Moezelnieuwsbrief 15 juli 2011

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Moezelnieuwsbrief 15 juli 2011"

Transcriptie

1 Moezelnieuwsbrief 15 juli juli: Het midden van de vakantieperiode. Ook in deze nieuwsbrief heb ik weer geprobeerd u een zo gevarieerd mogelijke nieuwsbrief te brengen met allerlei verschillende soorten nieuws uit de Moezelregio. Grote evenementen, de wandelcultuurroute van 47 kilometer lang, uiteraard ook te lopen in gedeelten, een mooie autoroute langs de Moezel tot in de Eifel en een aantal nieuwe dingen die ik tijdens mijn laatste bezoek heb ontdekt en u graag wilde vertellen. Ik wens u veel leesplezier! Cultuurweg Grafen, Gold und Schwarzer Peter: (Wandeling cultuurroute graven, goud en zwarte Peter): Deze cultuurweg laat u een tijdreis maken door het graafschap Veldenz. Beleef de spannende verhalen van graven, burgers, en van zwarte Peter, van territoriums en dorpen, van geloofsperikelen en oorlogen, van leven en werken in voor industriële en moderne tijd alsook van de bouwkunst en de wijnbouw. 47 kilometer lang mooie uitzichten en belevenissen. Bij deze wandeling leert u het vroegere graafschap kennen. Tot graafschap Veldenz behoren de dorpen Brauneberg, Mülheim, Veldenz, Burgen, Gornhausen en Andel en ook slot Veldenz, de standplaats van de graven. De cultuurroute kan ook in gedeeltes gelopen worden. Zwarte Peter: Zwarte Peter is in Duitsland een bekend figuur in een kaartspel. Wat velen niet weten is dat er een historisch persoon achter schuilt: Johann Peter Petri, geboren in 1752 in Burgen, graafschap Veldenz. In de turbulente tijd van de Franse bezetting verloor hij alles, waardoor hij veranderde in rover en moordenaar. Tijdens zijn gevangenschap bedacht hij het gelijknamige kaartspel, zwarte Peter. In het kaartspel ervaart de zwarte peter een ommekeer. Ofschoon men met hem het spel verlies, wordt hij als negatief figuur een sympatiedrager tot het einde.

2 Kaartje en informatie over de cultuurroute kunt u krijgen bij de toeristeninformatie in Bernkastel-Kues, Burgen, Brauneberg, Mülheim en Veldenz. ADAC Rally Duitsland in Graafschap veldenz: In augustus, van 18 tot 21 augustus, vindt weer de jaarlijkse rally plaats van Duitsland. Er worden rallyrijders uit de hele wereld verwacht en rond de bezoekers. Kortom een groot evenement. De rally vindt plaats tussen de Moezel en de Hunsrück. Rallysporters staan bekend als tienkampers van de motorsport. Ze rijden niet alleen bij mooi weer over droge wegen, maar ook sneeuw en ijs, nacht en nevel horen bij deze sport. Stuuracrobaten van alle jaargetijden. Van eind januari tot eind november 2011 strijden deze wilde troepen wereldwijd om sportieve roem en eer en om wereldkampioenschapspunten. Een harde en gevaarlijke wedstrijd om tienden van seconden, met extreem hoog inspanningsvermogen, niet zelden wint een team na 350 kilometer maar op een paar meter verschil of een paar seconden voorsprong.

3 Een internationaal wereldkampioenschap waarbij de rally s gereden worden in Zweden, Mexico, Portugal, Jordanië, Italië, Argentinië. Griekenland, Finland, Duitsland, Australië, Frankrijk, Spanje en Engeland. Zon, zon en zon: De Moezel staat synoniem aan wijn en vele wijnbergen, ieder met een eigen naam. Zeller Schwarze Katze, Briedeler Herzchen, Enkircher Herrenberg, Wehlener Sonnenuhr Dit is slechts een greep uit de vele verschillende namen. De laatste naam, Wehlener Sonnenuhr is eigenlijk wel heel typerend. Druiven gedijen het beste als zij veel zon krijgen. Dan worden er veel suikers gevormd in de vrucht die zich later weer omzetten in alcohol. Hoe meer zon, des te beter en de vele wijnbergen zijn het bewijs dat het Moezeldal vele uurtjes zon cadeau krijgt. In veel wijnbergen kunt u de vele zonnewijzers zien staan. Dat er nog meer gebruik gemaakt wordt van de zon getuigen ook de vele zonnecollectoren op de daken van de huizen. In de Moezelregio toch veel vaker te zien dan hier in Nederland. Tijdens mijn laatste trip naar de Moezel reed ik een stukje door het achterland en wat zag ik tot mijn verbazing, hele velden met zonnecollectoren. Wat is de Moezelregio toch mooi en ook nog goed bezig.

4 Mosella Schinkenstube: Dat je in Duitsland lekker eten kan voor een laag bedrag is langzamerhand wel bekend, maar deze ervaring wilde ik u niet onthouden. In het plaatsje Ernst, vlakbij Cochem, zit de Mosella Schinkenstube, een slagerij gespecialiseerd in ham. Deze wordt gerookt op beukenhout. Maar ze bieden nog meer, er zijn allerlei specialiteiten te krijgen en zeker het proberen waard. Verder is er elke donderdagavond vanaf uur, tot eind oktober, grillfeest met livemuziek En elke dinsdag verse Haxe van de gril vanaf uur U vindt de Schinkenstube als eerste of laatste pand van het dorp, afhankelijk van de rijrichting. Neem plaats in het restaurant of op het grote terras. Segway touren Stads en Moezeltrips en rond Cochem Ontdek de stad eens op een andere manier, op de moderne manier door middel van een Segway. De Segway beweegt alleen door het verplaatsen van uw eigen gewicht. Geheel zonder moeite, gewoon vloeiend. Het is reuze leuk en u leert binnen enkele minuten de omgeving op een andere manier kennen. 2-bruggen-tour: U gaat via de noordbrug naar stadsdeel Cond. Daar buigt u af richting Freizeitzentrum en glijdt u langs de rechter Moezeloever tot aan de jachthaven. Verder gaat de trip via de Altconder steegjes naar de oude brug welke u oversteekt en zo komt u terug tot het beginpunt op het Endertsplein. Lengte van de route ongeveer 5,5 kilometer, duur ongeveer 1 uur, kosten 25,= per persoon Appolotour Cochem-Valwig: Deze uitgebreide tour leidt u langs de oever van de Moezel, over de noordbrug naar stadsdeel Cond. Hier buigt u af richting de jachthaven en verder tot het mooie wijndorpje Valwig. Daar gaat u langs de oever van de Moezel verder via smalle straatjes en steegjes terug naar Cond. Dit maal steekt u de Moezel over via de oude bogenbrug en komt u weer uit bij het beginpunt. Lengte van de route ongeveer 12 kilometer, duur ongeveer 2,5 uur, kosten 59,= per persoon.

5 Historische marmelade en andere vruchtproducten: In deze winkel vindt u een keur aan hoogwaardige producten uit de regio: gelei, vruchtenjam, ingemaakte wijnbergperzikken, balsam -en vruchten oliën Walnotenolie, druivenkernoliën, olijvenolie. Likeuren en brandewijnen. Verschillende soorten mosterd en nog veel meer Openingstijden: dagelijks van tot uur en van tot uur In Ellenz-Poltersdorf op de Moselweinstrasse 27 Bezoek aan de valkerij bij de rijksburcht Cochem Al een keer eerder heb ik geschreven over de valkenshow die wordt gehouden in de burcht van Cochem, maar nog nooit had ik eerder de tijd deze show daadwerkelijk te bezoeken. Tijdens deze show heb ik het een en ander geleerd over de roofvogels. Wist u bijvoorbeeld dat ze voorzien zijn van een peilzender en een belletje? Tijdens een show mogen enkele vogels vliegen boven de Moezelvallei en aangezien het wilde dieren zijn gebeurt het wel eens dat een vogel besluit even niet terug te keren. In het verleden is het weleens gebeurt dat een vogel een week niet terug kwam. Nu is het zo dat deze vogels getraind zijn om niet te jagen op levend aas, maar alleen terugkomen voor dood aas. Maar ruikend aan zijn vrijheid verdwijnt er wel eens één voor een dag of meer. Om te voorkomen dat jagers deze dieren zouden aanzien voor de echte wilde roofvogels en ze neer zouden schieten, hebben de vogels van de valkerij een belletje om. Dan kunnen de jagers aan de valkerij melden wanneer en waar ze zo n vogel hebben gehoord. Om de vogels terug te kunnen vinden wordt gebruik gemaakt van de peilzender die elk dier om krijgt als hij een vrije vlucht mag gaan maken. Hoe de liefde 2 mensen brengt tot aankoop van een hotel aan de Moezel: Een bijzonder verhaal van 2 mensen die elkaar ontmoeten op het werk. Beide wonende en werkende in Köln bij een groot Amerikaans bedrijf ontmoeten deze 2 mensen elkaar. Hij als kok, zij als commercieel medewerker. Onverwacht slaat de verliefdheid toe en beide gedreven door passie voor gastvrijheid besluiten ze hun leven een totaal andere wending te geven. Na een korte zoektocht kopen ze hotel Moselblick in Piesport en ondergaat het hotel in anderhalve maand een metamorfose. Het hotel is, zoals de naam al verraadt, gelegen aan de Moezel. Er zijn enkele kamers met balkon en Moezelzicht. Ook zijn er enkele kamers gelegen aan de achterkant met uitzicht op de toekomstige tuin. Verder ligt het bijna naast de camperplaats, slecht gescheiden door een aantal wijnvelden. Een zeer romantische plaats.

6 Ook zijn er in het hotel honden toegestaan. Iets wat op veel plaatsen langs de Moezel in pensions en hotels verboden is. Toch is er niets van te zien of te ruiken. Waar ook over nagedacht is, is de riante rookkamer met gezellige zitjes en zeer goede afzuiging. Inmiddels aangesloten bij Moezel-Reizen ziet het begin er veelbelovend uit. Onderaan deze nieuwsbrief vindt u een arrangement voor een verblijf van 2 nachten met 2x een overheerlijk diner en ontbijt. Misschien een idee voor uw volgende bezoek aan de Moezel? De Moselier Tijdens mijn laatste bezoek aan de Moezel reed ik door het plaatsje Kinheim en zag een winkelruimte waarin zich een nieuwe winkel bevindt. De Moselier. Nieuwsgierig geworden besloot ik binnen te stappen en een praatje te maken met de eigenaar. De eigenaar, een jonge man, vertelde mij dat hij een opleiding gedaan had, vergelijkbaar met de Rietveld academie in Nederland. Na jaren in een ander deel van Duitsland te hebben gewoond, besloot hij terug te keren naar zijn geboortestreek; de Moezel. In zijn nieuwe winkel maakt en verkoopt hij producten en gebruiksvoorwerpen van gerecycelt materiaal. Rugzakken, tassen, messen, sierraden, meubilair zoals banken, en nog veel meer. Ik vind het geweldig om te zien dat veel locaties lang de Moezel die lang leeg staan langzaam worden gevuld met nieuwe initiatieven. Dagtour met de auto: Moselschiefer-Strasse: Van de Moezel tot in de Eifel: Met zijn 110 kilometer lengte verbindt de Moselschieferstrasse het nationale Geopark Vulkaanland Eifel met het toeristische gedeelte van de Moezel. Schiefer is leisteen. Leisteen behoort tot één van de oudste bouwstoffen. Meteen met het begin aan de bouwwijze van huizen werd het natuurlijke dak met leisteen bedekt. In de Romeinse tijd was er al een hele hoogstaande daken-leisteen-technologie. De Moselschiefer-Strasse voert door een afwisselend en zeer aantrekkelijk landschap. Door wijnbergen aan de liefelijk mooie Moezel, over het vulkaanlandschap met het aangesloten Vulkaanpark tot aan de hoogtes van de Eifel. De schakel tussen deze landschappen is de hier aanwezige winning en verwerking van leisteen en de glanzende daken van leisteen links en rechts van de wegen.

7 Dit deel van de Eifel is het centrum van de Europese leisteenindustrie. Leisteen wordt hier sinds de Romeinse tijd verbouwd en het begrip Moselschiefer is al in 1588 vermeld in een oorkonde vermeld. Moselschiefer-Classic 2011: Op zaterdag 24 september 2011 staat alles in het teken van klassieke auto s. Dan vindt de 7 de internationale ADAC Moselschiefer-Classic plaats. Start en finish in Mayen. Vorig jaar deden 150 deelnemers mee aan de wedstrijd van de 150 lange route.

8 Evenmentenlijst 2011: Juli: St. Jakobus-Wijnkermis Zell-Kaimt Jacht- en havenfeest Schweich St. Anna Feest aan de Pfarrkerk St. Michael Bernkastel-Kues Wijnkermis Erden Smakken- en Slurpdagen Reil Wijn- en Dorpsfeest van het Graafschap Veldenz Veldenz met internationale Sterrentocht voor Oldtimers Jakobsdag - Wijnfeest Traben-Trarbach Wijn- en dorpsfeest St. Aldegund Wijn- en dorpsfeest Ellenz-Poltersdorf Wijn- en dorpsfeest met optocht op 31.7 Hatzenport Triwwelgaaß Wijnfeest Wiltingen Augustus: Mülheimer Markt - het Graafschaps volksfeest Mülheim met optocht op 3.8. & Kunsthandwerkmarkt op Wijn- en dorpsfeest met 13 de internationale Ürzig Harley-Davidson-Treffen Wijn- en Stratenfeest Maring-Noviand Enkircher Wijnzomer Enkirch Wijnfeest Mesenich Wijnfeest Nehren Wijn- en dorpsfeest Dieblich Olewiger Wijnfeest Trier-Olewig Wijnkermis Zeltingen-Rachtig Wijnfeest Zell-Merl Wijnfeest "Briedeler Herzchen" Briedel Wijn- en dorpsfeest Alf Wijn- en dorpsfeest Ellenz-Poltersdorf Wijn- en dorpsfeest Klotten Wijnkermis Pommern Dorpsfeest Burgen (Untermosel) Burchtfeest Cochem Wijnkermis Onsdorf Wijnkermis Temmels Riesling- Wijnfeest Detzem Wijnkermis Wintrich Feest op de wijnboerderijen Piesport Wijn- en Stratenfeest Kesten "Spass auf der Gass" - Stratenfeest in de Kröv Robert-Schuman-Straße Wijn- en dorpsfeest Reil ste Oberemmeler Wijnfestival Konz-Oberemmel St. Laurentius- Wijnkermis Longuich Wijn- en dorpsfeest Ediger-Eller Wijnfeest Bruttig-Fankel Wijnkermis Bremm Wijn- en Stratenfeest Bernkastel-Kues Wijn- en dorpsfeest Burg Wijnfeest Briedern Wijnfeest en feest in de wijnboerderijen Alken

9 St. Rochus Wijnkermis & 6de Duits- Nittel Luxemburgse Wijnhappening met scheepspassage Nittel/Machtum op Wijnfeest met optocht en openbare Leiwen wijnproeverij op Traditionele Wittlicher Säubrennerkermis Wittlich Wijnkermis Pünderich Wijn- en dorpsfeest Neef Wijn- en dorpsfeest Ernst Dorps- en Wijnfeest met optocht en Brillant- Cochem Vuurwerk Wijnbelevenisdagen Klüsserath Vrolijke wijnstraten "Spielesstraße" Trittenheim Wijnkermis Burgen (Mittelmosel) Wijnstratenfeest Zeltingen-Rachtig Wijn- en Stratenfeest Kinheim-Kindel Keltisch wijngelag Zell-Kaimt St. Bartholomäus-Kermis Föhren Winninger Moezelfeest oudste wijnfeest van Winningen Duitsland - met grootvuurwerk op St. Bartholomäus Wijnkermis Oberbillig Wijnkermis St. Aldegund St. Rochus Wijnkermis Hatzenport September: Wijnfeest van de Middenmoezel - met Brillant- Bernkastel-Kues Vuurwerk op 3.9. en een kleurrijke optocht op Wijnoogstfeest stratenfeest in de Leiwen Römerstraße Wijnstratenfeest Reil Wijnstratenfeest Briedel Wijn- en dorpsfeest Bremm Feest in de wijnboerderijen Klotten Traditionele wijnboerfeest met toneel Mehring Rieslingfeestdagen Valwig Wijnfeest en kermis Oberfell Wijn- en dorpsfeest Wintrich Stratenfeest "Rond om het marktplein" Lieser Wijn- en Stratenfeest Zeltingen-Rachtig Vrolijke wijnmarkt Traben-Trarbach Herfstfeest in de wijnboerderijen Enkirch Kelderkermis (Stratenwijnfeest) Mesenich Stratenwijnfeest Ediger-Eller Feest in de wijnboerderijen Thörnich Wijn Time Tijd voor genot (Wijnfeest) Kinheim-Kindel Wijn- en Herfstfeest Bullay Wijnfeest Treis-Karden Wijnfeest Kröv Wijnfeest en kermis Kobern-Gondorf Wijn- en dorpsfeest Brodenbach

10 Wijnfeest Kröv Stratenfeest "Rond om de Ürziger Ürzig Würzgarten" Stratenfeest Traben-Trarbach / Wolf Herfstfeest in de wijnboerderijen Enkirch Stratenwijnfeest Pünderich Stratenwijnfeest Senheim-Senhals Feest op de wijnboerderijen Pommern Feller Markt en Wijnfeest met openbare Fell wijnproeverij "Wijnoogststratenfeest" van de Middenmoezel Minheim Wijnkermis Graach Lambertus- Wijnkermis Maring-Noviand Vrolijke wijnfeest "Römerstraße" Neumagen-Dhron Federweißenfeest Osann-Monzel Wijn- en Stratenfeest aan de Nussbaumallee Brauneberg Lösnicher Herfst Lösnich Wijnoogstfeest - das Hallen-Straten-Feest Kröv Federweißenfeest Traben-Trarbach "Schlurpstour" - Wijnslurpdagen Burg Stratenwijnfeest Neef Stratenwijnfeest Ellenz-Poltersdorf Wijnoogstfeest Enkirch Remigius-Kermis Alf "Wijn en meer" Stratenwijnfeest Ediger-Eller Stratenwijnfeest Ellenz-Poltersdorf St.-Michaels-Kermis Bernkastel-Kues Wijnboer-, Wijn- en Stratenfeest Erden Wijnfeest ter gelegenheid van de St. Remigius Kröv kermis met optocht Herfst- en marktpleinfeest Traben-Trarbach Wijnoogstfeest Klotten Oktober: St. Remigius-Wijnkermis Maring-Noviand Federweißenfeest Kröv XX. Römisches kelderfeest Piesport Federweißenfeest "Zeller Schwarze Katz" Zell Kröver-Nacktarsch-Feest Kröv Wijnoogstfeest Winningen St. Martin-Wijnkermis Piesport "Herfstwijnfeest ter seizoensafsluiting Kröv November: Culinaire Ruwer-Riesling-Avonden Ruwertal Federweißenfeest Cochem Federweißenfeest Winningen Federweißenfeest Cochem

11 Aanbiedingen: (Deze kunt u rechtstreeks reserveren bij het betreffende pension of u kunt contact met mij opnemen via: of vanuit België) Hotel Moselblick in Piesport (regio 3) 2 x overnachtingen 2 x ontbijt 2 x diner - 3 gangen menu 1 glaasje sekt Prijs per persoon in een kamer zonder balkon: 89,= Prijs per persoon in een kamer met balkon: 99,= (Op basis van 2 personen per kamer) Het hotel is sinds mei 2011 in nieuwe handen. De nieuwe eigenaars hebben het hotel grondig onder handen genomen en dat is te zien. De kamer zijn fris, modern en licht ingericht. Enkele kamers met balkon en Moezelzicht. Van het echtpaar is de vrouw verantwoordelijk voor het hotel en de eigenaar oefent zijn vak als kok nu voor zichzelf uit. Kortom een bezoekje waard. Te reserveren via of of vanuit België. Hotel Alte Dorfschänke in Kinderbeuern (regio 2): Ongelooflijk arrangement: 6 dagen - 5 nachten Aankomst: Zondag Vertrek: Vrijdag 5 x Overnachtingen 5 x Ontbijt 5 x 3-gangen menu Drankje ter begroeting Wijnproeverij op een echt wijngoed, inclusief vervoer. Per persoon: 199,= (Op basis van 2 personen per kamer) Het hotel ligt in het plaatsje Kinderbeuern. Een heerlijk rustig dorpje op maar 5 kilometer van de Moezel. Vanwege de ligging een perfect startpaats voor vele verschillende uitstapjes. De kamers zijn ruim en netjes ingericht en voor de warme dagen kunt u heerlijk genieten van uw drankje of diner op het terras. Te reserveren via of of vanuit België.

12 Gästehaus Simon, Bergstrasse 42, Reil (regio 2) Tel: Onze speciale aanbieding van mei tot oktober: - 5x overnachtingen (Zo.-Vr.) in een gezellige kamer met douche en toilet en Moezelzicht - 5x Moezels ontbijt - 1x Begroetingsdrankje - 1x Dagtrip met de bus naar de Romeinse stad Trier incl. een stadsrondrit (donderdag) - 1x Wijnproeverij Prijs: 110,- per persoon in een tweepersoonskamer Een pension tegen de berg opgebouwd waardoor alle kamers uitzicht hebben op de Moezel, het dal en de wijnbergen. Ferienweingut Hugo Friederich, Römerstr 37, Briedern (regio 2) Tel: Onze speciale aanbieding 7 overnachtingen incl. ontbijt (Kamer met douche en wc, balkon en tv) een wijnproeverij Bezichtiging van de historische mosterdmolen in Cochem. Bezichtiging van de burcht Metternich in Beilstein. Bus-dagtrip naar Trier/Luxemburg een begeleide wandeling over de Calmont-Klettersteig Complete prijs 215,- EURO per persoon Deze aanbieding geldt in de maanden mei, juni en juli van zondag tot zondag. Haus Berghof, Bergstr 10 in Neumagen-Dhron (regio 3) Tel: Fax: Aanbieding 1: 7 dagen vakantiewoning 38 m2 met tweepersoons slaapkamer met douche en wc, aparte woonkamer met gezellige zithoek, eethoek, satelliet tv, aparte kleine keuken met 2 kookplaten, koelkast, koffiezetapparaat, groot balkon op het zuidoosten, beddengoed. Geschikt voor 2 personen. Inclusief een fles wijn van onze eigen oogst 315,- U hoeft alleen handdoeken en theedoeken mee te nemen. De verse broodjes hangen we s morgens aan uw woningdeur op verzoek... Aanbieding 2: 5 dagen een gezellige ingerichte tweepersoons kamer met douche en toilet, satelliet tv en balkon met Moezelblik zuidwest voor 2 personen met een goed ontbijt. Bij 5 dagen 300,- Bij 7 dagen 400,- Wij kijken uit naar uw bezoek Uw familie Später.

13 Landhaus Kuntz, Schlossbergstr 23 in Lieser (regio 3) Tel: Spaaraanbieding in Landhaus Kuntz Waar de druivenranken tot aan de hemel groeien, daar kunt u goed op vakantie gaan. Hier beleeft u Duitslands mooiste en oudste cultuurlandschap, de Moezel. 8 dagen "Super-Spaardagen" 7x overnachtingen in een tweepersoonskamer WC/TV/Balkon 7x ontbijtbuffet 1x begroetingsdrankje 7x 3-gangen menu Prijs per persoon dagen "Moselspaartarief" Aankomst zondags - Vertrek vrijdags 5x overnachtingen in een tweepersoonskamer WC/TV/Balkon 5x ontbijtbuffet 5x 3-gangen menu 1x begroetingsdrankje Prijs per persoon 220 Hotel Nittelerhof in Nittel (regio 3) Tel: Mooi hotel van Nederlandse eigenaars. Het uitgebreide assortiment van arrangementen kunt u vinden op: Tot Slot Tot slot wil ik u alvast veel plezier wensen met uw bezoek aan de Moezel! Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u mij bereiken via Met vriendelijke groet, Petra van Huizen

14 Plattegrond van de Moezel:

Moezelnieuwsbrief 1 maart 2011

Moezelnieuwsbrief 1 maart 2011 Moezelnieuwsbrief 1 maart 2011 1 Maart: Langzaam begint de Moezel weer te ontwaken. Als we over een paar weken de eerste echt zonnige dagen krijgen schieten de wijnranken in de knop en kleuren de wijnbergen

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 september 2011

Moezelnieuwsbrief 1 september 2011 Moezelnieuwsbrief 1 september 2011 1 September: Voor velen het begin van het naseizoen, maar voor de Moezelregio nog steeds het hoogseizoen met vele wijnfeesten die doorlopen tot half oktober. Een leuke

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 april 2011

Moezelnieuwsbrief 15 april 2011 Moezelnieuwsbrief 15 april 2011 15 april: Nog een weekje en het is Pasen, de officiële start van het seizoen. De kamers in de pensions, hotels en vakantiewoningen krijgen een laatste likje verf en worden

Nadere informatie

Internationale Trachtentreffen (Folklore festival) in Kröv van 3 tm 6 juli 2009

Internationale Trachtentreffen (Folklore festival) in Kröv van 3 tm 6 juli 2009 Moezelnieuwsbrief 4 mei 2009 Inmiddels is het nieuwe seizoen goed van start gegaan met volop mooi weer. In deze Moezelnieuwsbrief is de evenementenkalender uitgebreid tot aan de laatste feesten in november

Nadere informatie

Mei. Evenmentenlijst 2013: 30-4 Opzetten van de meiboom Briedel 30-4 Opzetten van de meiboom Neumagen-Dhron

Mei. Evenmentenlijst 2013: 30-4 Opzetten van de meiboom Briedel 30-4 Opzetten van de meiboom Neumagen-Dhron Evenmentenlijst 203: 30-4 Opzetten van de meiboom Briedel 30-4 Opzetten van de meiboom Neumagen-Dhron Mei -5 Grillfeest Lehmen -5 Wijn- en bosfeest Kinheim-Kindel -5 Volkswandeldag Niederfel l -5 5-5 Dagen

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 juni 2012

Moezelnieuwsbrief 1 juni 2012 Moezelnieuwsbrief 1 juni 2012 Ook in deze nieuwsbrief leest u over verschillende wandelroutes en fietsroutes. Actuele evenementen worden uiteraard ook niet vergeten, zoals het jaarlijks terugkerende Happy

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 mei 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Happy Mosel - zondag 31 mei: Saar-Pedal 17 mei:

Moezelnieuwsbrief 1 mei 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Happy Mosel - zondag 31 mei: Saar-Pedal 17 mei: Moezelnieuwsbrief 1 mei 2015 Hier weer een nieuwe Moezelnieuwsbrief met tips over tentoonstellingen, aandacht voor fietsers en wandelaars. Ik wens u weer veel leesplezier en ik hoop dat de nieuwsbrief

Nadere informatie

Voor u ligt weer de nieuwe nieuwsbrief en ik hoop dat u hem met veel plezier zult lezen.

Voor u ligt weer de nieuwe nieuwsbrief en ik hoop dat u hem met veel plezier zult lezen. Moezelnieuwsbrief 30 april 2010 Lente; de bomen en struiken laten hun eerste blaadjes zien, de fruitbomen hebben vrolijke, kleurige en geurige bloesems en het weer doet zijn best. Kortom, een mooie tijd

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 augustus 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Zondag 2 aug: 13 de Briedeler Draken-boot-wedstrijd:

Moezelnieuwsbrief 1 augustus 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Zondag 2 aug: 13 de Briedeler Draken-boot-wedstrijd: Moezelnieuwsbrief 1 augustus 2015 Zomer! Eindelijk! Zittend in het zonnetje schrijf ik deze nieuwsbrief. Ook dit keer met het zoeken naar informatie heb ik weer nieuwe dingen ontdekt die ik graag met u

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2009

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2009 Moezelnieuwsbrief 15 juni 2009 Half juni: het is weer zover, de nieuwe nieuwsbrief ligt voor u. In deze nieuwsbrief leest u iets meer over wijn. Zelfs voor mensen die zelf geen wijn drinken staat er leuke

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 april 2012

Moezelnieuwsbrief 15 april 2012 Moezelnieuwsbrief 15 april 2012 In deze nieuwsbrief laat ik u kennismaken met een aantal verschillende musea, zoals het Mittelmoselmuseum in Traben-Trarbach, het stroomtreinmuseum in Koblenz en vertel

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2010

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2010 Moezelnieuwsbrief 15 juni 2010 Voor u ligt weel de nieuwe Moezelnieuwsbrief. Dit keer heb ik vooral de aandacht gelegd op de verschillende dorpen en steden. Ik heb er een aantal uitgekozen en hiervan de

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2015

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2015 Moezelnieuwsbrief 15 maart 2015 Het nieuwe jaar is begonnen! De kou is langzaam aan het verdwijnen, de zon doet zijn best, kortom het wordt weer Moezeltijd! Terwijl ik deze nieuwsbrief maak roept de zon;

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 oktober 2010

Moezelnieuwsbrief 15 oktober 2010 Moezelnieuwsbrief 15 oktober 2010 Het is bijna 15 oktober en dus is het weer tijd voor de nieuwe Moezelnieuwsbrief. Als het weer een beetje meewerkt is de natuur in deze tijd op z n mooist, met zijn vele

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 september 2009

Moezelnieuwsbrief 15 september 2009 Moezelnieuwsbrief 15 september 2009 De zomer loopt ten einde, de herfst staat voor de deur. Voor het Moezelgebied is het hoogseizoen nog volop in gang. Voor de wijnboeren betekent dit de periode van de

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2014. Wijn en straatfeesten: Traben-Trarbach sculpturentuin:

Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2014. Wijn en straatfeesten: Traben-Trarbach sculpturentuin: Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2014 Hoogseizoen aan de Moezel!!! Vanaf begin augustus tot half oktober is het druk aan de Moezel en dat is te merken. Veel pensions, hotels en vakantiewoningen zijn vol geboekt,

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 5 april 2014

Moezelnieuwsbrief 5 april 2014 Moezelnieuwsbrief 5 april 2014 Het nieuwe Moezeljaar staat te beginnen. Dankzij het milde, mediterrane klimaat voelen niet alleen de wijnstokken zich er goed, maar ook de mensen. Vanaf midden april bloeien

Nadere informatie

Hieronder vindt u weer de nieuwste Moezelnieuwsbrief en ik wens u dan ook veel leesplezier.

Hieronder vindt u weer de nieuwste Moezelnieuwsbrief en ik wens u dan ook veel leesplezier. Moezelnieuwsbrief 15 december 2009 De kerst staat voor de deur, de kerstmarkten zijn bijna voorbij en voor de Moezelperiode breekt een rustige tijd aan wat betreft het toerisme. Sommige pensions en hotels

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 november 2013

Moezelnieuwsbrief 1 november 2013 Moezelnieuwsbrief 1 november 2013 Zo n beetje de laatste druiven worden één dezer dagen geoogst dus langzaam keert de rust terug bij de wijnboeren en daarmee begint ook langzaam aan de winterperiode met

Nadere informatie

Ieder jaar in september staat Koblenz op zijn kop met het grootste volks- en stadsfeest van het noordelijkste gedeelte van Rheinland-Pfalz.

Ieder jaar in september staat Koblenz op zijn kop met het grootste volks- en stadsfeest van het noordelijkste gedeelte van Rheinland-Pfalz. Moezelnieuwsbrief 15 september 2010 15 September, voor ons het einde van de zomer, voor het Moezelgebied nog een zeer drukke tijd. Over een paar weken begint de druivenoogst, een zeer belangrijke tijd

Nadere informatie

Door de wassertretbeckens loopt water vaak rechtstreeks uit de bergen. U begrijpt dat is koel of eigenlijk zelfs koud water.

Door de wassertretbeckens loopt water vaak rechtstreeks uit de bergen. U begrijpt dat is koel of eigenlijk zelfs koud water. Moezelnieuwsbrief 31 juli 2010 Voor u ligt weer de nieuwe Moezelnieuwsbrief. De Moezel is ruim 200 kilometer lang en heeft 10 sluizen tussen Trier en Koblenz. Naar aanleiding van een bezoek aan één van

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 september 2012

Moezelnieuwsbrief 1 september 2012 Moezelnieuwsbrief 1 september 2012 Deze nieuwsbrief staat in het teken van de vele wijnfeesten aan de Moezel. Hoewel er vanaf juli elk weekend wel ergens een feest is zijn vooral september en oktober het

Nadere informatie

Ontdek de Moezel vanuit de lucht Mont-Royal - meevliegen met een zweefvliegtuig of ander klein vliegtuig:

Ontdek de Moezel vanuit de lucht Mont-Royal - meevliegen met een zweefvliegtuig of ander klein vliegtuig: Moezelnieuwsbrief 31 juli 2013 Zo in tegenstelling tot mijn vorige nieuwsbrief lijkt de zomer nu toch echt doorgebroken. Misschien zelfs een beetje teveel van het goede met temperaturen van 40 graden plus.

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 31 juli 2009

Moezelnieuwsbrief 31 juli 2009 Moezelnieuwsbrief 31 juli 2009 Voor u ligt de laatste nieuwsbrief van 31 juli. In deze nieuwsbrief heb ik voor u weer een greep gedaan uit de vele verschillende mogelijkheden om uw vakantie tot een groot

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2010

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2010 Moezelnieuwsbrief 15 maart 2010 De nieuwe nieuwsbrief is weer klaar en ik hoop dat u hem met veel plezier zult lezen. Aan de Moezel begint alles weer te bruisen, want het nieuwe seizoen staat voor de deur.

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 november 2012

Moezelnieuwsbrief 1 november 2012 Moezelnieuwsbrief 1 november 2012 De dagen worden korter, de blaadjes vallen en de temperatuur zakt als een baksteen. Kortom het is herfst. Zeker een tijd om van de mooie natuur te genieten. De verschillende

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 september Nieuwsbrief nieuwe stijl: Trödelmarkten:

Moezelnieuwsbrief 15 september Nieuwsbrief nieuwe stijl: Trödelmarkten: Moezelnieuwsbrief 15 september 2015 Tijd van de oogst van de druiven en daarmee ook de wijnfeesten! We zitten er middenin. Vele wijnfeesten, vele straatfeesten in verschillende plaatsen, vooral in de weekenden.

Nadere informatie

Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre

Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Villas del Alba - (Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juli 2012

Moezelnieuwsbrief 15 juli 2012 Moezelnieuwsbrief 15 juli 2012 Hoewel het weer zich nog niet van zijn beste kant heeft laten zien is het toch al weer een gezellige drukke tijd aan de Moezel. Gewoon een paar graden warmer dan in Nederland,

Nadere informatie

Luxe Vakantiewoningen. Gastvrijheid, Kwaliteit en Sfeer midden in het heuvelland

Luxe Vakantiewoningen. Gastvrijheid, Kwaliteit en Sfeer midden in het heuvelland Luxe Vakantiewoningen Gastvrijheid, Kwaliteit en Sfeer midden in het heuvelland Welkom in het Heuvelland Inkelshoeve A gen Bongerd is gelegen tussen Epen en de Belgische grens. Een van de meest authentieke

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 september 2013

Moezelnieuwsbrief 15 september 2013 Moezelnieuwsbrief 15 september 2013 Wijn, wijnfeesten, wandelen en fietsen. Het begin van de herfst, maar voor de Moezelregio absoluut hoogseizoen. Kortom, een en al gezelligheid. Voordat u zich in de

Nadere informatie

Residence Il Casale Italië Toscane Cortona

Residence Il Casale Italië Toscane Cortona Residence Il Casale Italië Toscane Cortona 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Residence Il Casale - (Italië Toscane Cortona) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta

Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta das Vinhas - (Portugal Madeira Estreito da Calheta) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Hotel Su Lithu Italië Sardinië Bitti

Hotel Su Lithu Italië Sardinië Bitti Hotel Su Lithu Italië Sardinië Bitti 1. Algemene informatie Eliza was here - Hotel Su Lithu - /italie/sardinie/bitti/hotel_su_lithu.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Su Lithu - (Italië Sardinië

Nadere informatie

Mira Resort Maisonettes Griekenland Lefkas Tsoukalades

Mira Resort Maisonettes Griekenland Lefkas Tsoukalades Mira Resort Maisonettes Griekenland Lefkas Tsoukalades 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mira Resort Maisonettes - (Griekenland Lefkas Tsoukalades) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell Bezoekersmijn Fell een plaats waar geschiedenis tot leven komt een plaats vol liefde voor de natuur een plaats vol plezier een plaats waar jong en oud elkaar ontmoeten U zult genieten van uw bezoek aan

Nadere informatie

Epen in de Geulvallei

Epen in de Geulvallei Epen in de Geulvallei Welkom in de Geulvallei In de Geulvallei, net buiten het schilderachtige dorp Epen, ligt een opmerkelijk stiltegebied. Dit zachtglooiende landschap is een lust voor het oog: hellingbossen,

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 november 2009

Moezelnieuwsbrief 1 november 2009 Moezelnieuwsbrief 1 november 2009 Ook dit jaar wil ik u vertellen over de vele verschillende en vooral gezellige kerstmarkten langs de Moezel. De Duitse kerstmarkten worden steeds populairder en mogen

Nadere informatie

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Su Gologone - (Italië Sardinië Oliena) - 0 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma.

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl organiseert in 2016 al voor de 9 e keer een wintersport vakantie voor alleengaanden. Je hoeft dus geen vrijgezel te zijn om mee te gaan.

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Salou trainingskamp brochure 16/17

Salou trainingskamp brochure 16/17 Saloutrainingskampen.nl Salou trainingskamp brochure 16/17 Salou Salou is al jarenlang een van de toeristische trekpleisters van Catalonië. Bekend van haar lange reeks stranden, de promenade, een goede

Nadere informatie

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de inmiddels beroemde hangbrug Geierlay. Na onze succesvolle groepsreis

Nadere informatie

Relais Parco Cavalonga Hotel Italië Sicilië Ragusa

Relais Parco Cavalonga Hotel Italië Sicilië Ragusa Relais Parco Cavalonga Hotel Italië Sicilië Ragusa 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Relais Parco Cavalonga Hotel - (Italië Sicilië Ragusa) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY & GOLF Zijn de Healey en golf uw passie? Wij willen deze twee combineren in de eerste Healey golfreis. In vier dagen tijd spelen wij op drie prachtige golfbanen

Nadere informatie

Uitnodiging voor een gezellig en informatief wijnweekend aan de Moezel.

Uitnodiging voor een gezellig en informatief wijnweekend aan de Moezel. Uitnodiging voor een gezellig en informatief wijnweekend aan de Moezel. De familie Loescher en DKP Wine & Dine organiseren van 5-7 mei 2017 een leuk en informatief wijnweekend in Senheim aan de Moezel.

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Eliza was here - Borgo Artimino - /italie/toscane/artimino/borgo_artimino.htm 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië

Nadere informatie

Cyprus Village Houses Tochni Cyprus Cyprus Tochni

Cyprus Village Houses Tochni Cyprus Cyprus Tochni Cyprus Village Houses Tochni Cyprus Cyprus Tochni 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Cyprus Village Houses Tochni - (Cyprus Cyprus Tochni) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos

Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Musicians Round House - (Griekenland Corfu Vatos) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Punta Falcone Italië Sardinië Santa Teresa di Gallura

Punta Falcone Italië Sardinië Santa Teresa di Gallura Punta Falcone Italië Sardinië Santa Teresa di Gallura 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Punta Falcone - (Italië Sardinië Santa Teresa di Gallura) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER ARRANGEMENTEN persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER WELKOM BIJ T ANKER In Hotel t Anker zult u zich vanaf het eerste ogenblik thuis voelen. De gastvrije ontvangst, het gezellige restaurant en de

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië Toscane Artimino) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann

Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann op het wijngoed met tapperij en terras met uitzicht over de rivier en de wijnbergen aan een van de mooiste bochten van de Moezel....

Nadere informatie

Pavezzo Country Retreat Griekenland Lefkas Katouna

Pavezzo Country Retreat Griekenland Lefkas Katouna Pavezzo Country Retreat Griekenland Lefkas Katouna 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Pavezzo Country Retreat - (Griekenland Lefkas Katouna) - 5 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis

Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Agapitos Villas & Guesthouses - (Griekenland Pilion Agios Ioannis) - 4 sterren

Nadere informatie

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Su Gologone - (Italië Sardinië Oliena) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

GT Weekend. programma 2016 GT RALLY. PROGRAMMA 2016. GT Weekend, april 4-5. CC&C klassieker beurs, april 6-7. Croatia Adventure, mei 8-9

GT Weekend. programma 2016 GT RALLY. PROGRAMMA 2016. GT Weekend, april 4-5. CC&C klassieker beurs, april 6-7. Croatia Adventure, mei 8-9 Programma 2016 GT RALLY. PROGRAMMA 2016. GT Weekend programma 2016 Exclusieve ritten met schitterende routes, prachtige hotels en bijzondere stops. GT Weekend, april 4-5 CC&C klassieker beurs, april 6-7

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

I Grandi di Toscana Italië Toscane Civitella in Val di Chiana

I Grandi di Toscana Italië Toscane Civitella in Val di Chiana I Grandi di Toscana Italië Toscane Civitella in Val di Chiana 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren I Grandi di Toscana - (Italië Toscane Civitella in Val di Chiana) - 4 sterren 1.2.

Nadere informatie

Hotel 's Antigor Spanje Mallorca Felanitx

Hotel 's Antigor Spanje Mallorca Felanitx Hotel 's Antigor Spanje Mallorca Felanitx 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel 's Antigor - (Spanje Mallorca Felanitx) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja

Nadere informatie

Finca San Diego Spanje Tenerife La Matanza

Finca San Diego Spanje Tenerife La Matanza Finca San Diego Spanje Tenerife La Matanza 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca San Diego - (Spanje Tenerife La Matanza) - 3,5 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Villa Eleonas Griekenland Peloponnesos Gialova

Villa Eleonas Griekenland Peloponnesos Gialova Villa Eleonas Griekenland Peloponnesos Gialova 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Villa Eleonas - (Griekenland Peloponnesos Gialova) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Nikos Takis Fashion Hotel Griekenland Rhodos Rhodos Stad

Nikos Takis Fashion Hotel Griekenland Rhodos Rhodos Stad Nikos Takis Fashion Hotel Griekenland Rhodos Rhodos Stad 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Nikos Takis Fashion Hotel - (Griekenland Rhodos Rhodos Stad) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

-1- De Reisgroep PVGE-Veldhoven organiseert: Een 8 daagse busreis naar Trier (D) en omgeving. Van zondag 23 t/m zondag 30 augustus 2015.

-1- De Reisgroep PVGE-Veldhoven organiseert: Een 8 daagse busreis naar Trier (D) en omgeving. Van zondag 23 t/m zondag 30 augustus 2015. De Reisgroep PVGE-Veldhoven organiseert: Een 8 daagse busreis naar Trier (D) en omgeving. Van zondag 23 t/m zondag 30 augustus 2015. Reisbeschrijving: Algemeen. Reis mee naar de prachtige natuurgebieden

Nadere informatie

Casa Benamato Accommodatie en Prijzen

Casa Benamato Accommodatie en Prijzen Casa Benamato Accommodatie en Prijzen Accommodatie Het deel van Casa Benamato dat op het dal gericht is, vormt het exclusieve domein van de gasten. De twee appartementen van Casa Benamato hebben een fantastische

Nadere informatie

Moselhöhenweg. 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005. totaal 163 km

Moselhöhenweg. 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005. totaal 163 km Moselhöhenweg 28 november t/m 1 december 2003 31 december t/m 4 januari 2004 31 december t/m 3 januari 2005 totaal 163 km Moselhöhenweg gewandeld in 2003/2004/2005 Vrijdag 28 november s Middags vertrokken

Nadere informatie

Sporting CP KRC Genk. UEFA Europa League

Sporting CP KRC Genk. UEFA Europa League Sporting CP KRC Genk UEFA Europa League 'De witte stad' is de romantische naam die Lissabon in vele boeken krijgt toegedicht. De hoofdstad verheft zich boven de noordelijke oever van de Taag en strekt

Nadere informatie

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Masseria del Piano - Gargidicenere - (Italië Sicilië Collesano) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 februari 2010

Moezelnieuwsbrief 1 februari 2010 Moezelnieuwsbrief 1 februari 2010 De nieuwe nieuwsbrief is weer klaar en ik hoop dat u hem met veel plezier zult lezen. In deze nieuwsbrief heb ik weer een leuke wandel en fietsroute voor u uitgezocht

Nadere informatie

LUXE VAKANTIEAPPARTEMENTEN AAN DE ENIGE ZUID-BOULEVARD VAN NEDERLAND

LUXE VAKANTIEAPPARTEMENTEN AAN DE ENIGE ZUID-BOULEVARD VAN NEDERLAND NL U X E A P PA RT E M E N T E N A A N D E B O U L E VA R D VA I R E C T A A N H E T S T R A N D... I N G E N, D V L I S S LUXE VAKANTIEAPPARTEMENTEN AAN DE ENIGE ZUID-BOULEVARD VAN NEDERLAND NL U X E

Nadere informatie

Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo

Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Cambiocavallo - (Italië Sicilië Pozzallo) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

n en Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland

n en Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland n Programma voor sch ol as n en o Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland Welkom in het KUZ Centrum Het Ourdal aan het drielandenpunt België Duitsland

Nadere informatie

Panorama Villas Griekenland Kreta Agios Nikolaos

Panorama Villas Griekenland Kreta Agios Nikolaos Panorama Villas Griekenland Kreta Agios Nikolaos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Panorama Villas - (Griekenland Kreta Agios Nikolaos) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 juni 2011

Moezelnieuwsbrief 1 juni 2011 Moezelnieuwsbrief 1 juni 2011 Voor u ligt of staat weer de laatste Moezelnieuwsbrief. Ook dit keer heb ik weer geprobeerd een nieuwsbrief te schrijven met vele gevarieerde onderwerpen. Van Moezel-operette,

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel & Bungalows Changa - (Turkije Turkse Rivièra Adrasan) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 mei 2014

Moezelnieuwsbrief 15 mei 2014 Moezelnieuwsbrief 15 mei 2014 Deze nieuwsbrief staat weer vol met tips. Het maken van de nieuwsbrief neemt elke keer weer veel tijd in beslag, maar ik krijg ook altijd meteen zin om in de auto te springen

Nadere informatie

Toerweekend 10 t/m 13 Juni

Toerweekend 10 t/m 13 Juni Toerweekend 10 t/m 13 Juni Het toerweekend staat in 2010 gepland van donderdagavond 10 t/m zondag 13 juni. Dit jaar heb ik als toerbestemming m n oog laten vallen op de vulkaaneifel. In tegenstelling tot

Nadere informatie

Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra

Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta Verde Sintra - (Portugal Costa de Lisboa Sintra) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Borgo della Meliana Italië Toscane Gambassi Terme

Borgo della Meliana Italië Toscane Gambassi Terme Borgo della Meliana Italië Toscane Gambassi Terme 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo della Meliana - (Italië Toscane Gambassi Terme) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 maart 2012

Moezelnieuwsbrief 1 maart 2012 Moezelnieuwsbrief 1 maart 2012 De hotels, pensions en vakantiewoningen worden langzaam maar zeker weer in gereedheid gebracht voor het nieuwe seizoen wat onofficieel op Pasen van start gaat. Kamers krijgen

Nadere informatie

Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken.

Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken. Rondje Catalonië Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken. Rondje Catalonië wordt verzorgd door Can Patiras, Mas Xipres en Cama & Cava. Drie B&B s elk gelegen op een unieke plek in Catalonië.

Nadere informatie

Huizen. Extra bergzolder. Perfect afgewerkt. Dakterras op het zuiden. Drie Slaapkamers. Ligging nabij snelwegen. Leenderweg 292 A, 5644 AE Eindhoven

Huizen. Extra bergzolder. Perfect afgewerkt. Dakterras op het zuiden. Drie Slaapkamers. Ligging nabij snelwegen. Leenderweg 292 A, 5644 AE Eindhoven Huizen vanhendriks Leenderweg 292 A, 5644 AE Eindhoven Perfect afgewerkt Dakterras op het zuiden Drie Slaapkamers Extra bergzolder Ligging nabij snelwegen H51 H51 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Castanar - (Spanje Gran Canaria Fontanales) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Aldiola Country Resort Italië Sardinië Sant' Antonio di Gallura

Aldiola Country Resort Italië Sardinië Sant' Antonio di Gallura Aldiola Country Resort Italië Sardinië Sant' Antonio di Gallura 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Aldiola Country Resort - (Italië Sardinië Sant' Antonio di Gallura) - 4 sterren

Nadere informatie

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee! Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!.uitzicht vanuit de tuin naar de zee Praktisch mindfulness leren en toepassen, én ontspanning én een vakantie,

Nadere informatie

Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra

Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta Verde Sintra - (Portugal Costa de Lisboa Sintra) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra

Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta Verde Sintra - (Portugal Costa de Lisboa Sintra) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2016

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2016 Moezelnieuwsbrief 15 maart 2016 De zon schijnt, de temperatuur stijgt, de lente komt en daarmee komt ook weer het verlangen naar de Moezel. Daarin sta ik zeker niet alleen, dus hier alvast een voorproefje

Nadere informatie

Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos

Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hacienda Encanto del Rio Hotel - (Spanje Ibiza San Carlos) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Villa Aori maakt deel uit van een complex van 4 onafhankelijke luxe woningen met elk een eigen zwembad.

Villa Aori maakt deel uit van een complex van 4 onafhankelijke luxe woningen met elk een eigen zwembad. Villa Aori Villa Aori maakt deel uit van een complex van 4 onafhankelijke luxe woningen met elk een eigen zwembad. 4 8 5250.0 euros/week Villa Aori maakt deel uit van een complex van 4 onafhankelijke luxe

Nadere informatie

COLMONT PANORAMACAMPING

COLMONT PANORAMACAMPING PANORAMACAMPING U B A C H S B E R G Z U I D - L I M B U R G van harte welkom Op een bijzondere plek, aan de rand van het fraaie dorpje Ubachsberg, gelegen tussen Heerlen en Valkenburg, midden in het prachtige

Nadere informatie

Uitstekend onderhouden Instapklaar

Uitstekend onderhouden Instapklaar Huizen vanhendriks de Koppele 147, 5632 LH Eindhoven Uitstekend onderhouden Royaal 3-kamer appartement Royaal balkon op het westen Instapklaar Fraai uitzicht H51 H51 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

Aldiola Country Resort Italië Sardinië Sant' Antonio di Gallura

Aldiola Country Resort Italië Sardinië Sant' Antonio di Gallura Aldiola Country Resort Italië Sardinië Sant' Antonio di Gallura 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Aldiola Country Resort - (Italië Sardinië Sant' Antonio di Gallura) - 4 sterren

Nadere informatie

Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka

Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Cressa Ghitonia Hotel & SPA - (Griekenland Kreta Sfaka) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie