Moezelnieuwsbrief 5 juli Druivengroei deze periode: Fietshelm Duitsland:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Moezelnieuwsbrief 5 juli Druivengroei deze periode: Fietshelm Duitsland:"

Transcriptie

1 Moezelnieuwsbrief 5 juli 2014 Deze nieuwsbrief staat weer vol met tips. Tips over het verkeer op de weg maar natuurlijk ook tips van evenementen en bezienswaardigheden. Wandelroutes ontbreken uiteraard ook niet. Ik wens u veel leesplezier en als u de aankomende tijd naar de Moezel gaat ook veel Moezelplezier. Druivengroei deze periode: De druivengroei en de bloei zijn goed op weg. Door de constante warme temperaturen tijdens de bloei hebben de ranken een goede aanzet gekregen voor het begin van nieuwe druiven. Dit belooft een goed wijnjaar te worden. De warme dagen hebben de ranken snel laten groeien en de wijnboeren zijn zelfs de ranken al aan het bewerken om de groei in de hand te houden. Gezonde en goed bijgehouden wijnranken zijn noodzakelijk voor een goede druivenoogst. Fietshelm Duitsland: Regelmatig krijg ik vragen waarvan ik denk het antwoord te weten maar bij nader onderzoek blijkt het dan toch anders in elkaar te zitten. Eén van die vragen ging over de fietshelm of die verplicht is in Duitsland. Mijn eerste reactie is dat die niet verplicht is. Dat klopt inderdaad maar in geval van een ongeluk blijkt dat verzekeringen niet volledig uitbetalen als de fietser geen helm op had omdat hij/zij bewust een risico heeft genomen door geen helm te dragen. Deze informatie wilde ik toch even met u delen.

2 Met uw invalidenkaart parkeren in Duitsland: Een tip van een lezer van de nieuwsbrief. Heeft u een invalidenkaart om voor u makkelijk te kunnen parkeren in Nederland, dan is deze kaart alleen niet voldoende in Duitsland. De parkeerregels voor mensen met een gehandicaptenparkeerkaart verschillen per land. Om duidelijkheid te geven, heeft de ANWB in samenwerking met de Fédération Internationale de l'automobile (FIA) de parkeervoorschriften van 31 Europese landen voor u op een rijtje gezet. De regels kunt u per land bekijken op de website van de FIA. Via de bovenstaande website kunt u een kaart uitprinten en deze naast uw invalidenkaart op het dashboard leggen. Zo kan dan de parkeercontroleur zien dat u volgens de EU norm recht heeft op vrij parkeren, ook Duitsland. Een (internationale) invalidenkaart alleen is dus niet in alle gevallen voldoende. Wegenvignet Duitsland: Ook een vraag die ik vaak krijg gaat over het milieuvignet. Deze heeft u nodig in een aantal grote steden in Duitsland. Langs de Moezel kunt u alle plaatsen en dorpen bezoeken zonder dit vignet. Alleen in Koblenz is dit wel noodzakelijk. U kunt de milieusticker aanvragen via een anwb-winkel. Vergeet niet uw kentekenbewijs mee te nemen. Na aanvraag wordt de sticker na ongeveer 5 dagen thuis gestuurd. Flitspaalsignalering op bijvoorbeeld duw navigatie is verboden! In Duitsland mag je geen apparaten gebruiken die flitspalen melden. De software van het apparaat moet helemaal verwijderd worden, omdat ook het in bezit hebben van de software verboden is. Alleen uitzetten en wegleggen is dus niet voldoende. (bron: anwb)

3 Bijen wandelpad Bruttig-Fankel: Leuke korte wandeling met veel informatie. Het op de Bruttiger berg aangelegde parcours thematiseert over een lengte van 300 meter het leven van de bijen, de bijzonderheden van het sociale leven van de bijen, de ontwikkeling en het tot stand brengen van de producten van de bijen. 15 km wandeling Erlebnis-Moselkrampen: Afwisselende wegen en paden door wijnbergen, bossen en kleine Moezeldorpjes verbindt de wandelroute de wijndorpen Ellenz- Poltersdorf, Ernst, Bruttig-Fnkel en Beilstein. Talrijke uitzichtpunten, sommigen met schuthutten nodigen uit tot een rustpauze. Het bord wat de route aangeeft: Kaart is te vinden op internet: Voetbalgolf Triolago: Voetbalgolf wordt net als golf op 18 banen gespeeld. Daarbij wordt een voetbal met de voet met het liefst zo weinig mogelijk schoten over, onder of door verschillende hindernissen gespeeld. Hindernissen zoals een gat, net of iets anders. Iedere baan heeft net als bij golf een eigenlijk moeilijkheidsgraad. De banen zijn tussen de 30 en 10 meter lang. De totale lengte van het parcours ligt tussen de 2 en 2,5 kilometer. U kunt het spel spelen in groepten van 2 tot 5 personen. Openingstijden: april tot oktober: Maandag tot vrijdag vanaf uur Zaterdag en zondag vanaf uur Adres: Triolago Freizeitsee Zur Talstation Riol / Moezel

4 Ruine Grevenburg - Burgschenke Deze burchtruïne biedt u de mogelijkheid voor een lunch, koffie met gebak, ijs, bier van het vat en wijn van de wijnboeren uit de omgeving. Tijdens de warme zomeravonden is de ruïne ook s avonds geopend. Na een leuke wandeling is het hier goed verblijven. Er leiden 3 wandelpaden naar de Ruïne Grevenburg. -Bospad via de oprit van de brug van Traben -Vanaf het marktplein van Trarbach via de trappenopgang over de oorlogsgedenkplaats -Wijnbergwandeling door de wijnbergen: Schloßberg Kröv staat in augustus bol van de activiteiten: 8 tot 10 aug. Spass auf der Gass 15 tot 17 aug. Oldtimertreffen Mosel-honing: Honing kan men met wijn vergelijken. Kwaliteit, kleur, boeket en consistentie zijn belangrijk en kunnen variëren. De honingbijen zijn belangrijk. Rond 85 % van de oogst van landbouwproducten zoals fruit en groente hangt af van de bestuiving van honingbijen. Wie Mosel-honing koopt levert een grote bijdrage aan het voortbestaan van deze bijenbevolking. Mosel-honing mag alleen de naam Mosel-honing voeren als de honing bij gecertificeerde imkers vandaan komt. Mosel-Honing is te verkrijgen bij: Globus-warenhuis in Zell Weinut Dax in Poltesdorf (Kirchstrasse 12) Weingut en imkerij Robert Weis in Zell (Mittelstr 8) Imkerij Stefan Ernst in Bruttig-Fankel (Im Bungert 21) Hofwinkel der alten Winzerscheune in Valwig (Brühlstrasse 16) Historische marmeladewinkel in Ellenz (Moselweinstrasse 27) Cafe Klapperburg in Beilstein (Bachstrasse 33) Edeka Nah und Gut in Wintrich. (Bergstrasse 1)

5 Wehlen wil het dorp met meer dan 100 zonnewijzers worden en ze zijn al aardig op weg! Wehlen (dorpsdeel van Bernkastel) wil niet alleen bekend zijn van de wijnberg Sonnenuhr, maar wil ook beroemd worden als het dorp met meer dan 100 zonnewijzers. Inmiddels zijn er al meer dan 50 zonnewijzers in het dorp. Zo zijn er zonnewijzers op de rotsen van de wijnbergen, horizontale, verticale en digitale zonnewijzers in het dorp zelf. In de Moezelwijnbergen zijn er reeds vele bekende zonnewijzers. Ze stammen deels uit de 17 de eeuw. Bekendste zonnewijzer is de Wehlener zonnewijzer die trots op de wijnberg tegenover het dorp hangt. Gemaakt door de wijnbergbezitter Jodocus Prüm in het jaar Ze toont, net als alle oude zonnewijzers, de werkelijke tijd aan, dat betekend dat als de zon op zijn hoogste stand tegenover Wehlen staat, de schaduw van de wijzers valt op de 12. De Midden-Europese tijd (MEZ) welke in 1893 als verplichte tijd werd ingevoerd, verschilt hierdoor op de 7 de lengtegraad met 32 minuten. De zonnewijzer loopt hierdoor ongeveer een half uur achter. Rhein im Flammen Rijn in vlammen: Op 9 augustus straalt de nachtelijke hemel tussen Spay/Braubach en Koblenz van een rode glans van het Bengaalse vuurwerk. Vuurwerk in alle kleurenpracht, meer dan 70 feestelijk verlichte boten en rood Bengaals vuurwerk sproeien een vuurregen over de romantische aangrenzende dorpjes en burchten van de regio. Vanaf vrijdag 8 august tot zondag 10 augustus is het zomerfeest in Koblenz. Tussen de Deutsches Eck en de vesting Ehrenbreitstein.

6 Zaterdag 23 augustus: Enkircher Rieslinggarten: uur 12 wijnboeren presenteren meer dan 60 wijnen van de Enkircher wijnbergen. 2 en 3 augustus: Middeleeuws feest in Cochem op de Rijksburcht Handwerkers, tovenaars en knechten heten U hartelijk welkom op het burchtspektakel Acteurs en allerlei volk wachten ook dit jaar op de bezoekers van onze vestiging in een middeleeuwse ambiance. Met rustieke standjes en overal podiums, met de rijksburcht als prachtige achtergrond wordt een middeleeuws marktscenario opgebouwd, waarbij allerlei volk en tovenaars de bezoekers in hun ban trekken en een boeiend programma bieden bij deftige spijzen en drankjes. Verschillende handwerkers tonen de oude kunst van hun handwerk zoals het vroeger was. Een pottenbakker, een wapensmid en een authentieke kettingpantsermaker tonen hun kennis. Wijn, bier en lekkernijen van de barbecue verwennen u. Middeleeuwse tovenaars zorgen voor een afwisselend programma met jongleren, vuurspuwacrobatiek en interactieve spelen. Terwijl muzikanten op oude instrumenten hun liederen voordragen. De vechter- en showkamptroep Fictum toont ons op het grote podium spannende vechtpartijen met wapens en harnassen uit de middeleeuwse tijd. In één woord een spannend programma wordt de bezoekers in de oude muren van de rijksburcht op dit weekend aangeboden. En een bezoek van de oude muren loont zich in elk geval! (bron: Zaterdag 19 juli: lange tafel in Zell: Over een lengte van 400 meter, in de voetgangerszone van Zell, staat een lange tafel, mooi gedecoreerd, welke uitnodigt om plaats te nemen voor het jaarlijkse feest van genieten en lekker eten en drinken. s Avonds is de tafel feestelijk verlicht waardoor deze straat in Zell een romantische uitstraling krijgt.

7 Moselsteig de nieuwe wandelroute van 365 kilometer Etappe 2: De Moselsteig begeleidt de Moezel over het hele traject door Duitsland, van Perl aan de Duits-Luxemburgse grens tot aan de uitmonding in de Rijn bij de Deutsches Eck in Koblenz. Op 24 afzonderlijke wandeletappes, elk met zijn eigen karakter, wachten de wandelaar even zo verschillende indrukken. Het pad voert door bossen langs wijngaarden, langs de oever van de Moezel en over berghellingen met mooie vergezichten. Etappe 2 Palzem - Nittel: 16,5 kilometer Stijging 400meter Daling 400 meter Hoogste punt: 315 meter Wandelduur ca. 4,5 uur De tweede etappe van de Moselsteig verrast door een bijzonder afwisselende route. Van start gaat u in de plaats Palzem, de meest zuidelijke Moezelgemeente in Rheinland-Pfalz en direct aan de Luxemburgse grens gelegen. De imposante Helfanter Dom met zijne dubbele deuren nodigt uit tot een bezichtiging. De wandeling gaat verder via een korte steile stijging door bossen en over wiedes. Daarbij biedt zich weer de gelegenheid aan voor een pauze op plaatsen met adembenemende vergezichten met zicht op de Moezel. Tot slot gaat het via de wijnbergen langs een oude Kruisweg naar beneden naar het plaatsje Nittel. Wandelkaarten van de Moselsteig zijn te verkrijgen bij de toeristeninformatie in alle dorpen en stadjes langs de Moezel. (bron: Moselsteig.de) Tips van lezers zijn van harte welkom Mail deze naar info@mosel-ferienland.de Evenmentenlijst 2014: Juli jaar vrijwillige brandweer Schweich Fallig open air Enkirch Mosellorely in flammen - wijnfeest Piesport Historisch wijn en burchtfeest Kobern-Gondorf

8 ste internationale Trachtenftreffen Kröv 5-7 Zomerfeest aan het strandbad Briedel 5-7 Concert in kloosterruïne Stuben Neef Dorpsfeest in Schäferei Graach ste handwerkmarkt Trier Mosel-Muziekfestival Trier 10-7 Lehmensat-concert Lehmen Barlfeest Zell-Barl Lindenfeest van de muziekvereniging Burgen Mosel-wijnfestival Traben-Trarbach Wijn en dorpsfeest Löf Wijnfeest Bruttig-Fanke; 12-7 Wandeling langs de wijnboerderijen Kröv 12-7 Edelsteenmarkt van uur Idar-Oberstein Zomerfeest op de Calmont Bremm 13-7 Wijn-en dorpsfeest Löf 14-7 Stadsrondleiding Cochem Jakobsdag wijnfeest Traben-Trarbach Wijnkermis met maandafsmarkt Zeltingen-Rachtig 19-7 Wijnfeest Enkirch 19-7 Visfeest met live-muziek Briedel 19-7 Lange tafel Zell Winzertrachtenfeest Enkirch Wijn en bosfeest Kövenig 21-7 Kröver zomermarkt Kröv 23-7 Wijn belevenis wandeling Zell 24-7 Begeleide wandeling Ediger-Eller Hoffeest 10 jaar Weincafe Nonnenhof Enkirch Smikkel en slurpdagen Reil Bosfeest Liesenich Wijn-en dorpsfeest Ernst St. Jakobus wijnkermis Zell-Kaimt Wijn-en dorpsfeest Hatzenport Wijnfeest Jakobsdag Traben-Trarbach 26-7 Markt in stadsdeel Eller van uur Ediger-Eller 26-7 Zomerfeest Ernst 26-7 Stadswandeling Cochem Antiek en vlooienmarkt Kröv St. Anna feest Bernkastel-Kues

9 27-7 Grillfeest Enkirch 27-7 Historische stadsrondleiding Beilstein Wijn-en dorpsfeest St. Aldegund 28-7 In de voetsporen van de Romeinen wandeling Ediger-Eller 30-7 Wijn-belevenis-wandeling Zell 31-7 Begeleide wandeling Ediger-Eller Augustus Wijn en dorpsfeest + 15ste internationale Harley treffen Ürzig Wijnfeest Briedel Kermis Ernst Wijnfeest stadsdeel Olewig Trier Ars Antique Kröv Burchtfeest Cochem 3-8 Wedstrijd met drakenboten Briedel 3-8 Zomerfeest met de mannen-zang-vereniging Enkirch 6-8 Wijn belevenis wandeling Zell Bernkasteler paardrijdagen Bernkastel-Kues 8-8 Wijnfeest op de wijnboerderijen Bruttig-Fankel Wijnfeest in Ediger Ediger-Eller Wijnfeest Zell-Merl Spass auf der Gas het iets andere straatfeest Kröv Wijnfeest op de wijnboerderijen Bruttig-Fankel 9-8 Edelsteenmarkt van uur Idar-Oberstein 10-8 Wijn en dorpsfeest Reil 10-8 Wandeling door Enkirch en het bos Enkirch 11-8 Begeleide wandeling in de voetsporen van de Romeinen Ediger-Eller 11-8 Stadsrondleiding Cochem 13-8 Wijn belevenis wandeling Zell 15-8 Culinaire wijnproeverij in Weingut Caspari- Kappel Enkirch Wijn en straatfeest in stadsdeel Kues Bernkastel-Kues Oldtimmer Treffen met tractoren en bulldogs Kröv Wijnfeest Briedern Wijn en dorpsfeest Neef Wijnkermis Bremm Kermis Bruttig-Fankel 19-8 Wandeling in de voetsporen van Ravenes Cochem

10 ADAC-ralley internationale autoralley Trier Wijn en dorpsfeest Ernst Straatfeest Kinheim Wijn en dorpsfeest Dieblich 24-8 Begeleide wandeling Ediger-Eller 25-8 Stadsrondleiding Cochem 27-8 Wijn belevenis wandeling Zell 27-8 Muzikale avond in de Winzerkapelle Kröv 28-8 Markt op Brunnenplatz Enkirch Dorps en wijnfeest Cochem Hoffeest in Weingut Trossen Traben-Trarbach Voetbaltoernooi oude heren Enkirch Keltisch wijngelag Zell Wijnstratenfeest in Rachtig Zeltingen-Rachtig Moezelfeest Winningen 30-8 Wijn, worst en liedjeswandeling Enkirch St. Rochus wijnkermis Hatzenport September 1-9 Stadsrondleiding Cochem Burgener kermis Burgen (Veldenz) Hoffeest in Weingut Caspari Traben-Trarbach Wijnfeest Bernkastel-Kues 5-9 Wijnstratenfeest Briedel Riesling-feestdagen Valwig Wijnoogststratenfeest Leiwen Wijnfeest op de wijnboerderijen Klotten Wijnfeest op de Calmont Bremm Wijnfeest met wijnproeverij Mehring 6-9 Viezfeest Trier 6-9 Nachtwachtrondleiding Cochem 6-9 Vlooienmarkt Zeltingen-Rachig Antiek en vlooienmarkt Kröv Pfarrfeest Zell Bakfeest Ellenz-Poltersdorf Stratenfeest rondom het marktplein Lieser Wijnkermis Oberfell 7-9 Groot vuurwerk Winningen 7-9 Begeleide wandeling Ediger-Eller

11 10-9 Muzikale avond Kröv 12-9 Vuur en vlammen met wijn culinaire wijnproeverij Kröv Braadvisfeest Reil Stratenwijnfeest in Ediger Ediger-Eller Vrolijke wijnmarkt Traben-Trarbach ste Sehler persfeest Cochem-Sehl Herfstfeest bij de wijnboeren van Enkirch Enkirch Kelderkermis Mesenich Bullayer herfstfeest met vuurwerk Bullay Wijn en dorpsfeest Brodenbach 13-9 Wijn en spuitfeest van de vrijwillige brandweer Kröv 13-9 Edelsteenmarkt van uur Idar-Oberstein 13-9 Trier speelt in de hele binnenstad Trier Stadsfeest Schweich St Martinus Kermis Ellenz-Poltersdorf 14-9 Monumentendag Enkirch 16-9 Avondrondleiding door de historische binnenstad Zeltingen-Rachtig 17-9 Wijn belevenis wandeling Zell 19-9 Stratenwijnfeest Pünderich Stratenfeest Ürzig 19-9 Wijnproeverij Zell Wijnfeest Kröv Wolfer straatfeest Wolf Herfstfeest bij de wijnboeren Enkirch Wijnkermis Graach Dag van de rode Moezel-wijnbergperzik Cochem 21-9 Jubileum danstoernooi Zell Cultuurweek - Mittelmoselmuseum Traben-Trarbach 22-9 In de voetsporen van de Romeinen wandeling Ediger-Eller Federweißenfeest bij de stadstoren Traben-Trarbach Wijnfeest Nußbaumallee Brauneberg ste wijnfeest Kröv Stratenwijnfeest Neef Wijn-slurp-dagen bij d Burger wijnboeren Burg Muziekfeest Löf Bakvisfeest Bernkastel-Wehlen Oktober

12 1-10 Wijn-belevenis-wandeling Zell 2-10 Wijnfeest en St. Remigius-kermis Kröv Herfstfeest Klotten 3-10 Feest Zell Wijnoogstfeest Enkirch Wijn en meer in de kelders van Eller Ediger-Eller Herfst en marktpleinfeest Traben-Trarbach St. Michaelis kermis Bernkastel-Keus 5-10 Wijnfeest oktobermarkt Kröv 6-10 Wandeling in de voetsporen van de Romeinen Ediger-Eller 6-10 Stadsrondleiding Cochem 8-10 Wijn-belevenis-wandeling Zell Federweißenfeest Kröv Federweißenfeest Zell ste Romeinse kelderfeest Piesport Muziek en ballades in de kerk Enkirch Cultuurweg Ediger-Eller Historische stadsrondleiding Beilstein Nachtwachtrondleiding Cochem Wandeling langs de wijnboeren Kröv Wandeling door de historische dorpskern Zeltingen-Rachtig Wijn-belevenis-wandeling Zell Kröver Nacktarsch wijnfeest Kröv Wijnoogstfeest Winningen Wandeling in de voetsporen van de Romeinen Ediger-Eller Oktoberfeest in de grote biertent Cochem St. Martin-kermis Piesport Herfstwijnfeest ter seizoensafsluiting Kröv Wijn-belebenistour langs de wijnboeren Cochem Wandeldag Neumagen-Dhron Wandeling in de voetsporen van Ravernes Cochem November 1-11 Weg van de culturen Ediger-Eller 1-11 Historische stadswandeling Beilstein Federweißenfeest Cochem Theater Enkirch Antiek en vlooienmarkt Kröv Kermis in Kobern-Gondorf-Dreckenach Kobern-Gondorf

13 St. Martinsweek Briedel St, Martins optocht Ernst Markt Enkirch Martins optocht Burgen (Untermosel) Theater Enkirch Federweißenfeest Cochem Kerstmarkt Ernst Wandeling in de sporen van de Romeinen Ediger-Eller ste kerstmarkt Bernkastel-Kues Elisabeth markt Oberfell ste Trierse kerstmarkt Trier Katharinenmarkt Zell Kerstmarkt Cochem Kerstmarkt in de oude gewelvenkelder Traben-Trarbach Kerstmarkt Enkich Opstellen van het Adventskruis Zell Kerstmarkt Kobern-Gondorf 5-12 Wijnadvent in Weingut Dr. Leimborck-C.Schmidt Mülheim 6-12 Enkircher wijnnacht Enkirch 6-12 Nicolaus komt met het schip Zell 7-12 Trarbacher markt Traben-Trarbach 7-12 Kerstmarkt Burgen Burchtkerstacht op de rijksburcht Cochem Kerstmarkt Alken Zeller adventsloop Zell Kerstmarkt in het museum Enkirch Kerstmarkt Winningen Kerstmarkt Zell Adempauze in de adventsperiode Hatzenport Glühweinfeest Zell Wein + Käse - wijnproeverij Ediger-Eller Begeleide rondwandeling door Eller uur Ediger-Eller Begeleide rondwandeling door oud-ediger uur Ediger-Eller Fakkelwandeling voor jong en oud uur Ediger-Eller ste internationale Silvesterloop Trier

14 Aanbiedingen: (Deze kunt u reserveren via: info@mosel-ferienland.de of telefonisch via mij (Petra van Huizen) op of (vanuit België) Hotel Alte Dorfschänke in Kinderbeuern (regio 2): Het hotel ligt in het plaatsje Kinderbeuern. Een heerlijk rustig dorpje op maar 5 kilometer van de Moezel. Vanwege de ligging een perfect startplaats voor vele verschillende uitstapjes. De kamers zijn ruim en netjes ingericht en voor de warme dagen kunt u heerlijk genieten van uw drankje of diner op het terras. Ongelooflijk arrangement: 6 dagen - 5 nachten Aankomst: Zondag Vertrek: Vrijdag 5 x Overnachtingen 5 x Ontbijt 5 x 3-gangen menu Drankje ter begroeting Wijnproeverij op een echt wijngoed, inclusief vervoer. Per persoon: 199,= (Op basis van 2 personen per kamer) Weekend arrangement: 3 dagen - 2 nachten Aankomst: Vrijdag Vertrek: Zondag 2 x Overnachtingen 2 x Ontbijt 2 x 3-gangen menu Per persoon: 99,= (Op basis van 2 personen per kamer Hotel Moselblick in Piesport (regio 3) Er even tussenuit-arrangement: 2 x overnachtingen 2 x ontbijt 2 x diner - 3 gangen menu 1 glaasje sekt Prijs per persoon in een kamer zonder balkon: 99,= Prijs per persoon in een kamer met balkon: 114,= (Op basis van 2 personen per kamer) Van november t/m maart te reserveren met aankomst op donderdag of vrijdag

15 1 Week Moezel 6 x overnachtingen 6 x ontbijt 6 x diner - 3 gangen menu bij het diner een glaasje wijn per persoon Bij aankomst een fles water en vers fruit op de kamer Wijnproeverij bij een wijnboer Prijs per persoon in een kamer zonder balkon: 299,= Prijs per persoon in een kamer met balkon: 349,= (Op basis van 2 personen per kamer) Het hotel is sinds mei 2011 in nieuwe handen. De nieuwe eigenaars hebben het hotel grondig onder handen genomen en dat is te zien. De kamer zijn fris, modern en licht ingericht. Enkele kamers met balkon en Moezelzicht. Van het echtpaar is de vrouw verantwoordelijk voor het hotel en de eigenaar oefent zijn vak als kok nu voor zichzelf uit. Kortom een bezoekje waard. Landhaus Kuntz, Schlossbergstr 23 in Lieser (regio 3) Spaaraanbieding in Landhaus Kuntz Waar de druivenranken tot aan de hemel groeien, daar kunt u goed op vakantie gaan. Hier beleeft u Duitslands mooiste en oudste cultuurlandschap, de Moezel. 8 dagen "Super-Spaardagen": 7x overnachtingen in een tweepersoonskamer WC/TV/Balkon 7x ontbijtbuffet 1x begroetingsdrankje 7x 3-gangen menu Prijs per persoon dagen "Moselspaartarief" Aankomst zondags - Vertrek vrijdags 5x overnachtingen in een tweepersoonskamer WC/TV/Balkon 5x ontbijtbuffet 5x 3-gangen menu 1x begroetingsdrankje Prijs per persoon 256 Gutsweinschänke Müllers in Kröv (regio 2): 4 dagen, Kröv, wijn en Moezel Welkom met een glas Kröver Nacktarsch - 4 x overnachtingen incl. ontbijt - 3 x halfpension (3-gangen-menu) - 1 x Moezeltypisch 3-gangen-menu, afgestemd met wijn uit eigen wijnbouw. - Wijnproeverij en kelderbezichtiging - Trip met de boot naar Bernkastel-Kues - Trip met de bus naar Trier met stadsrondrit

16 Prijs per persoon: 265,= Eenpersoonstoeslag: 32,= Aankomst: Zondag of maandag 7 dagen, Kröv, wijn en Moezel - Welkom met een glas Kröver Nacktarsch - 7 x overnachtingen incl. ontbijt - 6 x halfpension (3-gangen-menu) - 1 x Moezeltypisch 3-gangen-menu, afgestemd met wijn uit eigen wijnbouw. - Wijnproeverij en kelderbezichtiging - Trip met de boot naar Bernkastel-Kues - Trip met de bus naar Trier met stadsrondrit - Trip naar Idar-Oberstein (Stad van de edelstenen) Prijs per persoon: 375,= Eenpersoonstoeslag: 56,= Aankomst: Zondag of maandag U kunt de bovenstaande arrangementen rechtstreeks via mij reserveren. Ik ben te bereiken op ( vanuit België) Tot Slot Tot slot wil ik u alvast veel plezier wensen met uw bezoek aan de Moezel! Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u mij bereiken via info@mosel-ferienland.de Tips zijn van harte welkom en de volgende nieuwsbrief kunt u van mij verwachten rond half augustus. Met vriendelijke groet, Petra van Huizen Bronnen: de verschillende websites van de plaatsen langs de Moezel.

17 Plattegrond van de Moezel:

Mei. Evenmentenlijst 2013: 30-4 Opzetten van de meiboom Briedel 30-4 Opzetten van de meiboom Neumagen-Dhron

Mei. Evenmentenlijst 2013: 30-4 Opzetten van de meiboom Briedel 30-4 Opzetten van de meiboom Neumagen-Dhron Evenmentenlijst 203: 30-4 Opzetten van de meiboom Briedel 30-4 Opzetten van de meiboom Neumagen-Dhron Mei -5 Grillfeest Lehmen -5 Wijn- en bosfeest Kinheim-Kindel -5 Volkswandeldag Niederfel l -5 5-5 Dagen

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 mei 2014

Moezelnieuwsbrief 15 mei 2014 Moezelnieuwsbrief 15 mei 2014 Deze nieuwsbrief staat weer vol met tips. Het maken van de nieuwsbrief neemt elke keer weer veel tijd in beslag, maar ik krijg ook altijd meteen zin om in de auto te springen

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 5 april 2014

Moezelnieuwsbrief 5 april 2014 Moezelnieuwsbrief 5 april 2014 Het nieuwe Moezeljaar staat te beginnen. Dankzij het milde, mediterrane klimaat voelen niet alleen de wijnstokken zich er goed, maar ook de mensen. Vanaf midden april bloeien

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2014. Wijn en straatfeesten: Traben-Trarbach sculpturentuin:

Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2014. Wijn en straatfeesten: Traben-Trarbach sculpturentuin: Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2014 Hoogseizoen aan de Moezel!!! Vanaf begin augustus tot half oktober is het druk aan de Moezel en dat is te merken. Veel pensions, hotels en vakantiewoningen zijn vol geboekt,

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 mei 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Happy Mosel - zondag 31 mei: Saar-Pedal 17 mei:

Moezelnieuwsbrief 1 mei 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Happy Mosel - zondag 31 mei: Saar-Pedal 17 mei: Moezelnieuwsbrief 1 mei 2015 Hier weer een nieuwe Moezelnieuwsbrief met tips over tentoonstellingen, aandacht voor fietsers en wandelaars. Ik wens u weer veel leesplezier en ik hoop dat de nieuwsbrief

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 augustus 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Zondag 2 aug: 13 de Briedeler Draken-boot-wedstrijd:

Moezelnieuwsbrief 1 augustus 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Zondag 2 aug: 13 de Briedeler Draken-boot-wedstrijd: Moezelnieuwsbrief 1 augustus 2015 Zomer! Eindelijk! Zittend in het zonnetje schrijf ik deze nieuwsbrief. Ook dit keer met het zoeken naar informatie heb ik weer nieuwe dingen ontdekt die ik graag met u

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2015

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2015 Moezelnieuwsbrief 15 maart 2015 Het nieuwe jaar is begonnen! De kou is langzaam aan het verdwijnen, de zon doet zijn best, kortom het wordt weer Moezeltijd! Terwijl ik deze nieuwsbrief maak roept de zon;

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 maart 2011

Moezelnieuwsbrief 1 maart 2011 Moezelnieuwsbrief 1 maart 2011 1 Maart: Langzaam begint de Moezel weer te ontwaken. Als we over een paar weken de eerste echt zonnige dagen krijgen schieten de wijnranken in de knop en kleuren de wijnbergen

Nadere informatie

Internationale Trachtentreffen (Folklore festival) in Kröv van 3 tm 6 juli 2009

Internationale Trachtentreffen (Folklore festival) in Kröv van 3 tm 6 juli 2009 Moezelnieuwsbrief 4 mei 2009 Inmiddels is het nieuwe seizoen goed van start gegaan met volop mooi weer. In deze Moezelnieuwsbrief is de evenementenkalender uitgebreid tot aan de laatste feesten in november

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juli 2011

Moezelnieuwsbrief 15 juli 2011 Moezelnieuwsbrief 15 juli 2011 15 juli: Het midden van de vakantieperiode. Ook in deze nieuwsbrief heb ik weer geprobeerd u een zo gevarieerd mogelijke nieuwsbrief te brengen met allerlei verschillende

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 september 2011

Moezelnieuwsbrief 1 september 2011 Moezelnieuwsbrief 1 september 2011 1 September: Voor velen het begin van het naseizoen, maar voor de Moezelregio nog steeds het hoogseizoen met vele wijnfeesten die doorlopen tot half oktober. Een leuke

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 april 2011

Moezelnieuwsbrief 15 april 2011 Moezelnieuwsbrief 15 april 2011 15 april: Nog een weekje en het is Pasen, de officiële start van het seizoen. De kamers in de pensions, hotels en vakantiewoningen krijgen een laatste likje verf en worden

Nadere informatie

Ontdek de Moezel vanuit de lucht Mont-Royal - meevliegen met een zweefvliegtuig of ander klein vliegtuig:

Ontdek de Moezel vanuit de lucht Mont-Royal - meevliegen met een zweefvliegtuig of ander klein vliegtuig: Moezelnieuwsbrief 31 juli 2013 Zo in tegenstelling tot mijn vorige nieuwsbrief lijkt de zomer nu toch echt doorgebroken. Misschien zelfs een beetje teveel van het goede met temperaturen van 40 graden plus.

Nadere informatie

Cochem: Federweisserfeest 7 tot 9 november + 14 en 15 november:

Cochem: Federweisserfeest 7 tot 9 november + 14 en 15 november: Moezelnieuwsbrief 1 oktober 2014 Deze nieuwsbrief staat in het teken van de laatste wijnfeesten en andere festiviteiten tot ongeveer half november. Als u van natuur houdt mag u de Moezel in de herfstperiode

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 juni 2012

Moezelnieuwsbrief 1 juni 2012 Moezelnieuwsbrief 1 juni 2012 Ook in deze nieuwsbrief leest u over verschillende wandelroutes en fietsroutes. Actuele evenementen worden uiteraard ook niet vergeten, zoals het jaarlijks terugkerende Happy

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 september Nieuwsbrief nieuwe stijl: Trödelmarkten:

Moezelnieuwsbrief 15 september Nieuwsbrief nieuwe stijl: Trödelmarkten: Moezelnieuwsbrief 15 september 2015 Tijd van de oogst van de druiven en daarmee ook de wijnfeesten! We zitten er middenin. Vele wijnfeesten, vele straatfeesten in verschillende plaatsen, vooral in de weekenden.

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 september 2012

Moezelnieuwsbrief 1 september 2012 Moezelnieuwsbrief 1 september 2012 Deze nieuwsbrief staat in het teken van de vele wijnfeesten aan de Moezel. Hoewel er vanaf juli elk weekend wel ergens een feest is zijn vooral september en oktober het

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 augustus Mosel-Maare-fietstocht:

Moezelnieuwsbrief 15 augustus Mosel-Maare-fietstocht: Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2018 Tot half oktober barst de Moezel los met wijnfeesten en andere evenementen. Ieder weekend zijn er verschillende wijnfeesten in verschillende plaatsen. In de evenementenkalender

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 september 2013

Moezelnieuwsbrief 15 september 2013 Moezelnieuwsbrief 15 september 2013 Wijn, wijnfeesten, wandelen en fietsen. Het begin van de herfst, maar voor de Moezelregio absoluut hoogseizoen. Kortom, een en al gezelligheid. Voordat u zich in de

Nadere informatie

Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen

Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen individuele fietsreis vanaf 370 De Moezel van Trier, via Cochem naar Koblenz Het kost slechts minder dan vier uur om naar het bekendste wijngebied van Duitsland te reizen.

Nadere informatie

Voor u ligt weer de nieuwe nieuwsbrief en ik hoop dat u hem met veel plezier zult lezen.

Voor u ligt weer de nieuwe nieuwsbrief en ik hoop dat u hem met veel plezier zult lezen. Moezelnieuwsbrief 30 april 2010 Lente; de bomen en struiken laten hun eerste blaadjes zien, de fruitbomen hebben vrolijke, kleurige en geurige bloesems en het weer doet zijn best. Kortom, een mooie tijd

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 november 2013

Moezelnieuwsbrief 1 november 2013 Moezelnieuwsbrief 1 november 2013 Zo n beetje de laatste druiven worden één dezer dagen geoogst dus langzaam keert de rust terug bij de wijnboeren en daarmee begint ook langzaam aan de winterperiode met

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2009

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2009 Moezelnieuwsbrief 15 juni 2009 Half juni: het is weer zover, de nieuwe nieuwsbrief ligt voor u. In deze nieuwsbrief leest u iets meer over wijn. Zelfs voor mensen die zelf geen wijn drinken staat er leuke

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 30 september 2018

Moezelnieuwsbrief 30 september 2018 Moezelnieuwsbrief 30 september 2018 Het is weer voorbij die mooie zomer. Jammer, maar de herfst heeft alweer zijn intrede gedaan, of misschien kan ik beter zeggen; gelukkig het is alweer herfst. De tijd

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juli 2012

Moezelnieuwsbrief 15 juli 2012 Moezelnieuwsbrief 15 juli 2012 Hoewel het weer zich nog niet van zijn beste kant heeft laten zien is het toch al weer een gezellige drukke tijd aan de Moezel. Gewoon een paar graden warmer dan in Nederland,

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 oktober 2010

Moezelnieuwsbrief 15 oktober 2010 Moezelnieuwsbrief 15 oktober 2010 Het is bijna 15 oktober en dus is het weer tijd voor de nieuwe Moezelnieuwsbrief. Als het weer een beetje meewerkt is de natuur in deze tijd op z n mooist, met zijn vele

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 juli Enkirch: 30 juni tot zondag 2 juli het Fallig-festival:

Moezelnieuwsbrief 1 juli Enkirch: 30 juni tot zondag 2 juli het Fallig-festival: Moezelnieuwsbrief 1 juli 2017 Hier is alweer de nieuwsbrief van 1 juli, de tijd gaat snel! Deze nieuwsbrief staat vol met tips en activiteiten en bezienswaardigheden voor uw volgende bezoek aan de Moezel.

Nadere informatie

Oorspronkelijk en krachtig: De natuur in Bad Bertrich genieten:

Oorspronkelijk en krachtig: De natuur in Bad Bertrich genieten: Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2017 Augustus tot half oktober, de periode van de vele wijnfeesten is aangebroken. Een en al gezelligheid. De Moezel bruist en nodigt uit tot een bezoek. Wijnfeesten, markten,

Nadere informatie

Moezel Metz Koblenz 8 dagen

Moezel Metz Koblenz 8 dagen Moezel Metz Koblenz 8 dagen individuele fietsreis vanaf 651 De mooiste plaatsen tussen Metz en Koblenz Het kost slechts minder dan vier uur om naar de Franse plaats Metz te reizen voor een tocht door het

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 april 2012

Moezelnieuwsbrief 15 april 2012 Moezelnieuwsbrief 15 april 2012 In deze nieuwsbrief laat ik u kennismaken met een aantal verschillende musea, zoals het Mittelmoselmuseum in Traben-Trarbach, het stroomtreinmuseum in Koblenz en vertel

Nadere informatie

Moezel Trier Koblenz 7 dagen per trein

Moezel Trier Koblenz 7 dagen per trein Moezel Trier Koblenz 7 dagen per trein individuele fietsreis vanaf 593 Proeven van de Moezel Snel en comfortabel per ICE trein van elk Nederlands of Belgisch station naar Trier, fietsen langs de Moezel

Nadere informatie

Door de wassertretbeckens loopt water vaak rechtstreeks uit de bergen. U begrijpt dat is koel of eigenlijk zelfs koud water.

Door de wassertretbeckens loopt water vaak rechtstreeks uit de bergen. U begrijpt dat is koel of eigenlijk zelfs koud water. Moezelnieuwsbrief 31 juli 2010 Voor u ligt weer de nieuwe Moezelnieuwsbrief. De Moezel is ruim 200 kilometer lang en heeft 10 sluizen tussen Trier en Koblenz. Naar aanleiding van een bezoek aan één van

Nadere informatie

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels Moezel 5 dagen groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels De Moezelstreek is vooral bekend en met recht zo geliefd vanwege de talloze pittoreske wijndorpen, de schitterende natuur,

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 september Nieuwsbrief oude en nieuwe stijl: Enkirch Weinlese-feest 30 sept. tot 2 okt:

Moezelnieuwsbrief 15 september Nieuwsbrief oude en nieuwe stijl: Enkirch Weinlese-feest 30 sept. tot 2 okt: Moezelnieuwsbrief 15 september 2016 Druivenpluk, erg warm weer gecombineerd met vele wijnfeesten, kortom hoogseizoen aan de Moezel. Daarbij komt de veranderende natuur, met al zijn mooie kleuren, eigenlijk

Nadere informatie

Moezel Metz Koblenz 8 dagen per trein

Moezel Metz Koblenz 8 dagen per trein Moezel Metz Koblenz 8 dagen per trein individuele fietsreis vanaf 787 Proeven van de Mosel, de mooiste plaatsen tussen Metz en Koblenz Per trein reis u snel en comfortabel naar Metz in Frankrijk, het startpunt

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2010

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2010 Moezelnieuwsbrief 15 juni 2010 Voor u ligt weel de nieuwe Moezelnieuwsbrief. Dit keer heb ik vooral de aandacht gelegd op de verschillende dorpen en steden. Ik heb er een aantal uitgekozen en hiervan de

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2016

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2016 Moezelnieuwsbrief 15 maart 2016 De zon schijnt, de temperatuur stijgt, de lente komt en daarmee komt ook weer het verlangen naar de Moezel. Daarin sta ik zeker niet alleen, dus hier alvast een voorproefje

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 november Nieuwsbrief nieuwe stijl: Federweißenfeest in de feesttent in Cochem:

Moezelnieuwsbrief 1 november Nieuwsbrief nieuwe stijl: Federweißenfeest in de feesttent in Cochem: Moezelnieuwsbrief 1 november 2015 Al weer de laatste nieuwsbrief van dit jaar. De wijnfeesten zijn voorbij, de meeste gasten weer naar huis. Toch is het in de herfst en winter ook mooi aan de Moezel. De

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 mei Nieuwsbrief oude en nieuwe stijl: Tip van 1 van onze lezeressen: 13 tot 16 mei Lösnicher Weinfrühling

Moezelnieuwsbrief 1 mei Nieuwsbrief oude en nieuwe stijl: Tip van 1 van onze lezeressen: 13 tot 16 mei Lösnicher Weinfrühling Moezelnieuwsbrief 1 mei 2016 De temperatuur laat het nog een beetje afweten, maar het seizoen is echt begonnen. Mijn eerste Moezelbezoek van dit jaar is alweer voorbij, de tweede staat al in de agenda.

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2010

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2010 Moezelnieuwsbrief 15 maart 2010 De nieuwe nieuwsbrief is weer klaar en ik hoop dat u hem met veel plezier zult lezen. Aan de Moezel begint alles weer te bruisen, want het nieuwe seizoen staat voor de deur.

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 31 juli 2009

Moezelnieuwsbrief 31 juli 2009 Moezelnieuwsbrief 31 juli 2009 Voor u ligt de laatste nieuwsbrief van 31 juli. In deze nieuwsbrief heb ik voor u weer een greep gedaan uit de vele verschillende mogelijkheden om uw vakantie tot een groot

Nadere informatie

Ieder jaar in september staat Koblenz op zijn kop met het grootste volks- en stadsfeest van het noordelijkste gedeelte van Rheinland-Pfalz.

Ieder jaar in september staat Koblenz op zijn kop met het grootste volks- en stadsfeest van het noordelijkste gedeelte van Rheinland-Pfalz. Moezelnieuwsbrief 15 september 2010 15 September, voor ons het einde van de zomer, voor het Moezelgebied nog een zeer drukke tijd. Over een paar weken begint de druivenoogst, een zeer belangrijke tijd

Nadere informatie

Ontbijt in de vrije natuur met vergezichten; ontbijten op de Calmont:

Ontbijt in de vrije natuur met vergezichten; ontbijten op de Calmont: Moezelnieuwsbrief 1 oktober 2017 De druivenpluk is in volle gang. Drukke tijden voor de wijnboeren die afgewisseld worden met wijnfeesten in het weekend. Kortom een gezellige tijd. Waar en wanneer er wijnfeesten

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2013

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2013 Moezelnieuwsbrief 15 juni 2013 Tja, het weer wil nog niet echt meewerken, maar laat ons dat niet weerhouden om toch de Moezel te bezoeken. Het blijft een hele mooie streek, ook als het weer niet helemaal

Nadere informatie

Hieronder vindt u weer de nieuwste Moezelnieuwsbrief en ik wens u dan ook veel leesplezier.

Hieronder vindt u weer de nieuwste Moezelnieuwsbrief en ik wens u dan ook veel leesplezier. Moezelnieuwsbrief 15 december 2009 De kerst staat voor de deur, de kerstmarkten zijn bijna voorbij en voor de Moezelperiode breekt een rustige tijd aan wat betreft het toerisme. Sommige pensions en hotels

Nadere informatie

Moezel Weinbergen 6 dagen

Moezel Weinbergen 6 dagen Moezel Weinbergen 6 dagen individuele fietsreis vanaf 410 De Mosel-Radweg vanuit Gästehaus "Unter den Weinbergen" Het vlakke tot heuvelachtige landschap aan weerszijden van de rivier de Moezel nodigt uit

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 juli 2018

Moezelnieuwsbrief 1 juli 2018 Moezelnieuwsbrief 1 juli 2018 De zomervakantie staat voor de deur. Voor ons als Moezelliefhebbers is het seizoen waarschijnlijk minder belangrijk, we reizen eigenlijk het hele jaar wel naar de Moezel,

Nadere informatie

Opeltreffen donderdag 15 juni (Fronleichnam) Kloster Machern

Opeltreffen donderdag 15 juni (Fronleichnam) Kloster Machern Moezelnieuwsbrief 15 mei 2017 In deze anderhalve maand, tot begin juli, is het erg gezellig aan de Moezel. Het weekend van Hemelvaartsdag, Pinksteren en het weekend van Fronleichnam (15 juni), allemaal

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 september 2009

Moezelnieuwsbrief 15 september 2009 Moezelnieuwsbrief 15 september 2009 De zomer loopt ten einde, de herfst staat voor de deur. Voor het Moezelgebied is het hoogseizoen nog volop in gang. Voor de wijnboeren betekent dit de periode van de

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 april Pasen in Enkirch, rondwandeling en tentoonstelling. Paasprogramma Traben-Trarbach:

Moezelnieuwsbrief 1 april Pasen in Enkirch, rondwandeling en tentoonstelling. Paasprogramma Traben-Trarbach: Moezelnieuwsbrief 1 april 2017 De winter voorbij, het voorjaar in aantocht: de kriebels komen weer. De Moezel: het heeft zoveel te bieden, voor jong en oud en in deze eerste nieuwsbrief van dit jaar tips

Nadere informatie

Nieuw: het Mosel-Weincocktail-Boek van de wijnmajesteiten van Ferienland Cochem:

Nieuw: het Mosel-Weincocktail-Boek van de wijnmajesteiten van Ferienland Cochem: Moezelnieuwsbrief 1 november 2016 Tjonge wat is het jaar hard gegaan. Het hoogseizoen aan de Moezel loopt langzaam ten einde en wat me plezier doet is dat de navraag naar kamers vooral in de decemberperiode

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 april 2018

Moezelnieuwsbrief 1 april 2018 Moezelnieuwsbrief 1 april 2018 Na een periode van rust ontwaakt de Moezel langzaam en wordt alles gereed gemaakt voor een nieuw seizoen. Een ongeschreven regel zegt dat de Paasdagen het start is van een

Nadere informatie

Cochem federweißerfeest van 3 tot 5 nov en van 10 tot 12 november:

Cochem federweißerfeest van 3 tot 5 nov en van 10 tot 12 november: Moezelnieuwsbrief 1 november 2017 Deze nieuwsbrief staat in het teken van de kerst en de kerstmarkten. Eind van de maand beginnen de kerstmarkten weer en de gezelligheid die daarbij hoort. Natuurlijk vindt

Nadere informatie

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn individuele wandelreis vanaf 495 De scheiding van Eifel en Hunsrück Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die: Mosel - en

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 juni 2011

Moezelnieuwsbrief 1 juni 2011 Moezelnieuwsbrief 1 juni 2011 Voor u ligt of staat weer de laatste Moezelnieuwsbrief. Ook dit keer heb ik weer geprobeerd een nieuwsbrief te schrijven met vele gevarieerde onderwerpen. Van Moezel-operette,

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2013

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2013 Moezelnieuwsbrief 15 maart 2013 Terug van even weggeweest. Bijna is het Pasen, bijna begint het nieuwe vakantieseizoen weer aan de Moezel. Gewoon voor een paar daagjes er tussenuit of beter nog, een lekker

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 maart 2012

Moezelnieuwsbrief 1 maart 2012 Moezelnieuwsbrief 1 maart 2012 De hotels, pensions en vakantiewoningen worden langzaam maar zeker weer in gereedheid gebracht voor het nieuwe seizoen wat onofficieel op Pasen van start gaat. Kamers krijgen

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 april 2019

Moezelnieuwsbrief 15 april 2019 Moezelnieuwsbrief 15 april 2019 Weer een nieuwe start van een nieuw seizoen. Al heel wat jaren maak ik deze nieuwsbrief en het is hartverwarmend hoeveel mails ik in de afgelopen weken heb ontvangen met

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 februari 2010

Moezelnieuwsbrief 1 februari 2010 Moezelnieuwsbrief 1 februari 2010 De nieuwe nieuwsbrief is weer klaar en ik hoop dat u hem met veel plezier zult lezen. In deze nieuwsbrief heb ik weer een leuke wandel en fietsroute voor u uitgezocht

Nadere informatie

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn per trein

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn per trein Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn per trein individuele wandelvakantie vanaf 625 De scheiding van Eifel en Hunsrück Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die:

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 30 april 2013

Moezelnieuwsbrief 30 april 2013 Moezelnieuwsbrief 30 april 2013 In deze nieuwsbrief vertel ik u meer over de evenementen en activiteiten van de aankomende maanden. Een aantal wandelmogelijkheden staan er ook in vermeld. Voor de nieuwe

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 mei Nieuw museum in Bernkastel Het Zylinderhaus:

Moezelnieuwsbrief 15 mei Nieuw museum in Bernkastel Het Zylinderhaus: Moezelnieuwsbrief 15 mei 2018 Het voorjaar doet zijn best, de zon schijnt en terwijl ik deze nieuwsbrief voor u maak kijk ik met veel plezier terug op mijn laatste Moezelreis in april waar ik weer nieuwe

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 november 2012

Moezelnieuwsbrief 1 november 2012 Moezelnieuwsbrief 1 november 2012 De dagen worden korter, de blaadjes vallen en de temperatuur zakt als een baksteen. Kortom het is herfst. Zeker een tijd om van de mooie natuur te genieten. De verschillende

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2016. Nieuwsbrief oude en nieuwe stijl: Tip van 1 van onze lezers: Happy Mosel bestaat volgend jaar 25 jaar

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2016. Nieuwsbrief oude en nieuwe stijl: Tip van 1 van onze lezers: Happy Mosel bestaat volgend jaar 25 jaar Moezelnieuwsbrief 15 juni 2016 Het is alweer half juni. Helaas laat het weer het een beetje afweten, maar dat is geloof ik overal in Europa het geval. Aan de Moezel valt het gelukkig nog erg mee. Begin

Nadere informatie

Het hotel en de ligging

Het hotel en de ligging 27, 28 en 29 april 2018 Ook dit jaar blijven we onze gewoontes getrouw. Opnieuw leggen we weer enkele dagen vast die we in onze drukke agenda omcirkeld hebben met de melding kringweekend!!! Het hotel en

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie

Uitnodiging voor een gezellig en informatief wijnweekend aan de Moezel.

Uitnodiging voor een gezellig en informatief wijnweekend aan de Moezel. Uitnodiging voor een gezellig en informatief wijnweekend aan de Moezel. De familie Loescher en DKP Wine & Dine organiseren van 5-7 mei 2017 een leuk en informatief wijnweekend in Senheim aan de Moezel.

Nadere informatie

Rheinsteig 7 dagen per trein

Rheinsteig 7 dagen per trein Rheinsteig 7 dagen per trein individuele wandelvakantie vanaf 559 Tussen Lorely en Koblenz Per ICE trein reist u snel en comfortabel naar Lorch. Op slechts korte afstand van de Nederlandse grens, door

Nadere informatie

Hemelvaartweekend in Wintrich aan de Moezel (D) van DO 30/05 tot ZO 02/06/2019 Enkel Oeverleden!

Hemelvaartweekend in Wintrich aan de Moezel (D) van DO 30/05 tot ZO 02/06/2019 Enkel Oeverleden! Hemelvaartweekend in Wintrich aan de Moezel (D) van DO 30/05 tot ZO 02/06/2019 Enkel Oeverleden! Soms hoef je niet eens zo lang te rijden om in een compleet andere wereld te komen! Zo ben je vanuit Antwerpen

Nadere informatie

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de inmiddels beroemde hangbrug Geierlay. Na onze succesvolle groepsreis

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 augustus Korte rondwandeling Bernkastel van 4 kilometer:

Moezelnieuwsbrief 1 augustus Korte rondwandeling Bernkastel van 4 kilometer: Moezelnieuwsbrief 1 augustus 2016 De tijd van de straat & wijnfeesten breekt weer aan en daarvan in deze nieuwsbrief een paar feesten uitgelicht. Natuurlijk is er ook weer aandacht voor wandelen en fietsen

Nadere informatie

Rieslingromantiek. aan de Moezel

Rieslingromantiek. aan de Moezel Rieslingromantiek aan de Moezel Burchten bekronen de bergtoppen en romantische vakwerkdorpjes liggen ingeklemd tussen de rivier en de steile wijnheuvels. Soms is er net genoeg ruimte voor een hoofdstraat

Nadere informatie

HARTEBRUGKOOR Leiden DEUTSCHES ECK. - Wo sich RHEIN und MOSEL treffen! -

HARTEBRUGKOOR Leiden DEUTSCHES ECK. - Wo sich RHEIN und MOSEL treffen! - HARTEBRUGKOOR Leiden DEUTSCHES ECK - Wo sich RHEIN und MOSEL treffen! - Koorreis Deutschland 24 t/m 28 mei 2017 Contactgegevens Reiscommissie Connie Bottaro +31622472228 Theo Goedhart +31644758605 Joop

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 december 2012

Moezelnieuwsbrief 15 december 2012 Moezelnieuwsbrief 15 december 2012 Bij mijn laatste bezoek aan de Moezel, begin december, werd ik op de eerste ochtend verrast met een witte wereld. Daarmee is wel heel definitief de winter begonnen. Deze

Nadere informatie

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell Bezoekersmijn Fell een plaats waar geschiedenis tot leven komt een plaats vol liefde voor de natuur een plaats vol plezier een plaats waar jong en oud elkaar ontmoeten U zult genieten van uw bezoek aan

Nadere informatie

Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject van Mainz naar Köln.

Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject van Mainz naar Köln. Rhein Radweg 6 dagen individuele fietsreis vanaf 426 Het mooiste fietstraject langs de Rijn Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject

Nadere informatie

Koopzondag, 13.12.2015 van 13 18 uur

Koopzondag, 13.12.2015 van 13 18 uur Foto: www.air-klick.de Welkom in de Advent Koopzondag, 13.12.2015 van 13 18 uur Foto: Romana Dombrowski Arrangement Advent in Münster : Wij boeken graag voor u 2 hotelovernachtingen incl. ontbijt, 1 tegoedbon

Nadere informatie

Moselsteig 1 Perl-Trier 6 dgn

Moselsteig 1 Perl-Trier 6 dgn Moselsteig 1 Perl-Trier 6 dgn individuele wandelreis vanaf 349 Van Schengen naar Trier Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die "Mosel" en dát is daar haar échte

Nadere informatie

-1- De Reisgroep PVGE-Veldhoven organiseert: Een 8 daagse busreis naar Trier (D) en omgeving. Van zondag 23 t/m zondag 30 augustus 2015.

-1- De Reisgroep PVGE-Veldhoven organiseert: Een 8 daagse busreis naar Trier (D) en omgeving. Van zondag 23 t/m zondag 30 augustus 2015. De Reisgroep PVGE-Veldhoven organiseert: Een 8 daagse busreis naar Trier (D) en omgeving. Van zondag 23 t/m zondag 30 augustus 2015. Reisbeschrijving: Algemeen. Reis mee naar de prachtige natuurgebieden

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 1: Koblenz - Bullay 17 t/m 29 juni 2016

Moezel: Moselsteig Deel 1: Koblenz - Bullay 17 t/m 29 juni 2016 Moezel: Moselsteig Deel 1: Koblenz - Bullay 17 t/m 29 juni 2016 Vrijdag 17 juni Heel - Burgen 195 km We hebben lang moeten wachten op wat beter weer maar vandaag vertrekken we dan toch voor een korte vakantie

Nadere informatie

Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann

Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann op het wijngoed met tapperij en terras met uitzicht over de rivier en de wijnbergen aan een van de mooiste bochten van de Moezel....

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER ARRANGEMENTEN persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER WELKOM BIJ T ANKER In Hotel t Anker zult u zich vanaf het eerste ogenblik thuis voelen. De gastvrije ontvangst, het gezellige restaurant en de

Nadere informatie

Drie daagse wandelreis Alken aan de Moezel.

Drie daagse wandelreis Alken aan de Moezel. Drie daagse wandelreis Alken aan de Moezel. i.s.m met Beneluxcars/Lommel. www.beneluxcars.be info@beneluxcars.be - +32 11 544277 Vrijdag 27 juli 2018: Vertrek Meeuwen aan de kerk om 08.00 u. Tussenstop

Nadere informatie

Moselhöhenweg. 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005. totaal 163 km

Moselhöhenweg. 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005. totaal 163 km Moselhöhenweg 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005 totaal 163 km Moselhöhenweg gewandeld in 2003/2004/2005 Vrijdag 28 november s Middags vertrokken

Nadere informatie

Midweek Eifel & Arhdal- Duitsland.

Midweek Eifel & Arhdal- Duitsland. Westvoorne - Midweek Eifel & Arhdal- Duitsland. Eifel-Altenahr 13-17 Juli 2015 Vanuit Nederland is de Eifel het dichtstbijzijnde gebied met echte bergen. Een prachtige vakantieregio, die net over de grens

Nadere informatie

Kortom, Art & Dining is dé ideale ontmoetingsplaats in Dordrecht.

Kortom, Art & Dining is dé ideale ontmoetingsplaats in Dordrecht. ART & DINING Art & Dining - gevestigd in het Dordrechts Museum In Art & Dining kom je met vrienden bijeen om te genieten van eten en drinken. Deze nieuwe toplocatie biedt een ontspannen sfeer en een authentiek

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 november 2009

Moezelnieuwsbrief 1 november 2009 Moezelnieuwsbrief 1 november 2009 Ook dit jaar wil ik u vertellen over de vele verschillende en vooral gezellige kerstmarkten langs de Moezel. De Duitse kerstmarkten worden steeds populairder en mogen

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin

individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin Zuid Elzas 7 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin Een weekje even helemaal er tussen uit, niet te ver, maar wel in een heel andere omgeving? Dat kan in de Elzas, op zijn Frans: Alsace!

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 23 november 2011

Moezelnieuwsbrief 23 november 2011 Moezelnieuwsbrief 23 november 2011 23 november, de tijd vliegt. Het hoogseizoen is nu officieel voorbij, de vele wijnfeesten zijn ten einde. Maar. nu beginnen de voorbereidingen voor de decemberperiode.

Nadere informatie

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Masseria del Piano - Gargidicenere - (Italië Sicilië Collesano) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY & GOLF Zijn de Healey en golf uw passie? Wij willen deze twee combineren in de eerste Healey golfreis. In vier dagen tijd spelen wij op drie prachtige golfbanen

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main-Radweg Actief genieten op de fietsroute langs de Main Algemeen: 7 dagen waarvan ook 7 dagen fietsen. Lengte volledige fietstocht: ongeveer 340km Overnachtingen:

Nadere informatie