Het beleven van een merk, product of dienst is zien, voelen, horen, ruiken én proeven.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het beleven van een merk, product of dienst is zien, voelen, horen, ruiken én proeven."

Transcriptie

1 Het beleven van een merk, product of dienst is zien, voelen, horen, ruiken én proeven. Senta multisensory concepting >> nieuwsbrief voorjaar 2008 Senta is een marketingadviesbureau gespecialiseerd in multi zintuiglijke toepassingen en werkt vanuit een klantgeoriënteerd perspectief. Op basis van onderzoek kan worden vastgesteld dat een marktbenadering met afstemming op alle zintuiglijke prikkels een positieve bijdrage levert aan merkbeleving, attitude vorming en merktrouw van de consument. Senta adviseert, begeleidt en ondersteund merken bij het inzetten van zintuiglijke prikkels als marketinginstrument. Geïnteresseerd in wat Senta de afgelopen tijd heeft gedaan? Deze nieuwsbrief geeft u een kijk in enkele voorbeelden. Veel inspiratie toegewenst!

2 Senta multisensory concepting >> branding & concepting Geïnteresseerd? Senta licht het graag verder toe!! Trendrapport Retail Experiences Voor AIDIMA, de Spaanse brancheorganisatie voor interieur, heeft Senta een internationaal trendrapport geschreven. Het trendrapport is in zijn geheel geïnspireerd door de lifestyle branche. Dit rapport is een inspiratiebron voor elke Europese lifestyle ondernemer. In de hoofdstukken Brand Bonding, Character Profiling, Format Scripting en Multisensory Concepting wordt de filosofie van Senta gekoppeld aan trendanalyses en retail experiences. Ter ondersteuning van de hoofdstukken zijn verschillende inspirerende en originele retail experiences gevisualiseerd. Deze retail experiences zijn allemaal voorbeelden van internationale retail organisaties met een origineel concept en bieden de lezer een berg van inspiratie aan. In de uiteindelijke conclusies van het trendrapport wordt beschreven waar de kansen liggen binnen de retail branche. Het trendrapport blijft vanaf het begin fascineren en laat u door middel van excentrieke voorbeelden zien hoe belangrijk een holistische merkbeleving is waarbij de vijf zintuigen zorgen voor een extra dimensie.

3 Super de Boer De supermarktketen Super de Boer werkt sinds 2007 met het inspiratieprogramma Sfeer & Service. De totale content draait om het positief beïnvloeden van de totale winkelbeleving waarbij het personeel, de productpresentatie en de winkelbeleving even belangrijk zijn. Sinds 2007 is Senta de gastspreker om het programma eveneens multi zintuiglijk te verrijken. De lezing is inspirerend en prikkelend, waarbij het belang van multi zintuiglijke beleving en het winkelritueel centraal staan. Senta multisensory concepting >> branding & concepting Erik Meijer van Super de Boer: Sinds 1,5 jaar zijn we binnen onze supermarktorganisatie bezig met een aantal programma s om de kwaliteit van onze medewerkers en van onze winkels nog verder te verbeteren. Eén van deze programma s is Sfeer en Service. Wanneer we praten over Sfeer en Service dan kom je al gauw bij beleving. Als consument beleef je een winkel en deze beleving neem je waar met je zintuigen. Je Voelt, Ruikt, Hoort, Ziet en Proeft je omgeving. Senta is het bedrijf om je uit te leggen waarom zintuiglijke marketing zo belangrijk is. Ze hebben ons zeer geholpen om het één en ander concreet te maken.

4 Senta multisensory concepting >> branding & concepting Vergrijzing vraagt om belevingsadvies Senioren als nieuwe doelgroep; Een omslag in de organisatie, huisvesting en het productenaanbod binnen de zorg van aanbodgericht naar cliëntgeoriënteerd. Dat is waar de senioren om zit te springen. Hoe zorgorganisaties de (zintuiglijke) beleving van en voor de ouderen verbeteren, is nu ook een advies discipline van Senta. Door de babyboom na de Tweede Wereldoorlog treed er de komende decennia een vergrijzing op van de Nederlandse bevolking. Nederland telt in 2030 ruim 6 miljoen 55-plussers, dit is 35,6 % van de Nederlandse bevolking. Doordat het aantal oudere ouderen, 75 plussers, sneller stijgt dan het totale aantal ouderen is er sprake van een dubbele vergrijzing. Een aantal voorbeeldprojecten: Bestaande huisvesting zintuiglijk herinrichten volgens het healing environment principe. Zitting in het bouwteam bij nieuwbouw of renovatie voor het zintuiglijk optimaliseren (inrichten) van het gebouw. Het ontwikkelen van een multizintuigelijke productlijn voor het inrichten van creatieve en interactieve ruimten. Het ontwikkelen van een zintuiglijksysteem ter ondersteuning van herinneringsactivering. Trainingen met als basis cliëntgeoriënteerd denken en kwaliteitsbeleving van de zorg. Meetinstrument voor klantbelevingsonderzoek Financiering van deze projecten kan geschieden middels eigen financiering aangevuld met externe financieringsbron: subsidiering, sponsoring en donatie. Er zijn vanuit de overheid programma s welke meebetalen aan innovatie binnen de zorg. Daarnaast zijn er fondsen, die op zoek zijn naar projecten in het kader van ouderenzorg, vergrijzing, verhoging van welzijn van kwetsbare groepen. Want de praktijk wijst uit dat de vergrijzing wel wat kleur kan gebruiken.

5 De DNA box is een multi zintuiglijke verrijking van het huisstijlhandboek en helpt standbouwers, interieurontwerpers en creatieven bij de ontwikkeling van een zintuiglijke consistente doorvertaling van het merk. DNA box De DNA box helpt merken om alle communicatie-uitingen in lijn te krijgen met hun merkessentie (brand DNA). In een wereld waar de consument overspoeld wordt met communicatie boodschappen is herkenning van groot belang. Herkenning creëer je door op alle mogelijke contact-momenten, van de consument met jouw merk, dezelfde zintuiglijke uitstraling toe te passen. Door een consistente zintuiglijke boodschap krijgt de consument vertrouwen in het merk en is bereidt om zich aan het merk te binden en op termijn in het hart te sluiten. De DNA box voorziet merken van een multi zintuiglijk praktisch conceptueel advies. Momenteel is Senta multisensory concepting bezig met de ontwikkeling van een DNA box voor Van Lanschot Bankiers. Zowel klanten als medewerkers van Van Lanschot hebben op basis van het Brand DNA en hun eigen associatieve netwerk geuren, kleuren, vormen, materialen, geluiden en smaken geselecteerd passend bij Van Lanschot. De multi zintuiglijke verrijking van het merk is al succesvol ingezet bij de ontwikkeling van de Van Lanschot Masters. Op basis van de DNA box is voor de Van Lanschot Masters gebruik gemaakt van organische, natuurlijke materialen en een frisse kleur groen. Dit is in lijn met het brand DNA. Senta multisensory concepting >> branding & concepting

6 Senta multisensory concepting >> branding & concepting KLM Vol trots mag Senta aan u communiceren dat wij een nieuwe klant aan ons lijstje mogen toevoegen! Onze Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM wil met hulp van Senta haar stewards en stewardessen een persoonlijke en inspirerende dag aanbieden. In een tijdsbestek van twee jaar worden de cabin crew leden meegenomen in de wereld van de vijf zintuigen, optimale beleving en persoonlijke aandacht. Met de boodschap: KLM, dat ben ik! biedt Senta een op maat gemaakte interactieve lezing, een inspiratievolle workshop en een persoonlijke beleving over de gehele dag aan. In de volgende nieuwsbrief van Senta blikken we terug op de eerste KLM dagen, kortom we houden u op de hoogte! Sandra van den Tol van KLM: Gisteren is een leerzame geschiedenis, morgen een zinnenprikkelend raadsel, maar vandaag is altijd een kleurrijk geschenk!

7 Op lucht ing Politie Rotterdam Rijnmond Het neutraliseren van de geur op de afdeling arrestantenzorg van de Politie Rotterdam Rijnmond zorgt voor een betere stemming onder arrestanten, een positievere indruk van de ruimte en het comfort op de afdeling. De verspreiding van de geur van sinaasappel heeft een rustgevende werking op arrestanten: ze vragen minder vaak om kalmerende medicijnen. In het voorjaar van 2007 heeft Senta op de afdeling arrestantenzorg van de Politie Rotterdam Rijnmond onderzocht of geurverspreiding een bijdrage kan leveren aan een betere beleving van het verblijf van arrestanten. De selectie van de geteste geuren FM (een frisse geur die onaangename luchtjes neutraliseert) en sinaasappel is gebaseerd op een labstudie die voorafgaand aan het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit Nijmegen. Bij verspreiding van de geur FM voelen mensen zich positiever, vrolijker, meer tevreden, meer opgewekt en blijer. Voor de geur van sinaasappel geldt dat mensen zich beter, blijer, positiever en vrolijker te voelen. Daarnaast voelen ze zich meer op hun gemak, minder gespannen en minder nerveus. Beide geuren zijn op de afdeling arrestantenzorg zes weken verspreid via het air-conditioningssysteem. Senta multisensory concepting >> multisensory research De neutraliserende geur FM zorgt voor een betere stemming onder arrestanten, een positievere indruk van de ruimte en het comfort op de afdeling. De verspreiding van de geur van sinaasappel heeft een rustgevende uitwerking op de arrestanten: de arrestanten vragen minder vaak om kalmerende medicijnen. Daarnaast vroegen arrestanten bij verspreiding van de sinaasappelgeur vaker om een douche. Mogelijk zijn arrestanten zich in een aangenaam geurende omgeving eerder bewust van lichaamsgeuren. Door te douchen voelen ze zich schoner en daardoor aangenamer. In een vervolgonderzoek onderzoekt Senta momenteel of de kalmerende sinaasappelgeur met daarin opgenomen de geurneutraliserende component uit de FM geur een nog positiever effect heeft op de stemming en de beleving van de ruimte door arrestanten en hun medewerkers.

8 Senta multisensory concepting >> lectures & workshops WinkelBeleving 2008! Afgelopen september was het congres WinkelBeleving 2007; Its s not shopping, it s Retail Therapy wederom een groot succes. Uiteraard organiseert Senta ook dit jaar weer dit unieke congres. Blokkeer alvast 18 september in uw agenda om u zelf te verzekeren dat u dit enerverende congres niet zult missen. Het onderwerp voor het congres zal dit jaar zijn; How to get Futurised! U zult onder andere nader inzicht krijgen in uw klantbeleving en actief deelnemen aan zintuiglijke workshops. Nader informatie volgt. Graag tot 18 september!

9 Internationale Scenario Planning cursus in Nederland! Voorzie de toekomst van uw merk! In een snel veranderende wereld is het goed om af en toe vooruit te kijken en een gestructureerde blik te werpen in de toekomst. Kijk terug vanuit 2018 naar nu en maak een vetaalslag naar de in de toekomst gewenste positionering en de daarbij horende strategieën. In de Scenario Planning cursus leert u hoe u de meest cruciale trends kan identificeren, hoe u scenario s vorm kunt geven enhoe u nieuwe strategieën kunt ontwikkelen. Deze kennis geeft uw organisatie overlevingskracht en interne samenhang. Heeft u interesse in Scenario Planning? Of wilt u meer informatie? Maak vrijblijvend een afspraak. Senta multisensory concepting >> scenario planning

10 Senta multisensory concepting >> fragrance applications Op dinsdagmiddag 15 april organiseerde Senta in opdracht van Acquaitance een geurworkshop voor klanten van Ernst & Young in Karel VI in Utrecht. geurworkshop De middag stond geheel in het teken van creativiteit. Allereerst maakten de deelneemsters een sfeercollage die een impressie was van het interieur van hun huis. Vervolgens werd een parfum gecreëerd die paste bij deze collage. De deelneemsters waren druk bezig met het aanruiken van alle geurgrondstoffen om te komen tot een passende en aangename geur, getuige de foto. Als eindresultaat kregen de deelneemster hun zelf gemaakte parfum mee naar huis.

11 We kijken trots terug op onze samenwerking met o.a. Unilever, Sara Lee, Beiersdorf en Siebel. Fragrance Applications SmartNose Senses and Technology SmartNose, het zusterbedrijf van Senta is expert op het gebied van geurtoepassingen! Mensen krijgen per dag miljoenen prikkels van buiten af op zich afgevuurd. De aandacht van klanten en consumenten grijpen én behouden in de tegenwoordige markt is om deze reden een hot issue. Om een product of dienst op te laten vallen uit deze overvloed aan prikkels is er één cruciaal kernbegrip: beleving. SmartNose is een dynamische en innovatieve organisatie gespecialiseerd in het creëren van een beleving d.m.v. multizintuiglijk advies en het inzetten van multizintuiglijke applicaties. De core business van SmartNose is op het moment tweeledig: geurend drukwerk (wrijf-en-ruik principe) en geurverspreiding in ruimtes. Onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer 60% van de externe prikkels visueel wordt geregistreerd. Naast zicht blijven er dus nog 4 andere zintuigen over om een effectieve beleving te creëren voor de klant. Geur is hiervan een uiterst belangrijke zintuig, omdat ons reukzin (als enige zintuig) in directe verbinding staat met onze hersenen. Geuren zijn in verhouding tot beeld en geluid de krachtigste dragers van herinneringen, beelden, emoties, aandacht en informatie. Geuren roepen associaties en stemmingen op, waardoor ze heel sterk een beleving ondersteunen. SmartNose adviseert u graag wat geur kan betekenen voor uw organisatie. Senta multisensory concepting >> fragrance applications

12 Senta multisensory concepting Wilt u weten wat Senta voor u zou kunnen betekenen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak! Senta multisensory concepting De Genestetlaan GW Amersfoort The Netherlands T + 31 (0) F + 31 (0) W

Het beleven van een merk, product of dienst is zien, voelen, horen, ruiken én proeven.

Het beleven van een merk, product of dienst is zien, voelen, horen, ruiken én proeven. Het beleven van een merk, product of dienst is zien, voelen, horen, ruiken én proeven. Senta multisensory concepting >> nieuwsbrief 2009 - l Neem een kijkje op: www.senta.com! Senta is een marketingadviesbureau

Nadere informatie

Merkwaardig denken. Merkw waard dig denken. Désirée Struijk, Founding Director Senta multisensory concepting

Merkwaardig denken. Merkw waard dig denken. Désirée Struijk, Founding Director Senta multisensory concepting Merkwaardig denken Merkw waard dig denken Désirée Struijk, Founding Director Senta multisensory concepting Vraagstukken Hoe ontrafelen we het shoppergedrag? Hoe benut je deze kennis voor eigen merk? Hoe

Nadere informatie

Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel. Atty Halma

Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel. Atty Halma Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel Atty Halma Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel Steeds meer aankopen worden online gedaan, terwijl de aankopen en

Nadere informatie

Brandmanagement. persuasive storytelling. TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen. aan de hand van

Brandmanagement. persuasive storytelling. TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen. aan de hand van Brandmanagement aan de hand van persuasive storytelling TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen Lorem ipsum Brandmanagement, wat is het? Brand management is een strategie waarbij een

Nadere informatie

@mrcdssldrp @patrickruijs januari 2015 Branding & Experience. Branding & Experience Shopping 2020

@mrcdssldrp @patrickruijs januari 2015 Branding & Experience. Branding & Experience Shopping 2020 @mrcdssldrp @patrickruijs januari 2015 Branding & Experience Branding & Experience Shopping 2020 Wat is een merk? Een merk is een netwerk van associaties in het hoofd van de consument 1. Een merk bestaat

Nadere informatie

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING 1 INNOVATION BY MAKING, LEARNING BY DOING Bij alles wat we doen, hanteren we deze twee principes. Innovation happens by making. The only way to learn innovation is

Nadere informatie

De werking van geurbeleving uitgelegd. ScentAir Nederland

De werking van geurbeleving uitgelegd. ScentAir Nederland De werking van geurbeleving uitgelegd ScentAir Nederland www.scentyourbrand.nl In vijf stappen naar een ideale geurbeleving Geurmarketing is een hot item in Nederland. Tegelijkertijd is er nog veel onduidelijkheid

Nadere informatie

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan.

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. merkpaspoort Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. Dit paspoort is voor iedereen die op een of andere

Nadere informatie

lucht Geur schept herinnering en brengt ambiance. Iets dat stinkt verdrijft uw gasten, maar de geur van appeltaart verwelkomt hen.

lucht Geur schept herinnering en brengt ambiance. Iets dat stinkt verdrijft uw gasten, maar de geur van appeltaart verwelkomt hen. lucht Geur Ventilatie Buitenlucht Emotie Geur schept herinnering en brengt ambiance. Iets dat stinkt verdrijft uw gasten, maar de geur van appeltaart verwelkomt hen. Innovatieve geursystemen helpen u op

Nadere informatie

Sterk in presentatie

Sterk in presentatie Sterk in presentatie CUSTOM MADE valt in de prijzen Designing Haaker ontwerpt en maakt etalagepoppen op maat, o.a voor: V & D, Hunkemöller, De Bijenkorf, Claudia Strater, The Society Shop en nog vele andere

Nadere informatie

CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF

CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF Student: Bart Soeters Student#: 2033839 Docent: Monique Burggraaf School: Avans Hogeschool Opleiding: Advanced Business Creation Plaats: s-hertogenbosch INLEIDING In

Nadere informatie

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts 25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts Als ondernemer heb je vanzelfsprekend al veel kennis en expertise op jouw vakgebied. En meer dan je wellicht zou denken. Waarschijnlijk kun je tot in de lengte der

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Merkstrategie & Reputatie De cursus Merkstrategie & Reputatie Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

TheMagica The Creations Experience

TheMagica The Creations Experience Graphica s Grafisch Ontwerp Powered by: TheMagica The Creations Experience Ik was op zoek naar een uniek uiterlijk voor mijn product. Dankzij Themagica s grafische diensten heeft Hanisha Design een gezicht

Nadere informatie

workshop ADRES: TRONDHEIM 15, 2993LE TE BARENDRECHT, TEL: ,

workshop ADRES: TRONDHEIM 15, 2993LE TE BARENDRECHT, TEL: , workshop ADRES: TRONDHEIM 15, 2993LE TE BARENDRECHT, TEL: 010 30 70 488, E-MAIL: INFO@ARTITEX.NL inleiding WAAROM IS EEN WEBSITE NU ZO BELANGRIJK VOOR JE BEDRIJF? De traditionele marktwerking is in een

Nadere informatie

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Cor van Leeuwen Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Benut je vermogens en verhoog je authentieke impact. Vrijheid, onafhankelijkheid,

Nadere informatie

Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven

Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven Hartelijk dank voor uw interesse in onze high tech belevenissen! Wij willen mensen graag op een verrassende en toegankelijke manier in contact brengen

Nadere informatie

MASTERCLASS RETAILMARKETING 2019

MASTERCLASS RETAILMARKETING 2019 MASTERCLASS RETAILMARKETING De retailwereld verandert sneller dan ooit tevoren. Het is cruciaal om het retail spel goed te begrijpen om in te kunnen spelen op die veranderingen. Daarom organiseert Q&A

Nadere informatie

Senta adviseert toonaangevende organisaties bij het ontwikkelen van zintuiglijke marketingconcepten

Senta adviseert toonaangevende organisaties bij het ontwikkelen van zintuiglijke marketingconcepten Het beleven van een merk, een product of een dienst is zien, voelen, horen, ruiken en proeven Senta adviseert toonaangevende organisaties bij het ontwikkelen van zintuiglijke marketingconcepten middels

Nadere informatie

FLUVIUM* NIEUWS. Senta multisensory concepting - nieuwsbrief 2012. Neem een kijkje op www.senta.com

FLUVIUM* NIEUWS. Senta multisensory concepting - nieuwsbrief 2012. Neem een kijkje op www.senta.com FLUVIUM* NIEUWS * de levenskracht van een merk in het hart van de consument 2012 Senta is een adviesbureau dat helpt bedrijven te laten groeien richting een zintuiglijke Soul Brand met winstgevende en

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

WAAROM UW MARKETING UIT HANDEN GEVEN AAN EEN EXTERN BUREAU? 9 redenen om uw marketingactiviteiten uit te besteden

WAAROM UW MARKETING UIT HANDEN GEVEN AAN EEN EXTERN BUREAU? 9 redenen om uw marketingactiviteiten uit te besteden WAAROM UW MARKETING UIT HANDEN GEVEN AAN EEN EXTERN BUREAU? 9 redenen om uw marketingactiviteiten uit te besteden WHITEPAPER 2015 9 REDENEN OM UW MARKETING UIT TE BESTEDEN Bij veel bedrijven worden werkzaamheden

Nadere informatie

Succesvol zaken doen in China: wat zijn mijn kansen en hoe benut ik deze?

Succesvol zaken doen in China: wat zijn mijn kansen en hoe benut ik deze? Succesvol zaken doen in China: wat zijn mijn kansen en hoe benut ik deze? Tijdens een workshop van een halve dag nemen de trainers van Kerling Consulting u mee in verschillende aspecten rondom het succesvol

Nadere informatie

Seminar 2014/2015 Guido Veldhuijzen Marvin Fernandes. onderzoeksverslag retail revolution

Seminar 2014/2015 Guido Veldhuijzen Marvin Fernandes. onderzoeksverslag retail revolution Seminar 2014/2015 Guido Veldhuijzen Marvin Fernandes onderzoeksverslag retail revolution Motivatie voor dit onderwerp Na mijn stage een jaar geleden ben ik samen met een partner Guido de Boer een studio

Nadere informatie

Je imago is hoe anderen je zien

Je imago is hoe anderen je zien Identity matters Je imago is hoe anderen je zien What you see, is what you get ART= ontwerp- en reclameburo creëert sinds 1997 merken, huisstijlen en bedrijfsstijlen. Ook al zien anderen je soms anders,

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Wie wij zijn Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere

Nadere informatie

De kern van Haren. Dr. Karel Jan Alsem, Drs. Frits van Leer, Prof. Dr. Steven Brakman 5 juni Marklinq

De kern van Haren. Dr. Karel Jan Alsem, Drs. Frits van Leer, Prof. Dr. Steven Brakman 5 juni Marklinq De kern van Haren Dr. Karel Jan Alsem, Drs. Frits van Leer, Prof. Dr. Steven Brakman 5 juni 2014 Marklinq Doel Gezamenlijk komen tot een versterking van Haren Economische ontwikkeling Winkelbeleving Marketing

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING VOORWOORD Content marketing is uitgegroeid tot één van de meest populaire

Nadere informatie

Belgische marketeers geloven massaal in groei van live communication

Belgische marketeers geloven massaal in groei van live communication PERSBERICHT MEI 2013 Belgische marketeers geloven massaal in groei van live communication Live Communication bureau The Oval Office peilt naar het belang van merkbelevingen bij Belgische marketing- en

Nadere informatie

een briljant idee kan in één dag op je bureau liggen

een briljant idee kan in één dag op je bureau liggen Voor een prikkelende boodschap, hogere omzet, nieuwe branding, uitdagende campagne, meer publiek, betere nieuwsbrief, unieke beleving, opvallend logo, meer kaartverkoop, meer leden, uitdagende campagne,

Nadere informatie

Winkelstraat van de Toekomst Veranderende consument en online groei zetten winkels klem

Winkelstraat van de Toekomst Veranderende consument en online groei zetten winkels klem Winkelstraat van de Toekomst Veranderende consument en online groei zetten winkels klem Dirk Mulder Sectormanager Retail @MulderDirk 06-11380971 VOOR WE VAN START GAAN. 2 Agenda Stand van zaken in de retail

Nadere informatie

BUYING MANAGER COSMETICA

BUYING MANAGER COSMETICA #VACATURE BUYING MANAGER COSMETICA De Bijenkorf is de Road to Premiumship succesvol ingeslagen. De uitbreiding en upgrade van het assortiment en de smaakvolle inrichting van de winkels bieden een unieke

Nadere informatie

Veghel, het voorbeeld voor binnensteden van de toekomst?

Veghel, het voorbeeld voor binnensteden van de toekomst? Veghel, het voorbeeld voor binnensteden van de toekomst? Trots maakte wethouder Jan Goijaards van Veghel de resultaten bekend van de renovatie van het winkelgebied van Veghel: 22 nieuwe winkels erbij in

Nadere informatie

Kan dat? Ook als je het van huis uit niet zo hebt meegekregen?

Kan dat? Ook als je het van huis uit niet zo hebt meegekregen? Omdat je je kennis wilt delen, nieuwe klanten wilt werven, politiek of maatschappelijk gezien een boodschap wilt overbrengen, je onderneming wilt promoten. Redenen genoeg om een sterke spreker te willen

Nadere informatie

Vragen: Your experience with senses: describe what you ve collected in your blog, both in images and in text.

Vragen: Your experience with senses: describe what you ve collected in your blog, both in images and in text. Zintuigen Vragen: Your experience with senses: describe what you ve collected in your blog, both in images and in text. Why are the senses important to a designer? How can you use them in your design concept?

Nadere informatie

www.materialxperience.nl 7 11 februari 2011, Jaarbeurs Utrecht

www.materialxperience.nl 7 11 februari 2011, Jaarbeurs Utrecht www.materialxperience.nl 7 11 februari 2011, Jaarbeurs Utrecht Material Xperience 2011 Material Xperience is een uniek inspirerend materiaalevenement en vindt gelijktijdig plaats met de Bouwbeurs in de

Nadere informatie

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek KvK Ondernemerspanel onderzoek Smart Industry Algemene gegevens: Start- en einddatum onderzoek: 02-07-2014 tot 22-07-2014 Aantal deelnemende ondernemers: 484 (doelgroep mkb-topsectoren) In dit document

Nadere informatie

UW VERDIENMODEL ANDERS AANKLEDEN, EEN CREATIEVE VERKENNING.

UW VERDIENMODEL ANDERS AANKLEDEN, EEN CREATIEVE VERKENNING. DE SWITCH NAAR ADVIESKANTOOR UW VERDIENMODEL ANDERS AANKLEDEN, EEN CREATIEVE VERKENNING. MARCEL STOLK CREATIVITY EXPERT MAST mast@ision.nl - 0655344593 DOEL VAN DE WORKSHOP De weg naar ideeën, wensen,

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Content marketing Welke stappen zijn belangrijk voordat je begint met contentmarketing?

Content marketing Welke stappen zijn belangrijk voordat je begint met contentmarketing? Content marketing Welke stappen zijn belangrijk voordat je begint met contentmarketing? Deze whitepaper helpt je: Belangrijke keuzes te maken voordat je start Het proces efficiënter in te richter Het resultaat

Nadere informatie

connecting green business

connecting green business connecting green business TPK Media & Events TU NZAKEN RETAILEXPERIENCE 17-19 FEB 2016 Embrace green hospitality! CREATIEVE TEAM TRE2016 creative director Carin Frijters (CF Retail) creative director Romeo

Nadere informatie

grens onderscheidend ondernemen

grens onderscheidend ondernemen KvK Kiosk Martin Lammerteyn Bedrijfsmentor Grensverleggend verkopen in Belgeland, hoe doe je dat? grens onderscheidend ondernemen starter Wie is hier aanwezig? Wie is ondernemer? Wie verkoopt er? Wie adviseert

Nadere informatie

2. Digitale interactieve cliënten systemen. Je hoeft geen titel te hebben om een goed leider te zijn Oefening Unpack your backpack

2. Digitale interactieve cliënten systemen. Je hoeft geen titel te hebben om een goed leider te zijn Oefening Unpack your backpack Aantal praktijkvoorbeelden uit de Internationale Planetree Conferentie 2012 1. De kracht van vrijwilligers 2. Digitale interactieve cliënten systemen 3. Een aantal bijzondere en praktische initiatieven.

Nadere informatie

De toegevoegde waarde van muziek. hitrepertoire vs. niet herkenbare muziek

De toegevoegde waarde van muziek. hitrepertoire vs. niet herkenbare muziek De toegevoegde waarde van muziek. hitrepertoire vs. niet herkenbare muziek Opzet van het onderzoek Om ondernemers zo goed mogelijk te informeren over de werking van muziek in een zakelijke omgeving, laat

Nadere informatie

UW BELANG BEPAALT ONZE KOERS

UW BELANG BEPAALT ONZE KOERS De formule waar úw belangen centraal staan! UW BELANG BEPAALT ONZE KOERS Uw belang, VAKGARAGE, het énige echt onafhankelijke concept. Er zijn veel garageconcepten in Nederland. Toch is er maar één echt

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Het creëren van het perfecte, onbezorgde verblijf met meer waar voor je geld

Het creëren van het perfecte, onbezorgde verblijf met meer waar voor je geld Het creëren van het perfecte, onbezorgde verblijf met meer waar voor je geld Een korte introductie HotelSpecials is onderdeel van Hotel Booker B.V., dé specialist met 15 jaar ervaring in de hotelbranche.

Nadere informatie

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013 FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING 14 november 2013 Edwin Palsma The Food Agency Specialisten in food marketing Wij verbinden voedingskennis, technologie, marketing en sales om de marktpositie van agro & food

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy DIGITAL CONCEPT DEVELOPMENT Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen

Nadere informatie

Word jij Bakker Bart?

Word jij Bakker Bart? Word jij Bakker Bart? Welkom bij Bakker Bart Je kent Bakker Bart. Net als tienduizenden andere mensen, die dagelijks bij één van de Bakker Bartwinkels komen voor heerlijk vers brood, zo n beroemde supersaucijs

Nadere informatie

Meer dan de monitor. Peter Smit, Active Ageing Nederland Donderdag 6 juli 2017

Meer dan de monitor. Peter Smit, Active Ageing Nederland Donderdag 6 juli 2017 Meer dan de monitor Peter Smit, Active Ageing Nederland Donderdag 6 juli 2017 Het symposium Presentatie Monitor Seniorvriendelijke Gemeenten, inclusief benchmark Gastsprekers met inspirerende verhalen

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling. The Missing Link. Een gebied op de kaart zetten met identiteit

Gebiedsontwikkeling. The Missing Link. Een gebied op de kaart zetten met identiteit Gebiedsontwikkeling Een gebied op de kaart zetten met identiteit Overtuigende plannen met het verhaal van de plek Een plek met een herkenbare identiteit draagt bij aan het welzijn van de mensen die er

Nadere informatie

Campagne lancering e-bookplatform

Campagne lancering e-bookplatform Campagne lancering e-bookplatform In opdracht van de Vereniging Openbare Bibliotheken - BNL Update Utrecht, 25 september 2013 Norbert Koopen We willen de bibliotheken een centrale positie in de Nederlandse

Nadere informatie

Doetertoe Media. Projectenbrochure. Januari 2013

Doetertoe Media. Projectenbrochure. Januari 2013 Doetertoe Media Projectenbrochure Januari 2013 Mediawijsheidprojecten voor onderwijsinstellingen Doetertoe Media hecht veel waarde aan mediawijsheid; kritisch en bewust omgaan met media. Door middel van

Nadere informatie

presentatie voor distributeurs

presentatie voor distributeurs presentatie voor distributeurs we don t remember days we remember moments brand De naam (fonetisch bàki) vindt zijn oorsprong in Italië en is daar een veelvoorkomende Italiaanse achternaam. Italië staat

Nadere informatie

Training Communicatievaardigheden

Training Communicatievaardigheden Training Communicatievaardigheden Communicatie vaardigheden: succesvol en verbindend communiceren Wat zou het fijn zijn als Jan een keer normaal zou communiceren. Mijn leidinggevende communiceert ook nooit

Nadere informatie

New Penguins Talent. De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent!

New Penguins Talent. De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent! New Penguins Talent De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent! Over New Penguins New Penguins realiseert en detacheert op het gebied van marketing, design en development. Dit betekent zowel het

Nadere informatie

WEconomy Werkplaats. Village Trade Center t Veerhuis, Varik Facilitator Marguerite Evenaar 25-10-2015

WEconomy Werkplaats. Village Trade Center t Veerhuis, Varik Facilitator Marguerite Evenaar 25-10-2015 WEconomy Werkplaats Een open formule voor crowd-thinking en co-creatie, waarin de initiatiefnemers er borg voor staan, dat de kwaliteit in lijn is met de bron het werk van Prof. Jan Jonker, Radboud Universiteit,

Nadere informatie

Marktrijpe innovaties. Huis van Morgen (HvM) Visie Missie. Toepassingsgericht. Innovaties. Energiebesparing. Participanten.

Marktrijpe innovaties. Huis van Morgen (HvM) Visie Missie. Toepassingsgericht. Innovaties. Energiebesparing. Participanten. Huis van Morgen (HvM) Visie Missie Innovaties Participanten Initiatiefnemers Participeren in innovatie Word participant Voordelen participatie Marktrijpe innovaties Toepassingsgericht Energiebesparing

Nadere informatie

Onderzoek naar de nieuwe vrijwilliger in de sport in Ommen en Hardenberg. Rapportage 31 mei 2017

Onderzoek naar de nieuwe vrijwilliger in de sport in Ommen en Hardenberg. Rapportage 31 mei 2017 Onderzoek naar de nieuwe vrijwilliger in de sport in Ommen en Hardenberg Rapportage 31 mei 2017 Waarom dit onderzoek? Vrijwilligers onmisbaar in de sport Onderwerp staat sinds jaar en dag op de agenda

Nadere informatie

De marketing van duurzaamheid

De marketing van duurzaamheid 12-03-2012 1 De marketing van duurzaamheid Dr. Karel Jan Alsem 12 maart 2012 12-03-2012 2 Dr. Karel Jan Alsem Univ docent Strategic Marketing, en Branding Auteur van journal papers en boeken Eigenaar Alsem

Nadere informatie

Klant Contact van de Toekomst. Soraya Loerts (Liberty Global International) Sandor de Roode (UPC Business) Oktober 2014

Klant Contact van de Toekomst. Soraya Loerts (Liberty Global International) Sandor de Roode (UPC Business) Oktober 2014 Klant Contact van de Toekomst Soraya Loerts (Liberty Global International) Sandor de Roode (UPC Business) Oktober 2014 Agenda voor komend uur 1. Uw uitdaging/trigger voor deze sessie 2. Onze visie op klant

Nadere informatie

Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk

Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk Workshop Netwerken Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk Breekt het zweet je uit als je het woord netwerken hoort? Toch netwerken we overal, ook jij: in de rij bij de bakker,

Nadere informatie

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat Hot Pink Media blijft zich als online blogger/influencers netwerk met een bereik van 8,6 miljoen per maand continue ontwikkelen. Met de lancering van het mannenlabel & ons travel channel verbreed Hot Pink

Nadere informatie

Willem van Ansem, Manager Consulting AOS Studley

Willem van Ansem, Manager Consulting AOS Studley AOS Studley en NFC organiseren een bijzonder evenement voor alle benchmarkklanten! Bij BENCHMARK XL staan kennis delen, leren van elkaar en verbeteren centraal - op veler verzoek nu met een brede groep

Nadere informatie

Beurs Crea Weekend Voorjaar

Beurs Crea Weekend Voorjaar Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Crea Weekend Cursus Bloemschikken High Tea arrangement Nieuwe producten Beurs Crea Weekend Voorjaar Biss Floral pakt tijdens het Crea Weekend

Nadere informatie

Winkelen zal en moet meer gaan concurreren met entertainment

Winkelen zal en moet meer gaan concurreren met entertainment Winkelen zal en moet meer gaan concurreren met entertainment Twitter: #rwn14 Als je er altijd voor zorgt dat je als merk klaar bent voor NU, dan zal er ook altijd een toekomst voor je zijn! Beloftes voor

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

Nieuwe retail business modellen. Partnervoorstel: ondersteunen en participeren

Nieuwe retail business modellen. Partnervoorstel: ondersteunen en participeren Nieuwe retail business modellen Partnervoorstel: ondersteunen en participeren Achtergrond Retail business modellen voor MKB ondernemers in de mode- en woonbranche Is het noodzakelijk? De combinatie voldoende

Nadere informatie

BRANDING KLANTLOYALITEIT MERKBELEVING NAAMSBEKENDHEID SALES & OMZET

BRANDING KLANTLOYALITEIT MERKBELEVING NAAMSBEKENDHEID SALES & OMZET Hoe videoclips bijdragen aan: BRANDING KLANTLOYALITEIT MERKBELEVING NAAMSBEKENDHEID SALES & OMZET Watch things happen or make things happen? Online Marketing In 2009 leerde het bedrijfsleven dat Social

Nadere informatie

R E N É H E R R E M A N S - C R E D E N T I A L S. Employer Branding en Merkrelaties fundament van duurzame business

R E N É H E R R E M A N S - C R E D E N T I A L S. Employer Branding en Merkrelaties fundament van duurzame business R E N É H E R R E M A N S - C R E D E N T I A L S Employer Branding en Merkrelaties fundament van duurzame business Merkrelaties: Brandstof voor moderne organisaties Niet de individuen maar hun relaties

Nadere informatie

Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact

Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact Sales als basis voor klantcontact stimuleert klanttevredenheid Meer dan 900 medewerkers van Transcom Nederland verzorgen dagelijks facilitaire

Nadere informatie

Wat is het. DNA van mijn winkel?

Wat is het. DNA van mijn winkel? Wat is het DNA van mijn winkel? Introductie Ad van Antwerpen 17 jaar BROVA Hout Brox / Duthler / Intersport / Active Life 9 jaar adekwaad - Non food retail - Mode, Schoenen, Sport - Van zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Projectplan MKB Roadmaps 3.0

Projectplan MKB Roadmaps 3.0 Projectplan MKB Roadmaps 3.0 In 2013 is MKB Roadmaps voor het eerst opgestart, met als doelstelling om (aspirant) ondernemers te helpen om de zakelijke kant van hun innovatie te ontwikkelen. Wegens succes

Nadere informatie

succes in retailen is teamwork

succes in retailen is teamwork succes in retailen is teamwork outdoor-project retailmarkt 1 De retailmarkt is in beweging: Er zijn volop bedreigingen, maar door te veranderen en samen te werken worden er nieuwe kansen gecreëerd. bedreigingen

Nadere informatie

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 1 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine Download tijdelijk gratis Nieuw INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL Inhoud 1 2 : Waarom jij niet zonder deze zes geheimen

Nadere informatie

Welkom bij bol.com! 1

Welkom bij bol.com! 1 Welkom bij bol.com! 1 Wat gaan we vandaag doen.. 13.00-13.05 uur Kick-off: Gebra à Maarten Mulder 13.05-13.15 uur Welkom bij bol.com à Kevin 13.15-14.00 uur De wereld van online retailen à Rob 14.00-14.15

Nadere informatie

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Personal branding Personal branding, waar sta jij voor? Wat vind je belangrijk? Wat maakt jou uniek? Tijdens de workshop Personal branding ga je op ontdekkingstocht naar jouw waarden en kwaliteiten.

Nadere informatie

Toekomstige eerstelijns leidinggevenden alvast voorbereiden: casestudy Janssen Pharmaceutical

Toekomstige eerstelijns leidinggevenden alvast voorbereiden: casestudy Janssen Pharmaceutical 1 Toekomstige eerstelijns leidinggevenden alvast voorbereiden: casestudy Janssen Pharmaceutical Welkom! De wereld verandert steeds sneller, alles en iedereen is meer en meer met elkaar verbonden een behoorlijke

Nadere informatie

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30 Workshops! Meer creativiteit in je werk Interactieve bijeenkomsten vormgeven Ideeën voor promotie van jouw onderneming Nieuwe producten voor jouw bedrijf Creatieve werkvormen (serie van 4 workshops) Wegens

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Vitaal ZorgVast over wonen met zorg en dienstverlening. Ontwikkelen voor de zorg van morgen

Vitaal ZorgVast over wonen met zorg en dienstverlening. Ontwikkelen voor de zorg van morgen Vitaal ZorgVast over wonen met zorg en dienstverlening Ontwikkelen voor de zorg van morgen Bijzonder Wonen: mensgerichte woon- en leefomgevingen Het bouwen voor senioren én voor mensen met een ziekte of

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Informatie Maatschappelijke Beursvloer Maastricht

Informatie Maatschappelijke Beursvloer Maastricht Wat is een beursvloer De Beursvloer is een lokaal evenement waar maatschappelijke behoeften worden verhandeld: vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin van het woord. Voorwaarde is dat

Nadere informatie

Magische visuele communicatie brengt evenementen tot leven

Magische visuele communicatie brengt evenementen tot leven Magische visuele communicatie brengt evenementen tot leven 02 Breng uw evenement tot leven met visual branding. 03 Van Straaten is sinds 1918 is hét allround productiebedrijf voor innovatieve visual branding.

Nadere informatie

Prikkels in de groep!

Prikkels in de groep! Prikkels in de groep! Kijk op gedrag met een sensorische oorzaak Ingrid van der Heijden, Robert de Hoog, Sandra Stultiens-Houben, Inleiding Als leerkracht of groepsbegeleider herken je ze vast wel: kinderen

Nadere informatie

Marketing en Media 2016/2017

Marketing en Media 2016/2017 novacollege.nl/marketingmedia Evenementenorganisatie Junior accountmanagement Marketing en communicatie Media Marketing en Media 2016/2017 Mijn droom is ondernemer worden. De eerste stappen op het pad

Nadere informatie

Het Nationale Klantbelevingsonderzoek 2012 (preview) Beleef en beïnvloed de klant!

Het Nationale Klantbelevingsonderzoek 2012 (preview) Beleef en beïnvloed de klant! Het Nationale Klantbelevingsonderzoek 2012 (preview) Beleef en beïnvloed de klant! Klantenbinding is essentieel voor organisaties om te overleven. Klanten worden steeds veeleisender; naast een goede functionele

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

R E N É H E R R E M A N S - C R E D E N T I A L S. Merkrelaties fundament van duurzame business

R E N É H E R R E M A N S - C R E D E N T I A L S. Merkrelaties fundament van duurzame business R E N É H E R R E M A N S - C R E D E N T I A L S Merkrelaties fundament van duurzame business Merkrelaties: Brandstof voor moderne organisaties Niet de individuen maar hun relaties maken het verschil

Nadere informatie

KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN

KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN In dit E-book help ik jou als zelfstandig ondernemer in vijf stappen meer klanten te werven. Niet door vage tips te geven, maar door je in vijf stappen naar een plan te leiden.

Nadere informatie

The Future: what s in it for us!

The Future: what s in it for us! The Future: what s in it for us! Tim Rook Marketing Republic! 16 juni 2010 Persoonlijke introductie: Chief Inspiration Officer: Marketing Republic! Ruim 20 jaar ervaring in Channel Marketing & Communicatie:

Nadere informatie

Mijn ervaringen met zintuigen

Mijn ervaringen met zintuigen Mijn ervaringen met zintuigen Zien Animaties bij muziek Bij steeds meer muziek evenementen spelen zichtbare animaties een belangrijke rol en maken zij deel uit van de act. De animaties dragen bij aan een

Nadere informatie

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P 1 Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P Persoonlijk klantencontact in jouw on-offline communicatie Ben je op zoek naar de juiste identiteit van jouw organisatie? Ken je

Nadere informatie

12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word.

12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word. 12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word. 12 tips OM TE ZORGEN DAT JE NIEUWSBRIEF VAKER GEOPEND word Een nieuwsbrief verstuur je omdat je wilt dat de inhoud ervan gelezen wordt. Maar

Nadere informatie

Samen innoveren met onze Creatieve professionals BLOOM CO-CREATIVES IDEATION TOOL

Samen innoveren met onze Creatieve professionals BLOOM CO-CREATIVES IDEATION TOOL Samen innoveren met onze Creatieve professionals BLOOM CO-CREATIVES IDEATION TOOL Wat is Bloom Co-Creatives? Co-Creatives is de nieuwe Ideation tool van Bloom. Met Co-Creatives brengen wij jonge, creatieve

Nadere informatie

Impulsklas aan de slag met gedrag

Impulsklas aan de slag met gedrag Impulsklas aan de slag met gedrag workshop-aanbod 2014-2015 De Impulsklas workshops voor teams & Lezingencyclus voor ouders en onderwijsprofessionals Het workshop-aanbod van Impuls sluit aan bij het werken

Nadere informatie