Aanvraagformul er conceptsubsidie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanvraagformul er conceptsubsidie"

Transcriptie

1 Aanvraagformulier conceptsubsidie 11 ^ Aanvraagformul er conceptsubsidie Stad Malle Project Zenne Ontwerp voor een nieuw stadsvernieuwingsprqject Q Bijsturing van een bestaand stadsvernieuwingsproject Aüeen in uitzondertyke omstandigheden en in samenspraak met het team stedenbeteid en de jury stadsvernieuwing (kwaliteitskamer). Akkoord voor de indiening van de aanvraag voor conceptsubsidie bij de Vlaamse overheid in het kader van de oproep naar stadsvemieuwingsprojecten, 28/04/201 Stadssecretaris, Sonia Christiaens Opgelet Op verschillende plaatsen in dit document is een maximum aantal woorden per onderdeel aangegeven. Let op deze limiet nergens te overschrijden. ^

2 Aanvraagformulier conceptsubsidie 12

3 Aanvraagformulier conceptsubsidie 3 l Inzet van de conceptstudie1 1.1 Diagnose/visie (max. 350 woorden) Omschrijf kort de situering in de stad/omgeving, historiek, kenmerken, problematiek, kansen, planning, voorgaande projecten, beleid,... Omschr'ijf ook kort het mogelijk projectgebied zelf (situering binnen het ruimere gebied, kenmerken, problematiek, kansen, plannings- en ontwerpwerk, voorgaande projecten, e. d.). Geef aan ten aanzien van welke problematieken/uitdagingen de stad de conceptstudie wil inzetten? Bestaan er al (master)plannen voor het projectgebied? Malle is als stad aan de Zenne in grote ontwikkeling en dit voornamelijk rondom deze Zenne in het centrum van de stad. Er zijn op heden tal van ruimtelijk planningsprocessen en acties bezig die zich allen situeren rondom deze Zenne en als basisdoelstellingen de opwaardering van deze Zennevallei hebben. Van noord naar zuid gaat dit om volgende projecten: Stadsvernieuwingsproject Nederhem (i.s.m. Nederhem Vastgoed) awi '' *Y ffwwwwts ^/ / '-^ '--. 'v (studiebureau Grontmij) Verbreding en verdieping van het kanaal met de verlegging van de Zenneduiker en realisering van drie nieuwe kanaalbruggen (W&Z, VMM) De conceptstudie is er om een mogelyk project te concipiëren.

4 Aanvraagformulier conceptsubsidie 14 Stadsvernieuwingsproject Possozplein-Slingerweg-De Bres (i. s. m. provincie Vlaams Brabant) 7 / (studiebureau Omgeving) / Zuurstof voor de Zennevallei - herinrichting Elisabeth- en Albertpark (ism Regionaal Landschap) Zennepark(Elisabethpark/Albertpark) ^ HoOBHNnbO*Mn ^ NuitUimliullbaw HBUtktnt -~tu9^ VtUïpW lttll hhtflurf gniufd t"^< fntpurf ^»nw*4 gu-ï lo-niinwwt Vnuntn) nuuiinlhn ZwinKtffH >W*llll"f«Ill Or^ninn

5 Aanvraagformulier conceptsubsidie 5 Stadsvernieuwingsproject HALLE, STAD AAN DE ZENNS Malle Zuid (i. s. m. provincie Vlaams-Brabant) ^<y&f^& ^-Ï&S (Maat-ontwerpers ism Delva Landscape Architects) Overzichtsplan waarop deze verschillende deelprojecten zijn op aangeduid - groot plan in bijlage: XS1-. v'^s^em'"-. ^^1^ ( \\":^"'1/...\:'7:, \ \.y \2ï- "\?M". -^^i&' ^,.. ^^^ /^i 'i-' ^.s 'q r t.%'. ' I Wanneer deze gelinkte projecten aan elkaar gelijmd worden ontstaat er langsheen de Zenne een groots groen stadspark dat Halle van noord tot zuid met elkaar linkt en de linker- en rechteroever van het kanaal. Deze deelstudies bevatten allen waardevolle insteken maar ontbreken een gebiedsdekkende visie van dit landschapspark dat zich uitstrekt van het noordeinde (Buizingen) tot de zuidpunt (Lembeek) van de stad. De kwaliteitskamer Stadsvernieuwingsprojecten drong tijdens de evaluatie van het SVP Nederhem aan hiervoor voldoende ontwerpcapaciteit onder de arm te nemen. Er bestaat een noodzaak om aan dit lint een doordachte identiteit te geven en deze op een doordachte wijze te communiceren hetgeen de hefboom zal vormen voor het opwaarderen van de leef- en woonkwaliteit van gans de stad Malle en voor de creatie van een nieuwe Halse identiteit.

6 Aanvraagformulier conceptsubsidie Verwachti ngen (ma,. 350 woorden) Wat verwacht men van het mogelijke project? Waarom wenst de stad dit project te realiseren en in welke mate zou dit project tegemoet kunnen komen aan de in de diagnose geschetste problematieken/ uitdagingen? Wat kan de bijdrage van de conceptstudie hierbij zijn? Wat is de verwachte output? Het project dient een globale visie op het ganse landschapspark op te leveren. Het geheel dient gekneed te worden tot één leesbaar landschapspark dat een nieuwe identiteit aan de stad Halle kan geven. Het onderzoek dient de ontwerpprincipes en de beeldkwaliteit voor het totale landschapspark vast te leggen waardoor er - geheel ontstaat. ondanks een gefaseerde uitvoering - op termijn een Deze globale visie dient vertaald te worden in communicatie-matenaalwaarmee de stad naar zijn bevolking toe kan informeren ten einde het draagvlak te vergroten en de nieuwe Halse identiteit vorm te geven en ingang te laten krijgen. Dit kan bestaan onder de vorm van digitale communicatiemiddelen maar ook in de opmaak van een SD-maquette van het geheel. Naast dit overkoepelende plan zijn er verschillende deelruimten die verder ontwerp noodzaken. Door de nieuwe planningsinzichten ontstaan er ruime nog niet geplande groenzones waarvan de identiteit nog dient bepaald te worden. De belangrijkste en nog meest te ontwerpen zone betreft de zone Bres/Nederhem: openlegging van de Zenne ondergronds brengen parkeren met realiseren recreatie op parkingdak ontwerpen park binnenstad ontwerpen park voor hoogbouw Nederhem waarbij het niveau kanaal-zenne-woonproject de grote uitdaging zal zijn.

7 Aanvraagformulier conceptsubsidie 7 / /. ^1 * ' y /\ / / Zone Bres / Nederhem (Omgeving cvba) Naast het ontwerpmatig werk dient er onderzoek te gebeuren of de verlegging van de Zenneduiker een opportuniteit vormt op welke wijze het opwekken van groene energie mogelijk is. 1.3 Vernieuwend karakter (max. 350 woorden) Geef kernachtig aan wat het mogeiyke project bijzonder kan maken, wat er vernieuwend aan is voor de stad op ruimtelijk, economisch, sociaal, ecologisch of andere vlakken, en op welke w'ijze het project een voorbeeldfunctie kan hebben voor andere steden. Welke kwaliteitsregisters denkt de stad met het project te willen opentrekken: integrale duurzaamheid (sociaal, ecologisch, economisch,... ), coproductie (PPS, samenwerking met civiele maatschappij, communicatie,... ), ruimtelijke planning en ontwerp,...? Schets bovendien de mogelijke synergieën die tussen de verschillende registers moeten/kunnen ontstaan. De realisering van een globaal landschapspark dat zich uitstrekt van het noordeinde tot de zuidpunt van de stad betekent een nieuw Malle. Een noodzakelijke voorwaarde hiervoor is het ondergronds brengen van het parkeren waardoor bovengronds een kwalitatieve woon/leef/beleef/werk/speel-omgeving ontstaat. De realisering van de nieuwe Zenneduiker onder het kanaal tussen de Bres en Nederhem doet aan beide zijden van het kanaal een sterk stedelijk landschap ontstaan waardoor deze op heden perifere ruimten de groene schakel kan vormen van het nieuwe Malle. Er dient onderzocht of hier geen kansen bestaan voor de opwekking van alternatieve energie. Bij de opmaak van het globale inrichtingsplan dient duurzaamheid (economisch, ecologisch, sociaal) de uitgangshouding te zijn.

8 Aanvraagformulier conceptsubsidie 8 Het vastleggen van een beelkwaliteitsplan met materialenplan betekent voor de uitvoeringsdienst een duurzaam werkingsprincipe qua stockbeheer en uitvoering. Het centrale schakelgebied De Bres/Nederhem is een ruimte waar er synergieën kunnen ontstaan gezien de veelvoud van gebruikers en landschapselementen: Deze ruimten zullen deels in gebruik genomen worden door het sportcomplex De Bres. Het ontwerp en invulling dient te gebeuren in overleg met sportdienst, gebruikers, scholen, omgeving. Voor de overige ruimte kunnen er projecten van co-productie onderzocht worden (groenontwikkeling- en beheer, recreatieve ontwikkeling en beheer,.. ) om hiermee de vernieuwde Halse identiteit als een stad binnen een groot landschapspark draagvlak te geven. De totaliteit van deze acties dient gebundeld in een communicatie-actieplan dat dient in te zetten op digitale en analoge communicatie die de nieuwe Halse stedelijke identiteit dient ingang te laten vinden bij de inwoners en gebruikers van de stad.

9 Aanvraagformulier conceptsubsidie 9 2 Onderzoeksvragen conceptsubsidie 2. 1 Waarom een vraag naar conceptsubsidie? (max. 350 woorden) Waarom vraagt de stad een conceptsubsidie aan? Welke meerwaarde biedt een conceptsubsidie voor het mogelijke project? Waarom wil de stad de Vlaamse overheid (Team Stedenbeleid) in dit mogelijke project betrekken? Schets het impulskaraktervan de conceptstudie. Zoals hierboven gesteld zijn er op heden verscheidene planningsprocessen bezig rondom de Zenne en kanaal die wanneer deze aan elkaar gelinkt worden één groot stedelijk landschapspark opleveren. Er is nood aan een insteek die vanuit het geheel vertrekt en die de deelgebieden tot één geheel kan kneden. Daarnaast is er noodzaak tot kwalitatief ontwerpwerk voor het schakelgebied De Bres/Nederhem. Door aan dit ontwerpwerk ook de opmaak van communicatiemiddelen en een communicatiestrategie te koppelen dient de conceptondersteuning een belangrijke impuls te geven tot het creëren van een draagvlak voor dit nieuwe Halle. 2.2 Omschrijving van de nood aan conceptbegeleiding voor lopende l* (Enket in te vullen voor projecten die al een projectsubsidie hebben gekregen) (max. 350 woorden) Waarvoor vraagt u deze conceptbegeleiding aan? Wat is de stand van het mogel'ijke project? Wat is het probleem waarvoor u begeleiding wenst? De conceptsubsidiëring heeft als voornaamste doel de ontwerp-kwaliteit en -capaciteit in te roepen voor volgende deelaspecten van het project: Opmaak landschapspark van Buizingen tot Lembeek met vastleggen ontwerpprincipes en beeldkwaliteits- en materialenplan Ontwerp van de cruciale schakelzone De Bres-Nederhem Daarnaast dient de conceptbegeleiding onderzoek te voeren naar de wijze waarop de nieuwe Zenneduiker een element kan vormen voor de opwekking van duurzame energie. Naast dit onderzoek dient de conceptbegeleiding ook een communicatietraject op te maken met aandacht tot analoge en digitale communicatie om het draagvlak voor deze nieuwe Halse identiteit te creëren.

10 Aanvraagformulier conceptsubsidie [ 10 3 Realiseerbaarheid van de conceptstudie 3. 1 Projectorganisatie (max. 200 woorden) Beschrijf hoe de organisatie van de conceptstudie vorm gegeven zal worden en hoe de stad haar regierol ziet en concreet denkt waar te maken op het vlak van omkadering en ondersteuning. Schets de verschillende partners, inclusief projectontwikkelaars met eventueel eigen studiebureaus, die in het project zouden moeten betrokken worden en met welke inzet? Wat verwacht de stad op dit terrein van de conceptsubsidiëring? De stad beschikt in het kader van het stadsvernieuwingsproject projectcoördinator. Nederhem over een De directeur grondgebiedzaken met back up de dienst ruimtelijke ordening kan voor dit project optreden als procesmanager. Er bestaat in het kader van het SVP Nederhem reeds een kwaliteitskamer (die recent werd uitgebreid) die in dit kader eveneens ingeschakeld kan worden. Onder regierol van de stad Halle kunnen een aantal specifieke overlegorganen voorzien worden: Stedelijke werkgroep met vertegenwoordigers van beleid en stadsdiensten en voornaamste betrokken overheidsdiensten (VMM - W&Z - Provincie Vlaams-Brabant - Regionaal Landschap - Agentschap voor Natuur en Bos) Een ruime klankbordgroep waar alle mogelijke betrokken partijen die het project richting kunnen geven De gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening De wijze van communicatie naar de bevolking en de zoektocht naar wijze van betrekken van de bevolking met vormen van co-productie vormt deels een van de opdrachten van de conceptondersteuning. 3.2 Verloop van de conceptstudie (max. 350 woorden) Welke middelen zal de stad, naast de middelen vanuit de conceptsubsidie, extra inzetten? Hoe ziet de stad het verloop van de conceptstudie? Wat verwacht je van het multidisciplinaire team dat via de conceptsubsidie zal worden ingezet? Geef een eerste fasering van het verloop van het mogel'ijke project waarbij je de conceptstudie een plaats geeft binnen de beoogde realisatietermyn. De conceptstudie dient om een synthetiserend visiedocument op te leveren waarbij de ontwerpprincipes en een beeldkwaliteit- en materialenplan wordt vastgelegd. Dit visiedocument vormt dé leidraad die de stad Halle bij elk deelproject kan hanteren om de verscheidenheid als geheel leesbaar te maken. Voor het schakelgebied DeBres/Nederhem zijn er twee deelaspecten na de realisering van het ontwerp van deze zone: De ondergrondse parking met recreatieve invulling van het parkingdak in regie van de stad onder de vorm van een PPS-constructie

11 Aanvraagformulier conceptsubsidie 111 De nieuwe Zennevallei in samenspraak met VMM en W&Z waarbij de stad een regierol wil opnemen. De analoge en digitale communicatieproducten zullen gebruikt worden binnen de brede communicatie die de stad zelf kan opzetten. ^

12 Aanvraagformulier conceptsubsidie Contactgegevens voor het project Contactpersoon bij de stad Naam Kristof De Cuyper Functie Diensthoofd ORG Ruimtelijke Ordening Naam Kameel Ponseele Functie stedenbouwkundige Telefoon kristof. de. cuyper@halle. be Telefoon Korneel. ponseele@halle. be Fax Adres Oudstnjdersplein 18, 1500 Halle Politiek verantwoordelijke bij de stad Naam Dirk Pieters Telefoon Functie Burgemeester dirk. pieters@halle. be Adres Oudstrijdersplein 18, 1500 Malle Fax Naam Marc Picalausa Functie Schepen Ruimtelijke Ordening Adres Oudstrijdersplein 18, 1500 Malle Telefoon marc. picalausa@halle. be Fax B'ijlagen Geef in onderstaande lijst aan welke bijlagen aan het dossier worden toegevoegd. Bijlage l. Overzichtsplan projecten Malle aan de Zenne Opmerking Bijlagen worden NIET meegestuurd naar de jury. Gelieve het aantal bijlagen te beperken. Voor grote beleidsdocumenten kunt u het best verwijzen naar de website van uw stad.

13 Aanvraagformulier concepteubsidie Praktische info Gelieve dit ingevulde formulier uiterlijk maandag 4 mei 2015 elektronisch te versturen naar Thierry Goossens, accountmanager stadsprqjecten van het team Stedenbeleid op het adres: thierrv. aoossenstsbz. vlaanderen. be (tel. 02/ ). Gelieve ook gelijktijdig een door de burgemeester en secretaris ondertekende versie met alle bijlagen op te sturen naar volgend adres: Agentschap voor Binnenlands Bestuur, Team Stedenbeleid Boudewijngebouw, kamer 2C70 Boudewijnlaan Brussel

Aanvraagformulier conceptsubsidie

Aanvraagformulier conceptsubsidie Aanvraagformulier conceptsubsidie 1 Stadsvernieuwing oproep 2018 Aanvraagformulier conceptsubsidie Stad Gent Project Arsenaalsite Ontwerp voor een nieuw stadsvernieuwingsproject Bijsturing van een bestaand

Nadere informatie

Aanvraagformulier conceptsubsidie

Aanvraagformulier conceptsubsidie Aanvraagformulier conceptsubsidie 1 Aanvraagformulier conceptsubsidie Stad Vlaamse Gemeenschapscommissie Project Stadsvernieuwingsproject site slachthuizen X Ontwerp voor een nieuw stadsvernieuwingsproject

Nadere informatie

Aanvraagformulier conceptsubsidie

Aanvraagformulier conceptsubsidie Aanvraagformulier conceptsubsidie 1 Stadsvernieuwing oproep 2016 Aanvraagformulier conceptsubsidie Stad Sint-Niklaas Project Groene lob Baenslandwijk X Ontwerp voor een nieuw stadsvernieuwingsproject Bijsturing

Nadere informatie

Aanvraagformulier conceptsubsidie

Aanvraagformulier conceptsubsidie Aanvraagformulier conceptsubsidie 1 Stadsvernieuwing oproep 2018 Aanvraagformulier conceptsubsidie Stad Stad Herentals Project Opmaak masterplan voor de as Augustijnenlaan-Belgiëlaan-Olympiadelaan Ontwerp

Nadere informatie

CONCEPTBEGELEIDING STADSVERNIEUWINGSPROJECT LANDSCHAPSPARK HALLE

CONCEPTBEGELEIDING STADSVERNIEUWINGSPROJECT LANDSCHAPSPARK HALLE CONCEPTBEGELEIDING STADSVERNIEUWINGSPROJECT LANDSCHAPSPARK HALLE AOC 7 juni 2017 U R B A N I S M AGENDA Stadsvernieuwingsproject landschapspark Halle - Inleiding - Proces - Visie en concepten landschapspark

Nadere informatie

Aanvraagformulier conceptsubsidie

Aanvraagformulier conceptsubsidie Aanvraagformulier conceptsubsidie 1 Stadsvernieuwing oproep 2018 Aanvraagformulier conceptsubsidie Stad Diest Project Citadel Diest: een energiestrategie voor de groene long van de stad X Ontwerp voor

Nadere informatie

Aanvraagformulier conceptsubsidie

Aanvraagformulier conceptsubsidie Aanvraagformulier conceptsubsidie 11 Aanvraagformulier conceptsubsidie Stad ANTWERPEN Project Stad aan het water - Centraal deel Scheldekaaien!!I Ontwerp voor een nieuw stadsvernieuwingsproject Cl Bijsturinq

Nadere informatie

Aanvraagformulier conceptsubsidie

Aanvraagformulier conceptsubsidie Aanvraagformulier conceptsubsidie 1 Stadsvernieuwing oproep 2015 Aanvraagformulier conceptsubsidie Stad Brugge Project Revitalisering Zeebrugge Masterplan oude vismijnsite en omgeving X Ontwerp voor een

Nadere informatie

Aanvraagformulier conceptsubsidie

Aanvraagformulier conceptsubsidie Aanvraagformulier conceptsubsidie 11 Aanvraagformulier conceptsubsidie Stad Antwerpen Project Technische Cluster Noord, meer dan het logistieke hart van de stad ŒJ Ontwerp voor een nieuw stadsvernieuwingsproject

Nadere informatie

Aa nvraagform u I ier conceptsubsidie

Aa nvraagform u I ier conceptsubsidie Aanvraagformulier co nce ptsubsidie 11 Aa nvraagform u I ier conceptsubsidie Stad Antwerpen Project Stad maken "over de Ring" [!I Ontwerp voor een nieuw stadsvernieuwingsproject Cl Bijsturing van een bestaand

Nadere informatie

Stuivenbergsite - Programma-onderzoek op maat van wijk én stad

Stuivenbergsite - Programma-onderzoek op maat van wijk én stad Aanvraagformulier conceptsubsidie 11 Aanvraagformulier conceptsubsidie Stad ANTWERPEN Project Herontwikkeling Stuivenbergsite - Programma-onderzoek op maat van wijk én stad ŒJ Ontwerp voor een nieuw stadsvernieuwingsproject

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20; Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 23 december 2016 tot vaststelling van de regels inzake de werking en de verdeling van een Vlaams fonds voor de stimulering

Nadere informatie

Thematische stadsvernieuwingsprojecten. Infomoment stadsvernieuwing 12 maart 2018

Thematische stadsvernieuwingsprojecten. Infomoment stadsvernieuwing 12 maart 2018 Thematische stadsvernieuwingsprojecten Infomoment stadsvernieuwing 12 maart 2018 Thematische stadsvernieuwingsprojecten Historiek Wat? Oproep 2017 Oproep 2018 Historiek Thematische stadsvernieuwingsprojecten

Nadere informatie

Opdracht : Stadsvernieuwingsprojecten

Opdracht : Stadsvernieuwingsprojecten Opdracht : Stadsvernieuwingsprojecten Deze taak zal gaan over het stadsvernieuwingsproject te Deinze nl. Wonen aan de Leie. Ik heb gekozen voor deze stad, omdat dit dicht bij mij in de buurt is. Zo kon

Nadere informatie

ADVIES OVER HET FONDS TER STIMULERING VAN STEDELIJKE EN PLATTELANDSINVESTERINGEN

ADVIES OVER HET FONDS TER STIMULERING VAN STEDELIJKE EN PLATTELANDSINVESTERINGEN ADVIES OVER HET FONDS TER STIMULERING VAN STEDELIJKE EN PLATTELANDSINVESTERINGEN Advies 2017-05 / 30.03.2017 www.vlaamsewoonraad.be INHOUD 1 Situering... 3 2 Beknopte inhoud... 3 3 Bespreking... 3 3.1

Nadere informatie

Streefbeeldstudie kanaal naar Charleroi en kanaalomgeving op het grondgebied van de stad Halle. Versie 03.02.2012

Streefbeeldstudie kanaal naar Charleroi en kanaalomgeving op het grondgebied van de stad Halle. Versie 03.02.2012 Streefbeeldstudie kanaal naar Charleroi en kanaalomgeving op het grondgebied van de stad Halle Versie 03.02.2012 Inhoud Situering ABC-as / kanaal naar Charleroi / studiegebied streefbeeld Historiek kanaal

Nadere informatie

Aanvraagformulier conceptsubsidie

Aanvraagformulier conceptsubsidie Aanvraagformulier conceptsubsidie 1 Stadsvernieuwing oproep 2016 Aanvraagformulier conceptsubsidie Stad Genk Project Campus Bret, leerlandschap van de 21 e eeuw. X Ontwerp voor een nieuw stadsvernieuwingsproject

Nadere informatie

Aanvraagformulier conceptsubsidie

Aanvraagformulier conceptsubsidie Aanvraagformulier conceptsubsidie 1 Stadsvernieuwing oproep 2018 Aanvraagformulier conceptsubsidie Stad Brugge De stadssite De Dijk/Tempelhof herdenken tot hefboom voor meer sociale cohesie in St Pieters.

Nadere informatie

Reconversie Vilvoorde Machelen

Reconversie Vilvoorde Machelen Reconversie Vilvoorde Machelen SITUERING 250 hectare verouderde en vervuilde industriegronden, gelegen tussen Zeekanaal, Vilvoorde, Woluwelaan R22 en grens Brussel Initiatieven vanuit de overheid in het

Nadere informatie

Aanvraag tot ondersteuning van een project in het zuiden

Aanvraag tot ondersteuning van een project in het zuiden Aanvraag tot ondersteuning van een project in het zuiden DIS/AOPZ/18-06-2014 Internationale samenwerking Gemeenteplein 2, 8790 WAREGEM T 056 62 13 87 F 056 60 66 96 internationalesamenwerking@waregem.be

Nadere informatie

OW1605 Masterplan Groene Gordel Nieuwpoort

OW1605 Masterplan Groene Gordel Nieuwpoort OW1605 Masterplan Groene Gordel Nieuwpoort Situering plangebied Deelgebied Kreek van Nieuwendamme De Kreek van Nieuwendamme is één van de weinige overblijfselen van de oude Ijzermeanders. De bochtige kreek

Nadere informatie

Strategisch Project Health Sciences Campus Gasthuisberg. Work shop RWO subsidie RSV 06/09/2011

Strategisch Project Health Sciences Campus Gasthuisberg. Work shop RWO subsidie RSV 06/09/2011 Strategisch Project Health Sciences Campus Gasthuisberg Work shop RWO subsidie RSV 06/09/2011 Masterplan De basis van het Health Sciences Campus project is het masterplan van het ontwerpteam AWG uitgevoerd

Nadere informatie

Aanvraag voor ondersteuning via het Stadsmarketingfonds

Aanvraag voor ondersteuning via het Stadsmarketingfonds Aanvraag voor ondersteuning via het Stadsmarketingfonds Dienst Stedenbeleid en Positionering Stadsmarketing Bezoekadres Postadres Openingsuren Bereikbaarheid Keizer Karelstraat 1 9000 Gent tel.: 0476 46

Nadere informatie

Landschap en ruimtelijke ontwikkeling

Landschap en ruimtelijke ontwikkeling WINVORM 19 mei 2015 MAARTEN HOREMANS ruimtelijk planner stedenbouwkundig ambtenaar Landschap en ruimtelijke ontwikkeling een noodzakelijk duo voor een kernversterkend beleid Situering Situering Situering

Nadere informatie

2 e WORKSHOP STRATEGISCHE PROJECTEN in uitvoering van het RSV. 6 september 2011

2 e WORKSHOP STRATEGISCHE PROJECTEN in uitvoering van het RSV. 6 september 2011 2 e WORKSHOP STRATEGISCHE PROJECTEN in uitvoering van het RSV 6 september 2011 Inleiding Gerard Stalenhoef Afdeling Ruimtelijk Beleid Situering strategische projecten Enkele vaststellingen Verloop van

Nadere informatie

VOOR DE UITVOERING VAN DUURZAME PROJECTEN IN LIJN MET DE GEWESTELIJKE 'GOOD FOOD -STRATEGIE

VOOR DE UITVOERING VAN DUURZAME PROJECTEN IN LIJN MET DE GEWESTELIJKE 'GOOD FOOD -STRATEGIE PROJECTOPROEP 2019 - VERENIGINGEN VOOR DE UITVOERING VAN DUURZAME PROJECTEN IN LIJN MET DE GEWESTELIJKE 'GOOD FOOD -STRATEGIE KANDIDATUURDOSSIER Het kandidatuurdossier moet, naar behoren ingevuld en ondertekend,

Nadere informatie

Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009

Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009 Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009 1 INHOUD 1. Project Ruggeveld Boterlaar-Silsburg Situering Voorgeschiedenis Bijzonder plan van aanleg Ruimtelijk uitvoeringsplan Ambitie voor

Nadere informatie

AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE VOOR EEN PROJECT ONTWIKKELINGSEDUCATIE

AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE VOOR EEN PROJECT ONTWIKKELINGSEDUCATIE PROJECTOPROEP AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE VOOR EEN PROJECT ONTWIKKELINGSEDUCATIE Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking Directie Civiele Maatschappij Dienst Ontwikkelingseducatie Karmelietenstraat

Nadere informatie

Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend

Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend Eind vorig jaar ging sogent - het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf - op zoek naar een ontwerpteam

Nadere informatie

Aanvraagformulier Projectsubsidie Armoedeprojecten 2019 Dienst Welzijn

Aanvraagformulier Projectsubsidie Armoedeprojecten 2019 Dienst Welzijn Aanvraagformulier Projectsubsidie Armoedeprojecten 2019 Dienst Welzijn Dit volledig ingevuld aanvraagformulier dient, vergezeld van alle verplichte bijlagen zoals vermeld in punt 2.6 en 3.3, te worden

Nadere informatie

PROJECTFORMULIER PIMP JE SPEELPLAATS 2.0

PROJECTFORMULIER PIMP JE SPEELPLAATS 2.0 PROJECTFORMULIER PIMP JE SPEELPLAATS 2.0 Cera, GoodPlanet, KBC, Klasse, ANB en MOS geven ondersteuning aan scholen om via een doordachte visie de speelplaats boeiender en natuurrijker te maken. Het welbevinden

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE OMGEVING POSSOZPLEIN

TOEKOMSTVISIE OMGEVING POSSOZPLEIN TOEKOMSTVISIE OMGEVING POSSOZPLEIN AOC / infoavond 12 mei 2015 U R B A N I S M AGENDA stadsvernieuwingsproject Possozplein Slingerweg De Bres - doel stadsvernieuwingsproject - synthese stadsvernieuwingsproject

Nadere informatie

Datum : Plaats : Handtekening :

Datum : Plaats : Handtekening : Bijlage 2 Modelaanvraagformulier Aanvraag tot onderhandelingen omtrent de totstandkoming van een Brownfieldconvenant Gelieve de aanvraag volledig in te vullen. Het ingevulde formulier kan ten hoogste 3

Nadere informatie

Gebiedsgerichte Werking

Gebiedsgerichte Werking Wat komt er aan bod? Inleiding Historiek Gebiedsgerichte Werking Gent Gebiedsgerichte Werking 1. Doelstellingen 2. Organisatie 3. Proces 4. Instrumenten 4 december 2007 Even terug in de tijd GGW heeft

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST V L A A M S E G E M E E N S C H A P S C O M M I S S I E Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN

Nadere informatie

Oproep Mensgericht ondernemen

Oproep Mensgericht ondernemen Oproep Mensgericht ondernemen MO - Situatieschets Geef een korte situatieschets van uw organisatie op dit moment zowel naar werking als naar context. Link dit aan uw kwaliteitsopstap/ -paper. Project steeds

Nadere informatie

Aanvraagformulier. BESTAANDE organisaties

Aanvraagformulier. BESTAANDE organisaties Aanvraagformulier BESTAANDE organisaties Inleidende opmerkingen Gelieve grondig het Reglement te lezen alvorens dit formulier in te vullen. Indiening moet voorafgegaan worden door bijwonen infosessie en

Nadere informatie

Inclusief onderwijs Maak het vanzelfsprekend!

Inclusief onderwijs Maak het vanzelfsprekend! 1 Projectoproep Inclusief onderwijs Maak het vanzelfsprekend! Deelnemingsformulier 2015 Hart voor Handicap streeft naar een warme en inclusieve samenleving. Een samenleving waar iedereen van tel is. Een

Nadere informatie

Agentschap Binnenlands Bestuur. Team Stedenbeleid OPROEP 2017 JURY STADSVERNIEUWINGSPROJECTEN BEOORDELING VAN DE CONCEPTAANVRAAG ANTWERPEN SCHELDEKAAI

Agentschap Binnenlands Bestuur. Team Stedenbeleid OPROEP 2017 JURY STADSVERNIEUWINGSPROJECTEN BEOORDELING VAN DE CONCEPTAANVRAAG ANTWERPEN SCHELDEKAAI Agentschap Binnenlands Bestuur Team Stedenbeleid OPROEP 2017 JURY STADSVERNIEUWINGSPROJECTEN ZITTING 2 OKTOBER 2017 BEOORDELING VAN DE CONCEPTAANVRAAG ANTWERPEN SCHELDEKAAI SAMENVATTENDE SCORETABEL BEOORDELING

Nadere informatie

Projectindiening. demonstratie- en disseminatieproject. duurzame technologieën op vlak van WATER OPROEP 4. Concepten voor efficiënt waterbeheer

Projectindiening. demonstratie- en disseminatieproject. duurzame technologieën op vlak van WATER OPROEP 4. Concepten voor efficiënt waterbeheer Projectindiening demonstratie- en disseminatieproject duurzame technologieën op vlak van WATER OPROEP 4 Concepten voor efficiënt waterbeheer Bij het invullen van de aanvraag gelden de volgende principes:

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016 Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin Datum ontvangst (wordt door de administratie ingevuld): Naam van de organisatie : Gevraagd bedrag:. Hoe de aanvraag

Nadere informatie

2 Titel van de ppt Tineke Stalmans

2 Titel van de ppt Tineke Stalmans Vlabus 2.0 2 Tineke Stalmans 3 Tineke Stalmans Organogram Vlabus 2.0 3 regio s: Regio West: provincie West-Vlaanderen provincie Oost-Vlaanderen uitgezonderd subregio s Vlaamse Ardennen en Zuid Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Slim in de Stad-prijs 2016 Inschrijvingsformulier

Slim in de Stad-prijs 2016 Inschrijvingsformulier Slim in de Stad-prijs 2016 Inschrijvingsformulier Gelieve dit formulier ten laatste op 26 oktober 2016 in te dienen via stedenbeleid@vlaanderen.be. 1 GEGEVENS VAN DE INDIENER Naam: Pieter Van Camp Telefoonnummer:

Nadere informatie

GEMEENTE ZEMST Provincie Vlaams-Brabant

GEMEENTE ZEMST Provincie Vlaams-Brabant GEMEENTE ZEMST Provincie Vlaams-Brabant Dienst Ontwikkelingssamenwerking (015)61 88 99 Fax (015)62 71 77 e-mail: ontwikkelingssamenwerking@zemst.be Openingsuren: ma-do-vrij: 9u-12u di: 9u-12u & 16u-19u

Nadere informatie

Aanvraag van een subsidie voor een project van ontwikkelingssamenwerking in het Zuiden

Aanvraag van een subsidie voor een project van ontwikkelingssamenwerking in het Zuiden Aanvraag van een subsidie voor een project van ontwikkelingssamenwerking in het Zuiden Gemeentebestuur Puurs-Sint-Amands Hoogstraat 29 2870 Puurs-Sint-Amands In te vullen door cc Binder Ontvangstdatum

Nadere informatie

REGELING VOOR DE OPVANG VAN RONDTREKKENDE WOONWAGENBEWONERS. 1. Proactief werken: de opvang van rondtrekkende woonwagenbewoners voorbereiden

REGELING VOOR DE OPVANG VAN RONDTREKKENDE WOONWAGENBEWONERS. 1. Proactief werken: de opvang van rondtrekkende woonwagenbewoners voorbereiden STAPPENPLAN REGELING VOOR DE OPVANG VAN RONDTREKKENDE WOONWAGENBEWONERS 1. Proactief werken: de opvang van rondtrekkende woonwagenbewoners voorbereiden Het is aangewezen om niet te wachten met het uittekenen

Nadere informatie

Communicatieplan Nationaal Landschap

Communicatieplan Nationaal Landschap Communicatieplan Nationaal Landschap Concept Opgesteld door de Afdeling Communicatie van de Provincie Zeeland Versie 19 februari 2007 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Communicatiedoelstellingen...

Nadere informatie

Klankbordgroep Oude Dokken 21 maart 2009

Klankbordgroep Oude Dokken 21 maart 2009 Project Oude Dokken - een nieuwe thuishaven Klankbordgroep Oude Dokken 21 maart 2009 Project Oude Dokken - klankbordgroep 1 Klankbordgroep 21 maart 2009 Verloop van de dag - Kennismaking - Verwelkoming

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR LOKALE DIENSTENCENTRA 2016

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR LOKALE DIENSTENCENTRA 2016 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST V L A A M S E G E M E E N S C H A P S C O M M I S S I E Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR LOKALE DIENSTENCENTRA 2016 Datum ontvangst

Nadere informatie

Ruimtelijk onderzoek Gent-Dampoort Korte stavaza voor de klankbordgroep Oude Dokken 17/10/2011 VOORGAANDE AANPAK

Ruimtelijk onderzoek Gent-Dampoort Korte stavaza voor de klankbordgroep Oude Dokken 17/10/2011 VOORGAANDE AANPAK Ruimtelijk onderzoek Gent-Dampoort Korte stavaza voor de klankbordgroep Oude Dokken 17/10/2011 VOORGAANDE AANPAK Stedelijke strategische projectstudie Gent Dampoort 1999 2004-2008 VOORGAANDE AANPAK Stedelijke

Nadere informatie

KANDIDAATSDOSSIER. Projectrekening Streekfonds Een Hart voor Limburg

KANDIDAATSDOSSIER. Projectrekening Streekfonds Een Hart voor Limburg Een Hart voor Limburg streekfonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting HERCKENRODESINGEL 10 B-3500 HASSELT TEL +32-11-87 85 99 FAX +32-11-87 85 57 WWW.EENHARTVOORLIMBURG.BE EENHARTVOORLIMBURG@CONCENTRA.BE

Nadere informatie

Aanvraag subsidie Duurzame Wijken

Aanvraag subsidie Duurzame Wijken Aanvraag subsidie Duurzame Wijken Dienst Milieu en Klimaat Bezoekadres Postadres Openingsuren Bereikbaarheid Braemkasteelstraat 41 9050 Gentbrugge tel.: 09 268 23 00 fax: 09 268 23 68 Botermarkt 1 9000

Nadere informatie

Een nieuwe wijk Groeningen een bijzondere opgave

Een nieuwe wijk Groeningen een bijzondere opgave Ontwerp De uitdaging Een nieuwe wijk Groeningen een bijzondere opgave Expresweg: barrière E19: geluid/fijn stof 1 Gelegen binnen Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen (minstens 25 wo/ha) Groeningen

Nadere informatie

Stad Gent werkt aan Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Stedelijk Wonen

Stad Gent werkt aan Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Stedelijk Wonen Stad Gent werkt aan Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Stedelijk Wonen Het Gentse stadsbestuur maakt een thematisch ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op, het RUP 167 Stedelijk Wonen. Met dit RUP wil

Nadere informatie

gemeente zwevegem RUP Gemeentepark procesnota december 2018, fase scoping

gemeente zwevegem RUP Gemeentepark procesnota december 2018, fase scoping gemeente zwevegem RUP Gemeentepark procesnota december 2018, fase scoping Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16

Nadere informatie

ADVIES OVER HET FONDS TER STIMULERING VAN STEDELIJKE EN PLATTELANDSINVESTERINGEN

ADVIES OVER HET FONDS TER STIMULERING VAN STEDELIJKE EN PLATTELANDSINVESTERINGEN ADVIES OVER HET FONDS TER STIMULERING VAN STEDELIJKE EN PLATTELANDSINVESTERINGEN Advies 2016-18 / 20.10.2016 www.vlaamsewoonraad.be INHOUD 1 Situering... 3 2 Beknopte inhoud... 3 3 Bespreking... 3 3.1

Nadere informatie

Aanvraag subsidie Wijk aan Zet oproep februari 2015

Aanvraag subsidie Wijk aan Zet oproep februari 2015 Aanvraag subsidie Wijk aan Zet oproep februari 2015 Gebiedsgerichte werking Bezoekadres Postadres Openingsuren Bereikbaarheid Keizer Karelstraat 1. 9000 Gent tel.: 09 266 82 49 fax: 09 266 82 59 Botermarkt

Nadere informatie

MASTERPLAN STATION EEN TOEKOMST VOOR DE STATIONSOMGEVING

MASTERPLAN STATION EEN TOEKOMST VOOR DE STATIONSOMGEVING MASTERPLAN STATION EEN TOEKOMST VOOR DE STATIONSOMGEVING Stadsvernieuwing: Aanleiding beleidsplan legislatuur 2007-2012 Doel stadsvernieuwing : door stadsvernieuwingsprojecten het centrum van Deinze omvormen

Nadere informatie

Aanvraag van subsidies voor projecten toegankelijkheid sport en jeugdwerk voor kinderen in armoede - 2016

Aanvraag van subsidies voor projecten toegankelijkheid sport en jeugdwerk voor kinderen in armoede - 2016 Aanvraag van subsidies voor projecten toegankelijkheid sport en jeugdwerk voor kinderen in armoede - 2016 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Stadsvernieuwingsproject Ledeberg leeft

Stadsvernieuwingsproject Ledeberg leeft Stadsvernieuwingsproject Ledeberg leeft Participatief Beleid VVBB 24 september 2010 Uitgangspunt Het stadsbestuur hecht veel belang aan de betrokkenheid van de Gentenaar bij de ontwikkeling van de stad

Nadere informatie

Impulssubsidie innovatieve projecten in de welzijns- en gezondheidssector

Impulssubsidie innovatieve projecten in de welzijns- en gezondheidssector Dienst Welzijn en Gezondheid Boomgaardstraat 22 te 2600 Berchem T 03 240 58 68 Contactpersoon : Carine Vermeulen E-mail: impulsbeleid@welzijn.provant.be Impulssubsidie innovatieve projecten in de welzijns-

Nadere informatie

Thematische Projectoproep Bewonersparticipatie - Woonbegeleiding op de sociale huurmarkt. Aanvraagformulier (PDF versie 1.1)

Thematische Projectoproep Bewonersparticipatie - Woonbegeleiding op de sociale huurmarkt. Aanvraagformulier (PDF versie 1.1) Dienst Welzijn en Gezondheid Boomgaardstraat 22 te 2600 Berchem T 03 240 56 15 Contactpersoon : Mariska Vonck E-mail: mariska.vonck@provincieantwerpen.be Thematische Projectoproep Bewonersparticipatie

Nadere informatie

Openruimtekamers Gavers en Esser 9 mei Wouter Billiet Evelyne Vercauteren Dienst Ruimtelijke Planning Provincie West-Vlaanderen

Openruimtekamers Gavers en Esser 9 mei Wouter Billiet Evelyne Vercauteren Dienst Ruimtelijke Planning Provincie West-Vlaanderen Openruimtekamers Gavers en Esser 9 mei 2017 1 Wouter Billiet Evelyne Vercauteren Dienst Ruimtelijke Planning Provincie West-Vlaanderen 2 Situering provinciaal domein De Gavers Situering provinciaal domein

Nadere informatie

Kinderen in armoede aan het woord

Kinderen in armoede aan het woord Kinderen in armoede aan het woord INHOUD VAN HET KANDIDAATSDOSSIER ON LINE IN TE DIENEN De velden met een * moet u verplicht invullen. Enkele vragen over uw organisatie Contactgegevens Uw organisatie:

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Jeugdhuis Werkjaar: 1 september augustus 2018

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Jeugdhuis Werkjaar: 1 september augustus 2018 Dossier ontvangen: / /08 STEDELIJKE JEUGDDIENST Jeugdcentrum Jotie Hofstraat 900 OUDENAARDE 0 90 jeugdcentrum@oudenaarde.be www.jotie.be AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Jeugdhuis Werkjaar: september

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Animatorenwerking Werkjaar: 1 september augustus 2017

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Animatorenwerking Werkjaar: 1 september augustus 2017 Dossier ontvangen: / /2017 STEDELIJKE JEUGDDIENST Jeugdcentrum Jotie Hofstraat 14 9700 OUDENAARDE 055 33 44 90 jeugdcentrum@oudenaarde.be www.jotie.be AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Animatorenwerking

Nadere informatie

Klik op het icoon met het plus-teken om één of meerdere partner ondernemingen toe te voegen aan het formulier.

Klik op het icoon met het plus-teken om één of meerdere partner ondernemingen toe te voegen aan het formulier. Burn-out pilootproject Home / Aanvrager / Algemene informatie Algemene informatie Beschrijvingen Bijlagen Bevestiging Bedrijfsinformatie Naam onderneming/instelling Ondernemingsnummer Steunend orgaan Paritair

Nadere informatie

Nieuw Zurenborg informatievergadering

Nieuw Zurenborg informatievergadering Nieuw Zurenborg informatievergadering 15.06.07 NZB situering grenzen spoorwegberm Singel - Ring Pretoriastraat projectgebied percelen spoorwegen parking particuliere woningen busstelplaats gassite transformator

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PIMP JE SPEELPLAATS 3.0

AANVRAAGFORMULIER PIMP JE SPEELPLAATS 3.0 AANVRAAGFORMULIER PIMP JE SPEELPLAATS 3.0 Cera, GoodPlanet, KBC, ANB en MOS geven ondersteuning aan scholen om via een doordachte visie de speelplaats boeiender en natuurrijker te maken. Vorm, verfijn,

Nadere informatie

Nieuwsbrief mobiliteitshulpmiddelen 2019/02

Nieuwsbrief mobiliteitshulpmiddelen 2019/02 Nieuwsbrief mobiliteitshulpmiddelen 2019/02 In deze nieuwsbrief: - Facturatie en betalingen - Datamigratie van de huurcontracten - Verhuur van rolstoelen na schrappen uit de productenlijst - Formulieren

Nadere informatie

Stadsvernieuwingsproject DE KLOEF

Stadsvernieuwingsproject DE KLOEF Stadsvernieuwingsproject DE KLOEF Kristof Meerschaut Stedenbouwkundig Ambtenaar Stad Ronse - 25.000 inwoners - Grensstad faciliteiten - remonte vanaf 2000 stadsvernieuwingsproject De Kloef Geschiedenis

Nadere informatie

gemeente lendelede RUP site neirynck procesnota april 2019, procesnota

gemeente lendelede RUP site neirynck procesnota april 2019, procesnota gemeente lendelede RUP site neirynck procesnota april 2019, procesnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16

Nadere informatie

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Zonevreemd jeugdverblijf De Horizon Gemeente Bredene Procesnota 2.0 algplanid: rup_30000_213_00146_00001 maart 2018 dienst ruimtelijke planning. tel 050 40 35 33.

Nadere informatie

RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent

RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent Het Gentse stadsbestuur maakt een thematisch ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op, het RUP Stedelijk Wonen. Daarmee wil de Stad stedenbouwkundige problemen

Nadere informatie

CONCEPTSUBSIDIE De Dijk _Tempelhof. 20 juni 2018

CONCEPTSUBSIDIE De Dijk _Tempelhof. 20 juni 2018 CONCEPTSUBSIDIE De Dijk _Tempelhof 20 juni 2018 site De Dijk- Tempelhof als hefboom voor meer sociale cohesie in Sint-Pieters/Brugge. De toekomst van Brugge maken we zelf én maken we vooral samen! De

Nadere informatie

BUILDING A NEW PART OF TOWN: PPP TENDER FOR THE REGENERATION PROJECT SUGAR FACTORY VEURNE

BUILDING A NEW PART OF TOWN: PPP TENDER FOR THE REGENERATION PROJECT SUGAR FACTORY VEURNE BUILDING A NEW PART OF TOWN: PPP TENDER FOR THE REGENERATION PROJECT SUGAR FACTORY VEURNE Seminar REALTY 21.05.2015 Tour & Taxis Brussels 05827 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50

Nadere informatie

Huis voor omgevingskwaliteit

Huis voor omgevingskwaliteit Huis voor omgevingskwaliteit een ad hoc aanpak voor ruimtelijke vraagstukken Missie Ad hok, het Huis voor OmgevingsKwaliteit, heeft de missie om kwaliteit van de leefomgeving te verhogen. Het wil bijdragen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve vereniging Werkjaar: 1 september augustus 2018

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve vereniging Werkjaar: 1 september augustus 2018 Dossier ontvangen: / /2018 STEDELIJKE JEUGDDIENST Jeugdcentrum Jotie Hofstraat 14 9700 OUDENAARDE 055 33 44 90 jeugdcentrum@oudenaarde.be www.jotie.be AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve

Nadere informatie

Projectaanvraag onderzoeksproject

Projectaanvraag onderzoeksproject 1 AANVRAAG VOOR STEUN VAN KOM OP TEGEN KANKER Projectaanvraag onderzoeksproject Titel project 1. Identificatie aanvrager(s) 1.1. Hoofdaanvrager Organisatie/instelling Naam: Ondernemingsnummer: Rechtsvorm:

Nadere informatie

Advies bij het voorontwerp van besluit tot uitvoering van het decreet Vlaams Fonds ter stimulering van (groot-) stedelijke en plattelandsinvesteringen

Advies bij het voorontwerp van besluit tot uitvoering van het decreet Vlaams Fonds ter stimulering van (groot-) stedelijke en plattelandsinvesteringen Advies Algemene Raad Advies bij het voorontwerp van besluit tot uitvoering van het decreet Vlaams Fonds ter stimulering van (groot-) stedelijke en plattelandsinvesteringen Op vraag van Vlaams minister

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve vereniging Werkjaar: 1 september augustus 2017

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve vereniging Werkjaar: 1 september augustus 2017 Dossier ontvangen: / /2017 STEDELIJKE JEUGDDIENST Jeugdcentrum Jotie Hofstraat 14 9700 OUDENAARDE 055 33 44 90 jeugdcentrum@oudenaarde.be www.jotie.be AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve

Nadere informatie

KANDIDAATSDOSSIER PROJECTOPROEP STAD TURNHOUT

KANDIDAATSDOSSIER PROJECTOPROEP STAD TURNHOUT KANDIDAATSDOSSIER PROJECTOPROEP STAD TURNHOUT 1. Uw organisatie Gegevens 1 Officiële naam Oprichtingsdatum Ondernemingsnummer Juridisch statuut Adres maatschappelijke zetel Website Interne organisatie

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor materiële/financiële tegemoetkoming intern project

Aanvraagformulier voor materiële/financiële tegemoetkoming intern project Alpro Sociaal Fonds Aanvraagformulier voor materiële/financiële tegemoetkoming intern project Voor wie? Vanuit de context van haar missie en waarden, steunt het Alpro Sociaal Fonds initiatieven voor Alpropersoneelsleden

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP Natuurgebied zuid. januari 2018, procesnota, fase startnota

Stad harelbeke RUP Natuurgebied zuid. januari 2018, procesnota, fase startnota Stad harelbeke RUP Natuurgebied zuid januari 2018, procesnota, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24

Nadere informatie

Aanvraag subsidie Duurzame Wijken

Aanvraag subsidie Duurzame Wijken Aanvraag subsidie Duurzame Wijken Dienst Milieu en Klimaat Bezoekadres Postadres Openingsuren Woodrow Wilsonplein 1 9000 Gent tel.: 09 268 23 00 fax: 09 268 23 68 Botermarkt 1 9000 Gent maandag, dinsdag,

Nadere informatie

brownfieldconvenant Tweede oproep inzake het indienen van een aanvraag tot onderhandeling omtrent de toestandkoming van een

brownfieldconvenant Tweede oproep inzake het indienen van een aanvraag tot onderhandeling omtrent de toestandkoming van een organiseert de informatiesessie Tweede oproep inzake het indienen van een aanvraag tot onderhandeling omtrent de toestandkoming van een brownfieldconvenant Maandag 29 maart 2010 9.30 uur tot 13.00 uur

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP eiland. november 2017, procesnota, fase startnota

Stad harelbeke RUP eiland. november 2017, procesnota, fase startnota Stad harelbeke RUP eiland november 2017, procesnota, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 -

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP eiland. maart 2018, procesnota, fase scopingnota

Stad harelbeke RUP eiland. maart 2018, procesnota, fase scopingnota Stad harelbeke RUP eiland maart 2018, procesnota, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 - fax

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Aanvraag tot onderhandelingen omtrent de totstandkoming van een Brownfieldconvenant. 7 e call 2017

Aanvraagformulier. Aanvraag tot onderhandelingen omtrent de totstandkoming van een Brownfieldconvenant. 7 e call 2017 Aanvraagformulier Aanvraag tot onderhandelingen omtrent de totstandkoming van een Brownfieldconvenant 7 e call 2017 Gelieve het formulier volledig in te vullen. Voor toelichting: Agentschap Innoveren en

Nadere informatie

Handleiding projectdossier Ouderen in Actie

Handleiding projectdossier Ouderen in Actie Handleiding projectdossier Ouderen in Actie Met deze handleiding geven we mogelijke handvaten voor de opmaak van een kwaliteitsvol projectdossier in kader van het begeleidingstraject Ouderen in Actie van

Nadere informatie

DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering

DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering 1. vooraf In 2014 organiseert de VRP de Vlaamse Ruimtelijke

Nadere informatie

10 jaar kernenbeleid Nijlen

10 jaar kernenbeleid Nijlen 10 jaar kernenbeleid Nijlen Maarten Horemans Ruimtelijk Planner / Gemeente Nijlen Van beschermen naar inspireren en aantrekken 3/8/2016 2 ENKELE CIJFERS Goedkeuring Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan

Nadere informatie

Beleidskader wind. Diensthoofd Ruimtelijke Planning

Beleidskader wind. Diensthoofd Ruimtelijke Planning Beleidskader wind Reinout Debergh Diensthoofd Ruimtelijke Planning Werken aan oplossing = werken aan draagvlak 3 PIJLERS 1. Ruimtelijke, planmatige aansturing (dienst ruimtelijke planning) Obv beleidskader

Nadere informatie

Inhoudelijk en financieel verslag van een humanitair project

Inhoudelijk en financieel verslag van een humanitair project Inhoudelijk en financieel verslag van een humanitair project Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 BRUSSEL Contactpersoon: Hilde Van Dyck Tel.

Nadere informatie

DE RIVIER MAAKT DE STAD

DE RIVIER MAAKT DE STAD Masterplan Leieboorden Hoe kunnen beleidsdocumenten bijdragen aan slim ruimtegebruik? DE RIVIER MAAKT DE STAD VISIE VOOR DE LEIEBOORDEN KORTRIJK Masterplan Leieboorden - situering Masterplan Leieboorden

Nadere informatie

1. Gegevens aanvrager Naam en voorletters:... Adres:... Postcode en woonplaats:... Telefoonnummer:...

1. Gegevens aanvrager Naam en voorletters:... Adres:... Postcode en woonplaats:... Telefoonnummer:... Aanvraagformulier tegemoetkoming in planschade (aanvraagformulier ex artikel 4.4 van de Algemene wet bestuursrecht) In de Wet ruimtelijke ordening (Wro) is geregeld dat burgers onder bepaalde voorwaarden

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : Onderwerp: Keuze bureau voor opstellen visiedocument Zuid-Willemsvaart Reg.nr. : 5886440 B&W verg. : 15 juni 2016 Commissie : ROB Cie_verg. : 6 september 2016 Raadsverg. : 21

Nadere informatie

Info-sessie VAC Leuven 28.05.08 Agentschap voor Facilitair Management

Info-sessie VAC Leuven 28.05.08 Agentschap voor Facilitair Management 29-5-2008 1 Agenda 1. Procedure 2. Definitief ontwerp 21.05.08 3. Project VAC functionaliteit en techniciteit 4. Gebruikers 5. Timing VAC Leuven 6. Voorstel principes en financiële voorwaarden 7. Huidige

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP MOLENeiland. juli 2018, fase scopingnota

Stad harelbeke RUP MOLENeiland. juli 2018, fase scopingnota Stad harelbeke RUP MOLENeiland juli 2018, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 rup@leiedal.be

Nadere informatie

KLE: steun en subsidies door het bos de bomen

KLE: steun en subsidies door het bos de bomen KLE: steun en subsidies door het bos de bomen Overzicht Vlaanderen (BO, VLIF, etc) Provincie (RLP&Z etc) Gemeentelijk (Cataloog etc) 8/08/2017 2 Vlaanderen: Kleine landschapselementen Onderhoud via beheerovereenkomsten

Nadere informatie