BESLUITENLIJST. Vergadering van Provinciale Staten van Overijssel Woensdag 8 november 2006.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST. Vergadering van Provinciale Staten van Overijssel Woensdag 8 november 2006."

Transcriptie

1 1 BESLUITENLIJST Vergadering van Provinciale Staten van Overijssel Woensdag 8 november U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de provincie onder het volgende adres; Aangenomen moties en amendementen zijn als bijlage opgenomen bij deze besluitenlijst. 1. Vaststellen van de agenda De agenda wordt gewijzigd vastgesteld. De CDA-fractie verzoekt de Staten het voorstel onderzoek artikel 45 Reglement van Orde inzake Waarheidsbevinding en gevolgde werkwijze bij de verkoop van de aandelen WAVIN aan de agenda toe te voegen. Dit initiatiefvoorstel wordt voorafgaand aan het voorstel van het Presidium (inzake extern onderzoek WAVIN) geagendeerd. De Staten beslutien conform. 2. Initiatiefvoorstel armoedebestrijding Het initiatiefvoorstel van de werkgroep armoedebestrijding wordt op verzoek van de heer Ter Schegget (PvdA) - aangehouden en ter advisering aan het College van Gedeputeerde Staten gezonden. Dit voorstel zal op 13 december aanstaande in Provinciale Staten worden besproken. De heer Beugelink (CDA) maakt een voorbehoud en stemt tegen dit ordevoorstel. 3A. Voorstel CDA-fractie onderzoek artikel 45 Reglement van Orde Na beraadslaging wordt door de CDA-fractie voorgesteld om het dictum te wijzigen. Het voorliggende dictum wordt na instemming door Provinciale Staten - vervangen door het besluit om een verordening voor dit type onderzoek voor te bereiden en in december 2006 aan Provinciale Staten voor te leggen. Er is geen behoefte aan stemming. Het voorstel zoals gewijzigd en besproken wordt aanvaard. 3B. Voorstel van het Presidium inzake extern onderzoek werkwijze bij de verkoop van de aandelen WAVIN Na beraadslaging worden er twee amendementen ingediend. Het eerste amendement (Jaegers c.s.) heeft tot doel een aanpassing in het conceptbesluit op het onderdeel uitvoeringsvraag (commissie Beleidsevaluatie in plaats van Presidium). Het tweede amendement (Yildirim) heeft tot doel om de onderzoeksvragen aan te vullen cq aan te scherpen. De GroenLinks-fractie geeft in een stemverklaring aan niet in te stemmen met het amendement van de PvdA. De commissie Economie & bestuur wordt door de GroenLinks-fractie als een geschiktere begeleidingscommissie geacht. De GroenLinks-fractie stemt in met het amendement van de SP. De GroenLinks-fractie stemt in met het voorstel door het Presidium aan de Staten toegezonden. De CDA-fractie verzoekt de commissie Beleidsevaluatie om de vragen uit het voorstel onderzoek artikel 45 bij de uitvoering van het onderzoek te betrekken. Het amendement Yildirim wordt ondersteund door de GroenLinks-fractie en is daarmee verworpen. Het amendement Jaegers wordt door alle fracties ondersteund met uitzondering van GroenLinks. Het gewijzigd voorstel wordt unaniem aangenomen. 4. Inspreekrecht Er wordt geen gebruik gemaakt van het inspreekrecht.

2 5. Vragenuur Er wordt geen vraag gesteld. 2

3 3 6. INGEKOMEN STUKKEN COMMISSIE ECONOMIE EN BESTUUR BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Brief en kenmerk Korte inhoud Advies Griffie 1. Projecten Twentse Innovatieroute (PS/2006/830) 2. Modernisering financieel toezicht (PS/2006/817) 3. Motie Weijnen over Veiligheidshuizen (PS/2006/815) 4. Veiligheidsbeeld Overijssel (PS/2006/771) GS informeren PS over de groslijst van projecten die, naar verwachting, in de agenda van de Twentse Innovatieroute zullen worden opgenomen. GS hebben eerder per brief (PS/2006/768) de Staten geïnformeerd over de voortgang. GS informeren PS over de nieuwe wijze waarop het financieel toezicht op gemeenten in de toekomst zal plaatsvinden. GS informeren PS over de wijze waarop de motie Weijnen is uitgevoerd. GS koppelen de strekking van de motie aan de 7 e pijler; sociale infrastructuur (PS/2006/741; brief is bijgevoegd maar wordt besproken in de commissie Zorg en cultuur). GS delen PS mee dat Overijssel een relatief veilige provincie is. Dat blijkt uit het veiligheidsbeeld Overijssel BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN DERDEN ONTVANGEN. Mede gelet op de toezegging van GS dat de definitieve agenda voor de Twentse Innovatieroute bij gereed zijn aan PS wordt toegezonden: voor kennisgeving aannemen. Voor kennisgeving aannemen. Geagendeerd voor de commissievergadering en betrekken bij de behandeling van de programmabegroting 2007 tijdens de statenvergadering van Voor kennisgeving aannemen. Nr. Brief en kenmerk Korte inhoud Advies Griffie 1. Motie Provinciale Staten Drenthe (PS/2006/804) Provinciale Staten van Drenthe hebben een motie aangenomen over de handelswijze van Essent inzake de afdracht van de opcenten motorrijtuigenbelasting. Voor kennisgeving aannemen. COMMISSIE RUIMTE EN GROEN BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Voorstel en kenmerk Korte inhoud Advies Griffie 1 Startgesprek POP Overijssel PS/2006/799 GS informeren PS over het voornemen een startgesprek te organiseren rondom de totstandkoming van een Provinciaal Omgevingsplan voor Overijssel. Dit gesprek op nader te bepalen tijdstip houden. Op 9 november (reserve statenvergaderdag) is dan inmiddels informatie over de nieuwe WRO en de grondexploitatiewet verstrekt.

4 4 2 Notitie Reikwijdte en detailniveau SMB Lokerbroek PS/2006/776 3 Actualisatie Uitvoeringsprogramma Reconstructie PS/2006/777 4 Pilot invoering omgevingsvergunning PS/2006/779 5 Informeren over vaststelling natuurgebiedsplan Overijssel PS/2006/798 6 Woontoren Deventer RWB/2006/ Voortgangsrapportages programma Ruimtelijke Kwaliteit PS/2006/808 Afschrift van de door de gemeente Rijssen-Holten gevraagde reactie i.z. de notitie Reikwijdte en detailniveau voor de Strategische Milieubeoordeling t.b.v. structuurplan Lokerbroek. Om tot optimale benutting van het reconstructiebudget te komen is aanpassing van het Uitvoeringsprogramma Reconstructie gewenst. Het realiseren van een aantal prestaties kan sneller dan verwacht/gepland (en vergt nu meer geld) terwijl andere prestaties trager verlopen en/of minder geld vergen. Daarnaast is een aantal inhoudelijke aanpassingen noodzakelijk. Deze aanpassingen zijn v.w.b. het totale Uitvoeringsprogramma Reconstructie neutraal (exclusief de onderuitputting najaarsnota). Informatie over de Pilot invoering omgevingsvergunning. De resultaten hiervan zijn in de commissies RG en EB d.d. 13 september 2006 gepresenteerd. N.a.v. zienswijzen en vragen m.b.t. begrenzing van de robuuste verbindingen Hattem-Ommen, Reestdal-Vechtdal en Vechtdal-Holterberg is aan betrokkenen aanvullende informatie verstrekt. Bovendien is de zinsnede waarvan in de commissie RG van 13 september 2006 gevraagd is deze te wijzigen omdat deze misverstanden oproept, gewijzigd. Afschrift van schrijven aan de heer P. Burkhardt te Diepenveen waarin wordt gereageerd op zijn verzoek aan de commissie RG de plannen van de gemeente Deventer i.z. hoogbouw op het terrein van de voormalige ijsbaan te bestuderen en druk uit te oefenen op de gemeente Deventer om de plannen voor deze hoogbouw te wijzigen. (De commissie RG heeft in de vergadering van 11 oktober ingestemd met het Griffie-advies deze brief ter afdoening aan GS te zenden) GS informeren PS over de voortgang van het programma Ruimtelijke Kwaliteit.

5 5 8 Notitie Cultuur en Ruimte PS/2006/821 9 Stand van Zaken ILG-pMJP LNL/2006/3236 GS informeren PS over de uitwerking van de motie Visscher en Morskate. GS informeren PS over de stand van zaken ILG-pMJP. In december zal een voorstel (definitieve pmjp) ter besluitvorming aan PS worden voorgelegd. De behandeling van deze notitie vindt plaats in de vergadering van de commissie Zorg en Cultuur op 8 november 2006 omstreeks uur. Indien gewenst kunt u deze behandeling bijwonen. Agenderen voor de vergadering van de commissie RG op 8 november BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN DERDEN ONTVANGEN. Nr Voorstel en kenmerk Korte inhoud Advies Griffie 1 Groenraedt Nieuwsbrief september 2006 Ligt ter inzage bij de Griffie 2 Dienst Landelijk Gebied Ruilverkaveling Volthe/poster afsluiting Volthe Ligt ter inzage bij de Griffie 3 Raad Landelijk Gebied Advies Van zorgen naar borgen Ligt ter inzage bij de Griffie 4 SER Overijssel PS/2006/790 5 Reconstructiecommissie Salland- Twente 6 Reconstructiecommissie Salland- Twente Afschriften van twee adviezen aan GS: Operationeel Programma Oost Nederland ( ) en Ontwikkelingsperspectief Nationaal Landschap Noord Oost Twente ( ) Instellingsbesluit Reconstructiecommissie (aanvulling artikel 3 Samenstelling ) Evaluatie sterlocaties. Uit deze evaluatie blijkt dat slechts 24 aanvragen zijn ingediend waarvan er vijf zijn gehonoreerd. De Reconstructiecommissie stelt dat een grondige analyse naar de redenen hiervoor van belang is om het gevoerde beleid te kunnen beoordelen. 7 SER Overijssel Uitnodiging voor symposium t.g.v. het 25-jarig bestaan van de SER Overijssel op 16 november 2006 te Enter. 8 Fam. J. Schipper Situatie m.b.t. het bedrijf van de familie Schipper, dat gelegen is PS/2006/805 nabij Engbertsdijkvenen en het Veenschap in het (bedrijfssituatie reconstructiegebied reconstructiegebied Salland. Schrijver wijst op de positie van Salland) zijn bedrijf. Ligt ter inzage bij de Griffie Ter afdoening aan GS zenden.

6 6 COMMISSIE VERKEER, MILIEU EN WATER BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Voorstel en kenmerk Korte inhoud Advies Griffie 1 Busconcessies Noordoost- Overijssel/Zuidwest-Drenthe en IJsselmond; PS/2006/772 Gedeputeerde Staten informeren uw Staten over de aanpak en afhandeling van klachten over de concessie Noordoost- Overijssel/Zuidwest-Drenthe en de concessie IJsselmond. Geconcludeerd wordt dat aan de infrastructurele problemen op korte termijn weinig te verhelpen valt en dat de punctualiteit op een aantal trajecten daarom een punt van zorg en aandacht blijft. Met de gerealiseerde aanpassingen 2 Notitie Reikwijdte en detailniveau SMB (Strategische Milieubeoordeling) Lokerbroek; PS/2006/776 3 Verdrogingsbestrijding in de provincie Overijssel; PS/2006/778 4 Pilot Invoering omgevingsvergunning; PS/2006/779 zijn de dienstregelingen van de beide concessies verbeterd. Gedeputeerde Staten sturen uw Staten een afschrift van de reactie aan Burgemeester en Wethouders van de gemeente Rijssen-Holten inzake de notitie reikwijdte en detailniveau SMB Lokerbroek. Gedeputeerde Staten informeren uw Staten over de bestrijding van de verdroging in de provincie Overijssel. Ingegaan wordt op de geschiedenis van de verdrogingsbestrijding en de stand van zaken in deze. Ook wordt een doorkijk gegeven naar de werkzaamheden voor het komende half jaar en de relatie tussen die werkzaamheden en het advies van de Taskforce Verdroging. Gedeputeerde Staten zijn voornemens nog dit jaar een zogenaamde TOP-lijst vast te stellen (gebieden waar vanuit verdroging gezien prioriteit aan wordt gegeven). Deze lijst zal uw Staten ter informatie worden aangeboden. Daarbij zal dan tevens worden ingegaan op de conclusies van het onderzoek van de Rekenkamer Oost naar het verdrogingsbeleid. Gedeputeerde Staten informeren uw Staten over de pilot Invoering omgevingsvergunning. Het unieke van de pilot is dat de elementen overheidsloket en samenwerking binnen en tussen overheidsinstanties, waaraan het Ministerie van VROM grote waarde hecht, in

7 7 5 Vervolg Roemenië-project Jongerenraad; PS/2006/809 6 Zienswijze Overijssel op OTB anticiperen Bypass IJssel; PS/2006/816 de praktijk op een gedegen wijze zijn onderzocht. Uit de pilot is naar voren gekomen dat veel doelen van de omgevingsvergunning zijn gerealiseerd. De resultaten van de pilot zijn op 13 september jl. in de commissies R&G en VMW gepresenteerd. Gedeputeerde Staten delen uw Staten mede dat door de Jongerenraad voor de implementatie van een educatief handboek waterbeheer Donau-IJssel in het Roemeens onderwijs, een bedrag van Euro is begroot. Bij de laatste begrotingswijziging 2006 zal worden voorgesteld om dit bedrag te dekken uit de post onvoorzien. Inmiddels is aan de Jongerenraad Overijssel een gespecificeerde opdracht verleend tot afronding van het project. GS geven zijn zienswijze op het Ontwerp Tracé- besluit Hanzelijn/Anticiperen Bypass IJssel BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN DERDEN ONTVANGEN. Nr. Voorstel en kenmerk Korte inhoud Advies Griffie 1 Brief van mevr. M.A.H. Meeuws te Zwolle inzake klachten over het busvervoer in Zwolle; PS/2006/806 Gevraagd wordt om de genomen beslissingen nog eens door te lichten en dan vooral de sociale kaart van Zwolle bij de beslissingen te betrekken. Om advies in handen stellen van Gedeputeerde Staten. 2 Provinciale Staten van Zeeland betreffende motie opheffing regeling Milieukwaliteit Elektriciteits Productie; PS/2006/794 Provinciale Staten van Zeeland delen uw Staten mede op 29 september 2006 een motie te hebben aangenomen over de opheffing van de regeling Milieukwaliteit Elektriciteits Productie en de gevolgen daarvan. Verzocht wordt om adhesie aan deze motie te betuigen. Bespreken; zie agendapunt 10 3 Uitgave SenterNovem-oktober 2006 Ter inzage bij de griffie 4 Uitgave Het waterschap-oktober 2006 Ter inzage bij de griffie Ter inzage bij de griffie 5 Uitgave Waterspiegel-oktober 2006, nr. 5 6 Brief Ondernemersvereniging Het Hulsbeek van Qua onderwerp is brief eigenlijk bestemd voor de cie. Ruimte & groen; daarom ook in handen gesteld van de secretaris van die commissie.

8 8 7 Van netwerkanalyse naar netwerkaanpak; afschrift brief c.a. minister V&W aan de vz. van de Tweede kamer d.d Minister informeert de Tweede kamer over het bestuurlijk overleg met regionale bestuurders dat zij begin oktober heeft gevoerd. Belang van netwerkanalyses wordt hierbij benadrukt Info is toegezegd door de gedeputeerde verkeer en vervoer COMMISSIE ZORG EN CULTUUR BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Brief en kenmerk Korte inhoud Advies Griffie 1 Plan Gouden kansen van Museum Gedeputeerde Staten stellen uw Staten in kennis van dit Besproken tijdens commissieverg. van 18 oktober jl. De Fundatie; PS/2006/791 plan van museum de Fundatie, voor de doorstart van 2 Motie de Bruin c.s. inzake weekendschool; PS/2006/797 3 Verkennende notitie concretisering majeur thema Sociale Infrastructuur; PS/2006/741 museum de Fundatie. Gedeputeerde Staten informeren uw Staten over de afhandeling van de motie De Bruin c.s., die door uw Staten op 21 juni jl. is aangenomen. De motie verzoekt om een haalbaarheidsonderzoek te laten verrichten in de gemeente Almelo, naar de mogelijke vestiging van een weekendschool. De gemeente Almelo heeft zich achter het initiatief geschaard en heeft opdracht gegeven tot het laten uitvoeren van een dergelijk onderzoek. Gedeputeerde Staten hebben zich bereid verklaard de kosten van een onderzoek, tot een maximum van Euro, voor hun rekening te nemen. Het onderzoek zal naar verwachting in november 2006 worden afgerond. Provinciale Staten zullen over de uitkomsten worden geïnformeerd. In de brief geven GS aan op welke wijze zij de op 21 juni jl. aangenomen motie Nijhof hebben uitgevoerd. GS zijn van mening dat de provincie het thema sociale infrastructuur vanuit zijn rol als middenbestuur dient op te pakken. Projecten niet beperken tot jeugd en sport, maar in hun samenhang toespitsen op bovenlokale sociaal culturele infrastructuur. Opname van dit thema in de Ontwikkelingsreserve houdt in dat de spelregels rondom de P-nota van toepassing zijn. Voorshands Op de agenda geplaatst van de cie. ZC van onder punt 8; Ter bespreking.

9 9 4 Motie van Dijk c.s. Beroepsgericht onderwijs onderbouw VMBO;PS/2006/812 5 Ontwikkelingen museum de Fundatie chronologisch;ps/2006/814 6 Herinrichting steunfuncties;ps/2006/813 GS hebben meer tijd nodig dit thema meer concreet uit te werken. Wel worden voor de vier in de motie Nijhof genoemde hoofdlijnen de maatschappelijke vraagstukken en een mogelijke aanpak en resultaten nader aangeduid. GS willen PS betrekken bij het formuleren van het aangedragen thema door deelname aan de uitwerking van voornemens en projecten. Het vorengaande neemt niet weg dat in de tussentijd zich aandienende projecten en ontwikkelingen welke passen binnen het thema moeten worden opgepakt. In de brief is een tijdschema voor de verdere behandeling van dit onderwerp opgenomen. GS informeren PS over de wijze waarop zij deze motie hebben uitgevoerd. Er is een quick-scan uitgevoerd Daarnaast is het ministerie van OCenW benaderd met de vraag in welke mate scholen gebruik maken van de regeling aanvullende subsidie praktijkgerichte leeromgeving Een aantal scholen heeft aangegeven geïnteresseerde politici te willen ontvangen. Ontwikkelingen rondom de Fundatie worden in tijdsvolgorde uiteengezet en toegelicht. GS beantwoorden op 13 september jl gestelde vragen over de positionering van de steunfunctie Maatschappelijke Ontwikkeling en Integratie (MOI). Ingegaan wordt op de vraag: 1. hoe de OBD hierbij is betrokken. 2. hoe verhoudt de positionering van MOI zich tot de besluitvorming t.a.v. herinrichting steunfuncties. Conclusie is, dat er geen directe relatie is tussen de OBD en MOI. Er is sprake van 2 naast elkaar staande organisaties. Van beleidsbeinvloeding over en weer is geen sprake. De door MOI gekozen juridische vorm biedt voldoende garanties voor de toekomst van MOI. Deze is voor GS acceptabel. Notitie is behandeld tijdens de commissievergadering ZC van ; Brief is onder punt 9 ter bespreking geagendeerd voor de commissievergadering van 8 november a.s.

10 10 7 Notitie Cultuur en Ruimte;PS/2006/821 Notitie geeft uitvoering aan de op 21 juni jl. aangenomen motie Visscher-Morskate inzake Cultuur en Ruimte. Belang inbreng van culturele aspect binnen de inrichting en het gebruik van de ruimte wordt onderkend. Daarom is ook deelgenomen aan de opzet van het programma Ruimtelijke kwaliteit waar dit aspect is ingebracht. Het programma Cultuur en Ruimte is een nieuw en aanvullend onderdeel binnen het programma Ruimtelijke Kwaliteit. Aangegeven wordt op welke culturele aspecten het Programma Ruimtelijke Kwaliteit versterking behoeft. Op basis van o.m. de tussenrapportage ruimtelijke kwaliteit, de actuele provinciale opgaven is een eerste projectenlijst 2007 opgesteld. Hoewel nog niet alle financiële gegevens over deze projecten bekend zijn, is wel duidelijk dat zij het gereserveerde bedrag van Euro overschrijden. Ook is een formatieve uitbreiding van 1,5 fte noodzakelijk. Tot slot worden nog enkele aandachtsgebieden na 2007 aangegeven. Brief is geagendeerd voor de commissievergadering van 8 november BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN DERDEN ONTVANGEN. Nr. Brief en kenmerk Korte inhoud Advies Griffie 1 Provinciale Staten van Gelderland Provinciale Staten van Gelderland delen uw Staten mede Bespreken; zie agendapunt 10 inzake motie Specifiek Pardon ; PS/2006/769 op 20 september jl. een motie Specifiek Pardon te hebben aangenomen. Uw Staten worden opgeroepen om een motie van gelijke strekking te overwegen. 2 Conferentie jeugdzorg 2006 op Is verstuurd aan alle leden 2006; kennisgeving IPO 3 Uitnodiging werkbijeenkomst Combineer en scoor.. ;brief Sportraad Overijssel 4 Uitgave PM nr e jrg Is verspreid onder de commissieleden Ter inzage bij de griffie; 5 Jaarbeeld Carint 2005; brief Raad van bestuur van Ter inzage bij de griffie;

11 11 6 Uitgave Eigen kracht; Centrum voor herstelgericht werken. 7 De Nederlandse Zorgautoriteit is een feit; kennisgeving 8 Ondersteuning poppodia in Overijssel; PS/2006/835 9 Palet magazine-nr. 5-oktober 2006,14 e jrg. 10 Motie ChristenUnie,CDA en PvdA gemeente Hardenberg 11 Verzoek provinciale impuls sportcluster NT; brief vz. bestuurlijk cluster sport Netwerkstad Stichting Kunst & Cultuur Overijssel vraagt medewerking aan de verdere ontwikkeling van de Overijsselse poppodia De gemeenteraad van Hardenberg deelt uw Staten mede op 10 oktober jl. een motie Specifiek Pardon te hebben aangenomen. Uw Staten worden opgeroepen om een motie van gelijke strekking te overwegen. Er wordt aandacht gevraagd voor de financiering van een aantal sportprojecten in de Netwerkstad. Het gaat om een Indoorsportaccommodatie, FBK-stadion en een 400 m. kunstijsbaan. De tot de Netwerkstad behorende gemeenteraden hebben inmiddels besloten over de financiering van deze projecten. Voor de volledige realisatie van deze projecten is nog een impuls nodig van 2,5 miljoen Euro. Ter inzage bij de griffie; Ter inzage bij de griffie; Om advies gestuurd naar GS. Voorshands Ter inzage bij griffie Te betrekken bij agendapunt 11. Om advies gezonden naar GS; Voorshands Ingekomen brieven rechtstreeks op de lijst ingekomen stukken voor Provinciale Staten BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN, DE GRIFFIE EN DERDEN Nr. Voorstel en kenmerk Korte inhoud Advies Griffie 1 Beantwoording vragen van dhr. J.J. Visscher o.g.v. ex. art. 39 Reglement van Orde betreffende de gevolgen van de stopzetting van de subsidie voor milieukwaliteit Electriciteitsproductie (MEP) PS/2006/689 Voor kennisgeving aannemen

12 12 2 Start gesprek ter voorbereiding van een Provinciaal omgevingsplan PS/2006/799 3 Kleine tekstuele aanpassingen op Statenvoorstel PS/2006/827 4 Beantwoording vragen van mw. Visser- Hendriks en dhr. Kerkdijk, leden CDAstatenfractie o.g.v. ex. art. 39 Reglement van Orde betreffende de nieuwe Wet Sociale Werkvoorziening PS/2006/ van dhr. P. Pasveer betreffende een klacht over energiebedrijf Essent PS/2006/842 6 Beëindiging arbeidscontract Jelmer Pijlman per 1 januari 2007 PS/2006/781 Voor kennisgeving aannemen Betrekken bij besluitvorming inzake Plan doorstart museum De Fundatie PS/2006/827; agendapunt 7b Voor kennisgeving aannemen Ter behandeling in handen gesteld van GS Voor kennisgeving aannemen Ten aanzien van de ingekomen stukken geven de verschillende commissievoorzitters een korte weergave van de conclusies naar aanleiding van de bespreking in de commissies. De commissie Zorg en cultuur adviseert provinciale Staten inzake de volgende brieven: a.) Majeur thema Sociale Infrastructuur: de fracties komen hier bij de begroting op terug. b.) Herinrichting steunfuncties: geen verschuiving budgetten onderling, er zit gevaar in de eventuele notatie, de statuten dienen te worden aangepast. Terugkoppeling in de Staten is gewenst. c.) Motie Gelderland: het is aan de fracties om hierover te oordelen. De commissie Ruimte & groente adviseert dat een aantal stukken als hamerstuk in december terug zal komen. Het ILG wordt in de eerstvolgende Statenvergadering besproken. Met inachtneming van de terugkoppeling wordt conform de voorgestelde behandeling besloten.

13 13 7A. VOORSTELLEN VAN GEDEPUTEERDE STATEN A-voorstellen (Hamerstuk) Zonder beraadslaging wordt ingestemd met de belastingverordening Overijssel (PS/2006/732). 7B. VOORSTELLEN VAN GEDEPUTEERDE STATEN B-voorstellen (Bespreekstukken) PS/2006/827 Plan doorstart Museum de Fundatie Na beraadslaging dient de PvdA-fractie een amendement in (amendement Lulofs c.s.) met als doel aanvullende subsidiering voor de Museum de Fundatie. Het amendement wordt door de voorzitter redactioneel gewijzigd. Het gewijzigde amendement wordt in stemming gebracht. De PvdA-, GroenLinks-, SP- en D66-fractie stemmen voor het amendement. Hiermee is het amendement verworpen. Het voorstel wordt unaniem aanvaard. PS/2006/826 Startnotitie beleidsintensivering herstructurering bedrijventerreinen GS voegen op pagina 3 van het voorstel, onder 3.2 lange termijn, aan de eerste alinea toe en in het te ontwikkelen uitvoeringsinstrumentarium moet voldoende flexibiliteit zitten om bij de uitvoering van herstructureringprojecten eigen invulling te kunnen geven (maatwerk). Op pagina 5 staat een hinderlijke fout, tweede alinea; waar waardevermeerdering staat dient waardevermindering te worden gelezen. Na beraadslaging wordt het voorstel, met een stemverklaring van D66 (instemmen met het voorstel met dien verstande dat in het plan van aanpak nader wordt ingegaan op alternatieven voor het herstructureringsfonds), unaniem aanvaard.

14 14 PS/2006/757 Programmabegroting 2007 Na beraadslaging over de ingediende moties en amendementen (zie staat hierboven, inclusief aangehouden, verworpen, gewijzigde, aangenomen en ingetrokken moties en amendementen) wordt de begroting (met aanvaarding van het amendement Morskate) gewijzigd vastgesteld. De SP-fractie stemt tegen de gehele begroting. De GroenLinks-fractie legt een stemverklaring af ten aanzien van de motie Weegenaar Bosch c.s.. De D66- fractie legt een stemverklaring af ten aanzien van het amendement Kerkdijk c.s.. De SGP-fractie stemt tegen de productgroepen , , (respectievelijk Kunst en Cultuur, Mediabeleid en Sportbeleid).

Lijst ingekomen stukken statencommissie Zorg & Cultuur d.d. 14 september 2005

Lijst ingekomen stukken statencommissie Zorg & Cultuur d.d. 14 september 2005 Lijst ingekomen stukken statencommissie Zorg & Cultuur d.d. 14 september 2005 BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Brief en kenmerk Korte inhoud Advies 1. Voorlopige financiële

Nadere informatie

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 BESLUITENLIJST Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de provincie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Vaststelling agenda

BESLUITENLIJST. Vaststelling agenda BESLUITENLIJST Vergadering van Provinciale Staten van Overijssel Woensdag 17 februari 2016 U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de

Nadere informatie

De agenda wordt gewijzigd vastgesteld: het als agendapunt 13 geagendeerde voorstel PS/2016/763 HMO wordt omgezet naar hamerstuk.

De agenda wordt gewijzigd vastgesteld: het als agendapunt 13 geagendeerde voorstel PS/2016/763 HMO wordt omgezet naar hamerstuk. BESLUITENLIJST Vergadering van Provinciale Staten van Overijssel Woensdag 28 september U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de provincie

Nadere informatie

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt:

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt: MEMO Aan: presidium Van: griffie Betreft: planningslijst PS-stukken Datum: 16 november 2015 1. Planningslijst Voor u ligt de meest recente planningslijst. In de lijst is de planning van stukken die vragen

Nadere informatie

Handleiding vergadering Provinciale Staten van Overijssel. Woensdag 27 juni 2007

Handleiding vergadering Provinciale Staten van Overijssel. Woensdag 27 juni 2007 Versie 4 Handleiding vergadering Provinciale Staten van Overijssel Woensdag 27 juni 2007 PROVINCIALS STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Dat. ontv.: 0 4 JUL 2007 a.d. Routing Bijl.: WOENSDAG 27 juni 2007 aanvang:

Nadere informatie

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Hierbij wordt u uitgenodigd voor de openbare vergadering van de Provinciale Staten Datum: woensdag 14 november 2012 Aanvang: 10:00 uur (de vergadering

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Datum: 16 december 2016 Tijd: 9:35 16.40 uur Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Han Polman Nummer: 16020826 1. Opening om 9.35 uur. Het lid Van Tilborg (SP) is verhinderd.

Nadere informatie

Conclusie: de notulen van beide vergaderingen worden vastgesteld.

Conclusie: de notulen van beide vergaderingen worden vastgesteld. Besluitenlijst Middelburg, 7 juli 2014 nr. 14010192 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 4 juli 2014, 9.30 tot 18.55 uur, in de Statenzaal, Abdij

Nadere informatie

Lijst afdoening toezeggingen/moties/schriftelijke vragen naar opgave griffie 20 juli 2010 Statencommissie Jeugd, Sociale infrastructuur en Cultuur

Lijst afdoening toezeggingen/moties/schriftelijke vragen naar opgave griffie 20 juli 2010 Statencommissie Jeugd, Sociale infrastructuur en Cultuur Lijst toezeggingen/moties/schriftelijke vragen naar opgave griffie 20 juli 2010 Staten Jeugd, Sociale infrastructuur en Cultuur Incl. reacties GS; wijzigingen/aanvullingen in vet weergegeven Stand eind

Nadere informatie

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 Aan deze openbare besluitenlijst kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de tekst van het door provinciale staten vastgestelde verslag bevat de formele besluitvorming

Nadere informatie

Besluitenlijst provinciale staten

Besluitenlijst provinciale staten Besluitenlijst provinciale staten Besluitenlijst van de vergadering van maandag 18 september 2006 03. Ingekomen stukken 04. Vragenhalfuurtje Geen vragen. 05. Vaststellen van de notulen van de vergadering

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 26 mei 2015 Nummer: 15007743 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 26 mei 2015 van 09.40 tot 18.43 uur,

Nadere informatie

Voorlopige agenda Statencommissie Economie & bestuur

Voorlopige agenda Statencommissie Economie & bestuur Voorlopige agenda Statencommissie Economie & bestuur Aan de leden van de Statencommissie Economie & bestuur De voorzitter van de Statencommjssie Economie & bestuur roept u hierbij op tot het bijwonen van

Nadere informatie

Besluitenlijst 13 februari 2015

Besluitenlijst 13 februari 2015 Besluitenlijst 13 februari 2015 Middelburg, 19 februari 2015 nr. 15002275 Besluitenlijst voor de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op: 13 februari 2015, 09.30 uur, in

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Stukken ter bespreking, opinievorming, etc., vooralsnog niet gericht op advisering aan PS

Stukken ter bespreking, opinievorming, etc., vooralsnog niet gericht op advisering aan PS Provinciale Staten Agenda SI Commissie : Sociale Infrastructuur Datum commissievergadering : 27 april 2005 Aanvangstijd en locatie : 9.30 uur 13.00 uur, 2 e koffiekamer, Dreef 3 Haarlem Commissievoorzitter

Nadere informatie

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 26 september 2018

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 26 september 2018 BESLUITENLIJST Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 26 september 2018 1.Opening en vaststelling van de agenda De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

Nadere informatie

Voorlopige agenda Statencommissiedag 17 juni 2015

Voorlopige agenda Statencommissiedag 17 juni 2015 Voorlopige agenda Statencommissiedag 7 juni 205 Kamer 0.4 Kamer.8 9.30 Bestuur en Financien Secretaris: mw. S.S.M. Bruggenkamp GS : CdK, dhr. E. van Hijum Landbouw en Natuur Secretaris: dhr. A.E.W. Boukes

Nadere informatie

I Planning commissie Zorg & cultuur

I Planning commissie Zorg & cultuur Planning commissie Zorg & cultuur d.d..18-5-06 Hieronder treft u een - voor zover mogelijk - geactualiseerde planning aan voor de vergaderingen van de statencommissie Zorg en cultuur. Deze planning (oader

Nadere informatie

procedurevergadering overlegvergadering

procedurevergadering overlegvergadering Planning openstaande moties toezeggingen Statencommissie Ruimte en Leefomgeving Onderwerpen Uiterlijke Portefeuillehouder door GS Door GS aan te bieden onderwerpen aan de commissie Voorhangprocedure regionale

Nadere informatie

statengriffie Onderwerp: voorstel nieuwe werkwijze informerende Statencommissies Datum: september 2013

statengriffie Onderwerp: voorstel nieuwe werkwijze informerende Statencommissies Datum: september 2013 MEMO Aan: Presidium Van: statengriffie Onderwerp: voorstel nieuwe werkwijze informerende Statencommissies Datum: september 2013 1. Aanleiding. Er is meerdere keren in het presidium gesproken over de werkwijze

Nadere informatie

Besluiten Provinciale Staten 24 juni 2015 Algemene Beschouwingen bij de Voorjaarsnota 2015

Besluiten Provinciale Staten 24 juni 2015 Algemene Beschouwingen bij de Voorjaarsnota 2015 p e r s b e r i c h t e-mail: website: statengriffie@provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl PS-besluitenlijst, nr. 123, 25 juni 2015 Besluiten Provinciale Staten 24 juni 2015 Algemene Beschouwingen

Nadere informatie

p e r s b e r i c h t

p e r s b e r i c h t p e r s b e r i c h t e-mail: website: statengriffie@provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl PS-besluitenlijst, nr. 134 Groningen, 2 juni 2016 Besluitenlijst Provinciale Staten 1 juni 2016 Woensdag

Nadere informatie

Provinciale Staten Griffie. Aan Provinciale Staten. Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 20 november 2017

Provinciale Staten Griffie. Aan Provinciale Staten. Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 20 november 2017 20 november Provinciale Staten Griffie Aan Provinciale Staten Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten + = Fractie is voor behandeladvies = Fractie is tegen behandeladvies x = Fractie is

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg: 25 september 2015 Nummer 15013794 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 25 september 2015 van 9.35

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

I Planning commissie Zorg & cultuur

I Planning commissie Zorg & cultuur Hieronder treft u een voor zover mogelijk geactualiseerde planning aan voor de vergaderingen van de statencommissie Zorg en cultuur. Deze planning (onder I) is gebaseerd op: (a) de lijst met onderwerpen

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

1. Schriftelijk te verhelderen wat de kosten zijn. 2. Na te gaan hoeveel gebruik wordt gemaakt van. 3. Na te gaan wat de kosten zijn om op alle

1. Schriftelijk te verhelderen wat de kosten zijn. 2. Na te gaan hoeveel gebruik wordt gemaakt van. 3. Na te gaan wat de kosten zijn om op alle Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 9 november 2016 Onderwerp 2. Bespreekstukken: Nieuwe Wet natuurbescherming (6949 6950) en Burgerinitiatief Stop de hobbyjacht (6952) sc

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg: 16 juli 2015 Nummer: 15009898 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 3 juli 2015 van 9.35 tot 17.39

Nadere informatie

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform Kort verslag Datum: raadsvergadering 21 maart 2013 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie D66 inzake provinciale herverdeling worden beantwoord door burgemeester Schneiders De vragen gesteld door

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 8 juni 2016 Nummer 16008481 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 11 maart 2016 van 9.35 uur tot 20.31

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, de heer De Vree,

Nadere informatie

A. Door fracties en Gedeputeerde Staten (GS) aangedragen bespreekpunten

A. Door fracties en Gedeputeerde Staten (GS) aangedragen bespreekpunten Agenda woordvoerdersoverleg thema 23 juni 2017 1. Opening en mededelingen 2. Bespreekpunten A. Door fracties en Gedeputeerde Staten (GS) aangedragen bespreekpunten Aanvrager(s) Korte motivatie / achtergrond

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Datum: 07-07-2017 Tijd: 09:30-17:00 Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Han Polman Toelichting: Nr. 17015800 1. Opening om 9.31 uur. De leden Babijn (PvZ) en Pijpelink

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 8 mei 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 2 Vaststellen van de volgorde van de agenda

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 8 mei 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 2 Vaststellen van de volgorde van de agenda A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Gemeenteraad Betreft vergadering van dinsdag 8 mei 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 1 Opening en mededelingen 2 Vaststellen van de

Nadere informatie

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 21 oktober Voorrondes

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 21 oktober Voorrondes Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 21 oktober 2014 Witte Zaal Algemene Zaken Voorrondes Aanwezig: H.G. Roeleveld (CDA), F.Th. Koelemeijer (GL), R.P. Hendriks (VLW), H.W.F.

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie

Agenda Commissie Economie Datum 18-05-2018 Tijd 13:30-17:00 Agenda Commissie Economie Locatie Voorzitter Louise de Colignyzaal Dhr. Peter van Dijk Omschrijving Agenda commissie Economie 18 mei 2018 (18011805) 1 Opening en mededelingen

Nadere informatie

Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen

Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen Periode: 29 oktober 2014-11 november 2014 Nr. Onderwerp Behandeladvies Toelichting 001 Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen 002 Statenmededeling

Nadere informatie

Raadsvergadering : 14 juni 2016 agendapunt : Commissie : - : Oprichting stichting Veilig Thuis Noord Oost Gelderland

Raadsvergadering : 14 juni 2016 agendapunt : Commissie : - : Oprichting stichting Veilig Thuis Noord Oost Gelderland Zaaknummer : 170397 Raadsvergadering : 14 juni 2016 agendapunt : Commissie : - Onderwerp : Oprichting stichting Veilig Thuis Noord Oost Gelderland Collegevergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 21 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 19:00 uur Opening De voorzitter heet iedereen welkom

Nadere informatie

Besluitenlijst 1 november 2013

Besluitenlijst 1 november 2013 Besluitenlijst 1 november 2013 Middelburg, 4 november 2013 nr. 13024675 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op: 1 november 2013, 09.30 uur, in de

Nadere informatie

Reglement op de raadsdebatten van de gemeente Twenterand 2018

Reglement op de raadsdebatten van de gemeente Twenterand 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Twenterand Nr. 66170 29 maart 2018 Reglement op de raadsdebatten van de gemeente Twenterand 2018 De raad van de gemeente Twenterand; gezien het voorstel van

Nadere informatie

agenderen zodra gevraagde informatie van GS ontvangen is Voorhangprocedure regionale kantorenvisies

agenderen zodra gevraagde informatie van GS ontvangen is Voorhangprocedure regionale kantorenvisies Planning openstaande moties toezeggingen Statencommissie Ruimte en Leefomgeving Onderwerpen aanlevering procedure- door GS vergadering Door GS aan te bieden onderwerpen aan de commissie Strategisch handelingskader

Nadere informatie

Agenda Commissie Bestuur

Agenda Commissie Bestuur Agenda Commissie Bestuur Datum 15-09-2017 Tijd 9:00-12:30 Locatie Louise de Colignyzaal Voorzitter Dhr. Hans van Geesbergen Nr. 17020984 Link naar Webcast http://player.companywebcast.com/provinciezeeland/20170915_1/nl/player

Nadere informatie

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 22 juni Voorrondes

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 22 juni Voorrondes Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 22 juni 2010 - Voorrondes Nr. Onderwerp Besluit Algemene Zaken 1 Politieke Markt - 2 Vaststellen besluitenlijst voorrondes d.d. 18 mei

Nadere informatie

Provinciale Staten Griffie. Aan Provinciale Staten. Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 4 juni 2018

Provinciale Staten Griffie. Aan Provinciale Staten. Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 4 juni 2018 Provinciale Staten Griffie Aan Provinciale Staten Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 4 juni 2018 + = Fractie is voor behandeladvies = Fractie is tegen behandeladvies x = Fractie is

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

Besluitenlijst van de procedurevergadering van de Statencommissie Ruimte en Leefomgeving van 23 november 2016

Besluitenlijst van de procedurevergadering van de Statencommissie Ruimte en Leefomgeving van 23 november 2016 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter opent om 19:00 uur de vergadering en heet iedereen welkom. De commissie neemt kennis van de volgende mededelingen: - De commissie vergadert met de agenda die

Nadere informatie

Geannoteerde gewijzigde agenda Provinciale Staten met sprekers

Geannoteerde gewijzigde agenda Provinciale Staten met sprekers Geannoteerde gewijzigde agenda Provinciale Staten met sprekers Datum 08-06-2018 Tijd 9:30-17:00 Locatie Voorzitter Omschrijving Statenzaal Dhr. Han Polman 18014123 - Rekening en Voorjaarsnota 1 Opening

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, mevrouw Ineke Sollewijn Gelpke.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, mevrouw Ineke Sollewijn Gelpke. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 24 februari 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter

Nadere informatie

Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 VoorsteInr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006

Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 VoorsteInr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006 ~. Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 Voorstenr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006, Vaststelling intememeentelijk DlÎmtelijk structuurplan voor de gemeenten Obdam Wester

Nadere informatie

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen VERGADERING van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD Datum: woensdag 1 februari 2017 Tijdstip: Locatie: 19.30 uur Raadzaal, Stadhuis, Vianen Voorzitter: A.F. (André) Bonthuis, waarnemend burgemeester gemeente Zederik

Nadere informatie

4. Vaststelling Lange Termijn Agenda. De lange termijnagenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

4. Vaststelling Lange Termijn Agenda. De lange termijnagenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Besluitenlijst 1 van de vergadering van Provinciale Staten van Noord-Holland van 17 december 2007 Voorzitter: mr. H.C.J.L. Borghouts/dr. A.P. vd Meché Griffier: mw. mr. C.A. Peters 1. Opening en mededelingen.

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 6 november 2015 Nummer 15015913 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 6 november 2015 van 9.20 tot 19.57

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013 RAAD BESLUITENLIJST 11 december 2013 Afwezig mkg.: de heer Boerma (CGB) en mevrouw Anninga (CGB) Ag.punt Onderwerp 1. 2. 3. 4. 5. 6. Inspraak burgers over geagendeerde onderwerpen De heer Albert Haar spreekt

Nadere informatie

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 11 november 2014 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-14-00986/Z.02426 Uitnodigingen B&W

Nadere informatie

Behanneladvizen Presidium 13 mei 2015

Behanneladvizen Presidium 13 mei 2015 Behanneladvizen Presidium 13 mei 2015 Steatemerk 3 juni: Steatemerk Jaarstukken en 1e Berap: 14.00 uur tot 15.30 uur Reguliere Steatemerk: 16.00 uur tot 18.00 uur Agindearringsfersiken kolleezje deputearre

Nadere informatie

Statencommissie Verkeer, milieu en water dd. 13 december 2006

Statencommissie Verkeer, milieu en water dd. 13 december 2006 Statencommissie Verkeer, milieu en water dd. 13 december 2006 BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Voorstel en kenmerk Korte inhoud Advies Griffie 1 Planvorming N340; stroomweg

Nadere informatie

PS-besluitenlijst nr. Groningen, 5 juli Besluiten Provinciale Staten 4 juli 2012

PS-besluitenlijst nr. Groningen, 5 juli Besluiten Provinciale Staten 4 juli 2012 Besluiten Provinciale Staten 4 juli 2012 Provinciale Staten hebben gesproken over de uitwerking van de sportnotitie, de financiële situatie van Noordbaak, de dienstregeling en tarieven 2013 van het busvervoer

Nadere informatie

Datum vergadering 15 mei 2012

Datum vergadering 15 mei 2012 Gemeente Langedijk Datum vergadering 15 mei 2012 Nummer 20 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: drs. J.F.N. Cornelisse P.J. Beers E.M. Overzier, burgemeester F. Westerkamp

Nadere informatie

Omschrijving toezegging aan commissie Actie door Voortgang afhandeling, datum van uiterlijke afdoening

Omschrijving toezegging aan commissie Actie door Voortgang afhandeling, datum van uiterlijke afdoening Nr. Voortvloeiend uit commissievergadering Omschrijving toezegging aan commissie Actie door Voortgang afhandeling, datum van uiterlijke afdoening 3 23-05-2007 Mw. Peijs n.a.v. Burgerjaarverslag: De in

Nadere informatie

Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 6 april 2016

Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 6 april 2016 PROVINCIE FLEVOLAND enlijst PS Registratienummer: 1898701 enlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 6 april 2016 Aanwezig: Voorzitter: De heer L. Verbeek (CdK) Mevrouw R. Azarkan (PvdA), mevrouw

Nadere informatie

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde.

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde. Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV10.0167 Roden, 11 mei 2010 Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8

Nadere informatie

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU).

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU). enlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 31 mei 2017 1. Regeling van Werkzaamheden Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer

Nadere informatie

Omschrijving van het voorstel

Omschrijving van het voorstel PS2009-552 Ontwerpbesluitenlijst Provinciale Staten van Gelderland Vergadering op 1 en 8 juli 2009 Omschrijving van het voorstel Besluit 1. Opening en mededelingen van de voorzitter 2. Vaststelling van

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 14 juli 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, drs. J.P.M. Heshof,

Nadere informatie

COMMISSIE ECONOMIE EN BESTUUR BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN.

COMMISSIE ECONOMIE EN BESTUUR BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Lijst ingekomen stukken voor de vergadering van Provinciale Staten d.d. 7 december 2005 COMMISSIE ECONOMIE EN BESTUUR BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Brief en kenmerk

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2012 NR.: 19

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2012 NR.: 19 PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2012 NR.: 19 Officiële naam regeling: Referendumverordening Provincie Limburg 2012 Citeertitel: Referendumverordening Provincie Limburg 2012 Naam ingetrokken regeling: Verordening

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1444998 Datum: 28 mei 2019 Portefeuillehouder: Domein / Team: Griffie Onderwerp: Wijziging Reglementen van orde voor de raad en raadscommissies 2019

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 SEPTEMBER 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 SEPTEMBER 2017 1. Vaststelling subsidie Velsen Noord fase 1 2. Herziening landbouwartikelen in de Provinciale Ruimtelijke Verordening 3. Auditopvolging per 1 september 2017 4. Midterm review van het Uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 26-02-2013 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 12G201670 PORTH./SECTOR Lievers Wijziging CAR-UWO per 1 januari 2013 ten behoeve van het personeel van de

Nadere informatie

Aan Provinciale Staten. Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 18 juli 2016

Aan Provinciale Staten. Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 18 juli 2016 4043158 Provinciale Staten Griffie Aan Provinciale Staten Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 18 juli 2016 + = Fractie is voor behandeladvies = Fractie is tegen behandeladvies x =

Nadere informatie

Besluit vast te stellen de:

Besluit vast te stellen de: VERORDENING AUDITCOMMISSIE GEMEENTE WEERT De raad van de gemeente Weert, Gelezen het voorstel van het college d.d. 20 januari 2015, gelet op de artikelen 84, 147 en 149 van de Gemeentewet; Besluit vast

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad

Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad 1 gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer O4.RZOP8.OOZ Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad Samenvatting Door GroenLinks is in een motie aan de deelnemers van de debattraining

Nadere informatie

1. Vragenuur De vragen van mevr. Gesthuizen (SP) inzake ontwikkelingen DSK terrein/van Zeggelenplein worden beantwoord door wethouder Nieuwenburg.

1. Vragenuur De vragen van mevr. Gesthuizen (SP) inzake ontwikkelingen DSK terrein/van Zeggelenplein worden beantwoord door wethouder Nieuwenburg. De hierna vermelde raadsstukken liggen ter visie en zijn verkrijgbaar bij de stadhuisbibliotheek, tel. 5113150 Datum donderdag 7 december 2006 om 19.30 uur 1. Vragenuur De vragen van mevr. Gesthuizen (SP)

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Betreft vergadering van dinsdag 19 januari 2016, locatie Raadszaal/Commissiekamer, aanvang 17:00 uur LET OP: VERGADERING START

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie door / vervolgprocedure. De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om uur.

Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie door / vervolgprocedure. De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om uur. 1 Opening a. Opening en mededelingen De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om 14.00 uur. Er zijn geen afmeldingen ontvangen. De volgende nagekomen stukken heeft u per e-mail ontvangen:

Nadere informatie

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt.

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt. Vergadering Gemeenteraad 06-11-2008 Plaats: Raadszaal Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 6 NOVEMBER 2008 1 Opening De vergadering is op 6 november na agendapunt

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 6 juli 2017 1. 17 7 6345 Behandeling jaarrekening 2016 Door de fracties worden onderstaande

Nadere informatie

Workshop provinciale besluitvorming

Workshop provinciale besluitvorming Workshop provinciale besluitvorming Joost de Wals (griffie) Annemiek Bus (Bestuurlijk Juridische Zaken) Peter van t Hoog (vz. vml. commissie Werkwijze) 3 april 2018 13.30)14.45 en 15.00)16.15 Wat gaan

Nadere informatie

2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht

2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht 2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht Instrument Wat wil ik? Welke procedure? AMBTELIJKE BIJSTAND Verordening op de ambtelijke bijstand Gemeenteblad van Utrecht 2009, nr. 45 AMENDEMENT Artikel

Nadere informatie

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie HOLLAND Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer 489015306 {DOS-2007-0015748) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum

Nadere informatie

Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Ruimte 23 november Opening en mededelingen. 1. Bespreekpunten. A. Doorkijk

Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Ruimte 23 november Opening en mededelingen. 1. Bespreekpunten. A. Doorkijk Concept agenda woordvdersoverleg thema Ruimte 23 november 2018 Opening en mededelingen 1. Bespreekpunten A. Doorkijk Lange termijn planning GS, met een concrete blik op de komende zes maanden B. Door fracties

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om 19.30 uur in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga,

Nadere informatie

Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 28 juni 2017

Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 28 juni 2017 Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 28 juni 2017 Onderwerp 2. Bespreekstukken: Voorjaarsnota 2017 en Kadernota 2018-2021; begrotingssubsidies en subsidieplafonds 2018 voor

Nadere informatie

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 28 januari 2016

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 28 januari 2016 DATUM 28 januari 2016 PLAATS Enschede, kamer 503 TIJDSTIP 10:45 uur VOORZITTER R.G. Welten SECRETARIS G.J.M. Vos PAGINA 1 AANWEZIG De heren R.G. Welten en H.M. Bolhaar (verslag) alsmede mevrouw G.J.M.

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland ` Voordracht Haarlem, Onderwerp: Kaderstelling Europabeleid door Provinciale Staten Inleiding Op 11 juni 2007 jl. is door de commissie FEPO de werkgroep Europa ingesteld.

Nadere informatie

COLLEGEBERICHT AAN DE RAAD Van : Burgemeester en Wethouders Reg. nr. : 4533853 Aan : Gemeenteraad Datum : 06-11-2013 Portefeuillehouder : B.J. Lubbinge, van Eijk, v. Muilekom ONDERWERP Planning programma

Nadere informatie