Moties en toezeggingen raadscommissie Maatschappij. Moties. Afdoening: Eind Ingediend door: D66. Port. houder: Akinci. Toekomst Breda's Museum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Moties en toezeggingen raadscommissie Maatschappij. Moties. Afdoening: Eind 2014. Ingediend door: D66. Port. houder: Akinci. Toekomst Breda's Museum"

Transcriptie

1 Moties en toezeggingen raadscommissie Maatschappij Moties Raad_ _152 Toekomst Breda's Museum D66 Akinci Eind 2014 Draagt het college op: 1. Een nieuwe toekomstvisie voor het Breda's Museum te formuleren en daarbij de volgende uitgangspunten te hanteren: - verzelfstandiging van het museum - behoud van de belangrijke delen van de collectie - eigentijdse invulling van de publieksfunctie welke los staat van het huidige pand - het huidige pand te verkopen en/of te verhuren - op de totale begroting van het Breda's Museum een bedrag van 1,5 miljoen euro te besparen 2. Voor het eind van het jaar 2011 een plan van aanpak te presenteren voor de onder punt 1 genoemde toekomstvisie. Voorjaarsnota 2011: "De opdracht van de Raad om structureel 1,5 mln te bezuinigen op het Bredaas Museum is onderdeel van het onderzoek naar de toekomstvisie, gericht op verzelfstandiging." Raadsbrief inzake Breda's Museum, : Het college is voornemens om, uitgaande van de in deze raadsbrief genoemde onderdelen van beide plannen (Rijntjes en Van Laarhoven), de commissie op korte termijn nader te informeren over de (financiële) haalbaarheid ervan en de consequenties hiervan voor de inhoud en strekking van de motie van de raad. Deze nadere uitwerking zal plaatsvinden in samenspraak met de heer Van Laarhoven en waar nodig in overleg met geïnteresseerde marktpartijen. Begroting 2012: In het licht van de motie van de gemeenteraad over het Bredaas Museum is de toezegging gedaan om eind 2011 een plan van aanpak te presenteren aan de gemeenteraad. Gezien de nog te ondernemen stappen zal de realisering van de motie pas in 2012 mogelijk zijn. Naar verwachting kan de motie in 2012 voor 0,5 miljoen gerealiseerd worden en met ingang van 2013 voor de volledige 1,5 miljoen. Raadsbrief inzake Breda s Museum, : Wethouder Willems informeert de commissie Maatschappij over de stand van zaken. In de brief wordt aangegeven dat de eindrapportage en de concrete financiële gegevens naar verwachting eind januari gereed zijn. Raadsbrief inzake voortgang Breda s Museum, : Naar verwachting worden in juni 2012 de uitkomsten van de studie naar de toekomst van het Breda s Museum voorgelegd aan de commissie Maatschappij. Raadsbrief inzake Breda s Museum, : Naar verwachting worden in september de resultaten en daarmee een besluit ten behoeve van de toekomst van het Breda s Museum aan de raad voorgelegd.

2 Raadsbrief inzake voortgang toekomst Breda s Museum, : Voor het einde van het jaar zal de samenwerkingsvorm met de Provincie en het Noordbrabants Museum inclusief de ruimtelijke en financiële implicaties hiervan worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Commissie Maatschappij, : collegebesluit Aanpak toekomst Breda s Museum ter bespreking geagendeerd. Vervolg bestuurlijke route: Nader onderzoek door de projectgroepen moeten uitwijzen op welke wijze invulling kan worden gegeven aan de toekomst van het Breda s Museum. De resultaten zullen op zo kort mogelijke termijn worden teruggekoppeld aan de raadscommissie en te nemen stappen zullen, zo nodig, er besluitvorming worden voorgelegd. Raad, : Wethouder Akinci geeft aan dat na het zomerreces een update volgt m.b.t. stand van zaken Breda s Museum. Commissie Maatschappij, : Het college wordt om de zes weken geïnformeerd over de ontwikkelingen rondom het Breda s Museum. Wethouder Akinci zegt toe het volgende collegememo ook richting de commissie Maatschappij te sturen. Raadsbrief inzake stand van zaken toekomst Breda s Museum, : Stand van zaken verdere uitwerking toekomst Breda s Museum Commissie Maatschappij, : collegebesluit Procedure toekomstige verzelfstandiging Breda s Museum ter kennisname geagendeerd. Raadsbrief inzake toezeggingen e.d., : Wethouder zal de commissie periodiek op de hoogte houden van de ontwikkelingen op dit gebied. Commissie Maatschappij, Wethouder Meeuwis zegt toe dat wethouder Akinci de commissie met een raadsbrief op de hoogte brengt van de actuele stand van zaken. Raadsbrief inzake stand van zaken rond Breda s Museum, : Wethouder informeert commissie over de huidige situatie en stand van zaken totstandkoming van de toekomstvisie over het Breda s Museum. Commissie Maatschappij, 5 juni 2014: Wethouder Akinci heeft de woordvoerders cultuur op 17 juni gesproken over het Bredaas Museum. Commissie Maatschappij 2 juli 2014: De commissie wordt na de zomer geïnformeerd over het tijdspad om te komen tot herijking van Factor C. Raadsbrief 29 augustus 2014: Op maandag 6 oktober wordt de commissie maatschappij tijdens een informatiebijeenkomst geïnformeerd over het tijdspad om te komen tot herijking van Factor C.

3 Raad_ _541 Doorstart maatschappelijke stage CDA Breda Actief en de Stedelijk Onderwijscoördinator MaS te verzoeken om in samenspraak met de scholen en stage-aanbieders scenario s aan te dragen, inclusief financiële onderbouwing, voor de doorstart van de maatschappelijke stage met meer effect en minder kosten, - Deze scenario s uiterlijk in mei 2014 aan te bieden, zodat zij onderdeel uit maken van besluitvorming bij de daarop volgende voorjaarsnota. Raadsbrief inzake stand van zaken uitvoering van toezeggingen en moties : Bij de Voorjaarsnota zullen scenario s beschikbaar zijn. Voorjaarsnota 2014: We lanceren in 2015 een nieuwe Bredase vorm van maatschappelijke stages in het voortgezet onderwijs. Raadsbrief 12 juni 2014: het college is met het onderwijs in gesprek over een drietal scenario s mede in het licht van landelijke ontwikkelingen waarbij de verplichte stages zijn omgezet naar vrijwillige stages. Hierbij wordt tevens onderzocht wat de financiele effecten zijn van afschaffing. Zodra er meer duidelijkheid is vanuit Den Haag wordt de commissie geïnformeerd en de maatregelen betrokken bij de Begroting Raad_ _542 Betere zorg bij complexe hulpvragen CDA Medio De tien meest zorg- en hulpvragende gezinnen te (laten) identificeren. - De bestuurders van de organisaties waar de zorg- en hulpverleners in dat gezin het vertrouwen te geven om de zorg in deze gezinnen opnieuw vorm te (laten) geven met hoge kwaliteit, doeltreffendheid en doelmatigheid; daarbij de acht leidende principes (vastgelegd in raadsbrief met kenmerk BRD ) hanterend. - Geen onnodige belemmeringen op te werpen als creatieve en gedurfde oplossingen worden gevonden. - De bestuurders te vragen de leerpunten te rapporteren, zodat die ook in minder complexe gevallen kunnen worden toegepast. Raadsbrief inzake stand van zaken uitvoering van toezeggingen en moties : De uitvoering van de motie is in gang gezet en in twee delen opgeknipt: - Fase 1: bepalen van de huidshoudens die het grootste beroep op voorzieningen doen. Deze fase is binnen een beperkt aantal weken

4 gerealiseerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de ervaring die op de diverse werkvloeren bij de professionals aanwezig is (o.a. experimenten AWBZ, sociale teams, CJG en ATEA). Bestandskoppeling biedt op dit moment onvoldoende soelaas; - Fase 2: tussen de organisaties en gemeente wordt afgesproken hoe vervolgens rondom de tien huishoudens gevolg wordt gegeven aan de oproep uit de motie om te komen tot verbetering van de kwaliteit, effectiviteit en efficiëntie. Een van de vragen zal zijn wat in beeld moet worden gebracht om van verbetering te kunnen spreken. Ook hierbij zal gebruik worden gemaakt van de aanwezige kennis en ervaring op de werkvloer. Deze fase kent een uitvoering in de loop van het jaar. Raadsbrief inzake stand van zaken moties 24 juni 2014: Fase 1 De tien meest zorg- en hulpvragende gezinnen te (laten) identificeren is afgerond. Deze zomer wordt de uitvoering vastgesteld. Vanaf de zomer start het experimenteren en de monitoring. Eind 2014 volgt informatie over de voortgang. Raad_ _543 Zorg-Innovatie-Investeringsfonds GroenLinks Vóór Voorjaarsnota 2015 Draagt het college op: - Een Zorg-Innovatie-Investeringsfonds op te richten. - Dit fonds te gebruiken voor investeringen in innovatieve vormen van zorg die niet mogelijk zijn binnen het huidige niet-ontschotte financiële kader. - Hieruit innovatieve investeringen te doen die zichzelf op termijn voor de gemeente terug verdienen (minder kosten huishoudelijke verzorging, vervoerskosten, hulpmiddelen, begeleiding, dagbesteding, en/of persoonlijke verzorging). - Hiervoor in 2014 een bedrag van ,- beschikbaar te stellen uit de reserve WMO. - In ieder geval woningcorporaties te verzoeken twee extra mantelzorgwoningen aan te schaffen en per mantelzorgwoning euro bij te dragen ter dekking van de onrendabele top; ten laste van dit fonds. - Er naar te streven dit fonds revolverend te maken, te vullen uit opbrengsten, en hiervoor aan de Raad een voorstel te doen vóór de voorjaarsnota Raadsbrief inzake stand van zaken uitvoering van toezeggingen en moties : De motie behelst twee delen. De uitwerking van de bijdrage ( ,-) aan de aanschaf van twee mantelzorgwoningen door de corporaties is nu onderwerp van bespreking met de corporaties. Concrete afspraken hierover worden meegenomen in de nieuwe prestatieafspraken. De kaders voor investeringen ( ,-) in innovatieve vormen van zorg worden op dit moment uitgewerkt. Er wordt aansluiting gezocht bij de uitgangspunten van de decentralisatie AWBZ/ nieuwe WMO en zoveel mogelijk aangesloten bij lopende activiteiten/ experimenten. Een voorstel wordt derhalve in april (tegelijk met het beleidskader AWBZ) aan de raad voorgelegd. Raadsbrief stand van zaken moties 24 juni 2014 College wil motie verruimen naar een fonds en met partners kijken naar mogelijkheden voor co-financiering. Tegelijkertijd met de invoering van de nieuwe Wmo wordt in 2015 gestart met het fonds.

5 Raad_ _571 Samen sterk voor de jeugd CDA Draagt het college op: - In het uitvoeringsplan Jeugdzorg duidelijk te maken welke bijdrage verenigingen, clubs, scouting en sportcoaches gaan leveren aan de jeugdzorg. - De financiële consequenties daarbij in beeld te brengen. - Raadsbrief 1 sept. 2014: Het uitvoeringsplan Jeugd wordt in nov door het college vastgesteld en ter informatie aan de commissie worden aangeboden. Raad_ _572 Toeleiding jeugdzorg CDA Draagt het college op: - Bij de toeleiding naar de tweedelijns jeugdzorg maximaal gebruik te maken van de professionaliteit van de medewerkers bij CJG en adviesteam. - De kosten van uitsluitend toeleiding naar jeugdzorg daardoor sterk te beperken. - Raadsbrief 1 sept. 2014: Het CJG Breda gaat een belangrijke rol spelen in de uitvoering van de vrijwillige jeugdhulp. Zoals in het beleidskader aangegeven gaat het CJG zo n 85% van de jeugdhulp zelf bieden. Als specialistische hulp nodig is dan kunnen jeugd en ouders daarvoor ook bij het CJG aankloppen. Ook de huisarts, jeugdarts en medisch specialist zijn bevoegd om door te verwijzen. Om de regierol van de gemeente te borgen zullen er nadere afspraken gemaakt worden met (huis)artsen en zorgverzekeraars. Raad_ _573 Regionale samenwerking Jeugdzorg VVD - Niet akkoord te gaan met een gemeenschappelijke regeling als inrichting van de regionale samenwerking voor de Jeugdhulp in de regio West-Brabant Oost. - Zich tijdens de gesprekken met de regio West-Brabant Oost over dit onderwerp uit te spreken voor de optie van een centrumgemeente als inrichting van de regionale samenwerking voor de jeugdhulp in de regio West-Brabant Oost.

6 - Raadsbrief 11 juli 2014 Voorstel voor regionale inkoop, financiele administratie, contractbeheer en monitoring wordt uitgewerkt i.s.m. 9 gemeenten in West-Brabant Oost. Plan van aanpak wordt medio juli opgeleverd. - Raadsbrief 1 sept. 2014: De regio West-Brabant Oost wil de specialistische jeugdzorg gezamenlijk inkopen. Dit zal worden vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente Breda zal de inkoop voor de regio West-Brabant Oost uitvoeren. Na vaststelling van de overeenkomst ontvangt de commissie deze. Raad_ _590 Motie Innovatie en technologie VVD - Een actieplan "Innovatie en technologie binnen de WMO", samen met zorgaanbieders, clienten en het onderwijsveld te ontwikkelen met als doel innovatie de ruimte te geven en het gebruik van nieuwe technologieen te stimuleren binnen het sociale domein, in het bijzonder binnen de zorg. - Raad_ _591 Motie Behoud Alpha-cheque VVD - Zich hard te maken binnen de VNG en richting Den Haag voor behoud van de Alpha-cheque om zo de kwaliteit van de zorg te garanderen, mensen hun vertrouwde hulp te laten behouden en extra bezuinigingen binnen de WMO te voorkomen. - Brief van wethouder aan staatssecretaris van Rijn inzake Mogelijkheden alfacheque binnen de nieuwe Wmo, 17 juli 2014: Vanuit Breda wordt aandacht gevraagd voor de mogelijkheid van het inzetten van alfacheques binnen de maatwerkvoorziening van de nieuwe Wet. Toezeggingen CieM _ _375 Begeleiding AWBZ Bergkamp Zomer 2013 Rond de zomer ontvangt de commissie Maatschappij een notitie waarin het college aangeeft wat het maatschappelijk resultaat en de

7 randvoorwaarden dienen te zijn van de decentralisatie van de AWBZ. In de notitie worden zorg dicht bij mensen en 1 gezin, 1 plan als uitgangspunten overgenomen. Nadat de commissie/raad deze notitie heeft vastgesteld, kan de aanbesteding plaatsvinden. Zodra de cijfers m.b.t. PGB beschikbaar zijn, wordt de raad hierover geïnformeerd. Zo ook over de herindicaties en de overlap op cliëntniveau. Raadsbrief inzake wijziging proces decentralisatie AWBZ, 31 mei 2012: Het streven is om in oktober met een nadere uitwerking van deze onderwerpen te komen (o.a. vraagverheldering, samenwerking&efficiency en inventarisatie). Raadsbrief inzake analyse effecten Regeerakkoord op gemeentelijk beleid en financiën, 6 november 2012: Daarom streven we ernaar om bij de behandeling van de Voorjaarsnota 2013, waarbij ook de begroting 2013 zal worden geactualiseerd, een plan van aanpak te presenteren waarin wordt aangeven hoe wij omgaan met de mogelijke effecten van de aangekondigde maatregelen. Raadsbrief inzake voortgang aanpak decentralisaties, 29 maart 2013: In augustus 2013 komt de decentralisatie AWBZ naar de commissie Maatschappij met de bedoeling vanuit de commissie richting mee te krijgen. ( ) De opbrengst van de commissie van augustus 2013 en de maatschappelijke overlegrondes monden uit in een nota die eind 2013 aan de Commissie Maatschappij worden voorgelegd. Schema Decentralisatie in vogelvlucht (commissie Maatschappij ): In november 2013 gaat de nota Inrichting nieuwe Wmo fase 1 naar het college, en in december naar de raad. Na de zomer volgt een klankbordbijeenkomst met de raad als input voor de nota inrichting nieuwe Wmo. Commissie : Wethouder Bergkamp zal de commissie na de zomer bijpraten over de experimenten in het kader van de decentralisaties (AWBZ). De commissievoorzitter geeft aan dat hiervoor ook een uitnodiging ligt van het Platform Zorgaanbieders. Dit moet op elkaar worden afgestemd. CieM_ _497 Voortgang bij t IJ - Wethouder Meeuwis informeert de commissie tevens over de voortgang bij t IJ. - CieM_ _560 Kunstgrasvelden Van den Berg

8 Wethouder Bergkamp stelt voor om de samenwerkingsmogelijkheden in de driehoek Barca, Advendo en PCP de komende tijd door te spreken. Als daar een combinatie uitkomt die haalbaar is en wat betreft verenigingsstructuur stabiel is dan zegt de wethouder toe dat die ontwikkeling dan gefaciliteerd kan worden met een kunstgrasveld. Raadsbrief 10 sept Met de betrokken verenigingen is gesproken over samenwerking. Barca is bereid om verder te praten. Advendo en PCP hebben aangegeven geen meerwaarde te zien in samenwerking. Omdat bij PCP recent een bestuurswisseling heeft plaatsgevonden wordt op korte termijn de vraag nogmaals bij PCP neergelegd. De commissie wordt over de uitkomsten hiervan geïnformeerd. loopt CieM_ _561 Accommodatie WDS 19 Van den Berg Wethouder Bergkamp zegt toe om samen met WDS 19 de huidige en gewenste situatie wat betreft de kleedwasaccommodatie in kaart te brengen, en samen op zoek te gaan naar een manier van financiering van de daaruit voortvloeiende kosten. Raadsbrief 10 sept Met de voorzitter is besproken over de wensen t.a.v. was- en kleedaccommodatie. De vereniging zet de wensen op papier en op basis hiervan wordt gekeken hoe het gebouw wordt aangepast. afgedaan CieM_ _622 AZC De Boschpoort Komend jaar Wethouder van Lunteren zegt toe om de commissie te informeren over ontwikkeling van de leefbaarheid en veiligheid rond het AZC de Boschpoort. De commissie wordt geïnformeerd over de uitkomsten van de nieuwe omgevingsmeting die over een paar maanden wordt uitgevoerd en over de maatregelen die genomen worden in de Boschstraat om de overlast en veiligheid in het gebied te verbeteren. loopt

Moties en toezeggingen raadscommissie Maatschappij Moties

Moties en toezeggingen raadscommissie Maatschappij Moties Moties en toezeggingen raadscommissie Maatschappij Moties Raad_22032011_152 Toekomst Breda's Museum D66 Akinci Voorjaar 2015 Draagt het college op: 1. Een nieuwe toekomstvisie voor het Breda's Museum te

Nadere informatie

Moties en toezeggingen raadscommissie Maatschappij. Moties. Ingediend door: VVD. Afdoening: - Port. houder: Bergkamp. Innovatie binnen Welzijn

Moties en toezeggingen raadscommissie Maatschappij. Moties. Ingediend door: VVD. Afdoening: - Port. houder: Bergkamp. Innovatie binnen Welzijn Moties en toezeggingen raadscommissie Maatschappij Moties Raad_22032011_148 Innovatie binnen Welzijn VVD Draagt het college op: Een innovatie door te voeren in de wijze waarop het Bredase welzijnsbeleid

Nadere informatie

Raadscommissievoorstel

Raadscommissievoorstel Raadscommissievoorstel Status: Voorbereidend besluitvormend Agendapunt: 7 Onderwerp: Aanpassing huishoudelijke hulp Datum: 11 november 2014 Portefeuillehouder: Jhr. M.R.H.M. von Martels Decosnummer: 277

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 13 maart 2012

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 13 maart 2012 Raadsinformatiebrief B&W vergadering 13 maart 2012 Steller : W. van den Hatert Telefoonnummer: 0343-565817 E-mailadres : willem.van.den.hatert@heuvelrug.nl Onderwerp : Beleidsvoorbereiding decentralisatie

Nadere informatie

Voorstelnummer: Houten, 27 augustus 2013

Voorstelnummer: Houten, 27 augustus 2013 Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2013-053 Houten, 27 augustus 2013 Onderwerp: Notitie opdrachtgeverschap & experimenten Sociale agenda 2013/2014 Beslispunten: 1. De Notitie opdrachtgeverschap & experimenten

Nadere informatie

Decentralisaties Jeugd en Wmo Beleid & Verordeningen

Decentralisaties Jeugd en Wmo Beleid & Verordeningen Decentralisaties Jeugd en Wmo Beleid & Verordeningen Door Karin Maas en Marieke Beudeker 2 CONCEPT Waar komen we vandaan? Landelijke wetgeving Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 Jeugdwet (vervangt

Nadere informatie

Intentienotitie Regionale samenwerking Sociaal Domein 2015 e.v.

Intentienotitie Regionale samenwerking Sociaal Domein 2015 e.v. Intentienotitie Regionale samenwerking Sociaal Domein 2015 e.v. 1. Inleiding In september 2013 hebben de G12 gemeenten in de regio Arnhem een regionale visie op de drie decentralisaties vastgesteld. Dit

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Pagina 1 van 5

Raadsvoorstel. Pagina 1 van 5 Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering Portefeuillehouder H.A. Driessen en M. Melissen Begrotingsprogramma Onderwerp - Beleidsplan Wmo en Jeugdhulp 2015 2016 - Verordening maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Onderwerp : Verordeningen Wmo en Jeugdhulp BMWE gemeenten 2017

Onderwerp : Verordeningen Wmo en Jeugdhulp BMWE gemeenten 2017 Nummer : 10-04.2017 Onderwerp : Verordeningen Wmo en Jeugdhulp BMWE gemeenten 2017 Korte inhoud : In de verordening maatschappelijke ondersteuning BMWE gemeenten 2017 en de verordening jeugdhulp BMWE gemeenten

Nadere informatie

: herindicatie cliënten huishoudelijke hulp

: herindicatie cliënten huishoudelijke hulp Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

hoofdlijnennotitie Decentralisatie Jeugdzorg Westelijke Mijnstreek

hoofdlijnennotitie Decentralisatie Jeugdzorg Westelijke Mijnstreek Betreft Vergaderdatum hoofdlijnennotitie Decentralisatie Jeugdzorg Westelijke Mijnstreek 25-februari-2014 Gemeenteblad 2014 / Agendapunt Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad wordt voorgesteld: 1. De hoofdlijnennotitie

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. De geactualiseerde Verordening is voor advies voorgelegd aan de Adviesraad Sociaal Domein Boekel.

GEMEENTE BOEKEL. De geactualiseerde Verordening is voor advies voorgelegd aan de Adviesraad Sociaal Domein Boekel. GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 24 oktober 2017 Voorstel van : College van Burgemeester en Wethouders Onderwerp : Geactualiseerde Verordening Wet maatschappelijke ondersteuning 2018 Samenvatting

Nadere informatie

Lijst met toezeggingen voor de vergadering van de commissie Onderwijs en Samenleving d.d. 3 maart 2011

Lijst met toezeggingen voor de vergadering van de commissie Onderwijs en Samenleving d.d. 3 maart 2011 Lijst met toezeggingen voor de vergadering van de commissie Onderwijs en Samenleving d.d. 3 maart 2011 toezegging Datum toezegging status Verwachte 1. Jaarstukken 2007: Huisvesting sportaccommodaties Het

Nadere informatie

Op 31 januari 2017 heeft uw raad een aantal moties aangenomen. Met deze brief berichten wij u over de wijze waarop de afhandeling plaats zal vinden.

Op 31 januari 2017 heeft uw raad een aantal moties aangenomen. Met deze brief berichten wij u over de wijze waarop de afhandeling plaats zal vinden. De gemeenteraad van 's-hertogenbosch Uw brief van : Ref. : J. Pawiroredjo Uw kenmerk : - Tel. : (073) 615 5675 Ons kenmerk : BAZ/BO Fax : Datum : 22 februari 2017 E-mail : j.pawiroredjo@s-hertogenbosch.nl

Nadere informatie

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET)

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) BOB 14/001 BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) Aan de raad, Voorgeschiedenis / aanleiding Per 1 januari 2015 worden de volgende taken vanuit het rijk naar de gemeenten gedecentraliseerd:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/51

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/51 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 23-9-2014 Nummer voorstel: 2014/51 Voor raadsvergadering d.d.: 07-10-2014 Agendapunt: 10 Onderwerp:

Nadere informatie

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : 9-9-2014 Openbaar Onderwerp : Beleidskader Sociaal Domein

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : 9-9-2014 Openbaar Onderwerp : Beleidskader Sociaal Domein ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Datum B&W-vergadering : 9-9-2014 Openbaar Onderwerp : Beleidskader Sociaal Domein Portefeuillehouder(s) : P.J.M. Fens, K. van Waaijen Afdelingshoofd : Paraaf : Paraaf

Nadere informatie

Raadsbrief. Datum: 15 mei 2018 Verzenddatum 22 mei Behandeld door: Zaak: Herman Kamminga

Raadsbrief. Datum: 15 mei 2018 Verzenddatum 22 mei Behandeld door: Zaak: Herman Kamminga Raadsbrief Datum: 15 mei 2018 Verzenddatum 22 mei 2018 : Behandeld door: Zaak: Herman Kamminga 2018-007709 Mailadres: herman.kamminga@middengroningen.nl Onderwerp: Implementatieplan Jeugdhulp Geachte leden

Nadere informatie

Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Mobiliteit 23 februari 2018

Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Mobiliteit 23 februari 2018 Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Mobiliteit 23 februari 2018 Opening en mededelingen 1. Bespreekpunten A. Doorkijk Lange termijn planning GS, met een concrete blik op de komende zes maanden Stand

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Koers in het sociale domein. Maatschappelijke participatie kaderstelling Koers in het sociale domein

Raadsvoorstel. Koers in het sociale domein. Maatschappelijke participatie kaderstelling Koers in het sociale domein Titel Nummer 14/63 Datum 21 augustus 2014 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie kaderstelling Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1530 AA Wormer

Nadere informatie

ons kenmerk BAOZW/U Lbr. 13/020

ons kenmerk BAOZW/U Lbr. 13/020 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Ontwikkelingen decentralisatie jeugdzorg uw kenmerk ons kenmerk BAOZW/U201300291 Lbr. 13/020 bijlage(n) 1

Nadere informatie

Het organiseren van een Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling (AMHK)

Het organiseren van een Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling (AMHK) Vragenlijst Inhoud: 1. In hoeverre is er een gedeelde visie in de regio over wat er op lokaal, regionaal en bovenregionaal niveau dient te worden ingekocht en georganiseerd? Er vindt al goede samenwerking

Nadere informatie

Verordeningen Jeugd en Wmo Wmo-raden

Verordeningen Jeugd en Wmo Wmo-raden Verordeningen Jeugd en Wmo 2015 Wmo-raden Procedures Advies vragen aan alle Wmo-raden = vanaf 6 juni 2 juli Wmo-raden informeren tijdens bijeenkomst = 16 juni en 19 juni Informeren raad tijdens raadsinformatiebijeenkomst

Nadere informatie

GEMEENTE ROERMOND. Raadsvoorstelno. : 2012/056/1 Agendapuntno.: Datum : 7 mei 2012 Portefeuille: BS

GEMEENTE ROERMOND. Raadsvoorstelno. : 2012/056/1 Agendapuntno.: Datum : 7 mei 2012 Portefeuille: BS ^ 1^ gemeente Roermond GEMEENTE ROERMOND Raadsvoorstelno. : 2012/056/1 Agendapuntno.: Datum : 7 mei 2012 Portefeuille: BS Onderwerp: Vaststelling Verordening voorzieningen Wmo Roermond 2012 Aan de Gemeenteraad

Nadere informatie

- 2 - Datum vergadering Nota openbaar: Ja. Besluit jeugdhulp gemeente Hellendoorn 2015, systematiek PGB-tarieven en Beleidsregels PGB 2015

- 2 - Datum vergadering Nota openbaar: Ja. Besluit jeugdhulp gemeente Hellendoorn 2015, systematiek PGB-tarieven en Beleidsregels PGB 2015 - 2 - Nota Voor burgemeester en wethouders Nummer: 14INT05604 in MUIiiii min mui Datum vergadering Nota openbaar: Ja 02DEC.201Ĥ Onderwerp: Besluit jeugdhulp gemeente Hellendoorn 2015, systematiek PGB-tarieven

Nadere informatie

Raadsvergadering 11 juli 2019

Raadsvergadering 11 juli 2019 Raadsvergadering 11 juli 2019 1. Opening 2. Inspraakronde 3. Vaststellen agenda 4. Algemene beschouwingen Voorjaarsdebat 5. Voorjaarsdebat 6. Reactie college Schorsing t.b.v. fractieberaad 7. Slotdebat

Nadere informatie

voortgang van het actieprogramma en de resultaten die hiermee zijn bereikt.

voortgang van het actieprogramma en de resultaten die hiermee zijn bereikt. Raadsvoorstel Agenda nr.8 Onderwerp: Vaststellen Beleidsplan Wmo 2015-2017 Soort: Besluitvormend Opsteller: M. Peijnenburg Portefeuillehouder: T.C.W. Maas Zaaknummer: SOM/2014/012545 Documentnummer: SOM/2014/012546

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld het beleidsplan Wmo 2015 en Jeugdwet 2015 en 2016 Samen kan er meer vast te stellen.

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld het beleidsplan Wmo 2015 en Jeugdwet 2015 en 2016 Samen kan er meer vast te stellen. Raadsvoorstel Aan : Gemeenteraad Datum vergadering : 15 oktober 2014 Agenda nummer : 2014-07-13997 Portefeuillehouder : K. Krook Onderwerp : Vaststelling beleidsplan Wmo 2015 en Jeugdwet 2015 en 2016 Samen

Nadere informatie

Aanjaagteam Transitie Jeugdzorg Brabant Noordoost - Werkgroep inkoop TJ

Aanjaagteam Transitie Jeugdzorg Brabant Noordoost - Werkgroep inkoop TJ Aan Betreft Van Regionaal Bestuurlijk Overleg Jeugd Inrichting overlegtafels bestuurlijk aanbesteden Aanjaagteam Transitie Jeugdzorg Brabant Noordoost - Werkgroep inkoop TJ Datum 17 maart 2014 1. Inleiding

Nadere informatie

Raadsmededeling - openbaar

Raadsmededeling - openbaar Raadsmededeling - openbaar Nummer : 7/2011 Datum : 4 januari 2011 B&W datum : 11 januari 2011 Portefeuillehouder : H.J. Rijks Onderwerp : Vragen GB over zorg Aanleiding Op 23 december 2010 heeft de fractie

Nadere informatie

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Hierbij wordt u uitgenodigd voor de openbare vergadering van de Provinciale Staten Datum: woensdag 14 november 2012 Aanvang: 10:00 uur (de vergadering

Nadere informatie

Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem

Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem Eind juli is de eerste ronde afgerond voor de besteding van het regionale Innovatiebudget Sociaal Domein. In deze ronde is niet het volledige beschikbare budget

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 23 maart 2015 Betreft Inzet huishoudelijke hulp toelage

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 23 maart 2015 Betreft Inzet huishoudelijke hulp toelage > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag www.rijksoverheid.nl Kenmerk

Nadere informatie

Raadsstuk. De vraagstelling van dit onderzoek luidt als volgt:

Raadsstuk. De vraagstelling van dit onderzoek luidt als volgt: Raadsstuk Onderwerp: Wmo voorzieningen: de kanteling van een aanbod- naar een vraaggerichte organisatie. Rapport van het RKC-onderzoek naar de Wmo voorzieningen van de gemeente Haarlem. Reg.nummer: 2013/426163

Nadere informatie

2 7 JAN.2015 Gemeente Delft

2 7 JAN.2015 Gemeente Delft K/1 Qescand archief 2 7 JAN.2015 Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 14-10-2014 A.H. Hekker,

Nadere informatie

Programma Drie Decentralisaties. 2. Inkoop / aanbesteding

Programma Drie Decentralisaties. 2. Inkoop / aanbesteding Programma Drie Decentralisaties 2. Inkoop / aanbesteding Datum: 16 april 2014 1 Opdrachtgever: Stuurgroep drie d s Projectleider: Reitse Keizer 2. PROJECTPLAN INKOOP/AANBESTEDING Projectgroep: Marjolein

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 11 maart 2013 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 11 maart 2013 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX DEN HAAG T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Jaarverslag Regionaal Bureau Leerplicht 2. Rol van het

Oplegvel. 1. Onderwerp Jaarverslag Regionaal Bureau Leerplicht 2. Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Jaarverslag 2015-2016 Regionaal Bureau Leerplicht 2. Rol van het Efficiencytaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Door de uitvoering van de leerplichtwet en

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting GEMEENTE OLDEBROEK Informatie van het college aan de raad Onderwerp: Startnotitie Uitgangspunten Inkoop Wmo 2015. Portefeuillehouder: C. van Dijk (wnd.) Kenmerk: 172949 / 173733 Samenvatting Door de gezamenlijke

Nadere informatie

B&W voorstel. Onderwerp. Gebiedsgerichte sturing sociaal domein Zaakid Versie. Auteur. Kummer, M. Gemeentesecretaris. Huykman, B.J.D.

B&W voorstel. Onderwerp. Gebiedsgerichte sturing sociaal domein Zaakid Versie. Auteur. Kummer, M. Gemeentesecretaris. Huykman, B.J.D. B&W voorstel Onderwerp Gebiedsgerichte sturing sociaal domein Zaakid 0637362590 Versie Auteur Kummer, M Gemeentesecretaris Directeur Huykman, B.J.D. Tomassen, J.F.A. Portefeuillehouder Medeverantwoordelijke(n)

Nadere informatie

Aan de Raad. Vaststellen Regionaal Transitiearrangement Zorg voor Jeugd

Aan de Raad. Vaststellen Regionaal Transitiearrangement Zorg voor Jeugd Aan de Raad Agendapunt: 9 Onderwerp: Vaststellen Regionaal Transitiearrangement Zorg voor Jeugd Kenmerk: Status: SaZa - Welzijn / YK Besluitvormend Kollum, 3 december 2013 Samenvatting Gemeenten worden

Nadere informatie

Onderwerp Vraag / toezegging Stand van zaken per 1 september 2015 Deadline. Besluitvorming en stand van zaken financiën inzichtelijk maken

Onderwerp Vraag / toezegging Stand van zaken per 1 september 2015 Deadline. Besluitvorming en stand van zaken financiën inzichtelijk maken Actielijst raadscommissie Fysiek en Economie t/m raadsvergadering 14 juli 2015 Onderwerp Vraag / toezegging Stand van zaken per 1 september 2015 Deadline 18.12 23-10-2012 raad Project Trambaan Maastricht

Nadere informatie

Bestuursopdracht beleidsplan zorg voor jeugd (2015-2019)

Bestuursopdracht beleidsplan zorg voor jeugd (2015-2019) Bestuursopdracht beleidsplan zorg voor jeugd (2015-2019) Heerenveen, juli 2013 Bestuursopdracht beleidsplan Zorg voor jeugd gemeente Heerenveen 1.Aanleiding De zorg voor de jeugd valt vanaf 2015 onder

Nadere informatie

Er is voldaan aan de verplichting in de Jeugdwet om een beleidsplan en een verordening vast te stellen.

Er is voldaan aan de verplichting in de Jeugdwet om een beleidsplan en een verordening vast te stellen. Datum: 28-10-14 Onderwerp Beleidsplan jeugd en verordening jeugdhulp Status Besluitvormend Voorstel 1. het regionale beleidsplan jeugd vast te stellen 2. het lokale beleidsplan jeugd gemeente Boxtel 2015

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 5 februari 2019 Zaaknummer: 582187 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Lijst van toezeggingen (inclusief moties)

Lijst van toezeggingen (inclusief moties) Toezeggingen 29 apr 2008 Raad MEAS een half jaar na gereedkomen en bewoning regelt het college i.o.m. bewoners een verkeerstelling en doet daarvan verslag aan raad P.M. 31 jan 2010 BSOD verkeerssituatie

Nadere informatie

K. Fiselier BP OA en LIE. Anders, nl: Vaststellen jeugdprogramma Hengelo Zelf doen!, Positief opgroeien en opvoeden in Hengelo.

K. Fiselier BP OA en LIE. Anders, nl: Vaststellen jeugdprogramma Hengelo Zelf doen!, Positief opgroeien en opvoeden in Hengelo. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G201252 436171 / 436171 ONDERWERP Jeugdprogramma Hengelo 2011-2014. K. Fiselier BP OA en LIE AGENDANUMMER BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

COLLEGEBERICHT AAN DE RAAD Van : Burgemeester en Wethouders Reg. nr. : 4533853 Aan : Gemeenteraad Datum : 06-11-2013 Portefeuillehouder : B.J. Lubbinge, van Eijk, v. Muilekom ONDERWERP Planning programma

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL *D * D

RAADSVOORSTEL *D * D RAADSVOORSTEL *D14.005150* D14.005150 DATUM 6 oktober 2014 AGENDAPUNT 9 ONDERWERP Beleidsplan Sociaal Domein 'Koggenland voor elkaar' 2015-2016 INLEIDING Op 1 januari 2015 decentraliseert het Rijk een

Nadere informatie

Voorstel aan college b&w van Landsmeer

Voorstel aan college b&w van Landsmeer STATUS: Voorstel aan college b&w van Landsmeer B&W vergadering: 20 mei 2014 Nr. Agendapunt: Portefeuillehouder: C. Hienkens Onderwerp: Inkoopdocument Jeugdzorg Wmo/AWBZ Afdeling : Sociaal Domein Ambtenaar

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 83380 Datum : 23 september 2014 Programma : Jeugd, Welzijn en Werk en Inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Inkoop Wmo-begeleiding Informatiebijeenkomst 31 mei 2017

Inkoop Wmo-begeleiding Informatiebijeenkomst 31 mei 2017 Inkoop Wmo-begeleiding 2018 Informatiebijeenkomst 31 mei 2017 Het programma Terugblik op inkoop en uitvoering 2015-2017 Uitgangspunten beleidsplan sociaal domein 2017-2020 Uitgangspunten voor contractering

Nadere informatie

Veranderingen in de zorg

Veranderingen in de zorg Informatiemiddag Veranderingen in de zorg Gemeente Baarn Waarom taken naar de gemeente? Landelijke overheid vindt dat de zorg te duur is geworden Wens om zorg dichter bij mensen te regelen Uitgangspunt

Nadere informatie

OPLEGGER * * Datum 1 juni 2016 Nummer Datum commissievergadering 14/15 juni 2016 Datum raadvergadering 28 juni 2016

OPLEGGER * * Datum 1 juni 2016 Nummer Datum commissievergadering 14/15 juni 2016 Datum raadvergadering 28 juni 2016 Datum 1 juni 2016 Nummer 2016-06- Datum commissievergadering 14/15 juni 2016 Datum raadvergadering 28 juni 2016 OPLEGGER Registratienummer 2016-17050 / 16Z.003029 Onderwerp Inkoopplannen Wmo en Jeugd 2017

Nadere informatie

Kostenstijging sociaal domein. Raadsinformatiebijeenkomst 1 november 2018

Kostenstijging sociaal domein. Raadsinformatiebijeenkomst 1 november 2018 Kostenstijging sociaal domein Raadsinformatiebijeenkomst 1 november 2018 Doel en programma Voorstellen Richard Toussain en Gert Jan van den Broek + collega s in de zaal Doel bijeenkomst Toelichting bij

Nadere informatie

Registratienummer: GF Datum collegebesluit: 3 juni 2014 Agendapunt: 3

Registratienummer: GF Datum collegebesluit: 3 juni 2014 Agendapunt: 3 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF14.20056 Datum collegebesluit: 3 juni 2014 Agendapunt: 3 Portefeuillehouder: De heer J.C.F. Broekhuizen Behandelend ambtenaar: Mevrouw M. Mulder Onderwerp: Integrale

Nadere informatie

Kaag en Braassem BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN. REGISTRATIENUMMER (in te vullen door griffie) Datum (in te vullen door griffie)

Kaag en Braassem BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN. REGISTRATIENUMMER (in te vullen door griffie) Datum (in te vullen door griffie) M M G E M E E N T E Kaag en Braassem BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN REGISTRATIENUMMER Datum Aan Onderwerp Gericht aan Wijze van beantwoording De voorzitter van de raad Vragen m.b.t. overschrijding

Nadere informatie

Verblijf. Blijvende intramurale ondersteuning Tijdelijke intramurale ondersteuning

Verblijf. Blijvende intramurale ondersteuning Tijdelijke intramurale ondersteuning Aan : Leden bestuurlijk overleg BW/MO Steller : Ina Roelfsema, namens regionaal ambtelijk overleg beschermd wonen Datum : donderdag 15 november 2018 Onderwerp : Advies en besluitvorming samenwerking beschermd

Nadere informatie

bijlage 1 fax (0591) onderwerp Aanbieding projectopdracht decentralisatie, budgettaire risico's decentralisatie en aankondiging bijeenkomsten.

bijlage 1 fax (0591) onderwerp Aanbieding projectopdracht decentralisatie, budgettaire risico's decentralisatie en aankondiging bijeenkomsten. Raadhuisplein 1 7811 APEmmen t. 14 0591 f. 0591 685599 Postbus 30001 7800 RA Emmen e. gemeente@emmen.nl i. www.emmen.nl

Nadere informatie

Sturen op de transformatie van het sociale domein. Samenhangend beleid voor de 3 decentralisaties

Sturen op de transformatie van het sociale domein. Samenhangend beleid voor de 3 decentralisaties Sturen op de transformatie van het sociale domein Samenhangend beleid voor de 3 decentralisaties Inhoud Landelijke kaders Opgave Uitgangspunten Proces Jeugdwet Aangenomen door de TK en EK O&O, Jeugdwelzijn,

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Werkplan 3D Rol van het samenwerkingsorgaan

Oplegvel. 1. Onderwerp Werkplan 3D Rol van het samenwerkingsorgaan Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Decentralisatie Jeugdzorg

Nieuwsbrief Decentralisatie Jeugdzorg Nieuwsbrief Decentralisatie Jeugdzorg Juli 2012 Het college van Reimerswaal vindt het belangrijk om de gemeenteraad mee te nemen in de transitie van de jeugdzorg. Het geven van goede informatie hoort hier

Nadere informatie

Decentralisatie Jeugdzorg FoodValley: Elke jeugdige telt en doet mee. Afsprakenset Versie 23 januari 2013

Decentralisatie Jeugdzorg FoodValley: Elke jeugdige telt en doet mee. Afsprakenset Versie 23 januari 2013 Decentralisatie Jeugdzorg FoodValley: Elke jeugdige telt en doet mee. Afsprakenset 2013-2015 Versie 23 januari 2013 Doel: Vanaf 1 januari 2015 zijn de gemeenten in de FoodValley in staat om de zorg voor

Nadere informatie

Jeugd. Sociaal Domein Jeugd Werk Zorg. 1 september 2014, verordening Jeugdhulp

Jeugd. Sociaal Domein Jeugd Werk Zorg. 1 september 2014, verordening Jeugdhulp Jeugd Sociaal Domein Jeugd Werk Zorg 1 september 2014, verordening Jeugdhulp Wat moet geregeld zijn? Focuslijst Jeugd: Zorgcontinuïteit is geregeld: passend en dekkend aanbod blijft bestaan Regionaal Transitie

Nadere informatie

beantwoording technische vragen

beantwoording technische vragen Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders beantwoording technische vragen onderwerp technische vragen Joke van Boxtel/ Progressief Nieuwkoop en Pien Schrama/ MiddenPartij Nieuwkoop Datum

Nadere informatie

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 15 december 2015

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 15 december 2015 Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 15 december 2015 Aanwezig: - R. Munniksma burgemeester Afwezig: - L. Veenstra - J. Borg - T. van der Veen wethouders - F. Wiertz secretaris Uitnodigingen:

Nadere informatie

Advies aan B & W. Conceptbesluit

Advies aan B & W. Conceptbesluit Afdelingshoofd Advies aan B & W Nr. Gezien Akkoord Portefeuillehouder, afdeling, datum advies en onderwerp WETHOUDER L.J.H. SCHARENBORG WETHOUDER J.B. BOER WETHOUDER F.H.C. MULKENS MENS EN SAMENLEVING

Nadere informatie

Onderwerp: Uitgangspunten, tarieven e.d. huishoudelijke hulp 2014 e.v.

Onderwerp: Uitgangspunten, tarieven e.d. huishoudelijke hulp 2014 e.v. Aan de gemeenteraad Onderwerp: Uitgangspunten, tarieven e.d. huishoudelijke hulp 2014 e.v. 8 oktober 2013 Gemeentestukken: 2013-300/31026 1. Voorstel U wordt voorgesteld: 1. Scenario 3 (een toekomstbestendig

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF

RAADSINFORMATIEBRIEF RAADSINFORMATIEBRIEF Onderwerp: Transitie jeugdzorg inkoop Registratienummer: 00523307 Datum: 25 juni 2014 Portefeuillehouder: M. Schlösser Steller: E. Meulman Nummer: RIB-MS-1407 1. Inleiding Per 1-1-2015

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d. 2 april 2012: Agenda nr: 3 Onderwerp: Herstructureringsfaciliteit Wsw. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d. 2 april 2012: Agenda nr: 3 Onderwerp: Herstructureringsfaciliteit Wsw. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d. 2 april 2012: Agenda nr: 3 Onderwerp: Herstructureringsfaciliteit Wsw Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel De bezuinigingen op het

Nadere informatie

Bezoldiging bestuurder RGV Holding B.V.

Bezoldiging bestuurder RGV Holding B.V. D. Overzicht aangenomen en overgenomen moties Openstaande moties vorige raadsperiode Alle aangenomen/overgenomen moties 2014 ev Stand van zaken mei 2015. Moties 2013 Datum Nummer Partijen Onderwerp Aan

Nadere informatie

mandaat paraaf paraafj Leidinggevende

mandaat paraaf paraafj Leidinggevende Gemeente Zandvoort B&W-ADVIES Verordening Nadere regels Beleidsnota Overig Na besluit (B&W/Raad): Uitgaande brief verzenden Stukken retour Publicatie Afdeling / werkeenheid: MD/BA Auteur : H. Esselink

Nadere informatie

kunnen functioneren in onze maatschappij. Datum: Besluitvormend Informerend Adviserend 9 nov. 16

kunnen functioneren in onze maatschappij. Datum: Besluitvormend Informerend Adviserend 9 nov. 16 Oplegvel 1. Onderwerp Integrale aanpak 16-27 jarigen 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Iedere jongere in onze regio moet de kans krijgen

Nadere informatie

Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010

Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010 Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010 1. Aanleiding De BMWE-gemeenten willen zoveel mogelijk gezamenlijk het Centrum Jeugd en Gezin realiseren. Dit plan van aanpak is hierop

Nadere informatie

Onderwerp: Gemeentelijke opschaling, regionale samenwerking en decentralisaties

Onderwerp: Gemeentelijke opschaling, regionale samenwerking en decentralisaties Voorstel aan de raad Nummer: 131027418 Portefeuille: Programma: Programma onderdeel: Steller: Afdeling: Telefoon: E-mail: G.M. Asselman BLD Beleid Burgemeester 2.6 Voor de Lelystedeling 2.6.1 Gemeentelijke

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. Datum: Besluitvormend DB Colleges PHO DB Gemeenteraad DB AB Gemeenteraad

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. Datum: Besluitvormend DB Colleges PHO DB Gemeenteraad DB AB Gemeenteraad Oplegvel 1. Onderwerp Jaarverslag 2016-2017 Regionaal Bureau Leerplicht 2. Rol van het Efficiencytaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Door de uitvoering van de leerplichtwet en

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 18 december 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 18 december 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Brief van de minister en staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Brief van de minister en staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal 32 618 Wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek en enige andere wetten in verband met de invoering van een verhoogd collegegeld voor langstudeerders (Wet verhoging collegegeld

Nadere informatie

Datum vergadering: Nota openbaar: Ja

Datum vergadering: Nota openbaar: Ja Nota Voor burgemeester en wethouders Nummer: 14INT05406 III MINIMI llll llllll II Datum vergadering: Nota openbaar: Ja 02DEC.20V» Onderwerp: Besluit maatschappelijke ondersteuning Hellendoorn 2015, systematiek

Nadere informatie

Rapportage Sociaal Domein. 3e kwartaal 2017

Rapportage Sociaal Domein. 3e kwartaal 2017 Rapportage Sociaal Domein 3e kwartaal 2017 d.d. 14-12-2017 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Trends en ontwikkelingen... 2 2.1 Maatschappelijke opvang en beschermd wonen... 2 2.2 Regeerakkoord... 2

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Informatiebijeenkomst Transities Jeugd en Wmo 18 september 2014 Even voorstellen Marieke Dawson sr. beleidsmedewerker Jeugd en Wmo 1 In deze presentatie Wettelijk kader: wat verandert er? Wat heeft de

Nadere informatie

Decentralisatie van de jeugdzorg naar gemeenten

Decentralisatie van de jeugdzorg naar gemeenten Decentralisatie van de jeugdzorg naar gemeenten Inhoud Wat is jeugdzorg en specifieke thema s Achtergrond van de decentralisatie Vastgesteld beleid Rol en positie CJG Inzicht in zorggebruik en kosten Risico

Nadere informatie

Aan de raad. No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013

Aan de raad. No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013 Raadsvergadering d.d. 19 december 2013 Aan de raad Voorstraat 31, 4491 EV Wissenkerke Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax (0113) 377300 No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013 Onderwerp: Voorstel/alternatieven

Nadere informatie

aan deze doelgroep zorg geleverd worden vanuit

aan deze doelgroep zorg geleverd worden vanuit Oplegvel 1. Onderwerp Zorginkoop LVB doelgroep 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Al snel na de invoering van de Wmo 2015 werd ons duidelijk

Nadere informatie

Raadsadvies. Ontwerp programmabegroting 2019 GR

Raadsadvies. Ontwerp programmabegroting 2019 GR *2018.06052* 2018.06052 Dossier: 24544 Onderwerp Inhoud Advies Beleid en Dienstverlening Raadsadvies Ontwerp programmabegroting 2019 GR Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio (SWVO) Ontwerp

Nadere informatie

Bijlage bij BURAP 2016-1 - Monitor sociaal domein gemeente Cranendonck

Bijlage bij BURAP 2016-1 - Monitor sociaal domein gemeente Cranendonck Bijlage bij BURAP 216-1 - Monitor sociaal domein gemeente Cranendonck Inleiding De monitor is een instrument waarmee gevolgd kan worden of de transformatie gerealiseerd wordt en of de gestelde doelen worden

Nadere informatie

Geraadpleegd

Geraadpleegd VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: H. Steijn Tel.nr. : 06-35113525 Geraadpleegd consulent Datum: 13 november 2013 Team: JLV Financieel: Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt.

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Financieel nieuws Maatschappelijke opvang en Beschermd wonen 2. Rol van het

Oplegvel. 1. Onderwerp Financieel nieuws Maatschappelijke opvang en Beschermd wonen 2. Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Financieel nieuws Maatschappelijke opvang en Beschermd wonen 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang 1) Vanaf 1 januari

Nadere informatie

college van burgemeester en wethouders

college van burgemeester en wethouders GEMEENTE BREDA * B E S L U I T E N L I J S T * voor de vergadering van het college van burgemeester en wethouders op 01-06-2010 Aanwezig: Burgemeester Van der Velden Wethouder Arbouw Wethouder Meeuwis

Nadere informatie

Zorg voor Jeugd Raadsinformatieavond. 22 januari /02/2013 1

Zorg voor Jeugd Raadsinformatieavond. 22 januari /02/2013 1 Zorg voor Jeugd Raadsinformatieavond 22 januari 2013 14/02/2013 1 Headlines/voorlopige conclusies Deel I: Tussenevaluatie Buurtteams Jeugd en Gezin Pilot Ondiep/Overvecht 14/02/2013 2 Facts en figures

Nadere informatie

JAARVERSLAG ozjt/samen 14 TwenTse samenwerking op het gebied van zorg en jeugdhulp. Bijeenkomsten & mijlpalen in 2015

JAARVERSLAG ozjt/samen 14 TwenTse samenwerking op het gebied van zorg en jeugdhulp. Bijeenkomsten & mijlpalen in 2015 Bijeenkomsten & mijlpalen in 2015 2015 1 januari 28 januari 2015 februari maart 2015 start Organisatie Zorg en Jeugdhulp Twente OZJT/Samen 14 TWENTSE SAMENWERKING OP HET GEBIED VAN ZORG EN JEUGDHULP PLEIN14

Nadere informatie

Raadsvoorstel OP.09A

Raadsvoorstel OP.09A Raadsvoorstel OP.09A Vergadering: : 20 december 2016 Agendanummer : Opiniërende vergadering : 6 december 2016 Portefeuillehouder : C.J. Schreuders Onderwerp : aanpassen Eigen bijdragen Wmo Aan de raad,

Nadere informatie

Memo Reg.nr.: O-FIN/2013/16 / RIS

Memo Reg.nr.: O-FIN/2013/16 / RIS Memo Reg.nr.: O-FIN/2013/16 / RIS 2013-37 Aan : Raadsleden gemeente Boxmeer Van : College van Burgemeester en Wethouders Kopie : Datum : 23 januari 2013 Onderwerp : Decembercirculaire 2012 Bijlage(n) :

Nadere informatie

1. Onderwerp Begroting drie decentralisaties in het sociale domein 2014 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

1. Onderwerp Begroting drie decentralisaties in het sociale domein 2014 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen,

Nadere informatie

Expeditie Sociaal Domein Tiel Beeldvormingsavond 26 februari 2014

Expeditie Sociaal Domein Tiel Beeldvormingsavond 26 februari 2014 Expeditie Sociaal Domein Tiel Beeldvormingsavond 26 februari 2014 Doel themabijeenkomst Planning en organisatie Bestuurlijke planning Rollen context sociaal domein Het speelveld in de decentralisaties

Nadere informatie

Ontwikkelagenda van het Regionaal BeleidsplanTransitie Jeugdzorg van de gemeenten Lisse, Noordwijkerhout, Noordwijk, Teylingen, Katwijk en Hillegom

Ontwikkelagenda van het Regionaal BeleidsplanTransitie Jeugdzorg van de gemeenten Lisse, Noordwijkerhout, Noordwijk, Teylingen, Katwijk en Hillegom Ontwikkelagenda van het Regionaal BeleidsplanTransitie Jeugdzorg van de gemeenten Lisse, Noordwijkerhout, Noordwijk, Teylingen, Katwijk en Hillegom Inleiding Het Regionale Beleidsplan Transitie Jeugdhulp

Nadere informatie

Onderwerp: Beleidskader decentralisatie jeugdzorg Regio Alkmaar. Aan de raad,

Onderwerp: Beleidskader decentralisatie jeugdzorg Regio Alkmaar. Aan de raad, Agendapunt : 08. Voorstelnummer : 01-005 Raadsvergadering : 30 januari 2014 Naam opsteller : Martine Zweers Informatie op te vragen bij : M. Zweers Portefeuillehouders : Wethouder Mesu Registratienummer

Nadere informatie

Wmo 2015 door Tweede Kamer

Wmo 2015 door Tweede Kamer Wmo 2015 door Tweede Kamer Een ruime tweederde meerderheid van de Tweede Kamer heeft op 24 april ingestemd met het wetsvoorstel van de Wmo 2015. De verwachting is dat de behandeling van het voorstel nog

Nadere informatie

Sturen op de transformatie van het sociale domein. Samenhangend beleid voor de 3 decentralisaties

Sturen op de transformatie van het sociale domein. Samenhangend beleid voor de 3 decentralisaties Sturen op de transformatie van het sociale domein Samenhangend beleid voor de 3 decentralisaties Inhoud Landelijke kaders Opgave Proces Uitgangspunten Proces Jeugdwet Aangenomen door de TK en EK O&O, Jeugdwelzijn,

Nadere informatie

Toezeggingen Totaal Raad, plus voortgang afhandeling moties stand van zaken per september 2012

Toezeggingen Totaal Raad, plus voortgang afhandeling moties stand van zaken per september 2012 Griffie Postbus 20 7920 AA Zuidwolde tel. 0528-378376 Toezeggingen Totaal Raad, plus voortgang afhandeling moties stand van zaken per september Data Onderwerp Afspraak/toezegging Actie door 2011 9 juni

Nadere informatie