Structuurvisie kernen en bedrijventerreinen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Structuurvisie kernen en bedrijventerreinen"

Transcriptie

1 Structuurvisie kernen en bedrijventerreinen Verslag verdiepingssessie kern Baarlo op 2 april 2013, hoeve Braamhorst Aanwezig: 15 mensen uit Baarlo (Piet van der Haas, Frank Selen jr, Frank Selen sr, Theo Jongmans, Thieu Stultiens, Wim v.d. Goor, Susan Janssen, Mat v.d. Eertwegh, Chrit van Hoesel, Ton Grubben, Edward Wezenberg, Lenie Derkx, Els van Knippenberg, Evert Prast en Eric Vestjens) en gemeente Peel en Maas (Ingrid van Enckevort, Selly Smeets, Ton vd Kerkhof, Ad Blom, Thijs van Lier en Roelof Goodijk). Op basis van de goed bezochte kernbijeenkomst in Baarlo op 15 januari heeft de gemeente enkele thema s gekozen ter verdieping: Verkeer Ontlasten Bong, bereikbaarheid Kuukven en bedrijventerrein, verbinden oostelijk en westelijk deel van Baarlo Centrum en voorzieningen Zorg, accommodaties, onderwijs, winkels/horeca, overige voorzieningen, aantrekkelijkheid centrum Wonen Woningen voor jongeren en ouderen, bijzondere woonvormen Op verzoek van de aanwezigen is het thema Recreatie en Toerisme (Tajiri, Maas) toegevoegd.

2 Projecten In groepjes is telkens één thema uitgewerkt in concrete projecten. Vervolgens is enkele keren doorgeschoven om te reageren op de voorstellen en aan te vullen. Onderstaande projecten zijn op tafel gekomen: Wonen 1. Woningbouw voor ouderen in het buitengebied 2. Meegroeiwoningen Centrum en voorzieningen 1. Markt als verblijfsplek 2. Zichtbaarheid Kasteel d Erp 3. Inrichting centrum Verkeer 1. Ontlasten Bong 2. Ontsluiting bedrijventerrein de Kieën 3. Ontsluiting Kuukven op Napoleonsbaan 4. Parkeren Markt 5. Aanpassingen Veldstraat Recreatie en toerisme 1. Tajiri(-museum) 2. Inrichting overgangsgebied Maas dorp Op de volgende pagina s zijn de projecten uitgebreid beschreven. Vervolg De aanwezigen krijgen een verslag van deze bijeenkomst. De gemeente gaat nu voor alle kernen een ontwerp-structuurvisie opstellen. De structuurvisie geeft een visie op de ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente op lange termijn. De gemeente wil graag dat met deze visie initiatieven, die ten goede komen aan de leefbaarheid in de dorpen, mogelijk worden gemaakt. Bij alle genoemde projecten zal er een afweging gemaakt worden in hoeverre deze opgenomen kunnen worden in de structuurvisie. Na de zomer vindt een terugkoppeling plaats aan de kernen over de ontwerp-visie. Daarna komt het ontwerp nog zes weken ter inzage en vervolgens stelt de gemeenteraad de visie vast. De uitvoering van de visie is mede afhankelijk van andere partijen zoals ontwikkelaars, corporaties en de gemeenschappen.

3 Thema: Wonen Project: Woningbouw voor ouderen in het buitengebied Woonvormen voor ouderen in het buitengebied, zowel huur als koop, eventueel in combinatie met zorg en activiteiten (zoals de Braamhorst). Dit kan in vrijkomende agrarische bebouwing of middels woningsplitsing. Meer keuze voor ouderen (naast aanbod in de kern) Combineren van zorg/activiteiten en wonen Er kan bij een woonvorm in het buitengebied een combinatie worden gezocht met woningen voor jongeren. Wie kan hier iets voor doen? Particulieren (initiatieven/mogelijkheden bedenken) en de gemeente (meewerken aan concrete initiatieven). Is dit gewenst beleid? Zo ja, opnemen in beleidsregels en/of bestemmingsplannen

4 Thema: Wonen Project: Meegroeiwoningen Meegroeiwoningen: dit is een basiswoning van met uitbreidingsopties, zowel geschikt voor jongeren als ouderen, bijvoorbeeld in hofjesvorm. Aan de achterkant van de woning een (kleine) tuin, aan de voorkant wellicht een gezamenlijk hofje. Meer keuze voor jongeren en ouderen (naast o.a. appartementen) betaalbare woningbouw Als gezamenlijk hofje niet wordt opgepakt door bewoners dit niet als gemeente overnemen. Ook huurwoningen bieden voor ouderen. Wie kan hier iets voor doen? Gemeente (woonvorm inbrengen in plannen ontwikkelaars), ontwikkelaars/corporatie (plan oppakken en in plannen opnemen). Is woonvorm op te nemen in Kuukven 2/3? Of zijn er andere geschikte locaties?

5 Thema: Centrum en voorzieningen Project: Markt als verblijfsplek De Markt meer geschikt maken als verblijfsplek, door: - Herinrichting; - Benutten van het voorterrein van de kerk; - Terrassen Stimuleren van leefbaarheid en toerisme in Baarlo. Markt meer als centrale plek naar voren laten komen. Het centrum van Baarlo toeristisch beter profileren Zonder herinrichting zouden er wel mogelijkheden zijn om extra horeca te laten vestigen aan de Markt, zoals aan het blok bij de bibliotheek. Dit hoeft niet direct terras-horeca te zijn, maar kan eventueel ook in de vorm van (een) klein(e) winkeltje(s), detailhandel. (ivm met schaduwzijde zon) Daarnaast wordt er ook gevraagd om aandacht te schenken aan de visuele binding tussen de Markt en het kasteel. Dit zou kunnen door het opsnoeien van de bomen. - Wat laat het bestemmingsplan toe, wat betreft horeca/terrasjes aan de Markt? - Zijn er alternatieve parkeeroplossingen voor de parkeerplekken die (mogelijk) verdwijnen als er meer terrasjes op de Markt komen? - Zijn er mogelijkheden voor extra parkeerplaatsen tegenover de Engelbewaarder/café de Zwaan?

6 Thema: Centrum en voorzieningen Project: Zichtbaarheid Kasteel d Erp Zichtbaarheid en beeldvorming rondom Kasteel d Erp Verbeteren zichtlijnen vanuit de Markt naar Kasteel d Erp (opsnoeien bomen?) Het aanzicht van het kasteel verbeteren Verbeteren beeldvorming Kasteel d Erp De inrichting van het park nogmaals onder de loep nemen. Wie kan hier iets voor doen? Het dorp (input) en de gemeente (uitvoering). Hoe wil men het perfecte plaatje van Kasteel d Erp vormgeven? Wat zijn belangrijke aanzichten, standpunten? Welke storende elementen komen hier naar voren?

7 Thema: Centrum en voorzieningen Project: inrichting centrum Waaruit bestaat het project concreet? Verkeersluwer maken van de Grotestraat. Op dit moment wordt verkeer afgeremd door drempels en bochten. Dit maakt de straat echter wel minder mooi en onprettiger voor mensen die slecht ter been zijn. Voorstel is het gebied eenduidiger in te richten met nadruk op langzaam verkeer (auto te gast) Anders organiseren bereikbaarheid parkeerplaatsen. Meerdere locaties aan de rand van het centrum. Parkeerplaats van de Coop beter bereikbaar maken. Andere mogelijk plekken voor parkeerplaatsen zijn: bij de basisschool (De Sprunk), langs Sjiwa. Rond de Maasstraat en Vergelt komen regelmatig parkeerproblemen voor. Er wordt o.a. veel langs de weg geparkeerd. Men heeft geopperd om hier te zoeken naar parkeermogelijkheden (t.b.v. bezoekers Markt, Engelbewaarder of recreanten, die van hieruit b.v. gaan fietsen). Eerste oplossing is het tijdelijk gebruik van het terrein achter de Engelbewaarder. Mocht hier op termijn gebouwd gaan worden, dan zoeken we een nieuwe locatie, b.v. achter die nieuwbouw, als insteekhavens of langsparkeerplekken aan de Maasstraat of Vergelt. Wat moeten we daarmee oplossen? Drukte en onveiligheid Grotestraat. Het moet prettiger winkelen worden. Echt dorpshart realiseren. Inrichting die de mooiheid van de straat versterkt. Zijn er alternatieven? Alternatief voor de ontsluiting via de Grotestraat is de alternatieve route via Albert Neuhuysstraat en Hoogstraat. voor horeca aan de Markt is een andere publieke functie. Wie kan het doen? In principe gemeente bij nodig. Er is onzekerheid over de hoeveelheid verkeer in de Grotestraat, en of winkeliers achter het idee staan om minder parkeren toe te laten in de Grotestraat en de hoofdontsluiting van het centrum richting de Albert Neuhuysstraat te laten verlopen. Welke nieuwe functies zijn geschikt in de oude bibliotheek?

8 Thema: Verkeer Project: Ontlasten Bong Afsluiten van de Meeren voor doorgaand verkeer Verminderen verkeersdruk op de Bong Vergroten fietsverkeersveiligheid Bong/de Meeren Verbeteren fietsverkeersveiligheid Baarloseweg in Helden Het aanleggen van een apart fietspad langs de bestaande weg in de Meeren. Dit kan stuiten op planologische weerstand, door extra verharding in bosgebied. Bovendien dure oplossing. Daarnaast is kort gesproken over een fietspad via Kuukven naar de Meeren (voetbalvelden) Wie kan het doen? Gemeente Peel en Maas Verkeerskundig onderzoek naar de effecten op het landbouwverkeer en het gewone verkeer i.r.t. sluipverkeer en overbelasting van Rinkesfort. Sociale veiligheid voor fietsverkeer in de Meeren

9 Thema: Verkeer Project: Ontsluiting bedrijventerrein de Kieën Realisatie nieuwe ontsluiting bedrijventerrein de Kieën - a) Ter hoogte van Tankstation Tango aan de Napoleonsbaan b) Ontsluiting via Tangbroek Ontlasten van de Bong, vrachtverkeer weren uit de Bong. Verminderen conflictsituaties vrachtverkeer-fietsers Verplaatsing transportbedrijf uit het bedrijventerrein Wie kan het doen? Gemeente Peel en Maas, in overleg met Provincie Limburg Planologische mogelijkheden, kosten, effecten verkeersveiligheid en belemmeringen tracé.

10 Thema: Verkeer Project: Ontsluiting Kuukven op Napoleonsbaan Realiseren nieuwe ontsluiting vanuit Kuukven op Napoleonsbaan - Ontlasten van de Bong Betere ontsluiting Chateau de Raay (directe verbinding) Tweede ontsluiting van woonwijk Kuukven Betere aansluiting van Kuukven richting Roermond Wie kan het doen? Gemeente Peel en Maas (realisatie), Provincie Limburg (toestemming) Het exacte tracé van de ontsluiting bepalen

11 Thema: Verkeer Project: Parkeren Markt Verbeteren verkeersveiligheid Markt Verbeteren verkeersveiligheid Markt Het gestoken parkeren in combinatie met doorgaand verkeer wordt als onveilig/onhandig ervaren De vakken worden als te krap ervaren. Herinrichting parkeerplaatsen op de Markt, zodat er ruimere parkeervakken zijn. Wegbreedte aanpassen? Verwijderen parkeerplaatsen rond de Markt, alternatieve locatie aanwijzen bij de Engelbewaarder? Afsluiten van verkeer richting de Baron van Erplaan (doorgaand verkeer weren). Anderzijds is dit wel een mooie toeristische route. Wellicht toch deze route behouden voor autoverkeer? Wie kan het doen? Gemeente Peel en Maas, inrichting in overleg met dorp Ongevallenregistratie?

12 Thema: Verkeer Project: Aanpassingen Veldstraat Onderzoek naar noodzaak voor het aanpassen van de Veldstraat naar een 30-km zone Verkeersonveiligheid Veldstraat verbeteren : versmallingen zijn niet prettig, te hoge snelheid, de voorrang is niet geregeld bij de versmalling. - Wie kan het doen? Gemeente Peel en Maas Leidt de omzetting naar een 30-km zone niet tot nog meer verkeersremmende maatregelen?

13 Thema: Recreatie en toerisme Project: Tajiri(-museum) Fase 1 In eerste instantie uit het opknappen en het herbestemmen van kasteel Scheres, het voormalige woonhuis van Tajiri. Het pand heeft een opknapbeurt nodig en zonder de nodige aandacht verloedert dit kasteel. Het concrete idee bij dit kasteel is om het een nieuwe functie te geven. Daarbij wordt als eerste gedacht aan een museum. Shinkichi Tajiri is een wereldberoemd persoon, lid van de Cobra groep, maar nog vrij onbekend onder velen. Door het kasteel en de Tajiri in de spotlights te zetten, kunnen er vele internationale toeristen naar Baarlo getrokken worden. Daarnaast is de museumfunctie goed te combineren met kleinschalige horeca en een parkbos. Het kasteel ligt in een groene setting met grote, monumentale bomen en kan als (semi-)openbaar gebied een welkome groene aanvulling zijn voor westelijk deel van Baarlo. Fase 2 Doorontwikkeling van het zuid-westelijk deel van Baarlo, in Tajiri-sferen. Hierbij valt te denken aan vier schillen: 1. Tajiri-museum, horeca en park. 2. Veel groen en groen parkeren (ten behoeve van park en bezoekers van de bossen) 3. Ontwikkeling van recreatie en toerisme met bijvoorbeeld het verder toeristisch doorontwikkelen van de diverse paardenhouderijen. Daarnaast ( indien de woningmarkt het noodzakelijk acht in Kuukven III) groen wonen, met referenties aan het kasteel en Tajiri. 4. Aanhaken ontsluiting Kasteel Scheres via nieuwe ontsluitingsweg Kuukven. Stimuleren van leefbaarheid en toerisme in Baarlo. Behoud en stimuleren van kunst en cultuurhistorie in Baarlo. Behoud en opknappen Kasteel Scheres. Zorgen dat de naam Tajiri over 20 jaar niet vergeten is. Baarlo en Tajiri, samen elkaar in leven houden. De invloed van Tajiri laten zien Op dit moment zijn er al op diverse manieren connecties tussen Baarlo en Tajiri, middels de diverse knopen in Baarlo, een knopenroute en middels de bigband Timbre Tajiri. De grootste kans ligt nog open: het woonhuis van Tajiri, kasteel Scheres is dé kans voor de toekomst. De groep is van mening dat over verdere ideeën niet nagedacht hoeft te worden, mevrouw (dochter van Shinkichi Tajiri) zal positief tegenover zo n ideeën staan. - Inventarisatie grondeigendommen rondom kasteel Scheres, o.a. is huize Scheijmans verkocht? - Polsen van de geopperde ideeën bij de erfgenamen van Tajiri. - Investeerder/ uitbater vinden

14 Thema: Recreatie en Toerisme Project: Inrichting overgangsgebied Maas - dorp Waaruit bestaat het project concreet? Aanleg groene vingers. Feitelijk willen de bewoners graag wel de inslagen, ook al gaat de schering niet door. Groen rondom de routes De Roffart, Aan Hoogendries en Vergelt. Langs deze routes, maar vooral langs de Vergelt een losliggend wandelpad aanleggen en het maken van een verbinding tussen de groene vingers langs de Maas. (gele stippellijn op het kaartje) De sluis aanhouden als recreatieve attractie. Het is een heel typisch en aantrekkelijk punt voor een ommetje of waar je met kinderen gaat picknicken. Ideeën zijn een speelweide aanleggen, en het aanleggen van een kunstmatige heuvel om de stuw van enige afstand nog beter te kunnen bekijken. Recreatieve functies zijn hier bijzonder welkom. Aansluiting op het dorp verbeteren door veilige en overzichtelijke routes te maken. Specifiek aandachtspunt is de toegang tot de kasteeltuin. De hekwerken zijn een belemmering voor gehandicapten. Zijn er alternatieven? Mocht het sluis echt afgesloten worden, dan moet er een alternatieve plek worden uitgezocht en ontwikkeld. Mogelijk kan de plek rond het Veer dan opgewaardeerd worden.

op het grondgebied van Peel en Maas gelegen. Het plan mag niet concurreren met het bestaande woningbouwprogramma

op het grondgebied van Peel en Maas gelegen. Het plan mag niet concurreren met het bestaande woningbouwprogramma op het grondgebied van Peel en Maas gelegen. Het plan mag niet concurreren met het bestaande woningbouwprogramma in Baarlo. Het plan ligt nu stil in afwachting van besluitvorming hoogwaterbeveiliging van

Nadere informatie

Structuurvisie kernen en bedrijventerreinen

Structuurvisie kernen en bedrijventerreinen Structuurvisie kernen en bedrijventerreinen Verslag verdiepingssessie kern Grashoek op 29 mei 2013, Ankerplaats Aanwezig: 11 mensen uit Grashoek (Annemarie Koch, Ger Spreeuwenberg, Louis Dambacher, Jan

Nadere informatie

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen Locatie De Star Vragen/antwoorden nieuwbouw locatie De Star naar aanleiding van Inloopavond 23 februari 2017. De ontvangen reacties zijn in het overzicht van vraag en antwoord vooral feitelijk beantwoord.

Nadere informatie

Enquête Wonen. Algemene vragen. Leeftijd. loondienst / zelfstandig / geen. Werk in Merselo. bebouwde kom / buitengebied. huurwoning / koopwoning

Enquête Wonen. Algemene vragen. Leeftijd. loondienst / zelfstandig / geen. Werk in Merselo. bebouwde kom / buitengebied. huurwoning / koopwoning Enquête 2017 Algemene vragen Geslacht Leeftijd Werk Werk in Merselo Wonen Wonen M / V.. loondienst / zelfstandig / geen J / N bebouwde kom / buitengebied huurwoning / koopwoning Wonen In welk soort woning

Nadere informatie

Thema s 2 e Debat van Baarle. Bruisend centrum. Natuur & Landschap

Thema s 2 e Debat van Baarle. Bruisend centrum. Natuur & Landschap Thema s 2 e Debat van Baarle Bruisend centrum Het centrum van Baarle-Nassau maakt ontegenzeggelijk onderdeel uit van de kwaliteiten die het dorp rijk is; de enclavesituatie, het rijke winkelaanbod, het

Nadere informatie

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Sprong over het IJ Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal Inpassing zijde Buiksloterweg Bewonersbijeenkomst 28 juni 2018 Noord: 100.000 inwoners + 80.000

Nadere informatie

Memo * * Registratienummer / 16Z : Guido de Bruijn. : College van burgemeester en wethouders. Datum : 16 november 2016

Memo * * Registratienummer / 16Z : Guido de Bruijn. : College van burgemeester en wethouders. Datum : 16 november 2016 Memo Registratienummer 2016-36408 / 16Z.002701 Van Aan : Guido de Bruijn : College van burgemeester en wethouders Datum : 16 november 2016 Onderwerp : Parkeeroplossingen Centrum Schipluiden Inleiding De

Nadere informatie

Welkom op de bewonersavond Spankeren!

Welkom op de bewonersavond Spankeren! Welkom op de bewonersavond Spankeren! Structuurvisie Spankeren, mijn dorp van morgen Buurtplan Spankeren, Ik buurt mee! Structuurvisie en Ik buurt mee! Structuurvisie: Toekomstvisie met maatregelen tot

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Welkom bewonersavond Laag-Soeren!

Welkom bewonersavond Laag-Soeren! Welkom bewonersavond Laag-Soeren! Structuurvisie Laag-Soeren, mijn dorp van morgen Buurtplan Laag-Soeren, Ik buurt mee! Structuurvisie en Ik buurt mee! Structuurvisie (lange termijn): Toekomstvisie met

Nadere informatie

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 1. Inleiding De visie heeft betrekking op het dorpscentrum van Rockanje. Met het dorpscentrum wordt in de eerste plaats bedoeld het Dorpsplein. Dit plein moet

Nadere informatie

Voorliggend stuk is een verkorte versie van het op 7 januari 2010 vastgesteld dorpsplan Nieuwveen 1april 2016 Initiatiefgroep Dorpsraad Nieuwveen

Voorliggend stuk is een verkorte versie van het op 7 januari 2010 vastgesteld dorpsplan Nieuwveen 1april 2016 Initiatiefgroep Dorpsraad Nieuwveen Inleiding Op 7 januari 2010 is het Dorpsplan Nieuwveen door de gemeente vastgesteld. Nieuwveen was het eerste dorp in de gemeente Nieuwkoop waar de gemeente dorpsgericht wilde werken met een dorpsraad.

Nadere informatie

Park Vliegbasis Soesterberg

Park Vliegbasis Soesterberg Plannen voor Vliegbasis Soesterberg (2009-2012) Aan de ruimtelijke planvorming voor de Vliegbasis Soesterberg is de afgelopen jaren hard gewerkt door de betrokken overheden en verschillende gebiedspartijen.

Nadere informatie

Werksessie Weerselo WELKOM!

Werksessie Weerselo WELKOM! Werksessie Weerselo WELKOM! Samen aan de slag Waar staan we nu? Schetsplan Werksessies Vervolgstappen Waar staan we nu? Tot eind 2015 T/m mei 2016 Zomer 2016 Verkennen van de opgave Kansenkaart verder

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

Ambtelijk advies over het verkeersbeleid. Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid

Ambtelijk advies over het verkeersbeleid. Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid Ambtelijk advies over het verkeersbeleid Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid 1 Programma 20:00 uur Welkom Gerard Abrahamse, wethouder Verkeer Toelichting op stappen in besluitvorming

Nadere informatie

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Memo Aan : Aan de fracties van de politieke partijen Ede Van : College van burgemeester en wethouders Datum : 11 juni 2013 Onderwerp : Verlegging

Nadere informatie

Actualisering parkeerbeleid Grave

Actualisering parkeerbeleid Grave Actualisering parkeerbeleid Grave Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Informatieavond 23 maart 2017 2 Agenda Toelichting op proces Ambitie Toelichting op voorgestelde wijzigingen in parkeerbeleid

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Programma 2 e gebiedsavond Buitengebied Moerdijk

Programma 2 e gebiedsavond Buitengebied Moerdijk Marco Siecker Wietske Theloesen 26 mei 2014 Programma 2 e gebiedsavond Buitengebied Moerdijk 1. Opening 19:30 2. Terugblik 1 e gebiedsavond 19:35 3. Terugblik 1 e gebiedstafel 19:40 4. Thema s uitwerken

Nadere informatie

De LIER MOLEN SLOOT - werkboek

De LIER MOLEN SLOOT - werkboek De LIER MOLEN SLOOT werkboek Ruimtelijk kader Randvoorwaardenkaart Legenda hoofdontsluiting auto langzame route / bestemmingsverkeer fietsverkeer wandelpaden bestaande sloten hoofdwatergangen ontginningstructuur

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout

Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout 1 oktober 2016 Hierbij willen wij u graag informeren over de laatste stand van zaken rond de Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout. In de zomer

Nadere informatie

Resultaten brainstormsessies

Resultaten brainstormsessies Resultaten brainstormsessies Project Oost-West As (Hartveldseweg/Muiderstraatweg) Augustus 2013 Status: DEFINITIEF Versiedatum: 29 AUGUSTUS 2013 Het project Oost-West As De Hartveldseweg en de Muiderstraatweg

Nadere informatie

Resultaten enquête burgerpanel Bruisend dorpshart Heeze & Verplaatsing AH

Resultaten enquête burgerpanel Bruisend dorpshart Heeze & Verplaatsing AH Resultaten enquête burgerpanel Bruisend dorpshart Heeze & Verplaatsing AH Van 9 tot en met 30 november 205 heeft er een onderzoek plaatsgevonden onder het Heeze- Leende Burgerpanel. Dit onderzoek had als

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer POL Grensmaas 2005 + uitvoering Grensmaasproject Van Beheerakkoord Grensmaas naar Samenwerkingsovereenkomst Grensmaas

Nadere informatie

Heukelum. Zicht op de Linge

Heukelum. Zicht op de Linge Heukelum Zicht op de Linge Het stadje Heukelum is een van de vijf kernen van de gemeente Lingewaal. Heukelum ligt in de Tielerwaard, aan de zuidoever van de rivier de Linge, in een van de meest westelijke

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Verkeersveiligheid in Bronckhorst

Verkeersveiligheid in Bronckhorst Verkeersveiligheid in Bronckhorst Aanleiding De gemeente Bronckhorst wil graag achterhalen of er verkeersonveilige locaties zijn in de gemeente en zo ja, welke. Niet alle ongelukken die gebeuren zijn bekend

Nadere informatie

WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015. Wat is het doel van deze avond? Wat is een DOP? DUS LAAT VAN U HOREN!

WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015. Wat is het doel van deze avond? Wat is een DOP? DUS LAAT VAN U HOREN! WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015 Wat is het doel van deze avond? Verzamelen van informatie, meningen en wensen vanuit het dorp; Peilen van reacties op voorgenomen plannen; De eerste

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem. 27 oktober 2016

Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem. 27 oktober 2016 Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem 27 oktober 2016 Aanleiding opstellen VSP Lochem Samen toewerken naar een goed bereikbaar en aantrekkelijk centrumgebied in Lochem. Of je nu per fiets, te voet,

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 Chaam 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Vanavond 1. Welkom Maikel Veroude / wethouder Corry Janssen-Janssen 2. Inleiding Maikel Veroude/Pieter Geerts

Nadere informatie

1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104

1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104 1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104 1 A Stimuleren van ondernemers 14 1 A 1 Ondernemers bij elkaar brengen 9 1 A 2 Hulp bij opzetten bedrijf. 1 1 A 3 Verminderde regelgeving voor ondernemers op Stad.

Nadere informatie

Gehouden op 1 november 2017

Gehouden op 1 november 2017 Gehouden op 1 november 2017 De gemeente Hoorn werkt aan de ontwikkelingen van de Poort van Hoorn. Het Pelmolenpad en de Prismalocatie maken daar een onderdeel van uit. Als er straks een parkeergarage staat

Nadere informatie

Maatschappelijke opvang: gezinnen, alleenstaanden en jongeren tussen 18 en 23 jaar)

Maatschappelijke opvang: gezinnen, alleenstaanden en jongeren tussen 18 en 23 jaar) Opvangvoorzieningen Maatschappelijke opvang: gezinnen, alleenstaanden en jongeren tussen 18 en 23 jaar) Vrouwenopvang Detentie: 10% van de uitstromers uit detentie dreigt dakloos te raken Concentratie

Nadere informatie

Allereerst vindt u in dit document de uitslag van de stellingen per tafel. Als laatste tabel is de uitslag van de scenariokeuze weergegeven.

Allereerst vindt u in dit document de uitslag van de stellingen per tafel. Als laatste tabel is de uitslag van de scenariokeuze weergegeven. Verslag en uitkomst van de presentatie gehouden op maart 2008. Op maandag maart zijn er drie scenario s c.q. drie verschillende visies voor de toekomst van Hellouw door de dorpsbelangenvereniging gepresenteerd

Nadere informatie

PLENAIRE REACTIES & GESPREKSTAFELS DORPSOVERLEG TIENRAY d.d. 3 maart 2015

PLENAIRE REACTIES & GESPREKSTAFELS DORPSOVERLEG TIENRAY d.d. 3 maart 2015 PLENAIRE REACTIES & GESPREKSTAFELS DORPSOVERLEG TIENRAY d.d. 3 maart 2015 Na de presentatie door gemeente en initiatiefnemers over ontwikkelingen in Tienray waren de inwoners van Tienray aan zet om te

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed

Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster 16 mei 2019 Inleiding Op donderdag 16 mei 2019 organiseerde

Nadere informatie

werkatelier II Losser, Aloysius locatie 18 mei 2015

werkatelier II Losser, Aloysius locatie 18 mei 2015 werkatelier II Losser, Aloysius locatie 18 mei 2015 programma 19.00 Welkom 19.10 Terugkoppeling input bijeenkomst 28 april 2015 20.00 Interview wethouders 20:45 Vervolgproces 21.00 Afsluiting input bijeenkomst

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Bedrijvigheid

Verslag themabijeenkomst Bedrijvigheid URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Bedrijvigheid 20 juni 2019 Inleiding Op donderdag 20 juni 2019 organiseerde de gemeente Beemster in samenwerking met

Nadere informatie

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Koepoortsweg Deen Mariaschool Terugkoppeling Hoorn-Noord 3 en 10 oktober 2016 Programma 19.15 19.25 uur Toelichting op het

Nadere informatie

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening ** Vastgesteld oktober 2014 Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening Visie verplaatsing nietagrarische bedrijven binnen het buitengebied Status: vastgesteld door de gemeenteraad van Houten d.d.

Nadere informatie

Opbrengst Debat van Baarle 1 22 januari 2015

Opbrengst Debat van Baarle 1 22 januari 2015 Opbrengst Debat van Baarle 1 22 januari 2015 Doel en opbrengst Debat van Baarle De gemeente wil graag samen met bewoners en belangenvertegenwoordigers de toekomst van de gemeente creëren. In het eerste

Nadere informatie

Tweede bijeenkomst verbinding met de Hollandsche IJssel 31 oktober 2016

Tweede bijeenkomst verbinding met de Hollandsche IJssel 31 oktober 2016 Tweede bijeenkomst verbinding met de Hollandsche IJssel 31 oktober 2016 Focus voor 2016 VAN CAPELLENHUIS, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GRE 1 Inleiding Yucel Ozmen, projectleider van de werkzaamheden aan de centrumring,

Nadere informatie

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Alternatieven busbaan Vleuterweide Visie achter hoofdontsluiting Leidsche Rijn Datum: 8 juli 2014 Godfried de Graaff www.natuurlijkvleuterweide.nl Agenda Functioneren

Nadere informatie

Tekst sticker Aantal briefjes Aantal punten. Pin automaat. 7 3 Pinautomaat 7 3 Algemene punten 0

Tekst sticker Aantal briefjes Aantal punten. Pin automaat. 7 3 Pinautomaat 7 3 Algemene punten 0 Thema kern Totaal 15 4 Tekst sticker Aantal briefjes Aantal punten Pin automaat. 7 3 Pinautomaat 7 3 Overlast 5 1 Buitenkachels en barbeques bestrijden. 1 0 Kachels en vuurkorven in de bebouwdekom bestrijden.

Nadere informatie

Beleidsregels afwijken van bestemmingsplan. Wettelijke mogelijkheden per 1 november 2014 en gemeentelijk beleid

Beleidsregels afwijken van bestemmingsplan. Wettelijke mogelijkheden per 1 november 2014 en gemeentelijk beleid Beleidsregels afwijken van bestemmingsplan Wettelijke mogelijkheden per 1 november 2014 en gemeentelijk beleid Historie Oktober 2010: Beleidsregels vastgesteld door B&W Juli 2014: Gewijzigd vastgestelde

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Inleiding Het proces om tot een locatiekeuze voor de vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) te komen is precair. In dit document wordt verder

Nadere informatie

Herinrichting Oude Willemsweg. Ondertitel. Beeldenboek oplossingsrichtingen

Herinrichting Oude Willemsweg. Ondertitel. Beeldenboek oplossingsrichtingen Herinrichting Oude Willemsweg Ondertitel Beeldenboek oplossingsrichtingen Aanleiding Als onderdeel van het gebied Oude Willem wordt de Oude Willemsweg heringericht. In het Ruimtelijk Ontwerp Oude Willem

Nadere informatie

Herinrichting Stationsstraat en omgeving

Herinrichting Stationsstraat en omgeving Herinrichting Stationsstraat en omgeving 29 november 2017 Programma 19.30u - Inleiding 19.35u - Doelstellingen, ambities en stand van zaken 19.45u - Proces, uitgangspunten en ontwerp 20.15u - Pauze en

Nadere informatie

UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF

UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF Bewoners hebben op de bewonersavond op 11 juli 2017 aangegeven de dorpskern van Wieringerwerf graag het karakter te geven van een verblijfsgebied

Nadere informatie

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 1. Aanleiding De gemeenteraad van Heerenveen heeft op 30 november 2015 ingestemd met de vestiging van een azc voor 600 toekomstige bewoners

Nadere informatie

Transformatie Tapijnkazerne. Dialoogavond Tapijn

Transformatie Tapijnkazerne. Dialoogavond Tapijn Transformatie Tapijnkazerne Dialoogavond Tapijn 10-03-2014 Agenda bijeenkomst 19:00-19:10u 19:10-19:40u 19:40-19:55u 20:00-21:15u 21:15-21:30u Opening door wethouder van Grootheest Presentatie gemeente

Nadere informatie

Enquête dorpsvisie Zuidoostbeemster

Enquête dorpsvisie Zuidoostbeemster Enquête dorpsvisie Zuidoostbeemster Toelichting Graag de antwoorden van uw keuze aankruisen. We zijn ons ervan bewust dat er veel open vragen in deze lijst staan. Als u geen antwoord weet, kunt u de vraag

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroom van auto s met 50 km/uur of meer

Nadere informatie

1 Wat zou u graag als toeristische trekker extra willen zien in Peel en Maas?

1 Wat zou u graag als toeristische trekker extra willen zien in Peel en Maas? Toeristische trekker De gemeente Peel en Maas wil een toeristische trekker (à la Toverland) binnen de gemeentegrenzen. 1 Wat zou u graag als toeristische trekker extra willen zien in Peel en Maas? 40%

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

Quick scan parkeergarage centrum Noord. Werknummer bbn : 5117 Datum : 3 april 2006

Quick scan parkeergarage centrum Noord. Werknummer bbn : 5117 Datum : 3 april 2006 Quick scan parkeergarage centrum Noord Werknummer bbn : 5117 Datum : 3 april 2006 Rapportnummer : 001 Tekstgedeelte : 32 pagina s Versie : 005 Aantal bijlagen : 6 Status : definitief Bestandsnaam : Rapport005b

Nadere informatie

BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM

BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM BELEIDSPLAN OPENBARE VERLICHTING 2013 2017 BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM Bijlage 4 bij Beleidsplan Openbare Verlichting 2013 2017 Pagina 1 van

Nadere informatie

Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting

Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting Mark van der Leest 15 oktober 2015 De gemeenteraad heeft op 2 juli 2015 het college opgedragen om een vergelijkend onderzoek

Nadere informatie

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Verslag Informatieavond Woensdagavond 25 april, Goede Rede Almere Aanleiding Woensdagavond 25 April vond de eerste informatieavond plaats in de Goede Rede, rondom de

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

Woongebieden. Foto: Gorenweg in Buinen. Lantaarnpaal schijnt volop in het huis. Dat kan anders.

Woongebieden. Foto: Gorenweg in Buinen. Lantaarnpaal schijnt volop in het huis. Dat kan anders. Woongebieden In de gemeente hebben we 25 kernen die allemaal verschillend zijn. Ook de woongebieden in deze kernen zijn anders. Dit wordt onder andere bepaald door de datum van aanleg van de woongebieden,

Nadere informatie

Reactienota. Behorende bij de Structuurvisie "Wernhout 2025"

Reactienota. Behorende bij de Structuurvisie Wernhout 2025 Reactienota Behorende bij de Structuurvisie "Wernhout 2025" 1. Inleiding De ontwerp structuurvisie "Wernhout 2025" is op dinsdag 22 oktober 2013 gepresenteerd aan de bewoners en de Dorpsraad van Wernhout.

Nadere informatie

Herinrichting Nieuweburen Vijzelstraat

Herinrichting Nieuweburen Vijzelstraat Herinrichting Nieuweburen Vijzelstraat voorlopig ontwerp 2 maart 2017 Programma Welkom en inleiding Proces Voorlopig ontwerp Planning en vervolg Vragen of opmerkingen Welkom Inleiding werkgroep Christiaan

Nadere informatie

Denktankbijeenkomst 1 13 mei 2014

Denktankbijeenkomst 1 13 mei 2014 Denktankbijeenkomst 1 13 mei 2014 Programma Welkom en toelichting opzet Lagerhuisdebat door Theo Dohle, gespreksleider Toelichting komend proces door Esther Koelemeij, projectleider Vier rondes Lagerhuisdebat

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016

Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016 Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016 1 Inleiding Onno de Vries, communicatieadviseur bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet iedereen van harte welkom. Hij vertelt dat de bijeenkomst

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting TOEKOMSTVISIE het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting Als je plannen maakt voor een vakantie, dan kies je eerst een bestemming. Gran Canaria of Schiermonnikoog, Amsterdam of Barcelona,

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg

Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg 5 juni 2019 Inleiding Op woensdag 5 juni 2019 organiseerde de gemeente Beemster in samenwerking met

Nadere informatie

ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT. Middelaar

ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT. Middelaar ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT Middelaar Mei 2014 Inhoud ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT... 3 1. Inleiding... 3 2. Het proces... 3 3. Actiepunten... 3 3.1 Actiepunt

Nadere informatie

Verkeersarrangement Elsloo

Verkeersarrangement Elsloo Verkeersarrangement Elsloo Verkeer en terugkoppeling 9 november 2016 Doel van deze avond! Verkeer in Elsloo, hoe zit dat?! Toelichting op de inventarisatie! Hoe gaan we om met uw opmerkingen! Beschrijving

Nadere informatie

Welkom op de bewonersavond Ellecom!

Welkom op de bewonersavond Ellecom! Welkom op de bewonersavond Ellecom! Structuurvisie Ellecom, mijn dorp van morgen Buurtplan Ellecom, Ik buurt mee! Structuurvisie en Ik buurt mee! Structuurvisie: Toekomstvisie met maatregelen tot 2030

Nadere informatie

Inhoud. > Plangebied > Opgave > Participatie proces > Kaders > Context > Resultaten proces en uitgangspunten > Stedenbouwkundig schetsontwerp

Inhoud. > Plangebied > Opgave > Participatie proces > Kaders > Context > Resultaten proces en uitgangspunten > Stedenbouwkundig schetsontwerp DREIJEN WAGENINGEN Inhoud > Plangebied > Opgave > Participatie proces > Kaders > Context > Resultaten proces en uitgangspunten > Stedenbouwkundig schetsontwerp Plangebied behoud Ritzema Bosweg behoud of

Nadere informatie

Concept beleidsregels

Concept beleidsregels Concept beleidsregels Bed & Breakfast en verhuur (boven)woningen in centrumgebieden voor recreatief gebruik Kaatsheuvel l Loon op Zand l De Moer INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 1.1 Doel beleidsregels...

Nadere informatie

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb Aanleiding + doelstelling Integraal groot onderhoud weggedeelte N640 tussen km 8.600 en km 14.900. De inrichting van

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017 Reactienota zienswijzen Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord 2016 11 mei 2017 1. INLEIDING Voor het gebied Ammerzoden Noord, 2 e fase is een woningbouwplan in voorbereiding. In het woningbouwplan worden

Nadere informatie

Ontwerpsessie herinrichting Kerkstraat

Ontwerpsessie herinrichting Kerkstraat Ontwerpsessie herinrichting Kerkstraat Wat gaan we vanavond doen? Samenvatting proces Samenvatting van de uitgangspunten en kaders Samenvatting van de opgehaalde input In groepen aan de slag met 5 thema

Nadere informatie

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Advies aan de gemeente 12 januari 2015 12 januari 2015 1 Doelen in volgorde van prioriteit 1 Veiligheid 2 Toegankelijkheid 3 Leefbaarheid 12 januari 2015 2 Doel 1: Veiligheid

Nadere informatie

Informatieavond. 21 juni 2017

Informatieavond. 21 juni 2017 Informatieavond 21 juni 2017 Welkom Wethouder Peter van de Noort Programma Kennismaking Wijnand Bouw: Bosch Slabbers Frank van de Wouw: van de Wouw en Partners Bram Louwers: Accent adviseurs Maarten School:

Nadere informatie

Reactienota bestemmingsplan Waterdijk West Epse

Reactienota bestemmingsplan Waterdijk West Epse Reactienota bestemmingsplan Waterdijk West Epse Terinzagelegging en ontvankelijkheid Het ontwerp van het bestemmingsplan Waterdijk West Epse heeft vanaf 15 november 2012 tot en met 27 december 2012 ter

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Koepoortsweg Deen Mariaschool Terugkoppeling Hoorn-Noord 3 en 11 oktober 2016 Programma 19.15 19.25 uur Toelichting op het

Nadere informatie

Gulpen-Wittem, Vaals, Valkenburg aan de Geul (ontwerp)

Gulpen-Wittem, Vaals, Valkenburg aan de Geul (ontwerp) Intergemeentelijke Structuurvisie Gulpen-Wittem, Vaals, Valkenburg aan de Geul (ontwerp) Structuurvisie Wat is het? Waarom doen we het (samen)? Waar staan we? Opbouw Wat is een structuurvisie (SV)? Hoofdlijnen

Nadere informatie

Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul. (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum)

Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul. (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum) Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum) april 2016 1 Aandachtspunten voor vernieuwing van winkelcentrum De Heul Door

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie Hoogwaardige snelle fietsroute Oost-West

Haalbaarheidsstudie Hoogwaardige snelle fietsroute Oost-West Haalbaarheidsstudie Hoogwaardige snelle fietsroute Oost-West Gemeente Leudal en Roermond Inloopavonden 30 en 31 januari Welkom! Welkom op de eerste inloopavonden voor de haalbaarheidsstudie Hoogwaardige

Nadere informatie

Dorpsstraat Scharendijke. 22 januari 2015

Dorpsstraat Scharendijke. 22 januari 2015 Dorpsstraat Scharendijke 22 januari 2015 Dorpsstraat Scharendijke 22 januari 2015 Aan de getoonde afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. 1. Inleiding In de Dorpsstraat in Scharendijke moet een

Nadere informatie

MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS

MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS Verslag bijeenkomst 19 december 2016 2 Verslag bijeenkomst 19 december 2016 Impressie bijeenkomst De gemeente Amersfoort heeft afgelopen zomer, zoals aangegeven, het Masterplan

Nadere informatie

Bewonersavond Veghelsedijk - Groenewoud. 18 januari 2016 Raadzaal gemeentehuis

Bewonersavond Veghelsedijk - Groenewoud. 18 januari 2016 Raadzaal gemeentehuis Bewonersavond Veghelsedijk - Groenewoud Datum Locatie 18 januari 2016 Raadzaal gemeentehuis Bewonersavond Veghelsedijk - Groenewoud De aanleiding voor deze bijeenkomst is de bewonersavond van woensdagavond

Nadere informatie

Werklocaties Leusden. Avond van Leusden 19 juni

Werklocaties Leusden. Avond van Leusden 19 juni Werklocaties Leusden Avond van Leusden 19 juni Aanleiding Toenemende leegstand Nieuwe ontwikkelingen blijven uit Druk vanuit provincie 2 Titel presentatie Centrale onderzoeksvraag Hoe positioneert Leusden

Nadere informatie

Consultatiebijeenkomst Inrichtingsvisie Anna's Hoeve, 13 mei 2014 Resultaten paralelle sessies

Consultatiebijeenkomst Inrichtingsvisie Anna's Hoeve, 13 mei 2014 Resultaten paralelle sessies Consultatiebijeenkomst Inrichtingsvisie Anna's Hoeve 13 mei 2014 Resultaten paralle sessies Recreatie (2 sessies in Trouwkamer) geen rechtstreekse overloop vanuit woonwijk naar park AH intensieve recreatie

Nadere informatie

Aandachtspunten de Griend e.o.

Aandachtspunten de Griend e.o. Aandachtspunten de Griend e.o. Deelgebied 1: Deelgebied 2: Deelgebied 3: ARCH 1 Deelgebied 1: De kop van de Griend Om de Griend te laten functioneren als recreatieve ontmoetingsplek is het belangrijk om

Nadere informatie

Herinrichting N257 Steenbergen

Herinrichting N257 Steenbergen Herinrichting N257 Steenbergen Raadscommissie: Toelichting herinrichtingsvoorstel Agenda Aanleiding Uitgangspunten N257 Aandachtspunten bewoners Toelichting uitgewerkte variant Vervolgproces Vragen Aanleiding

Nadere informatie

Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni

Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni Plangebied 21,17 ha Wat willen we bereiken? Een heldere ruimtelijke en economische visie en een uitvoeringstrategie hoe er te komen. Samen

Nadere informatie

1. Heeft u (klein)kinderen die naar de basisschool of de middelbare school gaan?

1. Heeft u (klein)kinderen die naar de basisschool of de middelbare school gaan? Verkeersveiligheid rondom basis- en middelbare scholen De zomervakantie is nog in volle gang overal in het land kunnen kinderen genieten van een paar weken vrij. 7 6 5 1. Heeft u (klein)kinderen die naar

Nadere informatie

KORT VERSLAG VAN DE INFORMATIEMIDDAG VOOR DE BEWONERS VAN LUGTEN- STEIJN VER HET PROJECT MELKWEG, D.D. 22 SEPTEMBER 2009.

KORT VERSLAG VAN DE INFORMATIEMIDDAG VOOR DE BEWONERS VAN LUGTEN- STEIJN VER HET PROJECT MELKWEG, D.D. 22 SEPTEMBER 2009. KORT VERSLAG VAN DE INFORMATIEMIDDAG VOOR DE BEWONERS VAN LUGTEN- STEIJN VER HET PROJECT MELKWEG, D.D. 22 SEPTEMBER 2009. AANWEZIG: Peter van der Velpen (extern projectleider SSW) Reinout Keesmaat (stedenbouwkundige

Nadere informatie

Voor wie bouwen we nieuwe woningen? Fijn dat er dankzij de geluidmetingen eindelijk duidelijkheid komt! Informeer zo breed mogelijk rondom dit proces.

Voor wie bouwen we nieuwe woningen? Fijn dat er dankzij de geluidmetingen eindelijk duidelijkheid komt! Informeer zo breed mogelijk rondom dit proces. 29 30 Maak het betaalbaar voor jongeren en ouderen. Voor wie bouwen we nieuwe woningen? Fijn dat er dankzij de geluidmetingen eindelijk duidelijkheid komt! Informeer zo breed mogelijk rondom dit proces.

Nadere informatie