Happy Cadeautjes voor mijn verjaardag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Happy Cadeautjes voor mijn verjaardag"

Transcriptie

1 Happy Cadeautjes voor mijn verjaardag Ja ik ben bijna jarig, 14 juni is het mijn verjaardag en dan word ik al weer.tja. En als je jarig bent krijg je altijd de vraag, wat wil jij hebben voor je verjaardag, maar dan ook echt wat wil jij zelf hebben voor je verjaardag. Dus niet voor je kind, niet handig in huis en niet zo handig voor je partner, achter het aanrecht, maar echt voor jou. Oké en dan ga je zoeken naar de leukste happy cadeautjes voor je zelf. Natuurlijk wel dingen waar je iets mee kunt en waar je ook echt vrolijk van gaat worden. Het is zomer, ik ben nog steeds in ons huis druk en dol op reizen dus de leukste gadgets zijn altijd welkom. De toffe webshop Radbag helpt je dan wel en ik stelde mijn top 5 met vrolijke cadeautjes voor me zelf op. Een beetje inspiratie dus met deze vijf happy cadeautjes. 5x Happy cadeautjes voor mijn verjaardag en voor jou natuurlijk

2 Al een tijdje staat de elektrische kurkentrekker op mijn wensenlijstje. Ik ben nogal een kluns met de ouderwetse kurkentrekker. Een elektrische kurkentrekker vind ik gewoon geweldig mooi en naar mijn idee gaat het nooit mis. Koop je het voor je zelf; nee! Is het een leuk verjaardagscadeautje in de keuken voor de wijnliefhebber; ja!

3 Ik dacht er pas al over na, dat een wereldkaart bij ons thuis nog steeds ontbreekt, want de perfect heb ik nog niet gevonden. Eric en ik hebben al redelijk veel gezien en reizen veel, vinden wij. Ook willen wij Florian veel van de wereld laten zien. Leuk is een wereldkaart met prikkertjes met bestemming van mij, Eric en Florian en natuurlijk waar we nog naartoe willen. Leuk dan toch dit prikbord? Ongetwijfeld ken jij ook wel iemand waar dit prikbord perfect in huis past.

4 De zomer gaat beginnen en ik heb ook nog wel een leuk reisje in de planning, met een zwembad. Tijd om heerlijk rond te drijven en als foodie, natuurlijk in deze donut jumbo zwemband.

5 Al even op mijn wensenlijstje, de muesli dispenser. Gewoon, omdat ik het heel erg leuk en makkelijk vind op het aanrecht. Ik maag regelmatig zelf granola, zoals gezouten caramel granola die echt heerlijk is, maar dan moet ik de granola bewaren en is het super makkelijk om de granola in de ochtend in porties in je bakje te draaien. Het staat ook gewoon leuk op het aanrecht. En tja met snoepjes gevuld vind ik het ook wel een heel leuke musthave.

6 Voor leuke musthaves in huis kijk ik altijd rond. De Home Sweet Home lamp vind ik heel leuk. Extra leuk? De letters krijg je er los bij en je kunt je eigen tekst maken. Dus daar ga ik nog even over nadenken. Nog iets de lamp is niet met een stroomsnoer maar schittert op batterijen dus kun je overal in huis neerzetten. Hebben! Jouw favoriete cadeautjes nog niet gevonden? Op de blog staan nog veel meer cadeau tips en ook voor vaderdag. Meer musthaves en shoptips ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in

7 voor de Nieuwsbrief. Juni Happy Musthaves Blogger Foodinista Juni en bijna zomer, maar ik ben ook jarig in juni! Een hele leuke maand voor de happy musthaves! Ik kreeg al de vraag of ik leuke ideeën heb voor verjaardag cadeautjes. Ken je dat? Op het moment dat de vraag gesteld wordt heb je geen idee. Dus deze maand heb ik voldoende inspiratie of in ieder geval heel veel redenen om te zoeken naar de perfecte happy musthaves, want ik moet gaan zoeken naar verjaardagscadeautjes. Op het moment dat ik schrijf gaat er al van alles door mijn hoofd heen. Ook wal weer materiaal voor een ander leuk reisblogje. Reizen in stijl ik denk dat ik daarvoor in deze maand nog maar een ander blog over schrijf, want dan blijft er in dit blog weinig ruimte over en ik ben best wel toe aan een nieuwe trolly en rugtas voor mijn laptop. Dus de inspiratie komt al binnen. Door naar de juni Happy Musthaves! Trouwens het reizen doet mij er aan denken dat ik zelf deze week op Menorca ben en naar Polen ga deze maand echt heerlijke vooruitzichten en in juli ook leuke weekendplannen heb met weekendjes weg. Heb jij deze zomer reisplannen? 10x Juni Happy Musthaves van Blog Foodinista

8 Onze tuin is steeds meer af en ik kijk uit naar lange zomerse avonden. Tijd voor een beetje gezelligheid. Favoriet voor mij zijn deze windlichten voor op de buitentafel in diverse tinten blauw. Nog een happy musthaves voor in de tuin. In onze tuin hebben wij één stenen muur als afscheiding van bijna 12 meter lang,

9 daar zou het leuk zijn om een aantal van deze lantaarns op leisteen op te hangen voor in de zomer meer sfeervolle verlichting. Een extra plus, de lantaarns zijn best wel voordelig. Espadrilles en fringe maken deze zomer iedere outfit leuker. Een suede fringe tas als deze heb ik al jaren in het rose. Gewoon toen vond ik de tas zelf heel erg leuk, maar de rose tas past niet ieder bij iedere outfit, deze matcht veel leuker en voor deze zomer een echte musthave.

10 Het lijkt mij heel leuk om zelf bijvoorbeeld zalm te roken, een musthave is dan wel een rookoven. Deze is helemaal niet duur en leuk voor de heb en om mee te experimenteren.

11 Deze zomer zijn espadrilles weer helemaal de schoenen die je moet hebben. Deze espadrilles van Guess zijn makkelijk en leuk! Ze passen overal bij door de kleuren wit en zilver en sportief onder je favoriete jeans of leukste zomerjurkje. Hebben! Psst ze zijn ook al afgeprijsd.

12 Van zo n koffiebeker word ik iedere ochtend vrolijk.

13 Bij een persdag liep ik letterlijk tegen de nieuwe collectie van Curver op. Ik heb al een leuke boodschappentas, maar deze poef staat op mijn wensenlijstje. Ja de poef is van kunststof, maar heel mooi. De poef lijkt gehaakt, maar is door het materiaal heel praktisch en zowel voor binnen als buiten ideaal.

14 Al twee zomers staat een slow coffee maker op mijn wensenlijstje, maar deze slow coffee makers worden steeds toegankelijker en dat is leuk! Deze is niet zo duur en dan is het leuk om er thuis mee te experimenteren. Voor de zomer vind ik het echt een musthaves. De koffie doet mij denken aan Vietnam, waar ik in de ochtend de meest heerlijke ijskoffie dronk.

15 Ideaal voor op het strand en naar de sauna een hammam doek. Ik heb er twee, maar op vakantie vind ik twee extra wel fijn. Ze zijn licht en passen makkelijk in de koffer. Voor vakanties, zeker prettiger dan badlakens.

16 In de zomer vind ik een Foodfestivals, feestjes en naar iets prettiger en vooral als aanrent, maar toch een leuke zwarte playsuit met bloemen vind playsuit ideaal! Waarom? het strand. Een broek is soms je achter een klein kindje lady like outfit wilt. Deze ik heel mooi en vrolijk. Welke musthave van de juni happy musthaves is jouw favoriet? Meer musthaves en favorieten ontvangen van Foodinista. Volg

17 Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Favoriete evenementen in juni Juni vind ik echt de maand om weer naar de foodtruck festivals te gaan. Als het goed is mooi weer en de start van de zomer. Genieten! Lange dagen en ook in de avonden blijft het warmer. Leuk, want dan kun je echt gaan genieten. Ik weet het in april en mei zijn ze er ook al, maar dan is het vaak toch nog fris en in de avonden koelt het echt af nog niet het picknickkleedjes gevoel en er een lange leuke dag van maken. Een aantal festivals staan bij mij in juni op de radar en gewoon al in de agenda. Heb je nog een plekje over in de agenda? Dan zijn deze favoriete evenementen in juni van mij, mijn evenementen en festival tips voor jou. Favoriete evenementen in juni van Foodblog Foodinista Jenever Festival 11 en 12 juni in Schiedam Op 11 en 12 juni is in Schiedam het Jeneverfestival. Het wordt een mix van proeverijen van jenevers, gins en cocktailworkshops en daarbij een uitgebreid programma. Jenever heeft zijn oorsprong gevonden in Schiedam, maar met de huidige trend van Gin krijgt de stad Schiedam ook steeds meer de naam GinCity. Voldoende te proeven en te ontdekken. Alles wordt nog gezelliger met muzikale optredens, cocktailwedstrijden en foodtrucks.

18 Eten op Rolletjes 24 t/m 26 juni in Breda Op 24 juni kun je mij vinden in Breda in Brabant bij Eten op Rolletjes om het weekend af te trappen. Eten op Rolletjes rolt namelijk door naar Brabant. Midden in het centrum op het Kasteelplein in Breda vinden de foodtrucks hun plekje. Lepeltje Lepeltje 24 t/m 26 juni in Utrecht In Utrecht is van 24 t/m 26 juni het kindvriendelijke festival Lepeltje Lepeltje. Het festival staat bij mij op 25 juni in de agenda. Genieten met het hele gezin. Een uitgebreid kinderprogramma; schminken, theatervoorstellingen en voorlezen voor de allerkleinsten. Natuurlijk met heerlijk eten bij de foodtrucks een totale beleving en dat in de gezellige stad Utrecht. Meer evenementen tips ontvangen? Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. Mei Eetdagboek Antwerpen Proeft, First Festival en Menorca In Mei hebben we veel de zon gepakt! Gelukkig maar, want het werd wel een beetje tijd, na de koude April maand. April was een hele leuke maand! De maand begon ik op een zonnig Antwerpen Proeft met heel veel heerlijke hapjes en drankjes een food evenement voor het hele gezin, vervolgens gingen we

19 o.a. naar My First Festival in Utrecht en wat een feest voor Florian en wij sloten de maand af op Menorca! Tussendoor deed ik ook nog leuke dingetjes en die kun je verder zien en lezen in dit Mei Eetdagboek. Mei eetdagboek Foodinista van Foodblog

20 Het eerste weekend van Mei was Antwerpen Proeft. Met een stadsstrand, waar ook de kinderen konden genieten, vol met emmertjes en schepjes.

21 Ik dronk ondertussen een Gin Tonic op het stadsstrand van Antwerpen Proeft en Eric een Duveltje. Heerlijk dagje!

22 De Negroni met bite was hip op Antwerpen proeft en eerlijk, ik ben er ook wel fan van voor deze zomer. Daar komt nog wel iets over terug op de blog.

23 Bij AEG proefde ik het sous vide rundvlees uit de stoomoven. Yum! En toch wil ik ook nog steeds zo n stoomoven. Ja, echt wel!

24 Duvel heeft nieuwe glazen en deze mocht je zelf inschenken op

25 Antwerpen Proeft, tja dat moet je niet onder druk door mij laten doen. Zie het resultaat. Maar de glazen zijn mooi en uhm de Duvel smaakte er niet minder om hoor.

26 Ook proefden we Noordzeepaling met asperges bij Antwerpen Proeft.

27 Het was een warme dag en dan moet je afsluiten met ijs. Deze coupe was echt geweldig! Veel rood fruit en heel veel roomijs, maar negen bollen. Ik denk dat ik er een keer voor naar Sint Niklaas ga. Wel gedeeld natuurlijk ;-).

28 Antwerpen Proeft was een succesvolle dag en ik kan wel zeggen; iedereen was moe!

29 Thuis kwamen er veel asperges op tafel en we begonnen gewoon simpel; asperges, aardappeltje en zalm uit de oven.

30

31 Florian zijn waterparadijs staat! De zomerse lentedagen zijn nu echt compleet, wat een feest. Uhm ja, alles voor je kind, want de zonnebedden zijn spontaan aan de kant geschoven.

32 En tijd om te spelen in het zwembad. En spelen in de zandbak, ja de tuin is helemaal kidsproof gemaakt!

33 Toen was het moederdag! Lief een cheque voor een schoonheidsbehandeling naar keuze, onbijtje op bed en een mooie tekening van mijn dreumes. Lief! Daarna op bezoek en

34 bezoek van de mama s en oma s.

35

36 Met slecht weer, weer naar binnen. Waar nog een een gloednieuw pianootje klaar stond. Al gekregen met de 1e verjaardag, maar nu echt groot genoeg. Veel plezier en wat een lol!

37 Begin mei ging ik naar een workshop met de siropen van Teisseire en werd ik geïnspireerd om verrassende alcoholvrije cocktails te maken, zoals deze spicy orange. Na het evenement van Teisseire ging ik zelf aan het werk met de verrassende siropen en ik maakte onder andere deze cocktail met bosbessen en rozenwater. Op de blog staan nog meer zomerse recepten.

38

39 Ik ging met een vriendinnetje naar het Better Event en bij het better Event aten we een avocado pompoen salade en een couscous feta salade. Beiden echt yum!

40 Na het Better Event gingen we wijntjes drinken, tja.. Ach het is zaterdag het mag dan best. Volop inspiratie en en dingen geleerd, maar nu even bijkletsen. Zoveel tijd hebben we ook niet altijd en nu zijn we in Amsterdam en moeten we er wel tijd voor maken.

41 Wijnen na alleen een salade is niet zo n goed plan, dus toch een broodje erbij. Lekker!

42

43 Mama aan de wijn, dan vieren papa en Florian een diksap party. Ruig spul!

44 Lol en veel plezier onderweg naar My First Festival. Wachten op Dirk bij My First Festival. En wachten duurt lang

45 voor een dreumes dus met Beer en een bekertje drinken. Echte festivalganger! Dan is Dirk begonnen en heeft Florian nog alleen meer opperste

46 concentratie voor het podium. Papa en mama moeten het natuurlijk even vastleggen.

47 Geen festival zonder eten en natuurlijk, bij My First festival; Pannenkoeken! En die smaakten heel goed!

48 Bob de Pannenkoekenbouwer mocht zijn pannenkoeken zelf bouwen met chocolade en chocolade.

49 Het uitzicht in Tivoli is ook geweldig, vooral voor een dreumes en ik kijk graag mee.

50 Ook papa en mama proosten op een mooi My First Festival bij Oliver in Utrecht.

51 Genieten van een biertje bij Olivier in Utrecht. Florian genoot ook na, na zijn eerste festival.

52 Ik kreeg ook nog bijna 1,5 kilo schol opgestuurd! Niet verkeerd. Met het mooie weer in Mei ging bij ons de barbecue aan. Het recept voor schol staat al op de blog.

53 Proosten met mama bij het bierfestival van het Bierparadijs in België, waar ze ook voor de kinderen hadden uitgepakt met springkussens en meer leuke dingen.

54 Van Genius kreeg ik hele leuke proefpost opgestuurd, zoals deze gelutenvrije pizzabodems. Daar word ik wel blij van! Mijn darmen raken ook altijd opgeblazen van gluten en deze bodems

55 verteer ik heel goed en ze smaken ook nog eens top! Van Jumbo kreeg ik proefpost om fruitpoffertjes te proberen.

56 Leuk! Florian is er, zoals veel kinderen, dol op! Ik vind het veel werk en niet zo gezond. Deze poffertjes bevatten meer vitamine, 40% fruit en veel minder vet. Oh ja ze zijn natuurlijk al klaar dus heel snel staan ze op tafel. Ik vond wel de banaan het lekkerst. Florian vond ze beiden heerlijk.

57 Fruitpoffertjes van Jumbo. Minder suiker, meer vitamine en heel snel klaar. Ook wel eens fijn.

58 Florian vond ze ook erg lekker en de vraag was; meer poffertjes graag!

59 Toen gingen we voor de eerste keer vliegen met je kind. Heel eerlijk ik zag er wel een beetje tegenop, maar het ging heel goed. Het was maar een korte vlucht en toch. Opstijgen, dutje

60 en landing. Dat was het. Tijd voor vakantie! De vakantie is pas begonnen als je een speeltuin hebt

61 gevonden! En ja dan in Mahon de stad van Menorca één met een perfecte glijbaan.

62

63 Met zwemmen in het zwembad is voor Florian de vakantie echt begonnen! Wat een plezier!

64

65 Natuurlijk gingen we strandjes op Menorca ontdekken. En nog meer spelen op het strand en in de zee.

66 Churros zijn een favoriet, niet alleen van mij en Eric, maar ook van Florian. Ach, vakantie!

67 Door naar Juni met natuurlijk nog veel meer Menorca, ik ben jarig, leuke etentjes en ik ga op persreis naar Polen en wie weet wat nog meer voor verrassingen. Iedere maand een nieuw dagboek en deze blijven volgen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk. Mei Happy Musthaves Blogger Foodinista Nieuwe Happy Musthaves op Foodinista. De reismaanden op de blog zijn actief en vol met lentekriebels, mocht ik vorige maand al op een leuke perstrip naar Mallorca en gaan proeven van de Balearen, met het gezin culinair gaan proeven in Maastricht, deze maand gaan we een hele week naar Menorca! Heerlijk van de zon genieten, daar ga ik in ieder geval vanuit. Geen lentekriebels, maar daar krijg ik een zomergloed van! Voorbereidingen dus voor de zomervakantie en van het fantastische zomerweer, waar we nu van mogen genieten krijg ik ook een shopdrift van mooie zomerse musthaves. In de keuken nieuwe inspiratie en wat betreft schoenen, weg met de winterlaarzen, espadrilles wil ik hebben en snel. Mijn favoriete musthaves en misschien een aantal herinneringen voor op het boodschappenlijstje heb ik verzameld in dit blog. Veel inspiratie in deze Mei Happy Musthaves en voorbereidingen voor de zomervakantie. Waar ga jij naartoe en heb je nog tips voor mijn reis naar Menorca? Laat het weten.

68 Mei Happy Musthaves van blogger Foodinista Ik vind deze set zo ontzettend leuk! De maisonbekers blijf ik leuk vinden en ideaal voor buiten in de lente en zomer, doordat je ze dicht kunt draaien en in de maison tap kun je heerlijk flavoured fruitwater maken. Deze tap met glazen shop je echt voor een budgetprijs en is natuurlijk een heel leuk cadeau voor de lente en zomer.

69 Met mooi weer eet ik het allerliefst buiten en een beetje rustig aan graag. Lang in de keuken staan is zonde, maar de barbecue aan vind ik best wel bewerkelijk en ik ben zelf geen barbecuequeen. Ik laat het aan de mr. over. Ook wel weer saai eigenlijk, want ik zit een beetje te wachten, te kletsen en ondertussen ga ik mij er toch mee bemoeien natuurlijk, want zo ben ik. Om zelf toch iets te doen te hebben staat hoog op mijn wensenlijstje de buitenfondue van Boska, ook heel gezellig en je hebt ook echt iets te doen. Het is weer eens iets anders en veel sneller voorbereid voor de onverwachte toch mooie Nederlandse avonden. Ik ben in juni jarig en anders dan gaat deze buitenfondue heel snel aan mij zelf cadeau gedaan worden.

70

71 Ook deze zomer kunnen we niet zonder de espadrilles en fringe is het helemaal! De perfecte combi dus espadrilles met fringe; hebben! Met een buitenspelend kindje vind ik glazen niet altijd ideaal, maar plastic bekers mogen ook leuk zijn, zoals deze aqua groene glazen.

72 De glazen die je deze zomer wilt hebben voor je cocktail, aperitief, whisky, aperol of ander andere geniet drankjes. Op zoek naar een vaderdag cadeautje? Dan zijn deze klassieke en hippe kristallen glazen zeker een goed idee!

73 Vision is echt mijn favoriete zonnecreme, ik heb best lang moeten zoeken. Zelf verbrand ik redelijk snel en krijg ik ook snel uitslag van parfum, met Vision heb ik nergens last van. Tegenwoordig met alle strenge vliegregels kun je ook niet alles meenemen en is Vision ook ideaal voor het hele gezin. Op internet vond ik ook een drogisterij met mooie prijzen voor de toch wel redelijk dure zonnecreme.

74

75 Een musthave en verplichte basic voor in mijn kledingkast het navy blauw wit gestreepte jurkje. Ideaal om te combineren en bij bijna al het weer perfect om te combineren. Ooit konden we heel makkelijk zonder, maar ijs in wijn vind ik nog steeds geen succes en in de zomer is het toch ideaal als je wijn snel op de perfecte temperatuur is. Onverwacht bezoek is geen probleem. Bij mij ligt de corkcicle wijnkoeler al in de vriezer en het werkt perfect, ik ga het je binnenkort laten zien, maar het is echt een Happy Musthave voor de zomer. Binnen 20 minuten is, zowel je rode wijn als witte wijn op de

76 perfecte temperatuur gekoeld en kun je genieten. Oké ik ben 30, in het begin deed het best even zeer, daar zal ik heel eerlijk over zijn, maar heel vaak sta ik er ook niet bij stil. Ik ben al mama, maar ik doe zo ontzettend veel leuke dingen dat ik er vaak niet over na denk. Wanneer ik er wel over na denk? Wanneer ik opeens naar een foto kijk van vijf tot tien jaar terug. Ja, ik ben ouder geworden, maar nog steeds jong. Ik heb een aantal pigmentvlekjes bij mijn sproeten gekregen en een rimpeltje hier en daar. Ik smeer al langer dan tien jaar, maar deze pigmentcreme van Utsukusy gaat deze zomer mijn hulpje worden voor de zonneschade, pigmentvlekken en rimpeltjes. Je leest er nog meer over.

77

78 Espadrilles wil ik deze zomer weer hebben. Ik ben een beetje een glitterjunkie en dus verliefd op deze glitter espadrilles. Hebben! Welke van de mei happy musthaves is jouw favoriet? Meer happy musthaves en favorieten ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. April Happy Musthaves Blogger Foodinista Lentekriebels, reiskriebels het is voor mij eigenlijk een beetje het zelfde. Zo ben ik helemaal niet van de wintersport. Ik ben er niet mee opgegroeid, maar wel met de zon. Zodra de eerste zonnestralen weer doorkomen, dan denk ik ook automatisch weer aan leuke reisjes plannen en natuurlijk aan reisjes maken. Alleen wat er komt er nog meer bij kijken bij de lente? Meer en nieuwe Happy Musthaves, april is gestart en ook de lente dus tijd voor de April Happy Musthaves vol in het teken van de eerste lentekriebels en reiskriebels. Wat mag er mee in de koffer om praktisch te reizen en wat mag er deze lente niet ontbreken in mijn kledingkast. Lees er over in dit blog en welke items zijn jouw favorieten om deze lente en reismaand mee te beginnen? De april Happy Musthaves van

79 blogger Foodinista

80

81 In de lente kan ik niet zonder zonnebril. Wel heb ik besloten geen dure zonnebril meer te kopen. Niet dat ik ze niet mooi vind, maar op dit moment is het bij mij de moeite niet waard. Min laatste Marc Jacobs ben ik helaas en met veel pijn in de trein verloren toen ik met mijn baby onderweg was van Brabant naar Amsterdam. Tja dan let je op andere dingen. Ook zijn zonnebrillen voor hem sowieso echt geweldig. Toen kwam ik deze zonnebrillen lijn tegen niet duurder dan twintig Euro, maar wel mooi en trendy en deze groene zonnebril vind ik echt geweldig en opvallend.

82

83 Het rugzakjes is hip om mee de deur uit te gaan. Dat niet alleen een rugzakje is ook nog heel erg makkelijk. Ik spotte deze leuke en vrolijke zilveren met fringe. Helemaal klaar voor de lente en zomer in leather look voor een kleine prijs.

84

85 De Adidas Superstar is weer helemaal terug. Geweldig vind ik ze, als tiener had ze ook en ze lopen echt geweldig. Toen had ik laarsjes, maar de lage vind ik nu veel leuker, vooral deze Adidas Superstars met slangenprint zijn mijn favorieten. Fijne sneakers om veel in te wandelen. De pink flamingo is het helemaal! Reis in stijl met de pink flamingo trolly. Opvallen op het vliegveld en makkelijk te herkennen tussen alle trolly s in het vliegtuig.

86

87 Ideaal om op reis mee te nemen en bijna voor ieder weer type ideaal, een jumpsuit. Van dunne stof en met een jasje of vest voor de mindere dagen. Neemt weinig ruimte in, in je bagage en voor veel gelegenheden leuk te stijlen. Deze kost maar 30 Euro, dus versleten, geen probleem! Meer musthaves en favorieten ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Leukste België bierfestivals in Al sinds mijn studententijd ga ik met vrienden naar het Zythos bierfestival. Toentertijd was het nog een klein bierfestival, wat ieder jaar steeds groter leek te worden. Daadwerkelijk was het ook zo. Ooit begon het in een hal in Sint-Niklaas, maar ondertussen is het al jaren verplaatst naar Leuven. Wat ook wel nodig was en hier lijkt het festival al weer bijna uit de locatie gegroeid. Toen ik begon met studeren had ik zelf nog nooit een biertje gedronken en mijn eerste biertje vond ik ook niet echt smaken, alleen door de jaren heen weet ik het steeds beter. Mijn favorieten, mijn mindere favorieten en wat smaakt bij welke gerechten en wat absoluut niet, want bier drinken is een kunst. Drink je zelf ook graag speciaalbier, wil je er meer over leren of geniet je gewoon veel van de culinaire festivals. Dan zijn deze leukste bierfestivals in België met een culinaire en bourgondische twist absoluut iets voor jou! Pak je agenda er maar bij en plan een culinair en bier weekendje weg naar de zuiderburen voor de leukste bierfestivals in België en nog veel meer culinair plezier.

88 Leukste bierfestivals en culinaire tips in België meer Zythos Bierfestival in Leuven van 23 t/m 24 april Geen glamour, maar een grote sporthal met heel veel brouwerijen en lange tafels, waaraan je gaat zitten en bier gaat proeven. Met je gezelschap maak je de gezelligheid en natuurlijk met je speciaal bier, want uiteindelijk kom je daar voor. Het grootste speciaal bierfestival van België. Bij het Zythos festival zijn 88 stands aanwezig met meer dan 100 brouwerijen voldoende om te proeven en meer dan mogelijk is. Inderdaad voldoende om jaar op jaar naar terug te gaan, maar ieder jaar zijn er nieuwe bieren te ontdekken. Na dit festival is naar huis rijden onmogelijk. Tussen het station van Leuven en de locatie rijden bussen. Een overnachting in Leuven is ideaal. De leukste hotels in Leuven heb ik uitgezocht. Budget: Design en helemaal gestyled het Pentahotel Leuven, je loopt ook nog zo de stad in, waar veel cafétjes en restaurantjes zijn. Luxe: Het Martin s klooster is een oud Klooster omgebouwd tot luxe klooster en voor wat je krijgt, dan valt de prijs eigenlijk wel mee. Bollekesfeest in Antwerpen van 19 t/m 21 augustus Tijdens het Bollekesfeest staat alles wat Antwerpen te bieden heeft op culinair gebied centraal. Lokale producten, merken en natuurlijke de Antwerpse Bollekes. Een Bolleke Koninck mag niet ontbreken tijdens het Bollekesfeest in het centrum van Antwerpen met de meeste activiteiten rond de Groenmarkt het de grote Markt in Antwerpen. Alles onderbegeleiding van veel gezellige muziek. Er een gezellig weekendje Antwerpen van maken? Foodinista

89 zocht de leukste hotels in Antwerpen voor je uit. Budget en design: Bij hotel Banks is het thema wit en midden in het centrum. Luxe en design: Design en een jacuzzi op de kamer bij Gentse Bierfestival in Gent op 20 augustus Een bierfestival in een school, tja het kan allemaal. Je kijkt er gewoon langs heen en ziet dan opeens dat het ontzettend leuk is! Bij deze school in het centrum van Gent is namelijk een prachtige binnentuin. Vol met lange picknick tafels. Aanwezig zijn ongeveer twintig brouwerijen met diverse biertjes en proeven maar. Ook is er een barbecue aanwezig om de sfeer compleet te maken. Overnachten in Gent? De leukste tips voor een hotel bij de locatie. Budget: Charme en vintage bij B&B Verne Dreaming of klassiek met een piano op de kamer bij Quatre mains Logis. Luxe: Klassiek en romantisch bij Charme hotel Hancelot. Meer evenementen tips ontvangen of met mij delen? Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. Maart Happy Musthaves

90 Foodblog Foodinista Van alle kinderspullen word ik een echte shopaholic, als ik het al niet was. Eerlijk alles is zo leuk, dat ik alles wel zou willen hebben, gelukkig zijn er een aantal musthaves bij die gewoon echt nodig zijn, gelukkig maar. Kleine mannetjes worden groter en dat betekent shoppen! Aangezien maart op blog Foodinista helemaal in het teken staat van kids en het dus kidsmaand is ben ik ook in deze Happy Musthaves helemaal los gegaan voor de kids en ook waar papa en mama blij van worden. Natuurlijk met leuke cadeau tips en waar wij zelf deze lente en zomer niet omheen kunnen. Gewoon weg, omdat we op vakantie gaan, kleine mannen groot worden en we hopelijk veel buiten gaan spelen. Welke Maart happy musthaves voor kids zijn jouw favorieten? Maart Happy Musthaves voor kids

91 Kleine mannetjes worden groot en krijgen steeds meer behoefde aan een eigen plekjes in huis. Hij klimt en klauter graag op de bank en op de grote stoelen, wat niet echt mag, maar echt zitten is best wel heftig in die grote meubelen. De echte kinderstoelen is ook niet altijd leuk. Wat is zo n eigen kinder relax stoel dan relaxed en gezellig om erbij te zitten. Deze is besteld en staat binnenkort bij ons in huis ik ben heel nieuwsgierig!

92 Niet alleen een relaxstoel, maar ook de speelhoek gaat veranderd worden. De box gaat echt uit huis en er gaat een officiële speelhoek komen. Er staat al een mooie Ikea kast, wel bekend denk ik zo met de vierkante vlakken. Hier komt een laag gedeelte bij, waar een mooi speeltafeltje van gemaakt kan worden met voldoende ruimte om het speelgoed op te ruimen. Alleen voor de stoelen kies ik wel voor stoelen met een goede zithouding en deze kinderstoelen zijn mijn favoriet in wit en blauw.

93 Deze leuke opbergboxen speciaal voor kinderen passen ook in de Ikea kasten en eerlijk is eerlijk, ik vind ze echt wel veel leuker! Deze schuiven we er dan ook mooi in en dan weet de kleine man mooi welke opbergboxen van hem zijn en welke van papa en mama. Leuk voor boeken en al het elektrische speelgoed wat een steeds grotere verzameling aan het worden is, waar we natuurlijk heel blij mee zijn, maar nu gaat het allemaal nog mooi in de box.

94 Niet alleen het grote speelgoed, maar ook al het kleine speelgoed verzamelen! Deze opbergzak vind ik echt geniaal en hebben! Het grote speelgoed in de boxen, maar het kleine speelgoed, zoals knuffeltjes, losse blokjes, autootjes, muziekinstrumentjes ruimen we s avonds op in de opbergzak en s ochtends dan maken we er weer een mooi speelkleed van. Leuk en praktisch! Voor een jongetje vind ik Le mustache heel leuk, maar er zijn zo veel leuke printjes en tja de speelgoed verzameling is steeds groter aan het worden.

95 Florian is dol of ik kan eigenlijk wel zeggen een beetje bezeten door mijn laptop, niet zo gek ook, want ik breng er wel wat uurtjes achter door. Dit probeer ik zo weinig mogelijk als hij er is, maar even mijn mail controleren, reacties bekijken, het hoort er allemaal bij. Ik ben op zoek gegaan naar een alternatief of om Florian van mijn laptop af te houden, want echt blij ben ik er niet mee. Een eigenlijk laptopje! Deze houten vind ik erg leuk en staat op de bestel lijst.

96 Een echte verrassing is het denk ik niet, maar ik ben er wel heel blij mee! Ja hij speelt heel graag met pannetjes, spatels en meer. Op het kdv is het keukentje favoriet en bij oma de bronzen pannen. Het liefst kijkt hij mij tijdens het koken, dus kandidaat voor een eigen keukentje. Ja voor je tweede verjaardag komt het eraan, nog even geduld dus.

97 Niet alleen in de woonkamer moeten er een aantal aanpassingen plaatsvinden, maar ook in de eigen kamer van het het kleine mannetje. Het is duidelijk aan het worden dat zijn eigen bedje, een te klein bedje aan het worden is en dat er een normaal bed moet komen. Spannend, want flink gaan veranderen. Het thema op de in Amerika stijl, met zelfs behangmuursticker. Dit dekbedovertrek toch? het slaapritme zal ook slaapkamer is helemaal een totempaal als vond ik alvast. Stoer

98 Vanaf het begin af aan hebben we gezegd dat er later als er meer gespeeld gaat worden in de eigen kamer van Florian er een tentje zou komen. In de Amerika kamer hoort natuurlijk echt een tipi. Deze stoere tipi kwam ik tegen en staat op het lijstje voor zijn volgende verjaardag. Nieuw bed, tentje op de kamer en een echte peuter kamer. Meer musthaves en favorieten ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Winactie: Naar de bioscoop naar Rokjesdag Krijg jij ook al lentekriebels, liefdekriebels en rokjeskriebels nu de zon weer gaat schijnen? Alleen de temperatuur valt nog een beetje tegen. Al zag ik al dat het de

99 eerste week van maart niet tegen gaat vallen, we gaan de 12 graden met een beetje geluk aantikken en veel zon. Goed weer om, weliswaar met je winterjas en sjaal, maar toch een terrasje te pakken en nog een warm drankje te drinken. Langzaam kruipen we naar de lente en de eerste rokjesdag. Ik kan in ieder geval niet wachten tot het weer lente gaat worden en de temperaturen stijgen, maar voorlopig kunnen we ook nog even de bioscoop in duiken om naar de film Rokjesdag te gaan. Wat extra leuk is om de Liefdeskriebels, uhm Lentekriebels mee te krijgen richting deze Rokjesdag mag ik als Foodblog 2x een leuk pakket weggeven helemaal gelinkt aan Rokjes. Winnen Rokjesdag naar de bioscoop Wat kun jij winnen? Ik zou geen Foodblog zijn als je niet iets voor in de keuken zou kunnen winnen. Twee keer mag ik een set weggeven van een schort die jij zelf kunt gebruiken in je eigen keuken en die ook worden gedragen in de film tijdens een kookworkshop, natuurlijk krijg jij wel een nieuw exemplaar en mag je ook zelf naar de bioscoop om Rokjesdag te gaan bekijken, want in het pakket ontvang je twee bioscoopkaartjes om heerlijk te gaan zwijmelen bij deze feelgood film. Wat moet je doen voor het Rokjesdag pakket? 1. Natuurlijk ben je Facebookvriend van Foodinista of volg je Foodinista op Instagram of Pinterest. 2. Laat mij onderstaand in een reactie weten, waarom jij dit avondje uit graag wilt winnen. 3. Vergeet niet sharing is caring! Deel dit bericht dus op Facebook, Twitter of andere social media Kanalen. De winactie voor Rokjesdag loopt tot 15 maart 2016, daarna maak ik de winnaar bekend.

100 De winactie voor Rokjesdag de film is ondertussen afgelopen en de winnaars hebben bericht ontvangen. Kans maken op een andere leuke prijs kijk eens bij actie en korting daar staan regelmatig leuke winacties en leuke andere tips. Meer blogs en leuke winacties ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Meer water drinken Tien tips Meer water drinken het klinkt allemaal zo makkelijk, maar heel eerlijk ik vind het zelf best wel moeilijk en ik denk er dan ook best vaak over na, hoe ik mijn water drink kan verbeteren en dan natuurlijk andere drankjes kan laten staan. Het is namelijk zo makkelijk om de koelkast open te trekken om iets anders te pakken. Dan ook nog het andere probleem te druk en er aan het einde van de dag achter komen dat je best een beetje een zeurderige hoofdpijn hebt, misschien toch te weinig gedronken of een beetje moeite met de stoelgang. Vaak ligt het aan één probleem, gewoonweg te weinig water en toch is lastig om meer water te drinken. Ik heb er over nagedacht en wat zou het voor mij makkelijker maken om meer water te drinken? Nou het aantrekkelijk, makkelijk en lekker te maken. Dus meer water drinken! Hier zijn mijn tien tips die werken en ik hoop voor jou ook! Geloof mij ik vind 1,5 liter op een dag heel moeilijk, vooral nu met een baby, waar ik druk me ben en vaak heel goed voor hem zorg en dan soms denk en ik nu uhm oh ja ik zal eens drinken. Vandaar mijn onderzoek, want ik heb een beetje hulp nodig, zowel om meer te drinken en om meer gezond water te gaan drinken.

101 Meer water drinken; tien tips van Foodblog Foodinista Tip 1 Meer water drinken, water tap in huis Wat bij mij echt werk is een watertap in huis. Ik voel een antwoord terug komen, maar een watertap hebben we allemaal, de kraan! Dat klopt, alleen deze vul je met je favoriete fruit, kruiden en wat jij wilt en maakt er ook direct infused water in en zet je op een plek neer met glazen er direct naast, waardoor je veel sneller water pakt. Wordt het water te warm? Aanvullen met ijsklontjes. Mijn tap is Kookpunt een hele mooie kookwinkel in Rotterdam met ook een webshop.

102 Tip 2 Meer water drinken, maak met infused water, waterijsjes Drink infused water, of infused water met een smaakje. Het is niet direct nodig om deze in een grote tap te maken hier zijn ook hele mooie bekers voor ik neem deze bijvoorbeeld mee naar de sportschool, maar ook als ik ga lopen met warm weer en boodschappen ga doen. Zo drink ik toch snel een halve liter van natuurlijk gezoet water. Voor dit infused water heb je mooie bekers die het fruit scheiden van het water, waardoor je fris en makkelijk kunt drinken en je fles ook onderweg met gemak nog een keer kunt vullen.

103 Vul de infused water flesjes met de smaak die je zelf wilt en zo drink je altijd water met een fris en gezond smaakje. Tip 3 Meer water drinken, neem een waterflesje mee Het is zo makkelijk gezegd neem een waterflesje mee, zoals de infused waterfles, maar helaas lukt dit niet altijd. Wat ik dan ook echt ideaal vind zijn de waterzakjes! De passen nog in de kleinste tasjes en je kunt altijd en overal waterdrinken. Ook echt ideaal op het strand of op vakantie als het snik heet is, hier giet je makkelijk een flesje bijvoorbeeld in over en het neemt veel minder ruimte in, vooral als een flesje leeg is. Ooh ja ze zijn ook nog heel hip he!

104 Tip 4 Meer water drinken, maak Waterijsjes Een ijsje is sowieso heel lekker in de zomer, alleen ook waterijsjes zijn vol suiker in de zomer, waarom vries je, je infused water niet in en maak je hier geen waterijsjes van? Eet zoveel waterijsjes als je wilt en natuurlijk ook een tip voor kinderen, maak ze in een leuke vorm en het is helemaal een feestje. Ook het infused water krijgt echt wel een kleurtje laat infused water met aardbeien 12 uur staan en is

105 rood. Tip 5 Meer water drinken, veel ijsklontjes Misschien niet zo n fijne tip voor in de winter, maar ach het wordt zomer en voorlopig heel goed weer! Maak veel ijsklontjes. Wil je ook nog een beetje zoet drinken, ijsthee, ijskoffie of juist ijskoud water dan maken ijsklontjes het heel toegankelijk en drink je ook nog eens lekker koud. Je zorgt er ook nog eens voor dat je geen lauwe glazen laat staan, waardoor je de glazen wel leeg drinkt. Ook kun je er een druppeltje Karvan Cevitan Go bij door doen in je glas wat vanzelf oplost, wat ook makkelijk is om mee te nemen. Tip 6 Meer water drinken, bestel water met bubbeltjes Afkicken van zoete dranken? Begin langzaam en als je dan toch het idee wilt hebben iets anders te drinken bestel dan een Spa Rood, toch water en geen zoete dranken.

106 Tip 7 Meer water drinken, drink water tijdens het eten Het is zo simpel en gaat snel. Drink water tijdens het eten, al is het alleen al bij de lunch en bij het diner dan gaat het al best goed. De verwachting aan vocht en eigenlijk water is 1,5 liter per dag. Als je bij de lunch en bij het diner een glas drinkt, dan drink je al snel 400 ml. Nog maar 1,1 liter te gaan. Tip 8 Meer water drinken, drink water bij Drink je koffie? Drink er een glaasje water bij. Al is het maar 50 ml. Ieder klein beetje telt. Ook koffie is vocht en mag je gewoon meetellen, maar het is wel een caffeïne houdende drank en zorgt vaak voor hoofdpijn en heeft ook weer een effect op je darmen. Het water zorgt er voor dat je, de balans gezond houdt. Tip 9 Meer water drinken, drink kleine glazen water Zie je er tegenop om grote glazen water te drinken en laat je het dan snel staan? Begin dan niet direct moedig met grote glazen van 200 ml of 250 ml, maar pak kleinere glazen van 100 tot 150 ml. Je komt er achter dat je deze veel sneller leeg drinkt en eigenlijk nog een keer inschenkt. Het gaat soepeler en sneller.

107 Tip 10 Meer water drinken, niet vergeten Vergeet je snel te drinken, dan is er maar 1 tip, vergeet niet te drinken! Stel een wekker in op je telefoon bijvoorbeeld om de twee uur dat je voor je zelf een glas inschenkt of een slok neemt uit je waterfles. Beter iets dan niets! Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

108 Tagliatelle met asperges en garnalen Wat vind ik het altijd een fijn seizoen het aspergeseizoen. Heerlijk genieten van de witte groente uit het zuiden van land en er zijn zo ontzettend veel lekkere recepten mee te maken om van te genieten, zoals deze tagliatelle met asperges en garnalen in een botersaus. Nee, geen vriendelijk recept voor de heupen, maar wel echt genieten en dat mag ook nog wel eens. Zoals je misschien al wel weet maak en eet ik echt heel graag asperges dat heb je hier ook al kunnen lezen.

109

110 Benodigdheden tagliatelle met asperges en garnalen (2 personen) 1 pak verse tagliatelle 6 asperges (geschild of ongeschild dan zelf even doen) 200 gram garnalen handje peterselie theelepel olijfolie 3 liter water 50 gram roomboter 1 blokje visbouillon 2 hardgekookte eieren snufje zout Recept tagliatelle met asperges en garnalen Heb je nog geen hardgekookte eieren, denk er dan ook aan om deze te koken! Het koken van hardgekookte eieren heb ik verder niet toegelicht, dit zal wel lukken. Zelf laat ik altijd de asperges schoonmaken bij de aspergeboer super makkelijk. Dus dit stuk sla ik over. Kook de eerste 1,5 liter water in de waterkoker en de andere 1,5 liter water in de asperge pan. Is het water in de asperge pan gekookt meng het water met het bouillonblokje en kook het in een ruime pan. De tagliatelle mag bij de visbouillon dit gaat een hele lekkere smaak geven. Kook de tagliatelle voor 6 minuten al dente. Als het water kookt in de aspergepan dan mogen ook de asperges erbij deze koken in 8 minuten mooi beetgaar met een snufje zout. Verhit in de wok de roomboter en wok in de roomboter de garnalen voor vijf minuten. Snij ondertussen de peterselie fijn en mengde peterselie door de garnalen en de roomboter.

111 Het is ondertussen tijd om de tagliatelle af te gieten. Zorg dat er een beetje kookvocht bij blijft ongeveer 40 ml en dan kan de tagliatelle direct bij de garnalen. Meng het goed door elkaar. Giet ook de asperges af en laat deze nog even in de pan. Tijd om te gaan smullen van de tagliatelle met asperges en garnalen in botersaus. Eerst kan de tagliatelle met asperges en garnalen op het bord, leg dan de asperges er op, snij de eieren door de helft op de lange helft en leg deze erbij. Klaar is het asperge recept. Foodinista heeft nog meer asperge seizoensrecepten om van te genieten. Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Risotto met witte en groene asperges Wat een combinatie asperges en risotto. Voor mij in ieder geval, want het zijn toch twee favorieten die ik echt wel heel graag eet. Beiden wel hele zachte ingrediënten, waar de smaak wel een beetje in omhoog gehaald moet worden of er juist een mooi zacht gerecht mee gemaakt kan worden. Voor dit recept risotto met witte en groene asperges heb ik voor het laatste gekozen een een risotto recept met asperges en de zachte fijne smaak behouden. Dat ik fan ben van asperges en risotto samen heb je al in een eerder blog recept kunnen lezen, maar ook dit

112 asperge recept mag er weer zijn. Snel koken en lezen hoe je het maakt.

113

114 Benodigdheden risotto met witte en groene asperges (2 personen) 250 gram witte asperge puntjes (tip: bij de asperge boer kun je meestal voordelig alleen aspergepuntjes halen mooi voor je risotto, pasta of soep gerechten dit zijn de afgebroken asperges en vol van smaak) 100 gram groene asperges 1 kopje aborio rijst 1 teentje knoflook 100 ml witte wijn 2 el creme fraiche 1 el pecorino en extra voor garnering 1 rode ui snufje zout 1 tl olijfolie handje peterselie Recept Risotto met witte en groene asperges Eerst de voorbereiding, zodat eigenlijk heel snel de risotto met witte en groene asperges gemaakt kan worden.kook 600 ml water in de waterkoker. Start met het schoonmaken van de witte en groene asperges en snij deze in stukjes van circa 3 cm. Maak vervolgens de knoflook schoon en hak deze fijn. Het koken van de risotto met witte en groene asperges kan beginnen. Start met het verhitten van de olijfolie in de pan. Als deze heet genoeg is fruit dan kort de knoflook en de aborrio rijst aan tot deze open gaat. Er mag ook een snufje zout bij. De asperges mogen er nu bij en meng deze door de risotto. Giet de eerste hoeveelheid water erbij tot de risotto onder water staat. Laat het op midden hoge temperatuur bijna droog koken en herhaal het vervolgens nog een keer. Ondertussen heb je voldoende tijd om de peterselie fijn te

115 snijden. Als het dan nog redelijk vochtig is meng dan de creme fraiche, peterselie en pecorino er doorheen. Laat dit al doorroerend nog twee minuten pruttelen. Foodinista heeft nog meer asperge seizoensrecepten om van te genieten. Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Vijf keer speciaal bier festival in Nederland en België In de lente is ook het festivalseizoen weer begonnen en voor foodies heb ik het dan niet over Pinkpop, Lowlands, Paaspop en alle dancefeesten en alle andere festivals met veel muziek en goede feesten. Nee ik heb het over de foodfestivals, foodtruckfestivals en de speciaals bier festivals. Al zijn natuurlijk die eerste festivals ook helemaal geweldig! Voor iedereen wat en er is veel te veel om op te noemen. Dat ik wel een speciaal biertje lust dat heb je al eerder kunnen lezen in mijn Persoonlijke alfabet en ook biercafés vind ik leuk om te bezoeken en dan natuurlijk de speciaal biertjes te proeven. Alleen in het voorjaar dan starten de bierfestivals weer met alle nieuwe smaken en die vind ik echt geweldig om met vrienden naartoe te gaan! Tijd voor Vijf keer speciaal bier

116 festival tips in Nederland en België voor de de lente. Favoriete speciaal bier festivals in de lente Mijn favoriete speciaal bier festival kies ik uit om verschillende redenen. Dit kan zijn om de gezelligheid, het assortiment, de lokatie, maar ook de persoonlijke band die ik gewoon heb met de stad. Met top vijf is dan ook heel erg divers en als je van speciaal biertjes durf ik bijna wel te gokken dat er ook voor jou een favoriet bij is. Ik ben heel nieuwsgierig naar jouw favoriete speciaal bier festival, of je nog tips hebt, wat je favoriete biertjes hebt en natuurlijk nog tips! Ook cafés lees ik erg graag. Speciaal bier festival Zythos in Leuven Dit festival is één van de grootste speciaal bier festivals die ik ken en een heel groot festival. Het is ook het eerste speciaal bier festival waar ik ooit naartoe ging. Is het er gezellig? Ja ik vind van wel. Je moet er alleen als Nederlander wel zelf de slingers ophangen. Het is echt een proeffestival, uit heel de wereld komen bierproevers naar Leuven voor de Belgische bieren om te proeven en te drinken. Meer dan 100 stands en taps zijn aanwezig en dus ook meer dan 100 speciaal bieren. Is er ook eten? Ja een frituur hap en iets anders te drinken dan bier? Nee. Wij hadden de eerste keer niks bij ons en gaan hier tegenwoordig voorbereid naartoe en nemen zelf water, brood en smeersels mee voor een bodem en de smaakpapillen. Muziek wordt er ook niet gedraaid. Wil je een tafel. Ga vroeg en om 11 uur drink je, je eerste pintje. Wij overnachten altijd in Leuven en boeken onze hotelkamer altijd een half jaar voor het festival, want echt alle proevers komen uit de hele wereld en het maakt de sfeer. Voor meer informatie Zythos. Speciaal bier festival: Zythos

117 Locatie: Leuven, België Speciaal bier: Meer dan 100, 1,00 Euro voor 1 Jeton goed voor 10 cl bier. Van de meeste bieren is dit 1 glas Overige activiteiten: Frituur, bierbingo Data: april 2015 Speciaal bier festival Bierproeffestival Den Haag Nederlands Den Haag is natuurlijk sowieso een hele mooie en gezellige stad, maar voor is het de laatste jaren steeds meer upcoming. Ook vindt er voor het vierde jaar op rij een mooi bierproeffestival plaats in de Grote Kerk van Den Haag waar het grote Bierproeffestival wordt georganiseerd dat onderdeel is van de week van het Nederlandse bier. In de Grote Kerk zijn meer dan 40 brouwerijen aanwezig om je te laten proeven van meer dan 150 bieren. Genieten op één van de meest sfeervolle locaties van de Hofstad Den Haag. Voor 13,50 heb je een entree ticket en krijg je, je proefglas en kun je alvast twee bieren proeven. Wil je meer informatie kijk op de website ook is er in de week van het Nederlandse bier nog veel meer te doen op diverse locaties in Nederland.

118 Speciaal bier festival: Nederlands Bierproeffestival Den Haag Locatie: De Grote Kerk, Den Haag Speciaal bier: Meer dan 40 brouwerijen met meer dan 150 bieren. Overige activiteiten: Data: 28 t/m 30 mei 2015 Speciaal bier festival De Beyerd in Breda In de zelfde week als het bierproeffestival in Den Haag organiseert Café Restaurant De Beyerd in Breda een kleiner opgezet, maar heel gezellig speciaal bier festival. Ik ga graag naar Breda. Hier heb ik gestudeerd en café restaurant de Beyerd is sowieso bijzonder voor iedere bierliefhebber om een keer naartoe te gaan. Als biercafé brouwt café de Beyerd zelf bier. Kijken en proeven dus! Alleen op 31 mei, bezoek dan het klein opgezette bierfestival voor de gezezelligheid en persoonlijkheid met streekbrouwerijen die hun meest smaakvolle bieren komen laten proeven. Alles vindt plaats onder

119 begeleiding van hapjes en live muziek. Speciaal bier festival: Café Restaurant de Beyerd Locatie: Café Restaurant de Beyerd, Breda Speciaal bier: Vijf brouwerijen met diverse bieren Overige activiteiten: Live muziek, begeleidende hapjes en ga kijken hoe ze zelf bier brouwen Datum: 31 mei 2015 Speciaal bier festival PINT Noord Brabant Ben je een echte speciaal bier liefhebber dan ken je PINT ook. PINT is voor echte bierliefhebbers en organiseert tal van bieractiviteiten en heeft als liefde bier verder op de kaart te zetten in Nederland. Een favoriet evenement van mij is het bierfestival PINT Noord Brabant dit door de locatie. Bij kasteel Geldrop komen brouwerijen bij elkaar om je bier te laten proeven. Een mooie locatie, sfeervol en mooie biertjes. Nu nog mooi weer en een prachtig speciaal bier festival komt er weer aan deze lente of bijna zomer eigenlijk. Speciaal bier festival: Pint Noord Brabant Locatie: Kasteel Geldrop Speciaal: Het programma is nog in ontwikkeling kijk hier voor meer informatie. Overige activiteiten: Datum: 21 juni Speciaal bier festival Den Bosch Nu ik in Kaatsheuvel woon ben ik ook nog op zoek naar een speciaal bier festival bij ons dichtbij en ik heb het gevonden. In Den bosch wordt er op 3 mei een heel groot speciaal bier festival georganiseerd. Deze staat dus in de agenda. Tijdens het festival kun je van ongeveer 30 kleinere brouwerijen de speciaal bieren proeven. Deze brouwerijen komen grotendeels uit de regio Den Bosch en groter Brabant. Het festival is ook één groot feest, want de hele middag treden er bandjes op. Ik heb er nu al zin het wordt een gezellige middag

120 uit en hopen voor goed weer. Ook naar Den Bosch, kijk dan hier voor meer informatie. Speciaal bier festival: Den Bosch Locatie: De Markt Den Bosch, hartje centrum Speciaal: Open lucht, midden centrum, terassen en één groot feest in de stad Overige activiteiten: live muziek Datum: 3 mei Voor meer tips van Foodinista kijk dan hier. Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Top vijf favoriete barbecues Het is lente en met dit fantastische weer al zo vroeg in het seizoen is het barbecueseizoen ook officieel gestart. Tijd voor een top vijf favoriete barbecues! Ik mocht tenslotte op zoektocht gaan voor een nieuwe barbecue en kwam echt wel heel mooie barbecues tegen. Wij zijn nu aan het verhuizen en hebben de afgelopen jaren altijd gebarbecued op ons balkon of in het parken dus een grote barbecue was aan ons niet echt besteed.

Proeft, First Festival en Menorca

Proeft, First Festival en Menorca Mei Eetdagboek Antwerpen Proeft, First Festival en Menorca In Mei hebben we veel de zon gepakt! Gelukkig maar, want het werd wel een beetje tijd, na de koude April maand. April was een hele leuke maand!

Nadere informatie

Het is uitverkoop! Dress to Impress

Het is uitverkoop! Dress to Impress Het is uitverkoop! Dress to Impress Ook een beetje veel uitgegeven in december en moet je eigenlijk weer een beetje sparen in januari? Of ben je er juist helemaal klaar voor? De uitverkoop! Tijd om te

Nadere informatie

Pannenkoeken, BBQ en Gin

Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus Eetdagboek Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus is bijna helemaal afgelopen en tegenwoordig gebeurt er zo veel, waar ik heel erg blij mee ben dat ik soms allemaal niet meer kan bijhouden, maar ik

Nadere informatie

Proeft, First Festival en Menorca

Proeft, First Festival en Menorca Mei Eetdagboek Antwerpen Proeft, First Festival en Menorca In Mei hebben we veel de zon gepakt! Gelukkig maar, want het werd wel een beetje tijd, na de koude April maand. April was een hele leuke maand!

Nadere informatie

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht 5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht Vorige week ging ik samen met Eric en Florian twee daagjes naar Maastricht. Heerlijk, echt één van mijn favoriete steden in Nederland, om de één of andere reden

Nadere informatie

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Als ik kind vond ik ze echt al heerlijk stoofpeertjes en dat is door de jaren heen niet veranderd. Alleen het koken dat duurt wel even. Er zijn heel

Nadere informatie

Proeft, First Festival en Menorca

Proeft, First Festival en Menorca Mei Eetdagboek Antwerpen Proeft, First Festival en Menorca In Mei hebben we veel de zon gepakt! Gelukkig maar, want het werd wel een beetje tijd, na de koude April maand. April was een hele leuke maand!

Nadere informatie

Mix en match met je servies en bestek

Mix en match met je servies en bestek Mix en match met je servies en bestek Misschien herken je het wel, tijdens de feestdagen pak je niet alleen uit met het uitgebreid koken en serveer je de meest uitgebreide hapjes en culinaire diners, je

Nadere informatie

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips Kids kookboek tips Maart en het zou een beetje lente moeten worden, maar zo voelt het toch nog niet, wat is het koud! Gelukkig de lente staat deze maand niet centraal op de blog, maar de kinderen wel,

Nadere informatie

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas 10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas De gezellige maanden zijn begonnen en daarmee eigenlijk ook direct de cadeautjes maanden. Misschien ben je nog wel op zoek naar perfecte cadeautjes

Nadere informatie

Leuven en de biertjes ga foodpairen

Leuven en de biertjes ga foodpairen Leuven en de biertjes ga foodpairen Ik nam je vorige maand al mee in mijn Foodie in Leuven blog en vatte een beetje alles samen wat ik heb gedaan tijdens een weekendje Leuven, vooral wat ik heb gegeten

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

Proeft, First Festival en Menorca

Proeft, First Festival en Menorca Mei Eetdagboek Antwerpen Proeft, First Festival en Menorca In Mei hebben we veel de zon gepakt! Gelukkig maar, want het werd wel een beetje tijd, na de koude April maand. April was een hele leuke maand!

Nadere informatie

Pasen en leuke plannen

Pasen en leuke plannen Maart Eetdagboek Koffie, Pasen en leuke plannen Weer een nieuw eetdagboek met niet alleen eten, maar een beetje van alles eigenlijk. Een maand, waarin ik niet heel veel buiten de deur was, helaas, want

Nadere informatie

Kunstlokaal. Kunstlokaal

Kunstlokaal. Kunstlokaal Lunchen in Kunstlokaal Maastricht bij In april ging ik een weekendje naar Maastricht en tijdens ons weekendje weg gingen wij verrassend lunchen bij Kunstlokaal. Leuk! Lunchen tussen de kunst bij een galerie,

Nadere informatie

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Snel, simpel en heel gezond en eigenlijk kan ik ze voor ieder moment van de dag wel maken een gezond kickstart en een stevige bodem ontbijt, gezonde lunch of

Nadere informatie

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Eigenlijk moet ik heel eerlijk toegeven dat ik na de prachtige zomer met heel veel zonuren, prachtige reizen en gewoon genieten best wel een beetje in een

Nadere informatie

5x Leukste feesthapjes voor koningsdag

5x Leukste feesthapjes voor koningsdag 5x Leukste feesthapjes voor koningsdag Met koningsdag kunnen we er eigenlijk niet omheen we eten bijna allemaal wel een oranje tompoes, maar ook borrelen we wel een drankje op de koning en de koninklijke

Nadere informatie

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava Zoete Emoties proeven, het is de eerste gedachte bij de naam van Sweet Emotions en de combinatie met de Horecava. Sweet Emotions is alleen veel meer

Nadere informatie

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België December Eetdagboek Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België Zo en voor ik het wist was het kerst, zo voelde mijn Decembermaand een beetje aan. Niet als iets vervelends, want December was leuk! Een drukke

Nadere informatie

Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo

Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo Rotterdam is een mooie samenwerking en concept rijker. The Park inspired by Erik van Loo, van Parkheuvel. The Park inspired by Erik van Loo in Rotterdam

Nadere informatie

Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven

Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven Stiekem willen we het allemaal wel gezond en lekker leven. Volgens mij en voor mij klinkt het als muziek in de oren, vooral de combinatie

Nadere informatie

Infused water smaken tips

Infused water smaken tips Infused water smaken tips Zo poeh he, wat is het warm! En er lijkt ook niet echt een einde aan te komen. Ach wat zeuren we eigenlijk. Is het een waterig en koud voorjaar dan zeuren we. Is het een warme

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

Bilderberg De Keizerskroon

Bilderberg De Keizerskroon Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Restaurant De Waag in Leiden Must Visit

Restaurant De Waag in Leiden Must Visit Restaurant De Waag in Leiden Must Visit Zoals je misschien wel weet is Florian, net zoals ik zelf, nog geboren in Haarlem. Ondanks dat wij nu in Brabant wonen hebben wij toch het goede voornemen om ieder

Nadere informatie

Bilderberg De Keizerskroon

Bilderberg De Keizerskroon Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel

Nadere informatie

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen HelloFresh Unboxed Ook wij vieren deze zomer een beetje vakantie. Al is onze vakantie nog best ver weg. In september kijken wij uit naar twee heerlijke weken Italië. Het vooruit kijken is ook echt genieten.

Nadere informatie

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Het persoonlijk alfabet gaat verder en ondertussen zijn we aardig onderweg in het alfabet, dit betekend ook dat ik het gewoon aan het volhouden ben. De E vind

Nadere informatie

Bier voor de feestdagen met Beer in a box

Bier voor de feestdagen met Beer in a box Bier voor de feestdagen met Beer in a box Biertjes ontdekken en proeven vind ik altijd leuk. Wellicht ben je daar al achter. Alleen komt het er bij mij meestal op neer dat ik voor het proeven de deur uit

Nadere informatie

Reizen met kinderen musthaves voor 2016

Reizen met kinderen musthaves voor 2016 Reizen met kinderen musthaves voor 2016 Reizen met kinderen klein of al groter is toch meestal een hele onderneming. Kinderen zijn ongeduldig, weten niet waarom ze gaan reizen, je kunt het niet uitleggen

Nadere informatie

Winter foodtruck evenementen

Winter foodtruck evenementen Winter foodtruck evenementen Heb jij ze ook gemist de afgelopen herfst en winter? Wat? De foodtruck festivals. Dan gaat het tijd worden om er weer één te bezoeken. We gaan nog niet massaal naar buiten,

Nadere informatie

Oktoberfest München we komen eraan

Oktoberfest München we komen eraan Oktoberfest München we komen eraan Afscheid nemen van Bella Italië en op naar een bestemming waar ik ontzettend graag naartoe wil. Niet zo zeer de stad München, daar heb ik eigenlijk niet heel veel verwachtingen

Nadere informatie

Mosselen met chorizo en peer

Mosselen met chorizo en peer Mosselen met chorizo en peer Ja we zijn er weer! Waar, nou ik in Italië, haha. Alleen we zijn ook midden in het mosselenseizoen en deze mosselen heb ik al lekker opgepeuzeld, daarom deel ik gewoon dit

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

Mijn budget weekendje Utrecht

Mijn budget weekendje Utrecht Citytrip: Utrecht Budget weekendje Een budgetweekendje in Utrecht! Ja dat kan tegenwoordig. Ik ben er zelf nogal happy mee, want ik moet toegeven dat ik Utrecht een hele leuke stad vind voor een weekendje

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Leukste strandlakens kies jij?

Leukste strandlakens kies jij? Leukste strandlakens kies jij? welke Gelukkig er komt weer strandweer aan en ik ga ook nog op reis. Zeker weten dat wij een aantal strand en zwembad dagen inplannen, want daar zijn wij heel hard aan toe

Nadere informatie

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips De laatste tijd ga ik heel graag naar Den Haag geen idee, waarom ik er zo lang niet meer geweest ben. Vroeger, ja vroeger kwam ik er echt veel. Toen woonde

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Deze maand heb je al regelmatig kunnen lezen over onze avonturen in Oostenrijk en Italië. Ook in september en oktober heb ik er over geschreven, zoals in het

Nadere informatie

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije Hoi! Zijn de kinderen bij jou thuis ook zo dol op pannenkoeken? Vakanties, feestjes, gewone doordeweekse dagen: pannenkoeken zijn altijd welkom. Liefst eten ze ze iedere dag, lijkt het! Maar dat gaat natuurlijk

Nadere informatie

Koffer inpakken voor Parijs

Koffer inpakken voor Parijs Koffer inpakken voor Parijs Op mijn reisblog wil ik het niet alleen bloggen over mooie bestemmingen, dromen bij de bucketlist en de leuke, interessante en actieve dingen die je daar kunt gaan doen. Wat

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

Foodie in Florence de tips

Foodie in Florence de tips Foodie in Florence de tips Echt een heerlijke stad om naar te gaan en om te zijn, Florence. Letterlijk en figuurlijk kan ik wel zeggen. De stad stond echt heel hoog op mijn wenselijstje, net zoals eigenlijk

Nadere informatie

beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht

beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht Over OMA OMA beekbergen ondersteunt werkende ouders om de balans tussen de eisen van het privéleven en die van het werk te behouden of te herstellen. Bij

Nadere informatie

Leeuwarden stad van de smaak 2015

Leeuwarden stad van de smaak 2015 Leeuwarden stad van de smaak 2015 In Leeuwarden is het dit jaar allemaal te doen of eigenlijk te proeven en op smaak te beleven. In de stad in het noorden in Leeuwarden is het dit jaar, namelijk de Stad

Nadere informatie

5 Daags Afvalprogramma

5 Daags Afvalprogramma 5 Daags Afvalprogramma Dag 1 Dieetsnel.nl De eerste dag van mijn dieet is aangebroken, het zal je vast meevallen wat er vandaag op het menu staat! s Morgens 2 crackers met melk, s middags 2 boterhammen

Nadere informatie

Veel plezier met Koken met lief!

Veel plezier met Koken met lief! Koken met én voor iedereen die je lief is. Daar word je toch blij van! Met de lekkere recepten voor de verschillende momenten van de dag geniet je met het hele gezin van dit boek. Ook voor een feestje,

Nadere informatie

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Mijn eerste keer bij Jamie s Italian was niet in Rotterdam, ook niet in Londen nee het was in Dubai. Blij als een kind ging ik er naartoe en begon ik aan de plank.

Nadere informatie

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest Maritim Hotel Mallorca getest Galatzo Mallorca is voor mij best wel bekend moet ik eerlijk toegeven, daarom keek ik ook heel erg uit naar mijn tripje naar Mallorca in april dit jaar. Even een aantal dagen

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

Top 10 Food truck festivals Lente 2015

Top 10 Food truck festivals Lente 2015 Top 10 Food truck festivals Lente 2015 Ook fan van Food truck festivals en kun je er ook geen genoeg van krijgen? Heb jij net als ik de afgelopen zomers de smaak goed te pakken gekregen? Dan kun je deze

Nadere informatie

December Eetdagboek Foodblog Foodinista

December Eetdagboek Foodblog Foodinista December Eetdagboek Foodblog Foodinista December is een heerlijke maand voor een foodblogger. Het December eetdagboek van foodblog Foodinista. Sint, kerstmarkt, etentjes en cadeautjes. Alles is weer vastgelegd

Nadere informatie

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur.

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur. Over de Tong Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen. Als goede proefpersonen willen jullie je natuurlijk

Nadere informatie

Rustig en pitoresk Agios Prokopios

Rustig en pitoresk Agios Prokopios Rustig en pitoresk Agios Prokopios Naxos Voor ik vertrok naar het Griekse eiland Naxos, één van de misschien wel bekendere Cycladen eilandengroep, was het eiland Naxos voor mij totaal onbekend. Wat ik

Nadere informatie

Griekse hamburger wraps

Griekse hamburger wraps Griekse hamburger wraps Ongetwijfeld ken je het ook wel en anders dan is deze snack maaltijd nog steeds ontzettend goed! Vooral nu in de zomer en het echt ultiem bbq weer, want op de bbq kun je deze maaltijd

Nadere informatie

Mijn budget weekendje Utrecht

Mijn budget weekendje Utrecht Citytrip: Utrecht Budget weekendje Een budgetweekendje in Utrecht! Ja dat kan tegenwoordig. Ik ben er zelf nogal happy mee, want ik moet toegeven dat ik Utrecht een hele leuke stad vind voor een weekendje

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

harten simpel bakrecept

harten simpel bakrecept Valentijns Appel kersen harten simpel bakrecept Een simpel bakrecept, maar ook lekker en deze Valentijns appel kersen harten zijn met liefde gemaakt. Een bakgerecht wat eigenlijk iedereen wel kan maken

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

Rode wijn risotto met frisse groente

Rode wijn risotto met frisse groente Rode wijn risotto met frisse groente Eerlijk, voor mij is risotto eigenlijk nooit een teleurstelling, maar ik maak zelf bijna altijd een witte risotto. Wat is witte risotto? Nou met witte wijn, groente

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

September Eetdagboek Eerste verjaardag, Tirol en Toscane

September Eetdagboek Eerste verjaardag, Tirol en Toscane September Eetdagboek Eerste verjaardag, Tirol en Toscane Alweer een nieuw eetdagboek van de maand september en september is echt voorbij gevlogen! Het zal wel zo zijn, doordat september eigenlijk een maand

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Zomerse food festival tips 2016

Zomerse food festival tips 2016 Zomerse food festival tips 2016 De zon schijnt het is zomer en we hebben nog voldoende tijd om food festivals af te struinen. Alleen naar welke zomerse food festivals ga je nog deze zomer? Ik heb vijf

Nadere informatie

#marktplaatspareltjes mijn familietafel

#marktplaatspareltjes mijn familietafel #marktplaatspareltjes mijn familietafel Ondertussen woon ik een half jaar in ons nieuwe huis en langzaam aan is onze inrichting steeds meer naar onze zin en zijn wij steeds meer tevreden. Wat ik dan ook

Nadere informatie

Zo maak je van de maaltijd een heerlijk samenzijn

Zo maak je van de maaltijd een heerlijk samenzijn Zo maak je van de maaltijd een heerlijk samenzijn Tekst en recept copyright Annemarie Lutters Dit e-book mag je delen en/of publiceren mits je mij als bron vermeldt of een weblink legt naar http://www.blijaantafel.nl

Nadere informatie

Simpel en stijlvol dineren

Simpel en stijlvol dineren Simpel en stijlvol dineren Nee dit is voor de verandering een keer geen blog over een lunch, diner of andere eetgelegenheid waar ik enthousiast over ben. Al is het wel een combinatie van dit alles waar

Nadere informatie

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje.

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje. Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje Aan de slag Deze week ga je aan de slag met een inspirerend en gevarieerd weekmenu. Om je niet gelijk met te veel informatie te overspoelen ontvang

Nadere informatie

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer Ja, ik ben bij mij MaMa Kelly geweest, een bistro restaurant en inderdaad ik ben enthousiast, goed gelezen! Op instagram zag ik veel prachtige foto s van het nieuwe

Nadere informatie

Gezond & lekker met de kerst

Gezond & lekker met de kerst Gezond & lekker met de kerst Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Met energieke groet, Margriet -Aperitief- Heerlijke rode bieten humus op een getoast zuurdesembroodje -Voorgerecht

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

Overnachten in Leuven Park Inn by Radisson

Overnachten in Leuven Park Inn by Radisson Overnachten in Leuven Park Inn by Radisson bij Eind april ging ik met vrienden een weekend naar Leuven voor het Zythos bierfestival en om Leuven de stad van het speciaalbier te ontdekken. Tot 21 mei staat

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid IJS gezond 5 0 Gratis Gratis lekkere gezonde recepten recepten nummer Voorwoord Natuurlijk liggen de supermarkten vol met ijsjes in alle soorten en maten. Maar wat is er nu leuker dan zelf (water) ijsjes

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Pasen en leuke plannen

Pasen en leuke plannen Maart Eetdagboek Koffie, Pasen en leuke plannen Weer een nieuw eetdagboek met niet alleen eten, maar een beetje van alles eigenlijk. Een maand, waarin ik niet heel veel buiten de deur was, helaas, want

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

Foodblog jaaroverzicht Januari

Foodblog jaaroverzicht Januari Foodinista Foodblog Jaaroverzicht 2014 Wat een jaar was het! Tijd voor het Foodinista Foodblog jaaroverzicht om het jaar 2014 helemaal af te sluiten! Een aantal highlights, want wat een jaar was het als

Nadere informatie

Warme feestdagen. Samen met mijn moeder

Warme feestdagen. Samen met mijn moeder Warme feestdagen De kerstdagen gaan weer bijna beginnen en misschien zit jij ook al helemaal in de kerstsfeer. Ik wel hoor, terwijl ik dit blog aan het typen ben kijk ik naar mijn kerstboom, fotolijst

Nadere informatie

Wentelteefjes van paasbrood

Wentelteefjes van paasbrood Wentelteefjes van paasbrood Ik ben denk ik niet de enige die na de Paadagen en ook met Kerst herkennen we het wel, met restjes Paasbrood blijft zitten en natuurlijk met kerst met kerstbrood. Al gaat dit

Nadere informatie

visie werkwijze *genoemde prijzen zijn exclusief btw

visie werkwijze *genoemde prijzen zijn exclusief btw visie Net even anders dan anders. Waar presentatie net zo belangrijk is als smaak. Stoer en robuust. Waar ambachtelijke producten een hoofdrol spelen. En we trots zijn op onze eigen recepturen. Waar vers

Nadere informatie

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt 2100 Deurne Tel / fax: 03/ 324 25 26 t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt Andante vzw www.tmagazijn.be Nieuwsbrief 7 juni 2014 Voorwoord Beste lezer, Hier is hij dan; onze zevende nieuwsbrief.

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Lunchen bij Restaurant Joost

Lunchen bij Restaurant Joost Lunchen bij Restaurant Joost Waarom ga je niet zo snel lunchen of dineren bij een restaurant bij een hotel? Eigenlijk weet ik het zelf niet. Ik ben daar zelf altijd nieuwsgierig naar. Ik heb zelf een aantal

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

Gezond & lekker kerstmenu

Gezond & lekker kerstmenu Gezond & lekker kerstmenu Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Aangeboden door alle coaches en medewerkers van LifeStyle Coaching Nederland. De organisatie die door middel van

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

Strandlopers en Notenkrakers

Strandlopers en Notenkrakers Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07: Op de eerste dag van de zomervakantie gaan wij verkoeling zoeken in het water en chillen in het bubbelbad. Waar kunnen we deze elementen beter vinden dan in het

Nadere informatie

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen.

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen. Dino en het ei Bibliografie: Demyttenaere, B. (2004). Dino en het ei. Antwerpen: Standaard. Thema: niet alles is steeds wat het lijkt, illusies Korte inhoud: Elke nacht staat er een groot wit ei tussen

Nadere informatie

Helaas hebben we deze keer de recpeten niet kunnen opschrijven, en daarom bij deze enkele recepten van vorige kookcursussen en kookboeken.

Helaas hebben we deze keer de recpeten niet kunnen opschrijven, en daarom bij deze enkele recepten van vorige kookcursussen en kookboeken. 2010-4juni 19.30 Turkse Kookworkshop in de Tuinen van Stinz geheel Vegetarisch we hebben gemaakt: Linzensoep Dolma: druivenbladeren en gedroogde paprika's gevuld met rijst en kruiden Sigare Börek: tot

Nadere informatie