Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout 1 oktober 2016 Hierbij willen wij u graag informeren over de laatste stand van zaken rond de Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout. In de zomer van 2015 is het plan van aanpak Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout vastgesteld. Inmiddels zijn we een jaar verder en willen wij u nu graag op de hoogte stellen van de vorderingen rond het proces van de Visie Rijsenhout. Doel van de visie De 4 clusters waarvoor de visie wordt opgesteld zijn oude glastuinbouwgebieden. De leefbaarheid in deze gebieden staat onder druk doordat het gebied verrommeld, er niet meer geïnvesteerd wordt en er geen eenduidig perspectief is voor een nieuwe invulling met ingestorte kassen als resultaat. 1CD Clusters 1CD, 3, 6 en 7 Een visie maken we samen Samen met bewoners, ondernemers, overheden en marktpartijen gaan we op zoek naar een nieuwe invulling voor de 4 voormalige glastuinbouwclusters. Hierbij kijken we naar kansen en het oplossen van knelpunten. Wat is er nodig om ook deze delen van Rijsenhout in een duurzame toekomst gezond, mooi en leefbaar te houden? Hierbij wordt de prachtige ligging van Rijsenhout aan de Westeinderplas als inspiratiebron voor de visie gebruikt. Inspiratiebijeenkomst 16 november 2015 Op 16 november zijn we gestart met een inspiratiebijeenkomst. Tijdens deze inspiratieavond waren diverse sprekers van buiten uitgenodigd om de aanwezigen los te maken en ze uit te dagen met nieuwe ideeën voor de transformatie en voor de Ringdijk en Ringvaart te komen. Het resultaat was overweldigend. Bijna 300 bewoners uit Rijsenhout en Burgerveen kwamen deze avond naar de ontmoetingskerk in Rijsenhout. Er zijn veel positieve reacties op de avond gekomen.

2 Opbrengsten gebiedsbijeenkomst 20 januari 2016 De tweede avond is op 20 januari jl. gehouden. Tijdens deze bijeenkomst werden de bewoners uitgedaagd om met eigen ideeën te komen voor de clusters 3, 6 en 7. Ook deze avond werd erg goed bezocht. De circa 120 aanwezigen hebben met veel enthousiasme hun visie op Rijsenhout en de Ringdijk en Ringvaart gegeven. Tijdens de gebiedsbijeenkomst zijn de wensen en ideeën verkend ten aanzien van de clusters 3, 6 en 7. Daarnaast is er in het kader van het project Ringvaart en Ringdijk specifiek gekeken naar de wensen en ideeën met betrekking tot de Ringvaart en Ringdijk aan 1CD de hand van de thema s verkeer, leefbaarheid en groen, water en recreatie. Hierbij konden bewoners zich inschrijven om over een onderwerp of gebied van hun keuze te praten. Tijdens de avond zijn veel ideeën ingebracht om de leefbaarheid in Rijsenhout te verbeteren. De belangrijkste ideeën zijn hieronder beschreven. Ze zijn per cluster aangegeven, maar behelzen soms ook de Ringdijk. Cluster 3 Opknappen gebied, opruimen leegstaande kassen Parkachtig landschap, volbouwen linten. Kinderboerderij en kunstkas.

3 Geen bedrijven in gebied wel evt. stille opslag met zonnepanelen. Geen belemmeringen opwerpen, geef vrije keuzes en kap initiatieven niet af. Voorkeur voor dit gebied is vooral recreatie. Maak de Aalsmeerderdijk verkeersluw met voldoende parkeermogelijkheden onder aan de dijk. Saneren verouderde bedrijven en kleinschalige bedrijvigheid binnenhalen. Woningbouw en recreatie bevorderen. Geschikte woningen voor mensen die werken in Rijsenhout. Cluster 6 Wat recreatie betreft zouden we mee moeten liften met Aalsmeer. Vergroten van de aanlegmogelijkheden zodat er gemakkelijker boodschappen in het dorp kunnen worden gedaan. Een soort parkachtig recreatiegebied bij het dorp. In het oude pand van kapper Meijer aan de kop van de Bennebroekerweg zou een café kunnen komen. Het dorp heeft al een naam bedacht: de kapper. In het gebied bij de Rijshornstraat en Kleine Poellaan zijn veel leegstaande kassen. Dit zou een mooie plek voor een recreatiepark à la Landal of Centerparcs kunnen zijn. Verhuurlocaties aan het water. Moestuinen in de oude kassen. Cluster 7 Benut de mogelijkheden van de Westeinder Horecagelegenheden. Passantensteigers/haven. Aanlegplaatsen voor boten. Woningbouw. Zwemsteiger. Bovenstaande ideeën kunnen op terrein van Piet Brandjes op de dijk worden uitgevoerd (dit lijkt een ideale plek). Groene lint van Park 21 doortrekken. Maak woningbouw mogelijk. Verander de dijk in een boulevard. Thema leefbaarheid Ringdijk en Ringvaart Sluipverkeer van de Ringdijk halen. Meer ruimte voor recreatie bijvoorbeeld door horeca, een boulevard, vergroten van zwemmogelijkheden en wandelroutes langs het water. Maximale bebouwing en toerisme. Meer doorstroming in het gebied. Het realiseren van geschikte woningen voor ouderen, waardoor ook de jongeren in Rijsenhout kunnen blijven wonen. Regelgeving voor vestigen bedrijven aanpassen voor leefbaarheid, meer maatwerk. Nu gaan bedrijven weg. Thema verkeer Ringdijk en Ringvaart Chicanes weg. Zwaar vrachtverkeer en sluipverkeer van de dijk weren. Parkeren op de dijk beperken. Minder drempels. Snelheid beperken. Fietsveiligheid verbeteren. Wateroverlast aanpakken.

4 Thema groen, water en recreatie Ringdijk en Ringvaart De camping die nu ingericht is voor langkampeerders (chalets en stacaravans) uitbreiden met een deel voor tenten en kortkampeerders. Een surfeiland annex zwembad met strandje midden in de Oosteinder poel. Het gebied achter het Van der Valk terrein openbaar toegankelijk maken voor wandelingetjes en ommetjes. Dit kan worden versterkt door de wandelroutes door te trekken naar de Bennebroekerweg. Globale ruimtelijke en functionele structuur Een aantal ideeën van 20 januari wordt door het gehele dorp omarmd. Dit zijn de sloop van oude kassen, het beperken van de verkeersdruk op de Ringdijk en het creëren van parkeervoorzieningen achter de dijk, ruimte geven aan recreatieve voorzieningen (een strand/boulevard aan de Westeinder en de verdere ontwikkeling van het fort), woningbouw in het lint, het creëren van een groene verbinding tussen Park21 en de Westeinder en het creëren van groene gebieden zoals een wandelpark, moestuinen, pluktuinen en ommetjes voor het dorp. Deze elementen zijn vereenvoudigd gevisualiseerd in een globale ruimtelijke en functionele structuur die is weergegeven in de onderstaande figuur. Opbouw scenario s Op basis van de uitkomsten van 20 januari is gestart met het verkennen van de mogelijkheden voor de drie clusters. Hier is voor Rijsenhout een aantal scenario s ontwikkeld op basis van de ingebrachte ideeën. In de scenario s is een mogelijk toekomstbeeld voor Rijsenhout uitgewerkt op basis van een programmatische invulling. Landelijk dorps - Inzetten op de sloop van kassen en het creëren van een groen, agrarisch en landelijk dorp met zeer beperkte toevoeging van ontwikkelprogramma (enkele woningen in het lint, kleinschalige recreatieve voorzieningen, deels nieuw agrarisch gebruik van vrijkomende clusters).

5 Lokaal sterk - Inzetten op hergebruik en sloop van kassen waarbij ruimte is om enkele voorzieningen voor het dorp Rijsenhout te ontwikkelen die de leefbaarheid van het dorp vergroten. Daarnaast is ook ruimte voor bedrijvigheid in het groen. Recreatieve hotspot - Toeristisch recreatieve potentie van Rijsenhout volledig benutten zodat het een belangrijke trekpleister wordt voor de regio.

6 Bijeenkomst 23 juni 2016 Op 23 juni zijn de scenario s met een groep geïnteresseerden uit het dorp besproken. Hierbij is gevraagd wat zij van de scenario s vinden. Sluiten ze aan bij de wensen en ideeën van 20 januari, welke toekomstscenario is het meest passend voor Rijsenhout en welke specifieke invulling voor de scenario s zijn wel en welke zijn niet wenselijk. Uit de bijeenkomst blijkt dat een toeristisch recreatieve invulling van de clusters het meest omarmd wordt. Ook de verbinding tussen Park21 en de Westeinder en het idee voor een strand en boulevard moeten onderdeel uitmaken van de visie. Daarnaast moeten er op bepaalde open plekken in het woonlint ruimte zijn voor landelijk wonen. Tenslotte wordt aangegeven dat in cluster 3 naast een recreatieve invulling en het stimuleren van landelijk wonen ook op bepaalde locaties ruimte moet zijn voor een lichte bedrijfsmatige invulling zoals stille opslag. Bijeenkomst 21 september 2016 Op 30 juni 2016 heeft de raad besloten om cluster 1 CD aan te wijzen als transformatiegebied nu glastuinbouw hier niet meer kansrijk is. Op 21 september is een bijeenkomst georganiseerd. Tijdens de bijeenkomst is aan grondeigenaren, ondernemers en bewoners gevraagd welke ideeën en wensen er zijn voor de toekomstige invulling van het gebied. Hieruit kwam onder andere naar voren dat een invulling met lichte bedrijfsmatige activiteiten (zoals stille opslag) achter het woonlint gewenst is. Daarnaast zou recreatie (een mooi park, ijsbaan) en duurzaamheid (algenkwekerij, biologische landbouw) een thema kunnen zijn. Op enkele plekken zou woningbouw in het lint kunnen worden gerealiseerd. Hierbij is het wel van belang om de openheid van het gebied er achter te behouden.

7 Vervolg Op 10 en 12 oktober 2016 worden er twee gebiedsateliers georganiseerd. Hierbij willen wij graag van u horen welke concrete initiatieven u heeft als grondeigenaar of bewoner en hoe deze een plek kunnen krijgen in de visie. De bijeenkomsten vinden plaats op maandag 10 oktober voor clusters 6 en 7 en op woensdag 12 oktober voor de clusters 1CD en 3. Beide bijeenkomsten vinden plaats in de Ontmoetingskerk, Werf 2. Inloop is vanaf uur, beide bijeenkomsten starten om uur. Aanmelden kan door een e- mail te sturen naar Marjolein.Jungbacker@haarlemmermeer.nl. Hierbij svp aangeven voor welke bijeenkomst u zich wilt opgeven en of u nog een concreet initiatief wilt presenteren. Na de bijeenkomsten in oktober zullen wij alle opbrengsten verwerken in een concept visie. Deze visie wordt in november tijdens een inloopbijeenkomst gedeeld met het hele dorp. Hierbij is het mogelijk om te reageren op het concept. Hierna zal de visie worden aangeboden aan B&W waarna in januari de visie wordt vastgesteld door de raad. U kunt meer informatie over de visie vinden op de website:

Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni

Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni Plangebied 21,17 ha Wat willen we bereiken? Een heldere ruimtelijke en economische visie en een uitvoeringstrategie hoe er te komen. Samen

Nadere informatie

Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout Informatiebrochure. Concept

Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout Informatiebrochure. Concept Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout Informatiebrochure Concept Aanleiding Rijsenhout is een prachtig dorp aan de Westeinderplassen waar het fijn wonen, werken en recreëren is. In het dorp zijn echter

Nadere informatie

Verslag gebiedsbijeenkomst cluster 1CD 21 september 2016 in de Ontmoetingskerk. Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout

Verslag gebiedsbijeenkomst cluster 1CD 21 september 2016 in de Ontmoetingskerk. Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Verslag gebiedsbijeenkomst cluster 1CD 21 september 2016 in de Ontmoetingskerk Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Volgvel 2 1 Opening Gerben Enserink verwelkomt als ambtelijk projectleider van

Nadere informatie

Verslag gebiedsbijeenkomst 23 juni Visie Rijsenhout

Verslag gebiedsbijeenkomst 23 juni Visie Rijsenhout Verslag gebiedsbijeenkomst 23 juni 2016 Visie Rijsenhout Volgvel 2 1 Opening Renske Keur verwelkomt als dagvoorzitter de bewoners en licht het programma toe. Er zijn 3 scenario s: landelijk dorps, lokaal

Nadere informatie

Inspiratieavond ruimtelijke en economische visie Rijsenhout

Inspiratieavond ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Inspiratieavond ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Programma 20.05 uur Toelichting door wethouder Elzakalai 20.15 uur Presentatie visie Rijsenhout (Gerben Enserink) 20.25 uur Presentatie Ringvaart

Nadere informatie

Verslag gebiedsatelier cluster 6 en 7 10 oktober Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout

Verslag gebiedsatelier cluster 6 en 7 10 oktober Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Verslag gebiedsatelier cluster 6 en 7 10 oktober 2016 Ruimtelijke en Economische Volgvel 2 1 Opening Gerben Enserink verwelkomt als projectleider van de Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout de aanwezigen

Nadere informatie

Verslag gebiedsbijeenkomst 20 januari Visie Rijsenhout en Ringvaart en Ringdijk

Verslag gebiedsbijeenkomst 20 januari Visie Rijsenhout en Ringvaart en Ringdijk Verslag gebiedsbijeenkomst 20 januari 2016 Visie Rijsenhout en Ringvaart en Ringdijk Volgvel 2 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 1.1 LEESWIJZER... 3 2 SAMENVATTING... 4 2.1 VISIE RIJSENHOUT... 4 2.2 RINGDIJK

Nadere informatie

Verslag gebiedsatelier clusters 1CD en 3 12 oktober Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout

Verslag gebiedsatelier clusters 1CD en 3 12 oktober Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Verslag gebiedsatelier clusters 1CD en 3 12 oktober 2016 Ruimtelijke en Volgvel 2 1 Opening Gerben Enserink verwelkomt als projectleider van de Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout aanwezigen en

Nadere informatie

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel gemeente Haarlemmermeer Gemeente Haarlemmerllede en Spaarnwoude Raadsvoorstel 2018.0012822 onderwerp Portefeuilehouder A^am Elzakalai, John Nederstigt steiler Q Enserink Collegevergadering - 3 maart 2018

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Organisatieonderdeel

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed

Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster 16 mei 2019 Inleiding Op donderdag 16 mei 2019 organiseerde

Nadere informatie

Leegstand agrarisch vastgoed

Leegstand agrarisch vastgoed Leegstand agrarisch vastgoed Aard, omvang, duiding en oplossingsrichtingen 26 mei 2016, Edo Gies, Alterra Wageningen UR 2 Een stille revolutie op het platteland Dynamiek in de landbouw (1950 2016) 4 x

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout

Plan van Aanpak. Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Plan van Aanpak Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Versie 19 augustus 2015 In 2015 en 2016 werken we aan de Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout. In dit plan van aanpak staat WAAROM we

Nadere informatie

Kust Almere haven. Kustzone Almere Haven Verslag tweede informatiebijeenkomst. 7 juli 2017

Kust Almere haven. Kustzone Almere Haven Verslag tweede informatiebijeenkomst. 7 juli 2017 Kust Almere haven Kustzone Almere Haven Verslag tweede informatiebijeenkomst 7 juli 2017 1 1. Gemengd wonen & recreëren 2 Context 1. Veel belangstelling voor informatiedag Op vrijdag 7 juli vond, tussen

Nadere informatie

WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015. Wat is het doel van deze avond? Wat is een DOP? DUS LAAT VAN U HOREN!

WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015. Wat is het doel van deze avond? Wat is een DOP? DUS LAAT VAN U HOREN! WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015 Wat is het doel van deze avond? Verzamelen van informatie, meningen en wensen vanuit het dorp; Peilen van reacties op voorgenomen plannen; De eerste

Nadere informatie

Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme

Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme Datum bijeenkomst: 22 oktober 2012 Auteur: Els Holsappel Locatie: Landal GreenParks Coldenhove in Eerbeek (met dank aan gastheer Martin Bes) Aanwezig: 60

Nadere informatie

Bestemmingsplan Glastuinbouw

Bestemmingsplan Glastuinbouw Factsheets knelpunten gemeente Nieuwkoop Luchtfoto / overzicht Geldend bestemmingsplan Knelpunten 1. Nieuwveens Jaagpad 13 Nieuwveen Kadastraal NVNOO, sectie C, nummers 01878 en 01879 Nieuwveens Jaagpad

Nadere informatie

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Introductie In de uitnodigingsmail komt: In 2019 wordt de Omgevingswet landelijk ingevoerd. Die wet vervangt alle wet- en regelgeving voor

Nadere informatie

Bijlage 1: Verslag van de bijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan "Nieuweschoot"

Bijlage 1: Verslag van de bijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan Nieuweschoot B i j l a g e n Bijlage 1: Verslag van de bijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan "Nieuweschoot" Bijlage 1: Verslag van de bijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan "Nieuweschoot" dinsdag 22 januari

Nadere informatie

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Verslag In kader van: Ruimtelijke Visie Grootschalige Duurzame Energie Gemeente Heumen Datum: 30 november 2018 HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Ons kenmerk: BG2639TPNT1811301315 Onderwerp:

Nadere informatie

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting Vooraf Hoe ziet onze leefomgeving er over 15 jaar uit? Of eigenlijk: hoe ervaren we die dan? Als inwoner, ondernemer, bezoeker of toerist. De tijd

Nadere informatie

Heukelum. Zicht op de Linge

Heukelum. Zicht op de Linge Heukelum Zicht op de Linge Het stadje Heukelum is een van de vijf kernen van de gemeente Lingewaal. Heukelum ligt in de Tielerwaard, aan de zuidoever van de rivier de Linge, in een van de meest westelijke

Nadere informatie

Cluster A Verbeteren leefbaarheid en economie (nieuwe vormen van wonen en werken)... 7

Cluster A Verbeteren leefbaarheid en economie (nieuwe vormen van wonen en werken)... 7 1 2 Inhoud Cluster A Verbeteren leefbaarheid en economie (nieuwe vormen van wonen en werken)... 7... 7 Splitsen bouwkavel woning in een locatie voor 3 starterswoningen en 2 seniorenwoningen.... 7 Initiatief

Nadere informatie

Kustzone Almere Haven Participatiebijeenkomst IV. 18 september 2017

Kustzone Almere Haven Participatiebijeenkomst IV. 18 september 2017 ust Almere haven Kustzone Almere Haven Participatiebijeenkomst IV 18 september 2017 Tijdlijn Informatiebijeenkomst I Participatiebijeenkomst I Participatiebijeenkomst II Informatiebijeenkomst II Participatiebijeenkomst

Nadere informatie

1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104

1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104 1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104 1 A Stimuleren van ondernemers 14 1 A 1 Ondernemers bij elkaar brengen 9 1 A 2 Hulp bij opzetten bedrijf. 1 1 A 3 Verminderde regelgeving voor ondernemers op Stad.

Nadere informatie

Allereerst vindt u in dit document de uitslag van de stellingen per tafel. Als laatste tabel is de uitslag van de scenariokeuze weergegeven.

Allereerst vindt u in dit document de uitslag van de stellingen per tafel. Als laatste tabel is de uitslag van de scenariokeuze weergegeven. Verslag en uitkomst van de presentatie gehouden op maart 2008. Op maandag maart zijn er drie scenario s c.q. drie verschillende visies voor de toekomst van Hellouw door de dorpsbelangenvereniging gepresenteerd

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

Verkiezingsdebat maandag 5 maart terugkijken

Verkiezingsdebat maandag 5 maart terugkijken Verkiezingsdebat maandag 5 maart 2018 3. terugkijken : - Woongemeente / woningbouw - Recreatieve ontwikkeling - Nostalgisch en concreet invullen - Jeugdzorg - WMO - Verkiezingsprogramma van 4 jaar geleden

Nadere informatie

Aard,omvang en oplossingsrichtingen huidige en toekomstige leegstand agrarische vastgoed Nederland

Aard,omvang en oplossingsrichtingen huidige en toekomstige leegstand agrarische vastgoed Nederland Agrarisch Vastgoed Aard,omvang en oplossingsrichtingen huidige en toekomstige leegstand agrarische vastgoed Nederland 9 maart 2017, Edo Gies, Wageningen Environmental Research (Alterra) 2 Agrarische ontwikkeling

Nadere informatie

Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Fleringen. Wilt u 5 minuten nadenken over ons Fleringen? dorpsraad. Fleringen

Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Fleringen. Wilt u 5 minuten nadenken over ons Fleringen? dorpsraad. Fleringen Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Fleringen Wilt u 5 minuten nadenken over ons Fleringen? dorpsraad Fleringen Vragenlijst Dorpsplan Plus Fleringen Fleringen start dit najaar met het maken van een Dorpsplan

Nadere informatie

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zicht op Zetten Wij zijn Zicht op Zetten, een burgerinitiatief waarvoor circa twintig Zettenaren zich vrijwillig inzetten. We zijn gestart met de wens om vanuit

Nadere informatie

STEDENBOUW VERKEER WONEN DETAILHANDEL SOCIALE STRUCTUUR/EVENEMENTEN NATUUR/RECREATIE HORECA OVERIGE VOORZIENINGEN. HEEZEnaar2025

STEDENBOUW VERKEER WONEN DETAILHANDEL SOCIALE STRUCTUUR/EVENEMENTEN NATUUR/RECREATIE HORECA OVERIGE VOORZIENINGEN. HEEZEnaar2025 4 juli 2015 ? Zes betrokken inwoners van Heeze te weten: Annemiek Ciska Lieke Kees Peter Ron Wat is WAAROM? mogelijke negatieve veranderingen in ons dorp positief uitgewerkt kunnen worden door onderling

Nadere informatie

Piekberging Haarlemmermeer

Piekberging Haarlemmermeer Nieuwsbrief Piekberging Haarlemmermeer Nr. 2 - Juli 2011 Klankbordgroep In de klankbordgroep worden belanghebbenden uit het gebied geïnformeerd over de voortgang van het project. Ideeën over de invulling

Nadere informatie

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 1. Inleiding De visie heeft betrekking op het dorpscentrum van Rockanje. Met het dorpscentrum wordt in de eerste plaats bedoeld het Dorpsplein. Dit plein moet

Nadere informatie

IJsseldijk Zwolle-Olst (HWBP) - Waterschap Drents Overijsselse Delta

IJsseldijk Zwolle-Olst (HWBP) - Waterschap Drents Overijsselse Delta pagina 1 van 8 De komende twee jaar gaat het waterschap verschillende mogelijkheden onderzoeken voor het versterken van de IJsseldijk tussen Zwolle en Olst. Deze keuzes zijn tot stand gekomen met inbreng

Nadere informatie

WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020

WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020 WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020 Vastgesteld in de raadsvergadering van 18 juni 2012. Verkorte versie wijkvisie Stadskanaal Noord 2011-2020 1 Wijkvisie Stadskanaal Noord 2011-2020 In de wijkvisie

Nadere informatie

ARBEIDSMIGRANTENHUISVESTING

ARBEIDSMIGRANTENHUISVESTING INFORMATIEAVOND ARBEIDSMIGRANTENHUISVESTING AAN DE LANGE BROEKWEG Donderdag 6 maart 2019 Carlton Fletcher Hotel, Naaldwijk AGENDA Noodzaak en beleid arbeidsmigrantenhuisvesting Wie zijn wij? Project Lange

Nadere informatie

Stellingen Provinciale Staten

Stellingen Provinciale Staten Stellingen Provinciale Staten Thema s en onderwerpen Toelichting... 2 Algemene informatie... 3 Thema: Economie... 3 1.1 Samenwerking Duitsland *... 3 2.1 Landbouw... 3 3.1 Recreatie en toerisme... 4 Thema

Nadere informatie

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015 Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015 Inleiding Op 30 september 2015 heeft de 2 e informatie- en codesignbijeenkomst plaatsgevonden voor Wonen in Helsdingen. Ontwikkelaar Blauwhoed

Nadere informatie

Visie Lankes 2 e werkatelier bewoners. 21 november 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis

Visie Lankes 2 e werkatelier bewoners. 21 november 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis Visie Lankes 2 e werkatelier bewoners 21 november 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis Programma + Opening en korte terugblik op eerste avond + Nadere uitleg scenario s + Kwaliteiten Lankes (het DNA)

Nadere informatie

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening ** Vastgesteld oktober 2014 Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening Visie verplaatsing nietagrarische bedrijven binnen het buitengebied Status: vastgesteld door de gemeenteraad van Houten d.d.

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Bedrijvigheid

Verslag themabijeenkomst Bedrijvigheid URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Bedrijvigheid 20 juni 2019 Inleiding Op donderdag 20 juni 2019 organiseerde de gemeente Beemster in samenwerking met

Nadere informatie

Toerisme en Recreatie

Toerisme en Recreatie Toerisme en Recreatie Wat speelt er? De vraagstukken over toerisme en recreatie zijn divers. Er zijn vraagstukken met betrekking tot de routestructuur, de kwaliteiten in het gebied en nieuwe functies.

Nadere informatie

Verslag bijeenkomsten november Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost

Verslag bijeenkomsten november Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost Verslag bijeenkomsten november 2018 Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost De aanleiding Doel van de bijeenkomsten Overzicht van reacties en wensen per onderwerp Vervolg

Nadere informatie

» Informatiebijeenkomst Hoven II

» Informatiebijeenkomst Hoven II » Informatiebijeenkomst Hoven II Herontwikkeling Hoven II Sfeerverslag informatiebijeenkomst 19 mei 2015 Sfeerverslag Opening en doel van de avond Onno de Vries, communicatieadviseur gemeente Capelle aan

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Beleidsregels Ruimtelijke inpassing zonnepanelen parken. Portefeuilehouder Adam Elzakalai, John Nederstigt

Nota van B&W. onderwerp Beleidsregels Ruimtelijke inpassing zonnepanelen parken. Portefeuilehouder Adam Elzakalai, John Nederstigt 7 gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Portefeuilehouder Adam Elzakalai, John Nederstigt Collegevergadering 6 januari 201 5 inlichtingen Herman Nijman (023 5676889) Registratienummer 2014.0057122

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree

Ruimtelijke onderbouwing. Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree Ruimtelijke onderbouwing Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree 16-08-2011 1. Inleiding Algemeen De heer Wijnen heeft het verzoek gedaan om een loods op het perceel

Nadere informatie

LIGGING FORT. BREDA RIJSBERGEN. Naar Rijsbergen: 3 km. 30 minuten lopen 8 minuten fietsen 3 minuten met de auto. Naar hartje centrum van Breda: 8,5 km

LIGGING FORT. BREDA RIJSBERGEN. Naar Rijsbergen: 3 km. 30 minuten lopen 8 minuten fietsen 3 minuten met de auto. Naar hartje centrum van Breda: 8,5 km TRANSFORMATIE RECREATIETERREIN FORT ORANJE Verkenning in opdracht van Recreatiepark Fort Oranje b.v. te Rijsbergen, bredaseweg 33, 4891 SJ, contactpersoon J Pols. 30 mei 2015 FORT. LIGGING BREDA Naar Rijsbergen:

Nadere informatie

kaap workout Lorenzo laat zien hoe bestaande objecten gebruikt zouden kunnen worden

kaap workout Lorenzo laat zien hoe bestaande objecten gebruikt zouden kunnen worden kaap WORKOUT Het Kaap Workout plan is een initiatief van Lorenzo Elstak en Lisa van de Merwe in samenwerking met ontwerpbureau de Staalslagerij. Het betreft een ontwikkelingsplan voor de aanleg van een

Nadere informatie

TERUGKOPPELING ONTWIKKELINGSKADER RIJNSBURG NOORD

TERUGKOPPELING ONTWIKKELINGSKADER RIJNSBURG NOORD TERUGKOPPELING ONTWIKKELINGSKADER RIJNSBURG NOORD 25 APRIL 2016 SITE urban development AGENDA 25 APRIL Welkom/opening door dagvoorzitter Doel van vanavond Rode draad sessies Vervolgtraject naar ontwikkelingskader

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 23 oktober 2012

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 23 oktober 2012 Raadsinformatiebrief B&W vergadering 23 oktober 2012 Steller : J. Bosma Telefoonnummer: (0343) 565839 E-mailadres : jan.bosma@heuvelrug.nl Onderwerp : Voortgang haalbaarheidsonderzoek gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

WELKOM Agenda van de avond

WELKOM Agenda van de avond WELKOM WELKOM Agenda van de avond Welkom Wat is de bedoeling Wat is een Open Club Maatschappelijke opbrengst Gebiedsontwikkeling Toekomst Open Club Klimmen Vragen / discussie DOELSTELLING 8 november 2016

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. J.A.R.M. van Egmond (GROENLINKS) (d.d. 2 maart 2015) Nummer 3022

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. J.A.R.M. van Egmond (GROENLINKS) (d.d. 2 maart 2015) Nummer 3022 van Gedeputeerde Staten op vragen van J.A.R.M. van Egmond (GROENLINKS) (d.d. 2 maart 2015) Nummer 3022 Onderwerp Ontwikkelplan Oranjebonnen Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller

Nadere informatie

Stoommachinemuseum met op de achtergrond De Kleine Vliet (Bron:

Stoommachinemuseum met op de achtergrond De Kleine Vliet (Bron: Medemblik Medemblik Introductie De stad Medemblik maakt deel uit van de Noord-Hollandse gemeente met dezelfde naam. De gemeente Medemblik bestaat uit 15 kernen met in totaal 43.000 inwoners. Wervershoof

Nadere informatie

Leden van Provinciale Staten. Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid. Geachte Statenleden,

Leden van Provinciale Staten. Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid. Geachte Statenleden, Leden van Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Onderwerp Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid Datum 10

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Hulst Visie Grote Kreekweg gemeente Hulst. nummer: datum: 21 mei 2014

Hulst Visie Grote Kreekweg gemeente Hulst. nummer: datum: 21 mei 2014 Hulst Visie Grote Kreekweg gemeente Hulst opdrachtgever: gemeente Hulst nummer: 0677.009386.00 datum: 21 mei 2014 referte: Ing. Jos van Jole 1 Inhoud Inleiding 3 Analyse 4 Beleidsmatige uitgangspunten

Nadere informatie

Welkom in Gemeente Haaren

Welkom in Gemeente Haaren Welkom in Gemeente Haaren Programma Themabijeenkomst Vrijkomende Agrarische Bebouwing Programma 1 2 3 4 5 6 Welkom en inleiding Aanleiding en doel van het project Het proces tot nu toe Toelichting op het

Nadere informatie

Voorgesteld wordt om: In te stemmen met het voorstel voor de verdeling van de verschillende onderdelen.

Voorgesteld wordt om: In te stemmen met het voorstel voor de verdeling van de verschillende onderdelen. Plan Van Aanpak Gebiedsontwikkeling Westerzeedijk 24 april 2017) Besluitvorming: Voorgesteld wordt om: In te stemmen met het voorstel voor de verdeling van de verschillende onderdelen. 1) Aanleiding Het

Nadere informatie

Werkbijeenkomst landelijk gebied 20 april 2016

Werkbijeenkomst landelijk gebied 20 april 2016 Beleid vrijkomende bedrijfsbebouwing buitengebied Werkbijeenkomst landelijk gebied 20 april 2016 Agenda 1. Welkom 2. Inleiding (huidig beleid) 3. VAB s in Wierden - (Jochem Besten) 4. Leegstand perspectief

Nadere informatie

CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur

CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december 2017 12 woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur Inleiding Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft het initiatief genomen om een plan te maken voor de

Nadere informatie

Nota van beantwoording inspraakreacties concept Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout

Nota van beantwoording inspraakreacties concept Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout Nota van beantwoording inspraakreacties concept Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout Status: definitief 1 Beantwoording inspraakreacties concept Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout De concept

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer

Aan de leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer gemeente Haarlemmermeer Aan de leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 cluster Ruimtelijke

Nadere informatie

Resultaten brainstormsessies

Resultaten brainstormsessies Resultaten brainstormsessies Project Oost-West As (Hartveldseweg/Muiderstraatweg) Augustus 2013 Status: DEFINITIEF Versiedatum: 29 AUGUSTUS 2013 Het project Oost-West As De Hartveldseweg en de Muiderstraatweg

Nadere informatie

Ruimtelijk strategische visie Regio Rivierenland 27 september 2017

Ruimtelijk strategische visie Regio Rivierenland 27 september 2017 Ruimtelijk strategische visie Regio Rivierenland 27 september 2017 Ruimtelijk strategische visie Wervend Herleidbaar Bruikbaar Waar gaat de visie over? Denkmodel regionale samenwerking Proces Kwaliteiten

Nadere informatie

2 7 FEB Ministerie van Infrastructuur en Milieu Inspectie Leefomgeving en Transport W.J. Plaatsman Postbus BD DEN HAAG

2 7 FEB Ministerie van Infrastructuur en Milieu Inspectie Leefomgeving en Transport W.J. Plaatsman Postbus BD DEN HAAG gemeente Haarlemmermeer Ministerie van Infrastructuur en Milieu Inspectie Leefomgeving en Transport W.J. Plaatsman Postbus 16191 2500 BD DEN HAAG Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein

Nadere informatie

30 oktober 2013. Beleidskader huisvesting arbeidsmigranten Noord- Limburg (short-stay)

30 oktober 2013. Beleidskader huisvesting arbeidsmigranten Noord- Limburg (short-stay) 30 oktober 2013 Beleidskader huisvesting arbeidsmigranten Noord- Limburg (short-stay) Inhoudsopgave blz 1. 2. 3. Achtergrond 3 Doelgroep van beleid 3 Huisvestingsmogelijkheden binnen het beleid 3 3.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Verslag In kader van: Ruimtelijke Visie Grootschalige Duurzame Energie Gemeente Heumen Datum: 30 november 2018 HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Ons kenmerk: BG2639TPNT1811301255 Onderwerp:

Nadere informatie

Gebiedsplan Willemstad. Eerste stadstafel 16 februari 2016

Gebiedsplan Willemstad. Eerste stadstafel 16 februari 2016 Gebiedsplan Willemstad Eerste stadstafel 16 februari 2016 1 Programma 1. Opening 19.30 2. Voorstelronde deelnemers stadstafel 3. Terugblik 1 ste stadsavond 4. Gezamenlijk: visie opstellen! 20.00 5. Van

Nadere informatie

Omgevingsvisie De Fryske Marren Grote kernen 16 oktober 2017 Locatie Lemmer

Omgevingsvisie De Fryske Marren Grote kernen 16 oktober 2017 Locatie Lemmer Omgevingsvisie De Fryske Marren Grote kernen 16 oktober 2017 Locatie Lemmer AGENDA 1. Stand van zaken omgevingsvisie 2. Wat is er ingebracht vanuit de samenleving? a. Terugkoppeling waarden uitwerking

Nadere informatie

Bijlage 1 Overzicht en motivatie initiatief nieuwbouwplan perceel Balloo 94-96 Bijlage 2 Overzicht karakteristieke gebouwen en motivatie Bijlage 3

Bijlage 1 Overzicht en motivatie initiatief nieuwbouwplan perceel Balloo 94-96 Bijlage 2 Overzicht karakteristieke gebouwen en motivatie Bijlage 3 B i j l a g e n Bijlage 1 Overzicht en motivatie initiatief nieuwbouwplan perceel Balloo 94-96 Bijlage 2 Overzicht karakteristieke gebouwen en motivatie Bijlage 3 Beleidsdocumenten Bijlage 4 Kaarten Groenstructuurplan

Nadere informatie

West Maas en Waal. Bron:

West Maas en Waal. Bron: West Maas en Waal Bron: www.maaswaalweb.nl West Maas en Waal Introductie West Maas en Waal is een Gelderse fusiegemeente van acht kernen die gelegen zijn tussen de rivieren Maas (zuidkant) en Waal (noordkant).

Nadere informatie

PROJECT AANTREKKELIJK REKKEN

PROJECT AANTREKKELIJK REKKEN PROJECT AANTREKKELIJK REKKEN STARTBIJEENKOMST 12 december 2017 Kerkemeijer PROGRAMMA Welkom door wethouder Joke Pot Aanleiding project Aantrekkelijk Rekken door Lotte Roos Uitleg opzet project Aantrekkelijk

Nadere informatie

Dialoogavond Omgevingsplan Leeuwarden Buitengebied Zuid

Dialoogavond Omgevingsplan Leeuwarden Buitengebied Zuid Dialoogavond Omgevingsplan Leeuwarden Buitengebied Zuid 14 juni 2017 Idaerd - Eagum Omgevingsplan Leeuwarden Buitengebied Zuid Dialoogavond Idaerd - Eagum 1 Inleiding De zes dialoogavonden van de gemeente

Nadere informatie

Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV Voorburg

Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV Voorburg Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV 28-08-2017 - Voorburg Leidschendam-Voorburg, 22 september 2017 Aan de werksessie op 28 augustus 2017 deden ongeveer 20 inwoners mee. De bijeenkomst vond

Nadere informatie

Hoogwatergeul Varik Heesselt

Hoogwatergeul Varik Heesselt MIRT2-Verkenning Hoogwatergeul Varik Heesselt Bepaling bandbreedte Klankbordgroep d.d. 5 februari 2014 Wat ga ik u vertellen Wat is onze opdracht en aanpak? Waar moet u aan denken bij een hoogwatergeul?

Nadere informatie

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Meerjarenplan Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Inleiding Dit meerjarenplan is het vervolg op het meerjarenplan 2009 2012. Veel uit het vorige plan is gerealiseerd, maar er zijn ook projecten

Nadere informatie

Dorpsvisie Middelstum

Dorpsvisie Middelstum Dorpsvisie Middelstum 2016-2020 INLEIDING In 2015 eindigt de periode van de dorpsvisie 2005-2015 In balans voor de toekomst. De projecten uit de dorpsvisie zijn zo goed als gerealiseerd. Voor Stichting

Nadere informatie

BURGERPANEL CAPELLE OVER LANDELIJK CAPELLE

BURGERPANEL CAPELLE OVER LANDELIJK CAPELLE BURGERPANEL CAPELLE OVER LANDELIJK CAPELLE Gemeente Capelle aan den IJssel Juli 2016 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2016 / 121

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN BRINK EN ORDEN

BESTEMMINGSPLAN BRINK EN ORDEN BESTEMMINGSPLAN BRINK EN ORDEN De gemeente Apeldoorn werkt aan een nieuw bestemmingsplan voor Brink en Orden. Tegelijkertijd maakt de gemeente een beeldkwaliteitsplan voor het gebied. In deze brochure

Nadere informatie

Een tak, die niet meebuigt met de wind, zal breken

Een tak, die niet meebuigt met de wind, zal breken Een tak, die niet meebuigt met de wind, zal breken Inhoudsopgave 1. Locatie 1 2. Omgeving 1 3. Park 2 3.1 Sfeer 2 3.2 Ecologische verbindingszone 2 3.3 Vakantiewoningen 3 3.4 Plattegrond 3 3.5 Wandelbrug

Nadere informatie

Inloopavond Ontwikkelperspectief Buitengebied. 24 april 2019

Inloopavond Ontwikkelperspectief Buitengebied. 24 april 2019 Inloopavond Ontwikkelperspectief Buitengebied 24 april 2019 Wat gaan we doen? 1. Welkom door wethouder Frits van der Wiel 2. Wat haalden we op? 3. Waar lopen we tegenaan? 4. Hoe gaan we het anders doen?

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Wonen en Leefbaarheid

Verslag themabijeenkomst Wonen en Leefbaarheid URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Wonen en Leefbaarheid 13 juni 2019 Inleiding Op woensdag 13 juni 2019 organiseerde de gemeente Beemster in samenwerking

Nadere informatie

OPEN PLANPROCES WESTERZEEDIJK

OPEN PLANPROCES WESTERZEEDIJK OPEN PLANPROCES WESTERZEEDIJK 1 OPEN PLANPROCES WESTERZEEDIJK Voorliggende notitie vormt een beknopte toelichting op het Open Planproces (OPP) van de Westerzeedijk en de resultaten daarvan, ten behoeve

Nadere informatie

Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom.

Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. De bijeenkomst is georganiseerd omdat de raad meer informatie van het college wil over de effecten van een mogelijk Van der

Nadere informatie

Wensplan Verkeer & Veiligheid Stoutenburg-Achterveld, juni 2015

Wensplan Verkeer & Veiligheid Stoutenburg-Achterveld, juni 2015 Wensplan Verkeer & Veiligheid Stoutenburg-Achterveld, juni 2015 Door veel te praten, te luisteren en te leren is de werkgroep Buitengebied en Verkeer & Veiligheid Verkeersplan Achterveld/Stoutenburg van

Nadere informatie

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk 9emeente Oosterhout *» ť ^ ) NOTA VOOR DE RAAD Datum: 1 november 2016 Nummer raadsnota: Bl.0160544 Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Ruimtelijke Visie Duurzame Energie Heumen

Ruimtelijke Visie Duurzame Energie Heumen Ruimtelijke Visie Duurzame Energie Heumen Samenvatting De gemeente Heumen wil in 2050 energie- en klimaatneutraal zijn. Om dit doel te bereiken is het noodzakelijk dat de gemeente en haar inwoners ook

Nadere informatie

Visie op Zetten in 2025

Visie op Zetten in 2025 Visie op Zetten in 2025 door comité Zicht op Zetten Magda Rem, Ton Hover, Arie van Noordwijk, Wieger van der Spek en Marc Jansen November 2017 In samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Project

Nadere informatie

Mijn Weerselo Centrum. Gesprek met de raadscommissie 31 mei 2016

Mijn Weerselo Centrum. Gesprek met de raadscommissie 31 mei 2016 Mijn Weerselo Centrum. Gesprek met de raadscommissie 31 mei 2016 Inhoud presentatie Waar is Weerselo mee bezig in het centrum? Waar heeft dat toe geleid? Wat heeft de inloopbijeenkomst ons geleerd? Hoe

Nadere informatie

Beeldverslag werkatelier Centrum Zuidlaren 4 april 2019

Beeldverslag werkatelier Centrum Zuidlaren 4 april 2019 Beeldverslag werkatelier Centrum Zuidlaren 4 april 2019 Zuidlaren werkt samen AANLEIDING Dit jaar gaat de gemeente op zoek naar het beste plan voor het centrum van Zuidlaren. Om toe te werken naar een

Nadere informatie

Samenvatting Notitie uitgangspunten bestemmingsplan Heemskerk Buitengebied

Samenvatting Notitie uitgangspunten bestemmingsplan Heemskerk Buitengebied Samenvatting Notitie uitgangspunten bestemmingsplan Heemskerk Buitengebied Inhoudsopgave Geregistreerd onder nummer OD/2015/103607 Bijlage behorende bij de brief d.d. 8 april 2015. Samenvatting Notitie

Nadere informatie

ENQUÊTE RESULTATEN OMWONENDEN EN BELANGSTELLENDEN

ENQUÊTE RESULTATEN OMWONENDEN EN BELANGSTELLENDEN ENQUÊTE RESULTATEN OMWONENDEN EN BELANGSTELLENDEN REACTIEFORMULIER 290 Tijdens de informatiebijeenkomst op 21/22 mei 2019 zijn 237 reactieformulieren ingevuld. Via de website hebben we nog eens 53 formulieren

Nadere informatie

Programma 11 oktober Herinrichting Apeldoornseweg

Programma 11 oktober Herinrichting Apeldoornseweg Programma 11 oktober Doel avond Nellie van der Moolen Terugblik 31 mei projectleider Sil Polman Bewoners, stakeholders en projectleider Sil Polman onderzoek Varianten en afwegingsmatrix projectleider Sil

Nadere informatie

Werksessie Weerselo WELKOM!

Werksessie Weerselo WELKOM! Werksessie Weerselo WELKOM! Samen aan de slag Waar staan we nu? Schetsplan Werksessies Vervolgstappen Waar staan we nu? Tot eind 2015 T/m mei 2016 Zomer 2016 Verkennen van de opgave Kansenkaart verder

Nadere informatie

Visie Lankes Werkatelier bewoners. 03 oktober 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis

Visie Lankes Werkatelier bewoners. 03 oktober 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis Visie Lankes Werkatelier bewoners 03 oktober 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis Waarom een visie Lankes? + Visie en toetsingskader voor nieuwe initiatieven + Toetsingskader: ruimte bieden aan initiatieven

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg

Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg 5 juni 2019 Inleiding Op woensdag 5 juni 2019 organiseerde de gemeente Beemster in samenwerking met

Nadere informatie

Thema s 2 e Debat van Baarle. Bruisend centrum. Natuur & Landschap

Thema s 2 e Debat van Baarle. Bruisend centrum. Natuur & Landschap Thema s 2 e Debat van Baarle Bruisend centrum Het centrum van Baarle-Nassau maakt ontegenzeggelijk onderdeel uit van de kwaliteiten die het dorp rijk is; de enclavesituatie, het rijke winkelaanbod, het

Nadere informatie

HUIDIGE SITUATIE DC VAN HALL. Meer informatie www.dcvanhall.amsterdam BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL GEBOUW MERKELBACH

HUIDIGE SITUATIE DC VAN HALL. Meer informatie www.dcvanhall.amsterdam BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL GEBOUW MERKELBACH DC VAN HALL HUIDIGE SITUATIE NAARGEESTIGE U ITSTRALING DONKER CURTIUS ZIJDE (DEELS) VERVANGEN LIFTEN ONSAMENHANGEND GEHEEL PAND IN SLECHTE CONDITIE SLECHTE GALLERIJEN BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting TOEKOMSTVISIE het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting Als je plannen maakt voor een vakantie, dan kies je eerst een bestemming. Gran Canaria of Schiermonnikoog, Amsterdam of Barcelona,

Nadere informatie