Jaarverslag Janusz Korczak Stichting 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Janusz Korczak Stichting 2014"

Transcriptie

1 Janusz Krczak Stichting Nederland Pstbus KA Amsterdam Telefn +31 (0) Telefax +31(0) Hmepage: KvK Amsterdam ANBI (RSIN) Jaarverslag Janusz Krczak Stichting Inleiding In 2014 zijn we intensief verder gegaan met ns werk. We kunnen terugkijken p een jaar waarin de stichting p velerlei manieren (natinaal en internatinaal) vrm gegeven heeft aan haar pdracht: het verspreiden en levend huden van het gedachteged van Janusz Krczak in Nederland en elders. 2. Bestuur en rganisatie In 2014 werd het bestuur van de stichting gevrmd dr: Arie de Bruin (vrzitter), Paul Bersma (penningmeester), Jp Berding (tt 1 mei), Maartje Bs, Anuk Brink, The Cappn, Ldewijk Galenkamp, Els van der Luit (vanaf 1 februari), Hans Ntten, Inge Smit (tt 1 februari), Math Partuns (vanaf 1 december). Tijdens de bestuursdag in mei heeft het bestuur afscheid genmen van twee gewaardeerde leden: Inge Smit en Jp Berding. Beiden hebben vele jaren p allerlei frnten meegewerkt. Met name het werk van Jp Berding heeft veel betekend vr de ntwikkeling van de Krczakstichting; hij schreef vele artikelen en diverse beken ver Krczak, die hun weg hebben gevnden in de wereld van nderwijs en pveding. Ok internatinaal dreg Jp zijn steentje bij als vice-vrzitter van de IKA (Internatinal Krczak Assciatin). Jp heeft tegezegd betrkken te willen blijven bij de Krczak stichting.. Jaarverslag 2014 Janusz Krczak Stichting (Nederland)

2 Het bestuur vergaderde in 2014 zesmaal. Daarnaast werd regelmatig in kleiner verband verlegd tussen bestuursleden i.v.m. de vrbereiding en uitvering van verschillende werkzaamheden. Diverse werkgrepen zijn actief geweest in 2014: werkgrep Nasz Dm, Ghanawerkgrep. Er werd in 2014 een nieuwe jury vr de Krczakprijs geïnstalleerd, bestaande uit: Eva van den Heuvel (vrzitter), Martin van Ryen, Aafke Vermeijden, The Cappn (adviseur vanuit het bestuur). De jury heeft een aantal malen vergaderd en heeft verschillende rganisaties bezcht, die in aanmerking kmen vr de Krczakprijs De prijs werd tegekend aan de stichting Imprbattle (zie bij 3) De Janusz Krczak Stichting heeft de ANBI status (Algemeen Nut Begende Instelling). 3. Overzicht van de activiteiten in Er werden p diverse plaatsen in het land lezingen, gastclleges en wrkshps verzrgd bij studiedagen, cnferenties, pab s, mb en hb en andere rganisaties; - in enkele (vak)bladen zijn mede p ns initiatief artikelen verschenen ver Krczak (.m. Magazine Ouders, Pedaggiek in Praktijk PIP, Kleur); - de methde Kleur (methde vr Levensbeschuwing en sciaal-emtinele ntwikkeling) heeft een speciale lessenserie vr het basisnderwijs uitgegeven, vr een grt deel gebaseerd p de ideeën van Krczak; wij hebben de redactie ndersteund bij de ntwikkeling hiervan; - in januari hielden we nze Etalagedag vr nze vrijwilligers en verige actieve leden; ideeën en plannen werden uitgewisseld en er werd een start gemaakt met de ntwikkeling van de activiteiten; - er verscheen i.s.m. Levendig Uitgever een gedichtenbundel van de hand van Arie de Bruin nder de titel Je met tch wàt als je klein bent : veertig gedichten geïnspireerd p uitspraken van Janusz Krczak; - medewerking werd verleend aan de ttstandkming van een nderwijsprject ver de Jdenvervlging in Rtterdam en in Drdrecht n.a.v. het Jds Kindermnument; - de stichting ndersteunde de werkzaamheden van de Ghanawerkgrep (samenwerkingsprject met de CPWYD - Cmmunity Prject fr Wmen and Yuth Develpment in Nrd-Ghana); - de stichting was actief in de werkgrep Wrking Grup n the Quality f Childhd at the Eurpean Parliament (QOC) Jaarverslag 2014 Janusz Krczak Stichting (Nederland)

3 - er werden dr de stichting bijdragen geleverd ver het gedachteged van Janusz Krczak aan -in mei hielden we nze bestuursdag in Maastricht; we waren.m. p bezek bij BSO De Bmhut, waar p een mie Krczakachtige wijze dr en met de kinderen wrdt gewerkt; - in augustus werd met veel succes vr de zesde maal een Nash Dm kamp in Nederland gehuden; er namen 38 kinderen aan deel en er waren 16 begeleiders; - in ktber nam een delegatie van het bestuur deel aan de IKA-cnferentie in Kiew. Juist in deze meilijke peride werd deze cnferentie gerganiseerd dr nze Krczakvrienden in Oekraïne. The Cappn rganiseerde met veel succes in het kader hiervan een speciale actie vr hulp aan een weeshuis in het sten van Oekraïne - in nvember werd dr de stichting meegewerkt aan de cnferentie De Stem van de Leerling te Rtterdam; de cnferentie stnd in het teken van het 25 jarig jubileum van het VN-Kinderrechtenverdrag; de rganisatie was in handen van het NIVOZ; - k werd medewerking verleend aan een speciale dag ver de Rechten van het Kind in Gulpen (rganisatie XONAR en SWSJ) Jaarverslag 2014 Janusz Krczak Stichting (Nederland)

4 -p 18 nvember werd de Krczakprijs 2014 uitgereikt aan theatergrep Imprbattle: een rganisatie waar imprvisatietheater vr (.m. kwetsbare) jngeren p bijzndere wijze wrdt gerealiseerd en die bijdraagt aan de ntwikkeling van hun persnlijkheid en hun talenten; -de website is k in dit jaar weer vele malen bekeken; er is een begin gemaakt aan de cnstructie van een nieuwe website; wij hpen deze in februari 2015 p internet te plaatsen; - de verkp van literatuur van en ver Janusz Krczak vnd plaats via bekentafels bij studiedagen en cnferenties, alsmede via bestellingen; - in december verscheen een klein jaarbek nder de titel Daar heb je recht p. Dit bekje is tt stand gekmen dr medewerking van een aantal leraren en leerlingen van verschillende basisschlen. Zij hebben p verzek van de Krczakstichting lessen gegeven ver de rechten van het kind en de bijzndere betekenis van Janusz Krczak. Ok werden gastlessen ver Krczak en de rechten van het kind gegeven p enkele VO-schlen. De redactie van het bekje was in handen van Paul Bersma en Arie de Bruin. Alle lid/dnateurs hebben het in december ntvangen; - het DIGI Krczak Bulletin kwam dit jaar vr het eerst uit in een hgere frequentie en werd via de mail aan de lid/dnateurs tegeznden. Het bulletin verscheen dit jaar vijf maal. Het bulletin wrdt k tegeznden aan nze relaties en bereikt daarmee een plage van ruim 600 exemplaren; - studenten van MBO s, Pab s en Universitaire pleidingen werden p weg gehlpen dr het verstrekken van gerichte infrmatie ver de pedaggiek van Janusz Krczak n.a.v. hun vragen. Jaarverslag 2014 Janusz Krczak Stichting (Nederland)

5 4. Financieel jaarverslag De Stichting is in 2014, zals u in dit jaarverslag kunt lezen, weer behrlijk actief geweest. Ruim hnderdtachtig leden/dnateurs steunen de stichting daadwerkelijk met een gift. Zij hebben in 2014 ngeveer eur aan de stichting gegeven. Daarnaast geeft de verkp van materiaal (met name beken nett eur) en van Krczakpstzegels (u kunt ze ng krijgen!) de Stichting k middelen m haar delstelling te realiseren. Daarbij wrden bestuursksten en administratieksten laag gehuden (de Stichting kent geen bezldigde werknemers). Om alle activiteiten te bekstigen heeft de Stichting daarnaast uit eigen middelen (de Stichting heeft een bescheiden eigen fnds) ruim 5000 eur beschikbaar gesteld vr het werk. Om het fnds niet te veel te belasten zal in het jaar 2015 k andere geïnteresseerden (ruim vierhnderd persnen) en betrkkenen bij de Stichting gevraagd wrden het werk te steunen met een gift. De activiteiten van het Nash Dm kamp kunnen geheel betaald wrden uit bijdragen van uders en fndsen. Mcht u als lid/dnateur inzage willen hebben in de jaarrekening 2014, neem dan cntact p met de penningmeester, Paul Bersma, Leeuwerikstraat 10, 1171 TX Badhevedrp, , penningmeester@krczak.nl. 5. Plannen vr 2014 Onze huidige werkzaamheden zullen met dezelfde inzet en inspiratie wrden vrtgezet in het nieuwe jaar. Daarnaast staan enkele specifieke activiteiten in de planning: dit jaar hpen we nze nieuwe website te presenteren er zullen mgelijkheden wrden uitgewerkt m nze activiteiten k via de sciale media nder de aandacht te brengen van leraren, uders en andere pveders er wrdt medewerking verleend aan diverse cnferenties en sympsia (.m. themadagen Jnge Kind van het HCO te Den haag, inspiratiecnferentie Marnix Academie Utrecht, cnferentie Hgeschl Inhlland Rtterdam) in mei zal i.s.m. het NIVOZ een masterclass ver de pedaggiek van Krczak wrden gerganiseerd rganisatie van reginale activiteiten vr verschillende delgrepen een speciale studiedag vr dcenten pedaggiek van pab s en andere pedaggische pleidingen in augustus zal pnieuw een Nash Dm kamp wrden gerganiseerd; het aantal deelnemers zal wrden uitgebreid met een grep 14+; de nieuwe algemene infrmatieflder kmt uit; p zaterdag 21 nvember zal in het Kinderrechtenhuis te Leiden een speciale cnferentie vr al nze lid/dnateurs, relaties en verige belangstellenden wrden gerganiseerd. Leden van het Cmité van Aanbeveling zullen hun Jaarverslag 2014 Janusz Krczak Stichting (Nederland)

6 medewerking verlenen; k zullen we een berep den p de rganisaties die in het verleden de Krczakprijs hebben ntvangen er zal weer een jaarbek 2015 wrden uitgegeven; het thema sluit aan bij één van de rechten van het kind zals Krczak die heeft gefrmuleerd: Het recht vanhet kind p de eigen dd werving van nieuwe lid/dnateurs blijft een belangrijk aandachtspunt. Aldus vastgesteld tijdens de bestuursvergadering van 27 januari 2015 Arie de Bruin (vrzitter Janusz Krczak Stichting) Jaarverslag 2014 Janusz Krczak Stichting (Nederland)

Jaarverslag 2015 Janusz Korczak Stichting

Jaarverslag 2015 Janusz Korczak Stichting Janusz Krczak Stichting Nederland Pstbus 70048 1007 KA Amsterdam Telefn +31 (0)20-6447018 bank NL86INGB0005311550 email: inf@krczak.nl Hmepage: www.krczak.nl KvK Amsterdam 41202513 ANBI (RSIN) 81676 8067

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Janusz Korczak Stichting

Jaarverslag 2016 Janusz Korczak Stichting Janusz Krczak Stichting Nederland Pstbus 70048 1007 KA Amsterdam Telefn +31 (0)20-6447018 bank NL86INGB0005311550 email: inf@krczak.nl Hmepage: www.krczak.nl KvK Amsterdam 41202513 ANBI (RSIN) 81676 8067

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Janusz Korczak Stichting

Jaarverslag 2017 Janusz Korczak Stichting Janusz Krczak Stichting Nederland Pstbus 70048 1007 KA Amsterdam Telefn +31 (0)20-6447018 bank NL86INGB0005311550 email: inf@krczak.nl Hmepage: www.krczak.nl KvK Amsterdam 41202513 ANBI (RSIN) 81676 8067

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Janusz Korczak Stichting

Jaarverslag 2018 Janusz Korczak Stichting Janusz Krczak Stichting Nederland Hallincqlaan 23 3311 SC Drdrecht Telefn +31 (0)78-6144371 bank NL86INGB0005311550 email: inf@krczak.nl Hmepage: www.krczak.nl KvK Amsterdam 41202513 ANBI (RSIN) 81676

Nadere informatie

Concept Jaarverslag 2011

Concept Jaarverslag 2011 UNDUGU VRIENDENKRING NEDERLAND Vereniging Undugu Vriendenkring Nederland Statutair gevestigd te Rtterdam. Het del van de Vriendenkring is p alle denkbare wijzen steun te verlenen aan het bereiken van de

Nadere informatie

OVERZICHT VAN DE BELANGRIJKSTE ITEMS VAN 2014. IBAN ING: NL11INGB0004359487 BIC ING: INGBNL2A - Rabobank: NL87RABO0191281034 BIC Rabo: RABONL2U

OVERZICHT VAN DE BELANGRIJKSTE ITEMS VAN 2014. IBAN ING: NL11INGB0004359487 BIC ING: INGBNL2A - Rabobank: NL87RABO0191281034 BIC Rabo: RABONL2U Crrespndentieadres: Gasthuisring 54 5041 DT Tilburg OVERZICHT VAN DE BELANGRIJKSTE ITEMS VAN 2014 IBAN ING: NL11INGB0004359487 BIC ING: INGBNL2A - Rabbank: NL87RABO0191281034 BIC Rab: RABONL2U KvK nr.:41098168

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 tot en met 2016

Beleidsplan 2014 tot en met 2016 Blessed Generatin Nederland Falkejacht 25 9254 EJ Hurdegaryp Beleidsplan 2014 tt en met 2016 Blessed Generatin Nederland (0511) 47 21 37 - www.blessedgeneratin.nl - inf@blessedgeneratin.nl KvK 01100560

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014 Beleidsplan 2014 Versie Zmer 2014 Pagina 1 van 6 Beleidsplan 2014 Supprt t Cnnect Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012

Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012 Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012 Pagina 1 van 5 Beleidsplan 2012 Supprt t Cnnect Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen,

Nadere informatie

Beleidsplan. Versie oktober 2013

Beleidsplan. Versie oktober 2013 Beleidsplan Versie ktber 2013 Centr Educativ Agricla Beleidsplan ktber 2013 Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting Centr Educativ Agrícla. Het plan mvat een verzicht van de delstelling, activiteiten

Nadere informatie

Stichting Animal Fellows. Beleidsplan. Versie februari 2016

Stichting Animal Fellows. Beleidsplan. Versie februari 2016 Stichting Animal Fellws Beleidsplan Versie februari 2016 Stichting Animal Fellws beleidsplan versie februari 2016 Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting Animal Fellws te Breda. Het verslag mvat

Nadere informatie

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen Samenvatting Deelprjecten Ouderen Samen Vughtse Ouderen aan het Wrd In januari 2007 zijn dr het Prject Ouderen Samen vier bijeenkmsten gerganiseerd waarvr alle Vughtse inwners van 55 jaar en uder waren

Nadere informatie

SIG Groene ICT en Duurzaamheid

SIG Groene ICT en Duurzaamheid SIG Grene ICT en Duurzaamheid jaarverslag 2018 / jaarplan 2019 Inleiding Hiernder treft u het jaarverslag 2018 en het jaarplan 2019 van de Special Interest Grup Grene ICT en Duurzaamheid aan. Het jaarverslag

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Gevangenenzorg Albanië

Beleidsplan Stichting Gevangenenzorg Albanië Stichting Gevangenenzrg Albanië Stichting Gevangenenzrg Albanië Inhudspgave Intrductie... 3 Missie en visie... 4 Strategische delstellingen... 5 Fndswerving... 7 Financieel beleid... 8 Stichting Gevangenenzrg

Nadere informatie

ANBI Rapportage 2013 Stichting Dani Korhoenlaan 12 1343 AA Almere

ANBI Rapportage 2013 Stichting Dani Korhoenlaan 12 1343 AA Almere ANBI Rapprtage 2013 Krhenlaan 12 1343 AA Almere ANBI Rapprtage 1 van 5 1. Rechtsvrm, inschrijving, fiscaalnummer, cntactgegevens KVK nummer 54116813 Deze inschrijving valt nder beheer van Kamer van Kphandel

Nadere informatie

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN ACTIVITEITENPLAN 2014 Activiteitenplan 2014 : INLEIDING In 1997 werd de in Zetermeer pgericht met als del het behartigen van de belangen van huurders van de cmplexen van R.K. Wningbuwstichting De Gede

Nadere informatie

SIG Groene ICT & Duurzaamheid jaarverslag 2014 / jaarplan 2015

SIG Groene ICT & Duurzaamheid jaarverslag 2014 / jaarplan 2015 SIG Grene ICT & Duurzaamheid jaarverslag 2014 / jaarplan 2015 Inleiding Hiernder treft u het jaarverslag 2014 en het jaarplan 2015 van de Special Interest Grup Grene ICT & Duurzaamheid aan. Het jaarverslag

Nadere informatie

SIG Groene ICT & Duurzaamheid jaarverslag 2015 / jaarplan 2016

SIG Groene ICT & Duurzaamheid jaarverslag 2015 / jaarplan 2016 SIG Grene ICT & Duurzaamheid jaarverslag 2015 / jaarplan 2016 Inleiding Hiernder treft u het jaarverslag 2015 en het jaarplan 2016 van de Special Interest Grup Grene ICT & Duurzaamheid aan. Het jaarverslag

Nadere informatie

Handleiding TechFinder: gebruikers

Handleiding TechFinder: gebruikers Handleiding TechFinder: gebruikers Wetenschap- en techniekaanbd p maat Inhud Wat is TechFinder?... 1 Vr wie?... 1 Registreren... 1 Inlggen... 2 Prduct zeken... 3 Resultaat zekpdracht... 6 Prduct aanvragen...

Nadere informatie

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014 Evaluatierapprt Scalda - Grep 3 29 januari 26 maart 2014 1. Inleiding, deelnemers en activiteiten In dit dcument wrden de bevindingen weergegeven van begeleiders en deelnemers die betrkken waren bij de

Nadere informatie

Beleidsplan Versie 30 december 2013

Beleidsplan Versie 30 december 2013 Beleidsplan Versie 30 december 2013 Stichting Cmité Ost-Eurpa Ureterp Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting Cmité Ost-Eurpa Ureterp. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen, activiteiten,

Nadere informatie

Samenvatting van de Jaarrapportage Welzijn 2014. AKROS: ISO gecertificeerd Kwaliteit in dienstverlening en organisatie

Samenvatting van de Jaarrapportage Welzijn 2014. AKROS: ISO gecertificeerd Kwaliteit in dienstverlening en organisatie Samenvatting van de Jaarrapprtage Welzijn 2014 AKROS: ISO gecertificeerd Kwaliteit in dienstverlening en rganisatie Maart 2015 Algemeen Dit is de samenvatting van de Jaarrapprtage Welzijn 2014 van Stichting

Nadere informatie

Buurtvereniging Purmerenderweg

Buurtvereniging Purmerenderweg Pagina 1 van 5 19 mei Jaargang 2009, nummer 1 Buurtvereniging Purmerenderweg Inhudspgave Intrductie Cmmissies Familiefeestdag met Barbecue Sprt Ringdijkwandeltcht Sprtdag 2 e pinksterdag Westbeemster Vlleybalterni

Nadere informatie

Beleidsplan Genootschap Nederland -Israël

Beleidsplan Genootschap Nederland -Israël Beleidsplan Gentschap Nederland -Israël Gentschap Nederland - Israel 1. Prfiel van het Gentschap Nederland - Israël De vereniging Gentschap Nederland - Israël (GNI) werd p 1 juni 1967 pgericht en in Amsterdam

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Maatschappelijke Stage 2 Inhud 1. Wat is MAS? 1.1 MAS algemeen. 1.2 MAS p het Gren van Prinstererlyceum 1.3 Deadlines 2. Stage zeken 2.1 De stage cördinatr p schl. 2.2 Masactief 3. De frmulieren 3.1 Aanvraagfrmulier

Nadere informatie

EVALUATIE TER STATE. Marion Matthijssen, Marn van Rhee. Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) juli 2005. In opdracht van Raad van State

EVALUATIE TER STATE. Marion Matthijssen, Marn van Rhee. Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) juli 2005. In opdracht van Raad van State EVALUATIE TER STATE Marin Matthijssen, Marn van Rhee Centrum vr Onderzek en Statistiek (COS) juli 2005 In pdracht van Raad van State Centrum vr Onderzek en Statistiek (COS) Auteur: Marin Matthijssen en

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Boys Industrial Home

Jaarverslag Stichting Boys Industrial Home Jaarverslag Stichting Bys Industrial Hme 2013 Barneveld, februari 2014 1. Verslag van het bestuur Terugblik Heeft 2013 datgene pgeleverd wat we ervan verwacht hadden? Niets menselijks is ns vreemd, dus

Nadere informatie

PROTOCOL bij OVERLIJDEN

PROTOCOL bij OVERLIJDEN PROTOCOL bij OVERLIJDEN Vetbalvereniging Lenermark Lnapark 5 7371 EH Lenen Gld Tel.: 055-5051656 Versie: 27 augustus 2015 1 / 9 1. Inleiding Het prtcl 'Bij verlijden' treedt na vaststelling van het bestuur

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Vrwrd Gewaardeerde lezer, Graag bieden we u hierbij ns jaarverslag 2016 aan zdat u geïnfrmeerd bent ver nze inbreng in het beleid

Nadere informatie

Jaarverslag Serve the City Rotterdam seizoen 2014-15

Jaarverslag Serve the City Rotterdam seizoen 2014-15 Jaarverslag Serve the City Rtterdam seizen 2014-15 Serve the City Rtterdam activeert grepen vrijwilligers en in het bijznder kerken in Rtterdam m zich in te zetten vr het welzijn van hun stad. We hebben

Nadere informatie

Planning nieuwe uitgaven

Planning nieuwe uitgaven Planning nieuwe uitgaven Hiernder staat een verzicht van nieuwe en recent verschenen titels. Het dateert van 4 nvember 2015 en wrdt elke 2-3 weken vernieuwd. Basisnderwijs Cmputervaardigheid Typen Vrtgezet

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Careduca Foundation

Beleidsplan Stichting Careduca Foundation Beleidsplan Stichting Careduca Fundatin Publicatiedatum: 1 september 2018 Inhudspgave 1. Inleiding en cntactgegevens... 3 2. Beleid en strategie... 4 2.1. Aanleiding vr de prichting... 4 2.2. Del van de

Nadere informatie

OOGwerkt webinar. Kijkt vanuit ervaring en expertise Ziet welke kandidaat past Kijkt verder. Bekijk onze vacatures online

OOGwerkt webinar. Kijkt vanuit ervaring en expertise Ziet welke kandidaat past Kijkt verder. Bekijk onze vacatures online Kijkt vanuit ervaring en expertise Ziet welke kandidaat past Kijkt verder Bekijk nze vacatures nline OOGwerkt webinar Na de zmervakantie ntvangt u van OOGwerkt een uitndiging m u in te schrijven vr ns

Nadere informatie

JINT ZOEKT ASSESSOREN VOOR ERASMUS+: YOUTH IN ACTION EN EUROPEAN SOLIDARITY CORPS

JINT ZOEKT ASSESSOREN VOOR ERASMUS+: YOUTH IN ACTION EN EUROPEAN SOLIDARITY CORPS JINT ZOEKT ASSESSOREN VOOR ERASMUS+: YOUTH IN ACTION EN EUROPEAN SOLIDARITY CORPS Het Natinaal Agentschap JINT vert de Eurpees subsidieprgramma s Erasmus+: Yuth in Actin (2014-2020) en Eurpean Slidarity

Nadere informatie

Eindvaluatierapport Scalda - Groep 2 23 oktober januari 2014

Eindvaluatierapport Scalda - Groep 2 23 oktober januari 2014 Eindvaluatierapprt Scalda - Grep 2 23 ktber 2013 8 januari 2014 1. Inleiding, deelnemers en activiteiten In dit dcument wrden de bevindingen weergegeven van begeleiders en deelnemers die betrkken waren

Nadere informatie

Beleidsplan Versie 01 maart 2013

Beleidsplan Versie 01 maart 2013 Beleidsplan 2013-2017 Versie 01 maart 2013 beleidsplan stichting Westlander Nstalgie versie 01 maart 2013 def 04-04-2013 Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting Westlander Nstalgie. Het plan mvat

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november 2014;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november 2014; raadsbesluit gemeente werkendam zaaknummer 59873 nderwerp Verrdening individuele stud ieteslag Participatiewet gemeente Werkendam 2015 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het vrstel van burgemeester

Nadere informatie

Stap 1 : Oriënteren op jongerenparticipatie en maatschappelijke stage

Stap 1 : Oriënteren op jongerenparticipatie en maatschappelijke stage >> Stappenplan vr stagebieders Wilt u als rganisatie aan de slag met MaS? Neem dan het stappenplan stapsgewijs dr, zdat u weet f u er echt klaar vr bent m met jngeren te werken en maatschappelijke stage

Nadere informatie

Saxionstudent.nl CE 1

Saxionstudent.nl CE 1 Thema: Marktanalyse (semester 1) Prject: Desk en Fieldresearch 56357 Vrwrd Vr u ligt het plan van aanpak vr het prject Desk en Fieldresearch, vr het thema marktanalyse van semester 1. Het is de bedeling

Nadere informatie

o o o BIJLAGE PEDAGOGISCHE VISIE A. Gedragsindicatoren personeel in relatie tot leerlingen (vice versa)

o o o BIJLAGE PEDAGOGISCHE VISIE A. Gedragsindicatoren personeel in relatie tot leerlingen (vice versa) PEDAGOGISCHE VISIE A. Algemeen De pedaggische visie vertelt he de schl met leerlingen, persneel en uders van leerlingen wil mgaan en wat de schl verwacht ten aanzien van de relatie tussen leerlingen en

Nadere informatie

W I M D Beleidsplan Versie 1 februari 2013

W I M D Beleidsplan Versie 1 februari 2013 W M I D Beleidsplan Versie 1 februari 2013 Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting Wninitiatief Midden-Delfland (Stichting WIMD). Het plan mvat een verzicht van de delstellingen, activiteiten en

Nadere informatie

Convenant brancheorganisatie beroepsverenigingen in het kader van: Versterking beroepsvereniging Beroepenregister en Beroepsregistratie

Convenant brancheorganisatie beroepsverenigingen in het kader van: Versterking beroepsvereniging Beroepenregister en Beroepsregistratie Cnvenant brancherganisatie berepsverenigingen in het kader van: Versterking berepsvereniging Berepenregister en Berepsregistratie De ndergetekenden, I. De rganisatie van brancherganisatie MOgrep Jeugdzrg

Nadere informatie

EXPERTISESTEEKKAART. Deze activiteiten zijn tot stand gekomen in samenwerking met therapeuten van het V.O.C. Rozenweelde.

EXPERTISESTEEKKAART. Deze activiteiten zijn tot stand gekomen in samenwerking met therapeuten van het V.O.C. Rozenweelde. EXPERTISESTEEKKAART 1) Naam van de schl/dienst/vrziening: BLO Znnehart Adresgegevens: Sprtlaan 18 8211 Aartrijke 2) Dmein van expertise: Activiteiten: basale stimulatie en sensrische activiteit 3) Beschrijving

Nadere informatie

Ouderen en cultuur. Dit convenant komt voort uit de overtuiging van de ondertekenaars dat:

Ouderen en cultuur. Dit convenant komt voort uit de overtuiging van de ondertekenaars dat: Ouderen en cultuur Cnvenant Ministerie van OCW, Ministerie van VW, tichting RCOAK, Fnds luyterman van L, Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), Fnds vr Cultuurparticipatie (FCP),

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Inhud Schlftgraaf Graag uw hulp bij schlactiviteiten Burendag Infrmatieavnd Film Agenda Open mnumentendag Vacature: vrijwilliger in de schlbiblitheek Znneblemwedstrijd Tuinuders

Nadere informatie

Branding Nieuws. De Branding : Doelgericht samen de wereld ontdekken. schooljaar 2013 2014 nieuwsbrief nummer 40 8 juli 2014

Branding Nieuws. De Branding : Doelgericht samen de wereld ontdekken. schooljaar 2013 2014 nieuwsbrief nummer 40 8 juli 2014 Branding Nieuws De Branding : Delgericht samen de wereld ntdekken schljaar 2013 2014 nieuwsbrief nummer 40 8 juli 2014 In deze nieuwsbrief nder andere: Geslaagd zmerpleinfeest Opgave verblijven Juf Wietske

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

Handleiding bij het voorbereiden van een activiteit met of bij een partner

Handleiding bij het voorbereiden van een activiteit met of bij een partner Handleiding bij het vrbereiden van een activiteit met f bij een partner Deze handleiding is.a. ndzakelijk mdat wij (het regiteam) geen rechtspersn zijn en derhalve niet namens De Hart&Vaatgrep kunnen pereren

Nadere informatie

Stichting Felix Tikotin Foundation

Stichting Felix Tikotin Foundation Stichting Felix Tiktin Fundatin Beleidsplan 2010-2012 Versie 1.0 17 augustus 2010 Beleidsplan Stichting Felix Tiktin Fundatin 2010-2012 versie 1.dc pag. 1 van 6 Inleiding Vr u ligt het beleidsplan 2010-2012

Nadere informatie

Rapport. Bekend maakt bemind Onderzoek naar de bekendheid van en waardering voor het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak

Rapport. Bekend maakt bemind Onderzoek naar de bekendheid van en waardering voor het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak Rapprt Bekend maakt bemind Onderzek naar de bekendheid van en waardering vr het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak Over het CAOP Het CAOP is hét kennis- en dienstencentrum p het gebied van arbeidszaken

Nadere informatie

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers)

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers) Privacy Statement andere betrkkenen (niet zijnde studenten f medewerkers) Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar bezekers en externe cntacten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met uw persnsgegevens.

Nadere informatie

Beleidsplan Versie 31 oktober 2017

Beleidsplan Versie 31 oktober 2017 Beleidsplan Versie 31 ktber 2017 Nrdzee Zmerfestival Beleidsplan kt 201717 Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting Nrdzee Zmerfestival. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Privacy Statement Medewerkers

Privacy Statement Medewerkers Privacy Statement Medewerkers Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar medewerkers en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene

Nadere informatie

Training Effectief Monumentenbeheer

Training Effectief Monumentenbeheer Training Effectief Mnumentenbeheer Naast kennis is een gevel van ged vakmanschap ndig. He km je tt een effectief en kwalitatief hgwaardig beheer van mnumenten? TEM 2019 Training Effectief Mnumentenbeheer

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland) Nadere regels subsidies Aanjaag Onderwijs en Arbeidsmarkt Het cllege van burgemeester en wethuders van de gemeente Almere; gelet p titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit. Criteria en vragenlijst themacertificaat Relaties en seksualiteit Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Appingedam Diaconie

Protestantse Gemeente Appingedam Diaconie Beleidsplan diacnie Prtestantse Gemeente Appingedam 2013 2016 Inleiding Vr u ligt het beleidsplan van de diacnie. Dit beleidsplan is nderdeel van het beleidsplan van de Prtestantse Gemeente Appingedam.

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Eerste Kwartaal 2015

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Eerste Kwartaal 2015 Kwartaalrapprtage Stichting Nieuwe Generatie Brasil Eerste Kwartaal 2015 Want ik had hnger en jullie gaven mij te eten, ik had drst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen

Nadere informatie

Teamtrainingen en teamdagen

Teamtrainingen en teamdagen Het Sandelhut Meditatietechnieken, Caching en Training Teamtrainingen en teamdagen Lcatie: Het Beekse Bshuis Girlesedijk ngenummerd Hilvarenbeek Pst: Gildelaan 41 5081 PJ Hilvarenbeek Cntact: 06 155 77

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Medisch Wetenschappelijk Onderzoek SLZ. 6 november 2012 - 1 -

Beleidsplan. Stichting Medisch Wetenschappelijk Onderzoek SLZ. 6 november 2012 - 1 - Stichting Medisch Wetenschappelijk Onderzek SLZ Beleidsplan 6 nvember 2012-1 - Stichting Medisch Wetenschappelijk Onderzek SLZ Inhudspgave Beleidsplan van een algemeen nut begende instelling (ANBI) Inleiding

Nadere informatie

De huidige wijze waarop de subsidiegelden worden uitgegeven is een verdeling van de subsidie ten behoeve van:

De huidige wijze waarop de subsidiegelden worden uitgegeven is een verdeling van de subsidie ten behoeve van: Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard Inhudelijk en financieel jaarverslag ver 2012 Was het jaar 2011 een jaar van nzekerheid en verleg met de gemeente he in de tekmst met ntwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

Stichting Dhonden Nieuwsbrief nr

Stichting Dhonden Nieuwsbrief nr Stichting Dhnden Nieuwsbrief nr. 12 2018 Stichting Dhnden is pgericht ter ndersteuning van de Tibetaanse vluchtelingen in India mede m de Tibetaanse cultuur te steunen. Naast deze nieuwsbrief kunt u k

Nadere informatie

15 sept In dit bulletin:

15 sept In dit bulletin: 15 sept. 2017 Vr de kalender: 18 t/m 22 sept. Startgesprekken 26 sept. Infrmatie avnd gr. 1/2 27 sept. Infrmatie avnd gr. 7/8 28 sept. Infrmatie avnd gr. 5/6 2 kt. Infrmatie avnd gr. 3/4 2 t/m 11 kt. Kinderbekenweek

Nadere informatie

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken :

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken : Versie: ktber 2016 Huiswerk Op nze schl wrdt in diverse grepen huiswerk gegeven. Onder huiswerk verstaan we werk dat vanuit de schl meegegeven wrdt en waarvan verwacht wrdt dat het dr de kinderen thuis

Nadere informatie

Protocol: Pestprotocol

Protocol: Pestprotocol Prtcl: Pestprtcl Inleiding Pesten kmt p iedere schl in mindere f meerdere mate vr. Het is een prbleem dat vr de betrkkenen verstrekkende gevlgen kan hebben in de lp van hun levens. Uit nderzek blijkt dat

Nadere informatie

Onderwerp Vervolg Programma Eigen Kracht - het stimuleren van laagopgeleide vrouwen naar werk

Onderwerp Vervolg Programma Eigen Kracht - het stimuleren van laagopgeleide vrouwen naar werk Cllegevrstel Openbaar Onderwerp Vervlg Prgramma Eigen Kracht - het stimuleren van laagpgeleide vruwen naar werk Prgramma / Prgrammanummer Werk & Inkmen / 1061 BW-nummer Prtefeuillehuder T. Tankir Samenvatting

Nadere informatie

Indelen (nieuwe) groepen. Concept beleidsnotitie

Indelen (nieuwe) groepen. Concept beleidsnotitie Indelen (nieuwe) grepen Cncept beleidsntitie 25-01-2017 Inleiding Leerlingen kmen p schl wanneer ze vier jaar zijn en wrden dan p basis van de bij ns bekende gegevens ingedeeld in een bestaande grep 1/2.

Nadere informatie

BIJLAGE. Bijlage nr. 08/01. Fiches

BIJLAGE. Bijlage nr. 08/01. Fiches BIJLAGE Bijlage nr. 08/01 Fiches Titel initiatief: Vruwenwerking Caleidscp Gemeenschapscentrum De Vaartkapen Prjectmschrijving Caleidscp rganiseert activiteiten vr vruwen. Centraal staat de educatie/emancipatie

Nadere informatie

LOGO Fontys HS xxx DELIVERABLE 1-07 VRAGENLIJST KENNISMAKEN

LOGO Fontys HS xxx DELIVERABLE 1-07 VRAGENLIJST KENNISMAKEN LOGO Fntys HS xxx DELIVERABLE 1-07 VRAGENLIJST KENNISMAKEN met Fntys Hgeschl XXX studiejaar 2009-2010 Vul de vragenlijst in en neem deze mee naar het gesprek met de dcent. 1. Persnlijke gegevens Vr- en

Nadere informatie

Jaarverslag van de medezeggenschapsraad /2017

Jaarverslag van de medezeggenschapsraad /2017 Basisschl al hambra - Jaarverslag van de medezeggenschapsraad - 2016/2017 Basisschl Al Hambra Aziëlaan 157 3526 SG Utrecht 030-266 77 51 MR@alhambraschl.nl 2016-2017 1 P a g i n a Inhud Vrwrd... 3 Samenstelling...

Nadere informatie

Meerjarenplan The International Award for Young People, the Netherlands tot en met 2019

Meerjarenplan The International Award for Young People, the Netherlands tot en met 2019 Meerjarenplan The Internatinal Award fr Yung Peple, the Netherlands 2017 tt en met 2019 1 Vrwrd Het bestuur van de stichting The Internatinal Award fr Yung Peple ambieert de kmende jaren te greien, zdat

Nadere informatie

Matching bij de HAN - Oriëntatie en verwachtingen

Matching bij de HAN - Oriëntatie en verwachtingen Matching bij de HAN - Oriëntatie en verwachtingen Naam Studentnummer Opleiding In deze vragenlijst geef je aan welke activiteiten je hebt ndernmen p weg naar je vervlgstudie. Ok kun je hier beschrijven

Nadere informatie

Inschrijfformulier nieuwe leerling

Inschrijfformulier nieuwe leerling Inschrijffrmulier nieuwe leerling Wij vragen u dit inschrijffrmulier vlledig in te vullen en ged te letten p de spelling van de naam van het kind. De naam met precies z geschreven zijn als in het bevlkingsregister.

Nadere informatie

Van de voorzitter. Beste leden & ouders,

Van de voorzitter. Beste leden & ouders, fficieel clubrgaan van Hckeyclub Wateringse Veld Van de vrzitter Beste leden & uders, De midwintercmpetitie zit er weer p en na de krkusvakantie starten wij met de derde en laatste peride van dit seizen.

Nadere informatie

Matching bij de HAN Oriëntatie en verwachtingen

Matching bij de HAN Oriëntatie en verwachtingen Matching bij de HAN Oriëntatie en verwachtingen In deze vragenlijst geef je aan wat je hebt gedaan m te kmen tt je keuze vr deze studie. Ok kun je hier beschrijven waarm je denkt dat deze studie bij ju

Nadere informatie

Mediteren voor Musici

Mediteren voor Musici Het Sandelhut Meditatietechnieken, Caching en Training Mediteren vr Musici Lcatie: Het Beekse Bshuis Girlesedijk ngenummerd Hilvarenbeek Pst: Gildelaan 41 5081 PJ Hilvarenbeek Cntact: 06 155 77 510 infrmatie@hetsandelhut.nl

Nadere informatie

Vooraf. Operationeel programma ESF. 01.01.2014 t/m 31.12.2020

Vooraf. Operationeel programma ESF. 01.01.2014 t/m 31.12.2020 Subsidieregeling ESF 2014-2020 De Subsidieregeling ESF 2014-2020 (ESF) is gericht p de ndersteuning van prjecten p het gebied van actieve inclusie en actief en geznd uder wrden. Algemene infrmatie Aanvraagtermijn:

Nadere informatie

Excellente werving, Excellente studenten. Studentenwerving

Excellente werving, Excellente studenten. Studentenwerving Excellente werving, Excellente studenten Studentenwerving Ondersteuningstraject werving Vraag vanuit de Centres en Centra Gebaseerd p ndersteuningsvraag Individuele benadering, inzichten vr iedereen 2

Nadere informatie

7. Welkom bij de Algemene Onderwijsbond!

7. Welkom bij de Algemene Onderwijsbond! 7. Welkm bij de Algemene Onderwijsbnd! Inhud 1. Inleiding 2. De Algemene Onderwijsbnd 3. He is de AOb gerganiseerd? 4. Waar kmt u de Algemene Onderwijsbnd tegen? 5. Dienstverlening van de AOb Inleiding

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

M A R I J E D E G R O O T G R O O T I N H R

M A R I J E D E G R O O T G R O O T I N H R Pauline Siebers Caching A A N M E L D I N G H E R F S T A C T I E 2 0 1 5 Dank vr je interesse in nze aanbieding! We willen startende ndernemers niet alleen fcus maar k slagkracht meegeven. Daarm wrdt

Nadere informatie

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog!

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog! Data m te nthuden December 2015 04-12 Sinterklaas p schl. Grepen 5 t/m 8 een cntinurster tt 14.00 uur. Neem je eigen lunch mee p 4 december! 13-12 Kerstmarkt vanaf 12.00 tt 18.00 uur, kinderen van De Meeander

Nadere informatie

Jaarverslag cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Jaarverslag cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Jaarverslag 2015 cliëntenraad Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Vrwrd Gewaardeerde lezer, Graag bieden we u hierbij ns jaarverslag 2015 aan zdat u geïnfrmeerd bent ver nze inbreng in het beleid

Nadere informatie

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015 Beleidsregels vrziening jbcaching Participatiewet 2015 1-7-2015 Jbcaching Reginale beleidsregels jbcaching Participatiewet regi Achterhek Inleiding Jbcaching gaat ver het ndersteunen van mensen bij het

Nadere informatie

Werken met de CONTENT-bibliotheek in Quayn

Werken met de CONTENT-bibliotheek in Quayn Quayn Werken met de CONTENT-biblitheek De Rde Planeet bv 2018 Werken met de CONTENT-biblitheek in Quayn Deze handleiding is enkel bedeld vr gebruikers van Quayn met de licentie Quayn CONTENT. Binnen deze

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Jaarverslag 2014 Cliëntenraad Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening 2 Vrwrd Gewaardeerde lezer, Hierbij bieden we u het jaarverslag 2014 aan. Vr de cliëntenraad is het een interessant jaar geweest.

Nadere informatie

O.a. in deze nieuwsbrief: Hoe is het om te leven met Hiv of Aids in Tanzania?

O.a. in deze nieuwsbrief: Hoe is het om te leven met Hiv of Aids in Tanzania? Nummer 3 april 2006 He is het m te leven met Hiv f Aids in Tanzania? Aids is een ziekte die helaas ng niet te genezen is. Ok is Aids een ziekte met veel sciale cnsequenties met name in Afrika. Vaak raken

Nadere informatie

donderdag 20 juli: laatste schooldag activiteit, leerlingen om uur vrij

donderdag 20 juli: laatste schooldag activiteit, leerlingen om uur vrij JLS NIJS Juli 2017 Surhuizum, 11 juli 2017 Beste uder(s) / verzrger(s), Trts, Het schljaar 2016 2017 zit er p. Een jaar waarp ik met (gepaste) trts durf terug te kijken. Ik ben trts p de kinderen van de

Nadere informatie

GS brief aan Provinciale Staten

GS brief aan Provinciale Staten GS brief aan Prvinciale Staten Pstadres Prvinciehuis Pstbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-hlland.nl Datum zie verzenddatum Aan Prvinciale Staten Bijlagen 2 Onderwerp Infrmatie ver het

Nadere informatie

Het is ook mogelijk om deze training op maat op locatie uit te voeren.

Het is ook mogelijk om deze training op maat op locatie uit te voeren. CURSUSAANBOD NAJAAR 2010 VRIJWILLIGERS 1. SWOFFICE SWOffice is een belangrijk instrument m inzicht te verkrijgen in je resultaten, maar k m infrmatie te geven ver het gebruik van de dienstverlening aan

Nadere informatie

Accreditatieprocedure Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde

Accreditatieprocedure Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde Nederlandse Vereniging vr Technische Geneeskunde p/a Technische Geneeskunde Carré CR 3.635 Pstbus 217 7500 AE ENSCHEDE Accreditatieprcedure Nederlandse Vereniging vr Technische Geneeskunde Versie: 27-12-2013

Nadere informatie

De tips waar niets bij staat, worden opgepakt.

De tips waar niets bij staat, worden opgepakt. Inventarisatie tips en tps De tips waar niets bij staat, wrden pgepakt. Thema: cmmunicatie Stelling: Het gebruik van digitale cmmunicatiemiddelen (Schudercm) in cmbinatie met persnlijke gesprekken zrgt

Nadere informatie

BEGELEIDING LEERLINGEN MET DYSCALCULIE

BEGELEIDING LEERLINGEN MET DYSCALCULIE BEGELEIDING LEERLINGEN MET DYSCALCULIE Begeleiding van leerlingen met ernstige rekenprblemen en/f dyscalculie Delen en uitgangspunten Binnen het Veluws Cllege Crtenbsch hanteren wij het Prtcl Ernstige

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Stichting River of Life

Jaarverslag 2013. Stichting River of Life Jaarverslag 2013 Stichting River f Life Inhud 1. Stichting River f Life 3 2. Jaarverzicht 2013: activiteiten en resultaten 4 3. Tekmstplannen vr 2014 7 4. Fndsenwerving en cmmunicatie 8 2 1. Inleiding:

Nadere informatie

Verandertrajecten voor individuele medewerkers

Verandertrajecten voor individuele medewerkers Het Sandelhut Meditatietechnieken, Caching en Training Verandertrajecten vr individuele medewerkers Lcatie: Het Beekse Bshuis Girlesedijk ngenummerd Hilvarenbeek Pst: Gildelaan 41 5081 PJ Hilvarenbeek

Nadere informatie

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs Cursussen CJG (samenwerking tussen De Meerpaal en het nderwijs in Drnten) Vrtgezet Onderwijs 1 Faalangst (vrtgezet nderwijs) Faalangsttraining is vr jngeren die gespannen zijn en (te) veel nadenken ver

Nadere informatie

Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE)

Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) AVANS HOGESCHOOL Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) Klik p een van nderstaande linken m direct naar het betreffende

Nadere informatie

Contactgegevens: Emmy Vanluchene. 051/

Contactgegevens: Emmy Vanluchene. 051/ Cntactgegevens: Emmy Vanluchene directeur.dedrpsparel@gmail.cm 051/40 46 87 Wie zijn wij? De Drpsparel is een jnge schl die 5 jaar geleden pgestart werd m aan een greiende nd in het drp Schuiferskapelle

Nadere informatie

5 november Agenda:

5 november Agenda: 5 nvember 2015 Agenda: Maandag 9 & dinsdag 10 nvember: herfstgesprekken (vanaf 2 nvember inschrijven p lijsten) Dinsdag 17 nvember: Ouderavnd: een passend nderwijsaanbd vr meer- en hgbegaafde leerlingen

Nadere informatie

KINDEREN EN JONGEREN.

KINDEREN EN JONGEREN. SubsidiereglementJEUGDWERK VOOR MAATSCHAPPELIJK KWETSBARE KINDEREN EN JONGEREN. Art. 1 : Delstelling Dit reglement begt de financiële ndersteuning van rganisaties die jeugdwerk aanbieden aan maatschappelijk

Nadere informatie