Structuurvisie kernen en bedrijventerreinen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Structuurvisie kernen en bedrijventerreinen"

Transcriptie

1 Structuurvisie kernen en bedrijventerreinen Verslag verdiepingssessie kern Grashoek op 29 mei 2013, Ankerplaats Aanwezig: 11 mensen uit Grashoek (Annemarie Koch, Ger Spreeuwenberg, Louis Dambacher, Jan Strik, Jeroen Strik, Wilco in t Veld, Grad Drissen, Jan Willems, Martien Sonnemans, Frits Verlinden en Toos Martens) en gemeente Peel en Maas (Ingrid van Enckevort, Selly Smeets, Dave Moorrees en Foke de Jong). Verdiepingsthema s Op basis van de goed bezochte kernbijeenkomst in Grashoek op 30 januari heeft de gemeente enkele thema s gekozen ter verdieping: Recreatie en toerisme Kansen voor o.a. bosgebied De Marisberg, ommetjes, fietsverbindingen Wonen en leefomgeving Toekomstige woningbouwlocaties (na realisatie dorpshart), doelgroepen, voorzieningen Op verzoek van de aanwezigen is het thema Verkeer toegevoegd. In groepjes is telkens één thema uitgewerkt in concrete projecten. Vervolgens is een keer doorgeschoven om te reageren op de voorstellen en aan te vullen. Onderstaande projecten zijn op tafel gekomen: Wonen en leefomgeving 1. Verbetering Johan Spruijtstraat 2. Woningbouwlocaties (na realisatie woningbouw in Dorpshart) 3. Toekomst kerk 4. Dagelijkse boodschappen 5. Onderzoek woningtoewijzingsbeleid Recreatie en toerisme 1. Thematische wandel- en fietsroutes Marisberg/Kwakvors Verkeer 1. Weren vrachtverkeer door kern en op Marisbaan 2. Alternatieve fietsroute van Grashoek naar Panningen Op de volgende pagina s zijn de projecten uitgebreid beschreven.

2 Vervolg De aanwezigen krijgen een verslag van deze bijeenkomst. De gemeente gaat nu voor alle kernen een ontwerp-structuurvisie opstellen. De structuurvisie geeft een visie op de ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente op lange termijn. De gemeente wil graag dat met deze visie initiatieven, die ten goede komen aan de leefbaarheid in de dorpen, mogelijk worden gemaakt. Bij alle genoemde projecten zal er een afweging gemaakt worden in hoeverre deze opgenomen kunnen worden in de structuurvisie. Na de zomer vindt een terugkoppeling plaats aan de kernen over de ontwerp-visie. Daarna komt het ontwerp nog zes weken ter inzage en vervolgens stelt de gemeenteraad de visie vast. De uitvoering van de visie is mede afhankelijk van andere partijen zoals ontwikkelaars, corporaties en de gemeenschappen.

3 Thema: Wonen en Leefomgeving Project: Verbetering Johan Spruijtstraat Opknappen en verbeteren van 3-4 woningen aan de Johan Spruijtstraat te Grashoek. Tegengaan van verpaupering, niet bijhouden van de leefomgeving, er ligt veel rommel in de voortuin. Het is niet goed dat diverse problematieke personen/groepen bij elkaar worden gehuisvest. Gesprekken aangaan door Wonen Limburg met de bewoners van deze panden. Wonen Limburg Wie is de eigenaar? Waarschijnlijk Wonen Limburg Welke middelen kunnen zij inzetten?

4 Thema: Wonen en Leefomgeving Project: Woningbouwlocaties (na realisatie woningbouw in Dorpshart) Aanvullen/voltooien bebouwing aan de Johan Spruijtstraat Woningbouw hoek Helenaveenseweg Roomweg Woningbouw aansluitend op Dorpshart Helenaveenseweg 3 Behoud leefbaarheid in Grashoek, behoud van woningbouwmogelijkheden in Grashoek, zodat er constant de mogelijkheid is om te bouwen. Helenaveenseweg 3 sluit naadloos aan op de huidige plannen van het dorpshart. Daarnaast staat het pand staat volgens de aanwezigen te koop. De locatie zou een grootte hebben van circa 1 hectare. Bebouwing aan de Johan Spruijtstraat kan een afronding van het dorp creëren, het beeld van de vrijstaande woningen aan de Johan Spruijtstraat doortrekken richting de Roomweg. Let er wel op dat er een mogelijkheid blijft om (mogelijk in de toekomst) een doorsteek naar het achterland te realiseren. Woningbouw in de kerk, als deze leeg komt te staan? Particuliere initiatieven, bouwbedrijf, gemeente, woningcoörporatie Zijn er milieubelemmeringen? Eigendomssituaties.

5 Thema: Wonen en Leefomgeving Project: Toekomst kerk Behoud van het kerkgebouw in Grashoek Behoud het meest prominente aanwezige gebouw van Grashoek! Bij voorkeur zou het een gemeenschappelijke functie moeten krijgen, bijvoorbeeld als sportlocatie voor de volleybalvereniging. Ook een mooi initiatief is dat de fanfare hier binnenkort een concert gaat geven. Tweede optie is privatisering, de locatie zou daarnaast een prima woonlocatie zijn voor starters en senioren. Dit in combinatie met behoud van het pand (verbouwing met respect voor de bestaande authentieke elementen). Zie hierboven. Daarnaast kan dit een groeiend proces zijn. Het gebruik van de kerk als concertruimte kan een eerste stap zijn naar nieuwe initiatieven die in de kerk ontplooid kunnen worden. Individuele initiatiefnemers, welke rol kan de kerk zelf spelen? Welke kosten zijn ermee gemoeid als de kerk verbouwd zou moeten worden naar appartementen, of sporthal?

6 Thema: Wonen en Leefomgeving Project: Dagelijkse boodschappen Ondersteuning/uitbreiding aanbod dagelijkse boodschappen. Er zijn al de nodige voorzieningen in Grashoek, zoals een SRV wagen, de bakker die op zaterdag bij de Ankerplaats staat en een hobbyboer die groenten/fruit verkoopt vanaf het land. Een wens zou zijn om een pilot te starten met uitbreiding van de minimarkt met bijvoorbeeld een visboer of groenteboer. Pilot voor een mini-winkelvoorziening in Grashoek? Eigen agrarische ondernemers/marktkraamhouders Is het haalbaar, realistisch? De Troefmarkt in Koningslust gaat sluiten. Zou het wel draagvlak hebben in Grashoek?

7 Thema: Wonen en Leefomgeving Project: Onderzoek woningtoewijzingsbeleid Onderzoek doen naar het toewijzingsbeleid van Wonen Limburg Waarom wordt de Vlaswijck niet bewoond door de beoogde doelgroep? Waarom geeft Wonen Limburg niet voorrang op 55+ ers? Dit was van oorsprong een gebouw, speciaal voor senioren. Daarnaast zijn een aantal moeilijke gevallen bij elkaar geplaatst aan de Johan Spruijtstraat. Het kan niet zo zijn dat deze gevallen toevallig naast elkaar terecht zijn gekomen. Hier onderzoek naar doen. Wonen Limburg Zijn hierover misschien afspraken gemaakt bij de bouw van de Vlaswijck?

8 Thema: Recreatie en toerisme Project: thematische wandel- en fietsroutes Marisberg/Kwakvors Realiseren van thematische routes vanuit de kern naar de bijzondere gebieden Marisberg en Kwakvors. Dit is een van de mooiste gebieden in Peel en Maas. Door Knopenlopen komen er al meer wandelaars. Het recreatieve medegebruik kan met thematische routes nog meer versterkt worden. Binnenkort worden er vier informatieborden geplaatst in Grashoek waarvan twee in dit gebied (Vliegtuig en Belgenhoek). Deze locaties opnemen in de routes. Verdere aandachtspunten bij de routes: - Startend vanuit de kern - Zowel voor wandelaar als fietser - Diverse afstanden - Diverse thema s denkbaar: oorlog, flora en fauna, druiven/wijn - Diverse doelgroepen: bv speurtocht voor kinderen - Folders maken, te verkrijgen bij bijv. horeca - Routes opnemen in Toeristisch Informatie Voorziening (TIV) - Verkeersluw maken van zandweg Marisbaan - Attentiepunt/bewegwijzering themaroutes plaatsen op nieuwe plein dorpshart - Stimuleren van de levendigheid in de kern Grashoek (o.a. horecabezoek). Mooie gebieden Marisberg en Kwakvors nog aantrekkelijker maken voor de recreant en toerist. Wie kan hier iets voor doen? De voormalige werkgroep wandelroutes, vallend onder het Dorpsoverleg, zou weer actief kunnen worden om deze thematische routes uit te werken. Voor de uitvoering zijn wellicht subsidies verkrijgbaar of verzoek indienen bij gemeente. Uitwerking thema s, bepalen routes, communicatie/promotiemogelijkheden

9 Thema: Verkeer Project: weren vrachtverkeer door kern en op Marisbaan - Plaatsen van verbodsborden voor vrachtverkeer bij toegangswegen kern (bestemmingsverkeer uitgezonderd) - Fysiek afsluiten van onverharde deel Marisbaan, aan begin bord plaatsen doodlopende weg. Verminderen doorgaand vrachtverkeer door centrum Grashoek Vergroten verkeersveiligheid centrumwegen, met name voor voetgangers en fietsers (o.a. leerlingen basisschool, fietsende scholieren) Verminderen overlast voor bewoners Marisbaan Marisbaan aantrekkelijker maken voor recreant Niks doen, het aantal vrachtwagens is beperkt, dan verspreidt het parkeer zich over diverse wegen. Nu kans dat probleem zich verplaatst. Gemeente Peel en Maas Is er een goede alternatieve route voor vrachtwagens: omleiden via Bergweg/Kievitweg. Hiervoor moet Bergweg weer worden verhard (waarom is deze nu eigenlijk onverhard?). Wat wordt er in het kader van het project glastuinbouwgebied Kievit aan de wegenstructuur gedaan? Wat zijn de effecten op andere wegen? Kan bewegwijzering hierbij een rol spelen (Grashoek staat maar beperkt op de borden).

10 Thema: Verkeer Project: alternatieve fietsroute van Grashoek naar Panningen Realiseren van een nieuwe fietsroute van Grashoek richting Panningen, zowel voor scholieren als recreanten: a) Vanuit Houwenberg richting S06 b) Fietsbrug/tunnel over/onder S06 - Veiligere fietsroute voor schooljeugd en recreanten - Aantrekkelijkere fietsroute (ipv Marisbaan) - Wenselijk tracé, eigendomssituaties, kosten, effecten verkeersveiligheid Sociale veiligheid (verlichting). NB in de schoolfietsroute van Baarlo naar Panningen is bij De Meeren ook verlichting aangebracht)..

Leefbaar Grashoek. Resultaten kerngesprekken, georganiseerd door Werkgroep Leefbaar Grashoek November 2013 april 2014

Leefbaar Grashoek. Resultaten kerngesprekken, georganiseerd door Werkgroep Leefbaar Grashoek November 2013 april 2014 Leefbaar Grashoek Resultaten kerngesprekken, georganiseerd door Werkgroep Leefbaar Grashoek November 2013 april 2014 Kerngesprekken, met wie? November 2013: verenigingen: sport en spel December 2013: verenigingen

Nadere informatie

Gebiedsplan Willemstad. Eerste stadstafel 16 februari 2016

Gebiedsplan Willemstad. Eerste stadstafel 16 februari 2016 Gebiedsplan Willemstad Eerste stadstafel 16 februari 2016 1 Programma 1. Opening 19.30 2. Voorstelronde deelnemers stadstafel 3. Terugblik 1 ste stadsavond 4. Gezamenlijk: visie opstellen! 20.00 5. Van

Nadere informatie

Structuurvisie kernen en bedrijventerreinen

Structuurvisie kernen en bedrijventerreinen Structuurvisie kernen en bedrijventerreinen Verslag verdiepingssessie kern Baarlo op 2 april 2013, hoeve Braamhorst Aanwezig: 15 mensen uit Baarlo (Piet van der Haas, Frank Selen jr, Frank Selen sr, Theo

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zicht op Zetten Wij zijn Zicht op Zetten, een burgerinitiatief waarvoor circa twintig Zettenaren zich vrijwillig inzetten. We zijn gestart met de wens om vanuit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout

Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout 1 oktober 2016 Hierbij willen wij u graag informeren over de laatste stand van zaken rond de Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout. In de zomer

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed

Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster 16 mei 2019 Inleiding Op donderdag 16 mei 2019 organiseerde

Nadere informatie

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Vitaal Vogelenzang: een tussenstand Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Agenda Leefbaarheid en vitaliteit Mogelijke maatregelen Openbare ruimte en groen Welzijn en zorg Leren en spelen Wonen Sport

Nadere informatie

Recreatieve routenetwerken. Recreatieve Routenetwerken

Recreatieve routenetwerken. Recreatieve Routenetwerken Recreatieve routenetwerken Frans Meijdam TeVoet Jeanette van t Zelfde ANWB Wie is de recreant? Wandelaar Fietser Watersporter Type recreant: Ommetjes Dagrondjes Kilometermaker Wat wil de recreant? Beleving

Nadere informatie

Enquête Wonen. Algemene vragen. Leeftijd. loondienst / zelfstandig / geen. Werk in Merselo. bebouwde kom / buitengebied. huurwoning / koopwoning

Enquête Wonen. Algemene vragen. Leeftijd. loondienst / zelfstandig / geen. Werk in Merselo. bebouwde kom / buitengebied. huurwoning / koopwoning Enquête 2017 Algemene vragen Geslacht Leeftijd Werk Werk in Merselo Wonen Wonen M / V.. loondienst / zelfstandig / geen J / N bebouwde kom / buitengebied huurwoning / koopwoning Wonen In welk soort woning

Nadere informatie

PLENAIRE REACTIES & GESPREKSTAFELS DORPSOVERLEG TIENRAY d.d. 3 maart 2015

PLENAIRE REACTIES & GESPREKSTAFELS DORPSOVERLEG TIENRAY d.d. 3 maart 2015 PLENAIRE REACTIES & GESPREKSTAFELS DORPSOVERLEG TIENRAY d.d. 3 maart 2015 Na de presentatie door gemeente en initiatiefnemers over ontwikkelingen in Tienray waren de inwoners van Tienray aan zet om te

Nadere informatie

STEDENBOUW VERKEER WONEN DETAILHANDEL SOCIALE STRUCTUUR/EVENEMENTEN NATUUR/RECREATIE HORECA OVERIGE VOORZIENINGEN. HEEZEnaar2025

STEDENBOUW VERKEER WONEN DETAILHANDEL SOCIALE STRUCTUUR/EVENEMENTEN NATUUR/RECREATIE HORECA OVERIGE VOORZIENINGEN. HEEZEnaar2025 4 juli 2015 ? Zes betrokken inwoners van Heeze te weten: Annemiek Ciska Lieke Kees Peter Ron Wat is WAAROM? mogelijke negatieve veranderingen in ons dorp positief uitgewerkt kunnen worden door onderling

Nadere informatie

Visie Lankes Werkatelier bewoners. 03 oktober 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis

Visie Lankes Werkatelier bewoners. 03 oktober 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis Visie Lankes Werkatelier bewoners 03 oktober 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis Waarom een visie Lankes? + Visie en toetsingskader voor nieuwe initiatieven + Toetsingskader: ruimte bieden aan initiatieven

Nadere informatie

Leaflet (http://leafletjs.com) 2016 Falkplan BV, OpenStreetMap contributors (http://www.openstreetmap.org/copyright)

Leaflet (http://leafletjs.com) 2016 Falkplan BV, OpenStreetMap contributors (http://www.openstreetmap.org/copyright) Beringerzand Route Limburg Meijel 25,99 (ongeveer 1:31 u) Fietsroute 524700 Leaflet (http://leafletjs.com) 2016 Falkplan BV, OpenStreetMap contributors (http://www.openstreetmap.org/copyright) Beringerzand

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2013/014274 Besluitnummer: 24 6.4 Onderwerp: Woningbouwlocaties in Kessel-Eik Advies: 1 Vaststellen van de notitie Woningbouwlocaties

Nadere informatie

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018 Uitwerking verkeersonderzoek Olst Informatieavond 16 mei 2018 2 Agenda vanavond Aanleiding Verbeteren Leefbaarheid en Veiligheid in Olst Eerder onderzoek rondweg Olst Jan Hooglandstraat Twee varianten

Nadere informatie

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe W ij wonen waar anderen op vakantie gaan CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 even voorstellen In onze gemeente wonen ruim 18.500 mensen in

Nadere informatie

Uitvoeringsagenda. Zwammerdam

Uitvoeringsagenda. Zwammerdam Uitvoeringsagenda 2019-2020 Uitvoeringsagenda 2019-2020 2 OUDSHOORN RIDDERVELD KOUDEKERK N DEN RIJN HOORN CENTRUM RLNDERVEEN HZERSWOUDE-RIJNDIJK RIETVELD KERK & ZNEN ZWMMERDM HZERSWOUDE-DORP BENTHUIZEN

Nadere informatie

Actualisering parkeerbeleid Grave

Actualisering parkeerbeleid Grave Actualisering parkeerbeleid Grave Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Informatieavond 23 maart 2017 2 Agenda Toelichting op proces Ambitie Toelichting op voorgestelde wijzigingen in parkeerbeleid

Nadere informatie

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer POL Grensmaas 2005 + uitvoering Grensmaasproject Van Beheerakkoord Grensmaas naar Samenwerkingsovereenkomst Grensmaas

Nadere informatie

Voorliggend stuk is een verkorte versie van het op 7 januari 2010 vastgesteld dorpsplan Nieuwveen 1april 2016 Initiatiefgroep Dorpsraad Nieuwveen

Voorliggend stuk is een verkorte versie van het op 7 januari 2010 vastgesteld dorpsplan Nieuwveen 1april 2016 Initiatiefgroep Dorpsraad Nieuwveen Inleiding Op 7 januari 2010 is het Dorpsplan Nieuwveen door de gemeente vastgesteld. Nieuwveen was het eerste dorp in de gemeente Nieuwkoop waar de gemeente dorpsgericht wilde werken met een dorpsraad.

Nadere informatie

i.s.m. Toekomstvisie Kraaijenbergse Plassen Erik van Nuland (Van Nuland & Partners)

i.s.m. Toekomstvisie Kraaijenbergse Plassen Erik van Nuland (Van Nuland & Partners) i.s.m. Toekomstvisie Kraaijenbergse Plassen 18-09-2017 Erik van Nuland (Van Nuland & Partners) Aanleiding visie De ambitie 'Toeristische Poort naar de regio Land van Cuijk Wat is het eindplaatje van de

Nadere informatie

Stadsavond Klundert 30 maart 2016

Stadsavond Klundert 30 maart 2016 Stadsavond Klundert 30 maart 2016 PROGRAMMA 19:30 uur Welkom door Melten Dekkers en openingswoord wethouder Fakkers 19:40 20:30 uur Presentatie werkgroepen/onderwerpen Wat is er bereikt? Wat staat er nog

Nadere informatie

Verslag bijeenkomsten november Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost

Verslag bijeenkomsten november Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost Verslag bijeenkomsten november 2018 Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost De aanleiding Doel van de bijeenkomsten Overzicht van reacties en wensen per onderwerp Vervolg

Nadere informatie

Korte termijn visie 2014 2018

Korte termijn visie 2014 2018 Korte termijn visie 2014 2018 Wij willen een dorp met een constant of licht groeiend bewonersaantal, waarin alle basisvoorzieningen minimaal op het huidige peil blijven. Wij willen dat jong en oud elkaar

Nadere informatie

Camperplaatsen stadscentrum

Camperplaatsen stadscentrum Projectopdracht en Plan van aanpak Camperplaatsen stadscentrum Datum: november 2015 Bert Hansma, SBC Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen Telefoon 14 0528 Fax 0528-191325 Email info@hoogeveen.nl Internet

Nadere informatie

Waarom een visie voor de binnenstad?

Waarom een visie voor de binnenstad? Waarom een visie voor de binnenstad? De gemeente Zaltbommel is bezig met het opstellen van een integrale visie voor de binnenstad. Het doel van de visie is om sturing te geven aan toekomstige ontwikkelingen

Nadere informatie

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 1. Inleiding De visie heeft betrekking op het dorpscentrum van Rockanje. Met het dorpscentrum wordt in de eerste plaats bedoeld het Dorpsplein. Dit plein moet

Nadere informatie

Kust Almere haven. Kustzone Almere Haven Verslag tweede informatiebijeenkomst. 7 juli 2017

Kust Almere haven. Kustzone Almere Haven Verslag tweede informatiebijeenkomst. 7 juli 2017 Kust Almere haven Kustzone Almere Haven Verslag tweede informatiebijeenkomst 7 juli 2017 1 1. Gemengd wonen & recreëren 2 Context 1. Veel belangstelling voor informatiedag Op vrijdag 7 juli vond, tussen

Nadere informatie

Inloopmiddag en -avond Project: Doorgaande Route. Onderdeel: Klankbordgroepen.

Inloopmiddag en -avond Project: Doorgaande Route. Onderdeel: Klankbordgroepen. Inloopmiddag en -avond 04-11 -2014 Project: Doorgaande Route Onderdeel: Klankbordgroepen Programma 16.00 Start 16.30 Toelichting door wethouder Frits Harteveld Elk half uur: stand van zaken doorgaande

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Thema s 2 e Debat van Baarle. Bruisend centrum. Natuur & Landschap

Thema s 2 e Debat van Baarle. Bruisend centrum. Natuur & Landschap Thema s 2 e Debat van Baarle Bruisend centrum Het centrum van Baarle-Nassau maakt ontegenzeggelijk onderdeel uit van de kwaliteiten die het dorp rijk is; de enclavesituatie, het rijke winkelaanbod, het

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroom van auto s met 50 km/uur of meer

Nadere informatie

Welkom bewonersavond Laag-Soeren!

Welkom bewonersavond Laag-Soeren! Welkom bewonersavond Laag-Soeren! Structuurvisie Laag-Soeren, mijn dorp van morgen Buurtplan Laag-Soeren, Ik buurt mee! Structuurvisie en Ik buurt mee! Structuurvisie (lange termijn): Toekomstvisie met

Nadere informatie

PROJECTPLAN HERINRICHTING

PROJECTPLAN HERINRICHTING PROJECTPLAN HERINRICHTING Emmen, 7 augustus 2017 Inleiding Het openbare gebied in de omgeving van de basisscholen o.b.s. t Swarte Meer en De Banier, kinderopvang Het Blokje en het dorpshuis de Meerstal

Nadere informatie

Resultaten brainstormsessies

Resultaten brainstormsessies Resultaten brainstormsessies Project Oost-West As (Hartveldseweg/Muiderstraatweg) Augustus 2013 Status: DEFINITIEF Versiedatum: 29 AUGUSTUS 2013 Het project Oost-West As De Hartveldseweg en de Muiderstraatweg

Nadere informatie

Betreft: Alternatief Heerbaanfietsroute voor Trambaanfietsroute Maastricht - Aachen.

Betreft: Alternatief Heerbaanfietsroute voor Trambaanfietsroute Maastricht - Aachen. NatuurlijkGeuldal Stichting Natuurlijk Geuldal, voor behoud en verbetering van natuur, landschap en leefomgeving in het Nationaal Landschap Zuid-Limburg Keutenberg 5, 6305 PP Schin op Geul, tel: 0434592007,

Nadere informatie

DORPSVISIE ONDERDENDAM UITWERKING POP-PILOT

DORPSVISIE ONDERDENDAM UITWERKING POP-PILOT DORPSVISIE ONDERDENDAM UITWERKING POP-PILOT PRESENTATIE Historie en aanleiding Werkwijze Visie Maatregelen Empowerment / dorpsinitiatief HISTORIE EN AANLEIDING Onderdendam: op een kruispunt van waterwegen

Nadere informatie

Inloopavond 30 juni 2015

Inloopavond 30 juni 2015 Inloopavond 30 juni 2015 1 Waarom deze inloopavond? Toelichting stand van zaken Haalbaarheidsonderzoeken (Arcadis) Planning 2015 Gelegenheid tot meedenken Beoordelingsaspecten ontsluitingen Ideeën voor

Nadere informatie

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Memo Aan : Aan de fracties van de politieke partijen Ede Van : College van burgemeester en wethouders Datum : 11 juni 2013 Onderwerp : Verlegging

Nadere informatie

Begeleidingsgroep Uitwerken Verkeersonderzoek Olst. Eerste bijeenkomst. Floris Frederix 24 januari 2018

Begeleidingsgroep Uitwerken Verkeersonderzoek Olst. Eerste bijeenkomst. Floris Frederix 24 januari 2018 Begeleidingsgroep Uitwerken Verkeersonderzoek Olst Eerste bijeenkomst Floris Frederix 24 januari 2018 2 Inhoud Achtergrond verkeersonderzoek Olst Structuurvisie Aanpak Uitwerken verkeersonderzoek Olst

Nadere informatie

Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni

Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni Plangebied 21,17 ha Wat willen we bereiken? Een heldere ruimtelijke en economische visie en een uitvoeringstrategie hoe er te komen. Samen

Nadere informatie

op het grondgebied van Peel en Maas gelegen. Het plan mag niet concurreren met het bestaande woningbouwprogramma

op het grondgebied van Peel en Maas gelegen. Het plan mag niet concurreren met het bestaande woningbouwprogramma op het grondgebied van Peel en Maas gelegen. Het plan mag niet concurreren met het bestaande woningbouwprogramma in Baarlo. Het plan ligt nu stil in afwachting van besluitvorming hoogwaterbeveiliging van

Nadere informatie

Gehouden op 1 november 2017

Gehouden op 1 november 2017 Gehouden op 1 november 2017 De gemeente Hoorn werkt aan de ontwikkelingen van de Poort van Hoorn. Het Pelmolenpad en de Prismalocatie maken daar een onderdeel van uit. Als er straks een parkeergarage staat

Nadere informatie

WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020

WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020 WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020 Vastgesteld in de raadsvergadering van 18 juni 2012. Verkorte versie wijkvisie Stadskanaal Noord 2011-2020 1 Wijkvisie Stadskanaal Noord 2011-2020 In de wijkvisie

Nadere informatie

Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV Voorburg

Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV Voorburg Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV 28-08-2017 - Voorburg Leidschendam-Voorburg, 22 september 2017 Aan de werksessie op 28 augustus 2017 deden ongeveer 20 inwoners mee. De bijeenkomst vond

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Bedrijvigheid

Verslag themabijeenkomst Bedrijvigheid URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Bedrijvigheid 20 juni 2019 Inleiding Op donderdag 20 juni 2019 organiseerde de gemeente Beemster in samenwerking met

Nadere informatie

Om te beginnen is een korte schets van het dorp gegeven zodat iedereen van gelijke informatie is voorzien, samengevat:

Om te beginnen is een korte schets van het dorp gegeven zodat iedereen van gelijke informatie is voorzien, samengevat: DORPSONTWIKKELING HOOGE ZWALUWE 1. Inleiding Dinsdag 15 februari is een groep actieve bewoners bij elkaar geweest om in kaart te brengen wat hun zorgen en dromen zijn ten aanzien van het leven in Hooge

Nadere informatie

BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016

BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016 BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016 Inleiding Projectleider Ronald Roos opent de avond. Hij stelt de collega s van deze avond voor: Zanne Schors (adviseur stedelijke ontwikkeling),

Nadere informatie

Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen.

Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen. Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen. Eenmalige budgetten voor onderwerpen die op korte termijn kunnen starten. De verschillende werkgroepen hebben eenmalig een budget aangevraagd en

Nadere informatie

Dorpsraad Grubbenvorst

Dorpsraad Grubbenvorst Agenda Wat zijn Greenport Venlo, het Klavertje 4-gebied en Development Company Greenport Venlo? Dorpsraad Grubbenvorst Woensdag 17 september Toelichting ontwikkelingen Klavertje 4-gebied totaal Toelichting

Nadere informatie

Welkom in Gemeente Haaren

Welkom in Gemeente Haaren Welkom in Gemeente Haaren Programma Themabijeenkomst Vrijkomende Agrarische Bebouwing Programma 1 2 3 4 5 6 Welkom en inleiding Aanleiding en doel van het project Het proces tot nu toe Toelichting op het

Nadere informatie

De Deventer Omgevingsvisie

De Deventer Omgevingsvisie De Deventer Omgevingsvisie Hoe zien Diepenveen en Schalkhaar er straks uit? 28 mei 2019 1 Programma van vanavond Over Omgevingswet en Omgevingsvisie Een verhaal over Diepenveen en Schalkhaar Wat staat

Nadere informatie

ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT. Middelaar

ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT. Middelaar ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT Middelaar Mei 2014 Inhoud ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT... 3 1. Inleiding... 3 2. Het proces... 3 3. Actiepunten... 3 3.1 Actiepunt

Nadere informatie

Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat. Wat komt er aan de orde?

Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat. Wat komt er aan de orde? 24 februari 2016 Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat Wat komt er aan de orde? Opening Wethouder: dhr. W. Van Tilborg Toelichting, dhr. R. Vermeulen Doelstellingen voor het

Nadere informatie

Welkom op de bewonersavond Spankeren!

Welkom op de bewonersavond Spankeren! Welkom op de bewonersavond Spankeren! Structuurvisie Spankeren, mijn dorp van morgen Buurtplan Spankeren, Ik buurt mee! Structuurvisie en Ik buurt mee! Structuurvisie: Toekomstvisie met maatregelen tot

Nadere informatie

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen Locatie De Star Vragen/antwoorden nieuwbouw locatie De Star naar aanleiding van Inloopavond 23 februari 2017. De ontvangen reacties zijn in het overzicht van vraag en antwoord vooral feitelijk beantwoord.

Nadere informatie

onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Wonen Holten, Schoolstraat 6-8

onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Wonen Holten, Schoolstraat 6-8 ssen-holtei\^ Rijssen, 10 november 2017 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 14 december 2017 agendanummer: 12 opgemaakt door: Ruimtelijk Domein Strategie en Consulenten portefeuillehouder:

Nadere informatie

DriekoppenLand. 17 februari 2016

DriekoppenLand. 17 februari 2016 DriekoppenLand 17 februari 2016 DrieKoppenLand Totale plan Agenda: Introductie en voorgeschiedenis presentatie varianten bouwverkeer vragen Burgerinitiatief DrieKoppenLand Op initiatief en in opdracht

Nadere informatie

De Deventer Omgevingsvisie Hoe ziet Diepenveen er straks uit?

De Deventer Omgevingsvisie Hoe ziet Diepenveen er straks uit? De Deventer Omgevingsvisie Hoe ziet Diepenveen er straks uit? 28 mei 2019 Waarom de Omgevingswet? Een nieuwe wet in 2021: de Omgevingswet Bundelt 26 wetten en regels op het gebied van wonen, mobiliteit,

Nadere informatie

Verslag op hoofdlijnen bijeenkomst nieuwe bouwlocaties d.d. 19 juni 2019

Verslag op hoofdlijnen bijeenkomst nieuwe bouwlocaties d.d. 19 juni 2019 Verslag op hoofdlijnen bijeenkomst nieuwe bouwlocaties d.d. 19 juni 2019 Etten-Leur onderzoekt mogelijke locaties voor de bouw van nieuwe woningen en de aanleg van bedrijventerrein buiten bestaand stedelijk

Nadere informatie

Verkeersveiligheid in Bronckhorst

Verkeersveiligheid in Bronckhorst Verkeersveiligheid in Bronckhorst Aanleiding De gemeente Bronckhorst wil graag achterhalen of er verkeersonveilige locaties zijn in de gemeente en zo ja, welke. Niet alle ongelukken die gebeuren zijn bekend

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 Chaam 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Vanavond 1. Welkom Maikel Veroude / wethouder Corry Janssen-Janssen 2. Inleiding Maikel Veroude/Pieter Geerts

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen 1 1. Huenderstraat 2 (locatie voormalig kantoor Betula) Centrum 2011, bestemming Maatschappelijk Het perceel is in

Nadere informatie

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Verslag Informatieavond Woensdagavond 25 april, Goede Rede Almere Aanleiding Woensdagavond 25 April vond de eerste informatieavond plaats in de Goede Rede, rondom de

Nadere informatie

Berg aan de Maas en Nattenhoven EERSTE DORPSAVOND. 12 december

Berg aan de Maas en Nattenhoven EERSTE DORPSAVOND. 12 december Berg aan de Maas en Nattenhoven EERSTE DORPSAVOND 12 december 2016 19.30 22.00 Agenda - totstandkoming DOP - werkgroepen, budget, verantwoordelijkheden -- tijdelijke samenwerkingsovereenkomst met PIW -

Nadere informatie

Leaflet ( Falkplan BV, OpenStreetMap contributors (

Leaflet ( Falkplan BV, OpenStreetMap contributors ( De Hulsing Route Limburg Meijel 42,76 (ongeveer 2:30 u) Fietsroute 530239 34 Leaflet (http://leafletjs.com) 2016 Falkplan BV, OpenStreetMap contributors (http://www.openstreetmap.org/copyright) De Hulsing

Nadere informatie

Aanleiding: Met deze brief brengen wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie in de gemeente Drimmelen.

Aanleiding: Met deze brief brengen wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie in de gemeente Drimmelen. Raadsbrief Made, 18 april 2011 Registratienr.: Onderwerp: Evaluatie Toerisme 2010 Portefeuillehouder: Ambtelijke coördinatie: Steller: M. Vos-Kroeze Grondgebied S. van Dijk Aanleiding: Met deze brief brengen

Nadere informatie

AFFERDEN. Van harte welkom namens Dorpslijst Afferden.

AFFERDEN. Van harte welkom namens Dorpslijst Afferden. AFFERDEN Van harte welkom namens Dorpslijst Afferden. Inwonersvisie Afferden Waarom? Nieuwe dorpsvisie. Woningbehoefte onderzoek. Inwoners vooraf betrekken bij dorpsvisie. Reacties basis voor raadslid.

Nadere informatie

Recreatieve netwerken. netwerkbijeenkomst Vrijetijdslandschap Groene Hart West Ko Droogers, Regiomanager ANWB

Recreatieve netwerken. netwerkbijeenkomst Vrijetijdslandschap Groene Hart West Ko Droogers, Regiomanager ANWB Recreatieve netwerken netwerkbijeenkomst Vrijetijdslandschap Groene Hart West Ko Droogers, Regiomanager ANWB Opzet presentatie Waarom recreatieve routes? Belang, wat wil de recreant. Over welke recreatievormen

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing speelterrein Netersel

Ruimtelijke onderbouwing speelterrein Netersel Ruimtelijke onderbouwing speelterrein Netersel Inleiding en planbeschrijving In Netersel is in de huidige situatie een speelterrein gelegen (zie figuur 1). Dat speelterrein is deels binnen het plangebied

Nadere informatie

SAMENVATTING VISIE BEWONERSGROEP TONSELSE VELD ONTWERP BESTEMMINGSPLAN TONSELSE VELD 2014 GEMEENTE ERMELO

SAMENVATTING VISIE BEWONERSGROEP TONSELSE VELD ONTWERP BESTEMMINGSPLAN TONSELSE VELD 2014 GEMEENTE ERMELO SAMENVATTING VISIE BEWONERSGROEP TONSELSE VELD ONTWERP BESTEMMINGSPLAN TONSELSE VELD 2014 GEMEENTE ERMELO 20 oktober 2015 SAMENVATTING 1 WAAROM DE BEWONERSGROEP TONSELSE VELD ER IS De Bewonersgroep Tonselse

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 28 Januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke

Nadere informatie

Het College heeft een intentieovereenkomst gesloten met de ontwikkelaar van initiatieven voor de

Het College heeft een intentieovereenkomst gesloten met de ontwikkelaar van initiatieven voor de Samenvatting Het College heeft een intentieovereenkomst gesloten met de ontwikkelaar van initiatieven voor de locaties Castermans I en II in de wijk Wolder in Maastricht. Bij het initiatief voor Castermans

Nadere informatie

Voorstel Het ontwerp-vrijstellingsbesluit vaststellen en dit ingaande 15 april 2009 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage leggen.

Voorstel Het ontwerp-vrijstellingsbesluit vaststellen en dit ingaande 15 april 2009 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage leggen. DB 06-04-2009 Agendapunt: o5 Sittard, 10 maart 2009 AAN HET DAGELIJKS BESTUUR Onderwerp: Vrijstellingsbesluit recreatief medegebruik wandelaars Voorstel Het ontwerp-vrijstellingsbesluit vaststellen en

Nadere informatie

1 Wat zou u graag als toeristische trekker extra willen zien in Peel en Maas?

1 Wat zou u graag als toeristische trekker extra willen zien in Peel en Maas? Toeristische trekker De gemeente Peel en Maas wil een toeristische trekker (à la Toverland) binnen de gemeentegrenzen. 1 Wat zou u graag als toeristische trekker extra willen zien in Peel en Maas? 40%

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 23 oktober 2012

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 23 oktober 2012 Raadsinformatiebrief B&W vergadering 23 oktober 2012 Steller : J. Bosma Telefoonnummer: (0343) 565839 E-mailadres : jan.bosma@heuvelrug.nl Onderwerp : Voortgang haalbaarheidsonderzoek gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten.

BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten. BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten. Doel van de avond Uitleg van het proces tot nu toe. Wie zijn Bezorgd Badhoevedorp? Wat zijn onze speerpunten: Toelichting + schets. Bespreken speerpunten

Nadere informatie

Presentatie. 1. Waar komen we vandaan? 2. Vernieuwing kern. 3. Peelgeluk

Presentatie. 1. Waar komen we vandaan? 2. Vernieuwing kern. 3. Peelgeluk 17 april 2019 Wil van Oosteren Presentatie 1. Waar komen we vandaan? 2. Vernieuwing kern 3. Peelgeluk Waar komen we vandaan? 2010 Gemeente Meijel Peel en Maas Van weerstand naar kracht Zelfsturing gemeente

Nadere informatie

Menselijke maat in het landelijk gebied

Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Mensen maken het landelijk gebied. Het zijn juist de trotse en betrokken bewoners die zorgen voor een landelijk gebied dat

Nadere informatie

West Maas en Waal. Bron:

West Maas en Waal. Bron: West Maas en Waal Bron: www.maaswaalweb.nl West Maas en Waal Introductie West Maas en Waal is een Gelderse fusiegemeente van acht kernen die gelegen zijn tussen de rivieren Maas (zuidkant) en Waal (noordkant).

Nadere informatie

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Agenda Aanvang 20.00 uur Inleiding DOP en resultaten enquête Pauze, koffie/thee Discussie in groepjes Afsluiting uiterlijk 22.30 uur Wat

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie AH

Haalbaarheidsstudie AH Januari 2016 Nieuwsbrief Bruisend Dorpshart Heeze Raadsbesluit 9 mei 2016 over haalbaarheid locatie naast het gemeentehuis Haalbaarheidsstudie AH Start Centrumvisie 3 december 2013 Opstellen Centrumvisie

Nadere informatie

Omgevingsvisie De Fryske Marren Grote kernen 16 oktober 2017 Locatie Lemmer

Omgevingsvisie De Fryske Marren Grote kernen 16 oktober 2017 Locatie Lemmer Omgevingsvisie De Fryske Marren Grote kernen 16 oktober 2017 Locatie Lemmer AGENDA 1. Stand van zaken omgevingsvisie 2. Wat is er ingebracht vanuit de samenleving? a. Terugkoppeling waarden uitwerking

Nadere informatie

Gebiedsplan Standdaarbuiten Tweede dorpsavond, 7 mei 2014

Gebiedsplan Standdaarbuiten Tweede dorpsavond, 7 mei 2014 Gebiedsplan Standdaarbuiten Tweede dorpsavond, 7 mei 2014 Sander van Schijndel Wietske Theloesen Programma tweede dorpsavond Standdaarbuiten 1. Opening 19:30 2. Terugblik eerste dorpsavond en eerste dorpstafel

Nadere informatie

Bijlage 1 Verslag van de verschillende discussiegroepen d.d. 6 november 2014

Bijlage 1 Verslag van de verschillende discussiegroepen d.d. 6 november 2014 Bijlage 1 Verslag van de verschillende discussiegroepen d.d. 6 november 2014 Aantekeningen thema Maatschappelijk Vastgoed Functie kerk: Belangrijk: Trouw en rouw blijven behouden Beperkte functie nu zijn

Nadere informatie

Presentatie Structuurvisie

Presentatie Structuurvisie Presentatie Structuurvisie Gemeente Oostzaan 30 september 2013 Presentatie Proces tot nu toe Ambitie en Structuurbeeld 2025 Thema s Oostzaanse woonomgeving Economie Sport, welzijn, zorg en educatie Agrarisch

Nadere informatie

UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN. Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard

UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN. Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard mei 2015 0 0.Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Aanbevelingen 3. Planning en kostenoverzicht 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen

Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen Onderwerp (afkomstig Bewegwijzering Bij de straatnaamcommissie nagaan of er wijzigen aangebracht kunnen

Nadere informatie

Wensplan Verkeer & Veiligheid Stoutenburg-Achterveld, juni 2015

Wensplan Verkeer & Veiligheid Stoutenburg-Achterveld, juni 2015 Wensplan Verkeer & Veiligheid Stoutenburg-Achterveld, juni 2015 Door veel te praten, te luisteren en te leren is de werkgroep Buitengebied en Verkeer & Veiligheid Verkeersplan Achterveld/Stoutenburg van

Nadere informatie

Groene kern en buitengebied

Groene kern en buitengebied Groene kern en buitengebied Sterkte Gorssel als groene long Groene open plekken in de kern Kleinschalig coulisselandschap Cultuurhistorische elementen Zwakte Matig groenbeheer Onvoldoende aandacht natuur-

Nadere informatie

www.landschapsbeheergelderland.nl Twitter: @SLGelderland Startavond Klompenpad Beekbergen Stichting Landschapsbeheer Gelderland Programma Uitleg klompenpaden (wat, waarom, hoe) Ervaringen Gerard Nijhof

Nadere informatie

Tweede Dorpsavond 28 februari 2019 Golfpark Almkreek

Tweede Dorpsavond 28 februari 2019 Golfpark Almkreek Tweede Dorpsavond 28 februari 2019 Golfpark Almkreek Even voorstellen Jasper vlek Bureau LOS stadomland Planologie, landschap, stedenbouw Omgevingsvisie gemeente Altena Groene en gezonde leefomgeving Juiste

Nadere informatie

Bestemmingsplan Uden-Noord Bewonersbijeenkomst 27 juni Tanja Casimir Dave van den Meijdenberg Jan Oosterkamp Rosalie van Ruler

Bestemmingsplan Uden-Noord Bewonersbijeenkomst 27 juni Tanja Casimir Dave van den Meijdenberg Jan Oosterkamp Rosalie van Ruler Bestemmingsplan Uden-Noord Bewonersbijeenkomst 27 juni 2018 Tanja Casimir Dave van den Meijdenberg Jan Oosterkamp Rosalie van Ruler Welkom Franko van Lankvelt, wethouder Programma vanavond Terugblik bijeenkomsten

Nadere informatie

Opbrengst Debat van Baarle 1 22 januari 2015

Opbrengst Debat van Baarle 1 22 januari 2015 Opbrengst Debat van Baarle 1 22 januari 2015 Doel en opbrengst Debat van Baarle De gemeente wil graag samen met bewoners en belangenvertegenwoordigers de toekomst van de gemeente creëren. In het eerste

Nadere informatie

Schijndelseweg 170. Nota van Kaders en kansen

Schijndelseweg 170. Nota van Kaders en kansen Schijndelseweg 170 Nota van Kaders en kansen Inhoudsopgave Inleiding 2 Bestaande situatie 3 Historie 3 Huidige situatie 5 Geldend bestemmingsplan 6 Kaders, kansen en risico s 8 Kaders 8 Kansen 8 Risico

Nadere informatie

Workshop Leefbaarheid & Verkeersproblematiek Chaam. Opbrengst van 6 mei 2019

Workshop Leefbaarheid & Verkeersproblematiek Chaam. Opbrengst van 6 mei 2019 Workshop Leefbaarheid & Verkeersproblematiek Chaam Opbrengst van 6 mei 2019 Uitnodiging (verstuurd op 12 april 2019) Mijne dames en/of heren, Zoals u weet kampt Chaam al jarenlang met een leefbaarheidsprobleem

Nadere informatie

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Vitaal Vogelenzang: een tussenstand Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Zorgen over leefbaarheid en vitaliteit in Vogelenzang Sociale samenhang: Eenzaamheid ouderen Contact tussen dorpsbewoners

Nadere informatie