lucht Geur schept herinnering en brengt ambiance. Iets dat stinkt verdrijft uw gasten, maar de geur van appeltaart verwelkomt hen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "lucht Geur schept herinnering en brengt ambiance. Iets dat stinkt verdrijft uw gasten, maar de geur van appeltaart verwelkomt hen."

Transcriptie

1 lucht Geur Ventilatie Buitenlucht Emotie Geur schept herinnering en brengt ambiance. Iets dat stinkt verdrijft uw gasten, maar de geur van appeltaart verwelkomt hen. Innovatieve geursystemen helpen u op weg.

2 lucht Geur Ventilatie Buitenlucht Emotie Zet het raam eens open. Frisse lucht via natuurlijke ventilatie heeft een positieve invloed. Ventilatie bepaalt samen met temperatuur en luchtvochtigheid hoe een ruimte aanvoelt.

3 lucht Geur Ventilatie Buitenlucht Emotie Ruim baan voor het terras! Een frisse neus zorgt voor vitamine D. Briesje, zonnetje, fris buitje of de wisseling van het seizoen. Buiten zijn is heerlijk en kost niets.

4 lucht Geur Ventilatie Buitenlucht Emotie Buitenlucht, natuurlijke ventilatie en geur. Lucht beïnvloedt onze emotie. Het geeft ons net dat tevreden gevoel.

5 geluid Ruis Stemming Rust Akoestiek Personeel, mechanische apparatuur en medebewoners kunnen vaak ongemerkt voor hinderlijk omgevingsgeluid zorgen. Ruis die op termijn als storend wordt ervaren.

6 geluid Ruis Stemming Rust Akoestiek Aan en uit. Hard of zacht. Geluid dat je zelf kunt beïnvloeden zorgt voor minder stress. Je kiest je eigen muzikale voorkeur die mooie herinneringen oproept, waardoor je in de juiste stemming komt.

7 geluid Ruis Stemming Rust Akoestiek Hoe kan je rust creëren? Eenvoudigweg door het aantal decibels naar beneden bij te stellen. Ook natuurlijke geluiden, zoals kabbelend water of het fluiten van vogels hebben een rustgevend effect.

8 geluid Ruis Stemming Rust Akoestiek Storende factoren in een gemeenschappelijke ruimte; schallende stemmen, kletterend servies of bestek. Geluidsdemping en akoestiek werken kalmerend en inspirerend.

9 gevoel Prikkels Ambiance Zintuigen Authentiek Probeer mensen positief te activeren. Laat u daarbij inspireren door de thema s van Healing Environment. Voordeel is dat negatieve prikkels minder kans krijgen.

10 gevoel Prikkels Ambiance Zintuigen Authentiek Samenzijn in een prettige omgeving en met de juiste ambiance. Een bijzonder waardevol moment dat je met vrienden en familie kunt delen.

11 gevoel Prikkels Ambiance Zintuigen Authentiek Speel in op alle zintuigen. Licht beïnvloedt het bioritme. Smaak heeft een activerende werking. Kleur heeft invloed op de gemoedstoestand. Akoestiek en geur kalmeren en verbeteren de sfeer.

12 gevoel Prikkels Ambiance Zintuigen Authentiek Alleen bij een eerlijke en authentieke benadering komt Healing Environment optimaal tot zijn recht. Maak beleid met elkaar en zorg dat hier organisatiebreed draagkracht voor is.

13 groen Natuur Gezondheid Uitzicht Harmonie Een luchtje scheppen in een beschutte tuin. Daar waar je het zonlicht, de natuur en het verloop van de seizoenen met al je zintuigen ervaart. Waardevol voor bewoners, bezoekers en medewerkers.

14 groen Natuur Gezondheid Uitzicht Harmonie Groen en gezond gaan hand in hand. Planten bieden een positieve bijdrage aan het welbevinden, het binnenklimaat en aan verbetering van de luchtkwaliteit. Logisch dat we praten over vitamine G.

15 groen Natuur Gezondheid Uitzicht Harmonie Niet voor niets is de plaats bij het raam als eerste bezet. Uitzicht op groen zorgt direct voor stressvermindering. Zelfs een afbeelding van natuurlijk groen op een muur zorgt al voor dit effect.

16 groen Natuur Gezondheid Uitzicht Harmonie Alle mogelijke varianten van groenbeleving brengen je weer in balans. Een wandeling in de tuin, het boeket op tafel of een levendig aquarium. Even een moment zonder zorg.

17 licht Contrast Beleving Bioritme Efficiency Gebruik contrast tussen licht en donker om zaken uit te lichten en extra onder de aandacht te brengen. Overdrijf daarbij niet, want duisternis schept verwarring en tegenlicht verblindt.

18 licht Contrast Beleving Bioritme Efficiency Helder licht is essentieel. Voldoe aan de hoeveelheid lux uit de normering, maar blijf spelen met licht. Ook u zult liggend in bed functioneel strijklicht verkiezen boven felle neons aan het plafond.

19 licht Contrast Beleving Bioritme Efficiency Een kopje thee in de morgen, een activiteit overdag of een glaasje wijn in de avond. Ieder moment van de dag vraagt om ander licht. De juiste afstemming heeft een positief effect op het bioritme.

20 licht Contrast Beleving Bioritme Efficiency Aan en uit. Waarvoor en wanneer. Ben zuinig met energie. Maak dankbaar gebruik van daglicht! Moderne technieken kunnen de regeling van licht verder overnemen en de kosten reduceren.

21 veiligheid Privacy Oriëntatie Preventie Functionaliteit Ieder individu heeft recht op een eigen plekje. Respecteer privacy. Het is niet aan jou, maar aan de ander om toe te staan zaken open en bloot te delen.

22 veiligheid Privacy Oriëntatie Preventie Functionaliteit Juist met fysieke of mentale beperkingen geeft het zelfstandig kunnen navigeren in een pand een gevoel van veiligheid, vertrouwen en vrijheid.

23 veiligheid Privacy Oriëntatie Preventie Functionaliteit Voorkomen is beter dan genezen. Vertrouw niet op je routine. Routine is de grootste vijand van preventie. Blijf alert op de veiligheid in je omgeving.

24 veiligheid Privacy Oriëntatie Preventie Functionaliteit Denk aan de bewegingsvrijheid van gebruikers in de ruimte. Soms kunnen producten speciaal worden aangepast voor een optimaal gebruik, zoals tafels die rolstoeltoegankelijk gemaakt zijn.

25 geluk Verzorging Eigenwaarde Respect Keuzevrijheid Het gezegde de klant is koning geldt natuurlijk ook in de zorg. Uw optimale service en vriendelijke glimlach maken van de meest klinische omgeving een gastvrij paleis.

26 geluk Verzorging Eigenwaarde Respect Keuzevrijheid Voor het welzijn van een mens is het belangrijk dat hij of zij tevreden is met zichzelf. Omstandigheden kunnen het gevoel van eigenwaarde zowel positief als negatief beïnvloeden.

27 geluk Verzorging Eigenwaarde Respect Keuzevrijheid Maak van werktijd quality time. Iedereen heeft recht op een persoonlijke benadering en de juiste aandacht. Blijf er op bedacht dat u de ander niet overheerst.

28 geluk Verzorging Eigenwaarde Respect Keuzevrijheid Waarom nu al bepalen waar je volgende week trek in hebt? Zelfstandig keuzes kunnen blijven maken in een situatie waarbij je afhankelijk bent van de ander geeft een gevoel van kwaliteit en vrijheid.

29 ruimte Lef Balans Mix Besef Durf af te wijken van het vertrouwde. Breng met de juiste attentie accenten aan in uw interieur. Ervaar dat verandering vaak een stimulerende en enerverende werking heeft!

30 ruimte Lef Balans Mix Besef Zoek de balans tussen sfeer en functionaliteit. Gastvrijheid vraagt niet alleen om praktische oplossingen, maar juist ook om beleving.

31 ruimte Lef Balans Mix Besef Mix is mogelijk! Maak van een interieur geen eenheidsworst. Hoog zitten, laag zitten. Oude en nieuwe meubelstukken. Maak combinaties waar u uw gasten mee verrast.

32 ruimte Lef Balans Mix Besef Blijf attent en kijk om je heen. Mag dat plastic boeket ook een vers boeket zijn? Moet die afruimkar midden in de ruimte staan? Stimuleer elkaar om kritisch te blijven op ruimtevervuiling.

Notitie: Visie op een Gastvrij SEH Atrium MC versie 2 februari 2014

Notitie: Visie op een Gastvrij SEH Atrium MC versie 2 februari 2014 Visie op gastvrijheid binnen de SEH Hieronder vindt u een beknopte weergave van de visie op gastvrijheid voor de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Atrium MC. Gastvrijheid als kernwaarde Gastvrijheid is

Nadere informatie

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof?

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof? Meer informatie? Welzijnsprogramma 2015 Vivium De Stichtse Hof Neem voor meer informatie gerust even contact op met het Uitbureau van De Stichtse Hof. Wij helpen u graag! Op zoek naar leuke activiteiten

Nadere informatie

Week 1 Focus Mindfulness beoefenen

Week 1 Focus Mindfulness beoefenen Week 1 Focus Mindfulness beoefenen Vaak schenkt onze geest geen aandacht aan wat er nu gebeurt, maar denken we na over iets dat gebeurd is of maken we ons zorgen over de toekomst. Dat zorgt ervoor dat

Nadere informatie

PA R K VIER HET LEVEN THUIS IN PARK ZUIDERHOUT

PA R K VIER HET LEVEN THUIS IN PARK ZUIDERHOUT PA R K VIER HET LEVEN THUIS IN PARK ZUIDERHOUT WELKOM IN PARK ZUIDERHOUT Ouder worden is een mooie fase in het leven. Om nieuwe energie en inspiratie op te doen en van onze dierbaren te genieten. Tijd

Nadere informatie

Achtergrond. Door: Karin Tanja Dijkstra Jolanda Maas Agnes van den Berg KIND EN NATUUR HET PAVILJOEN. Afbeelding 1: Het Paviljoen

Achtergrond. Door: Karin Tanja Dijkstra Jolanda Maas Agnes van den Berg KIND EN NATUUR HET PAVILJOEN. Afbeelding 1: Het Paviljoen HET PAVILJOEN Afbeelding 1: Het Paviljoen Achtergrond Door: Karin Tanja Dijkstra Jolanda Maas Agnes van den Berg KIND EN NATUUR HEALING ENVIRONMENT Wanneer het gaat om het verbeteren van de zorgomgeving

Nadere informatie

Verpleeghuiszorg voor als het thuis niet meer gaat

Verpleeghuiszorg voor als het thuis niet meer gaat Wilt u meer informatie, een rondleiding of kennismaking? Bel ons dan op: 088-97 20 200 (lokaal tarief) Of mail naar: zorgbemiddeling@amstelring.nl Website: www.amstelring.nl/vreugdehof Facebook: www.facebook.com/vreugdehof

Nadere informatie

Stichting Living Daylights. Light Inspirations. ir Atto Harsta

Stichting Living Daylights. Light Inspirations. ir Atto Harsta Stichting Living Daylights Light Inspirations ir Atto Harsta oprichter & bestuurder Stichting Living Daylights directeur Aldus bouwinnovatie voorzitter Booosting ir Atto Harsta directeur Aldus bouwinnovatie

Nadere informatie

ZORGHOTEL DOMSTATE CONCEPT INHOUDELIJKE BENADERING

ZORGHOTEL DOMSTATE CONCEPT INHOUDELIJKE BENADERING ZORGHOTEL DOMSTATE CONCEPT INHOUDELIJKE BENADERING VAN EIJK & VAN DER LUBBE DEFINITIE INHOUDELIJKE UITGANGSPUNTEN UITWERKING THEMA S NAAR HEALING ENVIRONMENT Balies zijn uitnodigend Luxe elementen Aansluiting

Nadere informatie

Een sfeervol verlichte ruimte creëer je met Lumick

Een sfeervol verlichte ruimte creëer je met Lumick Een sfeervol verlichte ruimte creëer je met Lumick -NEDER ABRIKAAT Lumick (8x) 600 x 1200 mm Lumick (4x) 600 x 1200 mm De magie van dolfijnen en onze andere zeezoogdieren is nu ook in onze restaurants

Nadere informatie

Kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft. Hospice Marianahof. Avoord. Zorg en Wonen. Zoals u het wenst

Kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft. Hospice Marianahof. Avoord. Zorg en Wonen. Zoals u het wenst Kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft Hospice Marianahof Avoord Zorg en Wonen Zoals u het wenst 1 Welkom in marianahof Gastvrij thuis 4 Eigen regie 5 Aandacht 6 Multidisciplinair

Nadere informatie

Laurens Liduina. Een sfeervolle locatie in het groenrijke Hillegersberg. meer dan zorg

Laurens Liduina. Een sfeervolle locatie in het groenrijke Hillegersberg. meer dan zorg Laurens Liduina Een sfeervolle locatie in het groenrijke Hillegersberg meer dan zorg Liduina Laurens Liduina is een kleinschalige, sfeervolle woonzorglocatie voor ouderen. Liduina bevindt zich in het prachtige

Nadere informatie

Het Intuïtieve Huis. Caro van Dijk Architectuur. Caro van Dijk Architectuur. Het Intuïtieve Huis. Caro van Dijk Architectuur

Het Intuïtieve Huis. Caro van Dijk Architectuur. Caro van Dijk Architectuur. Het Intuïtieve Huis. Caro van Dijk Architectuur Het Intuïtieve Huis Caro van Dijk Architectuur Kraaipan PG woongroepen Landlust zorgboerderij Het Intuitieve Huis Caro van Dijk Architectuur Caro van Dijk Architectuur Het Intuïtieve Huis Caro van Dijk

Nadere informatie

Welke geluiden hoor je op deze plaats?

Welke geluiden hoor je op deze plaats? Welke geluiden hoor je op deze plaats? Zijn het hinderlijke geluiden? Of is het een aangename geluidsomgeving? Zorgen ze voor een levendig gevoel? Kunnen mensen hier tot rust komen? Slapen ze hier goed?

Nadere informatie

Groen onderzoek _. overzicht onderzoeksresultaten Groene longen in de klas Renoveren met groen en glas Groen licht voor ouderenzorg

Groen onderzoek _. overzicht onderzoeksresultaten Groene longen in de klas Renoveren met groen en glas Groen licht voor ouderenzorg Groen onderzoek _ overzicht onderzoeksresultaten Groene longen in de klas Renoveren met groen en glas Groen licht voor ouderenzorg Marco van Zandwijk www.bouwenmetgroenenglas.nl / marco@bouwenmetgroenenglas.nl

Nadere informatie

Compleet wonen in woonzorgcentrum Schavenweide

Compleet wonen in woonzorgcentrum Schavenweide Compleet wonen in woonzorgcentrum Appartementen gebouw B, C & D Woonzorgcentrum In november 2013 is het nieuwe geopend: een eigentijds woonzorgcentrum dat van alle gemakken is voorzien. Voor senioren een

Nadere informatie

GEZELLIG WONEN IN STROMBEEK-BEVER

GEZELLIG WONEN IN STROMBEEK-BEVER GEZELLIG WONEN IN STROMBEEK-BEVER Woonzorgcentrum EEN WARME THUIS Ascot ORELIA We ontvangen je graag in een warme zonnige thuis met een vriendschappelijke sfeer. Samen met de andere bewoners, maar ook

Nadere informatie

Wonen en werken in stijl

Wonen en werken in stijl binnenkijken Wonen en werken in stijl Wat als interieurinrichting je beroep is? Dan combineer je wonen en werken, en maak je van je eigen woning een prachtig visitekaartje. Dat deden ook Harry en Peggi

Nadere informatie

Ondersteunende ruimte. Samen ontwerpen aan betere gebouwen voor de geestelijke gezondheidszorg

Ondersteunende ruimte. Samen ontwerpen aan betere gebouwen voor de geestelijke gezondheidszorg Samen ontwerpen aan betere gebouwen voor de geestelijke gezondheidszorg 2. Ondersteunende ruimte BNA Onderzoek van aken architecten Wat is het? Volgens mij zou het ontzettend helpen wanneer er een grote

Nadere informatie

Laurens Liduina. Kleinschalig met een familiaire sfeer. Gezellig door de huiselijke sfeer en de groenrijke omgeving. Wat kunnen wij voor u betekenen?

Laurens Liduina. Kleinschalig met een familiaire sfeer. Gezellig door de huiselijke sfeer en de groenrijke omgeving. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Liduina Kleinschalig met een familiaire sfeer Gezellig door de huiselijke sfeer en de groenrijke omgeving. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Liduina Verpleeghuis voor ouderen Laurens Liduina

Nadere informatie

Samen ontwerpen aan betere gebouwen voor de geestelijke gezondheidszorg. 5. Comfort zone

Samen ontwerpen aan betere gebouwen voor de geestelijke gezondheidszorg. 5. Comfort zone Samen ontwerpen aan betere gebouwen voor de geestelijke gezondheidszorg 5. BNA Onderzoek van aken architecten Wat is het? Een psychose is uiterst complex. Welke zorg is de beste wanneer iemand zo angstig

Nadere informatie

5 tips om te ontspannen

5 tips om te ontspannen 5 tips om te ontspannen Yin in Yang Sommige foto s zijn gevonden op internet. Meen je rechten te hebben op een daarvan neem dan contact op met Yin in Yang. Het belang van ontspannen Ontspannen is een van

Nadere informatie

1 Ik zie op tegen de herfst

1 Ik zie op tegen de herfst Herfstdip De dagen worden korter, de temperatuur daalt en het landschap wordt langzaamaan minder groen door de vallende blaadjes. De herfst is weer bijna in aantocht. In hoeverre bent u het (on)eens met

Nadere informatie

Gastvrije ouderenzorg in huiselijke sfeer

Gastvrije ouderenzorg in huiselijke sfeer Gastvrije ouderenzorg in huiselijke sfeer Hartelijk welkom Wij geloven dat mensen die zorg nodig hebben, het beste tot hun recht komen als ze zich gehoord, erkend en welkom voelen. In een omgeving met

Nadere informatie

Informatiebrochure. De Riethorst De Riethorst Stromenland

Informatiebrochure. De Riethorst De Riethorst Stromenland Informatiebrochure De Riethorst De Riethorst Stromenland Warm welkom Met deze folder geven we u een eerste indruk van verpleeghuis De Riethorst in het hartje van de stad Geertruidenberg. Een verpleeghuis

Nadere informatie

Wonen zoals thuis met sfeervolle zorg voor ouderen met dementie

Wonen zoals thuis met sfeervolle zorg voor ouderen met dementie Wonen zoals thuis met sfeervolle zorg voor ouderen met dementie Een hartelijk welkom Wij geloven dat mensen die zorg nodig hebben, het beste tot hun recht komen als ze zich gehoord, erkend en welkom voelen.

Nadere informatie

Project HEZO. Minor Public Health Engineering J. van Hoof 13-12-2010. Bob van Pommeren Jamie van Dalum Jeroen Aben

Project HEZO. Minor Public Health Engineering J. van Hoof 13-12-2010. Bob van Pommeren Jamie van Dalum Jeroen Aben Project HEZO Minor Public Health Engineering J. van Hoof 13-12-2010 Bob van Pommeren Jamie van Dalum Jeroen Aben Analyse 12 healing environment ziekenhuizen Analyse Film Meander Belangrijke aspecten Natuur

Nadere informatie

Laurens Borgsate. Locatie met een open en hartelijke sfeer. meer dan zorg

Laurens Borgsate. Locatie met een open en hartelijke sfeer. meer dan zorg Laurens Borgsate Locatie met een open en hartelijke sfeer meer dan zorg Borgsate Laurens Borgsate is een woonzorglocatie voor ouderen, gelegen in de Rotterdamse wijk Schiebroek. De locatie kenmerkt zich

Nadere informatie

beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN

beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN We willen u als gast graag een WOW-ervaring of beleving bezorgen. We doen dit door kennis te delen, kennis toe te voegen en aan te bieden. Maar ook door aan onze gasten

Nadere informatie

Met zijn witgekalkte dorpjes, zwarte rotsen en blauwe Egeïsche Zee is Santorini daadwerkelijk een van de top eiland bestemmingen ter wereld.

Met zijn witgekalkte dorpjes, zwarte rotsen en blauwe Egeïsche Zee is Santorini daadwerkelijk een van de top eiland bestemmingen ter wereld. Villa Grazia Vista Villa Grazia Vista op het eiland Santorini is gelegen op een unieke plek op de hoogste punt van Fira, de hoofdstad van Santorini. Het biedt een onovertroffen uitzicht op de wereldberoemde

Nadere informatie

Wachtkamer. & geluid. Een onderzoek naar welbevinden en omgeving door simu latie van natuurbeleving in beeld, verlichting en geluid.

Wachtkamer. & geluid. Een onderzoek naar welbevinden en omgeving door simu latie van natuurbeleving in beeld, verlichting en geluid. Evaluatie Wachtkamer met verlicht Wolkenplafond & geluid Een onderzoek naar welbevinden en omgeving door simu latie van natuurbeleving in beeld, verlichting en geluid. 1 Foto: J. de Boer, Plafondverbeelding,

Nadere informatie

Gebruik inmu in de dagelijkse zorg. Pak een inmu moment

Gebruik inmu in de dagelijkse zorg. Pak een inmu moment Gebruik inmu in de dagelijkse zorg Pak een inmu moment Een inmu is een waardig, elegant en waardevol hulpmiddel ter ondersteuning van zorgpersoneel, familieleden en gebruikers. Een inmu kan deel uitmaken

Nadere informatie

zendow kiuzo EPB Geniet vandaag van de luiken van morgen

zendow kiuzo EPB Geniet vandaag van de luiken van morgen zendow kiuzo HOGE ISOLATIEWAARDE EPB * KOSTENBESPAREND * Geniet vandaag van de luiken van morgen Uw comfort staat centraal als u voor Kiuzo kiest: het is kiezen voor het licht, de temperatuur en de privacy

Nadere informatie

Veilig oud worden in uw nieuwe thuis, omringd door liefdevolle mensen

Veilig oud worden in uw nieuwe thuis, omringd door liefdevolle mensen Veilig oud worden in uw nieuwe thuis, omringd door liefdevolle mensen Uw levensgeluk is onze missie Wij vinden dat de zorg voor ouderen met een dementie anders moet en kan. Vooral op het gebied van voldoende

Nadere informatie

Copa Shutters Copa Woodblinds. Raamdecoratie, geïnspireerd door de natuur. Filtering light by design.

Copa Shutters Copa Woodblinds. Raamdecoratie, geïnspireerd door de natuur. Filtering light by design. Copa Shutters Copa Woodblinds Raamdecoratie, geïnspireerd door de natuur Filtering light by design. Copa Shutters Een nieuwe revolutie in raamdecoratie Houten shutters zijn in Amerika, maar ook in veel

Nadere informatie

Koop, huur of lease. Verrassend natuurlijk binnenklimaat. kantoren horeca winkels. Planttotaal Naaldwijkseweg PA Wateringen

Koop, huur of lease. Verrassend natuurlijk binnenklimaat. kantoren horeca winkels. Planttotaal Naaldwijkseweg PA Wateringen Planttotaal Naaldwijkseweg 61 2291 PA Wateringen 0174-629311 06-53708385 info@planttotaal.info www.planttotaal.info KvK 62445421 BTW NL215684928B01 planttotaal planttotaal planttotaal Verkoopbemiddeling

Nadere informatie

TUIN INSPIRATIE. De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe

TUIN INSPIRATIE. De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe TUIN INSPIRATIE De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe Inhouds opgave, aparte pdf Melle Wierper, GROENPARTNERS Melle Wierper is eigenaar van Groenpartners

Nadere informatie

Inhoud. Bekijk het eens van een andere kant. Hoe voel jij je? Je eigen gebruiksaanwijzing

Inhoud. Bekijk het eens van een andere kant. Hoe voel jij je? Je eigen gebruiksaanwijzing 1. Bekijk het eens van een andere kant 1.1 Zwart-witdenken of relativeren Individuele opdracht 1.1 Wat vind jij? Groepsopdracht 1.1 Mag je soms stelen? 1.2 Optimist of pessimist, positief of negatief Individuele

Nadere informatie

Villa Ramos euros/week

Villa Ramos euros/week Villa Ramos Villa Ramos ligt op het eiland Santorini en is een zeldzame schat, met een eigen toegang tot het strand en op slechts enkele minuten van het dorp Oia. Villa Ramos heeft wat huizen op de caldera

Nadere informatie

Laurens Borgsate. Er heerst een open en hartelijke sfeer. Veel groen, ruime lanen en veel singels. Wat kunnen wij voor u betekenen?

Laurens Borgsate. Er heerst een open en hartelijke sfeer. Veel groen, ruime lanen en veel singels. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Borgsate Veel groen, ruime lanen en veel singels Er heerst een open en hartelijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Borgsate Woonzorglocatie voor ouderen Laurens Borgsate is een woonzorglocatie

Nadere informatie

Collectieve ruimte. Samen ontwerpen aan betere gebouwen voor de geestelijke gezondheidszorg

Collectieve ruimte. Samen ontwerpen aan betere gebouwen voor de geestelijke gezondheidszorg Samen ontwerpen aan betere gebouwen voor de geestelijke gezondheidszorg 3. Collectieve ruimte BNA Onderzoek van aken architecten Wat is het? De collectieve ruimte is de ruimte die de patiënt met andere

Nadere informatie

Hotel met zorg. Vitassist Zorghotel biedt alle luxe van een hotel, maar met de zorg die u nodig heeft. 24 uur per dag, dat geeft een prettig gevoel!

Hotel met zorg. Vitassist Zorghotel biedt alle luxe van een hotel, maar met de zorg die u nodig heeft. 24 uur per dag, dat geeft een prettig gevoel! Hotel met zorg Vitassist Zorghotel biedt alle luxe van een hotel, maar met de zorg die u nodig heeft. 24 uur per dag, dat geeft een prettig gevoel! Vitassist heet u van harte welkom! Comfortabel herstellen,

Nadere informatie

Ten Brinke Interieurbeplanting BV

Ten Brinke Interieurbeplanting BV Ten Brinke Interieurbeplanting BV Zuiderlaan 28f 6905 AE Zevenaar Postbus 2076 6900 CB Zevenaar t +31 (0) 316 33 24 00 f +31 (0) 316 34 56 33 info@ten-brinke.nl www.ten-brinke.nl www.kantoorplant.nl Ten

Nadere informatie

Activerende ruimte. Samen ontwerpen aan betere gebouwen voor de geestelijke gezondheidszorg

Activerende ruimte. Samen ontwerpen aan betere gebouwen voor de geestelijke gezondheidszorg Samen ontwerpen aan betere gebouwen voor de geestelijke gezondheidszorg 4. Activerende ruimte BNA Onderzoek van aken architecten Wat is het? In theorie zijn er genoeg goedkope en simpele manieren om activiteiten

Nadere informatie

Zorgcentrum Aldenhorst, Mill

Zorgcentrum Aldenhorst, Mill Zorgcentrum Aldenhorst, Mill Gemoedelijkheid in een gastvrije omgeving Voelt beter Gemoedelijkheid in een gastvrije omgeving Zorgcentrum Aldenhorst in Mill ligt aan de rand van de dorpskern en biedt een

Nadere informatie

wooninspiratie doe je op bij hr design.

wooninspiratie doe je op bij hr design. wooninspiratie doe je op bij hr design. 1 De woonkamer is de plek bij uitstek om heerlijk te ontspannen in huis. Het interieur van de leefruimte kunt u volledig aanpassen aan uw eigen smaak en stijl. welke

Nadere informatie

Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans

Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans Voor meer rust en vertrouwen bij hooggevoelige mensen Dank je wel voor het downloaden van mijn E-book voor hooggevoelige mensen. Als je eenmaal ontdekt

Nadere informatie

Spelmateriaal voor woonzorgcentra

Spelmateriaal voor woonzorgcentra voor woonzorgcentra Een greep uit ons aanbod... alles voor een stimulerende leefomgeving. Geheugen Geen controle hebben over het dagelijks leven en de weg in je eigen huis niet meer kunnen vinden is stressvol

Nadere informatie

Levend schilderij met echte planten

Levend schilderij met echte planten The power of plants Levend schilderij met echte planten In LivePicture komen innovatie, design en groen op een bijzondere wijze samen. In de lijst is een geïntegreerd watergeefsysteem met reservoir verwerkt.

Nadere informatie

bereikbaar Gratis en ruim parkeren Dicht bij de snelweg

bereikbaar Gratis en ruim parkeren Dicht bij de snelweg S t i j l vo l i n a l l e o p z i c h t e n Goed bereikbaar Dicht bij de snelweg Goede bereikbaarheid is tegenwoordig bepalend voor de keuze van een locatie. Het is zonde om kostbare tijd te verliezen

Nadere informatie

Tips van. voor het inrichten van uw huis

Tips van. voor het inrichten van uw huis Tips van voor het inrichten van uw huis Een woning inrichten doet u gelukkig niet iedere dag. Daarom is het goed om iemand met ervaring en verstand van zaken voor de juiste adviezen te raadplegen. Dat

Nadere informatie

Een OpenCeiling creëert een realistische weergave van een lucht door middel van verlichte fotopanelen.

Een OpenCeiling creëert een realistische weergave van een lucht door middel van verlichte fotopanelen. Wat is een OpenCeiling? Een OpenCeiling creëert een realistische weergave van een lucht door middel van verlichte fotopanelen. Een OpenCeiling is zeer snel in een nieuw of bestaand systeemplafond te installeren;

Nadere informatie

Studenten en stilte in de blender

Studenten en stilte in de blender K E R K N I E U W S M E N U A A N M E L D E N Z O E K E N Studenten en stilte in de blender KERKNET REDACTIE Architect Geert Peymen laat studenten experimenteren met stilteplekken. Ontdek wat die combinatie

Nadere informatie

Omgevingspsychologie in de zorg Yvonne Leegwater 21 september 2016

Omgevingspsychologie in de zorg Yvonne Leegwater 21 september 2016 "Hoe voelt u zich vandaag?" Omgevingspsychologie in de zorg Yvonne Leegwater 21 september 2016 Herkenbaar...? Wat is omgevingspsychologie? Psychologie onderzoekt gedrag van mensen Omgevingspsychologie

Nadere informatie

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER Eerlijk koken, waarbij het product qua smaak en textuur zo puur mogelijk op het bord komt, Een huiselijke en ongedwongen sfeer, gecombineerd met een voortreffelijke

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Comfortabel wonen in. Residence Haganum

Comfortabel wonen in. Residence Haganum Comfortabel wonen in Residence Haganum Wonen in een waardige ambiance Bent u op zoek naar een stijlvol appartement waar u 24 uur per dag kunt rekenen op zorg en zekerheid? En waar u verblijft in een waardige

Nadere informatie

Laurens De Hofstee. Zorg in kleinschalige woongroepen. meer dan zorg

Laurens De Hofstee. Zorg in kleinschalige woongroepen. meer dan zorg Laurens De Hofstee Zorg in kleinschalige woongroepen meer dan zorg De Hofstee Laurens De Hofstee is een woonzorglocatie voor ouderen met dementie. De locatie ligt in de groene wijk Ommoord. De Hofstee

Nadere informatie

Borgsate, uw persoonlijke keuze. laurens Borgsate

Borgsate, uw persoonlijke keuze. laurens Borgsate Borgsate, uw persoonlijke keuze laurens Borgsate Borgsate Laurens Borgsate is een woonzorglocatie voor ouderen, gelegen in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. De locatie kenmerkt zich door de open

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

www.ambiance-zonwering.nl Shutters Multifunctioneel en stijlvol

www.ambiance-zonwering.nl Shutters Multifunctioneel en stijlvol www.ambiance-zonwering.nl Shutters Multifunctioneel en stijlvol Shutters, Sfeermakers in elk interieur Shutters zijn een mooie en functionele vorm van raambekleding. Speel met het licht en creëer zo jouw

Nadere informatie

Samen ontwerpen aan betere gebouwen voor de geestelijke gezondheidszorg. 6. Buitenruimte

Samen ontwerpen aan betere gebouwen voor de geestelijke gezondheidszorg. 6. Buitenruimte Samen ontwerpen aan betere gebouwen voor de geestelijke gezondheidszorg 6. BNA Onderzoek van aken architecten Wat is het? Eigenlijk weet ik niet zo goed meer hoe het leven is in de wereld buiten de kliniek.

Nadere informatie

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Portfolio Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Kavelwoning.nl de website met moderne zelfbouw woningen voor particulieren Kavelwoning.nl is opgezet door met als doel om het woningaanbod voor particulieren

Nadere informatie

Groepswonen Scala Liefdevolle zorg bij dementie

Groepswonen Scala Liefdevolle zorg bij dementie Groepswonen Scala Liefdevolle zorg bij dementie Huiselijke sfeer Liefdevolle dementiezorg Midden in woonbuurt Dag en nacht ondersteuning Met betrokken families 2 Een warm welkom Wij geloven dat mensen

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

welke woonstijl past bij u? Landelijk Klassiek

welke woonstijl past bij u? Landelijk Klassiek 1 De woonkamer is de plek bij uitstek om heerlijk te ontspannen in huis. Het interieur van de leefruimte kunt u volledig aanpassen aan uw eigen smaak en stijl. Landelijk Houdt u van gezelligheid, warmte

Nadere informatie

Informatiebrochure. Altenahove De Riethorst Stromenland

Informatiebrochure. Altenahove De Riethorst Stromenland Informatiebrochure Altenahove De Riethorst Stromenland Warm welkom Met deze folder geven we u een eerste indruk van verpleeghuis Altenahove in Almkerk. 2 Zo lang mogelijk zelfstandig wonen is natuurlijk

Nadere informatie

de kunst van het leven

de kunst van het leven de kunst van het leven Woon- en zorgcentrum Franciscus De Meierij 1 7631 AM Ootmarsum T 0541-280 888 franciscus@zorggroepsintmaarten.nl www.zorggroepsintmaarten.nl de kunst van het leven De kunst van het

Nadere informatie

Wie wil geen vervuld leven? 7 Een comfortabel leven 11 Een gezond leven 17 Een leven in geluk en liefde 23 Liefde beoefenen 29 Oefen je binnenwereld

Wie wil geen vervuld leven? 7 Een comfortabel leven 11 Een gezond leven 17 Een leven in geluk en liefde 23 Liefde beoefenen 29 Oefen je binnenwereld Wie wil geen vervuld leven? 7 Een comfortabel leven 11 Een gezond leven 17 Een leven in geluk en liefde 23 Liefde beoefenen 29 Oefen je binnenwereld meer liefde 39 Oefen je met de buitenwereld meer evenwicht

Nadere informatie

Laurens Maasveld. Een modern, multicultureel woonzorgcentrum. Er heerst een gemoedelijke en huiselijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen?

Laurens Maasveld. Een modern, multicultureel woonzorgcentrum. Er heerst een gemoedelijke en huiselijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Maasveld Een modern, multicultureel woonzorgcentrum. Er heerst een gemoedelijke en huiselijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Maasveld Een modern, multicultureel woonzorgcentrum

Nadere informatie

Hoe te komen tot een integraal ontwerp?

Hoe te komen tot een integraal ontwerp? Kenniscentrum Innovatie van Zorgverlening Hoe te komen tot een integraal ontwerp? En met wie? Registratienummer: 2012-14-38P Dit project wordt gefinancierd door SIA RAAK 1 Wat is Integraal? Dienstverlening

Nadere informatie

Samen maken wij het verschil!

Samen maken wij het verschil! Samen maken wij het verschil! Biest 43 6001 AP Weert T 0495 456 491 F 0495 456 499 www.landvanhorne.nl WAAR STAAN WE VOOR EN WAAR GAAN WE VOOR? inhoud onze identiteit 4 onze zorgvisie 6 onze kernwaarden

Nadere informatie

Wonen met zorg. Gemeente Boxmeer. Voelt beter

Wonen met zorg. Gemeente Boxmeer. Voelt beter Wonen met zorg Gemeente Boxmeer Voelt beter Wonen met zorg Zorgcentra Pantein besteedt veel aandacht aan een aangename, huiselijke woonomgeving voor haar bewoners. Welzijn, persoonlijke aandacht en wederzijds

Nadere informatie

Wonen met zorg. Gemeente Mill - Sint Hubert en gemeente Sint Anthonis. Voelt beter

Wonen met zorg. Gemeente Mill - Sint Hubert en gemeente Sint Anthonis. Voelt beter Wonen met zorg Gemeente Mill - Sint Hubert en gemeente Sint Anthonis Voelt beter Wonen met zorg Zorgcentra Pantein besteedt veel aandacht aan een aangename, huiselijke woonomgeving voor haar bewoners.

Nadere informatie

Open kantoorruimten met minder lawaai, meer tevreden gezichten

Open kantoorruimten met minder lawaai, meer tevreden gezichten Interieurbeplanting Voelen > Planten Voelen doen we op de tast. In de huid, ons grootste zintuiglijke orgaan, bevinden zich duizenden sensibele zenuwuiteinden die prikkels overbrengen van de huid naar

Nadere informatie

Wonen zoals thuis met sfeervolle ouderenzorg

Wonen zoals thuis met sfeervolle ouderenzorg Wonen zoals thuis met sfeervolle ouderenzorg Een hartelijk welkom Wij geloven dat mensen die zorg nodig hebben, het beste tot hun recht komen als ze zich gehoord, erkend en welkom voelen. In een omgeving

Nadere informatie

Laurens De Naber. Zorg in kleinschalige woongroepen. meer dan zorg

Laurens De Naber. Zorg in kleinschalige woongroepen. meer dan zorg Laurens De Naber Zorg in kleinschalige woongroepen meer dan zorg De Naber Laurens De Naber ligt in de groenrijke wijk Ommoord. De Naber kenmerkt zich door de kleinschalige opzet en de warme en huiselijke

Nadere informatie

Gebouwbeleving Het maken van onderbouwde keuzes

Gebouwbeleving Het maken van onderbouwde keuzes Leoxx, Houten 12 november 2015 Gebouwbeleving Het maken van onderbouwde keuzes Fiona de Vos Ph.D. Studio dvo www.studiodvo.com 09.06.2011.2 Oprichter Studio dvo(1996) Onderzoeks- en adviesbureau in de

Nadere informatie

LivePanel. The power of plants

LivePanel. The power of plants LivePicture LiveDivider LivePanel The power of plants EENVOUDIG OP TE HANGEN GEÏNTE- GREERD BEWATERINGS- SYSTEEM IN DONKERE RUIMTES ADVISEREN WIJ AANVULLENDE DAGLICHTLAMPEN TE MONTEREN ZIE PAG. 11 GEEN

Nadere informatie

DE LUXE VAN 4 SEIZOENEN "BUITENLEVEN"

DE LUXE VAN 4 SEIZOENEN BUITENLEVEN DE LUXE VAN 4 SEIZOENEN "BUITENLEVEN" Schuifpuien Terrasdeuren Vouwdeuren WWW.WIJNSMAKOZIJNEN.NL 1. VARIANTEN GENIET VAN DE BUITENLUCHT IN ALLE SEIZOENEN Wijnsma schuifpuien... ongelooflijk mooi Het verlengstuk

Nadere informatie

Laurens Maasveld. Een modern, multicultureel woonzorgcentrum. meer dan zorg

Laurens Maasveld. Een modern, multicultureel woonzorgcentrum. meer dan zorg Laurens Maasveld Een modern, multicultureel woonzorgcentrum meer dan zorg Maasveld Laurens Maasveld is een modern, multicultureel woonzorgcentrum voor ouderen. De locatie ligt aan de Maashaven in de levendige

Nadere informatie

moswand.eu meer dan een blikvanger!

moswand.eu meer dan een blikvanger! moswand.eu Mos brengt uw interieur tot leven. U zult het zien en vooral beleven. Een moswand of mosschilderij is meer dan een blikvanger in uw huis of kantoor. Mos verbindt u met de schoonheid van Moeder

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Karen. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Karen. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Karen Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Een afspraak

Nadere informatie

Hmaars hotels and suites

Hmaars hotels and suites Hmaars hotels and suites maars hotels and suites Andere tijden, andere kamers Het gevoel dat je welkom bent. In een omgeving waar alles draait jouw aanwezigheid. Dat is wat je verwacht van een hotel, wat

Nadere informatie

Work 1

Work 1 www.hetbewustewerken.nl Mindful @ Work 1 Intro Waarom is bewust worden bij verandering zo belangrijk? Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

Inleiding Aan de rand van een woonwijk, ergens in Nederland, ligt tussen de huizen een groepje bijzondere woningen. Hier gebouwd vanwege de rust, het

Inleiding Aan de rand van een woonwijk, ergens in Nederland, ligt tussen de huizen een groepje bijzondere woningen. Hier gebouwd vanwege de rust, het Inleiding Aan de rand van een woonwijk, ergens in Nederland, ligt tussen de huizen een groepje bijzondere woningen. Hier gebouwd vanwege de rust, het groen en de zuivere lucht. De bewoners zijn erg gesteld

Nadere informatie

Het sprookje van. Wonen. op het mooiste plekje van. Uden

Het sprookje van. Wonen. op het mooiste plekje van. Uden Het sprookje van Wonen op het mooiste plekje van Uden park maashorst parkmaashorst.nl P ark M aashorst 1 Uden Noord, grenzend aan Maashorst, is het ideale gebied voor een bijzondere ontwikkeling. Op de

Nadere informatie

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is de gelegenheid om te ervaren wat welkom is Gravenallee 12 7591 PE Denekamp T. 0541-358 045 E. gravenstate@zorggroepsintmaarten.nl de gelegenheid om te ervaren wat welkom is 02 Welkom De gelegenheid om

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Herinckhave Hengelo

Woonzorgcentrum Herinckhave Hengelo Woonzorgcentrum Herinckhave Hengelo 2 Welkom! Prettig wonen is je thuis voelen. Met de spullen waar u aan hecht, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving, waar alles aanwezig is om zo zelfstandig

Nadere informatie

Gebouwde omgeving en welbevinden

Gebouwde omgeving en welbevinden Gebouwde omgeving en welbevinden Werkconferentie rondom verpleeghuisomgevingen Yvonne de Kort Walter Waalwijk Omgeving & gezondheid De fysieke omgeving kan de gezondheid van haar gebruikers beïnvloeden:

Nadere informatie

F L O A T MADE BY SAUNACO I DESIGNED BY STUDIO SEGERS

F L O A T MADE BY SAUNACO I DESIGNED BY STUDIO SEGERS F L O A T MADE BY SAUNACO I DESIGNED BY STUDIO SEGERS FLOAT DRESSOIR 01 02 TIJDLOOS DESIGN MET EEN AUTHENTIEK KARAKTER VOOR IEDER INTERIEUR De combinatie van degelijk Belgisch vakmanschap, het gebruik

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les één Welkom bij deze e-cursus waarin we je zullen laten zien hoe jij groter kunt worden en je problemen kleiner! Zijn er

Nadere informatie

the art of living??? NL Goergen 4-1.indd 1 09-01-14 12:31

the art of living??? NL Goergen 4-1.indd 1 09-01-14 12:31 NL Goergen 4-1.indd 1 09-01-14 12:31 Toen Monique en Harry Arts twee jaar geleden de prachtige, eeuwenoude carréboerderij kochten in een rustige landelijke omgeving, was hun eerste reactie: Hier komt een

Nadere informatie

Welkom op de Engelenburg. Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefoon 0575-569999 Telefax 0575-569992 www.engelenburg.com info@engelenburg.

Welkom op de Engelenburg. Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefoon 0575-569999 Telefax 0575-569992 www.engelenburg.com info@engelenburg. Welkom op de Engelenburg Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefax 0575-569992 info@engelenburg.com Proef de geschiedenis Culinair genieten Dineren onder de sterren in het 19e eeuwse serre restaurant. Genieten

Nadere informatie

Inclusie van mensen met een verstandelijke beperking: Reële mogelijkheden zelfbepaling en participatie. Petri Embregts

Inclusie van mensen met een verstandelijke beperking: Reële mogelijkheden zelfbepaling en participatie. Petri Embregts Inclusie van mensen met een verstandelijke beperking: Reële mogelijkheden zelfbepaling en participatie Petri Embregts Participatie Geplande ratificatie VN verdrag voor rechten van mensen met beperking

Nadere informatie

Laurens De Wilgenborgh. Sfeervolle locatie met reactiveringsafdeling. meer dan zorg

Laurens De Wilgenborgh. Sfeervolle locatie met reactiveringsafdeling. meer dan zorg Laurens De Wilgenborgh Sfeervolle locatie met reactiveringsafdeling meer dan zorg De Wilgenborgh Laurens De Wilgenborgh is een woonzorglocatie voor ouderen aan de ringdijk in de wijk Schiebroek. De Wilgenborgh

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Groene Boog. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Groene Boog. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Groene Boog Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Een

Nadere informatie

Beter voorkomen dan genezen.

Beter voorkomen dan genezen. Hoe raar is dat? Zorgorganisaties zijn er om mensen beter te maken, beter te laten functioneren en zich beter te laten voelen. Natuurlijk zijn allereerst de zorg en begeleiding daar op gericht, maar zou

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef

Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef Welkom bij De Goede Zorg Zelf zorg kiezen Bij De Goede Zorg kiest u zelf de zorg of hulp die u nodig heeft. Onze dienstverlening is erop gericht dat u zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Mmmmaaltijdzorg H E R L I N D E D E LY LO G O P E D I S T E V S P W, 1 9. 1 0. 2 0 1 5

Mmmmaaltijdzorg H E R L I N D E D E LY LO G O P E D I S T E V S P W, 1 9. 1 0. 2 0 1 5 Mmmmaaltijdzorg HERLINDE DELY LOGOPEDISTE VSPW, 19.10.2015 Overzicht Voorstelling Reflectie op maaltijd + oefening Belang van een goede maaltijd Kader = belangrijk voor Psychisch welbevinden Sociale functie

Nadere informatie