Moezelnieuwsbrief 15 april 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Moezelnieuwsbrief 15 april 2012"

Transcriptie

1 Moezelnieuwsbrief 15 april 2012 In deze nieuwsbrief laat ik u kennismaken met een aantal verschillende musea, zoals het Mittelmoselmuseum in Traben-Trarbach, het stroomtreinmuseum in Koblenz en vertel ik over de mogelijkheid van een rondleiding in het Winzergenossenschaft. Wat dat is, leest u verderop in de nieuwsbrief. Uiteraard staan er een fietstochten en wandelroutes in en wat dacht u van wandelen met lama s terwijl u geniet van het achterland van de Moezel. Muziek komt ook weer aan de orde. In Bernkastel wordt voor de eerste keer een muziekfestival georganiseerd en tot slot vertel ik uitgebreid over de verschillende druivenrassen langs de Moezel. Ook voor deze nieuwsbrief wens ik u weer veel leesplezier! Nieuw in Bernkastel-Kues zomer-bühne: Deze zomer wordt voor het eerst de zomer-bühne Bernkastel georganiseerd. Iedere donderdag vanaf 14 juni tot en met 23 augustus vindt vanaf 1800 uur een concert plaats. Iedere donderdag een ander concert op een andere plaats. Entree is gratis. De zomer van 2012 staat in Bernkastel in het teken van muziek. Het eerste concert wordt gegeven op het marktplein in Bernkastel op 14 juni om uur met het trio The Beat Pack met hits uit de jaren 60. Het programma is zeer gevarieerd, van Rock & Pop, Jazz & Blues, middeleeuwse liederen, musicals en schlager, dus er is voor ieder wat wils! Voor de innerlijke mens wordt gezorgd door de restaurants en cafes en de Moselbahn zorgt voor een veilige heen en terugtocht door het aanbieden van een Shuttle-Service naar de concerten, Moezel afwaarts tot aan Lösnich en Moezel opwaarts tot aan Neumagen- Dhron.

2 Het programma: Marktplatz: The Beat Pack (Rock & Pop 60er Jahre) Doppelkreuz: Horn&Strings (Jazz, Blues& Soul) Bahnhof Kues: Roll it tight (Blues-Rock) Bärenbrunnen: The Piks (Swing, Musical, Pop& Rock) Karlsbader Platz: Handpicked (Pop & Rock) Marktplatz: Duivelspack (Mittelalter-Folk) Bahnhof Kues: Dave Brueck Quartett (Jazz & Funk) Karlsbader Platz: Thomas Bracht Trio (Swing& Jazz) Doppelkreuz: Wollmann & Brauner (Blues, Jazz, Rock & Pop) Marktplatz: Unplugged Gang (Rock & Pop) Mittelmoselmuseum in Traben-Trarbach: Barockvilla van de familie Bockting In meer dan 20 tentoonstellingsruimtes zijn waardevol meubilair en kunstvoorwerpen uit de afgelopen 3 eeuwen te bezichtigen als ook een omvangrijke verzameling over de geschiedenis van de stad Traben- Trarbach. Openingstijden: April tot oktober Dagelijks geopend met uitzondering van maandag Van tot uur Entreeprijs 2,50 per persoon Casinostrasse 2 in Traben-Trarbach Vertaling tekst op de folder: Zelfs Göthe en de Pruisische koning Friedrich-Wilhelm IV waren gaste in de statige barockvilla van de koopmansfamilie B:ockting in Traben-Trarbach.

3 Moselland Winzergenossenschaft: De bergen langs de Moezel staan vol met druivenranken, bestemd voor het maken van wijn. Niet alle wijnboeren perzen hun eigen wijn. Er zijn ook wijnboeren die de druiven verkopen aan een coöperatie, een Winzergenossenschaft, waarbij ze een bepaald bedrag per liter ontvangen. Wat ik niet wist was dat het mogelijk is om deze coöperaties te bezoeken als u met een kleine groep mensen bent. Vanaf 8 personen. Bijvoorbeeld in Bernkastel-Kues worden dagelijks, na afspraak, bezichtigingen met aansluitend een wijnproeverij aangeboden. Daarbij kunt u kiezen uit de volgende mogelijkheden: Wijnproeverij met 4 wijnen 10 per persoon Wijnproeverij met 6 wijnen 12 per persoon Wijnproeverij met 8 wijnen 10 per persoon Wijnproeverij met 4 wijnen 10 per persoon Alleen een rondleiding 6 per persoon Minimum aantal personen: 8 Ap zon en feestdagen wordt een toeslag van 2 per persoon berekend en kan de toer alleen plaatsvinden bij minimaal 20 personen Weintreff der Moselland eg in Bernkastel-Kues, Tel / Openingstijden: Maandag-vrijdags: 9.00 tot uur Zaterdags: 9.00 tot uur

4 Wandelen met lama s: Deze toer met de Moezel-lama s is een bijzondere belevenis. U leert niet alleen het afwisselende landschap van de Moezel en de Hunsrück kennen, maar u sluit ook vriendschap met Klaus, Kurt, Fritz en Franz. Ongeveer 15 kilometer van Bernkastel-Kues verwijderd, idyllisch gelegen op de Moezelhoogtes, bereikt u het droomdorpje Gornhausen. Dit is het thuis van de wandellama s. Vanaf de Lamaweide heeft u een heerlijk uitzicht in het Moezeldal tot aan de Eifel. Het afwisselende landschap zal u verbazen. U kunt onbezorgd lopen, want de dieren dragen uw bagage. Bij een halve-dag-wandeling wordt op het midden van de wandeltocht een pauze ingelast. Normaal loopt u met 4 lama s en een groepsleider, de Llamero. Mosel-Lamas Familie Freudenreich Alte Schulstraße Gornhausen Tel: / Elke 1 e zaterdag van de maand: rondleiding op de oude vesting Mount-Royal: Op zaterdag 5 mei wordt weer de eerste rondleiding Mont Royal aangeboden. Startpunt parkeerplaats tegenover het vliegveld om uur De Franze Zonnenkoning Ludwig XIV. liet vanaf 1687 door zijn genial bouwmeesters, hoog boven Traben een gignatische vesting aanleggen. Maar in het jaar 1698 werd de vesting door de Franzen zelf alweer afgebroken na het sluiten van vrede met de van Rijswijcks. Pas in de laatste jaren werd onder leiding van Dr. Ernst Willen Spies aan de hand van originele plannen uit de archieven uit Parijs opgravingen uitgevoerd. Door middel van een begeleide wandeling kunt u er veel over leren. De prijs is 3,00 per persoon, kinderen gratis.

5 Bos-wandeltochten Bernkastel-Kues: Route 2: gezellige wandeling voor de hele familie: Totale route: 7 kilometer, ca. 2 uur Hoogteverschil 200 meter Wegmarkering: (zie plaatje) (rood vierkantje, met witte driehoek erin) Korte beschrijving: Marktplein Kallenfelstal Förster Schell Pad mooit uitzichtspunt Kaiserstuhl Goldenes Kreuz Schaduwrijk voetpad Tiefenbachtal Tinkelkapel - Stad Vanaf het oude marktplein volgen we de straat richting Hunsrück. Voorbij het poppenmuseum buigen we links af de Kallenfelsstrasse in. De Kallenfelsbeek begeleid ons een stuk van de route. Hij mondt uit onderin de stad in de Tiefenbeek en tezamen monden ze uit in de Moezel. De wijnbergen links van de weg aan het begin van het dal zijn wereldberoemd en draagt de naam: Bernkasteleer Doktor. We volgen de weg langs de beek tot we na enige tijdrechts het Förster Schell Pfad nemen. Het Förster Schell pad voert ons dieper het Kallenfelsdal in. Langzaam verdwijnen de wijnbergen aan de overkant en worden we omgeven door bos. Bij de wegwijzer naar rechts in de richting Kaiserstuhl. Hiermee verlaten we het Förster Schell pad en zetten de wandeling voort over het bospad. Het volgende doel is Schöne Aussicht, een mooi uitzichtspunt. Een bankje om uit te rusten met een heerlijk uitzicht over de Moezel en stadsdeel Kues. Mocht u een schuilplaats voor de regen zoeken of zin hebben in een grillworst, dan biedt de Hütte am Kaiserstuhl hiervoor de mogelijkheid. Na een uitgebreide pauze voert de wandeling ons in de richting van het gouden kruis (goldener Kreuz). Een groot uitgestrekt eikenbos omringt ons. Nog steeds heeft u zicht op de Bernkastel, de burcht Landshut en de jeugdherberg. Op een rotspartij staat het gouden kruis.. De weg in de richting van het Tiefenbachtal zal ons door de kloof onder het gouden kruis leiden. Het is een ruwe weg, vaak over de kale rotsen gebouwd, en over talrijke rotsen lopend. De weg eindigt op de weg de B50, een belangrijke verbindingsweg tussen de Hunsrück en Bernkastel-Kues. Voorzichtig kunt u de weg oversteken en loopt u ca. 100 meter naar rechts. Daar bij het begin van het bospad begint de schattige Fusspfad (schaduwrijk voetpad) die u langs de Tiefebeek in de richting van de stad voert. Nadat het pad ons dichter bij de beek gebracht heeft, moeten we onze laatste stijging nemen. Het is weer een rotspartij, welke door de Bundesstrasse doormidden gesneden is waar we overheen moeten klimmen. Een klein houten bruggetje over een naamloze beek laat ons langzaam ontwaken uit onze rust als we daarna de straat weer zien. Wij wandelen naar links een kort stuk op een geasfalteerde weg in de richting van Bernkastel-Kues. De straat doorbreekt een rotspartij en op de rechter kant staat als uit een rots ontsproten de Winkel of Maria Helf kapel uit het jaar Enige meters voorbij de kapel neemt u de weg naar rechts via een trap het dal in.

6 Ook van deze weg buigen we na korte tijd rechts in de richting van de waterval. Onze wandeling zal ons weer verder voeren langs de Tiefenbeek, welke zich met luid geruis over de rotsen in een kloof klettert. De kloof wordt steeds breder en de eerste huizen duiken op. In de vorige eeuw stonden op deze plaats enkele molens. Ook nu nog heet het eerste huis dat u tegenkomt Ratsmühle We verlaten het bos en wandelen langs de tunnel in de richting van de stad en het marktplein. Volgende nieuwsbrief: de volgende wandelroute Fietsbus: Als u de Saar en de Moezel per fiets wilt verkennen kunt u gebruik maken van de fietsbus. De fietsbus rijdt van 1 april tot1 november, dagelijks De fietsbus rijdt tussen Bullay - Bernkastel - Trier Ook is de route van Trier naar Echternacherbrück toegevoegd, zodat u ook de Sauertalweg kunt ontdekken. Reserveren is niet noodzakelijk, maar wel aan te raden. De fietsbus is ook te huur voor 30 personen of meer. Informatie op: Klik links in de kantlijn op de bovenstaande foto.

7 Elke dinsdag, halve dag wandelingen vanaf Traben-Trarbach: Op alle dinsdagen van het jaar vonden wandelingen van ongeveer een halve dag plaats onder begeleiding van een gids rondom Traben-Trarbach. Programma: Uur P Moselufer Trarbach Rit met de auto naar Gonzerath, Rondwandeling Annenberg Uur P Moselufer Trarbach Rit met de auto naar Wederath In de sporen van de Kelten Rondwandeling met lichte stijgingen Uur P Moselufer Trarbach Rit met de auto naar Bernkasteler Plateau Rondwandeling Dreifaltigkeit Uur P Moselufer Trarbach Rit met de auto naar Kautenbach (Bolzplatz Rondwandeling Kautenbach met middelmatige stijgingen Uur P Moselufer Trarbach Rit met de auto naar de Koppelberg Rondwandeling met lichte stijgingen Uur P Moselufer Trarbach Rondwandeling Grevenburg Starkenburg Enkirch Royal Uur P Moselufer Trarbach Rit met de auto naar Mülheim (Brandweerkazerne) Uur P Moselufer Trarbach Rit met de auto naar de parkeerplaats alte Römerstraße, Elzerath Rondwandeling Haardtkopf met lichte stijgingen Uur P Moselufer Trarbach Rit met de auto naar Irmenach Rondwandeling rond Irmenach met lichte stijgingen Uur P Moselufer Trarbach Rit met de auto naar Enkirch Rondwandeling 5 dalen-uitizcht met middelmatiche stijgingen Uur P Moselufer Trarbach Reiler Berg wandeling emt lichte stijgingen Aanmelden bij de toeristeninformatie in Traben-Trarbach

8 Stoomtreinmuseum in Koblenz: Een museum met echte stoomtreinen en model stoomtreinen. Openingstijden: 1 febr tot 30 juni Zaterdags van tot uur 1 juli tot 31 aug Dinsdags tot zondags van tot uur maandags gesloten 1 sept tot 8 dec Zaterdags van tot uur 15 dec Zaterdag van tot uur Laatste openingsdag van het jaar Evenementen in het museum: 20 mei Internationale museumdag 2 en 3 juni Zomerfeest 1 september lange nacht van de musea in Koblenz 8 september TRIX EXPRESS-dag 9 september Open Monumenten dag 29 en 30 september Herfstfeest Thema: Dieseldagen 9 december St. Nicolaus bezoekt het museum Entreeprijzen: Volwassenen 2,50 Kinderen van 6 tot 14 jaar 1,= Zo vindt u het museum: Vanaf de snelweg, Koblenz over de A48 richting Montabaur tot afrit Koblenz-Nord. Afrit nemen en zuidwaarts richting binnenstad over de B9. Aan de rechterkant ligt de McDonalds en een Shell tankstation, meteen daarna de afrit nemen van de B9 (Afrit KO- Metternich). Vanaf hier letten op de borden»db-museum«. 2e stoplicht links onder de B9 doorrijden. Rechtdoor tot de volgende kruising de weg naar echts volgen Na ongeveer 100 meter buigt de straat naar links en gaat onder de rails door. Na ca. 50 m links de Schörnbornsluster Straße in, achter het hoekhuis een steile afrit links het terrein van de DB oprijden en de weg volgen tot de hal. Voldoende parkeergelegenheid.

9 Fietsparadijs omgeving cochem: Voor genieters route 2: Vanuit Cochem neemt u het fietspad naar Ernst richting Poltersdorf. Hier heeft u de mogelijkheid om met de pont naar de overzijde van de Moezel te gaan naar Beilstein. (Tijden van het pontje: dagelijks van tot uur vanaf Pasen tot eind oktober) Vanaf Beilstein fietst u langs de Moezel terug naar Cochem. Alternatief is met de boot terug te gaan naar Cochem. Volgende nieuwsbrief: route jaar wijncultuur 2000 jaar wijnbouw op steile hellingen: Belangrijkste Druivenrassen: Riesling (60% van de aanplant) Riesling, de koningin van de witte druiven, wordt sinds de middeleeuwen verbouwd langs Moezel, Saar en Ruwer. De druiven rijpen laat en geven karaktervolle, elegante wijnen met een fijne fruitigheid die als geen ander de eigenheid van hun herkomst het terroir - weerspiegelen. Geur en smaak worden vaak bepaald door aroma s van gele vruchten als abrikoos, mirabel, ananas en lychee kenmerkend. Edelzoete wijnen die vaak denken aan exotisch fruit als mango, maracuja of aan rozijnen en honing. De veelzijdige riesling geeft wijnen in alle smaken en op alle kwaliteitsniveaus s van de feinherbe halfdroge Qualitätswein tot aan de mineraal, droog Grosses Gewächs en dan de licht fruitige Kabinett tot aan edelzoete Auslesen, Beerenauslesen en Eiswein. Het bewaarpotentieel van hoogwaardige Rieslings is enorm. Müller-Thurgau (Rivaner 14%) De kruising tussen riesling en madeleine royale is de op een na belangrijkste druif van het gebied. Het fruitzuur van dit ras is wat minder sterk geprononceerd, waardoor de druiven zachte wijnen geven. Typerend voor de neus van Müller-Thurgau is een muskaattoon. In moderne, meestal droge of halfdroge versie wordt de wijn ook als Rivaner aangeduid. Hij heeft dan fris-fruitige en kruidenaroma s. Elbling (6,4%) Deze druif was in de middeleeuwen in heel Duitsland wijd verbreid. Tegenwoordig wordt hij op grote schaal alleen nog aan de Moezel geteeld, overwegend op de mosselkalkbodems van de Obermosel en in de omgeving van Cochem. Elblings zijn spritzig, fris en ongecompliceerd. Ze zijn heel geschikt voor verweking tot sekt. De roter Elbling is een mutatie waarvan de druiven tot rosé wijn of sekt verwerkt kunnen worden. Blauer Spätburgunder (4%) Internationaal bekend als Pinot Noir en een van de edelste blauwe druiven ter wereld. De druiven geven elegante en complexe rode wijnen. Sinds het eind van de jaren 80 van de 20 e eeuw hebben veel boeren de oude traditie van rode wijnen weer nieuw leven ingeblazen. Niet alleen van de kalkbodems van de Obermosel, maar ook van leisteen komen interessante Spätburgunders. Vaak worden ze opgevoed in kleine houten vaten

10 (bariques). Ook wordt Spätburgunder aangeboden als rosé en wit gevinifeerd- als Weissherbst of blanc de noir. Eveneens geliefd is rosé sekt van Spätburgunder. Dornfelder (3.8%) Deze nog vrij jonge kruising tussen helfensteiner en heroldrebe heeft zich aan de Moezel ontwikkeld tot de op een na belangrijkste blauwe druif. Hij geeft krachtige rode wijnen met een intense kleur. Weisser Burgunder (2.7) Deze mutatie van de Spätburgunder, ook wel weissburgunder of pinot blanc genoemd, geeft soepele en elegante wijnen. Weissburgunder is in trek en voor veel boeren een belangrijke aanvulling op hun aanbod. Naast weisser burgunder wordt ook wat verwante grauer burgunder (pinot gris) geteeld. Andere witte druivenrassen die aangeplant zijn aan de Moezel, Saar en Ruwer maar slechts een ondergeschikte rol spelen zijn; kerner, chardonnay, auxerris, bacchus, ortega, optima, reichensteiner en findling. Bij de blauwe rassen worden op kleine schaal ook regent, frühburgunder, schwarzriesling, cabernet sauvignon en merlot aangeplant. In de volgende nieuwsbrief meer over de wijncultuur. Bron: Mosel-weinkulturland Evenmentenlijst 2012: April Wijn en kaasfeest Graach Dagen van de open wijnkelders Nittel & Rehlingen Dagen van de open wijnkelders Minheim Moezel Wijn Cultuurtijd in de hele Moezelregio Meiboomfeest Gornhausen Meiboomfeest Ürzig (bovenin Ürizg) Meiboomfeest inde Römerkeller Veldenz Meiboomfeest Wintrich Mei Meifeest met prijsschieten Graach Feest van de brandwer in de Fierskapelle Bernkastel-Kues Kermis Brauneberg-Hirzlei Meifeest in de Paulskerk Lieser

11 01.05 Jonge wijn proeverij in de Romeinse kelders van Erden Wijn- en bosfeest Kinheim-Kindel dorpskermis Gornhausen Feest van de Romeinse wijnstraat Schweich Wijn in het slot Koblenz Pfarrfeest Zeltingen-Rachtig Wijnfeest Senheim/Mesenich Belevenisdag zonnige Benedenmoezel - Muziek, Wijn, Cultuur puur Löf Kelderdagen Palzem-Wehr Wijnkermis Brodenbach Zeltinger wijndag in: Kelterhaus Schorlemer Zeltingen-Rachtig Bosfeest Ürzig Dagen van de open wijnkelders Piesport Dagen van de open wijnkelders Mülheim Dagen van de open wijnkelders Platten Dagen van de open wijnkelders Bernkastel-Wehlen Dagen van de open wijnkelders Traben-Trarbach-Wolf Dagen van de open wijnkelders Traben-Trarbach Feest in de wijnkelders in Zeltingen-Rachtig Dag van de open wijnkelders + culinair voorjaarsweekeinde Kröv Stratenwijnfeest Pünderich Kelderdagen Palzem Wijn en bronnenfeest Erden Happy Schrumpftal - belevenisdag Hatzenport de Saar Pedal autovrije belevenisdag aan de Saar Belevenisdag zonnige Benedenmoezel - Wijnfeest Wijn en brugfeest Feest van de jonge wijnboeren Wijn en voorjaarsfeest met het 20 ste oldtimertreffen Konz bis Merzig Winningen Trittenheim Kinheim-Kindel Dagen van de open wijnkelders Fell Dagen van de open wijnkelders Bernkastel-Kues Dagen van de open wijnkelders Graach Dagen van de open wijnkelders Zeltingen-Rachtig Dagen van de open wijnkelders Ürzig (Höhe) Feest op de wijnboerderijen en kunst en handwerkmarkt op de 26 e en 27 e mei Veldenz

12 Pinksteren-wijnfeest Maring-Noviand Wijnvoorjaarsfeest Lösnich Wijnvoorjaarsfeest Enkirch Pinksterwijndagen incl dagen van de open wijnkelders Ediger-Eller Dagen van de open wijnkelders Wintrich Zomernachtfeest Pommern Juni Winzersekt-Gala schäumende Reichsburg Cochem Vrolijke wijnkermis Neumagen-Dhron Zomerconcerten Piesport "Happy Mosel" - autovrije dag van de hoofdstraat langs de Moezel Van Schweich tot Reil Riesling presentatie in Kloster Machern Wehlen Moezel-wijn-weken Cochem Pfarrfeest Zeltingen-Rachtig Pfarrfeest Zeltingen-Rachtig Feest op de wijnboerderijen Brauneberg "Wijn & Muziek" in de Burgstraße Bernkastel-Kues Dagen van de open wijnkelders Ürzig-dorp Dagen van de open wijnkelders Kinheim-Kindel Kelderfeesten Graach Historische wijngelag Bruttig-Fankel Wijnbloei-wandeling Wintrich Muziekdagen Lösnich Medarduswijnkermis Mehring Wijnfeest "Zum Wohl Riol" Riol Begin van de zomer - Kunst + Cultuur, Keuken + Kelder Hatzenport Zomerfeest Zeltingen-Rachtig Wijn in het klooster Maring-Noviand Feest op de wijnboerderijen en meer Winningen Johannisvuur in de Fierskapelle Bernkastel-Kues Feest in de oude stad Trier Weinlagenfeest in de wijnbergen Cochem Sportfeest Veldenz Johannisfeest Minheim Wijnkermis Schleich Eberhardtmarkt Klausen

13 Moselloreley in Vlammen - Loreleyfeest met Muziekvuurwerk Historische Wijn- en Burchtfeest met vuurwerk ste internationale drakentreffen met optocht Wijnfeest Zeller Schwarze Katz en stadskermis Piesport Kobern-Gondorf Kröv Zell Wijnfeest Senheim-Senhals Wijn- en dorpsfeest Löf-Kattenes Kuurparkfestival met vuurwerk Bad Bertrich Wijnkermis Konz-Könen Wijn- en dorpsfeest Pölich Juli Andreaskermis Longkamp Lindenfeest Burgen (Middenmoezel) Moezelwijn-Festival "Europa á la carte" met vuurwerk op 7 juli Traben-Trarbach Triers Moezelfeest Zurlauben met vuurwerk Trier Wijn- en dorpsfeest Löf Wijnfeest en kermis Bullay Dorpsfeest in Schäferei Graach-Schäfferei Donatus-Wijnkermis Konz-Kommlingen Wijnscheepsfeest Neumagen-Dhron Wijn- en dorpsfeest Moselkern Wijn- en dorpsfeest met internationale Konzer Oldtimertreffen op 15 juli Konz Wijnfeest Bruttig-Fankel Wijnkermis met maandagsmarkt Zeltingen-Rachtig Wijn- en bosfeest Kröv-Kövenig Wijnboer-klederdrachtfeest Enkirch Feest op de wijnboerderijen Niederfell Havenfeest Graach Veldenzer markt Veldenz Riesling-feestdagen Valwig Wijn en dorpsfeest Brauneberg Wijnvisie Lieser Wijn en stratenfeest Schleich St. Jakobus wijnkermis Zell-Kaimt Smakken- en Slurpdagen Reil

14 Wijn- en Dorpsfeest van het Graafschap Veldenz met internationale Sterrentocht voor Oldtimers Veldenz Jakobsdag - Wijnfeest Traben-Trarbach Wijn- en dorpsfeest St. Aldegund Wijn- en dorpsfeest Ellenz-Poltersdorf Wijn- en dorpsfeest met optocht op 29 juli Hatzenport Wijnkermis Erden Triwwelgaaß Wijnfeest Wiltingen Wijnfeest wijn-brood-kunst Ensch Augustus Wijn- en Stratenfeest Maring-Noviand Enkircher Wijnzomer Enkirch Wijnfeest Mesenich Wijnfeest Nehren Olewiger Wijnfeest Trier-Olewig Wijnkermis met 53 ste Mittelmosel-Rieslingwijnproeverij Zeltingen-Rachtig Wijnfeest Zell-Merl Wijnfeest "Briedeler Herzchen" Briedel Wijn- en dorpsfeest Alf Wijn- en dorpsfeest Ellenz-Poltersdorf Wijn- en dorpsfeest Klotten Dorpsfeest Burgen (Untermosel) Burchtfeest Cochem Kermis Monzelfeld Riesling- Wijnfeest Detzem Wijnkermis Wintrich Mülheimer Markt - het Graafschaps volksfeest met optocht op 8.8. & Kunsthandwerkmarkt op Wijn- en dorpsfeest met 14 de internationale Harley-Davidson-Treffen Mülheim Ürzig Wijn- en Stratenfeest Kesten "Spass auf der Gass" - Stratenfeest in de Robert-Schuman-Straße Ook een de kleintjes is gedacht. Het feest voor de hele familie! Kröv Wijn- en dorpsfeest Reil ste Oberemmeler Wijnfestival Konz-Oberemmel

15 St. Laurentius- Wijnkermis Longuich Wijn- en dorpsfeest Ediger-Eller Wijnfeest Bruttig-Fankel Wijnkermis Bremm Wijnfeest Zell-Merl Wijnfeest op de wijnboerderijen Piesport Wijn- en Stratenfeest Bernkastel-Kues Wijn- en dorpsfeest Burg Wijnfeest Briedern Wijnfeest en feest in de wijnboerderijen Alken St. Rochus Wijnkermis & 6de Duits- Luxemburgse Wijnhappening met scheepspassage Nittel/Machtum op Wijnfeest met optocht en openbare wijnproeverij op Nittel Leiwen Traditionele Wittlicher Säubrennerkermis Wittlich Wijnkermis Pünderich Wijn- en dorpsfeest Neef Wijn- en dorpsfeest Ernst Wijn en dorpsfeest Dieblich Dorps- en Wijnfeest met optocht en Brillant- Vuurwerk op 26. aug. Cochem Vrolijke wijnstraten "Spielesstraße" Trittenheim Wijnstratenfeest Zeltingen-Rachtig Wijn- en Stratenfeest Kinheim-Kindel Keltisch wijngelag Zell-Kaimt St. Bartholomäus-Kermis Föhren Winninger Moezelfeest oudste wijnfeest van Duitsland - met grootvuurwerk op 2 sept. Winningen St. Bartholomäus Wijnkermis Oberbillig Wijnkermis St. Aldegund St. Rochus Wijnkermis Hatzenport Saarweinfeest en stratenfeest Konz-Krettnach Wijnkermis Burgen (Mittelmosel) fiets fietstochtendag Erden Wijnfeest van de Middenmoezel - met Brillant-Vuurwerk op 1.9. en een kleurrijke optocht op Wijnoogstfeest stratenfeest in de Römerstraße Bernkastel-Kues Leiwen Wijnstratenfeest Reil

16 Wijnstratenfeest Briedel Wijn- en dorpsfeest Bremm Feest in de wijnboerderijen Klotten Traditionele wijnboerfeest met toneel Mehring Rieslingfeestdagen Valwig September Wijnfeest en kermis Oberfell Wijn- en dorpsfeest Wintrich Stratenfeest "Rond om het marktplein" Lieser Wijn- en Stratenfeest Zeltingen-Rachtig Vrolijke wijnmarkt Traben-Trarbach Kelderkermis (Stratenwijnfeest) Mesenich Stratenwijnfeest Ediger-Eller Feest in de wijnboerderijen Thörnich Wijn Time Tijd voor genot (Wijnfeest) Kinheim-Kindel Wijn- en Herfstfeest Bullay Wijnfeest Treis-Karden Wijn en dorpsfeest Brodenbach Wijnfeest Kröv Wijnfeest en kermis Kobern-Gondorf Stratenfeest "Rond om de Ürziger Würzgarten" Ürzig Stratenfeest Traben-Trarbach / Wolf Herfstfeest in de wijnboerderijen Enkirch Stratenwijnfeest Pünderich Stratenwijnfeest Senheim-Senhals Feest op de wijnboerderijen Pommern Feller Markt en Wijnfeest met openbare wijnproeverij "Wijnoogststratenfeest" van de Middenmoezel Fell Minheim Wijnkermis Graach Wijnbeleveniswandeling Brauneberg Wijnoogstfeest in de Römerzaal Veldenz Wijnoogstfeest - das Hallen-Straten-Feest Kröv Vrolijke wijnfeest "Römerstraße" Neumagen-Dhron Wijn- en Stratenfeest aan de Nussbaumallee Brauneberg Federweißenfeest Traben-Trarbach

17 "Schlurpstour" - Wijnslurpdagen Burg Stratenwijnfeest Neef Stratenwijnfeest Ellenz-Poltersdorf Herfstfeest in de wijnboerderijen Enkirch Lambertus- Wijnkermis Maring-Noviand Lösnicher Herfst Lösnich Wijnoogstfeest - das Hallen-Straten-Feest Kröv Remigius-Kermis Alf Stratenwijnfeest Ellenz-Poltersdorf St.-Michaels-Kermis Bernkastel-Kues Oktober Wijnboer-, Wijn- en Stratenfeest Erden Wijnfeest ter gelegenheid van de St. Remigius kermis met optocht Kröv Herfst- en marktpleinfeest Traben-Trarbach Wijnoogstfeest Klotten "Wijn en meer" Stratenwijnfeest Ediger-Eller Wijnoogsfeest Enkirch Federweißenfeest "Zeller Schwarze Katz" Zell St. Remigius-Wijnkermis Maring-Noviand Federweißenfeest Kröv XXI. Römisches kelderfeest Piesport Kröver-Nacktarsch-Feest Kröv Wijnoogstfeest Winningen St. Martin-Wijnkermis Piesport "Herfstwijnfeest ter seizoensafsluiting Kröv November Culinaire Ruwer-Riesling-Avonden Ruwertal Federweißenfeest Cochem Federweißenfeest Winningen Federweißenfeest Cochem Wijnmarkt Konz-Krettnach

18 Aanbiedingen: (Deze kunt u rechtstreeks reserveren bij het betreffende pension of u kunt contact met mij opnemen via: info@mosel-ferienland.de of vanuit België) Hotel Nittelerhof in Nittel (regio 3) Mooi hotel van Nederlandse eigenaars. Op slechts 2 uur rijden van Maastricht ligt het compleet gerenoveerde Hampshire Moselhotel Nitteler Hof dat door vele gasten bijzonder gewaardeerd is. Geniet van de beginnende lente en ontdek de schilderachtige omgeving van ons mooie wijndorp. De eerste blaadjes aan de wijnranken, de warme zonnestralen op de rotsformatie van Leiterchen, gelukkig maar, het mooie seizoen komt er weer aan! Vanuit het hotel bereikt u binnen 25 minuten Trier, Luxemburg of Saarburg. Verder is er een fietsverhuur, zijn er uitgebreide wandelroutes en is er een wellness in de originele romeinse gewelvenkelder. Lente-arrangement: 2 overnachtingen in een compleet gerenoveerde kamer Een glas lokale sekt als feestelijk welkom Ons complete ontbijtbuffet met verschillende warme gerechten Op de dag van aankomst een heerlijk 3-gangen diner met gerechten van de houtskoolgrill Toegang tot de sauna in de romeinse gewelvenkelder Toegang tot ons ontspanning bad gevuld met water uit eigen bron De gehele dag door gratis koffie en thee in onze lobby Een plattegrond van de omgeving met de goed aangegeven wandelwegen Een infopakketje van Trier, de oudste stad van Duitsland De kosten voor deze paar daagjes heerlijk ontspannen zijn 119,50 per persoon. Indien de gasten aankomen op zondag tot en met woensdag dan bieden we een gratis, extra overnachting aan. Deze aanbieding is exclusief geldig vanaf tot en met Ferienweingut Hugo Friederich, Römerstr 37, Briedern (regio 2) Onze speciale aanbieding 7 overnachtingen incl. ontbijt (Kamer met douche en wc, balkon en tv) een wijnproeverij Bezichtiging van de historische mosterdmolen in Cochem. Bezichtiging van de burcht Metternich in Beilstein. Bus-dagtrip naar Trier/Luxemburg een begeleide wandeling over de Calmont-Klettersteig Complete prijs 215,- EURO per persoon Deze aanbieding geldt in de maanden mei, juni en juli van zondag tot zondag.

19 Ferienweingut Simon in Reil: (regio 2) Het pension ligt tegen de berg aangebouwd en u heeft vanuit de kamers dan ook een fantastisch uitzicht over de Moezel. De kamers zien er netjes en verzorgd uit en hebben een eigen douche en toilet op de kamer. s Morgens wacht er een lekker ontbijt op u in de ontbijtruimte. Een aantal kamers met overdekt balkon. Gastenkamer inclusief fantastisch uitzicht over de Moezel en het Moezeldal. Inclusief ontbijt, vanaf 2 nachten. Prijs per kamer met 2 personen per nacht; 44,= Onze speciale aanbieding van mei tot oktober 2012: - 5x overnachtingen (Zo.-Vr.) in een gezellige kamer met douche en toilet en Moezelzicht - 5x Moezels ontbijt - 1x Begroetingsdrankje - 1x Dagtrip met de bus naar de Romeinse stad Trier incl. een stadsrondrit (donderdag) - 1x Wijnproeverij Prijs: 120,- per persoon in een tweepersoonskamer Onze speciale aanbieding van mei en juni 2012: - 4x overnachtingen (Zo.-Vr.) in een gezellige kamer met douche en toilet en Moezelzicht - 4x Moezels ontbijt - 1x Fles wijn - 1x Wijnproeverij Prijs: 88,- per persoon in een tweepersoonskamer Wijnbelevenisweekend: Vrijdag: Wijnproeverij met een Winzergerecht Zaterdag: Ontbijt, een huifkartocht met lunch en drankjes, aansluitend koffie met gebak en s avonds grillspecialiteiten Zondag: Ontbijt Prijs: 99,- per persoon in een tweepersoons kamer Wijnbelevenisweekend elk weekend te boeken met minimaal 8 personen Vrijdag: Wijnproeverij met een Winzergerecht Zaterdag: Ontbijt, een huifkartocht met lunch en drankjes, aansluitend koffie met gebak en s avonds grillspecialiteiten Zondag: Ontbijt Prijs: 99,- per persoon in een tweepersoons kamer Wijnbelevenisweekend elk weekend te boeken met minimaal 8 personen Vrijdag: Wijnproeverij met een Winzergerecht Zaterdag: Ontbijt, een huifkartocht met lunch en drankjes, aansluitend koffie met gebak en s avonds grillspecialiteiten Zondag: Ontbijt Prijs: 99,- per persoon in een tweepersoons kamer

20 Hotel Moselblick in Piesport (regio 3) Wie gaat ermee wandelen-arrangement Een belevenis voor 2 samen met uw vierbenige vriend, uw hond. Geniet van de fantastische omgeving en de vrije natuur zonder dwang en kopzorgen. Hondenmand, bot, handdoeken en speeltjes voor buiten stellen wij graag gratis ter beschikking. 3 x overnachtingen 3 x ontbijt 3 x diner - 3 gangen menu 1 glaasje sekt bij uw eerste diner Water en lekkers voor uw lieveling Wandelkaarten van de regio om ervoor te zorgen dat u weer op tijd terug bent voor het diner Prijs per persoon in een kamer zonder balkon: 129,= Prijs per persoon in een kamer met balkon: 149,= (Op basis van 2 personen per kamer) Er even tussenuit-arrangement: 2 x overnachtingen 2 x ontbijt 2 x diner - 3 gangen menu 1 glaasje sekt Prijs per persoon in een kamer zonder balkon: 89,= Prijs per persoon in een kamer met balkon: 99,= (Op basis van 2 personen per kamer) Het hotel is sinds mei 2011 in nieuwe handen. De nieuwe eigenaars hebben het hotel grondig onder handen genomen en dat is te zien. De kamer zijn fris, modern en licht ingericht. Enkele kamers met balkon en Moezelzicht. Van het echtpaar is de vrouw verantwoordelijk voor het hotel en de eigenaar oefent zijn vak als kok nu voor zichzelf uit. Kortom een bezoekje waard. Te reserveren via info@mosel-ferienland.de of of vanuit België.

21 Hotel Alte Dorfschänke in Kinderbeuern (regio 2): Ongelooflijk arrangement: 6 dagen - 5 nachten Aankomst: Zondag Vertrek: Vrijdag 5 x Overnachtingen 5 x Ontbijt 5 x 3-gangen menu Drankje ter begroeting Wijnproeverij op een echt wijngoed, inclusief vervoer. Per persoon: 199,= (Op basis van 2 personen per kamer) Het hotel ligt in het plaatsje Kinderbeuern. Een heerlijk rustig dorpje op maar 5 kilometer van de Moezel. Vanwege de ligging een perfect startpaats voor vele verschillende uitstapjes. De kamers zijn ruim en netjes ingericht en voor de warme dagen kunt u heerlijk genieten van uw drankje of diner op het terras. Te reserveren via info@mosel-ferienland.de of of vanuit België. Landhaus Kuntz, Schlossbergstr 23 in Lieser (regio 3) Spaaraanbieding in Landhaus Kuntz Waar de druivenranken tot aan de hemel groeien, daar kunt u goed op vakantie gaan. Hier beleeft u Duitslands mooiste en oudste cultuurlandschap, de Moezel. 8 dagen "Super-Spaardagen": 7x overnachtingen in een tweepersoonskamer WC/TV/Balkon 7x ontbijtbuffet 1x begroetingsdrankje 7x 3-gangen menu Prijs per persoon dagen "Moselspaartarief" Aankomst zondags - Vertrek vrijdags 5x overnachtingen in een tweepersoonskamer WC/TV/Balkon 5x ontbijtbuffet 5x 3-gangen menu 1x begroetingsdrankje Prijs per persoon 220

22 Haus Berghof, Bergstr 10 in Neumagen-Dhron (regio 3) Aanbieding 1: 7 dagen vakantiewoning 38 m2 met tweepersoons slaapkamer met douche en wc, aparte woonkamer met gezellige zithoek, eethoek, satelliet tv, aparte kleine keuken met 2 kookplaten, koelkast, koffiezetapparaat, groot balkon op het zuidoosten, beddengoed. Geschikt voor 2 personen. Inclusief een fles wijn van onze eigen oogst 315,- U hoeft alleen handdoeken en theedoeken mee te nemen. De verse broodjes hangen we s morgens aan uw woningdeur op verzoek... Aanbieding 2: 5 dagen een gezellige ingerichte tweepersoons kamer met douche en toilet, satelliet tv en balkon met Moezelblik zuidwest voor 2 personen met een goed ontbijt. Bij 5 dagen 300,- Bij 7 dagen 400,- Wij kijken uit naar uw bezoek Uw familie Später. U kunt de bovenstaande arrangementen rechtstreeks via mij reserveren. Ik ben te bereiken op ( vanuit België) Tot Slot Tot slot wil ik u alvast veel plezier wensen met uw bezoek aan de Moezel! Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u mij bereiken via info@mosel-ferienland.de Met vriendelijke groet, Petra van Huizen

23 Plattegrond van de Moezel:

Mei. Evenmentenlijst 2013: 30-4 Opzetten van de meiboom Briedel 30-4 Opzetten van de meiboom Neumagen-Dhron

Mei. Evenmentenlijst 2013: 30-4 Opzetten van de meiboom Briedel 30-4 Opzetten van de meiboom Neumagen-Dhron Evenmentenlijst 203: 30-4 Opzetten van de meiboom Briedel 30-4 Opzetten van de meiboom Neumagen-Dhron Mei -5 Grillfeest Lehmen -5 Wijn- en bosfeest Kinheim-Kindel -5 Volkswandeldag Niederfel l -5 5-5 Dagen

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 maart 2011

Moezelnieuwsbrief 1 maart 2011 Moezelnieuwsbrief 1 maart 2011 1 Maart: Langzaam begint de Moezel weer te ontwaken. Als we over een paar weken de eerste echt zonnige dagen krijgen schieten de wijnranken in de knop en kleuren de wijnbergen

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 juni 2012

Moezelnieuwsbrief 1 juni 2012 Moezelnieuwsbrief 1 juni 2012 Ook in deze nieuwsbrief leest u over verschillende wandelroutes en fietsroutes. Actuele evenementen worden uiteraard ook niet vergeten, zoals het jaarlijks terugkerende Happy

Nadere informatie

Internationale Trachtentreffen (Folklore festival) in Kröv van 3 tm 6 juli 2009

Internationale Trachtentreffen (Folklore festival) in Kröv van 3 tm 6 juli 2009 Moezelnieuwsbrief 4 mei 2009 Inmiddels is het nieuwe seizoen goed van start gegaan met volop mooi weer. In deze Moezelnieuwsbrief is de evenementenkalender uitgebreid tot aan de laatste feesten in november

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 april 2011

Moezelnieuwsbrief 15 april 2011 Moezelnieuwsbrief 15 april 2011 15 april: Nog een weekje en het is Pasen, de officiële start van het seizoen. De kamers in de pensions, hotels en vakantiewoningen krijgen een laatste likje verf en worden

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juli 2011

Moezelnieuwsbrief 15 juli 2011 Moezelnieuwsbrief 15 juli 2011 15 juli: Het midden van de vakantieperiode. Ook in deze nieuwsbrief heb ik weer geprobeerd u een zo gevarieerd mogelijke nieuwsbrief te brengen met allerlei verschillende

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 september 2011

Moezelnieuwsbrief 1 september 2011 Moezelnieuwsbrief 1 september 2011 1 September: Voor velen het begin van het naseizoen, maar voor de Moezelregio nog steeds het hoogseizoen met vele wijnfeesten die doorlopen tot half oktober. Een leuke

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2009

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2009 Moezelnieuwsbrief 15 juni 2009 Half juni: het is weer zover, de nieuwe nieuwsbrief ligt voor u. In deze nieuwsbrief leest u iets meer over wijn. Zelfs voor mensen die zelf geen wijn drinken staat er leuke

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 mei 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Happy Mosel - zondag 31 mei: Saar-Pedal 17 mei:

Moezelnieuwsbrief 1 mei 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Happy Mosel - zondag 31 mei: Saar-Pedal 17 mei: Moezelnieuwsbrief 1 mei 2015 Hier weer een nieuwe Moezelnieuwsbrief met tips over tentoonstellingen, aandacht voor fietsers en wandelaars. Ik wens u weer veel leesplezier en ik hoop dat de nieuwsbrief

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 september 2009

Moezelnieuwsbrief 15 september 2009 Moezelnieuwsbrief 15 september 2009 De zomer loopt ten einde, de herfst staat voor de deur. Voor het Moezelgebied is het hoogseizoen nog volop in gang. Voor de wijnboeren betekent dit de periode van de

Nadere informatie

Voor u ligt weer de nieuwe nieuwsbrief en ik hoop dat u hem met veel plezier zult lezen.

Voor u ligt weer de nieuwe nieuwsbrief en ik hoop dat u hem met veel plezier zult lezen. Moezelnieuwsbrief 30 april 2010 Lente; de bomen en struiken laten hun eerste blaadjes zien, de fruitbomen hebben vrolijke, kleurige en geurige bloesems en het weer doet zijn best. Kortom, een mooie tijd

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 oktober 2010

Moezelnieuwsbrief 15 oktober 2010 Moezelnieuwsbrief 15 oktober 2010 Het is bijna 15 oktober en dus is het weer tijd voor de nieuwe Moezelnieuwsbrief. Als het weer een beetje meewerkt is de natuur in deze tijd op z n mooist, met zijn vele

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 augustus 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Zondag 2 aug: 13 de Briedeler Draken-boot-wedstrijd:

Moezelnieuwsbrief 1 augustus 2015. Nieuwsbrief nieuwe stijl: Zondag 2 aug: 13 de Briedeler Draken-boot-wedstrijd: Moezelnieuwsbrief 1 augustus 2015 Zomer! Eindelijk! Zittend in het zonnetje schrijf ik deze nieuwsbrief. Ook dit keer met het zoeken naar informatie heb ik weer nieuwe dingen ontdekt die ik graag met u

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2015

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2015 Moezelnieuwsbrief 15 maart 2015 Het nieuwe jaar is begonnen! De kou is langzaam aan het verdwijnen, de zon doet zijn best, kortom het wordt weer Moezeltijd! Terwijl ik deze nieuwsbrief maak roept de zon;

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2010

Moezelnieuwsbrief 15 juni 2010 Moezelnieuwsbrief 15 juni 2010 Voor u ligt weel de nieuwe Moezelnieuwsbrief. Dit keer heb ik vooral de aandacht gelegd op de verschillende dorpen en steden. Ik heb er een aantal uitgekozen en hiervan de

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 5 april 2014

Moezelnieuwsbrief 5 april 2014 Moezelnieuwsbrief 5 april 2014 Het nieuwe Moezeljaar staat te beginnen. Dankzij het milde, mediterrane klimaat voelen niet alleen de wijnstokken zich er goed, maar ook de mensen. Vanaf midden april bloeien

Nadere informatie

Hieronder vindt u weer de nieuwste Moezelnieuwsbrief en ik wens u dan ook veel leesplezier.

Hieronder vindt u weer de nieuwste Moezelnieuwsbrief en ik wens u dan ook veel leesplezier. Moezelnieuwsbrief 15 december 2009 De kerst staat voor de deur, de kerstmarkten zijn bijna voorbij en voor de Moezelperiode breekt een rustige tijd aan wat betreft het toerisme. Sommige pensions en hotels

Nadere informatie

Moezel Metz Koblenz 8 dagen

Moezel Metz Koblenz 8 dagen Moezel Metz Koblenz 8 dagen individuele fietsreis vanaf 651 De mooiste plaatsen tussen Metz en Koblenz Het kost slechts minder dan vier uur om naar de Franse plaats Metz te reizen voor een tocht door het

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2014. Wijn en straatfeesten: Traben-Trarbach sculpturentuin:

Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2014. Wijn en straatfeesten: Traben-Trarbach sculpturentuin: Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2014 Hoogseizoen aan de Moezel!!! Vanaf begin augustus tot half oktober is het druk aan de Moezel en dat is te merken. Veel pensions, hotels en vakantiewoningen zijn vol geboekt,

Nadere informatie

Moezel Metz Koblenz 8 dagen per trein

Moezel Metz Koblenz 8 dagen per trein Moezel Metz Koblenz 8 dagen per trein individuele fietsreis vanaf 787 Proeven van de Mosel, de mooiste plaatsen tussen Metz en Koblenz Per trein reis u snel en comfortabel naar Metz in Frankrijk, het startpunt

Nadere informatie

Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen

Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen individuele fietsreis vanaf 370 De Moezel van Trier, via Cochem naar Koblenz Het kost slechts minder dan vier uur om naar het bekendste wijngebied van Duitsland te reizen.

Nadere informatie

Moezel Trier Koblenz 7 dagen per trein

Moezel Trier Koblenz 7 dagen per trein Moezel Trier Koblenz 7 dagen per trein individuele fietsreis vanaf 593 Proeven van de Moezel Snel en comfortabel per ICE trein van elk Nederlands of Belgisch station naar Trier, fietsen langs de Moezel

Nadere informatie

Moezel Weinbergen 6 dagen

Moezel Weinbergen 6 dagen Moezel Weinbergen 6 dagen individuele fietsreis vanaf 410 De Mosel-Radweg vanuit Gästehaus "Unter den Weinbergen" Het vlakke tot heuvelachtige landschap aan weerszijden van de rivier de Moezel nodigt uit

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 november 2013

Moezelnieuwsbrief 1 november 2013 Moezelnieuwsbrief 1 november 2013 Zo n beetje de laatste druiven worden één dezer dagen geoogst dus langzaam keert de rust terug bij de wijnboeren en daarmee begint ook langzaam aan de winterperiode met

Nadere informatie

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn individuele wandelreis vanaf 495 De scheiding van Eifel en Hunsrück Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die: Mosel - en

Nadere informatie

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels Moezel 5 dagen groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels De Moezelstreek is vooral bekend en met recht zo geliefd vanwege de talloze pittoreske wijndorpen, de schitterende natuur,

Nadere informatie

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn per trein

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn per trein Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn per trein individuele wandelvakantie vanaf 625 De scheiding van Eifel en Hunsrück Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die:

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 november 2012

Moezelnieuwsbrief 1 november 2012 Moezelnieuwsbrief 1 november 2012 De dagen worden korter, de blaadjes vallen en de temperatuur zakt als een baksteen. Kortom het is herfst. Zeker een tijd om van de mooie natuur te genieten. De verschillende

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Ieder jaar in september staat Koblenz op zijn kop met het grootste volks- en stadsfeest van het noordelijkste gedeelte van Rheinland-Pfalz.

Ieder jaar in september staat Koblenz op zijn kop met het grootste volks- en stadsfeest van het noordelijkste gedeelte van Rheinland-Pfalz. Moezelnieuwsbrief 15 september 2010 15 September, voor ons het einde van de zomer, voor het Moezelgebied nog een zeer drukke tijd. Over een paar weken begint de druivenoogst, een zeer belangrijke tijd

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Door de wassertretbeckens loopt water vaak rechtstreeks uit de bergen. U begrijpt dat is koel of eigenlijk zelfs koud water.

Door de wassertretbeckens loopt water vaak rechtstreeks uit de bergen. U begrijpt dat is koel of eigenlijk zelfs koud water. Moezelnieuwsbrief 31 juli 2010 Voor u ligt weer de nieuwe Moezelnieuwsbrief. De Moezel is ruim 200 kilometer lang en heeft 10 sluizen tussen Trier en Koblenz. Naar aanleiding van een bezoek aan één van

Nadere informatie

Uitnodiging voor een gezellig en informatief wijnweekend aan de Moezel.

Uitnodiging voor een gezellig en informatief wijnweekend aan de Moezel. Uitnodiging voor een gezellig en informatief wijnweekend aan de Moezel. De familie Loescher en DKP Wine & Dine organiseren van 5-7 mei 2017 een leuk en informatief wijnweekend in Senheim aan de Moezel.

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 september 2012

Moezelnieuwsbrief 1 september 2012 Moezelnieuwsbrief 1 september 2012 Deze nieuwsbrief staat in het teken van de vele wijnfeesten aan de Moezel. Hoewel er vanaf juli elk weekend wel ergens een feest is zijn vooral september en oktober het

Nadere informatie

Moselsteig 1 Perl-Trier 6 dgn

Moselsteig 1 Perl-Trier 6 dgn Moselsteig 1 Perl-Trier 6 dgn individuele wandelreis vanaf 349 Van Schengen naar Trier Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die "Mosel" en dát is daar haar échte

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 augustus Mosel-Maare-fietstocht:

Moezelnieuwsbrief 15 augustus Mosel-Maare-fietstocht: Moezelnieuwsbrief 15 augustus 2018 Tot half oktober barst de Moezel los met wijnfeesten en andere evenementen. Ieder weekend zijn er verschillende wijnfeesten in verschillende plaatsen. In de evenementenkalender

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 30 september 2018

Moezelnieuwsbrief 30 september 2018 Moezelnieuwsbrief 30 september 2018 Het is weer voorbij die mooie zomer. Jammer, maar de herfst heeft alweer zijn intrede gedaan, of misschien kan ik beter zeggen; gelukkig het is alweer herfst. De tijd

Nadere informatie

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Voor u ligt de nieuwe folder van ons hotel voor 2016. Hotel Eureka ligt in het Montferland, een bosrijke omgeving met volop fiets- en wandelmogelijkheden,

Nadere informatie

Ontdek de Moezel vanuit de lucht Mont-Royal - meevliegen met een zweefvliegtuig of ander klein vliegtuig:

Ontdek de Moezel vanuit de lucht Mont-Royal - meevliegen met een zweefvliegtuig of ander klein vliegtuig: Moezelnieuwsbrief 31 juli 2013 Zo in tegenstelling tot mijn vorige nieuwsbrief lijkt de zomer nu toch echt doorgebroken. Misschien zelfs een beetje teveel van het goede met temperaturen van 40 graden plus.

Nadere informatie

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER ARRANGEMENTEN persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER WELKOM BIJ T ANKER In Hotel t Anker zult u zich vanaf het eerste ogenblik thuis voelen. De gastvrije ontvangst, het gezellige restaurant en de

Nadere informatie

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell Bezoekersmijn Fell een plaats waar geschiedenis tot leven komt een plaats vol liefde voor de natuur een plaats vol plezier een plaats waar jong en oud elkaar ontmoeten U zult genieten van uw bezoek aan

Nadere informatie

Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann

Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann op het wijngoed met tapperij en terras met uitzicht over de rivier en de wijnbergen aan een van de mooiste bochten van de Moezel....

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2010

Moezelnieuwsbrief 15 maart 2010 Moezelnieuwsbrief 15 maart 2010 De nieuwe nieuwsbrief is weer klaar en ik hoop dat u hem met veel plezier zult lezen. Aan de Moezel begint alles weer te bruisen, want het nieuwe seizoen staat voor de deur.

Nadere informatie

Het hotel en de ligging

Het hotel en de ligging 27, 28 en 29 april 2018 Ook dit jaar blijven we onze gewoontes getrouw. Opnieuw leggen we weer enkele dagen vast die we in onze drukke agenda omcirkeld hebben met de melding kringweekend!!! Het hotel en

Nadere informatie

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de inmiddels beroemde hangbrug Geierlay. Na onze succesvolle groepsreis

Nadere informatie

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Voor u ligt de nieuwe folder van ons hotel voor 2015. We organiseren dit jaar 8 weekarrangementen met 3 bustochten, 1 boottocht en 1 huifkartocht.

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 september 2013

Moezelnieuwsbrief 15 september 2013 Moezelnieuwsbrief 15 september 2013 Wijn, wijnfeesten, wandelen en fietsen. Het begin van de herfst, maar voor de Moezelregio absoluut hoogseizoen. Kortom, een en al gezelligheid. Voordat u zich in de

Nadere informatie

Een onbekend wijngebied, de Nahe

Een onbekend wijngebied, de Nahe Onze proefavond van 9 maart 1 DR. CRUSIUS - NAHE Gastsprekers : Dr. Peter Crusius ( eigenaar ) & Dhr. Langbeen ( invoerder ) Ver afgelegen van alle drukte, in het kleine, idyllische Traisen ligt dit befaamd

Nadere informatie

Nu 10% korting én uniek lotnummer bij aankoop van iedere 6 flessen Dal Cero

Nu 10% korting én uniek lotnummer bij aankoop van iedere 6 flessen Dal Cero Nu 10% korting én uniek lotnummer bij aankoop van iedere 6 flessen Dal Cero MARTIN WAßMER Kwaliteit uit Baden In het uiterste zuidwesten van Baden ligt het gebied Markgräflerland. In een prachtige omgeving

Nadere informatie

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 1 Restaurant La Tasca Aan één van de mooiste grachten van Delft, de Voldersgracht, vindt u Restaurant La Tasca. Al sinds de opening in 1998 staan Robin en Bert hier in de keuken om met veel liefde, zorg

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

Rheinsteig 7 dagen per trein

Rheinsteig 7 dagen per trein Rheinsteig 7 dagen per trein individuele wandelvakantie vanaf 559 Tussen Lorely en Koblenz Per ICE trein reist u snel en comfortabel naar Lorch. Op slechts korte afstand van de Nederlandse grens, door

Nadere informatie

Lüneburger Heide 5 dagen

Lüneburger Heide 5 dagen Lüneburger Heide 5 dagen singlereis hotelfietsreis vanaf 419 De grote heide! Deze fietsvakantie brengt ons naar de Lüneburger Heide, de regio tussen de Hanzesteden Hannover, Bremen en Hamburg. Een prachtig

Nadere informatie

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 Treed in de voetsporen van Leonardo da Vinci en Georgio Armani. Ga genieten van een hedendaagse

Nadere informatie

Hemelvaartweekend in Wintrich aan de Moezel (D) van DO 30/05 tot ZO 02/06/2019 Enkel Oeverleden!

Hemelvaartweekend in Wintrich aan de Moezel (D) van DO 30/05 tot ZO 02/06/2019 Enkel Oeverleden! Hemelvaartweekend in Wintrich aan de Moezel (D) van DO 30/05 tot ZO 02/06/2019 Enkel Oeverleden! Soms hoef je niet eens zo lang te rijden om in een compleet andere wereld te komen! Zo ben je vanuit Antwerpen

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 31 juli 2009

Moezelnieuwsbrief 31 juli 2009 Moezelnieuwsbrief 31 juli 2009 Voor u ligt de laatste nieuwsbrief van 31 juli. In deze nieuwsbrief heb ik voor u weer een greep gedaan uit de vele verschillende mogelijkheden om uw vakantie tot een groot

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 september Nieuwsbrief nieuwe stijl: Trödelmarkten:

Moezelnieuwsbrief 15 september Nieuwsbrief nieuwe stijl: Trödelmarkten: Moezelnieuwsbrief 15 september 2015 Tijd van de oogst van de druiven en daarmee ook de wijnfeesten! We zitten er middenin. Vele wijnfeesten, vele straatfeesten in verschillende plaatsen, vooral in de weekenden.

Nadere informatie

Tukhut. Algemene informatie

Tukhut. Algemene informatie Tukhut Algemene informatie Slechts 40 km ten zuiden van Luik kun je de sfeer van een echte berghut beleven. In Sy, een plaatsje in het beboste dal aan de rivier de Ourthe, vind je de berghut van de NKBV.

Nadere informatie

Drie daagse wandelreis Alken aan de Moezel.

Drie daagse wandelreis Alken aan de Moezel. Drie daagse wandelreis Alken aan de Moezel. i.s.m met Beneluxcars/Lommel. www.beneluxcars.be info@beneluxcars.be - +32 11 544277 Vrijdag 27 juli 2018: Vertrek Meeuwen aan de kerk om 08.00 u. Tussenstop

Nadere informatie

Moezelland. Ontdekken en genieten

Moezelland. Ontdekken en genieten Moezelland. Ontdekken en genieten 2 Aan de top Welkom aan de Moezel, Saar en Ruwer... een landschap van superlatieven kijkt naar u uit! Hier produceren wijnboeren internationale topwijnen, hier stichtten

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 15 juli 2012

Moezelnieuwsbrief 15 juli 2012 Moezelnieuwsbrief 15 juli 2012 Hoewel het weer zich nog niet van zijn beste kant heeft laten zien is het toch al weer een gezellige drukke tijd aan de Moezel. Gewoon een paar graden warmer dan in Nederland,

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Villa Lefkos euros/week

Villa Lefkos euros/week Villa Lefkos Villa Lefkos is een prachtige traditionele villa, gebouwd in de jaren 1890, met uitzicht op de Egeà sche Zee. Het is gelegen op de top van Ioulida, de Chora van het eiland Kea, in het midden

Nadere informatie

Panorama Camping Sonnenberg 5 VALLEIEN CAMPING

Panorama Camping Sonnenberg 5 VALLEIEN CAMPING Panorama Camping Sonnenberg 5 VALLEIEN CAMPING BUNGALOWS GRATIS TOEGANG tot avonturen buitenbad VAL BLU (3km) TOP PLEK TOP SERVICE TOP INRICHTING TOP BELEVINGSVAKANTIE Pure ontspanning OP EEN VAN DE MOOISTE

Nadere informatie

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg In een sprookjesachtige omgeving met de Veluwe als achtertuin ligt het bijzondere Hotel De Bilderberg. Hier geniet u van de heerlijkste gerechten en de mooiste

Nadere informatie

n en Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland

n en Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland n Programma voor sch ol as n en o Ein Service des Kultur- und Begegnungszentrums der Deutschsprachigen Gemeinschaft in Burg Reuland Welkom in het KUZ Centrum Het Ourdal aan het drielandenpunt België Duitsland

Nadere informatie

Reis van het Wijnglide afdeling Gelderland naar de Ahr-Nahe-Saar

Reis van het Wijnglide afdeling Gelderland naar de Ahr-Nahe-Saar Reis van het Wijnglide afdeling Gelderland naar de Ahr-Nahe-Saar Dit jaar organiseerde het Nederlands Wijngilde, afdeling Gelderland, al weer de zesde wijnreis op rij. Dit keer werden er wel 4 wijngebieden

Nadere informatie

Presentatie PETER SPRONCK

Presentatie PETER SPRONCK Nederland nieuw wijnland Presentatie PETER SPRONCK Nederland nieuw wijnland Presentatie PETER SPRONCK Wijngaarden in Nederland 1997 2017 De nieuwe druivenrassen Johanniter Muscaris Riesel Solaris Lijkt

Nadere informatie

Ontdekkingsweekend Zaterdag 6 juli 2013 Ahr Weingut Adeneuer

Ontdekkingsweekend Zaterdag 6 juli 2013 Ahr Weingut Adeneuer DEZE TRIP IS VOLZET Ontdekkingsweekend Zaterdag 6 juli 2013 Ahr Weingut Adeneuer Wandelen, ontdekken, proeven, culinair genieten N aar traditie trekken we jaarlijks naar Duitsland om er één van onze domeinen

Nadere informatie

-1- De Reisgroep PVGE-Veldhoven organiseert: Een 8 daagse busreis naar Trier (D) en omgeving. Van zondag 23 t/m zondag 30 augustus 2015.

-1- De Reisgroep PVGE-Veldhoven organiseert: Een 8 daagse busreis naar Trier (D) en omgeving. Van zondag 23 t/m zondag 30 augustus 2015. De Reisgroep PVGE-Veldhoven organiseert: Een 8 daagse busreis naar Trier (D) en omgeving. Van zondag 23 t/m zondag 30 augustus 2015. Reisbeschrijving: Algemeen. Reis mee naar de prachtige natuurgebieden

Nadere informatie

KERST & NIEUWJAAR 2015 ~ ARRANGEMENTEN CROWNE PLAZA MAASTRICHT

KERST & NIEUWJAAR 2015 ~ ARRANGEMENTEN CROWNE PLAZA MAASTRICHT 2015 ~ 2016 KERST & NIEUWJAAR ARRANGEMENTEN CROWNE PLAZA MAASTRICHT RUITERIJ 1 6221 EW MAASTRICHT 043-350 9191 WWW.CROWNEPLAZAMAASTRICHT.NL INFO@CPMAASTRICHT.NL Kerst Breng tijdens de feestdagen een bezoek

Nadere informatie

Carson s Cliff white. Carl Sittmann Riesling Kabinett QBA

Carson s Cliff white. Carl Sittmann Riesling Kabinett QBA AUSTRALIË Carson s Cliff white artikelnummer: 782000 land van herkomst: Australië naam van de wijn: Carson s Cliff white aanbouwgebied: Diverse regio s druivensoort: Semillon/Chardonnay Tropisch fruit.

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

m m ra g ro p n e t h c a n 4 / n e g a d

m m ra g ro p n e t h c a n 4 / n e g a d Welkom in Fam. Willemsen 5 dagen / 4 nachten programma 2014 Comfortabel genieten van uw welverdiende vakantie! Ons nieuwe all-in vakantiehotel Bilstein ligt in het centrum van het schilderachtige bergstadje

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 november Nieuwsbrief nieuwe stijl: Federweißenfeest in de feesttent in Cochem:

Moezelnieuwsbrief 1 november Nieuwsbrief nieuwe stijl: Federweißenfeest in de feesttent in Cochem: Moezelnieuwsbrief 1 november 2015 Al weer de laatste nieuwsbrief van dit jaar. De wijnfeesten zijn voorbij, de meeste gasten weer naar huis. Toch is het in de herfst en winter ook mooi aan de Moezel. De

Nadere informatie

Pension 32 bedden Pinzgau Salzburgerland Oostenrijk 1.080.000

Pension 32 bedden Pinzgau Salzburgerland Oostenrijk 1.080.000 Pension 32 bedden Pinzgau Salzburgerland Oostenrijk 1.080.000 nabij goed skigebied - gerenoveerd - ruim eigen appartement - loopafstand centrum - goede omzet - 2 seizoenengebied Goedlopend pension met

Nadere informatie

Neo Chorion Village Houses Cyprus Cyprus Neo Chorion

Neo Chorion Village Houses Cyprus Cyprus Neo Chorion Neo Chorion Village Houses Cyprus Cyprus Neo Chorion 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Neo Chorion Village Houses - (Cyprus Cyprus Neo Chorion) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

Dresden Elbe standplaats fietsreis 6 dagen

Dresden Elbe standplaats fietsreis 6 dagen Dresden Elbe standplaats fietsreis 6 dagen individuele fietsreis vanaf 356 Cultuur- & fietsreis langs de Elbe vanuit Hotel Maritim in Dresden Het gebied rond het meest zuidelijke deel van de Duitse Elbe

Nadere informatie

individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin

individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin Zuid Elzas 7 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin Een weekje even helemaal er tussen uit, niet te ver, maar wel in een heel andere omgeving? Dat kan in de Elzas, op zijn Frans: Alsace!

Nadere informatie

8. Hotel informatie - Detail

8. Hotel informatie - Detail 8. - Detail Zaterdag 16 juli : Hotel Restaurant Stollen (in Kommern/Mechernich) Dit historische hotel ligt in de mooie wijk Kommern in Mechernich en beschikt over een appartement en modern ingerichte kamers.

Nadere informatie

Moezelnieuwsbrief 1 februari 2010

Moezelnieuwsbrief 1 februari 2010 Moezelnieuwsbrief 1 februari 2010 De nieuwe nieuwsbrief is weer klaar en ik hoop dat u hem met veel plezier zult lezen. In deze nieuwsbrief heb ik weer een leuke wandel en fietsroute voor u uitgezocht

Nadere informatie

Altmühltal & Donau standplaats 8 dagen

Altmühltal & Donau standplaats 8 dagen Altmühltal & Donau standplaats 8 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 455 Fietsreis langs de Altmühl en de Duitse Donau vanuit Bad Gögging Deze standplaatsfietsreis gaat door het dal van de rivier de

Nadere informatie

HARTEBRUGKOOR Leiden DEUTSCHES ECK. - Wo sich RHEIN und MOSEL treffen! -

HARTEBRUGKOOR Leiden DEUTSCHES ECK. - Wo sich RHEIN und MOSEL treffen! - HARTEBRUGKOOR Leiden DEUTSCHES ECK - Wo sich RHEIN und MOSEL treffen! - Koorreis Deutschland 24 t/m 28 mei 2017 Contactgegevens Reiscommissie Connie Bottaro +31622472228 Theo Goedhart +31644758605 Joop

Nadere informatie

Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject van Mainz naar Köln.

Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject van Mainz naar Köln. Rhein Radweg 6 dagen individuele fietsreis vanaf 426 Het mooiste fietstraject langs de Rijn Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject

Nadere informatie

Gastenverblijf Eenink

Gastenverblijf Eenink Gastenverblijf Eenink Bed & Breakfast Verhuur ruimte voor vergaderingen, bijeenkomsten en workshops Welkom Genieten in het groene hart van de Achterhoek, ook wel de parel van Gelderland genoemd, een veelzijdig

Nadere informatie

Midweek Eifel & Arhdal- Duitsland.

Midweek Eifel & Arhdal- Duitsland. Westvoorne - Midweek Eifel & Arhdal- Duitsland. Eifel-Altenahr 13-17 Juli 2015 Vanuit Nederland is de Eifel het dichtstbijzijnde gebied met echte bergen. Een prachtige vakantieregio, die net over de grens

Nadere informatie

Tirol Oberperfuss 9 dagen

Tirol Oberperfuss 9 dagen Tirol Oberperfuss 9 dagen fietsreis vanaf 729 Fietsen in en rond Tirol Op de pedalen in Tirol betekent fietsen door de lieflijke dalen met zicht op de altijd aanwezige bergen. Wie denkt dat de tochten

Nadere informatie

Luxe Vakantiewoningen. Gastvrijheid, Kwaliteit en Sfeer midden in het heuvelland

Luxe Vakantiewoningen. Gastvrijheid, Kwaliteit en Sfeer midden in het heuvelland Luxe Vakantiewoningen Gastvrijheid, Kwaliteit en Sfeer midden in het heuvelland Welkom in het Heuvelland Inkelshoeve A gen Bongerd is gelegen tussen Epen en de Belgische grens. Een van de meest authentieke

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

Epen in de Geulvallei

Epen in de Geulvallei Epen in de Geulvallei Welkom in de Geulvallei In de Geulvallei, net buiten het schilderachtige dorp Epen, ligt een opmerkelijk stiltegebied. Dit zachtglooiende landschap is een lust voor het oog: hellingbossen,

Nadere informatie

Rieslingromantiek. aan de Moezel

Rieslingromantiek. aan de Moezel Rieslingromantiek aan de Moezel Burchten bekronen de bergtoppen en romantische vakwerkdorpjes liggen ingeklemd tussen de rivier en de steile wijnheuvels. Soms is er net genoeg ruimte voor een hoofdstraat

Nadere informatie

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg In een sprookjesachtige omgeving met de Veluwe als achtertuin ligt het bijzondere Hotel De Bilderberg. Hier geniet u van de heerlijkste gerechten en de mooiste

Nadere informatie

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg in Hygge sfeer

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg in Hygge sfeer Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg in Hygge sfeer In een sprookjesachtige omgeving met de Veluwe als achtertuin ligt het bijzondere Hotel De Bilderberg. Hier geniet u van de heerlijkste gerechten

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Zwarte Woud & Rijndal 7 dagen per fietsbus (hotel)

Zwarte Woud & Rijndal 7 dagen per fietsbus (hotel) Zwarte Woud & Rijndal 7 dagen per fietsbus (hotel) groepsreis hotelfietsreis vanaf 499 Wijn en Kirschtorte Kehl is een voorstadje van Strasbourg gelegen in het dal van de rivier de Rijn. Het ligt bijna

Nadere informatie

Praag. 1-1 - 2 0 1 2

Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Draaiboek Zondag 6 mei. 21.30 uur Koffers in de bus laden. paspoort/id-kaart check en instappen. 22.00 uur Vertrek vanaf Nederland naar Praag. Maandag 7 mei. 9.00 uur Verwachte aankomst

Nadere informatie

Hotel Su Lithu Italië Sardinië Bitti

Hotel Su Lithu Italië Sardinië Bitti Hotel Su Lithu Italië Sardinië Bitti 1. Algemene informatie Eliza was here - Hotel Su Lithu - /italie/sardinie/bitti/hotel_su_lithu.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Su Lithu - (Italië Sardinië

Nadere informatie