief 15 september 2009 De zomer loopt ten einde, de herfst staat voor de deur. Voor het Moezelgebied is het hoogseizoen nog volop in gang. Voor de wijnboeren betekent dit de periode van de

Nadere informatie

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn per trein

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn per trein Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn per trein individuele wandelvakantie vanaf 625 De scheiding van Eifel en Hunsrück Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die:

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Moezel Metz Koblenz 8 dagen

Moezel Metz Koblenz 8 dagen Moezel Metz Koblenz 8 dagen individuele fietsreis vanaf 651 De mooiste plaatsen tussen Metz en Koblenz Het kost slechts minder dan vier uur om naar de Franse plaats Metz te reizen voor een tocht door het

Nadere informatie

m m ra g ro p n e t h c a n 4 / n e g a d

m m ra g ro p n e t h c a n 4 / n e g a d Welkom in Fam. Willemsen 5 dagen / 4 nachten programma 2014 Comfortabel genieten van uw welverdiende vakantie! Ons nieuwe all-in vakantiehotel Bilstein ligt in het centrum van het schilderachtige bergstadje

Nadere informatie

Villa Lefkos euros/week

Villa Lefkos euros/week Villa Lefkos Villa Lefkos is een prachtige traditionele villa, gebouwd in de jaren 1890, met uitzicht op de Egeà sche Zee. Het is gelegen op de top van Ioulida, de Chora van het eiland Kea, in het midden

Nadere informatie

Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre

Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Villas del Alba - (Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juli 2011

Moezelnieuwsbrief 15 juli 2011 Moezelnieuwsbrief 15 juli 2011 15 juli: Het midden van de vakantieperiode. Ook in deze nieuwsbrief heb ik weer geprobeerd u een zo gevarieerd mogelijke nieuwsbrief te brengen met allerlei verschillende

Nadere informatie

Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann

Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann op het wijngoed met tapperij en terras met uitzicht over de rivier en de wijnbergen aan een van de mooiste bochten van de Moezel....

Nadere informatie

Een hartverwarmende KERST. vier je bij City Resort Hotels!

Een hartverwarmende KERST. vier je bij City Resort Hotels! Een hartverwarmende KERST vier je bij City Resort Hotels! EEN DECEMBER OM NOOIT TE VERGETEN... BIJ CITY RESORT HOTELS Naarmate de dagen korter worden, gaan de lichtjes weer aan. Het knapperend vuur van

Nadere informatie

KERST & NIEUWJAAR 2015 ~ ARRANGEMENTEN CROWNE PLAZA MAASTRICHT

KERST & NIEUWJAAR 2015 ~ ARRANGEMENTEN CROWNE PLAZA MAASTRICHT 2015 ~ 2016 KERST & NIEUWJAAR ARRANGEMENTEN CROWNE PLAZA MAASTRICHT RUITERIJ 1 6221 EW MAASTRICHT 043-350 9191 WWW.CROWNEPLAZAMAASTRICHT.NL INFO@CPMAASTRICHT.NL Kerst Breng tijdens de feestdagen een bezoek

Nadere informatie

Casa Benamato Accommodatie en Prijzen

Casa Benamato Accommodatie en Prijzen Casa Benamato Accommodatie en Prijzen Accommodatie Het deel van Casa Benamato dat op het dal gericht is, vormt het exclusieve domein van de gasten. De twee appartementen van Casa Benamato hebben een fantastische

Nadere informatie

Moezel Metz Koblenz 8 dagen per trein

Moezel Metz Koblenz 8 dagen per trein Moezel Metz Koblenz 8 dagen per trein individuele fietsreis vanaf 787 Proeven van de Mosel, de mooiste plaatsen tussen Metz en Koblenz Per trein reis u snel en comfortabel naar Metz in Frankrijk, het startpunt

Nadere informatie

Kerst en nieuwjaar vieren bij

Kerst en nieuwjaar vieren bij Kerst en nieuwjaar vieren bij KERST 2018 KERST 2018 INHOUD Live Cooking Kerstbrunch Kerst High Tea Live Cooking Kerstdiner Pagina 4-5 Kinderkerst Tokan Kerst menu Feestdagen activiteiten Pagina 6-7 Kerst

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Internationale Trachtentreffen (Folklore festival) in Kröv van 3 tm 6 juli 2009

Internationale Trachtentreffen (Folklore festival) in Kröv van 3 tm 6 juli 2009 Moezelnieuwsbrief 4 mei 2009 Inmiddels is het nieuwe seizoen goed van start gegaan met volop mooi weer. In deze Moezelnieuwsbrief is de evenementenkalender uitgebreid tot aan de laatste feesten in november

Nadere informatie

Vanaf 14 november 2014. top 10. www.kerststad.nl www.dieweihnachtsstadt.de

Vanaf 14 november 2014. top 10. www.kerststad.nl www.dieweihnachtsstadt.de Vanaf 14 november 2014 top 10 world christmas destinations www.kerststad.nl www.dieweihnachtsstadt.de kerststad valkenburg www.kerststad.nl route d amuse www.route-damuse.nl Een gezellige wandeling door

Nadere informatie

business Sed Smakelijk en zakelijk ineen Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Zakelijk ontmoeten en smakelijk genieten

business Sed Smakelijk en zakelijk ineen Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Zakelijk ontmoeten en smakelijk genieten Sed Inclusief Businessvoordeel business Samen eten en drinken in een zakelijke setting www.samenetenendrinken.nl Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Reserveer nu onze Business Lunch

Nadere informatie

Neo Chorion Village Houses Cyprus Cyprus Neo Chorion

Neo Chorion Village Houses Cyprus Cyprus Neo Chorion Neo Chorion Village Houses Cyprus Cyprus Neo Chorion 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Neo Chorion Village Houses - (Cyprus Cyprus Neo Chorion) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Hieronder vindt u weer de nieuwste Moezelnieuwsbrief en ik wens u dan ook veel leesplezier.

Hieronder vindt u weer de nieuwste Moezelnieuwsbrief en ik wens u dan ook veel leesplezier. Moezelnieuwsbrief 15 december 2009 De kerst staat voor de deur, de kerstmarkten zijn bijna voorbij en voor de Moezelperiode breekt een rustige tijd aan wat betreft het toerisme. Sommige pensions en hotels

Nadere informatie

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 1 Restaurant La Tasca Aan één van de mooiste grachten van Delft, de Voldersgracht, vindt u Restaurant La Tasca. Al sinds de opening in 1998 staan Robin en Bert hier in de keuken om met veel liefde, zorg

Nadere informatie

Tukhut. Algemene informatie

Tukhut. Algemene informatie Tukhut Algemene informatie Slechts 40 km ten zuiden van Luik kun je de sfeer van een echte berghut beleven. In Sy, een plaatsje in het beboste dal aan de rivier de Ourthe, vind je de berghut van de NKBV.

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell Bezoekersmijn Fell een plaats waar geschiedenis tot leven komt een plaats vol liefde voor de natuur een plaats vol plezier een plaats waar jong en oud elkaar ontmoeten U zult genieten van uw bezoek aan

Nadere informatie

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de inmiddels beroemde hangbrug Geierlay. Na onze succesvolle groepsreis

Nadere informatie

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47 Huizen vanhendriks Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort Vrij uitzicht Moderne bouw Twee goede slaapkamers Luxe keuken Eigen parkeerplaats H47 H47 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar

Nadere informatie

Inhoud. Kerst Diner Dansant 4. Pre Kerstbrunch & Kerstbrunch 5. Kerstbuffet & Familiebuffet 7. Kerstarrangement 9

Inhoud. Kerst Diner Dansant 4. Pre Kerstbrunch & Kerstbrunch 5. Kerstbuffet & Familiebuffet 7. Kerstarrangement 9 Inhoud Kerst Diner Dansant 4 Pre Kerstbrunch & Kerstbrunch 5 Kerstbuffet & Familiebuffet 7 Kerstarrangement 9 Sylvester Gala & Nieuwjaarsontbijt buffet 10 Sylvester Gala arrangement 11 Kerst- & Nieuwjaarsborrels

Nadere informatie

Good. times. let the. jingle. - k e r s t a r r a n g e m e n t e n -

Good. times. let the. jingle. - k e r s t a r r a n g e m e n t e n - let the Good times jingle - k e r s t a r r a n g e m e n t e n - Onbezorgd genieten van een gezellige kerst! De mooiste tijd van het jaar komt er weer aan. Samen met familie en vrienden genieten van het

Nadere informatie

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Voor u ligt de nieuwe folder van ons hotel voor 2016. Hotel Eureka ligt in het Montferland, een bosrijke omgeving met volop fiets- en wandelmogelijkheden,

Nadere informatie

De kerstdagen bij Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel zijn ons zolang we

De kerstdagen bij Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel zijn ons zolang we KERST Een mooie kerst! De kerstdagen bij Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel zijn ons zolang we ons kunnen heugen, bijzonder dierbaar. Het zijn dagen die we graag met u delen. Het hotel is op zijn

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Een decembermaand vol met. feest. Sfeervolle dagen vier je bij. Golden Tulip Strandhotel Westduin! STRANDHOTEL WESTDUIN

Een decembermaand vol met. feest. Sfeervolle dagen vier je bij. Golden Tulip Strandhotel Westduin! STRANDHOTEL WESTDUIN Een decembermaand vol met feest Sfeervolle dagen vier je bij Golden Tulip Strandhotel Westduin! STRANDHOTEL WESTDUIN Golden Tulip Strandhotel Westduin het mooiste plekje onderaan de duinen Koning Winter

Nadere informatie

Mira Resort Maisonettes Griekenland Lefkas Tsoukalades

Mira Resort Maisonettes Griekenland Lefkas Tsoukalades Mira Resort Maisonettes Griekenland Lefkas Tsoukalades 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mira Resort Maisonettes - (Griekenland Lefkas Tsoukalades) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg In een sprookjesachtige omgeving met de Veluwe als achtertuin ligt het bijzondere Hotel De Bilderberg. Hier geniet u van de heerlijkste gerechten en de mooiste

Nadere informatie

Montaleo 15, Casale Marittimo, Riviera degli Etruschi, Toscane, Italië. Zon Zee Rust Heerlijk eten Prachtige natuur Vriendelijke mensen

Montaleo 15, Casale Marittimo, Riviera degli Etruschi, Toscane, Italië. Zon Zee Rust Heerlijk eten Prachtige natuur Vriendelijke mensen Casale Marittimo, de ultieme vakantieomgeving - MONTALEO 15 Contactpersoon: M. Karres Orionlaan 17 1223 AC Hilversum 035 6479888 e-mail: montaleo@karres.nl 1 De villa 2 De appartementen 3 De locatie en

Nadere informatie

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Parador de Cruz de Tejeda - (Spanje Gran Canaria Tejeda) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

n en Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland

n en Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland n Programma voor sch ol as n en o Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland Welkom in het KUZ Centrum Het Ourdal aan het drielandenpunt België Duitsland

Nadere informatie

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg In een sprookjesachtige omgeving met de Veluwe als achtertuin ligt het bijzondere Hotel De Bilderberg. Hier geniet u van de heerlijkste gerechten en de mooiste

Nadere informatie

11-07-2014 ADVERTORIAL

11-07-2014 ADVERTORIAL 11-07-2014 ADVERTORIAL Je bent nog niet in Malang geweest als je nog niet in Hotel Tugu Malang hebt overnacht. In dit zeer unieke en gerieflijke hotel vind je alles terug wat Malang te bieden heeft. Erfgoed,

Nadere informatie

Camping en Gîte de L ongline. Een leuke kleine Boerencamping in Frankrijk

Camping en Gîte de L ongline. Een leuke kleine Boerencamping in Frankrijk Camping en Gîte de L ongline Een leuke kleine Boerencamping in Frankrijk 2009 Camping & Gite de L ongline De vernieuwde site is online, Wij vieren dat we 1 jaar geleden de deuren openden. We willen onze

Nadere informatie

Panorama Camping Sonnenberg 5 VALLEIEN CAMPING

Panorama Camping Sonnenberg 5 VALLEIEN CAMPING Panorama Camping Sonnenberg 5 VALLEIEN CAMPING BUNGALOWS GRATIS TOEGANG tot avonturen buitenbad VAL BLU (3km) TOP PLEK TOP SERVICE TOP INRICHTING TOP BELEVINGSVAKANTIE Pure ontspanning OP EEN VAN DE MOOISTE

Nadere informatie

I Grandi di Toscana Italië Toscane Civitella in Val di Chiana

I Grandi di Toscana Italië Toscane Civitella in Val di Chiana I Grandi di Toscana Italië Toscane Civitella in Val di Chiana 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren I Grandi di Toscana - (Italië Toscane Civitella in Val di Chiana) - 4 sterren 1.2.

Nadere informatie

Nieuw: het Mosel-Weincocktail-Boek van de wijnmajesteiten van Ferienland Cochem:

Nieuw: het Mosel-Weincocktail-Boek van de wijnmajesteiten van Ferienland Cochem: Moezelnieuwsbrief 1 november 2016 Tjonge wat is het jaar hard gegaan. Het hoogseizoen aan de Moezel loopt langzaam ten einde en wat me plezier doet is dat de navraag naar kamers vooral in de decemberperiode

Nadere informatie

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Voor u ligt de nieuwe folder van ons hotel voor 2015. We organiseren dit jaar 8 weekarrangementen met 3 bustochten, 1 boottocht en 1 huifkartocht.

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 5 april 2014

Moezelnieuwsbrief 5 april 2014 Moezelnieuwsbrief 5 april 2014 Het nieuwe Moezeljaar staat te beginnen. Dankzij het milde, mediterrane klimaat voelen niet alleen de wijnstokken zich er goed, maar ook de mensen. Vanaf midden april bloeien

Nadere informatie

Timetable. Verrassend feestelijk bij Van der Valk Hotel Hoorn

Timetable. Verrassend feestelijk bij Van der Valk Hotel Hoorn Inhoud Kerstbrunch & high tea 5 Live Cooking Kerstdiner & Kinderkerst 7 Kerstarrangement 9 Activiteiten in de omgeving 11 New Years Eve Party 13 Nieuwjaarsbrunch 15 Verrassend feestelijk bij Van der Valk

Nadere informatie

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER ARRANGEMENTEN persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER WELKOM BIJ T ANKER In Hotel t Anker zult u zich vanaf het eerste ogenblik thuis voelen. De gastvrije ontvangst, het gezellige restaurant en de

Nadere informatie

Villas Delight Griekenland Kreta Sitia

Villas Delight Griekenland Kreta Sitia Villas Delight Griekenland Kreta Sitia 1. Algemene informatie Eliza was here - Villas Delight - /griekenland/kreta/sitia/villas_delight.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Villas Delight - (Griekenland

Nadere informatie

Koopzondag, 13.12.2015 van 13 18 uur

Koopzondag, 13.12.2015 van 13 18 uur Foto: www.air-klick.de Welkom in de Advent Koopzondag, 13.12.2015 van 13 18 uur Foto: Romana Dombrowski Arrangement Advent in Münster : Wij boeken graag voor u 2 hotelovernachtingen incl. ontbijt, 1 tegoedbon

Nadere informatie

Birds Bay Griekenland Lesbos Petra

Birds Bay Griekenland Lesbos Petra Birds Bay Griekenland Lesbos Petra 1. Algemene informatie Eliza was here - Birds Bay - /griekenland/lesbos/petra/birds_bay.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Birds Bay - (Griekenland Lesbos Petra)

Nadere informatie

Hotel Su Lithu Italië Sardinië Bitti

Hotel Su Lithu Italië Sardinië Bitti Hotel Su Lithu Italië Sardinië Bitti 1. Algemene informatie Eliza was here - Hotel Su Lithu - /italie/sardinie/bitti/hotel_su_lithu.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Su Lithu - (Italië Sardinië

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 april 2011

Moezelnieuwsbrief 15 april 2011 Moezelnieuwsbrief 15 april 2011 15 april: Nog een weekje en het is Pasen, de officiële start van het seizoen. De kamers in de pensions, hotels en vakantiewoningen krijgen een laatste likje verf en worden

Nadere informatie

Het hotel en de ligging

Het hotel en de ligging 27, 28 en 29 april 2018 Ook dit jaar blijven we onze gewoontes getrouw. Opnieuw leggen we weer enkele dagen vast die we in onze drukke agenda omcirkeld hebben met de melding kringweekend!!! Het hotel en

Nadere informatie

Den Brink Catalogus Page: 2 INHOUDSOPGAVE. Eten en drinken... 3

Den Brink Catalogus Page: 2 INHOUDSOPGAVE. Eten en drinken... 3 Den Brink Catalogus Page: 2 INHOUDSOPGAVE Eten en drinken... 3 Den Brink Catalogus Page: 3 ETEN EN DRINKEN Z&Z ZOETWAREN Wij verkopen in onze winkel meer dan 200 soorten schepsnoep, chocolade, bonbons

Nadere informatie

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Su Gologone - (Italië Sardinië Oliena) - 0 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor Sint, Advent en 2014. DE GESCHIEDENIS. ! Kerst

Nieuwsbrief voor Sint, Advent en 2014. DE GESCHIEDENIS. ! Kerst Kerst Nieuwsbrief voor Sint, Advent en 2014. DE GESCHIEDENIS De herfststormen blazen de laatste blaadjes van de bomen. Buiten is het koud en guur, maar binnen is het warm en gezellig. Op 5 december, vlak

Nadere informatie

Residence Il Casale Italië Toscane Cortona

Residence Il Casale Italië Toscane Cortona Residence Il Casale Italië Toscane Cortona 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Residence Il Casale - (Italië Toscane Cortona) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Luxe Vakantiewoningen. Gastvrijheid, Kwaliteit en Sfeer midden in het heuvelland

Luxe Vakantiewoningen. Gastvrijheid, Kwaliteit en Sfeer midden in het heuvelland Luxe Vakantiewoningen Gastvrijheid, Kwaliteit en Sfeer midden in het heuvelland Welkom in het Heuvelland Inkelshoeve A gen Bongerd is gelegen tussen Epen en de Belgische grens. Een van de meest authentieke

Nadere informatie

4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars)

4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars) 4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars) Het was weer de 4 e keer dat wij een internationale weekendmeeting organiseerde, ditmaal in het weekend van 10 t/m 12 juni, een

Nadere informatie

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (16:30-18:30) di, wo, vr en zo De beste manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

Appartementen Torre Nova Spanje Catalonië La Torre de Claramunt

Appartementen Torre Nova Spanje Catalonië La Torre de Claramunt Appartementen Torre Nova Spanje Catalonië La Torre de Claramunt 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Appartementen Torre Nova - (Spanje Catalonië La Torre de Claramunt) - 4 sterren

Nadere informatie

Uitnodiging Mercedes-Benz 125 jaar Innovatie

Uitnodiging Mercedes-Benz 125 jaar Innovatie Uitnodiging Mercedes-Benz 125 jaar Innovatie Op 14, 15 en 16 januari 2011 wordt op de tentoonstelling InterClassics & TopMobiel in het MECC te Maastricht veel aandacht geschonken aan het jubileum van Mercedes-Benz

Nadere informatie

Stad van 7 heuvels...

Stad van 7 heuvels... CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van 7 heuvels... PROGRAMMA Dag 1 : België - Lissabon We vertrekken s ochtends voor onze vlucht naar Lissabon. Bij aankomst bezoeken we met onze gids allereerst de

Nadere informatie

Huizen. Vrij parkeren. Betaalbaar wonen. Park. Centrale ligging. Winkelvoorzieningen. Azielaan 598, 3526 ST Utrecht H61

Huizen. Vrij parkeren. Betaalbaar wonen. Park. Centrale ligging. Winkelvoorzieningen. Azielaan 598, 3526 ST Utrecht H61 Huizen vanhendriks Azielaan 598, 3526 ST Utrecht Betaalbaar wonen Centrale ligging Park Vrij parkeren Winkelvoorzieningen H61 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar Tuin Garage Verwarming

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 juni 2012

Moezelnieuwsbrief 1 juni 2012 Moezelnieuwsbrief 1 juni 2012 Ook in deze nieuwsbrief leest u over verschillende wandelroutes en fietsroutes. Actuele evenementen worden uiteraard ook niet vergeten, zoals het jaarlijks terugkerende Happy

Nadere informatie

Huizen. Extra bergzolder. Perfect afgewerkt. Dakterras op het zuiden. Drie Slaapkamers. Ligging nabij snelwegen. Leenderweg 292 A, 5644 AE Eindhoven

Huizen. Extra bergzolder. Perfect afgewerkt. Dakterras op het zuiden. Drie Slaapkamers. Ligging nabij snelwegen. Leenderweg 292 A, 5644 AE Eindhoven Huizen vanhendriks Leenderweg 292 A, 5644 AE Eindhoven Perfect afgewerkt Dakterras op het zuiden Drie Slaapkamers Extra bergzolder Ligging nabij snelwegen H51 H51 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

programma malaga / marbella

programma malaga / marbella malaga / marbella dag 1 2013 ochtend Bienvenidos!! Aankomst op de luchthaven van Málaga en meet & greet met een lokale tourleader. We rijden naar Málaga stad waar we de ochtend goed beginnen! We gaan churros

Nadere informatie

Punta Falcone Italië Sardinië Santa Teresa di Gallura

Punta Falcone Italië Sardinië Santa Teresa di Gallura Punta Falcone Italië Sardinië Santa Teresa di Gallura 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Punta Falcone - (Italië Sardinië Santa Teresa di Gallura) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Advent. Welkom in de. in Münster. 25 november tot 23 december VRIJDAG, 20.12.: MOONLIGHT-SHOPPING TOT 22 UUR. Kerstmarkten

Advent. Welkom in de. in Münster. 25 november tot 23 december VRIJDAG, 20.12.: MOONLIGHT-SHOPPING TOT 22 UUR. Kerstmarkten Welkom in de Advent Kerstmarkten in Münster 25 november tot 23 december 2013 VRIJDAG, 20.12.: MOONLIGHT-SHOPPING TOT 22 UUR MÜNSTER IN DE ADVENT EEN FEEST DER LICHTEN De adventstijd is in Münster elk jaar

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2014. Wijn en straatfeesten: Traben-Trarbach sculpturentuin:

Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2014. Wijn en straatfeesten: Traben-Trarbach sculpturentuin: Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2014 Hoogseizoen aan de Moezel!!! Vanaf begin augustus tot half oktober is het druk aan de Moezel en dat is te merken. Veel pensions, hotels en vakantiewoningen zijn vol geboekt,

Nadere informatie

LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (15:00-17:00) elke dag Ervaar de kraakheldere winterdag tijdens een rit per sneeuwscooter

Nadere informatie

Villavia Griekenland Peloponnesos Akrogiali

Villavia Griekenland Peloponnesos Akrogiali Villavia Griekenland Peloponnesos Akrogiali 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Villavia - (Griekenland Peloponnesos Akrogiali) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Zaterdag : Zondag : om 19u00 ten laatste Maandag :

Zaterdag : Zondag : om 19u00 ten laatste Maandag : NIEUWSBRIEF Verschijnt omdat het past Extra nieuwsbrief Omdat ons weekend dichterbij komt, sturen we jullie deze extra nieuwsbrief, volledig gewijd aan het kringweekend. Waar en Wanneer Het kringweekend

Nadere informatie

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Castanar - (Spanje Gran Canaria Fontanales) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Welkom bij FORT ROYALE

Welkom bij FORT ROYALE Welkom bij FORT ROYALE Hét programma om sfeervol het oude jaar af te sluiten of het nieuwe in te luiden op het Forteiland in IJmuiden INTRODUCTIE Het mysterieuze en veelzijdige Forteiland IJmuiden dient

Nadere informatie

Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta

Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta das Vinhas - (Portugal Madeira Estreito da Calheta) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Passie voor Italië? En erg gecharmeerd van de Italiaanse keuken en wijnen? Dan is deze gastronomische verwen-tour waarschijnlijk iets voor u.

Passie voor Italië? En erg gecharmeerd van de Italiaanse keuken en wijnen? Dan is deze gastronomische verwen-tour waarschijnlijk iets voor u. Foodietour i vini Passie voor Italië? En erg gecharmeerd van de Italiaanse keuken en wijnen? Dan is deze gastronomische verwen-tour waarschijnlijk iets voor u. Een ontdekkingsreis naar de top-wijnen in

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 mei 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Happy Mosel - zondag 31 mei: Saar-Pedal 17 mei:

Moezelnieuwsbrief 1 mei 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Happy Mosel - zondag 31 mei: Saar-Pedal 17 mei: Moezelnieuwsbrief 1 mei 2015 Hier weer een nieuwe Moezelnieuwsbrief met tips over tentoonstellingen, aandacht voor fietsers en wandelaars. Ik wens u weer veel leesplezier en ik hoop dat de nieuwsbrief

Nadere informatie

KERST & SYLVESTER BILDERBERG KASTEEL VAALSBROEK

KERST & SYLVESTER BILDERBERG KASTEEL VAALSBROEK KERST & SYLVESTER BILDERBERG KASTEEL VAALSBROEK KERST & SYLVESTER Beste gast, De eindejaarsarrangementen bij Bilderberg Kasteel Vaalsbroek zijn van oudsher een waar feest! Geniet van de heerlijke kerstdiners,

Nadere informatie

Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos

Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Musicians Round House - (Griekenland Corfu Vatos) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Uitstekend onderhouden Instapklaar

Uitstekend onderhouden Instapklaar Huizen vanhendriks de Koppele 147, 5632 LH Eindhoven Uitstekend onderhouden Royaal 3-kamer appartement Royaal balkon op het westen Instapklaar Fraai uitzicht H51 H51 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender December 2015 DINSDAG 1 DECEMBER 09.15-11.45 uur Internetcafé Persoonlijke begeleiding bij het, momenteel een wachtlijst 9.30-11.30 uur Hobbycafé Gezellig samen

Nadere informatie