Doel. Doelgroep. Onderzoeksopzet.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Doel. Doelgroep. Onderzoeksopzet."

Transcriptie

1 Leefstijl onderzoek

2 In dit hoofdstuk wordt een beschrijving gegeven van het onderzoek dat is gehouden onder de doelgroep. Achtereenvolgens wordt het doel van het onderzoek uitgelegd, de doelgroep waarbij het onderzoek plaats heeft gevonden en de onderzoeksopzet. Doel. Het doel van het onderzoek was om informatie te verzamelen over de doelgroep met betrekking tot de leefstijl en de behoeften om te sporten en bewegen. Naar aanleiding van het leefstijl onderzoek zijn er adviezen opgesteld waarmee de doelgroep gezondheidswinst kan behalen. Uit de resultaten van de behoeftepeiling zijn er beweegactiviteiten voor de doelgroep ontwikkeld. Uit deze beweegactiviteiten is de meest geschikte beweegactiviteit voor de doelgroep uitgevoerd. Doelgroep. Het onderzoek is gehouden onder medewerkers van de afdeling Finance & Control. Deze afdeling houdt de cijfers bij van de verkoop van auto s. Dit gebeurt door middel van een programma op de computer. De medewerkers verrichten zittend werk. Er zijn 31 mensen werkzaam op de afdeling. De leeftijd varieert van begin 20 tot midden 50. Onderzoeksopzet. Het onderzoek dat is uitgevoerd bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel bestaat uit verkrijgen van informatie over de doelgroep door middel van een enquête. Tijdens het tweede onderdeel wordt er informatie verzameld over de behoefte van de doelgroep en wordt er dieper op de resultaten ingegaan door middel van een groepsinterview. Leefstijl onderzoek. In de derde week van het programma is een leefstijl vragenlijst onder de medewerkers verspreid, zie bijlage 6. In deze vragenlijst werden vragen gesteld over beweeggedrag, voeding, roken en alcohol. Na deze gegevens geanalyseerd te hebben is een beeld gevormd van de leefstijl van de doelgroep. Nadeel van de schriftelijke vragenlijst is dat er niet dieper op vragen in kan worden gegaan. Wel is het mogelijk om in een korte tijd een grote doelgroep te bereiken (Schreuder, 2005). De enquêtes zijn verwerkt met SPSS. Behoeftepeiling. De behoeftepeiling bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is een vragenlijst die onder de medewerkers is afgenomen, zie bijlage 7. Met deze vragenlijst is de behoefte gepeild met betrekking tot sporten en bewegen. Naar aanleiding van de verwerkte vragenlijst is een groepsinterview ontwikkeld, zie bijlage 8. Door middel van een groepsinterview is het mogelijk om dieper op vragen in te gaan. Daarom is een groepsinterview geschikt voor een kwalitatief onderzoek ( Dit interview is met de directie van Pon gehouden. Tijdens dit interview is er dieper op de resultaten van de vragenlijst ingegaan. Tijdens dit gesprek wordt bepaald welke beweegactiviteit het meest geschikt is voor de doelgroep en worden randzaken als tijd, datum en locatie afgesproken.

3 Enquête. In deze paragraaf wordt een beschrijving gegeven van de enquête resultaten. Vanuit de resultaten wordt een eerste conclusie getrokken voor een beweegactiviteit op het werk. In hoofdstuk 5 van het adviesrapport wordt advies gegeven welke beweegactiviteiten geschikt zijn voor de afdeling F&C. Resultaten. Van de respondenten heeft 14 de enquêtes volledig naar waarheid in gevuld hiervan waren er 9 man en 5 vrouw. De leeftijden van de werknemers van PON-automotive afdeling F&C zijn: 8 werknemers in leeftijdscategorie jaar, 4 werknemers in de leeftijdscategorie van 36-44, 1 werknemer heeft de leeftijdscategorie van 46 en 55 jaar en 1 werknemer heeft de leeftijdscategorie van jaar. Meer dan 64% van de werknemers is HBO of hoger geschoold. De overige 36% heeft MBO niveau of lager. Beweeggedrag. 64,3% van de geënquêteerde werknemers vindt dat hij of zij gezond beweegt tegen 28,6% die denken niet voldoende te bewegen. 78,6% van de werknemers die 5 keer per week tenminste 30minuten bewegen. 50% van de werknemers die 1-2 keer per week aan sportactiviteiten doen en dit gedurende minstens 60 minuten volhouden. Op de afdeling F&C zijn er 6 werknemers die per maand tenminste 1-2 keer per week sporten en bewegen gedurende 20 minuten per activiteit. 3 werknemers (21,4%) zegt per maand 3-4 keer per week te sporten gedurende 20minuten. Ook zijn er drie werknemers die meer dan 5 keer per week gedurende 20 minuten aan sport en of beweegactiviteiten doen. Als we kijken naar de Nederlandse norm voor gezond bewegen dan kan gezegd worden dat een groot deel van de werknemers de norm van 30minuten matig intensief bewegen haalt. Daar komt bij dat 71,4% niet van plan is de komende 6 maanden meer te bewegen, vind 42,9% het niet prettig om meer te sporten tegen 50% die dit wel willen. Ook komt uit de enquête naar voren dat de werknemers (85,7%) meer zullen gaan sporten en bewegen als zij dit echt zouden willen Uit de vraag wat voor sportactiviteiten de werknemers in gedachten hadden komt naar voren dat dans door twee werknemers is ingevuld. Als we kijken naar de rest van de enquête heeft deze vraag ons niet verder geholpen want 9 werknemers hebben de vraag niet ingevuld. 71,4% zegt niet gestimuleerd te worden door de omgeving. Het werk van de werknemers van PON-automotive afedeling F&C ziet er zitten/staand uit.

4 Voeding. Van de werknemer van PON-automotive afdeling F&C eet 13(92,9%) meer dan 5x per week groente. 92,9% eet meer dan 5 keer per week fruit. Hier moet bij gezegd worden dat 8 werknemers slechts 1 stuk fruit eten per keer. Er zijn twee werknemers die meer dan twee stuks fruit eten per keer. Ook wordt er 1-2 keer per week een tussendoortje gegeten door 42,9% van de werknemers. 35,7% eet meer dan 5 keer per week tussendoortjes. Er zijn slechts 3 werknemers die geen tussendoortjes eten. 50% van de geënquêteerde zeggen dat zij letten op het hoeveelheid vetten in hun eten. 4 werknemers vinden dat zij weinig vetten eten en 3 werknemers letten niet op het vet in hun voedsel. 78,6% van de werknemers wil niet minder vet gaan eten dan zij nu doen. 92,9% is niet van plan om de komende 6 maanden minder vet te eten. 85,7% zegt dat het hun zal lukken om minder vet te eten als zij dit echt zouden willen. 71,4% van de werknemers zegt dat hun omgeving niet teveel vet eten. 78,6% van de werknemers geeft aan dat hun omgeving hen ook niet stimuleert om minder vet te eten. Roken. 28,5% van de medewerkers rookt. 21,4% rookt sigaretten, 7,1% rookt shag of sigaren. de rest van de geënquêteerde heeft de vraag niet ingevuld. 75% van de rokers is niet van plan de komende 6 maanden te stoppen met roken. 25% is wel van plan om te stoppen met roken de komende 6 maanden. Alcohol. 42,9% drinkt tussen de 0 en 10 glazen alcohol per week. 7,1% drinkt meer dan 21 glazen alcohol per week. 50% drinkt geen alcohol. 100% zegt niet minder te gaan drinken de komende 6 maanden. Verzuim. 21,4% heeft het afgelopen jaar verzuimd door ziekte of ongeval. 78,6% heeft dit afgelopen jaar niet verzuimd. 14,3% heeft 1 keer dit afgelopen jaar verzuimd. 7,1% heeft 4 keer verzuimd het afgelopen jaar.

5 Kruistabellen. De uitkomsten van de enquête zijn door middel van kruistabellen met elkaar vergeleken. Met de kruistabellen is gekeken of er verbanden zijn tussen de verschillende enquête resultaten. Motivatie om meer te gaan bewegen. 12 werknemers geven aan dat zij meer zouden gaan sport en bewegen als zij dit echt zouden willen en 2 werknemers geven aan dat zij dit niet zouden willen. Van die 12 werknemers geven 4 werknemers aan dat zij dit ook van plan zijn, maar 8 werknemers geven aan dat zij dit niet willen. De 2 werknemers die niet echt zouden willen gaan sport en bewegen als zij dit echt zouden willen zijn ook niet van plan om meer te bewegen de komende 6maanden. Bewegen in relatie met gezondheid. 21,4% geeft aan de komende 6 maanden meer aan sport- en beweegactiviteiten te gaan doen. Van deze 21,4% geeft 33,3% aan voldoende te bewegen als het om zijn of haar gezondheid gaat. Oftewel 66,7% van deze 21,4% geeft niet aan dat zij voldoende bewegen als het gaat om zijn of haar gezondheid. 71,4% geeft aan de komende 6 maanden niet meer te gaan sporten of bewegen. Van deze 71,4% vind 80% dat hij of zij voldoende beweegt voor een goede gezondheid. De overige 20% van de 71,4% vindt dat hij of zij niet voldoende beweegt voor een goede gezondheid. Voor medewerkers die zelf aangeven niet voldoende te bewegen als het gaat om zijn of haar gezondheid is stimulatie van sport en bewegen met als doel gezondheidswinst een goed middel. Bewegen in relatie met verzuim. 5 werknemers geven aan dat zij het afgelopen jaar hebben verzuimt tegen 9 werknemers die dit niet hebben gedaan. Van de 5 werknemers die verzuimt hadden het afgelopen jaar zijn er 4 werknemers die aangeven meer dan 5 keer per week tenminste 30minuten sporten of bewegen. Van de 9 werknemers die niet verzuimd hebben geven er 7 aan meer dan 5 keer per week tenminste 30minuten te sporten en bewegen. 4 werknemers zijn van plan om de komende 6 maanden meer te sporten en bewegen. 10 werknemers geven aan dat zij dit niet van plan zijn. Van de 4 werknemers die van plan zijn om de komende 6 maanden meer te sporten en bewegen geven er 2 aan dat zij wel gestimuleerd worden en geven er 2 aan dat zij niet gestimuleerd worden. Van de 10 werknemers die dit niet van plan zijn geven er 8 aan dat zij ook niet gestimuleerd worden. 2 werknemers geven aan wel gestimuleerd te worden maar zijn niet van plan om meer te sporten en bewegen. Van de 4 werknemers die aangeven meer willen te gaan sporten en bewegen de komende 6 maanden geven er 2 aan dat zij 1-2 keer per week tenminste 20minuten sporten en bewegen. 1 werknemer sport als 3-4 keer per week gedurende 20minuten en is van plan nog meer te gaan bewegen. 1 werknemer sport en beweegt al 5keer in de week gedurende 20minuten en geeft aan meer te willen bewegen de komende maanden. Van de 10 werknemers die niet van plan zijn meer te bewegen geven er 2 aan dat zij 0 keer per week minstens 20 minuten aan sport en beweeg activiteiten doen. 4 werknemers geven aan dat zijn 1-2 keer per week tenminste 20minuten aan sporten en bewegen doen. 2 werknemers geven aan meer

6 dan 5 keer per week gedurende 20minuten aan sporten en bewegen doen. Ook geven 2 werknemers aan 3-4 keer per week aan sport en bewegen doen. Van de 4 werknemers die roken is er 1 werknemer die 1-2 keer per week aan sport en bewegen doet gedurende 30minuten per keer.er is 1 werknemer die 3-4 keer per week aan sporten en bewegen doet gedurende 30minuten per keer. 2 werknemers die roken sporten en bewegen meer dan 5 keer per week. Van de 10 die niet roken zijn er 9 werknemers die 5 keer per week of meer gedurende 30minuten sporten en bewegen. Van de 12 werknemers die meer zullen gaan bewegen als zij dit echt willen geven 8 werknemers aan niet van plan zijn de komende 6 maanden meer te gaan sporten en bewegen. 4 werknemers geven aan dat zij wel van plan zijn meer te gaan bewegen de komende 6 maanden. Van de 2 werknemers die niet meer zullen gaan bewegen als zij dit echt willen geven beide aan ook niet van plan te zijn om te gaan sporten en bewegen de komende 6 maanden.

7 Groepsinterview. In deze paragraaf staan de resultaten beschreven die uit het schriftelijke interview naar voren zijn gekomen. Aan de hand van deze resultaten is er een keuze gemaakt voor een beweegactiviteit die voor de afdeling F&C wordt georganiseerd. Resultaten. Vragenlijst behoeftepeiling. 90% komt met de auto naar het werk. 10% is bereid om met de fiets naar het werk te komen wanneer dit gestimuleerd wordt. 85% is bekend met de sportactiviteiten die door Pon-fit worden aangeboden. 40% heeft gebruik gemaakt van een sportactiviteit die door Pon-fit is georganiseerd. 95% is geïnteresseerd in sporten op het werk. 70% van de ondervraagde wil in groepsverband sporten. 60% van de ondervraagde wil met collega s sporten. 80% wordt lid van de sportschool wanneer zij van het werk korting krijgen op een abonnement. 90% is bereid meer te gaan sporten of bewegen wanneer de werkgever financiert. 80% zal gebruik maken van sport- of beweegactiviteiten die tijdens het werk worden aangeboden. 60% wordt extra gestimuleerd wanneer deelname aan sport- of beweegactiviteiten wordt beloond. Gemiddeld zijn de medewerkers van Pon, afdeling F&C bereid om 20 per maand bij te dragen om sporten op het werk mogelijk te maken. Naar aanleiding van de eerder afgenomen leefstijl vragenlijst zijn er 8 beweegactiviteiten ontwikkeld waaruit de medewerkers konden kiezen. Er is gekozen voor 8 beweegactiviteiten om een breed aanbod te creëren voor medewerkers. Alle 8 beweegactiviteiten dragen bij aan het behalen van gezondheidswinst en zijn uitvoerbaar bij PON. Van de 8 beweegactiviteiten is er een top 3 samengesteld die het meest zijn gekozen door de medewerkers in de behoeftepeiling. De top 3 is als volgt. 1. Power yoga. 2. Zumba. 3. Cardio fitness en fitness circuit training.

8 groepsinterview Uit het groepsinterview zijn de volgende resultaten voortgekomen. De meest geschikte dag om sport- en beweegactiviteiten aan te bieden is dinsdag of donderdag. Maandag is de dag net na het weekend en hebben sommige mensen tijd nodig om bij te komen. Woensdag en vrijdag zijn dagen waarop mensen eerder naar huis gaan. Daarom zijn dinsdag en donderdag geschikte dagen. Het tijdstip om extra te sporten en bewegen is in de middag. Mensen zijn niet bereid eerder naar het werk te komen om te sporten of bewegen. Aan het eind van de dag willen mensen graag snel naar huis. Daarom is de middag het meest geschikt om extra te bewegen mits het niet te intensief is i.v.m. met zweten. Pon beschikt over de faciliteiten om sport- en beweegactiviteiten bij het bedrijf te organiseren. Pon beschikt over een aantal vergaderzalen. Wanneer deze zalen beschikbaar zijn is dat een goede locatie om groepslessen uit te voeren. Pon beschikt over een mooie buiten omgeving om tijdens zomermaanden buitensporten mogelijk te maken. Deelnemers zijn bereid om een financiële bijdrage te leveren om meer te kunnen sporten of bewegen op het werk. Het bedrag dat zij bereid zijn bij te dragen is gemiddeld 20 per maand. De beweegactiviteit die voor het project Move Your Work wordt uitgevoerd zal bekostigd worden door de werkgever.

9 Conclusie. Uit onderzoek naar de leefstijl van medewerkers is gebleken dat een groot deel van de medewerkers voldoende beweegt, namelijk 78,6%. Er is een kleine groep die niet de dagelijkse beweegnorm haalt. Deze groep medewerkers moet extra gestimuleerd worden om meer te bewegen. De medewerkers van de afdeling F&C eten over het algemeen voldoende groente, fruit daarentegen wordt te weinig gegeten. Ook wordt er onvoldoende gelet op de hoeveelheid vet in het eten. Een aantal medewerkers roken, van deze medewerkers wil 33% stoppen met roken. Uit de behoeftepeiling is naar voren gekomen dat de medewerkers niet meer willen bewegen en geen sportactiviteit willen doen. Aangezien bijna 80% van de medewerkers voldoet aan de NNGB is het voor deze groep niet noodzakelijk om meer te gaan bewegen. Kijkend naar de doelgroep en de werkzaamheden die worden verricht zijn er meerdere activiteiten die voor deze doelgroep geschikt zijn om gezondheidswinst op te doen. Uit deze activiteiten is yoga door de medewerkers gekozen als meest populair. Yoga kan een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid. Dit blijkt onder andere uit wetenschappelijk literatuur. Met de directie is gesproken over een geschikte tijd, datum en locatie. De les yoga zal worden uitgevoerd onder werktijd, dit om deelname te stimuleren. Er zal een trainer worden ingehuurd die bij Pon de les op locatie geeft. De les zal worden gehouden op dinsdagmiddag aangezien dan de meeste medewerkers aanwezig zijn.

10

11 Enquete minor Move Your Work Door: Erwin van der Meij Robin van Leeuwen Contact persoon: Rik-Jan Modderkolk Datum: , Haarlem Beste geënquêteerde, Zoals onlangs in de nieuwsbrief is aangekondigd zal er bij jullie afdeling (F&C) een enquête worden afgenomen. Binnen het Kader van onze opleiding Sport & bewegen hebben wij als studenten Hogeschool INHOLLAND een enquête ontwikkeld die zich richt op de gezondheid en de activiteit van werknemers en werkgevers. De enquête gegevens zullen alleen gebruikt worden door de studenten en PON en zullen in geen geval worden doorgeven aan derde. Deze enquête is ontwikkeld in opdracht van de Hogeschool INHOLLAND door de studenten Erwin van der Meij en Robin van Leeuwen. De enquête bestaat uit een leefstijl check waarin verschillende vragen over leefstijl, voeding, sport en beweeggedrag aan bod zullen komen. De uitkomst van de enquête zal een beeld geven van de vitaliteit van de werknemers op de afdeling F&C. De tijd die nodig is om de enquête in te vullen zal 10 minuten duren. Als studenten van de Hogeschool INHOLLAND werken wij aan het schoolproject move your work. Met het project move your work worden werknemers gestimuleerd om gezond en fit te leven. Fitte en gezonde werknemers presteren beter op de werkvloer(bron, RIVM). Werknemers die voldoende aan beweging doen zijn minder vaak ziek en korter ziek dan werknemers die onvoldoende bewegen. Uit onderzoek is gebleken dat 40% van de werknemers niet voldoet aan de Nederlandse norm voor gezond bewegen (nngb staat voor dagelijks 30 minuten matig intensief bewegen). Voor meer informatie over werk en gezondheid neem dan een kijkje op de website van op deze website wordt uitgebreid aandacht besteed aan de gezondheid van PON werknemers. Alle geënquêteerde krijgen een persoonlijke terugkoppeling met adviezen op de ingevulde enquête. Dit gebeurt om jullie een beeld te geven van de eigen gezondheidstoestand. Er is met de opdrachtgever afgesproken dat de enquête uitkomsten geheim blijven. Dit houdt in dat enkel de geënquêteerde en de afnemers (de studenten) de ingevulde enquête te zien krijgen. De opdrachtgever krijgt enkel een globale verwerking van de enquête waarin niet naar voren komt hoe er individueel gescoord wordt.

12 Met de onderzoeksresultaten wordt er een beeld gevormd van de situatie van de medewerkers F&C. Eten de werknemers gezonde voeding, bewegen werknemers op dit moment voldoende, wat is de houding van werknemers tegenover het bewegen, zien werknemers zelf mogelijkheden om meer te bewegen? Met deze resultaten wordt er een beeld gevormd van de vitaliteit van de werknemers en kan er een actieplan worden opgesteld om werknemers fitter en gezonder te houden of te krijgen.

13 De enquête zal bestaan uit de volgende onderdelen: Onderdeel 1, persoonsgegevens. Onderdeel 2, gewicht. Onderdeel 3, bewegen. Onderdeel 4, groente en fruit. Onderdeel 5, vet. Onderdeel 6, roken. Onderdeel 7, alcohol. Onderdeel 8, werk. Wij vragen de werknemers om deze enquête naar waarheid in te vullen. Zoals eerder vermeld blijven de enquêteresultaten geheim. Veel succes met het invullen van de enquête! Met vriendelijke groeten, Erwin van der Meij en Robin van Leeuwen Wet bescherming persoonsgegevens. Handtekening:

14 Vragenlijst Invullen van de enquête: - Bij een meerkeuze vraag kruis dan het leegstaande rondje of de ja/nee vragen aan als dat het geval is. - Bij open vragen is er ruimte voor een eigen invulling. Voorbeeld vraag: Wat is de Nederlandse norm voor gezond bewegen? o o o o 15minuten 30minuten 45 minuten 60minuten In geval van een fout antwoord maak het foute antwoord zwart en kruis het goede antwoord aan. Module registratie Wat is uw geslacht? Wat is uw geboortedatum?. Wat is de hoogste opleiding die u heeft afgemaakt? o Geen opleiding afgemaakt of alleen basisonderwijs o VMBO (LBO, LTS, LEAO, MAVO, leerlingenstelsel) o Middelbaar beroepsonderwijs (bijv. MEAO, MTS, beroepsopleidende leerweg, beroepsbegeleidende leerweg) o HAVO, VWO, HBS, Atheneum, Gymnasium o Hoger beroepsonderwijs (bijv. HEAO, HTS, HBS, kweekschool) en universitair onderwijs Module gewicht Uw lengte Uw gewicht Module bewegen

15 Vindt u zelf dat u genoeg beweegt als het om uw gezondheid gaat? Ja/nee Als u terugkijkt naar de afgelopen maand, hoeveel dagen per week heeft u dan, verspreid over de dag, tenminste 30 minuten per dag bewogen? Met uitleg.. Als u terugkijkt naar de afgelopen maand, hoeveel dagen per week heeft u dan, verspreid over de dag, tenminste 60 minuten per dag bewogen? Met uitleg.. Als u terugkijkt naar de afgelopen maand, hoe vaak per week heeft u dan gedurende tenminste 20 minuten intensief bewogen? Met uitleg.. Bent u van plan om de komende 6 maanden meer te gaan bewegen? Ja/nee Zo ja, welke sport of beweegactiviteit zou u willen doen?. Vindt u het prettig of onprettig om meer te gaan bewegen dan u nu doet? O Prettig O Onprettig Denkt u dat u meer zal gaan bewegen als u dat echt zou willen? Ja/nee Stimuleren mensen in uw omgeving om meer te gaan bewegen? Ja/nee Module groente en fruit Hoeveel dagen per week eet u groente (inclusief rauwkostsalades, groente op brood en groente uit blik)?

16 Als u op een dag groente eet, hoeveel opscheplepels eet u dan gemiddeld (inclusief rauwkostsalades, groenten op brood en groente uit blik)? Eén opscheplepel staat gelijk aan 50 gram groente. Een schaaltje rauwkost is ongeveer één opscheplepel Hoeveel dagen per week eet u fruit (inclusief ongezoet vruchtensap en appelmoes)? Als u op een dag fruit eet, hoeveel stuks fruit eet u dan gemiddeld? Eén stuk fruit is bijvoorbeeld: een (sinaas)appel, 2 mandarijntjes, maar ook een schaaltje appelmoes, aardbeien, enz. Ook een glas ongezoet vruchtensap telt als één keer fruit Module vet Hoe vaak eet u zoete tussendoortjes zoals koeken, gebak, chocolade, snoep, bonbons? Hoe vaak eet u hartige tussendoortjes zoals patat, frikadel, kroket, chips, pinda s, saucijzenbroodjes? Hoe vet denkt u dat uw dagelijkse voeding is? o ik eet veel vet o ik let niet op de hoeveelheid vet in mijn voeding o ik probeer op de hoeveelheid vet in mijn voeding te letten, maar op sommige dagen eet ik wel veel vet o ik eet weinig vet Zou u minder vet willen gaan eten dan u nu doet? Ja/nee Bent u van plan de komende 6 maanden minder vet te gaan eten? Ja/nee Denkt u dat het u zal lukken om minder vet te gaan eten als u dat echt zou willen? Ja/nee

17 Denkt u eens aan de mensen waar u veel mee omgaat, bijvoorbeeld uw partner, familieleden, kennissen, collega s. Eten die mensen over het algemeen veel of weinig vet? O Veel O Redelijk veel O Niet veel en niet weinig O Redelijk weinig O Weinig Stimuleren die mensen u wel of niet om minder vet te gaan eten? O Wel O Een beetje O Niet

18 Module roken Rookt u? ja/nee Zo ja, wat rookt u? Hoeveel rookt u gemiddeld per dag? Bent u van plan de komende 6 maanden te stoppen met roken? Ja/nee Module alcohol Hoeveel glazen alcoholische drank zoals bier, wijn, mixdrankjes, sherry, port en sterke drank drinkt u gemiddeld per week? Bent u van plan om de komende 6 maanden minder alcohol te gaan drinken? Ja/nee Module werk Hoe ziet uw werk eruit met betrekking tot bewegen? o hoofdzakelijk zittend/staand o hoofdzakelijk lopend o ongeveer gelijke tijd zittend/staand en lopend o anders, namelijk; Bent u de laatste 12 maanden wel eens van uw werk thuis gebleven wegen ziekte of ongeval? ja/nee

19 Zo ja, Hoe vaak heeft u in de afgelopen 12 maanden het werk verzuimd vanwege ziekte of ongeval? Zo ja, Hoeveel dagen bent u bij benadering de afgelopen 12 maanden thuis gebleven vanwege ziekte of een ongeval? Heeft u in de afgelopen 12 maanden last gehad van één of meer langdurige ziekten of aandoeningen? Ja/nee Heeft u de afgelopen 12 maanden regelmatig of langdurig last (pijn, ongemak) gehad in één van de lichaamsdelen die aangegeven zijn in de figuur? Ja/nee? Onderstaand vindt u een lijst van gevoelens en gedragingen. Wilt u aangeven hoe vaak u zich zo gevoeld heeft in de afgelopen week door het hokje aan te kruisen dat van toepassing is. o Ik stoorde me aan dingen die me gewoonlijk niet storen o Ik had moeite mijn gedachten bij mijn bezigheden te houden o Ik voelde me gedeprimeerd o Ik had het gevoel dat alles wat ik deed me moeite kostte o Ik had goede hoop voor de toekomst o Ik voelde me angstig o Ik sliep onrustig o Ik was gelukkig o Ik voelde me eenzaam o Ik kon maar niet op gang komen

20

21 Enquête behoeftepeiling. Door: Erwin van der Meij Robin van Leeuwen Contact persoon: Rik-Jan Modderkolk Datum: , Haarlem Beste geënquêteerde. Zoals eerder bekend gemaakt is in de inlichtingsbrief wordt er een enquête afgenomen voor de behoeftepeiling. Met deze enquête wordt er een beeld gevormd voor welke sport en beweegactiviteiten er interesse zijn bij werknemers van de afdeling F&C. De enquête bestaat uit 5 onderdelen. In onderdeel 1 wordt er algemene informatie verzameld die betrekking heeft op sport en beweegactiviteiten. In onderdeel 2 wordt er informatie verzameld over de reiswijze naar het werk. In onderdeel 3 wordt er informatie verzameld over de sportachtergrond van medewerkers. Onderdeel 4 heeft betrekking op de sport en beweegactiviteiten die door Ponfit worden aangeboden. Onderdeel 5 heeft betrekking op de sport en beweegactiviteit die voor het schoolproject move your work bij Pon zal worden uitgevoerd. In onderdeel 6 worden er een aantal stellingen voorgelegd. De uitkomst van de enquête zal mede bepalen welke sport en beweegactiviteit er uitgevoerd zal worden bij Pon. Let op! Deze activiteit zal worden uitgevoerd. Vul daarom de enquête zo eerlijk mogelijk in. Het invullen van de enquête neemt ongeveer 10 minuten in beslag. Bij voorbaat dank. Robin van Leeuwen & Erwin van der Meij. Invullen van de enquête. Kruis het goede antwoord aan. Voorbeeldvraag: Ik werk bij Pon? Ja/Nee.

22 Algemeen. 1. Welke dag(en) van de week is het meest geschikt om (extra) te sporten of bewegen? Ma/Di/Wo/Do/Vrij. 2. Welk tijdstip is het meest geschikt om (extra) te sporten of bewegen? Ochtend/middag/avond. Uur 3. Hoeveel keer per week wilt u sporten? 1/2/3/4/5. 4. Hoelang per keer wilt u sporten? 20min./30min./60min. 5. Wilt u in groepsverband sporten of individueel? Groep/individueel. 6. Wilt u met collega s sporten? Ja/Nee. 7. Zijn jullie bereid een financiële bijdrage te leveren voor meer beweegmogelijkheden op het werk? Ja/Nee. 8. Zo ja, hoeveel zijn jullie bereid per maand/week bij te dragen? per week. per maand. Vervoer. 9. Ik kom met het volgende vervoersmiddel naar het werk: Auto/bus/trein/fiets/lopend/anders. 10. Zou u meer met de fiets naar het werk komen als dit gestimuleerd wordt? Ja/nee. Sport.

23 11. Welke sport beoefend u op dit moment? 12. Hoeveel keer per week doet u dit? 1/2/3/4/ Hoelang per keer doet u dit? 20min./30min./60min./langer. Sporten via het werk. 14. Bent u bekend met Ponfit? Ja/Nee. 15. Heeft u gebruik gemaakt van de sport of beweegactiviteiten die door Ponfit worden georganiseerd? Ja/Nee. 16. Zo ja, aan welke activiteiten heeft u deelgenomen? Schaatsen/Hardlopen/Hockey/Golf/Mountainbiking. 17. Zo nee, wat is de reden dat u geen gebruik heeft gemaakt van de sport en beweegactiviteiten? 18. Bent u geïnteresseerd in sport en beweegactiviteiten die door Ponfit worden georganiseerd? Ja/Nee. 19. Zo ja, aan welke sport en beweegactiviteit zou u willen deelnemen? Schaatsen/Hardlopen/Hockey/Golf/Mountainbiking. Anders namelijk: 20. Zo nee, wat is de reden dat u niet geïnteresseerd bent? 21. Welke sport en beweegactiviteit mist u bij Ponfit?

24 Sporten op het werk. 22. Bent u geïnteresseerd in sporten op het werk? Ja/nee. 23. Zo nee, wat is de reden dat u niet geïnteresseerd bent? 24. Welke van onderstaande sport en beweegactiviteiten lijkt het u leuk om (eenmalig) kennis mee te maken op het werk? Meerdere antwoorden mogelijk. Voor sport en beweegactiviteiten zie volgende pagina.

25 1. Power Yoga. Traint de kracht, conditie, balans en zorgt voor een goede houding. Werkt tegen stress en geeft een fris hoofd. 2. Cardio Fitness. Fitness gericht op het uithoudingsvermogen. 3. Zumba. Zuid Amerikaanse dans activiteit. Verbeterd de conditie en verbrand calorieën. 4. Tai Chi. Oosterse zelfverdedigingsport. Zorgt onder andere voor ontspanning en een goede houding. 5. Wii fit. Programma op spelcomputer die je in beweging krijgt. 6. Pilates. Verbeterd de conditie,spierkracht en stabiliteit.

26 7. Houdingstraining. Gericht op het werken en bewegen met een goede houding. 8. Fitness circuittraining. Gericht op conditie en kracht. Je werkt in ongeveer een half uur verschillende fitnessapparaten af. 25. Z ijn er andere sport en beweegactiviteiten waar u aan deel zou willen nemen? Stellingen. Geef antwoord op de volgende vier stellingen. 1. Wanneer ik via het werk een fitnessabonnement tegen korting kan krijgen wordt ik lid van de sportschool. Eens/Oneens. 2. Wanneer de werkgever financiert ben ik bereid om meer te gaan sporten/bewegen. Eens/Oneens. 3. Als sport tijdens werktijd wordt aangeboden zal ik hier gebruik van maken. Eens/Oneens. 4. Als deelname aan sport beloond wordt is dit voor mij een extra stimulans om meer te sporten/bewegen. Eens/Oneens.

27 Door: Erwin van der Meij Robin van Leeuwen Contact persoon: Rik-Jan Modderkolk Datum: , Haarlem

28 Groepsinterview afnameplan. Om de behoeftes van de medewerkers F&C te inventariseren wordt er een groepsinterview gehouden. Dit zal gebeuren aan de hand van de opgestelde vragen. Met dit interview wordt er verdiepend ingegaan op de uitkomsten van de voorafgemaakte enquête. Er wordt informatie verzameld over de interesses van de medewerkers om meer te sporten en bewegen, mogelijkheden om meer te sporten en bewegen en de motivatie van de medewerkers om meer te sporten en bewegen. De vragen zullen betrekking hebben op de volgende onderwerpen: Sporten & Bewegen. Financiën. Tijd. Doel. Het interview dient als hulpmiddel bij het ontwikkelen van een beweegactiviteit voor de werknemers en het schrijven van het adviesrapport voor de werkgever. Tijdens het ontwikkelen van de beweegactiviteit zal rekening worden gehouden met de interesses van de werknemers op het gebied van sport en bewegen. Ook zal de plaats en de tijd van de beweegactiviteit bepaald worden aan de hand van de resultaten van het interview. Om in de toekomst een succesvol beweegprogramma te implementeren wordt er voor de opdrachtgever een adviesrapport geschreven. In dit adviesrapport zullen de resultaten van het interview worden verwerkt. Zo is het voor de opdrachtgever duidelijk of er behoefte is om meer te bewegen. Of werknemers geïnteresseerd zijn om met collega s te sporten en of ze bereid zijn een financiële bijdrage te doen. Doelgroep. Het interview wordt afgenomen bij de medewerkers van de afdeling F&C. Op deze afdeling wordt voornamelijk zittend werk verricht. De medewerkers variëren in de leeftijd van begin 20 tot midden 50.Er werken in totaal 31 mensen op deze afdeling. Methode. Het interview zal gebeuren in groepsverband. De groep bestaat maximaal uit 8-10 mensen. Er zijn van te voren vragen opgesteld die aan de groep worden voorgelegd. Op deze manier wordt het verloop van het interview grotendeels van te voren bepaald. Het is belangrijk om mensen die minder initiatief tonen het woord te geven. Op deze manier zorgen de afnemers ervoor dat iedereen zijn mening kan geven. De antwoorden van de groep worden door de afnemers genotuleerd. Afnamesituatie. Deelnemers werven gebeurt ten minste 2 weken van te voren. Ruimte geschikt voor 8 man.

29 Ruimte beschikbaar voor 1 uur. Bord of flap over aanwezig voor notities. Recorder voor het opnemen van gesprek. Er zullen 8 mensen deelnemen aan het groepsinterview. Deze groep moet representatief zijn voor de rest van de afdeling. Dit komt neer op een aantal mannen en vrouwen met verschillende leeftijden. Het interview zal tussen de 15 en 30 minuten duren. Taakverdeling. De afname van het interview gebeurt door Robin en Erwin. Het stellen van vragen gebeurt door Robin. Erwin zal belangrijke punten noteren en eventueel aanvullingen geven waar nodig.

30 Tijdsplanning. Taken Week 1 Week 2 Week 3 Week 4 Week 5 Week 6 Brief sturen naar werknemers Interview controleren door manager en rik-jan modderkolk Interview versturen Interview ontvangen Interview bestuderen Resultaten vergelijken en verwerken (De donker gekleurde vlakken betekenen dat wij de opdrachten in die week af willen hebben).

31 Interviewvragen. Tijdens elk onderdeel van het interview worden er op of aanmerkingen vanuit de geïnterviewde gevraagd door de interviewers. Start interview. Introductie. Kennismakingsronde. Kern. Onderdeel 1. Sport. Welke sport past bij de afdeling F&C? Willen jullie sporten in groepsverband of individueel? Willen jullie met collega s sporten? Voorbeelden van interviewers welke mogelijkheden er zijn om meer te sporten en te bewegen. Hierop feedback vragen. Theo Meijer Sport. Fitnesscentrum. Mogelijkheden om met korting te sporten. Inhuren van trainer. Sporten op het werk in groepsverband. o o o Yoga Zumba Enz. Buitensporten. Onderdeel 2. Bewegen. Met welk vervoersmiddel komen de werknemers afdeling F&C naar het werk? Beweegt u tijdens het werk? Zijn er mogelijkheden om tijdens het werk (meer) te bewegen? Voorbeelden van interviewers om meer te bewegen op het werk. Hier feedback op vragen. Traplopen. Lunchwandelen. Enz. Onderdeel 3. Tijd. Welke dag(en) van de week is het meest geschikt om (extra) te sporten of bewegen?

32 Welk tijdstip is het meest geschikt om (extra) te sporten of bewegen? Hoelang willen jullie minimaal sporten? Hoelang willen jullie maximaal sporten? Tijdstip en duur vaststellen door interviewers. Onderdeel 4. Financieel. Er is op dit moment bekend dat de organisatie bereidt is om eenmalig een trainer in te huren en bijbehorende kosten te betalen. Voor de langere termijn is het belangrijk om te inventariseren waartoe de werknemers bereid zijn. Wie gaat er betalen voor de beweegactiviteit? Zijn jullie bereid een financiële bijdrage te leveren om bewegen op het werk mogelijk te maken? Zo ja, hoeveel zijn jullie bereid per maand/week bij te dragen? Afsluiting. Samenvatting door interviewers. Dankwoord door interviewers.

Bij deze vragenlijst is gebruik gemaakt van de vettest en de groente & fruittest van het Voedingscentrum.

Bij deze vragenlijst is gebruik gemaakt van de vettest en de groente & fruittest van het Voedingscentrum. Vragenlijst Voeding Inleiding Uw organisatie wil graag meer inzicht krijgen in wat zij op het terrein van voeding voor de werknemers kan betekenen. Door het invullen van deze vragenlijst over uw voedingsgedrag

Nadere informatie

Zet een duidelijk kruis in het antwoordvakje bij het goede antwoord, dit gaat bijvoorbeeld zo:

Zet een duidelijk kruis in het antwoordvakje bij het goede antwoord, dit gaat bijvoorbeeld zo: 1e Vragenlijst Toelichting op de vragenlijst Alle gegevens uit dit onderzoek zullen vertrouwelijk worden behandeld. Dit betekent dat alleen de onderzoekers uw gegevens kunnen inzien. Er wordt alleen op

Nadere informatie

Hoofdstuk 5. Bewegen en gezondheid.

Hoofdstuk 5. Bewegen en gezondheid. Hoofdstuk 5. Bewegen en gezondheid. In dit hoofdstuk worden de gezondheidsvoordelen van bewegen toegelicht. In paragraaf 1 worden de beweegnormen voor gezond beweeggedrag toegelicht. Vervolgens worden

Nadere informatie

Minor Move Your Work Gezondheidsbeleid in organisaties

Minor Move Your Work Gezondheidsbeleid in organisaties INHOLLAND enquête gezndheidsbeleid in rganisaties Enquête Minr Mve Yur Wrk Gezndheidsbeleid in rganisaties Michael Heemskerk Kristiaan Zwemmer September 2009 INHOLLAND enquête gezndheidsbeleid in rganisaties

Nadere informatie

Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen

Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen september 2003 Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen 630101 Hoe vul je de vragenlijst in? Beste leerling, Deze vragenlijst gaat over voeding. We willen graag weten hoe je daarover denkt.

Nadere informatie

BRAVO Company Check. 1. Algemeen gezondheidsmanagement

BRAVO Company Check. 1. Algemeen gezondheidsmanagement BRAVO Company Check Ter informatie Met deze vragenlijst kunt u nagaan aan welke leefstijl factoren aandacht besteedt kan worden voor uw bedrijf. Gezonde en vitale werknemers verzuimen minder en zijn productiever.

Nadere informatie

Draaiboek beweegactiviteit. Erwin van der Meij Robin van Leeuwen , Haarlem

Draaiboek beweegactiviteit. Erwin van der Meij Robin van Leeuwen , Haarlem Draaiboek beweegactiviteit. Door: Contact persoon: Datum: Erwin van der Meij Robin van Leeuwen Rik-Jan Modderkolk 05-10-09, Haarlem Inhoudsopgave. 1. Projectteam... 3 2. Doelgroep.... 5 3. Activiteit....

Nadere informatie

U gaat de vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) invullen. Voordat u begint is het goed een aantal dingen te weten.

U gaat de vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) invullen. Voordat u begint is het goed een aantal dingen te weten. De begeleidende instructie brief: Vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) U gaat de vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) invullen. Voordat u begint is het goed een aantal dingen te weten. Instructie Omcirkel of

Nadere informatie

CheckTeen 2011: Eet- en beweeggedrag van leerlingen in het voortgezet onderwijs in Zwolle

CheckTeen 2011: Eet- en beweeggedrag van leerlingen in het voortgezet onderwijs in Zwolle Onderzoekscentrum Preventie Overgewicht CheckTeen 2011: Eet- en beweeggedrag van leerlingen in het voortgezet onderwijs in ZWOLLE Een onderzoek naar het eet- en beweeggedrag van leerlingen van de 2 e klas

Nadere informatie

Vragenlijst Ervaringen met het preventieve gezondheidsonderzoek 1

Vragenlijst Ervaringen met het preventieve gezondheidsonderzoek 1 Vragenlijst Ervaringen met het preventieve gezondheidsonderzoek 1 Het basisontwerp van de CQI meetinstrumenten is ontwikkeld door het NIVEL, in samenwerking met de afdeling Sociale Geneeskunde van het

Nadere informatie

Bedrijfsgegevens. Bedrijf of organisatie. Adres. Gemeente en postcode. Land. Contactpersoon. Functie. E-mail. Telefoon.

Bedrijfsgegevens. Bedrijf of organisatie. Adres. Gemeente en postcode. Land. Contactpersoon. Functie. E-mail. Telefoon. Inleiding Vul de Company Health Check in om na te gaan hoe het gezondheidsbeleid binnen uw organisatie kan worden verbeterd! In 15 minuten komt u te weten in welke mate gezondheidsbevordering een rol speelt

Nadere informatie

Monitor jongeren 12 tot 24 jaar

Monitor jongeren 12 tot 24 jaar Alcoholgebruik Psychosociale gezondheid Genotmiddelen Voeding, bewegen en gewicht Seksueel gedrag Samenvatting en aanbevelingen Monitor jongeren 12 tot 24 jaar Jongerenmonitor In 2011 is in de regio IJsselland

Nadere informatie

Institute for Medical Technology Assessment. Productivity Cost Questionnaire Productivity and Health Research Group

Institute for Medical Technology Assessment. Productivity Cost Questionnaire Productivity and Health Research Group Institute for Medical Technology Assessment Productivity Cost Questionnaire Productivity and Health Research Group Vragenlijst over uw gezondheid en werk Onderzoekers noemen deze vragenlijst de imta PCQ.

Nadere informatie

Tevredenheid van familieleden en mantelzorgers met casemanagement bij dementie

Tevredenheid van familieleden en mantelzorgers met casemanagement bij dementie Tevredenheid van familieleden en mantelzorgers met casemanagement bij dementie (in te vullen door mantelzorgers) Codering tevredenheidsonderzoek : _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Datum verzending : _ _ - _ _ - _

Nadere informatie

Patiëntnummer: 3. Wat is uw postcode? Datum van invullen: / / man vrouw 1. U bent: 2. Hoe oud bent u?. jaar

Patiëntnummer: 3. Wat is uw postcode? Datum van invullen: / / man vrouw 1. U bent: 2. Hoe oud bent u?. jaar Datum van invullen: / / man vrouw 1. U bent: 2. Hoe oud bent u?. jaar 3. Wat is uw postcode? 4. Heeft u ooit te maken gehad met een ernstige ziekte? ja nee bij uzelf bij familieleden doordat u anderen

Nadere informatie

Vragenlijst. Ervaringen met de farmaceutische zorg

Vragenlijst. Ervaringen met de farmaceutische zorg Vragenlijst Ervaringen met de farmaceutische zorg Bestemd voor personen van 16 jaar en ouder die gebruik maken (of hebben gemaakt) van de openbare apotheek CQ-index Farmacie versie 1.2 (oktober 2013) Deze

Nadere informatie

Ervaringen met de zorg van de tijdelijke opname- en behandelafdeling

Ervaringen met de zorg van de tijdelijke opname- en behandelafdeling Code: Ervaringen met de zorg van de tijdelijke opname- en behandelafdeling Vragenlijst voor familieleden september 2010, versie 2.0 1 Algemene informatie Deze vragenlijst gaat over uw ervaringen met de

Nadere informatie

Vragenlijst. Bestemd voor personen van 16 jaar en ouder PREM MSZ. Versie 2.0

Vragenlijst. Bestemd voor personen van 16 jaar en ouder PREM MSZ. Versie 2.0 Vragenlijst Ervaringen van patiënten met medische specialistische zorg (MSZ) Ervaringen van patiënten met de zorg rondom een staaroperatie Ervaringen van patiënten met de zorg bij een totale heup- of knieoperatie

Nadere informatie

Vragenlijst. Ervaringen met hulpverlening na een schokkende gebeurtenis

Vragenlijst. Ervaringen met hulpverlening na een schokkende gebeurtenis Vragenlijst Ervaringen met hulpverlening na een schokkende gebeurtenis Voor u ligt de vragenlijst Ervaringen met hulpverlening na een schokkende gebeurtenis. Deze vragenlijst wordt u aangeboden door [instantie].

Nadere informatie

Vragenlijst 2013, 01-01-2013 tot 01-08-2013 Praktijkprofiel gespecifeerd voor Praktijk: Praktijk Manuele Therapie J.C Kropman

Vragenlijst 2013, 01-01-2013 tot 01-08-2013 Praktijkprofiel gespecifeerd voor Praktijk: Praktijk Manuele Therapie J.C Kropman Vragenlijst 2013, 01-01-2013 tot 01-08-2013 Praktijkprofiel gespecifeerd voor Praktijk: Praktijk Manuele Therapie J.C Kropman 1. Welke situatie is op u van toepassing? Ik ben 18 jaar of ouder en vul deze

Nadere informatie

Resultaten vragenlijst leerlingen

Resultaten vragenlijst leerlingen Resultaten vragenlijst leerlingen Drie scholen, tweede meting (T1) voorjaar 2018 Inleiding In mei 2016 is in Nieuw-Lekkerland het project 'Gezond Nieuw-Lekkerland' gestart. Met subsidie van Fonds Nuts

Nadere informatie

Vragenlijst. PREM Logopedie versie 1.0 Versie Ouders/verzorgers van kinderen t/m 11 jaar. Ervaren kwaliteit van de logopedist.

Vragenlijst. PREM Logopedie versie 1.0 Versie Ouders/verzorgers van kinderen t/m 11 jaar. Ervaren kwaliteit van de logopedist. Vragenlijst PREM Logopedie versie 1.0 Versie Ouders/verzorgers van kinderen t/m 11 jaar Ervaren kwaliteit van de logopedist december 2017 Deze vragenlijst is bedoeld voor online afname bij ouders of verzorgers

Nadere informatie

ROOKSTOPANAMNESE-FORMULIER

ROOKSTOPANAMNESE-FORMULIER ROOKSTOPANAMNESE-FORMULIER ALGEMENE INFORMATIE Naam: Adres: Geboortedatum: / / Thuis: Emailadres: Voornaam: Postcode + Plaats: Geslacht: Werk: Huisarts: Datum: / / ROOKGEDRAG Rook je nog? Neen Ja Hoelang

Nadere informatie

2)Waarvoor heeft u hulp gezocht? Er zijn meerdere antwoorden mogelijk; u kunt alle antwoorden aankruisen die op u van toepassing zijn.

2)Waarvoor heeft u hulp gezocht? Er zijn meerdere antwoorden mogelijk; u kunt alle antwoorden aankruisen die op u van toepassing zijn. 187 reacties Alle reacties weergeven Analyse publiceren richard@readyforchange.nl Dit formulier bewerken Overzicht 1)Heeft u in de afgelopen 4 maanden tenminste één behandelcontact gehad met een therapeut,

Nadere informatie

Tabel 2: Aantal deelnemers enquête

Tabel 2: Aantal deelnemers enquête Resultaten In dit hoofdstuk worden de resultaten gepresenteerd van de enquête en het interview. Als eerst worden de resultaten van de enquête behandeld. Aan de hand van deze resultaten zijn vragen bedacht

Nadere informatie

Vragenlijst Diabetes

Vragenlijst Diabetes Vragenlijst Diabetes Deze vragenlijst gaat over de uw ervaringen met de zorg rondom diabetes. Wij stellen het zeer op prijs als u deze vragenlijst wilt invullen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer

Nadere informatie

Toelichting bij de vragenlijst

Toelichting bij de vragenlijst Toelichting bij de vragenlijst 1 Deze vragenlijst bevat vragen over een aantal leefgewoonten, zoals lichaamsbeweging en voedingsgewoonten. Aan het einde van de vragenlijst staan enkele algemene vragen.

Nadere informatie

Persoonlijke Gezondheidspeiling

Persoonlijke Gezondheidspeiling Persoonlijke gezondheidspeiling Uw gezondheid en energie wordt als belangrijke factor voor inzetbaarheid gezien. Met deze peiling kunt u kijken welke onderdelen van gezondheid goed voor elkaar zijn en

Nadere informatie

Alvast bedankt voor het invullen!

Alvast bedankt voor het invullen! Deze vragenlijst gaat over jongeren die steun of hulp geven aan een familielid. Wij zijn erg benieuwd hoeveel jongeren er binnen onze school steun of hulp geven en hoe zij dit ervaren. De vragenlijst is

Nadere informatie

Voldoende vocht. Uitgebreid werkblad voor meer vitaliteit en een gezonde mond

Voldoende vocht. Uitgebreid werkblad voor meer vitaliteit en een gezonde mond Voldoende vocht Uitgebreid werkblad voor meer vitaliteit en een gezonde mond Waarom moet je drinken? Water vormt samen met zuurstof een belangrijke bron van voeding voor het lichaam. Voldoende vocht is

Nadere informatie

Intakeformulier VoedingGezond

Intakeformulier VoedingGezond Intakeformulier VoedingGezond Persoonsgegevens Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Tel.nr.: Mobiel: E-mailadres: Geboortedatum: Man / vrouw Datum: / /_20 Bent u doorverwezen? Ja / Nee Zo ja: Welke arts?

Nadere informatie

Vragenlijst. Ervaringen met de Kraamzorg

Vragenlijst. Ervaringen met de Kraamzorg Vragenlijst Ervaringen met de Kraamzorg Bestemd voor personen van 16 jaar en ouder die gebruik maken (of hebben gemaakt) van kraamzorg CQ-index Kraamzorg Versie 3.2 Deze specifieke vragenlijst is gebaseerd

Nadere informatie

CQ-index. Gehandicaptenzorg Ambulante ondersteuning

CQ-index. Gehandicaptenzorg Ambulante ondersteuning CQ-index Gehandicaptenzorg Ambulante ondersteuning Organisatie: Onderdeel: Gehandicaptenzorg Ambulante ondersteuning Copyright 2006 NIVEL 1 310-158_ambulant.indd 1 17-10-2006 22:13:36 Korte uitleg bij

Nadere informatie

Monitor jongeren 12 tot 24 jaar

Monitor jongeren 12 tot 24 jaar Alcoholgebruik Psychosociale gezondheid Genotmiddelen Voeding, bewegen en gewicht Seksueel gedrag Samenvatting en aanbevelingen Monitor jongeren 12 tot 24 jaar Jongerenmonitor In 2011 is in de regio IJsselland

Nadere informatie

JIJ & JE WERK NU & LATER. expeditiefit.nl

JIJ & JE WERK NU & LATER. expeditiefit.nl Hoe zorgen we ervoor dat we in goede gezondheid, met plezier en voldoende uitdaging blijven werken? En wiens verantwoordelijkheid is dat? Van de werkgever, van de werknemer? Of van beiden? Met Expeditie

Nadere informatie

Monitor jongeren 12 tot 24 jaar

Monitor jongeren 12 tot 24 jaar Alcoholgebruik Psychosociale gezondheid Genotmiddelen Voeding, bewegen en gewicht Seksueel gedrag Samenvatting en aanbevelingen Monitor jongeren tot 24 jaar Jongerenmonitor In 2011 is in de regio IJsselland

Nadere informatie

Vragenlijst Evaluatie van uw reumazorg. Versie 6.0

Vragenlijst Evaluatie van uw reumazorg. Versie 6.0 Vragenlijst Evaluatie van uw reumazorg Versie 6.0 Introductie Deze vragenlijst is bedoeld om de kwaliteit van uw reumazorg zichtbaar te maken. Daarbij zijn uw ervaringen met de reumazorg leidend. Door

Nadere informatie

Heeft u lichamelijke symptomen/klachten op dit moment en zo ja hoe lang bestaan deze klachten al?

Heeft u lichamelijke symptomen/klachten op dit moment en zo ja hoe lang bestaan deze klachten al? Anamnese formulier Het anamnese formulier dient als hulpmiddel voor het verkrijgen van adequate informatie voor het eerste consult en vervolg traject. Naast de basis vragen die hieronder vermeld staan

Nadere informatie

koopzondagen 2012 def KOOPZONDAGEN EN KOOPAVONDEN DE MENING VAN DE BURGER

koopzondagen 2012 def KOOPZONDAGEN EN KOOPAVONDEN DE MENING VAN DE BURGER koopzondagen 2012 def KOOPZONDAGEN EN KOOPAVONDEN DE MENING VAN DE BURGER Oktober 2012 2 Opdrachtnemer: Opdrachtgever: Team Financieel Advies, Onderzoek & Statistiek Camiel De Bruijn Ard Costongs Economie

Nadere informatie

Vragenlijst COPD/Astma

Vragenlijst COPD/Astma Vragenlijst COPD/Astma Deze vragenlijst gaat over de uw ervaringen met de zorg rondom COPD/astma. Wij stellen het zeer op prijs als u deze vragenlijst wilt invullen. Het invullen van de vragenlijst duurt

Nadere informatie

CQ-index Afasie. Ervaringen met de afasiezorg

CQ-index Afasie. Ervaringen met de afasiezorg CQ-index Afasie Ervaringen met de afasiezorg Vragenlijst voor interviews met personen van 18 jaar en ouder die zorg (hebben) ontvangen voor afasie Versie 2.0 (januari 2015) Deze vragenlijst is ontwikkeld

Nadere informatie

Ja 100 % Nee 0 % Weet u voldoende over de organisatie van uw huisartspraktijk (spreekuurtijden, spoed-telefoonnummers, weekenddienstregeling enz.)?

Ja 100 % Nee 0 % Weet u voldoende over de organisatie van uw huisartspraktijk (spreekuurtijden, spoed-telefoonnummers, weekenddienstregeling enz.)? De huisartspraktijk Klopt het dat u ingeschreven bent bij de huisartspraktijk die op het voorblad staat vermeld? Ja 100 % Nee 0 % Weet u voldoende over de organisatie van uw huisartspraktijk (spreekuurtijden,

Nadere informatie

14 april 2015. Onderzoek: Verkeersonderzoek: rijden met alcohol op en agressief rijgedrag

14 april 2015. Onderzoek: Verkeersonderzoek: rijden met alcohol op en agressief rijgedrag 14 april 2015 Onderzoek: Verkeersonderzoek: rijden met alcohol op en agressief rijgedrag Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten

Nadere informatie

Resultaten vragenlijst leerlingen en meten & wegen Drie scholen, nulmeting (T0) voorjaar 2017

Resultaten vragenlijst leerlingen en meten & wegen Drie scholen, nulmeting (T0) voorjaar 2017 Resultaten vragenlijst leerlingen en meten & wegen Drie scholen, nulmeting () voorjaar 2017 Inleiding In mei 2016 is in Nieuw-Lekkerland het project 'Gezond Nieuw-Lekkerland' gestart: met subsidie van

Nadere informatie

JEUGDGEZONDHEIDSMONITOR BASISONDERWIJS. Vragenlijst voor kinderen van groep 6, 7 en 8

JEUGDGEZONDHEIDSMONITOR BASISONDERWIJS. Vragenlijst voor kinderen van groep 6, 7 en 8 JEUGDGEZONDHEIDSMONITOR BASISONDERWIJS Vragenlijst voor kinderen van groep 6, 7 en 8 Hoe vul je de vragenlijst in? Hoe gaat het met jou? Hoe vind je het op school? Dat zijn dingen die we graag van jou

Nadere informatie

Interviewfragmenten. Vraag 1: Heeft u een zeer goede, goede, redelijke of slechte gezondheid?

Interviewfragmenten. Vraag 1: Heeft u een zeer goede, goede, redelijke of slechte gezondheid? Interviewfragmenten Onderstaande fragmenten zijn uitsuitend bedoeld voor gebruik bij het boek Onderzoek doen met vragenlijsten. Het is niet toegestaan deze fragmenten te publiceren of anderszins te verspreiden.

Nadere informatie

Instructies bij de voor- en nameting van de gezonde sportkantine

Instructies bij de voor- en nameting van de gezonde sportkantine Instructies bij de voor- en nameting van de gezonde sportkantine Beste combinatiefunctionaris/buurtsportcoach, Je bent waarschijnlijk actief binnen een sportvereniging. Door te sporten werken we aan onze

Nadere informatie

HAAGSE HOGESCHOOL VOEDING EN DIETETIEK COMPACT VD-CO1.C.2 VOEDINGSLEER. Voedingsdagboek. Mariska Sprado 12062804 24/09/2012

HAAGSE HOGESCHOOL VOEDING EN DIETETIEK COMPACT VD-CO1.C.2 VOEDINGSLEER. Voedingsdagboek. Mariska Sprado 12062804 24/09/2012 HAAGSE HOGESCHOOL VOEDING EN DIETETIEK COMPACT VD-CO1.C.2 VOEDINGSLEER Voedingsdagboek Mariska Sprado 12062804 24/09/2012 TOTALE ENERGIE-INNAME EN ENERGIEPERCENTAGES Totale energie-inname Dag 1 9852 kj

Nadere informatie

Resultaten vragenlijst ouders basisschool (4-12 jarigen) Nulmeting (T0) voorjaar 2017

Resultaten vragenlijst ouders basisschool (4-12 jarigen) Nulmeting (T0) voorjaar 2017 Resultaten vragenlijst ouders basisschool (4-12 jarigen) Nulmeting (T0) voorjaar 2017 Inleiding In mei 2016 is in Nieuw-Lekkerland het project 'Gezond Nieuw-Lekkerland' (GNL) gestart: met subsidie van

Nadere informatie

Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen?

Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen? Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen? Altijd al willen beginnen met sporten, maar u weet niet hoe u dit op een verantwoorde wijze kunt doen? MEDISCHE

Nadere informatie

Voormeting kandidaat

Voormeting kandidaat K1 Voormeting kandidaat Beste kandidaat, Het CBR is aan het onderzoeken of het nieuwe faalangstexamen voldoet aan de verwachtingen en aan de eisen van de minister van Verkeer en Waterstaat. Dit onderzoek

Nadere informatie

Vragenlijst. PREM Oefentherapie versie 1.0 Ervaren kwaliteit van de oefentherapie. December 2017

Vragenlijst. PREM Oefentherapie versie 1.0 Ervaren kwaliteit van de oefentherapie. December 2017 Vragenlijst PREM Oefentherapie versie 1.0 Ervaren kwaliteit van de oefentherapie December 2017 Deze vragenlijst is bedoeld voor online afname bij oefentherapie patiënten van 16 jaar en ouder die in de

Nadere informatie

Vragenlijst. PREM Oefentherapie versie 1.0. Versie ouders/verzorgers van kinderen t/m 11 jaar. Ervaren kwaliteit van de oefentherapie.

Vragenlijst. PREM Oefentherapie versie 1.0. Versie ouders/verzorgers van kinderen t/m 11 jaar. Ervaren kwaliteit van de oefentherapie. Vragenlijst PREM Oefentherapie versie 1.0 Versie ouders/verzorgers van kinderen t/m 11 jaar Ervaren kwaliteit van de oefentherapie December 2017 Deze vragenlijst is bedoeld voor online afname bij ouders

Nadere informatie

CQ-index Fysiotherapie, Verkorte lijst, versie 2.1

CQ-index Fysiotherapie, Verkorte lijst, versie 2.1 CQ-index Fysiotherapie, Verkorte lijst, versie 2.1 [Inleidende tekst; deze geldt voor alle drie de lijsten, de routering zit pas na vraag 3] Deze vragenlijst heeft tot doel de kwaliteit van de fysiotherapie

Nadere informatie

Gemeente Breda. Omnibusenquête 2015. Onderzoek en Informatie. Bekendheid Alarmnummer

Gemeente Breda. Omnibusenquête 2015. Onderzoek en Informatie. Bekendheid Alarmnummer Gemeente Breda Onderzoek en Informatie Omnibusenquête 2015 Bekendheid Alarmnummer Publicatienummer: 1790 Datum: december 2015 In opdracht van: Kabinet van de Burgemeester Uitgave: Gemeente Breda BBO/Onderzoek

Nadere informatie

Totaal aantal afgeronde vragenlijsten 44. Ja 100 % Nee 0 %

Totaal aantal afgeronde vragenlijsten 44. Ja 100 % Nee 0 % De huisartspraktijk Totaal aantal afgeronde vragenlijsten 44 Klopt het dat u ingeschreven bent bij de huisartspraktijk die op het voorblad staat vermeld? Ja 100 % Nee 0 % Weet u voldoende over de organisatie

Nadere informatie

Consumer Quality Index Naasten op de Intensive Care

Consumer Quality Index Naasten op de Intensive Care Consumer Quality Index Naasten op de Intensive Care Versie 5.0 Deelnemersnummer Deze vragenlijst is ontwikkeld door het lectoraat Acute Intensieve Zorg van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, in samenwerking

Nadere informatie

Het voedingsdagboek, hoe werkt het...

Het voedingsdagboek, hoe werkt het... Het voedingsdagboek, hoe werkt het... Met een voedingsdagboek krijg je een beeld wat je dagelijks aan voeding binnen krijgt. Vaak ben je er zelf niet van bewust wat je precies eet en dringt op één dag.

Nadere informatie

Instructie vragenlijst voorafgaande aan de behandeling

Instructie vragenlijst voorafgaande aan de behandeling Instructie vragenlijst voorafgaande aan de behandeling Geachte mevrouw, Voor u ligt de vragenlijst die u heeft ontvangen van uw behandelend gynaecoloog. De vragenlijst is bedoeld om meer inzicht te krijgen

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg COPD

Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg COPD RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg COPD Dokterscoop november 2017 Samenvatting In september en oktober 2017 heeft ZorgfocuZ in opdracht van Dokterscoop een cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd.

Nadere informatie

Vragenlijst. PREM Fysiotherapie versie 2.0 Ervaren kwaliteit van de fysiotherapie. oktober 2016

Vragenlijst. PREM Fysiotherapie versie 2.0 Ervaren kwaliteit van de fysiotherapie. oktober 2016 NIVEL Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg Antwoordnummer 4026 3500 VB UTRECHT Vragenlijst PREM Fysiotherapie versie 2.0 Ervaren kwaliteit van de fysiotherapie oktober 2016 Deze vragenlijst

Nadere informatie

Instructie. Geachte mevrouw,

Instructie. Geachte mevrouw, Instructie. Geachte mevrouw, Voor u ligt de vragenlijst die u hebt ontvangen van uw behandelende gynaecoloog. De vragenlijst is bedoeld om meer inzicht te krijgen in uw problematiek en om het effect van

Nadere informatie

Vragenlijst. PREM Fysiotherapie versie 2.0. Versie ouders/verzorgers van kinderen t/m 11 jaar. Ervaren kwaliteit van de fysiotherapie Oktober 2016

Vragenlijst. PREM Fysiotherapie versie 2.0. Versie ouders/verzorgers van kinderen t/m 11 jaar. Ervaren kwaliteit van de fysiotherapie Oktober 2016 NIVEL Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg Antwoordnummer 4026 3500 VB UTRECHT Vragenlijst PREM Fysiotherapie versie 2.0 Versie ouders/verzorgers van kinderen t/m 11 jaar Ervaren

Nadere informatie

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Zorgbureau Endless Almere. Zorg Thuis Verslagjaar 2014. Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Zorgbureau Endless Almere. Zorg Thuis Verslagjaar 2014. Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker Rapport Cliëntervaringsonderzoek Zorgbureau Endless Almere Zorg Thuis Verslagjaar 2014 Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Respons en benadering cliënten... 3 Resultaten

Nadere informatie

Vragenlijst. Ervaringen met zorg rondom een borstafwijking

Vragenlijst. Ervaringen met zorg rondom een borstafwijking Vragenlijst Ervaringen met zorg rondom een borstafwijking Bestemd voor personen van 18 jaar en ouder die onderzoek en/ of een behandeling voor een borstafwijking hebben gehad PREM oncologie, module Mammacare

Nadere informatie

IHDL INVLOED VAN HUIDAANDOENINGEN OP HET DAGELIJKS LEVEN VRAGENLIJST UMC RADBOUD NIJMEGEN MEDISCHE PSYCHOLOGIE

IHDL INVLOED VAN HUIDAANDOENINGEN OP HET DAGELIJKS LEVEN VRAGENLIJST UMC RADBOUD NIJMEGEN MEDISCHE PSYCHOLOGIE IHDL INVLOED VAN HUIDAANDOENINGEN OP HET DAGELIJKS LEVEN VRAGENLIJST UMC RADBOUD NIJMEGEN MEDISCHE PSYCHOLOGIE COPYRIGHT 2007: A.W.M. EVERS, P. DULLER & F.W. KRAAIMAAT ALGEMENE GEGEVENS Naam Geslacht man

Nadere informatie

Vragenlijst klantervaringsonderzoek logopedie 2015 Instellingen

Vragenlijst klantervaringsonderzoek logopedie 2015 Instellingen Vragenlijst klantervaringsonderzoek logopedie 2015 Instellingen Wat vond u van uw behandeling bij de logopedist? Uw logopedist en de beroepsvereniging NVLF, zijn geïnteresseerd in uw mening. Uw mening

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier voor vrijwillige taalcoaches

Aanmeldingsformulier voor vrijwillige taalcoaches Aanmeldingsformulier voor vrijwillige taalcoaches Datum aanmelding: Naam: Voorletter: dhr./mevr. Roepnaam: Adres: Postcode: Telefoon: Woonplaats: Mobiel: E-mail adres : Geb.datum : Nationaliteit : Gezinssamenstelling

Nadere informatie

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over.

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Pre-diabetes Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Wat is pre-diabetes Pre-diabetes is het stadium vóór diabetes (suikerziekte). Het

Nadere informatie

HEALTHCHECK VRAGENLIJST GEZONDHEIDSDAG 2014

HEALTHCHECK VRAGENLIJST GEZONDHEIDSDAG 2014 HEALTHCHECK VRAGENLIJST GEZONDHEIDSDAG 2014 Voor een beoordeling van mogelijke gezondheidsrisico s en een advies m.b.t. leefstijl verzoeken wij u de vragenlijst ingevuld mee te nemen naar de healthcheck.

Nadere informatie

TABELLEN ALCOHOLGEBRUIK JONGEREN STAPHORST

TABELLEN ALCOHOLGEBRUIK JONGEREN STAPHORST TABELLEN ALCOHOLGEBRUIK JONGEREN STAPHORST 2011 Tabellen alcoholgebruik jongeren Staphorst Nooit alcohol gedronken ja 33,3% 37,6% 74,4% 12,7% 35,3% nee 66,7% 62,4% 25,6% 87,3% 64,7% Drink bier ja 67,8%

Nadere informatie

Geef kanker. minder kans. eet volop. groente en. fruit

Geef kanker. minder kans. eet volop. groente en. fruit Geef kanker minder kans eet volop groente en fruit Iedereen heeft zo zijn eetgewoonten. De één eet wat meer dan de ander. De één lust graag dit, de ander dat. Vaste eetgewoonten zijn er steeds minder.

Nadere informatie

Suiker in een gezonde leefstijl. Een kwestie van balans

Suiker in een gezonde leefstijl. Een kwestie van balans Suiker in een gezonde leefstijl Een kwestie van balans Suiker in een gezonde leefstijl Een kwestie van balans Je lichaam heeft overal energie voor nodig. Sporten, werken, fietsen, wandelen, tuinieren,

Nadere informatie

Rapportage cliënttevredenheidsonderzoek

Rapportage cliënttevredenheidsonderzoek Onderzoeksbureau CTO-Logo adres Agro Business Park 69 678 PV Wageningen telefoon 85 31 2 42 e-mail contact@ctologo.nl internet www.ctologo.nl Rapportage cliënttevredenheidsonderzoek Praktijknaam Logopediepraktijk

Nadere informatie

Concretiseren van BRAVO. Beeldvorming

Concretiseren van BRAVO. Beeldvorming Concretiseren van BRAVO Beeldvorming Draagvlak?: Beginsituatie: Vraag vanuit personeel: wij willen fitnessen overleg tussen P&O, SB, facilitair,cvb Géén subsidieaanvraag directieraad voor bedrijfssport!

Nadere informatie

ICT in de gezondheidszorg

ICT in de gezondheidszorg pagina 1 van 6 ICT in de gezondheidszorg Met behulp van de computer is veel mogelijk. Ook in de gezondheidszorg. Voor u als patiënt kan het gebruik van computers ervoor zorgen dat u meer informatie heeft.

Nadere informatie

Dagelijks ontbijten en elke dag groente en fruit eten zijn gedragingen die bijdragen aan een gezonde leefstijl.

Dagelijks ontbijten en elke dag groente en fruit eten zijn gedragingen die bijdragen aan een gezonde leefstijl. De Vlieger 3 CHECKID ChecKid is een grootschalig leefstijlonderzoek onder basisschoolleerlingen in Zwolle. Het brengt (on)gezond gedrag, leefstijl en de leefomgeving van kinderen in Zwolle in kaart. ChecKid

Nadere informatie

Meldactie 'Voelt u zich bij de dokter in veilige handen?'

Meldactie 'Voelt u zich bij de dokter in veilige handen?' pagina 1 van 10 Meldactie 'Voelt u zich bij de dokter in veilige handen?' Als patiënt moet u er op kunnen vertrouwen dat de zorg veilig is. Veiligheid in de zorg betekent vooral dat u als patiënt geen

Nadere informatie

Hoe vergroot ik mijn vitaliteit? Tinka van Vuuren Proeverij HNW en Vitaliteit 11 november 2013

Hoe vergroot ik mijn vitaliteit? Tinka van Vuuren Proeverij HNW en Vitaliteit 11 november 2013 Hoe vergroot ik mijn vitaliteit? Tinka van Vuuren Proeverij HNW en Vitaliteit 11 november 2013 2 Inhoud workshop Welke zaken bevorderen mijn vitaliteit en welke zaken belemmeren mijn vitaliteit? Waar krijg

Nadere informatie

PREM FYSIOTHERAPIE. Vragenlijst PREM (Patient Reported Experience Measures) Fysiotherapie (versie 2.0 november 2017)

PREM FYSIOTHERAPIE. Vragenlijst PREM (Patient Reported Experience Measures) Fysiotherapie (versie 2.0 november 2017) PREM FYSIOTHERAPIE Vragenlijst PREM (Patient Reported Experience Measures) Fysiotherapie (versie 2.0 november 2017) Deze vragenlijst is bedoeld voor online afname bij fysiotherapiepatiënten van 16 jaar

Nadere informatie

Welkom & aftrap. Marius van der Valk Mammoet Training Center

Welkom & aftrap. Marius van der Valk Mammoet Training Center Welkom & aftrap Marius van der Valk Mammoet Training Center Wie zijn wij. Opleidingcenter voor Mammoet sinds 2003 Onderdeel van Mammoet Global, Sinds 2014 opleider voor geheel Mammoet Europe Opleiden van

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg Astma

Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg Astma RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg Astma Dokterscoop november 2017 Samenvatting In september en oktober 2017 heeft ZorgfocuZ in opdracht van Dokterscoop een cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd.

Nadere informatie

Onderzoeksrapportage ReSpAct CVA en Chronische Pijn. Femke Hoekstra, Trynke Hoekstra Onderzoeksgroep ReSpAct Groningen, augustus 2016

Onderzoeksrapportage ReSpAct CVA en Chronische Pijn. Femke Hoekstra, Trynke Hoekstra Onderzoeksgroep ReSpAct Groningen, augustus 2016 Onderzoeksrapportage ReSpAct CVA en Chronische Pijn Femke Hoekstra, Trynke Hoekstra Onderzoeksgroep ReSpAct Groningen, augustus 2016 Colofon Deze rapportage beschrijft de eerste resultaten van het wetenschappelijk

Nadere informatie

Intakeformulier. Datum:.Plaats: Voornaam: Achternaam:... Geboortedatum:... Leeftijd:.. Geboorteplaats: Straat: NR.. Postcode:..

Intakeformulier. Datum:.Plaats: Voornaam: Achternaam:... Geboortedatum:... Leeftijd:.. Geboorteplaats: Straat: NR.. Postcode:.. Intakeformulier Het intakeformulier geeft uw Personal trainer een beeld van uw fysieke capaciteiten, en zo nodig medische achtergrond. Hierbij worden er een aantal persoonlijke vragen gesteld om aanvullend

Nadere informatie

FACTSHEET MTO Villa Attent BV, Nijverdal 7,9

FACTSHEET MTO Villa Attent BV, Nijverdal 7,9 Het onderzoek FACTSHEET MTO 2017 Villa Attent BV, Nijverdal Online, van 10 april t/m 22 mei Aantal benaderde medewerkers: 11 Aantal ingevulde vragenlijsten: 11 Respons: 100% Algemene waardering voor Villa

Nadere informatie

Vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) Naam: BSN: kenmerk:

Vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) Naam: BSN: kenmerk: Vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) Naam: BSN: kenmerk: Voor u ligt de vragenlijst dat hoort bij het project Kansen in Kaart (KiK). Voordat u begint is het goed een aantal dingen te weten. Het invullen van

Nadere informatie

Rapportage gouden voornemens 2016

Rapportage gouden voornemens 2016 Rapportage gouden voornemens 2016 Extra vragen NOC*NSF Sportdeelname maandmeting december 2015 1 Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 Inleiding Management Summary Onderzoeksresultaten Onderzoeksverantwoording Contact

Nadere informatie

Lesbrief les 1 groep 5 en 6 Fit zijn is fijn

Lesbrief les 1 groep 5 en 6 Fit zijn is fijn Lesbrief les 1 groep 5 en 6 Fit zijn is fijn Lesdoelen De kinderen zijn zich bewust van het belang van gezond eten. De kinderen ervaren het belang van regelmatig bewegen. De kinderen krijgen inzicht in

Nadere informatie

Ik weet dat mijn gegevens anoniem zullen worden toegevoegd aan een databestand dat voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt wordt.

Ik weet dat mijn gegevens anoniem zullen worden toegevoegd aan een databestand dat voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt wordt. Hallo, Door deze vragenlijst in te vullen help je mee aan een onderzoek naar het leefklimaat op jouw groep. Hierbij gaat het om wat jij vindt van de ondersteuning van de medewerkers, de sfeer en wat je

Nadere informatie

CQ-index Astma en COPD

CQ-index Astma en COPD CQ-index Astma en COPD Ervaringen met de zorg voor astma en/of COPD Vragenlijst voor mensen van 16 jaar en ouder Verkorte versie 2.0 November 2013 Deze vragenlijst gaat over ervaringen met de zorg voor

Nadere informatie

CQ-index dyslexie Vragenlijst Diagnostiek

CQ-index dyslexie Vragenlijst Diagnostiek CQ-index dyslexie Vragenlijst Diagnostiek Introductie 1 Eerste vraag 2 Keuze van zorgaanbieder 2 Aanmelding voor diagnostisch onderzoek 2 Het eerste gesprek 3 Diagnostisch onderzoek 3 Locatie en accommodatie

Nadere informatie

Bijlage Voorbeeld uitnodigingsbrief met bijlagen voor deelnemers aan een groepsbijeenkomst ten behoeve van de ontwikkeling van een CQI meetinstrument

Bijlage Voorbeeld uitnodigingsbrief met bijlagen voor deelnemers aan een groepsbijeenkomst ten behoeve van de ontwikkeling van een CQI meetinstrument Bijlage Voorbeeld uitnodigingsbrief met bijlagen voor deelnemers aan een groepsbijeenkomst ten behoeve van de ontwikkeling van een CQI meetinstrument Versie: 1.0 Datum: 01-04-2014 Code: BIJ 01.02 Eigenaar:

Nadere informatie

Uitdager van de maand. Natuur & Techniek, groep 7/8. Algemeen. Titel. Lang leve je lijf. Cognitieve doelen en vaardigheden voor excellente leerlingen

Uitdager van de maand. Natuur & Techniek, groep 7/8. Algemeen. Titel. Lang leve je lijf. Cognitieve doelen en vaardigheden voor excellente leerlingen Uitdager van de maand Lang leve je lijf Natuur & Techniek, groep 7/8 Algemeen Titel Lang leve je lijf Cognitieve doelen en vaardigheden voor excellente leerlingen Inzicht in gezonde eetgewoontes en voedingsmiddelen

Nadere informatie

Mobiliteit in de sportsector

Mobiliteit in de sportsector Mobiliteit in de sportsector Onderzoeksresultaten In opdracht van Werkgeversorganisatie in de Sport en FNV Sport ADV Market Research Willem Arntszlaan 115 C 3734 EE Den Dolder www.adv-mr.com April 2011

Nadere informatie

Informatie. Blijf in je Kracht!

Informatie. Blijf in je Kracht! Informatie Door middel van deze brief willen wij u informeren over het project Blijf in je Kracht!. Mocht u nog twijfels of vragen hebben, dan kunt u dit bespreken met de onderzoeker bij aanvang van het

Nadere informatie

Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen 2016 Samenvatting gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen 2016 Samenvatting gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Gezondheidsmonitor ouderen 2016 Samenvatting gemeente Haarlemmerliede Inhoud Deze samenvatting bevat de belangrijkste resultaten van de Gezondheidsmonitor en 2016 voor gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Nadere informatie

Naam: Voorletters: Adres: Geboorte datum: Postcode: Telefoonnummer: Verzekering: Verzekeringsnummer: BSN nummer: E-mail:

Naam: Voorletters: Adres: Geboorte datum: Postcode: Telefoonnummer: Verzekering: Verzekeringsnummer: BSN nummer: E-mail: Sporters intake formulier: Datum van invullen: Gegevens cliënt Naam: Voorletters: Adres: Geboorte datum: Postcode: Telefoonnummer: Plaats: Geslacht : M / V Verzekering: Verzekeringsnummer: BSN nummer:

Nadere informatie

Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen 2016 Samenvatting gemeente Haarlemmermeer

Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen 2016 Samenvatting gemeente Haarlemmermeer Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen 2016 Samenvatting gemeente Haarlemmermeer Inhoud Deze samenvatting bevat de belangrijkste resultaten van de Gezondheidsmonitor en 2016 voor gemeente Haarlemmermeer.

Nadere informatie

Instructies voor het invullen van de SWAL-QoL (NL)-vragenlijst

Instructies voor het invullen van de SWAL-QoL (NL)-vragenlijst Instructies voor het invullen van de SWAL-QoL (NL)-vragenlijst Deze vragenlijst is ontwikkeld om te bepalen in welke mate uw slikprobleem invloed heeft op de kwaliteit van uw dagelijks leven. Neemt u rustig

Nadere informatie